Új privát üzeneted érkezett!

Rokica,
Tényleg örülök, ha a párod nem egy durva eset, azok amiket írtál róla, tényleg arra utalnak, hogy képes kordában tartani az indulatait és felvenni a harcot a szindrómával!
Remélem így lesz! Ne haragudj, ha durván írtam, de az én szememben a borderline olyan amilyennek a végletet írtad és az tényleg borzasztó!Nagyon jól ábrázoltad!

Mea!

Sziiia!
Hát, féltékeny is vagyok, hogy te mehetsz anyummal színházba én meg nemKép - Kép Persze jó szórakozást kívánok, jól is teszed, hogy mész!
ha ott lennék, én is mennék veletek! azt persze nem tudom mit vennék felKép
Minden ok, köszi, Lilla visszazökkent a megszokott kerékvágásba, megint nagyokat hancúrozik odabenn, mint az utazás előtt, de azt hiszem már többször nem vállalkozom ekkora útra a veszélyeztetettség miatt.Remélem ti még eljöttök a kiállításkor!Nagyon szeretném Kép légyszi gyertek!Mert aztán talán már csak szülés után látjuk egymást!
Örülök, hogy ti is jól vagytok, nekem jövő héten 4D-s utoljára, aztán jön a terheléses cukor-(fúúújj) és aztán kiállítás, aztán szobafelújítás, berendezés!
Kitaláltam, hogy ha kész a szoba, akkor páromat átküldömKép mogorva apósékhoz, hogy akkor amit nekünk adnának, babacuccokat, azt apránként át szeretnénk hozni hozzánk, mert mostmár megnézzük, mink van mink nincs, mit kell megvenni. Remélem a nője nem lesz szemét és sok hasznosat örökölünk!
Párom ma eladta a "régi" nagymotort, de ő nem vesz újat, mert már vett mielőtt eladta a régit.
Már csak a Gilerát kell eladnia!
Na nem untatlak tovább, de írj mindíg, mesélj mi van veled és otthon!!!sok-sok puszi!

Cirmike,
helyes a srácodKép

Lányok!
Bedobok egy új paráznivalót a topicba!
Honnan lehet észrevenni, ha szivárog a magzatvíz? honnan tudni, hogy nem csak folyi?
egy csajszi szerint a chatről, a magzatvíz csíp.
valaki tud erről valamit?

Tökjó a görényes kép SistorisKép

Üdv: Zsófy
23+2 már így szoktam számolni néha: MÉG 16+5 Kép)
zsófy

Sziasztok!

Rókica!

Látom bonyolultabb ez a dolog mint gondoltam, nem is tudok többet hozzá szólni,mert úgyis hülyeségeket írok.Viszont nagyon szorítok nektek, és továbbra is menjetek kettesben sétálniKép

Velem ma nem történt semmi különös, de már ennek is örülni kellKép(mivel a rosszból elég volt)

Viszont csináltam fini pudingotKép, és be is faltam a felétKép, én szépen fogok dagadni tőleKép
a gyerkőc viszont fantasztikus rugdosásba kezdettKép
Szerintem bejött neki a csokipudingKépKépKép
A hétvégén lehet hogy bepróbálom a puncsosat isKépKépKép a mérleget meg likvidálomKépKépKép

Zsófy!
Hogy honnan lehet tudni hogy folyik e a magzatvíz?
Hát szerintem a magzatvíz nem olyan állagú mint a "folyi". A folyi szerintem fehéresebb és sűrűbb, a magzatvíz meg víz(pisi) szerű!
Legalábbis ismerőseim a magzatvíz elindulásáról úgy számoltak be, hogy olyan mintha bepisiltek volnaKépKépKép

Persze ez csak tipp, de vannak itt többgyerekes mamik, biztos mindjárt megírják a tutit!

Megann 19+5

Kép

Kép
megann

Csilla, boldog névnapot kívánok!Kép
Hari 15+6

Kép
Kép
hari

Csilla, boldog névnapot!Kép
Hari 15+6

Kép
Kép
hari

Bocsi, de az elsőt úgy láttam nem mentKép

Kép
Kép
hari

Két kis magzat beszélget egy anya hasában:

-Te hiszel a születés utáni életben?
-Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Talán itt is
azért
vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
-Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
-Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni,és majd a szájunkkal eszünk.
-Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk . De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most
túlságosan rövid.
-De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínuleg minden egy kicsit
másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
-De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet
egyszeruen
véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
-Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk
a mamát, és o majd gondoskodik rólunk.
-A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted o mégis hol van?
-Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetoen élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
-Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
-No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az
igazi élet még csak ezután vár ránk.

Kép

Kép
ppanna

RokicaKép,
elég durva dolgokat írtál, nem is tudom, mit mondjak... tényleg jó, hogy férjed nem ennyire drasztikus. De Te sem vagy semmi, hogy ezt így felvállalod. Le a kalappalKép!!!
Sok erőt kívánok, és biztos vagyok benne, hogy a babád érkezése kárpótolni fog az álmatlan éjszakákért.

Kati
22+2
Vendég

ZsófyKép,
nálam az előző terhességnél repesztették a burkot, így csak ilyen tapasztalattal szolgálhatok. Arra nem emlékszem, hogy csípett volna (volt más bajom, mint erre figyelni), de az biztos, hogy viz-állaga volt, mégpedig langyos. És olyan soknak tünt egyszerre, nem lehetett volna semmivel összekeverni, mivel olyan mintha bepisilne az ember (nem lehet visszatartani), csak a hüvelyből jön - vagy inkább ömlik. Az persze más, ha szivárog (nem ennyire intenzív), de akkor ha nyitva a méhszáj össze kell varrni... nem túl kellemesKép!

