Új privát üzeneted érkezett!

Az a baj az eü-vel, hogy protokollok szerint működik. Ami önmagában nem lenne gond, mert szükség van vmi rendszerre, de van, amikor attól el kellene térni. Csak sajnos sokszor olyan fafejűek az emberek, hogy erre nem képesek. Ilyenkor van szükség a páciens tiltakozására, amit meg ők nem mernek. Pedig joguk van nem beleegyezni vizsgálatokba, beavatkozásokba.

Kép
sygnum

Sziasztok!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A DRUKOKAT!
Itthon vagyok!
A méhnyak egyharmadára rövidült a mészély zárva de felpuhult!
Lili baba jól van,ma de volt Uh.vér és vizelet minden negativ!

Sokat kell pihenni,nem dolgozhatok 3*2magnézium,és
3*1/2 phipolpen.

Remélem mindenki jól van,puszi nektek:
Rita

rita77

Sziasztok!!!!

Minden ok volt Uh-n mindkét helyen a II.nőin a Bakos vizsgált de tök bunkó volt , nem is láttam a képernyőn a kicsit, ami szemben volt velem és nem mondott végig semmit csak a végén nyögte be halkan hogy nincs semmi baj.

Aztán átmentünk a Praxisba(Bartók Béla úton van)
4D-re.Ott tök jó, láttuk a babánkat mozogni, bár legtöbbször hátat fordított nekünk

ÉS SZINTE TUTI (150%) HOGY KISLÁNY!!!!!!!!!

Tök jó, örültünk neki mindketten

Megpróbálok fotót tenni róla

Mea
mea

Rita
Úgy örülök, hogy itt vagy, és aránylag minden oké. Ne törődj most semmivel, csak pihi, de az ezerrel!!!!! Amióta hallottam, hogy mi van veled, állandóan azt nézem, hogy keményedik-e a hasam. És tudod mi a borzasztó?! Keményedik. De lehet, hogy ez már pszichés. Megkérdezhetem, hogy te mit éreztél? Ne haragudj, hogy ilyen idióta kérdésem van, de annyira félek. Mindig attól izgulok, hogy nem fogom megérezni, ha baj van idő előtt (itt még nem a szülésre gondolok). Mert itt van a te eseted is. Időben bementél, és minden oké. Lilivel meg meg kell beszélni, hogy türelem, türelem....

Mea
Csak nem a Győrffy csinálta az uh.-ot a Praxisban? Csak azért kérdezem, mert a szombati talin pont ezen nevettünk a lányokkal, hogy ez az ő stílusa, hogy 150% és tuti... :-))
Egyébként annak nagyon örülök, hogy minden rendben van veletek. Gratula a kiscsajhoz! :-)))

Banett

Kép
banett

Banett!
Vasárnapról-Hétfőre éjjel keményedet(de az máskor is volt) de most szúrt a hasam alja is!És nagyon piszok érzés volt!De reggelre elmúlt!És csak biztonság kedvéért mentünk be!
Lili remélem kitartó lesz ma 1,30 becsülte az Uh.
Puszi:Rita

rita77

Na, ez megnyugtató volt. Én ilyet nem érzek. Jaj, de egy barom vagyok! Szóval, remélem érted, hogy gondoltam azt, hogy ez megnyugtató?!
Húúúú, már ilyen nagy lány!!! Vigyázz magatokra nagyon, de ezt fölösleges is mondanom!
Banett

Kép
banett

Jo estet lanyok!

Huha! hat nem semmi volt a mai termes, nem is sikerult az egeszet vegigolvasnom, inkabb csak "atfutottam". latom a csaszarral jo sok idot toltottetek. Hat bizony erdemes is jol atragni a temat. Jo volt latni a sokfele velemenyt, hijaba, erre valo a forum. Nagyon elvezem, hogy itt egy helyen akar elso kezbol tapasztalt dolgokat lehet olvasni. Sokkal jobb ez, mint egy cikk valahol a csaszarrol. Itt igazi mamik osztjak meg a tapasztalataikat es minden mas egyebet. Kép

Nyulacska,
Osszeveszni nem fogunk, ez biztos. Kép Abban egyet ertek, hogy a terhessegnek nem veletlenul annyi az ideje amennyi. De azert szerintem nem olyan veszelyes ha korabban jon a gyerek egy-ket hettel. En egyetlen embert ismerek, aki kereken 40 hetre szult. Lehet hogy csak korulottem van igy, hogy mindenki korabban szul es ez nem normalis egyebkent, de ahogy en elnezem a babakat, minden a legnagyobb rendben veluk. Kép Az egyertelmu, hogy a baba merete nem egyenesen aranyos a fejlettsegevel, sosem gondoltam maskepp. Nekem a csaszaron nem csaka sulya miatt kell gondolnom. Nagymamim 6 kiloval szuletett es rendes huvelyi uton, nem szokas a csaladban nagy gyerek miatt nyavajogni. Nekem a csaszarra azert kell gondolnom, mert faros a kisasszony. elolvastam sok cikket a faros gyerekekrol es mindenhol azzal kezdik, hogy ha nagy a gyermek, akkor nem engedelyezik a faros szulest. Szoval ez mar egyertelmuen nem mehet, mar csak a megfordulasban remenykedhetem.

Rokica,
Jot mosolyogtam a koldok dolgon. nekem sem nagyon tetszik es vegigidegeskedtem miatta par napot, de nekem meg mindig nem fordult ki, bar szerintem mostmar ki fog. Nekem meg ami nagyon nem tetszik az a linea negra. Furcsanak tartom de mar kezdem megszokni. Apajat nem tunt ugy hogy zavarta volna, sot imadja azt hogy terhes vagyok. Sokat gondolkoztam azon, hogy ez nekik valoban tetszik-e vagy csak minket probalnak nyugtatni. Azt hiszem, ezt sosem fogjuk megtudni. Kép

Vanda,
Hat nekem pecseteltek a konyvbe, amikor elmentem eloszor ellenorzesre. Azota sajnos a bolcsesseg fogammal jo sokat voltam fogorvosnal. en sem rajongok erte, de muszaj. Epp holnap fogok bejelentkezni egy fogkopucolasra es polirozasra is. Jaj! Mar most utalom a kaparszast, de valoban, gyerek utan ugysem fogok eljutni, ugyhogy inkabb most essunk tul rajta es egy evig nyugtom lesz.

Az intim tornat en is jo otletnek tartom, ha csaszaros leszek, ha nem. Kép
Lanyok, egy kicsit mas tema...regen beszeltunk errol sokat, de en most ismet felhoznam...A teressegi csikokrol lenne szo...
Nekem a mellem teljesen tele van veluk. De komolyan, szinte nem is csikos, hanem az egesz voroses-narancssargas barna lett a bimboudvar korul egy jo 3 centis korben. Az mar szinte biztos, hogy a kivagott ruhakat elfelejthetem...Nagyon furcsa ott a bor, egyaltalan nem feszes. Engem iszonyatosan zavar. Utanaolvastam es azt irtak, hogy ez hormonalis. Hat nem tudom, csak azt hogy nagyon csunya. Kép Nalunk a csaladban senkinek, de tenyleg senkinek nincsenek terhessegi csikjai, ezert a noverem is rajtam szornyulkodik, hogy jaj szegenykem, mennyire rondak lettek. Kép Mar teljesen el vagyok keseredve. Apaja azt mondta, ot nem zavarja, de nekem mar hatalmas komplexusom kezd kialakulni. Van meg valakinek rajtam kivul ilyen? Mit tudtok vele kezdeni?

Pmama
pmama

Rita!
Örülök, hogy nagyjából rendben vagytok, csak tartsd be a pihenést! Ez a szúrás vészes volt? Tegnap este és ma én is hasonlókat érzek, de csak ha felkelek, aztán ahogy "bejáródok", elmúlik. Fekve meg semmi. Ugye nem ilyen volt? Kicsit megijedtem most, hogy olvastalak.

Mea!
Gratulálok a kislányhoz! Látod minden rendben van vele.

