Sziasztok!
Napok óta nem tudtam felnépni a bnetre. Kiváncsi vagyok, vajon ez a hsz megmarad-e...
Hétfőn kint voltunk Ritáéknál, én nagyon jól éreztem magam, csak a gyerekeinket kell mmajd legközelebb egy időzónába hozni, mert mire az ő Lilije felébredt, kb. 10 percet játszottak együtt, majd az én Lilim lett álmos.
Kár hogy olyan csúnya esős borús idő volt..
Így a hangulatom sem volt az igazi, de majd legközelebb!
Azért nagyon nagyon jól éreztem magam, csak valahogy nem voltam a "legsziporkázósabb" kedvemben!
Rita!
Azóta nem is voltál, vagy csak az is köddé foszlott hétfőn? Képet majd kicsinyitek és rakok fel, de még nem nagyon volt időm.
Ma volt nálunk a védőnő, és mondta, hogy azért legközelebbre már szeretné, ha 3x ennénk.. (még azt sem mertem bevallani, hogy még kétszer sem eszünk...
) Meglepődtem, mert megjegyezte, hogy a múltkori tanácsadáson a dokinéni visszahívta az előttem levő anyukát, és megmutatta neki, hogy na ilyen egy igazi baba forma /testealkatra/, a Lili a "mintababa". Ezt most a következő kontextusban hozta fel: "Látszik,hogy jó tápláló a tejed, nem hiába Lili a mintababa. Ha a doki néni tudná, hogy még csak kétszer esztek és a többi csak anyatejes.. " /Magamban gyorsan hozzátettem: és ha te tudnád, hogy még kétszer sem eszik, hanem szinte CSAK anyatejes...
/
Azért megvolt a leszidás is: ne sétálgassak a manóval kézenfogva, mert az nem jó neki. Amikor megkérdeztem, hogy miért ne, azt mondta, hogy "mert nem jó" /értitek!/, inkább tanuljon meg a gyerek a bútorokba kapaszkodva lépegetni. Ezt magamban erősen megkérdőjeleztem, mert láttam már egy párszor milyen eredménye volt, ha a bútor mellett esett fejre szegény manóm..
Arról nem is beszélve, hogy nem én akarom hogy ő sétáljon velem, hanem fordítva, ő követeli sírva, hogy menjünk..
Délután progink volt, és hazafelé olyan dugóba kerültünk, hogy másfél óra elteltével le kellett parkolnom, megszoptattam Lilit a kocsiban, aztán besokaltam, és ott is hagytam az autót. Sétáltunk a körútig kb. 10-15 percet, aztán hazamentünk villamossal. Szerintem ahogy a forgalmat az ablaból elnéztem, még legalább egy óra lett volna mire hazaértünk volna. Rettenetes ez a közlekedés..
Meske! Meló ügyileg azért én nem egészen így vagyok, ha hiszed ha nem, szeretek dolgozni. Nem akartam túl korán visszamenni, de azért eredetileg nem terveztem, hogy 2 évet fogok otthon maradni, nagyon szerettem a munkám, a csapatot, és nem utolsó sorban a fizetésemet!
Mi is abba a társadalmi csoportba tartozunk, ahol nagyon nem mindegy, mennyi az annyi!
Szemdörgölés: Ha arra várnék, hogy a lányom el kezdjen elálmosodni, akkor még hajnal 2kor is simán játsznánk a habtapin. Reggel és délelőtt viszont alig lehet ébrentartani. Ritának meséltem, hogy hétfőn pl. felkelt 6-kor, evett, és utána 11-ig visszaaludt. Próbáltam "átprogramozni" már a manót, de nem sikerül. Addig, amíg nem megy suliba nem bánom, jó lesz ez így, inkább az a gondom, hogy eddig simán cici nélkül aludt el a kiságyában, most meg csak cicin alszik el napközben is, és utána kell becsempésznem a kiságyba.
Cumi elleneség: én nem vagyok cumiellenes, bezzeg a lányom!
