Új privát üzeneted érkezett!

És egy pár kép hercegnőmről:

KépKépKépKépKép

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Jól eltuntem, ezért ne haragudjatok, de tényleg nonstop (ugyanakkor fantasztikus Kép) "meló" egy kisbaba. Most már talán nálunk is rendezôdnek a viszonyok, kezd beállni a peluscserék és szopizások menete, idônként még aludni is van idôm, úgy hogy mostantól próbálom itt is gyakrabban tiszteletemet tenni. Visszaolvasni egyelôre nem volt idôm, de megírtam a szüléstörténetem, hátha valakinek segít, íme.

<!--attachment: Borbolya_szulestort-216581.rtf*mime_msword.gif*text/rtf*10.2**Borbolya+szulestort%2ertf --><center><pre>
Kép
Borbolya szulestort.rtf (10.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Nagy gratula az idôközben született babócákhoz, a még pocakosoknak pedig kitartást!!

Mindjárt próbálok még feltenni képet Pannababáról!
Puszi mindenkinek,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Babus!

Nem akarlak elkeseríteni, de Marci is hasonlóan nehezen alszik el. Őt azért 2-3-szor még sikerül napközben altatni, de szerintem csak azért, mert még picike Kristófhoz képest. Szombat óta nálunk is zizi volt a Gyerek, de másoktól is hallottam, hogy ott is. Hidegfront. Tegnap jó gyerek volt, de éjjel megint szenvedett és ma reggel is. Most, hogy kisütött a nap, megint alszik. Hasfájásról annyit, hogy szerintem ha ölben tartjuk, akkor kicsit összekucorodik és akkor nem érzi annyira, de ahogy letesszük, kiegyenesedik és fáj neki. Szerintem Marcinál ez van. Így sokszor 1 órán keresztül ringatom, amitől beájul. A sírni hagyás nálunk nem jött be. Jól behergeli magát, aztán kétszer annyi időbe telik elaltatni. Így is sokszor felsír álmában. Szerintünk ilyenkor a születéséről álmodik. Nekem a folyton ciciretevés sem jön be, mert utána elfogy a tejcsi, mire igazán éhes lesz és nem termelődik olyan gyorsan újra. Hát ez van. Várom a hétvégét. Szombattól újra jó idő lesz. Talán az nektek is segít!

Asszony!
Mi levtettük a Ceptra nevű szlovák céggel. Ők féláron csinálják a többiekhez képest. Engem megnyugtat a tudat. Én abban bízom, hogy nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor évek alatt sokat fejlődik az orvostudomány és ki tudja mire lehet még jó. Én nem szerettem volna később megbánni, hogy nem vetettem le.

Edinka!
Programozott császár általában a 39. héten zajlik.

Gezenguzerika!
Próbálj meg Aventes bimbóvédővel szoptatni, az hasonlít kicsit a cumihoz. Marci is jobban szeret ezzel szopizni, így én teljesen ráálltam erre. Talán segít Neked is. A szopizást pedig erőltesd nyugodtan. Marcinak is volt olyan periódusa, amikor nem volt hajlandó szopizni, most pedig alig lehet levenni.

Most volt itt a gyerekorvos és azt mondta, hogy amíg Marci ennyit fog enni, addig fájni fog a hasa, függetlenül attól, hogy én mit eszek Kép. De mit csináljak? Így is mindig el van keseredve, ha leveszem a ciciről. Nekünk muszáj méricskélni, mert 140-150 g szopizás után sem száll le magától. Már ezt sem bírja megemészteni Kép. Ezt is napi 5-ször, 6-szor teszi, pedig még csak 5 hetes. Én pedig már alig bírom a "tejtermelést".
Mit tegyek?

Eveka

Kép
eveka

Komolyan mondom, nem értem mit problémáztok ezen az alvás dolgon!
Természetesen egyre többet lesznek ébren. Bár nem vagyok a könyvből nevelés híve, most mégis előszedtem a rendelkezésemre álló szakirodalmat (Kismamák nagykönyve), mely szerint egy négy hetes gyermek alvásigénye napi 15 óra. Ha 12 órát alszik éjjel, és alszik a séták alatt is, akkor az már szinte meg is van.

Szerintem nem lehet elvárni ekkora gyerekektől - akikkel mellesleg 9 hónapig együtt voltunk a nap minden percében - hogy aludjanak, vagy foglalják el magukat csendben egyedül, viszont amikor anya vagy más családtag éppen velük szeretne foglalkozni, akkor álljanak rendelkezésre és lehetőleg produkálják magukat, hogy mindenki elégedett legyen.
zsana75

Sziasztok!

Jól eltuntem, ezért ne haragudjatok, de tényleg nonstop (ugyanakkor fantasztikus Kép) "meló" egy kisbaba. Most már talán nálunk is rendezôdnek a viszonyok, kezd beállni a peluscserék és szopizások menete, idônként még aludni is van idôm, úgy hogy mostantól próbálom itt is gyakrabban tiszteletemet tenni. Visszaolvasni egyelôre nem volt idôm, de megírtam a szüléstörténetem, hátha valakinek segít, íme.

Nagy gratula az idôközben született babócákhoz, a még pocakosoknak pedig kitartást!!

Mindjárt próbálok még feltenni képet Pannababáról!
Puszi mindenkinek,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Eveka
Nem próbáltátok, hogy gyakrabban adsz neki enni? Talán akkor kevesebbet enne egyszerre, és a tejtermelődést is segíti, ha gyakrabban van mellretéve. Persze ez csak egy tipp. Kép
zsana75

A gratulációkat pedig mindenkinek köszönjük!

Pannababa egyébként nagyon ügyesen szopizik, így 12 naposan átlag 90-eket nyom be, a rekordja pedig 110. Egyébként nagyon határozott jellem, azonnal (és hangosan) tudatja, ha valami nem tetszik neki. Azt hiszem, igazi Kos. Kép

És akkor az ígért képek:

Kép
Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

És még kettô:

Kép
Kép

Az elôbb ugyan már megjelent a szüléstörténetem, de ahogy elnézem, most eltunt. Már hiányzott a Babanet... Kép

<!--attachment: Borbolya_szulestort-216608.rtf*mime_msword.gif*text/rtf*10.2**Borbolya+szulestort%2ertf --><center><pre>
Kép
Borbolya szulestort.rtf (10.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Nem sok időm volt mostanában jönni, mert Babushoz és Delfikéhez hasonló problémákkal küzdünk, ami nekem egyáltalán nem teher. Fanni nagyon szeret ölben lenni, de ha leteszem hamar felébred. Ő napközban alszik rendesen, de többnyire rajtam. Vettem kendőt, így néha felkötöm magamra, hogy tudjak főzőcskézni is egy kicsit. Most is itt pihen az ölemben, az ágyikójában hamar felébredne.

