Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Visszamenőleg köszönöm szépen a gratulációkat(most tudtam csak elolvasni őket) és Lizus nevében is köszönöm dícséreteket. Majd még rakok képet, csak először kicsinyíteni kell.

Hát az én kicsi lányom már kezd hisztis lenni. Az 5 nap alatt mióta itthon vagyunk már 2x kellett ráhagyni, hogy had kiabáljon, mert amikor kristálytisztán látszik, hogy nincs semmi baja, csak annyi, hogy kézben szeretne lenni, akkor egyszerűen nem tudok mást, mint úgyhagyni, és kb 10-15 perc ordítás után bealszik. Lehet, hogy gonoszság, de úgy döntöttem, hogy nem akarok meghülyülni, főleg mikor már egyedül leszek vele itthon.

Jól van, nem fosom a szót, remélem egyszer be tudok majd kapcsolódni a babanetes társalgásba, de addig is időnként bejelentkezek, ha nem bánjátok.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Na végre, már azt hittem, sosem sikerül belépnem!

Tündériek a srácok! Aztán gyűjtsetek rendesen, mert esetleg hajlandó leszek ahhoz adni a lányom, aki többet ad!!! Kép

Emma,
akkor már nagyon szorítok!

Zsana,
mi sem 1 órát járunk a Ligetbe, mert őnagyságára mindig a kiérésünk után 20 percre jön rá az éhség (hiába tömöm meg előtte itthon) és akkor szaladhatnánk haza. Ezért rutinosan mindig viszek magammal kaját, így a Ligetben kajál, majd alszik kb 3 órát. Így jó időben (azaz a múlt héten) 3-4 órát sétáltunk. A tónál (Széchenyi fürdő mellett) még egész tiszta a környék és a fű (gondolok a kutyagumira és a csikkekre, sörösüveg cserepekre), sok a pad, így a kismamik leginkább oda járnak. Ha be tudsz evickélni, jobb időjárási viszonyok között talcsizhatnánk! EZ MINDENKI MÁSRA IS VONATKOZIK ÁM! Kép De ha valakinek van jobb ötlete, az is jó (pl Gellért-hegy)

Brigó,
Hát nem tudom. A szemünk a dokinéni szerint addig lesz jó, ameddig csöpögtetünk és nincs nagy esély az átmosás elkerülésére. Kép Meglátjuk. Azért bízom a csodában. Olyan nagyon szörnyű lenne! Kép

Ruzicsky,
Panni nem cumizik, már az ujját sem szopja (pár napos koráig sokszor szopta és szinte azonnal meg is találta), de kiderült, hogy éhes volt… Azonban észrevettem, hogy kakiláskor az öklét nyalogatja. Édesanyám mondta, hogy könnyebben megy neki, ha cumizik. És tényleg! Vettünk először egy szilikont, na azt egyből kiköpte, de a Városligetben egy anyuka ajánlotta a latexet, és láss csodát! Amikor nagyon erőlködik és kínlódik, a szájába teszem, így tényleg könnyebben megy a dolog, majd ha végzett, azonnal kiköpi. Így legalább azt is tudom, mikor érdemes pelenkázni kezdeni. Kép

Egyébként Panni megint beteg. Kép Kép Kép Vasárnap este kezdte. Még jó, hogy hétfőn egyébként is jött a doktor néni. Úgy néz ki, ez a 2 héttel ezelőtti megint (de hát mitől???), csak most taknyos és hurutos is. Nagyon szenved. Ő sír és kínlódik, fullad, amikor eszik, én meg vele bőgök. Pedig a fenekét is lassan fogkefével mossuk! Mindig be- és kitakarom, sapka, mikor mi kell, állandóan mindent kifőzök, már mérjük a szoba és fürdővíz hőmérsékletét, páratartalmat. Max 2 perc a fürdés, bebugyolálva viszem be utána a szobába. Társaságban nem voltunk, minden nap legalább 1 órát levegőzünk (kivéve tegnap, mert már nem mertem vele kimenni a hűvös, nedves időben a fedett folyosóra sem). Nem értem. És hát nem az a pici baba, elvégre tegnap 5050 g, 62 cm volt és holnap 7 hetes. Nem tudom, mit tegyek! Kép Talán a szemében lévő gyulladás és genny okozza? Már tényleg nem tudok mire gondolni! Senki más nem beteg. Persze nem ártana egy kicsivel több saját anyatejci. Szegényt egyfolytában csöpögtetem, orrszívózom, homeobogyózom, sós vízgőzzel teli a lakás, kamillás hársfateát adok neki (nem a kedvence). Sapkában alszik a hordozóban, hogy a fülére ne menjen és hogy magasabban legyen a feje, mert úgy jobban kap levegőt. Már szerintem utálja az anyját. Most kezdett pár napja mosolyogni, még az ismeretlen doktor nénire is egyfolytában hangosan röhögött, csak rám nem. (Persze nem ebből gondolom, hogy utál, hiszen én minden pillanatban vele vagyok, nem vagyok újdonság, mint pl az egész nap ellévő és este hazatérő apuci, de azért...)
Na jó, nem nyavalygok tovább.

Kata
panni2005

Visszaszívom a végét: Hallottam, hogy Pancsa mocorog odamentem, hát nézegetett. És amikor meglátott, rám nevetett! Sokszor! Na végre! Kép Kép (Tudom, hogy ez nem tudatos, csak szociális és miegymás, de azért nagggyon jól esett.)

Dorka,
én megértem, hogy fölraktad, szerintem nem fontoskodás. Én is tanultam egyébként ilyeneket - akkor, bár nagyon vágytam már gyerekre, mégis szócséplésnek tűnt. Most nyitottabb vagyok az ilyesmire - gondolom a megváltozott helyzetem miatt.

Mukika,
bár én nem ismerlek régről, de természetesen "nem bánom", ha írogatsz. Kép
panni2005

Sziasztok!

Úgy látszik, ha nem is egyformán, de azért hasonlóan működnek ezek a kisemberek.
Kakiláshoz nálunk is jól jön valami szopizni való, eddig főként cici, de pár napja Vilike is megtalálta az öklét. Kép
Cumi ügyben elég sok véleményt lehet hallani pro és kontra. Én nem adok cumit, mert - még ha félre is teszem azt a nézetemet, hogy a gyereknek sokkal inkább rám van szüksége, mint egy darab gumira, műanyagra - ha nem szokik rá, nem lesz gond a leszoktatással. Ha kiesik, nem tudja visszatenni, aztán jön a nyűgi. Mikor pedig játszani kezd, úgyis szüksége lesz a kezére, tehát nem fogja az ujját szopni, ellentétben egy cumival. Persze a másik oldalon is vannak érvek ugyanígy, így aztán mindenki belátása szerint tesz.

Mukika
Én pont azért veszem fel, mert nem akarok meghülyülni. Kép
Egyébként nem olyan vészes itthon egyedül, legalábbis szerintem. Mindent meg lehet csinálni, csak nem érdemes előre eltervezni, hogy mikor, mert ha nem úgy jön össze, akkor tényleg csak idegeskedik az ember. Én már ablakot is pucoltam, más kertészkedik, süt-főz, szoval belefér minden, nyugi. Kép

Kata
Akkor már csak a jó időt kell várnunk, meg még néhány jelentkező sem ártana.
Az jutott eszembe, nem lehet, hogy Panni allergiás valamire? Annak is lehetnek ilyen tünetei.

Brigó
Nem tudom, hogy te öltözteted túl Jázit, vagy én öltöztetem alul Vilmost Kép, lehet, hogy mindkettő. Szerintem úgyis látod, hogy melege van-e vagy sem, ők sem egyformán fázósak, akár csak a felnőttek.

Vilmos is mosolyog már, de nekünk még nincs ilyen szupi képünk, mert én még inkább gyönyörködöm benne, minthogy a fényképezőért rohanjak. Kép
Na mindegy, ami késik...
zsana75

Mukika
Gyere amikor csak tudsz.Kép

Kata
Szegény Panna,sajnálom,hogy beteg.És tuti téged szeret a legjobban a világon,+ bizonyíték a mosoly.Kép

Emma
Mizu?

Ma olvastam valamelyik újságban,hogy a babáknak sokszor hideg kezük-lábuk akkor is ,ha nem fáznak,a tarkónál kell megnézni milyen meleg,ha ott nem hideg nem kell + réteg.

Tamesz,Babus,Timka,Borbolya minden babásKép
Nem hagynak benneteket a lurkók netezni?

