Új privát üzeneted érkezett!

Vanda Kép

Teljesen igazad van a táska kapcsán, és még a babónak sincs semmilye, mert eredetileg azt terveztem, hogy csak a szülés után a párom veszi meg a dolgokat, de ezt mára megváltoztattam és az utolsó hónapot erre kívánom szánni, ugyanis rájöttem, hogy rengeteg mindent kell vásárolni (mivel nem "öröklünk" semmit...) és ez igazán nagy macera, meg hát szeretnék én is részt venni benne. Kép

Ez a táska ügy csak azért izgat annyira mert az utóbbi napokban mindig azt álmodom, hogy éppen szülök, és ilyenkor arra gondolok, de még fel se készültem rá és még rendes hálóinget is szeretnék venni a korházba, meg ilyenek....

Lányok
Ti nem szoktatok a szülésről/el álmodni?

Ja, a papás szüléssel kapcsolatban csak annyit:
Amikor az elején megemlítettem a páromnak, hogy jó lenne ha bejönne, közölte, hogy nem és nem akarjom, hogy Ő ott ájuljon el...(már az inekciós tű láttán rosszul lesz), na ezek után ráhagytam és vártam, mostanra valahogy olyan közel került babóhoz, minden este beszélget vele, mesél neki, meg minden és a multkor hallotam amikor valakinek mondta a telefonba: "persze, hogy apás szülés lesz" - na ezzel csak annyit akartam mondani, hogy néha jobb nem erőltetni

pusz
Drika
drika

Újra bekapcsolódva...

Lehetséges, sőt, 95%, hogy asztalossal fogjuk készíttetni a kiságyat, fenyőből, arra nagyon adunk, valamint egy fiókos gardróbot, de az már lehet laminált is - ne is kérdezzétek miért.

Szmercsa, szívesen. Limpfocitákból nem vagyok jó sajnos, nem tudok segíteni. Viszont itt már többen megcsillogtatták tudományos oldalukat, úgyhogy biztos vagyok benne, segítenek.

Nagyanyám okosan azt híreszteli, hogy 26kg-os a gyerekem. Gondolom, hogy néhány stampedli után jutott ide... KépKépKép

Na félre a tréfát, holnap meglátogatom a Bergon nagykert és a Lehel téren lévő bababoltot, valamint a Megatoysot, viszem a Brendon árlistáját és kiválasztom, milyen bkocsit és bhordozót vegyünk. Kengurut is akarok, mert én nem vagyok kendős, de szívesen megnéztem volna a 2. talin a bemutatót, mert lehettem volna esetleg, ha nagyon tetszik.

A héten kell/ene mennem újabb vércukira... (káromkodások törölve). Huhh, ma nagyon keményedett a hasam, egy csomót kellett pihennem, pedig olyan finom ma este a levegő, sétálnék, ha szép helyen laknánk (és lenne egy pisztolyom, hogy megvédjem magam a sötétbenKép)!

Amúgy hozzáteszem, mióta itthon vagyok és többnyire egyedül, kicsit kezdek naturálisan fogalmazniKép

Timi
timmba

Sziasztok !

Jöttem egy picit panaszkodni!
Most voltunk a dokinál a múlt heti korház után, háttttttttt kinyilt a méhszály szük 1 újjnyi, mostantól 2 hetente kontroll, pihi máj.10. ultrahang!

Bocsi mindenkitől hogy most csak magamról!

Ut:Ma délelött kihuzták a fogam is!

Rita

rita77

Rita
Szegény, jól összejön neked most minden, látom. Vigyázz magadra. Pihenj tényleg nagyon sokat. Ez még nem akkora probléma, ha vigyázol magadra - elég nehéz két gyerek mellett, tudom - nem lesz probléma. Drukkolok neked, hogy minden oké legyen.

Timmba
Mi most voltunk a Virág osztályával a Geszti féle Dzsungel könyvén. Érdemes megnézni, én legalábbis nagyon élveztem, bár volt egy kislány mögöttünk, aki az ülésünket ripityára rugdalta, vele együtt a hátamat is! :-(((
Hogy fájdítsam a szíved - de szemét vagyok!!! -, én most jöttem fel kutyasétáltatásból, és tényleg nagyon finom ma este a levegő.
Merre laktok, hogy ilyen brutálisnak tűnik, ahogy feltünteted????

Banett

Kép
banett

Ja, igen, Timmba!
És hol rejtegeted a 26 kg-os bébidet? Jót nevettem rajta!

Kép
banett

Szia Rita! Jó fej a dokid. Nálam ugyanez a helyzet a kinyílással, de 3 hét múlvára rendelt vissza és közölte, hogy csak a cukor miatt, ugyanis addig megkapja az új cukoreredményeimet. A nyíláshoz csak annyit tett hozzá, hogy reméli, még 4 hétig bent tudom tartani a gyerkőcöt... hát remélem én is. De semmi kontroll. Csak észreveszem, ha elfojt a magzatvíz... és ez nem vicces.
A Te orvosod nagyon jó! Ki az és hol rendel?

A foghúzáson még nem voltam, már a töméstől is kikészülök. Brrr... ez a mai nap nagyon rossz lehetett neked! Fel a fejjel, korai kinyílással is simán lehet szülni 38-40. héten, sok példát olvastam rá a neten, ez még úgyis a külső.
timmba

Szép estét Mindenkinek! Kép

Visszaolvastam mindent, háááát elég rendesen termeltetek!!! Kép

Kiságy, kisrucik, és egyéb babás dolgok...
Nos, sajnos én még sehogysem állok. A lakás változatlanul romokban, és nem vásárolunk, amíg legalább a gyerekszoba készen nem lesz.
Nagyon remélem, hogy ez a lurkó Kép szeret bent lenni, és nem akar hamarabb jönni. Akkor aztán jó nagy bajban lennénk! Kép

Rita
Vigyázz nagyon magadra/magatokra! A fogad miatt nem irigyellek, a méhszájad miatt főleg nem! Kép
Fokozottan figyelj a higiéniára, nehogy valami fertőzés elinduljon felfelé. Na jó, nem vészmadárkodok, inkább drukkolok!!! Drukk! Drukk! Drukk! Kép

