Új privát üzeneted érkezett!

Banett? Timmba!
Szerintem az a fontos, hogy Ti mit akartok a vajúdásotok, szülésetek közben! Ha nem akarjátok a párotokat, akkor az úgy van jól, ne foglalkozzatok azzal, hogy mások minek tartanak. Mellesleg semmi közük hozzá.
Én pont attól féltem, hogy nem akar majd bejönni, régebben ugyanis mindig ezt mondta. Aztán ahogy néztem a Szülőszoba sorozatot, ő is egyre gyakrabban és hosszabb ideig odaült mellém. Hogy ennek hatására vagy más miatt, nem tudom, de aztán ő mondta, hogy ott akar lenni, mert vigyázni akar ránk. Nagyon örültem neki, hogy így döntött, ráadásul nem nekem kellett őt rábeszélnem.
Nekem ez volt a vágyam, nekem biztosan így lesz jó. Az, hogy Ti máshogy gondoljátok, érzitek, egyáltalán nem baj!!

Timmba!
Akkor biztos minden rendben a placentával, különben mondta volna. "Írásos leletet" nem kaptál?

Most meg a gyomrom fáj. Lehet, hogy tegnap is az emésztésemmel volt a gond, nem is a pocimmal?
Nektek szokott hőhullámotok lenni? Néha olyan, mintha a fejemet elöntené a forróság. Nem izzadok, nincs melegem, csak az arcom ég 1-2 percig.

Éva

Kép
sygnum

Éva
Nekem szokott ilyen lenni. Olyan fura, mintha az ember nem is terhes lenne, hanem változó korban. :-))

Vanda
Mindig elfelejtem, de akartam írni, hogy akkor neked is boldog névnapot. Szégyenkezem itt, hogy nem tudtam, mert én megtanultam az egész naptárt, hogy mikor milyen névnap van. Csak úgy unalomból gyerekkoromban. A memóriám azóta is nagyon jó. Gondolom, edzettem! :-)) Zömében emlékszem is, hogy mikor milyen nap van. A kritikusabb neveket csak hónap szerint tudom elhelyezni, napra pontosan már nem megy. Háklis is vagyok azóta a nevekre, hogy mindenkit köszöntsek a névnapján, de azt nem tudtam, hogy Andrea napon ünnepled a neved. :-(( Lehet, hogy régebben nem volt a naptárban? :-))

Banett

Kép
banett

Vanda!

Köszi a rózsa csokrot, tündér vagy!Kép

Márti, Timba!

Nektek is köszi.

És minden Andreának viszont kívánom!Kép

Szmercsa!

Szia köztünk.
pipocs

Mzx!

Nekem is van gondom a pajzsmirigyemmel, mert strumám van és van benne egy göb is. Egyenlöre nem csinálnak vele semmit mert a göb nem nő a TSH meg a T4 és a T3 is rendben van. Csak annyi hogy havonta járok vérvételre. Ja meg jodid 200-at szedek, semmi más. Ezekkel még annyi a teendő, hogy ha a baba megszületik akkor a sarkábol rögtön vesznek vért és rögtön megvizsgálják. Egyébként is megtennék csak kicsit késöbb és ráérösebb eredmény készitéssel!
Hát én ennyit tudok róla!

Az Andreáknak boldog névnapot kivánok!!!

Jo éjszakát mindenkinek!!

Giggancs (31+1)
giggancs

Mircike!

Mivel fordítva olvastam vissza, /tehát a reggelit olvastam el később/ csak most vettem észre, hogy te is "meghúztad a fülemet"
Puszi érte, köszönöm.Kép

Más: ma volt kinnt a védőnéni családlátogatáson.
Múlthéten megbeszéltük, hogy 14 óra után jön.
Este mi még éjfélkor szereltünk, meg fűrészeltünk. Természetesen Picurkónak.
Gondoltam majd ma gyorsan rendbevágom a lakást.
Erre a hugom segítséget kért egy nagyon sürgős esetben, amit délelőtt elmentünk elintézni.
1-re értünk haza.
Gondoltam az még jó, ha nem is csilivili rend lesz, de egy porszívózás, felmosás belefér.
Erre nem beállítanak 1 óra 10 perckor???!!
Azt hittem gutaütést kapok.
pipocs

Ja még valami!

Ez egy tegnapi szösszenet!

Elmentem tegnap a II. kerületbe a párommal, mert oda volt fuvarja. Erre kitalálta, hogy menjük be a Szemlőhegyi barlangba.
Gondoltam miért ne. Még sosem voltam. Csodás volt, de arra nem számítottam, /ő sem/ hogy kb. 10 emeletnyit kell majd felfelé lépcsőzni. Nem is akármilyen lépcsőn, hanem olyanon, ahol egy lépcsőfok kb. 3-nak felel meg.
Mondtam a vezetőnek, hogy lehet, hogy a végére én már vajúdni fogok.
De nem lett semmi gond.Kép
Mindenestre az ablakpucolással várok a 38. hétig.
Mostmár nem nagyon akarok kockáztatni.
pipocs

Banett!
Nekem is ez jutott eszembe. Szomorú leszek, ha ezzel fogok kínlódni majdan. Anyám szenvedett tőle nagyon. Lehet, hogy ez vmi örökletes hajlam?

Éva

Kép
sygnum

Rokica
Szerintem akkor minden rendben a pároddal Kép! Ha egyébként ennyit segít, akkor nézd el neki, ha a felkészítőt kihagyja. Éva ötlete szerintem is jó, próbáld csak a szülőszoba látogatásra elcsalni, arra biztos hajlandó lesz. Meg az sem árt, ha ő is látja.

Vanda
Azért ne sokáig istápolgasd a kolléganőt, elvégre már szabin vagy Kép! A kocsink egyenlőre működőképes, nem eszi az olajat sem, szóval lekopogom, talán most tényleg jól csinálták meg.
Nagyon várom már én is a holnapi napot!

Adri
28+2
adri77

Lányok!

