Új privát üzeneted érkezett!

Viszont - Pmama problémája térve -, ha hasfalon tapad, hogy nem vérzik be, amikor rugdossa a gyerek? Én nem ijesztenélek, de anyunál velem ez volt és akkor még nem volt nagy UH, tehát a következményekből derült ki mi újság. Ezek szerint, mivel már lett volna ilyen problémád, nem vészes a tapadásod, dokid felhívta volna a veszélyeire a figyelmedet az ezer!

Timmba
(31+4)
timmba

Timmba, szerintem mindegy hol tapad a méhlepény, a gyerek bárhol meg tudja rugdosni!! Annyit forog meg akrobatikázik ott bent.

Szerintem nem azért vérzik a placenta mert rúgja a gyerek, azt minden magára valamit is adó méhlepénynek ki kell birni, hanem azért, mert elkezdett leválni. Az tényleg veszélyes, mert ugya onnan kapja a szuflát a baba.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pipocs!

Csak később indulunk, így van időm bemásolni:

"Homeopátiásan csökkenteni lehet az akut tüneteket tüneti szerekkel, alkati kezeléssel lassítani lehet a betegség előrehaladását.

Bryonia cretica 9CH, napi 2*5 golyócska
A legkisebb mozgás, vagy mozdulat az ízületi fájdalmak erősödésével jár. Az ízület gyulladt, duzzadt, a pihenés, a mozdulatlanság jót tesz.

Causticum 9CH, napi 2*5 g.
Ízületi merevség, az izmok görcsös állapota jellemzi. Nedvességre (!), meleg időre javul az állapot.

Rhus toxicodendron 15CH, napi 1-2*5 g.
A reumás fájdalmak főleg reggelente, a mozgás kezdetén merevség érzéssel járnak, lassú, folyamatos mozgás csökkenti a fájdalmakat. Enyhíti a tüneteket a meleg borogatás."

Ennyi van a füzetben. Én azt javasolnám, ha megtehetitek keressetek fel egy homeop. orvost, mert ő beállítja az alkati szert, aminek magasabb a potenciálja, mint ezeknek és ha jól tudom, hetente vagy csak havonta kell belőle bevenni, nem minden nap. Ha meg mellette akutan begyullad 1-1 ízület, akkor lehet abból választani, amit ez a füzet ajánlott.

Homeot-aromater-ról megkérdezem a dokinőt jövő csütörtökön. Remélem el tudok menni az előadásra. Ahogy egyre többet gondolkodok rajta, csak oda tudok kilyukadni, hogy a homeo a hasonlót a hasonlóval gyógyít. Magyarul olyan szert használ, ami hígítatlanul pont azokat a tüneteket váltja ki, mint amit meg akarunk vele szüntetni. Az fitoterápia meg a tünetet csökkenti. De akkor "rendes" gyógyszerekkel sem lehetne együtt szedni a homeós bogyókat. Az illóolajokat (tul.képpen az az aromaterápia és nem a gyógynövények, nem?) valóban nem lehet együtt használni velük, de időben csúsztatva, amikor már felszívódott a bogyó, akkor már igen. Ez az én fejtegetésem, de tényleg megkérdezem majd.

Rokica!
Kis okoskák ezek a babák! Később már apucit is meg fogja ismerni.

Éva

Kép
sygnum

Mondassz valamit! Felhívtam anyámat, mert legyen akkor első kézből az információ. Tehát, ha jobban figyeltem volna annó rá... szóval megerősített Téged, azt mondta, hogy nem tapadt meg rendesen a placenta. Ebből én annó azt vettem le, hogy rossz helyen volt, közben meg neked van igazad.
Honnan tudsz te ilyeneket?! Kép

Amúgy nálam a placenta "szeretett volna" hamarabb megszületni, úgyhogy ezért lettem császáros baba. Persze az orvos erre csak akkor jött rá, amikor már anyunál megcsinálták a borotválást és a gátmetszést, szegényt mindenhol varrták. Ma már legalább nincsen ilyen barbárság, továbbá a csaszi nem is függőlegesen van vágva, hanem vízszintesen, tehát sokkal jobb helyzetben vagyunk mint annó.
timmba

Nézzétek milyen jópofa tanktop trikót találtam. Kár hogy nekem túl nagy hozzá a mellem, szerintem tök praktikus (lenne) szoptatáshoz.
http://www.glamourmom.com/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hmm.... bár van nekik G kosárban is, de mennyit tarthat egy ilyen?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba, Rokicának igaza van méhlepény-ügyben. Nekem is elöl fekvő, lent is volt kezdetben, de már remélhetőleg nem annyira, hogy császározni kelljen.A doki legalábbis egy szóval sem mondta, hogy ebből császár lehet.