Pmama!
Még megfordulhat, beszéld meg vele.
Azért az a 6 kg nem semmi lehetett!
Engem is jobban zavar ez a hülye linea, mint a köldököm. Ami ugyan még nem fordult ki, de ki fog.
Sztem van olyan férfi, akinek tényleg tetszik várandósan is a párja. Az enyém is ilyen, én legalábbis őszintének érzem.
Nekem is szétrepedtek a cicijeim, de eddig még nem nagyon. Az én családomban minden nő így járt. Én először Avonnal, aztán Vichyvel, most meg Milupával kenem. Nem tudom mennyit segítenek. A masszázs és a puha kefével való átkefélés is segíthet, de vigyázz, keményedhet a pocid tőle!!! Én ezért azt nem csinálhatom.

Éva

Kép
sygnum

Lányok!
Akit érdekel, valahol olvastam, hogy május 1-én a National Geographic-on este 8-kor lesz egy dokumentumfilm (Anyák Napja alkalmából) a baba fejlődéséről, egészen a megtermékenyítéstől a szülésig. 4D-s és még más szupernek beharangozott felvételekkel.

Éva

Kép
sygnum

Sygnum!
Nem mert ez nem múlt el ha felálltam,hanem akkor is szúrt de anyira hogy össze görnyedtem!

A dokik szerint a front miatt volt meg,hogy ez már a harmadik baba!

Rita

rita77

Banett!Kép

De ő csináltaKép

Itt az ígért 4D-s kép

Kép

Mea
mea

Rita!
Akkor megnyugodtam, nekem nem ilyen. Úgy látszik csak kezdem érezni a súlyát. Én is a frontra gondoltam, nem is csináltam egész nap semmit. Még a boltba is úgy mentem, mint a csiga.

Mea!
Nem egészen "értem" a képet. Szemből van a törzse és profilból a buksija? Jól látom? Vagy eltakarja az arcának a felét?

Átnéztem az ikres topikba, Annamari babáinak ma sikerült szopizni először.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Intim torna: márciusban voltam Munkácsy Katánál a tanfolyamon, nagyon jó volt. Az ára: 12.000,-. Márti jól írta 2 szombat du (2x5 óra). Viszont a helyszín már más: Asbóth u. 15. a Madách térnél. Szerintem mindenképp érdemes elmenni rá, egy hónap alatt rengeteg fejlődést érzek magamom. És nemcsak én, hanem Apa is érzi Kép

Lara

Lara

KépKép
lara77

Sygnum!Kép
Oldalról van és fülénél van a kezeKép

Mea
mea

Banett!
Hát az igazat megvalva, igérték egy páran hogy segitenek majd, de hogy ki fog igazábol az már más kérdés! Igazábol ugy készülök hogy csak magunkra számithatunk, aztán majd kiderül. Csalodni és felkészületlennek nem szeretnék lenni. Biztos nem lesz egyszerü! Cak azért volt meglepö mert ugy számoltam hogy augusztusra másfél honapos lesz a kicsi és akkor már könnyebb lesz a menet meg az élet. Pláne ha még császár is lesz. Na mindegy nem sopánkodom tovább, más is tul élte, talán én is tul fogom!! Csak én hajlamos vagyok tul dramatizálni a dolgokat meg minden ujtol félek!

A hasam mostanában nekem is elég sokat fájdogál meg szurkák meg keményedik. Csütörtökön megyek a dokihoz és majd szolok neki rola!
Lányok!Nektek nem szokot olyan lenni hogy amikor a vécén ültök akkor,BOCSÁNAT, a hüvely és a fenék luk között(azt hiszem az a gát) tökre feszül és nyom?? Engem kicsit ilyeszt a dolog. A méhnyakam már csak 2000-es és félek nehogy kinyiljon a méhszájam is. A Gigivel is igy kerültem korházba!!

Giggancs (30+1)
giggancs

Mea!
Így már látom! Kis piszeorrú!

Giggancs!
Nekem volt ilyen, de elmúlt. Ha jól emlékszem abban az időszakban volt, mikor székrekedésem lett a vastól. Sajnos többet nem tudok segíteni.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Délután óta már sikerült megnyugodnom. Sajnos hajlamos vagyok a hipochondriára, és hiába minden, néha úrrá lesz rajtam... Kép
Valószínűleg nem lehet semmi komoly, hiszen azt biztos érezném, én meg szuper jól vagyok!!! Kép

Mea
Nagyon örülök, hogy minden rendben van a picivel. Kép
A fenéért nem szüntetik már meg azt a hülye AFP vizsgálatot! Csak kikészítik idegileg a kismamákat!!!
Nagyon édes a képen a Kiscsaj! Kép

Rita
Örülök, hogy rendben vannak a dolgok veled/veletek is! Beszéld meg Lili babával, hogy sokkal jobb neki még ott bent egy ideig!!! Kép

Jó éjt

Hápi
hapinyoka

Sygnum!

Köszi! Ez jó, mert én most hagytam abba a vasat dokiig mert megy töle a hasam. Az elején még rekedés volt most egy idö ota meg megy. Majd kérek töle más fajtát! Azért köszike!!

Giggancs
giggancs

Sziasztok,

Úgy fest, hogy egyre korábban kelek.. Kép Ma már sikerült 4:48-kor kimásznom az ágyból (ekkor már fél órája forgolódtam, kényelmetlen volt, pukizni kellett és folyt rólam a víz..).

Adri77:
Nekem a bal kezem szokott hasonlóan kinézni Kép A slussz poén benne az, hogy mindig egy ugyanazon ponton szúrnak és már olyan vékony ott a bőröm, hogy más a színe alapból is egy apró ponton Kép

Márti:
Én is hasonlóan érzek, mint te. Talán azért is, mert nekem is megvan az a tudat, hogy ha nem császárral születek, akkor anyu deréktól lefelé béna lesz, én pedig állami gondozásba kerülök, mert ugye apám lefércelt amikor anyu terhes volt velem (6 év házasság után), igy egyedül volt, mint a kisujjam.. Anyu ugyanis csípőficamos. Ami önmagában nem lenne akkora nagy baj, de gyerekkorában pertesze volt (Sygnum szerintem tudja mi az). Aggódott is, hogy én is ficamos ne legyek, de nem lettem szerencsére Kép Meg addigra az orvostudomány is eljutott addig, hogy gyógyítani tudják könnyen csecsemőkorban. Amikor anyu kicsi volt ezt még nem szürték, mint most.. ha szürték volna és a mai módszereket ismerik, akkor neki sem lenne (szóval ez egy enyhe fokú ficam, a problémája manapság inkább az, hogy pockopást okoz).

A messze lévő korház témához:
Ha belegondoltok, egy normális szülés esetén ha időben észreveszi az ember és nincs komplikáció, akkor órái vannak, hogy beérjen.. még Győrbe is leérünk másfél óra alatt innen Budapestről, szóval nem olyan vészes Kép Persze könnyebb a 11.-ből a 7. kerületbe eljutni (mert az csak 15-20 perc), vagy a helyi korházhoz, ami 5 perc autóval (beüléssel és parkolással együtt Kép).. de végül is nem kivitelezhetetlen az sem, hogy az ember Szegedről Budapestre jöjjön szülni.. csak jól felkészültnek kell lenni arra az esetre, ha azonnal menni kell Kép

Mj__Móni:
Az anya gyerek kapcsolatot a kontaktus határozza meg. A szakirodalom is azt mondja meg az okosok is, hogy fontos a születés utáni kontaktus, de hozzáteszi minden szakirodalom, hogy nem ez határozza meg az anya-gyermek kapcsolatot, mert ugyanaz a kontaktus kialakítható 2-3 nap csúszással is. A lényeg azon van, hogy sok bennsőséges időt töltsenek együtt - szoptatás, etetés, tisztálkodás, ölelgetés. Szóval igen, ez hozzáállás kérdése. Aki azt hiszi, hogy a császár miatt nem jó a kapcsolata a gyerekével az magának is hazudik imho Kép

SündidiZsebi:
Azért vannak előítéletek a császárosokkal szemben, mert néhány elvetelmült nő kitalálta, hogy az igazi szülés az hüvelyi úton történik és aki császárral szül, az nem is igazán szül.. sőt van olyan ember is, aki meg van róla győződve, hogy már az is hiba, ha valaki EDA-t kér, mert akkor nem éli át azt a természetes érzést közben. Unokatesómnak van egy barátnője, aki ezt az elvet vallja és egyszer emiatt úgy tudom össze is vesztek, mert unokatesóm EDA-t kért mindkét szüléséhez (a másodiknál a baba volt a gyorsabbKép). A sors iróniája, hogy a csajnak mindkét gyereke faros volt eddig és császározták Kép Kép

