Új privát üzeneted érkezett!

Én meg ezt találtam Kép

Kép
wica

Nem tudom ez volt-e már téma,ezt főleg nem első babásoktól szeretné mmegkérdezni,hogy a jóslófájások hányadik hét körül kezdődhetnek?Vagy hány héttel a szülés előtt?Lehet a megjelenéséből következtetni esetleg arra,hogy nagyjából mennyi idő múlva érkezik meg a "kis csomagocska"?

Szóval 38-40 hétKépAz még olyan messze van.Nem tudom rám már néha rámjön,hogy "terhes " ez az időszak.De nem azert mert nem jó várandósnak lenni,csak a vége...Leginkább a kíváncsiság miatt rossz néha.Mondjuk már fizikailag is,ezek a fájdalmas mozdulatai,persze jók is.Múltkor kezet is fogtunk,éreztem a pici öklét.És így,hogy már ennyire közeli és ennyire lehet vele kommunikálni sokkal rosszabb a várakozás,már nagyon akarom őt,néha ugy érzem belebolondulok...Ti is éreztek néha ilyet?
Viszont hihetetlen,de én már semmin nem aggódom.Mármint a baba egészségével kapcsolatban.Egyáltalán már semmi eszembe sem jut szinte.Ennek nagyon örülökKép
gömbölyû

Lányok!
(Ha már olvastátok, akkor bocs!) Annamariéknál újabb problémák adódtakKép. A fertőzés következtében emésztési zavara, puffadása lett a fiúknak. Szurkoljatok nekik, h. minél hamarabb rendben legyenek!!!

Márti
csmarti

Ismét kivágott a társalgó, és újra kellett regisztrálnom.

Az e-mail címemet nem fogadta el, úgyhogy az változott.

Banett!

Neked sincs a profilodban e-mail cím.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hanee!

Légyszi küld át a levelezőlistások e-mail címeit, mert azt is kitöröltem.

Kép
Kép
pipocska

Lányok!

Ezt nem értem!

Újra kellett regisztrálnom.
Most megnéztem a profilomat, hogy mit írtam bele, erre ott vannak Picúr fényképei.
Pedig az új regisztrációnál fel sem töltöttem.
valaki érti ezt?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Lányok: mit is kezdenék nélkületek... köszönöm a megnyugtató szavakat, a gyógymindenféléket és a biztatásokat.

Nos: én nagyon iző mozgó emberke vagyok, igy ez az itthon fekvés, csak egy hétig tartott, de az tényleg rossz volt, mert szinte az ágyból sem tudtam felkelni, mert 38 körüli lázam volt, ez tényleg nem sok optimizmusra adott okot. Ma már jobban vagyok, köhögök és fújom az orrom a hőmérsékletem aggasztóan alacsony: 36,5 fok, nem is értem hogy lehet ez. Szóval ha meggyógyulok, tuti nem fogok itthon ücsörögni, hanem ahogy elötte is tettem megyek babónak ezt azt venni, én direkt nem vettem meg mindent egyben, mert élveztem hogy egyesével lehet levadászni a cuccokat. De azt hiszem tanulva a mostani betegségből most mindent amit összeirtam megveszem, lesz ami lesz alapon.

MJ: kicsit megijedtem, mert még nagyon korai lenne ha tényleg behelyezkedett volna és meg akarna születni. Mert még csak a 31. héten vagyunk. Ugye ilyenkor még maradnak a babák bent. Csak tényleg látványosan más a hasam, inkább lejebb van mint eddig. És valóban az UH is még múlt hétfőn farvégűnek mutatta vasárnapra pedig a kicsike feje lent volt. De ugye ugye még bent maradsz kicsi Zsebi? Én minimum a 37-38. hétig marasztalnám, ha gondolja szívesen látom utána is... :-))) Erről mit tudtok... mármint, hogy mennyivel elöbb helyezkedik be egy bébi??

Gömbi: örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Bár én imádok egyedül itthon lenni és amikor a párom nem jön haza azt is élvezem, mert mindig van mit tenni, csak most a betegség alatt lettem egy kicsit depis. Bár az hogy nem mehetek szaunázni és sok minden mást nem tehetek azért kiborít. vagy esetleg irigykedem csak a páromra.

Rita: drukk megy, pihenj sokat, máramennyit a két gyerkőc mellett lehet.

Banett: csináltál azóta olyan salátát az Áronnak? tudod gyümölcssalit???

Pipocs: nem jössz el egyszer relaxra? mehetnénk együtt? persze ha másnak van kedve az is, de tudom, hgoy téged érdekel.

Más: valamikor megyünk arra a fránya légzésfigyelős tanfolyamra a Madarászba jó lenne azt is együtt.....:-))

Éva: milyen homeosbogyókat vettél végül? Lassan már nekem is be kéne szereznem.

Ja az egész betegségben az bosszant, hgoy ezt a hetet olyan szépen elterveztem, hgoy mikor mit fogok venni.... gyógyszertár, drogéria, könyvesbolt, ruhák, egyéb eszközök... erre tessék a ajtón még ki sem tettem a lábamat.

Tényleg ti milyen hőmérőt vesztek? én egy flexibiliset néztem ki persze digitálisat.
Annyamarinak is megy a drukk...

Most ennyi

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szia Csmarti,
jól esik az üvdözlet, olyan idegennek érzem magam itt, egyenlőre.. Kép
Szívesen felraknám a táblázatot, de nem tudom, valamiért nem jeleníti meg. A honlap címe még egyszer, ahol megtekinthető:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=45736
illetve freemailedre is átküldhetem.
Köszi még egyszer az üdvözletet Kép
Kép
Szóval kislány Kép no comment
szmercsa

Gemini,
én nem járok a Kútvölgyibe, mert elég messze van. Mármint csúcsidőben. A melóhelyem meg Cinkotán van, úgyhogy kb. 2-2,5 óra kocsival míg odaérek hétköznap délután. Úgyhogy meg sem próbáltam. Viszont vettem egy kazit, azt nyomom otthon Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Zsebi!

De szívesen mennék a relaxra, de olyan bazi messze van.
Az Őrs Vezér térről hogy lehet oda jutni?

A légzésfigyelős téma meg mégjobban érdekel.

Hanee!

Nem szerveznéd meg?Kép

Kép
Kép
pipocska

Márti!
A ciklust az is megzavarhatja, hogy idegeskedsz és beteg vagy. Az is lehet, hogy eleve emiatt vagy beteg. Az antibiotikumnak erre közvetlenül úgy tudom nincs hatása. De a hormonrendszer nagyon-nagyon érzékeny, akár egy vizsga miatti idegeskedés is felboríthatja. Úgyhogy próbálj pihenni, kikapcsolódni, relaxálni, sportolni... Vmi olyat csinálni, ami "kiüríti" az agyadat.

Johanna!
A szülésre Caulophyllumot, Cimicifugat és Arnicat vettem. Azutánra meg Apis mellificat, ami gyull.csökkentő és máskor is jól jöhet és Urticat, ami a tejtermelődést serkenti vmint csalánkiütésre is jó, így ezekre akár szükség lesz, akár nem tudjuk majd használni.

