Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Bejelentkezem, hogy megvagyunk.
Jön az eső mert ma álomkór van rajtam. Jó volt pár naposabb nap. Gondolom mindenki lelkének jót tett! Gyerkőknek is jobb kint a levegőn. Pancsit alig tudjuk behozni kintről. A hintától elcsábítani kész művészet. Jó magasra kell lökni, amitől a mellettünk hintáztatók sokszor megrémülnekKép és sokáig imád hintázni. Azt találtam ki, hogy amikor már nagyon mennünk kell mondom, hogy még lökök rajta 5-öt vagy 10-et, együtt számoljuk és ha megáll a hinta akkor megyünk. Egyelőre ez működik a legjobban.

Ovink van, ovinénit kell majd választanunk. Vmikor együtt bemegyünk és megnézzük a "választékot". Ovi elég lepukkant, mármint a kert része. De nem nagyon válogathatok.

Bárányhimlő terén a lappangási időt számoljuk mert taliztunk egy bárányhimlős kislánnyal. Illetve akkor még nem tudtuk, hogy ő az. Rejtély, hogy hol kaphatta el.
Infókat gyűjtöttem a prevencióról aztán meg lehet, hogy szép csendben elkapjuk.

Halottátok, hogy Róma "megtelt". Jó sokan mennek a temetésre.

Ma tényleg iszonyú sok ellenőr volt a metrón. Biztos volt bevétele a BKV-nak. Viszont én azt díjaztam, hogy befelé és nem kifelé kérték a jegyeket. Így ez megelőzés és nem retorzió volt a bliccelőkkel szemben.

Kataa
Kiderült az allergiavizsgálaton, hogy mi volt Alex-szel?

Gratula a szobatiszta gyerkőknek! Csak sikerül mindenkinek elhagyni előbb vagy utóbb a pelust!

Szőlőzsír: én is be szoktam néha kenni Pancsi száját Labellóval. az arcát viszont minden lemenetelkor mert az szárad ki de nagyon. Olyan jó színe kezd lenni és apájának is a sok játszóterezéstől. Én meg sápadtabb vagyok mint valaha.

Pusz,
bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa,
Nem mentünk, mert be kellett menni a gyerekdokihoz Csongival újra levetetni a vért a PKU-hoz (ugyanis a kórházban úgy vették le, hogy nem volt még elég szopi). Talán holnap...

Gumicukor,
Örülök, hogy ilyen jól halad a lakás-ügy. Előreláthatólag mikor költöztök?

Ági,
Szegény, hát ez nem jó hír... Most aztán vigyázhattok, nehogy becsússzon valami.
Én is félek egy kicsit a spiráltól, pedig most majd ki kell találni valamit nekem is hosszútávra.

Zita
parazita

Sziasztok

Alex ma megcsinalta a 3.egetvero hisztijet,de ugy hogy lefekudt a garazsban ,es kepzeljetek elcsattant az elso pofonka a popsijanKép15 perc riankodas,igergetes,minden utan gondoltam kiprobalom ezt,es hatott.Ugy meglepodott hogy jott velem a fel a lakasba.Hat nem vagyok buszke magamra de mar en is sirassal kuszkodtem hogy hogyan oldajm meg ezt a szitutKépKépUgyhogy jogyerek jelzot kezdi elvesziteni KépKépKép

Tegnap voltegy jo beszolasa: furdi elott rohangalta lakasban es mondtk neki hu de szexi vagyKépNa mas se kellett nkei 5 percig kiabalta:szexi vagyok,szexi vagyokKép

Meg az unokatesom volt nalunk aki a hazban lakik es bementa wc-re utana,leult melle a bilire.
Odaszol Krisztinek:Dugd be Te is a kukid a wc-be.
Kriszti:Nekem nincs.
Alex:Ja akkor Te is lany vagy????KépKépKép

Judy
Ok mi is benne vagyunk persze ,legyen a 30.-i hetvegen szombaton OK??modjuk 4 korul?23-in anyuekhoz kell mennunk mert lakasfelujitas van es ferjecsek a butorvisszatologato en meg a takarito szerepkort kaptamKép
Tenyelg nem akarunk neked kulon gondot a mosogatassalKép
G-k nagyon cukik,tiszta egyformak Kép

Forti
Na orulok hogy minden OK mar LevivelKép

Gumicukor
IGazad van az nem megoldas ha kakihoz pelust adsz ra mert konnyen megszokja,par nap es rendezodni fog a dologKép

Agi
Szegeny Te,akkor most nem gyoztel meg spiral ugybenKép

Halacska
Szupi hogy megvan az oviKép Es mikor kezdtek?
Kepzeld meg nem jott eredmeny a korhazbol pedig mar 1 honapja voltunk,azt mondtak 2-3 het,hivni fogom oket jovo heten hogy most mi van.Viszonta bore nagyon jo,van amikor alaig latszik,pedig issza a tejet 2 hete,neha kakaot is ha latja Zalantol.A dokino szerint mast ugysem tudunk tenni mint kenni,de azert kivancsi vagoyk az eredmenyre.

Lanyok
Aki ad vitamint a gyerkocnek,mikor hagyjatok abba?Mert en azt hiszem mar befejezem vegul is itt a tavasz KépKép

Kataa
Kataa

Kép
Kép
kataa

Parazita
EszrevettemKépKépHolnap nem vagyok mar bent,csak hetfon legkozelebbKép

Kép
Kép
kataa

Gumicukor

Erdekes, nalunk pont a kakival kezdodott a bilizes. Nagyon utalta, hogy hozzakenodott a popsijahoz. Ma mar Emi is csak ejjelre kap pelust, esti furdes utan is szol ha pisilni kell, meg akkor is ha pelus van rajta. Ja, es vegre hasznalja a letras wc uloket, ami par honapja ott varja...Kép

Kataa

Alex dumai.Kép
Hiszti.Kép
Hat igen, eleg nehez nem odalegyinteni neha. Foleg ha az ember epp nem otthon van. Nekunk ilyen hiszti meg nem volt, remelem nem is lesz. Szerintem ez meg nem azt jelenti, hogy kiesik a jogyerek kategoriabol.KépNem hiszem hogy letezik gyerek, aki soha eleteben nem hisztizik.