Most a macskámmal vannak problémáim,felfedezte a kiságyat,és akár hogy prédikálok neki nem hajlandó felfogni,hogy az a babáé.Tettem egy nylont a lepedőre még az a jó,csak egyszer jutott fel az ágyba,de állandóan próbálkozik,mindig nézni kell.
Kép
Timurr
Vendég

Sziasztok!

Babus

Már hogy tud vigyorogni Kristóf! Kép Bendi még nem szokott. De majd biztos később. Kép

Panni, Zsana

Én is próbáltam egyszer-kétszer cumit adni, de rájöttem, hogy a cici sokkal jobban bejön Bendinek. Az öklét is szokta nyalogatni, erőlködés közben, de annál is jobb a cici, az jobban meg is nyugtatja, úgyhogy én inkább cicire teszem, főleg, hogy nekem a mellbimbómmal sincs semmi gondom, nem fájt eddig. Ráadásul a tejtermelésnek is jót tesz, ha sok inger éri.

Tegnap pedig próbáltam kamilla teát adni, hátha akkor könnyebb lesz a kakilás, de végül mire megfőztem addigra már nem kellett, aztán meg próbáltam vele itatni, de nem tetszett neki, egyrészt a cumisüveggel sem bírt mit kezdeni (lehet, hogy a szilikon nem jön be neki sem), másrészt meg kiköpte azt a keveset is, ami ment a szájába. De végül is ma éjjel jól aludt anélkül is, szopi után is egyből visszaaludt. Kép Kép

Csak kicsit aggaszt, hogy néha nehezen jön a kaki, de végül is még jó helyzetben vagyok, mert van olyan baba, aki órákig ordít olyan hasfájós, eddig szerencsére nálunk ilyen nem volt, remélem nem is lesz. Kép Meg hát azt mondják ez természetes, mert ilyenkor még fejletlen az emésztésük és idővel jobb lesz. Hát remélem. Kép

Timurr

Nagyon jó ez a cicás kép, én is imádom a cicusokat.

ruz
ruzicsky

Timurr: Tudom kegyetlenul hangzik, de ha belemaszott, akkor hona alatt megfogni, logatni az agy felett, es 2-3 jo nagyot a fejire verni. Baja nem lesz tole, de van esely, hogy az ayat es a veres negativ elmenyet osszekapcsolja. Stressz hatasara gondolom tudod a cicak szoktak hullajtani a szoruket, ezert esetleg az agy mellett is megoldható a fenyites. Minalunk is van cica, a gyerek es haloszobabol teljesen ki van zarva mar Lenke szuletese elott egy honap ota. (Elotte azert kiprobalta az agyat.) Viszont a babakocsit, ami gyermekaltato segedeszkozkent funkcional, es a lakas kulonbozo reszein szoktuk szethagyni mar ketszer is birtokba vette. Kép

Kóc
dalmi

Kata,
Panninak a gyors gyógyuláshoz küldök egy kis pozitív energiát: +++++++++++++++ Kép

Timurr,
ez a fotót nagyon jóKép

Panka

panka

Dalmi-KócKép

He-he jót nevettem,az én drágám kapott is már fizikai fenyítést,de nem használt,nem is tudom miért ilyen hülye,mert ezzel csak azt éri el,hogy állandóan figyelve van,ha készül bemászni fenyítés van.Most meg van sértődve,kivonult.Egyébként ,ha nem akar lemondani a kiságyról kizárom a szobából.Mindenhova csak felügyelettel mehet be.
Ha így folytatja jön a kiképzőtábor.Kép

Panka
Örülök,hogy tetszik és hogy írtál.KépNekem olyan szülhetnékem van.Neked nem?Leht csak túl reagálom a dolgokat,de úgy fájdogál a pocim,ha meg megyek (alig bírok menni) szúr.

Timurr
Vendég

DorkaDorkaKép
A 2005 nyári topikból szoktam olvasgatni a leveleket és lenne egy kérdésem a MOM parkos kalandoddal kapcsolatban.

Légyszi súgd meg nekem hol van az a turi itt a MOM park mellett, (ahol 2 nadrágot lehet venni 1000 forintért). Én itt dolgozom a MOM mellett!

Előre is köszönöm.
MJ-Móni
mj__móni

Megint törölve lettem (most ide egy mérges fej jönne, ha tudnám, hogy hogy kellKép), de szerencsére most hamar javították a hibát.

Most olvastam egy másik topicban, hogy Greenolivenek is megszületett a babája, április 16.-án, Áron, 3320 gramm, 54 centi. Nagy-nagy GRATULA nekik!

Timurr,
néha nekem is nagyon olyan érzésem van, hogy na talán ma lesz a nagy nap. A múlthét nagyon rossz volt, sokat fájdogált a hasam. Menni nekem is már egyre nehezebb, nagyon hasogat közben a hólyagomba. Csütörtökön jön egy hideg frontKép NST-re mikor mész?

Emma,
lehet, hogy te meg már azóta babázol?Kép
Egyébként sok boldog névnapot!

Panka

panka

Juj,tényleg,de hülye vagyok.Nagyon Boldog Nénapot Emmma!Lehet az ajándék Balázs baba?
Kép

Panka
Holnap megyek Nst-re,meg vizsgálatra kíváncsi vagyok mi lesz.A hétvége pont jó lenne.Kép

Timurr
Vendég

Sziasztok! Itt vagyok még egyben, csak voltam napközben a körzeti dokinál a táppénzes papíromért, meg utána meglátogattam anyuékat, plusz a nagyikat (asszem egyben már utoljára).
NyusziBalázs ma aktívkodik rendesen, mostanában a kis lábacskáját beakasztgatja mindenbe, amit talál (bordák és egyéb belső szervek).
A névnapi köszöntéseket nagyon köszönöm, de azt el kell áruljam, hogy nekem nem ez az első keresztnevem, csak a második. Azért nagyon jól esik, hogy gondoltatok rám Kép

Kép
emma8

Zsana,
nem tudom, allergia-e. Lehet, de ebből a szempontból végiggondolva sem tudom, mi okozhatná. De bogarat ültettél a fülembe, majd figyelek.

CSAJOK!
Más nem szeretne jó időben piknikezni? Olyan hallgatagok vagytok ebben a témában! Vagy konkrétabb időpontra jobban reagálnátok? Nem baj, ha megfelelőek az időjárási körülmények, szerintem Zsana javasoljon egy időpontot, ami jó neked és egy esőnapot. Akkor lenne miből kiindulni és akkor a többiek is talán jobban tervezhetnének. Ha más nincs, legfeljebb találkozunk mi ketten és megírjuk a Babaneten, hogy milyen jól éreztük magunkat, had egye a többieket a fene! (Kivéve távol lakó vidékiek és igazoltan távol maradók Kép ) Kép Legalább legközelebb jobban lelkesednek. Na mit szóltok?

Timurr,
tök cuki a macsekod! (Nem a viselt dolgai, hanem a fotója). Kép

Ruz,
Pannit kakilás ügyben először én is cicire tettem, de már előre üvöltött, hogy nem akar enni. A cicit kizárólag evés céljából fogadja el. Nem is értem, miért, hisz alig van benne valami és ha nagyon éhes, kiköpi és ordít a cumisüvegért.

Panka,
kösz a + energiát! Lehet, hogy bejött, mert mintha jobban szelelne az orra! Kép

Emma,
bocs, hogy csak most, de boldog második neves névnapot!!!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép(Most valami jópofi mozgó fejecskét képzelj el - sajnos számítógépes analfabéta vagyok).

Kata
panni2005

Emma!
Én is hagy kívánjak boldog névnapot, még ha "csak" a második is.Kép

Zsana!
Hát remélem, hogy nálam is bejön amit mondasz, hogy nem olyan vészes itthon egyedül a babával, de most biztosan a hormonok miatt elég elveszettnek érzem magam.
Meg tudod az a baj,hogy ha felvenném mindig, akkor gyakorlatilag le se tehetném egész nap, az meg kicsit talán durva.

Brigó!
A legtöbb képünk egyelőre a kórháziak közül van, ott ugyanis volt időm bőven kattingatni, mivel 10 napig voltunk bent.

Most is egy ott készültet próbálok felrakni. Ezt a képet látván az ember nem is gondolná, hogy milyen hisztibéka tud lenni ez a kistyúk.