A táppénzt az előző évi havi bruttó átlagkereset 70%-aként számolják, amit ugyanúgy le kell adózni és járulékolni, mint a bért.

Most jövök a haematológiáról. Nem olyan vészes a vérszegénységem, de még viszgálják, hpgy mitől van. A legvalószínűbb, hogy a táplálékból vmi miatt nem tud felszívódni a vas, és akkor kapok vasinjekciót. Fincsi lesz! Kép

Bkriszta, szép nagy baba!

Nekem a 26. heti UH-n 0. lepényérettségi fokot írtak. Valaki tudja, hogy mikor "túl érett" a lepény?

Mzx-Móni (28+5)

Kép

Kép
mzx

Timmba:

Onnan tudom, hogy bár pszichológusnak tanultam, én a pszichológiának a biológiai részével foglalkoztam, és egészen pontosan a szex hormonok hatásával a viselkedésre, és a szexuális viselkedés biológiájával. Ehhez persze meg kellett tanulni a szaporodás biológiáját is, ebből maradt még egy csomó infó. Persze csak biológus, nem orvos szinten.

Meg érdekel is a téma, szeretek utánaolvasni a dolgoknak, és a képzésem alapján egy csomó orvosi/biológiai cikket is értelmezni tudok, ami talán egy laikus számára már tömény.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, nem semmi! Legalább kompetens vagy!

Mzx, köszi a tp-es választ. Ezek szerint jól gondoltam, bár csak paraszti ésszel kiszámoltam, hogy kaphatom a legkevesebb pénzt Kép

Lepényérettség... hmm... nekem még soha senki nem nézte és nem is mondták. A könyvemben csak a magzatvíz mennyiségét - ami megfelelő - említették. Csak szóltak volna, vagy nem?
timmba

Mj-Móni!

Miért érzed rosszul magad? Én egyre jobban vagyok, ahogy telik az idő.. Persze pár hét múlva, amikor már nagyon nagy lesz a baba, akkor gondolom már mozdulni sem lesz kedvünk.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Mzx!
A placenta érettsége lehet 0-I-II-III. Nyilván a III-as a teljesen érett, amit csak az utolsó hetekben szabadna elérni. Már írtam róla, hogy a barátnőmnél már a 30. héten III-as fokban érett volt, meg akarták "szüleszteni", aztán a baba 38,5 hetesen, 3000g-mal egészségesen született.
Nálad a 0. teljesen tökéletes!!

Na most már tényleg indulunk, sziasztok!

Éva (33+4)

Kép
sygnum

Szerintem a lepényérettséget csak a 30. hét környékén kezdik nézni.

Mzx

Kép

Kép
mzx

Timmba:

Az mondjuk, hogy az orvos nem jött rá, hogy a méhlepény előbb levált és az akart előbb jönni, az nem az ő hibája, szerintem ezt nincs mód ellenőrizni. Ez akkor, szülés közben derül ki. Ezért is szeretik mostanság ellenőrizni a baba szivhangját szülés alatt, hogy minden rendben van-e vele. Ha a méhlepény előbb leválik minthogy a baba lélegezni tudna (mert ugye még bent van), akkor valóban azonnali császár indokolt, hogy meg ne fulladjon.

Ellenben az, hogy biztos ami ziher alapon már a kitolás előtt gátat vágott, ez érdekes döntés. Koraszülött voltál? Manapság úgy tudom már csak ilyen esetben vágnak gátat megelőzéses alapon, különben csak akkor ha szükséges. Már legalábbis én igy tudom és remélem. Biztos van még olyan maradi orvos aki elvégzi ha kell ha nem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszi Éva! Ezek szerint attól még működhet a lepény, úgyhogy nem kell senkinek agyonizgulni magát ennek az értéke miatt.

