Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Először is mindenkinek nagyon sok erőt kívánok a folytatáshoz, akiknek nem sikerült a lombik ezúttal sem.
Nekünk ICSI lesz a közeljövőben remélhetőleg, a párom lefagyasztott katonáiból.

Jól tudom, hogy a Kaáliban az előzetes vizsgálatokért fizetni kell? Akkor is így van ez, ha nekünk mér papírunk van arról, hogy nem lehet másként lurkónk csak lombikkal?

Ti hogy oldottátok meg TB-re a vizsgálatokat? Az én normál nőgyógyászomhoz a megánrendelőjébe járok, egyébként a János kórházban vezet szüléseket, de főként magánzó.

Előre is köszi,
Mka
Vendég

Mka,
szerintem ha van papírotok a lombikhoz, akkor nem kell különösebb vizsgálat. Egy nőgyógyászati vizsgálatot azért gondolom csinálnak (+rákszűrés, chlamydia) és egy új spermaképet. Legalábbis nálunk így volt. De a nőgyogyi vizsgálatokat megcsináltathatod a normál dokidnál is TB-re, és viszed róla a leleteket. Hogyhogy fagyasztott kiskatonákat használtok? És azok a kaáliban vannak lefagyasztva?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Tábla: sajnos egyre kisebb méretű képeket lehet feltenni Kép Szétbontottam 2 részre (remélem hamarosan a felső lesz a nagyobb), így jobban olvasható.

Kép
Kép

Lara

KépKép
lara77

Lara,

Meg sem nézik a hormonszintjeimet? Ne má...
Rákszűrésem januárban volt, azt el fogják fogadni?

A páromnak nincs egyáltalán katona az ondójában, ezért márciusban volt biopsziája, ahol a minta egyik részét elemezték, a másik részét pedig lefagyasztották. A KRIO-ban tárolják.
A minta alapján kiderült, hogy a spermatogenezis 100%-os, majd az átjárhatósági vizsgálaton kiderült, hogy nincs ondóvezeték. Kép A korábban vett, fagyasztott mintát ICSI-vel lehet felhasználni.

Engem még nem vizsgáltak különösen, hüvelyi uh-t csinált az orvosom, ahol kiderült, hogy a nornálisnál kisebb a méhem. Ezért számítok arra, hogy a jövő hónapban alaposan kivizsgálnak.

Mka
Vendég

Mka,
az, hogy kisebb a méhed, nem jelent semmi rosszat. Majd a babával együtt szépen megnő Kép
Azt hittem, hogy már túl vagytok mindenféle vizsgálaton, ha már van fagyasztott kiskatonátok.
Szóval akkor így más a helyzet.
Hormonvizsgálat: kapsz egy papírkát, amire felírják, hogy mit kell vizsgálni a vérvételen (hormon, általános vérkép, stb). Ezzel elmész a körzetihez, aki ad egy beutalót vérvételre a körzeti rendelőintézetbe. Aztán kell a körzetitől belgyógyászati vizsgálat és egy igazolás, hogy altathatnak. Ez eddig TB-re megy. Aztán a nőgyógyászati vizsgálatok: ezeket a kaáliban is megcsináltathatod, de ott tényleg ki kell fizetni. Vizsgálat, rákszűrés, chlamydia együtt kb:15-17e Ft. De ezt a normál nőgyogyiddal is megcsináltathatod TB-re és viszed a leleteket. A párodnak így nem kell andrológia. Érdemes még Aids és HepaB tesztet csináltatni mindkettőtöknek. Aids a körzeti nemi beteg gondozóban TB-re, HepaB vérvétellel a rendelőintézetben a körzeti doki beutalójával, így ez is TB-s. Az első konzultáció a kaáliban 8e, ott mindent elmondanak és megbeszélitek a vizsgálatok és a lombik menetét.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Tali tábla

Akik eddig jelentkeztek pirossal vannak jelölve. Zsebi, Babafán: ugye ti is jöttök?

Lányok!
Annyian vagyunk és a fél társaság eltűnt. Tessék írni és tartani velünk a kapcsolatot!

ÉS MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A TALIRA!!!!

Kép

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Bzsuska! Lara77!
Nagyon köszönöm, hogy így gondoltok ránk, ilyen örömmelKép
Ezért is szeretek ide járni, mert itt senki sem irígy a másik sikereire.
Ma 18 hetes és 4 napos vagyokKép
De tegnap nagyon megrémültem!
Este úgy éjfél körül el kezdtem vérezgetni, olyan nem túl piros formában.
Órákat ültem a kád szélén, ogy lesz-e valamilyen változás.
Később lefeküdtem, amikor már csak enyhe barnázás volt. Reggelre tiszta maadt minden (bugyi), de újra elkezdtem barnázni.
Felhívtam a dokimat. Bementem hozzá az Istvánba.
Hála, rendben van minden szerinte. Na meg elég sokat görcsöl a hasam is. Szóval állítólag a terhességi méhszájseben lehet, ami bevérzett. Ez normális (mármint, hogy van seb) legalábbis a doki ezért nem aggódik.
Én inkább kivagyok.
Ezt hallgassátok! A napi adagom.
1X1 Elevit
3X1 Magne B6
2X1 Utrogestan hüvelytabl.
1X1 Canesten hüvelytabl.
2X1 Maltofenol tabl.
3X1/2 Salbutamol ( ha nem segít a Magne B6)
vagy 3x1/4 Betaloc
Na ennyit a bogyókról. egész nap jól is laknék tőlükKép
Szóval hihetetlen.
Ja kedden voltam cytológiai vizsgálaton, talán azzal is megpiszkálhattak.
De tegnap voltam UH-on is. Mindent rendben találtak. Végre megtudtuk, hogy Fiú a pocaklakónk. Igaz, mi lányt vártunk, de így is Boldogok vagyunkKép ( a kukitól félek egy kicsit), de már ez ügyben megnyugtattak.
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett, de ki kellett adnom a feszültséget. Mindenkit leterhelek.
Azért én még ugyanúgy szurkolok mindenkinek!
Szeretném már, hogy sok-sok zebrácska szaladgáljon "körülöttünk".
Puszi mindenkinek!
Legyen szép napotok!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lara,

