Új privát üzeneted érkezett!

--------------------------------------------------------------------------------
Szilcsike

Ezt azert nem ertem, mert ugye alanyi jogon ugyis fel kell venni azt a tankoteles gyereket valahova nem? Nevetseges, hogy mar altalanos suliba is van felveteli. Az iskolaerettseg az persze mas. De inkabb valami olyat kene mindenhol csinalni, mint amit a Gumicukor altal javasolt Montessori elv kepvisel, azt egesz 12 eves korig lehet alkalmazni.A magyar iskolarendszer meg mindig tulsagosan a lexikalis tudasra megy, nem az eletrevalosagot erositi.

nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Felháborító ez a sulis felvételi!
Így ne neveljük teljesítményorientáltnak őket! Megteszi a környezetünk!Kép

A kg-os témához inkább nem szólok hozzá.Kép nyertetek!Kép

Gumicukor
Nemtom, hogy merről közelítetek majd a melóhely felé de reggel sajna a Kerepesin ill. a Veres Péteren van dugó. De hol nincs? Ettől még szuper helyet találtatok!

Szilcsike
Drukk, hogy találj vmi klassz munkahelyet. Nagyon nehéz, főleg 2 gyerkőcöt összehangolni. Velem is hasonló lesz a történet pár év múlva. De addig még remélhetőleg összejön egy kistesó.Kép

Kataa
Romantikus vacsi! Kép Most, hogy Pancsi pöttyös felgyorsult az esti procedúra mert nem pancsolhat sokáig, max. zuhany. Így jut idő tornázni. Sokkal jobban érzem ám magam! Romantika nálunk kicsit most elköltözött. Pedig tavasz van. Nem panaszképp írom, csak úgy rohan az idő velünk, mellettünk.

Zsuzsa
Előd akkor tényleg sokat változott. Pancsi is megszeppentebb lett de ez természetes. Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz az oviba szoktatás. Hiszen most mindennap menne de ha majd muszáj lesz akkor vajon mit lép?Kép

Pancsi.
Sajna az első pöttye nagyon csúnya, most betadinnal kezelem, jó lenne ha nem maradna meg, mert a kis arcán van. A többivel nincs gond. Éjjel lázas volt de a Nurofen besegített.
Szobafogságot leszámítva tényleg jól bírja. Olyan cuki amikor szól, hogy viszket és fújjam meg. A cumit viszont még mindig nem tudta letenni. Most úgy érzem nincs itt az ideje egy drasztikus eltűntetésnek vagy kilyukasztásnak.Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Nemrég olvastam egy felmérést, hogy az emberek többsége kifelé terjeszkedik bp-ről, a vidékiesebb életmód felé. pont az ügyvéd barátunk mondta, hogy ahová költöztünk a XVI. ba, annak tuti csak feljebb megy később az ára, és csak sorolta az értékbecslés során felmerülő kritériumokat, ami mind felfelé viszi az árat. több ingatlanos barátja véleménye szerint azemberek inkább fognak utazni a nyugalmas környezet miatt, mint a zsúfolt belvárosban lakjanak.
meg hát a chi is jobban áramlik zöld környezetben minf a szmogban, meg az sem mindegy hol tudok kiülni az erkélyre. de hát mindenkinek mások sz igényei. nekünk éppen ezek. meg jó mhelyet kell találni, aho nem 8ra kell járni.

Nyuszi
Én is felvételizem általános iskolába! az egyik sportsuli volt, ahová azért nem vettek fel, mert nem tudtam rudat mászni. mert ugye olyan sok lehetőségem volt előtt az gyakorolni... így lett egyesületi szinten a szertorna különóraként.
aztán zenei általánosba felvételiztem, ritmusérzék, dallamvisszaéneklés, kedvenc dal eléneklése volt. emlékszem tök izgultam. aztán első évtől furulyázni kellett tanulni mindenkinek. utána meg kötelező volt vmilyen hangszeren játszani. szerencsére én nagyon szerettem, nem éreztem kötelezőnek a fuvolaórákat. már alig várom,hogy az új lakásban előszedjem és újra játszhassak. 4 éve vettem egy saját hangszert, de mostanában ritkán tudok gyakorolni. mg egy jó kottatartót kell beszereznem, mert a mostani lakásban már nem fért volna el.

magyar iskolarendszer
na ja... pedig tanultam pedagógiát, meg félig meddig tanár is vagyok a diplomám szerint, de megvan a véleményem.
én azt látom , hogy egyre leterheltebbek a gyerekek, semmit nem tudnak 100%-ban elsajátítani, mindenből sokat, de a tudás indenből egy kevéske lesz. szerintem az lenne a fontos, hogy az egyéni képességeket figyeljék, ki miben jó, ügyesebb az átlagnál. persze ehhez tanerő is kell, és erőteljes szemléletváltás. vannak már ilyen iskolák, de kevés. ha több ilyen lenne, akkor nem kellene sok embernek kényszerfoglalkozást űznie, hanem lehetne az, foglalkozhatna azzal, amiben tényleg jó, amit tényleg szeret. sosem értettem, miért kell minden tárgyat uolyan szinten, mélységben tudni, mint azt amiben tényleg jó valaki. miért kell azt hallani egy gyereknek állandóan, hogy inkább matematikából erősíts, a rajz nem annyira fontos. pedig lehet annak a gyereknek pont az a fontos. és szépen eltűnik a süllyesztőben és lesz középszerű a tudása.

sajnos sok pedagógus még mindig a régi irányelvek szerint tanít, pedig a mai gyerekek már mások, mások az igényeik, mint régen. ma már nem működik a tekintélyelvűség, ha meg csak egyoldalú tiszteletet követelnek meg, a gyereket meg nem egyenrangú félként kezelik, akkor fabatkát sem ér az oktatás. persze vannak tanárok, akik újítanának, de kedves kollégáik rossz szemmel nézik, mit akar ez, ezt nem így szokás. miért ne lehetne másképp, nem? ezért is szeretem a Veszélyes kölykök c. filmet.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Halacska
Fogarasin megyünk be és kertek alatt. GPS-sel kinéztük az egérutat.

KépKép
KépKép
gumicukor

Zita! Megírnád a "kuki"dokinak a nevét? Sajnos nekünk is szükségünk lesz egy jó szakemberreKép

Judy! Hány órakor lesz a Bábszínház? Még nem konzultáltam apával, de ha nem szervezett programot, akkor szívesen csatlakoznánk.Kép A helyszínen lehet megvenni a jegyeket? Priviben is írhatsz, hogy ne untassuk a többieket: magdolnamate@freemail.hu

A 30-i tali úgy látom nem fog összejönni.Kép Én már szerveztem is egy másik programot arra a napra, grillezés a kertünkben, jön Márk "egynaponszülettünk" kis barátja, előszülinapozunk egyetKép.
Azért jó lenne egy tali, Városliget, Állatkert, bármi. Jövő héten lenne valakinek kedve, ha jó idő lesz? A másik topicban, ahová írogatok szervezkednek a csajok, ha összejön 10 fő, akkor a csoportos belépőjegy csak 600 Ft. Feldobtam a labdát.........Kép Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Az én lányom 2 és fél éves, mi is benne vagyunk az ovimizériában. Egyetértek azzal hogy nem kell még a különangol. előbb tanuljon meg magyarul. A mozgás az oké.
örülök hogy nem vagyok egyedül a súlyproblémával. Én 46 kg vagyok, de nem tudom mikor tudok felszedni pár kilót, mert a Réka még cicizget.
Nálatok is probéma volt a bilibekaki? A Réka retteg az eredménytől.
Az ovira visszatérve, van olyan, ahol alkalmassági papírt kérnek. Az mi? lassan az oviba is felvételizni kell?

