Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Tegnap nem jutottam ide, csak délelőtt, akkor meg nem jött senki.

Mese
Nem sikerült megint az elküldés?Kép Azért gyere, ha tudsz!Kép

Macs
Először is, szuperek a képek! Szuper a ruhád!!! És nagyon édesek vagytok együtt hárman!Kép
Medence: nagyon tetszik! És az ára is! Csak nem tudom mikor tudunk elmenni, mert ma délelőtt Karcsi szerel, délután meg vendégek jönnek. Azért megnézem a honlapjukon.
Génmanipulált unokákKépKépKép Olyan jót röhögtem!Kép

Most mennem kell, mert Gergő itt pakol az ölemben és hajigál le mindent az asztalról.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Orsi: Ha Nanda 27-en szerdan jon delelott, akkor jobb ha nem aznap jottok. KépEl is kerulnetek egymast. Nanda csak delelott er ra, mert delutan megy Maya-ert az oviba.
Kerites. Persze ti is meg tudjatok csinalni. Csak ido kerdese. Kép

Macs: akkor jossz amikor akarsz. Kép Csak szolj elotte. Kép Lagzi. Kép Gyonyoruek a kepek. A ruhadrol nem is beszelve. Meg kell mondjam nagyon kedves arcod van. Nehogy felreertsetek. Kép A medence nagyon joooo. Kép Lehet, hogy en is beszerzek egy ilyet. Kép

Na megyeks etalni, amig el nem ered az eso. Kép

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Rita
Kár, hogy nem jó a 27-e délután, de most úgy néz ki, hogy már nem csak szerdán lesz enyém a kocsi, így talán csütörtökön el tudok menni. Pedig nagyon szerettem volna Nandával találkozni! Ők hánykor mennek délelőtt? Mert esetleg kihagyhatjuk a baba-mama klubbot és mi is mennénk délelőtt.Kép Végül is Gergő a kocsiban mindig alszik, így talán nem lenne fáradt.Kép
Majd írd meg, ok?

Kerítés: gondolhatod, hogy mi is csináltatnánk, de sajna nincs rá pénz.Kép Ezért csinál Karcsi mindent, amit csak tud! A dolgozószoba is majdnem kész, már csak a fiókok és a polcok hiányoznak, de 1-2 nap és minden a helyén lesz és lehet bepakolni!!!Kép Majd csinálok fotót.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Lili meg alszik. Hihetetlenul forog almaban az agyban, mar ugy ertve, hogy nem hasrol hatara, persze azt is, hanem az agyban korbe korbe kuszik. Kép Mar a pokrocot is kivettem, mert teljesen felesleges es legalabb ne zavarja kuszas kozben, mert ha beleakad, akkor felebred. Kép

Orsi: Mindenkeppen gyere akkor szerda delelott. Akkor jon a Nanda is. Bar o meg mindig nem irt, ugyhogy fogalmam sincs, hogy most valojaban jon-e. De ha o nem jon, gyertek csak ti. Kép
Kerites: Ne keseredj el. Nalunk sincs kulonb. Ferjem csinal mindent. Most o csinalta hetvegen a kutyakeritest es alatta a kerites betonalapozasat. Kép Meg a butorokat is o csinalja mar. Most fogja a franciagyunkat o csinalni. Kép
Fotot mindenkeppe varom a dolgozoszobarol. Kép

Nanda: Merre vagy??

Munka: kepzeljetek jo hirem van. Kép A cegem elfogadta a munkafelteteleimet. Itthoni munkat napi 4 oraban (ugy beosztva ahogy nekem jo) es egesz jol fizetnek szamlan. Kép Egyenlore csak forditasokat vallaltam el, majd kesobb az en informatikai munkamat is fogom csinalni. Nagyon boldog vagyok. Akkor fogok dolgozni, amikor Lili alszik. Reggel 6-kor kelek, mint a ferjem es dolgozok masfel-ket orat, amig Lili fel nem kel. Meg esetleg az ebed utani alvaskor, de akkor inkabb tanulok, vagy viszem a haztartast. Es este lefektetes utan dolgozom meg.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Maccs!

Hol találom az email cimed? mert ha rákattintok a nevedre, ott nincs meg a cimed. Nem ott kéne lennie?!
irtam, hogy remélem jó a buli, de elszállt a levél.. mi is voltunk hétvégén aranylakodalmon, az a nem semmi, nem?! 50 év házasság, hmm..
A cucc tök jó, csini vagy benne, kb. ilyesmire gomdoltam a neve alapján. Édes a tánci- tánci kép is :-)
Péntek Millenáris? Ha jó idő lesz?! Nanda, te is mondtad.. ha van kedved..
Én déltől kb 3- ig vagyok jó erre a célra, ja, ha érdekel valakit, a Mammut II.ben pénteken kettőtől van egy mini bio piac- a MOM szombati előtt ide jönnek.. Múlt héten tudtam meg. Vettem ott Levinek mini kiflit, puha volt, tojás és asszem élesztő nélküli (nekem bejött) de Levi ugyan nem csámcsogott rajta. Csak pöckölte, meg szétmorzsolta, hogy ugyan mi a szar ez.. Hiába mutogattam, mit kell vele csinálni, ha megkóstoltattam vele, öklendezett, hogy nem kell. Ennyit a kifli majszolásról..
Ezt szokta csinálni ha picit is darabos az étel. ÖÖÖÖÖÖööö..böööö...
pedig azt olvastam v.hol, hogy ilyen korban, már elég villával vagy krumpinyomóvan szétnyomkodni. Hát nálunk nem elég.. Másnál ez hogy van?!

Rita!
Biztos hogy birni fogod? Kell ez neked? Nem semmi, le a kalappal. Én ugyan be nem vállalnék most semmit.. És mikor főzöl, takaritasz, mosol, teregetsz, vásárolsz, sétálsz a babóval, férjről nem is beszélve? Én igy se birom, pedig vannak nagyik, segitség.. szóval le a kalappal..

Levi is mászik éjjel, sőt volt pár nap, amikor többször keltünk mert felkúszott, és ha nem tudott tovább menni, felsirt. Erre beletettem egy plüss hálózsákba, hogy abban talán nem fog. Nem is kelt fel, de azóta meg megint csak pizsi van, és nem sir fel. Ki érti ezt?!

Amúgy a rendőrsztori vége: 10 000 Ft birság csekken, görcsölés az önkormiban, de hétfőn elintéztem, csütikor megjött a jogsim. Amúgy köszi az ötleteket, de gyalogosan ez az önkorm. van közel, a többi autós, és nekem csak akkor van, ha apa külföldön van (azaz majd mnden héten 1-2 nap, de addigra meg az intéznivaló gyűlik össze) autót akarok venni, de az is időőőő...

Rita!
vigyázz, mert én is támadok, és akkor tőlünk meg a farönköktől már nem fogtok elférni :-) Egyébként hirtelen arra gondoltam, bizti terep rally pályát épitetek a kertbe :-)

na most megyek, mert még van dolgom a neten, és pihenni is kéne v.mikor..

jóéjt mindenkinek

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!
Vasárnap egész délután kint voltunk a telken. Elültettem a veteményest, bár azt kis kitisztított részt minden alkalommal amikor kimegyek vissza kell hódítanom a természettől. KépNem baj, Itt lesz majd csak igazi biozöldség, mert én sem vegyszerezek, de hosszú évek óta nem is volt művelve itt terület, hanem struccokat tartottak, szóval jó kis biohumuszos a föld.  Ezen kívül még füvet nyírtunk, mert hirtelen az is hízásnak indult, és helyre állítottuk a kis szerszámos kunyhót, mert a múlt héten állítólag hatalmas vihar volt, és mikor megérkeztünk a tető egyáltalán nem rendeltetésszerűen a fűben hevert.. Kép
Arra számítottam, Lilit leteszem egy nap pokrócra a földre játszani, és majd milyen jól ellesz, de ismét teljesen balga reményeim voltak. Először hisztizett fél órát, aztán megadtam magam, és "a hátamon a zsákom" módszerrel elaludt, és két teljes órán keresztül meg sem moccant, néha kicsit megböködtem, hogy vajon él-e még! Kép Íme:
Kép
Kép
Bókokat köszönöm, bele is pirultam! Kép

Orsi! Pénzügyileg átérzem a helyzeteteket, nálunk a kezdéshez sem akar elég összejönni, már lassan le is teszek róla, hogy valaha is bele fogunk ebbe a kib.tt építkezésbe. Pedig ott a gyönyörű telek, de a pénz a legkevesebb. Kép

Rita! Ha ilyen idő marad, nem megyek sehova, csak valami jó kis zárt osztályra, mert én ettől a pocsék időtől nagyon ki tudok lenni. Kép Franciaágy gyártáshoz sok sikert! Kép Irigylem, hogy ilyen klassz a céged, így meg tudod oldani a melót! Kép

Pusz:Macs

Olyan rossz hogy ilyen kihalt a topik Kép Kéne ide egy kis élet... Kép
maccs

Sziasztok!

Orulok, hogy jott azert valaki. Kép Lili meg alszik. Mi jol vagyunk, csak nagyon pocsek ez az ido. Bar nincs rossz kedvem annak ellenere, hogy faj a fejem. Gondolom az idojarastol. Ma jonnek ujbol a kerteszek, mert tegnap delutan megjott a 160 db faronk. Igy dolgoznak tovabb. Kép

Mese: Lili is ugyanugy oklendezik mint Levi ha darabos etel kerul a kajajaba. De ez azert van, mert meg nem alakult ki a ragoreflexe. Majd most fog, ha felul is kino a 4 foga. Kép
Munka: Nem egesz nap fogok dolgozni es amikor Lili fent van egyaltalan nem, csak ha a ferjem elviszi setalni vagy o foglalkozik vele. Mint mar irtam, akkor amikor Lili alszik. Reggel korabban fogok kelni, amikor a ferjem, ugy van idom masfel-ket orat dolgozni amig fel nem kel Lili. Majd az ebed utani alvasnal a haztartase, kerteszkedese, tanulase az ido, este 8 utan lefektetes utan meg 1 orat, es megbeszeltuk ferjemmel, hogy estenkent furdetes elott is dolgozhatok 1 orat, mert o elvan a Lilivel. Vagy amikor delutan hazajon es o viszi setalni, akkor is, igy este akkor nem kell. Szoval beosztjuk ezt a napi 4 orat. Nem lesz gond. Kép Es szeretem a munkamat is plane ha jol fizetnek es szukseg van ra. Kép
Tamadast elfogadtuk! Kép

Macs: nagyon jo a kep! Kép nem szakadt le a hatad?? Kép Azert nem konnyu ilyen sullyal a hatadon kerteszkedni. Epitkezeshez vettetek fel hitelt? Szocpol? Mi mindkettot felvettuk. Kép
Igazad van, kihalt a topik. Szinte mar csak mi vagyunk. Talan a rossz ido elmosta az emberek jokedvet. Kép Az ido ne legyen akadaly a latogatasod szempontjabol, de mar nem tudom hangoztatni, hogy akkor jottok, amikor szeretnetek. Kép En itthon vagyok. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Kepek Lilirol. Bocsanat sok. Kép

Pakolom a konyhat:
Kép
Zongorazom egy kicsit:
Kép
Imaaadom a lufit!:
Kép
Ottt a riaszto!:
Kép
Angyali mosoly:
Kép
A pakolas megkezdodott:
Kép
Mamaaa beleestem! Kép:
Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Es megyunk setalni!:
Kép

Kép
Kép
trita

Macs, Rita
Nagyon jók a képek!!!Kép

Sajna én nem tudtam jönni tegnap, mert egész nap mentünk, este meg, miután Gergő elaludt, majdnem éjfélig pakoltunk a dolgozószobában. Jó sok dobozt sikertült kiürítenünk, de még mindig van mit pakolni! Ha majd teljesen kész lesz (mert még kell 1 polc, meg a fiókok előlapja sincs felszerelve), akkor teszek fel képet.