MukiKép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Mukika!
Ez a kép oltári!!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Bocsika, kicsit elvesztem, most anyósoméknál "nyaraltunk" győrben egy pár napot, előtte kerteztünk, és itthon dolgoztam egy munkán, holnap is mennem kell, de jól vagyunk, növünk sokat. Ma volt 10 hetes Marcell és 5600 grammocska, és kb 61 cm. Rengeteget dumál, most már két "szótagosokat" is, mindenkit elbűvöl, de leginkább engem, nagy a szerelem!!
Imád csavarogni, most már inkább nézeget és nem mindig alszik közben, ma is a Szigetközben a madarakat bámulta, és a bírkákat hallgatta!!
Tanulja az állathangokat, kedvence a béka és a malac, ezeken nevet legjobban.

Mivel többen kérdeztétek az oltás nevét amit rendeltünk, így leírom ide: INFANTIX és persze mellé a HIB+IPV. Ezt csak 3 hónapos korban kell adni, és nem kellett 2 hónaposan szurkálni.

Gratula az új babákhoz, és a "régi" gyönyörűekhez is Mindenkinek, olyan gyorsan nőnek, hihetetlen!!!

Pocakosok kitartás, már nincs sok hátra ahogy olvastam, lassan az egész csapat neve mellett lesz már bukfencező babóca!!!

Szép álmokat, még kicsit dolgozgatok, mert már nálunk is egész hosszú az éjszaka, kb este 7-8-tól reggel 5-ig lehet aludni!!!
Tamesz+Marcell (10+0)

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!!!!

Az ember kedve egészen elmegy ,beír egy hosszút és elveszik!!!!:-(((((
Próbálkozom azért!!

Még mi is egyben, tegnap voltam vizsgálton, NST-n, ultrahangon minden rendben. Holnap azért már befekszem és már csak Balázzsal jövök haza én is.
Azért azt hittem, hogy ilyenkorra rég túl leszek mindenen, de úgy látszik jól érzi magát odabent nagyon a kis box bajnokom. Habár lényegesen kevesebbet kapok mostanában. Majd csak találkozom most már én is vele, kezdenek a jelek szaporodni. A méhszáj is egy kissé nyílt 2111 a méhnyak kezd felpuhulni és végre a 4. terhesség során találkoztama nyákdugóval!!:-)))
Hétvégén nagyon depis voltam, ha nem úgy szóltak, néztek rám rögtön sírtam, pedig nem jellemző rám ez a hangulat.

Olyan jó nézni a babáitokat, annyit változnak, szépülnek napok-hetek alatt!!! Jó babázást nektek, hétvégére már jobb időt mondanak lehet sétálni.

Pocakosoknak meg még egy is kitartást a mieink is nemsokára meglesznek!!!!!!
zsuba31

Sziasztok!

Már régen írtam, de látom, hogy Kócos használja a nevemet. Kép Olyan fura, hogy olvassa a topicot. Bár..én néha is olvasom a szerepjátékos topicját.

Lányok! Ti vezettek naplót a babaszoba.hu-n? Nekem nagyon tetszenek az ottani babanaplók, és már mi is elkezdtük Lencsike naplóját írogatni.
Ha igen, szívesen olvasgatnék a babákról ott is..

Képzeljátek, Lenkének tegnap előttre teljesen teli lett a pofija tejkiütéssel. Nagyon csúnya lett a bőre. Majd pedig háromnegyed 1-től éjjel 11-ig folyamatosan üvöltött, és nem tudtam kitalálni, mi a baja. A rögeszmám, hogy éhes, arra késztetett,hogy folyton cicire tegyem, így legalább csend volt, bár ő nemigen szopott. Éjjel aztán hívtam a gyerekorvost, annyira ideges voltam egész nap. Kiderült, hogy Lenke pocija tele van széllel. A dr. néni gy lázmérővel segített rajta, és énis elllestem, mit kell ilen helyzetben csinálni. Megjegyzem próbálkoztam a módszerrel délután többször, de nekem nem sikerült. Azóta már megy..
Akkor adtunk neki kamillateát, hogy megnyugodjon, és aludt, mint a bunda.
A dr. néni azt mondta, túlette magát, mert az előző napok 70 grammjai helyett 90-100 grammokat szopizott. Ráadásull a tejkiütések is arra utalnak, hogy erősödött a tej, amit nem nagyon tudom, mit jelent. Gondolom gazdagabb lett és táplálóbb. Hozzá kell szoknia.
Másnap még 3.szor kellett segíteni Lenkének a pukizásban, és sokkal nyugodtabb volt. Adtam neki babateát is, hogy hajtsa a szelet. Tegnap éjjeltől pedig úgy vettem észre, hogy nincs felfúvódva a pocija, sőt talán magától kakilt is, mert most elég büdi, de nem ébresztem sel, csak remánykedem.
Ami érdekes: tegnap itt volt az állatovos barátunk a családjával, és amikor a sztorit elmeséltem, a következőket mondta: Az állatoknál ez úgy van, hogy a szülés után x nappal kezdődik újra a ciklusuk, és ilyenkor változik náluk a tej minősége. Gyorsan kiszámoltuk, hogy Lenke hétfőn volt 28 napos, vagyis valószínűleg rejtet menstruációm van, a hormonok miatt pattogott ki a pofija, és a tej változása viselte meg ennyire. Szerintem ez nagyon érdekes! Hallottatok már ilyenről?

Hozzászólok még..

Mukika!

Lizus nagyon elégedettnek tűnik, Lenke szopizás után szokott így nyújtozkodni. Imádom az elégedett buksiját.

Tamesz!
Már 10 hetes Marcell? Hogy szakad az idő...igaz..tényleg minjdárt mindenki babázik.
Az én lányom nég csak 4 hetes múlt, de csináltam már neki nézegetni valót, ahogy nyalik az értelme, egyre érdeklődőbb. Olvastam, hogy szeretk nagyon az ilyen korú babák a csíkokat, köröket, alakzatokat nézegetni. Hihetetle, de rászegezi a tekintetét a csíkokra, és nem akarja levenni. Mondjuk tényleg szép, színes..Kép

No..azt hiszem ennyi szöveggel bepótoltam az elmaradásomat..

Dalmi, és Lenke, aki ma 30 napos.
dalmi

Sziasztok!

Gyorsan írok, amíg le nem állítják a szervert. Kép

Elég szar éjszakánk volt, kisfiam nyűglődött sokat. Hamarabb is keltünk a szokásosnál, először nyafogtam magamban, hogy miért nem lehet még aludni, aztán kinyitottam a szemem, a kisfiú rámmosolygott és már nem is bántam annyira a korai kelést. Kép

Tegnap voltunk hathetesen, minden rendben, mostmár mindent szabad Kép.

Dalmi
A babaszobára eddig én csak vásárolni jártam - a babkocsit is ott vettük - de majd szétnézek jobban.
A másik dologról leírom, amit én tudok és gondolok, talán nem fog tetszeni, de akkor egyik füleden be, a másikon ki.
Szoval tudnak ám a gyerekorvosok is sok butaságot mondani! Valószínűleg nem szándékosan, csak éppen hiányosak az ismereteik néhány területen. A gond ezzel az, hogy sokan feltétel nélkül elhisznek nekik mindent, mert mégiscsak ők az orvosok.
Biztos hallottad már, hogy szoptatott csecsemőt túletetni nem lehet. Van olyan, hogy csak azért szopiznak, hogy megnyugodjanak, de ha az a tej felesleg, akkor azt ki is bukják utána. Természetes, hogy egyre többet eszik, főleg, ha egy növekedési ugrás van éppen nála.
Az "erősödött a tej" alatt nem tudom, mit értett. A tej összetétele _folyamatosan_ változik, de nem úgy, hogy egyik nap ilyen, másik nap meg tök más.
A tünetek, amiket írtál, sokkal inkább utalnak arra, hogy te ettél valami olyat, ami az ő gyomrának nem jó, amit nehezebben tud feldolgozni. Erre utalnak a pöttyök és a puffadás is.
A mi esetünkben az a napi fél deci tej bizonyult soknak, amit a kávéba tettem. Azóta próbálom teljesen elhagyni a tejtermékeket és sokkal jobb a helyzet. A pöttyök másnapra el is tűntek.
Amit az állatorvos mondott, arról annyit tudok, hogy menstruáció alatt megváltozik a tej íze, ezért vannak babák, akik el sem akarják fogadni olyankor.
Na, mégegyszer bocsi, nem akarok itt észt osztani, ha gondolod, felejtsd el az egészet.

Majd délután jövök még.