Dóri
jeszdori

Üdv Dóri, mesélj magatokról!

ovi alkalmassági? nem semmi! gondolom az önállóságra, szobatisztaságra, beszédre gondoltak. gyerekorvos adja?

nálunk ez volt kaki ügyben, még 3-4 napig is visszatartotta a kakit, aztán ugye a természet győzött, ez volt a bugyiba kakilok időszak, aztán pár nap alatt rendeződött magától. csak annyit tettem az érdekében, hogy nem vettem le róla azonnal a kakis bugyit, azt meg nem szerette, így átszokott, most meg tök örül, hogy mit termelt.

jaj, meg mos ismát 2mm-es a haja, tegnap a játszón lekapta a fejéről a homokozó közepén. anyósom mondta, hogy a többi anyuka, akikkel mindig együtt játszóznak,teljesen el volt ájulva. muszáj volt levágni, mert már nagyon izzadt álmában és játék közben is. most meg állandóa nézegeti magát a tükörben Kép

na, léptem haza.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Manó
Emmádnak boldog névnapot kívánunk!

Dóri!
Üdv!Kép

Gumicukor
gps, ez igen!Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Gumicukor,
Mi húzogattuk neki szorgalmasan, de úgy látszik, az nem volt elég Kép.

Magdi,
A Bethesdában van, Dr. Nagy Gyula gyereksebész főorvos. Nekünk a gyerekdoki adott beutalót hozzá. A telefonszám 364-9020.

Kataa,
Sajnos nem fenyeget az elfogyás réme, és nem merek nem enni (pedig simán meg tudnám állni), mert a tejtermelésem most nem olyan stabil, mint Solyminál, és nem akarok kockáztatni. Sportolni meg egyelőre nincs időm és energiám...

Voltunk az oviban, amit a védőnő ajánlott - tényleg jónak tűnik, csak sajnos kétlem, hogy felveszik, mivel nem vagyunk körzetesek. Mindenesetre megpróbáljuk majd beíratni.

Zita
parazita

Apropó, valahol olvastam, hogy az óvodai beíratáshoz kell a gyerek "személyi lapja". Ez mi a franc lehet????
parazita

Sziasztok
CSak egy gyors bekukk, húzós volt a mai nap

Kataa
Bizony, 9,5 kg már Tomijó, hatalmas gyerek KépKép De étvágya is van ám hozzá. Mostmár eszik gyümiket, mert inkább gyümi, mint tápszer pótlás. Végülis már 5 hónaposka elmúlt.
Igen, max. gyed-et kaptam Szilcsivel. Tudod, szülj minél többet, aztán meg abból élj, amiből akarsz. Na mindegy. Nem panaszkodom, mert apa látástól mikulásig dolgozik, és így meg tudunk élni, csak könnyebb lenne nem pénz-kiszámolósdi alapján mondjuk cipőt venni a gyereknek.

Futok is aludni, nem vagyok túl jól

Szilcsike
szilcsike

Zita

Nekunk csak az anyakonyvit, meg az en szemelyimet es lakcimkartyat kellett vinni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Manó
Emmának nagyon boldog névnapot!

Szilcsike
szilcsike

Na en itt meg,egyszeruen nem vagyok almos,ugy feldobott a delutani kondizas meg a szupi vacsi kettesben apaval hogy csak naKépmiota ritkan jarunk el este olyan fura hogy milyen elet van mindehol es hogy en mar ebbol total kimaradokKépKépGondolom reggel a 7 orai kelesnel mar nem leszek ilyen fittKép

Nyuszika
En is ugy tudom hogy a jobb iskolakban mar van felveteli,velemenyem egyezik de mit lehet csinalni.Persze ezek csak logikai,pszichologiai kerdesek jatekosan de megis.
Mi most ugy gondoljuk hogy ha nem lesz kulonosen okos valamiben akkor sima altalanosba adjuk,nem valami elit kepzobe.
Na jo mi ,most szulettek es mar a suli a temaKépKép

Halacska
Na orulok hogy nem mondtal le a kistesrol,remelem megint egyszerre leszunk kismamikKépKép
Igazad van gyerkoc mellett mar mas a ritmus,kicsit neha ki kell torni es igenis adni magunknak szuloknek is par orat hogy egymasra figyeljunk.

Gumicukor
En is olvastam felmerest,de abban az is volt hogy tobben koltoznek vissza,pont azert mert nem megoldott az iskola,boltok stb dolgok es orakat ulnek az autoban naponta.En a Centin laktam 1 evig meg az exxel 5 eve es mar akkor kemeny menet volt bejutni a varosba,reggel a Fogarasi is allt ,azota csak rosszabbodik mert szepen fejlodik a kerulet sok az uj haz.Ahol a tesomek laknak (Robert utca) nagyon jo kis hely,tele uj hazzal.Viszont szegeny Zalan napi 10 orat van a bolcsiben mert mire hazaernek a napi munka utanKép
De mondom csak azert irom ezeket mert tudod mindenki lakjon ott ahol neki joKépKép

Magdi
Kar hogy nem jon ossze a taliKépJudy azert koszonjuk a lehetosegetKép

Dori
Udv ittKépHat neknuk nem volt gond a kaki igy nem tudok segiteni de sok sikertKép
Szerintem az alkalmassagi az valami orvosi igazolas fele lehet hogy egeszseges,mehet kozossegbes es nem igenyel kulon gondozast,mas nem jut az eszembe.

Parazita
Nyugi,lemegy majd a felesleg,ha ketto utan szaladsz majdKépEn ugy tudom tobb helyre is be lehet adni a jelentkezest,ugyhogy proba szerencseKép

Szilcsike
Hu az gaz,akkor en is erre szamithatok?KépVagy hat ki tudja mert en gyesrol megyek majd,vagy meg kevesebb lesz??Kép
Vissza kene menni egy kicsit dolgozni,na de akkor meg megint eljonni.Na jo nem panaszkodom,egyenlore jo nekem ez igy ahogy vanKép El tudnam viselni egy eleten at ezt a 3*5 orai munkat egy hetenKépDe ez is csak azert megoldhato mert uram keresi a tobbet,szoval szerencses vagyok ebbol a szempontbolKépKép

Mano
Gondor Emmanak boldog nevnapot!!