Éva
syg

Na most csak rövidem mert megyek is..

Zsebi:
Ugy tudom a bébi behelyezkedhet már a 30. hét körül oda, ahova kell neki, lévén hogy már egyre kevesebb a helye. Valaki javítson ki ha nem így van, de én így tudom.. szóval no aggódás!

Pipocska:
Irtam nekik e-mailt, de nem válaszoltak.. majd felhívom őket.. csak kérlek kérlek szóljatok rám mégegyszer miatta, mert most rohanásban vagyok.
A mailcímeket is átküldöm, de kérlek emiatt is dobj meg egy maillel, mert tuti el fogom felejteni.

ezer pussz..

hanee
hanee

Pipocs,

Hát végül is a 7-es buszok valamelyikét kell megcéloznod és akkor az már pikk-pakk idehoz..:-)Tehát mondjuk egy metro a blaháig v. astoriáig és onnan 7-es busz... tényleg jó a közlekedése a kórház elött áll meg a busz.

Hát igen a légzésfigyelést jó lenne valahogy megszervezni. Valakinek vmi. ötlet??

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sygnum!

Caullophyllumot sehol nem kapok.
Azt vadászom 5 napja.
Az mekkora higítás?

Jól tudom, hogy holnap mész arra az előadásra.
Ha nem felejted el, akkor megkérdezed, hogy miért üti egymást a homeobogyi, a gátmasszázs olaj, és a málnalavél tea?

Kép
Kép
pipocska

Szmercsa,

Miért érzed itt idegennek magad? itt mindenki nagyon befogadó és várja lelkes kérdéseid és hozzászólásaidat...

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Köszi lányok a drukkolást, jól szorítottatok. Kép)
A méhszájam nem nyílt tovább. Kép Manócska jól van, növöget. Kép És fejfekvésü. Kép)
Viszont a gombám nagyon ragaszkodó,nem sikerül szabadulni tőle. Kép(

Hajni 33+1
Vendég

Jó estét mindenkinek!

SzmercsaViki!
Láttam ám a címet, csak későbbKép! Bocs, h. kétszer kellett felraknod! Viszont freemailem nincs, az tévedés lehet. Ne érezd magad idegennek, majd megismered a csapatot! Klassz kis "banda"Kép ez, majd meglátod, főleg, ha eljössz a következő talira!

Hanee!
Engem is érdekel a tali, de nekem mind1, h. mikor lesz! Mail majd megy, ha van időpont. És köszi a szervezéstKép!

Sygnum!
Igyekezni fogok! Ezen a héten már úgysem megyek dolgozni, úh. 7végére kitalálunk vmitKép!

Márti
csmarti

Sziasztok! Engem törölt a rendszer, újra kellett aktiválnom, már más néven.
Gömbölyű, én annó voltam a Sotén, hogy UH-n nézzék meg a mellem, mert éreztem benne csomót. Az asszisztens közölte, kaphatok időpontot, két hét kb., majd a doki először tapintással megnézi, ha nem látja indokoltnak a panaszt, akkor nem küld tovább vizsgálatra. Nekem elmúlt a két hét alatt, állítólag jellemző probléma a mesi alatt, hogy a nyirokcsomók megduzzadnak, úgyhogy nálam ez lehetett.

Rita! Mind a két gyerkőcöd a fentebb említett dokidnál szülted?

Timmba/Técsé
técsé

sziasztok!

Elég régen jártam erre, de néha olvasgatlak benneteket. Persze csak töredékét tudom elolvasni annak, amit írtok.

Márti!
Köszi, hogy közvetítesz! Tényleg soxor ahhoz sincs erőm, hogy bekapcsoljam a gépet.

A fiúk most nincsenek a legjobb állapotban, mindkettejüknek le kellett állítani az etetését.

Hajni!
Jobb a gomba, mint valami baci. A gomba és a baci nem szokták megtűrni egymást, úgyhogy nagy esély, hogy semmilyen fertőzésed nincs.

no, puszi, majd még jövök

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Ja, Wica, ne viccelj, én sem voltam, mert nem értem vissza a shoppingból, viszont haza is csak most. Egyszer csak találkozunk, valszeg a másik ágyon leszelKépKépKép
técsé

Sziasztok!

Adri
Mi újság? Mit mutatott az UH? Réka vagy Bálint? Kép Ádám doktor is mindent rendben talált, ugye? Kép
Örülök, hogy találkoztunk, köszönöm a könyvet. Mindjárt bele is vetem magam! Kép

Nekem a szülőszobán Ádám doki utasítására Kép gyorsan megmérte a Ria a vérnoymásomat, meg nézett egy vizeletet, és teljesen rendben van minden! Kép Várom a jövő hetet! Kép

Annamari
Nagyon nagyon drukkolok nektek! Kép Remélem mihamarabb rendben lesznek a srácok Kép!

Szmercsa
Üdv itt! Én is új vagyok, legalább is írási szinten, de tényleg jó kis csapat ez! Kép Szívesen látnak, és most már látunk itt mindenkit, úgyhogy hajrá!!! Kép
Egyébként, ha az UH igazat mutat, akkor nekünk is bejött a táblázat! Kisfiút mutat, a kisfiú meg a kukacát az UH-s orvosnak! Kép Kép Kép

Máááárti Kép
GYÓGYULÁS! EZ PARANCS!!! Kép

A tali engem is érdekel! Mostmár aztán ki nem hagynám, hogy személyesen is megismerjelek titeket!!! Kép
De én előtte szerintem bevállalom a börzét. Csak light-osan. Még nem voltam ilyenen, úgyhgoy érdekel, és hátha találok valami jó dolgot. Ha nagyon gáz lesz, hazamegyünk! Kép

Hajni
További drukkok! Kép Annamarinak igaza van! Ez jobb mint a baci! Kép

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!

Kicsit megint lemaradtam, de pótoltam az olvasást, és már itt is vagyok.

Új tagokat üdvözlöm, mindenki új volt egyszer...
Ja,és névnapos Andreákat is köszöntömKép

Köszönöm az együttérzö sorokat apukámmal kapcsolatban,nagyon nehezen megy a hiányának feldolgozása. Tudjátok, a világ másik végén élek, 3 éve nem láttam,és most nyáron készültünk haza eredetileg. A baba miatt ösz lett belöle, és mindig ott motoszkált az agyamban,hogy ugye nem lesz még késön...Ö is nagyon várt minket, még az utolós éjszakán is azt mondogatta, meg akar várni.
Azt hiszem engem igazán akkor fog megérintei a hiánya,ha majd otthon leszünk,mert nekem otthonról fog hiányzoni nagyon.Kép

Babaruhamosást én is elkezdtem, két adagon túl vagyok, még van 2. Mindig csak egy kicsit csinálok,mert fárasztó a vasalás hosszútávon.
Szerenécsre semmit nem kell vennünk,szóval ami itthon van,azzal kell csak foglalkoznom.
Valaki(bocs, elfeljettem) kérdezte milyen matarcunk van. Nekünk azt hiszem rendes normális matracunk van, én nem is tudom,hogy itt árulnak-e kókuszmatracot...Ennek müanyag a boritója, de fogalmam sincs belül milyen.