Zsana + Vilmos 6+1
zsana75

Zsuba,
akkor lehet, hogy már ma babázhatsz? Kép Szorítok és mindent bele!!! Kép

Dalmi,
én is úgy tudom, ahogy Zsana. Persze nem vizsgáltam még be tejet... Panninak is néha van ilyen felfúvódós gondja, de tuti nem eszi ilyenkor túl magát, ha a napi összbevételezését nézem. Sőt, pont amikor azt várnám, hogy most a rengeteg kajától fájni fog a pocakja (mert épp a napi össz több), akkor nincs semmi baja. Egyébként érdekes, nem tudom, mit esznek a tejtesók anyukái, de amióta leginkább anyatejen él, kevésbé hasfájós, mint a tápszertől volt. Kép Legalább ez nem gond (eddig).

Panni amióta beteg, rengeteget alszik, így le tudom tenni napközben. Hát, minden rosszban van valami jó - nekem... De inkább feladnám a szabadidőm! Meg hát kevesebbet is eszik (szerintem ez normális, mindenkivel így van, ha taknyos és fáj a torka), de már aggódom egy kicsit, nehogy a fejlődése rovására menjen.

Tegnap voltam 6 hetes szervizen (Panni ma 7 hetes!). 1 évig nem kell mennem!!! Kép Tök jó, úúúúgy úúútálom! Doki szerint bő 1 év múlva kezdődhet a következő gyermekgyártási project! Tök hülyén hangzik, hisz frontra érzem a hasamon a vágást (most is), de amikor a kórházban iszonyúan fájt és tök le voltam gyengülve, már akkor is azon filóztam, hogy oldjuk meg a másik babaágy helyét. (Mellesleg kiterveltem.)Kép

Kata + Panni (7)
panni2005

Zsana, Kata!

Küszi a hozzászólást, pont ezért vetettem fel a dolgot, mert kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra. A tejet már két-három hete nem ihatom, Lenkének nagyon rossz napjai voltak tőle. A kajára meg nagyon odafigyelek. Pl. ittam 3 napig alkoholmentes sört, egy-egy üveggel naponta. 3 napig nem volt baja a szénsavtól, lehet, hogy negyedikre igen. De akkor miért fáj még az 5-6. napon is. Ilyen lassan ürül ki a szervezetéből?
Tagnap már csak margarinos zsemlét ettem, és ásványvizet ittam. Jó volt az éjszakánk, de mostanra megint felpuffadt. Szopás közben pedig úgy hallom,hogy a levegő, amit böfiznie kéne, egyenesen megy le a beleibe..lehet, hogy hülyeség, de ahogy odateszem a kezem a kis oldalára, még érezni is lehet...

Dalmi
dalmi

SziasztokKép

Megkísérlem az írást, hátha most összejönKép

Tamesz
Köszi az oltás nevétKép
Ma délután jön a védőnő, oltásügyben. Merthogy hiába hitetlenkedtek a gyerekorvossal együtt, mégis felhívott egy oltási szakértőt, aki pont tegnap, amikor mi is mentünk a tanácsadásra, pont akkor ment ő is hozzájuk, ott ecsetelte a gyerekdokinak a legújabb oltásokat, még prospektust is vitt neki, az meg tátott szájjal hallgatta, hogy jé, tényleg igaza volt ennek a hülye anyukának.
Úgyhogy ma 1 óra körül jön majd a védőnőci, hoz majd nekem is tájékoztató füzeteket, kíváncsi vagyok már nagyonKép

Dalmi
Szerintem is hülyeségeket beszélt a gyerekorvos.
csatlakozom Zsanához, hogy egy szoptatott babát nem lehet túletetni. Egyébként pedig 1 hónaposan a 90-100gr miért lenne sok? Kristóf már másfél hetesen ennyit szopizott, 1 hónaposan már javában 160-180gr-kat evett.
A tejkiütés pedig azzal van összefüggésben, amit megeszel, Kristóf arca is nagyon kiütéses volt, hetekig. A védőnő felsorolt egy csomó dolgot, hogy mitől lehet, pl. citrusfélék, csoki, de legfőképp a sok fehérjét tartalmazó kaják miatt. Nálam a tojás volt a fő bűnös, azt kiiktattam, majd lassan elmúladoztak a kiütések. Bár kiegészítésképpen a gyerekdoki írt még fel egy Elocom + hidrofiles krémet, azzal kellett vékonyan kenegetni.

Muki
Nagyon édes LizusKép

Emma
Én is boldog névnapot kívánok!!!Kép

Most már úgy tűnik, tényleg átaludja Kristófkám az éjszakákat, és nem csak egyszeri alkalom volt.
Este 7-től reggel 5-6-ig alszik, akkor hamizik, és ma kivételesen még ezután is visszaaludt, egészen de. fél 10-igKép
14 óra alvásKép, nem semmiKép Így már elnézem neki a nappali ébrenlétetKépKépKép

Na most megyek, mielőtt balhé leszKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Én is kiiktattam már korábban a csokit, tejféléket, most már a húst is lassan, citrusféléket meg nem is ettem. Mit csináljak akkor?
Én a kaját Lenke súlyához viszonyítottam, meg ahhoz, hogy korábban a 70 grammal lakott jól, most meg hirtelen a 90-100-zal lakik jól.
Azért kezdek kétségbe esni megint, hogy mit egyek, mit ne, és hogy hogyan böfiztessem. Eddig tudott 3-4-et büfizni, most meg nem?
dalmi

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom Kép 2005.01.28 Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona Kép 2005.02.02 Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Tamesz Kép 2005.02.08 Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
6. Zsuzsa Kép 2005.02.10 Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
7. Lirian Kép 2005.02.18 Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
8. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] Kép 2005.02.19 Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
9. Nikcsi Kép 2005.02.19 Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
10. Maya Kép 2005.02.26 Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
11. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] Kép 2005.02.26 János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
12. Ági Kép 2005.02.28 Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
13. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] Kép 2005.03.02 Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
14. Panni2005 Kép 2005.03.02 Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
15. Nadine Kép 2005.03.04 Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
16. Timka Kép 2005.03.04 Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
17. Nyetus Kép 2005.03.05 Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
18. Zsana75 Kép 2005.03.08 Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
19. Beatrix Kép 2005.03.09 Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
20. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] Kép 2005.03.09 Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
21. Eveka Kép 2005.03.10 Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
22. Ildi(Delfinke) Kép 2005.03.10 Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
23. Dorka Kép 2005.03.11 Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
24. Mano2005 Kép 2005.03.11 Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
25. Jck Kép 2005.03.11 Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
26. Monci Kép 2005.03.11 Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
27. Gézenguz Kép 2005.03.15 Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
28. Wester Kép 2005.03.18 Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
29. Hadri Kép 2005.03.20 Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
30. Pszi Kép 2005.03.20 Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
31. Csibe26 Kép 2005.03.21 Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
32. Dalmi Kép 2005.03.21 Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
33. Zsu Kép 2005.03.24 Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
34. Ruzicsky Kép 2005.03.25 Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
35. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] Kép 2005.03.26 Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
36. Jammie Kép 2005.03.31 Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
37. Nebula Kép 2005.03.31 Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
38. Borbolya Kép 2005.04.02 Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
39. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
40. Dee Kép 2005.04.04 IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
41. Menjuss Kép 2005.04.04 Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
42. Mukika Kép 2005.04.06 Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
43. Mónika Kép 2005.04.07 Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
44. Greenolive Kép 2005.04.16 Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
45. Fannimama 47+1 2005.03.01 Fanni - - - Schöfp Mérei
46. Zsuba31 40+0 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
47. Gabii 39+6 2005.04.21 Nolan - - - Gold Coast Australia
48. Vaktyuk 39+4 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
49. Connie 39+3 2005.04.24 Gergő Ákos - - - István Kh.
50. Edinka 39+2 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
51. Zsisske 39+2 2005.04.25 Roland - - - István Kh.
52. Panny 39+2 2005.04.25 Kristóf - - Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
53. Franyo 39+0 2005.04.27 Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
54. Psandi 39+0 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
55. Neszi 38+3 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
56. Pfranciska 38+3 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
57. Asszony 38+2 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
58. Emma 38+2 2005.05.02 Balázs - - - SOTE II.
59. Nagia 38+0 2005.05.04 Bence Dániel - - - Veszprém
60. Panka 37+4 2005.05.07 Molli Anna - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
61. Timurr 37+3 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
62. Ildibaba 37+0 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
63. Szilvi (Patri) 36+3 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
64. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske 36+3 2005.05.15 Bianka / Bálint - - Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
65. Norkini 36+0 2005.05.18 Panna - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
66. Akiren 35+6 2005.05.19 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
67. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=csücsök-users]Csücsök[/url] 35+4 2005.05.21 Árpi - - - SOTE II.
</a></pre>
angéla

Sziasztok!
Nagyon eltűntem mostanában, de egyszerűen nincs időm semmire. Fanni egész nap rajtam lóg, ha pedig alzik és jó idő van akkor mi is csavargunk meg ügyetintézünk. Tegnap APEH-ba voltunk, mag bankba... mindenhol ő volt a legfiatalabb ügyfél.