Agi

Mi is reggeltol estig kint vagyunk, le fogom vinni mostmar a muanyag kerti szekeket a kertbe, mert neha mar osszeesek a faradtsagtol, mikor orakig eszre sem veszem, hogy talpon vagyok kint.(futkarozas, gyomlalas, labdazas...Kép)
Olivert leteszed a homokozoba? Danny allandoan le akar menni a foldre, mert minden erdekli, viszont neha meg hideg van erre. Volt mar, hogy letettuk pokrocra, de folyton lemaszik persze.KépEs legel.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa,
Oké, akkor hétfőn vagy kedden...
Egy hisztitől még nem lesz senki rossz Kép

Zita
parazita

Forti
Szerintem minden bababoltban, legalábbis én a Baross utcában egy aránylag kis boltban vettem.

Gumicukor
Dodi csak októberben tölti a 3at, de nekem azt mondták az oviban, hogy arra az 1 hónapra nem kell beíratnom bölcsibe, a rendelet miatt hivatalos ovis sem lehet viszont beírják beszoktatósnak. így is műkszik.

Ági
jó, csak telefonáljon előtte, hogy össze is találkozzanak

Kataa
Képzeld tegnap is voltunk ovilátogatáson és itt a kerületben. Te én ledöbbentem. Halál kultúrált óvoda, gyönyörű és elég tágas udvar - fajátékos, és épp vitágzanak a fák bent. 6 csoport van, 2 épület. az egyik 2 szintes és így jön ki a szintenként 2-2 csoport. Van saját tornatermük, 2 gondozónő + 1-2 dadus egy csoportra, alapszolgáltatás még az angol nyelv középsős csoporttól és a néptánc is. Doki jön hetente, logopédus a házban, szóval nagyon tetszik. Egyetlen dolog ami nem: nincs úszás Kép. Azért kedden megyek azt is megnézni, + van még 3 a listámon KépKép

Nálunk Dodesz továbbra sem hisztis Kép viszont én ma reggel igen Kép Ő már nagyon régóta egyedül öltözik minden ruhát fel tud venni, csak a gombokat nem tudja begomblni + a cipőfűző nem megy. A zippzárat viszont "csak" pár napja tudja teljesen egyedül - de egyenlőre még olyan lassú, hogy a hajamat tépem. Ma reggel meg annyira késésben voltam, hogy tökre kiborultam attól, hogy ott tököl és nem engedi, hogy segítsek. Mondjuk tartottam magam meg minden, ő nem nagyon vette észre, viszont utána tökre remegettt a kezem az idegtől sokáig. Szerintem ez már nem normális, gondolm a sok stressz manapság nem segített KépKépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Újra kellett regisztálnom magamKép
Ez csak egy próba
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Őrület, ami mostanában a babaneten folyik.Kép
Előbb a hekkerek most meg a profilok tűntek fel/el.

Kataa

Feltétlen írd majd meg, hogy mit hoznak ki allergia terén. Remélem semmit!!!
Hisztit eddig is szépen megúsztátok. Alex próbálgatja az oroszlánkörmeit vagy csak fáradt volt. Gondolom már nem fogzik arra nem lehet fogni. Kép

Rit
Gratula, hogy nem robbantál látványosan! Sajnos én nem mindig bírom megállni. Csak utána a lelkifurdancs iszonyú. Meg Pancsi szemébe nézni amikor ártatlanul kérdezi, hogy anya akkor most haragszol?

Ma Pizza Hut-ban ettünk mert kaptam melegételre hozzájárulás 8000,- értékben. Pizza Hut tűnt a legegyszerűbbnek de nem leszünk visszajárók. Tiszta dzsuva volt minden, a 2 felszolgáló hol unott és mogorva. És ezek nem engednek szoptatni az étteremben? A marketing része, töltött szélű pizza ide vagy oda, nagy rakás szerencsétlenség...

Na, de amit mesélni akartam az az, hogy kimentünk pisilni mert Pancsi ügyesen szólt. Meg volt az akció és utána Anna akarta megnyomi a lefolyó gombját. Nyávogott, hogy hagyjam erre hallom a másik wc-ből, hogy egy anyuka intelligensen tanította a kislányát, hogy hallod, hogy hisztizik az a gyerek. Biztos a szülei nem foglalkoznak vele és nem nevelik. Vissza kellett fogni magam, hogy ne tépjem fel az ajtójukat elmagyarázva, hogy 2,5 éves és nem hisztizik azért mert nem azt mondta, hogy kedves édesanyám szeretném megnyomni a lefolyó gombját! Mivel volt gyerekszobám és én ellentétben lányommal Kép jól nevelt vagyok, nyeltem egyet és kezetemosva visszaballagtunk az asztalunkhoz, neveletlen kislányommal, aki nem rossz gyerek csak éppen nem ül meg egy sarokban órahosszat és számolja az ízeltlábúak pettyeit a kitinpáncélokon.Kép
Ettől függetlenül jól telt a vasárnap eddig, még az eső ellnére is.
Barihimlőnek még mindig semmi jele.
Pusz,
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Elég ramaty az időKép
Tegnap Megatoysoztunk, vettünk gyerekülést Gergőnek, mert az övé lesz majd Gellértkéé, ha kinövi a hordozót.
ma meg játszóházban voltunk, a srácokkal.
hoztunk homokot a homokozóba, de az idő nem engedi kipróbálniKép
remélem a héten már szebb idő lesz.

Halacska
Mekkora volt annak az anyukának a lánya? bírom, amikor így osztják az észt. nem csodálom, hogy kiakadtál.

Kataa
hát tényleg jógyerek Alex, ha ez még csak a 3. hisztije voltKép és az első fenékrecsapásaKép
nálunk most jobb a helyzet. ma is ismán ki lehetett hozni a játszóházból. máskor őrjöngeni szokott és harapniKépKép pedig azelőtt én is úgy gondoltam minden csak nevelés kérdéseKépKép de a hisztizés a személyiségfejlődés normál része, csak elég emberpróbáló elviselniKépKép

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok
Micsoda idoKép
M is alig voltun kint a hetvegen az eso miatt.Alex a 3 kereku trticiklin mar profi es a nagyon is egyre ugyesebbKép
Megint anyuekhoz kellett menni segiteni,kiramolni a hazat a festes es felujitas miatt,de Aleznek az tetszett hogy rajzolhat a falra minden raszolas nelkulKépKépKép
Befejeztem a penteki munkakat anyu irodajaban,ugyhogy mar csak heti 3 delelott marad,igy nem lesz annyira strapasKépKép

Nyuszi
Hat igen es ezeket a megahisztiket mindig hazon kivul tartogatja hogy nehogy mar egyszeru legyen KépKépKépNekem nem is duhtol jutott eszembe a meglegyites hanem mert mar semmi mast nem tudtam kitalalni,nemis duhos voltam hanem inkabb tanacstalan.
Nekem Alex nem hajlando hasznalni a wc fellepot,inakbb feltornazza magat,olyan vicces ilyenkorKép

Parazita
Heto-szerda-csutortok vagyok mindig bentKép

Rit
Ti jartok kulon uszasra is nem?Ugyhogy ha nincs az oviban akkor nem nagy gaz,szerintem ahova ti jartatok csak profibb mint egy ovodai oktatas.
Egyebkent talalkoztam egy ovis anyukaval es azt mar tudodm hogy van foci,torna,balett,valami kezmuves dolog,zene,uszas,hittan.Angol nincs.
Krisztaek lehet hogy nem velunk jonnek attol fugg mikor kelenek a fiuk,de mi akkor talalkozunk kedden.

