Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jutka!
Én csak csatlakozni tudok szonihoz és mariannhoz Dr Melczer tényleg nagyon jó doki. Én a másik klinikán kezdtem de átjöttem még a terhességem elõtt a II-re. Egy barátnõm mondta, hogy itt csak õt ismeri, próbáljam meg telefonon elérni. Felhívtam, megbeszéltünk egy idõpontot, találkoztunk, azóta hozzá járok... A fõ szempontom, hogy TÖRÕDIK velem, annyit amennyit ÉN igénylek, és nem tartja magát tévedhetetlennek, egyszerûen emberi. A szülésnél is ott volt végig. Mindig mindenrõl kikérdezi a véleménymet (a klinikáról is!), megbeszélünk egy csomó dolgot és rendkívül korrekten tájékoztat bármirõl amire kíváncsi vagyok. Azt is el szokta mondani mikor hová érdemes menni (vérvétel, UH) amikor nincsenek annyian. Van egy tündéri asszisztensnõje akit mindig meg lehet találni, ha segítség kell és Melczer dr. mondjuk mûtõben van. Egyébként bejelentkezéssel dolgozik és mindig tartja az idõt.
Dr. Gimesrõl annyit tudok, hogy remek szakember, pénz?? passz
Dr. Takács valóban az I-en volt. Jó szakember, csak hétvégeken állítólag nem elérhetõ(?)
Zsofka
zsofka

Szia Jutka!
Bocsi hogy még nem hívtam,de eléggé összejött most minden.
De nem felejtettem el!
A szülésznõm Dömötör Margit volt,õt a dokim mutatta be nekem.
(Feljebb írtam róla)
Nagyon rendes volt,azt mondta bármikor hívhatom.
(Egyszer sikerült is hajnali 4kor felébresztenem,mert azt hittem szülök,közben csak a nyákdugó távozott.Persze másnapra meg is lett a baba.)
Az hogy hétvégén nem elérhetõ,nem tudom.
Nekem még nem volt rá szükségem.
De szerintem bármi van,lehet hívni.
Õ is idõpontot ad,de mindig kell egy picit várni rá.
Ha épp mûtõben van,talán többet.
De ez minden orvossal elõfordulhat.
Magánrendelõje volt.Már nincs.
Holnap megpróbálom elérni.
pusz,mariann
zmariann

Sziasztok!
Köszi a sok hozzászolást!
Mariann!
A dokid a tel. számát is megadja majd? Nem mondtad meg még pénz kérdést! Mondj már valami kb. legalább.
Zsofka!
A dokira/Melczer/ halványan emlékszem még Ö irta meg a zárojelentésem anno. Gondolom nála is csak du. van rendelés a magánrendelöbe.Ez sajnos a fö probléma nálam.
Köszi sziasztok: Jutka
khjutka

Sziasztok!
Még egy kérdés a dokik foglalkoznak nem terhesekkel is ugye? Mi még most szeretnék 2. gyereket összehozni de kellene egy alapos kivizsgálás vagy valami.
Sziasztok Jutka
khjutka

Másikmelinda!
Már nem emlékszem a pontos összegre, meg nem is én adtam, hanem a férjem. Állítólag az a szokás, hogy varratszedésnél adja az anyuka (nõvérke kézségesen el is tûnik egy idõre a szobából), de mi nem ezt választottuk. Amikor bejött értünk a férjem, akkor ment be az orvoshoz egy borítékkal, egy csokor virággal és egy borítékkal pedig megkereste a szülésznõt. Az elsõ szülésemnél még sokkal kevesebbet kapott a szülésznõ, de a másodiknál már csak alig kevesebbet.:-)
Ha érdekel a pontos összeg adj emilt és addigra megkérdem a férjemet.
Éva
Névtelen

Szia Mariann!

Azt nem tudom, h. a te orvosod normális-e vagy sem.
Én általában nem tartom normálisnak a szituációt, h. ne lehessen megkérdezni az orvost bármirõl. Ha már amúgy is meglehetõsen "intim" kapcsolatba kerülsz vele, akkor talán a piszkos anyagiakról is lehet vele beszélni. De persze ez egy magánrendelésen természetes, hiszen ott van árlista. Míg egy kórházi rendelésen mégsem mondhatja azt az orvos, h. nálam ennyi és ennyi a tarifa. Viszont mindenki tisztában van azzal, h. nem csak a tb állja a számlát.

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Mariann!

Nem tudok e-mailt küldeni! Amin küldted a levelet az jo?

Szoni!
Még mindig nem irtál!