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Névnapi köszöntéseket köszönjükKép Nem volt nagy ünneplés, de a bölcsiebn köszöntötték, kapott ott egy pattogós gumi labdát, úgyhogy feltűenően jókedvűen vonult hazafeléKép

Én nem vettem neki semmit mert mostanában kapott soka mindent, a bölcsibe küldtem nápolyit, kekszet, mondtam neki hogy ő most az ünnepelt és kínálja meg a többeiket, de a férjem hozott neki egy poscelán játék csésze készletet, kancsóval, cukortartóval, tejkiöntővel, szóval lett ajándék végül, nagyon örült neki, utána fél óráig minket kínálgatott belőle, anyukámnak meg mondta hogy már neklem is van törékenyKép (mert anyukám készletét szokta állandóan kipakolnia szekrényéből).

Kataa!

Szerintem igazad van, tényeg jobb ha nem kell utazni annyit, én pl nagyon szívesen laknék Zuglóban keretsházban, d ehát tudod hogy van ez, pénz bezsélKép Én most is azért utazom 1 órát mert 5 éve mikor költöztünka 1,5 szobásból egyszerűen jobb helyen nem tudtuk megfizetni még a lakótelepi 3 szobást sem. Ez van, nem panaszkodni szertnék, csak azért szerintem ez is nagyon bele játzsik abba hogy ki hol lakik. És ha huszonmillióm lenne akkkro bevallom azért én is inkább a kertes kintebb lévőt választanám mint a benti kert nélkülit, de ez már tényleg ízlés dolga. De ha korlátlan pénzem lenne akko rbenti kertes persze, nekem semmi bajom PesttelKép

Sőt, én mondtam otthon is hogy vegyünkl egy házat Pest környékén, aztán ahogy mennek felefelé a külvárosi árak, hátha pár év múlva kiegyenlítődik és vissza tudunk jönni Pestre kertesbeKépKépKép

Szilcsike!

Hát ez tényleg nem jó hír, munka mellet nem könnyű még eggyel sem, nemhogy kettővel. Legalábbi sén sokkal kipihntebb voltam amíg nem dolgoztam.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali

Manó
Emmának boldog namedayt utólag isKép

Szilcsike
9,5 kiló? Aztaaaaaaaaaa, Gergő 1 évesen volt annyi. Gellértke most kb 7,5 kiló. már ő is gyümizik, bár a sütőtököt Gergő akarja felfalni előleKép: meg szopi sokszor. Éjjel isKépKép meló, drukk, hogy összejöjjön.

Kataa
Tali, tényleg kárKép azért remélem nem jutunk arra a sorsra, mint az egy évvel idősebb topik, már nem is írogatnak.
RomantikaKép irigy-irigyKépKép

Magdi
11-kor kezdődik, lehet venni jegyet előtte. Aladin lesz, ha jól emlékszem, én elviszem Nagygét.
Mi is talizunk jövő héten a Kisgé féle topikkal. Hiába,a kisbabások még lelkesebbekKépKép

Gumicukor
Én is énektagozatosba jártam és volt felvételi. Bár komoly lehetett, mert az egyik lányt felvették, pedig azt mondta, hogy a tyúknak 3 lába vanKépKép

na dobok egy képet a bringásomról

Judy

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szilcsi,
A 9,5 kg tényleg nem semmi! Jó kis vasgyúró a Tomi.

Juti,
Nagyon szép gyerek ez a Gergő!

Szilcsi, Kataa,
Én most a két gyerek között szerencsésen összehoztam azt az 1 év munkát, de nem tudom, mi lesz majd a 2 gyerekkel, ha az egyikért oviba kell menni (jó esetben is 5-re), a másikért meg mittudomén hova...

Zita
parazita

Jó reggelt
Tényleg kis vasgyúró, de 4 kg feletti súllyal született, és az átlag hízást produkálta eddig, úgyhogy annyira azért nem vészes. Meg én nem is látom annyira ducinak. Persze vannak hurkák itt-ott KépKép, de azért nem kövér a gyerek KépKép

Kataa
Irigykedem a romantika miatt, én már ezer éve nem voltam sehol KépKép, tegnap is hogy orvoshoz mentem (fél óra volt összesen) már szervezkedni kellett, férjem nem vállalja be ugyanis a két gyereket egyszerre.

Munka
Biztosan nem lesz egyszerű, tuti fárasztó lesz, de majd megoldjuk valahogy.

Judy
Nálunk is Szilcsi eszi az összes bébiételt, pedig kicsinek egyiket sem volt hajlandó megenni.

Na megyek, Szilcsi nyúzza Tomijót, aki jókat kacag rajta, de ez után szokott jönni a sírás-rívás.

Szilcsike
szilcsike

Mano
Alex is nagy kaveskeszlet kipakolosa nagyimnalKépVetunk neki muanyag keszletet de az ugyebar nem ugyanazKép
Hat Zugloban huszonakarhanyert sem elhet hazat venni,legalabis ujat nem,en meg azt szerettem volna.Egy regivel mindig csak a baj van a felujitas sokba kerul.Egy kertkapcsolatos lakast kaptunk volna ennyiert de nekem Zuglo nem jott be.Budaors meg bejonne de ott is csak a kozpont,ott meg 40 alatt ne is almodjakKépPedig onnan sem egyszerubejarni de az legalabb nem az a falu feeling.Tudod en videki vagyok es megsem vagyom a csendreKépUgyhogy nem csak penz fuggo hogy ki hol akar lakni hanem igeny isKépKépMajd ha sulis lesz a gyerkoc en nem szeretnem atutaztani a varoson.Ha meg teenagerlesz es eljar majd akkor is haza tud majd jonni keson isKépPErsze ez meg messz vanKép Mar meg van hogy hova visszuk akkor is ha atlag altalanos es akkor is ha specko sulit valasztunk,es egyik gyalog tavolsagraa masik meg 5 perc auto utra vanKépKépVan egy tanar barinom es o mar most kepben van ugyhogy ezert vagyok ilyen tajekozottKép

Judy
Remelem en is hogy meg sulis korukban si tartjuk a kapcsolatotKépKépBar mar most kevesebbenvagyunk de a kemeny mag a lenyegKépHat ha csak eves 1 talira van igeny akkor legyen csak a szoki miki buliKépKépMi is vasarnap megyunk Babszinhazba,kivancsi vagyok hogy fogja birni AlexKép
Gergo nagyon vagany a biciklinKépKép

Parazita
Meddig tervezel otthon lenni Csongival?Gondolom meloba kerdeztekKépHat nem egyszeru de ha az ember dolgozik es nincs aki a gyerekert megy hamarabb akkor marad az oviban 5-ig.Es az meg egy szerencses munkahley ahonnan odaerunk 5-re a z ovibaKépDe neked anyukad bizti segit majdKép

