Új privát üzeneted érkezett!

Márti:
Hozd át a vasalnivalót Kép Kép

Banett:
A szopis tanfolyamról még annyit: igazad van, hogy sokaknak ez jól jön. Nekem szerencsére nagyon jó fej a védőnénim, imádom őt, ráadásul nem is piszkál hülye tanácsokkal meg baromságokkal.. elmondja mire kell figyelnem, mit egyek mit ne, de túl sokat soha sem mond olyan dolgokról, amiket úgyis tudok. Inkább én szoktam kérdezni és szívesen válaszolgat rá Kép Olyat is kérdezek tőle, amiben biztos vagyok, hogy jól tudom, mert akkor is jó egy szakember megerősítése. Pl. tőle tudtam meg, hogy azoknak a nőknek, akiknek a harmadik harmadra megjelenik az előtej jobbak az esélyeik arra, hogy lesz tejük, de nem ez határozza meg, hanem inkább az, hogy mennyit nőtt az elején a cici: ugyanis akkor fejlődnek a tejmirigyek.. persze ez igaz a terhesség egész idejére, hogy ha nő a cici, akkor jó esélyed van rá, hogy fogsz tudni szoptatni. Sok kérdésemre ahogy válaszolt pl. ezzel kapcsolatban, kicsit el is oszlatta a szoptatási parámat Kép Szóval szerintem fog tudni segíteni majd magánál a szoptatásnál is, hogy mit egyek mit ne, hogy szoptassak, hogy ne.. meg azért nekünk baromi nagy előnyünk, hogy itt van ez a fórum. Ha nem lenne, akkor sosem tudtam volna meg egy csomó fontos dolgot.

hanee
hanee

Mzx-Móni!
Ismerem azt a bútort, amit vettetekKép. Mi sokat járunk az RS-be, mert kb. 2 percre lakunk tőle (a Reitter F. u-tól), és Eszter nagyon szereti a gyermekmegőrzőtKép. (Mi meg a fenyőbútorokatKép. Nézegetni és illatozniKép.) Olyan kedves az a néni, aki ott van. Igaz, csak 3 éves kortól játszhatnak ott gyerekek, de Lujzika elintézte magának -2 és fél évesen-, h. bemehessen. Azóta nagy a szerelemKép! Sok örömöt az új bútorokhoz (is)!!!

Márti
csmarti

Hanee!
KépKépKép
csmarti

Márti, köszi! Nagyon jópofa bútoraik vannak, ugye? Láttam én is a gyerekmegőrzőt, most is tombolt ott 5-6 picur. Mi is vettünk már fenyőbútort tőlük!

Most jövök a haematológiáról. A vérszegénységem nem a vashiány miatt van, sőt, túl sok a vasam, úgyhogy gyorsan leállítottak a 3 vastablettáról, mielőtt megmérgezem magam Kép.

Most pajzsmirigy alulműködésre vizsgálnak, mert nagyon magas volt a koleszterinem, ami az alacsony hemoglobin mellett erre utaló jel.
Úgy rémlik, hogy valakinek volt pajzsmirigy problémája.
Segítsetek, ha tudtok, hogy mit lehet tudni erről a bajról?

Mzx-Móni (29+1)

Kép

Kép
mzx

Banett,

a mi esküvőnk is augusztus 26-án volt 2000-ben... Kép Kép (micsoda véletlen!!!)

A ManuArt bolt a Károly körúton van az Astoriától a Deák tér felé sétálva a bal oldalon. A (Rákóczi út?-Károly krt.)saroktól kb 50 méter (egy cukrászda és egy pizzéria után). Nagyon pici a bolt, nehogy elsétálj mellette... Kép. Nagyon jó (igazi békebeli) pamut anyagból vannak még kismama pólók, len ingek különböző pocakos fazonokban. A pólók 3.000.-ft körül vannak úgy emlékszem.

Mirci
mircimama

Banett,

Károly krt.10. Kép

Mirci
mircimama

Lányok!
A mi polgári esküvőnk 2000. ápr. 1-én voltKép (csakazértisKép), az egyházi pedig májusban.
Kép
csmarti

Sziasztok Lányok! Kép

Ezer éve nem jelentkeztem, de olvaslak ám benneteket!!!

Most léptem a 33. hétbe! Eddig minden egyes héten azon paráztam, hogy jaj, nehogy korábban jöjjön a Baba, elég sokat keményedik ugyanis a pocakom. Nem tudom igazán,hogy nálatok is van-e ilyen, de nekem hol a hasam jobb,hol a bal oldala áll ki hegyesen, van, hogy elég sűrűn, van,hogy csak ritkán. Szóval eléggé meg vagyok emiatt ijedve.
Sajnos van egy jókora aranyerem is... Sperti krémmel kenegetem már egy pár napja, de sajnos eddig nem túl nagy sikerrel.

Örülök annak, hogy Ti jól vagytok, persze olvastam tragédiáról is, nagyon sajnálom!!! Bannamari reméljük jól van a kisfiúkkal együtt!

Vanda! Kép
Nagyon szuper táblázatot készítettél! Gratulálok hozzá és köszönjük szépen!
Ha majd belenyúlsz, akkor kiegészítenéd nálam? Úgy néz ki kislányt várok, már 2 UH is ezt igazolta és az Alexandra nevet szeretnénk adni, Köszönöm!

Puszi mindenkinek és kitartást!!!
Adrienn (33)
adrienn74

Lányok, nálam most az a probléma jelentkezett, hogy napokig nem tudtam kakilni, most meg igen, de annyira kemény volt, hogy egyből fel is sértette és picit vérzett (na nem volt vérfürdő, csak picit olyan lett a papír tőle) és hát érzem is most ott ahol felsértette. Erre mit lehet feliratni, vagy mit lehet vele csinálni? Szerencsére aranyerem nincs, és nem is erőlködök soha, inkább kivárok mindig, nehogy legyen.. vagy ez már annak a jele? Kicsit megijedtem, mert nem akarok ilyesmivel szenvedni 23 évesen, tök gáz lenne Kép

hanee
hanee

Hanee Kép

Sajnos az aranyér az nem válogat, jöhet már akár gyerekkorban is Kép
Ha vérzett és olyan lett a papír, akkor sajnos nagy valószínűséggel neked is az van! Gyógyszertárban kapható rá SPERTI nevezetű krém és kúp is, attól függ mennyire súlyos, egyelőre a krémmel próbálkozz, ha nem segít 1 hét alatt, akkor a kúpot is kipróbálhatod. Terhesség és szoptatás alatt is lehet használni,mert csak természetes anyagokat tartalmaz. De gyógyszertárban kérdezz rá nyugodtan, sőt olvasd el a tájékoztatóját is!