Timmba
Szerintem a 26 kg-os Pocaklakóddal a Guiness könyvbe is bekerülnél!!! Kép Nagymami sietteti a dolgokat pár évvel... Kép

Apával kapcsolatos...
Nálunk papás szülés lesz. Legalább is Őfelsége nagy büszkén újságolja mindenkinek. Kép
Ráadásul ha már egyszer komolyra fordulnak a szülőszobán a dolgok, akkor nem is fogja tudni meggondolni magát, mert ahogy Adri is megfogalmazta, ő nem azon az oldalon lesz, ahol távozni szokás. Kép Hacsak nem akar ablakon át ugrani. Kép
Viszont az előkészítőktől a hideg rázza! Mikor először tájékoztattam, hogy neki is jönnie illene, kiakadt, hogy ő már pedig nem, mert a mi szüleink is meg voltak ilyen hülyeségek nélkül, mégis mindent tudtak. Meg hasonló nem éppen kedves kifogások... Kép Aztán eljöttek az előadások napjai, és ha az elejére nem is ér oda (a munkája miatt), a végére mindig beesik. Kép Már szülőszobát is látott, nagyon lelkes.
Embere válogatja ezt is.

Zsebi
A depressziós hangulat biztosan a betegségtől van. Zenehallgatás, olvasgatás, babanetezés, hidd el segítenek!!! Kép
Mihamarabbi jobbulást, és derüs gondolatokat kívánok.
A fájdalmaktól néha én is tartok, de azzal nyugtatom magam, hogy többmillió nő túlélte, miért éppen én ne?! Kép

Rókica
Nagyon szép a pocid! Kép Látod, ezt a méretet már kamuflázzsal sem tudnád takargatni! Esetleg ha vakok között dolgoznál... Kép

Adri
Még képlékeny a holnap... Menni akarok, remélem a sors is úgy akarja... Kép Ha esetleg mégsem mennék, akkor is szorítok neked, hogy holnap minden rendben legyen. De hát miért is ne lenne?! Kép

Magunkról...
Ma a Babó a köldökömnél kidugta valamijét... Kép Szerintem (vagyis inkább remélem) a popsija lehetett, mert jobb oldalon fent éreztem rugásokat is. Kép A hasam teljesen elváltozott! És megcsinlta ezt vagy 3x is! Jó kis szórakozásai vannak! Kép
Reggel meg apa odatette a fülét a pocihoz, és 4x is odarúgott! Apját szerintem kenyérre fogja kenni... Kép Nem mintha az anyját nem tudná már most levenni a lábáról... Kép

Jó éjt mindenkinek

Hápi
hapinyoka

Jó estét!
Most írok, mert holnap úgy sem lesz babanet. Túl vagyok ezen a vizsgán is, brr. és még mennyi van.
No mindegy!
Timmba!
Holnap akkor találkozunk az Istvánban? Szerintem már 14:40 körül ott leszek, szőke félrövid haj, farmer, nemtom milyen póló, bézs kabát és tatyó. Remélem megismerlek majd, te miben leszel?

Szia.
W
32
wica

Hápi
Mindenesetre a könyv nálunk lesz (már hétfőn délután betettem a kocsi csomagtartójába, hogy el ne felejtsem Kép). A férjemnek odaadom a könyvet, ha éppen bemennék mire odaérsz (bár ez nem szokott olyan gyorsan menni, hiába megy időpontra az ember Kép!).
Utána megyek az Ádám dokihoz is, tehát szerintem kb. 5-ig, fél 6-ig ott leszünk vagy az UH-nál vagy a doki előtt, szóval ráérsz odaérni.
Köszi a drukkot, remélem a picur meg is mutatja végre, hogy milye van Kép!

Adri
adri77

Ma reggel éreztem a babát kivülről is!!! Egész reggel dudorositotta a hasamat! A sors iróniája, hogy a páromnak nem csinálta (nem is volt sok türelme hozzá) és ezért most ő nem hiszi. Illetve azt hiszi, bebeszélem magamnak. Ez meg már milyen hülyeség? Előbb vagy utóbb érezni lehet a babát, miért gondolná, hogy kitalálom??

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo reggelt mindenkinek!

Rokica,
Csak varjon a parod egy-ket hetet meg. Olyan lesz a hasad, mint az Alien cimu filmben. Az en pocaklakom mar szinte csak ugy tud mozogni, hogy megy vele az egesz hasam. Nagyon sokszor pedig kidugja valmilyet meg atmegy teljesen egy oldalra es egy hatalmas pukli lesz a pocimon. Kép Nagyon aranyos olyankor (no meg persz mindig :D ).

Tegnap voltunk orvosnal. Minden rendben nem nyiltam tovabb, de fekudnom kene minnel tobbet. A nospat meg szednem kell, de mar csak harom hetig. Utana semmi, ha jon a baba, akkor jon a baba. Az orvos szerint jo esely van arra hogy beforduljon a kis huncut, mert mintha mar alakulgatna valami. Remelem igaza lesz. Nem ockodom a csaszartol, de en mindig is termeszetes szulest szerettem volna. Meg annyit mondott, hogy 4 kilos biztos hogy lesz a gyerek szulesre. Szep nagy kislany, azt hiszem tul sok 56os ruhat nem kell vennem. Kép
Ma megyek es bejelentkezem meg egy 3Ds ultrahangra. ugy hianyzik hogy lathassam, nagyon elkenyeztettek kint azzal hogy olyan sok volt az ultrahang, itt meg szinte semmi ahhoz kepest.

Na, megyek, mert ma is hoznak meg butort a konyhaba. Remelem ma mar keszen lesz.

Pmama
pmama

Jaj, meg valami!
Lanyok, nagyon koszonom, hogy javasoltatok a milupas kremet. Meg csak harom napja hasznalom reggel es este, de komolyan mondom, mintha halvanyodnanak a csikjaim. Tudom, hogy eltunni nem fognak, de legalabb a szinuk nem olyan elenk mar. Nagyon jo a krem!!! Mindenkinek koszi a tanacsot!!