Lehet, hogy nem mondok újat, de akik elszállt üzenetekkel szenvednek, ez lehet egy megoldás:

Küldés gomb megnyomása után hibaüzenet (ugye ezt értitek elszállás alatt?). Ha ilyenkor megnyomjátok a böngészőn felül a Vissza gombot, akkor meg szokott jelenni (legalábbis nekem) az el nem küldött üzenet, és lehet újra próbálkozni. Ez még akkor is be szokott válni, ha szakad közben a kapcsolat és újra kell tárcsázni. Csak nem szabad becsukni az ablakot!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ti hogy készültök (lelkileg) a szülésre? Most hogy már kevesebb van előttem mint mögöttem, kezd újra elfogni az aggodalom. És a párom nem túl megértő, csak legyint hogy túlreagálom és biztos sokkal könnyebb lesz mint amennyire most félek tőle. Ilyenkor szeretném bokánrúgni. Nagy a szája, bezzeg ha neki kéne ilyesmire felkészülni!!!

rokica
21+0

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Rokica!
Jó kérdés! Én évek óta foglalkozok a szüléssel, szívem szerint már régen szültem volna. Ennyi idő alatt gondolom leülepedtek bennem a dolgok és igazából nincsen bennem már félelem. Ill. 1 dologtól "félek", és az az, hogy a babával minden rendben legyen közben. Ez meg nem fog elmúlni, de sztem ez normális aggódás.
Meg van még egy vmi, ami segített. Van egy nővérem, akinek 2 gyereke van. Elmesélte a szüléseit, és csak neki hiszek. Eldöntöttem, hogy a rémtörténeteket kizárom az agyamból, azoknak ugyanis (szerintem) van oka. Legtöbbször az, hogy ha ok nélkül beleavatkoznak a vajúdás folyamatába (akár csak egy burokrepesztéssel is!), akkor az megzavarhatja a természetes lefolyást és ebből adódhatnak problémák később.
Ezt a nővérem történetei is igazolják, a 2. gyereknél már nem engedte, hogy hozzányúljanak. Ezután az volt a véleménye, hogy "ez a szülés egy álom volt". Szó szerint ezt mondta.
Most biztos nem sokat segítettem, de én valahogy nem félek a szüléstől (pedig már csak 6 hetem van), sőt inkább olyan kíváncsi vagyok.

Éva

Kép
sygnum

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Már régen írtam, és nem is tudom már kinek mit akartam. Most is rövid leszek, mert du. van egy vizsgám. Ja meg csütörtökön is, azt hiszem kicsit besűrítettem ezeket magamnak, no mindegy.

Rokica, Banett, Timmba!

Szerintem se erőltesd a dolgot a párodnál, lehet, hogy azért érzi magát fejézve mert nem is magyar, és valahogy úgy érzi kilóg majd a csapatból. Az én párom elég lelkes, bár vásárolni együtt nem nagyon megyünk, mert kicsit türelmetlen, de mivel minden másban lehet rá számítani, így nem is bánom. Mos, takarít, mosogat ha kell. Főz is, bár akkor mindent 5 x megkérdez, mert az ugye nem tud, de igyexik. Kép Egyébként a hülye időpont miatt az előkészítőre ő sem fog eljönni, bár lehet, hogy talán 1-re sikerül, de mindenről be kell számolnom mindíg.(Timmba, Rokica! HOLNAP JÖTTÖK??) Egyébként az elején ő sem akart bejönni, mert minden véres dologtól kiakad. Én nem is akartam erőltetni, de szerencsére pont a nővéreméknél voltunk amikor felmerült ez a dolog, a tesóm kérdezett rá, és amikor azt válaszolta, hogy nem tudja, akkor pont a sógorom, aki mellesleg vérre ájúlós típus (viccesek ezek a férfiak Kép) győzte meg arról, hogy nehogy kihagyja, mert hihetetlen élmény. Ettől kezdve ez nálunk nem is kérdés. Azt viszont pont ma mondtam neki, hogy ne bántódjon meg, ha közben elküldöm melegebb égtájakra, mert ugye a szülő anyukák szoktak ilyet csinálni.
Tehát én azt is totálisan megértem, ha valaki egyedül szeretne szülni.

A parázásról csak annyit, hogy néhány napja valahogy én is teljesen be vagyok tojva. Ma vagyunk pont 32 hetesek, és ha belegondolok, hogy most már csak 8 hét!! van hátha, már ha pontosan jön, hát kicsit rámtör a frász. Mitől is félek? Hát, hogy baromira fáj, meg hogy rendeben legyen minden a picivel, ja és lehetőleg velem is, és attól is, hogy jó anyuka leszek-e. De azt hiszem, ezek normális dolgok. Lassan elkezdek már én is mosni, vasalni, bár még egy szekrény hiányzik a babaszobából, és azt hiszem, hogy a kórházi csomit is össze kell állítani. Úgy szaladnak a hetek, hogy csak na!

Ja! Lányok, ti hogy álltok az intim kapcsolattal?? Magyarán szólva a szex-el? Aki bírja, és orvosilag panaszmentes az meddig csinálhatja még? Valahol azt írják, hogy végig lehet, csak óvatosan, valahol azt, hogy az utolsó két hónapban már ne. Szerintetek?

Pusszancs nektek!

Wica
32
wica

Sziasztok,

Mi tegnap voltunk az OBI-ban még vettünk egy kis polcos akármit (elvileg telefonállvány, de én babacuccokat fogok rajta tartani) és némi fa anyagot, amiből a párom megcsinálja a magasítást a majdani "pelenkázóra" és a fürdőkádra a tartót, amire majd a kádat tudjuk tenni Kép Ja meg vettem szivacsot (töltelékszivacs), mert elkezdtem varrni egy zsebestartót és kicsit meg akarom vele tölteni, hogy ne legyen olyan püttyedt az egész.. majd ha kész lesz lefotózom Kép

Rokica:
Szerintem no para a szülés miatt.. gondolj arra, hogy előtted többmilliárd nő is átment már ezen a dolgon és a legtöbben sokkal rosszabb körülmények között szültek meg mint mi, mégis életben vannak és komplikációmentes volt az egész! Meg gondolj arra is, hogy egyben ez egy élmény is, ráadásul amikor agyerekedet a kezedbe adják, akkor már nem fog érdekelni sem a fájdalom, sem semmi egyéb, csakis ő Kép Én valahogy mindig úgy képzeltem el régen, hogy amikor megszületik a babám, akkor már csak ő fog érdekelni és totál megváltozik az életem is meg minden.. ugyanazt az izgalmat lehet átélni talán, amikor az ember kiskutyát hoz (persze az sokkal kisebb, de akkor is).. és a kis jövevénynek próbál mindent megadni hogy beilleszkedjen a családba.. szerintem itt is valami ilyesmi fog történni azt leszámítva, hogy a gyerek az mégnagyobb izgalmat okoz Kép
Ahogy számolgatom, már nekem is csak 10-11 hetem van hátra.. humm.. ennyire rövid idő alatt kell levizsgáznom ??? Kép

Székrekedés:
Már elmúlt az a seb is szerintem, igaz krémet sem vettem, de ez tényleg csak valami külső karcolás lehet, nem fáj a fenekem, sőt annak a helye sem. Viszont tegnap egy nagyon keveset tudtam még este kakilni, ami nem volt olyan kemény és egyáltalán nem okozott gondot a dolog (nem is vérzett már utána).

Holnap megyek a dokihoz, kiváncsi vagyok már hogy van a picurom!
Pipocska: te hányra mész?