Tegnap dokibácsinál jártunk, baba szerencsére már fejjel van lefelé, kitapintotta a kezével a dokim. Vérnyomi, vizelet rendeben,és nagy örömömre csak másfél kg-t hiztam egy hónap alatt..Ezzel olyan 10-11 kg között tartok.
2 hét múlva vesznek kenetet a stretobacihoz, utána megyünk még UH-ra, és lehet készülödni a fogadásra.Egyre izgisebb,hogy közeleg a vége.

Nekem is rengeteget mozog a baba, néha egész sorozatokat kapok úgy negyedórán át. Ezeket a párom is érzi, na meg látja is,mert kivülröl is annyira lehet látni, mindenfelé mozog a hasam.
Ádám kisfiam (20 hónapos), regeteg puszit ad a hasamra, és mondja,hogy baba...Remélem meg marad a barátság a babával születés után is...

Most megyek, még vasalok egy kicsit, amig szundikál a kisfiam.

Barbi
32+5

Kép
Kép
barbi

Pipocska!
5-ös hígításban ajánlják. Itt sem volt, de megrendelték, másnapra meg is jött. Ne szaladgálj utána, rendeltesd meg! Maguktól nem biztos, hogy felajánlják.
Holnap megyek az előadásra, nem felejtem el megkérdezni, mert engem is érdekel. Itt a neten is utánanéztem már, állítólag a málnalevéltea mehet, meg a gátmasszázs is búzacsíraolajjal. De rákérdezek.

Annamari!
Nagyon szurkolok nektek!!!!!

Márti!
És mi van az arcüreggyusziddal?

Éva+Leona
syg

Hát lányok!

A dokitól vegyes érzelmekkel jötem el.
Sok a jó hír!Kép
2880 g, nagyon jól fejlődik.
A fejméret viszont elég nagy, kb. 38. hétnek megfelelő.
A többbi mérethez viszonyítva végül 37 hétben maradtunk.
Ami viszont vegyes, hogy nem fordult be, és már valószínűleg nem is fog, mert ahoz már túl nagy.
Vagy a köldökzsinor tartja vissza, vagy valami más.
Holnap mennem kell már nst-re.
Május 15-ére lett előrehozva a szülés várható időpontja , illetve a császár.
Ehez május 9-én már be kell feküdni.
Van egy-két nap amikor mindenféle vizsgálatot elvégeznek.
Ezután már meg is szokták csinálni a műtétet.
Tehát lehet, hogy 11-12-én már babázom.
Talán jöhetnétek látogatóba a találkozón, mert ezekszerint én nem leszek ott.Kép Kép
Ez persze csak vicc volt.
A doki ismét csúcsszuper volt.
Ahoz képest, hogy egész nap nagyon fájt a szeméremcsontom, mert a Picúr annyira nyomta, hogy alig bírtam menni, a doki olyan finoman vizsgált, hogy semmi fájdalom nem volt.
Még örömködtünk is közben, hogy de jó, érzi a fejecskéjét, nagyon lent van már, teljesen bekészült. Már akkor mondta, hogy ebből hamarabb lesz szülés, annyira lent van.
/Megjegyzem ezt érzem is, hogy lent van. A gyomorégésem például teljesen megszünt kb. egy hete./
Amikor viszont elkezdte az uh-t, megváltozott az arckifejezése, és az első mondata az volt, hogy visszaadja a diplomáját, mert 1000%-ra a fejét érezte ott az előbb, ahol most a kis popóját látjuk.Kép
Hát kb. ennyi.
Laci teljesen elhűlt.
Ő számított arra a 6 hétre, ami most kb. 3 lesz.
2 hét múlva megyek ismét a dokihoz.
Azt mondta, hogy olyat nem mond, hogy tuti nem fordulhat már be, de csodát ne várjunk.
Azt viszont megbeszéltük, hogy Laci is bent lehet minden további nélkül.
Sőt ha sikerül egy egyágyast is lestipistopizni, akkor bent is alszik 1-2 napot, hogy segítsen.
Én is teljesen odavagyok, mert még egy csomó mindent szeretnék megcsinálni.
Aki a halogatósabbak táborába tartozik annak azt tudom tanácsolni, hogy érhetik az embert meglepetések. Ne hagyjatok sokmindent a végére.

Sygnum!

Köszi, ari vagy.
Majd a császármetszéses homibogyikat is beszéljük át egy kicsit.

Olvastam egy ilyet, hogy Arnica montana 9 ch a terhesség utolsó 2-3 hetében. Vérzésjmegelőző, viszérjavító hatású.
Azt viszont nem írja, hogy mennyi a napi adag.
Erről tudsz valamit?

Kép
Kép
pipocska

Vanda!

Alkalomadtán javítassz?Kép

Köszönöm

Kép
Kép
pipocska

Hápi, Vanda
Végre megmutatta magát, BÁLINT lesz a picúr Kép! 99%-ra mondta az UH-os doki.
Ádám dokihoz már nem jutottam be, mert el kellett mennie, így majd ma beszélek vele, hogy mikor mehetek (ha még most is rendel szombatonként, akkor szerintem szombaton). De mondtam is a férjemnek, hogy nem nagyon aggódok amiatt, hogy csúszik a dokilátogatás, mert végülis semmi panaszom nincs Kép (ezt most le is kopogom) !
Egyébként Bálintka már 1,4 kg, és még mindig fejvégű fekvésben van (remélhetőleg már marad is).
Szóval velünk minden rendben.

Annamari
Remélem hamar meggyógyulnak a srácok, drukkolok nekik!

Adri
28+4 (vagy az UH adatok alapján: 30+2!)
adri77

HÍREK JUDYTÉKRÓL:

Sajnos kinyílt a belső méhszájaKép! Szigorú fekvésre van ítélve, megemelték az ágy lábát (láb fent, fej, szív lentKép) és infúziókat kap. A 29. hétben járnak, úh. nagyon sok drukkra van szükségük. Az orvosa szeretné ha még min. 3 hétig bent maradnának a fiúcskák. HAJRÁ!

Pipocska!
Ezek ám az izgalmas hírekKép? És hogy érzed magad? Izgulsz? (Én nagyonKép) Azért még ne add fel ezt a befordulás dolgot, hátha! Május 11-e nagyon szép nap, én is akkor születtemKép!

Sygnum!
Egyelőre folytatódik a konzervatív terápia, de már nem akkora gőzzel, mint korábban. Jövő héttől dolgozhatokKép. 3 hét múlva kontroll, röntgen. A lágyrészképletre azt mondták ciszta v. polip. Ahogy figyelem, megoszlik a fül-orr-gégészek véleménye az eltávolítással kapcsolatban. Többen mondták azt, h. nem szabad nekiugrani a műtétnek azonnal. "Most légy okos, Domokos!" Meglátjuk. Köszi az érdeklődéstKép!
Ma megyek a nőgyógyászati uh-ra -a ciklusom miatt-, nagyon kíváncsi vagyok!