Noemi
pmama

Rokica!
A férfiaknak furcsa ez az egész terhesség. Majd belejön a párod is, adj neki egy kis időt!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok, jó reggelt..

Szépen indult a mai nap is: arra ébredtem, hogy a gyerek két oldalt kifeszíti magát de valami iszonyatosan.. mint kiderült ezt azért csinálta, mert apája próbált engem felébreszteni egy kis sex reményében, és amikor ez nem sikerült (egy rövid "öaaaa" kiséretében arrébb fordultam állítólag), akkor a gyerekkel játszott (nyomkodta a hasamat) Kép Kép Úgyhogy a kis lurkó persze be is indult szépen.. aranyosak mi? Nem hagynak aludni Kép Kép Kép

Rókica:
Nekem ugyanez volt, mint neked! Aztán amikor fejberugta a gyerek akkor elhitte és azóta is keresi a kontaktust vele néha Kép Szóval nyugi! A pasiknak egy kicsit lassabban esik le a tantusz Kép

Hapinyoka:
Az én párom sem rajong ám az előadásokért, szerencséjére egy csomószor én magam mondom le azzal a címszóval, hogy "áááá most odáig elmenni.." Kép De már egyszer volt velem Kép Figyelt is, szerintem a fejében jegyzetelt is és utána megjegyezte (a gátsebes rész után), hogy nagyon örül hogy én császárral szülök, mert ez igy tutira kimarad és hogy milyen durva már a szülés és örül hogy nem nő Kép Kép Kép Ő sem rajong érte, de azért eljön.. leginkább szerintem az én kedvemért.. mert amúgy az információknak birtokába jut, ugyanis elmondok neki mindig mindent Kép Már szerintem fejből tudja ki kicsoda a fórumon Kép Kép

Rita:
Drukkolok Lilinek ezerrel!!! És sajnálom a foghuzásodat is, én is félek tőle nagyon.. nekem a bölcsességfogaimat kell majd kihúzni ha kinőttek (most nőnek), mert oldalra félrenőnek..
Ha beszélgetni akarsz vagy pár kedves szóra vágysz hivj fel nyugodtan! (de ne ma, mert páromnál van a telefonom Kép)

Timmba:
Bocsi hogy javítalak, de nem naturálisan, hanem neutrálisan kezdessz fogalmazni Kép Gondolom csak elírás Kép
Én is a fenyő bútorokért vagyok oda! Majd lefotózom nektek a babasarkot, hogy milyen is lett Kép mert tegnap fogjuk rá, hogy elkészült.. már csak a polcok és a kislámpa hibádzanak, amiket felfúrni kell Kép Majd fel is hivom végre szegény Giggancsot, mert megígértem neki és megint nem hívtam fel tegnap sem..

Timmba amugy nagyon szívesen megmutatom neked a kendőt, hogy kell használni.. csak el kéne jönnöd hozzá, vagy ilyesmi.. nyilvános helyen mégsem lehet pattogni ilyesmikkel Kép Szóval ha van kedved szívesen látlak.. meg azokat is, akik még esetleg megtanulnák.. majd addigra begyakorlom és megpróbálok valami használhatót mutatni Kép Kép Csak egyszerre 3-nál többen ne gyertek, mert nem túl nagy a lakásunk Kép

Zsebi:
Fel a fejjel! Banett le is írt mindent, amit én leírtam volna szerintem Kép Menj el te is otthonról amint jobban leszel.. legalább sétálni egyet, vagy hivd át egy barátnődet, vagy ilyesmi.. vagy gyere át hozzám (de csak ha meggyógyultál!) én is viszonylag közel lakom hozzád Kép

Szeretnétek következő talit? megszervezem Kép
Az időpont (elnézést azoktól, akiknek már túl késő) legyen május 14. szombat. Akit érdekel irjon mail-t, a holt és a pontos mikort pedig majd megírom! És itt jegyzem meg újfent: MINDENKI irjon mailt, aki jönni szeretne!
A mailcímem: hanee kukac nemetdog pont hu.

hanee (29+0) --> Már csak egy hét és 30 Kép
hanee

Sziasztok!

Nem lesz egész nap egy cseppnyi időm sem, ezért csak most egy gyors bejelenkezésig.

Hanee
Május 14. a Bababörze. Nem tudom, ki hogy van vele, de én éppen odavágyok babakocsi és hordozó nézőbe. Ilyenkor még az üzletek is kivonulnak, és olcsóbban (akciósan) adják a termékeiket. Meg a pelenka is jó áron kapható. De tudom, hogy sokan akkor már nem nagyon szívesen mocorognak nagy pocival a tömegben, ez csak az én véleményem volt. Nem lehetne esetleg ennek függvényében 15-re tenni a talit? Én mindenképp menni szeretnék! :-))

Este még megpróbálok jönni!
Mindenkinek szép napot!
Banett

Kép
banett

Ja, és tegnap volt az első alkalom hogy valaki megpróbálta átadni nekem a helyet a metrón!!! Olyan már volt hogy valaki felállt, de nem szólt semmit, azt ki tudja, azért állt-e fel mert le akart szállni. De tegnap valaki felajánlotta a helyét. Természetesen egy nő. Kép Teljesen meghatódtam, de egész napos ülés után nem akartam újból leülni. De azért jól esett.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Banett:
A vasárnap azért rossz, mert sokan dolgoznak másnap (pl. az én párom is) és nem lenne túl boldog tőle, ha pont vasárnap lépnék le az édeskettesből Kép

A bababőrzéről azt gondolom, hogy 8-9 hónapos terhesek NE MÁSZKÁLJANAK A BNV-RE!!!! Ez most komoly! hacsak nem hajnali 7-re mentek oda. Az a tömeg iszonyatos elviselhetetlen!!
A tali különben is délutánra esik, szóval aki esetleg mégis ki akar menni, az délelőtt megejtheti - de én - olcsóság ide vagy oda - senkinek sem ajánlom tényleg.
De ha sokan azt fogjátok jelezni hogy legyen máskor, akkor áttesszük..

hanee
hanee

Szerintem is rakjuk át másnapra, vagy egy másik hétvégére. Én is szivesen mennék, de a börzére is el akarok menni. És még akkor is hogyha nyitásra ott vagyunk a párommal, olyan leszek egy-két óra után mint a mosott szar, már elnézést. Pedig én vagyok itt a "legfiatalabb" úgy tudom, akkor leszek 24-25 hetes. De engem már egy Tesco-s futam is kicsavar. Tehát egy napra szerintem sok a kettő.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Gemini, Banett!