Mzx

Kép

Kép
mzx

Hápi
A könyv címe: Felkészülés! Vigyázz! Mozgás!
Igen, Tápainé az, aki a tornát tartja. Egyébként elég jó torna is van a könyvben. A könyv többi része elég jól összeszedi a terhességgel, szüléssel kapcsolatos dolgokat, bár nem túl részletes. (De lehet, hogy csak azért gondolom így, mert már soknindent olvastam az interneten!) Ír arról is, hogy mit kell vinni a szüléshez + a gyereknek a kórházba.
A következő oldalon meg tudod rendelni, vagy megnézni: http://www.tuja.hu/catalog/product_info.php?products_id=1440
De ha gondolod jövő szerdán megyek 16 órára UH-ra, ha el tudsz jönni a klinikára, akkor elviszem a könyvet és belenézhetsz, vagy akár el is viheted a következő olyan előadásig, amire én is megyek.

Adri
27+5
adri77

Sygnum, jó utat!

31. hétben járok és a méhlepényemről nem hallottam még semmit - fúj, de még hogy hangzikKép
Amúgy a kisfiamKép (aki szintén nagy baba lesz) 4 hetente az Uh szerint egy kilókat hízik (ez az elmúlt két hónap "termése"), anyja meg fogy. Lehet, csak akkor nézik, ha van valami súlybeli elmaradás, a végefelé meg mindenképpen... én mint laikus.

Róki, megnéztem a ruháidat, mondjuk van egy áruk, nem is csekély. Anyu dokija meg egy tahó volt. A bátyámmal - aki sajnos nem tudott megszületni miatta - járt hozzá előtte, hogy méherősítő injekciót kapjon, de az a kretén összekeverte a fecskendőt és elhajtotta a 9 hetes magzatot!!!!!!! Akkoriban még nem lehetett válogatni orvos és orvos, kórház és kórház között.

Ja, képzeljétek, mostanában hobbiból bejárogatok dolgozni, mekkora állat vagyokKép
timmba

Sziasztok!

Már elég régen írtam, mert még mindíg melózom. Bár most nagyon elgondolkodtam, hogy jobb lenne otthon maradni. Kb. 2 napja iszonyatosan elkezdett fájni a jobb lábam a combhajlatnál. Olyan érzés mintha nagyon meghúztam volna vagy ilyesmi. Amikor ülök vagy állok semmi gáz, de ha mozogni kell, na akkor nagyon fáj. Úgy járok mint egy 80 éves öregasszony. Kép
Volt valakinek hasonló? Esetleg tudtok rá valami gyógymódot? Nagyon remélem, hogy a hátra lévő 9 hetet nem így kell eltöltenem, mert az szörnyű lenne. Már arra is gondoltam, hogy mivel a babám eléggé a jobb oldalon felszik, talán ettől lehet. Szerintetek?

Andi
kutyuska

Sziasztok!

Hápi!
Igyekszem, igyekszem, de azt hiszem, h. a sok antibiotikum miatt májusra tolódik az első próbálkozásKép. Bár orvossal még nem beszéltem erről, h. mennyire számít, ha teherbeesés előtt kaptam gyógyszert.

Pipocska!
A te édesanyád is végigcsinált néhány kört, mint látomKép! De az jó, h. találtatok egy orvost, aki ért is a dolgokhozKép!
Már csak 6 hét? Teljesen begyorsultak az eseményekKép! Mindjárt kopogtat a köv. baba! Vajon kié lesz? Egészen izgatott leszek, ha erre gondolokKép!
Talán olvastad, amit a szülésemről írtam korábban?! Nekem nagyon szép -nem fájdalmak nélküli!- élmény volt/maradt. Remélem neked is hasonló lehet/leszKép!!! Sajnos vannak olyan esetek is, amiről Giggancs és a többiek írtak, de próbálj most csak magadra figyelni. Ha vmi komplikáció lépne fel, akkor elég lesz majd akkor aggódni! De senkinél ne legyen semmilyen probléma! Ezt kívánom mindenkinek tiszta szívemből!!!!!

Sündidi, merre vagy? Már régen láttalak itt?

Hanee!
Sok sikert a hitel-ügyintézéshez! Már kinéztétek, h. hol vesztek lakást? Próbálj odafigyelni magadra a sok ügyintézés közben! Nem nagyon hiányzik neked a sok stressz, főleg így vizsgák mellett, szülés előtt! Na jó, nem károgok továbbKép! Nem vagyok én vészmadárKép!

Drukk mindenkinek!!!

Márti
csmarti

Nem semmi lányok, én olyan elmaradottnak érzem magam! Nekem még 20 hét van hátra. De nem is bánom, szerintem jól van ez kitalálva, addigra az ember egy csomó mindennel megbarátkozik gondolatban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mzx-MóniKép
Köszi az érdeklődést!