Puszi Adrienn (33)
adrienn74

Hanne!
Bocsi a név!Csak állandóan kapkodok!
Köszi a felvilágositást azért jó tudni mondjuk mi nem használtuk ki még a szoc.polt.amikor ezt vettük de idővel eljön annak is az ideje.

Csmarti!
A vasalást befejeztem,hova mennyek?
Amit a pszihológus mond abba lehet valami mert amikor mi a Dominikot terveztük elötte volt nekem is egy baba akit elvesztettünk és nekem meg az volt a baj,hogy görcsösen akartam a következőt és ezért nem jött.Ahogy kicsit lehigatam ott volt a pocimba!

Rita28+5

rita77

Mircimama
Köszi a pontos meghatározást!

Mzx
Én vagyok itt pajzsmirigy problémával, nem tudom, rajtam kívül ki kűszködik még. Az enyém is alulműködő, de nekem egy pajzsmirgy gyulladás eredménye. Sokszor előfordul, hogy terhesség ideje alatt valakinek alacsonyan illetve túlműködik. Ezt gyógyszerrel nagyon jól be lehet állítani, babára teljesen ártalmatlan. Engem állandóan szúrkodnak 3 hetente, hogy minden oké-e? Ki lehet bírni. Igazából a szervezet anyagcseréjéért felelős a pajzsmirigy, ha nem működik megfelelően sok más hormonműködésre kihatással lehet. Előfordulhat lelassult anyagcsere is. Száraz a bőröd, hullik a hajad, szorulásos vagy, hizol nagyon? Mert ezek mind a tünetei lehetnek. De szerintem ne parázz emiatt. Ha esetleg ez derülne ki, akkor sincs gond. A gyógyszert sem kell ilyen esetben örökké szedni. Nekem sajnos igen, mert én mint említettem gyulladás következtében "kaptam" el.
Aztán meg az is lehet, hogy kiderül, semmi köze a dolognak a pajzsmirigyhez. Vagy már volt TSH vizsgálatod? Ez a pzs. hormonja, ebből minden megmondható, illetve még az T3 és T4 enzimekből. Általában egy nőnél, ha valami nincs rendben a vérképben, rögtön pzs-et is néznek. Ne izgulj emiatt!!!

Banett

Kép
banett

Sziasztok,

Regen nem irtam mar ide, hiszen a 24 hetemmel inkabb "kezdo" vagyok hozzatok kepestKép

De most a segitsegetekre lenne szuksegem.
Jol vagyunk, kisfiam lesz megint.
A bajom a sulyommal van.
Mar a 10 kilot utom es nem ertem igazan miert.
Sajna vizesedek is nagyon.
Beszeltek itt sokat a Norbi fele fogyokurarol, nekem nincs lehetosegem megszerezni, mert kulfoldon elek.
Nem irtatok le egy kicsit bovebben, min alapul ez a fogyokura.
Vagy legalabb, hogy mit nem lehet enni este.
Nagyon megkoszonnem, ha segitenetek, nem vilagvege, majd leadom a kilokat, de azert kicsit el vagyok keseredve. Morfologi ide vagy oda, olyan vagyok mar mint egy balna. Latszolagosan hizom minden heten. Mindenki mondja isKép Sajnos nem a hasamra ertik!

Aniko
23+5

KépKép
KépKép
aniko47

Napok óta töröm a fejem, hogy kinek is igértem én a fészekrakóról azt a jogi cikket, hát ez nem semmi terhességi agykárosodás!

Na most eszembe jutott!!! Kép

Hanee, email ment neked (a munkahelyi cimemről)! Remélem segit. E cikk szerint nem kell házasnak lenni hozzá.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Banett,

Most olvastalak, kitol lehet kerni ilyen vervetelt? Ez a pajzsmirigyes problema elojohet csak terhesseg alatt? Nekem elotte nem volt gondom a sulyommal.
Most meg!!!

Koszonom elore is a valaszt!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Aniko
Az alábbi oldalon meg tudod nézni, hogy mit mikor lehet enni, és a módszerről is van néhány szó:
http://www.norbi.hu/index.php?p=update

Adri
adri77

Lányok, a véleményetekre lennék kiváncsi...

A probléma az, hogy az Istvános szüléselőkészitő tanfolyam szerdánként du 3-kor kezdődik. Kivártam mig bejelentem a munkahelyemen a dolgot, és most megbeszéltem a főnökömmel, hogy szerdánként előbb elmehetek. Idáig rendben is a dolog. Az mondjuk komplikálja, hogy nekem minden második szerdán a pszichoterapeuta továbbképzésem van, ami 6.15-ig tart, tehát ez a kettő üti egymást. Sebaj, gondoltam én, majd minden második szerdán megyek csak az előkészitőre, és max akkor tovább tart befejezni a 6 hetet.

A gondot a párom jelenti. Mivel bent lesz velem szülésnél, én szeretném ha ő is felkészülne, és jönne velem a tanfolyamokra. Ő már az elején mikor még csak elméleti szinten beszélgettünk ezekről az előkészitőkről mondogatta, hogy szerinte felesleges, merthogy ő az ex-feleségével is bent volt a kórházban, ő már mindent tud. Én nagyon jól tudom, hogy ő nem tud mindent, pl múltkor is rácsodálkozott, hogy egy filmben nem barikádozták el a szülő nő fejét lepedővel. Persze, mert az ő ex-felesége végül császárral szült, és ott igenis letakarnak. De természetes szülésnél nem. Szóval tuti fix hogy nem tudja mire számitson egy természetes szülésnél, csak szereti döngetni a mellét. Most hogy konkrétan szó volt arról, hogy e héten jó lenne elmenni, már az a kifogás hogy ő akkor tanit. Magántanár, tehát úgy mondja le az óráit ahogy akarja, és én jó előre szóltam neki, hogy ekkor és ekkor van a tanfolyam, hogy biztos el tudja intézni a tanulójával. Mindig azt mondta rá, hogy jó, majd megnézi, hogy akkor tud-e jönni. Hát ma reggel valóban meg is nézte, és van akkor órája, és nagyon húzta a száját, hogy ő azt nem akarja lemondani, mert az a tanuló magától is jó sok órát lemond. Meghogy ő nem akarja átrendezni az órarendjét egy ilyen "luxus" (ő szava) előkészitő miatt. Gondolom arra célzott, hogy ez nem kötelező vagy fontos vagy mittomén.