Köszönöm a kimerítő tájékoztatást. Kép Kép
Én is azt gondolom, hogy a kis méh még nem probléma, különösen, hogy nem spontán kell összehozni a lurkót. De kihordani nem tudja senki helyettem, a vetélés kockázata állítólag nagyobb.

Beavattam a főnökömet ma, hogy hamarosan elindul a baba projekt. Nagyon aranyos volt, biztosított róla, hogy nem fog emiatt hátrányos megkülönböztetés érni, csak szóljak időben, mikor nem tudok jönni dolgozni. Én meg csaknem elsírtam magam, olyan kis kuka vagyok...kijöttek a könnyeim. Nagyon biztatott, aranyos volt, egyébként egy elég merev ember.
Megkönnyebbültem.

Jó hétvégét mindenkinek,
Mka
Vendég

Lara Kép
Akkor most ápr. 23. a nyerő időpont? bírom a naptárba Kép Időpont van már? (elnézést, ha lett volna róla szó... nem figyeltem)

Angelani Kép
Ne félj a kukactól Kép Jók ezek a kukacos ördögfiókák!

pusszancs. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi Kép
14 órára gondoltunk. Nektek jó ez az időpont?

Angelani Kép
Mi is évekig kislányra készültünk, de már el sem tudjuk képzelni, hogy ne kukis legyen Kép Nevetek már van?

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Lara!
Kapaszkodj!
A nevet már 2003. Májusában kiválasztottuk mindkét nemre tekintettel.
Ha lány lett volna, akkor az Aisa nevet választottuk.
Így mivelhogy fiú, az Erhard nevet kapja.
Tudom kemény név és nem a szépsége az erősségeKép
De mi nem szeretnénk olyan nevet, amit becézni lehet. Az Er hülyén hangzik, nem beszélve az Erhi-rőlKép
Eri sem lehet, mert az inkább az Erika beceneve.
A Hard meg önmagában is marhaság lenne.
Majd mi a papával becézgetjükKép
Vannak más nevek, amiket szintén nem nagyon lehet becézni, de azok már nagyon elterjedtek.
Pl. a Márk, Bence.
Ezért sem szeretnénk ezt.
Bocsi, hogy hosszúra sikeredett.
Szép jó éjszakát mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lara Kép
Persze Kép Úgy szervezzük, hogy jó legyen Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Angelani Kép
Örülök, hogy jól vagy már. Jól megilyedtem amikro csak az elején tartottam az írásodnak. Légyszi legközelebb úgy kezd, hogy: nincs semmi baj, de tegnap... Kép
Nekem tetszenek a nevek. Mindenképpen jó, hogy nem gyakori nevek Kép Bár az Erhard a raccsolásom miatt nálunk szóba se jöhetne. Egyébként ne aggódj, az emberek találékonyak a becézésben, biztos fognak majd az ovistársai valami becézést kitalálni neki Kép

Farkasok Kép
Hogy bírjátok a szurkálódást?

Mka Kép
Tök jó, hogy megértő volt a főnököd. Az nagy könnyebség azért Kép

Lara Kép
Én nem tudok menni a talira, mert keresztelőre megyünk. De ha időben vége van, akkor megpróbálok majd benézni. Ha nem akkor majd Farkasok képviselnek Kép

wish

Stella9
Kezem lábam x-ben volt. Nem is tudom mit mondhatnék neked. Kép Majd újra talpra állunk, és folytatjuk tovább, pihenjél te is egy kicsit. És a következő már sikerülni fog.
Zseboroszlán
Mostmár rajtad a sor, mutassál nekünk egy pozítiv tesztet!Kép Kapaszkodjanak a Zsebibabák!!!!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok!
Mostanában nálam a babanet nem engedi visszaolvasni az előző oldalakat.
Sajnos nem tudom, hogy épp most ki hogyan állKép
Ezért ne haragudjatok!
Jajj, valaki írta, hogy kicsi a méhe, azt hiszem, hogy Mka?
Mindegy, a lényeg, hogy ezen tépnyleg nem kell aggódni.
Nekem is kicsi volt, sőt szinte csak fél méhem van/volt, mert össze-vissza műtöttek és a bal oldalát kivágták és kiplasztikázták. Tehát a méhem jobb oldali részét húzták szét, vagy ilyesmi. Szóval nincs jelentősége a méretének.