Eveke
Mi is a Ceptrával vetettük le a KZSV-t, és nemrég megjött a jelentés, hogy sikeres volt, fizethetjük a pénzt. Vagyis utalhatjuk a megadpott szémlaszámra. Ezzel egy kicsit gondban vagyok, mert nekünk forint alapú számlánk van. Ti hogy utaltátok? postán befizettétek az eurót? segíts, mert hamarosan kicsúszunk az időből!

Most enniy voltam, mert megyünk babamasszázsra. Ez lesz az első alkalom, kíváncsi leszek milyen lesz.

Timka
timka

Eveka, válaszoltam!

Brigó, a könnycsatornával az a gond, hogy lehet, hogy elzáródott (ez állítólag babáknál gyakori), és ennek valami folyadmány tünete az állandó sárgás-fehéres szemváladékozás, szemleragadás, csipa. Olyan, mintha kötőhártya gyulladás lenne (lehet, hogy az is). Igazából én sem értek hozzá. És úgy féltem!!! Kép

Angéla, köszi a táblázatot! A szem miatt meg én aztán tényleg átérzem... Kép

Babus, Delfinke: a mi napunk is pont ilyen! Egy perc nyugi sincs, csak ha a kocsi rázza a fenekét. De mi ezt megtűzdeljük azzal, hogy csak karban tudjuk elképzelni az életet. Semmit nem tudok mellette csinálni. Kép A doktor nénink, aki egyébként hihetetlenül jó, azt mondta, hogy 6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Kép És amíg átáll erre a kinti, ismeretlen világra, addig az egyetlen jól ismert lényre, az anyára van szüksége. Van, akinek jobban, másoknak kevésbé. És annál jobb lesz később a kapcsolatotok, és így alakul majd ki igazán a kötődése és válik érző emberi lénnyé, minél jobban kielégíted ebben az időszakban az igényeit (ezt a nevelőszülői tanfolyamon is így tanultam), tehát tedd, amit kér. Nem egyszerű belecsöppenni egy olyan világba, amiban minden de minden ismeretlen! Csak ne szaladna a lakás!
Az meg ok, hogy egyes babák menetrendszerűen a nap bizonyos óráiban megnyugtathatatlanul bömbölnek, illetve a babáknak is lehet időnként egy-két rossz napjuk. De állandóan kielégítetlenül, egész napokra sírni hagyni a gyereket azért sem jó (ha egyesek bírják is velük ezt tenni), mert köldöksérvet okoz. Az meg vagy meggyógyul, vagy műteni kell. Szóval nyugi és tedd, amit te jónak tartasz, mindenki más befoghatja. Ez a te gyereked, mindenki a sajátját nevelje! Apuci nálunk is megpróbálta a sírni hagyást, de 8 perc múlva ő sem bírta tovább. Kép Na jó, elég az okoskodásomból!

Kata
panni2005

Zsana!

Köszi a tippet, de így is 2-3 óánként szopizik. Mostanában éjjel egyszer 4 órát alszik. Ez már nagy haladás. Ő annyit eszik, amennyi a két ciciben van.

Timka!
Mi utaltunk már így. Nem tudom pontosan hogyan,mert a férjem intézte. Ha bemész a számlavezető bankodba, ott segítenek. Nem baj, hogy forint alapú a számlád. Az átutalás költsége pedig nem túl magas. Hogy pontosan hogyan intézte a Zuram, azt csak este tudom tőle megkérdezni. SZerintem, ha postán adod fel, az nem biztos, hogy jó nekik.

A K vitamint Nektek meddig kell adni a Picinek? Nekem most azt mondta a doki, hogy elég egy dobozzal beadni Neki (ez 5 ampulla). Többet csak akkor kellene, ha újraélesztették volna, vagy egyéb ok miatt patológiás eset lett volna.

Marcikám tele van tejkiütésekkel Kép. Most már nem csak az arcocskája, hanem a homloka és a feje is. Le is viszem a napra, hátha segít egy kicsit.

Eveka

Kép
eveka

Jázmin és Pannababa is gyönyörűKép
A születéstörténetet még nem volt időm végigolvasni, de ami késik, nem múlikKép

Delfinke, Eveka
"Jó" látni, hogy nem vagyok egyedülKép
Kell, hogy legyen valami megoldás, egész nap csak nem babakocsizhatunk. Meghát játszadozni se játszadozhatok vele egész nap. Így sincs időm semmire.

Zsana
De ha nem megyünk babakocsizni, akkor akár egy percet se alszik otthon.
Nem hiszem, hogy normális dolog az, hogy egy 2,5 hónapos baba napokon keresztül 12 órákat ébren van. Még egy óvodás gyerek is alszik ebéd után, nemhogy egy csecsemő.

Babus

Kép
babus2005

Eveka

A mi dokink szerint, ha csak anyatejet kap a baba, akkor 2 hónapos koráig kell kapnia a K-vitamint, ha viszont tápszert is kap, akkor nem kell tovább adni.

A tejkiütésekre nekem azt tanácsolta a védőnő, hogy egyek kevesebb sok fehérjét tartalmazó kaját. Így beszüntettem reggelente a tojásrántottámat, és 1 hét alatt rendbejött Kristófka arca.

Na mostmár megyek, mert hívnakKép

Babus

Kép
babus2005

Marci a nagyon kora reggeli játék során:

Kép

Eveka és a ma 5 hetes Marci-Manó

Kép
eveka

Sikerült! Sikerült!!!!!! Kép!!!!!!

Majd küldök még!!!

Eveka

Kép
eveka

Még néhány:
Apa ölében éppen 1 hónaposan:
Kép

Ugyanott ugyanannyi idősen
Kép

Napozok a Margit-szigeten (3 és fél hetesen)
Kép

Eveka

Kép
eveka

Borbolya
Nagyon tetszett a szüléstörténeted,könnyes szemmel olvastam végig.Nagyon aranyos a kis Panna,és nagyon örülök,hogy ilyen ügyesen szopizik.Kép

Brigó
Édes a kishercegnő!Kép

Ma kaptam terhestorna kazettát,végig is néztem.Mentségemre a védőnő is azt mondta,hogy a tornát már ne igen erőltessem a 2100-as értékemmel.Kisnyuszi azért tornázott közben is.
Jó,hogy felélénkültetek szeretlek benneteket olvasni,mégha a kinti-baba témához sokat nem is konyítok.

Emma
A nyúlacskát biztos még jól ellátja a méhlepényed,hiszen minden ok a vizsgálatokon.KépLehet Balázst ez a szutyi idő belassítja,vagy éppen közeledik a kibújás időpontja (bár szerintem ez is babafüggő, az én picim rugdosva fog kibújni tuti)

Timurr
Vendég

Eveka
Nagyon édi Marci-manó

Timurr
Vendég

Minden tejre szorulónak! Nagyon kifogtuk! Kép Mindenkinek ajánlom! Csak 2 nappal idősebb a tejtesó, az anyuka koraszülött osztályon dolgozik, így "be van vizsgálva" egészségileg, tiszták, hihetetlenül rendesek és több, mint a napi étkezésünk felére elég az anyatej! Az anyuka figyeli, mikor mit eszik, így ha bármi gond van, szólhatunk neki. És itt lakik a közelben! És olcsóbb, mint az anyatejgyűjtő (ahol bár AIDS-re és hepatitiszre szűrnek, de mást nem néznek és minden korosztályt összeöntenek, valamint nem ismered az anyát - aki lehet, hogy dohányzik vagy iszik vagy "csak" koszos).