Szóval nem tudom, mennyire erőltessem a dolgot. Egyrészt ugye ő nem magyar anyanyelvű, tud valamennyire magyarul, de biztos hogy nem fogja tudni tökéletesen követni a dolgot. Másrészt tényleg volt már egyszer szülésen, tehát valamennyi fogalma van a dologról, még ha szerintem nem is pontos. Harmadrészt fogadott szülésznőm lesz, és a húgom is ott lesz, és ő szerintem sokkal lelkesebben jönne velem ezekre az előkészitőkre is.

A leginkább az esett rosszul, hogy úgy csinált mintha valami hatalmas teher és megerőltetés lenne neki átrendeznie a napját, esetleg urambocsá, lemondani ezt a tanulót. Nem értem, szerinte mikor a gyerek megszületik, akkor más lesz? Akkor is "beleszól" majd az órarendjébe, ha akar jönni velünk ide vagy oda, mondjuk orvoshoz vagy mittudomén.

Én vagyok túlérzékeny? Hagyjam a fenébe az egész témát?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok sziasztok sziasztok!

Ezt nem hiszem el.Hetek óta nem tudtam jönni,nem sikerült sehogy sem.Rossz volt nélkületek.
Dolgozom,ugyhogy képtelenség nekem most visszaolvasni,ne haragudjatok,ugyhogy bekapcsolodok az éppen aktuális témákba.
Már teljesen el voltam keseredve,hogy nem tudok többet babanetezni.

Velem nem sok minden történt,babóca 32 hetes,most már talán kis túlzással két kiló is megvan.Nem tudom,mert két hete voltam uh-on és akkor 1600 gramm volt.Szerintem lassan eléri a 2 kilot,ilyenkor ugye már gyorsan nőnek?
Egyre jobban szeretem őt,annyit komunikálunk,ugy mocorog,hogy az egész hasam hullámzik,és a kis kezét mindig kidugja,mondjuk az egy picit fájdalmas.Orvosilag rendben vagyok,kenetvételem is volt multkor,doki szerint semmit nem kell kapnom rá,teljesen negatív minden.Kép

Láttam,hogy sokan már mossátok a ruhácskákat,az elmúlt hetekben nagyon sokat pakolásztunk otthon,nagytakarítás meg minden,de hátra van még a babaszoba festése,a bútoraink(pelenkázó ,kiságy,hordozó)most jönnek a szüleinktől ,hétvégén küldik.a festést két hét múlva ejtjük meg,ezért érdemes volt nagytakarítanunk.Tiszta ideg vagyok már,hogy mi lesz,ha nem lesz minden időben kész.Biztos idiótának néztek,de én már hétvégén összekészítettem a kórházi csomagomatKép
Pedig 32+3 vagyokKép

HaneeKép
Menj rá a neten a www.magyarorszag .hu-ra.Ott minden kérdésedre választ kapsz,én is ott néztem ezeknek utána,és asszem nem kell házasnak lenni.Tényleg nézd meg nagyon jó kis oldal,minden egy helyen.Írj,ha megnézted,remélem tudtam segíteni.

Azért megpróbálok visszaolvasgatni,csakhát melozni is kellene.Kép

Puszi mindenkinek!
GömbölyűKép
32+3
gömbölyû

Rókica
Teljesen meg tudlak érteni, hogy kiakadtál egy kicsit. Talán mivel a párodnak már van gyereke, ő kicsit másképp éli meg ezt a dolgot. De én is elvárnám, hogy jöjjön velem az előkészítőre, és rosszul esne, ha nem akarna jönni.
Próbáld neki elmondani, hogy neked ez mennyire rosszul esik, és ha a mostani órát nem is mondja le, legalább a többi alkalomra menjen veled, úgy szervezze az oktatást. Remélem így ő is belátja, hogy ott a helye melletted.
Egyébként velem eljött a férjem az előkészítőre, és ahogy figyeltem elég rosszul esett, hogy úgy nézett ki mint aki unatkozik. Aztán beszélgettünk róla, és még ő mondta, hogy milyen jó hogy eljöttünk, sőt a szülőszoba látogatáson még kérdezett is Kép! Eddig úgy gondolta, hogy a vajúdás alatt lesz csak velem, utána kimegy, mert mint mondta nem bírja az ilyen véres stb. dolgokat. A felkészítő után pedig meggondolta magát, végig benn fog maradni velem Kép! Belátta, hogy neki nem az "érkezési oldalon" kell állnia!
Szóval remélem a Te párod is belátja, hogy ez neked milyen fontos, és a továbbiakban veled tart!

Adri
adri77

RokicaKép
Hát akkor itt az én példám! Ismered a páromat és rosszat nem mondanék rá, de valahogy az előző és a mostani terhességemet is viszonylag közömbösen kezelte/kezeli, pedig az első gyerekre 10 hónapot gyúrtunk a másodikra meg 7-et, úgyhogy még azt sem mondhatom, hogy nemkívánt gyerekek, vagy nem vártak lennének! sőt!

Nálunk nincsenek nagy hasi-simizések apa által vagy kivárom, hogy mikor rúg egyet, hallgatózom vagy ilyesmik. Ő ilyen, ilyennek kell elfogadjam, s ha néha próbálkozik is valami ilyesmivel nincs túl nagy türelme hozzá. Az első terhességemnél még volt, hogy rosszul esett, de rájöttem ez nem azt jelentette, hogy nem akarna velem foglalkozni, vagy elnéz mellettem.

Szóval szerintem a párom mintaapa, a szó-szoros értelmében, és nagyon jól kijönnek Chrisszel és nagyon szoros a kapcsolatuk. Ezért azt mondom fogd lazára a dolgot, s ha nem megy ne erőltesd, persze próbálkozni lehet, de csak mértékkel, és úgy megközelíteni a dolgot, hogy ez neked fontos és legalább egyszer menjen el veled egy ilyen foglalkozásra.

Különben elég nagy változás a terhesség főként NEKED, neki inkább majd akkor lesz változás, ha már a baba otthon lesz! sok férfi (enm akarok általánosítani!) ilyenkor "csak egy" gömbölyödő "asszonyt" látnak és nem biztos, hogy tudnak bármit is kezdeni a terhességel, meg a felkészítő tanfolyamokkal, meg ilyenek.

Persze vannak nagyon lelkes kispapák is! Kép

Lányok!
A vizeletemben nincs baci! Kép Szóval most megnyugodtam.