Már itt egyszer leírtam, hogy én mit tettem és mit nem tettem a beültetés után.
De látok (számomra) új nevet is.
Én csak annyit tudok mindenkinek tanácsolni, hogy igenis intézze el, hogy a beültetés/inszem után minimum 1hetet szigorúan feküdni tudjon. Nem túl meleg vízben tusoljon és nem sokáig. Guggolni, nyújtózkodni magasra felejtsen el.
Ha valakinek nem utrogestant hanem duphastont írnak fel, akkor szedjen többet be belőle. Ártani nem árt. Mert az én dokim is megmondta, hogy amit szájon át vesz be az ember, annak a fele elvész. A máj, vese lebontja, tehát a hatóanyag fele marad bent a szervezetben.
Nekem a második lombiknál 3X1 utrót írtak fel.
Én 3X2 utrót nyomtam és 3X1 Duphastont.
Később a tablettát csökkentettem a 8.héten, majd elhagytam. Utána az utrót is lassan csökkentettem. Kb. a 14. hét végére hagytam abba. De úgy csökkentettem, hogy előszőr a 3X2-ről reggel 1db, délben 1db, este 2db. Utána 3X1. Később 2X1...végül már csak estére 1X1. De ezeket heti elosztásban. Tehát hétfőtől vasárnapig volt mindig ugyanaz.
Ja, fürödni még mindig nem merek, de állítólag már lehet. Na azért tusolokKép
Majdnem 1 hónapot feküdtem!
Igaz, híztam vagy 5kg-ot, de abból mára már lement 3kg. Összesen mostanáig így 3kg-ot híztam. De így is elég kövérnek látszom. 160cm/56kg.
Ha gondoljátok fel tudok rakni képet a hasamról. Mintha ikreket várnék már a 6. hónapbanKép
Tudom, mindenkinek más jön be, de én is csak leírom a tapasztalataimat.
Remélem nem tartottam fel senkit a regényemmel és nem untattam senkit.
Bízom benne, hogy valaki másnak is sikerülhet akár a fagyibaba isKép
Szerintem nálam másként nem is ment volna.
Az elsőben én nem is hittem igazán. Túl volt terhelve a szervezetem a punkció miatt is.
A másodiknál már nem is kellett annyi injekció. A szervezetem egy kicsit meg tudott nyugoni, de mégis kapott egy kis hormonpótlást. Higgyetek a fagyasztottban is! Nekem is sikerültKép
Már szeretnék végre jó híreket olvasniKép
Mindenkinek Kellemes napot kívánok és pozitív energiákat!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!
Mindenki eltünt?
Remélem a jó levegőn sétáltokKép
Olyan jó idő vanKép
De nem megrőltetni magatokat!
Nincs hegymászás és nehéz túrázás!
Irgum-burgum lesz!Kép
Na akkor mindenkinek Jó hétvégét kívánunk!
Angelani

Kép
angelani

Hát én bizony lenyomtam 50 km-t, ennek felét hegymenetben bringán, most értünk haza... akkor most vétkeztem? Totál hulla vagyok, és szép pettyes a képem a szeplőktől, nem tudom mennyire fog passzolni a menyasszonyi ruhához Kép Lányok, a fehérjedús étrend betartatása végett 2 túrós rétest ettem meg a Normafán (na jó... meg még egy sárgabarackost... meg még egy mákos felét .
Közben összetalálkoztunk a párom egy munkatársával, egy macsó fickóval, aki a legnagyobb döbbenetünkre 3 hónapos iker babákat tolt! Kislánykák voltak, és egyből kiszúrtam, hogy kétpetéjűek. No a párom elkezdte kérdezgetni, hogy természetes úton fogantak-e? Kép Kiderült, hogy inszemmel jöttek össze... olyan muris volt, mert ahogy magyarázott a srác, párom meg nagy komolyan bólogatott és nem szólt semmit, hogy mi meg a 2.lombikot kezdjük, ismerjük a dörgést... Kép

Nekem nem tetszik ez a Gonal pen, a párom szúrta be, de semmit nem éreztem belőle, nem tudom bement-e egyáltalán, és olyan kevésnek is tűnik, remélem nem csinálunk valamit rosszul...
snori

Sziasztok!
Snori!
Egészségedre!Kép
Természetesen nem neked szólt a kirándulási tilalomKép
Egyébként is semmi közöm hozzá.
Fontosabb, hogy feltöltődj és jól érezd magad.
De tényleg nem szabad túlerőltetni a dolgokat.
Most dőlj le és pihend ki magad.
Szerintem a szurival nem lesz gond.
Nem folyt a bőrödön?
Ha nem, akkor az bementKép
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Angelani Kép
A beültetés utáni időszakra én azt mondom inkább, hogy mindenki tegye meg azt, amit úgy érez, hogy meg kell tennie a sikerért.
Én valószínűleg megőrültem volna, hogy 1 hetet fekszem, mert nem vagyok az a típus, aki ezt elviseli. Szerintem, ha valaki ilyen alkat, akkor annak többet árt a fekvés, mint a mozgás.

Snori Kép
biztosan belement. Ha nem éreztél semmit, annak csak örülj!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Angelani,
úgy örülök, hogy ezt írtad a nevekről. Mi is olyat választottunk, ami ritka és nem becézhető. És már 2001 elején eldöntöttük. Így lett Bóbita neve Andor, anyósom nem kis bánatára. De mi már el sem tudnánk képzelni mást, mint az Andort.