PpannaKép,
régen jártál felénk, nem??? Mizu?
Jó a magzatos sztoriKépKépKép!
Kati
Vendég

Szia Nemesek!
Minden ok szerencsere. Voltam otthoni dokinal is (amugy Algirban jarok) es most csinalok vizsgalatokat itt is ott is, ennyivel tobb ultrahang!! Kép

Kép

Kép
ppanna

de olvaslak Titeket mindig, csak szep csondben Kép

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok,

magzatvíz-szivárgás:
ez most engem is foglalkoztat, főleg h. párszor előfordult (utoljára épp tegnap), h. nem a szokásos folyás jött (bocs), hanem ilyen vízszerű dolog.
Tapasztaltabb lányok, ugye ez nem az, amire gondolok?

Angelani,
nagyon tuti a rózsa, amit Csillának küldtél! A tesóm is ezzel a névvel bír, gondolkoztam is, h. a lányomnak ezt adjam. Aztán végül inkább a névnapos párja lett, vagyis Noémi. Ergo ma volt/van az én magzatom névnapja is! Kép
Képzeljétek, az egyik barátnőmtől ma üdvözlő sms-t is kapott! Kép Hát nem aranyos!?

Rokica,
párodnak az sem lehet könnyű, h. te pszihológiát tanultál, vagyis tisztában vagy a betegségével és még emiatt is talán jobban oda kell figyelnie magára, h. mikor mit tesz, mond. Ez is plusz még lefáraszthatja. (Falina, a laikus pszihomókus)
Na, de nem akarok itt badarságokat összehordani. Kívánom nektek a legjobbakat!
Egyébként most én is rá fogok keresni a neten erre a bordenlinera, mert eléggé magamra ismertem (lightos válfaja) :/ remélem nálam "csak" a stressz hoz ki hasonló tüneteket!

Megann,
örülök, h. újra a régi vagy! Kép

Cirmike,
ezt a nőcsábász jelöltet...! Kép Nem sámli! Egyre huncutabbak a szemei! Kép Volt egy hasonló karakterű osztálytársam anno, gimiben még az olasz tanárnő is teljesen odavolt érte! Nem vicc! ;)

A többieknek is szép estét!

Ma jó napom volt! Kép UH-n minden rendben volt, baba végre korának megfelelő, méhlepényem már nem mélyen fekvő /viszont mellső fali Kép /, méhszáj zárt, szal kezdhetem terhelni magam. Mondjuk extra lightosan, mert a keményedéseim még bekavarhatnak... De nem fognak!!! Kép

Falina és Noémi baba
22+0
falina

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy megint bepofátlankodok hozzátok.Régebben írtam Megann-nak.
Most viszont Rokicához szeretnék pár sort címezni.

Amikor olvastam a párod betegségéről,hirtelen elöntött a megdöbbenés...jéé én is Borderline beteg vagyok? Engem depresszióval "kezelnek" vagyis csak gyógyszert írtak fel,semmi terápia vagy ilyesmi.De ahogy olvastam erről a betegségről,én egy az egyben ilyen vagyok.Sajnos.A nap minden percében arra gondolok,hogy most biztos megcsal a párom...Ha már egy perccel később jön haza,vagy csak ha dolgozni,esetleg iskolába megy...Rendszeresen átkutatom a cuccait.(tudom nem szép dolog,de nem hagy nyugodni,hátha találok valamit)Legbelül mintha várnám,hogy lebukjon,csak hogy kimondhassam igazam volt.De tudom,hogy belehalnék ha igaz lenne.És tényleg csak a végletekben gondolkozom.Tényleg egyik nap imádom a páromat,másik nap gyűlölöm és el akarok válni tőle...pedig nem is!(most így gondolomKép)Ráadásul olyan dolgokon megsértődöm,hogy számomra is hihetetlen...Minden apróságon napokig agyalok.Ha bárkinek bármi baja van,úgy beleérzem magam mintha velem történt volna.Pl most is a híradóban mutatott 4 éves kisfiú esetén is sírtam és bármikor szóba kerül megint sírok.
Bocs mégegyszer hogy ezt leírtam,remélem azért nem baj,de ez is egy terápia talán.Kép
Lenne egy kérdésem is: Most akkor én nem depressziós vagyok hanem Borderline beteg???Tudom nem vagy orvos,ezért ez hülye kérdés volt...Kép
Köszönöm,hogy leírtad amit erről a betegségről tudsz,mert most akkor megkérdezem a dokimat erről.

MegannKép
Bár nem írtam neked,én is nagyon drukkoltam értetek,és örülök,hogy nincs baj!!!!

Orsi
orsi21

Orsi,
addig is, míg Róki válaszol, sztem a keresőbe (google pl.) írd be, h. borderline és csomó cikket ki fog dobni, amik jól leírják a betegséget!
Mihamarabbi gyógyulást!
Falina
falina

Hú lányok!

Látom tegnap maratoni levelezés voltKép
Falina, te sem tudtál aludniKép

Orsi!
Nagyon köszönöm hogy te is velem voltál lélekben, és annak is, hogy jelentkeztél megint.
Bár jobb lett volna, ha nem ilyen "rossz" dolgokkal.
Én sem tudok mást mondani(dilettáns-laikusként), csak hogy ha gond van mihamarabbi javulást-gyógyulást kívánok!

Lányok, ma dobok egy pocis(piciKép) képet!