RókicaKép még 1x
Köszönöm a cikket a légszomjról! sokat tanultam belőle! Örök hála. A légszomj, mit tüdőembólia-gyanú miatt nem aggódom, ugyanis a vérem igy is higabb a kelleténél, vagyis egyátalán nem valószínű, hogy ESETLEG egy megalvadt rög lenne a dologban.

PipocsKép
Kiwi rulez! Nyomasd ezerrel akkor, örülök, hogy rátaláltál valami természetes gyógymódra.

Nos, megyek gyorsan a dolgomra,
Sok puszi mindenkinek

MJ-Móni 27+3
Ténlyeg, igy 27+3-on már mondhatom, hogy a 7. hónapban vagyok, amikor még van 3 hónap a szülésig, szinte napra pontosan??? Ez nem furcsa????
Eddig mindenkinek 6 hónapot mondtam aki rákérdezett.
mj__móni

Adrienn:
De csak azért vérzett, mert felsértette.. ráadásul nem is belül, csak kívül. Persze megveszem a krémet, legalább megelőzöm a bajt, de azért nem hiszem, hogy máris aranyerem lenne, túl egyszerüen jönne ki: végül is semmi más nem történt, csak székrekedés következtében kemény volt a kaki. De nem erőlködtem, gyakorlatilag visszatartani sem tudtam volna úgy jött.. Most bocsi mindenkitől a témáért Kép

Kipróbálom mindenképp a krémet.. a fura az, hogy egyszer már volt ilyen, hogy annyira kemény volt, hogy felsértette, de aztán szépen begyógyult másnapra és nem történt semmi.. utána épp pont olyan időszak jött, hogy naponta volt székletem.. Szóval akkor is csak felsértette és ment tovább az élet szépen. Most is szorgalmasan iszom a borsmenta teát, mert most is az indította meg (meg a szeleket is kifelé) Kép

hanee
hanee

Hanee
Csak óvatosan a borsmenta teával, mert az egyik weboldalon a következőt olvastam: "Kerülendő gyógynövények a málnalevél (az utolsó hónapban viszont napi 1-2 csésze ajánlott), borsmenta, kakukkfű" Magyarázat nem volt hozzá, csak ennyi a leírásban.

Adri
adri77

Adri:

Érdekes, én pont az ellenkezőjét olvastam a Kismamában, hogy a borsmenta kifejezetten jó lehet, főleg viszketeg bőrre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica
Ahogy MJ-Móni is írta, az én férjem is valami hasonló pasi. Nagyon odafigyel rám és a babára a terhesség ideje alatt, mindig be kell számolni neki, hogy mi volt a dokinál, mindig mindenről tudni akar, de ő pl. képtelen lenne bejönni velem. Első terhességnél azt hittem, hogy nem is lehet rá számítani, nem is igazi társ, stb. De olyan szuper férj és apa, hogy elképzelni sem tudnék másmilyet magunknak. A második terhességemnél már nem erőltettem a dolgot, mert láttam, hogy ő tényleg nem képes erre. Értem én, hogy a te párod volt már bent szülésen, és meg is beszéltétek, hogy most is megy veled, de valószínűleg ő tényleg úgy gondolja, hogy nem lehet neki újat mutatni. Tipikus pasi! :-) De ne erőltesd annyira! Ez neked most biztos fáj, érzékenyebbek is vagyunk. Esetleg most menj el egyedül, és meséld el neki, hogy miket hallottál és láttál. Lehet, hogy felmerül benne a kíváncsiság, és rájön, hogy mégis tudnak neki újat mondani. De ahogy írtad, nem magyar anyanyelvű, talán ettől is tart, hogy mit ért meg mindabból, amit ott mondanak. Hagyj neki most egy kis időt, én azt tanácsolom.

Anikó
A házi orvostól kell ilyen vérvizsgálatra beutalót kérni. Mivel te nem Mo-on élsz, nem tudom, hogy ez nálatok hogy működik. De azért mert pár tünetet leírtam, nehogy most mindenki rohanjon dokihoz vért vetetni!! :-))
Egyébként nem kizárólag terhesség idején alakul ki. Ugyan olyan betegség, mint bármelyik. Bármikor kialakulhat, talán a terhességi idején a hormonháztartás jobban bolygatva van. Húúúú, már kár volt írni olyan dolgokat, amiket Mzx-nek írtam, mert fölöslegesen paráztok. Nekem egyébként szülés után 1 évvel alakult ki, ez sokkal gyakoribb, mint a terhesség alatt.
Súly miatt. :-(( De ne aggódj! Figyelj a sóbevitelre. Ha lehet csökkentsd. Én is vizesedem. Próbálok olyan gyümiket is enni, ami használ (eper, körte - ez mind vízhajtó). De a káposzta is nagyon hasznos. Ne ülj sokat, próbálj mozogni. Ezek azok, amik most eszembe jutottak, nekem beváltak. Ja, és a homeopátia. Nem tudom, hol élsz, mennyire elfogadottak ezek? Nekem bejött!!

Banett

Kép
banett

MJ-Móni

Szerintem akkor vagy a hetedik hónapban, ha átléptünk májusba. Én legalábbis azt mondom. Te előttem vagy 6 nappal, így azt gondolom április még a 6. hónap. Május a 7., június a 8. és július a 9. :-)))
Annyira fáj egész nap a derekam, tuti a frontot érzem én is. El is megyek lepihizni egy kicsit.

Banett

Kép
banett

Hanee!
Próbáld ki a hideg-meleg váltózuhanyt, nagyon sokat segíthet! Kenőcsből/kúpból sokféle létezik, de ha mondod, h. babát vársz, akkor olyat adnak, amit ilyenkor is lehet használni. És jót tenne egy kis intimtorna, h. megelőzd az aranyeret, ha még nem az. Jó sokszor húzd össze a végbélnyílást, de ne túl erősen! Ja, és még egy nagyon fontos dolog! Minden "nagydolog" után kellene, h. pár(10-15) mp-re a feneked fentebb legyen, mint a szíved(viccesen hangzikKép), mert így szállítódik el onnan a használt vér, s pihennek azok az erek! Egyszerű dolog és hasznos!!!

Márti
csmarti

Hanee, Rókica
De jó, hogy mindenhol mást írnak róla Kép! Szegény kismama meg döntse el kire hallgasson. Akkor módosítom a véleményem: Hanee ha használ neked, akkor idd nyugodtan! Főleg mivel a cikkben ahol olvastam magyarázat nem volt, hogy miért kellene kerülni!