Sziasztok Jutka
khjutka

Szia Jutka!
Jó a cím,azért ideírom.
Puszi,Mariann
mariann.zombik@chello.hu
zmariann

Mariann!

Nem hiszed el leglább 3 levelet probáltam elküldeni de az outlookot nem szereti a régi levelezöm, ugyhogy vmit kénytelen vagyok kitalálni.
Probálkozok!
Szia Jutka
khjutka

Szia Jutka!
Akkor adok másik címet,hátha az sikerül!
petfree@freemail.hu
Mariann
zmariann

Szia Mariann!
Hát sajnos nem müködik a levelezöm.Pedig ugy szerettem volna veled 'beszélgetni' csak a technika ördöge...
Sajnos a dokival nem tudtam még felvenni a kapcsolatot, mert jön az adobevallási szezon és egy percre sem tudok elmozdulni az asztalom mellöl. A jövö honap közepéig biztos nem megy a dolog.Pedig szerettem volna nagyon elmenni.
Szerinted a nagyon problémásokkal is fogalalkozik?
Szia Jutka
Hát már nem tudom mit találjak ki,hogy ne itt foglaljam a 'magánügyeimmel' a topicon a helyet, de te tényleg olyan rendes voltál és szeretném majd tudatni veled mi volt. Ugye nem baj?
khjutka

Sziasztok!

Jó régen nem jártam erre de most aktuális kérdésem lenne hozzátok.Múlt héten jártam az orvosomnál és rákérdeztem tudna-e szülésznõt ajánlani,mert ugye sose szültem még és nem igazán tudom hogyan mennek ezek a dolgok.
Mivel életem párja nem tudja eldönteni bejön-e velem,szeretném ha lenne ott velem valaki aki egy kicsit is ismerõs.(A várható idõpont március 24.)
Szóval a doki azt mondta hogy Zsoldosné Etát hívjam fel a szülõszobán és beszéljem meg vele a dolgokat.A kérdésem az lenne: közületek választott e már valaki szülésznõt és hogy zajlik az egész?
Szeretném ha akkor is bejönne ha esetleg akkor szülnék amikor õ nem dolgozik meg a gátvédelem is érdekelne.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!

Szia Tünde!

Remélem a te pocakod már jobban van!Nekem a múlt csütörtökön azt mondta a dokim hogy a külsõ méhszáj megrövidült és még mindig nagyon ingerlékeny a pocim.Ha úgy érzem hogy túl sokáig tartanak és túl gyakran jönnek ezek a keményedésekirány a kórház.
Iszom egyébként a magnéziumot de akármilyen hülyén hangzik hasmenésem van tõle.
Ami zavar az orvosomnál hogy nem adta meg a mobilszámát ,csak a kórházi és az otthoni számát tudom.Mi lesz ha baj esetén nem tudjuk elérni?!
Neked mi a tapasztalatod az orvosoddal?Pl. az UH-nál bevisz hamarabb?
Bocs hogy hosszú lettem.
Minden jót neked és jó pocakosodást!!!

Ha bárki hozzá tud szólni a kérdéseimhez elõre is köszi.
Forgi

Sziasztok !

Én 2000 decemberében szültem a fiamat a II. Nõi Klinikán és csupa jó tapasztalotom volt, majdnem. Most várom a második babámat, augusztusban fog születni, és szintén ott fogom szülni, remélhetõleg már az új szülészeten. Szóval igazából én csak a terhes pathologián egy nõvérrel nem voltam megelégedve, de õt legszívesebben elküldtem volna melegebb éghajlatra, ha még lett volna rá idõm. Már javában vajudtam, õ meg azt mondta nem fájhat annyira és ne szenvedjek, aludjak. 3 perces fájásokkal, és, hogy ne zavarjam a szobatársaimat, mert nem tudnak aludni. Aztán miután elõkészített, beöntés, borotválás, közölte, hogy jó lenne, ha 10 perc alatt elkészülnék, plussz össze is pakolnék.aztán felkísért a szülõszobába, ami abból állt, hogy én cipeltem a cuccaimat, õ meg hozta a korlapot. szerencsére fennt megszabadultam tõle és onnan minden rendben volt. Tetszett, hogy mindenki, aki vizsgált megkérdezte, hogy megteheti e. Nagyon szimpatikus volt a szülésznõ is, ha csak lehet, most mint válsztott szülésznõnél ismét nála szeretnék szülni. A dokim fantasztikus. Mindig volt/van rám ideje, bármilyen "hülyeségnek" tûnõ kérdéssel is zaklathatom, amikor akarom. Ha gond van hívhatom hétvégén, este, ünnepeken is. Nagyon körültekintõ, óvatos. Csak akkor kellett rá várnom, ha közbe jött egy szülés, de ilyenkor az ember szívesen vár, mert én sem örülnék, ha szülés közben otthagyna. Végig ott volt. Õ maga csinálja az UH-t, nem kell órákat sorban ülni.
Nem akarok sokat írni. Csak még a Jancsó dr-nõrõl. Csupa-csupa jót. Valaki kérdezte, még ott van, csütörtökönként rendel délelõtt és telefonon kell bejelentkezni. Nálunk õ vette észre a fiam ételallergiáját. Nélküle ez még mindig gond lenne nálunk. Ha valakit esetleg érdekel valami bõvebben, szívesen írok.
Reszti
reszti