Most megyek ebédelni, de még majd próbálok idejutni.

PusziKép

Orsi

avocado

sehol senki, mi van gyerekek?!

pénteken szar idő lesz, Millenáris halaszva jövő hétre?! Maccs?!

Rita!
Ha birni fogod, az tök jó, főleg ha a férjed is sokat segit. Ugy már beleférhet. Sok sikert hozzá. Az enyém sokat dolgozik, utazik is, igy nálunk nincs olyan hogy délután ő viszi sétálni, jó ha hazajön este.. :-) de azért nem panaszkodom!

na megyek, én is kihalok, ha már a topik is kihalt :-)

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok! Kép

Jó későre csúsztam, mert most fejeztem be az egyik házimat.. Kép Kivételesen még egy jó héttel a határidő előtt Kép El sem hiszem Kép Sebaj, van még min. kettőnek határideje a jövő hétvégi suliig azokkal még simán elcsúszhatok!! Kép

Mese! Kép Ma láttam csak a hsz-t, mert mivel modemes vagyok úgy szoktam netezni, hogy kb. éjfél körül egyszer letöltöm az oldalt, aztán szépen elolvasgatok, jegyzetelek, tanulgatok, aztán amikor kicsit pihizek tanulás közben egyszer válaszolok, gyorsan elküldöm, és már szállok is le a vonalról. Kép Úgyhogy bocsi! Kép
Nem t'om mér nincs fent az emilkém, ime erre lehet írni: orult@hotmail.com .
Millenáris nekem szép időben szinte bármikor jó. Az időjárás jelentésekre én nem hagyatkoznék, az utóbbi időben sem nagyon sikerült szegényeknek eltalálni az időt.
Levi öklendezése: Nálunk az a menő, hogy ha én akarok nem gyári finomságú pépet adni, akkor megy az öklendezés, de ha ő nyúlja le a csirkemelldarabkát a tálcámról, akkor frankón szét tudja cincálni a kis fogacskáival és agyoncsócsálva lenyeli.. Kép Az én kis manóm már most nagy gézengúz! Kép Persze azt azért hozzá kell tennem, hogy közben olyan malacólat csinál maga köré, hogy azt egy rutinos versenyző is megirigyelné! Kép

Rita!
Jó, akkor időjárástól függetenül én most belövöm a jövő hét hétfőt ha esik, ha fúj. Dél körül elindulunk, és akkor nem tom mikorra érünk ki Gödre, ha az úgy jó neked. Kép Kép Kép Az a baj, hogy mindig kinéztem eddig egy napot, nem fixáltam semmit, és aztán előtte nap éjjel, amikor én fellépek, Te már nem tudsz válaszolni.. Kép Most például holnapra már későn vagyok a dolgok egyeztetéséhez.. Kép Az én hibám, bocsi Kép Megírnád nekem a mailemre, hogy találok majd oda hozzátok a településen belül?
Kizárólag akkor változtatok,ha véletlen valami betegség lenne rajtunk úrrá, nem akarok nektek semmi kórságot odavinni...De csak nem lesz semmi! Kép
Hátizsákos kerti melóben nem az a legrosszabb, hogy nem mozoghatsz szabadon, és csak ésszel hajolhatsz előre, mert kiborult a gyerkőc.. Kép A súly cipelését már megszoktam, az már fogyókúrának sem elég ! Kép
Hitel.csocpol és társai nagyon hosszú sztori, majd ha érdekel személyesen elmesélem ha talizunk!

Orsi! Kép Ügyik vagytok, és biztos megéri a sok meló a szép dolgozó szoba! Kép Gergőkéd éjszakái hogy alakulnak mostanában? Szoktál néha aludni is?

Hunyok egyet, legyen nektek is jó éjszakátok! Kép
Puszi:Macs
maccs

Szia Macs!

Nekem is jo a hetfo. De tudni szeretnem, hogy honnan jossz hozzam. Az uj 2-esen, vagy a regi kettesen, ami Dunakeszin keresztul megy. A regi 2-es ut a Vaci ut folytatasa, ha esetleg nem tudod.
Irhatsz mail-be is: rjeney@cora-h.hu

Puszi Rita

Ui: majd meg irok.

Kép
Kép
trita

SziasztokKép

Már fent vagyok, mert Karcsinak szervíbe kellett vinnie a kocsi és így most Apa helyett én Gergőzök.Kép Máskor ilyenkor még 8-ig alhatok.Kép

Macs
Éjszakáink nem vészesek. Első ébredés általában fél 1-1 között van és akkor jön a mi ágyunkba, ahol van, hogy még 1x, néha 2x szopizik. Most éjjel pl.2x, nem tudom miért, de 2 óránként cicit kért. Kap, és aztán alszik tovább. Én már szinte fel sem ébredek, csak adom oda a cicim és alszunk.Kép Így viszonylag kipihent vagyok, de azért délután bírnék aludni 1 órát, csak MÓkuska nem mindig akar. Vagy amikor akar, akkor még nem vagyok álmos, szóval délután van néha mélypont.Kép

Ma nem nagyon leszek, mert megyünk baba-mama klubba és délután meglátogatjuk végre Anikóékat!

Este jövök.Kép

Addig is puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Latom, nagyon kevesem vannak ma. Kép
Kicsi lanykam elaludt az etetoszekben eves elott. Kép Mindig beteszem ebed elott az etetoszekbe Lilit, es akkor en megmelegitem az ebedjet. Amikor fordultam vissza a meleg ebeddel, Lili mar aludt a szekben. Kép Olyan edes volt. Letettem aludni, majd utana megkapja. Kép

Orsi: nem lehet, hogy azert ker olyan surun cicit Gergo, mert ott vagy mellette? Es erzi a ciciszagot?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? 3 kisfiam van: 7 éves a legnagyobb (Márton, most elsős), 3,5 a középső (Balázs, még nem ovis), és tavaly június 10-én született a harmadik, Dávid. Egy éve költöztünk Újpestre egy családi házba. A szüleimmel lakunk együtt, ők a földszinten, mi az emeleten (csak a kert közös).
Ha nem zavarok, szívesen "beszélgetnék" veletek.
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Először is:

Andi(remélem nem baj, hogy így szólítalak, az Andrea olyan komolyKép)
Üdv közöttünk!Kép Gyere bátran, szívesen látunk itt!Kép
Egy kicsit magamról: Gergő az első kisfiunk, tavaly augusztus 18-án született. Már akkor is jó nagy baba volt, 4270 gramm, és ezt meg is tartotta, most 10.630.Kép Van 4 fogacskája, kettő lent, kettő fent, felül, hátrafelé mászik, néha nagyon nagyokat dumál és alapból nagyon vidám mosolygós baba.
Pár kép egy kajálásrólKép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Most csak ennyit, mert a többieknek is akarok még írni és lemerülőben vannak a napelemeim.Kép

Rita
Volt már, hogy áthurcolásztam Gergőt éjszaka a saját ágyába, de ugyanúgy kelt cicizni, csak én lettem sokkal fáradtabb. Ezért is álltunk vissza a köztünk alvásra. Néha kel 1 körül, majd 5 körül, de néha sűrűbben cicizik, mint tegnap éjjel is. Ma is nyűgike volt, vagy a foga, vagy az idő. Szerintem fent még jön fogacskája, nagyon rágja az ujját, hiába bújt ki az a kettő. De annyira nem vészes, mert cici után alszik is tovább, így én szinte fel sem ébredek.Kép
Etetőszékben elalvásKép fotó???Kép Gergő a múltkor a kocsiban kezdett elaludni, de én tudtam, hogy 5 perc múlva megállunk és ki kell majd szállni, így próbáltam ébrentartani. Adtam egy papírt a kezébe, erre azt tartotta és közben le-lecsukódtak a szemei. Haláli egy látvány volt!Kép

Képzeljétek, annyi elmaradt, meghíúsult minitali után végre ma eljutottunk Anikóékhoz!!! Szuper volt!!!Kép
Bencus tündér baba volt, tök jól elvolt, mosolygott, meg kellett zabálni. Sajna Gergő ma kicsit nyűgi napot fogott ki, de azért elvolt Ő is. Bencével néha megnézegették egymást, de különösebben nem érdeklődtek. Gergőnek inkább Anikó tetszett, Bencusnak meg Anikó szerint én.Kép
Kata is tüneményes volt! És Anikó Gergője is, igaz belőle nem sokat láttam, Ő nem babázott, inkább gépezett.Kép De nagyon fazon kis krapek Ő is. Olyan aranyos gyerkőcök, amilyen aranyos Anyukájuk van!Kép Nagyon jól éreztük magunkat! Anikó csinált szuper finom tiramisut, 2 adagot is ettem.Kép Bocs, ha valaki most utál, hogy leírtam, de annyira finom volt!! Én még csak 1x ettem tiramisut életemben, akkor is egy antifőző ismerősnél és BORZALMAS volt!Kép Ez viszont...nyamm!Kép Anikó csinált egy csomó képet, majd biztos feltesz ide 1-2-t.Kép

Anikó
Mégegyszer köszönjük szépen és puszika Nektek! Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon aranyosak voltatok mind!Kép Nem is tudod, mennyire kellett már ez az én lelkemnek!Kép

Most puszi mindenkinek, de már nagyon fáj a hátam, nem bírok itt többet ülni.

PusszKép

Orsi

avocado

Szia Orsi!