Adri
adri77

Hmm, most utánaolvastam a borsmentának (teával együtt), és tényleg sok helyen irják, hogy nagy mennyiségben nem ajánlott terhesség alatt. Szoptatás alatt vagy egyenest csecsemőnek adni végképp nem ajánlott, mert állitólag a légzésüket zavarja.

" A terhesség kilenc hónapja alatt
kerülendő illóolajok (vérzésmegindító tulajdonságuk miatt):
ánizs, bazsalikom, boróka, borsmenta, ciprus, fahéj, izsóp, kakukkfű, kámfor, majoranna, mirha, borsfű, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya " http://www.naturalap.hu/aromaterapia/illoterh.htm

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Rokica köszi a cikket, megkaptam! Bár sokat sajnos nem segített, mert ezeket már mind tudtam Kép De azért jó összefoglaló iromány.
A szocpollal az a gond, hogy úgy szól a törvény, hogy magát a szocpolt egyedülálló anyák, élettársak is megkaphatják. De a megelőlegező kölcsönt nem!!! Azt csak házastársak. Ez a nem mindegy, mivel ugye nekem még 0 gyerekem van és kettőre szeretném fevenni Kép

Rokica:
Én is kiakadtam volna, de azt is vedd figyelembe, hogy a férfiak picit máshogy fogják fel az egészet.. nem csak a terhességet, de még a gyereknevelést is. Egy férfi számára általában (van kivétel) a gyereknevelés kifúj abban, hogy amikor hazamennek babáznak egy picit, de ha bepisil a gyerek akkor már oda is adják. Számukra hatalmas teher ha rábizzuk a gyereket egy napra és mondjuk pelenkázni is kell meg etetni, mert ez már elég összetett Kép Szóval türelemmel kell lenni feléjük. Persze mindenki más, de az én párom is szokta mondani pl., hogy ő most nem beszélget a babával, hanem majd amikor megszüeltett, mert most igy ez igy milyen máá'.. nekem persze ez rosszul esett, de aztán lenyeltem a békát, amikor azt olvastam valahol, hogy a férfiak is várják, csak máshogy dolgozzák fel a dolgot. A lényeg, hogy te mindig ajánldd fel neki, hogy részt vehessen a dolgokban, de ne erőltesd neki. Amúgy az előkészítő tényleg nem nagy cucc, te is el tudod neki mondani amit ott mondanak.. Kép
Adri! Itt jegyezném meg, hogy különbözőek az emberek.. lehet, hogy az ő párját tényleg untatja egy ilyen.. ráadásul ha nem is tökéletes a magyar tudása, akkor sokra nem is megy vele. Szerintem nem szabad erőltetni ha nem akarja a dolgot, mert akkor csak azt fogja érezni, hogy ez egy kötelező rossz..

Ahogy Mj__Móni irta, az én párom sem mindig lelkesedik a hassimiért, vagy ilyesmi.. persze néha magától odajön és megsimizi a hasamat, de ha nem rug a gyerek, akkor hamar otthagyja az egészet, nincs hozzá türelme. De ez nem baj, rájöttem, ő a maga módján ugyanúgy készül a kislányunk fogadására, csak mivel ő nem érzi ezeket a dolgokat, máshogy készül.

hanee (28+5)
hanee

Lányok, szerintem a borsmentát azért nem ajánlják, mert hashajtó hatása van.. de ha székrekedésem van.. nem most fogok elkezdeni a harmadik trimeszterben hashajtó lekvárt enni, mert annak a vége tényleg hasmenés lehet, az viszont rosszabb.. én nem is tudtam amugy, hogy nem ajánlják Kép Minden esetre ittam és jobban vagyok tőle, szóval annyira nem árthat Kép

hanee
hanee

Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a párom minden másban rendkivüli türelmet és együttműködést mutat. Ő naponta "megkeresi" a hasamat és beszél a babához egy picit. Jön velem az orvoshoz meg az ultrahangokra. Jön velem a bababörzékre meg bababoltokba, bár eddig még semmit az ég egy adta világon nem vettünk a babának. Szóval benne van ő. És én is olvastam, hogy a férfiak másképp állnak a dologhoz, hogy nekik majd akkor lesz kézzelfogható a dolog, ha már ott a baba és csinálni kell vele valamit. Lehet, hogy csak mohó vagyok és szeretném, hogy mindent megosszon velem, pedig tudom, ez nem lehetséges.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Kép

Minden Andreánknak Boldog Névnapot! KépKépKépKép
Kép

Drika Kép
Én ki sem bírnám egy hónapig net nélkül Kép. Azelőtt azt sem tudtam mit lehet ennyit bogarászni rajta, most meg bezzeg... Kép. Utolsó két hetedhez hajrá, nekem az utolsó napon is szaladgálnom kellett az üzleti jelentéssel, úgyhogy még mindig muszáj vagyok bemenni Kép. Vizsgádhoz drukk! Hol és miből vizsgázol?

Barbi Kép
Apukád miatt őszinte részvétem KépKép. Tudom mit jelent egy szülő elvesztése, nekem édesanyám halt meg 8 évvel ezelőtt Kép Még gyerek voltam és nem is tudtam feldolgozni, ... csak az idő telt el közben. Most hogy babát várok, nagyon hiányzik a kedves ölelése, bátorító szavai... sokat gondolok rá. Őrizd meg Te is emlékeidben, mi a mai napig beszélgetünk anyuról, és egyre könnyebb már.

Timmba Kép
Kösz a tábladícséretet, hát rengetegen vagyunk Kép hálaég KépKép.

Adri77 Kép
Szerdáig kifúrja az oldalamat a kíváncsiság Kép!
Hivatalosan mától már nem dolgozom, no de a szabadságommal kezdek, így aztán pl. holnap is bemegyek, mert még egyrészt bent van az összes holmim, virágaim, stb., másrészt el sem köszöntem, meg az utódomat is istápolgatnom kell. Így már könnyebb, hogy szabadon gazdálkodok az időmmel, s ha úgy ébredek, hogy nincs kedvem bemenni, nincs következménye.
Az építkezésbe még nem fogtunk bele, készülnek az ajánlatok ktgvetésre több helyről, mi meg bújjuk a szakirodalmat, hát nem egyszerű. És megmondom őszintén, nekem ez most nem hiányzott, szeretnék inkább Petire koncentrálni és babaápolással kapcsolatos könyveket bújni. Írok is ígérem KépKépKép! Autóval minden oké?