Sziasztok!
Reszti,ki az orvosod?És a szülésznõd?
Én 2001 februárban szültem,nekem hála semmi bajom nem volt senkivel.Még most sem tudom miért kívánkozok visszamenni idõben arra a pár napra amit ott töltöttem,pedig iszonyú sokat szenvedtem.Mindezek ellenére is jó visszagondolnom mindenre.(?)

Jutka!
Szerintem beszéld meg az orvossal hogy Te mit vársz tõle,és majd megmondja hogy Õ mit tud nyújtani.Van olyan rendes hogy megmondja hogy mire készülj.(Értem ezalatt hogy mikor hívhatod,foglalkozik-e a problémáiddal meg stb.)
De szerintem sima ügy.

Frogi!
Egy szülésznõ mindenképp ott van a vajúdásnál,és a szülésnél.Hogy ez a választott szülésznõd,az rajtad múlik.
Engem õ is megvizsgált,a borotválást is õ csinálta,és a magzatburkot is õ repesztette meg.Szerintem talán még fontosabb egy szülésznõ,mint az orvos.Nekem a dokim ajánlotta,és nagyon aranyos volt.Szülés elött megmutatta a szülõszobát,elmondta mi hogy zajlik,és kérdezhettem is tõle egy csomó dolgot.Ja és megadta a telefonszámát,hogy bármi van ,hívjam.Akármikor.(ez meg is történt hajnali 4kor)
Szóval szerintem jó az ha nem egy idegen foglalkozik veled.
Ha meg nem megy be veled senki,akkor meg pláne.
Remélem valamennyire kiigazodsz a dolgokon.

Várom a fejleményeket!
Puszi,Mariann
zmariann

Szia Mariann!

Tudom hogy ott lesz egy szülésznõ,csak szeretnék vele elõbb találkozni és feltenni neki a kérdéseimet.
Te hogy oldottad meg a találkozót:bementél hozzá elõzetes telefonos egyeztetés után és õ mindent végigmutogatott?
Mivel tulajdonképpen miskolci vagyok,nem biztos hogy mondjuk az anyósom pont itt lesz mikor szülök és úgy érzem muszáj hogy legyen velem valaki akit ismerek.Veled bement a párod?
Az enyém nagyon vacilál de lehet avégén mégis erõt vesz magán.

Továbbra is várom a tapasztalataitokat

Forgi
Forgi

Szia Frogi!
Engem a dokim felküldött hozzá a szülészetre,és rögtön meg is mutatott mindent,és kérdezhettem is.
A párom nem jött be,mert kórháziszonya van.
A barátnõm bejött,de csak a vajúdóig lehetett velem,mert császár lett a vége.(sajnos)
De nagyon jó volt hogy velem volt!
Nem is gondoltam,mit jelent egy vizes zsepivel megtörölni a homlokom.Nagyon jól esett!Én a következõ szülésemhez is elhívom.
Puszi,Mariann
zmariann

Szia Mariann,

Küldtem Neked mailt. Remélem megkapod. Nekem a csecsemõsökkel is nagyon jó volt a tapasztalatom és a gyerekágyas nõvérekkel is. Mindenki mindenben segített. A szobánkban mindenkit megtanítottak szoptatni, ha fájt valakinek a melle jöttek, folyamatosan fejték, mindent megtettek. Én is sokat gondoltam vissza arra a pár napra és a gondok ellenére gondtalanok voltak azok a napok. Tudtam, hogy jó helyen vagyok és minden kérdésre választ kapok azonnal. Kíváncsi vagyok másodszorra mi lesz más. Sok mindent szeretnék másképp, ha lehet szeretnég gátvédelemmel szülni, persze nem mindenáron, szeretnék szülésznõt választani, szeretnék már a szülõszobán szoptatni és ha lehet szeretnék sétálni vajudás közben. Sajnos elsõre végig a CTG-n kellett lennem, mert a fiam rosszul viselkedett. Markolászta a köldökzsinórt, de ezt nem lehetett tudni, így néha kihagyott a szívhang.
Szia, Reszti
reszti

Sziasztok!

