Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
3 kávé után elmúlt a fejfájásom... a vérnyomásom még mindig alacsony... Ennek megfelelően álomkórban szenvedek... Most is aludtam kb. 2 órát, csak Saskia felébresztett... Miért nem szereti, hogy alszom? Már mondtam neki, hogy így össze fogunk veszni... Nem hatotta meg... Már most sem hallgat rám.

Rókica
én a ricinus olaj szagától is rosszul vagyok... Brrrr... meginni....

Jó pihizést mindenkinek!
Vendég

Pipocs,
Rókica kislánya! Kép Gondolom a mostani siófoki ügy miatt.
F.
falina

Itt a kép. Ezek azok amiket grátisz kaptunk, mert külön nem kértem képet, gondolván hogy le tudom őket szedni a DVDről. Majd egyszer azt is kitalálom hogy kell.

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/pogi20wks.jpg

Pipocs:

Ahogy Falina mondja!Zsuzsi van méhen belül, rákérdeztem, mert volt pár nappal ezelőtt az a hir a méhenkivüli terhességről. Én nem láttam a TVben, csak hallottam róla, és gondoltam ha már ott vagyok, akkor tutira megyek és megkérem, ellenőrizze már le, hogy tényleg ott van ahol lennie kell.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Betsy:

Próbálj meg valami kis sósat enni, pl erőlevest kockából vagy ilyesmit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Pár napra eltűnök, aztán alig győzök visszaolvasni, annyit termeltek! :-))

Csütörtökön megvolt a terheléses vércukor vizsgálat. Minden oké volt. Meg a vizeletben sem volt nem odaillő. Ez megnyugtatott. Délután dokinál voltam, ott is rendben találtak mindent. Erre felbuzdulva, most gyorsan tornáztam egy kicsit a Rubint Réka kazettára. Olyan jól esően elfáradtam. Tényleg jó volt.

Éva
Beszéltem az orvosommal és ő is ajánlotta a homeós bogyókat vizesedésre, mert ő is úgy látja, egy kicsit tényleg vizesedem. De nem találta vészesnek. Én meg úgy voltam vele, hogy ha nem ártok vele, akkor inkább ezt. De próbálok olyan gyümiket enni, ami önmagában is vízhajtó (eper, körte). Röhejes, de minden diéta ellenére 2 nap alatt 4 kg ment le rólam. Ez borzalmas!!!!

Rókica
Gratulálok a kislányhoz! Na meg a 150 %-hoz :-)))! Egyébként pár napja tettél fel egy linket, ahol tök jó szoptatós pólóról írnak. Én nem beszélek angolul, ezért fogalmam sincs, hogy mit írnak, de érdekelne, hogy itt Magyarországon is lehet ilyet kapni, mert én akkor tuti vevő lennék rá. Nagyon praktikusnak találom, és tényleg diszkrét.

Megnéztem én is Bannamari fiúcskáit. Olyan megható volt az a két kis manócska. Milyen nagyok már. Tök jó, hogy így fejlődnek!!!

Timmba
Jó fej vagy, hogy rögtön rám gondoltál ruci ügyben, de már nem akarok terhes cuccot venni. Inkább olyan szoptatós cuccokat, amit a nyáron tudok viselni, nem döglök meg benne, és még tényleg tudok is benne normálisan szoptatni. De szerintem ebből is lehetne egy egyenruhát csinálnunk! :-))
Súlyod miatt csak örül, főleg, hogy a pici meg növekszik. Én egy ideig követtem a Norbi féle táplálkozást (Update). Tényleg bevált és mindent ettem. Csak fogytam tőle (na jó, volt miből), a baba meg hízott. Pedig ez nem az elején volt. Azóta kicsit eleresztettem magam, sokszor lustaságból nem követem, pedig van benne valami. :-((

Minyu
Drukkok továbbra is mennek. Nem lesz itt már semmi baj. Kriszta folyamatosan értesít minket, hogy milyen szépen fejlődik Nándi baba. Szorítunk nektek!!

Banán
Én alapjában is székrekedéses vagyok. Imádom a banánt, de nagyon óvatosan kell vele bánnom. Engem úgy megfog, hogy meg kell utána szülnöm. :-((

Hanee
Szuper ez a lakásvásárlás. Még egy hete pont erről beszéltünk, hogy csak a babó után, de le a kalappal előttetek, hogy belevágtok. De próbálj kicsit pihenni is. Jó sokat vállalsz (vizsga, lakás, baba), vigyázz magadra!! De teljes mértékben megértelek titeket, igazatok van! Egyébként meg vedd tudomásul, hogy te nem vagy egy kripli. Te egy babának életet fogsz adni, az meg tök mindegy, hogy hogyan. Lényeg, hogy mindketten jól lesztek!!!

Most mennünk kell a játszótérre, már itt rágja mindkettő a fülemet!
Sziasztok
Banett

Kép
banett

Banett:

Ezt irtad:
"Röhejes, de minden diéta ellenére 2 nap alatt 4 kg ment le rólam. Ez borzalmas!!!! "

Milyen diéta az, aminek ELLENÉRE 4 kg-t lehet fogyni 2 nap alatt??? Én is kérek belőle! :D

A trikót meg nem tudom, lehet-e kapni Magyarországon, szerintem érdemes lenne kismama boltokban utánanézni... egy képpel felszerelkezve mondjuk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