Megann 19+6

Kép

Kép
megann

PICI-POCIKépKépKép
Kép

Kép

Kép
megann

Kép

Megann(19+5)
(Kép)Nekem meg senki nem adta at a helyet es elore sem engedtek egy sorban semKép Csodaljatok???Kép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Magzatvíz-szivárgás: Az első babánál nekem is voltak érdekes folyásaim, egy alkalommal határozottan víz szerű, de olyan, hogy amikor fölkeltem az ágyból, vegigfolyt a lábamon. Naná, hogy frászt kaptam / még nagyon korán lett volna/, azonnal hívtam a dokit, aki persze megnyugtatott, hogy van ilyen folyás, de telefonon nem tudja megállapítani, meg kell néznie. UH-ra berendelt, és ellenőrizte a magzatvíz mennyiségét. Minden OK volt.
Amikor megindult a szülésem, először csak szép lassan szivárgott a magzatvíz, és egy csöppet sem csípett. Gyakorlatilag nem lehetett megkülönböztetni a korábbi folyástól Kép Viszont jó hír, hogy olvastam egy olyan spec. betétről, ami kimutatja, ha magzatvíz szivárog belőlünk. Gondolom, patikában beszerezhető, vagy a dokinál megkérdezhető. Ha lehetséges, szerintem én be fogok szerezni ilyet, megspórolhatok vele egy utat a dokihoz. / meg egy adag idegeskedést/.

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Ja! Volt valaki tegnap a szülői hivatásra felkészítő kurzuson a Bolgárkerékben? Én ott voltam, de olyan nyuszi voltam, nem mertem érdeklődni, van-e Babanetes a bandában. Nem akartam, hogy hülyén nézzenek rám...

Sziasztok!
Judit
jucc

Falina, Orsi21:

Szerintem ne lássátok rögtön magatokat ebben a betegségben. Mint minden pszcihológiai betegség, ez is csak egy eltúlzott változata teljesen normális emberi viselkedésnek. Nincs éles vonal az egészséges és a beteg ember között, általában ott szoktuk meghatározni, hogy belezavar-e a normális életvitelbe a viselkedés, vagy boldogtalan lesz-e tőle az illető.

Tehát azért, mert valaki mondjuk alapból komolyabb természetű ember és mondjuk hajlamos a melankóliára, még nem mondjuk rá, hogy ő depressziós, kivéve ha ez neki olyan teher, ami mellett már nem tud normális vagy boldog életet élni. Hogy kinek mi a normális és boldog, ez igencsak szubjektiv dolog, de hát a pszichológia nem egy egzakt tudomány.

A borderline személyiségzavar jegyei szerintem valamilyen szinten minden emberben jelen vannak, legalábbis időről időre. Ki ne reagálna néha inkább érzelem mint értelem alapján, ki ne félne néha hogy egyedül marad, kinek ne lenne saját maga miatt néha lelkiismeretfurdalása? Kinek ne lett volna soha olyan dühkitörése amitől később elszégyellte magát? És hányan vannak akik sose voltak irracionálisan féltékenyek? Emiatt nehogy magatokra vegyétek az egész paksamétát!

Ellenben mindkettőtöknek azt tanácsolom, hogyha olyan problémákkal küszködtök ami megzavarja az életetek rendjét, amit nem tudtok magatoktól megoldani, amik boldogtalanná tesznek, érdemes szerintem szakemberhez (terapeutához) fordulni. A terapeuta olyan szakember aki kifejezetten a beszédcentrikus gyógyitásra van kiképezve. Nem minden pszichológusnak/pszichiáternek van ilyen képzettsége!

Orsi, te mondod, hogy téged depresszióval kezelnek, de azt is irod, nem jársz terápiára... Gondolom jelenleg ezek szerint gyógyszert szedsz. A depresszió egy tipikusan olyan fajta probléma, ami nagyon jól reagál a terápiára, és legjobban pedig a gyógyszer/terápia kombinációjára. Főleg ha úgy érzed, más problémák is vannak, nemcsak a hangulatod, hanem mint irtad a féltékenység és annak kezelése, akkor igazán érdemes egy beszédcentrikus kezelést keresni, ahol talán ki tudod bogozni, hogy miért is van, és rájössz, hogy lehetne jobban kezelni.

Szóval óva intenék mindenkit attól hogy saját magát diagnosztizálja!!!

rokica (a pszichológus)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Visszatérve ránk, tegnap estére visszaállt a béke. Párom jobb hangulatban volt, megbeszéltük a dolgot, és természetesen ugyanazok a régi félelmei jöttek elő: hogy ott fogom hagyni, hogy ő nem elég jó nekem, hogy nem vagyok mellette boldog. Én meg természetesen végigbőgtem az egészet a terhességi hormonmérgezésemmel, és nagyon nagyon szégyelltem magam, mert tényleg az utóbbi időben morcos voltam, türelmetlen. Még ő próbált engem vigasztalni a racionális érvvel, hogy hát jól tudom én is, hogy nincs köze a realitásnak az ő gondolataihoz, hogy én is nagyon jól tudom, neki időről időre előjönnek és kész.

De most elhatároztam, hogy jobban fogok figyelni rá, mert tényleg olyan sok mindent megtesz értem, nem érdemli meg az én morci hangulataimat, még akkor se ha én éppen terhes vagyok... Egész egyszerűen el kell fogadnom, hogy neki kevesebb toleranciája van az ilyesmire mint egy egészséges embernek, és előbb utóbb az én rossz hangulatom nála úgy csapódik le, hogy annak ő az oka...

Falina!

Egyébként szerintem a párom mákja hogy én pszichológus vagyok és felismerem, hogy mi a baja. Az pedig hogy oda kell figyelnie magára, ez alapvető dolog a betegsége karbantartására, ez tőlem független. Azt már belátta mielőtt találkoztunk, hogy valami neki nagyon meg kéne változtatnia, mivel a saját viselkedésével okozza a kapcsolataiban a nehézségeket. Ő ezt a következtetést a második válása után levonta, és tényleg példásan próbált változtatni a dolgokon, elment saját magától pszichológushoz. És még igy is sokáig nem ismerték fel hogy mi baja van, csak akkor amikor mi összekerültünk, és akkor kezdődött a betegségének a célirányos kezelése.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!!!

