Sziasztok,
Úgy fest, hogy egyre korábban kelek..
Ma már sikerült 4:48-kor kimásznom az ágyból (ekkor már fél órája forgolódtam, kényelmetlen volt, pukizni kellett és folyt rólam a víz..).
Adri77:
Nekem a bal kezem szokott hasonlóan kinézni
A slussz poén benne az, hogy mindig egy ugyanazon ponton szúrnak és már olyan vékony ott a bőröm, hogy más a színe alapból is egy apró ponton
Márti:
Én is hasonlóan érzek, mint te. Talán azért is, mert nekem is megvan az a tudat, hogy ha nem császárral születek, akkor anyu deréktól lefelé béna lesz, én pedig állami gondozásba kerülök, mert ugye apám lefércelt amikor anyu terhes volt velem (6 év házasság után), igy egyedül volt, mint a kisujjam.. Anyu ugyanis csípőficamos. Ami önmagában nem lenne akkora nagy baj, de gyerekkorában pertesze volt (Sygnum szerintem tudja mi az). Aggódott is, hogy én is ficamos ne legyek, de nem lettem szerencsére
Meg addigra az orvostudomány is eljutott addig, hogy gyógyítani tudják könnyen csecsemőkorban. Amikor anyu kicsi volt ezt még nem szürték, mint most.. ha szürték volna és a mai módszereket ismerik, akkor neki sem lenne (szóval ez egy enyhe fokú ficam, a problémája manapság inkább az, hogy pockopást okoz).
A messze lévő korház témához:
Ha belegondoltok, egy normális szülés esetén ha időben észreveszi az ember és nincs komplikáció, akkor órái vannak, hogy beérjen.. még Győrbe is leérünk másfél óra alatt innen Budapestről, szóval nem olyan vészes
Persze könnyebb a 11.-ből a 7. kerületbe eljutni (mert az csak 15-20 perc), vagy a helyi korházhoz, ami 5 perc autóval (beüléssel és parkolással együtt
).. de végül is nem kivitelezhetetlen az sem, hogy az ember Szegedről Budapestre jöjjön szülni.. csak jól felkészültnek kell lenni arra az esetre, ha azonnal menni kell
Mj__Móni:
Az anya gyerek kapcsolatot a kontaktus határozza meg. A szakirodalom is azt mondja meg az okosok is, hogy fontos a születés utáni kontaktus, de hozzáteszi minden szakirodalom, hogy nem ez határozza meg az anya-gyermek kapcsolatot, mert ugyanaz a kontaktus kialakítható 2-3 nap csúszással is. A lényeg azon van, hogy sok bennsőséges időt töltsenek együtt - szoptatás, etetés, tisztálkodás, ölelgetés. Szóval igen, ez hozzáállás kérdése. Aki azt hiszi, hogy a császár miatt nem jó a kapcsolata a gyerekével az magának is hazudik imho
SündidiZsebi:
Azért vannak előítéletek a császárosokkal szemben, mert néhány elvetelmült nő kitalálta, hogy az igazi szülés az hüvelyi úton történik és aki császárral szül, az nem is igazán szül.. sőt van olyan ember is, aki meg van róla győződve, hogy már az is hiba, ha valaki EDA-t kér, mert akkor nem éli át azt a természetes érzést közben. Unokatesómnak van egy barátnője, aki ezt az elvet vallja és egyszer emiatt úgy tudom össze is vesztek, mert unokatesóm EDA-t kért mindkét szüléséhez (a másodiknál a baba volt a gyorsabb
). A sors iróniája, hogy a csajnak mindkét gyereke faros volt eddig és császározták
BKriszta:
Ezer hatalmas drukk neked!
Lányok kérdés: a korházi pakkba mit szokás pakolni? Május előtt én is összepakolom, mert nem lesz időm rá, aztán nehogy valami gáz legyen..
Zsebi:
Gát zuhanyzása hideg vizzel? Bizarr
Mondjuk azon nem lepődök meg, hogy kívánod, a joghurtos tampon után
Rokica:
Lehet, hogy nekem azért nincs vádligörcsöm, mert heti 2 kiló banánt eszek?