Mircimama Kép
Szerintem pont reális időpontban láttál hozzá a babacuccok rendbehozásához, én sem tervezem hamarabb, mint kb. 33-34. héten.
Vasalni nagyon utálok, itt vár most is egy halom, ráadásul legutóbb "sikerült" olyan függönyt varratnom, amit vasalni kell, borzasztó sz@r. És tegnap kimostam, most itt figyel mellettem, hogy mikor vasalom már ki Kép.

Adrienn74 Kép
Gratulálok a kislányhoz, beírom a táblába feltétlenül! Jó hallani rólad!

Mj-Móni Kép
Na látod semmi komoly, nincs is baci a vizeletedben! Hurrá!! Viszont a 7. hónapban vagyunk, ez tény.
Ápr.15-től máj.14-ig a 7. hónapban
Máj.15-től jún.14-ig a 8. hónapban
Jún.15-től júl.15-ig a 9. hónapban
Furcsa már 7 hónaposnak mondani magamat Kép. Telik az idő rendesen.

Vanda
(ma van a névnapom nekem is Kép)
27+3

Vanda

Kép
vanda

BOLDOG NÉVNAPOT MINDENKINEK, aki ma tartja!
Kép
csmarti

Sziasztok!

Véletlenül tévedtem ide, és látom, hogy nagyon kedvesek vagytok. Szeretném a segítségeteket, és / vagy a véleményeteket kérni. 24+0-nál tartok a babim folyamatosan rendezkedik a pocakomban(az uh szerint kisfiú a kis drága) a furcsa az, hogy lényegében ezt szinte csak a jobb oldalomon teszi. Vajon miért??
Legyetek kedvesek véleményezni a dolgot. Nektek mi a tapasztalatotok???
Előre is nagyon köszönöm a segítséget
szmercsa
szmercsa

Szmercsa:

Üdv közöttünk!

Bár én három héttel mögötted vagyok, elmondanám hogy nekünk mit mondtak a legutóbbi ultrahangon. Szóval a baba úgy nézett ki, hogy fejjel lefelé volt, és teljesen az én jobb oldalam felé fordult. Tehát az ő háta a hasam bal oldala felé nézett, a keze-lába pedig a hasam jobb oldala felé. Ha neked is valahogy úgy helyezkedett el, hogy a keze-lába a jobb oldalad fele van, akkor csak ott érezheted a mocorgását.

Az is lehet, hogy a méhlepény a bal oldalon tapadt meg, és ott "takarja" a mozgásait, tehát mozog azon az oldalon is, csak nem érzed.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Banett,

Koszi a hozzaszolast! Ne aggodj, nem fogok rohanni, csak elsetalokKép
Viccet kihagyva, koszi a tanacsokatKép

Adri77
Nagyon koszi a segitseged.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ez az idióta Babanet már megint törölte a regisztrációmat, újra kellett regisztrálni!!!

grrr.

Mintha direkt csinálnák.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszönöm Rokica,

abszolút logikus, amit írsz Kép erre nem is gondoltam. Az én kis babim nagyon aktív, folyton rendezkedik, középtájt még jól érzem, de a bal oldalon csak igen ritkán, és akkor is gyengén.
Még egyszer nagyon köszi, még a dokimat is kifaggatom.. Kép
szmercsa

ui: itt hányszor kell regisztrálni??
szmercsa

Sziasztok,

Nem voltam pár napig, és nem is nagyon tudok visszaolvasni, mert a fejem széthasad annyira fáj... Sajnos belázasodtam és nagyon csúnyán köhögök. Ilyen magas lázam még nem is volt soha talán, de az utóbbi 10 évben tuti nem. MÉg lázcsillapítót is bevettem babóca miatt. De ugye neki már nem árt a láz és a köhögés? mert a köhögésre nem vagyok hajlandó szintetikus gyógyszert szedni, csak fokhagyma és társait. Nem nem és nem, nem hiába vannak odairva a gyógyszerekre hogy terhesség alatt tilos vagy nem ajánlot....

Szegény baba napokig nagyon nyugtalan volt, izgett mozgott, látványosan nem találta a helyét. Amint köhögtem új helyet kellett neki keresnie, úgy sajnáltam szegényt. Tegnap voltunk dokinál, mindent rendben talált, szépek a baba méretei, és elvileg befordult a helyes irányba, ezt éreztem is valamelyik nap, hiszen olyan volt, minha földrengés lenne. Ugye ha én lázas vagyok, Ő nem lázasodik be?
Valaki volt lázas még a terhesség alatt?

Mindenkinek szép napot és vigyázzatok magatokra, mert nagyon szar betegnek lenni...

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Szmercsa:

Elvileg csak egyszer kell regisztrálni. Gyakorlatilag szinte minden héten. :P Mindig van valami gixer.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Johanna:

Csak gyorsan, mert még keresem a forrásokat, de IGEN, a magas láz árthat a babának, mindenképpen le kéne hozni. Ha nem akarsz gyógyszert, próbálkozz a hideg fürdővel, amit úgy kell, hogy langyos vizzel kezded, és fokozatosan adod a kádba a hideg vizet, amig el nem kezdesz dideregni, akkor abbahagyod.

38 fok felett csillapitsd valahogy a lázad!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Harmadik harmadban az aszpirint sem ajánlják, mert állitólag késleltetheti a szülést. Azt hiszem, marad az algopyrin. Az (nekem legalábbis) jobban lehozta a lázamat mint az aszpirin.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vanda Kép

Köszi az érdeklődéstKép A közgázon tanulok, a másoddiplomámat csinálom és ha elvégzem személyügyi szakközgazdász leszek.
Éppen holnap megyek szigorlatozni egyet (munkagazdasátan) így jól jön a drukk! Kép Kép Köszönöm (és még 4 vizsga van hátra)

Nem irigyellek, hogy még be kell járnod, én próbálok előrelátó lenni és már egy hete azon vagyok, hogy mindent lepasszoljak a melóhelyen, remélem sikerül.
Már nagyon várom, hogy vége legyen mert jó lenne már a babacucok beszerzésével foglalkozni, meg az utóbbi napokban folyton azon parázom, hogy mikor is kéne összerakni a korházi táskát, mert mi van ha hirtelen kell! - bár nagyon remélem, hogy ráérek még vele. Kép

Drika
30+1
drika

Hanee!