BKriszta:
Ezer hatalmas drukk neked!
Lányok kérdés: a korházi pakkba mit szokás pakolni? Május előtt én is összepakolom, mert nem lesz időm rá, aztán nehogy valami gáz legyen.. Kép

Zsebi:
Gát zuhanyzása hideg vizzel? Bizarr Kép Mondjuk azon nem lepődök meg, hogy kívánod, a joghurtos tampon után Kép Kép

Rokica:
Lehet, hogy nekem azért nincs vádligörcsöm, mert heti 2 kiló banánt eszek?Kép

Sygnum:
Én ezt az egészet még mindig nem értem. Először is azt, hogy ha ennyire szörnyü ott a helyzet, miért nem váltassz korházat? Gondolom nem csak az az egy korház van közel s távol a vidéken.
A másik pedig az, hogy olyan dologtól félsz, amire nincs is igazi tudományos magyarázat, csak találgatnak. Én pl. császárral születtem és imádok bújni.. Tudok mutatni neked legalább 15 embert, aki természetes úton született és sokkal kevésbé szereti az érintést, mint én.. pedig én egy elég ézékeny lelkü ember vagyok, akiben hamar nyomot hagynak dolgok. Szerintem ez nem egy megfelelően alátámasztott állítás. Ez egy statisztika. Az pedig hires a véletlenszerűségről és a tévedésekről. A gyerekednek semmi baja nem lesz attól, ha a csecsemősök vigyáznak rá, hidd el. Egyébként azt megjegyezném, hogy a babák 90%-a az első 24 órát végig is alussza, szóval felkeltegetni nem fogják a csecsemősök, hogy egyen igyon. Teletömni sem fogják. A szükséges mértékben adnak neki kiegészítést, ha nem vagy olyan állapotban, hogy szoptatni tudj. De hidd el, a korháznak sem érdeke, hogy tápszert adjon a babának, amikor ott van az anyja aki ingyen megszoptatja (a tápszer meg ugye pénzbe kerül). Mellesleg az egészségügyi törvényt nyugodtan magaddal viheted.. bár valószínüleg nem sokat fogsz vele elérni, mert könnyen azt mondhatják, hogy "maga nincs olyan állapotban orvosi szempontból". És erre te nem tudsz mit mondani. De azt nem hiszem el, hogy a 3-4. napban sem adnák oda a gyerekedet: a csecsemősöknek ott van még párszáz gyerek, örülnek, ha hazaküldhetnek a gyerekeddel együtt és nem kell veletek foglalkozniuk! Persze én sem örülnék neki ha ilyesmi kilátásaim lennének mint neked, de én magamat ismerve választanék egy másik korházat még akkor is ha utazni kell miatta 100 km-t.
Közben továbbolvastam.. azt sem hiszem, hogy igaz, hogy a császáros babákkal több a légzési probléma. Ez is csak egy statisztika.. és mint olyan, olyan oldalról közelítem meg, amilyenről akarom! Ha nagyon akarom ki tudom hozni az információk halmazából azt is, hogy a császáros babák egészségesebben születnek.. ami viszont igaz, hogy a császáros babák pl. szebbek, nem lesz csúcsos vagy lapos fejük, nem viseli meg őket a szülés gyötrelme és egy esetlegesen 20 órát vajúdott babához viszonyítva sokkal jobb esélyeik vannak arra, hogy ne legyen tüdőproblémájuk, vagy egyéb más bajuk.. szóval innen is meg lehet közelíteni.

Giggancs:
Ha lesznek kiskutyák és nem tudsz mit kezdeni egy szukával, szívesen elfogadom Kép Kép A legfőbb bajunk most a kutyavásárlással az, hogy nincs 50 ezer Ft-unk jó helyről kutyát vásárolni, szar helyről pedig nem akarok (tudod, körülmények, tartás, stb). Engem nem hiszem, hogy zavarna, hogy a gyerek mellett vele is kell foglalkozni: Egyszerre is lehet sétáltatni a kettőt Kép Kép

Vanda:
Terhesen még MRI-t sem csinálnak (az mágneses), azzal a cimszóval, hogy "még nem tudjuk milyen hatással van az emberi magzatokra". El ne menj tüdőszűrésre! Én tudod mikor voltam utoljára? Kb. 18 évesen.. még sosem kaptam papírt, hogy mennem kéne, nem is mentem Kép

Mea:
MOndtam én, hogy nem lesz baj! Gratulálok a kislányhoz Kép

Pmama:
Szerintem egy faros gyereknél akkor sem engedélyezik a természetes szülést, ha nem hatalmas.. ugyanis a méretétől függetlenül azt nem tudják kiszámítani előre, hogy te mekkora vagy és az ő feje mekkora. Rizikó, hogy kifér-e. És ha nem micsinálnak?

Na megyek felkeltem apát Kép

hanee (28+0)
hanee

Jó reggelt!

Hanee
Nem semmi vagy, már mint a korai kelésben.
Milyen a hangulatod ma? Akartam tegnap írni, csak már este jutott eszembe, hogy ez tuti hormon, mert én olyan érzékeny vagyok az utóbbi időben. Meg állandóan bőghetnékem van néhány dolgon. Pl. itt van a Márti és a te anyukád eseted. Én úgy meghatódtam, majd' el sírtam magam. Pedig normál esetben csak fogom és elolvasom, tudomásul veszem és kész. De most.....!!! :-(((
Messze lévő kórháznál ráhibáztál, Győr előtt laknak a mostoha hugomék. :-)))

Kutyatéma: azt már meséltem, hogy nekünk is van egy kutyusunk. Még a Virág miatt kellett venni, mert annyira félt. Most nyáron lesz 3 éves. Egy Westy. Abszolút nem aggódom a két gyerek és a kutya mellett, hogy hogyan fogom megoldani a harmadik baba ellátását. Eleinte csak attól paráztam, hogy remélem nem lesz a kutya a picire féltékeny. De ahogy Giggancs is írta, tök aranyos tud lenni. Meg ahogy a két naggyal viselkedik, semmi probléma nem lehet.

Pmama
Húúúú, 6 kg-os baba! Nekem a bátyám faros volt, és nem császározták az anyut. Egyébként ma már egyre több esetben a faros babákat is hagyják megszületni természetes úton. Hacsak nincs valami komplikáció, illetve nem ilyen extrém a méretük. Terhességi csíkok a mellen: ebben segíteni nem tudok, mert nekem ilyen szerencsére nincs. Lehet kapni különböző krémeket, amelyek halványítják ezt a fura, erős színt. Esetleg azzal megpróbálhatod bekenni. Idővel egyébként magától is fakul.
Johanna kisokosában olvastam, hogy homeos cucc is van terhességi csíkokra.

Mea
Aranyos kis picurid van, most már semmi okod az aggodalomra!

Rita
Hát pont ezért aggódtam én is. Harmadik baba, időjárás. Ezek a rohadt frontok jönnek mennek itt, aztán az ember meg csak néz, hogy mi a fene baja van!

Giggancs
Nem irigyellek. Abban igazad van, hogy minden megoldható, de az tuti, hogy nem lesz egyszerű. De jól megvigasztaltalak!
Nekem is előfordul, hogy a gát környékénél érzek egy nyomást. Sokáig nem tart, gondolom, csak a súlyát kezdi az ember érezni.

Na, megyek én meg felkeltem a gyerekeket! :-))

Banett

Kép
banett

Sziasztok!Kép

Köszönöm a dicséreteket kislányom nevébenKép
Aranyosak vagytok!Kép
Puszi mindenkinek és nagyon fogok majd mindenkinek drukkolni a szüléseknélKép

Mea
mea

Vanda
Én sem mennék el tüdőszűrésre a helyedben. Egyszerűen mond meg, hogy Te nem fogsz semmit kockáztatni. Esetleg kérd meg azt a dokit aki el akar küldeni rá, hogy írjon neked egy papírt arról, hogy ettől semmi baja nem lesz a picinek. Úgysem fogja ezt a felelősséget felvállalni Kép! De teljesen ki vagyok akadva, hogy ilyenek vannak.