Márti
csmarti

Vikó, Tündérke!
Merre vagytok? Minden rendben?

Márti
csmarti

Adri
Örülök Bálint babának! Kép Az azért nem semmi, hogy UH szerint 30+2. Lehet, hogy te is hamarabb babázol, ugyanúgy mint Pipocs? Kép

Pipocs
Már csak 3 hét?! Nem semmi! Jól megnövesztetted azt a kis Lurkót! Kép
Remélem sikerül mindent elintézned időben, de azért vigyázz, nehogy túlhajtsd magad! Kép
Drukkolok, hogy majd egyágyasba kerülj! Kép

Lányok! Nincs közöttünk véletlenül egy boszorkány? Mert akkor igazán varázsolhatna valami jó időt, mert ezzel már tele van a papucsom!!! Kép
Még éjjel is a sok esővel álmodtam, megőrjít!
Nem kell nagyon meleg, de azért egy kis fincsi napsütés, meg lágy tavaszi szellő. Nos? Kép

Hápi
27+6
hapinyoka

Nagyon sok drukk Judytéknak!!!

Márti
A férjem is május 11-én született!!! Kép

Hápi
hapinyoka

Na lányok mi elmentünk tegnap az Istvános elokészitore. Végül a húgom is meg a párom is jöttek velem, de kicsit lelkiismeretfurdalásom volt mert úgy éreztem kieroltettem. Pedig mondtam a páromnak, hogy nem muszáj ha nem fér bele. Nekem is rosszul lett idozitve, mert pont tegnap kellett elmennem tolmácsolni egy üzleti megbeszélésre a fonökömmel, ami persze csúszott, és a közepén fel kellett állnom, hogy hát nekem most mennem kell. Szóval kinos volt. Aztán meg jól megáztam, mert az ernyomet természetesen otthonfelejtettem. Rohantam metróval az Istvánba, ott már teltház volt, semmi levego és nagyon meleg.

A non plus ultra hogy nem elég hogy magyar nyelven volt az egész (mondjuk erre számitottunk) és semmi vizuális segitség, de a nonek aki tartotta komoly beszédhibája volt és semminemu s vagy sz hangot nem tudott kimondani.
Képzelhetitek a párom mennyit értett belole. Végig tolmácsolni kellett neki, ezzel persze nem lettünk népszerubben a körülöttünk ülok között.

Na mindegy. A téma a szülés fázisai voltak, mibol veszed észre hogy elkezdodött a szülés, mikor kell bemenni a kórházba, mire lehet
számitani, stb. A végén a húgom kijelentette, hogy o nem fog szülni. Nem tudom, mennnyire okos dolog egy ilyen fiatal lányt magammal vinni egy
szülésre. Azt hiszem, Pipocs mesélte, hogy ot mennyire megrázta a testvérének a szülésélménye.

Na mindegy, indulok munkába, majd jelentkezem onnan. Pocsék ido is van. A macskám meg megint szarul van, ha ez igy folytatódik el kell majd
altatni nemsokára és ez is totál kiborit.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Megy a drukk Judytéknak!

Adri77!
Gratula a kispasihoz!

Pipocska!
Hát gratula a nagy babóhoz!
Nagyon izgi ,hogy már csak ennyi van ne eröltesd meg magad a nagy készülödésbe!

Csmarti!
Remélem most már tényleg hamar meggyógyulsz nagyon szóritok!
Kiváncsian várom mi volt az UH.-on??

Tegnap bent voltam a bioboltban vettem málnalevél teát mondta a hölgy hogy csak a 36. héttől kezdjük inni!Na erre itthon mondták,hogy lehet nekem nem is kell majd!Én erre eléggé elkeseredtem ,szeretném legalább a 37-38 hétig bent maradna a Lilibaba!
A gátmaszázsra nekem mogyóró oljat ajálott!
Erről tud valaki valamit?
Nekem eddig mind a 2-nél elég szép nagyot vágtak most jó lenne meguszni!

Még egy fontos kérdés :Nagyon fáj még mindig a foghúzás helye szerintem be van gyulladva mit kellene vele tenni?

Rita 29+1

rita77

Rita!
Kamillás öblögetés, cserszömörce szájvíz, svédcsepp ... más nem jut az eszembe. Remélem, h. vmelyik segít!

Hápi!
"Jóember a hóember!Kép" Sok kedves ismerősöm született ezen a naponKép! Nekem is hiányzik a tavasz! Már úgy vártam!!!!!

Rokica!
Lesz ez még jobb isKép!

Márti
csmarti

Nekem is megint újra kellett regisztrálni. Az előző levelet se sikerült otthonról elküldeni, szóval Babanet megint nagyokat alkot.

Pipocs! Kép

Álmokkal kapcsolatban. Egyrészt teljesen természetes, hogy arról álmodsz, ami napközben is foglalkoztat, és ez egyre inkább a szülés.

Másrészt a terhességi hormonok, főleg a progeszterin hatására megváltozik az alvástevékenység (lásd az első trimeszteri aluszékonyságot vagy az utána következő gyakori álmatlanságot és koraébredést). Ezek a hormonok a terhesség más-más fázisaiban máshogy hatnak az alvástevékenységre.

Normál esetben az ember 90 perces "blokkokban" alszik, ebben van egy mélyalvás fázis, egy éberalvás fázis és egy-egy pár perces REM (álmodó) fázis. Álmokra akkor szoktunk emlékezni, hogyha pont a REM fázisban ébredünk fel. Terhesség alatt nehezebb elérni a mélyalvás fázist, több az éberalvás és a REM. Ezzel egy időben könnyebben is ébredünk, tehát nagyobb a valószinűsége, hogy pont REM alatt fogunk felriadni, igy emlékszünk is az álmokra.

Mire az ember eljut a harmadik trimeszterbe, már nagyon sok minden belezavarhat a mélyalvás fázisba. Hogy mitől alszunk éberebben, ezt gondolom nem kell ecsetelni: nehéz kényelmes testhelyzetet találni, mozog a baba, ég a gyomor, pisilni kell, begörcsöl az ember vádlija, és még sorolhatnám. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a progeszterin hatására rádolgozva éberebben aludj, többet álmodj, gyakrabban ébredj és ezáltal jobban emlékezz az álmaidra.

Pszichológusok megfigyelték, hogy a terhesség különböző fázisaiban vannak tipikus "álomtémák" amik foglalkoztatják a kismamákat. Ez talán nem meglepő annak a fényében, hogy ébrenlét alatt is más aggaszt egy kisterhes anyukát, és más egy már szülni készülő kismamát. Az álmok is ehhez kapcsolódnak: első trimeszterben aggodalom az anyává válással kapcsolatban, a testi változások miatt, stb. Második trimeszterben gyakoriak az anya-gyerek és a párkapcsolattal foglalkozó álmok. Harmadik trimeszterben, nem meglepő módon, előtérbe kerül a megszületendő baba, hogy néz ki, mi a neme, milyen lesz a szülés, stb.

