Sziasztok,
Szép jó reggelt mindenkinek
Bannamari:
Ezerrel megy a drukk nektek! Láttuk a fiúk fotóit, párom is mondta, hogy milyen édesek és nagyok, megmutattam neki is.. Reméljük hamar rendbejönnek és az egészet elfelejthetitek minél hamarabb.. és hogy az első olyan talin veled is találkozhatunk, ahova már majd babákkal megyünk
Szmerca:
Gyere irj sokat, örülünk neki hogy újabb taggal bővültünk, ne mondj ilyet, hogy nem szeretünk téged! Én szivesen olvaslak
Hajni:
Örülök neki, hogy jobban vagytok és hogy a babód is jól fejlődik, csak így tovább, én továbbra is drukkolok
Sajnos a gombákhoz nem értek, mert nekem még sosem volt, de biztosan hozzászól majd pár okosabb
Hapinyoka:
Téged is szívesen látunk a talink természetesen. Kérlek majd írj egy mailt, hogy jönnél
Maradjunk a szombatban, az a néhány ember aki akar menni a börzére minden áron ki tud menni. Aki pedig vacilál hogy börze vagy tali, az inkább talira jöjjön, én tényleg féltelek titeket ettől a börzézéstől, legszivesebben megtiltanám hogy kimenjetek, csakhát azt ugye nem tehetem meg sajnos
Barbi:
Két adag? Én eddig két adagot mostam ki, de abban még ruha nem volt, csak türcsi és pellus meg kifogók
Lehet, hogy kicsit túl sok a babaruhánk? Túlteljesítettem a feladatot
Szerintem a ruhák kimosása is kb. 4-5 adagban fog zajlani nálam.. igaz ebben rengeteg 74-es cucc is van már meg 62-es és az 56-os ruha is legalább annyi mint a többi (mivel kaptam egy csomót). A fura amúgy az, hogy az 56-os rucik sem tűnnek picinek: az egyetlen ami picinek tűnik, az egy 50-es kardigán és egy 50-es body
Na azt lehet hogy nem fogjuk soha hordani
Pipocska:
Először is hatalmas gratula Marcellhez, mert szép nagy, másrészt pedig azt tudom mondani, hogy fel a fejjel!! Ne keseredj el a császár miatt, mert a legfontosabb az, hogy a babának is és neked is minden OK legyen.. Meglátod, mire én szülni megyek már boldog anyuka leszel!
Szerintem azt a maradék időt fordítsd arra, hogy előkészíted a legszükségesebb dolgokat a babának, illetve magadnak a korházba menéshez, és majd apája befejezi esetleg a többit, amit ő is be tud. Amit meg nem, hát istenem: majd ha hazamentél a korházból szépen lassan nekiállsz
Ami még esetleg fontos az a gyerekorvos megkeresése, illetve receptek feliratása.. legalább is a babó részére.. nomeg neked a homeopátiás bogyók, ha szedni szeretnéd őket
Ez szerintem olyan szuper, hogy hamarosan babázhatsz, nemrég még egészen az elején tartottunk a dolgoknak és amikor mákosgubázni mentünk még csak a 28. hétben jártál, emlékszek ám
Ha a talira igy nem is tudsz jönni, azért gondolni fogunk rád mindenképpen, én legalább is tutira! Ha meg elkeseredsz hivj fel, mostmár a telefonomat is visszakaptam
Hapinyoka:
A mi házunkban már kikapcsolták a fütést, én itt ülök bebugyolálva egy vastag takaróba, mert különben szétfagynék
Apa már mondta, hogy ha ilyen hideg lesz, beizzitja nekem az olajradiátort (szereztünk egyet a babó miatt, hogy hátha kell fürdetéshez, egyebekhez).
Rokica:
Neked is fel a fejjel! Lesz jobb idő is és jobb kedved is.
A cicádhoz sajnos csak annyit tudok mondani, hogy ha eljön az idő, akkor eljön.. Én már két kutyát altattattam el, mindkettőt végigbőgtem és még ha most eszembejutnak is könnybe lábad néha a szemem. Nagyon szerettem őket. Szóval meg tudlak érteni. Viszont tudom hogy nekik jobb volt igy, mert nagyon szenvedtek már mindketten (az egyik kutyum már 15 éves volt és már minden baja volt szegénynek).
A húgod miatt se aggaszd magad szerintem: 100 éve még szinte természetes volt, hogy a fiatal lányok tudták ez hogy zajlik (hiszen otthon szültek a nők), sőt végig is nézték és segédkezdtek benne. Persze mindenkire más hatással van, de hidd el, ha eljön az ideje majd ő is szülni akar, ahogy mindannyian
Esetleg annyival tudsz rajta segíteni, ha elmondod neki a szülésed után, hogy hogy is megy ez, és hogy ez nem egy szörnyü véres élmény, csak az orvosok az orvosi részét adják elő nekünk. Ha elmeséled neki milyen csodálatos élmény a gyerekedet a kezedbe fogni, illetve átélni ahogy fejlődik a pocakodban, biztosan adsz neki egy kis pozitív löketet is vele!
Rita:
Ezerrel megy a drukk ám Lilinek, de a málnalevél tea szerintem neked sem fog kelleni, főleg igy két gyerek megszülése után.. sajnos az is csak valamennyire használ, ha vágni kell, akkor azzal együtt is kell majd szerintem.. van egy szint, amin túl nem tudsz tágulni hiába iszol bármit. Gondolom én, merthogy ez is alkati dolog. De lehet, hogy most tényleg semmi gond nem lesz és Lilibaba gyorsan és könnyen fog világra jönni!