<pre>
Név Életkor (év) Baba kora Babázik/ Pocakos Szülés (várható) ideje Lány/ Fiú Baba neve Baba méretei Születés hete Testvérek Kórház
1. Bannamari 24 - Kép 2005. március 31. iker fiúk Gergely és Ádám 1570g 44cm mindketten 30+6 - Uzsoki, Sote I.
2. Bkriszta 24 36+2 Kép 2005. május 12. fiú Ákos - - - Szt. Imre
3. MinyuKép 25 36+2 Kép 2005. május 12. fiú Nándor - - - Schöpf-Mérei
4. Akiren 31 34+3 Kép 2005. május 25. lány Gréta - - - Péterfy
5. Gomboc 27 34+2 Kép 2005. május 26. ? ? - - - ?
6. Pipocska 30 34+2 Kép 2005. május 26. fiú Marcell - - - Péterfy
7. Hovirág 29 34+1 Kép 2005. május 27. lány Noémi - - 2003. Milán Schöpf-Mérei
8. Sygnum 28 33+5 Kép 2005. május 30. lány Leona - - - Kecskemét
9. Oxigén 28 33+4 Kép 2005. május 31. lány Réka/ Viktória - - - Szt. Imre
10. Fejeske 32 33+4 Kép 2005. május 31. fiú ? - - 1995. Regina Szentes
11. Andi18 25 33+4 Kép 2005. május 31. fiú Dániel - - 2004. Máté Vác, Jávorszky Ödön Kh.
12. Kriszi 30 33+3 Kép 2005. június 1. ? ? - - 2002. Katinka ?
13. Beus79 25 33+2 Kép 2005. június 2. fiú Balázs - - - Rókus
14. Mircimama 30 33+2 Kép 2005. június 2. fiú Zalán Levente - - 2001. Bence Szt. István
15. Katica78 26 33+0 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Kútvölgyi
16. Adrienn 74 30 33+0 Kép 2005. június 4. ? ? - - - Jahn Ferenc
17. Vikka 30 32+4 Kép 2005. június 7. lány Adél - - - Péterfy
18. Hajni20Kép 20 32+4 Kép 2005. június 7. fiú Marcell - - - Győr
19. Barbi 30 32+1 Kép 2005. június 10. fiú Dániel - - 2003. Ádám Kanada
20. Gömbölyű 20 32+1 Kép 2005. június 10. lány Csenge - - - ?
21. Betsy 36 32+1 Kép 2005. június 10. lány Saskia - - - Salzburg
22. Pizzamama 24 31+6 Kép 2005. június 12. lány Liliane - - - Kaposvár
23. Manó 27 31+6 Kép 2005. június 12. fiú Zsombor - - - Szt. Imre
24. Timmba 30 31+6 Kép 2005. június 12. fiú Richárd - - - Szt. István
25. Wica 30 31+4 Kép 2005. június 14. lány Csenge/ Virág - - - Szt. István
26. Letty 37 31+4 Kép 2005. június 15. ? Valentin/ Sandra - - 1992. Caterina, 1993. Alexander, 2003. Daniel Eisenstadt
27. Splendida 28 31+1 Kép 2005. június 15. lány Borbála - - - Szt. János
28. Johanna1975 29 31+2 Kép 2005. június 16. lány Fanni/ Sára/ Dorka - - - Kútvölgyi
29. Tétényke 26 30+6 Kép 2005. június 19. lány Zselyke - - - ?
30. Giggancs 32 30+6 Kép 2005. június 19. lány Noémi/ Kamilla - - 2002. Gigi Péterfy
31. Kutyuska 26 30+5 Kép 2005. június 20. lány Eszter - - - Szt. Imre
32. Erkaberka 31 30+2 Kép 2005. június 23. lány Zsófia Flóra - - - Kútvölgyi
33. Bogárka75 29 30+1 Kép 2005. június 24. fiú ? - - 2003. Petra Szt. Imre
34. Lenocs ? 30+0 Kép 2005. június 25. lány Kinga/ Kamilla - - 2000. Panna Szt. Imre
35. Ezvicc 24 29+6 Kép 2005. június 26. fiú Attila - - - Jahn Ferenc
36. Drika 24 29+6 Kép 2005. június 26. fiú András - - - B.A.Z. megyei Kh.
37. Mzx 29 28+6 Kép 2005. július 3. fiú Erik - - ? Szt. István
38. Vikó 28 28+5 Kép 2005. július 4. lány Viktória - - 1995. Szabolcs Bajcsy-Zsilinszky
39. Hanee 23 28+3 Kép 2005. július 6. lány Liliána - - - Péterfy
40. Rita77 27 28+3 Kép 2005. július 6. lány Lili - - 1997. Dávid, 2000. Dominik Újpesti Kh.
41. Tündérke26 27 28+2 Kép 2005. július 7. ? Natália/ András/ Dániel - - 1995. Krisztián, 1996. Márk, 2002. Viktória Péterfy
42. Farkasbogi 27 28+1 Kép 2005. július 8. ? ? - - 2004. Lili ?
43. Gemini 31 28+0 Kép 2005. július 9. ? Rebeka - - - Kútvölgyi
44. Adri77 27 27+6 Kép 2005. július 10. ? Réka Hanna/Bálint - - - SOTE I
45. JudytKép 28 27+6 Kép 2005. július 10. iker fiúk ? - - - Nyíregyháza
46. Mmónika 32 27+3 Kép 2005. július 13. fiú ? - - - Szent Imre
47. Mj-Móni 31 27+1 Kép 2005. július 15. fiú Adrian - - 2002. Christopher Margit
48. Vanda 28 27+1 Kép 2005. július 15. fiú Péter Ádám - - - vidék
49. Hapinyoka 26 27+1 Kép 2005. július 15. fiú ? - - - Sote I.
50. Hangosz 35 26+4 Kép 2005. július 19. ? ? - - 2003. Barnabás MÁV
51. Banett 31 26+2 Kép 2005. július 21. fiú Benedek - - 1995. Áron, 1998. Virág Uzsoki
52. Henci 32 25+2 Kép 2005. július 28. ? ? - - - Szt.István
53. Dorka34 34 24+5 Kép 2005. augusztus 1. ? ? - - - Sote II.
54. Hencsike 31 24+4 Kép 2005. augusztus 2. ? ? - - - Szt.István
55. Lara77 28 23+4 Kép 2005. augusztus 9. fiú Andor - - - Kútvölgyi
56. Aniko47 31 23+3 Kép 2005. augusztus 10. fiú Matthieu - - ? ?
57. Virga 27 22+3 Kép 2005. augusztus 17. ? Lőrinc/ Luca - - ? Levente Jahn Ferenc
58. Ancsipancsi 30 22+2 Kép 2005. augusztus 18. lány Barbara - - - Szt.Imre
59. Falina 26 21+2 Kép 2005. augusztus 25. lány ? - - - Schöpf- Mérei
60. Rókica 30 20+5 Kép 2005. augusztus 30. lány Zsuzsanna Ágnes - - - Szt.István
61. Csmárti 32 Kép babára vár - - - - - 2002. Eszter -
62. Gmr 25 Kép babára vár - - - - - - -
</pre>

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!
Küldtem a mai táblánkat.
Ahogy készítettem, olyan sokunkról nem tudunk...
Gomboc, Kriszi, Katica, Barbi, Gömbölyű, Letty, Tétényke, Erkaberka, Lenocs, Ezvicc, Drika, Dorka ... Jól vagytok? - A teljesség igénye nélkül

Most nincs alkalmam visszaolvasni, a javításokat megtettem. Örülök Minyunak nagyon, hajrá-hajrá!!! Arra nem emlékszem, hogy hogyan kezdődött el nála ez az egész, egy sima orvosi vizsgálattal? Nem volt elég nagy Nándi? Segítsetek eszembe juttatni Kép.

Minden jót Nektek!
Puszka
Vanda és Peti
Kép
27+1

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok lányok,
kedves Vanda,kérdésedre válaszolva, nagyon jól vagyunk:-) Minden rendben, ma megvettük Zsófica babakocsiját (nagyon vagány, sötétkék -rózsaszín és rendkívül praktikus, nagy kereke van, mert a Duna parton fogunk sétálgatni:-)

Jövő héten megyek ultrahangra és már nagyon kíváncsi vagyok kislányunk "paramétereire"...

Kellemes babavárást mindenkinek!!!

Erka
erkaberka

Rókica
Sajnos az utóbbi napokban vizesedtem. Nem diétáztam, csak tornázom, és vettem homeos gyogyit, ami kifejezett kismamáknak ajánlott vizesedésre. Megbeszéltem a dokimmal, így teljes nyugalommal szedni kezdtem. Így ment le ez a jó pár kiló, ami azért borzalmas, mert valszeg ez mind víz volt.

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Vanda,köszi a hiányolást,éppen ma olvasgatom vissza a topicot,még van mit pótolnom.
Sajnos elég nagy bánat ért, váratlanul meghalt apukám. A temetésre nem tudtam hazamenni,már elég nagy stressz lenne ekkora pocakkal maga az utazás is, hát még ami utána várt volna rám...
Szegény babám biztosan érzi a fájdalmat rajtam, rengeteget mozog (még az átlagnál is többet).
Kedden megyek dokihoz, majd akkor kapok Uh-ra beutalót...