Mea
Örülök, hogy minden rendben van a babóval. Nagyon édes a képen! Nálunk még mindig nem derült ki a neme, de talán jövő szerdán...!

Hápi
Én mindenképp megyek az előadásra (a férjemmel együtt), ha mégsem tudnál eljönni akkor majd megírom röviden hogy mi volt. Ez a mostani előadás engem nagyon érdekel, pont a szülési fájdalomcsillapítás és az apa részvétele a szülésnél lesz a téma (legalábbis a kiírt menetrend szerint).
Képzeld, én is az Ádám dokihoz járok. Nem tudom Te hogy vagy vele, nekem nagyon szimpi. Néha mikor délután voltam nála látszott, hogy mennyire fáradt, de így is nagyon odafigyelt rám. Sajna tavaly ilyenkor volt egy méhen kívüli terhességem, akkor is ő műtött, és nagyon jó benyomást tett rám ő is és a kórház is.
Remélem minden rendben lesz veled, és el tudsz majd jönni.

Adri
adri77

Wica!!

Ha mész ma az előkészitőre, beirnád majd ide nekem, hogy pontosan hánykor kezdődik, és mik az előadások témái? Én ma nem tudok menni, mert továbbképzésen vagyok 6:15-ig, mint minden második szerdán, sajna. De pont ott leszek a Klinikáknál, lehet, hogy ebéd alatt átugrom az Istvánba megnézni az előadások listáját.

Párom se biztos hogy el tud jönni rá, ő meg tanit asszem pont háromig szerdánként. Hogy miért nem tudják ezeket normálisabb időpontra rakni!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!
Lányok!
Tegnap nem szúrtakKép, de még egy hét táppénzKép, pénteken kontroll, és ha még mindig fáj, akkor nem tudom, h. mi leszKép. Ráadásul a jobb oldal is begyulladtKép. Ez ilyen makacs betegség? Sygnum, mit tudsz mondani, mint eü-s? (A rt.leleten ez áll: jobb old.:nívóképződés, bal old.:lágyrészképlet.)

Mea, Rita!
Örülök én is a jó híreknekKép!!!

Lara!
Köszi az új infót a tornáról! Írni akartam tegnap, csak elfelejtettem, h. Katalin szokta mesélni a tanfolyamokon a papák visszajelzéseitKépKépKép; mindig bőszen üdvözlik a tanárnőtKép. Szóval megéri az intimtornaKépKépKép!

Mj-Móni, Banett!
Hááát, az tényleg nem semmi, amit az édesanyám végigcsinált. Büszke is vagyok rá nagyon!!! Mára már 4-szeres szívműtött, pacemakerrel él stb., stb., de mindez nem látszik meg rajta. Hála Istennek nagyon szeret élni, és olyan a szervezete, mint a bivalyé! Féltem amikor édesapám meghaltKép, h. mi lesz vele!? Összeszedte magát, onnan is felállt, és élvezi tovább az életét. Hihetetlen ereje van! A munkabírásáról nem is beszélek; egészséges embereket megszégyenítő. És persze mi is éltetjükKépKép, az unokája,lánya,veje csoportosulás, szóval a család. Azt hiszem ez az egyik legjobb gyógyszere, és a hite. Bocsánat, ha hosszúra sikeredett ez a rész, de le kellett írnomKép!

Johanna!
Nagyon jót tesz a gátnak a hideg vizes öblítés! Szülés után, ha lesz erőd, minél többet tusolj majd! Én az intimtornán tanultam ezt, és klasszul bevált. Amikor a "Jóember" megnézte a gátamat búcsúzóul, nem akart hinni a szemének. Azt mondta, h. "gyönyörű", és viccesen hozzátette :"Ilyen szépen varrok?"Kép Én úgy csináltam, h. a szoptatásokhoz kapcsoltam a zuhanyzást. Mindig előtte mentem -utána is jó, csak a rendszeresség meglegyen!-, jól lemostam magam, aztán pedig csak a gátra -és sajnos az aranyeremre- összpontosítottam. 5-10 percig zuhanyoztattam az alsó részeimetKép meleg-hideg/forró-jéghideg/ a legvégén pedig hideg-langyos felállásban. Ez a Kútvölgyiben kivitelezhető, mert ott nem a fejed fölül jön a víz a zuhanyrózsából, hn. van neki gégecsöve, tehát odairányítod a vízsugarat, ahová akarod. Remélem ez azóta sem változott! Ez a fürdő pezsdíti a vérkeringést, csillapítja a fájdalmat, és az aranyeret visszahúzza. Aki teheti, próbálja ki, szerintem! És még egy dolog: a gát akkor is jobban gyógyul, ha hűtve van. Lehet jegelni jégkockával, akkuval stb., de még jobb a fagyasztott borsó (nem röhögni!). Azért jó, mert porciózható, könnyen alakítható, és nem lesz mindened vizes tőle, ha kiolvadt, ja és könnyen visszafagyasztható. Én úgy vonultam kórházba, h. két-három adagot kiporcióztam előre, az osztályon lefagyasztottam, majd szülés után steril mull-lapba csomagolva használtam. Biztos furcsán hangzikKép, de nagyon nagy szolgálatott tett!

Béfejezem a szómenést! Pusszancs:

Márti
csmarti

Jo reggeletKép

AdriKép,EvaKép,VandaKép,Mzx-MoniKép,WicaKép,HaneeKép es MindenkiKép
KOSZONOM A DRUKKOKAT!!!:o:o:o:o:o:o
Nagyon-nagyon bizom benne,hogy Akos meg bennt szeretne maradni,de egyre kevesve hiszek ebben. Okok:
-szerintem leszallt a hasam
-nagyon vizesedek.Eddig is vizesedtem,de csak a bokam.Most viszont az egesz testem.
-szerintem ezek az allando gorcsok/fajasok is azert vannak,mert keszulodik ValakiKép
-Ugy erzem,beekelodott Akosom fejecskeje a "helyere".

Holnap megyek a 36 hetes UH-ra,meg talalkozom a szulesznommel is,remelem,kiokositanakKép
Ma reggel megvolt az utolso(remelem) vervetel isKép

VandaKép
En ugy tudom,hogy min egyszer kotelezo elmenni fogaszatra,van is a kiskonyvben rublika,ahova a fogdokinak be kell irni.En is huztam-halasztottam,azt hiszem,kb 1 honapja voltam,ki is huztak egy fogamatKép

JohannaKép
Hat nem tudom,kellett volna e tortennie valaminek vasarnap ota...mindenesetre arra nagyon kivancsi vagyok,hogy ennyi gorcsoles utan zart e meg a mehszaj-hetfon ez is kiderul.

WicaKép
Jol megnott novered gyermekeKép
En nagyon tartottam a koraszulestol,mert a parom 8 honapra 1800grammal,en pedig 7 honapra 1250 grammal szulettem.Es nagyon-nagyon orulunk,hogy Akos Mano nem akart ilyen hamar kijonni.

HapiKép
Dokihoz DRUKK!!!!!!!!!!!!!!Kép

PipocsKép
Lehet,hogy tenyleg "csak" a front miatt gorcsolunk,nem tudom.Ha igy van,nagyon szeretnem,ha nem lenne tobb fronthatas...Kép

RitaKép
Orulok,hogy itthon vagytok!!Lili baba szepen fejlodikKépPihizz sokat!!

MeaKép
GRATULALOK a Kislanyodhoz-GYONYORUUUUUUUUUUUU:o:o:o
Nekunk is 150%ra mondta a Gyorffy,hogy fiuKép

HaneeKép
Korhazi pakk:
Ezt a listat a netrol toltottem le,mi ez alapjan pakolunk/pakoltunk:
<!--attachment: KORHAZI_PAKK-216235.doc*mime_msword.gif*application/msword*22.0**KORHAZI+PAKK%2edoc --><center><pre>
Kép
KORHAZI PAKK.doc (22.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Puszi
Kriszta es Akos
35+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Syg,

En most veszek az avonbol olyan mellkremet. remelem segit legalabb a feszessegen. Sajnos a szakirodalom azt irja, hogy ezek nem megelozhetoek csak, a kart lehet kontrolalni. Franya hormonok...