Ismeri valaki Dr. Szabó Istvánt? Ha igen, mi a véleményetek Róla? Köszi a válaszokat!
Névtelen

Sziasztok!

Vasárnap voltam benn a klinikán. Megnéztem a vajúdót és a szülõszobát. Sajnos az új szülészetet még nem adták át.
Reszti! Ha igaz áprilisban adják át, tehát neked már van reményed a szép körülményekhez is.

A szülõszobában 3 ágy van, a vajúdóban - ha jól számoltam - 5 ágy. A vajúdóban van nagy labda, s ha nincs baj a szívhanggal, akkor még sétálgatni is lehet.

A szülés után rögtön a hasadra teszik a babát. Ha bent van az apuka, akkor õ mehet a fürdetésre is. Az örzõbe is bejöhet az apuka, ahova - ha minden OK - a babucit is beadják. Tehát már az elsõ 2 órát is veled tölti.
Ha nagyon fáradt vagy, akkor az elsõ néhány órát a baba töltheti a csecsemõosztályon is, amíg te egy kicsit kipihened magad.

Inni és enni nem lehet a vajúdóban. Kivéve a szõlõcukor, ami energiát ad. Viszont az örzõben már lehet és érdemes is sok folyadékot fogyasztani, valamint enni is szabad. Lehet bevinni bármit. Ilyenkor még lehet savasakat is inni. Sokat úgysem kíván az ember, de egy kis keksz, vagy ropi mindenképpen jól fog jönni.

Szerintem jó, ha bent van az apuka. A fejnél áll, így a "véres" részekbõl nem sokat lát. Bármikor leülhet a sarokban lévõ székre, vagy kimehet. Szerintem beszéljétek meg, hogy egyáltalán nem baj, ha bármikor ki megy.

Az tény, hogy a császárnál nem lehet bent kívülálló. Külön van császáros mûtõ. Ott nem jártam, remélem, nem is fogok. Kép

A vajúdóból a kisérõnek csak akkor kell kimennie, ha vizsgálat van. Vagy ha éppen pihenne egy keveset. Kép

A kórtermek 5 ágyasak és választani kell, hogy 24 órás babás szobát, vagy olyan szobában kérsz elhelyezést, ahol éjszaka nincs veled a baba. A kórterembe látogató nem mehet be. A babucik a látogatókhoz kivihetõk.
Sajnos egyágyas szoba csak a nõgyógyászaton van, s elég problémás hozzájutni.

Kb. 5 napot kell bent tölteni. A varratszedés az utolsó napon van.

Betétet és pelenkát érdemes vinni magaddal, mivel abból nem mindig van elegendõ. Viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy a babucinak kell-e ruhácskákat bevinni. Mivel vannak olyan kórházak, ahova kell babaruhát vinni. Az információt igyekszem beszerezni.

Én is utálom a kórházakat, így nagyon jó volt látni, hogy hová kell menni és mire számíthat az ember. Biztos sokat számít egy szebb környezet, de számomra sokkal fontosabb a szakmai hozzáértés. Ezidáig nem csalódtam.
Az orvosomban maximálisan bízom. A szülésznõ pedig egy tündér volt. Megadta a telefonszámát. Így azonnal hívhatom, ha bemegyek. Végig velem lesz.

Olyan kevés van már hátra. Egyre inkább izgulok. Kép

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Én jártam a császáros mûtõben, sajnos. Oda tényleg nem jöhetett be az apuka, de a baba fürdetésénél ott lehetett.
Én 2000-ben szültem, akkor adtak ruhát a babáknak.
És már megengedik, hogy kividd a babát a látogatók közé? Akkoriban még csak az üvegen át, látogatás végén mutathattuk meg. (Mondjuk annyi ember közé, a társalgóba nem is szívesen vittem volna.)
kriszi

Sziasztok!

Tünde!
Köszi hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat!Én is megkaptam a szülésznõ telefonszámát akit az orvosom ajánlott,a napokban felhívom és megbeszélek vele egy randevút.Majd én is megírom mit beszéltünk.Az új szülészetrõl azt hallottam hogy csak áprilisban adják át.