Még nem olvastam mindent vissza, csak részletekben, remélem lesz rá idöm.
Hanee, nekem egy Bichon Frise- Shi-Tzu keverék kutyuskám van, aki maga a négylábonjáró szórakoztatóbrigád...nincs mellette egy unalmas percem se, 4 éves lesz, de még mindig olyan játékos mint egy kölyökkutya...

Lassan elkezdjük a babaszobát berendezni, ma polcokat nézünk, alapjában véve minden más meg van már.(kiságy, pelenkázó, szoptatóalkalmatosság) A ruhákat is elöszedem, szerintem nem kell nagyon semmit sem venni. Varrtam két kapucnis törülközöt, szóval lassan de biztosan haladunk...

Sziasztok
Barbi
32+1

Kép
Kép
barbi

Sziasztok lányok!

Ma kipróbáltam, hogy mennyit bírok Kép
Reggel felkeltem, kimostam két adag ruhát, kiteregettem őket, elmosogattam három adag (hatalmas halom) szennyes edényt, és délben elindultunk nagynénimékhez ebédelni.. ott lemostuk az autómat (a belsejét totál én takarítottam, kivéve a szemétszedést Kép), meg levágtuk a meggyfáról a halott részeket, aztán elmentünk a KIKA-ba, majd a Tescoba bevásárolni.. és most hazaértünk.. hát mozdulni sem bírok Kép Kb. ennyit bírtam.. Kép

Barbi:
Úgy néz ki lenne kutyus: augusztusra.. de mivel most függőben van az is, hogy új lakást szeretnénk, nem fogom erőltetni, hogy ez is az is legyen, mert minden egyszerre sajnos nem megy. Szóval most egyelőre kivárok Kép

Rókica:
Nagyon tündéri a kislányod, gratulálok! Kép Ez a méhen kivüliség dolog meg.. nagyon ritka dolog, és észre szokták venni.. ez ugyanolyan ritkaság, minthogy nem vették észre egyszer UH-al, hogy egy gyereknek hiányoztak a végtagjai, de se keze, se lába nem volt amikor megszületett.. pedig ez nagyon látszik az UH-n! Nem is értettem, hogy kerülhette el bárkinek is a figyelmét, hiszen gyakorlatilag a 12. heti UH-n már ilyesmit meg tudnak mondani, ellenben a méhen kivüliséget pl. már az 5.-6. heti UH-n is!! Szóval fura, hogy ilyenek megtörténnek.. Kép

Hapinyoka:
Az utóbbi napokban hitelügyben rohangáltam.. szóval korán keltem, csak épp nem babaneteztem annyit Kép Én is igy vagyok a saját lakás dologgal! Csak nekünk egy kicsivel több hitel kéne Kép Úgy 12M.. nem egyszerű no.. de akkor is csakazért is meg fogom oldani, ha a fene fenét eszik is Kép Kép

Mzx:
Én heti száz kiló banánt eszek és nincs tőle székrekedésem.. vannak időszakok, amikor székrekedésem van, de nem a banántól, mert sokszor akkor van, amikor épp nem eszek banánt egy hétig.. szóval ez totál alkati. Ez megint olyan, hogy ki mit ajánlj.. nekem pl. a kávé okoz székrekedést Kép
Mostanában beálltam arra, hogy 2-4 naponta van székletem, de akkor (most elnézést mindenkitől) hatalmas és magától jön rám és nagyon könnyen megy. Nem fogok ellene tenni semmit, a lényeg hogy van és normális. Csak gondolom lassabb az üritésem lent mostanában. Régen sem arról voltam hires, hogy naponta háromszor kakilok, volt hogy kimaradt 1-2 nap, de igazából ezzel sosem foglalkoztam, mert jól érzem magamat Kép

Lányok vigyázzatok a meleggel! Én tegnap rosszul lettem a városban. Semmi komoly, csak elkezdtem szédelegni és úgy éreztem, hogy 50 fok van körülöttem, szinte hőgutát kaptam. Amint lehült picit a levegő azonnal jobban lettem. Szóval csak óvatosan a városban való mászkálással mindenkinek!! Mostmár eldöntöttem, hogy a jól megérdemelt "utolsó két havi pihenőmet" fogom tölteni, a hitelügyintézésen kivül nem vagyok hajlandó sehova sem menni Kép Kép

Timmba:
Én is érzem a frontot, szerencsére mindig csak picit és inkább hisztiben jön ki, mint fejfájásban Kép Viszont annak örülök, hogy a babóval semmi gond sem a melegfronttól, sem a túl sok mászkálástól, sem semmitől. Jól birja a lurkó, de remélem nem akar majd bentmaradni azért örökre Kép Kép

No, megyek és romjaimba dőlök végre.. Kép

hanee (28+3)
hanee

Ja még annyi eszembe jutott, a babaszoba-berendezést letudtam viszonylag olcsón: Vettünk 1360 Ft-os kádat és 4900 Ft-os pelenkázólapot. Apa átalakítja egy picit az egyik négyfiókos kis komódot abból pelenkázó lesz és csinál a kádra egy fa tartó akármit, arra kerül a kád.. nem voltunk hajlandóak negyvenezreket költeni bababútorra, hogy azután eladjuk és elajándékozgassuk. A legolcsóbb pelenkázó (amin nem volt kád) 34.000 Ft volt amit eddig láttunk és átalakítható ha a baba nagyobb (sima fiókos szekrénnyé).. Erre meg most nem futja (talán nem is sajnos, engem anyám ugyanígy fürdetett és a mosógépen pelenkázott egy leterített tiszta textílpelenkára fektetve, alatta egy sima pokróccal.. még feltétje sem volt, pedig anyagilag megtehette volna akkoriban, hogy vesz bababútort..)..

hanee
hanee

Hanee, látom újra belelendültél az irásba!!!
A bababútorral mi is igy voltunk, aminek nem sok értelme vagy használhatósága van, nem vettük meg. Babakádat a fürdöszobában a wc tetjére és kádra rakott (egymás mellett vannak) falapra raktuk rá (kissé bonyolult igy leirni, de tök egyszerü volt kivitelezni),nem volt állványunk nekünk se. Pár hónap után meg beletettük a nagy kádba a kiskádat, és még pár hónap múlva egészet el is felejthettük,mert a nagykádban fürdettünk amikor már nagyon csapkodott Ádám...
Pelenkázóból viszont meg kellett vennünk az egyik legdrágábbat(az IKEÁs),mert alapból ezeknek az kanadaiaknak nem szemben van a pelenkázó,hanem oldalt, vagyis a baba keresztben fekszik elöttem ....Irtó idétlen megoldás, tudtam,hogy az életben nem szokom meg...Igy aztán mint egyetlen európai bolt, az IKEA volt a megoldás, ott találtunk szupi pelenkázót, amit késöbb könyvespolcos szekrénnyé lehet átalakitani. NAgyon nem bántam meg,most kistesónál is jól fog jönni.

Babaágyból is sikerült egy szolid,de nagyon szépet találni,éppen most szoktatjuk ki Ádámot belöle,már levettem a külsö rácsos oldalát, és igy nagyon tetszik neki a szabadon jövés-menés. Következö lépésben a nagyobb ágyat tesszük be neki, és akkor végleg felszabadul a rácsos ágya.
Ezen kivül még egy kislámpát vettünk a szobába,némi dekoráció és kész is...