Hanee,
Hat en csak azt irtam amit olvastam a farosokrol. Igazabol gozom sincs, mert csak most alltam neki a temaval foglalkozni. A vegen ugyis kiderul. Kép

Banett,
Bizony am! Az a 6 kilo az huzos lehetett. Es tudod hogy mi a legviccesebb az egeszben? az en nagymama olyan aprocska, torekeny asszony volt mindig is, meg most is az. Hihetetlen hogy akkora nagy baba volt. Kép
pmama

Sziasztok!
Hanee!
Igen, akkor még nem nagyon tudtak mit kezdeni sem a cs.ficammal, sem a Perthes-szel. Mármint anyukád idejében. Ma már teljesen más a helyzet. Majd ha a lányodat vizsgálják, szólj, hogy jól nézzék meg a csípőjét!

Kórházat a közelben nem tudnék másikat választani, mert azok meg szakmailag nem olyanok. Meg itt van az orvosom, akiben bízok (nem mondom, hogy MEGbízok, mert én képtelen vagyok megbízni az emberekben, kivéve a férjem. Ez egy nagy hibám, de annyit csalódtam gyerekkoromban, hogy ezen nem tudok változtatni).
Én egyébként Pestre akartam menni szülni (én is a Péterfybe), de a párom nem mert belemenni. Azt még el is fogadta volna, hogy felérünk, de neki vagy szállodában kellet volna aludni vagy minden nap feljönni hozzánk. És a nagyszülőkről nem is beszéltem. Na nem akarom, hogy ott üljenek egész nap, nem is tennék, de mi 13 éve vagyunk együtt a párommal és már mindenki nagyon-nagyon várta a babát. Biztos rögtön itt lesznek, ha megszületett.
Tudom, hogy ezek nem "igazi" kifogások, de képzeld el, hogy egy idegen orvoshoz, idegen helyre családtól messze kell szülni. Ez sem feltétlenül jó.
Itt meg -úgy tervezem-, fogom magam és hazajövök, ha vmi nem tetszik. Az én nőgyógyászom nem fog ezen kiakadni, már tudja. Csak a neonatológusokkal kell megküzdenem. És azért itt mégiscsak ismerek pár embert.
Szóval nem volt könnyű döntés, ha nem lesz császár, akkor meg tudom oldani. Hasi sebbel viszont nem tudok úgy ugrálni.

A császáros babák Apgarjait ha összehasonlítod a hüvelyi szülés babáival, akkor kiderül, hogy az 5 perces Apgar a csaszis babáknál sokszor rosszabb! mint rögtön születés után. A hüvelyi szül. után ez fordítva van. Ennek pont az az oka, hogy nem mennek át a "szülés gyötrelmein", nem termelődik kortizol és nem tudnak úgy alkalmazkodni a kinti körülményekhez. Mivel ennek tudatában odafigyelnek rájuk, ezért nagy gond ebből nem fog származni, mert segítenek rajta.
Abban teljesen igazad van, hogy a fejük nem torzul el, ezért szebbek.

Márti!
Sajnos ezért írtam neked anno, hogy én rögtön fül-orr-gégészhez mennék. Nem vagyok sem orvoshoz szaladós ember (minek, ha nem bízok bennük), sem gyógyszerszedős. De ez egy olyan probléma, amit ha nem kezdenek azonnal kezelni, akkor szövődményei lehetnek (átterjed a többi üregre, akár a szem felé is), vagy krónikussá is válhat). Tartsd melegen, ne nagyon mászkálj az utcán (szél), ha orrváladékod van, fújd ezerrel az orrod. Antibiot kaptál? A rtg. lelethez nem tudok mit mondani, ahhoz nem értek, csak a mozgásszervihez.

A fagyasztott borsót én is tudom mindenkinek ajánlani, a betegeimnek is ezt szoktam mondani. De ha vki. gyakrabban is jegelget ezt-azt, akkor lehet kapni jégzselét a patikában (nem olyan drága). Ráadásul van olyan is, amit melegíteni is lehet (pl az arcüregre) és fagyasztani is.

Kriszta!
Azért remélem még kihúzzátok legalább azt az 1 hetet a 37. hétig! Szurkolok!

Éva

Kép
sygnum

Pmama!
Remélem nem késő még! Én a 3 krém közül (Avon, Vichy, Milupa) a Milupát szeretem a legjobban. Sztem az avon volt a leggyengébb. Igaz, hogy gyorsan beszívódik, de nem tudom, használt-e vmit!
Ha hiszel a homeopátiában, előkerestem, hogy mi jó a striákra: Calcium fluoratum 9CH, napi 1*5 golyócska, kúraszerűen, a hónap első 20 napján, 3 hónapon keresztül ajánlott szedni.

Éva

Kép
sygnum

Hápi!
Ha már itt ez a homeós füzet, leírom azt is, mit javasol a vizesedésre. Majd eldöntöd, hogy kipróbálod-e.

Bovista gigantea 9CH, napi 2*5 golyócska
Az ujjak duzzadtak, éjjel zsibbadnak.

Natrium chloratum 9CH, napi 2*5 g.
Fáradékony, sovány kismamák: a vizesedés gyakran a bokáknál, a szemhéjon, a kezeken, az ujjakon jelentkezik.

Natrium sulfuricum 9CH, napi 2*5 g.
Telt, hízásra hajlamos kismamák: lábakon, bokáknál vizesednek, csípőnél narancsbőr képződésre hajlamosak. Emésztés szempontjából hasmenésre hajlamosak.

Próbáld picit csökkenteni a sóbevitelt (de ne 0-ra!), ez a vérnyomást is és a vizesedést is csökkenti picit.
És csak hogy nehogy toxémia legyen belőle, de sztem nem lesz, folyamatos vérnyomás és vizelet-fehérje kontroll.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

MINYU HIREK!!!KépKépKépKép

Nandi baba mar 2570grammKépKépKép
A magzatviz kicsit kevesebb,de a koldokzsinor aramlasa jo.
Nem engedik ki Minyut,csak mar majd Nandival egyutt.
Kovetkezo UH es terheleses vercukor penteken lesz,szoval DRUKK-DRUKK-DRUKK!!!

Elegem van a babanetbol!!!!KépKépKépKépKép

Kriszta es Akos
35+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Minyu!Kép
De izgi, nagyon szorítok Nektek!!!!Kép

Lányok!Kép

Pontosan hány hetes most Minyu?
És te Kriszta?

Mea
mea

B Kriszta!
Remélem ti is jól vagytok!

Minyunak!
DRUKKKKKKKKKKKKKKKK!

Mi volt megint evvel a sz...........!

Végre itthon vagyok ,(minden rosszban van valami jó)erre most meg ez nem jó!

Még jelentkezem!

Rita

rita77

Sziasztok!

A hemoglobinom napi 3 vastabletta mellett sem javult, most mehetek a haematológiára...

Másik kórházi lista:

http://inetcom.hu/andrea/babasmamas/listababa.htm

Drukk Minyunak!

Mzx-Móni (28+3)

Kép

Kép
mzx

Minyunak sok-sok drukk!!!

Mzx!
A haemoglobinom nekem is alacsony, hiába szedem a vasat. De azt mondta a doki (meg én is tudom, tanultam), hogy terhesség alatt fiziológiás ez a csökkenés. Szedem a vasat és nem kell vele foglalkozni. Ne aggódj miatta!! Egyébként mennyire alacsony? (hozzáfűzném, hogy nekem a hematokritom és a vvt számom is alacsony)

Mj-Móni!
Azt hiszem te kérted a császár homeós "támogatását". Megkaptad már? Ha nem, bemásolom szívesen, ha már előszedtem a füzetet.

Éva

Kép
sygnum

Jaj, már megint milyen sz@r volt a babanet egész nap!

Minyunak ezerrel megy a drukk!
De jó neki, főleg, hogy Nándibaba ilyen okésan fejlődik, itt már gond nem lehet.

BKriszta
Lassan lassan tényleg szülni fogsz. Ez tök jó. Írigykedem is érte, hogy nemsokára már Ákossal lehetsz. Pihenj azért még egy kicsit, mert 1-2 hétig jó lenne kibírni így együtt.