Egyébként én a vérvételig végig feküdtem. Nagyon rossz volt, azt hittem meghülyülök, de a célért mindent. Utána meg a vérzések miatt az első 3 hónapot szinte végig ágyban töltöttem.

Ma Apa elvisz minket bulizni, olyan jó végre kimozdulni. Lehet, hogy még lötyögünk is egyet így hármasban Kép Ja, és nekiestünk Andor szobájának, alakul Kép

Pusz mindenkinek
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Azt kell mondjam, hogy én is izgága vagyok.
Egyszerűen majdnem meghülyültem a fekvéstől.
Úgy éreztem, hogy már a bőröm is kisebesedik.
Azért a lakásban tettem-vettem, bizonyos határokon belül.
De tényleg nem jó ha az ember erőlteti magát.
Sőt! A munka kifejezetten ártalmas.
Az is igaz, hogy mások (öreganyáink) a földeken dolgoztak, de mi nem vagyunk abban a helyzetben.
Igenis mások vagyunk és nekünk komolyan vigyázni kell. Sajnos a természet nálunk egy kicsit "megzavarodott" és ezért kell mindent másképpen csinálni.
Különben (a legjobb lenne) nem lenne szükség erre a topikra.
De mindenki maga dönti el, hogy mi az amit megtesz vagy nem.
Én csak azt írtam le, hogy én hogyan álltam a dolgokhoz. Természetesen mindenki más.
Másként gondolkozik stb...
Ezzel én senkit sem akarok megbántani vagy kioktatni. Csak segíteni szeretnék. Ez tiszta jóindulat.
Jó éjszakát!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Zsebi!
nem tudok levelet küldeni, megtelt a postafiókod!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Snori
Na én is így jártam. Már bőgtem az első szurinál, mert annyira nem egyértelmű ez a pen.
Elsőre nem is ment be semmi :-), de nem hagytam annyiba....szóval sikerült, csak annyira szokatlan
Zsebi
Mi újság? Nagyon hallgatsz! Pedig úgy izgulok
:-)
byby

Sziasztok!
Úgy tűnik felébredtem tavaszi álmomból!Kép
Szóval eddig nem jöttem mert dolgozunk ezerrel az új lakáson, festés,takarítás és minden finomság.Szeretnénk még a beültetés előtt költözni de ez úgy látszik nem biztos,hogy sikerülni fog.Már látom magam a dobozokon heverni. Kép) Merthogy én itthon leszek az biztos a beültetés után, aztán majd meglátjuk mi lesz.
Bocsánat, hogy önző módon ennyit írtam magamról!
Éden! Woodi! Kép
Ugyan a dokim ezen a héten szabadságon van de mivel ma is voltam injekción,így az egyik nővérkétől érdeklődtem.megnézte és azt mondta ez még nem veszélyes de majd hétfőn úgyis megmutatom Kovács dokinak is az ereimet.Addig meg kenegetem Venorutonnal.Lehet, hogy majd kérek beutalót a vizsgálatra azért.Biztos,ami biztos.
Farkasok!Kép
Mikor lesz a punkció?

Zsu!Kép
Örülök a jó eredményeknek!Neked is hamarosan punkció lesz,ugye?

Ne haragudjatok,hogy nem írok mindenkinek külön de gondolok Rátok sokat!
További szép hétvégét!

Terka
terka

Angelani Kép
Ja, semmiképp nem kritikának írtam, csak pont azért, amiért Te is leírtad.
Én sok sikeres lombikost ismerek, akik ugyanúgy, ahogy én sem, nem feküdtek, meg persze van sok, aki feküdt. Úgy gondolom, nem a fekvésen múlik... sajnos.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Bocsánat, csak bekukkantottam ide.
Nórinak a szurival kapcsolatban: Én is pennel adom magamnak az inzulint, de Gonalt persze még nem láttam, csak a Krizsa asztalán a reklámját. Általában a penekbe sűrített anyagot tesznek, ezért kevesebb van bennük, mint a normális ampulla. A penek tűi pedig általában jóval vékonyabbak, mint a normál így nem érződik a szúrás. Ez az egész praktikussági és kényelmi okokból lett kitalálva. Jól el kell masszírozni a szúrás helyét-nem durván!-, hogy az anyag rendesen felszívódjon, és akkor a kékülés is megúszható, bár pl. nekem elég gyakoriak a foltok. Jégkocka segíthet egy keveset ilyen esetben.
Remélem, tudtam segíteni, és a Gonalra is jellemző, amit leírtam.

Mindenkinek nagyon sikeres babásodást kívánok!
kisegér

Még valami: gondolom, jó sok szurira van szükség. Lehetőleg 2-3 cm legyen a minimális távolság két szuri-hely között, mert ha mindig ugyanoda adjuk az injekciót, az zavarhatja a felszívódást. A finom masszírozást be kell tartani, nem szabad csomót érezni a bőr alatt.
kisegér