Bocs, ez egy kicsit hosszúra sikerült. Nem akartam prédikálni, de annyira érdekelt engem is a téma, hogy jól utánaolvastam, azt most itt mind kifolyt. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Pipocska!
Jól felgyorsultak a dolgok! Én annyira félek a koraszüléstől, hogy tegnap mindent összepakoltam. Ha kell, akkor mostantól akár végigfekszem az egészet, csak ne legyen koraszülött!
Szép súlya van a Kislurkónak, sok érett babának nincs ennyi a súlya. A befordulást sztem se add még fel, hátha történik vmi csoda. Bár lehet, hogy vmi akadályozza benne.

Arnicaból napi 1*5 golyócskát javasolnak.
Császáros homeop.:
Arnica montana 15CH:műtét előtt 1*5 g., utána naponta 2*5g. a vérzés csillapítására.

Gelsemium semperivens 15CH: megelőző napokon este 1*5 g. Csillapítja az izgatottságot, csökkenti a belső remegést, izgalmi hasmenést.

Ignatia amara 15CH: Műtét reggelén 1*5g. Az izgalom szapora, heves szívdobogást vált ki, a beteg sóhajtozik, a torokban gombócérzés.

Opium 9CH: este 1*5g.: A műtét után nem indul be a bélmozgás, nincs székelési inger.

Staphysagria 30CH: napi 1-2*5g. A sebszélek gyógyulását segíti és fájdalomcsillapító hatású.

Graphites 9CH: napi 1*5g. A vastag hegek kialakulását akadályozza meg.

Én az elsőt és az utolsó 2-t választanám, nem hiszem, hogy az izgalmakat bármi is megakadályozná, meg a babát is lelassítaná sztem, azt meg úgyis megteszi már az anesztézia, nem kell még rásegíteni.

Adri!
Gratulálok Bálinthoz!

Judytnak drukk, drukk, drukk!

Márti!
Én valószínű, halasztanám a műtétet. Lehet, hogy soha többet nem lesz problémád vele.
Remélem nem lesz gond a nőgyógyásznál! Szorítok!

Rokica!
És mi volt a párod véleménye?
A szülésről hallani, olvasni, vagy éppen a folyosón végighallgatni (mint Pipocs) szerintem sokkal-sokkal rosszabb, mint ott lenni és átélni. Én legalábbis akkor nyugodtam meg teljesen, mikor tavaly ott voltam a barátnőm szülésén. Nem tudom, mennyi idős a húgod, de én nagyon bánom, hogy a nővérem szülésén nem lehettem ott (nem várt meg, suliban voltam), akkor voltam 17.

Nagyon szar idő van, érzem is. Olyan nehéznek érzem a pocim. Remélem nem lesz semmi gond ebből a sok hülye frontból!

Éva+Leona (34+3)
syg

Rita!
A www.nandu.hu -n találsz tippeket a gátmasszázsra (mivel és hogyan).

Éva
syg

Sziasztok!

Nagy, nagy drukk Judytéknak! És persze Bannamarinak, hogy a fiúk minél előbb jól legyenek!

Barbi!
Nagyon nehéz lehet most neked, az én Apukám sem él már, és csak úgy lehetett valahogy "elviselni" a hiányát, hogy valahogy úgy érzem mindíg velünk van. Szerintem a te Apukád is ott van veletek, vigyáz rád. Sok erőt kívánok neked, hogy fel tudd dolgozni a hiányát.
Kép

Timmba!
KépKép Már én is gondoltam rá, hogy lehet, hogy ott fogunk együtt feküdni, vagy épp vajúdni az Istvánban. Hát érdekes lenne Kép Jó lenne, szerintem!

Képzeljétek, tegnap voltam a dokinál. A pici súlyát nem tudom, nem szokta mérni a doki, viszont teljesen jól van és már a 26 héttől fejvégű fekvésben, amit azóta sem változtatott meg (bár azt hiszem, azt észrevettem volna, néha úgy kinyomja valamiét, hogy csak nézek, tők cuki!)A Bdp 83 a Fl 63 ami kb. teljesen normális. 4 hét múlva kell visszamennem legközelebb a 36.heti kontrollra, majd minden héten jön a kórházi kontroll. Mi is van ott pontosan? Ctg vagy Nst (mi a külömbség??) és méhlepényvizsgálat?? Ami kellemetlen hír, hogy a dokim júniusban, amikorra ki vagyok írva két hétvégén sem lesz itthon. Június 2-3-4 és 11-12, én pedig 14-re vagyok kiírva. Sajnos evvel számolnom kellett, mert sokat utazik. De nem bánkódom, valahogy nem félek attól, hogy rossz kezekbe kerülnék. Az István tele van jó dokikkal. De azt is mondta ha pl. az utolsó hetekben már magamtól ki lennék tágúlva (de csak akkor) akkor programozottan szülünk, ettől majdnem leájultam a székről, de tisztáztuk, hogy Ő "csak" burokrepesztésre gondolt, nem másra. Hát majd meglátjuk. Ha pedig nem tágultam még ki, akkor majd mond egy megbízható dokit akit keresnem kell, persze akkor majd utánanézek, hogy kire gondolt. És most már bizti, hogy választok szülésznőt. Legalább Ő legyen biztos!

Wica
32+2
wica

Éva:

Párom persze ellegyintette, hogy ő már a legtöbbjét tudta. Persze mivel már volt szülésen, meg azért olvasgatja ő is a terheskönyveket, ez nem meglepő. De azért mondta, hogy volt egy-két dolog ami új volt.

Kötöttünk vele egy fogadást, hogy milyen hosszú lesz a szülésem, szerinte 7-8 óra alatt lezavarom az első fájástól. Szerintem meg mivel tudom hogy az átlag szülés 12-16 óra, besaccoltam a közepét, és azt mondom 14. Majd még ki kell találni, miben is fogadjunk.

Viszont azt nagyon hangsúlyozta a nő, meg olvastam máshol is, hogy a szervezet hetekkel a szülés előtt elkezd felkészülni a dologra. Megnövekszik a vérháztartás, hogy legyen miből vért veszteni. Lazulnak a csontok, ez meglátszik az ember arcán, alakján, mindenhol, hogy úgymond "szétesik." Gyakoribbak a keményedések, fájdogálások, ilyenkor a méh gyakorlatozik. A fájásokat úgy kell mérni, hogy két fájás közötti szünet a mérvadó, és 5-10 perces fájásoknál kell csak beindulni a kórházba, addig otthon kényelmesebben elvagy. Kivétel ha élénk piros vér van, vagy elfolyik a magzatviz ÉS nem tiszta, hanem zöld vagy másszinű. Ha még nincs beékelődve a baba, és elfolyik a magzatviz, akkor le kell feküdni felrakott lábbal és elvitetni magad kórházba.

Ja, és figyelmeztetett, hogy taxik nem kötelesek vajúdó kismamát szállitani, tehát ha nem akarjátok hogy ellenkezzen a taxis, ne is mondjátok, hogy szültök, mert lehet nem visz sehova.

Ja, igen.