Kata/Panni2005
Én szívesen talizok veled, mert mi a 7. ker-be lakunk, és ki szoktam sétálni a Ligetbe. A Városligeti fasoron sétálunk odáig, aztán a ligetbe össze-vissza. A Széchényi fürdő felé még nem jártunk. Mondjuk elég kiszámíthatatlan mikor megyünk ki. Nálam nem gond a kajáltatás, Fanni rendszeresen szopcsizik kint a ligetbe. Aztán a kopcsiba se szeret lenni ha ébren van, így karon ülve járkálunk, ami elég fárasztó.
Jövő héten ha jó idő lesz összehozhatunk egy talit, ha gondolod. A lányodnak pedig mielőbbi gyógyulást.

A babák nagyon aranyosak. Egy kézzel nem nagyon tudok képet beszúrni, de a profilomban van a képtárunk címe, amit folyamatosan frissítünk, ha valakit érdekel.

Timur
Szegény Franci-cica, csak ezután jön majd neki a "kutya" világ. Nálunk Boni az egyi, nap 3 tiltott helyet is kipróbált: mózeskosár, pelenkázó és végül a babakocsi, persze mindenhol ott hagyta a szép fekete szőrét. Még most is renszeresen lelkismeret furdalásom van, mert egyszerűen nincs rá időm.

Én ma megyek 6 és fél hetes kontrollra. Apuci már nagyon várja a tilalom feloldását!

Na felébredt a picur....
timka

Dalmi
Infacol szirupot próbáltad? Mi használjuk, és szerintem jó, Kristófka jó nagyokat pukizik tőle és büfizik is jó sokat.
Büfizésnél próbáltad azt, hogy nem egyszerűen függőlegesben tartod, hanem a hónaljánál fogva emeled meg, így az alsó testfele ugye lóg, a levegő pedig könnyebben felbüfiződik. Na ezt jól leírtam, de biztos érted. Ettől általában büfiznek.

Más:
Szerintetek majdnem 3 hónaposan, nőhet egy babának a foga?
Folyton nyáladzik, és állandóan a kezét tömködi a szájába, de nem szopizza, csak piszkálja vele az ínyét és közben olyan morcosan néz.

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Mai szervizem meg volt,nst tökéletes szokás szerint végig mocorogta az egészet,egyszer majdnem leis rúgta a kütyüt a kis drága,fájást ez a készülék nem mutat,de hát én alig bírok menni,valami biztos van csak nem pont abban a negyedórában amíg pihizek.Nincs semmi bacim és ennek nagyon örülök a méhszájam továbbra is 2100 és a dokim azt mondta szépen illeszkedik a buksija.Ez jelent valami közelebbit szerintetek?Babázni akarok!Szülni akarok!Teljesen kész vagyok!

Babus
Szerintem simán nőhet Kristóf fogacskája,én nagyon úgy látom manapság egy baba sem az előírás szerint fejlődik.Bizti kezdődik neki valami.

Csajok akiknél már mindent szabad!Nem fáj?Rossz?

Timka
Megnéztem Fanni képeit kivigyorogtam magam olyan kis édes.
Kép
Már akartam kérdezni Bonifác füle alapból ilyen?
Hogyan szokod jobb belátásra bírni amikor bűnözik?

Timurr
Vendég

SziasztokKép

A nyári babásoktól vagyok,de szoktam erre járni és olvasgatni Titeket,ha nem bánnátok lenne két kérdésem Hozzátok.

Az egyik az lenne,hogy muszáj a korházba hálóinget vinni szüléskor?Mert nekem nincs egy darab sem,én inkább vinnék melegítő alsót+pólot.Ezt lehet?Vagy kötelező a hálóing?Biztos buta a kérdés...

A másik kérdésem az lenne,hogy megnéztem a táblázatotokat és láttam,hogy van olyan baba aki 34 vagy 35 hetesen született és azt szeretném tudni,hogy őket mennyi ideig teszik inkubátorba,beteszik-e egyáltalán és,hogy milyen kezelést kapnak pluszba?És őket mennyi idő után engedik ki a kórházból?

Köszönöm és mindenkinek sok-sok tejcsit kívánok,és kitartást.

Gömbölyű
32+5
gömbölyû

Babus!

Próbáltuk. Az Infacoltól egyáltalán nem büfizik. ?ost nem adtam neki az előző etetésnél, és nem hallottam a buborékok vándorlását, valamit Lencsike 3-4 nagyot böfizett. Szóval nem adom neki. Már korábban is használtuk, de akkor sem használt. Azt hiszem Lenke frontérzékeny. Mióta elállt az eső, nyugi van. Éjjel nem esett, nyugi volt.
Holnap jön a dr. néno, és felír egy az Infacolhoz hasonló cseppet. remélem nem kell használni.
Ja..Lenkén nem tejkiütések vannak, haenm azok a bizonyos csecsemőkori pattanások, amik az anyai hormonoktól jönnek ki. beszéltem tesüm sógornőjével, aki 4 héttel előttem szült, és az ő babáján is két napja vannak pattanások. Lehet, hogy tényleg ez a rejtett mensis dolog a magyarázat..

Dalmi
dalmi

Timurr
Először picit fájt, de a következő alkalomnál már egyáltalán nem. Ami engem zavar az az, hogy Apucim szerint más lettem, ott belülről. Remélem majd visszarendeződöm mihamarabb.

Gömbölyű
Én csak a szülésre vittem hálóinget, utána már végig pizsamában voltam.

Nem kortól függ, hogy egy baba inkubátorba kerül-e a megszületése után. Minden attól függ, hogy hogy van a baba, ha teljesen jól van, de korábban született, akkor max. megfigyelésre teszik inkubátorba 1-2 napra, de ha rosszul van, akkor akár egy 40.hétre született baba is inkubátorba kerülhet, akár hetekre is.
A kezelés sem a kortól függ. Persze egy koraszülött babánál bizonyos betegségek gyakrabban előfordulnak, pl. szinte biztos, hogy besárgul, ezért kékfényt+infúziót fog kapni.
Van esélye arra is, hogy valami fertőzést kapjon el, vagy már a szülés előtt elkapott, ami miatt korábban meg is született, amire vénásan fog antibiotikumot kapni, kb. 1 hétig.
Elképzelhető, hogy nem eszik majd eleget, mert még kicsi és gyenge, amiért infúziót fog kapni.
Ezek csak a leggyakoribbak voltak, de mint már írtam, egy 35 hetes baba is lehet tök jólKép
A hazamenetel is az állapotától függ, 1 héttől 1 hónapig bármennyi lehet.

Volt nálunk a védőnő, megdumcsiztuk az oltásokat, hozott róla tájékoztatót is.
Tamesz, ugyanarról az oltásról van szó, INFANRIX, állítólag a http://www.gsk.hu/ oldalon van róla leírás, én speciel nem találom.
Tényleg úgy van, hogy a doki felírja, 8000Ft, bár az itteni nagyokosok szerint, oltóanyag még nincs Magyarországon, kb. 6 hét múlva lesz, de ha beszerezném is külföldről, ahogy te tetted, akkor se adhatná be a gyerekdoki, mert még valamilyen jogi háttere nincs elintézve, ez is kb. 6 hét még, úgyhogy mi csak a 4 hónapos oltásnál kezdhetjünk el ezt a fajta oltást.
Amit viszont nem értek, az az, hogy ez az Infanrix ugyanazt a hatóanyagot és ugyanolyan dózisban tartalmazza, mint az eddig használt oltóanyagok is, egyetlen előnye, hogy egyetlen szúrással beadható, mert kombinálták a DiPerTe-t és a Hib-et egybe, így pl.nem kell a 4. hónapos oltásnál kétszer szúrni, hanem egyben benne van az egész, csakúgy, mint az 5 hónaposnál.
Ráadásul a rettegett 15 hós MMR oltásra nincs is még vakcinájuk, azt még nem sikerült kombinálniuk a Hib-bel, így akkor a hagyományos, régóta használt higanytartalmú oltást kapná.
Így igazából nem értem az értelmét, mindenben egyezik a hagyományos oltásokkal, egyetlen előnye, hogy 1 szúrásból megvan, viszont alkalmanként 8000FT. Hát nem tudom.