Sziasztok
Párszor már olvasgattam rólatok, és próbáltam a tapasztalatokat elraktározni a fejemben. Az első konzultáción vagyunk túl a győri Kaáliban. megkaptuk a még szükséges vizsgálatok listáját, és ezzel kapcsolatban van kérésem. a méhűr ellenőrzésére két féle vizsgálatot írtak elő vagylagosan. Az egyik a rémisztő petevezeték átjárhatósági vizsg a másik a méh feltöltése után egy ultrahangos vizsgálat, ha jól értettem. Elmentem az itthoni orvosomhoz, aki azt modja, hogy a méhűrös vizsg altatásban végzik, és ha már úgyis szundítok, közban az átjárhatóságit is megcsinálná. A beavatkozás 3 nap bentfekvéssel jár. Győrben erről nem tettek említést, és engem eléggé meglepett. Nektek is voltak ezek a vizsgálatok, és tényleg csak ott alvósan lehet?
Előre is köszönöm a segítségeteket
sziasztok
egy beijedt Zita
ezita

Szevasztok,
Péntektől nem olvastalak benneteket. Tegnap akartam, de az egész nap egy kalap szar volt, kiváltképp a vége.Az egész azzal kezdődött, hogy a reggel nem úgy alakult ahogy képzeltük (elsírtam magam szurizás közben), majd a délután katasztrófája az volt, amikor a baráti kör egyik párja (az utóbbi 2-3 hónapot különválva töltötték)benyögte, amikor épp a arról beszéltünk - mert hát megkérdezték-, hogy állunk a gyerekkel, szóval benyögte, hogy ők gyereket várnak. Hát csendben is maradtunk egy kicsit. Örültünk ém neki, de nekem ilyen praktika sohase jutott eszembe hogy megtartsak egy pasit, hát még ha férjemről van szó. 1óra múlva fel is oszlott a társaság, de soha ilyen hosszú ideig nem tartott hazafelé az út. Ma reggelig nem tudtam szegény Krisztiánnak mit mondani, de láttam rajta hogy ő is szenved. Ma reggel is csak harcoltunk, de most már egy kicsit mugnyugodtunk.
Miért ilyen kegyetlen az élet, hogy annak aki annyira szeretne valamit annak nem sikerül elsőre, pedig azt is annyira tudná értékelni? Ez most olyan költői kérdés volt, mert szerintem mindannyian feltettétek ezt a kérdést, és nem találtatok rá választ.

Ami a nemet illetve a szexet illeti, csak lenne már gyerekünk és ha lehet egyszerre minél több. A szex hát mióta 5 hónapig szedtem a Clostilbegitet nekem egyedül csak a ciklus elején volt kedvem hozzá, a többi már csak a kedvében-járás volt. Most meg aztán fullon leredukálódott, mivel tegnapig bíztunk a szerencsében, hogy hátha spontán lesz valami, de hát nem lett.

Holnap megyünk UH-ra és majd kiderül hogy milyen szurit kapunk, de elvileg 2 hét múlva akció. Remélem addig lenyugszom, és minden fenti sokkot kiheverjük.

Zsebi,
Remélem még van mivel eltöltened a várakozás utolsó napjait.

Bzsuska,
Mikor szippantank le?

Snori,
jövő héten ilyenkor a sebeidet fogod nyalogatni a nagy esemény után. Irigyellek.

Legyetek jók.
Farkasok J

Kép
farkasok

Benne maradt egy másik topikba írt rész de szerintem veszitek az adást.
Bocsi Farkasok J

Kép
farkasok

Ezita,
Ha jót akarsz magadnak és egy kalap alatt minél több mindent megtudni, akkor az altatást kell választanod, mert hiába csinálnak egy sima átjárhatóságit (röntgenes verzió), és mondjuk ott azt mondják átjárhatóak a vezetékek, de azt nem tudják megmondani, hogy mennyire. Ja arról nem is beszélek, hogy ha a röntgenes verzióban esetleg kinyílna a petevezetéked - már ha egyáltalán el van záródva- akkor mindenféleképpen meg kell csinálni az altatásos verziót, hogy megmondják egyáltalán mennyire alkalmas a petesejt lejövetelére, mellesleg ha már elaltatnak akkor a vizsgálat során megjavítják az elromlott dolgokat-gyulladásokból származó összenövéseket, esetleg valamilyen elváltozást, amit kivülről nem lehet látni illetve orvosolni.

Remélem nem ijesztettelek meg, de csak azt mondom amit mi végigcsináltunk, mert nekem volt mindkettő, de elég lett volna az altatásos verzió, ha egyáltalán előjön vele az orvosom. Szerintem a tiéd csak a javadat akarja, még ha ez 2 nappal tovább tart is, de utána egyből el lehet dönteni, hogy milyen úton lehet gyermeketek.

Szóval egy köldök alatti macskakarmolásra utaló heg és minden kész. Ja és egyáltalán nem fájt semmi, és utána sem volt panaszom.

Fel a fejjel.
Farkasok J

Kép
farkasok

Farkasok Juditja (ha jól emlékszem)
Köszönöm a válaszodat. igazándiból azt sem tudom miért kellenek ezek, mikor azt már tudják, régebbi leleteket elfogadva, hogy lombik lesz. Szóval ez a 2 éjszaka a dolgok rendje, és nem az orvosom "túlkapása"?

teljesen átérzem a lelked leledzését, mert nem túl rég volt hasonló tapasztalatunk.
ezita

Sziasztok!
Lara!
Ha legközelebb frissíted a táblit, akkor beírod a nevét? Tudod, fiú és ErhardKép
A szülés várható időpontja: szept.8.
Nagyon köszi!