Nem tudom miért irom ezeket, csak most ráérek ilyesmin gondolkodni, pont ma néztünk polcokat a babaszobába...(beépitett szekrény van mindenütt,ebbe teszünk kisebb polocokat.) Sikerült is megvenni, holnap apával szerelünk!!

Na, abba is hagyom, mert igy teleirom az oldalt...

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Lányok!

A kiszáradással is nagyon vigyázzatok! Olvastam egy másik fórumon, hogy a vége felé már méhösszehúzódásokat is okozhat, tehát korai vajúdást vagy álvajúdást vagy mi a fene a neve amikor az ember berohan a kórházba hogy szül, azt hazaküldik? Na mindegy, ma reggel nincs a toppon az agyam.

Mindenesetre azt saját bőrön is megtapasztaltam, hogy a vizhiány keményedést és görcsölést okoz. Egy pár napja nagyon hanyag voltam a vizzel, keveset ittam, ellenben "bepótoltam" teából meg cola lightból, aminek az lett a vége, hogy pár napig minden reggel kényelmetlenül kemény pocakkal ébredtem (bár végre nem rohangáltam állandóan pisilni éjjel). Tegnap viszont már hólyaghurutra emlékeztető kényelmetlenség is volt, amire úgy megijedtem, hogy rögtön bedöntöttem egy liter vizet, erre elmúlt minden mintha elfújták volna.

Tehát mindenki legyen szives jó sokat inni. Főleg akik már a végefelé tartanak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo reggelt Lanyok!

5 oratol fel vagyok,nem tudok aludniKép

Mi penteken jol megijedtunk.Megkaptuk a laborleletemet,es a vizeletemben feherjet talaltak.Eloszor ugy volt,hogy majd szombaton megnez a dokim,de meg aznap be kellett menni a korhazba.Ujabb vizeletteszt,szerencsere negativ, a vernyomasom is normalis es a szivhang is jo lett,ugyhogy megnyugodtunk.
Gondolom a doki is es en is a toxemiatol tartottunk.
Szuloszobara kellett menni,egy csomo kismama vajudott-biztos front volt.

HapiKép
Gratula a tokeletes labor es vercukor eredmenyhezKép

MoniKép
Huha,pedig en is nagyon sok banant eszek/ettem.Es neha vannak is ilyen priblemaim,akkor talan ez a megoldasKép

MinyuKép
Szuper ujra itt latni!!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKép

RokicaKép
Gratula a kislanyhoz!!KépKépNagyon szep!!!!!!!!

BanettKép
2 nap es 4 kg??!!Akkor tenyleg nem keves mennyisegu viz lehet a szervezetedben.Szerintem az enyemben isKépKép

BarbiKép
Oszinte reszvetemKépKépKépKép
Pocaklakod tudja,hogy fel kell viditani AnyatKépKép
Akos is ilyen,ha szomoru vagyok,rogton nagy focizasba kezd,amire mindig elmosolyodokKép
Egy kerdes Toled,mint tapasztalt Anyukatol:nektek kokuszmatrac van vagy sima?Mert mi a kisagyhoz simat kaptunk,en kokusz-t szeretnek,de a parom szerint felesleges...

HaneeKép
En ennyinek mar a toredeket sem birnam,olvasni is faraszto voltKép

Tegnap vegre felkerult a kisagyKépKépHa teljesen kesz lesz,teszek fel rola kepet!

Szep napot!
Kriszta es Akos
36+3

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Jó reggelt Lányok! Kép

Úgy tűnik, én is beállok a koránkelők táborába. Tegnap is és ma is fél 8 körül ébredtem. Ami igazából nem olyan korai, de hétvégén legalább 9 szoktam bírni (mondjuk ez a legfeljebb időpont is, mert utána szétszakadnak a csontjaim).
Hétköznap a munka miatt 6-kor kelek, úgyhogy fel sem fog tünni... Kép

Minyu
Drukk! Drukk! Drukk! Örülök, hogy minden rendben van! Kép

Kriszta
Örülök, hogy végül minden rendben lett vizelet-fehérje ügyben! Kép Vigyázz magatokra! Már igazán kevés idő, és találkozhattok!!!
Az a baj, hogy mi mint kismama hamar megijedünk, mert rögtön a legrosszabbra gondolunk. Főleg akkor, ha a dokink alapos, és odafigyelő és azonnal látni akar. Szerencsére az esetek többségében nincs semmi komoly! Mostmár erre többen is példák vagyunk! Kép

Irigyellek titeket a babaszoba-berednezgetés, vásárlás miatt. Nálunk még mindig tart a felújítás, és a koszba, piszokba nem hozok inkább semmi. De azért nagyon jól esne nekem is végre vásárolgatni. VÉgül is mindenre van elképzelésem, úgyhogy ha egyszer végre nekiállhatok,akkor gyorsan meglesz! Kép Addig is várom a képeket és beszámolókat tőletek, hogy ellophassak néhány jó ötletet! Kép

Barbi
Részvétem apukád miatt. Kép
Nem is tudom mit írjak. Látod Pocaklakó is sokat mocorog, ő is vidítani próbál téged! Érzi, hogy erre van szükséget most! Kép

Banett
Úgy feldobott a 2 nap alatt 4 kg, hogy hétfőn futok a mittudoménmilyen boltba, és veszek a Sygnum által ajánlott bogyók egyik rámillőjéből, és megnézem, mi történik!!! Kép

Banán
Én is sokat eszek belőle, de nekem nincs tőle szerencsére székrekedésem! Kép Kopp-kopp-kopp Gyorsan lekopogtam, nekem még sosem volt. Most is naponta inkább 2x járok,mint 1x sem. Remélem így marad, és aranyérmentes lesz a terhesség utolsó része. Kép

Hanee
Hajrá! Még személyesen nem ismerlek, de pont úgy képzellek el, mint aki tűzön-vizen át véghezviszi, amit kigondolt! Úgyhogy: Reszkessetek bankok! Kép Kép Kép
Viszont ne tessék elfelejteni, hogy pocakos vagy! És nem igazán jó annyit mérni a szervezetedre, mint egy nem pocakosra! Nem mondom, hogy jajgass otthon, hogy "Jaj, terhes vagyok! Nem csinálhatok semmit!" de azért ne tessék a ló másik oldalára átesni!!! Kép

Tegnap én itthon a nappaliban ücsörögtem egy üveg ásványvíz társaságában, és rosszul lettem! A melegtől. Valószínűleg leesett a vérnyomim, szédültem, hányingerem volt. Hiába ittam. Úgyhoy áttelepültem egy kevésbé meleg helyre, és lassan helyrejöttem. Remélem nem lesznek rendszeresek az ilyen jellegű rosszullétek!!!

Vanda
Még mindig nagyon szuper a tábla!!! Kép

Rókica
Gratula a kiscsajhoz! Nagyon édes! És főleg, milyen okos! Kép

Nos, nem biztos, hogy mindenről írtam, amiről akartam, de már így is megírtam ide nektek a Háború és Béké-t. Kép Úgyhogy befejezem!

Hápi 27+2
hapinyoka

Falina

Nagyon szép nevet választottatok a kislányotoknak! (kilestem az őszi topikból!!!) Kép

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!