Forgi
Forgi

Szia Kriszi!
Sajnos kivihetik a babákat.
Én tavaly februárban szültem.Igaz nem mindegyik csecsemõs nõvér nézte jó szemmel hogy kiviszik a babákat a sok ember közé.Igazuk is van,szegény pici baba,épp hogy megszületik,annyi idegen dolog van neki,és még az a sok ember is.Ki tudja éppen ki beteg vagy stb...
Én olyat is láttam,hogy a pici babát ott simogatták.Mosdó nincs ott ahol kezet lehet mosni,ki bkv vel jön,mennyi koszos ember után fogdossa a kapaszkodót meg egyebet.És ezek után jön a pici baba.
Biztos velem van a baj,de én már alig vártam hogy elmenjenek a látogatók,hogy be tudjam tolni a babámat etetésre.(az elején nem hagyták nálam a császár miatt)
Ezen én biztos változtatnék,hogy ne az embereken keresztül lehessen csak bevinni a szobákba a babákat.

Tünde!
Babaruhát nem kell vinni,csak amikor kiengednek.

Sziasztok,
Mariann
zmariann

Sziasztok!

Nekem is Gimes az orvosom. Tényleg nem lehet mézédesnek nevezni a modorát, de nekem az a benyomásom, hogy abszolút profi és korrekt - és szerintem ez számít. A sógornőm ajánlotta, ő nála szült császárral. (Állítólag abban is jó, hogy régóta hiába próbálkozóknak is "összehozza" a gyereket.)
Egyszer voltam a magánrendelőjében, kétszer ultrahangon a klinikán - tényleg elég sokat kell várni. Mivel még "friss" vagyok, a szülőszoba, ilyesmi még elég távol van tőlem.
Örülök, hogy van ez a topic!!!

Üdv:
Zita
ParaZita

Kedves Zita!

Légy üdvözölve köztünk! Nekem is Dr.Gimes az orvosom, de sajna még nem vagyok kismama, csak most hagytam abba a gyógyszert és ajánlotta várjak még egy pár hónapot és meglátjuk.. Õ igazi szakember és lehet rá számítani. Én nagyon megbízom benne. Megírnád kérlek, hogy hol van a magánrendelõje?
Köszi
M.B.
M.B.

M:BKép
Bocsi, de mire gondoltál E. rovatában? Nem tudom végigolvasni a HIETE-s topicot, mert kevés az idõm...Magánban is megírhatodKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok !
Tünde, babaruhát nem kell vinni, sõt nem is ajánlják, nehogy keveredjen a kórházival, csak a hazahozatalhoz.
Kivinni mi is kivihettük a babákat, de nem szabadott hozzájuk nyúlni, csak az anyáknak. Hozzám sosem látogatási idõben jöttek, mert akkor tényleg sokan vannak és dohányosok is. De bármikor be lehet menni a látogatóknak és beszólnak a kórterembe a nõvérek. Napközben, fõleg délelõtt kevés a látogató. Szerencsére, amikor én voltam mindig volt elég betét. A kórházi sokkal kényelmesebb, mint amiket kapni lehet.(szerintem)
Remélem tényleg átadják az új szülõszobákat. Mikor az elsõ babát vártam, akkor is úgy volt, hogy már az újban fogok szülni, de, mint kiderült becsõdölt a vállalkozó.
Sziasztok,Reszti
reszti

Szia, kedves M.B.!

Dr. Gimes magánrendelőjének cime Erzsébet krt. 30. (a 4-6. villamos Wesselényi utcai megállójánál), szerdán du. kb. 3/4 4-től szokott ott lenni.
Kéz-lábtörést a kisbaba-projecthez!

Zita
ParaZita

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a babaruhás tapasztalatokat. Közben én is megkérdeztem, hogy kell-e. Nem kell, de aki akar az a 24 órás room-in-be vihet magának. Azt hiszem nem nekem megteszi a kórházi is.

A babákat tényleg ki lehet vinni. De én sem örülök neki. Azt hiszem megpróbálok egyágyas szobába kerülni. Oda bejöhet az apuka. A látogatók számát pedig egyszerûen korlátozni fogom. Jöjjenek majd inkább lakásra. A barátokat megkértem, hogy ne jöjjenek be a kórházba. Anyum úgy is délelött fog jönni, hogy ebédet hozzon. Az apuka szülei pedig délután. A kaja számomra azért fontos, mert rendkívül válogatós vagyok, és a kórházi kosztot biztos nem eszem meg. Legalábbis a fõtt ételt. Mondtam is az anyámnak, hogy ha én ilyen finnyás vagyok, milyen finnyás lesz majd a gyerkõc. Kép

Elvileg már csak 2-3 hetem van hátra. Igérem beszámolok az élményrõl.

