Új privát üzeneted érkezett!

Bodza,
ugye azt mondtad ingyenes az ogyei-s előadás+torna? a honlapjukon nem találtam semmit erről a tanfolyamról!? leírnád, h. hol és mikor van pontosan? sokan vagytok vagy még férnének? először van torna, aztán előadás?

Penna,
valóban nem vagyok még benne, a nyáriba is 2-3 hete engedtem beíratni magam és gondoltam luxus 2 tábliban bennelenni. Viszont ha már így észrevetted, akkor mégis megadom az adataimat. Kép
Falina; első baba; 2005. 08. 26.; a nevet még ne írjuk be, mert még vacilálok; Schöpf-Mérei; Bp. III. ker; 21+1

Köszi:
F.
falina

Sziasztok!

Voltunk bent ma reggel a Praxisban, Győrfy volt, megnézett mindent, tök egészséges, megvan mindene, láb- és kézujja, és mindezekmellé még méhen belül is van (erre direkt rákérdeztem) ÉS Győrfy kedvenc kifejezésével élve 150% hogy kislány! Kép Apja nagyon fel volt dobva.

Tehát táblaigazitást kérek, a baba neve Zsuzsanna Ágnes. Kép

Ja, és 400 grammos a lelkem, állitólag ez tök jó súly a korához képest.

Viszont nem nagyon akarta produkálni magát a kisasszony, többször is meg kellett böködni. Arra aztán felébredt és kalimpált. Bezzeg amikor apja karját kellett boxolni, akkor ébren volt. Kép

Képek lesznek ahogy sikerül leszedni őket a DVDről. Még nem sikerült rájönnöm, hogy lehet róla képeket leszedni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokicaKép,
gratulálok, a kiscsajhoz! De jó NekedKépKépKép!!!

AngelaniKép,
nekem bejön az Erhard név. Én a falra mászom a becenevektől (főleg a becézett becenévtőlKép).
Általában mindenki azt kérdezi, hogy hogy becézzük a fiunkat, és marhára nem értem, miért kellene???? Azért is adtuk anno ezt (próbálja meg valaki a Trisztánt becézniKépKép)!!!
A fiam kis barátját Áronnak hívják, ami önmagában klassz, de még a saját anyja is Árnuskának hívja, normális ez..? Vagy csak tőlem marha idegen, hogy egy kisfiút ennyire becéznek???
Kati
Vendég

Sziasztok!

Rokica!
Nagy-Nagy gratula a kész nőcihezKép
Már várom a képeket!

Nemesek!
Nagyon köszi!
Akkor te is megérted, hogy mi miért nem szeretnénk becézhető nevet.
Egyébként szép név a Zoltán is, de nem akarjuk, hogy valaki zolikának vagy Zolcsikának nevezze.
Ettől feláll a hátamon a szőr brrr...
A Trisztán nagyon találó névKép
Az Árnuska meg egyenesen hányinger keltő.
Az anyja szégyeníti meg a gyereket. Pedig az, hogy Áron önmagában szép. De mit tegyünk? Van aki így becéziKép
Az Ő dolga. Csak majd akkor lesz ciki a fiúnak, ha 20 évesen felviszi a barátnőjét és az édesanyja még mindig így becézi. A becézésről meg nem nagyon szoktak lemondani/leszokni az anyukákKép
Ez az én véleményem. Természetesen ettől bárkinek lehet eltérő, nem vita tárgya.
Én ilyen vagyok.
Na mostmár kellemesebb a délutánomKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok,

Rokica
bocs, te eddig kérdőjellel voltál felírva, hogy lány? de ezexerint tuti? Lemaradtam valaholKépköv.táblában benne lesz, jó?

Angelani,
nem, jó a mensid, gondolom az uh alapján vagy fiatalabb? A képlet ennyit számol...gondolom 2 nap ide-oda nem számít. A sorrend meg a szülinap alapján van...

Még azt akartam írni a "nemivóknak"Kép akinek nehéz nappal meginni a megfelelő folyadékmennyiséget: csapjátok be magatokat levessel, meg gyümölccsel. (Ne banánnalKép hanem almával, naranccsal...)Abban is tök sok a folyadék, az is számít ám!

Megann,
jobb a kedved kicsit?Kép Olyan szép nap van ma!Kép
Nagyon sokat számít, ha próbálsz pozitív várakozássokkal hozzáálni a dologhoz! Sokat gondolok ám rád, és én is sokat töprengek mit tennék a helyedben...jelen pillanatban a bizakodásnál és a legjobb eset feltételezésénél (mégpedig hogy nincs semmi gond, max bogyókat kell szedned) többet/jobbat magam sem tudnék kitalálni, ha rólam lenne szó.Aztán ha majd megjönnek a tuti leletek, és a dr megmondja a végső konklúziót, akkor lehet(ne) gondolkozni, de sztem erre nem lesz szükség!KépKépKép

Ma megnéztem a hugimmal a Pán Pétert (férjem nem rajong a moziért, csak addig vitt, amíg aktívan udvaroltKép) és tök jó volt!Kép
Lecsót és meggylevest (tudjátok, én vagyok a savanymániásKép) csináltam, igaz, a lakásban hatalmas a kupi, mert a férjem volt délelőtt Kevinnel míg főztem/moziztam és hát nem erőssége a rendrakás a gyerek után.Kép

Viszont ápr. végére megyünk a baroinőmmel (3 héttel fiatalbb a 3. terhessége az enyémnél, a 2. fia meg Kevin közt meg 1 nap vanKép) 4D-re. Én kíváncsiságból, neki meg muszájKép Ha a 3. is fiú, nem megy a májusi börzére, mert nincs mit eladnia, viszont ha lány, akkor elad amit tud, és csupa rózsaszínt vásárol!KépKépKép

Megyek, vágok egy ösvényt a játékok dzsungelébenKép
üdv
p(16+4)
penna

AngelaniKép,
csak annyit írok: SZIVEMBŐL SZÓLTÁLKépKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Itt a kép. Ezek azok amiket grátisz kaptunk, mert külön nem kértem képet, gondolván hogy le tudom őket szedni a DVDről. Majd egyszer azt is kitalálom hogy kell.

http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/pogi20wks.jpg

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica! Nagyon aranyos a kiscsaj Kép

Kép
vrucsincá

Sziasztok!
Rokica!
Nagyon Édes a pocaklakóKép Kép Kép
Gyönyörű!
na most irígykedek, hogy neked van képed a babórólKép
Nagy gratula!