Gergő nagyon édes, huncut kisfiúnak néz ki. Látom szeret enni. Szép súlya is van, az én Dávidom kb. 8,5 kg, pedig nagyon eszik és még szopizik is reggel és este. Kb. 3 hete adok neki tápszert pótlásként, szintén reggel és este, azóta nem szopizik éjszaka, viszont ugyanolyan gyakran ébred. Ha nem alvásról van szó, Dávid nagyon aranyos, jókedvű kisfiú, aki szívesen eljátszik akár magában is. Vagy nézi a testvéreit ahogy "játszanak" (=veszekednek) és elszöszmötöl a játszós szobában. Legjobban a levegőn tud aludni, de ez a hét nem kedvez a szabadtéri játékoknak. Van egy szép kertünk, gyerekeknek mászóka, vár, hinta, homokozó, kis ház, a nagyok imádják.

Tiramisut én is szoktam csinálni (babapiskótából), de csak olyankor ha vendégek is jönnek hogy még véletlenül se jusson nekem.

Gergőnek mit adsz már? Szívesen fogadja az új ízeket? Dávid ekcémás, nekem nagyon kell vigyázni arra hogy mit adok neki, nála nem a változatosság a lényeg, hanem a biztonság. Egy csomó mindent nem adok neki amit a nagyoknak ilyenkor már adtam. Egyébként a legnagyobb fiú is allergiás (szénanátha), a középső fiú érdekes módon a kakaóra allergiás (de mire ezt kiderítettük!).

Remélem nem voltam túl hosszú.
Szia,
Andrea
tandrea

Sziasztok!Kép

Tegnap írtam egy jó hosszút,és nem engedte elküldeni.Kép A pipától nem láttam!!!

Orsi!
Annyira jó,hogy itt voltatok!!!!!!!Kép Mókuska nagyon édes,gyönyörű,kár,hogy nem volt jobb kedve.Örülök,hogy ízlett a Tiramisu,már ne4m sok van belőle.KépKépzeld mára teljesen lebetegedtem,tiszta takony vagyok.Remélem nem lesz gond.Kép
Nagy sikere volt az úszó macinak! Kép
Képeket még apa nem rakta fel,de majd küldöm szerintem a hétvégén.

Andrea!
Üdv közöttünk! Kép Én is Újpesten lakom,nem messze az uszodától.KépKépet nem raknál fel a lurkókról?
Nem tudom mióta olvasol minket,egy pár szó rólunk:Gergő a nagyfiam 9 éves lesz nemsokára,Kata 6 éves,Bence pedig 8 hónapos.Kis csibészkém elég rosszul alszik,nem nagyon játszik egyedül,igazi többemberes baba.de egyébként tündéri! Kép

Macs:Gyönyörűek voltatok az esküvőn!KépHú,most nem jut eszembe miket írtam Neked tegnap,pedig az volt a leghosszabb.KépAzért puszi! Kép

Most megyek,jók legyetek!

Anikó
vakili

Szia Anikó!
Régen Atocha néven már írkáltam a MÁV-kórházas topikba. Te hogy bírod a három gyerekkel? Fiadnak kell segíteni a tanulásban vagy egyedül megcsinálja?
Lányod most megy iskolába? Hová? Melyik oviba jártatok? Bocs a sok kérdésért, most keresek óvódát Balázsnak, ill. már voltam is pár helyen.

A kép feltevéséhez meg kell várnom a férjemet, iszonyú béna vagyok ehhez. Igyekszem minél előbb.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Ja,tényleg:Rita!
Édes ez a Lili! KépEzek az elalvások!!! Bezzeg Bence nem csinál ilyet.Minden altatást megkínlódunk.Kép
Nem semmi,milyen sokmindent tudsz csinálni.Én erre képtelen vagyok.Kép Nagyon ügyes vagy!

Macs:Ari vagy,hogy vigasztalsz,csak nem vagyunk túl vagyonosak,ezért bánt,ha ilyesmire kell költeni.Kép
A hátihordozótok honnan van,és ha nem titok mennyiért sikerült venni?
Génmanipulált unokákon olyan jót röhögtem.Kép De én még nem akarok nagymama lenni!!! Kép
Bence foga sárgán kezdett kibújni,próbáltam lemosni,de nem jött.Azóta már van fehér rész is kint,és nekem úgy tűnik,hogy az alján nincs zománc.Mintha le lenne töredezve.Kép Jövő csütörtökön visszük dokihoz.

Na,most már tényleg megyek.Kép

Anikó
vakili

Hello mindenki!

Andi, üdv! kérjük a képeket! Hogy lehet egy gyermek kakaóra allergiás, brr.. hogy derült ki?!

Rita!
Lili édes, és nagyon ügyi. Mindig mondom is Levinek, gyerünk már, szedje össze magát, más baba már mindjárt jár, de látványosan kis lusta baba! Küzd egy kicsit, azttán még mordul is egyet, és másfele fordul. Hamar lemond dolgokról.. na mindegy, lassú viz partot mos..

Orsi!
Gergő jó evő, mi?! Cicizés- gondolj arra, hogy ez is elmúlik egyszer, és nem fog majd éjjel kelteni, de nem is bújtok össze majd annyit. Főleg hogy kisfiú.. de már egész rendezettek az éjszakáitok, nem?! Levi is néhány napja felkel, volt hogy éjjel 3- kor (1- kor feküdtem le persze) majd 6- kor, tegnap meg apa hajnalban ment Ferihegyre, Levike felkelt, és 1h 15percet szórakoztatott, na meg nyüszizett, mert álmos volt. Na le is fáradtam nagyon. Elszoktam már az éjjeli keléstől :-) most is épp fél 1- kor felsirt, de hamar ugrottam, igy tovább is aludt, csak meg kellett igazitani a kis drágát.
Képzeljétek, teganp voltam a munkahelyemen, papirokat intézni, találkoztam kolleganőmmel, akinek a kislánya 2 éves lesz nemsokára, és 10 és fél kg :-) na persze törékeny kiscsaj, anyukája is (aki amúgy pocakos). Kipróbáltam hogy birom el, még okés. :-) tegnap tanultam még v.mi fontosat, GYED után érdemes kivenni szabikat, ami van, majd esetleg kis táppénz, aztán megszülethet a köv. manó. Igy anyagilag sokkal jobb lesz. Én erre nem is gondoltam, de jó az ötlet, nem?! Már annak, aki kis korkülönbséggel szeretne gyerekeket..

Maccs!
Irok!
Most megérkezett apa Londonból, megyek

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

CSak gyorsan benézek, mert ugyan épp én írtam, hogy kihal a topik, azóta meg én is kicsit eltűntem.. Kép

Most jól kipanaszkodom magam egyszer én is: Kép Kép Kép
Először is kezdek kicsit elszontyolodni, mert a kicsinyem nemhogy egyre többet enne meg a hozzátápiból, hanem egyre kevésbé hajlandó bármit is enni.. Kép Most már szinte teljesen csak cicizik megint és nem eszik semmit, pedig próbálom tukmálni, de minidg óriási üvöltés a vége. Örülök, hogy tudom szoptatni, de mostmár azért kéne egy kis lazítás nekem is.. Kép

Ezen felül alig alszik valamit, most napközben is és éjjel is állandóan kukorékol. Tegnap 0:45-kor ma 1:15-kor tudtam ágyba gyűrni. Ma éjjel pl. 1/2 órás hangos üvöltést rendezett a kiságyban. A végén én adtam meg magam, mert az apjának holnap melózni kéne, felvettem, de még úgy is 10 perc sírás volt a jutalmam, és utána a cicin végre nagy nehezen bealudt.

Ezenfelül, amire olyan büszke voltam, hogy este betettem a kiságyba és szépen elaludt magától, nem működik. Szinte kizárólag cicin hajlandó elaludni az utóbbi 3 hétben.

Reggel meg 1/4 7 kor már ébren van régen 8 felé kelt.

Fogalmam sincs mi romlott el a gyerkőcben, de valami nem stimmel. Kép Az első héten még azt hittem a felső két fog a nyűglődés oka, de még mindig nincs az ég világon semmi változás, lehet, hogy mégsem az a gond. DE hogy mi??

Szóval azért optimizmus ide vagy oda, nálunk sem mindig fenékig tejföl minden Kép

Orsi! KépKépek édesek! Kép Klassz lehetett a minitalitok! Kép Örülök, hogy kicsit pihentebb vagy. Lehet, hogy hülye kérdés, de állandóan melltartóval és betéttel alszol? Vagy Te nem folysz a tejleadó reflexnél? Vagy hogy oldod meg ez éjjel? Nekem még mindig tejgyűjtő kagylót kell használnom, mert annyi tej folyik ki a másik ciciből..

Rita! Csúcs a kiscsajod ahogy így el bek.o.zik semmi másodperc alatt! Kép Mailt írtam, igaz rövdet!! Kép

Andrea! Szia! Kép Utólag is boldog névnapot neked, és a topik összes többi Andijának! Kép 3 gyerek! Kép Akkor ti is megtettétek már a magatokét a népesség növekedésért! Kép Nem vágysz egy negyedik lányra? /Az egyik kollégám nagyon szeretett volna lányt is, és addig próbálkozott, míg a "negyedikjük" iker fiúk lettek, szóval végül 5 fia van.. Kép/

Anikó! Vagyonosság: megértem. 3 gyerek mellett elég kevés családnak van felesleges pénze. Sajnos. Azért a pénz értéke relatív, és a családdal békésan, nyugodtan eltöltött idő nem mérhető forintban. Kép
Hátizsák: CORA-s, mint majdnem minden jó dolog! Kép MEGGY hátihordozó 8990,- Ft, de a budaörsiben ez volt az utolsó, úgyhogy érdemes érdeklődni az ügyfélszolgálaton, hogy van-e, ha venni akarsz esetleg.
Fogzománc Kép Arra még nem gondoltál, hogy Bencus sutyiban a WC-ben a többi gyerkőcöddel közösen elroppant egy-két cigit, attól sárga a foga? Kép Kép Kép

Mese! Nekem mindig olyan fura, ha valakinek a párja ilyen sokat jön, megy.. Kép Én feladtam az eredeti szakmámat, hogy sokat együtt lehessünk, azóta szinte elválaszthatatlanok vagyunk, nem tudom mikor töltöttünk külön egy éjszakát.. Kép /És azért hozzáteszem, hogy ez úgy tűnik egyikünk számára sem fojtogató érzés! Kép/
Lustikádat ne sürgesd, mindent a maga idejében meg fog tanulni, hidd el! Kép Addig jó, amig nem mászik, azóta Lili fején állandóan kék-zöld foltok éktelenkednek, pedig én nagyon igyekszem megóvni a kis buksiját! Kép