Miért nem vagyok ma olyan fitt?
Hát nézzük csak:
1. kint nagyon meleg van és párás az idő(legalábbis nekem melegem van, pedig még csak 22 fok van odakinn. Nem is tudom mi lesz később. Azt hiszem inkább a magas páratartalom zavar.
2. Valami melegfront jöhetett ezért kissé kába vagyok, pedig az éjszakát most szuperul végigaludtam, kivéve a 4 pisilisét és a 6 dl vízivást
3. Egyre jobban küzködöm a légszomjal, amit előző terhességemnél mégcsak hirből sem hallottam. Olyan mintha nem kapnék levegőt, úgyhogy nagyon oda kell figyeljek a légvételre, az ülésre.
4. Ja igen, és a derekam is majd leszakad, esténként totál kivagyok.

Hát csak ennyi bajom van Kép, de különben jól vagyok Kép

Üdv,
MJ-Móni 27+0
mj__móni

pipocs!

Természetesen nem bántottál meg. És mindenkitöl elnézést kérek akit megzavartam az érzéseiben! Csak azért irtam le mert ugy gondoltam hogy tisztában kell lenni a kockázati lehetöségekkel. A másik, mondhatni tikos célom talán az volt, hogy azokat akik ennyire félnek és elitélik a császárt, mégse féljenek töle mert a simánál is lehet gond. Persze én is szeretnék simán szülni!
Meg igazábol arra is utaltam hogy ha NE adja Isten valami miatt mégis császárral kell szülnie annak aki mindenképp simán akart, akkor az annyira ne törjön meg. Megint csak példát tudok mondani. (ne ilyedj meg nem rémisztö) Amikor a másik korházban voltam látogatáson volt egy lány aki mindent aprolékosan kikérdezett a sima szülésröl oda-vissza, és szentül meg volt gyözödve hogy Ő csak simán szülhet! Elöttem pár nappal szült és császárral és két napig nem tudta kivitetni magához a babáját mert ugy összetört a császár miatt hogy csak zokogni tudott. Szóval én csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet hogy a császár is szülés! Na mindegy még egyszer bocsi és többet nem beszélek róla!

Giggancs (30+5)
giggancs

PIPOCS!

Bocsika, de nem direkt irtam kisbetüvel a nevedet!
giggancs

Sziasztok!

Belepett a héten a munka, ezért tűntem el. Most sikerült valamennyire visszaolvasnom a termést.

Minyu, Bkriszta!
DRUKK!

Roki!
A cuccok klasszak, de az áruk igencsak borsos. Kár, pedig nagyon tetszenek!
A babócád meg nagyon intelligens! Tetszik az akciója!

Csmárti!
A zöldborsós okfejtés tetszik! Valszeg ki is fogom próbálni, amikor majd arra kerül a sor... Kukorica is megteszi?
Hogy van az arcüreged?

Lara!
eltűntél! Mész/jössz holnap jógára? Én szeretnék ott lenni.

HANEE!
SORRY SORRY SORRY! Nem felejtettem a cd-t, amit nekem másoltál, csak egy hete nagyon összecsapnak a hullámok a fejem felett. Kezdődött egy fenomenális hétvégével, aztán munka, lakásfelújítás, munka, és nem alvások sorozata... szóval ha gondolod, a jövő héten összefuthatánk ez ügyben...

Puszi mindenkinek
Gem
27+6
gemini

Szia Gemini!
Jó, h. előkerültélKépKépKép!
Arcüreg: ma megyek vissza a dokihoz, aztán jöjjön, aminek jönni kell, mert már unom, h. itthon ülök, és nem nagyon történik semmiKép.
KukoricaKép: nem tudom, h. milyen amikor visszafagyasztod. Ki kellene próbálni! Ha használod majd, el ne felejtsd kivenni vizsgálat előttKépKép! Én úgy jártam, h. feküdtem a szobában, s egyszer csak ott termett az orvosom, közölte megvizsgál. Mondtam neki, h. rendben, de előbb ki kell vennem a borsót. Na, lett nagy röhögésKépKépKép! A másik ilyen sztori az volt, h. az egyik szobatársamnak szintén aranyere lett, de durván. Kérte a nővért, h. hozzon neki vmit rá. Kicsivel később visszajött a nővérke kezében egy akkora jégakkuval, mint a fél karom. A szobatársam csak annyit tudott kérdezni tőle, h. "Ezt most hová tegyem?", aztán már visítottunk a nevetéstőlKépKép. Nos, szóval ezért jó, ha az ember előre készül egy kicsit, és pont annyi borsót/kukoricát porcióz ki, amivel tud is kezdeni vmit! A mai napig mosolygok ezeken a történeteken, ha eszmbe jutnakKép! Sok sikert!