Penna!
Nem tudom, de máshol ahol kiszámolta a gép, ott szept. 8-ra írta. Először a doki szept. 10-et mondott, utána az UH-on már szept. 8-at.
Nekem lombik beültetésem volt dec 20-án. Tehát dec 1-jétől számítják vagy esetleg dec. 2-től.
De tényleg nem lényeges.
Az a fontos, hogy itt van bent és egészségesKép
Remélem minden rendben lesz végig.
Így is sokat idegeskedem.
Na! Egyszóval, Király a táblaKép
Köszönöm!

Kati!
Szerintem nagyon egy síkon gondolkozunkKép
Most néztem meg az adatlapod.
Nagyon helyes a fiad!
Komolyan. Valóban egy kis casanova!
Már értelek, hogy miért mondod, hogy nem baj ha fiúKép
Gratulálok a vagány sráchoz!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Szia Penna,
A táblicskuban hozzám írtad a Líviát, de nekünk nem úgy fogják hívni, ha jól emlékszem Mea, vagy Megann adta ezt a szép nevet a kislányának, mi még sajnos nem jutottunk dűlőre!

Kép

Kép
prüntyi

Rokica,
szupik a képek!

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
bocsKép javítok, illetve tőled törlöm, aztán majd jelentkezik a jogos tulajKép
üdv
p
penna

Falina! Az OGYEI az Örs vezér tere mellett, a Bolgárkerék u. 3. sz. alatt van. Az előadás ingyenes. Eddig kb. 15 pár van, lehetőség szerint a papákat is hozni kell. Pénteken délután 3-tól van kismamatorna (polifoamot vagy takarót hozni kell), ez csak a lányoknak, 4-re jönnek az apukák.

Kb. 1,5 óra utána a beszélgetés. Utoljára a jövő héten lehet csatlakozni, utána már nem fogadnak új párt, hogy ne kelljen mindent újból elmondani.

Ha van még kérdés, írj.

Bodza 17+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Lányok!

A kiszáradással is nagyon vigyázzatok! Olvastam egy másik fórumon, hogy a vége felé már méhösszehúzódásokat is okozhat, tehát korai vajúdást vagy álvajúdást vagy mi a fene a neve amikor az ember berohan a kórházba hogy szül, azt hazaküldik? Na mindegy, ma reggel nincs a toppon az agyam.

Mindenesetre azt saját bőrön is megtapasztaltam, hogy a vizhiány keményedést és görcsölést okoz. Egy pár napja nagyon hanyag voltam a vizzel, keveset ittam, ellenben "bepótoltam" teából meg cola lightból, aminek az lett a vége, hogy pár napig minden reggel kényelmetlenül kemény pocakkal ébredtem (bár végre nem rohangáltam állandóan pisilni éjjel). Tegnap viszont már hólyaghurutra emlékeztető kényelmetlenség is volt, amire úgy megijedtem, hogy rögtön bedöntöttem egy liter vizet, erre elmúlt minden mintha elfújták volna.

Tehát mindenki legyen szives jó sokat inni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! Szép-Jó Reggelt!
Davallia!
Férjednek jobbulást!
Szegény, biztos nagyon fájt nekiKép
De tök jó, hogy bemegy majd veled és végig melletted leszKép

Rokica!
Én megfogadom a tanácsod!
Szerintem is nálam a kevés folyadékbevitel okozhat gondot.
Majd magambaerőszakolok egy kis teát.
Mondjuk attól sokat is pisilek, de legalább átmossa a veséket és a hólyagotKép

Bodza!
Azt hiszem, hogy mi sajnos lemaradunk errőlKép
De minden jó tanácsot elfogadunk, ezért kérlek majd írj le mindent ha nem túl megterhelő!
Előre is köszi!Kép

Mostanában nem mindenki írja a heteket.
Tessék írni, mer én nem tudom fejbőlKép
Tisztelet a kivételnekKép

Hari, Prüntyi, Vrucsincá!
Ti hol tartottok?
Nem mentség a táblaKép
Már egyszer írtam, hogy nem tudok visszanézni.
Bocsi, de engem komolyan érdekel mindenki!
Nem csak a hetek száma, hanem a hogylétük isKép

Megann!
Neked meg csak annyit, hogy próbálj meg megnyugodni!
Tudom nehéz nem arra gondolni.
Inkább beszélgess a babával és nyugtasd meg Őt is.
Nem jó a sok stressz: Ő is érzi.
Hidd el, minden rendben lesz.
Annyira tudok aggódni, hogy szinte már fáj a hasam az idegességtől.

