Sziasztok!
Vasárnap voltam benn a klinikán. Megnéztem a vajúdót és a szülõszobát. Sajnos az új szülészetet még nem adták át.
Reszti! Ha igaz áprilisban adják át, tehát neked már van reményed a szép körülményekhez is.
A szülõszobában 3 ágy van, a vajúdóban - ha jól számoltam - 5 ágy. A vajúdóban van nagy labda, s ha nincs baj a szívhanggal, akkor még sétálgatni is lehet.
A szülés után rögtön a hasadra teszik a babát. Ha bent van az apuka, akkor õ mehet a fürdetésre is. Az örzõbe is bejöhet az apuka, ahova - ha minden OK - a babucit is beadják. Tehát már az elsõ 2 órát is veled tölti.
Ha nagyon fáradt vagy, akkor az elsõ néhány órát a baba töltheti a csecsemõosztályon is, amíg te egy kicsit kipihened magad.
Inni és enni nem lehet a vajúdóban. Kivéve a szõlõcukor, ami energiát ad. Viszont az örzõben már lehet és érdemes is sok folyadékot fogyasztani, valamint enni is szabad. Lehet bevinni bármit. Ilyenkor még lehet savasakat is inni. Sokat úgysem kíván az ember, de egy kis keksz, vagy ropi mindenképpen jól fog jönni.
Szerintem jó, ha bent van az apuka. A fejnél áll, így a "véres" részekbõl nem sokat lát. Bármikor leülhet a sarokban lévõ székre, vagy kimehet. Szerintem beszéljétek meg, hogy egyáltalán nem baj, ha bármikor ki megy.
Az tény, hogy a császárnál nem lehet bent kívülálló. Külön van császáros mûtõ. Ott nem jártam, remélem, nem is fogok.
A vajúdóból a kisérõnek csak akkor kell kimennie, ha vizsgálat van. Vagy ha éppen pihenne egy keveset.
A kórtermek 5 ágyasak és választani kell, hogy 24 órás babás szobát, vagy olyan szobában kérsz elhelyezést, ahol éjszaka nincs veled a baba. A kórterembe látogató nem mehet be. A babucik a látogatókhoz kivihetõk.
Sajnos egyágyas szoba csak a nõgyógyászaton van, s elég problémás hozzájutni.
Kb. 5 napot kell bent tölteni. A varratszedés az utolsó napon van.
Betétet és pelenkát érdemes vinni magaddal, mivel abból nem mindig van elegendõ. Viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy a babucinak kell-e ruhácskákat bevinni. Mivel vannak olyan kórházak, ahova kell babaruhát vinni. Az információt igyekszem beszerezni.
Én is utálom a kórházakat, így nagyon jó volt látni, hogy hová kell menni és mire számíthat az ember. Biztos sokat számít egy szebb környezet, de számomra sokkal fontosabb a szakmai hozzáértés. Ezidáig nem csalódtam.
Az orvosomban maximálisan bízom. A szülésznõ pedig egy tündér volt. Megadta a telefonszámát. Így azonnal hívhatom, ha bemegyek. Végig velem lesz.
Olyan kevés van már hátra. Egyre inkább izgulok.
Üdv,
Tünde