Giggancs, ha olvasol.. ma már tényleg felhívlak, mert ma már nem rohanok sehova végre Kép

Tegnap elkezdtem mosni babacuccokat: a törülközőkig jutottam (a törülközőkkel kezdtem) Kép Kipakoltam az összes kimosandó cuccot a kiskádba (ami nem is olyan kicsi) és kifolyik a tetején annyi van! Ez nem lesz kis munka, ha most elkezdtem, higgadt tempóban a 44. hét végére kész leszek vele Kép Kép

hanee (28+6)
hanee

Sziasztok!

Egy kis info:

Mit NE egyen a terhesség alatt?

Bizonyos élelmiszerek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek árthatnak a magzatnak - ezeket érdemes elkerülni.
*Lágy és rokfort típusú sajtok - A camambert, a brie, a márványsajt Listeria baktériumot tartalmazhat, ami vetélést vagy halvaszülést okozhat.
*Nyers vagy nem eléggé főtt hús - Mérgezést okozó élősködő lehet benne. A fertőzésnek az anyánál nincs tünete, de a magzatba kerülve súlyos szem- és agykárosodást idézhet elő. A húst mindig főzze vagy süsse meg, nyers hússal való érintkezés után azonnal mosson kezet.
*Mosatlan gyümölcs, zöldség - Alaposan mossa meg, hogy ne maradhasson rajta földszennyeződés.
*Földimogyoró - Egyre több gyermek allergiás a földimogyoróra. Egyes elméletek szerint ők veleszületetten érzékenyek a földimogyoróban levő fehérjékre. Ha az anyának vagy az apának élelmiszerallergiája, szénanáthája, ekcémája vagy asztmája van, a terhesség során az anya ne egyen földimogyorót.
manó27

Wica:
Sex.. hát igen.. a legtöbb szakirodalom szerint lehet végig, ha nincs tőle semmi probléma, de az utolsó hetekre már egyik sem ajánlja. Vagyis a 9. hónapra. Csakis szülésbeindítónak.
Sokat nem segítek vele, de a saját "tapasztalatom" most az, hogy nekem már totálisan elment tőle a kedvem igy a 8. hónaphoz közeledve. Vagyis pontosítanék: kedvem lenne hozzá, de mostmár nem esik jól sem mozogni, sem semmi.. a hasamnak sem esik már jól igazán, és bár magát a sexet nagyon tudom élvezni, sokszor az egészet az mérgezné meg, hogy "jajj ez igy nem kényelmes", "jajj igy nyomod a hasamat", stb.. ugyhogy most igy úgy vagyok vele, hogy amikor már nem bírom sex nélkül akkor van (párom örömére), a fennmaradó hétben pedig nincs.. szóval heti egyszeri gyakorisággal van most kb.. nálam ugye a gerincem is gond: ha épp fáj, akkor tuti nincs sex (normál esetben sem). Szerencsére mostanában valahogy kevesebbet fáj, bár a hétvégi autómosást megéreztem. Érdekes, hogy ott sem a pocakom érezte meg, hanem a gerincem a hajolgatást és mászkálást Kép Kép Szóval ez a problémám nem lenne, szerintem még simán pattoghatnék Kép
De szóval én azt tanácsolnám neked (is), hogy ha úgy érzed, hogy szeretnél sexelni (és nincs orvosi ellenjavallat), akkor csináld, csak óvatosan! A méh ilyenkor már lejebb szállt, mondjuk ki: nem szabad olyan mélyen behatolni mint egyébként, az fájdalmat is okozhat.. de ezt ha a pároddal megbeszéled, biztosan megérti és figyelni fog. Meg szerintem akinek már nem esik jól igy a vége felé ne érezze magát szarul miatta, végül is ez a 2-3 hónap csak átmeneti ilyen szempontból Kép

hanee
hanee

Vettem Tamarin lekvárt a székrekedésre a gyógyszertárban, a védőnénim is ezt ajánlotta. Itthon jobban megnéztem, szép nagy betűkkel rajta van, hogy terhesség és szoptatás alatt NEM használható. 1300 Ft volt Kép, szerintetek visszaváltják???

Éva, köszi a megnyugtatást, remélem nekem sincs komolyabb problémám. A pulzusomról már panaszkodtam nektek korábban is, ijesztően felszökik sokszor. Ezek szerint ezért van...

Timmba, Banett! Nálunk sem papás szülés lesz, én is szülésznőt szeretnék emiatt. A vajúdás alatt bent lesz, de a férjem az a típus, aki a Vészhelyzetből egy kockát sem tud megnézni, nem akarom, hogy ha rám néz utána, akkor esetleg ne a "gyönyörű" feleségét lássa bennem. Rá az ilyenek erősen hatnak, tartok tőle, hogy gondok lennének ebből, így inkább feszélyezne a jelenléte abban a szakaszban, amikor már jön minden alulról (ha értitek mire gondolok..). Szerintem titokban nagyon örül, hogy így gondolom, de másoknak azt mondja, hogy majd még meglátjuk, hogy bejön-e. Ha azt mondja, hogy nem jön be, akkor az ismerősök kiakadnak, és elkezdenek neki tanácsokat osztogatni, hogy miért nem teszi jól, ha nem jön be. Szerintem senkinek semmi köze hozzá, de azért sajnálom szegényt, mert úgy tűnik, hogy a fiúk felé manapság már elvárás, hogy íly módon is megfelelően támogassák az anyukát. Mintha ezzel azt jelentette volna ki, hogy őt nem érdekli sem az én szenvedésem, sem a gyereke.

Mzx-Móni (29+2)

Kép

Kép
mzx

Manó:
Mindenfélét irnak ám, hogy nem szabad ezt, nem szabad azt.. az még ok, hogy a húst főve vagy sütve együk, meg az is, hogy ne együnk mosatlan gyümölcsöt, de pl. a camembert sajtról én nem vagyok hajlandó lemondani Kép Ez szerintem inkább arra vonatkozhatna, hogy az ilyeneket biztos helyről szerezze be az ember (biztos helynek számít ilyenkor a jól megszokott közért, ahol pl. a Bakony Camembertet megveszem, amit már évek óta fogyasztok).

hanee
hanee

Sziasztok Kép

Köszönöm mindenkinek aki a haskeményedésről írt nekem.
Két hete voltam dokinál, akkor nézett méhszájat is, teljesen zárt volt. Jövő héten kell mennem megint, reménykedek, hogy még mindig zárt legyen!
Egyébként érdekes dolog ez a babák mérete a pocakban.... Nekem 30/5 naposan mért a dokim 1400 gr-ot, van akinek ilyenkor már 2000 gr körülit mérnek. Hogy van ez???
A haskeményedésem most megszünt (kopp-kopp-kopp) csak szombaton volt nagyon, de valszeg azért, mert egész délelőtt kocsiban ültem (borzasztó kényelmetlenül) és mikor hazajöttünk akkor kezdte el a keményedéseket ami egész délután tartott, este 7-ig. Persze a front is akkor kezdődött, nem tudom igazán mi lehetett.