Hat ma sem sok a meloKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano

Huszonmillioert meg regi hazat sem kapsz Zugloban, onnan koltoztunk ki ide. Es jol korulneztunk elotte.KépVagy jo lepukkantat, amire meg vagy 5 milcsit ra kell kolteni. Ami meg a masik, hogy Zugloban minden epeszu ember megosztatta mar a telket, aki konnyen penzhez akart jutni es eladta. Tehat zsebkendonyi kerttel rendelkezo kerteshazak vannak tobbnyire. Az meg minek?KépPersze jobb mint a panel pl.KépEkkora telket mint a mienk (340)kb a duplajaert tudtunk volna arrafele venni.
En megtapasztaltam mindet, panelban nottem fel, meg mikor Pestre koltoztem abban laktam vagy 3 evig albiban.Aztan laktam belvarosi lakasban 4 evig a parommal, teljesen egyetertek Gumicukorral, eleg volt a budoset szagolni. Aztan jott a kis tarsashazi lakas nagy kerttel 2 evig es szerencsere eljutottunk oda, hogy most sajat kertes van. Es nem erdekel hogy sokat kell utazni. Megjegyzem nem kell tobbet, mint Pesten, ha dugo van.Kép
Na most hogy leirtam eletem tortenetet, megyek fozni.Kép

Meg annyit, hogy God gyorsan fejlodo terseg, kisvaros, nagy Eu kolcsont vett fel az onkormanyzat fejlesztesre, remelem legalabb mire iskolaba kerulnek a gyerekek ez latszani is fog az infrastrukturan, meg a helyi oktatas/egeszsegugyi ellatason.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!
Halacska
A párom az előző mhelyén használta a céges gps-t, és amikor kilépett megvette potom áron. a szoftvert meg crackelték Kép
amúgy nem vettünk volna piaci áron, az tuti.

Személyi lap
Szerintem azt az oviban töltik ki a gyerekről. nekem is személyit, anyakönyvi kivonatot és lakcímkártyát kell vinni.

Kataa
Simán hozzá fogsz szokni a 7órás keléshez. az nincs is olyan korán már. én majdnem mindig éjfélkor fekszem és 7kor kelek, néha előbb.
már hozzászoktam. hétvégén meg felváltva alszunk tovább apával.
Én nem felmérést olvastam, hanem az ügyvédbarátunk véleményét írtam le + az ingatlanos kollégáinak a véleményét.
nekem az a jó, hogy Daniért mindig időben el tudok majd innen lépni. a többi kollégám is 4kor már húz is el, akinek gyereke van. ez itt teljesen természetes. meg azért 20-30 perc az nem órák. a BKV-n többet utaznánk az tuti. mindenesetre örülök a jó levegőnek és a csendnek, hogy nem kell már közvetlenül a szmogfelhőben ülni az erkélyen, és nemcsak egy belső udvar adja a zöldet.
Most örülj, hogy így melózhatsz, mert lehet nem mindig lesz így.

Manó
Emmának Boldog Névnapot kívánok én is!!!

Juti
Az 1 évvel idősebb topic él, csak levelezőlistán vannak. a barátnőm is oda tartozik, csak innen tudom.
Lehet az a gyerek csernobil után látott csirkét Kép
Cuki a bringapasid! Kép milyen nagyfiú már !

Zugló
Mondjuk tényleg drágák ott a lakások és házak. De ha kicsivel megyünk csak arrébb, akkor elfogadhatóbbak az árak.

Az én tanár anyuka imserősöm mondta, hogy ma már nem dobják ki a gyerekekt 4kor az oviban. 6ig van ügyelet a legtöbb helyen, addig meg simán odaér az ember. nekem ondjuk könnyebb, mert 4kor tudok lépni. legkésőbb fél 5kor már ott tudok lenni, amíg dolgozom, ha meg már otthonról, akkor hamarabb.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Ne ezert nem megyek en vissza a regi cegemhez dolgozni, vagy legalabb is nem ugyanarra a teruletre, vagy alacsonyabb pozicioba, mert tuti nem ernek el az oviba 6ig a gyerekekert. Azt meg nem akarom, hogy minden nap anyu hozza el oket. A ferjem meg remenytelenebb.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa,
Csongi 2 éves korában, vagy később mennék vissza. És 5-ig van a munkaidő (jó esetben). Persze anyu segít, de kettővel azért nem bír...
parazita

Sziasztok!

Nálunk sem dobják ki a gyereket 4-kor az oviból csak csúnyán néznek a szülőre. 6ig van ügyelet de mit csinálnak az olyanok, mint én, akik Budán dolgoznak 6ig. Azt mondta a kozmetikusom, akit ezért majdnem felfaltam, hogy váltsak munkahelyet. Ja, mert azt olyan könnyű manapság.

Kataa
igen, tényleg kell időt szakítani egymásra, igazad van, de az nagy szervezést igényel nálunk is. Most jó, hogy kapok ebéd hozzájárulást mert így el kell mennünk havonta leenni. De pont tegnap gondoltam rá, hogy összegyűjtöm és Pancsi szülinapját együtt a családdal étteremben ünneplejük, majd ezekkel a jegyekkel fizetek.Kép

PP-t látta ma doki. Minden a nagy könyv szerint. Rendben zajlik a folyamat.
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Helló!
Ma voltunk az oviban a nyílt napon. Ide is kell az alkalmassági az orvostól, hogy "a gyerek testileg szellemileg ép, óvodaérett." Most mehetünk a dokihoz, pedig a Réka már akkor ordít ha belépünk az ajtón.
A személyi lap szerintem az a kis kártya, mint nekünk a személyi.

Mi Rákoskeresztúron lakunk egy éve, szerintem jó csak a tömegközlekedés elég rossz.

Halacska
a gyereket nem dobják ki 4kor, de láttam már olyan gyereket aki már az elötérben ücsörgött tök egyedül, és már mostak fel, miközben a dajka megjegyzéseket tett a szülőre a gyerek előtt!! Pedig még csak 5 óra volt, csak éppen már elfogytak a gyerekek. Kérdezte is az anyuka hogy itt nem dolgoznak a szülők? Hát nem mindenki tudja megoldani.

Dóri
jeszdori

Nyuszi
Hat en meg panelban nem laktam,de valahogy nem is szeretnek.Persze tudom hogy penz kerdese,de en ismerek olyat aki pl imad panelban lakni mert mindig ott eltKépAz hogy mi ennyire bent lakunk kettonk dontese,az elozo kapcsolatomban is gondot jelentett hogy Ő kint akart lakni,(mert nem volt helyhez kotve a munkaja)nekem meg vegig kellett utaznom a varost,napi 2-3 oraban,es akkor meg vezetni sem tudtam vagy a BKV vagy O vitt kocsivalKépNA ez nagyban hozzajarult a kapcsolat vegehezKépKépPersze ennek igy utolag orulokKép
Igazad van egy no nem tud egyszerre karriert is epiteni meg gyereket is nevelni.Nekem anyukam mindig sokat dolgozott,de megtehette mert a nagyim egesz nap segitett neki.Mai napig nem elegiti ki a hazimunka,nem is tud fozni-sutni de az unokak kedveert mar lasitott kicsit a tempon igy 50 felettKép