Az új szülészetet - tudomásom szerinti is - áprilisban adják át.

Mindenkinek jó pocakosodást. Aki még nem pocakosodik, annak mielõbbi sikert hozzá!

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

sziasztok!

Tünde, szerintem a reggeli sem fog neked tetszeni. gondolok itt a fél szelet Vadász felvágottra egy szottyadt zsömlével, vagy a kifli minilekvárral-ra.
Iszonyú!
Vitess magadnak sok gyümölcsöt és gyümölcslét, és mindent amit szeretnél enni. Én néha arra gondoltam, hogy nem is kéne kaját adniuk, csak pénzkidobás az egész, vagy egyeztetni kéne, hogy ki nem kér, és abból a pénzbõl rendes ennivalót adni annak, akinek nem tudnak otthonról hozni...
P. Éva
Névtelen

Köszi Zita az infot!

M.B.
M.B.

Tünde,
szerintem ne blazírozz az egyágyas szobára, mert az csak a nõi osztályon van, és csak akkor kerülsz oda, ha valami csúnya fertõzõ betegséged van, akkor meg úgysem lehetsz együtt a babával. Amúgy mindenképpen a gyerekágyas szobára kerülsz. Nekem volt szerencsém 2 hétig élvezni a nõi osztály vendégszeretetét, és csak egy alkalommal került be egy kismama, mert hányt meg hasmenése volt, de egy nap után hazaengedték.
A nõi osztályon nem tudják biztosítani azt a figyelmet, meg higiéniát, amire a babának szüksége van (kb hetente 1X takarítanak, legyen elég ennyi)
A gyerekágyas osztályon 5 ágyas szobák vannak, de nincs túlzsúfolva, amikor szülõszobalátogatáson voltam, kb 2-en voltak egy szobában. Fizetõs kategória tudtommal nincs.

Lola
Lola

Sziasztok!

Éva!
Tetszik az ötlet! Kép Bár a kifli minilekvárral még határeset. Fõleg, hogy nem igazán szoktam reggelizni. Illetve arra még hajlandó is lennék, hogy a büfében vegyek reggelit (bár nem olcsó). Kép

Lola!
Az orvosommal egyezkedtem, hogy bizonyos körülmények között engedélyezik, hogy babával egyágyas szobába kerülj a nõi osztályon. Persze azt a néhány napot kibírja az ember az 5 ágyasban is, fõleg, ha nincsenek sokan. Inkább az apuka végett választanám, mert szeretne minél többet velünk lenne már az elsõ pillanattól. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

"bizonyos körülmények között" ? Kinek kell fizetni és mennyit?
Névtelen

Kedves Névtelen!

Alapítványi befizetéssel, elõre megállapodott összeggel. A legfontosabb körülmény, hogy legyen üres szoba. Kép Ezt ugyebár, ha csak nem elõre ütemezett császármetszésrõl van szó, elég nehéz elõre lefoglalni, mint egy szállodai szobát.

Tünde
gtunde (gtunde)

Tünde,
én mindezek ellenére nem javasolnám, hogy a nõi osztályon szállásoltasd el magad. Mint említettem, ott nem olyan nagy a higiénia, mint a gyerekágyas osztályon. Arról nem is beszélve, hogy bárki bejárhat egész nap az osztályra. Amikor ott feküdtem rendszeresen bejárt egy férfi, aki mobilokat, stb lopott, egészen addig, amíg tõlem próbált meg lenyúlni egy discmant, amikot aztám a férjem, meg az öcsém elkapta. De ezután sem mondható az, hogy a nõvérek jobban figyeltek volna, hogy ki miért jön be az osztályra. Szóval jobb a békesség.
Lola
Lola

Szia Lola!

Mivel nem sok esély van rá, nem is élem bele magam igazán. Kép Semmi nem fog ezen múlni.
Nagyon köszönöm az infókat. Meggondolom. Kép
Végül lehet, hogy a gyerekágyas osztályon sem lesznek sokan, s egyedül leszek egy szobában. Kép
Majd megírom az élményeimet!

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Én is plusz infókat szeretnék beszerezni Tõletek... Nekem dr. Vermes Gábor az orvosom.
Ismeritek? Milyennek tartjátok?
Köszi a válaszokat.
Krizsi
krizsi

Kedves MB, Gimes dr. nem szerepelt a listán.
névtelen

Sziasztok!

Február 24-én megszületett a pici fiam, Roland.