Olvasom, hogy már elkezdtétek kimosni a babaruhákat. Én is hozzákezdek hamarosan, de most fogjuk elkezdeni kifesteni a babaszobát, gondoltam utána ráérek.
A kérdésem!
Milyen mosószerrel mostátok ki a ruhákat és használtatok-e öblítőt hozzá? Sok helyen olvasom, hogy nem tanácsos öblítőt használni, mi a véleményetek?
És hogy álltok a vásárlással? Nekünk még egy csomó minden hiányzik. Vettünk már kiságyat, pelenkázót, babakocsit, meg a "kezdőcsomag" ruhákat.
Kíváncsi lennék ki hol tart?

Mindenkinek nagyon szép napot Kép
Puszi Adrienn (33+1)
adrienn74

Johanna!

Hogy vagytok?Jöttök ma tornára?
manó27

Mzx:
Tapasztaltam már én is a hasonló hozzáállást!
Amig arról volt szó, hogy sima szülés, párom is vacilált, hogy be akar-e jönni, vagy sem. Végül kijelentette, hogy bejön, mert semmi sem szól az ellen, hogy bejöjjön. Mondtam neki, hogy ha akar, menjen ki, nem muszáj neki. Aztán ugye kiderült hogy császárom lesz, és igy már sokkal nyugodtabban mondta azt, hogy bejön. Szerintem ő is a véres részéről fél és saját elmondása alapján attól, hogy ENGEM szenvedni lásson: azt, akit a legjobban szeret. És szerintem sokunk párja igy lehet ezzel. Elég megrázó egy szülés, mondhatnám, hogy alapvetően nem férfinak való élmény, hogy ott látja élete szerelmét szenvedni és nem tud rajta segíteni, mert szerencsétlen gyereknek igyis, ugyis ki kell jönnie. Sokakban ez tényleg mély nyomot hagy. Most nálunk a végleges variáció az, hogy bejön, méghozzá a császárra, a Péterfyben ennek ugyanis nincs akadálya. Holnap a dokimmal is megbeszélem és bemutatom neki Ákost is. Igy ez számára is sokkal tisztább, egyszerűbb, én sem fogok szenvedni, ott tud lenni hogy megnyugtasson, de látni nem fogja a vágást, vagy a vért, viszont a gyerekét megfoghatja, amint megszületett. De természetesen el fogom neki mondani, hogy ott is: ha rosszul van, vagy úgy érzi, menjen majd ki nyugodtan. Kettőnk közül én vagyok az, aki pl. képes a tv-ben végignézni egy műtétet (nekem van hozzá gyomrom), ő ilyenkor mindig elfordítja a fejét. Megértem azt is, ha életben sem akar ilyesmiket látni: én a saját artroszkopiás térdmütétemet is végignéztem monitoron és egyáltalán nem lettem tőle rosszul Kép Mondjuk akkor 16 éves voltam..

De szóval visszakanyarodva arra amit mondani akartam: párommal szemben is látom ezeket az elvásárokat. Sokan megkérdezik: bemész/bemegy? a szülésre? És amikor eleinte azt mondta, hogy nem valószínű, szinte a torkának estek, hogy dehát azt nem szabad kihagyni, micsoda élmény, stb.. még a védőnő is próbálta rábeszélni. Én pedig félbeszakitva mondtam, hogy majd meglátjuk, ezt nem szabad erőltetni. Érdekes módon, anyukám az, aki azt mondta: "bemegy? uristen! Ez nem férfinak való, normálisak vagytok?" Ő meg van róla győződve, hogy két ember kapcsolata ettől megromolhat és meg is romlik (pontosan azért mert a férfi látja a szeretett nőt szenvedni mgéhozzá a saját gyereke miatt).. szóval anyu a másik véglet, az igazság valahol odaát van Kép Kép
Minden esetre én azt mondom mindenkinek, hogy akinek a párja nem akarja igazán szívből és önszántából, az ne erőltesse, nem ér annyit az egész.

hanee
hanee

Na! Ne irjatok ennyit, mert nem fogok soha felálllni a géptől! Kép

Adrienn:
Én Persil Sensitive-t vettem és hozzá Coccolino Sensitive öblítőt. Öblítőzöm a ruhákat, de csakis ezzel és feleannyit adtam hozzá.. iszonyú jó illatuk lett amúgy Kép Persil sensitive-ből is a folyékonyat vettem! Abból nem maradnak vissza szemcsék mosásnál ha véletlenül rosszul öblít a gép. Ja, és még amire figyeltem (bár lehet hogy ez már túlzás), hogy egyszerre nem mosok ki túl sokat. Kb. 3/4-ig töltöm a mogóépet és teljes adagon indítom: igy a kevesebb ruhát is ugyanannyi vízzel öblíti. Akinek nem autómata vízadagolós a gépe, az ezt ugyanúgy meg tudja tenni. Amugy is kevésbé gyűrődnek a ruhák, ha kevesebbet mos ki egyszerre az ember Kép

Mi mindent megvettünk már, már csak be kell fejezni a kisszobának a berendezgetését (ennek ma pl. neki fogok esni), de én a sérvem miatt is siettem mindennel.. és istenemre mondom jól tettem, tegnap hogy elmentünk az OBI-ba, már mire odaértünk le akartam feküdni olyan szar volt! Kép

hanee
hanee

Adrien!
Nekünk jövő héten jön meg a bútor, addig a kiskádba van minden beledobálva. Egyelőre 56-os és 62-es méretből van 2 ill. 3 garnitúra ruha, valamint 2 hálózsák (62-est vettem). Vettem sok pelenkát, textilt is, egy törülközőt, egy plédet és gumis lepedőt a matracra. (valamint légzésfigyelőt, orrszívót, hajlékony lázmérőt és popsitörlőt). Ennyi vészhelyzetben elég, de még várom a ruhaadományt az unokatesómtól, és ezután még egy beszerzőkörútra el fogok menni, hogy legyen váltás mindenből. Majd a gyógyszertárat kell még meglátogatni a kencékért stb., amiről a védőnéni fog adni recepteket, de csak egy hónap múlva. Szoptatási cuccokat sem vettem még.

Mzx-Móni (29+2)

Kép

Kép
mzx

Adrienn!
Mi szinte mindent megvettünk már a babának, csak a hordozó hiányzik meg a pelenka. A héten megveszem, ami nekem kell és össze is pakolok. Kicsit megijedtem a fenyegető koraszülésekről hallva, meg nekem is szokott fájdogálni a pocim, így nem akarom, hogy meglepetés érjen. Most megint olyan nagyon tompán fájdogál, igaz, csak baloldalt, lehet, hogy semmit nem jelent, de kicsit beparáztam, hogy korábban fog jönni.