Syg! Kép

Húgom 19 éves, és elvileg az orvosira felvételizik. Ha nem sikerül, megy szülésznőnek. De szerintem neki mindenképpen sokkoló élmény lesz. Mint minden sose-szült nőnek, szerintem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Syg!
Köszönöm nagyon jó ez az oldal!!!!!!!!!!!
Rita

rita77

Rita!
Szívesen! Nekem is nagyon tetszik, sok tapasztalaton alapuló tanácsot ad.

Rokica!
Én sem szültem még, mégis hatalmas élmény volt, el is sírtam magam. Azóta is sokkal jobban kötődök ahhoz a babához, mint bármelyik másik gyerekhez. Sztem egyáltalán nem volt sokkoló. Annak ellenére, hogy a barátnőm kiborult, pánikba esett (pánikbeteg), a szülésznő meg le se szarta. Így nekem kellett őt megnyugtatni, erőt adni neki. Nem mondom, hogy nem remegtem végig az egészet, de nem volt megrázó. Ha a húgod amúgy is eü. pályára készül, akkor ne ijedjen meg, nyugodtan menjen veled. A véres részletekből különben semmit nem láttam, mert mellette álltam.

Remélem tényleg csak arról van szó nálam, amit leírtál. Egyre gyakrabban fájdogál itt-ott a pocim, a keményedések is mások lettek, meg az ízületeim is fájnak (legjobban a kezem). De egyre jobban be vagyok szarva a koraszüléstől. Meg mindig kitalálok magamnak vmi új parát. A legújabb, hogy szivárog a magzatvíz. Remélem, csak képzelődök!!!

Éva
syg

Sziasztok,

Szép jó reggelt mindenkinek Kép

Bannamari:
Ezerrel megy a drukk nektek! Láttuk a fiúk fotóit, párom is mondta, hogy milyen édesek és nagyok, megmutattam neki is.. Reméljük hamar rendbejönnek és az egészet elfelejthetitek minél hamarabb.. és hogy az első olyan talin veled is találkozhatunk, ahova már majd babákkal megyünk Kép

Szmerca:
Gyere irj sokat, örülünk neki hogy újabb taggal bővültünk, ne mondj ilyet, hogy nem szeretünk téged! Én szivesen olvaslak Kép

Hajni:
Örülök neki, hogy jobban vagytok és hogy a babód is jól fejlődik, csak így tovább, én továbbra is drukkolok Kép Sajnos a gombákhoz nem értek, mert nekem még sosem volt, de biztosan hozzászól majd pár okosabb Kép

Hapinyoka:
Téged is szívesen látunk a talink természetesen. Kérlek majd írj egy mailt, hogy jönnél Kép Maradjunk a szombatban, az a néhány ember aki akar menni a börzére minden áron ki tud menni. Aki pedig vacilál hogy börze vagy tali, az inkább talira jöjjön, én tényleg féltelek titeket ettől a börzézéstől, legszivesebben megtiltanám hogy kimenjetek, csakhát azt ugye nem tehetem meg sajnos Kép

Barbi:
Két adag? Én eddig két adagot mostam ki, de abban még ruha nem volt, csak türcsi és pellus meg kifogók Kép Lehet, hogy kicsit túl sok a babaruhánk? Túlteljesítettem a feladatot Kép
Szerintem a ruhák kimosása is kb. 4-5 adagban fog zajlani nálam.. igaz ebben rengeteg 74-es cucc is van már meg 62-es és az 56-os ruha is legalább annyi mint a többi (mivel kaptam egy csomót). A fura amúgy az, hogy az 56-os rucik sem tűnnek picinek: az egyetlen ami picinek tűnik, az egy 50-es kardigán és egy 50-es body Kép Na azt lehet hogy nem fogjuk soha hordani Kép

Pipocska:
Először is hatalmas gratula Marcellhez, mert szép nagy, másrészt pedig azt tudom mondani, hogy fel a fejjel!! Ne keseredj el a császár miatt, mert a legfontosabb az, hogy a babának is és neked is minden OK legyen.. Meglátod, mire én szülni megyek már boldog anyuka leszel! Kép
Szerintem azt a maradék időt fordítsd arra, hogy előkészíted a legszükségesebb dolgokat a babának, illetve magadnak a korházba menéshez, és majd apája befejezi esetleg a többit, amit ő is be tud. Amit meg nem, hát istenem: majd ha hazamentél a korházból szépen lassan nekiállsz Kép Ami még esetleg fontos az a gyerekorvos megkeresése, illetve receptek feliratása.. legalább is a babó részére.. nomeg neked a homeopátiás bogyók, ha szedni szeretnéd őket Kép Ez szerintem olyan szuper, hogy hamarosan babázhatsz, nemrég még egészen az elején tartottunk a dolgoknak és amikor mákosgubázni mentünk még csak a 28. hétben jártál, emlékszek ám Kép Kép Ha a talira igy nem is tudsz jönni, azért gondolni fogunk rád mindenképpen, én legalább is tutira! Ha meg elkeseredsz hivj fel, mostmár a telefonomat is visszakaptam Kép

Hapinyoka:
A mi házunkban már kikapcsolták a fütést, én itt ülök bebugyolálva egy vastag takaróba, mert különben szétfagynék Kép Apa már mondta, hogy ha ilyen hideg lesz, beizzitja nekem az olajradiátort (szereztünk egyet a babó miatt, hogy hátha kell fürdetéshez, egyebekhez).

Rokica:
Neked is fel a fejjel! Lesz jobb idő is és jobb kedved is.
A cicádhoz sajnos csak annyit tudok mondani, hogy ha eljön az idő, akkor eljön.. Én már két kutyát altattattam el, mindkettőt végigbőgtem és még ha most eszembejutnak is könnybe lábad néha a szemem. Nagyon szerettem őket. Szóval meg tudlak érteni. Viszont tudom hogy nekik jobb volt igy, mert nagyon szenvedtek már mindketten (az egyik kutyum már 15 éves volt és már minden baja volt szegénynek).
A húgod miatt se aggaszd magad szerintem: 100 éve még szinte természetes volt, hogy a fiatal lányok tudták ez hogy zajlik (hiszen otthon szültek a nők), sőt végig is nézték és segédkezdtek benne. Persze mindenkire más hatással van, de hidd el, ha eljön az ideje majd ő is szülni akar, ahogy mindannyian Kép Esetleg annyival tudsz rajta segíteni, ha elmondod neki a szülésed után, hogy hogy is megy ez, és hogy ez nem egy szörnyü véres élmény, csak az orvosok az orvosi részét adják elő nekünk. Ha elmeséled neki milyen csodálatos élmény a gyerekedet a kezedbe fogni, illetve átélni ahogy fejlődik a pocakodban, biztosan adsz neki egy kis pozitív löketet is vele! Kép

Rita:
Ezerrel megy a drukk ám Lilinek, de a málnalevél tea szerintem neked sem fog kelleni, főleg igy két gyerek megszülése után.. sajnos az is csak valamennyire használ, ha vágni kell, akkor azzal együtt is kell majd szerintem.. van egy szint, amin túl nem tudsz tágulni hiába iszol bármit. Gondolom én, merthogy ez is alkati dolog. De lehet, hogy most tényleg semmi gond nem lesz és Lilibaba gyorsan és könnyen fog világra jönni!