Halacska
Szerintem is faradt volt,talan nem aludhatott a bolcsiben es azert,de nem szoltak,pedig szoktak.
Hat te nagyon ugyi vagy,en tuti at szoltam volna ilyen esetben,pedig tudom hogy nem jo megoldas csak ilyenkor az anyatigris megszolal belolemKép
Es kulonben is,hogy mondhat ilyet a gyerkenek mint peldat???Szerintem anyuak sem volt tisztaba a nevelesi elvekkelKép
Drukk hogy megusszatok a barihimlotKép

Judy
Na akkor nalatok javulo tendenci van,ugy latszik megertt mar arra hogym egertse ha haza kell menniKép
Persze tudom hogy kell hogy hisztis is legyen csak neha keves a turelem meg az ero hozzaKépKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, leszámítva a pocsék időt. sógórnőmék voltak nálunkhétvégén, megnéztük az esküvői videót, tök sokat röhögtünk.
dani megkésett nyuszija is jött, kapott egy hengerekből álló "gyöngyfűző" készletet, amit zsinórra kell felfűzni, jó nagyok, nem fér a szájába. ezekkel a babrálós dolgokkal nagyo le lehet foglalni, minél több van belőlük, annál jobban elvan vele.

közben pénteken voltunkkint a lakásban, már kívülről is be van vakolva (pont a mi háztömbünk!) és a lakás is már egy réteggel ki van festve minden helyiségben, van fent a konyhában a falon csempe és járólap + az előszobában is. a WC + fürdő csempéit is láttuk, igaz mág csak dobozban, de gyönyörű, világos csempe hússzínű foltokkal. és pont besütött a nap a nappaliba, egészen be az egyik szobaajtóig. szuper volt. éppen voltak bent melósok, az egyik erkélyt járólapozták.
szóval szépen haladnak a dolgok. meg a hálószobákból kinézve a szomszéd kertesházakra van rálátás, ahol éppen virágoztak a fák, nárcis, virágoskert. és csönd, jó levegő.
már a második ütemet is elkezdték építeni, nagy a túrás, dolgoztak a gépek.

hazafelé megnéztünk kívülről 3 ovit is. mindegyiknek hatalmas udvara van, fajátékokkal, kis fa házikókkal, köteles mászók, nagy homokozók, bent rollereztek a gyerekek, és kertes házak között van 1 kivételével, mert az az Ostoros út mellett van közvetlen, de nagy zajvédő kerítés van körben az út felől. az egyik oviban kreszpark is van.
2 ovi a velünk párhuzamos 2. utcában van, vagyis gyalog max. 20 perc, kocisval meg 5 se és útba esik hazafelé is és mhely felé is.
majd Danival is elmegyünk mindegyikbe, meg beíratom mindegyikbe.

Halacska
Hát én meg nem tudom megállni, hogy ne szóljak be ilyenkor. Miért nem mondtad, hogy jobb ilyennek, mint mint amelyik gyerek mindig azt csinálja, amit mondanak neki.

Kataa
hiszti KépKépKép
én úgy vagyok vele, hogy ha se szép szó, se erőteljesebb rászólás nem segít, akkor hagyom, hadd tombolja ki magát. nálunk az bejön, hogyha nincs publikum a hisztijére, akkor már nem is érdekes, és abbahagyja. de nem fenekelek, mert mindig bűntudatom volt tőle, ha rácsaptam a sejhajára.
a hiszti meg nem más, mint a saját akaratát nem tudja véghezvinni, és ezen ellen lázad a gyerek. ugye mi megteszünk sokszor olyta a gyerek előtt, amit ő nem tehet. benne meg az a kérdés fogalmazódik meg, hogy ő miért nem, ha anya-apa meg igen. pl. a barátnőmék festettek a falra a gyereknek katicákat, ezeket együtt a gyerekkel, de neki nem engedték, aztán a barinőm rájött, hogy ez így nem fair, hogy ők igen a gyerek meg nézi és nem érti, hogy akkor most ő nem, a többiek igen?
persze nehéz egyensúlyt találni, mikor mit igen és mit nem. pl. vki gyógyszert szed, az már veszélyes, ha a gyerek is megpróbálná, stb. stb.
sok gyerek azért akar felnőtt lenni, mert azt látja, hogy a felnőttek bármit megtehetnek, nem szólnak rájuk.

Zita
egyetértek rossz gyerek ügyben. nincs jó és rossz gyerek, max az a jó vagy rossz, amit csinál.
ezzel a beszólással milyen rossz gyerek vki, frankón befolyásolják a tudatalattit és a gyerek elkönyveli magát rossz gyereknek, holott valszeg nem az, csak elevenebb, erőteljesebb az egoja.
mert ugye a társadalom nem mindig értékeli az egéyniségeket, különcként kezeli, és lehet kimondatlanul irigyelik az egyéniségeket.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
Aha, holnap talizunk Kép. Ja, ettől a hittantól megőrülök, na arra tutti nem fogunk járni.

Halacska
Hát én meg ezt nem biztos, hogy kibírtam volna - mondjuk inkább csak úgy, mintha a saját gyerkőcömnek mondanám, de biztos nyomtam volna valami jó szöveget, hogy hallja az a szerencsétlen gyerek a másik verziót is.

Nálunk tök jól telt a 7vége, szombaton kint voltunk Csillaghegyen, rendbe raktuk a kertet. Olyan klassz idő volt! Volt egy balesetünk is: Dodi szólt, hogy ő most úgy pisil, mint a nyuszikák, kb. ezzel egyidőben már tolta is le a gatyáját és guggolt pisilni - csak sajna nem elég ügyin, így jól lepisilte a ruháit Kép még szerencse, hogy vittem másikat.
Tegnap Zebegényben voltunk, ott sétálltunk egyet az erdőben. Klassz eső utáni illat volt, de jól lehült a levegő.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Ide menekülök mert megőrjít az egyik parahuszár ügyfélkapcsolatos fiú. Kép Én pasiban ennyire izgulósat, idegesítőt még nem láttam szerencsére.