Valamelyik nap írtam, hogy nekem ritkán van székletem. Nekem is többször volt már, hogy felsértette a dolog, és emiatt vérzett. Sajnos ez az aranyér előjele, a Sperti krém tényleg jó rá, terheseknek is lehet használni, de meg kell várni, hogy a seb begyógyuljon. Ez csak akkor fog bekövetkezni, ha következő pár alkalommal tudsz lágyabb terméket produkálni, amihez az is kell, hogy sűrűbben legyen. A nőgyógyászom a glicerines végbélkúpot mondta arra, ha magától nincs normális állagú legalább kétnaponta. Mivel ez azonnali székelési ingert okoz, ezért vissza kell tartani vagy negyed órát, hogy ne csak a kúp jöjjön ki. Ezen kívül korpa, lenmag, szilva, reggelire tejeskávé +müzli, hogy a rostok fellazítsák. Mentateáról eddig nem tudtam, de nagyon szeretem, jó lenne, ha az is segítene rajta. Nekem egyelőre bejön csak ezeknek az evése-ivása, napról napra jobb, egyelőre nem kellett a kúphoz folyamodni. Ha továbbra is kemény, vagy erölködni kell, akkor egyre jobban felszakad a seb, és nagyon-nagyon fog fájni!!!

Banett! Köszi az információt. A hízáson kívül minden volt terhesség előtt, amit írtál. (168centi vagyok és alapból 50 kiló). Mióta terhes vagyok, azóta a többi tünet nincs (kivéve székelési gondok), viszont a 18. hét óta heti fél kilót hízom, ami szerintem még nem olyan gáz terhesség alatt. Ma vették le a vért a pajzsmirigyes vizsgálathoz, szerdán kiderül, hogy mi van. Remélem tényleg csak a terhesség okozza.

Anikó, az unokatesóm 30 kilót hízott, és ha most 10-nél tartasz, akkor lehet, hogy már csak 5-8 kiló megy fel, ami nem tragédia. Ennek nagy része valószínűleg víz, ha vizesedsz. Viszont ezt mondanod kellene a dokidnak, mert a nagy súlygarapodás vizesedéssel együtt a 24. héten lehet, hogy valami kivizsgálást indokol, nehogy toxémia legyen. Persze akkor sincs hatalmas baj, csak gyakrabban rád kell néznie, hogy karban lehessen tartani.

Mzx-Móni (29+1)

Kép

Kép
mzx

Adrienn!

Milyen gyakran keményedsz? 33 hetesen ez már normális (persze nem az óránkénti több), de mondd a dokidnak, mert ha ezzel együtt elkezd kinyílni a méhszájad, akkor figyelni kell rá. Nekem van ismerősöm, akinek kb. ilyentájban már elkezdett végig kinyílni, és minden közbeavatkozás nélkül a 38. héten szült csak meg, szóval az sem olyan nagy baj, de lehet, hogy sűrűbben kell nőgyógyászt látogatnod. Ha a nyákdugó is kijön, akkor van probléma, mert akkor a baba már könnyen fertőződhet. Szóval valószinűleg az ég világon semmi probléma nincs veled, de ha az megnyugtat, akkor inkább csináljon a doki egy belső vizsgálatot.

mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Sziasztok

Rókica: köszi.... a lázat sikerült csökkenteni, két napig tartott, de amikor 38 fölé ment, akkor bevettem gyógyszert... remélem a köhögés nem árthat neki, arra már nem akarok gyógszert, kap fokhagymát, teafát és sok sok teát...

Zsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

nem szeretnék beleokoskodni a dolgotokba Kép, de én is hasonló gondokkal küzködtem, ld. székrekedés. Sajna, minden amit szedek (vas, magzatvédő ásvány+vitamin... stb.) mind mind székrekedést okoz. Kép Egyetlen, ami nekem beválta, az a rendszeres reggeli műzlizés, de nem a finom fajta, hanem a 'papagáj'eledel forma. Kép Állítólag, gyógyszertárban lehet kapni TAMARIN elnevezésű lekvárt, amit kifejezetten a kismamiknak készítenek, kifejezetten erre a problémára. Én azt próbálnám ki a helyedbe, és igyál jó sokat.
Vigyázzatok magatokra
szmercsa

ui: egy levél, egy regisztrálás, milyen dolog ez?? Kép
szmercsa

Sziasztok!

Timmba!
Ha legközelebb mész UH-ra, már biztos nézik a lepény érettségét, nekem is a 30. héten nézték először. Ezt egyébként mindenkinél nézik, a baba súlyától függetlenül.

Kutyuska!
Vagy vmi szalag feszül nagyon, vagy pedig ideget nyom a baba. Sajnos nem nagyon tudsz vele mit csinálni.

Rokica!
Gratulálok Zsuzsi babához!
Szülésfelkészítővel kapcsolatban: ha a húgod szívesen megy, szerintem menj vele. A párodat akkor vidd el, amikor a szülőszobát nézhetitek meg (nem tudom, nálatok minden alkalommal meg lehet-e nézni) és akkor, amikor filmvetítés van (ha van ilyen). Ezeket ő is megérti és ez konkrétan helyhez kötött, amit nem ismerhet, mert még nem volt ott (abban a szülőszobában). Meg ha jól értem nem Mo-n volt szülésen, talán más itt egy szülés, mint amit ő látott. Hátha abba az 1-2 alkalomba belemegy. Egyébként a tv2 oldalán meg lehet nézni a Szülőszoba összes részét, ha megmutatod neki, lehet, hogy rájön, hogy ez más és szívesebben megy el veled.

Márti!
Szurkolok, hogy ne legyen szükség erre a vizsgálatra!!! A pszichés hozzáállás nagyon-nagyon sokat számít. Tényleg beteg lesz a test egy idő után, ha a lélek beteg. Vigyázz magadra!

Mzx!
Mintha a saját történetemet hallanám. Az én vasam is magas, ennek ellenére szednem kell, mert a vaskötő kapacitásom is magas (a kettőnek fordítottan arányosnak kellene lenni). Először leállították a vasat, mikor kiderült, hogy magas, erre rohamosan kezdett csökkenni, a vaskötő meg emelkedni. Így újra elkezdtem szedni.
A pajzsmirigyhormonokat nekem azért kezdték vizsgálni, mert magas volt a pulzusom (túlműködésre utal). A vizsg. után kiderült, hogy az egyik hormon értéke alacsonyabb. Errefel elküldtek endokrinológushoz, aki megnyugtatott, hogy semmi gond, terhesség alatt nagyon sokszor változik a pajzsm. hormonok szintje, az enyém simán tűréshatáron belül van, ráadásul ami fontos (T3, TSH) meg teljesen jó. Koleszterint nálam nem néztek. Remélem nálad sem lesz gond, szorítok nagyon!