Annyit elárulok nektek, hogy azelőtt nem voltam mindig ilyen.
Valahogy nem nagyon érdekeltek a mások problémái.
De most teljesen át tudom érezni és ez nem csak a hormonoktól van. Már teljesen másképp értékelek mindent.
A minap (mint leírtam), nekem is halálfélelmem volt. De nem csak ettől érzem át a nehéz pillanatokat.
Én nem lettem annyira érzelgős a terhességem alatt. Szerintem ez azért is van, mert a kicsi fiam nagyon szeretne megszületni és nem is "bántott" egyszer sem. Én egyszer sem hánytam, nem voltam olyan rosszul és még sorolhatnám. Persze éreztem/érzem a változást, de nem nagyon lendültem ki az életemből.
Pedig én voltam az, aki annyira szeretett volna babát, hogy azt mondtam:
Inkább végighányom a terhesség 9 hónapját, legyek rosszul vagy feküdjem végig és szenvedjek szüléskor, de én nekem Kell a gyerek.
Erre tessék! Sikerült második lombikra és még csak szinte nem is bolygatott meg. Szerintem érzik és tudják a babáink, hogy mennyire szeretjük és akarjuk őket.
Minden gondolatunkat érzelmeinket tudják. Ezért kell mindig pozitívan állni akár a rossz eseményekhez is, mert ha mi feladjuk, akkor már ők sem érzik értelmét a dolognak.
A tudósok, orvosok is mondják, hogy már a méhben kialakul a kapcsolat és beszéljünk a babához. Mondjuk el neki, hogy mit fogunk csinálni...stb.
Tegnap is pont ezt olvastam egy újságban (abban az új blikk nők címűben), hogy a papák is beszéljenek hozzájuk és megismerik majd a nyugtató hangot idekint is.
Na befejezem, mert könyvet írok.
Bocsánat, de most kijött belőlem.
Méghogy nem változtamKép
Na mindegy.
Legyen szép, vidám, babás napotok!
Sziasztok!
Angelani
18+6

Kép
angelani

Angelani!

Pont arra akartam rámutatni, hogy a (fekete) tea nem jó helyettesitője a viznek! A koffein ugyanis vizhajtó, csak mégjobban kiszáradsz tőle! Vizet v. gyümölcslevet igyál, vagy olyan teát amiben nincs koffein (általában a gyógynövényből készült teák ilyenek, mert még a gyümölcsteák legtöbbje is feketetea + gyümölcsaroma).

Szal vizet kell vedelni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica, szupik a képek, annyira jó hogy láthattad. Irigyellek, amiért már tudod, hogy kislány. Én 26-án megyek majd, apa szülinapja után egy nappal és nagyon lányt szeretnénk.
Egyébként sajnos szerintem fúj-fúj a víz. De azért most muszáj. A nagypapám volt tök aranyos, mikor megkérdezték tőle kér-e vizet, mondta, hogy köszöni, de ma reggel már mosakodott...Kép
Szerencsére a gyümit szeretem és azért letuszkolok a vízből is 2 pohár/nap. Iszom gyümilevet és gyümiteát is (igazi gyümi), csak ezek ugye cukrosak (mindig telerakom mézzel v néha cukorral a teát sajnos).

Most nézetem az előző terhes könyvemet. A végén kell majd vigyáznom, mert az utolsó 10 hét alatt híztam 10 kg-t, így lett 18 kg összesen. (és csak a 40-41. héten vizesedtem)

Davallia, gyógyulás a férjednek mielőbb!!!

Megyek vissza a főzéshez.
Cirmike
17+2
cirmike2

Sziasztok!

Csak röviden!
5-öst kaptam szociológiából de ez nem dob fel..
Most inkább azon aggódom mi a fenét fogok csinálni a jövő héten hogy eltereljem a gondolataimat. Igaz hétfőn kedden orvoshozjárás lesz!Lehet hogy elkezdek készülni a következő vizsgára...
Azt már eldönöttem hogy hétfőn a dokimtól kérek gyógyszert és elkezdem szedni, annak ellenére hogy a kontrolleleteim csak szerdára lesznek kész vagy még később!Egy lány írta nekem hogy a szedésnek nincs kockázata a kezeletlenségnek viszont van!
A többit meg majd meglátjuk, nagyon reménykedem hogy kiderül hogy csak egy rossz tréfát űzött velem a szervezetem és a természet!

Megann 20+0

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Bodza, nagyon klassz,hogy jársz a felkészítőre! Az első terhességem alatt én is jártam, és tetszett, hasznos volt. Ami pedig még jobb az egészben, hogy utána kisbabás/kisgyermekes klubot is szerveznek-ha már megvannak a babák- , így össze lehet járni hasonló korú gyerekekkel, és anyukáikkal, és megbeszélni minden aktuális problémát. Nagyon jó tanácsokat adnak a szakértők is / ugyanazok a pszichológusok, mint a felkészítőn/, alig várom már a csütörtököt, akkor lesz a következő. Már tőlem is kérdezték Tündéék / gondolom, Nálatok is ő van/, hogy a következő babával is akarok-e járni, még az is lehet, hogy csatlakozom, ha Balázst is vihetem.
Jó sok az a 15 pár, de annak idején a végére jókora lemorzsolódás volt, és állítólag ez általános.
Szóval szerintem aki tud, menjen!

További szép vasárnapot!
Judit 15+5
jucc

Megann, azért gratula a vizsgádhoz, bár megértem, hogy ez most nem izgat annyira. A gyógyszerszedést azért beszéld meg a dokiddal, mert én kétlem, hogy ha felesleges akkor kockázatmentes. Bár megértem azt is, hogy biztosra akarsz menni, csak aztán ha meg kiderül, hogy nincs semmi baj-mert ki fog!- akkor nehogy azt bánd, hogy feleslegesen gyógyszerezted magad. De ha a doki is azt mondja, hogy ártani nem árt, akkor én is szedném mondjuk.

Rokica, tényleg tök jók a képek, és én is csak irigyelni tudlak, hogy már tudod a nemét. Nekem valószínűleg még soká derül ki, és bár tényleg mindegy, hogy mi lesz, de azért kíváncsi vagyok természetesen. Meg az megint más, ha már tudja az ember, hogy kislányt, vagy kisfiút hordoz a pocakjában.

Davallia, jobbulást a férjednek, de tetszik az optimista hozzáállásodKép Tényleg tök jó, hogy így döntött, hogy bemegy veled a szülésre. Furcsa, hogy ilyen dolgokon múlik egy döntés.

Angelani, igazad van, hogy igényled a kor aláírását, én is szeretem, ha ott van, és nem magyarázkodni akarok, de szerintem én mindig odaírom, csak most utoljára 2 üzenetet küldtem egymás után, mert az elsőről lemarad valami, és a másodikra már nem írtam oda, mert gondoltam ott van a fölötte lévőn, de a második pont új oldalra került, és erre nem számítottamKép De tényleg igazad van amúgy. Én szeretem is odaírni, mert már olyan jó leírni, hogy 15+1!!!!!!!

