sziasztok
Csillam
BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT!!!
Rokica!
Én nem vagyok szakértő,csak 3 évig tanultam a pszichológiát, de a Borderline - szindrómát ismerem,ismerek ilyen embert!Elég durva!!! de az biztos, hogy nagy dolgot vállaltál, nagy felelősség, hogy gyereket vállaltál ilyen körülmények között.
A gyógyszerek hatását igencsak befolyásolja az alkohol, jól látod!
Szerintem szorgalmazd, hogy a párod járjon el rendszeresen pszichoterapeutához, ha esetleg hanyagolja. Bár gondolom kénytelen menni, ha felíratja a gyógyszereit.Én csak akkor lennék nyugodt a helyedben, ha a párom, ha ilyen állapotban lenne, akkor hetente járna szakemberhez.
Amiket leírtál, az szerintem a nagy vihar előtti csend, bár te ismered a párodat.
Ebben a helyzetben nem elég magadban meg a szerelmetekben bízni szerintem, de ezt is te tudod. a kismamának nyugodt körülményekre van szüksége és ezt a 20.hét után fogod leginkább látni majd, én sem fogtam fel, hogy mekkora bajtr csináltam, hogy egészen a 22.hétig nem gondoltam bele, mennyit árthatok a stresszel a babámnak!
Most már nem úgy számolom a heteket, mint azelőtt
, most már azért örülök minden egyes betöltött hétnek, mert ennyivel közelebb kerültünk a babámmal ahhoz, hogy ha -ne adj'isten- bekövetkezne amitől félünk és megrepedne a burok, akkor ennyivel több az esély a túlélésre.
És ezt tényleg mind a stressz okozza, mert egészségügyi szempontból minden rendben, első próbálkozásra megfogantam, minden eredményünk tökéletes eddig! kopp..kopp..kopp..
Szóval gondold át, minek teszed ki a magzatodat!
Ő nem tehet arról, hogy életre hívtad, és nem "kárhoztathatod" egyből idegeskedésre!!!
A Borderline-szindróma nem csupán egy kis idegi labilitás...
Ne haragudj meg, tudom, hogy az első reakció erre a levelemre ellenséges lesz, de egyáltalán nem akarok rosszat és okoskodni sem, csak tudom miről beszélek.Persze elképzelhető, hogy a te párod más, minden kismama is más, de még ha te nem is, a babád érzékeny a stresszre!vagy nem. minden kisbaba is más.
Nagyon - nagyon sok erőt, lelki erőt és türelmet kívánok neked, hidd el, ha elragadtattam magam, csak azért, mert komolyan együtt érzek veled.
Próbálj minél nyugodtabb környezetet teremteni magad köré, de gondolom tépelődsz, hogyan dönts a párod és a gyereked között, mert ha a helyzet nem javul, a szülés után csak rosszabbodni fog
és a párod tényleg -akarata ellenére- is bántani fog titeket, lelkileg
Sok erőt!
Zsófy
23+2