Gumicukor
Persze,en minden nap 7-kor kelek vagy kicsit hamarabbKépKépIgy 8-kor indulunk otthonrol ha dolgozom es elviszem bolcsibe majd fel 9-kor mar itt is vagyok a melobanKépHa ugy alakul hogy a MOM-ba megyek dolgoyni akkor is eleg lesz ez az ido a reggeli koroket megtenni.Akkor neked is jo munkahelyed van ,mert keves az ahol 4-kor le lehet lepni a gyerekert,sot szinte ritka.Ha ugy alakul hogy visszamegyek a ket gyerek utan akkor azert pont ide mert itt az ebedszunet is benne vana 8 ora munkaban ,plusz siman elintezem e a bevasarlast napkozbenKépKép(Remelem a fonokom nem olvas babanetetKép )De nem celom sokaig sokat dolgozni,mondom siman kielegit szakmailag ez a heti 3 napKépKépIgy otthon is minden Ok es a gyerekkel is sokat vagyokKépHa meg dolgoznek majd szinte az egesz napjat az oviban toltene,es ezt nem akarom az tuti.Persze tudom van ahol nem rakjak ki a gyereket 4-kor de sokaknak segit vagy a nagyi vagy mas aki elhozza hogy ne estig legyen az oviban.A mi ovinkban 6-ig vannak ,de 5 utan mar alig van gyerek.
A bolcsiben is 6-ig vannak es kepzeld csomo marad addig isKépSot van aki reggel 6-tolKépBizti tul bonyolult vagyok de en kicsinek fel napot boven elvoltam az oviba azan mar jo volt a szulokkelKépEzt szeretnem en is megvalositani.

Halacska
Megertelek, nehez dolgok ezek.A ferjed fog majd erte menni?O hetvegen dolgozik ugye?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Engem is szakmailag kielégítene a heti 3 nap, csak fizetésileg nem.
hát ott más baj is lehetet az ex-szel, ha ilyen miatt szétmentetek, jobb is így.
nem is gondolnák, hogy nálunk ez mehet, pedig a nagy Siemens és multi is. persze van otthonról VPN kapcsolat, ha bármi van este is be tudom fejezni, de azért igyekszem ittbentről. mi is néha kiugrunk ebédszünetben pl. az Ikeába, Árkádba, Daninak ruhát venni a kolléganőmmel, vagy csak DM-be. így munka után már tényleg nem kell szaladgálni. ezért jó, hogy rugalmas a munkaidő. persze mindenki szól, hogy kimegy 1-2 órára, de sosem kell magyarákodni, hová és minek. mobil egyébként is mindenkinél van, így bármikor utolérhető, ha probléma van vmivel. ez nekem különösen akkor volt furcsa, amikor idekerültem, paráztam, hogy akkor most mi lesz, ha kimegyünk, stb. nem ezt szoktuk meg máshol. itt meg már megszoktam, mint ahogy a jóhoz mindig könnyebb hozzászokni.
látod,te a fél napot szoktad meg kicsinek, ezért találod természetesnek most Alexnél. én bizony sokat voltam oviban, de nagyon szerettem. az ált. iskolában meg azt sajnáltam,hogy nem voltam napközis az első 2 évben. akkor anyukám otthon volt a tesómmal. sok osztálytársam napközis volt és mindig olyan jókat meséltek, mi történt du-án. én azokból kimaradtam.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa

Persze, nem vagyunk egyformak, van aki szeret panelban lakni, en nem.KépA belvarosban szerettem, amig a mokuskerekben tekertem es nem akartunk gyereket. Hetkozben munka ezerrel, hetvegen meg buli ezerrel.Kép
Az en anyukam is felvallalta volna Emit annak idejen, mondvan menjek csak vissza nyugodtan dolgozni. Hat mondtam neki, hogy eleg volt 8 ev hajtas, most pihenni szeretnek, meg a gyerekemnek az a legjobb, ha velem lehet a legtobbet. Minden sertes nelkul, egy nagyi is "csak" nagyi.Kép

Gumicukor

Hat en utaltam a napkozit, masodikos koromtol kulcso gyerek lettem, mentem haza egyedul es melegitettem magamnak az ebedet. Persze ehhez hozzajarult az, hogy utalatos volt a napkozis tanarno. Emlekszem, mikor valakit megetetett valami nem szeretett fozivel es csodalkozott, mikor a gyerek 5 perc mulva az asztalra hanyta az egeszet.KépSzoval nem birtam, pedig pedans kituno tanulo voltam.(Akkor megKép)
Jo neked, hogy a szakmad engedi az otthonrol dolgozast is, sajna en nem vihetnem haza konnyen az SAP-t, vagy a kozponti (Hollandia) adatgyujto szoftvert, mondjuk egy havi penzugyi zarasnal.Kép

Tok jo, toroltek a rendszerbol, ujra kellett regisztralnom.KépRemelem a regi uziket azert elo tudjak valahonnan kaparni....

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Na, meg volt az elso veres balesete Eminek is, hattal lezugott az agyrol es beverte a fejet hatul a szekreny sarkaba. A seb nem komoly, de azert verzett. Egyelore nem mertunk hozzanyulni, de szerintetek nem kene valahogy kitisztitanom, vagy ilyesmi? Beszortam sebhintoporral hogy hamarabb elalljon a verzes es lassuk mely-e, de ezen kivul semmi. Persze mar jo ragacsos a haja a kornyeken.Kép Elore felek a kovetkezo hajmosastol. Szegenyke. Volt valakinel ilyen seb dolog a hajas fejboron?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszika!

Kicsit sztem bele is vághatsz a hajába, nem? Nincs otthon Betadinod? Az nagyon jó fertőtlenítőnek, én már tavaly nyáron beszereztem ilyen esetekre.
Szegény Emike, de ilyen előfordul könnyen sajnos.Kép

Gép megoldódott?
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam!

Betti jól van, bár továbbra is soványka, 11 kiló. Mindig szólnak a bölcsiben ha megeszi a kajáját, olyan ritka. Tényleg, ti szoktatok otthon céklafőzeléket meg karalábéfőzeléket főzni?

Manó, azért más is marad a bölcsiben még egy évet, Betti is. Megkérdeztem a vezetőt mit javasol, és azt mondta, itt 10-en vannak egy csoportban, imádja a gondozókat, dadákat, a társai nagy része is marad, úgyhogy elfogadtam a tanácsát, maradunk még egy évet. Szerintem jobb hogy a bölcsibe jár többet, mint az oviban nem a társaival ballag. Ez alól csak a minicsoportos ovikezdés kivétel. Barbi lányom annak idején pont ilyen csoportba került, az nagyon jó volt. Ja és volt végig angol, ami heti egy délelőtti foglalkozást jelentett és az állatok nevét meg a szineket tanulták. Volt a végén bemutató, ki kellett találni hogy milyen állatot utánoz. A lányom cseles volt, fetrengett a földön, nem is találta ki senki hogy octopus = polipKépKép

Nálunk a bölcsiben 4 után már alig van gyerek. Pont ezért dolgozom csak 6 órát, így 4-re érte tudok menni.

Gratula az új jövevényeknek!

Puszi, megpróbálok többször jönni.
Ilke, Sasha, Banyóci mi újs????