Lányok!
Az anyuka említett valami készüléket, amit a nyakadba akasztasz, a melledre teszel (SNS, vagy mi a neve), és abból eteted a babát. Állítólag a cumizavar ellen jó, ingerli a cicit fokozva a tejtermelést , de legalább azt a meghitt együttlétet imitálja, amit a szoptatás nyújt. Hallott már valaki erről? Kaptam egy számot, ahol tán beszerezhető, de nem kapcsolható. Tudja valaki, hol lehet ilyet szerezni? Mennyiért?

Kata
panni2005

Kata

www.medela.hu ezen belül a speciális etetőknél megtalálod.
Elérhetőséget is megadnak az oldalon.
zsana75

Most szállt el ötödszörre, amit írtam Kép

Borbolya,
Jó volt olvasni a történetet Kép

Babus,
Valér reggel 5-kor kel Kép és egész nap rajtam lóg Kép

Gyönyörűek a babák Kép Kép

Ez 10 perce készült:
Kép
angéla

Sziasztok bocs hogy csak most tudtam jönni. De örömmel tudtom mindenkivel hogy április 4.-én 12 óra 15 perckor megszületett a mi Dóra Johannánk 3270 gr, és 52 cm. Nagyon jól vagyunk csak még össze kell szoknunk és ezéert ritkán jutok erre.
menjuss

Sziasztok!

Hát nehéz ez a gyereknevelés..., de ki mondta, hogy könnyű lesz? Kép

Bendegúz még alszik napközben is, de inkább éjszaka aludjon, sajnos még mindig nem alakult ki igazán a napirendje, mindig változtatgat a kis Törpördög. Kép

Az biztos, hogy nehéz lehet neki is megszokni ezt a kinti világot, viszont az is egyfajta szempont, hogy meg kell tanulnia azt is, hogy ő immáron egy önálló lény és nem lehet mindig mellette az anyukája, hogy ez a világ már más, mint a pocakban. Úgyhogy szerintem itt is valahogy a középútra kell törekedni én nem hiszek az ilyen vagy olyan végletekben, se abban, hogy ha sír nem szabad rögtön felvenni, sem abban, hogy mindig fel kell venni. Na meg nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ne legyen mindig kézben, hanem feküdjön a kiságyában vagy valamilyen sima felületen ha ébren van, hogy fejlődjenek az izmai. Bendegúz erre nem mindig hajlandó, mert ő sem szeret magában lenni, de azért próbálkozunk, leteszem a nagy ágyra és ott vagyok mellette, de nem veszem kézbe. De azért a legjobban a mellkasomon szeret elaludni. Kép

Borbolya

Jó volt olvasni a szüléstörténeted. Lehet, hogy én is azért tágultam nehezen, hiába ittam a málnalevél teát, mert 18 éves koromig rendszeresen sportoltam? Én szertornáztam, bár miután abbahagytam a sportolást, azóta csak lustulok, de azért lehet, hogy maradt valami régről nem tudom, mindenesetre én is csak az oxitocintól tágultam, EDA mellett, előtte 11 óráig alig.

Nagyon édik a babaképek én is teszek fel egyet.

Kép

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Mindegyik baba nagyon aranyos!!!

Hasfájáshoz annyit, hogy Jázi is hasfájós, kapja az Infacol szirupot, és a lényeg, hogy 100ml helyett (a tápszer használati útmutatója szerint kellene ennyit adni) csak 70ml tápszert adok, és így a mai napunk tök szuperul telt. Szerintem inkább egyen kevesebbet, de többször. A gyerekdokinak mondtam, hogy lehet, hogy sok neki a 100ml, de szerinte akkor bukna. Viszont szerintem az is lehet, hogy a gyomrának már nem sok a 100ml, viszont a bélrendszerének még igen. Így aztán 1-2 napi még ezt az elvet követem.

Kata!
És ez az elzáródás hogyan derült ki? A doki mondta? Ugyanis Jázinak is hasonló problémái vannak, és a doki szerint kötőhártya-gyulladás, amire szemcseppet használunk már több mint egy hete, de nem nagyon akar múlni. Akkor lehet, hogy nálunk is elzáródás a probléma?

Menjuss!
Nagy-nagy gratula!!!

Ja, és szerintem is érdemes nem sírni hagyni a babákat, ugyanis Jázinak a sok sírástól már vérzik a köldöke, és nagyon félek, hogy nehogy kialakuljon sérv nála (most minden összejött nekünk). A védőnő szerint amúgy sem lehet még ilyen kisbabákat elkapatni!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

sziasztok!

Hát nekem is elég kevés időm van jönni, illetve csak gyorsolvasó üzemmódban működök. Most viszont már alszik a Kistündér, gondoltam pár dologhoz hozzászólok.
Minden baby nagyon édi, sajna nekem nem hagy felpakolni képet, mindig túl nagynak találja a rendszer.
Egy-két jótanács a pocakosoknak: szerintem érdemes jól megtanulni a légzéstechnikát, nekem nagyon bejött, a vajúdásnál gyakorlatilag "ellihegtem" a fájásokat, így tényleg nem volt vészes. És a tolófájásoknál is jó volt, hogy tudtam, mit kell csinálni. A bába válaszol című könyvben volt egy vajúdóolaj leírás (előkeresem, ha érdekel vkit) nekem az is bejött. És a homeós bogyók közül a cimicifuga és cauofilium (ezeket fejből írom, lehet, hogy nem helyesen. És nekem tényleg bevált a málnalevéltea! Én tanultam autogén tréninget, szerintem az is használ, illetve bármi relaxációs technika, agykontroll, stb. És nagyon fontos, hogy ne veszítse el az ember a fejét, tudjon koncentrálni. Nekem tényleg borzasztó alacsony a fájdalomküszöböm és mindenre fel voltam készülve, ehhez képest tényleg egy álom volt a szülésem, nagyon nagy élmény! (Csak még mindig nem írtam meg..)Na. bejezem az észosztást Kép
LucaZsófi holnap lesz négyhetes, szinte hihetetlen. Napközben Ő sem nagyon alszik. Én úgy vagyok ezzel, hogy néha úgyis muszáj kicsit sini hagynom, hiszen mondjuk a WC-re mégsem vihetem be a karomba, de ha lehet, én azért "kényeztetem". Msa először beletettem az autósülésbe ami egyben babyhordozó is szépen elnézegetett amíg én főztem. Hát meglátjuk mennyire válik be hosszútávon.
Ja és ma abbahygtam a szopinkénti méregetést, naponta egyszer fogjuk mérni. Én már tiszta depis voltam, ha nem evett eleget, ott drukkoltam a mérleg mellett utána meg bőgtem, ha nem evett 70-80-90 grammot. És tiszta vizsgadrukkom volt az etetések előtt.. A kislány fittnessprogramon van, szükséges minimális mennyiséget gyarapszik hetente 120-150 grammokat, rám meg a frászt hozza...
na, húzok aludni, ha tudok majd még jövök!
sziasztok,

Eszter
wester2004

<H3>Formátum hiba</H3>A(z) popjpeg formázáshoz a(z) 2 argumentum szükséges; ön csak a(z) 1 argumentumot adta meg.
mazsom

Bocsi az előzőért.