Éva (34+1)

Kép
sygnum

Hanee Kép

Milyen sérved van? Valszeg nekem is van, a köldököm mellett bal oldalon szokott nagyon fájni a hasam, a doki azt mondta, valószínűleg sérvem van. De ennyiben is maradt a dolog, semmit nem beszéltünk meg róla. Van valami teendő, kezelés ezzel kapcsolatban?

De jó, hogy Ti már egy csomó mindent megvettetek! Nálam is megvan a lista összeírva, de még nem jutottunk el a megvalósításig. 1-2 héten belül szeretném azért ha mi is teljesen készen lennénk. Persze Apa nagyon ügyes egyedül is, nem féltem őt, ha esetleg én nem tudnék segíteni a beszerzésben nem lenne elveszve. Persze azért úgy tervezzük, hogy együtt, de történhetnek váratlan dolgok.

Még valami a mosással kapcsolatban! Ti együtt mossátok a ruhákat vagy szétszeditek színek szerint? Nekem pasztell színűek vannak, semmi erős színem nincs. Ebből van rózsaszín, fehér, halványsárga, halványzöld és bézs. Szerintetek összefogják egymást ha egyszerre teszem be?

Adrienn (33+1)
adrienn74

Adrienn!
A babaruháknak nem lenne szabad összefogniuk egymást. Én együtt mostam 40 fokon, nem lett semmi gond. Én a sima mosóporunkkal mostam, fel szoktam oldani mosás előtt vízben (a foly. mosószer gurigájában), így nem lesznek szemcsések a ruhák. Meg ráadtam mégegy sorozat öblítést. Öblítőt nem használtam, nehogy érzékeny bőrű legyen a baba és problémát okozzon. Később jöhet majd az is.

Éva

Kép
sygnum

Mzx,
cseréltesd ki Tamarinlax-ra! azt lehet terhesen!!!
F.
falina

Pipocs, Téged legalább meglátogat a védőnőd. Decemberben próbáltam enyémet utolérni, 12. hét, kiderült, majd csak januárban lesz, felhívtam, berendelt. Azóta egyszer kijött hozzánk és ennyi... Holnap felkeresem... ha bent lesz. Múltkor hiába vadásztam: "még nem ért be", "most tanfolyamon van", "most házonkívül van" stb.

Adri, nálunk még csak a babaruha van meg, valamint a pólya, amihez ragaszkodtam, semmi más. Még ki sem mostam. Amúgy a Tescóban vettem két napja direkt bébiruhákhoz való folyékony mosószert,kamillás, másfél literes 900,-Ft, mosógépbe és kézimosáshoz is jó. Öblítőt nem tudom, hogy használok-e. Amúgy én kézzel mosom majd őket, ahogy az összes blúzomat is, ez a heppem... legalábbis egyenlőre, utána valószínűleg nem lesz rá időm. Nálunk is a pasztell a menő, szerintem nem fog.

Wica, Róki, én holnap megyek az Istvánba felkészítőre, ez az előadás meg nagyon érdekel is majd. Meg ne kérdezzétek, hogy mi a címe, mert múlt héten még tudtam és akkor döntöttem elKép

Ma megyek Ikeába és az RS-be körülnézni, na, kíváncsi vagyok!

Mindenkinek jó munkát vagy pihizést!
timmba

Hanee!

Én megint késői időpontot kértem. Fél nyolcra megyünk. Akkor már nincs akkora forgalom, és dugó. És a dokinál sem kell 20-25 perceket várni, mert nála is lemegy a csúcsforgalom.Kép
Izgulok, hogy befordult-e a Picúr, mert ha nem akkor valószínűleg most fogjuk megbeszélni, hogy mikorra ír ki csaszira.
De nekem olyan érzésem van, hogy már bekészült, mert régebben amikor rárugott a méhszájamra akkor nagyon rövid, de éles fájdalom volt, most meg ha nyomakodik, akkor sokkal tompább, nem is annyira fáj, inkább csak érzem, hogy megnyomja.
Tehát olyan mintha egy jóval nagyobb dologgal nyomná, mint egy kis sarok.Kép

A camamberért én is ölni tudnék.
De csak kétszer ettem mióta terhes vagyok. Egyszer levesnek, egyszer rántva.
Utána olvsatam, hogy a penészes sajtokat érdemes mellőzni.
Hát nem tudom. Nagyon hiányzik.

Ja, lányok elhoztam anyuéktól a szoptatós párnámat. Amiről a talin beszéltem.
Ez a ngyobbik méretű. 160x40. Tehát jó széles is.
Levehető huzatú. Polisztirol golyóval töltött.
3500 fénz, ha esetleg valakit érdekel.
E-mailben tudok róla képet küldeni.
És az anyagmintákról is.
Ahogy Hanee is írta a múltkor azóta én is csak ezzel alszom.
Álmomban nem gondoltam, hogy ilyen kényelmes.
Két napja arra ébredek éjjel, hogy csurog a nyálam. Az pedig csak akkor szokott, ha tényleg nagyon mélyen alszom.

Tegnapi napra visszatérve: Én olyan kuka vagyok, mert bezsebeltem a névnapi jókívánságokat, mintha csak engem hívnának Andreának.
Bocsi mindenkitől, és viszont kívánok én is minden Andreának boldog névnapotKép
Kép
pipocs

Én is akarok menni, de a főnököm felkért hogy legyek ott valami hivatalos ebéden tolmácsolni, az 1kor kezdődik. Nem tudom ki tudok-e slisszolni róla 2 felé (mert annyi idő biztos kell hogy beérjek 3-ra), meg hogy az egyáltalán hogy nézne ki...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba!
A szülés történései a címe. Én is ott leszek, akkor majd találkozunk, de jó!

W
wica

Sziasztok!
Tegnap írtam, de mindent elnyelt az éter, és már nem emlékszem, ki mindenkinek irogattam..

Pipocs!
Engem mindenképpen érdekelne a párna! Küldesz képet róla?

Johanna!
Nem tűntem el, csak munka van dögivel, bár a kedvem egyre lanyhul, másrészről meg lakást festünk, ami teljesen kiszívja a véremet. Már egy hete áll a bál otthon, a nedves idő sem kedvez, meg persze a mesteremberek hozzáállása sem.