Igazatok van csajszik, hogy meg kellett volna mondani a véleményemet, amit általában meg is teszek. Viszont így arc nélkül bele a klotyó világába nem akartam. Kép

Karol
Jól hangzik amit a lakásról és ovikról írsz.

Kataa
Inkább szeretném ha megkapná Pancsi és legyen rajta túl. Oltást elvetettem mivel nem ad örök védettséget. Bízom benne, hogy szövődmények nélkül átvészeljük.

Na, már kicsit jobb, megyek vissza a "dzsumbiba"

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Halacska

Hat nehez akkor es ott reagalni, az biztos, ugy meglepodik az ember az ilyen szovegeken...Kép Lehet en is valami olyat csinaltam volna amit Rit irt.Kép
Nincs idegesitobb, mint a magabizonytalan, idegeskedos pasi...Kép

Gumicukor

Nagyon izgik a lakas fejlemenyek. Mikor is koltoztok?Kép
Szerdan megyunk beiratkozni az oviba, kivancsi leszek. Emike egyre ugyesebben elvan a jatszohazban, baratkozik, persze foleg kislanyokkal es mar egyedul is orakra ott maradt, mig mi vasaroltunk. Kezdek megnyugodni, hogy nem fog az oviban megszeppenve a sarokba huzodni a tobbiek elol.Kép

Ja es mar 2 ejszaka bugyiban aludt!Kép Elofordul azert meg neha-neha nappal, hogy keson szol es par csepp becsorog.De nagyon buszke vagyok ra!Kép

Kataa

Jopofa lehet Alex, amint a wc-n kondizik, legalabb megizmosodik vallban.Kép Emike a kakilasnal azert meg a bilihez ragaszkodik, ki tudja miert.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ágota!

Már annyiszor akartam írni! Nagyon rendes és aranyos vagy, köszönöm szépen! Nyuszikára gondolok!!! KépKépKép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok

Ma beszorultunk a lakasba az ido miatt,de Alex meglepo modon mar masfel oraja magaban jatszik es en addig kivasaltam,megfoztem,osszepakoltam a lakastKép

Gumicukor
Olyan izgi amiket irsz,nekunk is igy allt tavaly ilyenkor a lakas,mindig jottunk erre es felkeredzkedtunk megnezni mit haladtakKéphihetetlen hogy mar lassan 1 eve lakunk bentKépKép
Hat en hagytam hogy fekudjon a foldon,sot 10 perc mellette allas es par furan nezo szomszedi tekintet utan sem valtozott semmi,ez volta baj,de ma megkerdeztem es nem aludt aznap a bolcsiben ugyhogy tuti a faradtsag hozta ki belole ezt a hisztit.
En meg ez elott sosem csaptam a popojara,remelem nem sok hasonlo lesz mert amugy birom a napi dolgaitKép

Rit
En nem tudom mi legyen a hittannal,mert en jarok par hetente templomba,es Alexet is viszem,magyarazom hogy mi tortenik es ha meghall egy harangszot mindig osszeteszi a kezetKépKépKépFerjem nem vallasos,plane nem katolikus,viszont Alex meg van keresztelve,de ugy vagyok vele majd eldonti melyikunk vallasa a szimpi neki ha felnott lesz.Addig meg terelgetjuk azert egy kicsitKép

Halacska
KollegaKépHu en is kiakadok a tutyi-mutyi pasiktolKépKép
Ja akkor drukk hogy megkapjatokKépEn is elvetettem az oltast pedig fel is volt iratva de para leven inkabb nem valtottam kiKépTesom ikrei az oltas ellenere(naluk ez kotelezo az USA-ban)is megkaptak csak 15 pottyel usztak meg.

Nyuszika
Gratula Emi ejjeli pelus nelkulisegehezKépKép
Nalunk csak majusban lesz a beiratkozas,ugy orulok hogy a kerulet legjobb ovijahoz tartozunk es nem kell megneznem sok helyet,mert ez kozel is van,gyalog 5 percKépKép
Alex neha a bilire is ul mostanaban,epp milyen kedve vanKépKép

Lanyok
Akkor most lesz tali 30.an?????Mert eddig nem sok a jelentkezoKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali!

Jelentem szobatisztaság-fronton változás van nálunk! Kép
2 hete rendesen pisil bilibe, ahogy már írtam, de a kakit 1 hétig a bugyiba engedte, nem győztem gatyát cserélni és mosni. még jó, hogy van egy rakat bugyija és gyorsan szárad. 1 hete a kaki miatt 6kor kelt, hogy még gyorsan a pelusba nyomhasson. aztán tegnap nem bírta tovább, míg kiveszem a trutyiból, levette magáról és jól szétrázta a golyókat belőle Kép aztán szépen felszedettem vele és betetettem vele a bilibe. csodálkoztam is milyen higgadt voltam, pedig baromira ideges lettem. utána ráült a bilire és folytatta a kakit. azóta csak bilibe hajlandó, úgyhogy örülök, hogy ez is megoldódott és magától rendezte a dolgokat.
mindössze annyit csináltam, hogy amikor a bugyiba kaksizott, akkor nem cseréltem ki rögtön, és nagyon nem tetszett neki, hogy mázas a feneke.

Nyuszi
Elvileg átadás júni-júli, attól függően melyik tömböt kezdik lesz a költözés, az is lehet, hogy augusztusban.
Tegnap leadtunk még egy papírt a nagy hitelhez, és akkor mondta a hitelescsaj, hogy a bank hamarosan kezdi a hitelbírálatot, uis az építkezés már jóval meghaladta a 60 %-os készültségi fokot.

Hittan
Valszeg én is Danira bízom a választást, mit választ, miben fog hinni, mert lényegében mindenki uabban hisz, csak másnap hívják. én meg vagyok keresztelve, de sosem jártam templomba, nem úgy neveltek a szüleim. ezért sem értettem, hoyg esküvőkor mit erőltetik a templomot. persze nem mentünk bele, csak azért, hogy mondhassuk volt templomi. nem éreztem volna őszintének.
én úgy vagyok vele, ne belenőjön a gyerek egyfajta vallásba, hanem ismerjen meg többet és majd eldönti. szerencsére a mi kiszemelt ovinkban csak opcionális a hittan.

Tali
Nekem tuti nem ok, mert a szülinapomat ünnepeljük.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Nálunk is alakul a szobatisztaság! Tegnap Solymesz egyszer sem pisilt be, teljesen egyedül szaladt pisilni a WC-re, csak egy kaka ugrott be, de akkor is utána kötelességtudóan ráült a WC-re, és lelkesen nyögött, hogy ő most kakál Kép

Gumicukor,
A vallásról pontosan ugyanezt gondolom. Én nem fogom őt befolyásolni, majd választ, ha akar...