Akkor újra, de én képet sehogy nem tudok feltenni, tudom, tök béna vagyok ehhez....

Eveka!
Az én lányom is folyamatosan túlette magát, nálunk a Mecsek Babatea hozta a megváltást. csak 3 óránként kapott cicit, közben pedig teát ivott. Azóta nem fáj a hasa, nem bukik túrósakat, viszont rengeteg puki és kaki van nagyon könnyen, amit addig csak tornával lehetett kicsalogatni.
Tudom, hogy manapság az igény szerinti szopit ajánlják, én is azt szerettem volna megvalósítani, de úgy látszik ez nem minden babánál megoldható.
Nem baj, hajrá telhetetlen pocakúak!!!!!!!!

M
mazsom

Mazsom!

És hol lehet kapni ezt a Mecsek babateát?

ruz
ruzicsky

Sziasztok! Kép
Alig bírok jönni mostanában, de most gyorsan írok (aztán vár a szakdolgozatom brrrr. Jövő péntek a leadási határidő Ááááááááá!!!!!!!!!)

Szóval altatás, alvás:
Nekem a leganagyobb fiam pont ilyen volt, mint Babus a Te Kristófod Kép (névazonosság is Kép ), és a többieknek a babája, akik írták, hogy nem alszik csak ölben.
Azt gondolom, hogy tipikus első babás szindróma Kép Nem a babátok más, hanem a körülmények. Most már tudom, hogy akkor sem csak az ölünkben aludt volna, de akkor így volt jó mindannyiunknak (még akkor is, ha szaladt a lakás - mer' az most is...), de így voltam én is nyugodt, ettől lett a baba is nyugodt. És talán az is igaz, hogy az ölünkben összekucorodig, ez biztonságérzetet is ad és a poci sem fáj annyira.
Aztán megszületett Bálint, és kiderült, még mindig 24 órából áll a nap, így kénytelen volt megszokni azt, hogy nem mindig tud ölben lenni. Nem is volt gond ebből, szépen evett és aludt. Álom baba volt.
És most itt van Bernát is, aki talán a két gyerek között van alvásügyileg. Persze ő is imád kézben lenni és aludni (mindjárt teszek is fel képet a papával alvásról), de azért elmarad a járókában is. Ha sétálni megyünk vagy autózni, akkor szinte azonnal alszik, de ha nem, akkor is csendben nézelődik (kivéve, ha éhes persze).

És a mai valóság:
Kristóf a legjobb alvó a családban Kép Képes 10-ig, fél 12-ig aludni hétvégén Kép Az oviban most kezd leszokni a déli alvásról, pedig mindjárt 5 éves.
Bálint délben nagyon jól alszik 2-3 órát is akár, de éjjel nyugtalanabbul alszik, reggel elég korán kel.
Bernátra kíváncsi leszek Kép

Tehát semmi összefüggést nem látok a csecsemőkori alvás és a későbbi alvásigény és mód között. Vagyis arra a következtetésre jutottam, hogy ez nem a természetükből fakadt babakorukban (most már inkább), hanem a körülmények alakítottak minket és mi őket. Első babánál még rá is ér jobban az ember állandóan ringatni, meg bizonytalanabb is. Most (úgy hiszem) elég jó bizonyossággal el tudom dönteni, miért sír a babám, így tudom, hogy most mindenképpen fel kell-e venni, vagy jól esne neki, ha felvenném, vagy csak unatkozik. A harmadik esetben nem feltétlenül rohanok, ha amúgy éppen van más dolgom. Persze én sem hagyom üvölteni néhány percnél tovább (már csak önvédelemből sem, mert két gyerek mellett sem értjük egymás szavát, nemhogy három üvöltögény mellett). Amúgy tudtátok, hogy sokkal hangosabb két játszadozó kisfiú, mint egy üvöltő csecsemő? Megdöbbentőőőő! Kép Én sokszor abban fáradok ki, hogy hatalmas itthon a zaj. A férjem különösen érzékeny a hangokra. Már nagyon várom a jó időt, hogy a kertben lehessünk estig. Ott lehet üvölteni, legfeljebb a szomszédok őrülnek meg Kép Mi ugyanis 10 emeletes (nem panel) házban lakunk, aminek szuper kertje van az erdő szélén, így a kert örömeit megéljük, de nem nekünk kell kertészkedni, rendben tartani. Én nem vagyok egy nagy kertész. (Anyukám szerint majd az is eljön az öregedéssel Kép )

Most voltunk amúgy orvosnál (Bálint kapott kullancs elleni oltást) és kiderült, Bernát 1 kg-ot hízott 3 hét alatt Kép
Szerencsés alkat, mert egyszerűen sugárban visszabukja a felesleget.
Jövő hónapban kapja Bernát a két hónapos oltást, utána pedig beadatom az agyhártyagyulladás elleni oltást is. Mi erről a véleményetek? Nálunk mindkét nagyobb megkapta azt is és most a kullancs ellenit is (igaz, mint már írtam, erdő mellett lakunk, itt rengeteg kullancs van).