Ivás: nem tudom már ki írta (bocs) hogy minden nap ajánlott egy pohár kamilla tea a széklet miatt, de én megfogadtam. Minden reggel azzal indítok, bár WC-re nem járok tőle, viszon finomKép És most már nagyon odafigyelek, hogy sok vizet igyak, főleg, hogy végre találtam olyan szénsavmentes ásványvizet, aminek semmi mellékíze nincs. (Nestlee) Úgyhogy így talán meg lesz a napi 1,5 l víz, + gyümölcsök, és ugye a reggeli teám. Így már remélem elég lesz.

Kisüthetne a napocska, mert itt nálunk elég borús az időKép És nem is mondanak jobbat a jövő hétre, sőt... Remélem tévednek.

Hari 15+1Kép

Kép
Kép
hari

Lányok!

Annyira rendesek vagytok hogy emlékeztek még rám!
És hogy ennyi jó és pozitív bizakodást próbáltok sugározni felém!Ez annyira megható!

Akit érdekel:
03.30.
IgA 0,46 negatív
IgG 0 negatív
IgM 1,5 pozitív (kicsit emelkedett)

04.15
IgG 0 negativ
a többi eredmény jövő héten

Ebből 2 dolog következik!
1. Álpozitivitás, magyarul nem is vagyok fertőzött csak szórakozik a szervezetem esetleg valami más vírusfertőzés kavart be az IgM-be!
Ezt az egyik orvos elveti, a másik meg nem.
2. Friss a fertőzés, de nagyon, kérdés hogy mennyire.
Valakinek az antitestek csak hetekkel, hónapokkal később jelennek meg a szervezetében!
Éppen ezért kiborító az egész. Egy másik topicból levelezek egy lánnyal, aki szintén toxos és terhes.
Neki ugy indult hogy minhárom negatív, aztán mivel ez miatt ujra és ujra levették a mintát egyszer csak az lett hogy az IgM pozitiv, a IgA kétséges az IgG negatív(elkezdett gyógyszert szedni), aztán az IgA pozitív lett a következő vérvételre és az IgG még mindig negativ 2 hónap után!
Tehát ez a kiborító, hogy gyakorlatilag ha ti most elmentek és kivizsgáltajátok, akkor nem biztos hogy a valós eredményt látjátok a leletenKép

Lányok vegyétek komolyan ezt a kivizsgálás dolgot, akár erőszakkal is csikarjátok ki ha nem egyértelmű a lelet és ti akik próbálkoztok ismételjétek sűrűn ha negativ a teszetetek,senkinek nem ajánlom ezt a tipródást és gyötrelmet 20 hetes terhesenKépKépKép

Csak jelzem, hogy se macskám se háziállatom, a nyershúst kerülöm, mióta babát várok, földet nem művelek, nem is kertészkedem, gyümölcsöket meg mindig megmosom, a kezemet is kaja előtt, tehát gyakorlatilag nem vagyok esélyes a betegségre mégis itt tartok!
A barátnőm aki mindig is vidéken élt, kerttel, állatokkal, jelenleg is 2 cicája van, neki is negativ a lelete, tehát még ő sem kapta el.
Ne higyjetek az általánosításoknak.
(ja és a kiwit is mossátok, én nem tettem de mint kiderült ez is rizikófaktor

Megann 20+0

Kép

Kép
megann

Ja és valki ajánlotta Ferenczi főorvosasszonyt a Lászlóban!
Hozzá irányított az orvosom is, keddre kaptam időpontot!

Köszönöm a figyelmességet és a segítő szándékot

Kép

Kép
megann

Boccs lányok!

Ezt az egészet a "megint megjött" topicosainak akartam írni..
úgy látszik már teljesen megbomlott az elmémKép

Kép

Kép
megann

Megann,

Azt még hozzátehetnéd nekik, hogy a tatárbeefsteaket érdemes kerülni. Sajna ha jól emlékszem, akkor te azzal kezdted az újévet, tehát lehet hogy abból keveredett a szervezetedbe.

Ellenben közben én is megkérdeztem a családban az orvost, aki szintén azt mondta, ha csak az IgM pozitiv, az lehet bármilyen virusfertőzésnek a maradványa, és egyáltalán nem biztos hogy toxoplasmosist jelent.

Mivel neked igy felmerült, meg kéne beszélni a dokival, hogy a baba születése után mindenképpen nézzék meg, fertőzött-e, hogy tudják kezelni. Persze ha ugyanezt a tesztet használják... és az is ilyen bizonytalan...

Nagyon nehéz lehet ilyen bizonytalan információkkal bármit is kezdeni. Nagyon sajnálom hogy neked ez igy felbukkant az életedben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Köszi az aggódást! Valahogy azt viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy a december 31-i tatárbifsztekezés(akkor még nem is tudtam hogy terhes vagyok) 3 hónap mulva csak egy kis mértékű emelkedést produkált volna az IgM-ben és nem jelentkezett volna sem az IgG-ben sem az IgA-ban!
Sőt mostmár a 04.15-i vérvételemről is tudom, hogy az IgG továbbra is negatív méghozzá 0(nulla)!
Ha még 3-3,5 hónapos "tűrés" is belefér az értékelésbe, akkor tényleg egy nagy szar az egészKépKépKépBocsánat!Kép

Kép

Kép
megann

És ráadásul ugye pont az IgA-t használják arra, hogy megmondják, hogy fél éven(6 hónapon) belüli(pozitiv), vagy tuli(negativ) a fertőzés!
Nálam meg a 3. hónapos fertőzésre is negatívat (azaz 6 hónapon túlit)írna???Ez egy nagy ellentmondás!Ez valahogy nekem sehogy se fér a fejembeKép
Ráadásul képzeld, valaki azt írta a megint megjöttbe, hogy neki a 3 éves fertőzésétől még mindig pozitiv az IgM!!!!
Ez nekem magasKépKépKép