Mj-Móni!
És mitől fulladsz? Tudom milyen rossz, nekem is volt, csak szülés után. Én akkor kaptam hörgőtágító sprayt.

Márti
csmarti

CsmÁrtiKép
Nem tudom miért van ez a levegőtlenség, de azt hiszem megdumcsizom majd hétfőn a védőnővel és annak fényében amit mond, lehet, hogy doki lesz belőle.

Mindenkinek kivánok nagyon jó hétvégét, én mára bezárom az irodát.

Üdv,
MJ-Móni 27+0
mj__móni

MJ-Móni!

Nekem is van, hogy hirtelen mintha kiszállt volna a levegő a tüdőmből, csak hápogok. De nem szokott túl gyakran előfordulni, márminthogy naponta egyszer-kétszer veszem észre. Én azt olvastam, hogy terhességhormon és kész.

Persze ha már fulladozol, akkor érdemes megkérdezni valakit, mert azt is hallottam, hogy terhességi asztma is ki tud alakulni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Az tök aranyos lehetett.
Én is imádom az ilyen kis szösszeneteket.
Ne hülyéskedj!
Nem vagy elmaradott!Kép
Olyan gyorsan el fog menni, hogy majd csak kapkodod a fejed.

Giggancskám!

Amit írtál, attól tényleg berezeltem, de igazad van, mert mindkét szülési módnál a másik lehetőségre is fel kell készülni.
Az tényleg elég rossz lehet, ha valaki mindent eltervez, aztán pont az ellenkezője lesz.
Ez aranyos volt, hogy a véletlen kis betű miatt kiírtad az egész nevemet nagy betűvel.KépKépKép

Nem tudom ki panaszkodott vizesedésre./Bocsi, hogy sosem tudom ki mit ír, de nem jegyzetelek, és szita az agyamKép/
Képzeljétek, felfedeztem egy tök jó dolgot.
Nekem is nagyon vizesedik a bokám. Pedig inkább az volt jellemző, hogy sebesre rugdostam, annyira kiállt. Most viszont estére már nem is látszik.
Valamelyik este megettem tvzés közben kb. 10 kiwit, és reggelre annyit pisiltem, hogy teljesen lement a bokám.
Eddig ezt semmi mással nem tudtam elérni.
Ja, és nem úgy pisiltem sokat, hogy 20-szor mentem wc-re.Kép Össz-vissz kétszer egész éjjel.
Tegnap megismételtem, mert kiváncsi voltam, hogy nem véletlen volt-e? Hát nem. Ugyanúgy lement reggelre.
Mostantól minden este meg fogok enni pár szem kiwit.Kép

Márti!

A borsó én az eszemben fogom tartani.Kép

Sygnum!

Nagyon-nagyon köszi!
Elmentettem, és ki is fogjuk próbálni.
pipocs

Pipocs!

Többek között én is panaszkodtam vizesedésre. Ma megint olyan a bokám, mint egy kiselefántnak, úgyhogy még ma este ki fogom próbálni a kiwi-s dolgot!!! Kép

Hápi
hapinyoka

Kép

Kép
mzx

Gemini!
Nem is én tűntem el! Kép Na jó, egy kicsit én is Kép Szóval írtam mailt is, meg többször kerestelek itt is, de végre megvagy Kép Szóval megyek holnap, úgyhogy ha te is jössz, akkor találkozunk.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Légszomj. Mivel a méh nő, terjeszkedik felfelé is, egyre inkább nyomja a tüdőcsúcsot és ezért van, hogy sokszor nem kapsz levegőt.
Én is pusztulok tőle.
Esténként az a legkényelmesebb, ha kicsit hátravetem a fejem, mert úgy érzem - de semmi változást nem látsz -, mintha a nyakam az ötszörösére dagadna és nem kapok máskülönben levegőt.
Ma meg aztán kész vagyok, ez a pára!

Örülök, hogy befejeztük a császáros/nem császáros témát, mivel az egy gyereket egyszer szüljük meg, valahogy túl leszünk rajta. Személy szerint a szoptatásra sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék, mivel szerintem meghatározóbb és tovább is tart, valamint szerencsére, ezt is kiveséztük már itt Kép úgyhogy nem áll szándékomban erről újabb vitát nyitni, csak úgy eszembe jutott mint lábjegyzet.