Hova dugtad a babát?! Kép Most komolyan, ha ránézek az én hasamra meg a tiedre, el se hinném hogy csak 2 hét van közöttünk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Magzatviz:

Ha a burok még azelőtt reped meg, hogy a baba feje beékelődne a méhszájba (tehát jóval a terhesség vége előtt), akkor egy jó nagy adag (kb 2 dl) visszatarthatatlan, szintelen, szagtalan (vagy inkább édeskés mint pisiszagú) folyadék fog kiÖMLENI a hüvelyből. Ezt szerintem nem lehet mással összekeverni...

Ha a baba feje már beékelődött, akkor a buroknak csak egy részéből tud kijönni a magzatviz ha megreped, ezért ez kevesebb mennyiségű, mert a baba feje "bedugaszolja" a méhszájat és a többi nem tud kijönni.

Ez már a terhesség vége előtt lesz csak lehetséges, mikor a gyerek már leszállt és keszülődik megszületni. Persze ilyenkor nyomja a fejével a hólyagot, és sok kismama ezt a szivárgást észleli, nem a magzatvizet.

A rendes folyás terhesség alatt lehet teljesen vizenyős, de akkor is általában kicsit fehéres. A magzatviz teljesen szintelen, és ha egyszer elfolyt nem jön már belőle több. A folyás meg, mint tudjuk, csak folyik. :P

Egyébként valóban lehet kapni betétet, ami megkülönbözteti a magzatvizet.

De szerintem a terhesség utolsó hetei előtt a magzatviz nem szivárog, hanem ömlik, és azt fel fogjuk ismerni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cirmike édi pofa a kicsi fiad!

Mea!
Én is úgy gondolom, hogy a párunkkal néha-néha kell külön programot szervezni, kell az egy kapcsolatnak. Fontos, hogy legyenek közös élményeink, ehhez persze kellenek jófej nagyszülők is ahol a pici is jól érzi magát, és nem az ő rovására megyünk el kettecskén.Úgy gondolom ha már nagyobbacska lesz akkor még hosszú hétvégéket is be lehet iktatni.Persze ezt csak akkor ha tényleg jól érzi majd magát náluk.Kép

Voltam egy előadáson a nyitott szülőszobáról, ott a szülésznő azt mondta, hogy nem fogjuk összekeverni a magzatvizet a pisivel se (nincs szaga)és folyással sem.Azt javasolta, hogy ne hordjunk betkót, mert a bugyin, lepedőn vagy ágyneműn meg fog látszódni a magzatvíz. Persze az a betkó amit Jucc említett az jó dolog, és valszínűleg én be is fogom szerzni.Mivel első babás vagyok fogalmama sincs hogy meg fogom-e tudni különböztetni ha csak nem az egész egyszerre fog elfolyni.Kép

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Bocsi hogy úgy bepofátlonkodok közétek. a keresőben kerestem hogy esetleg valaki szeretne e mostanában használt autót venni így kerültem ide.

Szóval nekünk van egy eladó autónk ha valakit érdekel.

Opel zafira 2002.06. havi 1,8-as elegance benzines. ezüst metál. 56 000 km van benne, megkímélt állapotban.
ABS, centrálzár, klíma, elektromos ablak(elől-hátul),cd-s rádió (CAR500) riasztó, ASR(kipörgésgátló), 4 Airbag(légzsák), szervokormány, ALU felni, metálfény, fedélzeti computer, immobiliser, ködlámpa, szervízkönyv, törzskönyv, vonóhorog, állítható kormány, elektromos fűthető tükör, színezett üveg, fordulatszámmérő. thule csomagtartó, +4 téli gumi, váltózár, deréktámasz,ülés magasság állító. 4 téligumi, tetőcsomagtartó.
Irány ár :2990000 ft.

Ha esetleg valakit érdekel ezen a számon hívhat : 06-30-9848732. vagy a liegl@invitel.hu e-mail címen.
teszek ide képet is róla.

Sziasztok
Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

bocsi nem sikerült ide képet rakni, belinkelem inkább

http://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1402&page=4

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szisztok!
Ppanna!
Nagyon aranyos amit írtál a két magzat beszélgetsérőlKép

Falina!
Örülök, hogy rendbejöttél!Kép
A Drága magzatodnak is Boldog Névnapot kívánunk!
Szép név a NoémiKép
Ezt neki küldömKép
Lehet, hogy nem olyan szép, de nem illik ugyanazt küldeni!

Kép

Kép
angelani

Sziasztok!
Ezt küldöm minden "Lányos" anyukánakKép

Kép
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!
Ezt pedig minden "Fiús" anyukánakKép
Kép

Kép
angelani

Ezt pedig azért, hogy lássátok:
Minden baba egészséges lesz!
Az élet utat tör magának a legrosszabb körülmények között is fennmarad!
Kép
Angelani

Kép
angelani

Megann, hát tényleg semmi pocid nincs még, de biztos ugrásszerűen fog nőni majd egy hét alatt...Kép

Rókica, nem mertem tegnap leírni, de a tünetek néha teljesen rám illenek, mivel azonban hamar elmúlnak (néhány óra) csak szegény párom szembesül néha ezekkel, bár van mire hazaér lenyugszom.
Tudom, hogy el kellene menni egy pszichológushoz vagy olyan terapeutához, de mikor ok minden, akkor teljesen feleslegesnek érzem és úgy gondolom tudom kontrollálni magam. És pl. egy hónapom 90%-ában ok minden. Ráadásul nem is tudom, hogy a környékünkön van e ilyen lehetőség és kizártnak tartom, hogy egy "beszélgetés" kedvéért felkocsikázzak Bp-re. Ráadásul rendszeresen... persze lehet az is hogy lekicsinylem a problémám nagyságát és igenis kellene rá időt szakítanom.