Éva
Vizedésre én is olvastam a homeos tippeket. Te mint egészségügyis mit tanácsolsz? Ugyanis én elkezdeném szedni, mert úgy vettem észre, hogy igen-igen vizesedik a lábam, főleg a bokám. Sokszor veszem észre, hogy a zoknim nyoma ott van, pedig nem is volt rajtam sokáig. Mostanában a karomon is érzem, de inkább olyan fura feszítő érzés. Ez nem fáj, inkább mikor behajlítom, akkor érzem, hogy olyan duzzadt, de lehet, hogy nem tudom neked ezt pontosan leírni. Egyébként ne ilyen tragikus ödémás állapotra gondolj!! Én hiszek ezekben, de most kicsit félek, hogy mennyire ártok, illetve nem. Holnap megyek orvoshoz, meg is fogom vele beszélni, de szerintem ő nem támogatja annyira ezeket a szereket. Igazából a kérdésem csak annyi lenne, hogy tuti nem ártanak most ezek a homeos cuccok???

Márti
Le a kalappal a mamád előtt. Végig futott rajtam a hideg, tényleg megható, de tök jó, hogy ilyen erős nő. Büszke lehetsz rá!!!

Pmama
Ez általában így szokott lenni. Az én két gyerekem 3,5 kg-val született (mindkettő). Aki ismeri őket, mind ezen van megbotránkozva, hogy ez hogy lehet, mert most olyan vékonyak, mintha nem is kapnának enni (szegény alultáplált, hányatott sorsú gyerekek :-))) ). Közben meg az egyik barátnőm, aki 6 hónapra született és alig volt 1 kg, igen csak megerősödött idekint. Mindig súlyproblémái voltak, állandóan fogyózott. Szóval, nem mérvadó a születési súly.

Azt hiszem elteszem magam mára, mert fáradt vagyok.

Jó éj mindenkinek!
Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Sygnum! Nagyon szépen köszönöm, kimásoltam amiket írtál!!! Kép Be fogom vetni őket, ha tényleg szükséges lesz!!! Kép
A só-csökkentés már csak sómentessé válhat nálam. Szerencsére nem szeretem sózni az ételeket, és simán megeszem a sótlan dolgokat is, úgyhogy ha még tovább csökkentem a sót, akkor már nem is lesz! Kép

Voltam ma a kórházban
- korán reggel (8 óra előtt) vérnyomás és vizeletvizsgálat. Negatív!!! Kép Vérnyomi 110/70, a vizeletben meg szerencsére semmi kóros!!!
- kicsit később meg mentem, hogy megszabadítsanak a véremtől, és utána jóízűen Kép megihassam a cukros lötyit! Hááát túléltem. Majd pedig második vérvétel.
REmélem a cukor is rendben. Pénteken lesz meg az eredmény, és mondta a Doki, hogy attól függ,hogy mit csinálunk, de rendszeres kontrollt igényel a vérnyomim és vizeletem.
Ma viszont még véletlenül sem dagadt meg a bokám!!! Kép Valószínűleg azért mert nem ültem sokat.

Minyu
Nagyon szorítok nektek!!! Picit irigykedem is, mert már nemsokára a karjaidban tarthatod! Kép De nem nagyon, mert tudom ám,hogy nekem is közeleg az idő!!! Kép

Bkriszta
További drukkok neked is! Sőt! Kép
Nyugi Ákos baba! Jó helyen vagy ott bent!!! Kép

Adri
Megyek holnap én is.
Sajnos a férjem nem biztos, hogy tud jönni (Lassan "Munka Hőse" emlékérmet kap! Kép). Két barátnőmmel megyek ha minden igaz (egy pasi helyett, két csajszi! Kép)
Rövid barna hajam van, szemüveges vagyok!
Biztos megismerjük egymást, főleg, ha te is adsz magadról ismertetőjelet!!! Kép
Ádám dokit imádom! Kép Nem is hiszem, hogy lehetne jobb orvosom. Néha frász kerülget a sok várakozástól, de mikor beszélgetünk, akkor minden ilyen elrepül. Jól esik az odafigyelése, és szakértelme!!! Kép

Mzx-Móni
Drukk neked is!

Jó éjt

Hápi
hapinyoka

Sziasztok lányok,

Én ma sokmindent nem tudok hozzáfűzni az eseményekhez, akinek szükséges annak drukkolok, egyébként olyan vagyok mint a mosott szär Kép

Megyek is mindjárt aludni Kép Csak bejelentkeztem, hogy velünk minden OK.

hanee (28+0)
hanee

Hápi, Banett!

Vizesedés ellen jót tesz a torna.
Karnál: karokat felemelni a szív szintje fölé (nem muszáj fej fölé, ha kényelmetlen) és ökölbeszorítani-nyújtani az ujjakat, integetni, csuklókörzés ökölbeszorított kézzel, uez nyújtott ujjal, ujjterpesztés-zárás, könyökhajlítás-nyújtás, pici köröket rajzolni a karral... 1-1 gyakorlatot 10-12-szer ismételni, közéjük mindig 3-4 lassú mélylégzést iktatni (légzés közben leengedni a karokat).

Alsó végtag: uezek, csak háton fekve egyik, másik lábat felemelve (sose a kettőt együtt!). Közé mindig légzés, ilyenkor lábat letenni. Az éppen nem tornázó láb lehet talpon, akkor nem feszül úgy a poci. Ha nem megy a hátonfekvés, akkor félig ülve.

Kapható még spec. kompressziós harisnya is (segédeszközboltban), ezt reggel, még felkelés előtt kell felvenni. Ezt akkor ajánlom, ha sokat kell ülni vagy állni.

Banett!
Értem, mit akarsz írni, nekem reggel az ujjaim szoktak ilyen merevek, "nehezen mozgók" lenni. Erre tökéletes a torna.
Homeós bogyókat olyan füzetből írtam ki, amit kismamáknak írtak, úgyhogy gondolom nem árthatnak. De először próbáld ki a többi módszert, hátha már azok is segítenek.

Hápi!
A sóbeviteled ne legyen 0, az nem jó. Ha így is kevés sót használsz, akkor azzal nincs gond.

Remélem tudtam vmit segíteni!

Éva

Kép
sygnum

Hanee,
reagáltam neked vmit a dokidról kért infóra?
Ha nem, elnézésedért esedezem. Nem vagyok a toppon mostanság, zajlanak az események - nah nem velem Kép -, hanem körülöttem.
Dokid talomban tartom egyelőre. Nemsokára talizok a mostanival, akiről kiderült ma ismerős által, h. a várható szülésem idejében ugyan már nem lesz szabin, mert 2 héttel előtte visszajön. Viszont 3 hétig tart a távolléte én meg parázom a koraszüléstől az előzményeim miatt (vérzések, korai és állandó keményedések, méhszájkinyílástól való para).

Lányok,
Ti váltanátok a helyemben, főleg, h. a dokival sem vagyok megelégedve túlzottan?

Ugye nem fog megszűnni a Babanet!!!??? Olyan sok a gigszer vele mostanság... :=(

Üdv:
Falina
20+6
falina

Sziasztok!

Nagy nehezen átrágtam magam a történéseken, úgyhogy megkezdem a hozzászólásokat, bár jobbára holnap ovassátok.

PMama:
Milupa, nálam ez a krém, ami bevált, még nincsenek csíkok, bár lehetnek idővel, de akik eddig ajánlották, azokon sincsenek, bizakodom, bár elég száraz típus a bőröm alapból. Szerintem a feszesítőket nem kellene most használni, inkább olyan kencéket, amik elősegítik a bőr nyúlását minden káros/látványos következmény nélkül, később úgyis visszaalakul a testedzéstől az eredeti formájára minden, a lényeg a rugalmasság megőrzése/elősegítése. Véleményem szerint a mellen a zsírszövet miatt a későbbiek folyamán nem lesz látványos a stria, amint kifehéredik, de ez csak a szuverén meglátásom.