Ha nem utáltok érte, írok egy helyes sztorit, ami tegnap esett meg velünk, de Bálinttal történt. Edződjetek és próbáljátok humorral felfogni az ilyen és ehhez hasonló történeteket, így könnyebb Kép :
Reggel elvittem Kristófot oviba, utána Bálinttal és Bernáttal elmentünk a gyerekorvosunkhoz. Ott kisebb tusakodás után Bálintot sikerült megvizsgálni, majd beoltani. Összefutottunk a sógornőmékkel, ők is orvoshoz jöttek. Utána meghívtak a szomszédos Pető Intézetbe (ott dolgozik a sógornőm, amikor nem gyeden van a harmadik kislányával) ebédelni.
Ezután láttam meg, hogy Bálint cipője (amit napok óta láttuk, hogy kinőtt), már ki is lukadt. Irány a Mammut Bevásárlóközpont, nincs mese, cipőt kell venni. (Amúgy a Deichmann - ha így kell írni - cipőboltot ajánlom mindenkinek, nagyon jó áron egész jó cipőket IS lehet ott kapni).
Megvettük a cipőt (közben úgy tízszer körberohantunk a nem kis üzleten, mert Bálintnak kilométerhiánya volt - a hajam égnek állt, mert Bernát a babakocsiban aludt az üzlet egyik végében). Szóval cipő megvéve, én egy zötyögtető automata mellé lerogytam, mert Bálint nem volt kirobbantható belőle. Egy perc múlva kérdezte, hogy: Mama, van rajtam pelus? NINCS!!!!!!! Miért??- kérdeztem a legrosszabtól tartva némi naivitással. Ő meg kaján vigyorral visszakérdezett: Akkor meg fog száradni? MIIII???? A nadrágod? - kérdeztem még mindig reménykedve - micsoda hülye vagyok! Igen - válaszolta a ded. Bepisiltél? - kérdeztem még mindig ostobán. Igen, bepisiltem meg be is kakiltam - mondta a másodszülött.
Neeeeee! Se csereruha, se semmi. Ugyanis reggel a orvoshoz indultunk csupán. Közben persze pisilt ott is, hiszen kérdezgettem.
Hát, ott álltunk a Mammut első emeletén nyakig kakisan, bokáig csurgó pisivel az átázott nadrágban. Ja, és persze Bernáttal a babakocsiban, aki már kezdett éhes lenni.
Bevágtattunk a mosdóba, ahol persze nincs pelenkázó, így állva próbáltam Bálintot emberszabásúvá varázsolni. Hála a sorsnak nyuszibogyós kaki volt, amit egy kevésbé forgalmas pillanatban kiszórtam a nadrágjából a szemetes fölött (miért nem a vécébe, azt ne kérdezzétek, teljesen kikapcsoltam, csak a "szabaduljunk meg mihamarabb a terméstől" gondolat járt a fejemben), majd a szárítóhadművelet vette kezdetét. Sietni akartam, így gyerekestül tartottam a nadrágot a kézszárító alá Kép Jól nézhettünk ki, mert néhány vigyornak tanúi lehettünk, hiszen hol van a kézszárító, igen az ajtónyílásban...
Némiképp kevésbé büdösen, de még mindig nedves állapotban kirohantunk a vécéből és irány a szomszéd utcában lévő turkáló. Amúgy szuper nadrágokat vettem (mindjárt kettőt) összesen ezer forintért Kép

Utána már vígan betértünk a Moszkva téri McDonald'sba, hogy amíg szoptatok (nem tűrt halasztást az ügy), addig Bálint se rohanjon ki a világból, ott van egy játszóhely. Senki sem volt bent, Bálint édesen eljátszadozott, Bernát evett és meg kihevertem az elmúlt óra megrázkódtatásait Kép Hát ennyi a mi kis történetünk, de azért nap mint nap van egy hasonló. Tegnapelőtt Bálintot ottfelejtettem az oviban reggel, mikor Kristófot vittem. Bernát fekvőkenguruban a nyakamban volt és a létszám teljesnek tűnt. Hiába, még nem szoktam meg, hogy három gyerekem van, meg éjjel sem aludtam túl sokat. A buszhoz félúton tűnt fel, hogy nekem van egy szegény középső gyerekem is Kép És még mondja valaki, hogy hülyeség a középsőgyerek-szindróma. Hát ha az anya ilyen lökött, akkor persze, hogy kialakul...
Na, mindegy, nevessetek és okuljatok Kép

Még leírok két aranyos szóalkotást is:
Kristóf: Jámbor szarvas
Bálint: madárvirág (értsd: pillnagó)
Szép napot!

Kristófnak kiesett az első tejfoga (marha büszke), amúgy ebben is nagyon eltérőek a gyerekek, neki a tejfoga is 3 és fél hónaposan kezdett jönni, így a vasfoga is kb. egy évvel korábban vált.

Kép

Én itt a két hortyogó Kép Lőrinc is nagyon fáradt, mert mostanában sok fellépésük van és hát nappal meg tanít. És ő sem akar kimaradni a babázás örömeiből Kép Így pótolja Kép
Kép
Kép

Dorka és ma 5 hetes Bernát
dorkadorka

Sziasztok!!!!!!

Dorka!
Jó kis történet volt, én is átéltem hasonlókat annak idején. Az alvással pedig egyet értek. Ági lányom nálam is nagyon rossz alvó volt napközben a fáradtságtól sem tudott már a végén aludni. Orsi a középső az evett, aludt nagyon nyugis baba volt a kicsi meg valahol a kettő között. Ez az alvás gyerek föggő, amit a kezdő anyukák egy kicsit túl reagálunk, ugrunk az első hangra próbálunk rögtön valami okot találni, hogy miért nem alszik.

És most nevessetek ki!!!
Várom a 4. babát és félek, hogy nem veszem észre, hogy elindul a szülés. Az első kettőt indították a harmadiknál elfolyt a magzatvíz. Este 8-tól voltak 10 percenként görcseim a derekam is nyilalt, 1/4 órákra el tudtam szunnyadni. Hajnal 5-től voltak 5 percenként fájások jó két órán keresztül, de mostanra megszüntek, ja és a fájások kb. fél percig tartottak.Parázok egy kicsit ,mert a klinika egy jó órás útra van és, hogy mikor induljak, nehogy ne érjünk be. Az elöző hárommal már ilyen idősen rég befektettek a klinikára.Olyan régen szültem már, hogy nem is nagyon emlékszem arra, hogy amazokkal lettek volna előtte fájásaim.

Zsuzsa, aki már mindent elfelejtett!!!
zsuba31

Zsana75,
köszi,köszi,köszi!!!

Brigó,
a dolog eleve úgy kezdődött, hogy ha 6 nap csöpögtetés után a Brulamycinnel nem múlik vagy újra kijön, akkor használjunk Ciloxant 6 napig (a szemdoki szerint ezt nem kellett volna, túl erős ilyen piciknek és nem igazán erre való), és ha ez sem segít, irány a szemészet. Én nem a beutalós szemészetre mentem, mert van saját, aki az én szemem is megmentette és már várta a Pannit 2 hónapos korában (elég hülye szemű család vagyunk, mindenki sorozatban örököl egymástól "jobbnál jobb", ritka szemproblémákat és ez a doki ismeri az összeset). Sajnos tényleg ki kell lyukasztni a szemcsatornát. Kép Kép Kép De ezt még ilyen picinek nem lehet, mert nem fér át a tű rajta (iszonyúan hangzik, valószínűleg az is, mivel a doki mindent elmagyarázott egy rajzon). Most 3 hétig napi 4-5 alkalommal ki kell nyomni a váladékot a csatornából (eléggé fáj, először rajtam mutatta meg, hogy csináljam, csak utána a Pannin - szegény még életében nem üvöltött így) és utána kell csöpögtetni Tobrex-szel. Úgyis csak akkor szúrnák át a csatornát, ha már nincs benne fertőzés. 3 hét múlva meg ha még mindig nem pukkant ki a dugulást okozó hártya, már ki lehet szúrni. (9 hetesek leszünk akkor). Szorítsatok, hogy ne kelljen!!! Ez a kinyomkodás is teljesen kikészít! Nem elég, hogy a tápszerezés és tejmelegítés miatt mindig várnia kell a kajára, még szadizom is!!! Együtt sírunk ilyenkor. Hogy bízzon meg bennem, ha 1x dédelgetem, aztán meg bántom?! Kép