Kataa,
Ha nem lesz nagyon pocsék idő, csütörtökön beugrunk Csongival a DVD-kért.

Zita
parazita

Sziasztok!

Tegnap írtam egy jó hosszút, erre nem küldte el. Mindig megfogadom, hogy Word-be írom a leveleket, de olyan hüle vagyok, mindig megbízom a Babanetben. A másik topikkal ahová írni szoktam elköltöztünk, a csajoknak elege lett a Babanetből. Én személy szerint sajnáltam, nekem kényelmes volt, hogy minden 1 helyen megtalálható.

Bea! Én sem szóltam volna vissza az anyukának, így, hogy láthatatlanok voltatok úgyis tök idétlen lett volna a dolog.
DE bevallom én szoktam szólni a szülőknek, ha valami nem tetszik. PL: egyik nap hintáztattam a Nórit a játszón, odajött egy nagyobb fiú és a szomszéd hintát elkezdte felcsavarni, majd elengedte, a szülei ott álltak egy lépésre , de nem szóltak semmit. Odamentem hozzájuk és tök kulturáltan megkértem őket, hogy szóljanak rá a gyerekükre, mert ez a játék elég veszélyes és én nem szeretném, hogy a 2 és fél éves gyerekem megtanulja. Az apuka nagyon normálisan reagált, még elnézést is kért, az anyuka viszont szemmel láthatóan nehezményezte, hogy rájuk szóltam. És még egy halom hasonló játszós sztorim lenne, tényleg tök szörnyű szülők vannak.

Szobatisztasághoz minden babának újra gratula, figyeljétek meg nyárra a topik összes babája szobatiszta lesz!

Gumicukor! Melyik napon születtél? Mi a Márkkal májusi bikák vagyunk, ő 2-án én 4-én születtem. Mi is bulizunk, május 1-én egy hatalmas kirándulás keretében a barátokkal (ez évek óta így van).

Nálunk is történt baleset, elég mókás körülmények között:
Szombaton játszottunk itthon, csiklandoztam a Nórit, nyuszi hopp.osat játszottunk, jókat nevetgéltünk. Nóri annyira laza volt, jókat pukizgatott játék közben. Egyszer csak nyuszi hopp közben leguglt, pukizott egy nagyot, majd ijedt arccal felállt „anya bekakiltam” És tényleg… Dőltünk a röhögéstől, nagyon édes volt.

Kiránduló mamiktól kérdezném: Van valami jól bevált praktikátok kullancsok ellen?? Krém, spray, bármi? Olyan rosszat álmodtam egyik éjszaka, azóta nem hagy nyugodni ez a téma. Ráadásul mi is majd minden hétvégén kirándulunk.

RIT!!!! Mi szívesen csatlakoznánk néha egy-egy kirándulás erejéig Néha az a bajunk, hogy hová menjünk, ha konkrét a cél úgy könnyebb elindulni

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Furcsa, amit a szobatisztasággal kapcsolatban írtok.
Pancsit inkább a kaksi zavarta előbb és kezdett el bilibe kakilni. A pisilés sokkal később következett.

Kataa
Az oltás ellenére elkapták a barihimlőt??? Akkor jól döntöttem! Kép

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

bari oltás: egyik oltás sem 100%-os, a kanyarót és a mumpszot si el lehet kapni anank ellenére hogy oltják ellen őket (MMR), de nem mindegy hogy enyhe lefolyású, pár pöttyel vagy megsínyli nagyon. Én oltás párti vagyok továbbra is.

Emmáéknál meg skarlát van a csoportban, ezért megelőzésképp az egész csoport antibiotilumot kapKép Hát nem örülök, de azt sem szertném ha skarlátos lenne, mert se a 40 fokos láz se a torok fájás se a 3 hét táppénz nem hiányzik. FRemélem nem lesz semmi gond, mert Emma az amoxicillines antibiotikumokat kihányja (eddig 2x kapott, de sose tudta beszedni), ami penicillin származék, erre msot sima penicillint kapnak, háát remélem bírja.

hittan: szerintem jó az. persze én is azt vallom hogy válasszon amit majd ő akar és nem fog zavarni ha pl muzulmán lesz, de azt azért el kell fogadni hogymi alapvetően egy keresztény múltú országban élünk, és mint kultúra rész enem baj ha ismeri a kerszetény vallást. Szerintem nem baj ha jár hittanra, aztán majd vagy tetszik neki vagy nem. Mint mese, mint történet ártani nem árt neki, ettől még nem kényszerül semmire. Mi is tanultuk az iskolában a Bibliát, én nem hiszem hogy kárunkra vált volna. Szóval ha nálunk lezs hittan az oviban én biztos járatom Emmát.

Rit!

Az angolért az oviban irígykedem, nálunk nincs sajnos egyik oviban sem, és én ezt nagyon sajnálom. Néptánc, torna, hittan, úszás nálunk is van.

Halacska!
Hát ez nagyon cikis szitu lehett, biztos én sem szólatm volna, a megdöbbenéstől.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó
Bízom benne, hogy oltás nélkül sem sínyli majd meg nagyon. A barátnőjét sem oltották és szinte meg sem érezte, szerencsére. Tudom, hogy minden gyerek másként reagál a betegségekre. Kép

Amiket olvasok a pesti ovikról kezdem azt hinni, hogy a mi ovink egy nagy rakás semmi. Nincsenek különórák, csak torna és szabadonválasztott néptánc. Viszont helyben főznek.Kép Kép

Magdi
Face to face én is szólok ha nem tetszik ill. veszélyes vmi. Szerencsére a mi játszónkon kevés ilyen eset van. Ha van akkor az általában nagyobb lányoktól ered, ami szomorú.
B.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Magdi
Egyenlőre semmi okod kenegetni, a kullancsok nam szeretik ezt a hideg időt Kép Melegben már mi is szokzuk, nálunk az Off nagyon bevált. Dodiban tavaly 1x volt összesen, de kiszedtük azonnal. Amúgy pedig attól is függ, ki mennyire vonzza az ilyesmit. Bennem pl. még soha életemben nem volt kullancs, pedig már nem vagyok egy mai csirke és járkálok is rendesen, mégsem kell használnom semmit. A szúnyogok sem szeretnek, csak olyan helyen csípnek meg, ahol milliónyian vannak Kép ha csak pár kósza lélek a városban, akkor ők a páromat részesítik előnyben.