Ezita!
Farkasoknak tökéletesen igaza van!
Hidd el így sokkal könnyebb és fájdalommentesebb is.
Nálam az átjárhatósági elég nagy fájdalommal járt, Sőt! Majdnem el is ájultam (ja röntgenes volt). A lábam között kilógott katéterrel kellett átmenni a röntgenes műtőbe. Hihetetlen volt. A végén már tolókocsiban toltak.
Én is jobban örültem volna az altatásosnak.
Hidd el, ez sokkal jobb lesz.
Nekem utána még napokig fájt a hasam és egy kicsit vérezgettem is.
Nálad viszont az is jobb lesz, hogy a kórházban rögtön el tudnak látni ha bármi panaszod van.

Sziasztok!
Szép-Babás álmokat!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok lányok!

Én még új vagyok és a segítségeteket szeretném kérni. Van egy 4 éves tündéri kislányom és volt egy 11 hetes ikerterhességem amit holnap fognak befejezni mert a babák nem fejlődtek és nem volt szívdobogás. Alapbetegségem PCO szindróma. Mindkét terhességem spontán módon fogant, bár mindkettő előtt kaptam Clostylbegitet. Az ikrekkel voltam 3D ultrahangon is ahol a doki azt mondta, hogy elég furcsa a méhem, szerinte vagy kétszarvú méhem van vagy sövényem. Fogalmam sincs ez mit jelent mert az eddigi orvosom (Nyírő meddőségi központ) semmi ilyesmit nem mondott, viszont nem is vagyok vele 100%ig megelégedve.
A kérdésem az lenne, hogy nagyon sok jót hallottam a Kaáliról, de nem ismerek ott egy dokit sem. Tudtok esetleg valakit ajánlani? Esetleg aki ebben a két problémában profi.
Amennyire tudtam visszaolvastam a topikban, de nem tudom, hogy jól értelmeztem e: az első konzultáció - amint beszélgetés van - 8000,- Ft és a nőgyógyi vizsgálat ultrahanggal 5000,- Ft.
Előre is köszi minden segítséget.
alexy

Ezita!

Nekem először egy HSG-m volt és a harmadik lombikunk előtt meg csináltattam a hiszteroszkópiát és laparoszkópiát is. Az előző hozzászólásokkal ellentétben nekem a HSG teljesen elviselhető volt és aznap haza is mehettem Viszont a műtét az borzasztó volt! Én három beöntést kaptam előtte, a cső felsértette a torkomat és a gázok még napokig nyomtak! Nem lebeszélni akarlak róla de ha te is úgy látod jobbnak akkor elég lehetne a HSG először. Ki tudja lehet hogy az első lombik sikerrel jár és akkor fölösleges lett volna az altatásod. Ezt neked kell eldöntened! Persze az is benne van a pakliban hogy a későbbiekben tovább kell lépnetek és meg kell csinálni az altatásost is! Én így jártam de nem bántam meg! Az első lombik előtt nem szívesen feküdtem volna kés alá! Így a a harmadik előtt meg már a fél karomat odaadnám!Kép Hát én ennyit szerettem volna írni néked! És sok sikert kívánok akárhogy is döntesz!Kép
Bocsi a többiektől ha ellenetek beszéltemKép!

Alexy!

Rendkívül sajnálom ami veled történt!Kép Szerintem te is számíthatsz egy hisztero és laparoszkópiára! Így megtudnának nézni belülről hogy tényleg mi a probléma és lehet elég egy kis műtéti beavatkozás és máris eltűnt az akadály a babásodás elől!Kép

Jó reggelt mindenkinek!

Zsu!

UI:Farkaskoma kedden derül ki! Akkor megyek UH-ra!Kép Jupijééé!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Jó reggelt! Túl vagyok a laparon és a hiszteron. Én 4 napig voltam kórházban, az egészben a katéter volt a legkellemetlenebb. Azért vállaltam, mert túl 2 sikertelen lombikon Zsuzska szavaival élve, ez a legkevesebb, amit tehetünk: NEM BÁNTAM MEG. Kiderült, hogy a petevezőim elzáródását endometrikus csomók okozták, volt belőlük jó néhány, okoztak még összetapadásokat máshol is.Ezeket szétégették. Ezenkívül cisztákat is vettek ki belőlem. Úgy néz ki, hogy egy időre megszüntették a bajaimat, sőt a petevezetőimet is átjárhatóvá tették. Mégsem teljes az öröm, mert ez nem jelenti azt, hogy tökéletesen működik is, és sajnos az endom. visszatérhet. Sokkal okosabb nem lettem, vagyis nem tudom, hogy most a harmadik lombikot fogják javasolni vagy lehet próbálkozni. Két orvos kétfélét mondott. Igazából nagyon igyekszem, hogy pozitív legyek, de még nem épültem fel teljesen a második lombikból sem, szóval hol ilyen a hangulatom, hol olyan. Ha valakinek van tapasztalata a fentiekhez, írja le nekem.
Zsebike, nagyon várom a jó hírt!
Alexy, mindenképpen járj utána ennek a méh dolognak, ki a dokid a Nyírőben? Nem értem, hiszen az is meddőségi, hogy hogy nem figyeltek rád jobban oda?
Most neked hajrá Zsu!
Farkasok, írjatok a fenti témámhoz, ti is tapasztaltok vagytok e téren (sajnos).
reno
renoka

Sziasztok! Jó reggelt!