Barbi!
Sajnálom, ami történtKép! Sok erőt és megnyugvást kívánok nektek!

Vanda!
Köszi a táblicskut, és azt az aranyos jelet is, amit kaptamKép!

Márti
csmarti

Barbi! Részvétem! Állítólag a babára nagy hatással van a mama kedélyállapota, biztosan érzi, hogy szomorú vagy. Most olvasom a Lelki köldökzsinor című könyvet, amiben sok magzatkori pszichológiai kutatás van bemutatva, többek között erről is szó van. Próbálj meg pozitív gondolatokat sugározni felé!

Minyu! Ez nagyszerű, de gondolom már nem izgulsz, végülis már egyébként is a végéhez közeledsz! Azért drukkolok, hogy még vagy két hétig érezze jól magát bent a baba!

Csmárti, a végén a Faktum bútor mintaboltjából (az RS-ben van) rendeltünk meg a Nelli juhar színű bútorból néhány darabot, halványkék fogantyúval. A www.faktumbutor.hu honlapon az új termékek között van róla kép. A mintaboltban jóval olcsóbb, mint a többi boltban, ahol a termékeiket árulják (Pl. Minimanó, Mega Toys, Kika).

Csak babaszobára én sem adtam volna ki ennyit, de ez egyáltalán nem babás bútor, sokáig jó lesz a gyereknek. Rendeltünk egy sarokszekrényt, egy pelenkázókomódot, ami alapvetően egy sima komód + 1 bővítőlap (3300-ért volt az egész komód felületét betakaró pelenkázófeltét is sok-sok színben), egy 70*140-es átalakítható kiságyat, amihez a Novetex kókuszmatrac (huzattal együtt mosható) csak 12800Ft-ba került (ahogy láttam, máshol ugyanez 14-18eFt), valamint egy polcos elemet. Ezen kívül az RS-ben rendeltünk egy kétszemélyes kihúzható kanapét, ahol majd tudok szoptatni, mesét olvasni, és ami egyben vendégágy lesz (majd ott tudnak aludni a kis haverjai Kép. Már csak valami szőnyeg-féle kell, meg csillár. Szerencsére ezzel az egész lakás be lett rendezve, így most sok-sok évre letudtuk a nagy kiadásokat.

Lehet, hogy tényleg alkati a banán-érzékenység. Én mindenesetre kiiktatom az értendből, mert nálam azért vannak problémák...

Mzx-Móni (29+0)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Vanda, köszönjük a hiányolást! Kép
Jól vagyunk, csak 1 hónapig nem volt net így jól lemaradtam a dolgokról, azóta meg olvasó üzemmódba helyeztem magam és csak gyűjtögetem a hasznos infókat.
(nagyon szuper lett a tábala Kép)

Egyébként nálunk minden rendben, babó szépen növöget és minden vizsgálat során egyre előrébb hozzák a szülés időpontját, bár úgye ez nem mérvadó, hiszen az is lehet, hogy csak nem 3 hanem 4 kilós lesz a drága Kép én is elég nagy voltam.....

Ezuton is szeretném megköszönni a topik irogatóknak a sok sok hasznos információt amivel segítetek a felkészülésben. (nagyon sokat segít ez nekem, kezdő kismaminak. Kép)

Még 2 hétig dolgozom, aztán végre már csak a babóval foglalkozom. (na jó, még van a suli is ahol elvileg jun 2 án van az utolsó vizsgám, de ez már nem lesz akkora teher ha nincs meló)

Pusz,
Drika
(30+0)
drika

Sziasztok!

Barbi
Apukád miatt őszinte részvétem, tudom, mit érzel most. Én a Virágnál éltem át ugyanezt. :-(

BKriszta
Én állandóan a vizeletben lévő fehérjétől rettegek. Elolvastam a neten a toxémiáról írottakat. Bár ne tettem volna. Azóta folyamatosan vizsgálom magam. Meg van egy ismerősöm is, akit a 7. hónap előtt császároztak meg toxémia miatt, hogy túl élje ő is és a baba is. Jól vannak, most már 3 éves a kislány, de akkor is borzasztó. Annak viszont örülök, hogy veled minden rendben.

CsMárti
Tegnap tiramisut csináltam, az egész család csak úgy falta. Tényleg nagyon fincsi volt! :-)))

Bababútor: az ember hajlamos az első babánál a legjobb dolgokat megvenni. Persze ezek méreg drágák és csak később jön rá a szülő, hogy nem is a legpraktikusabbak. :-((
Nekünk sem volt soha álványos fürdetőszekrényünk, soha nem is éreztem a hiányát, valszeg nem is lesz soha.

Banett

Kép
banett

Róki! Amikor mi jártunk a Praxisba az én fiam nem szopizta az ujját ellentétben a lányoddal, ez nagyon aranyos. Sőt mi több, nálunk alig lehetett jó képet csinálni, mert folyton a popsiját mutatta Kép A méhen kívüli cuccot nem láttam a TV-ben, ahhoz nem tudok hozzászólni. A lényeg, hogy rendben vagytok, más nem is kell.

Banett! Azok a rucik a neten, amit Róki ajánlott elég jók... még pasifogásra isKép Gondolom azért húzós az áruk isKép

Na, olvasom tovább a beírásokat, még nem végeztem.
timmba

Végeztem!

Vanda, nagyon klassz lett a tábla, köszi... és milyen hosszú!

Én is csináltam a Norbi Update-t, nem Norbi iránti szeretetből, hanem rengetegen ajánlották. Terhességnél abbahagyta, mert előtte kezdtem két héttel és nem akartam megvonni magamtól semmit mégha csak óráról beszélünk is, mivel pont az a lényeg, hogy mindent ehetsz, csak nem mindegy, hogy mikor. Szóval akkor 2-3 óránként az anyagcsere befigyelt, tök jót fogytam, de foly. a WC-n ültem - gondolom, hogy át kellett állni rá -, most viszont, mivel minden reggel iszok egy light-os tejeskávét, továbbra sincsen gond, bár nem olyan aktívanKép A banánról nem tudok lemondani, tegnap turmix.
Ma be akarok nézni a Megatoysba. Alig bírtam aludni, mondván még egy csomó mindent kell venni.
timmba

Banett!

Mi ez a Norbi féle Update?
Ha lesz időd nem írnád le részletesebben?
És a homeos vízhajtó is érdekelne.Kép

Barbi!

Őszinte részvétem!
Nekem 1 éve halt meg a nagymamim, és ha nem fogom vissza magam, akkor még most is ki tudok tőle borulni.
Úgyhogy nagyon sok lelkierőt kívánok.
A picurkád sokat segíthet.

Nagyon jó, hogy az "elveszettnek hittek" közül is bejelentkeztek páran.