Kép

Kép
megann

Na látjátok, én ezért érzem úgy néha, hogy talán boldogabbak, vagy gondtalanabbak a tudatlanok. Ez persze nem azt jelenti, hogy rossznak tartom, ha valaki kivizsgáltatja magát, de most örülök, hogy nekem nem csináltak ilyen vizsgálatot és igazából remélem, hogy nem is fognak. Ellenkezni nem fogok, ha akarja a doki, de én úgy vettem ki anno a szavaiból mikor én a cicáim miatt (van 3 is és hol a kertben hol bent) aggódtam, hogy szerinte felesleges vizsgálat, mert vagy elkaptam már vagy nem is fogom. Ez így persze túl egyszerű lenne, viszont legalább emiatt nem idegeskedem. Bár mostanában semmi miatt, sokat segít, hogy én hiszek Istenben, és hiszem, hogy meg van írva, hogy a babámnak lesz-e valami baja vagy sem. De én szerintem nem lesz semmi baja, és csak összezavarnának a mindenféle vizsgálatok.
Emiatt kicsit azért félek az AFP-től is, mert most azt mondom, hogy nem igazán érdekel milyen lesz az eredmény, de kérdés mit fogok érezni, ha már ott tartok...bocsi az okoskodásomért, lehet hogy csak magamat akarom nyugtatgatni.Kép

Viszont nekem senki nem segít keresztanyaság ügyben? Mármint, hogy mit szokás venni a babának? Ez nem igazság, mondjatok valamit!Kép

Hari 15+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok!
Bocsi, hogy meint egy újságot veszek elő, de a mai blikkben (anyukám szokta venni) van benne.
Ott azt írják, hogy minél többször kell elvégeztetni ezt a vizsgálatot a kismamáknál.
A kolleganőmnek már 2X megnézték kérés nélkül.
Ő a Nyírőbe jár és ott természetes, hogy minden kismamánál minimum3X nézik a terhesség alatt. Illetve lehet, hogy csak az orvosának természetes. Pedig nem is mondta el, hogy van egy kutyája. 2 hét múlva újra nézik neki. Azt mondta, hogy majd akkor elmondja, hogy van kutya.
Elvileg június elejére várja a babát, de lehet, hogy május végére meglesz, mert elég hosszú a babaKép Nem fog elférniKép
Tehát ha kell ha nem mindenkinek érdemes megcsináltatni a vizsgálatot. Én már egyszer leírtam, hogy a dokim csak úgy csináltatta meg, hogy azt mondtam van cica. Egyébként tojnak az egészre (tisztelet a kivételnek). Komolyan kell venni ezt a dolgot.

Megann!
Szerintem nálad nem lesz baj.
Azt sem tudják, hogy melyik adatot nézzék.
Kérj gyógyszert és nyugodj meg. Az UH. már rég kimutatta volna ha valami fejlődési rendellenesség lenne.
Örülök a vizsgaeredményednek!
GratulálokKép
Látod? Ez is sikerült! Hidd el, nem lesz baj!

Hari!
Nagyon köszi!Kép
De néha igyál mást is az ásványvíz helyett!
Nem szabad végig ugyanazt inni.
A szomszédom járt így (egyszer valamikor már ezt is leírtam). Mert bizonyos ásványokból többlet lesz másból meg hiány és a babánál is függőséget okozhat. Természetesen ez nam azt jelenti, hogy nem ihatod egy hónapig, csak néha iktass be mást isKép

Rokica!
Nagyon rendi vagy, de én nem bírom a sima vízetKép
A szörptől is már hányingerem van.
A vérnyomásom mindig 85, tehát kávézhatok naponta többször is kis mennyiségben.
Vagy akkor inkább egy bögre tea és a folyadékpótlás valami mással.
Húha, ez nehéz lesz, de megoldom.
Majd veszek mindenféle rostos üdítőtKép
Azért köszönöm!
Szeretek minden jó tanácsot meghallgatni és általában meg is fogadomKép

Képzeljétek!
Szerintetek van olyan, hogy valaki a Magne B6-ra allergiás?
Ma olyan rosszul voltam órákon át. Zsibbadt a bal kezem, gumó a torkomban, szédülés...
Az ijedségtől meg fokozódtak a tünetek.
Most egy kicsit jobb, de néha még apró piros pöttyök is viszketnek a bőrömön.
Azt nem hinném, hogy az Elevittől van, mert azt már régebbóta szedem. De valóban kevesebbet fáj a hasam a magnéziumtól. Vagy mi lehet a baj?
Vasárnap milyen dokit tudnék ilyen hülyeségekkel zavarni?
Majd holnap megyek vérvételre (normál labor) és majd kiderül, hogy mi az ami hiányzik a szervezetemből. A kevés a magnézium, akkor beszedem, de ha normál értéket üt, akkor szerintem elég az Elevit is.
Minden véleményre kiváncsi vagyok.
Nagyon sajnálom, hogy mindig teleírom a "képernyőt"!

Ja, itt is elég sz@r az időKép
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
18+6

Kép
angelani

Angelani, én mostanság kezdtem el szedni a MagneB6-ot, egyenlőre én nem tapasztalom, hogy kevesebbet fájna a pocakom, bár ki tudja mennyit fájna, ha nem szedném, viszont semmi rossz tünetem sincs. Ettől függetlenül lehet, hogy Te allergiás vagy rá, ha úgy érzed, hogy attól vagy rosszul, akkor ne vedd be, holnap meg már fel tudod hívni a dokidat.
Na, hát ez baromi hasznos tanács gondolomKép De okosabbat nem tudok. Te hány szem MagneB6-ot szedsz egy nap?
Hari 15+1

Kép
Kép
hari

Sziasztok,
Ma takarítottam, kb a felénél vagyok, de már leszakad a derekam, úgyhogy abbahagytam, majd holnap befejezem a másik felét.
Most megyünk bátyámhoz, mert szülinapja van.
Amúgy jól vagyok, mocorgást még mindig csak nagyon halványan érzek, nem 100%-os Kép

Nem nagyon volt ma türelmem mindent visszaolvasni, ha nem haragszotok így most senkihez nem tudok célirányossan szólni, bocsi Kép

Holnap melóból benézek, majd bepótolom a csevegést!