Kataa
Most úgy megnyugodtam az ovi miatt, olyan jó, hogy elmentünk ma reggel. Megbeszéltük, hogy mi az ami tetszik benne és mi az, ami nem, és a nemek voltak többen. Vagyis, inkább az, hogy amit múlt héten találtunk a kerületünkben, ahhoz hasonlítottuk és az nyert. Kép Úgyhogy most nem kell variálnom az átjelentkezéssel és meg is nyugodtam, mert az olyan rossz lett volna, ha az tetszene és esélytelenek lennénk a felvételre.

Gumicukor
Szerintem minden oviban csak opcionális a hittan, kivéve talán azt, amit az egyház üzemeltet. Csak azt mondtam, hogy arra tuti nem fogom járatni én sem Kép Majd eldönti mit akar, nem korlátozom, de az is biztos, hogy buzdítani sem fogom. Én nem vagyok vallásos, megkeresztelve sem vagyok és jól érzem magam így.

Kataa
Nálunk harangozáskor egyből a "szól a bimbam" megy és elkezdi a "János bácsit" énekelni KépKép

Manó
Ne irígykedj, végülis ha úgy gondolod, biztosan járathatod valahova. Vagy olyan iskolát keress, ahol már elsőtől van, akkor végülis ugyanott vagytok. Nálunk azért volt fontos, mert én már kiskorától ehhez szoktattam, és jónak látom folytatni. És be kell vallanom, mióta dolgozom, kevesebb idő jut még erre is. Este már nem, hétvégén meg néha. + Nagyon sok angol nyelvű barátunk van, sőt akikkel összejárunk rendszeresen Bécsben, ők is angolul dumálnak csak a kislányuk meg 2 héttel idősebb Dodinál, úgyhogy úgy tervezzük, hogy akár kimehet majd hozzájuk is "nyaralni" de ehhez kell, hogy értsék egymást.

Rit

rit

anemona7

Halacska
Én meg pont olyan vidéki oviról tudok, ahol még lovaglás is van, jelképesen havi 1000,-ért. Mondjuk ez Békéscsaba, szóval messzi van KépKép
Amúgy még mi sem döntöttünk véglegesen, csak van egy nagyon esélyes, de még van 2 a listámon, amit megnézünk Kép

rit

anemona7

Halacska
Én meg pont olyan vidéki oviról tudok, ahol még lovaglás is van, jelképesen havi 1000,-ért. Mondjuk ez Békéscsaba, szóval messzi van KépKép
Amúgy még mi sem döntöttünk véglegesen, csak van egy nagyon esélyes, de még van 2 a listámon, amit megnézünk Kép

rit

anemona7

Látom megy a licit a jobbnál jobb ovikra. Azért ne felejtsétek el, hogy ebben a korban még a legfontosabb nekik a JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK és nem az ilyen-olyan különóra, célzott foglalkozás, bőven ráérnek még arra az isiben. persze nem azt mondom, hogy nem lehetnek ilyen órák, de az se keseredjen el, ahol nincs ilyen, egy jó óvónő is kincset ér.

Gellértke ma féléves. nagyon elment az idő. sajna ma kap oltást, most várjuk a dokkertKép

Gratula a szobatisztuló gyerkőcöknekKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Képzeljétek!!!
Hívtak a bankból és megvan a nagy hitelünk a fészekrakós!!!! nemsokára mehetünk a közjegyzőhöz.
tiszta online már a lakásvásárlásunk Kép

Mléna
Én ápr. 26-án születtem.
Nóri nyuszihopp-kaki KépKépKépKépKép

Halacska
Lehet mert Pancsi lány, Nyuszi Emijét is a kaki zavarta előbb, úgy emlékszem.

Engem sem szeret semmilyen vérszívó, se szúnyog, se kullancs. a szúnyogok elkezdenek keringeni a karom felett, rászállnak, téblábolnak és elrepülnek Kép

na megyek, mert nemsokára itt lesz 2 supportos kolléga.
fülig fog érni a szám a hitelbírálat miatt Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Engem imádnak a vérszívók és sajnos a Nórit is. Még csak most kezdődik a szezon és már van egy marha nagy csípés a lábánKép

Én még mindig nem mentem be az ovikba, de a lehetséges 4 közül 2-t látatlanban kiejtettem. Az egyik a város túlvégén van, a másiknak pedig zsbkendőnyi udvara van, ha kiengedik a gyerekeket gombóstűt sem lehet leejteni. Remélem apa ma hamar hazaér és akkor elsétálok a Nórival a maradék kettőbe. Anyósra nem akarom rábízni a Márkot, utálok tőle szíveséget kérni, mindig húzza a száját és sóhajtozik... az önfeláldozó nagyi... 2 hete nem látta az unokáitKép

Már megint nem Wordbe írtam, megpróbálom elküldeni:
Magdi

Magdi
mléna

Vallás:
Én is azon a véleményen vagyok, hogy majd a gyerkőcök eldöntik, hogy melyik valláshoz akarnak tartozni, ha akarnak egyáltalán. Ezért nem is kereszteltük meg őket, úgy gondolom ebben a kérdésben is legyen szabad az akaratuk.
Viszont ha esetleg nagyobb korában lesz hittantanulás én díjaznám, ha eljárna. Ez szerintem az általános műveltséghez is hozzátartozik. Ha jó pap tartja a foglalkozásokat, akkor a hittan egy nagyon érdekes és tanulságos dolog.

Felébredt Márk
Pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Rit!

Jól van na, csak nem volt rá jobb szóKép Nem irígykedem, csak jó lenen ha nálunk is lenne közel ilyen ovi. Ha én angolosba akrom iartni akkor át kell sajnos vinnem másik kerületbe.

Judy!

Szerintem is a legfontosabb az ovónő, de: Én Emmán már most látom hogy hiába van jó gondozónő, már most kevés neki a csak játék. A bölcsiben csak az van. Jó időbőn kint játszanak, rossz időbenbent. Ez szuper meg minden, de ha néha picit foglalkoznak velük, pl közös éneklés, vagy közös torna, hajlongás, néha tánc, és annak úgy örül, egész más a napja. És most csak 2,5 éves, még egy évig ide fog járni valószínű, de 4 évesen már végképp igényelni fogja a más programot is.