A szabis és táppénzes tipp nagyon jó, persze, ha nem akarnak azonnal kirugni a visszatérésed után! Kép Erre a témára én most nagyon rágyúrtam, mert nekem most ez érzékeny pontom, és ha visszamész GYED után melózni arra kell figyelni, hogy min. 180 napot kell biztosítva lenned ahhoz, hogy a utána valóban anyagilag jobban járj, és GYED-re tudj menni, ha nem, akkor csak GYES jár.. Kép Kivéve, ha már terhesen mész vissza melózni, mert terhesen nem rughatanak ki, de akkor viszont nem mehetsz veszélyeztetett terhesnek, hanem végig kell dogloznod, hogy TGYÁS-t és GYEDet kapj. HA meg a GYED alatt leszel terhes, és meg is szülöd a következő babát, akkor automatikusan TGYÁS és GYEDes leszel megint, de persze így az előző évi fizetésed 70%-a jár, tehát nem valószínű, hogy ha most max. GYED-et kaptál, akkor a következővel is azt kapj, kivéve ha a TGYÁSod annyival módosít.
Kép Amit most leírtam, én most értem, de nem biztos, hogy számodra is sikerült érthetővé tennem! Kép

Jó éjt, megyek, mert holnap ki leszek.. Kép
Macs
maccs

Jó reggelt!
Hú,de szarul vagyok! Kép Kép Kép Takonykór ezerrel.Bence meg egy átkínlódott éjszaka után 5.20-kor kelt.Kép
Macs:hát remélem,hogy nem a cigitől sárgák a fogai.Kép
Milyen profi lettél TB ügyben.Kép Vagy inkább Kép ?
Hátizsákot majd megnézem Fóton,köszi.Ennek még az ára is egész baráti.Én is Cora mániás vagyok.Kép
Mi volt az eredeti szakmád? Mi is nagyon ritkán töltünk külön éjszakát.Nehéz lehet,ha ennyi kell utazni.Én valamikor virágüzletben dolgoztam,és éppen azért hagytam abba,mert még véletlenül sem egyszerre voltak a szabadnapjaink.Ünnepnapok,hétvégék....Ez náluk ismeretlen fogalom.Kép
Éjszakáid Kép Nekem a nagyfiam volt ilyen,1/2 3-1/2 6-ig aludt csak éjszakánként,előtte üvöltés.Kép
Nekem már nem folyik ki tej,amikor jön a reflex.Csak érzem.Lehet,hogy kevesebb lett???
Hozzátápi Kép Bár szerintem lényeg a tejcsi.Bence is egyre kevesebbet eszik a kajákból,pedig eddig sem vitte túlzásba.Engem nem is zavarna,csak mintha a tej meg már nem lenne annyi.

Puszi
Anikó
vakili

Sziasztok!

Szep jo reggelt. Vegre hetagra sut a nap, de nagyon hideg van. Sebaj, azert megyunk majd setalni. Lili meg alszik. Kép Negykezlab alszik.Kép A kivetiton latom. Kép Olyan edes ilyenkor.
Kepzeljetek mar megy a Lili ha fogom a ket kezet. Eddig ha megfogtam, mindig le akart ulni, de most mar megy. Olyan edes, olyan mint egy katona. Kép

Andrea: Udv kozottunk. Kép Jo, hogy jottel. Kisfiad sulya hasonlo az en kislanyomeval, ugyhogy nem vagy nagyon lemaradva. Kép Nem semmi, harom a kisfiu. Kép Egyik baratnomnek is 3 kisfia van, gondoltak, hogy megprobalnak egy negyediket, es azok meg ikrek lettek es kisfiuk. Kép Hasonlo mint Macs ismeroseeknel. Kép Sajnalom, hogy mindegyik kisfiad erzekeny valamire. A kakaora valo erzekenyseg hogyan nyilvanul meg? Kivancsi lennek.

Aniko: Ha Lili nem lenne ilyen jo kislany, valoszinuleg en se ernek ra sokmindenre. Takonykor. Kép gyogyulj meg! Nem hiszem, hogy kevesebb lett a tejed. Nekem mar Lili 2 honapos kora ota nem csopogott a masik cicimbol a tej. Ettol fuggetlenul minden egye szoptatasnal erzem a reflexet.

Mese: Ami kesik nem mulik! Kép

Macs: sajnalom az ejszakaitokat. Most nem lehet konnyu neked. Nem valami novekedesi szakaszban van Lili? Az en Lilim akkor szopizott csak, amikor beteg volt. Nem kaptam mail-t! Kép En ertem a GYED-es leirasodat. Kép

Orsi: Gergo cuki a kepen. Kép Sajnos nem fenykepeztem le az etetoszekben valo elalvast. Kép Sok minden eszembe se jut. Akkro az jart a fejemben, hogy egyszeruen lerakom aludni faradt kislanyomat. Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Megpróbálok reggelizés közben pár sort írni. Dávid visszaaludt, Balázs meg mesét néz, a nagy iskolában. Az én kisfiam is rekordot döntött éjszaka. Negatív rekordot. Nem tudom mi lehet vele már második éjszaka, nagyon gyakran nyűglődve felébred. Éjjel 3 óra körül szoptatni is kellett pedig már 3 hete nem kér enni éjjel. Este is nagyon nehezen aludt el. Ráadásul a férjem 3. napja későn jön haza, így enyém volt a vacsora, fürdetés, altatás öröme. Egyébként ő intézi a két nagyot.
Mese, nem lehet könnyű Neked ha a férjed ennyit utazik. Az én férjem is utazgat, szerencsére már nem olyan gyakran mint régen. Legutóbb Franciaországban volt és lekéste a gépet visszafelé! 13 órát töltött a repülőtéren a következő gépig és új jegyet is kellett vennie! Éjszakai keléshez kitartás! És úgy van ahogy mondod: most kell őket babusgatni, ölelgetni, mert később már nem engedik.
Macs, köszönöm a jókívánságokat. Akkor Neked sem könnyű az éjszakázás. Persze hogy az anyatej kell a kislányodnak, nincs is jobb dolog mint anyához bújni! Tanácsot sajnos nem tudok adni én már nem bírtam tovább a gyűrődést és 3 hete tápszert is adok Dávidnak. Hozzátápit meg többnyire elfogadja, ha nem én nem erőltetem. Várom már hogy 1 éves legyen, onnantól azért több mindent lehet neki adni.
Anikó, jobbulást! Megfáztál? Nem lenne csoda ebben a "szép" tavaszi időben. Cora-t én is szeretem csak nagyon veszélyes! Mindig többet veszünk mint amire feltétlenül szükségünk van. Pénztárnál meg ott a döbbenet.
Rita, szerencséd van a lányoddal hogy ilyen jó! És klassz hogy ennyi energiád van másra is. Irigyellek nagyon! Negyedik gyermek már biztosan nem lesz, a harmadik is "ajándékbaba". Két hete töltöttem a 40. évemet (szörnyű, most érettségiztem!) és el is kötötték a petevezetékemet a legutolsó szülésnél. De most terhes a hugom, hátha neki sikerül.

Végre itt a napsütés, lehet menni sétálni! A fiúkkal meg lehet bolondulni ha be vannak zárva.

Na ezt nem egyszerre írtam, kisfiam is felébredt közben mintegy féláórás alvás után.

Szép napot mindenkinek!
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Sajna most nincs időm jegyzetelgetni, pedig végre kellett volna, olyan jó sokat írtatok!Kép Nagyon jó volt látni, hogy megint így beindult a topik!Kép

Andi
Gergő is ekcémás sajnos.Kép Én egyelőre óvatos vagyok, csak krumplit, répát, sütőtököt, brokkolit és spenótot kapott eddig, meg csirkemellet. És gyümiket, az almán kívül üvegeset szoktam Neki adni, azt nagyon szereti. De Ő is elég keveset eszik, én is úgy vettem észre, hogy csökkent a mennyiség, de nem aggódok rajta, mert van bőven mit szopizni, majd eszik ha akar.Kép
Allergia: én is az vagyok, meg Anyukám is.Kép Nagyon útálom!Kép Örültem volna, ha Gergő ezt nem örökli, de sajna nem jött be.Kép
3 lurkóhoz gratula! Én is hármat szeretnék, de a párom már gondolkozik, hogy elég lesz kettő is.Kép

Mese
Éjszakáink: igen jobbak, bár 1-2 napja megint sűrűbben kér cicit, de nem vészes.
Erre a "GYED után szabi, majd második baba" dologra én is gondoltam, csak akkor nagyon ügyesnek kell lenni az időzítéssel. Meg aztán volt , aki elkezdett lebeszélni a 2 év korkülönbségről. Én eredetileg 3-at akartam, de aztán gondolkoztam a 2 éven, viszont most mégis inkább úgy gondolom, hogy visszamegyek 1 évre dolgozni és aztán jöhet a második babó. Eleve anyagilag így a legtutibb, mert ugye a fizu az addig is emelkedik és akkor majd az után kapja az ember a következő GYED-et. Csak egy kicsit tartok tőle, hogy Gergő mit fog szólni. igaz én csak 4 délután tanmítottam és Karcsi is, így 1-1 napot mi lennénk Vele, a másik 3-at meg Anyukám.

Macs
Nem hülye kérdés!Kép Én melltartóban alszom, mert nekem spriccel a tej, mikor beindul a reflex! Éppen most töröm a fejem, hogyan tudnám összegyűjteni, mert 1 hónap múlva majd fejnem kell le tejet, mert koncertre megyünk és Anyukám marad majd itthon Gergővel. Kicsit izgulok! A védőnő azt mondta, hogy fejjek le tejet és azt majd Anyu odaadja vagy kiskanállal, vagy pohárból. De nem tudom, hogy mennyit fogok tudni lefejni, mert én úgy érzem Gergő rendesen kiüríti a ciciket szopizáskor.

Rita
fényképezésKép Megértelek!Kép

Anikó
NáthaKépKépKép Nekünk szerencsére nincs semmi bajunk 1-2 tüsszentés van, de nem gondolnám náthának. ÉjszakaKép
MaciKép Örülök neki!Kép
Képeket várom!Kép
Remélem hamar meg tudjuk ismételni ezt a minitalit, nagyon jót tett nekem!Kép

Mennem kell.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Bocs,hogy ismeretlenül jövök közétek.Az Orsinak szeretnék írni.

Orsi!

De jó,hogy írtál!Szoktalak itt olvasni,hogy tudjak rólatok.Gyönyörű a Gergő!A hazai kiruccanás után gond volt a géppel.Újra kellett telepíteni a programot,és nem tudtam netelni.Nem tudtuk,hogy mi lehet a gond.Nem értek hozzá,de minden eltűnt.Nem tudtam fejből,hogy hol is vagyunk .Meg az e-mail címek is eltűntek.Már én is akartam ide írni,de megelőztél.
Mi jól vagyunk.Hát,kövérek nem leszünk.Finnyás a csaj,nem eszik valami sokat.9 hósan 8120g volt,és 73cm.Egész nap mászik,és sétálni kell vele.Pár lépést már képes maga megtenni.De csak úgy,ha odaállok tőle nem messze.4-5 lépés után az ölembe esik.
Örülök,hogy írtál.Puszi nektek

Bocsánatot kérek mindenkitől,hogy idejöttem.