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Bea

Hat most hogy eleg hosszu a haja kicsit feltuno lenne, de ha nem lesz mas megoldas... Ma mar nem nyultam hozza, de holnap azert lemosogatom valamivel, ha mas nem egy kis szappanos, langyos vizzel.De szerzek be Betadint is, koszike.
Gep meg nem oldodott meg, senki sem er rank,Kép Gumicukor lattad egyaltalan a segitseg keresemet?Kép
Persze nagyon nem lett volna idom jatszani a gepen, mert anyu dereka lerobbant, egyedul vagyok a heten a gyerekekkel. Meg jo, hogy Emi ujabban beleszeretett egy angol rajzfilmbe (Maisy) es ennek az epizodjait nezi videon egesz nap. Ha nem tudunk kimenni.

Jo ejt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

nyuszi!

Én is betadinnal szokatam az ilyet kenni, nagyon jó. lefertőtleníti de nem csíp egyáltalán. Mondjuk nekünk nem a folyékony formájú van, hanem a kenőcs, az jobban irányítható egy helyre. nekünk eddig véres baleset csak a szájfelharapás volt, de az többször, arra dentinoxot szoktam kenni, ja meg anyúlharapás, az angyon véres volt, alig tudtuk elállítani.

Conti!

Jó hogy jelentkeztél!Kép És hogy vagytok, mi a helyzet?

bajban vagyunk, Emma második éjjel ébred hajnalban hogy félKép Tegnap kb fél óra alatt visszaaludt, d ema 1/2 4-5-ig nem aludt vissza végül a férjem bement hozzá aludni. A bölcsiben meg persze panaszkodnak hogy fáradt. Meg ismondta mitől fél, a madárcsiripeléstől. sajnos tényleg csiripel egy madár éjszaka a házunk előtt, el nem tudom képzelni hogy miért csiripel a sötétben de folymataosna mondja a mgáét hajnalban. Már elmagyaráztuk Emmának hogy nem tud bjönni, neki ilyen a hangja, olyan mint amikor a kuyt augat stb, de nem ahzsnál. Mit lehet ilyenkor tenni? Ez így nagyon rossz, mert ő is fáradt, én is (aludtam vagy 5 óár), a férjem sem szeret a földön aludni, viszont a mi ágyunkba nem aakrnánk átszoktatni. bár szerintemnem is jönne, mert most éjjel sem akart jönni, ha áthozzuk felkel és játszik, nem alszik.
Hogy miért fél ettől, el nem tudom képzelni.

manó

KépKép
manó

Hali!

Nyuszi
Visszaolvastam a gépnyavalyádat.
Hát sok kérdeés lenne: milyen op.rsz, milyen szoftverekkel, milyen patchek vannak rajta, illesztőprogik, driverek stb. szerintem mailben (karolina.csik@freemail.hu), ne untassuk a többieket.

Én sem viszek haza semmilyen szoftvert, hanem neten keresztül kapcsolódok be, és uazt látom, mintha itt ülnék bent. kár, hogy nálatok ezek nem adottak, mert tudnál uígy dolgozni. nekem 5 év után is jó lett volna a pihenés, de sajnos a pénz és lakásvásárlás nagy úr. de másodszorra már maradok otthon tovább.

nem vmi jó a babanet adatbázis mentése, ha állandóan törlődnek adatok... nálunk ilyen előfordulna... az tuti repülés lenne. na, de ez csak egy babanet.

Ha jól emlékszem Banyóci Gyurcijának volt ilyen seb, meg Rit Dodójának is. nekünk még nem volt.
Jobbulást Eminek! Szerintem elég sima langyos víz lemosásnak, a szappan lúgos. a Betadin tényleg jó és nem csíp.

Conti
Üdv itt újra! Rég voltál!
Céka-, karalábéfőzelék, brrrr. ilyet mi nem csinálunk, ezeket tuti nem enné meg dani,de én sem. amikor kicsi voll csináltam céklafőzit, de egyikünk sem tudta megenni, olyan pocsék volt. savanyúságként viszont nagyon szeretjük.
karalábét is nyersen szoktuk enni.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Az OLIVÉR hétvégén megtanult egyedül menni!!!

Manó
Mennyi a skarlát fertőzési ideje? A nővérem kislánya skarlátos lett és előtte minden nap találkoztunk. Én azt olvastam az orvosi könyvbe, hogy 4-5 nappal előtte mielőtt megjelennek a tünetek és nekünk már letelt a 2 hét, szóval úgy néz ki, hogy szerencsére nem kapták meg a gyerekek csak nem tudom, hogy már találkozhatunk e. A nővérem kislánya már beszedte az összes antibiotikumot.

Nyuszi
Köszi szépen, megkaptam a pampers prospektust.
Én beteszem az Olivért a homokozóba, nagyon szereti. Idáig csak egyszer kóstolta meg a homokot először, azóta szerencsére nem veszi a szájába. Képes ½ órát is elhomokozni a Petrával. Meg nyuszira kapott ugrálóvárat és azt is nagyon szeretik. Beteszek neki, könyveket meg más játékokat és ott is szépen eljátszik és akkor mégsem a földön ül én meg addig tudok legalább kertészkedni.

Rit
Köszi szépen a filmet. Olyan ciki még én sürgettem a vizipókot és csak most mentünk érte pedig én mindennap mondta az apának, de semmi ideje nem volt.

Ági
petra2

Sziasztok! Én még új vagyok itt, de nagyon tetszik ez a topik!
Februárban volt 2 éves a kisfiam és ősszel megy oviba. Szeretnék tanácsot kérni tőletetek. Mivel alapítványi óvodába írattam, nem feltétel a szobatisztaság, én mégis nagyon szeretném nyáron bilire szoktatni, de ő hallani sem akar róla. Szerintetek hogy kezdjem el? Egyszerűen vegyem le a pelust és várjak? Ti hogy csináltátok? Ez az első babám és teljesen járatlan vagyok ebben a témában. Köszi előre is a segítséget!

Anita
anita1981

Anita,
Adj rá rendes gatyát, pisiljen abba, az jobban fogja zavarni. És motiváld valamivel, amiért megéri neki nagyfiúnak lenni...

Kataa,
Remélem, holnap be tudunk nézni végre hozzád...

Ági,
Nagyon ügyes az Olivér!