Na megyek, mert Törpicur sírKép

Babus

Kép
babus2005

Törölve lettem a rendszerből. Ezért Monazsu71 lettem. Sziasztok !
Nem tudok írni, így inkább olvasó üzemmódban leszek egy darabig. A kisfiammal sokkal nehezebb, mint gondoltam. Nagyon féltékeny és a Hajnalkát hol itt próbálja megszorítani, hol ott, hol hangosan kiabál, hogy felébredjen, meg hasonlók. Két vagy több gyerekes anyúkák ti hogyan oldottátok meg a pici ellátását a nagyobb mellett. Kinek a kárára ? Félek, hogy ha így folytatom nem lesz tejem. Míre megszoptatok, lefejem a tejcsit rengeteg időm elmegy, közben a nagyfiamat kell állandóan rendre utasítani. Szegényt nagyon sajnálom, mert eddig, minden időm ráment, most meg alig tudok időt szakítani rá. Már arra is gondoltam, hogy áttérek a tápszerre, mert akkor az etetés megvan 10 perc alatt az egy óra helyett. Eléggé el vagyok keseredve. Abban reménykedem, hogy ha jön a jó idő és többet tudunk kint lenni, talán jobb lesz. Hát nem tudom????
Bocs, hogy a bajaimat leírtam, de jól esett legalább kiadni magamból.
Monika
monazsu71

KépKépKép
Néhány kép a szülőszobáról
Monika
monazsu71

Sziasztok!

Most már inkább én is csak olvasok, azt is nagyon ritkán.
Dalmi!
Nálunk is hasonlóan rossz a helyzet. Már én sem tudom, hogy mit egyek Kép. Marci 3 napja borzasztó rossz passzban van. AZ a legrosszabb, hogy látszik, hogy nagyon szenved. Alig tud aludni, csak erőlködik a kakilással és a pukizással. Neki magától is sikerül, de mégis szenved. MA már én is kétszer lázmérőztem, pedig ennek nem vagyok a híve. Az első után beájult és aludt 2 órát nyugodtan. Szegénykém. Most már ott tartunk, hogy minden szopizás után sír, mintha már akkor fájna neki, ahogy befejezte. Már nem tudom, hogy mit tegyek. Ha így folytatja, beviszem este a Bethesdába. Félek, hogy valami baja van. Tejkiütések nálunk is vannak. Borzasztó sok.
Babus!
Az a krém, amit Ti kaptatok a tejkiütésre, nem szteroid tartalmú? Anyukámék nekem is szereztek egy receptet, de én nem merem ezzel bekenni, mert ezt inkább már csak ekcémára szokták adni. Egyelőre még a Neogranormonnal próbálkozom, bár eddig nem sok sikerrel Kép.

Mára ennyi. Messze még a jó idő és én addig nem fogom kibírni, hogy Marci így szenvedjen Kép. Azért minden nap van legalább egy negyed órája,amikor kicsit megnyugszik és csak mosolyog rám Kép.

Eveka

Kép
eveka

Sziasztok,

Panni2005,
a katéterrel kapcsolatban én úgy látom h nálunk az a aszokás ha a műtét uténi következő reggeli vizitnél mondják meg h ki lehet-e venni v sem. Én már alig vártam m ugye mozogni sem nagyon lehetett amíg a zacskó az ágy szélén lógott csak ha lekapcsolták.
Azt szeretném még tőled kérdezni h nekem a vágás feletti kb 2-3 cm szinte teljesen érzéketlen. Neked van ilyen? Remélem idővel elmúlik.

Brigó,
a kisfiam eléggés szőkés egyenlőre. Meg is lepődtem m egyik családban sincsenek szőke hajúak (pedig bizti h nem a postásé). Aztán felhívták a figyelmemet h a párom szőke volt kiskorában.

Angéla,
a táblázatba nálunk is tudnál képet beszúrni? Mit tegyek? Olyan helyesek így.

Lehet h hülye kérdéd de mi a különbség a tejkiütés és a csecsemőkori pattanások között? A Manó nak nálunk is van vm az arcán első ránézésre olyan mint egy kis pattanás.

Gömbölyű,
szerintem a hálóing kórháztól függ. Nekem sem volt szinte soha hálóingem de nem bántam meg h vettem 3-at a kórházi napjaimra. Bár mondjuk nálunk szinte elvárás is volt.

Adri
hadri

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattalak benneteket, de most, hogy már én is anyuka lettem, időnként én is bekapcsolódnék a társaságba. Ápr. 2-án született a kislányom, Luca, 51 cm és 3500 gr. Sajnos nem tudom szoptatni (nem indult be a tejcsi, hosszú a történet, nem részletezem) tápszert kap. Ha van közöttetek hasonló cipőben járó anyuka, annak szívesen venném a tapasztalatait.
Tamesz!
A babád mikortól alussza át az éjszakát? Nagyon bíztatóan hangzik, amit írtál!Kép

Monazsu!
A barátnőmnek van egy két éves és egy fél éves kisfia: a nagyobbik rögtön a kórházból hazajövet fejbe vágta egy kisautóval az újszülött babát és hasonló attrocitások azóta is történtek, de egyre ritkábbak az ilyen érzelemnyilvánítások. Barátnőm szoptatja a kicsit, a másik kezével meg játsszik a nagyobbal. A gastroyaltól renedeli az ebédet, így nem kell főznie (persze ez így drágább, de ennyivel is több ideje marad) Náluk inkább a kicsi rovására megy, hogy két picur van a háznál: napközben a kicsi a hordozóban van leginkább, míg ő a nagyobbal játszik. Emiatt sokszor lelkiismeretfurdalása van, de másképp nemigen lehet megoldani. Egyébként a kicsi egész jól hozzászokott a nagyobb terror akcióihoz: saját szememmel láttam, mikor megcsavarta a pici orrát, meg közelről a fülébe ordított, és a kicsi még nevetett is. Szóval mindent meg lehet szokniKép. Egyébként ő szoptat, és szerintem ne add fel a szoptatást! Én azért mondom ezt, mert nekem meg nincs tejem, és mit nem adnék érte, ha tudnék szoptatni!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, azért remélem, elolvassa vki!Kép
Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Adri!
A doktor néni könyvéűe c. könyvben ezt olvastam,az újszülöttkori pattanások viszonylag gyakoriak a fiatal szopós csecsemők arcán. A kamaszkorra jellemző, gennyes közepú, gyulladt pattanásra emlékeztető elváltozásoka csecsemőt nem zaarjk. Az anya tejében lévő hormonok hatására jönnek létre, spontán is változik az intenzitásuk, a második hónap végére általában elmúlnak.
A tejkiütésa szopós fiatal csecsemő arcán szimmetrikusan elhelyezkedő vörös, száraz pikkelyes gyulladások. Öröklődő "betegség", alkati érzékenység, mely a legtöbb esetben elmúlik, ha az anya a diétás megszorításokat megfogadja. Az ilyen csecsemők hajlamosabbak minden külső tényezővel szembeni allergiára, túlérzékenységre.A makacs, a bőr ápolására nem reagáló esetekben szökség lehet a szoptató anya étrendjének megváltoztatására, a szóba jövő allergének, leginkább a tehéntej és tejkészítmények étrendből való kizárására. Ez látványos eredményt hozhat, de némely esetben nem segít.

Eveka!
Én is utáloma lázmérőt,, és ma nem is használtam, csak egyszer. Most este is nyőgös volt Lenke, de nincs most felpuffadva, csak egyszerűen tiszta görcsös volt a gyerek. Betettem a babakocsiba, és kitoltam a teraszra, ahol mesterséges akadályokon lükdüstem át, és egy pillanat alatt elaludt. ha puffadt lenne, akkor nem aludna, vagy felébredne. Kegyetlen dolog, de a lázmérő nem megoldás, csak végszökség esetére. Ezekkel a "nagy dolgokkal" egyedül is meg kellene birkóznia Lencsikének, és ha eddig sikerült, akkor csakis a frontok lehetnek a bőnösek.

Dalmi
dalmi

Jóestét!

Babus,
hozzánk holnap jön a dokinéni, kifaggatom mégegyszer oltás ügyben, de ha csak egy oltásnál fog higanyosat kapni, már az is jobb, mint ha mindegyiknél! Ő simán be fogja adni az oltást, mivel a közlönyben már megjelent, lehet használni, az viszont igaz, hogy majd csak június 20. után lehet kapni magyarországon, a gyógyszerészünk szerint a forgalmazó cég miatt.