Jelezzetek vissza légyszi, hogy átmentek-e a képek, mert nekem a freemailem nem írta ki, hogy elküldve.

Köszi
pipocs

JohannaZsebi
Küldök neked sok KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Sajnálom, hogy elért a depi, vagy a nagy lelki válság, ahogy írtad. Okosakat nem nagyon tudok mondani, de talán annyit segítségképpen, hogy:

1. Miért nem csinálsz magadnak programokat(persze ha teljesen meggyógyulsz)? Nem KÖTELEZŐ a 4 fal között ülni, főleg, hogy már tél sincsen. Ilyen pl. vásárlás a gyereknek, beülni egy cukiba, elmenni úszni, sétálni vagy csak egyszerűen a parkban leülni egy padra fagyit enni, vagy hívd meg magadhoz Haneet és a többi lányt aki ráér, stb, stb, stb.

Tudom, hogy az első lépések a legnehezebbek, vagyis effektíve KIMOZDULNI abból a rohadt lakásból és mást csinálni semhogy feküdni és tévézni! De vedd rá magad csak egyszer és meglátod máris jobban fogod érezni magad.
aztán
2. beszélj róla pároddal! Nem akarod korlátozni őt a szabadságában, de időnként kettesben elmehetnétek ide-oda, vagy a baráti társaságával te is elmehetnél, s ha megunod legfejjebb taxival hazamész.

Ahogy Te is irtad, sajnos a bezártság érzés a gyerekkel mégjobban el fog érni, úgyhogy vedd fel a kesztyűt és már most harcolj ellene, mert valóban még rosszabb lesz, ha már most így van. Saját magadat "zárod" be! A terhesség és a gyerek nem akadály, nem vagy béna meg ilyesmik, csak az életedet kell átszervezni, átgondolni.

amin még megakadt a szemem! Leszállt a hasid???, kisebb lett? Háááááát, ezek már gyanújelek a szüléshez. szülés előtt akár hetekkel is, sokszor a has alakja formája megváltozik, mert a gyerek beilleszti magát a szülési pozícióba. Úgyhogy ne aggódj a hasid mérete miatt!

Pusszancs,
MJ-Móni 27+5
mj__móni

Sziasztok!

De jó, én is menni szeretnék végre a talira! Hanee, majd megy a levél, ha végleges lesz az időpont!

Jó dolog a bababörze, de egyetértek Hanee-val, már nem nekünk való. Valaki belédboxol, aztán lehet parázni, hogy minden rendben-e. Egy szem levegő sem lesz..

Neutrálisan (semlegesen) fogalmazni??? Ezt még nem hallottam...

Most jöttem a haematológiáról, azért rossz a hemoglobinszintem, mert enyhe pajzsmirigy alulműködésem van, valamint a székletemben vér volt. Azt mondták, hogy addig nem vizsgálgatnak, amíg meg nem szülök, addig is többször vissza kell mennem laborra. Aztán meglátjuk, lehet, hogy a pajzsmirigy visszaáll, és lehet, hogy a vérzés is átmeneti. Ha nem jönnek rendbe, akkor csúnya vizsgálatok következnek Kép, amitől most megkíméltek.
De legalább kiderült, hogy annyira egyik sem komoly, hogy a babát veszályeztesse. Remélem ez volt az utolsó dolog, amit találtak nálam, mert már nagyon unalmas, hogy soha nincs egy stresszmentes pillanatom. Bocs a nyafogásért!

Mzx-Móni (29+3)

Kép

Kép
mzx

Kérdés: láttatok valahol jó gyerekszobába való szőnyeget, ami nem rongyszőnyeg? Az IKEA-ban kapható egyáltalán nem puha, sőt, szerintem szúrós műszálból van.

Mzx-móni

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Jó hír a rosszban, hogy nincs nagy baj! Szülés után meg az is lehet, hogy rendeződnek a dolgok és nem is lesz szükség semmi komoly vizsgálatra. Fel a fejjel!!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!
Bannet!
Köszönöm a Drukokat!!!!!!!!!
Teljesen igazad van, hogy 2 gyerek mellet nem lehet egész nap pihenni!

Timmba!
Hát az én dokim azt mondja,hogy ha ilyen van akkor
"állandó"felügyeletett igényel !Ami azt jelenti,hogy 2 hetente mennem kell és a 36.hétig bent kell tartani mert ha egy hét allat nyilt 1 újjnyit akkor 4 hét allat?
Elég felelőtlenség!
És mennyit keményedsz?
Én az Újpesti Szülöotthonba fogok szülni és nagyon jó orvosom van a neve Dr.Kovács Attila a magánrendelője meg a gyöngyösi. u. metrónál van.

Hapinyoka!
Köszi a drukkot!

Hanne!
Köszi a Lilinek a drukkot!
Lehet hogy valamelyik nap felhívlak majd(ha nem baj)!A fogad miatt én is sajnálak az ennyém még
mindig fáj,ill a helye!

Engem is érdekel a tali,és 100% egyetértek Hanneval abba ,hogy ilyenkkor már nem a legcélszerübb tömegbe menni!
Föleg ekkora tömegbe nekem mióta a Dávid (ő a nagy)megszületett mindig kint voltam csak nagy hassal nem!Imádom a börzéket de nem ér kockáztatni!Habár mindenki érzi mit bír!