Zita
parazita

Sziasztok

Alexet ma delutan lazasan hoztuk haza a bolcsibolKépA kup levitte de ujra felment 39-re igy felhivtam a dokit,persze hogy most voan szabin meghozza Kinaban....Ugyhogy maradt a helyettesito aki nagyon aranyos volt.Piros a torka,es azt mondta virusKépNekem is faj a torkommar 2 napja,azt is megnezteKépEs mondta hogy egymast ferotzzuk...Hutofurdo meg kup ,aztan ha 2 napig meg nem legy le a laza akkor antibiotikum.Latta hogy nem lelkesedem ,erre felirt valami belflora helyrehozo port,meg egyen Activiat es akkor nem karosit annyit az antibiotikum.Hat most drukkolunk hogy ne kelljen.
Szoval azert mi is beallunk a bolcsis betegek soraba.Kedden kell visszvinnem a dokihoz ugyhogy addig itthon kenyetelen beerni velunkKépKép

Gumicukor
Azert en ugy vagyok vele hogy minel tobbet vele lenni es nem csak a nagy konyv szerinti 3 eves korig.Mert Alexnak nem elsz meglepo az ovi de aki otthon volt mindig annak egy hozzu nap az oviban azert meg szokatlan lesz sokig,nalunk 3 ho a beszoktatasi ido pont ezert.Bar nem hinnem hogy nekunk erre szukseg leszKép
Szoval remelem meg tudom majd tenni hogy ne egesz nap legyen az oviban .A suliban meg lehet napkozis ,de remelem hogy ha nem tetszik neki akkor nem kell majd kenyszeritenem ra.Ne mszeretnek csk napi 3 orat lenni vele.Nekem a napkozis osztalytarsaim inakbb azok voltak akikkel nem tudtak vagy nem akartak foglalkozni a szulok.Sokan hallottam hogy tartanak valakit aki elhozza a sulibol ha a nagyi nem mobil.

En sem tudnek otthonrol dolgozni mert nekunk sajat rendszerunk volta gyarakkal,kikotokkel es 2 mila lett volna a lakasban ezt kiepiteni,anno a fonokom utana nezett amikor nem talalt megfelelo helyettese.Miutan meghallotta mennyi lenne,inkabb felvett valakit helyettemKép

Nyuszi
EgyetertekKépEn sem vittem volna bocsibe erre a fel napra sem ha nem tetszene neki.Lenyeg hogy o erezze a biztonsagotKépNekem sem hianyzik a hajtas,remelem minel tovabb lehet majd igy hogy csak hobby szinten dolgozomKépKép
Remelem Emi sebe azota mar jobb,en ugy tudom nem jo a sebhintopor,inkabb a betadin.Nekunk sincs otthon de be kene szerezni....

Conti
De jo hogy jottel,remelem jol alakulnak a dolgaid .
Alex 13.3 kg ugyhogy o sem valami sok de nem sovanz,Betti biztos az a kis torkeny alkatKép
En foztem neki ilyenekt biokbol es meg is ette,persze en nemKépA bolcsibe van es ott is megeszi,es ez jo Kép

Mano
Remelem hamar megoldodik a madar csiripKépMegszokja par napon belul hidd el.

Agi,
Olivernek gratula az onallosaghozKép

Anita
Udv ittKépHat ha nyarig nem oldodik meg a dolog magatol,(nalunk igy voltKép )akkor egyszeruen leveszed a pelust es max 1 heten belul rajon a dolog izereKépSok szerencsetKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Parazita dragam,
Holnap nem vagyokKépCsak heti 3 delelott,jovo heten is kedd-szerda-csutortok.
Van egy par amcso cuccom,polo,nadrag,bevigyem megnezed???? hatha kell valami Solymesznak,occcsokKépKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ági!

Hát nálunk 1 hét múlva simán engedték a skarlátos gyereket bölcsibe, mikor elmúltak a kiütései. Mondjuk más szülőtől azt hallottam hogy 2 vagy 3 hétig otthon voltak, szóval csodálkoztam is, de vágülis nem lett baj. egyébként nem lett belőle járvány, nem is tudom egyáltalán elkapta e valakio, talán 1 kisfiú.

Kataa!

Köszi a bíztatást, de egyenlőre semmi változás. Vettem nekie gy könyvet, A boldog fa, arról szól hogy egy fa szomorú, mert nincsenek barátai, és aztán ráköltözik egy madár pár meg sok más állat és boldog lezs. emmának nagyon tetszik, kutyasétáltatáskor hallotta is a csiripelést, mondta hogy A madár! Már tetszik a hangja. Aztán este is mondtam neki lefekvéskor hogy csak énekel a madár, monndta hogy tuudoooom. Aztán 1/2 10-1/2 12-ig feküdtem mellette, illetve én már el is aludtam, felébredek, hát ő ott ücsörög az ágyban. Kimentem a helyemre mondtam neki hogy tessék most már aludni és nyitva hagytam az ajtót hogy nem féljen, el is aludt, de hajnali 4 vagy 5-kor megint sírás, felébredtem rá, hát a madár csiscereg. beszóltam neki hogy itt vagyunk, nyitva az ajtó, aludjon, így most gyorsan visszaaludt, reggel mikor indultam még aludt. Csak ez azért rossz, mert így mikor én kelek félek hogy felébred a csörgésra (illetve a telefonom van beállítva), ma is már 1/2 6-kor néztem az órát hogy nehogy ne tudjam gyorsan lenyomni a gombot, szóval így én em tudtam olyna nyugodtan aludni.

Tényleg Kataa, te hívtál este? vagy csak véletlen? Mert azt írta kia telefonom. Csak én este már nem nagyon szoktam meghallani ha csörög, mert akkor zajlik nálunk az élet, kutyaséta, vacsora, fürdés stb, és a táskámban szoktam felejtenia telcsit.

napközi: Én napközis voltam ameddig csak lehetett, én szerttem. tény hogy kényszerből voltam , mert apukám és anyukám is 4-ig dolgozott, de én jó közösségi mebreke voltam mert én a bölcsit, ovit és a napközit is imádtam. Kép Napköziben mindíg játszottunk, aztán kb 1 óra leckeírás volt, aztán jöttek értünk a szülők. Ez harmadiktól volt, mert én első másodikban napköziotthonos osztályba jártam, itt délelőtt és délután is tanítás volt, viszont nem volt leckénk, be volt építve az órákba, és dél körül volt egy hosszabb szünet amikor játszótérre, udvarra mentünk.

manó

KépKép
manó

Mano

Igen enKép,azert hivtalak hogy megkerdezzem nem kellenek-e a babszinhaz jegyek,mert ki tudja hogy lesz vasarnapig.Aztan Rit vegulis atveszi ugyhogy ez is megoldodott.
Ejjel kelt parszor de csak percekre,kiizzadta a lazar reggelre,most epp nem lazas,eszik,iszik,de ki tudja mi lesz este.

Na jo otelet volt a konyv a madarhozKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Képzeljétek ma mi történt, kimentem a kertbe, hogy megnézzem, hogy milyen az idő és a Petra ráfordította a teraszajtót és nem tudtam bemenni. Mondtam neki, hogy hogyan kell kinyitni de szegénynek nem volt annyi ereje. Én már úgy kétségbeestem, hogy mi lesz már bőgtem is. Az Olivér meg persze ordított. Végül átmentem a szomszédba, hogy segítsenek kifeszíteni az ajtót és ekkor eszembe jutott és mondtam a Petrának, hogy vigyen egy széket a bejárati ajtóhoz és próbálja eltekerni a kulcsot (még jó, hogy benne volt a zárba) és sikerült neki, olyan büszke vagyok rá. Mondta is, hogy „okos mert beengedte az anyát” meg azt, hogy „anya ne menjél ki a kertbe”.