Na, mindezeket most jól leírtam pedig a legtöbbször ezt nem küldeném el magamról...
Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Angelani,
Köszönjük!

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!
Szóval akartam írni, de valahogyan elragadtattam magamatKép

Cirmike!
Nagyon szívesen!
A fiad meg édes macho, ha nem haragszol meg ezen kifejezéstőlKép

Mea!
Igazad van a kikapcsolódással kapcsolatban.
Szerintem is néha az embernek szüksége van rá. Akár a párjával, akár egy barátnővel...stb.
Szerintem azért ez megoldható, mint ahogy ezt te is leírtad.

Rokica!
Tuti minden rendbe jön!
Ne aggódj, inkább pihenjetek sokat és beszélgessetek a pároddal. Szerintem te nagyon jól tudod, hogy mivel lehet őt megnyugtatnod.
Sikerülni fog!Kép

Jajj lányok!
Most meg ez a magzatvízszivárgás aggasztKép
Én mindentől tök beparázok.
Van egy kevéske folyásom a doki szerint normális.
Levett kenetet és minden rendben, de azért félek.
Nekem néha elcsöppen a vizeletem is. Igazából ez még nem inkontinencia (vagy, hogy kell leírni), de elég kellemetlen. A nőgyógyászati műtét okozza, ez egy "mellékhatás". Sajnos nem tudnak mit csinálni vele.
De igazából annyira kevés, hogy nincs pisiszagom (bocsánat, hogy undorító). Most meg attól félek, hogy mivan ha ez nem pisi hanem magzatvíz?
Tudom még kevés van, de az is elcsöpöghetKép
Nem akarok senkit sem rémísztgetni, de a kolleganőmnek pont ez volt a baja. SZTK-ba járt.
A doki nem foglalkozott vele. Ő szólt, hogy foyása van, de csak legyintett a doki. Közben felülfertőzte a magzatot és elhaltKép. Amikor már nemcsak folyása volt, visszament, hogy valami más is folyik, akkor derült ki a dolog. kb. a 22-23. hétben kellett megszülnie a halott babáját. Öt és fél hónapos volt. Hiába pereskedtek, az nem hozta vissza a kicsit. Jó, ez 1998-ban volt. De nem tejelt a dokinak és szó szerint letojta.
Én mindentől félek, ez már beteges. Most írt fel nekem a doki Canesten kúpot, hogy elkerüljük az esetleges fertőzési lehetőségeket. A második trimesztertől lehet már alkalmazni. 6 napig, utána egy-két hónap múlva megismételjük.
Én azt mondom, igenis legyünk rámenősek és minden vizsgálatot el kell végeztetni!
Bocsánat, hogy megint egy kész pararegényt írtam.
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani
19+5

Kép
angelani

Angelani,
bocs, én dobtam be a témát a magzatvíz szivárgásról, de én ugyanilyen parába voltam, mint te.Ma már igyekszem nem is gondolni erre. Az a valami kis folyi volt szerintem amitől megilyedtem. Én CNS kúpot szoktam kapni, a canesten az candida gomba ellen van csak, én úgy tudom. Ha nincs semmi kóros a kenetben, elég a CNS max utánna 3-4nap múlva Gynoflor de csak a 20.hét után szabad.

Az én dokim így is túl aggódós, ha ő nem aggódik emiatt a magzatvíz ügy miatt(eddig mindíg normál magzatvizem volt) akkor én sem fogok, elhatároztam.
Jövő héten majd megkérdezem a 4D-s dokit.

Lányok, köszi a sok választ!

Mea!
Vett az én szívem csücske végre digitális kamerát, küldök is pár képet amiket ma csináltam,
remélem megnézed!Nem ide rakom majd , inkább az albumomba, hogy ne töltsem ki a topicotKép

na meg nem jöttem még rá, hogy kell átalakítani kicsire...

most megyek próbálkozni, sziasztok!

Zsófy
23+3
zsófy

Sziasztok!Kép

Mi eza para itt megint????Kép
Ejnye ejnyeKép

Állandóan rémisztgetitek egymást.
Én próbálok nem aggódni túl sokat, pedig néha kemény az egész pocakom, főleg éjjel és akkora lábikragörcsöm volt reggel majd bele haltamKép
de tudom hogy Kalcium hiány okozza és már szedtem is be kalcium tablettát.

Fplyim is van, és sárgás a doki meg azt mondta a mintából hogy nincs gond.

Helyette van fehérje a vizeletemben arra szedek gyógyit és volt egy magas AFP-m is, emlékszetek ugye.
Mondjuk akkor én is paráztam ez igazKép

Magzatvízen még nem kezdtem el, nem is szeretnék.
Nem szeretnék egész terhesség alatt ezen stresszelni.

Én inkább próbálom kiélvezni a hátralévő baba nélküli időt isKép

Pedig a dokim a magas AFP-re azt mondta hogy lehetséges hogy a magas érték előremutathatja h a végén esetleg magas vérnyomás miatt oda kell figyelnie majd rám.
(Amúgy világéletemben alacsony volt a vérnyomásom)

Próbáljatok Ti is lazítani!