Akri!!!!
Veled mi van?
pipocs

Norbi Update Pipocsnak és még akit érdekel:
tulajdonképpen mindent lehet enni, csak nem mindegy, hogy mikor. Az ételeket 3 csoportra osztja.
Az egyes kóddal ellátott ételeket (főleg fehérje tartalmúak: húsok, halak, felvágottak - nem mindegyik, tejtermékek - natúr és lightos változat, zöldségek) egész nap eheted, akár este 10-ig is.
A kettes kóddal vannak ellátva azok az ételek, amelyeket du. 3-ig lehet enni (pl.: abonett, krumpli, rizs, félbarna kenyér, zsírosabb sajtok, gyümölcsök), tehát az olyan kaják, amik inkább már szénhidrátban gazdagabbak, de még nem hizlalnak annyira.
A hármas kódba tartoznak a szénhidrát és kalóriabombák. Ezeket is lehet enni, de mértékkel és csak délig.
Az egész lényege, hogy időben történjen az ételek elfogyasztása a felszívódás miatt. Tehát egy fehérje tartalmút sokkal könnyebben emészti a szervezet, ezért este ehető. De a szénhidráthoz idő kell, ezért inkább azt délelőttre teszi. Nem olyan ördöngős, de van benne igazság. Érdemes megvenni a könyvet (2.000 - 3.000.-), mert ott részletesen is taglalja a kajákat kódok szerint. Ez nem reklám akar lenni, abszolút nem vagyok Norbi imádó, mint ahogy Timmba is írta.

Homeos bogyók: én azt a fajtát választottam, ami inkább a teltebb kismamáknak ajánlott. Évi háromfélét sorolt fel. Érdemes az archívban visszakeresni, azt hiszem április 14. vagy 13. beszéltünk erről (csak azért tudom ennyire pontosan, mert 14. mentem a dokihoz és beszéltem vele erről). Te alkatilag teljesen más vagy, mint én, ezért nem ajánlanám neked azt, amit én szedek. Egyébként azt vettem észre magamon, hogy többet járok wc-re (pedig azt hittem, ezt már nem lehet fokozni), sokszor izzadok, mint a ló (gondolom, a víznek valahogy távoznia kell), és kevesebb folyadékot iszom (én napi 3-4 litert is lenyomtam egy nap). Meg mellé mondom, tornázom Rubint Rékára. Nagyon jó. Ő is mondja a kazettáján, ha valaki izzad, az jó, mert a fölösleges víz távozik a szervezetéből.
Hát, ennyi. Remélem, tudtam valamit segíteni.

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Én ma borzalmasan érzem magamat.. na nem megijedni, ne ma babóhoz kapcsolódó dolog, csak olyan gyenge vagyok és olyan blee a közérzetem.. mintha a frontot érezném csak nem fáj a fejem. Délelőtt ültettem, aztán ledőltem aludni ebéd után és azóta van ez az állapot. Megittam már másfél liter folyadékot de folyamatosan szomjas vagyok (most is mindjárt megyek és kiiszom a Dunát).

Hapinyoka:
Sajnos most a hitelünk unokatestvéreméken mulik, ugyanis anyám aláírt nekik egy papírt, hogy adóstárs egy hitelben.. és sajnos anyu nélkül nem fog menni, úgyhogy most azért kell szorítani, hogy el tudják azt intézni, hogy anyukámat kivegyél abból valahogy.. ami nem lesz könnyű sajnos. De úgy érzem, már csak lépések választanak el a dologtól, tényleg hogy előrelépjünk. Mindenképpen lesz új lakás, a mikor csak azon múlik, hogy ezt most el tudják-e intézni, mert ha nem, akkor amit kinéztem lakást azt nem tudjuk megvenni (ugyanis el fogják adni az orrunk elől ha nem intézkedünk). De akkor is legkésőbb egy év múlva költözünk, ha a fene fenét eszik is, én eldöntöttem! Kép

Megyek inni... ahhhh

hanee (28+4)
hanee

Sziasztok!

Hanee
Drukk! Drukk! Drukk!!! Kép Kép Kép
Most egyébként albérletben laktok? Jó lenne, ha sikerülne elintézni időben (a lakás is megmaradna), mert az albérletnél az ember csak úgy dobálja kifelé a pénzt az ablakon! Kép

Lehet, hogy a hülye időjárás miatt van a rossz közérzet! Ráadásul ilyen időt mondanak egész hétre! Kép Kép

Mielőtt Babás lettem én is update szerint éltem. Nagyon jól éreztem magam tőle. Kép Fogytam is. Kép Na nem kg-ra, hanem cm-re, és büszke voltam magamra.
Aztán amikor jött a Babó és az első 3 hónapos teljes rosszullét, akkor megszakadt az update-folyamat. Kép
A vajas kenyéren kívül ugyanis nem maradt meg bennem semmi, de azt is két óránként, különben jött a rosszullét. Kép
Úgyhogy nesze neked update!
De most is valami diétafélét csinálok. Vagyis jobban odafigyelek mit eszem. Reggelizem, ebédelek, de már vacsit csak gyümit, zöldséget vagy salit eszem. Orvosi utasítás. Kép

Megyek, mert apa hazahozott valami munkát a dolgozóból, és kell neki a gép! Hát ha ennyire dolgozni akar... Kép Kép

Jó éjszakát!

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!
Vanda, köszi a táblázatot! Nagyon profin megcsináltad. Hozzám beírhatod, hogy kislány lesz és Sandra...
Letty

Én is nagyon ingerlékeny és fáradt voltam egész nap. Le is dőltem délután aludni. Tényleg lehet hogy front.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Ha valakit érdekel szopis tanfolyam - vasárnaponként - akkor ezen a honlapon (www.iboly.hu) nagyon sok érdekességet találtok a most induló tanfolyamról. Egy ismerősöm (a honlap tulajdonosa) kért meg rá, hogy továbbítsam, ha tudom, várandós kismamáknak. Hátha valakit érdekel a téma.

jó éjt mindenkinek!
Banett

Kép
banett

Sziasztok!
Szinte egész nap aludtam... most pedig itt vigyorgok a gép előtt...
Normális ez? szerintem, nem...

betsy
Vendég

Sziasztok, jóreggelt..

Úgylátszik ma én vagyok az első Kép

Banett:
Ez.. magyar szó nincs is rá.. incredible! Kép Létezik már szoptatós tanfolyam is? Kép Hihhetetlen Kép Már mindenre van tanfolyam Kép

hanee (28+5)
hanee

Rókica
Gratula a kislányhoz. Remélem nálunk is kiderül szerdán a neme (ugyanis eddig nagyon titkolta Kép!)

Barbi
Részvétem Kép

Minyu
Továbbra is mennek a drukkok!

Hápi
Gratula a jó labor és vércukor eredményekhez. Már beírtam a telefonomba, hogy el ne felejtsem vinni a könyvet (mert az agyam olyan szita tud lenni Kép ), aztán majd meglátod, hogy bejössz-e a klinikára vagy sem.

Vanda
Végre hallunk Rólad is Kép! Sikerült már befejezned a munkát? Lassan már várnám tőled a levelet Kép! Építkezés hogy áll? Mikor indul?
Vigyázz nagyon magatokra!

Puszi
Adri
28+1
adri77

Jajj lányok, feladom a hitel dolgot egyelőre, a megelőlegezett szocpol támogatáshoz összse kell házasodni.. asszem most igy majd' 8 hónapos terhesen nem fogok házasodgatni Kép
Vagy ez nem olyan borzalmas ügyintézés? Még sosem házasodtam, nem tudom miből áll.. (csak a hivatalos része érdekel)..

hanee
hanee

Jó reggelt!
Megkezdem újabb táppénzes hetemetKép.

Annamariékról új hírek:
Sajnos a fiúk elkaptak vmi fertőzéstKép, így nem szophatnak, s talán csak az egyik kaphat anyatejet. Az ikresek szerint ez nem ritka, a PIC-en sok baba megfertőződik. Szóval további drukkok mehetnek értük!!!

