Ejnye, ez a Babanet! Azért leszek hosszú, mert már sokszor elmentettem az újabb és újabb válaszaimat. Előre is bocsi!
Dalmi,
úgy tudom, hogy ami bemegy a babába, az nagyon gyorsan ki is jön, szóval idd csak az alkoholmenteset nyugodtan! Barna kenyeret egyél fehér helyett (ha nem így eszel - én nem szeretem a barnát, de azt próbáltam a doktornéni utasításai szerint), és nyugodtan ehetsz zabpelyhet gyümölcsjoghurtba keverve (szerintem tök finom, csak eléggé mosléknak néz ki). Sajna vannak hasfájós babák...
Egyébként Panni hasának működése is kitapintható! Apuci még a dokit is ki akarta hívni miatta.
Ne aggódj! A babókat még az is zavarja ilyenkor, ha semi gond nincs, csak működik egy picit a bélrendszerük (legalábbis Pannit minden korgás felriasztja). Szerintem ne izgasd magad! Persze könnyű mondani, hiszen Lenke szenved, dehát egyszer csak letelik ez a 3 (3?) hónap...
Büfi: Panni 5 hetes koráig etetések után ugyanolyan ritmusban mindig 3-at büfizett. Azóta nem. Most össze-vissza szokott (ha szokott). No para! Nálunk az válik be amikor jelzi, hogy büfi lesz (adott hangon kiált, hadonászik a kezeivel), hogy úgy teszem a vállamra, hogy a gyomrán lógjon, majd szép lassan lecsúsztatom, hogy olyan kis babapózba összegömbölyödve alá kerüljenek a felhúzott lábai. Ekkor jön a büfi. Nem tudom, érthető-e?
Angéla,
köszi a fotót a táblázatba!
Timka,
tök szuper!!!!!!!
Mi is a VII. ker.-ből vagyunk! Naná, hogy talcsizhatnánk!
Babus,
szerintem is nőhet a foga Kristófnak! Van olyan, aki foggal születik (merthogy a fogcsírák születéskor már mindenkinek megvannak). Hát azt szörnyű lehet szoptatni. Brrr...
Timurr,
császárral nem nyilatkozhatok, de anyukám szerint az első 1-2 alkalom olyan szülés után, mintha újra a szüzességed vesztenéd el.
Valaki, aki tudja, milyen császár után! Én egyszerűen nem nedvesedem azóta. Pedig olyan jó lenne már... Mi lehet az oka? Pedig minden rendben, még örömet is okoz...
Gömbölyű,
a Péterfyben azt veszel magadra, amit akarsz. De ha gyenge vagy (és ezt nem tudhatod előre), javaslom az elöl hosszan gombos viseletet, de ne legyen rajta hímzés vagy csipke, mert az nagyon kellemetlen. Mi amikor nem volt a szobában senki (2 ágyasban voltam), kigombolkozva kitettük a ciciket a levegőre, mert csak úgy nem fájt és gyorsabban regenerálódott a következő igénybevételre.
Hadri,
nekem is érzéketlen vollt sokáig! Most, hogy írtad, megnéztem, már nem az!
Marqeza,
üdv! Gratula Lucához! Az én babám is tápszeres lenne (volt is a múlt hétig - most 7 hetes), de szereztünk anyatejet egy szervezet segítségével.
Ha kell a cím, a profilomban az e-mail címem. Részletesebben lásd följebb az irományaimat.
MJ-Móni,
köszi a segítséget, kipróbálom!
Eszti,
üdv!
Én is hasonló cipőben járok. Próbáltam a kihagyást, nem lett több tejecske a köv. etetésre, sőt, sokáig alkalmazva a módszert majdnem az a kevés tejci is elapadt. Azóta visszatornáztam az eredeti mennyiséget (de többet nem tudok). Tápszer helyett lehetne a számodra legmegfelelőbb tejtesó is, olvass vissza engem.
Az etetés viszont pótlással sajnos tényleg hosszú.
LÁNYOK, a FRONT:
a doktornéni szerint a babák általában a hűvös, szelet ígérő frontra érzékenyek. Erre jó szerinte az ACONITUM NAPELLUS 15CH homeobogyó, amiből beadhatsz 1 kanál forralt vízben felolvasztott 2 bogyót. Én még nem próbáltam, mert Panni ebben is más, ő a hidegfrontot átalussza, a melegre hisztizik. (Legalábbis eddig ezt vettem észre.)
Sajnos úgy tűnik, a dotor néninek igaza van, csak akkor nem váladékos Pannus szeme, amikor csöpögtetve van. Ma a nagy alvásból nem akartam fölkelteni, hát gennyes is volt (nem csipás, az más).
Tehát mégsem pukkadt ki a hártya.
Tiszta dilisek a férjem kollégái! Gyűjtöttek nekünk pénzt Panni születésére (ez persze váratlan és nagyon kedves tőlük), gyűlt is össze 20 ezer Ft. Megkérdezték a párom, mire lenne szükségünk ilyen összegben. Már ez is kellemetlen volt. Ilyen összegben pontosan semmire. De nem tudtak kitalálni semmit, így 1 hét múlva odaadták a pénzt a páromnak, hogy vegyünk rajta valamit, majd azt a férjem vigye be nekik, hogy majd ők elhozzák ajándékba, ha majd babanézőbe jönnek. De vegyük meg ám minél előbb. Logikus, mi? Szerintem nekünk ez iszonyú kellemetlen. Inkább ne adtak volna semmit. Tanárként mi van, ha épp pelenka az, amire szükség lenne? Mi arra gondoltunk, hogy karos kisszéket és kisasztalt veszünk majd 1x, ami evésnél és majd játszásnál is jó lesz, könnyen letörölhető, én is oda tudok ülni mellé. Az IKEA-ban pár hónapja láttam ilyesmiket, még bele is lehetett pakolni. Na de ugye a Pancsa még nem tud ülni, még nem akartuk itthon kerülgetni. Most vehetjük meg. Ráadásul éppen időnk sincs elmenni megvenni, a páromnak most rengeteg munkája van, beteg vidéken a nagypapája, miközben a mamája (aki a papát ápolja) eltörte a kezét. Nem igazán bútorüzlet-járó az időpont. Nem értem, miért nem tudnak babanézőbe jönni egy borítékkal, betétkönyvvel, vásárlási utalvánnyal, vagy mit tudom én, ha tényleg adni akarnak! Tök ciki helyzet! Bocs, csak én is panaszkodtam, illetve kiadtam magamból. Hogy lehet ilyen hülye helyzetbe hozni valakit?! Olyan megalázó! Tényleg, inkább ne is adnának! Na befejeztem. Bocs a hosszúságért! Csak elmenjen már végre!
Kata