És szép hétvégét Nektek élvezzétek a jóidőt!Kép

Pusszans

Mea(19+6)

Kép

Mea
mea

Azért felelőtlennek ne tartsatok, alapvető szabályokat én is batartom azért(nem edzek, mosok kezet állandóanKép )

Tehát vigyázok magamra csak próbálok nem odafigyelni minden apró dologra és rögtön megijjedni, pedig már ezer éve babát akartam és fél év után jött össze tehát vártam rá nagyon már.

De nem szertnék idő előtt bedilizniKép

Mea
mea

Mea,
amiket leírtál, (fehérje, afp) adhatnak okot aggodalomra, ezekkel nem lehet viccelni, tényleg utána kell járni. Sztem korántsem vagy felelőtlen.
De abban igazad van és jól csinálod, hogy nem kell magunkból "állatorvosi lovat" csinálni, amely minden tünetet produkál, ami nincs, azt nem kell felfedezni magunkon és aggódni sem kell miatta. Elég azon parázni, ami valós (kisebb-nagyobb) probléma, mindenkinek akad valami.
A rémtörténeteket pedig el kell felejteni, és el kell kerülni. Én legalábbis letiltottam magam, minek szomorítsam magam feleslegesen, és egyúttal a babámat is, aki ugye mindent "levesz" ami velem történik.
További jó 7végét
üdv
p(17+4)
penna

Helló!

Megjöttünk az egész napos túrából!
Kint voltunk az építkezésen, meg köveket néztünk lábazatra meg házszín- ügyben nyomoztunk...
Jól elfáradtam.....

Rókica!
Ugye ez a mini has nem kóros???
Még jó multkorában le is mentettem innen egy táblázatot az átlagos méretekről majd meg is keresem.
Az uh-n minden rendben volt.Korának megfelelő méretű!
Anyukám szerint én ilyen "fazon" vagyok!
Sosem volt darázs-derekam és szép kerek popsim, inkább olyan magasderekú voltam, nagy kiálló medencecsontokkal"futó" alkat vagy mi....
Úgyhogy most a babának van elég hely széltében, nem kell még kidudorodniaKép
Legalábbis remélemKép hogy csak ez van benne!
Azért estére mindig nagyobb mint reggel!
Már rinyáltam a páromnak is, hogy bezzeg nektek mekkora már a hasatok!Kép

Dobhatnátok megint egy kis képet!

Zsófy!
Szerezz Photo Editor programot!Ott úgy "farigcsálhatod" "szabhatod" méretezhetetd a fotóidat ahogy csak akarod!
És nagyon egyszerű is!Én is azzal készítem a képeket a babanetre!

Talán a www.szoftverbazis.hu-n is találsz jó képszerkesztőket!
Egyébként aki nem ismeri ezt az oldalt, nagyon ajánlom, általában itt jelennek meg az uj vírusok kiírtására alkalmas szoftverek is legelsőnekKép

Ja és megkívántam a colatKép Vettünk egy fél literrelKépMost bedobtam a fagyasztóba, hogy jó hideg legyenKép

Megann 19+6

Kép

Kép
megann

Penna!Kép

Azokkal nem is vicceltem, mert utána jártam mindkettőnek.
Egyikre gyógyit szedek és Uh-n megnéztek de ennél többet nem tehetek ezügyben semmi.
Csak reménykedhetek hogy minden rendben ott bent a babánkkal.
De ha nekiállnék ezen stresszelni születéséig akkor sokkal többet ártok neki, magamnak és az egész családnak!Szerintem jobb akkor már a jóra gondolni.Kép

Addig ok, ha tényleg van ok az aggodalomra de ha nincs ne produkáljunk tüneteket vagy ne gondoljunk arra mi lesz, ha.....

Én legalábbis így gondolom.

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Mea
mea

Megann!Kép

Ne aagódj minden ok nálad és örülj még, hogy ilyen vékony vagy.
Nekem sincs még nagy pocim, dehát UH szerint elég nagyKép

Ne izgulj kérlek!Kép

Pusszans

Mea
mea

Jó Reggelt MindenkinekKép

Szia Mea!
én az ősziből vagyok és egy kis segítséget szeretnék tőled kérni.Hogyan tudom feltenni az UH-képet a babánkról????Azért tőled kérdezem,mert te már tettél fel Lívikéről és tegnap én is szerettem volna,de nem engedte,hiába kattintottam a Mellékletek feltöltése....c.parancsra...KépKépKép
A lányok már nagyon várják a beszámolómat,de én képet is szeretnék(végre)mutatni.
Nagyon köszi:

annamamiKép
annamami

Megann,
Ne izgulj a hasmeret miatt. Az egyik baratnom iszonyat vekony alapbol es megsem volt semmi hasa sokaig. 7 honapos terhesen volt aki nem vette eszre rajta, mert nagy pulcsit vett fel. Ilyen alkatod van es kesz.
A lenyeg, hogy a babod szepen novoget odabent.Kép

Voltam UH-n es Mini laba kozott volt a koldokzsinor.Kép Cseles gyerek mar most.Kép Szoval az en babam meglepi lesz, mert itt nem csinalnak tobb UH-t. A lenyeg, hog minden rendben van vele, lattuk kezet labat, szivet. Kis maszat, pont a labujjat probalta a szajaba gyomoszolni.Kép

Szep vasarnapot mindenkinek.
minimi

Sziasztok!
Megann!
Igaza van Minimi-nek.
Csak örülhetsz, hogy nincs nagy hasadKép
A baba jól fejlődik és ez a lényeg.
Bár nekem lenne ilyen jó alakomKép
Én csak hízom, mint egy koca. Igaz most is somlóit zabálok, de nem tudok ellenállni nekiKép
Már megint felszedtem 2kg-ot.
Mi lesz ebből?
Ráadásul nem is nőtt 1hét alatt a pici szinte semmit, bezzeg én!