Ildi
tfildiko

Orsi!

Én is úgy tudom hogy nagyon kell vigyázni az ételekkel és minél tovább szoptatni a gyermeket. Ügyes vagy nagyon! Annyira utálatos ez az ekcéma! Nekünk ráadásul volt egy vírusos fertőzés is az elején és Madarász Kórházban nem ismerték fel csak az ekcémát! Szegény Dávidot meg kentem az általuk felírt krémmel, 3 nap után elvittem máshová ahol is kiderült hogy a lehető legrosszabbat tettem vele! Különben is elegem van az összes orvosból/kórházból, volt szerencsénk elég sokkal. Gergőnek ápolod valamivel a bőrét?

Ma szerencsére jó idő volt, még ha hideg is, így sokat voltunk levegőn, végre Dávid is tudott aludni napközben, Balázzsal pedig megnéztük a környék kutyáit, macskáit. Imádja őket és nevet is ad nekik, pld. szép kutya, gyűrött pofájú, mérges kutya, stb. Még vendég gyerekek (két fiú) is voltak, szerencsére megúsztuk nagyobb veszekedés nélkül. Dávid nagyon jól viselte, szépen játszott mellettem míg én a két fiú mamájával beszélgettem.

Kakaós kiütés: kb. másfél éves lehetett Balázs mikor jelentkezett nála a kiütés a sarkán. Gyerekorvos szerint "valami kiütés" és írt fel krémet. Kiderült hogy szteroidos. Párszor bekentem, el is mulasztotta ideiglenesen, de nem ezt tartottam a megoldásnak. Gyerekorvos nem nagyon tanácsolt azon felül semmit, hogy pár napig csak zöldséget adjak neki és fokozatosan vezessem vissza a megszokott ételeit. Nem tudom hogy valaki ismer-e olyan másfél éves gyermeket aki napokig elvan zöldséggel. Na, az enyém nem olyan. Valahol olvastam hogy a tej, csokoládé, kakaó erős allergének. Tehát csak ezeket vontam meg tőle, a kiütések el is múltak. Majd tejet is adtam neki, nem lett semmi baja. Majd kakaót is kapott, na akkor már jöttek a kiütések. Egy darabig csak tejet ivott, csokoládét keveset kapott, nem lett semmi baja. Ma már iszik kakaót, időnként jelentkeznek a kiütések, ilyenkor tartunk pár nap szünetet.

Rita, voltatok sétálni? Mindig sétáltok? Kertben nem alszik Lili?
Mindenkinek jó hétvégét! Remélem jó lesz az idő hogy levegőre lehessen menni!

Sziasztok
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Megint gyors leszek, mert már húz az ágy, ráadásul nehéz éjszakának nézünk elébe, mert Gergő sajna lebetegedett.

Anikó
Gergőn is kitört a nátha.Kép Vagy Ti kaptátok el tőlünk, vagy fordítva, de végül is ez tök mindegy. A lényeg, hogy Mókuskám is és Ti is jobban legyetek!

Szegénykének tökre be van dugulva a nózija, már jó párszor felkelt sírva, egyszer porszívóztuk is, de iszonyúan sírt.Kép Rég volt már, amikor szó nálkül tűrte, sőt még élvezte is. Most nagyon útálja!Kép
Hétfőn mindenképp elviszem a füldokihoz, nehogy visszajöjjön a fülbaja!

Andi
Gergővel szerencsére a Heim Pálba mentünk! Sajnos elég sokára, akkor már az egész hátán és a hasán is tele volt pöttyökkel! A házidoki nem jött rá, hogy ekcéma, aztán mikor már nagyon csúnya volt besokalltam és elmentünk a Heim Pálba. Ott egy szuper kedves dokinéni volt, aki írt fel kenőcsöt, ami persze szteroidos volt, de el is múlt tőle a naggya. Aztán visszamentünk, hogy azért jó lenne valami más krém is, mert ez mégiscsak szteroios, és ha újra előjönne...akkor kaptuk az Elidel-t. Szóval ha csak kicsit jön elő azzal kenem. De szerencsére elmúlt és azóta ok. Persze kenjük a Heim Pálos zsírozókenőccsel, ami szuper!!! Ha nem ismered, mindenképp menjetek el és írass, mert nagyon jó, szerintem azért nem is jött elő Gergőnek újra. Bázis C a neve. Eleinte reggel-este kentük, de most már csak este és így is teljesen rendben van. Meg persze vigyázok a kajákkal én is. Ha tehetném minden nap lenyomnék 3 deci tejet, vagy kakaót, ezt most nem lehet, csak mértékkel! És a tojással is csínján bánok. Végül is még szoptatok, szóval jobb az óvatosság.Kép
Kakaó-allergia: ügyesen kiderítetted, mi volt az okozó!
Kórházak, orvosok: én is fenntartásokkal fogadok már mindenkit, igaz nekünk csak 1 nagyon rossz élményünk van, de az elég volt. Majd holnap leírom, a többiek tudják a sztorit.

Jó éjt, holnap remélem jöttök!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Hello!

Maccs!
Dolgozni visszamenni eszemben sincs, egy darabig (vagy annál még tovább, ha tehetem) hihagynám a melót. Hiába a céges kocsi, tel, rugalmas munkaidő, ha egyszer el kell menni itthonról :-)
Szóval csak gyed lejár, szabi kivesz (majdnam 2 hónapot ki fogok tudni) ezzel teljes fizu jár, aztán kell megszülni a kistesót. Én igy gondoltam, kolleganőmtől az infó, aki igy csinálja épp :-) persze, meg kellett tervezni. És ha lehet ilyet, miért is ne legyen jobb anyagiakban. Ha meg még nem születik meg, addig lehet táppénz. Ha jól tudom, igy nem rughatnak ki semmikor, mert végig védve vagy :-)
Maccs! Te is védve vagy, hiába pofázik más, nem?! vagy nagyon vissza akartál oda menni dolgozni?!
Amúgy nyugi, az én manóm is kezd finnyás lenni, lehet hogy ez korral jár :-) válogat, de ki nem válogatós, mi is azok vagyunk igy vagy úgy.. nagyon ki kell sakkoznom, mikor van kedve, sőt a múltkor alvás után, na gondoltam, most csak éhes vagy- de szájzár. Aztán megkináltam itallal, és azt meg annyira itta, majd szépen betermelte a kajcit is :-) gondoltam, majd utána szopival mehet a folyadék, de nem, nagyon szomjas lehetett, ezért inkább nem is evett.. szóval hozzátápi megyeget, több kevesebb sikerrel. Ti még hányszor szoptattok? Vagy inkább igy: hányszor etettek?
Altatás: nálunk is kb 2 hónapja van, hogy beteszem, és 5- 10 p és elalszik, volt nemrég egy kis fennakadás, de úgy néz ki visszaálltunk. Figyeltem, mikor kezdte dörgölni a kis szemét, kisakkoztam, mikor fárad el, átlagoltam, számoltam :-) és időben teszem ágyba, ha túl későn, akkor túlpörög, és nehezebben alszik el.
Na persze, lehet hogy ez csak nekünk vált be, de kitartás!

A férj utazását meg lehet szokni, ki lehet birni, mert nem sokat, inkább csak sűrűn megy, heti 1-2 napra, addig én randalirozom. Auchan (Levit nagyinál hagyom) ,bababolt, munkahely, barátok, séta a Normafánál (rétesesnél) stb. Mindig van v.mi intéznivaló. Jobb is neki, mintha hétvégi program lenne a bevásárlás, annyi dolgunk van hétvégén amúgy is.
Franciaország 13 h a reptéren L hát az nem jó.. ilyen még nem volt, mert ha átszállásokkal is, de mindig hazahozzák nekem :-)

Orsi!
Mi igy jöttünk egymás után: 3, 1, 0én, majd 7 év -hugi. Szóval mi 3- an tényleg elvoltunk együtt, de a hugom már kislány volt mindannyiunknak. Nekem a 3 év is már sok, én azt akarom, hogy együtt játszanak. A 2 évet tűztem ki, vagy annál kevesebbet.
Egy 3 éves szerintem már komoly óvodás, de persze mindenkinek mások az érvek és indokok.
Cumi ellenesek vagytok? Csak anyatejet pohárból.. a kiskanál szerintem vad ötlet, legalábbis Levi sokkot kapna, ha ilyen lassan lakhatna csak jól.. Ő úgy szopizik, hogy dolgozik, majd ha beindul a reflex, csak nyeldekel hangosan, aztán olyan megelégedve néz rám, miközben a szája sarkáról folyik a tejecske :-) meg tudnám zabálni ilyenkor. Kipróbáltam a csőrös poharat, nálunk bevált, a sima pohár is, csak az mindig póló cserével járt együtt. De anyatejet még nem adtam belőle, csak cumisüvegből kapott még, ha kellett.(ha az anyja galád módon bulizni ment) Próbáld meg akkor, ha tuti elaludt, kb. 2-3 órája alszik, és még fog is kb. ennyit, lefejni kb 40-50 ml-t. Ez nem sok, ha véletlen felkel, akkor sincs gáz, pár nap alatt megvan a kellő mennyiség. Én reggel csináltam, amikor arra ébredtem, hogy átázott a betét, vagy épp fáj már a cicim, és a gyermek meg alszik. Gyorsan lefejtem 30-40-50-60 ml- t, és mentem aludni. Sose volt gond belőle. Most is van egy csomó a mélyhűtőben, de már 2 hónapja bizti nem is fejek- mármint hajnalban. Azaz semmikor!

Bocsi hogy szófosásom lett.. :-)

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!