Minyura természetesen foly. gondolatok. Dokim szerint egy 2,5 kg-ot elért, már 35. hetébe lépett babával nagy gond nem lesz, ami megnyugtató (valamikor itt olvastam, hogy koraszülötteket 2.0 kg után kiengednek a kórházból... az Istvánból nem, ezt ma hallottam orvosomtól

Rókica: Szerintem a polisztirol golyók (azt mondják, hogy a Nikecel ua.) megérik. Klasszul formálódnak alattad, nagyon jó. Nem tudom, hogy van-e Brendon katalógusod - bár tudom, hogy voltál az áruházban, ott ingyen igényelhetsz kártyát és ajándékba kapsz katalógust is -, de ott átlag 160cm-es szoptatóspárna van, amin te tudsz feküdni, avagy az egyik felét magad elé véve, másik hátad mögött megtámasztja a szoptatásnál leendő babádat. Mondjuk ők 13ezer körül számítják eme terméket, ami azért - lássuk be - kissé drága. A párna nálunk szuperul bejött. Képes voltam elmenni a budaörsi Kikába, mert ott még lehetett kapni a Fillikidtől - Lehel útiban már elfogyott, mivel nincsen raktár - 6.990,-Ft-ért egy másikat, mivel mindig az enyémen ment a "harc". Fillikid osztrák cég, most vezetné be a Kika a rendszeres rendelést tőlük, úgyhogy "mintapéldányokat" rendeltek, tehát nem sokat, amiből én már kettőt lenyúltam. Nagyon jó minőség, szép és mosható a huzat, valamint fele annyiba kerül mint máshol. Amúgy a páromnak gerincsérve van, ezt meg ugye arra találták ki, hogy úgymond tehermentesítse a gerincet stb, oda van ért. Én ezt venném. Tudod, a természetes anyaggal töltöttet pedig a különböző gombák stb. miatt néha be kell vágni a mélyhűtőbe és kisebb is nyilván. Te döntessz!

Dokimnál voltam ma, 31+2naposak vagyunk. Mea Culpa! A laborban átvett leletem másolatát a cukorra nem küldték meg neki, úgyhogy ezért nem jelentkeztek. A két órás 7.2 még mindig több a sok(k)nál, ezért 150g-os diétára változtatták a 180g-ot, úgyhogy újabb vércukorra megyek hétfőn (1 és 2 órásra). Állítólag 6.0 alá kell szorítani.
Kérdeztem, hogy lehet-e már besaccolni, hogy mekkora lesz a gyerkőc, azt mondta, nem érdemes. A 2-3 nappal ezelőtti non-stop bébimozgás eredményeképpen befordult helyére a babám, doki szerint már így is marad, ami tök jó. Azóta sokkal több helye lett a rugdosásnak, piszkálásnak és érzem is, imádom! Iszom a magnéziumot, mégis keményedek. Most C2100-at írtak a lapomra, tehát nyíltam kicsit. Azt mondta, hogy a köv. 2 hét még kritikus, majd minden hét egyre kevésbé. Még legalább 4 hétig bent kellene tartani... azon vagyok!
Kérdeztem a St.A-ról, azt mondta, hogy a 36. hétre van rá szűrés, akkor teljes labor... namost nálunk a 15. v. 16. héten volt labor és semmi más... nem mentem semmire... remélem, hogy nem hiányos egyéb ásványi és nyomelem szintem, mert akkor a vakszerencse. Örüljetek, ha titeket küldenek ide-oda, ne a véletlenek számítsanak.
Amúgy kedves a dokim, mindig örömmel üdvözöl, komolyan egyre kevésbé feszélyez, hogy nőgyógyászKép Szülésznővel a Böszörményi Beával dolgozik, majd felveszem vele a kapcsolatot, bár elbeszélések alapján a Csűrös Erzsit néztem ki magamnak.

A köldököm nem fordult ki, szerintem már nem is fog, csak tök lapos lett. Amúgy halál mély volt, úgyhogy most legalább látni az aljátKép Ha meg mégis jönne-jönne, nyomtalanul visszahúzódik, mint a barátnőmnek, meg nem mondaná senkit, hogy két fiúgyereke van, olyan szépen visszafogyott.

Ja, jut eszembe, fogyás, a kölök 4 hét alatt 90dkg-ot hízott, én fél kilót fogytam, hála a diétámnakKép Eleddig 9kg jött rám. Az első 3.5 hónapban 5 kiló, amikoris leálltam a cigiről és nassoltam, majd 4kg. A gyerkőcöm az Uh szerint 33+1 méretileg és minden teljesen arányos és korrekt, engem meg szétvet a büszkeségKép
Mondjuk kilók nem aggasztanak, mivel anyu 30kg-ot hízott velem és ripsz-ropsz leadta és csupa ilyen történtek, úgyhogy ha kritikus is lenne a szám, ilyenkor az ember azért mégsem dől a kardjába nemde?!

Banett, láttam új rucikat a Babaházban, csak csupa műszál viszont eszméletlen jó színekben blúzok. (veszünk párat? mehetnénk együtt isKép)

Amúgy láttam az értekezéseket - pro és kontra - császár/nem császár ügyben. Ha választani lehetne - bárki bármit mondjon - én a császár mellett döntenék és ezt tartom. Így viszont lesz, ami lesz, legyünk optimisták, hogy a legkedvezőbben alakul a szülés, úgyhogy nem is tervezek, mert félek tőle, de még mennyire, akármelyik legyen is!

A dokim asszisztense azt mondta, hogy a 4 terhesgondozás az 4 védőnői "szereplés"... máskülönben esetleg beleköthetnek a Gyed és egyéb kifizetésekkor. Ez biztos? Tele vagyok nőgyógyászati pecsétekkel, ami több mint elég, védőnő kétszer látott és azt hittem megúszom még egy darabig, mert nem szimpi a hölgy. Na befejeztem.

Jó éjt akkor mindenkinek!
timmba

MeaKép
Egyidos varandosok vagyunk Minyuval,azaz holnap leszunk 36 hetesekKép
UH alapjan Minyunak ma 2 nappal kisebbnek mondtak Nandit,hogy Akosom megfelel e a koranak,az holnap kiderul.
Szoval Lanyok holnap 14:45tol en is kernek sok-sok drukkot,hogy a korhazban az UH-n mindent rendben talaljanak!

RitaKép
Koszi,jol vagyunk,csak mar parazok...

BanettKép
Most mar tenyleg csak pihenni tudokKépKép
Eddig vartam a veget,aztan most,hogy kozeledik,inkabb leallitanam egy picit az idot.
Szuletesi suly:En 1,25-tel szulettem 28 hetre,es kb 13 eves koromtol allandoan fogyozokKépKépvagy inkabbKépKép

HapiKép
Szuper,hogy minden ok!!!Kép

Szep almokat!
Kriszta es Akos
35+6

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!
A császáros téma:
Az első gyerekemet császárral szültem, nem voltak elég erős fájásaim és a köldökzsinór kétszeresen a lányom nyakára volt tekeredve... Reggel 8-tól (indítottak a 42. héten)vártunk este 10-ig, akkor került sor a mútétre. EDA-val érzéstelenítettek. Másnap reggeltől velem volt a lányom, 4. napon jöttünk haza. 9 hónapos koráig szopott. Akkor lettem terhes a fiammal.
A két fiu spontán született, a nagyobbik 10 hónapos korában abbahagyta a szopit, a kicsi 15 hónapos és még szopizik. Velük 24 órás megfigyelés után jöttem haza. Most is úgy indulunk, hogy spontán szülés lesz, de probléma eetén nem zárkózunk el a császártól.
Nem vettem észre, hogy a lányommal nem lenne olyan jó kapcsolatom, mint a fiúkkal.

babasúly: a lányomnál 4,5 kg-nak jósolták... 3650-nel született... A nagyobbik fiam 39. héten 3200-zal, őt is nagyobbnak gondolták az UH alapján. Daniel megszületett 37. hétre 3550-nel...Ennyit a saccolgatásról...

Csíkok... én a MILUPA krémet használtam mindegyik terhességem alatt, még most is felvehetem a bikinimet, nem kell szégyenkeznem a csíkjaim miatt. Kevés és vékony... Pedig hiztam rendesen, 14 kg-t szedtem fel

DRUKK MINDENKINEK!
Letty

Hápi
Örülök, hogy minden rendben van veled, remélem a cukrod is jó lesz.
Nekem is rövid barna hajam van, és világos (majdnem fehér) nadrág van rajtam, sötétzöld pólóval és drapp kardigánnal. Ja, és állítólag ahhoz képest, hogy a 28. hétben járok pici a hasam. A férjem pedig kopaszodik a feje tetején, egyébként neki is barna a haja. Remélem nem lesz dugó, és időben odaérünk Kép.