Minimi!
Ezt nem értem!
Nem lesz már több UH.?
Mennyi idős vagy?
De a lényeg, hogy rendben van mindenKép
Szeretem a kis rafkós babákatKép
Általában a lányok szoktak szégyellősek lenni, de sosem lehet tudni, nem-e a kukikát takargatjaKép

Annamami!
Az Xview programmal is lehet átméretezni a képeket.
Nagyon jó, mert minden egyebet is lehet vele fényképezni, akár netezés közben oldalakat, képeket is. Ráadásul a méretet te is külön megszabhatod mind szélességre, mind magasságra.
Bocsi, hogy belekotyogtam.
Már várom a képeidet, mert én is nagyon szeretném megnézniKép

Mea!
Annyira édes a képKép
Már nem parázom annyira.
Igazad van, nem is akarok senkit sem rémísztgeni!
Sajnálom, ha valakit megijesztettem vagy megbántottam. Nem volt szándékomban!

Mindenkinek Kellemes Vasárnapot KívánunkKép
Angelani
19+6

Kép
angelani

Angelani,
Angliaban lakom es itt nincs csak alapbol egy UH. En kiharcoltam osszesen 3-at. Volt a 8. a 12. es most a 20. heten. Mivel minden minden rendben, ezert tobbet mar nem fognak csinalni.
Ram is elkezdtek ugralni a kilok, de szerintem ez azert van, mert elkezdett dagadni a labam egy picit. Ugyis azt mondjak, hogy alkati kerdes, hogy mennyit szedsz fel. En nagyon igyekszem egeszsegesen enni, sok zoldseg, gyumolcs, de neha ram is ramjon a csokifalas es akkor semmi mas nem jo.Kép Most legalabb nincs lelkiismeret furdalasom.Kép

Vennem kellett melltartobetetet, mert elkezdett jonni a tejem. Na nem sok, csak par csepp naponta. Nem korai ez meg?

udv.
Minimi
20
minimi

Mea! Kép

Örülök, hogy sikerült megnyugtatnom Téged!!! Gratulálok (és egyben irigykedek) a kiscsajszihoz!!! Kép Kép
(Korábban is jelentkeztem volna, de hol a bbnet, hol a mi gépünk nem volt jó Kép)

Szóval akkor ime a fotó a nagyfiúról: Paraméterei 7 hónapos és 10 napos, kb. 7500 gr (nettó) Kép

Kép

Mindenkinek nagyon-nagyon boldog babavárást kívánok!!!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Megann!

Dehogy kóros! Nehogy nekikezdj aggódni! Inkább örülj hogy nem kell egy ilyen nagy pocakot cipelned. Majd lesz nagyobb és akkor nyöghetsz te is! Kép

Lányok...

Elérkezett az az idő, amikor muszáj terhesbugyi után néznem... a mostaniak már nem kényelmesek, főleg ha ülök. Megnéztem a Corában, az ő választékuk arra enged itélni, hogy minden kismama csakis és kizárólag tangát hajlandó hordani. Nem borzasztó? Egy hatalmasra méretezett hasrész, plusz egy fogselyem után méretezett fenékrész. Ez szerintük szexi?! Vagy kényelmes?! Mondjuk én világéletemben utáltam a tangát.

Most kidohogtam magam. Megyek vissza a konyhába főzni (ilyet ritkán fogtok tőlem hallani). De mosogatni már a párom fog! Hurrá... bruschetta piritóst csinálok balzsamecetes paradicsom feltéttel, juhsajtos salátát, tonhalas paradicsomszószos egybesült tésztát, és lesz banánkenyér. Vendégek jönnek!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Pledit!
Nagyon édes a kis pasasKép

Rokica!
Nagyon jót nevettem azon, amit írtálKép
Pedig teljesen igazad van.
Már rajtam sem úgy állnak a "régi" bugyik, sőt kifejezetten kényelmetlenekKép
Én is kerestem már nagyobb bugyit, de nem találtam olyat ami igazából megfelelne.
Ha találsz olyat, oszd meg velem, mert engem is érdekel!
Szép-Jó Éjszakát Mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
19+6

Kép
angelani

Sziasztok!

Bugyi: Nagyon kényelmesek, de kicsit drágák az Anita terhes bugyik. És nem mondhatók szexisnek! Nemrég vettem a Westendben a Gólya kismama boltban is terhes bugyikat, olcsóbb is volt, és kisebb, nem olyan brutál méret. / az anita a hasat is takarja, ez meg has alatt megy. mindkettő kényelmes/.

Még a magzatvízhez: nem akarom, hogy folytatódjon a paráztatás, de azt azért nem árt tudni, hogy a magzatburok valamilyen felszálló fertőzéstől is megrepedhet, és ez akár a burok felső részén is történhet, ekkor pedig egyáltalán nem zúdul a víz, csak csordogál, mint a folyás. Tehát nem csak akkor kicsi a folyás, ha a fej már elzárja az utat.
Nyilván ez senkivel nem fog előfordulni, de hozzátartozik az igazsághoz Kép
Vigyázzatok Magatokra, jó éjt!!!
Judit / 16+5/
jucc

Minimi!

De jó hogy írtálKép, már olyan régen hallottunk rólad!
Hát jó fej a babád mondhatomKép

Előtej téma!
Szerintem teljesen normális hogy jelentkezett előtejed!Ezt abból gondolom, hogy amikor vettem a terhesmelltartómat, akkor jól kiokosítottak az eladók, hogy miért is van benne egy kis betéttartó, ugyanis valakinek már a 4. hónaptól jelentkezik az előtej!Úgyhogy nincs ok az aggodalomra, még a cicitartó-gyárosok is tudják, mi a dörgés!