A foghúzásra irass fel Lidocain Spray-t. Lidocain ugyanis külsőleg alkalmazható, ha befújod vele, kicsit elérzésteleníti: tanácsolom még a gyakori öblögetést szájfertőtlenítővel (azt recept nélkül is adnak), illetve az öblögetést Jägermeisterrel, vagy valami hasonló gyógynövényekből készült erős hatású szesszel Kép Ezek szoktak segíteni némileg.. ha pedig nagyon gyulladt, menj vissza a fogorvoshoz, mert az nem jó, ilyenkor ki kell tisztítani.. és kitartás hozzá, nagyon szar lehet..

Most egy kicsit magunkról is:
Mi is tegnap voltunk a dokinál.
Jó sok mindent mondott, igazából én csupa jó hírrel jöttem el tőle.
Megdícsért, most vagyok 79 kiló, az előző méréskor 76,6 voltam nála, azt mondta jó ütemben gyarapodok és ez maradjon is igy, mert akkor a végére a 82-83 körülinél biztos megállok és ezzel el is érem a terhesség alatti összesen 12-14 kilós súlygyarapodást. Annak is örült, hogy nem vizesedek és nincsenek hasgörcseim, vagy keményedéseim, de ettől függetlenül azt mondta, hogy MagneB6-ot szedjek, mert az ártani nem árt..
A vizeletleletemre adott egy vizeletfertőzlenítőt, azt mondta ha van is valami gyenge kis baci ott, az kiüríti, mivel tünetmentes vagyok, ő inkább azt látja, hogy a váladék miatt került bele valami: a váladékozásomra pedig felírt Candibene hüvelytablettát, azt mondta szedjem végig és akkor nekem jó lesz.. Ezeket majd elmegyek kiváltani, mert olyan blee idő van, hogy az orromat sem akarom kidugni most Kép Szóval ez számomra jó hír volt, azt mondta ne aggódjak, semmi fertőzésre utaló jel nincs, ez inkább attól van, hogy kicsit erősebben váladékozom (amit kapásból megállapított a vizsgálattal). A méhszájam 2000-es (megrövidült egy picit a külső méhszáj), de azt mondta, hogy ez a 30. hét körül teljesen normális jelenség és ennek így is kell lennie. Természetesen kíméljem magamat, de arra a kérdésemre, hogy lehet-e sexelni azt mondta, hogy annak ő nem látja semmiféle akadályát, ha nekem jólesik Kép Kép Olyan édesen fogalmaz.. Kép

Megnéztük UH-val a picuromat, egyből mondtam neki, hogy ellenőrizzük le, hogy még mindig kislány-e Kép Hosszas magyarázatot adott (kérésemre) minden kis testrészre, hogy mit is látunk, láttam az arcocskáját is egy picit, bár eltakarta. Még mondta, hogy is ha nem takarná el, olyan szép képet tudna róla csinálni, de igy csak picit látszott, de az látszott, hogy szép kis pufók arca van. És megnéztük alulról is: a megfelelő bepózolású terpeszben megmutatta a nuniját, de úgy, hogy a doki még a szeméremajkakat is meg tudta számolni és én is tisztán kivettem a kis puncit Kép Szóval mostmár 150%, hogy kislány Kép
A következő adatokat mérte: BPD 77 mm, HC 282 mm, AC 248 mm, FL 57 mm, átlagos magzatviz, lepény hátul, G I. ez gondolom az érettségi fokot jelenti, én nem értek a leletekhez Kép De összességében véve azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, szépen fejlődik a kisbabánk, és a gép alapján 1440 gramm Kép Azt mondta, ez a 30. hétnek felel meg inkább, szóval egy kicsit nagyobb a koránál, úgyhogy ő azt mondja, ez a baba a július elejét nem biztos, hogy megvárja.. a végén még június végi lesz? Kép Mondta, hogy majd meglátjuk a következő UH-nál, hogy mi hogy legyen. Odaadtam neki a gerincorvosom papírját, mélységes elégedettséggel vette tudomásul, hogy mostmár egyértelműen leírták hogy császár. Azt mondta, ez úgy fog menni, hogy egy héttel előbb befekszem a kiirt időponthoz (véglegesen a következő alkalommal fog kiírni csak, de feltehetőleg inkább június végére) képest, és akkor bent megbeszéljük, hogy mikor műtét, mert ez attól is függ, hogy a baba hogy érzi magát (minden áron nem akarja kihalászni onnan minél előbb), illetve attól is függ, hogy vannak műtéti helyek, mert nem szeretne engem bezsúfolni egy 10 műtétes napra.. ez mondjuk elfogadható számomra teljesen Kép Apa bejöhet minden további nélkül, erre a kérdésemre egyből mondta is, hogy ugyan mi akadálya lenne, majd odaültetik a fejemhez, foghatja a kezemet, simizhet engem és ha nagyon akarja nézheti a műtétet is.. mondtam neki, hogy azt szerintem nem fogja akarni annyira Kép Kép

Vikót mindjárt felhívom telefonon: jól van, tegnap beszéltem vele, csak most nem dolgozik már és otthon egyelőre még nincs netje, de üdvözöl mindenkit!
Meg Giggancsot is felhívom, bár neki van netje Kép Kép

hanee (29+1) (30+1) - ezentúl már két időpontot fogok ideírni, mert attól még 29 hetes vagyok, hogy a baba gyorsan fejlődik Kép Kép
hanee

Wica!
Olvastam a jó híreidet, örülök, h. minden rendbenKép! Viszont én is majdnem lefordultam a székről, amikor ezt a programozott burokrepesztést olvastamKép! Nem okoskodni akarok, inkább csak elképedve állok a dolog előtt. Van még ilyen? Ez a legnagyobb fokú beavatkozás a szülés természetes menetébe, nem!? Javítsatok ki, ha rosszul gondolom! Nem lenne jobb neked is és a babádnak is, ha akkor szülnél, amikor ő ki akar jönni? És inkább másik orvosnál, ha a tied épp nincs ott? Bocs, de engem ez a hír úgy ért, mint egy áramütés!

Márti
csmarti

Húh, de sok mindent írtatok!

Csmárti!
Akkor én ma gondolok rád! Csak ügyesen!
És Judytnak ezer drukk, kérlek, közvetítsd!

Pipocs!
Nem semmi hírek! Nekem még olyan sokat kell várnom Kép
Sms-ban elküldtem a munkahelyi e-mailemet!

Üdvözlet az újaknak!
Puszi

Gem
28+4
gemini

Sziasztok!!