Bkriszta, Minyu
Nagyon drukkolok mindkettőtöknek, hogy minden rendben legyen.

Adri
27+4
adri77

Azt el is felejtettem írni, hogy nekem is megvan a cukorterheléses eredményem, 5,9 a 2 órás vérvétel eredménye, szóval tökéletes Kép!
És a kontroll laborvizsgálat eredménye is teljesen jó lett, a süllyedésem is lejjebb ment (bár még így is határérték feletti, de már haladás), és a fehérvérsejt számom is jobb. Egész eddig tartottam attól, hogy a háziorvos által írt antibiotikumot nem szedtem be (ugyanis a nőgyógyászom azt mondta, hogy szerinte ne szedjem). De szerencsére úgy néz ki anélkül is rendeződik a dolog!

Adri
adri77

Jo reggelt lanyok!

Koszi a sok hozzaszolast a striakkal kapcsolatban. timmba, a profeta szoljon beloled es tenyleg halvanyodjanak el!! A Milupa mellett voksoltatok mind, akkor veszek olyat. Azt lehet szoptats alatt is hasznalni? Egyaltalan szabad barmit is hasznalni szoptatas alatt?

Pmama
pmama

Bkriszta!
Szurkolok nektek is és Minyuéknak is!!

Timmba!
Sajnos van, akinek megnyúlva maradnak a szövetek és olyan erős repedései lesznek, hogy nem múlnak el (persze vmit javul, de nem sokat). Ilyen pl. anyám és nővérem. Azt hozzáteszem, hogy mindannyiunknak icipici cicije van és terh. alatt rengeteget nőtt (nekem is). Mindketten sokáig szoptattak, rengeteg tejük volt, úgyhogy jó sokáig volt megnyúlva a bőr, ami utána sem "ment össze". A cicijük viszont igen. Így most mindkettőjüknél az a kicsi mell a hasukig ér. Gondolom rám is ez a sors vár, de nincs mit tenni. Max. majd jöhet a plasztikai sebész.
Nem rémtörténetként írtam, nem alakul így mindenkinél!!

Miért csak a köv. 2 hét kritikus? Az még csak a 33. lesz, nem? Vagy utána már kinyílhat a méhszáj, már úgyis kibírja?

A 4 pecsétről én azt olvastam, hogy a gondozást végző orvos is kiadhatja az igazolást, nem csak a védőnő. Persze az az általános, de ha elolvasod az anyasági segély feltételeit (csaladinet-en megtalálod), ott csak egy orvosi igazolást írnak. Olvastam is már olyat, hogy otthon szült az illető és nem volt hajlandó védőnőhöz járni. Az orvosa adta az igazolást, hogy járt hozzá és minden rendben volt.

Letty!
Jól elmérték a lányodat! Nem értem, hogy csinálnak ilyeneket. OK, nem 100% a súlybecslés, na de 1 kg különbség már sok.
Írígyellek, hogy 24 óra után hazamehettél a fiúkkal!

Pmama!
A Milupa krémre az van ráírva, hogy szülés után is lehet használni, de hogy le kell-e mosni a mellről, azt már nem írták rá.
A szoptatási tanácsadók viszont azt ajánlják, hogy ne kenjük be semmivel a mellbimbót, mert felpuhítja és hamarabb kisebesedik. Gondolom ez az elején van így, amíg meg nem szokja a dörzsölést. Persze le is lehet mosni szoptatás előtt, de ez is szárít, meg szappant, tusfürdőt sem ajánlanak.
Én az elején nem fogom bekenni a cicimet, aztán ha beállt a szoptatás és már nem érzékeny a mellbimbóm, újra elkezdem kenni. Ez az én tervem.
Másnak biztosan van már tapasztalata is.

Éva

Kép
sygnum

Jó reggelt!

Úgy érzem magam, mint egy felfújt lufi! Feszül a hasam, meg a köldököm is. Nekem is borzasztó mély volt, és szűk, hogy életemben nem találkoztam még az aljával, de mostmár érzem hol van, szerintem nemsokára teljesen ki fog lapulni. Úgy érzem, rohamosan nő a gyerek, vagy én, vagy mindketten. Az étvágyam is megnőtt, ennek persze lehet köze a hasfeszüléshez. A baba már egyre többet ad életjelet magáról, tegnap pl mikor próbáltam elaludni, úgy éreztem a méhszájamat rugdossa. Aztán a beleimet. Aztán a hólyagomat. Szóval nagyon aktiv volt. Még nem erősen, de igy is borzasztó furcsa érzés volt. Én eddig naivan azt hittem, a baba diszkréten csak a hasfalat rugdossa.

Szombaton megyünk a Praxisba, már alig várom! Ott más is dolgozik, nemcsak a Győrffy? És ha igen, mi az esélye, hogy őt kapjuk?

rokica
20+2

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Éva!

A haemoglobinom a 10. héten 1 vastabletta mellett 112g/l volt, miközben a normálérték 120-155 között van a papír szerint. Ezután két tablettát szedtem, ami mellett már csak 97g/l volt, most a 3 tabletta mellett is csak 101-re javult. Emellett a teljes vérképes lapon még 4 dolog alacsonyabb a határértéknél, de azokat nem tudom, hogy mik. Elég vékony vagyok, a vérnyomásom is alacsony (90-100 közötti), a doki meg fél, hogy túl sok vért fogok veszíteni, és nagyon legyengülök a szülésnél, esetleg a szoptatás sem fog menni emiatt.

Én nem vagyok ilyen pesszimista, mert teljesen jól érzem magam, egyáltalán nem szédelgek úgy, és annyira sápadt sem vagyok, mint a terhesség előtt, de ha már elküld a vizsgálatra, akkor
elmegyek.

Mzx-Móni (28+4)

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Nekem más mértékegységben van megadva, átszámolni nem tudom. De nekem kb.10%-al alacsonyabb, neked most 15%-al. Nem nagy különbség. Alkatilag, vérnyomásilag olyan vagyok, mint te.

Persze menj el a hematológushoz, nem is mondtam, hogy ne. Nincs azzal gond, ha vmit kivizsgálnak. Csak nem szabad túlságosan aggódni olyan dolgok miatt, ami tul.képp nem is gond.
Én az endokrinológussal jártam úgy, hogy kapásból rávágta, hogy persze,hát ez terhesség alatt változik, nincs semmi gond. Én meg addigra már ott tartottam, hogy biztos hormont kell majd szednem, meg beteg lesz a baba, mert eddig nem szedtem. Sajnos az orvos kimond vmit, elküld vki máshoz, aztán el is felejti a dolgot. A kismama meg halálra aggódja magát miatta. Erre sztem nem is gondolnak az orvosok. Na de túléljük! Tényleg inkább a kivizsgálás, mint hogy gond legyen!

Lányok!
Szerintetek nagy baj, hogy az utóbbi 3 hétben semmit nem híztam? Ez azért így a 30. hét után érdekes. Nem eszek kevesebbet, lehet, hogy kicsit többet mozgok, de nem annyival, hogy emiatt ne hízzak. Mindenhol csak a túlzott hízásról találok vmit, erről nem. Mi a véleményetek? Picur mozog, mint a forgószél, BPD-je nőtt, de a súlyát nem nézte a doki múlt héten. Akkor sajnos még nem tűnt fel nekem ez a nem hízás dolog, így nem kérdeztem meg.

Éva (33+3)

Kép
sygnum

Mzx!
Vérzés dolog. Az alacsony vérnyomású emberek kevésbé szoktak vérezni. Ez a mandulaműtétemnél derült ki. Azt mondta akkor, aki műtött, hogy mivel nem vérzik úgy műtét közben, nem látja rendesen, hogy jól elvarrta-e, vagy még kéne vhol szorítani rajta. Később meg pont ez okoz problémát, ha vízszintesbe kerülök, akkor elkezd vérezni, ha nem jól varrta el.
Szülésnél ugyebár ez nincsen, úgyhogy marad az enyhébb vérzés.

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?