Ez most hosszúra sikerült BOCSI!

Rita (29)hét!!!!!!!!!!!!!!!!4

rita77

Pipocs!
HA adnál egy e-mail címet, oda megadnám neked a mh-i címemet. Csak az nem pubblikus.
Az estmail-re egyébként nem jött meg Kép

Köszike
Gem
gemini

Rita!

Én most az Újpesti Szülőotthonba járok terhestornára! Szivesen mennék oda szülni, de nincs alternativ szoba káddal, ami nekem nagyon fontos lett volna, és nincs epidurális! Csak császárral! Te már tudod hogy milyen fájdalomcsillapitást fogsz kérni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

SziasztokKép

Multkor nem sikerült bekapcsolódnom a beszélgetésbe,hosszú időt hagytam ki,most is megpróbáltam visszaolvasgatni,de JOHANNA írása után ugy gondoltam reagálnom kell.

JohannaKép
Az első betűtől majdnem az utolsoig ugyanez a helyzet velem.Már csak egy hetet dolgozom és kicsit félek az otthoni léttől.Sajnos én egy kicsit hajlamos vagyok a depressziora.Mármint nem ugy,hogy nagyon komolyan,de el tudok keseredni,ha egyedül vagyok.Már most azon jár az eszem,hogy mit fogok a hátralévő egy hónapban csinálni,párom minden nap 5ig dolgozik,igaz egyből rohan haza és ő hétvégén sem megy sehova már.Nem tudom miért érzi most ő is kötelességének az otthonülést velem esténként,én nem kértem tőle soha.De annyira támogatni akar.Nem tudom mivel fogom magam elgoglalni,már mindene megvan a babának,szóval már ezzel sem tudok foglalkozni és ezért félek,hogy teljesen befordulok.Sajnos én nem tudok neked tanácsot adni,mint a többiek,mert ugyanilyen cipőben járok,csak gondoltam megosztom Veled,talán ez is segít valamit.
A másik problémám a cigi.Nagy bagós voltam,imádtam cigizni és minden nap küzdök a hiányával.Egyszer sem vettem a kezenbe a várandósságom alatt,és szoptatás alatt sem fogom.De -és ezért megértem,ha elítéltek-én mihelyst lehet rá fogok gyújtani.Mondják,hogy ha már egyszer leszoktál,butaság visszaszokni,de én nem szoktam le ,mert piszkosul hiányzik és vannak napok amikor beledöglök ugy érzem...Pedig most az első igy kb. 8 hónap után,biztos rosszul esne.

Viszont arra gondoltam,hogy segítsünk Johannának,meg mindenkinek aki kicsit tart az egyedülléttől otthon,amig nem jön a baba,mert én csak addig félek,esetleg akik már egy ideje otthon vannak leírhatnák ők mivel ütik el az időt,hogy kerülik el a depit.

Apás szülés:
Nálunk bejön a párom,ezt már egyszer írtam,ő magától akarta én sosem kértem rá,nagyon izgatott,hogy ott lehet,azt mondta picit fél,de mindenképpen ott szeretne lenni,ha törik,ha szakad.Nálunk ez valamitől teljesen természetes volt.

Szülés:
Én is nagyon félek.Első baba,félek mi vár rám,hogy mennyire bírom a fájdalmat,ugyanakkor nem szeretnék érzéstelenítést.(Azért erre nem fogadnék,hogy nem kérekKép)
viszont várom is nagyon az én kisbabócámatKép

Álmok:
Ma éjjel álmodtam a szüléssel,és rosszul ébredtem.Azt álmodtam,hogy a 34. hétben vagyok.(Már eleve ez nem igazKép)Elmentem vizsgálatra,ahol nem a dokim volt,hanem egy nő.Kérdezte hanyadik hétben vagyok.Mondom 34.Erre:oké akkor már itt az ideje a szülés megindításának.Teljesen kiakadtam,kiabálni kezdtem,jött erre az igazi dokim és jól letolta a nőt,hogy mit képzel magáról,ilyet nem lehet csinálni.

Ráadásul tegnap az is rossz volt amikor láttam azt a mentőautot,aminek egy kicsibaba képe van az oldalán és szirénázva nagyon sietett valahová...Ez koraszülött mentő autó?Mindenesetre összeszorult a gyomrom,nem tudom mit érezhetett az az anyuka akinek a picijét vitték...

Annyit ficánkol a kicsikém,hogy kész vagyok töle.Neketek néha nem fájdalmasak a mozdulatai.Soha nem fáj a hasam,nem is keményedek,de néha mikor megmozdul elég kellemetlen...Persze csak fizikailag,mert a lelkemnek olyan jó...Kép

Puszi
Gömbi
32+5
gömbölyû

pipocs

Hanee, köszi az ajánlatot. Mostanában nem úgy néz ki, hogy sajnos vásárláson kívül bárhova is eljutok, teljesen kivagyok, rengeteget alszok, fájlalom a hasam.

Neutrális? Ezt még nem hallottam. Naturálison azt értem, hogy köntörfalazás nélkül, a teljes valójában leírni a dolgot, mégha durván hangzik is. Nem jól használtam?Kép Az is lehet. Most nyakamba kapom a várost, de estére utánanézek ígérem.

BNV május 14. Én tutira nem megyek oda, úgyhogy nekem klassz a tali időpontjára, ha meg délután van, akkor szerintem lesznek, akik onnan jöhetnek. Én nem szeretnék a vásárról menni szülni. Igaz, hogy 06.12-re írtak ki, de a becsült méretek szerint akár 05.31. is lehet, ha meg már így állunk, meg kinyílt a méhszáj is, akkor bármi és bármikor megtörténhet.

Rita, köszönöm a választ! Többektől jót hallottam az Újpesti Szülőotthonról. Szerintetek gáz lenne dokit váltanom? Lehet, hogy az sem venné jó néven, akihez mennél, mondván, hogy őt is bármikor faképnél hagyhatom. Gondolkodás van rajta, de nagyon.