A foghúzásra irass fel Lidocain Spray-t. Lidocain ugyanis külsőleg alkalmazható, ha befújod vele, kicsit elérzésteleníti: tanácsolom még a gyakori öblögetést szájfertőtlenítővel (azt recept nélkül is adnak), illetve az öblögetést Jägermeisterrel, vagy valami hasonló gyógynövényekből készült erős hatású szesszel
Ezek szoktak segíteni némileg.. ha pedig nagyon gyulladt, menj vissza a fogorvoshoz, mert az nem jó, ilyenkor ki kell tisztítani.. és kitartás hozzá, nagyon szar lehet..
Most egy kicsit magunkról is:
Mi is tegnap voltunk a dokinál.
Jó sok mindent mondott, igazából én csupa jó hírrel jöttem el tőle.
Megdícsért, most vagyok 79 kiló, az előző méréskor 76,6 voltam nála, azt mondta jó ütemben gyarapodok és ez maradjon is igy, mert akkor a végére a 82-83 körülinél biztos megállok és ezzel el is érem a terhesség alatti összesen 12-14 kilós súlygyarapodást. Annak is örült, hogy nem vizesedek és nincsenek hasgörcseim, vagy keményedéseim, de ettől függetlenül azt mondta, hogy MagneB6-ot szedjek, mert az ártani nem árt..
A vizeletleletemre adott egy vizeletfertőzlenítőt, azt mondta ha van is valami gyenge kis baci ott, az kiüríti, mivel tünetmentes vagyok, ő inkább azt látja, hogy a váladék miatt került bele valami: a váladékozásomra pedig felírt Candibene hüvelytablettát, azt mondta szedjem végig és akkor nekem jó lesz.. Ezeket majd elmegyek kiváltani, mert olyan blee idő van, hogy az orromat sem akarom kidugni most
Szóval ez számomra jó hír volt, azt mondta ne aggódjak, semmi fertőzésre utaló jel nincs, ez inkább attól van, hogy kicsit erősebben váladékozom (amit kapásból megállapított a vizsgálattal). A méhszájam 2000-es (megrövidült egy picit a külső méhszáj), de azt mondta, hogy ez a 30. hét körül teljesen normális jelenség és ennek így is kell lennie. Természetesen kíméljem magamat, de arra a kérdésemre, hogy lehet-e sexelni azt mondta, hogy annak ő nem látja semmiféle akadályát, ha nekem jólesik
Olyan édesen fogalmaz..
Megnéztük UH-val a picuromat, egyből mondtam neki, hogy ellenőrizzük le, hogy még mindig kislány-e
Hosszas magyarázatot adott (kérésemre) minden kis testrészre, hogy mit is látunk, láttam az arcocskáját is egy picit, bár eltakarta. Még mondta, hogy is ha nem takarná el, olyan szép képet tudna róla csinálni, de igy csak picit látszott, de az látszott, hogy szép kis pufók arca van. És megnéztük alulról is: a megfelelő bepózolású terpeszben megmutatta a nuniját, de úgy, hogy a doki még a szeméremajkakat is meg tudta számolni és én is tisztán kivettem a kis puncit
Szóval mostmár 150%, hogy kislány
A következő adatokat mérte: BPD 77 mm, HC 282 mm, AC 248 mm, FL 57 mm, átlagos magzatviz, lepény hátul, G I. ez gondolom az érettségi fokot jelenti, én nem értek a leletekhez
De összességében véve azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, szépen fejlődik a kisbabánk, és a gép alapján 1440 gramm
Azt mondta, ez a 30. hétnek felel meg inkább, szóval egy kicsit nagyobb a koránál, úgyhogy ő azt mondja, ez a baba a július elejét nem biztos, hogy megvárja.. a végén még június végi lesz?
Mondta, hogy majd meglátjuk a következő UH-nál, hogy mi hogy legyen. Odaadtam neki a gerincorvosom papírját, mélységes elégedettséggel vette tudomásul, hogy mostmár egyértelműen leírták hogy császár. Azt mondta, ez úgy fog menni, hogy egy héttel előbb befekszem a kiirt időponthoz (véglegesen a következő alkalommal fog kiírni csak, de feltehetőleg inkább június végére) képest, és akkor bent megbeszéljük, hogy mikor műtét, mert ez attól is függ, hogy a baba hogy érzi magát (minden áron nem akarja kihalászni onnan minél előbb), illetve attól is függ, hogy vannak műtéti helyek, mert nem szeretne engem bezsúfolni egy 10 műtétes napra.. ez mondjuk elfogadható számomra teljesen
Apa bejöhet minden további nélkül, erre a kérdésemre egyből mondta is, hogy ugyan mi akadálya lenne, majd odaültetik a fejemhez, foghatja a kezemet, simizhet engem és ha nagyon akarja nézheti a műtétet is.. mondtam neki, hogy azt szerintem nem fogja akarni annyira
Vikót mindjárt felhívom telefonon: jól van, tegnap beszéltem vele, csak most nem dolgozik már és otthon egyelőre még nincs netje, de üdvözöl mindenkit!
Meg Giggancsot is felhívom, bár neki van netje
hanee (29+1) (30+1) - ezentúl már két időpontot fogok ideírni, mert attól még 29 hetes vagyok, hogy a baba gyorsan fejlődik