Renoka!
Örülök, hogy bevállaltad te is a beavatkozást.
De lehet, hogy ettől még a lombikot fogják ajánlani.
Nekem nem is csinálták meg, mondván már egyszer is "hiába" műtöttek.
A dokim is azt mondta (még a kaáliban is), hogy egy időre megoldódhatnak a problémák, de akár újra is elzáródhat (mint ahogyan írtad visszajöhet).
Tehát vagy elég hamar, amint felgyógyultál, újrapróbáljátok vagy később megint a lombik marad.
Szóval nekem azért nem csinálták meg, mert a műtét, akármilyen is, mégha csak égetik is, az újra hegesedéssel (belülről), sebbel jár, ami megintcsak elzárná az utat. Természetesen a legtöbb embernél ez beválik.
Én nálam persze bonyolultabb volt a helyzet, de ha már azt mondják, hogy visszatérhet a dolog, akkor a lehető leghamarabb ( a teljes gyógyulás után) el kell kezdeni a próbálkozást.
Én bízom benne, hogy sikerülni fog nektekKép

Alexy!
Én csak annyit tudok mondani, hogy állítólag valamennyit már emelkedtek az árak. Ezt egy másik lánytól hallottam.
Nekem Dr. Kovács Péter hozta összeKép
Második lombikra sikerült ráadásul fagyibabaKép
Tehát nekem 2004. Szeptember 3-án fogantak meg és 2004. December 20-án volt a második beültetésem. Ez idő alatt a megtermékenyített petesejtek le voltak fagyasztva.
Szerencsére nagyon jól bírták a lefagyasztást és a felengedést is.
De szerintem minden orvos, aki ott van, nagyon jó. Ott valóban szakképzett emberek vannak és arra törekednek, hogy a legjobb egészségi állapotban tudjon az ember egy babát kihordani.
Amikor a dokim szabin volt, akkor egy másik orvoshoz mentem UH-ra és nagyon kedvesek voltak. 1X mentem a Dr. Szmatonához (remélem jól írom) és 1X mentem a Dr. Kováts Tímeához.
A kolleganőm inszemjét Dr Kováts Tímea doktornő hozta összeKép Június elején szülKép
A másik két kolleganőmnek Dr. Kovács Péter hozta össze lombikkal. De mondom, hogy úgy hallom, hogy minden orvos nagyon jó.
Ha van majd a későbbi vizsgálatokkal kapcsolatban kérdésed nagyon szívesen válaszolok, akár E-mailban is.
De itt a lányok nagyon okosak és jól tájékozottak.
Rengeteg dologban tudnak segíteni.
Én maximum az ingyenes Aids, hepatitis, vércsoport szűrésekben tudok segíteniKép
Nagyon sok sikert kívánok!

Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Jó reggelt,

képzeljétek, a barátnőm, aki egy nappal Zsebi után jár lombikban, és ő is Krizsás, ma reggel Medilabbal a 11.napon 2 csíkosat tesztelt Kép Második lombikja. Hátha elkezdődik a jó széria!!! Kép
Zsebi, nem akarod megpróbálni?
snori

Nóri Kép
Végre egy vidám hír ma reggelre Kép
Tele a hócipőm az ismerősök "a tudod elsőre nem szokott sikerülni" suta vigasztlásaival, úgyhogy ez nagyon feldobott Kép

Zsebikém Kép
Nagyon szorítok Kép Tesztelsz, vagy kibírod vérvételig?
És boldog névnapot Kép

wish

Sziasztok!

Olvasgatlak ám Benneteket szorgalmasan, és nagyon átérzem mindenki helyzetét, akinek nem sikerül, hiszen nekünk is volt a csalódásban bőven részünk Kép Az újaknak csak annyi info-t, hogy nekünk ötödikre sikerült KépKépKép

Olyan szívesen elmennénk mi is a találkozótokra, de sajna 1200 km akadálya van Kép (Mi jelenleg Berlinben élünk). Nagyon jó kis társaság vagytok, akik tartjátok egymásban a lelket, sokszor eszembe jut, milyen jó is lett volna közétek tartozni, amikor még mi is csak próbálkoztunk. Szívből drukkolok mindenkinek és nagyon sok kitartást kívánok Nektek. Remélem, nem haragszotok, ha felteszek egy képet a már több mint 10 hónapos Eszterkénkről (virág helyett) kedvcsinálásnak (bár nem hiszem, hogy a kedv bárkinél is hiányozna), na meg arra bizonyítékul, hogy nagyon jól "dolgoznak" a Kaáli-ban Kép

Puszi mindenkinek, Zsebinek pedig külön drukk a mindjárt-mindjárt teszteléshez!!! KépKépKép

Kép
Kriszta

Kép
lujzika

Lányok! Kép Kép Kép
Sajons nem sikerült! Ezer sebből vérzik a szívem. Nem tudom hol találhatok vigaszt és egyáltalán mikor fogok megint pozitívan látni. Nem tudom akarom-e egyáltalán folytatni a lombikot nem tudok már benne hinni. Most olyan pozitívan álltam hozzá annyira bíztam el sem tudtam képzelni, hogy nem sikerül és tessék. Kivagyok nagyon.
Ráadásul péntek óta barnáztam és nyugtatott mindenki, de én valahol éreztem ma kedvenc orvosom mondta menjek nyugodtan vérvételre az eredmény a lehető legrosszabb.
Most nagyon el vagyok kettyenve.