Puszi mindenkinek!

Pr. 19- körül (pontossan már nem tudom mi szerint számoljak)

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!
Hari!
Nekem 3X1-et mondott a doki.
De ha beveszem, utána elég hamar elmúlik a görcs, mintha fájdalomcsillapító hatású lenneKép
Ma reggel nem is vettem be az Elevitet. Nem is merem, majd holnap. Nem hinném, hogy nagy hiányt okozna a mai adag. Bár ma nem ettem csak reggel egy melegszendvicset és most is csak kávét szürcsölökKép
Talán majd vacsizom valamit (fincsi csirkemájat baconszalonnába tekerve).
Tudom nem egy diétás étel, de mostanában nem viszem túlzásba az evést. Majd megiszom a kajszibarack üdítőmKép

Lányok!
Ma ezerrel éreztem a babóm mocorgását!
Annyira édes volt, hogy majdnem elbőgtem magamat.
Ez tuti nem bélmozgás volt, bár hasonló.
Persze még nem rugdos, de érzem. Rátettem a kezemet a pocimra, de csak belülről éreztem a mocorgástKép
De úgy éreztem, mintha tudná, hogy őt simogatom.
Hát nem hihetetlen?
Csodálatos érzés voltKép

Megann!
Szerintem sem okozhatott ilyen problémát az újévi beefsteak (nem tudom jól leírniKép)

Penna!
Feladtad nekem a leckétKép
Az itteni szüléskalkulátor szerint is szept.8-ra várom a babót.
De akkor én most hány hetes vagyok?
Vagy honnan számolják?
Mert azt mondták, hogy minden rendben, a korához képest normálisan fejlődik.
Vagy a hétszámítás nem 10 hónapra számol? (mert a 40 hét=10hó), tudom, hogy ezt mindenki tudja.
Na ez hülyén hangzott. Na mind1.
A lényeg, hogy már magam sem tudom, hogy mekkoraKép
de lehet, hogy nálam másképpen számolják a lombik miatt?
Mert nekem 20-án ültették be (tehát ezt számolhatjuk a megfogantatásnak?)
Mert a beágyazódás is csak ezután törént. De már 8-as osztódás után volt.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Hagyjuk! Nem ér annyit az egész, csak én nem értem.
Mert a gép jól számol, csak nálam más a helyzetKép
Mikre rá nem érek? ilyenekkel foglalkozom. Teljesen megzakkantamKép
Penna! Nehogy megharagudj rám!!!
Nem azért írtam! Tudom, hogy a gép jól számol.
Na puszi!

Jézus, megint csak írok!
Lassan hazajön a papa és majd lekötKép
Sziasztok!
Angelani
18+6

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

MegjöttünkKép
Olyan jó volt pihizniKép

Penna!Kép

a mi kislányunk lesz LíviaKép

Ja és nekem még a terhesség alatt egyszer sem nézték(azon az egyetlen vérvételemen nem!!!) a toxot!!!!

Most már én is aggódok ezen, de ugye ennek semmi köze nem lehet magas AFP-hez???????

Nekem az AFP is magas, hogy miért lehetett annyi, mikor stimmelt a számított terh. idő és mégis 2,6 volt!!!

Igaz mindkét UH-n azt mondták minden rendben, de én csak akkor fogom elhinni 100%-osan ha kezemben tarthatom a babámat!!!!!

Megann!Kép
Teljesen meg tudlak érteni az aggódás miatt.
Csak ne sokat, mert az nem segít sajnosKép

Senkinek a babájának nem lesz baja és kész!!!!!!!!Kép

Ezt kívánom mindenkinek!!!!!!

Na most jól kiírtam magambólKép

Képzeljétek én nem érzem még a babimatKép 19 hetesenKép

Ez nagy baj????

Mellső falon tapad a placentám, azt mondják emiatt később fogomKép
Van itt akinek szintén ott tapad?
És érezte vagy nem a babáját ennyi idősen???

Ti mikor éreztétek először biztosan????

Mea
mea

Ja a derekam nekem továbbra is baromira fájKépKépKép

Nem tudom mi lesz velem a maradék időben!?!???

Mea
mea

És hatalmasat udrott a hasam, már jókoraKép
56,5kg vagyok már 52-rőlKép
De nekem mindig kemény szinte az egész pocim, az normális????

Nektek milyen????

Mea
mea

Megann:

Ezért másoltam be a cikknek azt a részét, ahol azt mondják, hogy ha pozitiv IgM mellett állandóan negativ IgG-t produkál a teszt, akkor az álpozitiv. Nekem az egész teszt eléggé megbizhatatlannak tűnik... de én nem vagyok orvos, csak laikus akinek volt valaha valamiféle biológia képzése.

Egyébként a többhónapos lappangási idő talán még beleférne, mert a teszt immun ellenanyagokat mér a testedben, és az szerintem lehet hogy csak pár hónap után jelentkezik. De ezt mind az orvosnak kéne tudnia. Szerintem bizz a szakértőben, ez már egy olyan szakterület, amivel szerintem a szülőorvos nincs feltétlenül naprakészen informálva.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,

Nekem is elől tapadt meg a méhlepény, és én is csak egy-két hete merem állitani, hogy őt érzem és nem a bélmozgást (én most vagyok 20+5). Egyébként azt mondják, 18 és 22 között kezdi érezni a legtöbb első terhes kismama, tehát még nem késtél le semmiről! Kép Alkati kérdés is, aki vékonyabb, állitólag hamarabb érzi. Én tökre nem vagyok vékony, lehet, nekem csak szerencsém volt... bár mondom, én is 19. hét körül mondtam, hogy na ez biztos ő volt. Ne rúgásokra számits, hanem úgy szokták leirni a nők, mintha buborékok vagy pattogatott kukorica pattogna a hasadban, vagy mintha halacskák úszkálnának, vagy mintha lepkék csikiznének, meg ilyesmi. Tehát nagyon kis finom mozgások az elején. Nekem teljesen olyan (még mindig) mint amikor egy ideg elkezd rángatózni, vagy mikor a szelek feszitenek (bocs Kép . Onnan tudom, hogy ő, hogy nem sok, gyors rángás van egymás után, hanem egy-egy, és a jó helyen.