Lara!
Örülök, hogy megismertelek!Kép

Hanee!
BOCSBOCSBOCSBOCS és BOCS! A cd-ket még mindig nem felejtettem el. Ha neked okés, a jövő héten összefuthatnánk valamikor ebédidőben. Kép

Vanda!
A tábla tényleg klassz!
Bearnál annyit, hogy nálunk tuti a kicsilány, és hogy sajna az utsó UH két nappal fiatalabbnak nyilvánított bennünket? Születés dátuma előre láthatólag: júli 9. Köszi Kép
Remélem, most elmegy az üzenetem

Gem
28+1
gemini

Adrienn:
A babaruháknak nem szabadna fogniuk, de első mosásra én minden szint külön mosok (ez is csak egy hepp). Minden esetre a fehéret és a színeset én pl. külön választom, és aminek olyan anyaga van (ing, törülköző), azt 60 fokban mosom. Lepedőnek (mivel egyelőre nem kiságyazunk, hanem bölcsőzünk és ahhoz nem lehet külön lepedőt kapni - legalább is én még nem láttam) én normál fehér vászon lepedőt fogok használni, kaptunk anyósoméktól egy pár darabot, de ez sima ágyra való. Szét sem tépem, mert még később is jó lesz, egy az egyben összehajtogatva a megfelelő méretre fogom a baba alá tenni. Ez szerintem azért is jó, mert ha véletlenül rámegy valami pisi kaki dolog, akkor ezt nyugodtan moshatom 90 fokban, míg a gumis lepedőket nem (azok csak a 40 fokot bírják többnyire). Ezt és a pellusokat 90 fokon fogom kimosni..
Mivel a tegnap mosott türcsik nem száradtak meg, így holnapra marad a következő adag Kép De ha folyton ilyen idő lesz mint most, de akkor ténylg csak két naponta egy adagot fogok tudni mosni és akkor tényleg sosem végzek Kép

hanee
hanee

Gemini:
Semmi probléma a cd-t illetően. Viszont mostmár nem rohangálok úgy, mert meleg van én meg bálna.. szóval légyszi vagy gyere el a cd-kért, vagy feladom postán, nem garantálom, hogy én elutazok odáig ebédidőben..

hanee
hanee

Gemini,
én is örülök Kép És elvileg jövő héten találkozunk Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Köszi szépen mindenkinek a jókívánságokat!

Drika Kép
Ügyes legyél a vizsgánKép!
Kórházi táskát máris összeállítanád? Még "csak" 31 hetes vagy, szerintem 2-3 hetet ráér még.

Banett Kép
Kikerekedett szemmel olvastam soraidat Kép, hogy lehet unalomból megtanulni a névnapokat naptári dátumra?? KépKép Viszont nincs gond a memóriáddal Kép, tegnap Andrea nap volt, és engem Andreának hívnak Kép.

Pipocs Kép
Kis titkos Andi Kép

Gemini Kép
Beírom a kislányt hozzád, név is meg van esetleg?

Hanee Kép
Még mindig adósod vagyok, mostmár kellően bánt a lelkiismeret, a héten elintézem!!!

Lányok, nekem a csípőm, medencém annyira fáj, hogy néha könnybelábad a szemem... Vannak órák, mint amikor semmi bajom, utána - mondjuk egy fél óra üléstől - úgy bedurran, hogy fognom kell a derekam, csípőm, egyáltalán fel tudjak kelni a székből.. Nektek is ennyire fáj? Terhem sincs még nagy, mi lesz ezután.

Vanda
27+4

Vanda

Kép
vanda

Vanda:

Nekem is szokott fájni a medencetájam, főleg hátul a gerincemnél. Vannak rá tornagyakorlatok, ezek nekem be szoktak válni. Meg a pihenés. Egyrészt az intimtorna segit, másrészt az a két gyakorlat amit már egy párszor itt próbáltam népszerűsiteni:

1. Hátadon fekszel, térdeid felhúzva, talpad a földön. Párod összenyomja a térdeidet, te meg próbálod szétnyomni őket.

2. Hátadon fekszel, térdeid felhúzva, talpad a földön. Párod széttartja a térdeidet, te meg próbálod őket összenyomni.

Ha meg nagyon fáj, mondd el a dokidnak, mert van egy ilyen terhesség alatt előjövő betegség, a neve Symphysis Pubis Dysfunctio, ami attól van hogy a csontok a terhességi hormonok hatására olyannyira szétcsúsznak, hogy nagy fájdalmat okoznak. Ha akadályoz a fájdalom a mozgásban, mindenképpen mondd el az orvosodnak, mert erre gyógytorna való meg ilyen fűző ami összetartja a csontjaidat.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azannyát, ez a rendszer már MEGINT törölt... és most néztem az admin topikot, holnap szerverbasztatás lesz, még nem tudják mikor, de gondolom lehet számitani rá, hogy holnap nem nagyon lesz társalgó...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Néha olvasgatlak benneteket, kicsit le vagyok maradva mögöttetek mivel én augusztusban fogok szülni. Az alvás már nekem is rosszul megy ezért is írok, ha jól láttam Pipocs Te írtál egy olyan párnáról ami tud ebben segíteni? Tudnál erről küldeni képet információt? Nagyon köszönöm. (viola_nemes@hotmail.com).
mammamó

Adri77Kép
Örülök, hogy a kocsival minden oké KépKép
Holnaphoz pedig XXXXXXXXXXXXXXX KépKépKép KépKép!
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,

Ma már egy kicsit jobban vagyok, de borzastzó gyenge. Reggel elterveztem, hogy miket fogok csinálni itthon. Ebből egyenlőre az alváson kívül semmi sem valósult meg.. :-)) Pedig már én is kezdeném mosni a babaruhákat de rajöttem, hogy most nincs értelme, ha utána ugyis összeköhögöm az egészet. Szóval még várok vele.

Nekem is fájdogál a hasam, olyan tompán, de néha egy kicsit erősebben is. nem tudom, hogy mi lehet, de nem örülök neki. Baba fejjel lefelé van, és most megint olyan kicsinek látszik a hasam, néha tényleg aggódom is miatta.

Adrienn: még én sem vettem meg egy csomó mindent, a héten akartunk menni vásárolni, úgy egy jó csomót, de ez is csúszik egy hetet, remélem már nem leszek dögrováson jövő héten.