Wica, én szerintem nem sokkal előtte érek oda, még van némi elintéznivalóm. Tehát: farmer + sportcipő + pulcsi + bőrkabi + fekete válltáska - előreláthatólag - meg egy kis esernyőKép

Gyerekek, amióta átléptem a 30. hetet, rohannak a napok és én cseppet sem lettem gyorsabbKépKépKép
timmba

Gömbölyű! Én is dohányoztam és az a véleményem, hogy a cigiről nem lehet leszokni, csak abbahagyni. Részemről akár rágyujtok az életben még, akár nem, szerintem mindig kívánni fogom. Teljesen megértelek!
timmba

Rókica!
Én az első kettőnél sem kértem semmi fájdalom csillapitott pedig a Dávid 26 óra alatt lett meg a Domi meg 8,és nekem az orvosom volt fontos azért szülök itt!
Rita 29

rita77

Még elfelejtettem valamit.Az otthon egyedül a gyerekkel téma.Engem nem érdekel,ha ezért bárki elítél majd a környezetemben ,igenis nagyon sokat fogunk eljárni otthonról hárman.Apa ,Baba+én.Sőt mi néha apárommal is megyünk majd esténként ketten.Én most is járok mindenfelé.Esténként otthon a barátnőimmel,mindig megyünk valahova beülni(nem füstös helyre),ha meg nincs erőm,akkor mindig jön egy kisebb baráti tarsaság esténként tv-zünk,ők iszogatnak én eszegetekKép
Viszont sajnos az tény,hogy nem sok olyan hely van ahová babával lehet menni és ez igazságtalanság,nem hinném ,hogy otthon ülővé kelle válni,persze át kell szervezni az életet kissé.Ez nálam egyenlőre persze csak elmélet,hiszen első gyerek ,aztán lehet,hogy egész másképp alakul...Hulla leszek minden napKép

LányokKép
Nem tudjátok véletlenül,hogy mellrákszűrésre lehet-e most menni.Mammográfiára még akoromnál fogva nem mehetek,viszon szeretném a szoptatás előtt megvizsgáltatni.Pár hónapja voltam dokinál,akkor manuálisan vizsgálta,de én szeretné m most valami géppel.Azelőtt nekem volt,hogy ultrahanggal nézték,azt lehetne most is?És kérésre adhat a házidoki oda beutalót?

Na picit eldugulok.

HaneeKép
Multkor irtam,hogy a www.magyarorszag.hu-n meg tudod nézni a szocpollal kapcsolatos dolgokat.sikerült?
gömbölyû

Gömbölyű:

Szerintem a mellröntgen (mammográfia) most nem ajánlott, viszont mikor nekem csinálták, megnézték ultrahanggal is a melleimet. Azt biztos lehet, mert ugye a hasunkat is ultrahangozzák! Kérdezd meg az orvosod!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba:
Ez érdekes, én is dohányoztam, de egyáltalán nem kivánom a cigit Kép

hanee
hanee

Gömbölyü:
Mindenhol csak az általános szabályok vannak. Bankonként eltérő, hogy ki mit hogy fogad el, ráadásul a kérdésemre nincs sehol válasz: ez majd elvileg ma kiderül mert találkozom a bankos ügyintézővel is.

Amiatt, hogy akarsz majd járni ide-oda szerintem ne érezz lelkiismeret furdallást, csak azt ne csináld amit unokatesóm, hogy lelép délben és hazamegy este 11-kor, a gyereke meg bőg, hogy hol van anya..
Én is el fogok járni itthonról, de szerintem leginkább a gyerekkel együtt Kép Lehet gyerekkel is szervezni sokmindent, csak jól kell tudni szervezni Kép Persze szinházba nem viheti az ember a féléves gyerekét általában, de végül is erre vannak a nagymamák és nagypapák, hogy ilyenkor jöjjenek segíteni néha néha Kép
Szerintem az jó ha az ember nem zárkózik be csak azért mert terhes/gyereke van. Nem szabad. Én is megyek ide-oda, amennyire birok Kép
Mondjuk én itthonülös tipus vagyok, szóval itthon sem unatkozok: festek, tanulok, varrok, kötök, rendezgetek, pakolgatok, netezgetek Kép

hanee
hanee

Hanee:

Na pont erre gondoltam én is,ilyen eljárkálásokra.Semmiképpen nem csinálnám azt,hogy egész nap nem vagyok otthon.Szerintem is egy csomó programot lehet gyerekkel szervezni.

Nálunk apa már most azon szomorkodik,hogy nekem bezzeg milyen jó egész nap láthatom a picinket,ő meg menjen dolgozni...Főleg azt mondja az elején lesz rossz,mert egész nap csak arra tud majd gondolni mi van velünk otthon.

Most lenne egy nagyon banális kérdésem,de erről mindig össze-vissza olvasok:most tulajdonképpen mennyi ideig tart a terhesség?Egyik helyen azt írják:38-42 hét.A másikon:36-40 hét,aztán olvastam ilyet is:37-40.
azért kérdezem mert én már annyira szeretném látni a babánkatKépÉs azt szeretném,hogy mihelyst lehet jöjjön.Ha 36-40 hét,akkor már a 36.-on.Ha 37-40 hét,akkor már a 37.-en.Ha 38-42 hét,akkor már a 38.-on.KépKépKépKépMeghát tudni szeretném mikortol lehet rá számítani.

Különben én csak az elején nem kívántam a cigit,de most már sajna egyre jobban.Az a baj,hogy erről csak a csoki tereli el a figyelmemet...Kép
gömbölyû

Szia Gömbölyű! Kép

Szabályos, 28 naponkénti ciklusok esetén a terhesség időtartama az utolsó menstruáció első napjától számított 10 holdhónap (azaz 40 hét vagy 280 nap). Gyakorlatban a szülés időpontjának kiszámításához a Naegele-féle számítást alkalmazzuk: utolsó havivérzés első napjához hozzáadunk hét napot és visszaszámolunk három naptári hónapot. (Például, ha az utolsó havivérzés első napja december 1, akkor a szülés várható ideje a következő év szeptember 8-a lesz.)