Elővettem az angolkönyveimet, hogy frissítsem tudásom, mert megőrülök itthon a kényszerpihenőtől.
timmba

Lányok,
bocs, az ősziből kotyogok, látom többen akarnak szopipárnát varrni. Én egy kedves barátnőmtől kaptam a zsákfotel leírását, és ebben vannak 5letek a belevaló golyócskák beszerzéséhez is, ami sztem a párnába is jó.
<!--attachment: Zsakfotel-145883-217072.doc*mime_msword.gif*application/msword*180.2**Zsakfotel%2d145883%2edoc --><center><pre>
Kép
Zsakfotel-145883.doc (180.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
hát, remélem, felmegy a melléklet.
Jó pocakosodást
üdv
Penna (16+3)
penna

Sziasztok!

Ki is készíti most a táblit?
Küldenék neki egy-két kieg. adatot.
Ide írjam vagy mailben?

Falina
falina

KÉPEK BANNAMARI FIÚCSKÁIRÓL!!! Ikres topic, ápr. 15. délelőtt!
Olyan aranyosak!!! Könnyet csaltak a szemembe ezen a kora reggeli óránKép!
Van már vki ébren?

Márti
csmarti

Sziasztok!
Megnéztem Bannamari fiacskáinak fényképét... nagyon aranyosak... Sok-sok kitartást nekik!

Drukk mindenkinek, akinek gondja van!

Én most arra ébredtem, hogy a fejem darabjaira akar szétesni... Melegfront van és azt mindig nehezen viselem...
A vérnyomásom is a béka feneke alatt, 90/55...
Elsősegélynyújtásként iszom egy bögre kávét, utána még aluszkálok... közben talán hazaér a férjem is. Ügyeletes volt az éjszaka. Következik egy közös hétvége... Talán szép idő lesz, hogy kicsit sétálgathassunk!
Minden percben készenlétben állok, a barátnőm bármelyik pillanatban szülhet és akkor a kétéves kisfia nálunk lesz, amíg haza nem jönnek a kórházból. Gyakorolok egy kicsit...

Márti, hogy van az arcüreged? Én néhány éve szenvedtem arcüreggyulladással, a végém műtét lett belőle.

Betsy
32+1
Vendég

Betsy!
Milyen műtétKép?
Tegnap voltam kontrollon, de sok jóval nem kecsegtettek. A gyulladás lehúzódott ugyan, de a bal oldalon maradt vmi lágyrészképlet(?). Ha 3 hét múlva is ott lesz, akkor elkerülhetetlen lesz a tisztítás. Viszont ez nem öblítés lesz, hn. sinuscopia. Ez műtét lenne?

Bannamari ma befekszik a fiúkhozKép, de csak reggeltől estig lesz bent. Indul a szoptatásKépKépKép! És a fiúcskák elhagyják az inkubátort, mert már annyira megerősödtek, hurrrrráááááá!!!!! Sok-sok-sok tejcsit nekik!!!

Márti
csmarti

Márti
Sinuscopia műtéti beavatkozás... Kaka dolog...
Endoscoppal az orr és a szájfelől bemennek az arcüregbe. Érzéstelenítenek csak, hallja az ember, ahogy ropog a csont, mikor a műszereket beszúrják...Utána az ember arca olyan, mint akit alaposan megvertek... duzzadt, lilás-kékes-zöldes...
Nekem egy cysta volt a gyulladástól az arcüregembe, sinuscoppal kivették, de kb. 2-3 hónap alatt ismét lett... Akkor nagyobb műtét, azt már altatásban csinálták... Azóta szerencsére megszüntek a nyavalyáim...
Vendég

Na, szép kilátásokKép! Hogy lesz ebből következő babaprojektKép?
Azért köszi a felvilágosítást és szép hétvégét nektek!

Márti
csmarti

Jó reggelt!
Megnéztem én is a képeket! Tényleg nagyon-nagyon édesek a Picúrok!Kép Nagyon örülök,hogy jól vannak, esznek, és hogy Bannamari befekszik hozzájuk! Így azért nekik és neki is sokkal könnyebb lesz! Kép

Márti!Kép
Teljesen elszomordtam, hogy nem igazán javul az arcüreged állapota! Valami "kuruzslós" módszert nem próbáltál még? Pl: kamilla teás gőzölés, infralámpázás, vagy esetleg Homeo-bogyók? Nagyon drukkolok neked, hogy mihamarabb meggyógyulj, és erre a bizarr műtétre pedig ne kerüljön sor!!!