Sygnum:
Én ezt az egészet még mindig nem értem. Először is azt, hogy ha ennyire szörnyü ott a helyzet, miért nem váltassz korházat? Gondolom nem csak az az egy korház van közel s távol a vidéken.
A másik pedig az, hogy olyan dologtól félsz, amire nincs is igazi tudományos magyarázat, csak találgatnak. Én pl. császárral születtem és imádok bújni.. Tudok mutatni neked legalább 15 embert, aki természetes úton született és sokkal kevésbé szereti az érintést, mint én.. pedig én egy elég ézékeny lelkü ember vagyok, akiben hamar nyomot hagynak dolgok. Szerintem ez nem egy megfelelően alátámasztott állítás. Ez egy statisztika. Az pedig hires a véletlenszerűségről és a tévedésekről. A gyerekednek semmi baja nem lesz attól, ha a csecsemősök vigyáznak rá, hidd el. Egyébként azt megjegyezném, hogy a babák 90%-a az első 24 órát végig is alussza, szóval felkeltegetni nem fogják a csecsemősök, hogy egyen igyon. Teletömni sem fogják. A szükséges mértékben adnak neki kiegészítést, ha nem vagy olyan állapotban, hogy szoptatni tudj. De hidd el, a korháznak sem érdeke, hogy tápszert adjon a babának, amikor ott van az anyja aki ingyen megszoptatja (a tápszer meg ugye pénzbe kerül). Mellesleg az egészségügyi törvényt nyugodtan magaddal viheted.. bár valószínüleg nem sokat fogsz vele elérni, mert könnyen azt mondhatják, hogy "maga nincs olyan állapotban orvosi szempontból". És erre te nem tudsz mit mondani. De azt nem hiszem el, hogy a 3-4. napban sem adnák oda a gyerekedet: a csecsemősöknek ott van még párszáz gyerek, örülnek, ha hazaküldhetnek a gyerekeddel együtt és nem kell veletek foglalkozniuk! Persze én sem örülnék neki ha ilyesmi kilátásaim lennének mint neked, de én magamat ismerve választanék egy másik korházat még akkor is ha utazni kell miatta 100 km-t.
Közben továbbolvastam.. azt sem hiszem, hogy igaz, hogy a császáros babákkal több a légzési probléma. Ez is csak egy statisztika.. és mint olyan, olyan oldalról közelítem meg, amilyenről akarom! Ha nagyon akarom ki tudom hozni az információk halmazából azt is, hogy a császáros babák egészségesebben születnek.. ami viszont igaz, hogy a császáros babák pl. szebbek, nem lesz csúcsos vagy lapos fejük, nem viseli meg őket a szülés gyötrelme és egy esetlegesen 20 órát vajúdott babához viszonyítva sokkal jobb esélyeik vannak arra, hogy ne legyen tüdőproblémájuk, vagy egyéb más bajuk.. szóval innen is meg lehet közelíteni.
Giggancs:
Ha lesznek kiskutyák és nem tudsz mit kezdeni egy szukával, szívesen elfogadom
A legfőbb bajunk most a kutyavásárlással az, hogy nincs 50 ezer Ft-unk jó helyről kutyát vásárolni, szar helyről pedig nem akarok (tudod, körülmények, tartás, stb). Engem nem hiszem, hogy zavarna, hogy a gyerek mellett vele is kell foglalkozni: Egyszerre is lehet sétáltatni a kettőt
Vanda:
Terhesen még MRI-t sem csinálnak (az mágneses), azzal a cimszóval, hogy "még nem tudjuk milyen hatással van az emberi magzatokra". El ne menj tüdőszűrésre! Én tudod mikor voltam utoljára? Kb. 18 évesen.. még sosem kaptam papírt, hogy mennem kéne, nem is mentem
Mea:
MOndtam én, hogy nem lesz baj! Gratulálok a kislányhoz
Pmama:
Szerintem egy faros gyereknél akkor sem engedélyezik a természetes szülést, ha nem hatalmas.. ugyanis a méretétől függetlenül azt nem tudják kiszámítani előre, hogy te mekkora vagy és az ő feje mekkora. Rizikó, hogy kifér-e. És ha nem micsinálnak?
Na megyek felkeltem apát
hanee (28+0)