Azért én bírom ám a kevés alvást, nem azért panaszkodtam, csak az bosszant kicsit, hogy most pont lenne egy csomó tanulni valóm, és arra akartam szánni az éjszakáimat! Kép
Úgy látom, most ez a frontos időszak más babákat is megvisel, tehát nem vagyok egyedül!Kép Bár ez nem vigasz!Kép

Anikó!Kép TB- sajnos muszáj volt utánajárni Kép Idegenvezető voltam.. KépTejcsi nem biztos, hogy kevesebb, csak már nem olyan intenziv, már nekem sem szokott olyan kő kemény lenni a cickó, mint az elején volt, de azért még jól lakik a manó. Kép /Pedig milyen büszke voltam a "mellben Pamela Anderson szilikon nélkül" fazonomra! Kép Kép Kép Most meg a köldököm felé "törnek" a cicijeim. Kép/

Rita! Kép Sétához gratula! Kép És akkor kap rétest is a kis katonád estére? Kép Mi is szoktunk fel alá járkálni a lakásban, de bevallom őszintén én nagyon unom, és a derekamnak sem a legjobb érzés. Kép

Andrea! Nem csodálom, ha a srácaid most kicsit macerásabbak, most még én is nehezen viselem, hogy nem tudunk annyit kint lenni, mint máskor.. Kép Biztatást köszi! Kép Hozzátápit azért akarom erőltetni, mert Lili olyan fehérbőrű, mint én, és nem szeretném, ha vashiányos lenne. Ahhoz meg enni kéne ezt-azt. Kép Tápszerre nincs szükségünk, van elég tejcsi, csak a dokkernénink szerint ilyenkor már 3 kaját kéne szopi nélkül nyomnia a gyereknek, én meg örülök, ha egyszer egy nap valami kis gyümit bele tudok tuszkolni Kép

Orsi! Suli miatt tudom milyen nehéz előre készülni, hogy legyen otthon tej a gyereknek. Fejés: ha megpróbálsz most nekiállni, és rendszeresen fejni, akkor talán mire szükség lesz rá, tudsz egy adagot fejni előre. Nekem nem jött be Kép A tejcsi gyűjtése megoldahtó pl. műanyag tejgyűjtőkagylóval, de azért nem olyan jó öltet, mert az ilyenkor kifolyó tej csak előtej, nem olyan tápláló, és nehéz higiéniailag megoldani, hogy ne romoljon meg. Összeönteni 2 gyűjtést nem szabad, először hűteni kell, pár milit külön fagyasztani még jégkockatartóban sem igazán érdemes! Az a biztos, ha van otthon betárazva tápszer, de nálunk azt sem fogadta el Lili, csak múlt hónapban sikerült először egész napra maradnom Kép Akkor meg az volt a gondom, hogy mire hazaértem majdnem megőrültem, hogy szétdurran a cickóm.. Kép Borzasztó, hogy nekem semmi sem elég jó, igaz? Kép

Puszi:
Macs

Ui.: "jó" időhöz: múlt héten kitettem a kv cserjémet az erkélyre, és múlt éjjel "lefagyott", de legalábbis lekonyultak a hidegtől a levelei Kép
maccs

SziasztokKép

Mindjárt mennem kell, mert Gergő már nyekereg.

Csak meg akarom köszönni a jótanácsokat Meske és Macs! Végül is beszéltem tegnap du. a védőnővel és azt mondta, hogy ne fejjek, hanem mielőtt elindulunk szoptassam meg és majd szopizik megint, mikor hazaérünk. És vagy elalszik Anyukámmal, vagy nem, az sem baj, ha megvár minket.

Na, ezt még reggel kezdtem el írni, de azóta vendégeink voltak és taknyos Gergő babát is szórakoztatnom kellett. De amúgy nagyon jó passzban van, nem különösebben érezni, hogy beteg.

Most elküldöm, biztos írtatok azóta.

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Képek megtekinthetők: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5452
Tandrea név alatt.
Sajnos ide nem tudtam feltölteni őket.

Sziasztok
Andrea
tandrea

Ilyen korban 3szori kaja?! Nekem ezt nem mondta senki, de tojok is rá. Nálunk a gyümölcs bejön pempővel. Du. meg rendes kaja, ha hajlandó megenni- de nem mindig. Ma vendégségben voltunk, 1 éves babó szülinapján- bogrács parti volt.. :-) na persze ma nem evett, lehet hogy a bográcsból akart volna?! :-)
szóval napi kétszer eszünk. Már gondolkodom a 3. alkalmon, majd meglátjuk.

Andi, épp közben nézem a képeket, édes a 3 kis pasi!

Orsi!
védőnő ide vagy oda, tök ideg leszel, ha csúsztok, lehet hogy teli pocakkal szeretne aludni, lehet hogy dühös is lesz a kis ember, a mamád meg ki lesz.. szóval jól gondold meg, azért a biztonság érzet miatt is, ha szükség van rá.. Nekem mindkét nagyi hűtőjében is van tejci- bármi esetre. (pl. ha megcsúszik a mozi) Ha hazaérsz, meg lefejhetsz, ha alszik. Nekem ez többször bejött, mert: 1. ml- ben kb láttam mennyit eszik. (meg is döbbentem, egyre több jött le, egyre rövidebb idő alatt) 2. amit odaadtak neki, ahelyett már raktam is be az új adagot újra a hűtőbe. Na nem vagyok v.mi nagy fejő, de néha jól jött. Tápszert még ki sem próbáltam, van egy bontatlan csomagom, szintén biztonsági okokból.

De persze ez csak egy tapasztalat tőlem, hátha hasznos neked is, végül is ha hamar visszaértek, akkor minek fejni. A kagylós megoldásban Maccsnak igaza van, nagyon macera, én még a legelején csináltam, de már akkor elegem lett belőle, mármint a hűtögetésből.

Maccs!
Kávécserje :-(
a férjem anno egy szobanövényünket kitette egy szép márciusi napon a teraszra, hogy odavaló (én nem figyeltem eléggé) majd 3 nap sielés után hazajöttünk, és teljesen szétfagyva találtam meg. Azóta lelkiismeretesen ápolgattam, nevelgettem, túlélte a támadást, majd a cicánknak tetszett meg (már sajnos nem él, nem én voltam!) nyamm- nyamm tépett levelek, és most tessék van egy újabb támadónk. Tippelhettek kicsoda :-)
Miért akarja mindenki kinyirni a növénykémet???!!!

na jó éjt, gyertek már többiek,
Nanda hova tűntél? Meg még sokan..

Mese

babafalva.hu vonalzó
meske

SziasztokKép

Tuti most egy darabig nem jövök, mert én is lerobbantam, elég sz..ul vagyok.Kép
Gergő Mókus még taknyos, szóval klasszak a kilátások a jövő hétre!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok,
betegek voltunk,én dögrovásonKépborzasztó hetünk voltKépA hétvégén Velencén voltunk,most jöttünk haza,szuper voltKép
Már javul a helyzet,remélem még ok a szerda Ritánál.Kép

Puszi,mindenkinek Nanda
nanda

Sziasztok!

Orsi, jobbulást Neked és Gergőnek! Ha megengeded hogy én is beleszóljak, szerintem is jobban tennéd ha lenne egy kis lefejt tej tartalékban. Lehet hogy nem is lenne rá szükség, de nem lennél ideges hogy vajon mi van a kisfiaddal és anyukád is nyugodtabb lenne hogy van mit adni Gergőnek ha
éhes lenne.
Anikó, Ti jobban vagytok már?

Mese, én 3x adok szilárd kaját Dávidnak, gyümölcs, főzelék, tejpép (Sinlac). A tejpép nem valami jó ötlet, műkajának tartják a nálam jobban hozzáértők. Dávid imádja, eddig bármit elétettem, megette. A középső fiamnál például teljesen kimaradt a cumisüveg és a tejpép is. Dávid nagyon érzékeny kisgyerek, nem merek neki este/kora délután még egy gyümölcsöt vagy főzeléket adni.
Marci és Balázs között majdnem 4 év van (nem így terveztük) és nekem ez így jó volt. Marci már stabilan beszokott az oviba, evés, ivás, WC-t egyedül intézte. Nem volt féltékeny, teljesen jól kezelte a helyzetet. A hátütője persze az volt, hogy sokáig nem tudtak egymással játszani. Most már tudnak és mintha a veszekedések is csökkentek volna. Balázs és Dávid között 2 év 8 hónap van, itt már nehezebb volt, pláne hogy Balázs sokáig nem bocsátotta meg hogy testvére született. Nagyon anyás volt, ami Dávid születése után teljesen megváltozott. Mikor hazajöttünk a kórházból Dáviddal és meg akartam ölelni, kikerült és az apjához szaladt.
Az biztos hogy a kis korkülönbség jobb ha a kicsi is már "játszóképes", de az elején elég horror. De hát ezt is mindenki úgy csinálja ahogy gondolja, ebbe nem lehet beleszólni.

Macs, de jó hogy még ilyen sok tejed van! Mit tanulsz? Mit adsz Lilinek? Főzöl vagy üveges bébiételt kap? Az jó hogy nem kell tápszer. Nekem muszáj volt már adni, nagyon lecsökkent a tej és szét is rágott. Már féltem minden szoptatástól annyira fájt. De én különben is be akartam fejezni 1 éves korára a szoptatást.

Az idő megint "jó", ismét nem mehetünk ki. Hétvégén klassz volt, gyerekek sokat voltak a kertben.

Nektek hogy telt a hétvége?

Sziasztok
Andrea
tandrea

eltűntek a mai hszek, láttátok?!
na de ilyet!!! szarakszik a bnet!

babafalva.hu vonalzó
meske

Sziasztok!
Sajnos tegnaptól ma délelőttig volt egy teljes szerverleállás. Korábban, ha volt adatvesztés, azt sikerült korrigálni. Most is megtesszük, ha csak egy mód van rá. Jelenleg leginkább azt szeretnénk elérni, hogy megszünjenek az állandó leállások. Remélem most már túljutunk ezen horroridőszakon!
Köszönöm a türelmeteket!
apa
apa

Sziasztok!

Napok óta nem tudtam felnépni a bnetre. Kiváncsi vagyok, vajon ez a hsz megmarad-e... Kép

Hétfőn kint voltunk Ritáéknál, én nagyon jól éreztem magam, csak a gyerekeinket kell mmajd legközelebb egy időzónába hozni, mert mire az ő Lilije felébredt, kb. 10 percet játszottak együtt, majd az én Lilim lett álmos. Kép Kár hogy olyan csúnya esős borús idő volt.. Kép Így a hangulatom sem volt az igazi, de majd legközelebb! Kép Azért nagyon nagyon jól éreztem magam, csak valahogy nem voltam a "legsziporkázósabb" kedvemben!