Megosztanám veletek a kórházi élményeimet, röviden a lényegrõl:

1. 10 óra vajúdás után császármetszéssel született meg a fiacskám. Altatásban. Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz. Egyformán féltem mind az altatástól, mind a gerinctájéki érzéstelenítéstõl.

2. Az örzõbe bejöhettek a látogatók és a babát is behozták rögtön utánam, illetve szoptatáskor. A nõvérek kedvesek és szolgálatkészek voltak.

3. Gyerekágyas osztály: A nõvérek itt is kedvesek voltak. Nekem egy rossz szavam nem lehetett rájuk.

4. Csecsemõsök: Egy kivételével mind kedves és segítõkész volt. Bármit lehetett kérni, kérdezni. Maguktól csak egy kettõ adott több információt a kelleténél, de mindig szívesen válaszoltak a kérdésekre.

5. A látogatás: Hát az egy cirkusz. Középen van a lépcsõház. A lépcsõház egyik oldalán a csecsemõ osztály, a másik oldalán a gyerekágyas osztály. Látogató egyikbe sem mehet be. Viszont, ha át akarod vinni egyik osztályról a másikra a gyereket, akkor ugyebár a közös légtéren keresztül kell ezt megtenned. Az apuka nem fogdoshatja a gyereket. Igaz, hogy õ elöbb fogta a meztelen lábacskáját, semmint én láttam volna. Igaz, hogy õ vitte le személyesen a csecsemõosztályra és õ hozta vissza az örzõbe megmutatni. De az alatt a néhány nap alatt, csak lopva fogdoshatta meg a lábacskáját. A látogatási idõben 4-6 között a gyerekágyas osztály étkezõrészébe bárki bemehet, s akkor odatolják a kicsiket. Igaz felvenni nem lehet. De ez sem túl steril kialakítás. Egyszóval szerintem valami hihetetlen zûrzavar van a látogatás szabályait tekintve.

5. Kórtermek: Hõgutát lehet kapni. Legalább 27 fok van a szobában. 5 ágyasak, 1 fürdõvel és wc-vel. Szerintem az 1 fürdõ kevés az 5 embernek. WC-re többnyire a folyosóra jártam. Elkeserítõbb volt számomra a szobatársak hozzáállása. Mivel az én kicsim nem egy csendes gyerkõc, s igencsak jó hangerõvel áldotta meg a sors. Kaptam is beszólást, mert csak én tartottam kint éjszakára a gyerket. Szerintem jobban kellene szeparálni 12 órás és 24 órás room-in-re.

6. Mindent egybe vetve szerencsés voltam, mivel 1 hét helyett már az 5. napon hazajöhettem. Az orvosommal, a szülésznõvel maximálisan elégedett vagyok. A szobatársak csodálkoztak, hogy a szülésznõ többször is meglátogatott, megnézte a gyereket. Tanácsokkal látott el.

7. Amíg bent voltam, a szobatársaktól panaszt nem hallottam egyik orvosra sem. Szakmailag mindenki elégedett volt.

Tünde

Ja és teljesen teltház volt az egész osztályon!
gtunde (gtunde)

Szia Tünde!

Nagyon vártam már hogy hírt adj magatokról!!!
Sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz és remélem jól vagytok mind a ketten.Már nekem sincs sok hátra,jövõ vasárnapra azaz március 24-re vagyok kiírva.
Mégegyszer sok puszi így ismeretlenül

Forgi
Forgi

Forgi,
láttam, hogy te is Pajor doktornál fogsz szülni (én is, csak kb egy hónap múlva). Megírnád a tapasztalataidat róla? Ha nem publikus, akkor magánba? E-mail címem: melinda@fw.hu.
Elõre is köszönöm.
Lola
Lola

Szia Forgi!

Köszönöm!

Szurkolok neked.
A kórházban ne törõdj senkivel, csak magaddal és a babucival. Tényleg ne légy tekintettel másokra. Azért van a room-in, hogy te és a baba jól érezze magát! Próbált mielõbb "megszerezni" a babát.

Ha bármiben segíthetek, akkor keress meg akár privátban is. tgazdag@freemail.hu

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Tünde!

Én is szeretnék gratulálni a pici fiadhoz.
Azt írtad, hogy az orvosokkal minden rendben volt, kikrõl hallottál esetleg pozitív véleményt?
Te egyébként kinél szültél? Volt fogadott szülésznõd és ha igen, ki volt?
Elõre is köszönöm a válaszodat!

Szia

Szilvi
bszilvi

Szia Tünde,

Gratulálok a kicsihez, és nagyon kedves töled, hogy vetted a fáradságot a tapasztalataid közreadásához!