Szóval szerintem ez is fontos szempont.
Külön órára cipleni meg nem lehet egy ovodást, szóval ha az ovi keretébe nem fér bele akkor nem tud járni i lyesmire, az már tényleg sok egy 4 évesnek is hogy du 4 után még külön órára járjon.

manó

KépKép
manó

Ovi: én mint "nagyon tapasztalt" anyukaKépKép úgy gondolom, hogy nem elsősorban a különórák számítanak. Persze én is örülök neki, hogy Beni jár úszni, meg zeneoviba, de Nátánnak szerintem még egyik sem kellene. Jó ha van az oviban, mert majd később mehet, de most még nem.
Viszont ami nagyon fontos: az jó óvónő. Ha jó az ovi, akkor a különfoglalkozások nélkül sem fog unatkozni a gyerek, mert ugyan sokat játszanak (ami nagyon fontos, különösen (ha az idő engedi) a szabadban történő játék), de nagyon sok egyéb dolgot is csinálnak. Ugyan nekem bölcsiről nincs tapasztalatom, így nem tudom, hogy ott szoktak-e, de az oviban sokat rajzolnak, festenek, ragasztanak, hajtogatnak és egyéb kreatív dolgokat is készítenek és ezen kívül mesét hallgatnak, dalokat, verseket tanulnak.

Szobatisztaság: nálunk teljesen OK. Most már nem bilizik, hanem WC-zikKép, de ott is csak kakinál ül, egyébként meg sikerült rászoktatni az állva pisilésre (KataaKép). Már nem hisztizik a reggeli pelenkalevétel miatt, hanem örül a bugyinak. Éjszaka még felemás, már volt száraz, de azért még van pisis pelus is. Ugye ez még alakul.
Viszont Benivel épp holnap megyünk a Heim Pálba, mert ő már a jövő hónapban 6 éves, és még mindig bepisil éjszakaKép. És ez nekünk is, de szerintem neki is már kellemetlen, és főleg akkor lenne az, ha Nátán előbb hagyná el az éjszakai pelust...
Egyébként látszik, hogy mennyire most volt ennek az ideje, ha sokaknál ugyanígy most lettek szobatiszták a gyerekek.

Panda!

Én is nagyon gondolkodtam rajta, hogy menjen-e iskolába, de tényleg csak unatkozott volna az oviban. Remélem az iskola nem lesz neki még korai.
Benit egyébként nem is vitték iskolaérettségi vizsgálatra, az óvónő már az első napok után mondta, hogy nem kell, mert egészen biztosan iskolaérett. Amikor mondtam neki, hogy bizonytalan vagyok, akkor ő nagyon rábeszélt, hogy menjen. És biztos nem azért, hogy neki könnyebb dolga legyen...

Kataa!

Egygyermekes anyuka?Kép
Igen, délig maradna, Beni is úgy van ott.
Bár nem biztos, hogy könnyebb dolgom lenne, mert időközben meg Hanna fejlődött sokat, mászik és egy hete felálltKép (15-én lesz 7 hónapos!), úgyhogy őrá is eleget kell figyelni.

Ági!

SpirálKép és védekezésKép. Remélem azért már nem lesz gondod.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Megpróbálok föltenni egy képet a srácokról. (Sajna én is ott csúnyálkodok rajta, de hát ez van.)
Kép

Zita
parazita

Kicsit túl kicsire vettem, és Csonginak nem látszik jól az arca.. Kép
parazita

Zita!

Nálam eddig ez az év fotója. Kép
Tündéri a hangulataKép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Halacska,
Köszi! Apáé az érdem, aki suttyomban lekapott minket...Kép

Nincs valakinek véltelenül valami SZÜLÉS UTÁNI TORNA videokazettája vagy DVD-je?

Zita
parazita

Zita
Marha jó ez a kép Kép A pici arckifejéze olyan, mintha azt mondaná: "Jéé, ez te vagy anyu, és alszol?"
Cindy Crawfordnak van ilyen, a Rékáé nem a legjobb. Egyik sincs meg, én uazokat csináltam, amiket terhesség előtt és közben, és fokozatosan.
Callanatics DVD-m van, az nem ugrálós és pont jó szülés utánra. ha érdekel elhozom hétvégén, mert anyuéknél van vidéken.

Tudjátok, hogy nőgyógyi rákszűrésre idéntől nem lehet menni 1 éven belül? Anyósom most jött haza és hazaküldték, mondván még nem telt le az 1 év (2 hét híján) és nem küldhetik be a laborba, vagy ha igen, akkor fizetni kell érte, mert az OEP 1 éven belül nem támogat 2 rákszűrést. Állítólag ez idéntől van, vmi új rendelet. Így 2 hét múlva mehet újra. Pedig körzetbe jár, nem magánhoz.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Nekem ma olyan jo napom voltKép
Reggel megneztuk az ovit,es minden nagyon tetszett,bara 25 gyerek egy csopotra kicsit szukos de hat ez van.Ugy dontottem megnezek meg egyet,ott csak 3 csoport van es 15 gyerek egy csoportra es korosztalyra bontva,aztan dontokKép

Utana kozmetikushoz mentem,majd egy baratnomek akik a nyaron koltoznek ide 2 utacra tolunk videkrol(a kozepiskolaban padtarsam volt a lany)meghivtak az uj ettermukbe ebedelni.Nagyon jokat ettunkKépUtana Alexert mentunk a bolcsibe es jottunk haza,itthon kondi terembe edzettem a lapos hasraKépKépMost meg csaladi este vanKép

Gumicukor
Na latod ez is megoldodott,gratula a szobatisztasaghozKépNalunk is opcionalis a hittan,de szerintem mindenhol.
En is ugy vagyok vele hogy ez is a kultura resze,es tenyleg mesesen adjak elo nekik,ez meg nem bajKép

Halacska
Igen az oltas ellenere kaptak el,annyi volta kulonbseg hogy keves potty es csak 2 het karanten kellettKép

Rit
MEg jo hogy volt ami nem tetszett mert igy nem ciki hogy ha nem kerultok beKépEs mi volt az??Nkeme egyedul a tul; nagy gyerekletszam nem jon be.Felhivtam az Obester utcaites ottnincs nyilt nap de be lehet menni megnezni,ugyhogy elmegyek a heten.Ott korosztalyos 15-os gyerekcsoportok vannak es csak 3 tehat nem bagy ovi.En is ugy vagyok vele hogy nem a kulon orak a szempont hanem egy jo ovoneni,modern,tiszta kornyezet es sok mozgasi lehetoseg,itt meg arra fektetik a hangsulyt,Eldontottem hogy csak 2 foglalkozasra fog jarni,abbol az egyika torna lesz a masik meg talan zene vagy kezmuvesseg.Tanulha meg eleget az iskolabanKép

Judy
EgyetertekKépKépEn sem vagyok az a teljesitmeny orintalt,lenyeg hogyO jol erezze magat, stresselheti meg eleget az eletben a sok tanulasKépKép
Remelem Gellertke jol van es jobban viselte az oltast mint az elozoeketKép

Mano
Nalatok mar a kiscsoportban is lesz foglalkozas?mert nalunk emg nem,tehat tiszta bolcsi.Viszont itt is kuderult ha nem szeptemberben adom be akkor keves az esely hogy kiesik gyerek januarban ugyhogy most fel van adva a lecke nekem isKép

Beszti
A mi bolcsineben minden ilyen van amit irtalKép
Rajz,gyurma,hajtogatas,dalogk,mondokakKép
Sajnalom hogy Beninek meg problema az ejjeli pelus.Azt hallottam 5 eves kora utan mar valamilyen problema van a hatterben es kezelni kell ugyhogy jol dontottetek hogy szakemberhez fogdultok.