Betsy
Kitartás! Egy kis kávé, és remélhetőleg újra rend lesz a fejedben! Kép Nem semmi alacson a vérnyomásod! Inkább ilyen legyen, mint magas, nemde? Kép
Izgulok veled a Barátnőd miatt! Ha vannak híreid írjál! Drukkolok nekik is! Neked meg a 2 éves fiúcskához! Gyakorlat teszi a mestert! MIre a te Babád 2 éves lesz, profi leszel! Kép

Hanee
Te állandó korán kelő, merre vagy? Kép
Megszoktam, hogy ha reggel benézek, biztosan már te is itt kukorékolsz!!! Kép
Hitel ügyben nem irigyellek az intézni valók miatt, de nincs jobb mint a "saját" lakás. Mi is hitelből vettük, 8,5 millát kaptunk a banktól és mos 2024-ig fizetünk mint a katonatiszt! De legalább a miénk! Hiába a széljegy! Kép

Falina
Vanda most a táblafelelős. Kép

Timmba
Én még május vége-június elejéig dolgozom, és márnéha úgy szeretnék otthon lenni! Úgy várom már! Egyre nehezebben viselem a benti dolgokat, biztos azért, mert már érzem, hogy nincs sok hátra! Kép
Viszont ha sokkal előbbtől kellene itthon lennem, abba én is tuti beleőrülnék! Kb 84x kitakarítanám a lakást, mindent kimosnék és kivasalnék legalább 50x, és kívülről fújnám az idétlen szappan-opera hősöket! Kép
Úgyhogy másrészről örülök, hogy még dolgozom.
Neked meg kitartás, és hajrá angol-tanulás!!! Kép

Adri
Nem tudom, hogy mit csinálok még szerda délután, de mivel igencsak érdekel a könyv, lehet, hogy beugrok a klinikára!
Addig még írok úgyis!
Köszönöm a lehetőséget! Kép

Tegnapra meglett a vércukor eredményem:5,59! Meg a Terhes rutin II is tökéletes lett!!! Kép
Úgyhogy szerencsére minden a legnagyobb rendben van! Kép Kicsit izgultam, de mivel fantasztikusan érzem magam, ezért elég nehéz lett volna feldolgozni, hogy ha van valami gáz.

Ma zöldség-gyümölcs napot tartok. Szorítsatok, hogy kibírjam. Megyek is és készítek valami kecsketápot magamnak reggelire!!! Kép

Még jövök

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!

Aki nem akar emésztőrendszeri macerákról olvasni, az ne olvasson tovább!!!

Szóval:
Az egyik kismama ismerősöm (26. hétben) elkezdett nagyon vérezni alul, persze szívbajt kapott, de kiderült, hogy a végbélből jött, a kemény széklet felszakította egy részen. A doki rögtön azt kérdezte, hogy mikor evett banánt. A barátnőm 3 banánt nyomott le valamikor előtte egymás után. Mint kiderült a banán nagyon fogja a székletet, a nagyobb pocakú kismamikat le szokták beszélni a banánevésről, mert a terhesség miatt egyébként is jönnek a szorulási problémák.

Ti tudtátok, hogy nem ajánlatos banánt enni?

Az én nődokim meg azt mondta, hogy ha legalább két naponta nincs székletem, akkor 2 glicerines kúpot nyomjak fel, aztán negyed óra visszatartás után hadd szóljon, mert ha csak erölködve jön ki, attól megrepedhet a magzatburok... Hanee, neked volt nyuszibogyó-szerű a dolog? Nekem is olyan, jól le is szidott, hogy miért nem teszek valamit a dolog ellen. Pedig eszem müzlit, lenmagot, aszalt szilvát, stb. Azt mondta, hogy a reggeli tejeskávé kicsit meghajtja az embert, úgyhogy kezdjem azzal a napot.

Most megyünk megrendelni a gyerekszoba-bútort! Hurrá!

Mzx-Móni (28+6)

Kép

Kép
mzx

Hápi!
Ha azt mondom, h. mindent próbáltam már, akkor majdnem igazat mondokKép. A homeobogyókat még nem. Korábban szedtem vmire ilyeneket, de akkor nem használtak, úh. én nagyon szkeptikus lettem velük szemben. Persze azt nem vitatom, h. másoknak megfelelő ez a módszer! Egyelőre a konzervatív terápiánál maradok.
Egyél sok-sok salátát ma! Azzal szerintem jól lehet bírni egy ilyen napotKép!