Akik még punkció, transzfer és ilyesmik előtt állnak ne keseregjenek a mi csalódásainkon inkább mutassátok meg az utat a boldogság felé.

Wish! Lara!
Sok boldog névnapot kívánok!
Kép

Zsebi

Zsebi
Kép
zseboroszlán

ZsebiKép
Szívből sajnálom Kép
Annyira bíztam én is...

Lara Kép
Észre se vettem eddig, de valóban! Boldog névnapot Kép

wish

Zsebi Kép
Annyira drukkoltam Neked is! Nagyon sajnálom Kép Kép Kép

Lányok megy valaki pénteken a kaáliba, mi fél 1 fele leszünk ott a 2 pasassal meg a férjemmel.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Zsebi!

KépKépKépKépKép Megszakad a szívem!Kép

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

ZsebiKép
Ez szinte hihetetlen. Vérzik veled az én szívem is!
Sírd ki magad, próbáld meg lezárni. Adj ki magadból minden fájdalmat és utána tudsz majd előre is nézni!!
Biztosan lesz majd erőd újra elkezdeni, mert a baba utáni vágy sokkal erősebb, mint a kudarc fájdalma.
De ez is idő!!
Ilyenkor arra gondolok, hogy jobb is, hogy nem lehet rögtön folytatni!
A mi babáink csak 2006-ban szeretnének megszületni!!
Sok erőt és kitartást kívánok mindannyiunknak, akik még csak álmodozunk a babóról!!!
Stella

Kép
stella9

Zsebi:
Ebben a pillanatban jutottál eszembe és jöttem megnézni, hogy mi van veled. Éreztem, hogy rossz hir fog várniKép
Fel a fejjel, most ne gondolkozz azon, hogy mi legyen ezután. Most akármit is gondolsz, az elkeseredettség és a düh dominál.
Majd lesz valahogy és biztos, hogy ennél csak jobb jöhet...
Nagyon sok együttérző ölelést küldök neked és kérlek... ne szomorkodj...

Fea
fea

Sziasztok!
Zsebi
Nagyon sajnálomKép
Pedig én annyira hittem, talán jobban is mint te.
Annyira lelomboznak az ilyen hírek, hogy még engem is a sírás kerülget. Tényleg szégyellek már ide írniKép
Már úgy érzem, hogy a mumus vagyok.
Kérlek, NE add fel!
Várd meg a 2 hónapot és vágjatok bele.
Sikerülni fog.

Sajnos én nem tudom a kereszteveketKép
Boldog névnapokat!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Lányok!
Ebben a pillanatban olvastam bele a Kaális párok-babás fórumába. Egy érdekes dolgot találtam (nem szoktam oda járni).
Kimásoltam, amit valaki írt.
Idézem:
Sziasztok!
Én tavaly januárban voltam itt utoljára.
Négy mesterségesem volt de sajna egy sem sikerült.
Az utolsó beültetés előtt kaptunk egy oltó anyagot amit tejsav baktériumot tartalmaz és a rejtett gyulladások gyógyítására oldására fejlesztettek ki. Bár az orvosok hadakoztak ellene de mi beadadtuk. Ma 2005.01.28.án
SPONTÁN 13 hetes egészséges kisbaba nől a pocakomban.
Gondolom sokan nem hallottatok róla. Ha valakit érdekel szívesen segítek,hogy felvehesse a kapcsolatot a professzorral.
Ja! NEM KÉRTEK ÉRTE PÉNZT!
Az oltó anyag mindössze 4900.-FT. volt összesen.
Isten csodát tett velünk. Megmutatta az utat,hogy mit tegyek.

Még én sem hallottam róla (csak félfüllel).
Szerintem kárt biztos nem okoz a szervezetben.
Talán ezt is meg lehet próbálni.
A többszázezres injekciók mellett ez már csak zsebpénznek számít.

Bocsánat, hogy belekotyogok.
De már annyira szeretnék valami jó hírt is!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Még ennyit kimásoltam:

A gynevacot ha beírjátok a keresőbe kiadja a honlap címét. Itt minden pontosan le van írva.Többek közt az elérhetősége is a doktornőnek.
Ami fontos! Nem kerül sokba,törzskönyvezett gyógyszer/injekció/ vakcina. Viszont a Kaáli intézetben kézzel lábbal hadakoznak ellene.
Döntse el midenki saját maga,hogy vajon miért.
Ha gondoljátok beszélhetünk magánban is egyenként.Tel:06 20 9 818 405

Sajnos nekem csak egy petevezetékem van egy előző méhen kívüli terhesség miatt.
Egyébként mindegyikünk sejtjei egészségesek voltak de azt mobdták a másik petevezeték átjárhatatlan.
A jó Isten és a gynevac oldotta a gyulladást ami elzárta a petevezetőt.
Egy egyszerű vakcina. Semmi műtét.
Hihetetlen de így van.
Sok szeencsét midegyikőtöknek.

szóval olvassatok bele más topikokba is.
Jajj, annyira próbálnék segíteni!
Sajnos többet nem tudok, csak mindenkinek szorítani!
Sziasztok!
Angelani

Kép
angelani

Zsebike KépKépKépKép
És köszi a névnapi köszöntést, de most ne velünk törődj!

Wish,
neked is Kép

Lujzika,
én meg szívesen meglátogatnálak Berlinben, imádok utazni Kép
Gyönyörű a kislányotok Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X