És igen, az egész hasam olyan mint egy felfújt gumilabda. Feszülni is szokott.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Mea Kép
Bocs a belekotyogásért, de szeretnélek megnyugtatni az AFP-t illetően. Nekem is 2,6 MOM lett anno az AFP értéke. Ami a lényeg, hogy teljesen egészségesen született meg tavaly szeptemberben a pici fiam. Szóval ne foglalkozz vele, nem érdemes idegesíteni magadat rajta, főleg amiatt sem, hogy az UH 2x is rendben volt. (Az AFP önmagában semmit sem jelent, mindig az UH-val együtt nézik).

Néha-néha olvasgatlak benneteket, jövök nosztalgiázni, irigykedni, olyan jó érzés amikor egy pici baba mocorog az ember pocijában.
Élvezzétek Kép minden percét, pihenjetek Kép és aludjatok Kép sokat!!!

Üdv

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok Lányok!!

Újra jelentkezem, mindig olvasgatlak Benneteket! Sajnálom, hogy Megann ekkora procedúrán kell átesned, bizti, hogy nem lehet könnyű 20 hetesen, de nyugi, úgy érzem nem lesz baj!!

Küldök nektek képet a gyűrűnkről és a kísérősgyűrűmről, persze ha feltudom tenni őket!

További Jó Babavárást!

Puszi Nektek
Zsuzska
UI: Az eljegyzésünk Május 5-én lesz Prágában, a Károly Hídnál, akkor leszünk ugyanis 4 évesek!!

MIndenkinek kitartást, és optimista hozzáállást kívánok!!KépKép

Zsuzska

Kép
pgsuska

Zsuzska,
Nagyon gyönyörű a gyűrűtök! Nagyon-nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Mea,
Nekem is elől tapadt meg, és én ugyan bugyborékokat érzek néha, de csak 1x 2x, szóval ez nam az amire azt mondhatnám, hogy na tuti ő volt! Ja, és már túl vagyok a 19. héten, útban a 20 felé! Remélem én is nemsokára tutira mondhatom! Kép

Megann,
Nagyon büszke vagyok rád, és te is az lehetsz magadra, hogy ilyen lelkiállapotban képes vagy tanulni, és pláne, hogy 5-ösre vizsgázni!!! Kép
A baba bizti jól van én is azt mondom, mert 2 nagy szűrővizsgálaton túl vagy,ahol nem találtak problémát! Én is hiszek abban, hogy ha valaki közénk akar születni, az jön, akkor amikor kell, és miért nehezítené az életét fránya betegségekkel...arra ráér még! Ha baja lett volna elment volna! Tényleg ne aggódj! Tudod a remény hal meg utoljára!

pr. 19+4

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! Jó reggelt!
Pgsuska!
Csodaszépek a gyűrűk!
GratulálokKép
De jó neked! Ilyen gyönyörű romantikus eljegyzést!
Hát, nem is találok rá szavakatKép
Legyetek továbbra is Nagyon Boldogok!
Puszi!
Angelani
19+0 Kép Kép Kép

Kép
angelani

Lányok
Ti mit tudtok kezdeni a derékfájással?
Mostanában annyira görcsölKép
Adjatok valami tanácsot. Please!
Köszike!
Angelani
19+0

Kép
angelani

Prüntyi!Kép

Ugyanazt érzem én isKép akkor biztos a babáink azokKép

Pledit!Kép
De jó, hogy benéztél és megnyugtattál.Köszi szépen!!!Kép
Tegyél fel képet a babádról ha tudsz, szívesen megnéznémKép

Angelani!Kép
Nekem is borzalmasan fáj már min. 1 heteKép
Van, hogy alig bírok mozogniKép
Nem tudom mit tehetnénk ellene, talán meg kellene kérdeznünk a házidokit, nem?

Csajok!Kép
Valami ötletetek derékfájásra?

Megann!Kép
Ügyi vagy nagyon!Kép

Rokica!Kép
Én vékony vagyok mégsem érzem még igazánKép
Csak pukkanásféléket és ha ráteszem a kezem a hasimra, abbahagyja és soha nem akkor van ha lefekszem direkt figyelniKép A kis bestia!Kép
Már most huncutkodikKép

Ilyen ramaty időtKép
É már 5-kor felkeltem, képzeljétek begörcsölt a vádlim, úgy fájt.....kimasszíroztam gyorsanKép

Mostanában minden hajnalban felkelek és a hátam miatt alig bírok elaludni.
Ti hogy alszotok???

Puszika mindenkinek

Mea(19+1)

Mea
mea

Lányok a derekam nekem is fáj néha, én akkor érzem, ha túl sokat vagyok talpon, vagy sokat ülök...szerintem a megváltozott testtartás miatt fájhat, mivel máshol van a súlypontunk, más izomzat terhelődik, és ez főleg a deréknál "csapódik" le. Nekem a kisebb otthoni torna segít, illetve a fevés, pihenés!!!

Kép

Kép
prüntyi

Lányok! Derékfájás ellen legjobb a torna! Nekem is javítanom kellene néha a tartásomon, mert azt mondták a kismamatornán, ha továbbra is így tartom magam, elkezd majd fájni a derekam. Szóval sok-sok mozgás, de csak óvatosan!