Rita! Kép Azóta nem is voltál, vagy csak az is köddé foszlott hétfőn? Képet majd kicsinyitek és rakok fel, de még nem nagyon volt időm. Kép

Ma volt nálunk a védőnő, és mondta, hogy azért legközelebbre már szeretné, ha 3x ennénk.. (még azt sem mertem bevallani, hogy még kétszer sem eszünk...KépKépKép) Meglepődtem, mert megjegyezte, hogy a múltkori tanácsadáson a dokinéni visszahívta az előttem levő anyukát, és megmutatta neki, hogy na ilyen egy igazi baba forma /testealkatra/, a Lili a "mintababa". Ezt most a következő kontextusban hozta fel: "Látszik,hogy jó tápláló a tejed, nem hiába Lili a mintababa. Ha a doki néni tudná, hogy még csak kétszer esztek és a többi csak anyatejes.. " /Magamban gyorsan hozzátettem: és ha te tudnád, hogy még kétszer sem eszik, hanem szinte CSAK anyatejes... Kép/
Azért megvolt a leszidás is: ne sétálgassak a manóval kézenfogva, mert az nem jó neki. Amikor megkérdeztem, hogy miért ne, azt mondta, hogy "mert nem jó" /értitek!/, inkább tanuljon meg a gyerek a bútorokba kapaszkodva lépegetni. Ezt magamban erősen megkérdőjeleztem, mert láttam már egy párszor milyen eredménye volt, ha a bútor mellett esett fejre szegény manóm.. Kép Kép Arról nem is beszélve, hogy nem én akarom hogy ő sétáljon velem, hanem fordítva, ő követeli sírva, hogy menjünk.. Kép

Délután progink volt, és hazafelé olyan dugóba kerültünk, hogy másfél óra elteltével le kellett parkolnom, megszoptattam Lilit a kocsiban, aztán besokaltam, és ott is hagytam az autót. Sétáltunk a körútig kb. 10-15 percet, aztán hazamentünk villamossal. Szerintem ahogy a forgalmat az ablaból elnéztem, még legalább egy óra lett volna mire hazaértünk volna. Rettenetes ez a közlekedés.. Kép

Meske! Meló ügyileg azért én nem egészen így vagyok, ha hiszed ha nem, szeretek dolgozni. Nem akartam túl korán visszamenni, de azért eredetileg nem terveztem, hogy 2 évet fogok otthon maradni, nagyon szerettem a munkám, a csapatot, és nem utolsó sorban a fizetésemet! Kép Kép Kép Mi is abba a társadalmi csoportba tartozunk, ahol nagyon nem mindegy, mennyi az annyi! Kép

Szemdörgölés: Ha arra várnék, hogy a lányom el kezdjen elálmosodni, akkor még hajnal 2kor is simán játsznánk a habtapin. Reggel és délelőtt viszont alig lehet ébrentartani. Ritának meséltem, hogy hétfőn pl. felkelt 6-kor, evett, és utána 11-ig visszaaludt. Próbáltam "átprogramozni" már a manót, de nem sikerül. Addig, amíg nem megy suliba nem bánom, jó lesz ez így, inkább az a gondom, hogy eddig simán cici nélkül aludt el a kiságyában, most meg csak cicin alszik el napközben is, és utána kell becsempésznem a kiságyba. Kép

Cumi elleneség: én nem vagyok cumiellenes, bezzeg a lányom! Kép Nagy ívben köp ki minden nem cici formátumú dolgot amit szopi célból próbálok beletuszkolni a szájába Kép Annyira nem bánom, csak néha jól jött volna, ha nem így van! Kép Kizárólag kiskanállal és/vagy kispohárral lehet /tegyük hozzá, most már!/ folyadékot v. kaját a szájába jutattni. Kép Sőt a mélyhűtött tejtől hányt és öklendezett, a hűtős és a frissen lefejt pedig csak 30-40 ml erejéig megfelelő neki, akkor elfogy a türelme, és behisztizik, aztán már a cici sem jó neki, még akkor sem ha már tudnék adni neki. Ilyenkor nagy nehezen álomba üvölti magát, de nagyon ilyesztő, mert egyszercsak a leghangosabb sírás kellős közepén hirtelen elhallgat és elernyed, mintha kikapcsolták, vagy elájult volna volna... /A felülgyelő "személyzet" elmondása alapján Kép/ Szóval én még nem tudtam nagyon egyedül hagyni. Kép Pedig ha tudna kajálni, simán el lennének a nagyival. Vagy apával..Vagy.. Kép Nagyon irigylem, hogy így le tudod adni a gyerkőcöt és van szabadidőd, én a szülés óta csak suliban voltam pár /fél/ napot egyedül, és múlt héten anyám esküvöjén "bulizni", de akkor is gyerekkel! Kép

Szobanövények nálunk csodaszámba mennek, ha kibírják a telet, mert olyan sötét a lakás, hogy min. a fele kidöglik. Erre tessék: nagy nehezen kibekkeltük, és most kint gunnyad meg.. Kép Kép Én mindig jó messzire tettem őket Lili hatókörétől, mert a legtöbb aranyos szobanövény mérgező is. Kép Nálunk Ignác (a leguán) lenne még legelő viszonyban a zöldekkel, ha hagynám.. Kép

Bogrács: Klassz lehetett.. Kép Elképzeltem, hogy Levi belemászik a katlanba, és ott csücsül, mint a kannibálok levesében. Kép

Orsi! Kép Jobbulást!

Nanda! Hát Ti is már megint elkaptátok a betegséget? Velence Kép

Andi! Kép Megnéztem a srácaidat, igazán büszke lehetsz a csapatra! Kép Balázs féltékenysége Kép Azért már megbékélt, nem? Most már jó tesók?
Kaja: próbáltam én házi kosztot is főzicskézni neki, de azt nagyon nem ette, az üvegest inkább elfogadja, de abból is válogatós - csak módjával, mértékkel. Kép
Tejcsi ügyileg szerencsés vagyok, anyum nem tudott, csak 3 hétig szoptatni engem. Kép Én is úgy terveztem, hogy egy éves koráig szoptatok nagyjából, de lassan azt kezdem érezni, hogy a lány még az esküvője napján is hozzám bújik majd reggel az ágyba és titkon rácuppan a cicimre! Kép Harapásokról én nagyon gyorsan leszoktattam Lilit, még a puszta foginyével is olyat harapott néha, hogy csillagokat láttam! Kép Nagyon rossz lehet ha fájdalommal jár a szoptatás Kép Azt meg azért megérzi a manó is, mert nagyon jó kis szenzorjaik vannak nekik, és akkor már neki sem esik annyira jól. Én örülök, hogy van tejcsi, de ha szükség lenne rá, akkor én is tápszereznék lelkiismeretfurdi nélkül. Kép Sőt néha most már úgy érzem, mennyivel könnyebb lenne.. Kép Bármikor rá tudnám sózni "a kölköt" bárkire! Kép Így 8 hónap után már kezd nagyon sok lenni nekem ez a kötöttség.. Kép Persze csak a pofám nagy és morgolódok, de azért imádom Lilit, beletörödtem, jó ez így ahogy van! KépKép Na jó, be is fejezem a műbalhét! Kép

Jó hosszú lettem, és jó sokat "rinyáltam" már megint, bocsi, de ez az esős idő kikészít, most is egész este kopog kint az ereszen .. Kép Igaz, hogy napközben volt egy kis jóidő is, de aztán megint elromlott, és ez olyan szomorúúúúú. NAPELEMES VAGYOK, JÓIDŐT AKAROK! Kép
Puszi!
Macs
maccs

SziasztokKép

Elég gáz lett a babanet!Kép Tegnap én is akartam írni, de nem engedte.Kép

Macs
Rita már tett fel képet, láttam is, de aztán minden tagnapelőtti hsz eltűnt.Kép Köztük az enyém is.Kép

Az a baj, hogy most már nem jutok olyan sokat ide a géphez és amikor tudnék, akkor sem sikerül írni.Kép

Rólunk: én nagyjából meggyógyultam, hála annak az 1 borzalmas napnak, de Karcsi újra lebetegedett, most már zsinórban negyedszer.Kép Megint antibika...szóval kivagyok!Kép A gyógyszertáros nő rábeszélte valami immunerősítőre, remélem rendbehozza, mert nagyon aggódok érte, hogy ennyit beteg!Kép Amúgy meg a gyógyszertár lassan belőlünk fog élni, annyit otthagytunk az utóbbi 1,5-2 hónapban.KépKép
Gergő jókedvű, de ugyanolyan taknyos.Kép Nagyon be van dugulva a nózija, és már nem adhatok Neki Nasivin-t sem, mert 6 napig kapta.Kép Fogalmam sincs, hogyan fog ez elmúlni?Kép Valószínűleg holnap kihívom a dokinénit, vagy elmegyünk és majd Ő kiokoskodja, hogy 1 hét nemjavulás után mi legyen.

Most csak ennyi voltam.

Ja! Vera!
Megkaptam a cd-t!!! Nagyon szépen köszönjük, szuper!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Tegnap én is írtam de az is eltűnt. Ráadásul kétszer kellett írnom mert Balázs valamit megnyomott közben és elszállt az egész.
Jó fáradt vagyok mert Marcival 3 napja vérre menő csatáink vannak, még csak 7 éves, mit fogok csinálni öt év múlva???

Orsi, ez nagyon kijutott nektek! Gyors gyógyulást az egész családnak!
Mi nagyon jó megúsztuk eddig (lokopogtam!), senki sem volt beteg szeptember óta.

Macs, Rita tett fel képeket, nagyon aranyosak a lányok!
Nem tudom mennyire törődsz avval hogy a védőnő mit mond, szerintem egyáltalán nem kéne. A gyerekek nem egyformák, Lili is fog majd enni többször és többet, csak ki kell várni. Olyan gyorsan változnak a gyerekek és az ízlésük, hogy egykettőre behozza a "lemaradást" (egyébként semmivel sincs lemaradva).
Lili így jó ahogy van, egészséges, jól fejlődik, a többi nem számít.
Tényleg borzalmas a forgalom, az utak borzalmasak, nem is a forgalmat nézem hanem mereven az utat, hogy ki tudjam kerülni a kátyúkat. A kocsi hogy keveredett végül haza?

Hopp, ébredés, mennem kell.

Sziasztok,
Andrea
tandrea

SziasztokKép

Gyors leszek, mert filmnézés lesz.Kép

Andi
Köszi!Kép
Jó Nektek, hogy megúsztátok!Kép

Macs
Védőnő: szerintem se törődj vele! Ráadásul ahány védőnő, annyifélét mond! A miénk kéne Neked is, mert Ő bíztat, hogy nyugodtan szopizzon Gergő, eszik Ő, amennyit akar, ezt nem lehet erőltetni! Van olyan nap, hogy megeszik 1 decit is (most jötem rá, hogy rég nem evett meg másfeletKép) és van olyan, hogy csak felet. Viszont pl. a mi védőnénink 1 hónapja azt mondta nekem, hogy a tejpépet még ne adjam, én most úgy döntöttem, hogy kipróbálokm és tökre ízlik Gergőnek! Ma megevett belőle 1 decit! Kíváncsi vagyok, mennyire fog jobban aludni!Kép

Rita, Anikó
Puszi!Kép

Puszi mindenki másnak is!Kép

Orsi

avocado

Folytatom...

Macs, én is üvegeset adok egyelőre, majd egy éves kor után főzök neki is. Valahol olvastam hogy almát lehet édesítőként használni, pld. krumpli+brokkoli+alma vagy krumpli+hús+alma, stb. Én próbáltam, nekem bejött.
Marci és Balázs ma már jobban kijön egymással, de elég gyakori a veszekedés. Pedig Balázs sokkal jobban játszik, tud is játszani akár egyedül is. Marci inkább csak kínlódik, pedig annyi játékunk van hogy 30 gyereknek is elég lenne. Tegnap hallottam ahogy beszélgettek:
Marci: Én már iskolás vagyok!
Balu: Én meg óvódás! (nem az)
Marci: Te még bölcsis sem vagy!
Balu: Anya! Én bölcs vagyok?