Wester,
nekünk is bevált párszor a hordozó, azután csak hordozóban lökdösve, de most már sehogy. Most szüneteltetem, hátha elfelejti és később újra jó lesz párszor Kép

Ruz,
igazad van, hogy nem lehet azért 24 órát ölben, én is leteszem és mellette vagyok, néha 10 percet egyedül is kibír (ez nagyon néha, átlag napi 1x). Viszont állítólag lassan leszokik az ölről magától, amikor egyre több izgalmas dologgal fog foglalkozni (ami most még tán félelmetes, túl idegen). És tény, hogy egy nevelt baba a családban szörnyű gnómnak nézett ki, mikor hozzánk került (púpos volt, eldeformált lábak, szinte nem volt nyaka). Az ortopéd doki és az idegdoki egymástól függetlenül azt mondta, nem volt eleget ölben, ezért nem fejlődtek jól az izmai. Sajnos a családom azon ágába, ahová került sem lehetett igény szerint ölben, ezért csak lassan alakult, de mára egy hihetetlenül gyönyörű kislány lett belőle, semmi nyoma a dolognak (4 és fél éves). De sokan hagyják, mégis egészségesen felnőnek a babáik. Szóval a fene tudja. Én inkább fogom. Így is simán az oldalaira tud fordulni, rengeteget és nagy erővel nyújtózkodik. Persze amikor lehet, leteszem, mert én sem akarom azért mindig cipelni és dolgom is lenne.

Már megint szóf...-om volt, bocs!

Kata
panni2005

Ruz, a Mecsek Babateát gyógyszertárakban lehet kapni. Vigyázz, mert van akinek tényleg használ, másoknak pont ettől fáj a hasuk, nekünk semmi nem történt: pont úgy fájt, ahogy addig.
panni2005

Ruz, Bendegúz gyönyörű továbbra is!!!

Angéla, a Te kis manócskád éppen nevet vagy ordítani készül a fotón??

Egyébként mindenkinek tündéri a babája!!!

Én teljesen ki vagyok, mert Balázsnyuszi még mindig alig mozog, mondjuk este 10 körül rákezdett, de azóta nem erőltetni meg magát. LÁnyok, ugye az is mozgásnak számít, ha nem rúgdos, hanem sündörög jobbra-balra? Mostanában ugyanis már csak elvétve rugdos, inkább fészkelődik (gondolom kicsit a hely a bulizáshoz).

Pusz,
e

Kép
emma8

Emma,
Épp teliszájjal nevet Kép
angéla

Zsuba,
Kinek küldesz sms-t, ha megszületik a babód?
Amúgy ne izgulj, szerintem időben észre fogod venni, hogy indulni kell Kép

Angéla
angéla

Kata!

Háááát, elég szörnyen hangzik, amit írtál. Nekünk is a Brulamycin-t írta fel a doki, és azt mondta, hogy 5 napig használjuk, napi 5×. De még mindig váladékozott a szeme, ezért felhívtam a dokit, hogy mit csináljak, és azt mondta, hogy nyugodtan használjam addig, amíg el nem múlik a váladékozás. Ma a 10. nap, hogy használjuk, de úgy veszem észre, hogy most már minden oké lesz. De, ha mégsem, akkor a dokival úgy is randizunk a jövő héten és akkor rákérdezek.
Hallottam olyat, hogy onnan lehet tudni, hogy el van záródva a könnycsatorna, hogy karikás a baba szeme alatt. Azt nem tudom, hogy ennek van-e valami valóságalapja. Na, és hogy mennyire karikásnak kell lennie. Mert lehet, hogy csak a kialvatlanság miatt van.
Szorítok, hogy elmúljon a fertőzés és az elzáródás is!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Végre mindkét kezemet tudom használni gépelésre Kép, ugyanis elaludt a kisfiú. Ilyenkor szoktam megcsinálni a fontos dolgokat, de most egyszerűen nincs kedvem, asszem ennyi nekem is jár!

Dorka
Nagyon-nagyon jót nevettem a sztorin (bár úgy lett volna az igazi, ha látjuk a fejedet, amikor Bálint bejelentette a "balesetet").
Oltás ügyben én (is) tanácstalan vagyok, de szerintem be fogom adatni.

Nebula, Menjuss
Gratulálok a babákhoz, gyertek gyakrabban, ha tudtok.

Ruzicsky
Jól látom, hogy Bendegúz tiszta anyukája? Igaz, apukáját még nem láttam, de ti ketten szerintem nagyon hasonlítotok. Kép

Wester
Úgy tűnik, sikerült alaposan felkészülnöd a szülésre, ezek után kíváncsian várom a szüléstörténetet.

Közben felébredt a fiam, most éppen a falnak beszélget Kép és közben nyom kegyetlenül. Kép

Zsana + Vilmos 5+3
zsana75

Angéla!!!!

Majd valamelyik gyerek bejelentkezik az üzenettel.
Érdekes dolgok ezek én az első szülésnél nem paráztam ennyit, természetes volt minden igaz akkor még csak 23 éves voltam, most meg tiszta depis vagyok a vén fejjel.
Tudjátok én ezt a babát csodaként kezelem, hisz az elöző terhességeim orvosi segítséggel lettek, aztán gondok voltak a nyakiredő körül ezért magzatvíz vizsgálat, 1 hónapos várakozás az eredményre, utána téves RH ellnanyag kimutatás, újabb ellenörzések, kezdődő toxémia, szóval volt elég sok problémám.
Ha keddig nem lesz semmi akkor megyek a klinikára, és akkor már ott is maradok, ott már biztonságban tudom magam.
Mukikáról nem tudtok semmit????? Bent lehet még, lehet, hogy találkozom vele ha még ott lesz. Csak azt nem tudom, miről ismerném meg. De szerintem otthon lehet már, mert 2,5 kg-an kiengedik őket a klinikáról.
zsuba31

Babus!
Én olvastam egy jó könyvet a témában, a címe: Aludj jól, gyermekem!, egy katalán szerző írta: Estevil. Én kölcsön kaptam a könyvet, tehát nem tudom, hogy könyvesboltban fel lehet-e lelni, de mindenképpen ajánlom!

Gemini
27+6
gemini

Sziasztok!
Ehhez mit szóltok?
http://www.izgi.hu/izgi/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=113

Emma
Ma az én nyuszkóm sem túl aktív.Persze,hogy mozgásnak számít ahogy fészkal.

Zsuba
Tudni fogod mikor kell menni,mondom én akinek akinek fogalma sincs az egészről.De azért jóval tapasztaltabb vagy,ne legyél depis,mindjárt babázol!