Alkalmazható ez a kalkuláció akkor is, ha a ciklusok szabályosak, de nem 28 naposak. Ilyenkor a kiszámított terminushoz annyi napot adunk hozzá vagy veszünk el, amennyivel a ciklus a 28 naptól eltér.

Tudtátok, hogy létezik olyan naptár, ahol a gyermek nemét lehet megtudni, attól függően, hogy hány éves a kismama, és melyik hónapban lett állapotos??
szmercsa
szmercsa

szépen tudok fogalmazni, bocsi Kép
'a macska fel van mászva a fára Kép
szmercsa
Kép
szmercsa

SzmercsaKép
Azt tudom,hogy melyik napra vagyok kiirva.30 napos ciklusaim voltak.De az csak azt mutatja meg,hogy mikor jöhet MAXIMUM a baba,vagy nem?Na most jól megkavarodtam.Mert hát ugye egy baba előbb is jöhet és arra vagyok kíváncsi,hogy melyik az az intervallum(hetekben)ami normális.
gömbölyû

Gömbölyű, még egy kis infó Kép Talán segít...

Tudni kell, hogy minden számítás csak bizonyos statisztikai pontossággal képes megadni a szülés időpontját. A kapott napon csak a szülések kb. 10 százaléka következik be, +1-14 napon belül viszont szülések további 70 százaléka zajlik le fennmaradó 20 százalék koraszülés vagy túlhordás.

További adatokat is figyelembe veszünk a szülés várható idejének kiszámolásához: ilyen az első magzatmozgás megérzésének ideje, a fogamzás napjának ismerete, az ébredési hőmérsékleti görbe. A fogamzás napjának ismerete alapján 266 nap múlva várható szülés.

Megkérdezhetem, hogy mi a neme a babádnak?? Ha lehet tudni, ill. melyik hónapban és hány éves voltál mikor megfoggant a babuci?? Annyira kíváncsi vagyok, hogy működik -e a táblázat Kép Habár a nemét ne is áruld el, majd tippelek a táblázat szerint Kép Kép
szmercsa
szmercsa

SzmercsaKép
Köszi,sokat segítettél.

Oké,akkor próbáljuk ki azt a táblázatot.
19 éves voltam amikor babóca megfogant,szeptember 18-án.(A nap is szinte biztos ,mert terveztük és számolgattunk és ez volt akkor félidő két menstruácio között.)
Ha meg van az eredmény írj és megírom a nemét,kiváncsi vagyok működik-e.Kép
gömbölyû

Kép
a táblázat szerint, ha a babi szeptemberben fogant, akkor fiúcska kell, hogy legyen, nos???
Izgatottan várom a választ!!!! Kép
nekem működött a táblázat Kép
szmercsa

Szmercsa!

Köszi, ezt már próbáltuk az elején. Mármint a naptárt ami megmutatja a gyermek nemét.
Kb. a fele társagnál jött be, a felénél nem, úgyhogy pár nap után meghoztuk a döntést, hogy ez is csak népi hiedelem.
Már ha ez az a kínai kiszámolós téma.
Nekem pl. tuti lányt jósolt, és tuti fiacskám lesz.Kép

Szerintem is lehet menni majd a Picúrokkal. Haneeval már meg is beszéltük, hogy majd megyünk horgászni. Ők nem szeretnek, de felvetettem neki, hogy csinálhatunk bográcsban paprikás krumplit, vagy lecsót, erre belelkesült.Kép
Azért nem halat csinálunk bográcsban, mert Laci visszaengedi. Sajnálja szegényeket.
Jó kis horgász.KépKépKép
De ezenkívül is ezer dolgot lehet csinálni szerintem.
Nagyszülők, barátok, rokonok látogatása oda-vissza.
Az is eltart egész nap.
Mire összecihelődsz a kis porponyttyal, utána meg vissza.
Meg azért azt is figyelembe kell venni, hogy a 2-3 óránkénti szoptatás miatt nem biztos, hogy lesz akkora vehemenciánk, hogy még kimozdulni is lesz kedvünk. Szerintem örülünk, ha aludni tudunk egy kicsit.
Egyébként meg abból a szempontból sokkal jobb helyzetben vagyunk, hogy nyári babák lesznek.
Télen én baba nélkül sem nagyon szoktam kívánkozni sehova, nemhogy babával.

Zsebi!

Lehet, hogy csak ez a hülye front kavar most be neked depi ügyben.
Remélem hamar túl leszel rajta.
Én már a 12. héttől nem dolgozom, mert kirúgtak azok a szemetek.
Akkor azt hittem itt a világvége.
Nem bírok meglenni, ha nem csinálok valamit.
1 hónap után viszont rájöttem, hogy milyen jó itthon lenni, és csak a Picurkóra figyelni.
Ha olyan kedvem volt lefeküdtem, és 2 órán keresztül csak a pocimat fogtam, hogy mit érzek. Lehet, hogy ezért is éreztem már olyan hamar.
Persze ezen az időszakon már túl vagyunk,de a terhesség minden korának meg van a maga szépsége.
Nem tragédia ha egy kicsit lelassulsz, és befelé figyelsz.
Lehet, hogy arra is megtalálod a választ, hogy mi az amitől ennyire félsz.
Bár ha jól tudom te jársz a Szent Imrébe tornázni, vagy relaxra?
Állítólag az felszabadítja az ember félelmeit. Mármint a relax. Az öreg Bálint tartja, ha minden igaz.

Kinyílás:

Vigyázzon mindenki, akinek még kell egy kis idő.
Főleg, hogy pénteken 0-5 fok lesz, szombaton meg 15.
De egyébként azok akik kinyílnak szülés előtt 1-2 ujjnyira, sokkal hamarabb szülnek meg.
Legalábbis akik így jártak, ezt állítják.

Képzeljétek!

Tegnap én is betojtam, mert este a szokásos kis mensi görcs szerű valami helyett a derekam kezdett el fájni, annyira, hogy azt hittem elkezdtem vajudi.
Erre gyorsan feltűztem lefeküdni.
Kiváncsi leszek mit mond este a doki.