Nagy ívben köp ki minden nem cici formátumú dolgot amit szopi célból próbálok beletuszkolni a szájába
Annyira nem bánom, csak néha jól jött volna, ha nem így van!
Kizárólag kiskanállal és/vagy kispohárral lehet /tegyük hozzá, most már!/ folyadékot v. kaját a szájába jutattni.
Sőt a mélyhűtött tejtől hányt és öklendezett, a hűtős és a frissen lefejt pedig csak 30-40 ml erejéig megfelelő neki, akkor elfogy a türelme, és behisztizik, aztán már a cici sem jó neki, még akkor sem ha már tudnék adni neki. Ilyenkor nagy nehezen álomba üvölti magát, de nagyon ilyesztő, mert egyszercsak a leghangosabb sírás kellős közepén hirtelen elhallgat és elernyed, mintha kikapcsolták, vagy elájult volna volna... /A felülgyelő "személyzet" elmondása alapján
/ Szóval én még nem tudtam nagyon egyedül hagyni.
Pedig ha tudna kajálni, simán el lennének a nagyival. Vagy apával..Vagy..
Nagyon irigylem, hogy így le tudod adni a gyerkőcöt és van szabadidőd, én a szülés óta csak suliban voltam pár /fél/ napot egyedül, és múlt héten anyám esküvöjén "bulizni", de akkor is gyerekkel!
Szobanövények nálunk csodaszámba mennek, ha kibírják a telet, mert olyan sötét a lakás, hogy min. a fele kidöglik. Erre tessék: nagy nehezen kibekkeltük, és most kint gunnyad meg..
Én mindig jó messzire tettem őket Lili hatókörétől, mert a legtöbb aranyos szobanövény mérgező is.
Nálunk Ignác (a leguán) lenne még legelő viszonyban a zöldekkel, ha hagynám..
Bogrács: Klassz lehetett..
Elképzeltem, hogy Levi belemászik a katlanba, és ott csücsül, mint a kannibálok levesében.
Orsi!
Jobbulást!
Nanda! Hát Ti is már megint elkaptátok a betegséget? Velence
Andi!
Megnéztem a srácaidat, igazán büszke lehetsz a csapatra!
Balázs féltékenysége
Azért már megbékélt, nem? Most már jó tesók?
Kaja: próbáltam én házi kosztot is főzicskézni neki, de azt nagyon nem ette, az üvegest inkább elfogadja, de abból is válogatós - csak módjával, mértékkel.
Tejcsi ügyileg szerencsés vagyok, anyum nem tudott, csak 3 hétig szoptatni engem.
Én is úgy terveztem, hogy egy éves koráig szoptatok nagyjából, de lassan azt kezdem érezni, hogy a lány még az esküvője napján is hozzám bújik majd reggel az ágyba és titkon rácuppan a cicimre!
Harapásokról én nagyon gyorsan leszoktattam Lilit, még a puszta foginyével is olyat harapott néha, hogy csillagokat láttam!
Nagyon rossz lehet ha fájdalommal jár a szoptatás
Azt meg azért megérzi a manó is, mert nagyon jó kis szenzorjaik vannak nekik, és akkor már neki sem esik annyira jól. Én örülök, hogy van tejcsi, de ha szükség lenne rá, akkor én is tápszereznék lelkiismeretfurdi nélkül.
Sőt néha most már úgy érzem, mennyivel könnyebb lenne..
Bármikor rá tudnám sózni "a kölköt" bárkire!
Így 8 hónap után már kezd nagyon sok lenni nekem ez a kötöttség..
Persze csak a pofám nagy és morgolódok, de azért imádom Lilit, beletörödtem, jó ez így ahogy van!
Na jó, be is fejezem a műbalhét!
Jó hosszú lettem, és jó sokat "rinyáltam" már megint, bocsi, de ez az esős idő kikészít, most is egész este kopog kint az ereszen ..
Igaz, hogy napközben volt egy kis jóidő is, de aztán megint elromlott, és ez olyan szomorúúúúú. NAPELEMES VAGYOK, JÓIDŐT AKAROK!
Puszi!
Macs