Nagy lelki válságomat élem és ez nem tudom, hogy normális-e. Mivel sokat vagyok itthon egyedül és párom úgy mint azelött eljár, tornázni, barátaival, barátnőivel, moziba, színházba és még ki tudja hová, kicsit egyedül érzem magam. Viszont nem szeretném Őt visszafogni sem, sőt néha azt érzem, hogy unatkozik itthon, amikor én csak a babáról, rólatok és egyéb terhes és babás dologról beszélek, mesélek. Most, hogy tényleg egész áldott nap itthon vagyok ez még rosszabb, mert ugye eddig még csak csak eljártam dolgozni, egy kicsit ide, oda, vásárolni. De ez a betegség most jól betett. Persze rengeteg a parám, betegséggel és anélkül is. Ez sem hiszem, hogy normális... MÁsrészről, ha belegondolok, hogy az én életem teljesen felborult, az Ővé meg egyáltalán nem akkor ezt egy kicsit igazságtalanságnak tartom. nem tudom értitek-e a problémámat. És ez még durvább lesz a bébicske megszületése után, mármint a bezártság érzése. Valamint nagyon félek a fájdalmaktól a szüléskor és utána. szóval nem vagyok normális, ahelyett, hogy élvezném életem legszebb időszakát, itt parázok és szomorkodok egyedül.....Ja és még annyit, hogy a párom egy arany ember, semmi rosszat nem lehet róla elmondani, és persze teljesen normális, hogy nem ül az ágyam mellett egész nap.
Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Manó,

Nem tudok menni tornára, pedig nagyon szerettem volna. Sajnos. :-))) pedig biztosan nagyon jó lesz. Majd mesélsz....

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Az egész napunk elment csempekereséssel. Hétvégén kezdünk bele a fürdő felújításába, és még semmit nem vettünk. Jobban mondva csak a járólap van meg, de se kád, se mosdó. Ma mindent megnéztünk, és csütörtökön mennek a fiúk megvenni. Van egy nagyon jó barátunk, ő vette a fejébe, hogy mire a kicsi meglesz, addigra a fürdőnek is el kell készülnie, utána sokáig úgy sem lesz rá lehetőségünk. Most nem volt betervezve anyagilag, így márciusban a férjem (József), ezt kapta tőle névnapjára. De az idő miatt csak most tudjuk elkezdeni. Így olyan élvezetes, hogy semmit nem mi fizetünk! :-)))
Utána jöhet a kisszoba berendezése.

Adrienn
Nekünk jóformán még semmink nincs. Jobban mondva itthon. Helyhiány miatt a babaruhák anyukámnál vidéken, a pelenkázó festés előtt a pincében várakozik, a kiságy a bátyáméknál. Kéne még egy polcos valami, azt szerintem csak az utcsó pillanatban készítenek a fiúk. Babakocsit és hordozót a májusi bababörzén akarok venni. Én a 27. hétnél tartok, még nem kezdtem el mosni. Ja, és jut eszembe, nincs kádunk sem! Húúúú, azt tényleg, még venni kell!
Babaméret uh-on: amikor uh-ból mondanak méretet, azt szerintem nem lehet teljesen készpénznek venni. Persze, megközelítő adat. De gondolj abba is bele, hogy nem születnek teljesen egyforma méretű kisbabák. Miért van az, hogy az egyik baba 48 cm és 2700 gr. a 40. héten, míg a másik 3400gr és 50 cm a 36. héten? Ezek most konkrét adatok voltak ismerős körből.

Hanee
Teljesen egyetértek veled. A párom is mindig azt mondja, hogy igazából nem is annyira a vér látványa zavarja őt, hanem látja rajtam a fájdalmat és nem tud segíteni rajta. Ő elég érzelgős, tudom róla, hogy nehezen dolgozná fel. Ahogy többen is írtátok, ezt nem szabad erőltetni. Én nem is teszem, elfogadom így. Ő is végig csinálta a szülést, csak kint az előtérben. Mikor bekerültem a szülőszobára, végig kint várt, aztán onnan ment éjszaka dolgozni, és oda is érkezett vissza. Hulla fáradt volt, de el nem ment volna. Ezzel akarta jelezni nekem, hogy fontos vagyok számára, és a babó is, de ettől többre nem képes. Ez nem is baj. Nem vagyunk egyformák!

Vanda
Érdekes história ez a naptár tanulás. Gyerekkorom óta képtelen vagyok olvasás nélkül a wc-n teljesíteni. A nagymamáméknál a wc-ben névnapos naptár volt. Azt olvasgattam mindig. Míg egyszer rájöttem, hogy tudom az októbert végig. Aztán a novembert. Végül úgy voltam vele, hogy ez nem is olyan ördöngős dolog. Mikor kijöttem a wc-ről, mindig "felmondtam" egy hónap a nagymamámnak. De nagyon idegesített ez a Vanda név. Még este is ezen járt az agyam és én úgy emlékesztem, hogy vagy januárban, vagy februárban van. Nem tudtam biztosra megmondani. Ma rákerestem a neten, és láss csodát, januárban és februárban is van Vanda, de még novemberben is. Ezt nem tudtam. De abban biztos voltam, hogy Andrea napon nincs! Jó megtréfáltál! :-))) Mondom, egész este ezen járt az agyam.

Pipocs
A profilomban lévő email jó, a párnáról küldhetnél néhány infót. Nyálfolyás nálam is volt tegnap! :-))) Barlangsztoritól kirázott a hideg, nem is tudom, mit csináltam volna.

Húúúú, ennyi az idő már! Rohannom kell az usziba!
Puszi nektek!
Banett

Kép
banett

Zsebi! Nyugi. Párom még dohányzik, ha elmegy itthonról, én meg szeretnék... napi másfél dobozról álltam le a terhesség miatt és sokszor hiányzik. Imádok enni - terhességi diabetes -, tehát nincs zabálás, hanem számolás. Legalább havi rendszerességgel a barátnőimmel elmentünk táncolni, mulattunk, ittunk és dohányoztunk... ennek is lőttek. Nyaralás, mely tavaly elmaradt... most sem lesz és még sorolhatnám. Egy csomó mindent nem vettem meg magamnak, mondván, hogy a picunak kell, jajjajajjaj. Néhány pillanatra engem is megrohannak az "emlékek" a régi életemből, viszont akartam ezt a gyereket, tehát bármit feláldozok érte. A fenti dolgok - kivéve a cigi, mert azt val'szeg egy életre leraktam - pedig csúsznak szoptatás utánra. Szerintem ha nem lennél beteg, akkor depis sem, úgyhogy amint meggyógyulsz, minden rendben lesz szerintem és a próféta szól belőlem. Te is simán elmehetsz a barátaiddal ide-oda nem? Csak szolidabban.
Amúgy nálunk nem beszélek folyamatosan a gyerekről, mert az unalomig tudnám és attól félek, hogy ezáltal az apja kirekesztettnek érzi majd magát és nem mer előhozakodni a problémáival, vagy hogy milyen volt a napja, mivel abból indul ki, hogy én már csak a kölökre tudok figyelni, ami nem igaz, viszont imádom a témát, de csak módjával gyakorlom. Belegondoltam, ha valaki mindig nekem nyomná a dolgokat ugyanarról, az elején még érdekes, de aztán nagyon terhes. Megint egy dilim.