Rókica, Mea!
Na nem is izgulok annyira a hasam miatt, csak borzasztó irigy vagyok rátok!KépKépKépKépKép
Tudom, hogy ki ilyen, ki olyan, én meg amolyanKép
Ugyanis a karcsúságtól messze állokKép
A kezdeti 60-61 kilómhoz képest 65 vagyok(este még több isKép), mondjuk ezen nincs mit csodálkozni, épp azon töröm a fejem hogy fokhagymás piritóst fogok enni libazsírralKépKépKépKépKépKépKép.
Fura módon a kilókat nem látom magamon egyenlőre, csak már a 2. emeletre is lihegve jövök fölKépKép

Terhesbugyi!
Én is láttam a Corában a terhestangát, mondjuk nekem bejön, mert mindig is azt hordtamKép

UI:Ma Visegrádon voltunk, meg-nyáriboboztattuk a babócátKépKépKépKépKépKép

Megann 19+7 avagy 20+0KépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Ja és kb 2-3 órája, ököllel majdnem bevertem a bárszekrényünk üvegét annyira elöntötte a lila gőz az agyamat!Kép(helyette a fába boxoltam, pedig még ilyet sose tettem)
Anyós beszólt: a férjem megígérte neki, hogy átviszi a 4D-s videót, erre engem kezdett el cseszegettni nagy irónikusan, hogy ......."messze lakunk, ugye"???(Kb 10 utcára laknak),
Majdnem mondtam, hogy mi pont annyira lakunk tőlük, mint ők tőlük, úgyhogy nyugodtan átjöhet ő is!
De ehelyett inkább hallgattam. Mindig ezt csinálja, mi minden hétvégén üljünk nála, és ha este 10kor eljövünk még megkérdi, hogy hová rohanunk?
Hát ki ne szeretne bugyiban a saját lakásában a tv előtt dögleni és közben szanaszét morzsálni a chipset vagy meginni egy pohár bort, vagy ülni az internet előtt, vagy csak egész egyszerűen nézni ki a fejéből a nagy semmibe....
Persze neki kényelmes, nem neki kell még este hazaautókázni.......
ÚÚÚÚÚtálom az önző embereketKépKépKépKép

boccs a kirohanásért.....

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek,amit írt.Én is remélem,hogy meggyógyulok már ebből a depresszióból,vagy miből.

Rokica,
Ne haragudj,nem tudtam,hogy pszichológus vagy.(én meg jól beszóltam,hogy nem vagy doki.Kép)
Azért rám elég jól illenek a dolgok amit írtál,nem csak egy két részlet.Szóval rákérdezek a dokimnál,hogy esetleg nem lehet az hogy ez a bajom?Persze csak finoman,nehogy azt higyje,hogy megkérdőjelezem a tudását.

Mindenkinek boldog,babavárást kívánok!
Talán jövő ilyenkor nekem is lesz pocakbabám.Kép

Puszi

Orsi
orsi21

Sziasztok,

Bocsi, hogy bepofátlankodok ide (nincs jobb dolgom igy hajnalban, a babám nem hagy aludni), de olvasgattam a topicot és láttam, hogy páran a folyástól rettegtek.

Elmondom nektek, ha vizszerü folyásotok van, még az is teljesen normális lehet.. igazából ahogy látom a nyálkás fehérestől az átlátszó vizszerűig mindenféle folyás előfordulhat, egy a fontos: az dokinak szólni kell róla. Ha azt mondja hogy normális, akkor normális. Nekem is van/volt, de pl. én kaptam rá Candibene tablettát (Canesten kúp másnéven). Ez megszünteti az esetleges bacikat és fertőzéseket odabent.. mostmár gyakorlatilag nincs is folyásom, de ez nem jelenti azt, hogy az a normális, ha nincs! Ez teljesen alkati dolog.
Aki nagyon parás: A patikákban lehet kapni egy olyan betétet, ami megfelelő módon elszineződik, ha a magzatvíz csöpög. Igaz nem olcsó, de aki parázik, annak érdemes megvenni. Ezen kívül a doki is tud ilyen vizsgálatot csináltatni, pár nap alatt megvan az eredménye.
A vizeletcsepegés miatt pedig ne aggódjatok (bár a 22-23. hét körül ritkán jelentkezik ilyesmi). Én most vagyok a 30. hétben és annyi a bajom, hogy visszatartani nem tudom, az nagyon fáj és ha nem mennék el időben és éppen úgy fekszik a babó, akkor bizony becsöpögne egy-két csepp.
De lányok, aggodalomra semmi ok!
Különben az ilyen rémtörténeteket (most bocsi), de senki sem szereti olvasni. Csak parahullámot indít az egyébként is parázós kismamák között. Ami azzal a lánnyal/nővel történt borzasztó, de igazából egyedi és rendkívül ritka eset. Persze, történnek ilyenek, hogy halva születik egy magzat, vagy elhal egy terhesség a félidőnél (sőt akár a végénél), de a híradások csak arról a 10 extrém esetről szólnak, ami a világban megtörténik, arról a több tízmillió esetről pedig nem, amikor egészséges normális terhesség végén egészséges normális babát szül valaki.. Statisztikák vannak, de nem érdemes ezeket bújni, mert csak stresszforrás az egész. Természetesen dokihoz járni kell, ha probléma van fel kell keresni, ha pedig nem vagytok a dokival elégedettek, mert szerintetek nem elég gondos, akkor tessék másik orvost keresni.. végül is ha belegondoltok túlkínálat van a "piacon".. szóval van miből válogatni! Hajrá!

hanee
hanee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?