Timurr
Vendég

Helló!

Dorka

Naggggyon jó a történeted, igazán jót derültem rajta. Kép Éppen délben amikor kint a teraszon levegőztünk Bendegúzzal, gondolkodtam el azon, hogy vajon mit kezdenék akkor, ha lenne még egy picúrom (biztos azért gondolkodtam ezen, mert előtte chateltünk a sógornőmmel, akinek 1 éves a kisfia és augusztusra vájra a másodikat). Szóval elgondolkodtam, hogy amikor Bendegúz sír, és nem akar egyedül lenni, meg ugye szoptatni kell elég gyakran és még lenne egy totyogó, akire állandóan figyelnem kell, hááááááát...
Dorka, Zsuba ti ezt, hogy csináljátok??? KépSzerintem már kettő pici is a lehetetlennel határos...Kép

Zsana!

Köszi, már sokan mondták, hogy rám hasonlít! Kép

Panni

Nekem meg éppen emiatt mondta a gyerekdoki, hogy ne legyen mindig ölben, hogy ha fekszik háton vagy hason, akkor fejlődik a mozgása, mert akkor tud önállóan rugdosni, meg próbálkozni az ilyen-olyan mozdulatokkal. Hát akkor most hogy van??

ruz és Bendegúz, aki ma 3 hetes Kép
ruzicsky

Sziasztok!
Bocs, hogy már nagyon régóta(tavaly óta?) nem jelentkeztem (inkább el sem kezdek mentegetőzni), mindenesetre nem szeretnék 45-46 hetes lenni a táblázatban, úgyhogy meg fogom írni, ha megszületik a kisfiunk (kislányunk). Elvileg 2-2,5 hét múlva esedékes a dolog, vagyis bármikor. 36 hetesen 2750 g-ra becsülték, a tágulási tulajdonságaim már 2 hete : 2222, nem tudom, ez mennyire jellemző.
Nagyjából figyelemmel kísértem a topic eseményeit és gratulálok mindenkinek a tündéri babójához! Kép
Egy kérdésem volna: a kenetből kitenyészett a "rettegett" streptococcus agalactiae. Nagyjából tudom, mivel jár a dolog, de azért rákérdeznék, volt -e valakinek ilyen gondja és mire figyeljek oda fokozottan, hogy ne lehessen baj?
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok Lányok!

Ma végre 10 nap után sikerült hazajönnünk. Nem gondolnám, hogy hamarosan lesz időm visszaolvasni, elég nagy kihívásnak tűnik így hirtelen az anyaság. Kisbabám nyilván kissé hasfájós lesz, ma pedig az első fürdetést torkaszakadtából végigüvöltötte. Na, de remélem lesz ez jobb is.

Párom nem írta nektek, de a szülésemről elöljáróban annyit, hogy álmomban sem gondoltam, hogy ennyire durva lesz. 14 órás vajúdás után császármetszéssel segítették a világra a kislányomat. Tehát bejött az, amitől tartottam. Na, de a lényeg, hogy a babuci renben van.

Majd, ha rájövünk, hogy hogyan kell képméretet csökkenteni, akkor megpróbálok feltenni egy képet Lizikémről.

Legyetek jók!

Muki és Lizi (1+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szia Franciska,
Jól eltüntél Kép
Azért, ha meglesz a babód, jelentkezz Kép

Angéla
angéla

Timurr!
Nekem rossz érzésem van a linkkel kapcsolatban. Különösen azért, mert a Babanet számomra nagyon fontos és kedves, valamint azért, mert tudom, valaki megtorpedózta. Így én nem mennék át most sehová, nehogy az legyen, hogy aki torpedózik, az megalkotja a konkurenciát, majd átpártolnak hozzá.
Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy az izgi-lap a torpedóhajó, de .........
Mindegy, én maradok vagy ha a Babnet csődöl, nem írok sehova...kár lenne, ha így lenne, ezért inkább drukkoljunk, átvészeljék a támadásokat! Kép

Ruz! Kép
Egy frászt határos Kép Kép lehetetlen! Kép De különben meg egyáltalán nem lehetetlen. Megszokás, szervezés és persze a segítőkész család kérdése is. Most már kevesebb a nagyszülői segítség, ami elég rosszul jön a szakdolim miatt, de most már állok vele úgy, hogy meglesz. Az államvizsga meg legfeljebb megvár jövőre, bár nem szeretném eltolni.
A mindennapok meg, ha az ember hajlamos az öniróniára, nem görcsöl a háztartáson, akkor szerintem klasszul telnek. Ehhez kell egy megértő férj is, aki azért néha segít a lakás összelapátolásában. Sajnos az én férjem mostanában alig van itthon, így a három gyereket én élvezem igazán. Tegnap is nagyon jól telt a délutánunk, a házból az összes apróném kijött a kertbe és hatalmas homokvárat építettek. A legidősebb 8 éves volt, a legfiatalabb Bernát volt az 5 hetével. Közte mindenféle akadt, jól megszervezték az építést, jól kihasználták a nagyok a kicsiket a "hozd ide" munkákra, ők meg örömmel totyogtak el egy-két faágért Kép Mi felnőttek meg csak beszélgettünk (végre megtehettem, mert nekem ez hiányzik a legjobban, beszélgetni felnőttekkel).
A legnehezebb a több gyerekkel a hideg napok átvészelése a lakásban, mert kicsi helyen rögtön összevesznek a játékokon Kép

Zsuba!
Abszolút megértelek, én éppígy féltem a harmadik szülés előtt. Nagyon szerettem volna éppen ezért, hogy fájásokkal induljon a szülés, ne magzatvízcsepegéssel, mint az előzőekben, mert a középsővel csak a második napon jöttem rá, hogy ez magzatvíz. És a vágyam teljesült! Kép
Próbálj te is arra gondolni, amit szeretnél hátha... Kép
Amúgy amikor én ezt elmeséltem az orvosomnak a szülés előtt két héttel, hogy félek, nem ismerem fel az első jeleket, akkor kedvesen felajánlotta, hogy felvesz az osztályra akár most. Én persze nemet mondtam a másik két gyerek miatt, de neked nem tudom, hogy megoldott-e a nagyobbak felvigyázása (mekkorák is?), és az orvosodon is múlik, de szerintem ilyenkor megértőek. Meg talán a kórháznak sem jön rosszul, ha több napot vagy bent, mint a szülés utáni 4.