Beszti
A Petra is kb 2-3 alkalommal felkel minden éjjel pisilni csak az a különbség, hogy szól. „Anya pisilni kell meg inni” ebben csak az a rossz, hogy az Olivér is van amikor felsír és én meg egész éjjel kelek, mindig mikor a legmélyebben alszom és én nem tudok utána egyből visszaaludni. A Petra is egésznap szinte alig iszik és este meg vagy három pohárral.

Gumicukor
Hol vettél cipőt Daninak, hol van leárazás?

Magdi
Itt voltatok a maciknál hétvégén? Ha máskor jöttök akkor beugorhatnátok. Mi nagyon szeretünk itt lakni.

Nyuszi
Az Olivérnél is volt, hogy egy nap nem szopizott és este fejnem is kellett mert éreztem a mellemet, másnapra megoldódott minden. Én meg azt hittem már, hogy alig van tej aztán mégsem.
Itt 3 óvoda van, egy a mi utcánk végébe , én oda szeretném a Petrát mert akkor csak átsétálunk az Olivérrel. Nálunk is aki otthon van az csak fél napra adhatja be az oviba a gyerekét. Nekem ez egyáltalán nem probléma mert én csak azért viszem, hogy más gyerekekkel is legyen meg ő annyira várja, egyébként sem adnám be egésznapra így, hogy itthon vagyok. Nekem nem púp a két gyerek és olyan jól eljátszanak együtt. Itt nálunk van olyan aki lepasszolja egész napra du. 5-kor megy érte és még nem is dolgozik.

Szilcsike
Jobbulást nektek!

Kataa
A férjem is beér ½ óra alatt Veresegyházáról Zuglóba. Mikor Budán laktunk és én dolgoztam nekem is kellett egy órát utazni (III.-XIV). Addig nincs baj még beér Pestre csak utána katasztrófa, hogy milyen dugók szoktak lenni mikor visszük a gyerekeket az orvoshoz.

Ági
petra2

Hahó

Kataa
Jobbulást AlexnakKép

Ági
Ajtós sztoriKép De ügyi volt Petra.

Conti
Üdv újra:9 ilyeneket mi sem főzünk.

Halacska
BalesetKép használt a betadin?

na persze mennem kell
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Anita
Egyszerűen vedd le róla a pelust. Mi is így csináltuk, egy darabig törölgettük a pisit mindenhonnan, meg egy nap százszor öltöztünk át, de 1-2 hét után kezdett szólni ha már bepisilt, aztán már akkor is ha érezte hogy jön a pisi. Egy idő után megtanulja, mikor kell bilire ülni. Neki is kényelmetlen a pisis bugyi!
Sok szerencsét és kitartást!

Dóri
jeszdori

Köszi mindenkinek a választ. Ha jobb idő lesz megpróbálkozunk a pelus nélküli élettel! :-)
Bocs az új név miatt, de újra kellett regisztrálnom, mert nem fogadta el az Anita1981-et, nem tudom miért!
Jeszdori! Visszaolvastam egy kicsit és láttam, hogy súlyproblémád van, én is ezzel küszködöm, szülés után 10kg-ot fogytam le és nem tudom visszahízni (most 48kg vagyok), pedig már rég nem szoptatom a fiamat. Én már egy csomó orvosnál voltam, de senki nem tudott mondani erre semmit!
Ha van valakinek tuti hízókúra ötlete, szívesen fogadom!
anita024

Sziasztok!

Üdvözlöm az új topictagokat!

Judy! Nem megyünk holnap, Márk tegnap délután belázasodott. Nóri jól van, egyenlőre. Nem akarom megkockáztatni, hogy egy vírust vigyünk nektek. Jó szórakozást! Hiába, nem akar összejönni egy tali sem mostanában.

Igazándiból eléggé aggódom Márkért, semmi más panasza nincsen, nem folyik az orra, nem köhög, semmi, de semmi. Lázas, és nagyon-nagyon nyűgös. Néha rákezd sírni, de olyan keservesen, hogy megszakad a szívem. Mintha fájna neki valami. Viszont a nap nagyobb részében jókedélyű, rohangászik meg minden. Remélem csak a 3napos lázat kaptuk el megfűszerezve egy kis fogfájással.

Ovi: Május 9-10-11-én van a beiratkozás. Nincs nyílt nap, nem lehet bemenni megnézni az ovikat. Az igazgató dönt minden felvételiző gyerekről. Tavaly sok évvesztes gyerek kimaradt. Eléggé szarul hangzik, engem egy kicsit a szoci rendszerben megszokott dolgokra emlékeztet a hozzáállásuk. Egy kicsit el is ment a kedvem az egész ovimizériától.

Bocsánat, hogy csak magunkról írtam, olvasok ám mindig, de reagálni nincs időm semmire.
Márk ölbebaba viselkedése egy kicsit megtépázta az idegeimet

Szép hétvégét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Judy! Gergő nagyon ügyi, hogy így biciklizik. Volt neki 3kerekűje is, vagy egyből ezt a nagyfiúsat kezdte el hajtani? Nóri a kis 3kerekűvel meg sem bír moccani. Arra gondoltam veszek neki egy nagylányos bicajt. Állítólag azt könnyebb hajtani.

Manó! Emmának boldog névnapot így utólag. MadárcsicsergésKép Kép Tudom, hogy nektek ez nem vicces, de muszály volt mosolyognom rajta. Hogy mitől nem tudnak félni ezek a gyerkőcök?!?!Kép Kép

Magdi

Magdi
mléna

Már megint én. Szóval kiderült: Márknak Rota vírusa van. Nem komoly lefolyású, csak picit hígabb a széklete, de eszik, iszik, szemmel láthatóan nincs komoly baj. Nórit elküldtem apával csavarogni, remélem nem kapja el. Na mára télleg elég belőlem ennyi.

Sziasztok:
Magdi
Mindig meglepődök, hogy milyen gyerekbetegségek vannak. És mindig olyan hirtelen bukkanak előKép Fogalmam sincs, hogy honnan szereztük ezt a vírust.

Magdi
mléna

Magdi
Rota vírusKép gyors gyógyulástKép
Bicaj: nem volt 3-kerekű, ez az első bringája. Már tudja hajtani, csak néha befékez a pedállal és fordulni még nem tud. És persze pótkerekes, de azért nagyon ügyiKép

Sütöttem muffint, a két hapsi nekiesett, a 12-ből 3 maradt, én egy felet ettem. Mindez két másodperc alatt, és Gellértke még nem is eszikKépKép Már látom magam pár év múlva a kondérokkalKépKép

na pá
Judy

Benne leszek a tévében:
Kép

De a fotel alatt is szeretek:
Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Anita!
Én is voltam orvosnál, nekem se tudtak semmit mondani, annyit csak,hogy egyek sokat. Kössz. Én hiába eszem sokat, semmi erdménye. Az a rossz, hogy mindenhol csak a fogyókúrákról lehet hallani,(jó ez biztos többek problémája) aki meg nagyon sovány, az biztos anorexiás, menjen pszichológushoz.
Tényleg jól jönne néhány tuti tipp!

Üdv Dóri
jeszdori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?