Köszönöm a sok-sok üdvözlést, már nem is érzem magam idegennek Kép

Kép
szmercsa

Jól jött a téma az alvásnehézségekről, nálam sajna igen csak aktuális, én nagyon rosszul alszom, sőt amiről álmodok... borzasztó Kép
DE / ha még ez is normális, akkor semmi gond Kép
szmercsa

CsMártiKép
Örülök, hogy azért túl vagy a betegség lelkileg nehéz szakaszán, és drukkolok, hogy minden okés legyen!
Véleményem szerint az antibiotikum és a menzesz semmilyen hatással nincs egymásra, azonban maga a betegség és menzesz összefügghet.

Jobb, hogy megnéznek UH-n. Azért kiváncsi vagyok rá Kép

JohannaZsebiKép
Ne aggódj, ha megfordult a picikéd akkor persze, hogy teljesen más a formája a hasidnak! Ez tök természetes és ahogy irtam még hetekig (hónapokig) elhúzhatja a végső elindulást Kép, sőt még ennél lejjebb is mehet a hasid, amikor passzentosra beilleszkedik a gyerkőc a méhszájhoz. Mivel nem fejvégű volt egész végig valószinű, hogy a természet szavára fordult meg, mert azt hiszem a változás inkább annak köszönhető, hogy jól érzi magát, de már kényelmesebb neki fejjel lefelé lenni, mintsem fordítva. Nem akartam rádijeszteni bocsika! De nagyon jó hír hogy lefelé fordult! KépKépKépKép

Különben teljesen természetes, hogy az embert a magas láz és a betegség leveri a lábáról és egy kicsit depisebb lesz, sötétebben látja a világot. De látom CsMártival együtt sikeresen kilábaltok belőle Kép

Barbi Kép
Műanyag borítós matrac. Hát nem tudom, és nem is akarok nagyon beleszólni, de nagyon sz@r lehet a gyereknek egy ilyenen feküdnie a nyár kellős közepén, este 25-30 fokban, hacsak nem légáteresztő, speckó műanyagból készült! De lehet, hogy félreértettem amit írtál

még egy kicsit a matrac téma!
Tapasztalatom szerint
nekünk kellett két matrac a kiságyba mivel vagy (i)átázott a pelusa (megjegyzem sokszor) (ii) felbüfizete a kaját (esetleg sugárban jött ki belőle a kaja mert annyira teleette magát)(iii) beleizzadt a fejecskéje (szinte minden etetésnél és alvásnál)
és szinte mindig úgy történt az eset, hogy az alatta levő IKEÁS műanyag (légáteresztős) alá befolyt, elmozdult róla/alóla stb, stb st.

szóval a kettő matrac (egy kókusz és egy sima szivacs) nálunk azért vált be mert amig az egyik száradt a másikat tudtuk használni. Időnként majd nézzétek meg a matracok alját, hogy nem penészes-e!!!!

Adri77Kép
Gratula a kis Bálinthoz Kép

PipocsKép
Fúúúúú de szalad az idő! Hát igen 3 hét az már MARHA közel van!!!!! Te leszel esetleg a következő babás nálunkKép

PipocsKép SygnumKép JohannaZsebiKép
Császáros homeobogyókat vitassuk meg, mert nincs túl sok infóm róla, gyakorlatilag teljesen tudatlan vagyok vele kapcsolatban! HELP PLEASEEEEE!!!!

Judyt Kép
Drukk, drukk, drukk megy ezerrel! Lehet, hogy Pipoccsal egyszerre szültök Kép

CSMártiKép
Május nagyon jó hónap, a 11-e is és a 14-e is! Én akkor születtemKép

RokicaKép
Szegény macsesz Kép

Rita77Kép
Szerintem ha sokat és nagyon fáj menj vissza a dokihoz, de először próbálkozz fertőtlenítős öblögetéssel. Nekem kb 2 hónapja húztak egyet és már másnap AquaFresshel "öblögettem", ami nem szívó hatást jelentett, hanem csak lötykölést a számban, napi 4-5 alkalommal és alapos fogmosást, kerülve a kényes részt. Az viszont teljesen természetes, hogy a megalvadt vér a fog helyén kifehéredik! E miatt ne aggódj, csak a vörösvértestek oldódnak ki belőle a nyál, viz, stb. hatására.

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 27+6
mj__móni

RokicaKép
Még annyit, ha ilyen pályára készül a tesód akkor bizonyára fel van vértezve az ilyen látványokra, úgyhogy nyugi. Emlékszem én 15 évesen láttam rengeteg szülést az egészségügyiben és egyátalán nem rettentem meg tőle. Nem mondom, hogy nem gondolkodtatott el, és nem jelentettem ki, hogy soha nem akarok gyereket a hatására, de 1-2 hét után márcsak a jó érzés maradt meg belőle, hogy megszületett egy kis lény. Ha orvosira sikerül mennie akkor inkább a boncolás fogja egy kicsit kizökkenteni, ha már aggódni akarsz miatta Kép

Üdv,
MJ-Móni 27+6
mj__móni

SziasztokKép

Barbi

Szomorúan olvastam az írásod,remélem sok erőt tud adni Neked a családod és a születendő kisbabád.Őszintén kívánom neked.Próbálj a jövőbe tekinteni,hisz ott van a pocakodban.

Pipocska

Én annyira irigyellek,hogy te nemsokára babázhatsz.Én már régen jártam itt,megkérdezhetem hanyadik hétben vagy és hogy eredetileg mire voltál kiirva?Gratulálok NekedKép

Adri
Nagyon gratulálok Bálinthoz!Én is titkon mindig abban reménykedem,hogy egyszer az uh azt mutatja,hogy idősebb a babám,már nagyon türelmetlen vagyokKép

Megint teljesen el vagyok keseredve,a kedvesem nagyon beteg,több mint egy hónapja és nem tudják megmondani mi a baja.Lehet,hogy kórházba is kell mennie hetekre(!)Ő nem akar,mert akkor egyedül lennék és nagyon félt.Ha kórházba megy lőttek az állásának is.Vége az egész világnak ugy érzem.Nem értem,ha az ember kap jót az életben miért kell mindjárt kompenzálni valami rosszal is.Nem tudom most itt leirni a betegségét,viszont ugy tudom van közöttetek több egészségügyis.Nem tudom kik ők sajnos és milyen területen,de esetleg nem tudnék közülük valakivel privátban e-mailezni.Csak leirnám a betegséget,hátha tud valaki valami okosat mondani.4 hete csak azt hallom a dokiktol,hogy nem tudjuk mi lehet a baj,és ez őrület.Nem konkrét diagnozis felállítását várom természetesen,csak hátha aki kórházban dolgozik találkozott hasonlóval.Sokat idegeskedek és félek,hogy igy a baba koraszülött lesz.Köszönöm!

Gömbi
32+6
gömbölyû

GömbölyűKép
Sajnálom, hogy párod beteg Kép
Nem vagyok gyakorló eü-is, a szakkozépiskolai végzettségem nővéri, de ha gondolod dobhatsz egy emilt a cim a profilomban.
Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

LányokKép
Judytnak átadtam drukkjaitokat. Köszöni szépen.KépKép
Írok, ha van valami, de remélem még sokáig élvezi a kórház unalmas hétköznapjait a fiúkkal a pociban.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Működik már ez az izé???

Kép

Kép
tündérke26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?