Ma - azt hiszem - olvasó üzemmódba megyek át, mert tényleg be kéne fejeznem a szakdolit, és Kristóf ma megy először zsúrba délután 3-kor, oda is el kell mennünk. Aranyos, már tegnap óta be van zsongva, hogy szombat reggel, akkor nekünk nagyon készülődni kell Kép

Szép napot! Dorka
dorka

Dorka
Sajnálom,hogy így vagy(tok) vele,engem idegesít amikor mostmár hetente többször nem lehet feljönni,vagy mindig valami probléma van.Persze jobb a babanet itt van album és eze dirket nekünk szól én ezt vészmegoldásnak gondoltam,de látom másoknak nem keltette fel a figyelmét úgyhogy nem foglalkozom vele.Írunk ide amikor jó a babanet,aztán kész.Monjam hogy én csak jót akartam?Kép

Honnan lehet azt tudni,hogy szivárog a magzatvíz,mert nekem régóta olyan érzésem van,hogy szivárog,úgy tudtam zárt méhszájnál nem lehet (vagy igen?),de most hogy elkezdtem nyílani,lehet nekem is szivárog?!

Mukika
Jó,hogy itt vagy.Ha Lizike engedi gyere és mesélj.Kép

Franciska
A szülésznőm mondta,ha kitenyészik ez a baci akkor a kórházba kell mondani,szüléskor,nehogy átsiklodjanak (milyen szép szó)felette és akkor szüléskor kapsz valami vénás antibiotikumot és sajna a baba születés után több napig kap gyógyszert.Ez is mindenhol másképp van,de mi egy kórházba szülünk.Kép

Timurr
Vendég

Timurr! Kép
Magadra ne vedd, amit írtam a másik fórumról! Amúgy nem tudtam, hogy nem azért írod te is a linket, mert furcsállod. Bocs. Tudom, hogy akkor jót akartál, csak engem annyira bánt ez a támadás a Babanet ellen, és én már több, mint négy éve írok ide, járok a Babanetes nyári találkákra, ismerem Apát (Andrejt), aki a valóságos apja a Babanetnes stb. Szóval ez nálam félig érzelmi kérdés. Kép Nem ellened szólt, sem az új ötletek ellen. Csupán le akartam írni, hogy bánt, és hogy nem megyek át máshová. Ettől mindenki más persze mehet, ha akar.

Magzatvízcsorgás: én most annyira tartottam tőle, hogy nem veszem észre, hogy vettem (kaptam) olyan betétet, ami kimutatja, hogy magzatvíz-e ami folyik vagy csordogál. Most láttam Rossmannban is, azt hiszem 1500.- körül volt és három vagy négy betét van benne. Most nem használtam, mert fájásokkal indult a szülés Kép De sajnos vissza kellett adnom annak, akitől kaptam.
Amúgy a magzatvíz (jó esetben) víztiszta, szagtalan, és nem lehet elállítani azaz visszatartani, mint a pisilést. Ez így korrekt, de ha nem elfolyik vagy nagyon folyik, csak csordogál, akkor nehéz megállapítani. Különösen azért, mert a baba feje némiképp elzárja már minden folyadék útját, így csak bizonyos testhelyzetekben vagy azok megváltoztatásakor kezd csorogni. Pl. ülésből felállás vagy fekvésből felülés
Nekem Bálinttal a kórházban sem tudták megmondani, gyanítom, egyszerűen beindították a szülést akkor.
Zárt méhszájnál is a folyadék kicsorog (pl. folyás).

Dorka
dorka

Timurr, én is magzatvízcsorgás parában vagyok. Bár a doki megvizsgált és tök zárt volt a méhszáj, szóval azt mondta, hogy ez nem az. Nekem az van, ,hogy pipi után, ha felállok, kicsordul valamennyi víztiszta folyadék, de mivel mindig csak akkor, így vizeletcsepegésre gyanakodunk (bár teljesen semleges szaga van - már bocs). Én vettem indikátort, amit Dorka írt, de azzal az a baj, hogy nem csak a magzatvizet jelzi, hanem azt is, ha valami ferőzésed van, tehát akkor is bekékül ha "csak" valamit összeszedtél.

Én egyébként jónak tartom a felvetésed a másik fórum-ügyben, mert tényleg kriminális a babanet, és ez már hetek óta zajlik. Az Indexen volt hasonló kb. bő fél évvel ezelőtt akkor a medlombos fórum vonult át tokkal vonóval egy másik site-ra, ami tök jól működik.

Dorka, nem mondta az ismerősöd, hogy meddig fog tartani ez az időszak?

Kép
emma8

Dorka
nem vettem semmi rosszat magamra,én is szeretem a babanetetKép,csak én mindig a neten lógok és hiányoztok,ha nem működik.Remélem már nem lesznek ilyen fenn akadások és akkor minden ok.

Nekem eddig ilyen kis sárgás valami volt a tisztaságin,de néha átüti,gondoltam pisi,de hiszen óránként-kétóránként megyek pisilni.Ma is csak feküdtem az ágyba és éreztem,hogy valami jön és tök szagtalan,hát nem tudom.Ha magzatvíz akkor az gáz?Szerdán megyek dokihoz remélem addig nem okoz gondot.És nagyon kíváncsi vagyok nyíltam e már tovább.

Emma
Köszi.KépSzerintem neked akkor az pisi.Lehet nekem is.Balázs nyuszi nem élénkült fel ebben a jó időben?Az én picim most többet nyugis,de tegnap voltunk a szülésznőnél+ 2 pár és végig olyan műsort vágott le,hogy le a kalappal.Apa eldöntötte az "előadás" alatt,hogy bejön velem (eddig csak elvigyorogta),de most büszkén kijelentette,hogy bemegyek ám veled.KépNálatok bent lesz apa?A kórházról megint megtudtam pár érdekes dolgot.Pl. szülés után kétszer megfognak katéterezni,nem teljesen világos ha rendben van minden mikor kapom meg a bébit,és felkészítettek,hogy a cscsemősök többsége nagyon mogorva és barátságtalan.És hogy bugyi nélkül legyek majd meg ilyenek.Kezdek kicsit parázni.Hétfőn meg is nézhetem a szülőszobát,lehet még jobban elrettenek?

Timurr
Vendég

Szia Timurr,
az én férjem is bent lesz, mondjuk Ő már az elejétől fogva nagyon lelkes, el sem tudná képzelni, hogy ne legyen végig velem. Szerencsére jól bírja az ilyen dolgokat (nagyon kíváncsi típus), pl. amikor lombikoztunk és nem tudtam rendesen fenékbeszúrni magam Ő segített, meg bent volt velem minden olyan vizsgálatnál, ahol csak lehetett.
Mi már voltunk a szülőszobában a klinikán - tök jól néz ki, szóval nekünk nagyon jó élmény volt.
Figyu, minek a szülés után a katéter??? És miért nem lehet tudni, hogy mikor kapod meg a bébit? Ez attól szokott függeni, hogy mikor látja gyerekorvos, ha jól tudom.
Kisnyúl szerencsére tegnap délután felébredt a jó idővel és egész aktív volt! Úgyhogy most kicsit megnyugodtam.
Magzatvíz-ügyben szerintem vegyél egy tesztet (al sense kitnek hívják), de a biztonság kedvéért hétfőn hívd fel a dokidat. Ezen már ne múljon!

Kép
emma8

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?