Adrienn!
Nálam ugyanez van. Hasam állandóan keményedik, de a méhszáj nem nyílik (hál' Istennek!) és én is mindig attól félek, hogy hamarabb születik. Fájni viszont eddig csak 2-szer fájt a pocim, akkor egész nap nem mertem felkelni és el is múlt (az egyik ilyen nap pont tegnap volt, gondolom a frontok miatt). Én azt hiszem ezen a héten összepakolok mindent, nehogy meglepetés érjen. Csak nehogy falra fessem az ördögöt!

Hanee!
Nekem is szokott ilyen icipici vérzés lenni. Azonban én aranyeret nem találok. Sztem a nyálkahártya vagy a bőr ilyenkor nekem túl száraz a sok törölgetéstől és attól sérül meg picit. Ez akkor kezdődött nálam, amikor a bőrömre szedtem egy gyógyszert, ami nagyon szárított mindenhol. Úgyhogy nem erőlködés volt az oka, nem is szokott székrekedésem lenni, sőt, most hasmenésem van a Mg-tól. Én Bepanthen-nal, Neogranormonnal vagy babaolajjal szoktam bekenni és 1-2 nap alatt mindig elmúlik.

Tegnap du. hirtelen megfájdult a pocim, igazából nem tudom, mitől, mert pont feküdtem (előtte sem csináltam semmit). 1,5-2 órán keresztül fájdogált, már majdnem bementem a kórházba, amikor egyik pillanatról a másikra elmúlt. Mindig parázok valamin, pedig amúgy olyan jól érezném magam. Remélem ez nem vmi rossz előjel volt.

Éva (34+0)

Kép
sygnum

Íram egy nagyon-nagyon hosszú levelet - 12percest - és elszállt... megismételhetetlenül. Ez most egy kivonat és lementem, mert küldésnél tünt el.

Sygnum, 31+2 naposan voltamKép Lehet, hogy nézte, csak azért nem szólt, mert rendben van? Amúgy a gyerek tök nagy, 2.36kg, szóvá is tettem, hogy ijedjek-e meg, mire az orvosom közölte, hogy teljesen azonos ütemben gyarapszik és tök' normálisak a paraméterei, nyugi, nagy babánk lesz - és szép is, de ez csak egy anyai hozzászólásKép

Andreák, Boldog Névnapot!

Szmercsa. Nőgyógyom, mikor a 27. hétben jártam, mondta a kora délutáni UH-mon, hogy reggel óta eddig csak jobboldalas babákat látott, front van. Nekem is volt 1-2 hét, mikor csak jobbra éreztem a szinténfiamatKép és 31-re fordult be rendesen, ahogy kell. Azóta mindenhol érzem. Tb-s papíromért mentem ma a körzetimhez és először éreztem egy hatalmas rugást az egyik bordámon, hogy össze is görnyedtem - majd röhögtem, mert az utcán mindenki engem nézettKép

Róki! Mi például nem megyünk együtt vásárolni a párommal, mert egymás torkának ugrunk, nem csak most, hogy terhes vagyok, eddig is külön-külön. Ezért megvettem már a babaruhákat és készítem a listát, hova menjen ő, mit kell kocsival elhozni, ld. babakocsi, hordozó - ezt sem fogom a kezembe végighurcolni a városon - és egyebek. Megállapodtunk, hogy megadom neki a termék típusát, árát és lelőhelyét, majd ő egyedül megveszi. Amúgy a szülésfelkészítőre nem jön, szülésre sem fog, csak ha már megvan a baba - kivételesen mindkét dologban egyetértünk. Én nem szeretnék senkit a szülésznőn kívül, ezt a szüleim is elfogadták, másnapra kértem tőlük a látogatást. Lehet, hogy érzéketlennek tartotok, de nekem így lesz kerek. A párom azonban annyira aggódik miattunk, hogy itthon semmi negatív dolgot nem mondhatok már el, mi történik a babaneten, ugyanis tájékoztattam arról, hogy van, aki már kinyílt, megszült hamarabb stb., ettől nagyon kétségbe tud esni, hogy jajj "csak nekem és a fiunknak ne legyen semmi baja!" Tehát nem provokálom és így nagyon zsírozottan tud működni a mi kis családunk.
Legutóbbi rutinon kiderült, hogy kicsit én is nyíltam, ezért most ezerrel megy a pihenés.

Johanna! Nem lehetsz lázas! Orvosom a 17. héten leordította a hajam - teljes joggal -, mivel két napot vártam, hogy felhívjam a lázammal. Közölte, ekkor már az Algopiryn szabad és 3x1, 4x1 naponta, amíg el nem múlik a láz, valamint hideg borogatás, nálunk ez a duó jött be, szenvedtem mint a kutya. Háziorvoshoz csak 4 nappal később jutottam el és Cillitet kaptam helyette és tájékoztatott, mivel nem kezdtem el Algót szedni időben, kaptam egy fantasztikus ragaszkodó bacit, úgyhogy kell a lórugás. Azóta rendben vagyunk, csak el ne szóljam magam!

Timi (32+0)
timmba

Johanna
Örülök, hogy jobban vagy. És hogy a lázad is lement. Olvastam, hogy a tartósan magas láz koraszülést eredményez. Algopiryn jó. De azért még kúráld magad!!!

Timmba
Milyen egyformák vagyunk!!! :-))) Én is épp így vagyok vele. Nekem eleve nem is akar bejönni a férjem, de ha szeretne, én akkor is lebeszélném róla. Hallottam, milyen csodálatos dolog, hogy ott van, segít, de engem tudom, hogy zavarna. Én rögtön leszögeztem az Áronnál, hogy nem szeretném. De szerencsére ebben mi is egyetértettünk. Lehet, hogy ezt más tényleg érzéketlennek tartja, de elmagyarázni az érzéseimet nagyon nehéz. Aki ugyanígy érez, az biztos tudja, miről beszélek.

Nekem napok óta olyan erősen rúg a baba, hogy sokszor olyan érzésem van, mintha ki akarná szakítani a hasamat. Néha nem túl kellemes érzés. De azért jó érezni őt. Zenét már félek hallgatni, mert arra nagyon beindul.

Szakad az eső, nekem meg még kutyát kell mennem sétáltatni. :-(((

Banett

Kép
banett

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?