Marci 7 hónapos volt mikor visszamentem dolgozni, igaz csak 4 órás voltam. Kb. 2 hétig volt jó, hogy kimozdulok egy kicsit otthonról, nem csak a gyerekkel vagyok összezárva. Utána inkább otthon maradtam volna. A furcsa még az hogy alig emlékszem rá amikor kicsi volt. Mivel napjainak aktív időszakában nem vele voltam, én ezt iszonyúan sajnálom.
3 gyerek mellett pedig esélyem sincs hogy valahol elhelyezkedhessek. Tudjátok milyen sok szünet van az oviban/iskolában?? Plusz a betegségek. Ha nincs segítség, ezt nem lehet szabadsággal bírni.

Ma sem volt az a nagyon jó idő amit ígértek, de legalább nem esett. Dávid alvása még mindig borzalmas, nem tudom mit csináljak vele.

Anikó, Ti meggyógyultatok már? Ha nem akkor mielőbbi jobbulást!
tandrea

Ezt még tegnap írtam...nem sikerült idejönnömKép

Sziasztok,
nem jutok ide,3 napja próbálkozomKép
Jól vagyunk,túl egy nagyon nehéz hétenKépNem hittem,hogy végre már a nap is kisütKép
A múlt héten volt 1 éve,hogy eltűnt a kutyusunk,meghalt a nagypapámKépTomi sem volt,és betegek voltunkKépÉn voltam a legrosszabbul.Állandóan szegény Anikóra gondoltam,hogy,Ő milyen stramm csaj,hogy Bencussal milyen nehéz éjszakái lehetnek,és hónapok óta bírja.Én meg 1 hét miatt annyira kiborultam,hogy a végén volt olyan este,hogy hárman bőgtünk kórusban a gyerekekkelKéphát én is megkaptamKépcsak nem a Maxi,hanem a Maya kelt óránkéntKép
Most javult a helyzet,de azt hiszem rászánom magam a pszichológusraKépVagy ráveszem a Tomit,hogy utazzunk el megintKép
Valahogy nem találom a helyemet,semmi nem jön össze.A mai nap eseménye,egy szemét teherautós miatt,belekényszerültem,egy jóhiszemmel sem nevezhető kátyúba-vagy inkább szakadékba,és a jobb első guminak,és a felninek annyiKépPersze pont reggel,amikor vittem a Mayát oviba.Kép
Na elég belőlem,nem jajgatok továbbKép

Mindenkit puszilok,bár olvasni nincs időm(a gépem tönkrement,most is a Tomiéról írok)sajnos.

Képeket egyszerüen nem tudok felrakni,állandóan visszadobjaKép

Puszi,Nanda
MA:
Voltunk Ritáéknál,szuper volt,nagyot sétáltunk.Nagyon szép helyen laknakKépLili tündér kiscsajszi,hihetetlenül kiegyensúlyozott,mosolygós.Nagyon jól elvoltak Maxikámmal,bár őt kicsit jobban érdekelték az újdonsült felfedeznivalók.Mint páldául a lépcsőKép
Puszi,

Nanda
nanda

SziasztokKép

Először is:

Szia Nanda!!!Kép
Jó, hogy újra jöttél, már nagyon hiányoztál!!! Úgy szerettem volna Veletek találkozni, de ez a fránya betegség bekavart.Kép Majd legközelebb!Kép
Sajnálom az elmúlt nehéz időszakodat! Elhiszem, hogy kivagy! Ilyenkor muszáj egy kis segítség! Vagy egy jó kis utazás.Kép Az rám is nagyon rámférne, de sajna nincs most rá keret, kerítést kell csinálni.Kép
Kórusban sírás: Kép NÁlunk is van ilyen. Mondjuk Gergő már többször kiröhögött, mikor sírni látott.Kép
Kocsi-kátyúKép És az önkormányzat nem fizet ilyenkor?

Andi
BeszélgetésKép

Képzeljétek, ma reggel Gergő leesett az ágyunkról!Kép Karcsi most külön alszik, mert megint beteg én meg még tök kóma voltam és egy pillanatra visszaaludtam, Ő meg lemászott. A robajra ébredtem, kinyitottam a szemem és Gergő nem volt sehol! Gondolhatjátok, hogy megijedtem!!! Az ágy mellett volt hason, Ő is rendesen megijedt, sírt is szegénykém.Kép De 1 perc alatt megnyugodott és hiába tapogattuk végig, nem fájt Neki sehol, így remélem nem ütötte meg magát nagyon! Mindenesetre figyeljük ma egész nap és ha bármi jele lenne, hogy gond van, irány a kórház.Kép Anniyra rossz volt, én is totál kiborultam, hogy ennyire nem bírtam odafigyelni.Kép Most már tudom, milyen lehet elaludni a volánnál, egy pillanattal előbb még magamnál voltam, aztán meg semmi, észre sem vettem, hogy elaludtam.Kép Nagyon remélem nem lesz semmi baja Mókuskának!

Anikó
Remélem jobban vagytok és csak azért nem jössz, mert Te sem tudsz feljöni a babanetre, mint egy páran itt. SOk puszika Nektek!Kép

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Nagyon rossz ejszakank volt. Megint a fog. Kép
Hat jol elszallt az a hosszu uzenet amit kuldtem tegnap elott.
Mar nem is tudom ujbol leirni. Kép
Tegnap itt volt a Nanda. Eszmeletlen jo volt. Kép Maxi is tunderi. Imadom a mosolyat. Kép Jo nagy baba mar es nagyon profin jar mar, ha csak az egyik kezet fogom. Kép Rakok fel kepeket. nem nagyon sikerultek, de annyit mozogtak, hogy az eszmeletlen. Kép

Nanda: itthagytad a kek kiskanalat. Kép

Macs: nagyon jo, hogy jottel te is. mar leirtam az elszallt hozzaszolasban. Kép Te is itthagytad a kiskonyveteket. Kép Liliked tunderi kislany. Nagyon profin all mar a korahoz kepest. En eszre se vettem, hogy nem voltal a legsziporkazobb kedvedben. Kép Vedonore egyaltalan ne hallgas. Az anyai osztonodre hallgass. Ha szoptatni szeretnel es Lilike jol fejlodik mellette, akkor mindent bele.
Velemenyem szerint a dokineni is hulye, mert nem mondhat oilyat mas kismamanak, hogy ilyen meg ilyn egy mintababa es az ove nem jo. Ahany baba, annyifele alkat. Az en dokim nem mondja, hogy Lilim vekonyka, es ha en rakerdezek, csak megvonja a vallat es azt mondja, o ilyen alkat. Amig jol van es kiegyensulyozott nincs gond. Pedig te is lathattad, meg Nanda is, hogy Lilim nem egy duci tipusu baba. Kép

Majd kesobb irok, mert Lili hiv. Azert a kepek:
A ket Lili
Kép
Kép
Macs Lilije
Kép
Lili es Maxi (nem olyan jok a kepek, de csak ez a ketto volt a legjobban hasznalhato, hatha Nanda csinalt jobbat)
Kép
Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Rita

Szuperek a képek!!!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Itt vagyok, ragyogok, mint a fekete szurok Kép
/nagypapám után!Kép/

A másik topikból kaptam a tippet, de felteszem nektek is, htáha van kedvetek kinézni ide:
http://egyszervolt.hu/gyermekfesztival/index.htm

A hétvégén már sokfelé majális lesz.. Kép JKó lenne, ha szép idő lenne vasárnapig, akkor lehetne kint rémkedni a ligetben! Kép

Kösz a védőnővel szembeni támogatást, igyekszem nem odafigyelni, de azért kicsit mindig bánt, hogy azt az érzést keltik bennem, hogy nem vagyok elég jó, nem csinálom jól a dolgokat. Kép De igazatok van: víz alatt van és nem érdekel /= szarokrája/ Kép

Andrea! Dávid lehet hogy cska nem akar semmi érdekesről lemaradni, egy ekkora családban biztos mindig van nyüzsgés! Kép Elhelyezkedés Kép No comment. Pontosabban short comment: Magyarország...

Orsi! Amit neked akartam írni, lehet hogy már elavult teljesen, remélem így van! Kép Karcsi milyen immunerősítőt szed? Homeós bogyeszból az Oscillococcinum nagyon jó, de elég drága (1700 körül van). Még az echinacea is hasznos lehet..
Gergő nozijára a Sterimart próbáltad? Én eleve azt használom elsőre, mert ez természetes és nem károsítja a nyálkahártyát, csak ha nagyon nem gyógyul akkor nyúlok a Nasivinhez.
Kátyú: ELMÉLETILEG fizet. Gyakorlatilag nem kívánom senkinek az a procedúrát /nem órák, napok!!!! ügyintézése!/, pláne nem 2 gyerekkel! Kép

Nanda! Jó hogy írtál magatokról, de sajnálom,hogy ilyen rossz passzban vagy! Úgy gondolod, hogy a pszichológusnál majd ki tudod magad aludni 1 óra alatt a pénzedért? Mert a szavaidból inkább kimerültség cseng, nem lelki problémák.. Bár én azt hiszem egy baráti beszélgetés talán többet tud nyújtani, mint egy orvos. Persze ha úgy érzed, akkor inkább fordulj szakértőhöz, mert minál hamarabb kapsz segítséget a bajban, annál gyorsabb a regenerálódás.
Kátyú: Én 3 éve mentem bele egybe, aznap nem is nagyon látszott semmi, csak a dísztárcsa repült el és a felnin volt egy icipic ütés, aztán másnapra felpúposodott a gumi le kellett cserélni, pár nap múlva elkezdett kihullani a féltengely a helyéről menet közben /jelenség: mész az utópályán, nyomon a gáz, az autó elkezd rázni, mint az ökör, és utána börög a motor, de nem megy az autó..Kép/ MAjd 2-3 ilyen akcióü után teljesen szétverte a váltónkat a féltengely = komplett váltó csere lett a vége.. Kép De nézzük a jó oldalát: 5 sebességet váltót kaptunk csak! Kép
Szépek a gyerekek a képen Kép Látom újabb Maxi rajongó van a csapatban! Kép

Rita! Kiskönyv: majd legalább lesz miért visszamenni! Kép De ha nagyon nem akarod akkor visszaküldheted levélként is Kép Kép Kép Legközelebb megpróbálok tényleg Nandáékkal együtt menni, kicsi a rakás, nagyobbat kíván alapon Kép Képek klasszak, köszi! Kép

Én majd anyuéktól vasárnap töltök fel, mert ott chello van, most meg megyek hunyni, mert holnap is suliban leszek, és hulla vagyok! Kép Ráadásul opkuttal kezdünk, és atnárnő tiszta gáz, még késni sem lehet, olyan, mint az általános iskolában .. Kép

Puszi Macs
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?