Marqueza,
Marcink kb 4. hete, azaz 7 hetes korától alszik éjjel ilyen jó sokat. ELőször azt hittem csak véletlen, de amikor már háromszor is megismétlődött, akkor kezdtem bízni benne, hogy végleg elfelejti az éjjel 1-2 közötti kajálását, szóval kitartás!!!

Az esős idő a mi fiúcskánkat is megviseli, ilyenkor sokkal nyűgibb, de lassan csak ideér a szép idő és újra kiköltözhetünk a kertbe!!! Ma először hallottam úgy igazán keservesen sírni, mert nagyon fájt a pocakja szegénykémnek, de minket is annyira megviselt, ahogy láttuk, hogy szenved és mennyire fáj neki, de némi torna és a szélcső (amit már szerencsére egy hónapja nem is használtunk) meghozta a megkönnyebbülést, szerencsére már másfél órája durmol!!!

Pocakosok hajrá!!! Jönnek-mennek a frontok, lehet pottyantani a babócákat, persze csak akiknek már aktuális!!!
Szép ámlokat!
tamesz
tameszmarcell

Sziasztok!

Úgy tűnik, én is a rendszer áldozata lettem Kép, kellett valami újat regisztrálnom.

Tegnap délben írtam, de azóta sem tudtam elküldeni. Talán helyenként már nem is aktuális, de ha már elmentettem, bemásolom, talán valaki tanul belőle Kép.

Mégis Működik???? Sebaj, legalább most kivasaltam mindent!

Dalmi
A tejes dolgokkal az a rossz, hogy általában a tejfehérje okozza a gondot, ami olyan kajákban is van, amire nem is gondol az ember (pl. felvágott, pom-bar).
Azután, hogy leállt vele az ember, még 4-6 hétig jelen van a szervezetben és okozhat problémát. Ezért megyek a falnak a "tapasztald ki" kezdetű mondatoktól.
Infacolt én azért nem adom/adnám, mert az a tünetet megszüntetheti, de ilyen esetben szvsz az okot kell megkeresni, és ha tényleg a tejfehérje, akkor egy-két évig teljesen elhagyni, addigra valószínűleg kinövi a gyerek az allergiát.

A mit egyek, mit ne kérdés nálam is így néz ki, de végül tegnap a nőgyógyásszal való beszélgetés úgy tűnik, hatott rám. Kérdezgette, hogy mit eszek, hát gyakorlatilag semmit (hús, krumpli, barnakenyér). Kérdezgette a gyümölcsöket is, én meg mondogattam, hogy ezt ezért nem, azt azért nem... Tehát muszáj enni, mert különben legyengül a szervezet és szoptatni sem fogok tudni, meg létezni sem.
Most úgy döntöttem, akkor elkezdek enni, hiszen ha nem is próbálom ki, soha nem fogok rájönni, hogy mire hogy reagál Vilike (lehet, hogy így sem Kép)
Büfi dologban nálunk az a gond, hogy általában csak jóval kajálás után jön, nem is bírnám addig tartani. Éjjel felülök az ágyban, egy jó nagy párnát teszek a hátam mögé, Vilikét a mellkasomra, és remekül tudok ülve aludni. Időnként felébredek és hátbaveregetem a kisfiút. Kép
Nappal, ha nincs dolgom, csak olvasok, internetezek, akkor hasonlóképpen a mellkasomon. Ha dolgom van, akkor vagy a hordozóba teszem, vagy lefektetem, de időnként felveszem néhány percre. Valahol azt olvastam, hogy mozgassuk, mint egy palackot, hogy fel tudjon jönni a levegő, de nálunk nem vált be, vagy rosszul csinálom.

Ahogy elnézem a táblát, ismét sok baba várható, bár az anyukák nem nagyon jelentkeznek.

Nos, eddig volt a tegnapi, most viszont azt tenném hozzá, hogy a mostani éjszakánk is elég gáz volt, de nem tudtam rájönni, hogy mi a baj. A hasa biztos nem, mert az tök máshogy néz ki, mindenesetre ment a nyűglődés, sehogy sem volt jó feküdni. Most meg nézelődik aranyosan. Szerintem is fogjuk az időjárásra.

Marqueza
Üdv itt, és nyugodtan írj hosszabbat is.

Zsana + Vilmos 6+2
zsana75

Sziasztok!

Nagyon ritkán írok ide, csak szeretném tudatni veletek a jó hírt, hogy Pannynak is megszületett a kisfia Kép
Ápr. 18-án, 3550g és 53 cm KépKépKép

Minden babócához gratulálok Kép

Én elvileg mára vagyok kiírva, de azon kívül, hogy hétvégén elment a nyákdugó, semmi jel nem utal rá, hogy a közeljövőben szülnék Kép

Angéla, ha van időd, esetleg átírnád a táblában a kiírás dátumát 21-re? Köszönöm Kép

Andi
40+0
psandi

Sziasztok

Adri és Babus
Köszönöm a gyors segítségetKép
Akkor mivel mindenhol más az elvárás,megkérdezem,hogy kell-e hálóing vagy nemKép
KÖSZÖNÖM!Kép

Gömbölyű
gömbölyû

Hasfájós kismaszatok anyukái!
Tapasztalatom szerint, de lehet, hogy már irta valaki, próbáljátok úgy etetni a gyerkőcöt, hogy az etetés alatt is megbüfiztetitek akár 3-4 alkalommal! ez sokat szokott segíteni.

Üdv mindenkinek
MJ-Móni (a 2005. nyári topikból)
mj__móni

Sziasztok!

Zsana!
Én csinálo a palackos módszert, és elég hatékony Lencsikénél.
Már én arra jutottam, hogy enni kell. tejet nem ,meg amiről tudom (mert kitapasztaltamKép) hogy nem jó a gyereknek, de nem lehet kenyéren meg vízen élni. Én biztos vagyok benne, hogy időjárásfüggő. Jönnek mennek a felhők, Lencsike meg hol görcsös, hol meg laza. Ja..a babamasszázs is segített nekünk, gyorsan megtanultam a hasfájüs babák maszírozását, minek hatására tegnap egyedül rottyintott egy hatalmas adagot. Annyira megkönnyebbültem, mint LencsikeKép

Móni!
Én kaja közben is próbálom büfiztetni, de csak a lelkiismeretenűm megnyugtatására jó, mert büfi nincs, Lenke meg nagyon frusztrált lesz tőle.

Dalmi
dalmi

Sziasztok Lányok!

Én már nagyon rég nem jelentkeztem itt, utoljára kb. fél éve írtam.. azóta megszületett kislányom Panna január 27-én 3950 gr és 59cm-el.
Ha nem bánjátok, szívesen bekapcsolódnék megint hozzátok!!
Egy kérdésem lenne, van valaki közületek akinek szintén "vegyes táplálkozáson" van a babája - anyatej + tápszer. Sajnos nincs elég tejem így ki kell pótolni szopi után. Az a gondom, hogy így nagyon elhúzódik egy evés Panna meg csak kinlódik, mert nem nagyon jön semmi a ciciből, így azt gondoltam mi lenne ha kihagynék egy szopiztatást és csak tápszert kapna. Akkor talán a következőre több tejcsi termelődne. Mi a véleményetek?

Előre is köszönöm a segítséget, puszi mindenkinek!

Eszi
eszi

Sziasztok!

Én sem jártam erre jó ideje, hiába ígértem, egyelôre nem tudok gyakrabban jönni. Viszont most egy kérdéssel fordulok a tapasztaltabb anyukákhoz. Eddig teljesen rendben ment a szopizás, de pár napja kezd rémálommá válni. Ahelyett, hogy megnyugodna a cicin, elkezd kapálózni kezével-lábával, már rögtön az elején, kiköpi a cicit, bekapja, ezt folytatja is végig, és sajnos már olyan is volt, hogy torkaszakadtából elkezdett üvölteni. Nem tudom, mitôl lehet, tejci van, ez egészen biztos, és eddig cicin mindig megnyugodott, most meg mintha hisztirohamot kapna tôle. Próbáltam már gyakrabban mellre tenni, hátha csak nagyon megéhezik és felhergeli magát, de akkor csak kevesebbet szopizott. Nincs valakinek ötlete, hogy mi a baj és hogyan lehetne orvosolni??