Banett!
Nagyon örülök, h. ízlett a TiramisuKép! Jól értettem, az Update-ről van külön könyv? És ez a "diéta" terhesség alatt is kivitelezhető?

Szép napot nektek:

Márti
csmarti

na, még csütörtökön megjöttünk ám, csak nem volt időm írni, mert egész pénteken tök sokat melóztam, hétvégén meg otthon pótoltam a lemaradást. most pár napig nem is tudok majd jönni, mert szombaton ugye nagy nap, pénteken cukorterhelés (drukkoljatok, hogy jó legyen), úgyhogy van elég intéznivalóm.

remélem itt minden oké, és a tali is jól sikerült.

üdv:
Ancsipancsi
22+5

ancsipancsi

Hanee!
mindkét házasulandó fél lakhely szerinti önkormányzatától be kell szerezni egy-egy "családi állapot igazolást". ezzel (+ szig, születési anyakönyvi kivonat) annál az önkormányzatnál (anyakönyvi hivatal) jelentkezni, ahol házasodni akartok. ott kb. 10 perc alatt megkérdeznek egy-két dolgot, és hogy rendes esküvőt, vagy csak egy önkormányzati irodában való házasságot akartok. gondolom az ár is ettől függően módosul, na meg most az irodára van szerintem sanszotok, mert biztos minden nyári nap foglalt.

ancsipancsi

Sziasztok,

Most értem utol magam az olvasásban. Pénteken már Rita éa Hanee is hívott, hogy mi van velem. Köszönöm az érdeklődést, igazán jól esett, hogy hiányoltatok. Amióta nem dolgozom, nincs időm netezni, mert valahogy minden napra annyi tenni való van, hogy estére már olvasni sincs kedvem, nemhogy írni.
Mi jól vagyunk, tervezzük a Zsebi-szobát (le kell mérni a falat, hogy tudjam mennyi festéket vegyünk, várom az asztalos tervrajzát a beépítendő szekrényről, stb.). Hétvégén itt voltak a Sógornőmék, így megint pörgés volt pihenés helyett.

Bár nekem már csak 6 1/2 hét van hátra, de egy farmer kismamanadrágon kívül mást nem tudtam eddig felvenni, így elmentem a ManuArt-ba (erről műár írtam korábban) és egy nagyon szuper lennadrágot vettem, mely bőszárú, farzsebes, pamut pocakbetétes (én lehajtva hordom), és nagyon-nagyon kényelmes. Mindezt 5.990.-ft-ért!!!! Minden színben van és nagyon készségesek az eladó lányok (nekem például áthozatták a Mammutból az Astoriánál lévő boltjukba az akkor egy darab L-es gatyót Kép). Szóval Lányok, ajánlom mindenkinek, aki kényelmesen szeretné érezni magát a pocakjával, és még előtte a nyár!!!

Tegnap - szembesülve a hetek múlásával, és olvasva a váratlan eseményeket (mármint, hogy egy front mire képes manapság a 3. trimeszterben..) - lázas babaruha mosásba kezdtem, hogy legalább azok rendben legyenek, amire Zsebinek a kórházban szüksége lesz. Így fél délutánt a vasalódeszka mellett töltöttem, és 56-os bodykat, rugikat, réklit, stb. vasaltam. Nagyon fura volt ezeket a miniruhákat (megint) kézbe venni. Őszintén szólva jól esett ezzel foglalatoskodni, és Zsebi is aktívan kivette részét a munkából... Kép Kép. Igazából ezt csak május közepére terveztem (addigra lesz meg a beépített szekrény), de rájöttem, hogy addigra már akár Zsebi is megérkezhet, így talán jobb, ha ezeket nem a Páromra, vagy Anyukámra bízom, mert azt sem tudnák hol keressék ezeket a ruhákat.

Tali:
nagyon örülök, hogy nálam volt az első "igazi" találkozó és Bence is nagyon élvezte. Belegondoltam (és talán mondtam is Nektek), hogy milyen fura lesz néhány hónap múlva egy ugyanilyen tali csak már dupla létszámmal... Kép
Mikor lesz a következő találkozó????

Lányok!
Újabb derékméretek??? Enyém 98 cm (köldökmagasságban). Talán Sygnum írta, hogy nem hízik már egy pár hete... én is tartom magam a +9kg-hoz, és ez már kb 2-3 hete így stagnált. Ugyanakkor a hasam meg nő, mint a gomba. Már felülről nézve is nagynak látom, hát még oldalról a tükörben. Most már sokszor át is adják a helyet a buszon (amiben nem kis szerepe van a melegebb - kabátnélküli - időjárásnak is).

Ennyi idő távlatából nem tudok névszerint Mindenkinek írni, így akinek arra van szüksége: megy a drukk részemről is, Barbinak részvétem Apukája miatt, a Többieknek sok pihenést és kitartást.

Pipocska,
Boldog névnapot!!!! Kép Kép Kép

Mirci (33+4)
mircimama

Hanne,

A házasság hivatalos része nem nagy ügy. Bemész az anyakönyvi hivatalba kérsz időbopntot, akkor a néni közli, hogy mindeketten egyszerre gyertek be (születési anyakönyvi kivonattal- azt hiszem csak ez kellett hozzá, meg mivel nekem nem a lakhelyen volt ezért a lakóhelyi önkormányzattól egy papír.) és kérdez 1-2 hülyeséget, hogy komoly e a szándék, meg hogy van e gyereke vmelyikötöknek....meg ilyenek aztán megállapítja hogy minden oké és összelehet házasodni, majd a kapott időbontba két tanuval odasétáltok és kb 8-10 perc alatt kimondjátok az igent utána kezetekbe adják a házassági anyakönyvi kivonatot és mehettek utatokra. (az esküvő többi része ami a macerát okozza, ruha, vendégek, kaja, zene....)

drika
drika

megörülök, már nem először csinálom ezt:

Hanee Bocsi!!!!
drika

Szia Drika:
Miért bocsi? Köszi a leírást Kép Ez viszonylag egyszerűnek tűnik. Én hajcihőnek úgyis templomi esküvőt akarok.. mármint azt szeretném, ha azon lenne a hajcihő, nem pedig a polgárin, mert az önmagában csak egy hivatalos dolog. Két esküvőt meg nem szervezek Kép De majd meglátjuk, elmondom páromnak a szituációt a hitellel és a szocpollal kapcsolatban, aztán majd ő dönt! Én nem fogom megkérni az ő kezét még igy sem Kép Persze már beszélgettünk házasságról és ő mondta is, hogy meg fogja kérni a kezemet, de még nem éri magát felkészültnek erre. Én meg ezt totálisan megértem.. mielőtt velem találkozott nem volt az a házasodós típus és ő az a fajta kitartó és hűséges ember, aki egy életre választ.. ezért nem is erőltetem neki, mert attól csak rossz érzést keltenék benne, hogy én sürgetem. Végül is nekem ő a fontos nem a papír Kép Most a papír is az lehet, de inkább várok még egy fél évet, hogy ő is úgy érezze majd, hogy mehet a dolog..

hanee
hanee

Hanee,

így legalább meglenne az az előnyöd (is), hogy 30-napnál nemrégebbi a házassági anyakönyvi kivonatotok, és nem kell apasági nyilatkozatot tennetek... Kép Hátha ez is motivál Benneteket (2in1)... Kép Kép

Mirci
mircimama

Hanee!