Valaki kérdezte /ismét nem jegyeztem fel, hogy ki/ a szülésről álmodást.
Én már két hónaposan álmodtam róla. Kétszer is. Mindkétszer tisztán láttam, hogy fiam lesz. Mind a kettőnél a kitolási szakot álmodtam meg, azt, hogy ülve nyomok. Annyi különbség volt a kettő között, hogy az egyikben kb.5 centis volt a Picúr haja, a másikban 10. De mindkét alkalommal égnek álló tüsihaj volt.Kép
Mostanában sokkal zavarosabbak a szülés álmaim. Mintha nem is álmok, hanem érzetek lennének.
Lehet, hogy azért, mert sokat vagyok fenn éjszaka a pisilés miatt. Sokszor olyan, mintha nem is én szülnék, hanem valaki más, olyan össza-vissza zavaros.
Róki! Tudsz erre valami okosat?

A találka nekem is tökéletes, ha Picúr nem jön 2 héttel hamarabb.Kép
A börzére én is nagyon akartam menni, de azt mondják, hogy annyival nem olcsóbb a pelus, meg a kocsi, mint egy jó diszkontban.
A tömeg, meg a meleg meg nagyon durva.
Állítólag közelharc van.
Aki már most kipurcan 1-2 óra vásárlástól az tuti nem fogja bírni. Ráadásul az még egy hónap.
Ha valakit érdekel kaptam a védőnénitől egy prospektust.
Hazai pelus gyártók. Külföldi minőséget kínálnak sokkal olcsóbban.
Van ilyen kisebb próba kiszerelés is.
Nem ismeri valaki a boltot?
Mondjuk Mircike.
Újpesten van a József Attila utca 54. szám alatt.
Flexikó kft.
Szerintem én veszek egy próbát a Babylove mellé, amit már megvettem a kórházi csomaghoz.

Gem, Banett!

Ismét megpróbálkoztam a küldéssel.Kép
pipocs

Szia Szmercsa!

Még a legeslegelején mi is nézegettük ezt a táblázatot a nemekkel. És nekünk tényleg bejött. Legalábbis, ha tényleg leányzó lesz a lelkem, és nem viccel meg bennünket. Bár most nem találom azt a címet ahol ez volt. Leírnád mégegyszer, érdekes volna most újra megnézni, hogy hány százalékunknak jött be.

TIMMBA!
NE HARAGUDJ, DE MA MÉGSEM FOGOK ELJUTNI AZ ELŐADÁSRA! NAGYON SAJNÁLOM!! PEDIG SZERETTELEK VOLNA MEGISMERNI, ÉS EZ A MAI TÉMA ANNYIRA ÉRDEKELT VOLNA Kép!!

Szia

Wica
32+1
wica

Pipocs!
Bocsesz, nem tudtam, hogy már túl vagytok rajta, kb. 2 napja regisztráltattam magam.
Habár hozzá kell tennem, hogy a családunkban most ápr. 10-én született egy baba, fiúnak várták, és a végeredmény - mindenki nagy megdöbbenésére - kislány lett Kép Kép Tehát, lehetséges, hogy érdemesebb kivárni a végét... ?? Kép
szmercsa

Pipocs!
Küldtem neked e-mail, de a freemail-es postafiókod megtelt, és nem fogadta be a levelem. Leellenőriznéd?
Köszi
Gem
28+3
gemini

Szia Wica Kép

itt a honlap címe: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=95&cid=45736
legalábbis én itt találtam Kép
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!
Mocsok idő van ma, legalább is itt PestenKép. Brrr! Hová lett a tavasz? Ez a vacak idő is, meg az állandó frontok is okozhatnak depresszív hangulatot.

Johanna!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ezt mind neked küldöm! Gyógyulj meg és ne szomorkodj!!! (Mondom ezt én, aki 4. hete beteg, és a 7végére teljesen elfogyott a lelki erőmKép.) Na, de komolyan gondolom; a Babónak nem tesz jót, ha depressziós hangulatban vagy! És az tök jó hír, h. behelyezkedettKép! Helyezkedni tudni kellKép!

Eü-s lányok/asszonyok!
Mit tudtok arról, h. az antibiotikumtól késhet a menses? Már uh-ra (holnap lesz) is elküldtek, mert azt hiszik, h. várandós vagyok. Hat-hét napja késik a mensesem. Szerintem nem vagyok az, a vizeletteszt is negatív lett, de a nőgyógyász ragaszkodik az uh-hoz. Ám legyen, legalább megtudom, h. minden rendben!

Szia Szmercsa!
Nem emlékszem, h. üdvözöltelek volna, úh. most megteszem: Üdv közöttünkKép!
Fel tudnád varázsolni ide azt a táblázatot? Engem is érdekel, h. hogy működikKép! Sok egyéb táblázat alapján a férjem lányKép, az anyukám férfiKép stb., szóval nem nagyon jön be.

PocakosokKép!
Vigyázzatok magatokra nagyon! És élvezzétek az utolsó heteket, mert aztán kezdődik a "nagy kaland"Kép!

Márti
csmarti

SzmercsaKép
Kislány!!!!!!!!!!!!!!!Tuti,ezt mondták a 20 és a 29 hetes uh-on is.Kép
gömbölyû

Gömbölyü:
Még egy kis adalék: A baba valódi fejlődési ideje 38 hét, ezt úgy kell érteni, hogy amikor én azt mondom, hogy 29 hetes terhes vagyok, valójában a babának egy 27 hetes körüli fejlődését jelenti. Sok szakirodalom azért irja, hogy 38-40 hét a terhesség ideje, mert bár a 40 hét a normál terhességi idő, gyakran előfordul, hogy korábban jön a baba a vélt számítás alapján. +- 1 hetes eltérést simán belevehetsz, hacsak nem tudod a pontos fogantatási időpontot, mert semmi sem tökéletesen pontos a mai orvostudomány állása szerint..

hanee
hanee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?