Forgi,

Drukkolok! Neked már nem kell sokáig várnod...

Üdv mindenkinek:

Zita
ParaZita

Sziasztok!!!

Kedves Lola!
Pajor nagyon rendes(egyébként már professzor)velem mindig nagyon kedves volt.Alaposan kivizsgáltatott mivel nekem már volt két elhalt terhességem és õ mint kutató egy hematológussal ezzel is foglalkozik.
Ami nagyon rosszul érintett hogy pénteken este elutazik és én vasárnapra vagyok kiírva!!!
Nagyon szeretném ha addig kibújna ez a gyerek!
Azt mondta Sebestyén doktorral megbeszélte hogy vegyen át ha akkor szülnék amikor nincs itthon.
Tud valaki valamit róla?Gyorsan írjátok meg mert sürgõs!!!

Zita!
Köszi a drukkolást,rám is fér mert nagyon be vagyok tojva.

Írjatok valami biztatót légyszi-légyszi!!!

Forgi
Forgi

Szia Forgi,

Ne izgulj, minden rendben lesz! Próbálj beszélni a babával, hogy igyekezzen egy kicsit!
Különben a Klinikában épp az a jó, hogy ha éppen nincs ott az orvosod, akkor sem az van, hogy kapkodni kell fűhöz-fához, hanem ott van még egy csomó másik jó szakember.
Sebestyén doktor nem ismerem, de ha az orvosod bízik benne, akkor szerintem nincs okod aggodalomra.

Kitartás,

Zita
ParaZita

Kedves Forgi!

Azt írták a nálunk tapasztaltabb anyukák,hogy be szokott jönni, ha megbeszéled a gyerkõccel, hogy mikor jöjjön. Próbálkozz vele, hátha bejön!
Én mindenesetre nagyon szorítok nektek!
Gyors és lehetõleg könnyû szülést kívánok és nagyon várunk vissza a tapasztalatokkal.

Sok kitartást kívánok neked!

Puszi

Szilvi
bszilvi

Forgi,
nekem is a Sebestyén dokit mondta, hogy õt keressem, ha esetleg a hétvégét találnék szülni. Pajor doktor azt mondta róla, hogy szúrós szemû, de szakmailag nagyon jó, ezért szokta rábízni a problémás betegeit (mint pl. én is). Egy másik kismama ezzel szemben azt mondta, hogy ha jót akarok magamnak, akkor inkább nem szülök a hétvégén. (Persze én még csak a 36. héten vagyok, így nem valószínû, hogy most fogok szülni.)
Végül is a Pajor doki csak 4 napra utazott el, talán kivárja a babád, amíg visszajön. Egyébként meg legfeljebb ha mégis szülnél, még mindig megcsinálhatod azt (legalábbis szerintem), hogy amikor bemész a kórházba, megnézed magadnak az ügyeletes dokit (általában a fiatalabb orvosok azok, és eddig csak jó tapasztalataim vannak velük, pedig már néhányszor volt szerencsém találkozni velük), szóval egyszerûen nem hivatod be a Sebestyén doktort.

Drukkolunk neked! Márcsak azért is jó lenne, ha a Pajor doktornál szülnél, hogy megoszthasd a tapasztalataidat velem (ez az én önzõ szempontom)! Minden rendben lesz, akkor is ha mégis Sebedtyén doki vezeti le a szülést. Biztos van oka, hogy õneki ad át bennünket a dokink, nem igaz? Én megbízom a döntésében.

Várjuk a híreket.
Lola
Lola

Szia Forgi!

Az én dokimnak (Gimes Gábor) Sebestyén az állandó helyettese. Én tavaly szeptember elejére voltam kiírva, és a dokim augusztus végén hosszú elutazást tervezett. Mivel Sebestyénröl (egész pontosan a modoráról, a stílusáról!) nagyon rosszakat hallottam (több helyröl is), ezért mást kerestem helyettesnek magamnak. Végül úgy alakult, hogy Gimesnél szültem, de Sebestyén vette ki a varratokat. Bevallom, nagyon szimpatikus volt, és legközelebb már örülnék, ha ö lenne a helyettes. Úgy érzem, nagyon meg tudnék bízni benne.

Szile
Szile

Kedves Szile,

Milyen Gimes szülésnél (meg általában)? Én még csak 14. hetes vagyok, eddig jók voltak a tapasztalataim: alapos, lelkiismeretes, és a modorával sem volt semmi bajom.
Ha gondolod, irj privátban: parazita@freemail.hu
Elöre is köszi!

Zita
ParaZita

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?