Rokica! A hintázva pisilés tényleg bejön, már sokkal jobb.

Nekem ma reggel olyan volt, mint amit leírtatok, mintha egy tucat pillangót engedtek volna szét a hasamban. Még nem volt határozott mozgás, de többször is csinálta, úgyhogy szerintem ő volt! Hurrá!

Bodza 18+1

Kép

Kép

Kép
bodza

Mea, irigyellek a hétvége miatt!Kép) Milyen volt, mit csináltatok, mesélj egy kicsit!

Zsuzska tényleg nagyon szépek a gyűrűk, 5-én rátok gondolunk majd!

Bodza, na milyen az otthon lét? Remélem nem bántad meg, hogy abbahagytad a melót! És a pillangóidat meg tőled irigylemKép) Én is szeretnék már, legalább egyet.

Sis, hol vagy? Már rég nem írtál, vagy csak nekem tűnik régnek.
Tegnap Meát is hiányoltam, de aztán rájöttem, hogy ő elutazott. Kicsit rossz a memóriám, úgyhogy lehet, hogy Te is mondtad hogy elmész hétvégére, de nem emlékszemKép

Napsütést szeretnék!!!!

Hari 15+2

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Végre egy kis jóhír is kijut nekünk!
Most jöttünk meg az Uh-ról és úgy látta a doki, hogy minden rendben van a babócával.
Nem láthatóak apró meszesedések a buksiján(ami az agyhártyagyulladásra utalna), a szíve szépen vert, megszámláltuk a 2 kamrát meg a 2 pivart, korának megfelelően növöget, épp aludt szegénykém, az orvos meg jól felverte álmából mire kapálózott egyet és tovább aludt.
Azaz én így láttam!
Továbbra is kislányKép

Mondtam a dokinak hogy mi lenne ha kiírná a gyógyszert, azt mondta, hogy a lelet eléggé bizonytalan, ha van is fertőzés nagyon friss,majd a Ferenci főorvosnő eldönti hogy szedjem e vagy ne és hogy őnála a legjobb kezekben vagyok. És különben meg nagyon bízik benne hogy kiderül hogy valami rossz vizsgálat eredménye a leletem.
Hát ennyi a mai napi fejlemény!
Azért már ez is megnyugtatott egy picit, hogy láttam a manót és olyan édi volt, és egészségesnek tűntKép

Megann 19+1

Kép

Kép
megann

Megann,
Az a lényeg, hogy saját szemeddel is láttad a kisleűánkád és láttad, hogy jól érzi magát bent és egészséges! Ezek nagyon sok erőt adnak! Kép
Nagyon örülünk, hogy jól vagytok!

Kép

Kép
prüntyi

MegannKép,
na látod, minden rendben lesz!!!!Kép
Csak pozitívan!
Drukkolunk:
Kati
21+5
Vendég

Sziasztok Lányok!

Rég nem jártam felétek, de folyamatosan olvaslak benneteket!

Zsuzska!
Nagyon szép a ruhád, pont ilyennek képzeltem el.Bizti gyönyörű leszel benne!Kép
Gratula az eljegyzéshez, 5-én gondolok rátok!Tiéd a szemcsés karikagyűrű és a sima a párodé?
Örülök, hogy minden rendben van veled!Kép
Pusz!

Megann!
Nagyon jók ezek a hírek! Csak így tovább!KépSzorítunk!Az agyhártyagyulladás lenne a toxonak a következménye?Lehet, hogy ez hülye kérdés volt.

Rokica
Én is pont így éreztem az elején a babát,ezekkel az apró izomrezgés szerű érzésekkel.De most már vagy 2 hete, nincsenek ezek a rezgések, hanem a bugyborékolás van.Szerintem ez minda2 a babánk volt.KépKépKépÉs a héten már a párom tenyerét is megrúgta!!!!De ő még nem érzi olyan nagyon gyakranKép.

Lányok rajtunk kívül van még olyan pár aki nem kérdezi meg a baba nemét?Én is kíváncsi vagyok, de hagyom had legyen meglepi (bár az is igaz, hogy kislányt érzünk)Kép

Nálunk is vannak előadások. A múlt 7en voltunk a nyitott szülőszoba c.előadson a párommal. Képzeljtek rosszul lett, az ájulás kerülgette(nem volt levegő az előadóteremben).Milyen muris lett volna ha a kispapát kell felmosni a sok kismama között.KépKépKép
Az előadásról annyit, hogy teljességgel elvette a félelmeimet a szüléssel kapcsolatban.KépA héten is lesz, arra is le akarok majd menni.A természetes szülés, lélektani felkészülés címet viseli.
Nálunk egyébként ez pénzbe kerülKépMondjuk nem egy olyan nagy összeg.

Gerinc és hátfájás
Nekem akkor is fáj a hátam vagy a gerincem ,ha sokat fekszem,pedig nekem most muszály a haskeményedések és fájások miatt. Ezért terhestornára sem tudok járni sajna. Pedig úgy terveztem hogy fogok járniKépÉs ami a legjobb, hogy a "farokcsontom" is elkezdett fájni.Megnyugtattak, hogy ez már jobb nem leszKépKép

zárom a kisregényemet, mindenkinek szép napot!!!

Sziasztok!
Szilvi
20+4 nem is hiszem el, hogy már itt tartunk!Kép

UI: A dokim azt mondta 1 hét eltérés nem számít a terhességnél.
Ez a végén lesz sztem érdekes amikor már elkezdünk szülni.Valyon kinek mikor akar megérkezni a babója.Kép

Kép
Kép
kismama2004

Valaki kérdezte, hogy mit vegyen mint keresztszülő.Nos régen, (ez most is jó ajándék) a kislányoknak a fülbevalót (arany) szoktak venni.A fiúknál sajna nincs jó tippem, de valami ruhaszett biztos megfelelő lenne.Vagy valami ami a baba ellátására szükséges, hordozó, kenguru vagy ilyesmi.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?