Mzx!
Hol rendelitek? Milyen színű? Olyan izgiKép!

Márti
csmarti

Hahó!
Még egyben, és rövid kimenön vagyunk Kép
Nem sikerült visszaolvasnom, de Kriszta mondta, hogy nagyon szoritottatok, ezer hála és köszönet!
Még minidg a Söfiben vagyunk és csak 1-2 órára engednek ki igy hétvégére.
Napi 2 ctg, 2 naponta flowmetria és biometria a program. Kapok keringésjavitó bogyót, amitöl néha kicsit tachicard a baba, meg persze én is. Kép
De egyébként jól vagyunk, a lepény nagyon meszes és lyukak is vannak rajta/benne , de még jó a keringés.
Kriszta mindenképpen irni fog, ha van valami fejlemény, addig is hizlaljuk Nándit Kép
Puszka
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!
Jaj de, jó, hogy Nándi baba rendben van! Vigyázz magatokra, hogy minél tovább sikerüljön a kislegényt a pocakban tartani!
Szorítunk!!!!
Vendég

HAJRÁ MINYU ÉS NÁNDI BABA! Nagyon szorítunk értetek!!!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Na, most futottam vegig a termest, most volt ra idom. Ma eppen szigoruan agyhoz vagyok kotve, mert tegnap teljesen kimeritettem magam, dehat sajnos annyi a dolog es en meg aggodom, hogy minden idoben elkeszuljon. Na, azert nem banom a mai "lazitos" napot.
Koszonom a sok tanacsot a palcentaval kapcsolatban. Igen, nekem is leoszor alultapadosnak latszott aztan szepen lassan feljott. A babam meg mindig faros, nem tudom, hogy sikerult reggel azt irnom, hogy nem faros. Biztos meg almodoztam. Kép A meret valtozatlanul hatalmas, szoval a ketto kombinacioja miatt eleg jo eselyekkel indulunk neki a csaszarnak. Lassan keszulodok arra is. Probalok utanaolvasgatni.
Az a felso tenyleg nagyon jo. En imadom a tankokat, sokat is hordom oket, valszeg rendelek egy parat. Kép A mellmeret meg szerintem nem szamit ehhez amig van tartasa. nekem eddig 75B volt a melltartom, most hordok 85Ct es meg hol van a szoptatos meret...hjajaj. Kép
Banan es szekrekedes tema...en ezt nem ertem. nekem nagya pocakom, tegnap mertem 109 cm. De szekrekedesm nincs, sot epp az ellenkezoje, gondolkodtam is mar egy par napja, hogy vajon ez mitol lehet de igazabol nem aggodom miatta. En majdnem minden nap eszem banant es meg nem eszleltem semmilyen valtozast. Nem lehet hogy ezt egyene valogatja?

Pmama
pmama

Sziasztok!

Voltunk bent ma reggel a Praxisban, Győrfy volt, megnézett mindent, tök egészséges, megvan mindene, láb- és kézujja, és mindezekmellé még méhen belül is van (erre direkt rákérdeztem) ÉS Győrfy kedvenc kifejezésével élve 150% hogy kislány! Kép Apja nagyon fel volt dobva.

Tehát táblaigazitást kérek, a baba neve Zsuzsanna Ágnes. Kép

Ja, és 400 grammos a lelkem, állitólag ez tök jó súly a korához képest.

Viszont nem nagyon akarta produkálni magát a kisasszony, többször is meg kellett böködni. Arra aztán felébredt és kalimpált. Bezzeg amikor apja karját kellett boxolni, akkor ébren volt. Kép

Képek lesznek ahogy sikerül leszedni őket a DVDről. Még nem sikerült rájönnöm, hogy lehet róla képeket leszedni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Banántéma:

Én is úgy tudom, a banán székrekedést csinál.

Ellenben aki már közeleg a végkifejlethez, vigyázzon a hasmenéssel, mert a bélmozgások beindithatják a méhösszehúzódásokat. Enyhe hasmenés lehet a vajúdás előjele is. Meg a váladékozás, a nyákdugó elvesztése, vérzés, stb.

Aki meg már szeretné kipaterolni a gyerkőcöt, annak meg egyenest ajánlott hasmenést gerjeszteni valamilyen módon. A legkellemetlenebb a ricinus olaj.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!

Ezt nem értettem.
Mi az, hogy méhen belül van? Mi?
pipocs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X