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Csak egy gyors bejelentésre van időm:

Tudom, ritkán írogat ide Edinka, de mi ismerjük egymást egy másik topikból, és megkért, hogy majd értesítsem a többieket, úgyhogy Angéla, légyszi, beírnád a táblázatba is:

Ma reggel, 9:32-kor császármetszéssel megszületett Edinka babája, Viktória, 3700gr-mal és 50cm-relKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Használtok cumit? Ha igen, szerintem jó esély van rá, hogy cumizavar.

Eszi
Biztos, hogy hozzánk irogttál? Nem is emlékszem.
Bár nem engem kérdeztél, de talán elfogadod a választ olyantól is, aki csak szoptat. Attól csak rosszabb lenne a helyzet, ha kihagynál egy szoptatást, ugyanis a tej főleg szoptatás alatt termelődik, nem pedig két szoptatás között. a megoldás inkább az lenne, hogy minél többször mellre tenni, akkor is, ha úgy érzed, hogy nincs benne semmi.

Panny, Edinka
Gratulálok a babákhoz!
zsana75

Ejnye, ez a Babanet! Azért leszek hosszú, mert már sokszor elmentettem az újabb és újabb válaszaimat. Előre is bocsi!

Dalmi,
úgy tudom, hogy ami bemegy a babába, az nagyon gyorsan ki is jön, szóval idd csak az alkoholmenteset nyugodtan! Barna kenyeret egyél fehér helyett (ha nem így eszel - én nem szeretem a barnát, de azt próbáltam a doktornéni utasításai szerint), és nyugodtan ehetsz zabpelyhet gyümölcsjoghurtba keverve (szerintem tök finom, csak eléggé mosléknak néz ki). Sajna vannak hasfájós babák... Kép Egyébként Panni hasának működése is kitapintható! Apuci még a dokit is ki akarta hívni miatta. Kép Ne aggódj! A babókat még az is zavarja ilyenkor, ha semi gond nincs, csak működik egy picit a bélrendszerük (legalábbis Pannit minden korgás felriasztja). Szerintem ne izgasd magad! Persze könnyű mondani, hiszen Lenke szenved, dehát egyszer csak letelik ez a 3 (3?) hónap... Kép
Büfi: Panni 5 hetes koráig etetések után ugyanolyan ritmusban mindig 3-at büfizett. Azóta nem. Most össze-vissza szokott (ha szokott). No para! Nálunk az válik be amikor jelzi, hogy büfi lesz (adott hangon kiált, hadonászik a kezeivel), hogy úgy teszem a vállamra, hogy a gyomrán lógjon, majd szép lassan lecsúsztatom, hogy olyan kis babapózba összegömbölyödve alá kerüljenek a felhúzott lábai. Ekkor jön a büfi. Nem tudom, érthető-e?

Angéla,
köszi a fotót a táblázatba!

Timka,
tök szuper!!!!!!! Kép
Mi is a VII. ker.-ből vagyunk! Naná, hogy talcsizhatnánk! Kép

Babus,
szerintem is nőhet a foga Kristófnak! Van olyan, aki foggal születik (merthogy a fogcsírák születéskor már mindenkinek megvannak). Hát azt szörnyű lehet szoptatni. Brrr...

Timurr,
császárral nem nyilatkozhatok, de anyukám szerint az első 1-2 alkalom olyan szülés után, mintha újra a szüzességed vesztenéd el.
Valaki, aki tudja, milyen császár után! Én egyszerűen nem nedvesedem azóta. Pedig olyan jó lenne már... Mi lehet az oka? Pedig minden rendben, még örömet is okoz...

Gömbölyű,
a Péterfyben azt veszel magadra, amit akarsz. De ha gyenge vagy (és ezt nem tudhatod előre), javaslom az elöl hosszan gombos viseletet, de ne legyen rajta hímzés vagy csipke, mert az nagyon kellemetlen. Mi amikor nem volt a szobában senki (2 ágyasban voltam), kigombolkozva kitettük a ciciket a levegőre, mert csak úgy nem fájt és gyorsabban regenerálódott a következő igénybevételre.

Hadri,
nekem is érzéketlen vollt sokáig! Most, hogy írtad, megnéztem, már nem az!

Marqeza,
üdv! Gratula Lucához! Az én babám is tápszeres lenne (volt is a múlt hétig - most 7 hetes), de szereztünk anyatejet egy szervezet segítségével. Kép Ha kell a cím, a profilomban az e-mail címem. Részletesebben lásd följebb az irományaimat.

MJ-Móni,
köszi a segítséget, kipróbálom!

Eszti,
üdv! Kép
Én is hasonló cipőben járok. Próbáltam a kihagyást, nem lett több tejecske a köv. etetésre, sőt, sokáig alkalmazva a módszert majdnem az a kevés tejci is elapadt. Azóta visszatornáztam az eredeti mennyiséget (de többet nem tudok). Tápszer helyett lehetne a számodra legmegfelelőbb tejtesó is, olvass vissza engem. Kép Az etetés viszont pótlással sajnos tényleg hosszú. Kép

LÁNYOK, a FRONT:
a doktornéni szerint a babák általában a hűvös, szelet ígérő frontra érzékenyek. Erre jó szerinte az ACONITUM NAPELLUS 15CH homeobogyó, amiből beadhatsz 1 kanál forralt vízben felolvasztott 2 bogyót. Én még nem próbáltam, mert Panni ebben is más, ő a hidegfrontot átalussza, a melegre hisztizik. (Legalábbis eddig ezt vettem észre.)

Sajnos úgy tűnik, a dotor néninek igaza van, csak akkor nem váladékos Pannus szeme, amikor csöpögtetve van. Ma a nagy alvásból nem akartam fölkelteni, hát gennyes is volt (nem csipás, az más). Kép Tehát mégsem pukkadt ki a hártya. Kép

Tiszta dilisek a férjem kollégái! Gyűjtöttek nekünk pénzt Panni születésére (ez persze váratlan és nagyon kedves tőlük), gyűlt is össze 20 ezer Ft. Megkérdezték a párom, mire lenne szükségünk ilyen összegben. Már ez is kellemetlen volt. Ilyen összegben pontosan semmire. De nem tudtak kitalálni semmit, így 1 hét múlva odaadták a pénzt a páromnak, hogy vegyünk rajta valamit, majd azt a férjem vigye be nekik, hogy majd ők elhozzák ajándékba, ha majd babanézőbe jönnek. De vegyük meg ám minél előbb. Logikus, mi? Szerintem nekünk ez iszonyú kellemetlen. Inkább ne adtak volna semmit. Tanárként mi van, ha épp pelenka az, amire szükség lenne? Mi arra gondoltunk, hogy karos kisszéket és kisasztalt veszünk majd 1x, ami evésnél és majd játszásnál is jó lesz, könnyen letörölhető, én is oda tudok ülni mellé. Az IKEA-ban pár hónapja láttam ilyesmiket, még bele is lehetett pakolni. Na de ugye a Pancsa még nem tud ülni, még nem akartuk itthon kerülgetni. Most vehetjük meg. Ráadásul éppen időnk sincs elmenni megvenni, a páromnak most rengeteg munkája van, beteg vidéken a nagypapája, miközben a mamája (aki a papát ápolja) eltörte a kezét. Nem igazán bútorüzlet-járó az időpont. Nem értem, miért nem tudnak babanézőbe jönni egy borítékkal, betétkönyvvel, vásárlási utalvánnyal, vagy mit tudom én, ha tényleg adni akarnak! Tök ciki helyzet! Bocs, csak én is panaszkodtam, illetve kiadtam magamból. Hogy lehet ilyen hülye helyzetbe hozni valakit?! Olyan megalázó! Tényleg, inkább ne is adnának! Na befejeztem. Bocs a hosszúságért! Csak elmenjen már végre!

Kata
panni2005

Borbolya,
cumitól lehet cumizavar, vagy esetleg menzi kezdődik nálad, illetve dezodort, szappant, öblítőt, szóval effélét nem váltottál? A rosszabbik eset, hogy fáj a torka (Panni ugyanezt csinálja ilyenkor: sír, hogy éhes, de hisztizik és kiköpdösi a cicit/cumit.) Remélem, az előbbiek közül valamelyik!

Kata
panni2005

Kata
A tesómék még mindketten egyetemre jártak, amikor az első gyerkőc született, és ők mindenkitől pelenkát kértek ajándékba KépKépKép.
Szerintem nyugodtan kérjetek azt, meg mondjuk valami kisebb játék/rágóka félét.
zsana75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?