Ezek szerint nem vetted észre Kép

A neved miatt, mindig Hanne-t irok Hanee helyet és engem nagyon idegesít......
drika

Szia Mircimama, Drika!
Jó, h. előkerültetek és minden rendben veletekKép!

Viszont hol van Sündidi és Gemini? Kútvölgyisek, előbújniKépKép!

Márti
csmarti

Mirci:
Ez nem annyira motivál, mert eredetileg most még nem akartunk összeházasodni. Legalább is Ákos nem, ráadásul ez olyan túl XX. századi is, hogy így intézzük el, hogy ripsz ropsz.. én nagy esküvőről álmodoztam mindig Kép Ákos azt mondta az egészre, ha tényleg odajutunk hogy már csak ez az akadály van, akkor megcsináljuk.

hanee
hanee

Sziasztok!

Hétvégén a telken voltunk,nagyon jó idő volt és hatalmas a Balaton ,már jót tett neki a sok csapadék!

Rókica!
Gratula,a kislányhoz!
Nagyon jók a képek!

Csmarti!
Pedig úgy szoritunk,hogy meggyógyulj!!!
Már apa is kérdezte van e már pocaklakó!

Mircimama!
Én is igy vagyok vele 1 hete vagyok itthon, még annyi sincs mert hétfő-kedd kórház ,és annyi dolgom van (lenne)!
Mindent megszeretnék csinálni mielött jönn a nagy meleg meg a hatalmas pocak elött!

Hanne!
A párom unokatesojáék mondjuk házasok de jól ráfázztak kaptak hitelt,2 baba van számoltak a szoc.pol.is de csak 99'elött épült ingatlanra adják meg!Én ezt eddig nem is tudtam!
Az esküvövel teljesen egyetértek veled,ez nem kényszer majd ha ő úgy érzi!Ha meglesz a baba úgy is mindent másképp fog látni!

Megyek hajtógatni meg vasalni!
Rita
28+4 (Hanne ugye ennyi?)

rita77

Sziasztok!

Hanee
Én pont 8 hónapos terhes voltam az Áronnal, mikor csak egy apasági nyilatkozatért mentünk be az anyakönyvvezetőhöz. Kérdezte is, hogy nem akarunk inkább összeházasodni, mert azt is itt kell nála intézni. Nekünk volt egy flúgunk, hogy csak is augusztus 26-án (ezen a napon ismerkedtünk meg :-)) ). És olyan mákunk volt, hogy abban az évben (1995.) augusztus 26. pont arra a hétvégére esett, mikor mi bent voltunk az önkorm. - nál. Így megejtettük az esküvőt. Igaz, mi nem akartunk nagy felhajtást. Mindig is arról álmodtunk, hogy csak a tanukkal együtt, számunkra ez romantikusabb volt.

Szopis tanfolyam: szerintem inkább ez azoknak jó, akiknek fogalmuk sincs, hogy mit kezdjenek majd, mikor ott lesz a baba. Emlékszem, nekem is sok kérdésem volt eleinte, csak ember nem volt, aki segíteni tudott volna. Persze, sok (fejletlen) országban nem csinálnak ebből gondot, mert nincs természetesebb dolog, mint a szoptatás. De ha (ne adj' isten!) valami problémád merül fel, jól jön egy kis segítség. Nekem a védőnőm pl. alkalmatlan volt erre. Szerencsére már nem ő van. :-))

Drika
Ne izgulj, én mindig úgy kezdem, hogy Hanne. Állandóan javítanom kell. :-))

Mircimama
Már kezdtem aggódni, hogy valami gond van. Örülök, hogy jelentkeztél, annak meg főleg, hogy nem egy traumaként éltétek meg a talit.
Hol van pontosan ez az üzlet az Astoriánál, amiről beszéltél (ManuArt)?
Cm hiányában fogggggalmam sincs, hogy nekem mekkora a derekam. De lehet, hogy jobb is így?! :-))

CsMárti
A könyv címe: A Norbi titok. Két része van, szerintem elegendő az első részt megvenni. A második, csak egy kibővített változat. Kaják tekintetében. Nekem pl. nincs az meg. Többször is írják, hogy természetesen terhesség alatt is ehetsz így, mert semmit, de tényleg semmit nem vonsz meg magadtól, csak arra figyelsz, hogy mit, mikor eszel. Én a terhesség elején csináltam bőszen, mindent betartva. Jókat kajáltam reggel, nem is törődtem semmivel. Aztán meg figyeltem a nap további részében, ahogy jön az este, egyre kevesebb szénhidrát jusson a szervezetembe, hiszen azt már de. elfogyasztottam. Sokan lehúzzák a Schobert Norbit. Nem igazán lelkesedem érte, de ez tényleg jó ötlet volt tőle. Ha persze tényleg az ő ötlete volt?

Banett

Kép
banett

Sziasztok:

Rita:
Lassan én is elkezdek mosni.. bár nekem teljesen panaszmentes a terhességem, de nem akarom én sem utolsó pillanatokra hagyni.. Ma még megyünk vásárolni egy-két dolgot a babaszobához (bordürt is nézek még egyet), de tulajdonképpen utána már elkezdek mosni vasalni. Sok lesz igy is, már látom hogy unni utálni fogom a végére Kép

A szocpollal kapcsolatban rosszul tudod ezt az infot: A szocpol teljes összegét új építésű ingatlanra (lakás/ház/építkezés) lehet felvenni. Ennek összege 2 gyerekre 2,4 millió Ft. Új építésűnek számít az 5 évesnél nem régebbi ház/lakás. Az annál régebbi régi építésűnek számít: erre a szocpolnak a felét kaphatod meg. Mi új építésű lakást szeretnénk, már csak azért is, mert egy régire nem kaphatunk annyi hitelt sem (sokkal több önrész kell hozzá). Fizetni tudjuk akár egy 12 millió Ft-os hitel törlesztőrészleteit is, de önrészünk nem nagyon van, igy nálunk az új építésű lakás jön szóba inkább, mert arra több hitelt adnak mindenképp. (ugyanis a hitel úgy fest, hogy az ingatlan bank által megállapított értékének a 60%-át kaphatod meg: új építésű lakásnál ez kb. az eladási ár 95-100%-a, míg egy régi építésű lakásnál ez az eladási ártól alacsonyabb összeg, 70% körüli szokott lenni. Például egy 11 millió Ft-os vételárú lakás árát kb. 9 millióra határozzák meg, ebből kaphatsz 5-6 millió Ft hitelt, de te akkor is 11-et kell hogy kifizess.. gondolj bele..).

Az, hogy a nevemet elirjátok már fel sem tűnik, mert annyian elírják, hogy megszoktam Kép

Egyébként Hani-nak kell ejteni 1 N-el és I-vel. Kép

hanee (28+5) --> Rita! Nem 28+4, hanem +5 Kép
hanee

Szia Rita!
Köszi, arik vagytokKép! Egyszer vége lesz ennek a betegségsorozatnak, remélem! Pszichológus ismerőseink szerint még a lelkem sajog, s ezért ez a sok testi tünet! Háát, nemtomKép!
Nálam is van sok vasalnivaló, ha kész vagy, jöhetszKépKépKép!

Márti
csmarti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?