Wica, nálunk meg azt hiszem holnap filmvetítéses lesz a felkészítő? Na, kíváncsi vagyok.
A múltkor egy lány mesélt az előző gyerekénél az Istvánban megélt szoptatási "élményeiről", mire a két vezető nőci lehordta, hogy ezt nem itt és ennyi ember előtt kellene megbeszélni és teljesen zavarban voltak, ugyanis tök' negatívumokat mondott - én meg nagyon élveztem -, ha jól reagálta volna le a két nő, akkor nem lett volna égő a kórházra nézve, de így! Letámadták a szerencsétlent és beléfojtották a szót... lehet, csak én láttam ilyen drasztikusnak?! Na mindegy, holnap ott leszek. Talán Róki is jön...

Timmba, 32+1 - már itt tartunk lassacskánKép
timmba

Sziasztok,

Timmba!köszönöm a megnyugtató szavakat. Azt hiszem, időnként túlaggódom a dolgokat, de ki nem?? Kép
Lenne még egy kérdésem: A limfocitákkal Ti hogy álltok?? Azt már tudom, hogy ha túl sok van a szervezetben, akkor az vírust jelent, és mi van akkor, ha alacsony a számuk???
Ha valaki tudja, légyszi írjon. A nődokim szabin van, csak május elején lesz... holnap megyek csak védőnyanyához Kép
Lehet, hogy megint túl reagálom?? Kép
köszike
szmercsa
24+2
szmercsa

Johanna! Amúgy ha van kedved és meggyógyulsz, elmehetünk hangversenyre vagy akárhová, csak ne ülj otthon! Az biztos, hogy még a terhesség alatt megnézem a Dzsungel könyvét - Geszti félét -, mert már évek óta műsoron van és még nem jutottam el oda. Na?
timmba

Mindjárt kirohanok a világból, mindent elnyelt ez a k rendszer.KépKépKép

Vanda!
A neve marad Rebeka, de az már benne is volt a táblicskuban! Köszi

Hanee!
Akkor majd csúszom én valamikor, írok, megbesz és jövök, amolyan bálnásan...

Lara!
Te jársz/jártál a Kútvölgyibe terhestornára?

Zsebi!
Fél kilóméter hosszú levelet írtam neked, amit most sajnos nincs módomban megismételni. Küldenél nekem egy telefonszámot a gcsoka@estmail.hu-ra? Holnap hívnálak. PLÍZ!

Pipocs!
Kérek szépen képeket a fenti e-mail címre? Nagyon, de nagyon rosszul alszom mostanában.
Köszi

Üdv
Gem
28+1
gemini

Lányok!

Küldöm a képeket, a párnáról csak egyedül béna vagyok, és kell hozzá a párom.
A talis képekkel is én lógok még ugyan ezen ok miatt.Kép

Hallott valaki olyat, hogy pénteken 0 fok várható?
Most hallottam a buszon egy nénitől.
Ez létezik szerintetek?
pipocs

Johanna!
Ezek teljesen normális aggodalmak. Az érzéseidet, félelmeidet neked kell feldolgozni, bár ebben nagyon sokat segít, ha vkivel meg tudod beszélni. Erre a párod lenne a legalkalmasabb.
A fájdalmakat próbáld meg vhogy elfogadni. Gondolj arra, hogy minden egyes fájás közelebb fog vinni a babádhoz. És hogy neki is ugyanolyan nehéz dolga lesz, mint neked, és ha a fájdalom miatt görcsölsz, csak megnehezíted az ő dolgát. És a sajátodat is. Nem lesz semmi gond!!
Próbáld meg lefoglalni magad. Tervezgetni, elképzelni mi hogyan lesz. Vagy olvass, hallgass zenét... Én az egész várandóság alatt itthon voltam és valahogy nem érzem bezártnak magam. Nem tudom, hogy csináltam, de valahogy úgy, ahogy most neked leírtam.
Párod élete is meg fog változni, ha megszületett a baba. Meg gondolom eleinte úgyis túl sok dolgunk lesz, nem lesz időnk se arra gondolni, hogy pl. moziba kéne menni. Gondolom az ágy vonzóbb lesz. Ne aggódj ezeken a dolgokon.
Inkább gyógyulj meg! Pihenj sokat-sokat!

Éva

Kép
sygnum

Johanna
Az, hogy most ennyire magad alatt vagy, teljesen normális. Ne félj semmitől! Könnyű mondani, tudom. Én nagyon korán szültem az Áront, így terveztünk, nem véletlenül csúszott be, de még csak 21 éves voltam. Mi úgy alakítottuk az életünket, hogy ne a baba határozza meg, hanem ő épüljön be a miénkbe. Ez most kicsit hülyén hangzik tudom, de talán érthetőbb lesz rögtön. Nem vagyok sem én, sem a párom önző ember, de azt gondoltuk, hogy miért kell nekünk mindenről lemondani azért, mert kisbabánk van. Nem volt segítségünk, akire itthon hagyhattuk volna. Persze, nem mentünk moziba, de megoldottuk egy-egy videókazival. Kettesben, itthon, tényleg jól esett, mikor a pici lestrapált minket. De rengeteget jártunk mindenfelé. Akkor felpakoltunk, és nem érdekelt, hogy egy 5 hónapos babával, de mentünk birkózó Eb-re, ha ahhoz volt kedvünk. Most kicsit hosszú lenne leírni, hogyan oldottuk meg, de lényeg, hogy élveztük, a picit nem zavarta, mert figyeltünk az ő kényelmére is. Ilyenkor az ember megtalálja valahol az aranyközéputat, és ha nem gubózik be azért, mert babája van, akkor nem is vészes az itthoni lét. Én 6 és fél évig voltam itthon az első két gyerkőccel és sírtam, mikor vissza kellett mennem dolgozni, mert annyira jó volt. A párod is változni fog, majd meglátod. Főleg, ha ennyire jó fej pasi, ahogy írod. Egyébként te nem jársz velük soha sehova? Vagy csak a betegség miatt maradtál most otthon? Mert akkor megvan az oka a depis hangulatodnak. Használd ki még ezt a pár hetet olyan közös (barátokkal) programokra, amikről tudod, hogy utána pár hónapig (esetleg évig) nem sűrűn lesz alkalmad. Lesz segítséged? Nagymamára gondolok, testvérre? Akik néha-néha bevállalják a babót. Mert akkor is fogsz tudni menni a pároddal és a barátokkal.
Fájdalmak: ne aggódj, mert amikor a kisbabádat a kezedbe fogják adni, eszedbe sem lesz már, hogy milyen volt a szülés. Akkor, mikor a vajúdik a kismama, akkor meg csak az jár az eszében, hogy mindent jól csináljon és jó legyen a babának is.
Fel a fejjel!! Gyógyulj meg és akkor megint minden szép lesz körülötted! A hasad meg olyan szép kis poci, irigykedve néztem, ne csináld már itt nekem a parát!!!! :-)))

Banett

Kép
banett

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?