Parazita
OK varlakKép
Nagggyon jo ez a kepKépKépAnnyira edesen alszotok, latszik hogy te kicsit farat vagyKépKépDe pont ezert elethuKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

nem, csak középsőtől, a kiscsoport olyan mint a bölcsi, szóval én sem 3 évesen akarom foglalkozásokra járatniKép

De ha marad még egy évet böliben, ami valószínű most már, akkor csak 5 éves korára lesz középsős, szerintem 5 évesen meg már jó ha van külön foglalkozás, ami csak úgy külön hog yovi időben, tehát nem plusz megterhelő, csak érdekessé teszi a napokat. És oviban minden játékos, tehát nem tanulnak, csak rájuk ragad játékosan amit rájuk ragad, ami nem az meg nem. Nálunk úszás mindne oviban van középsőtől vagy nagycsoporttól ovi függően. Torna mindnehol van középsőtől. A többi dodlog csak egy egy oviban van, ez a kettő a szokványos.

Ja, kézművesség az nem külön foglalkozásként vanm az úgymond kötelező, be van építve.

Beszti!

Bölcsiben max rajzolnak, amúgy leginkább szbad játék van. persz eez gyerekfüggő, de én úgy látom Emma szerti az irányított játékot, tehát úgymond foglalkozást, már most, ezért gondolom hogy később még inkább ez lesz, persze ezt egy jó oviban szépen beépítik a mindennapjaikba. Az úgymond szabad játék szerintem egy 5-6 éves gyereknek már nem feltétlenül igénye egész napra.

Én is bepisiltem kb 5,5 éves koromig, tényleg úg yvolt ahogy mondod, már én szégyeltem. Alig vártam hogy levegyem reggel, és simán emlékszem is ráKép Végül valahogy megoldódott, de érdemes kizárni a szervi okot. Nálam az nem volt, végül az volt amegoldás hogy egy ideig ébresztettek éjjel 1x pisilni és így valahogy rájöttem hogy kell, pesrze azért voltak balesetek később is.

Manó

KépKép
manó

Manó!

Nálunk nem volt ilyen probléma, úgyhogy én nem tudom milyen lehet neki, abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy nagyon rossz lenne neki, ha Nátán lenne előbb éjjelre szobatiszta.
Szervi okot én nem gondolnám. Az ébresztéses megoldást nem tudom, hogy viselném. Anyukám próbálkozott vele nála, de én egyszerűen nem vagyok rá képes, éppen elég nekem Hannához kelni.

Kataa!

Azért nem vittem eddig orvoshoz, mert lányoknál 5 év, de fiúknál 6 év a korhatár, amíg még normálisnak mondják.
Be kell valljam, engem már nagyon zavar (főleg mert időnként előfordul, hogy még a pelenkából is kipsil és csupa pisi az ágya), de nem akarom ezzel őt sem bántani. Remélem valami értelmes megoldást fognak találni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Manó
Nálunk a bölcsiben függetlenül attól, hogy kint vannak v. bent, rengeteget mondókáznak, énekelnek és alváshoz mindíg mesét olvasnak nekik. + bevittem egy cd lejátszót is, úgyhogy zenét is sokat hallgatnak. Én már ott tartok, hogy időnként kérnem kell a gondozónéniket, hogy írják le nekem azt a mondókát, mert van amit ismerek és akkor segítek neki, de van amit nem. Elképesztó, milyen sokat képesek megtanulni!

Kataa
Hát igen a létszám szerintem is sok, ahhoz képest kevés az a 2 db ovónéni. Az épület tetszett, a szobák is, az ágyak viszont annál kevésbé. Ilyen piciket korlát nélküli emeletes ágyon altatni, aminek ráadásul 60 cmes csak a szélessége, háááát szerintem elég meredek.
Nem tetszett az sem, hogy vegyes korcsoportú csoportok vannak. Főleg nem így, ahogy ők megoldják. Nem tudom figyelted e de az egyik anyuka pont rákérdezett, hogy hogy van ez a foglalkozásoknaál. Erre az volt a válasz, hogy az ovónénik megtartják a foglalkozásokat a nagyoknak, a kicsik meg addig csönben játszanak. Na persze. Ha kicsi a gyerekem azért nem tetszik ez a módszer, mert nem őket kötik le, hanem a nagyokat, ha nagy, akkor meg azért mert nem tudnak úgy rájuk figyelni, hoyg közbe ne szólongassanak a kicsikhez is, szerintem ez eléggé kizökkentő dolog. + ugye egy nagy mindíg testi fölényben van, így amíg kicsi a gyereked, addig bármikor elveszik a játékát, stb. És ha nagy, nem akarom, hogy olyanná váljon, hogy cserébe ő is az akkori kicsiket terrorizálja.
Az sem tetszett, hogy évi 2-5 alaklommal viszik ki őket, ebből évi 1 az állatkert.Kép Összehasonlításul a másik oviban ebben az évben májusig bezárólag 13 kirándulás lesz + a kijárások a természettudományi múzeumba és az Orczi parkba - ezeket nem számolják, mert ez közel van, ide sokat járkálnak.
Az uszoda irtó jó ötlet és nagyon aranyos - csak nem 28-30 fokos vízzel. Ezen a hőmérsékleten tenyésznek leginkább a baktériumok, nem hiába a babaúszás csak 23-25 fokos. Ja és nem egyszerre 10-15 gyereknek abban a pici medencében - az úszógumikról meg nem is beszélve. Annál balesetveszélyesebb dolgot még nem találtak ki, hamis biztonságérzetet ad és könnyű kicsúszni belőle. Ja és az sem tetszett, hogy az ovónéni azt mondta, van egy színházjegyük, de nem mennek el rá, mert nincs IDEJÜK. Ez meg mi?? Talán úgy kéne felépíteni a napirendet.
Na jó, lehet hogy én kekeckedem, de ezeket azért írtam le, hátha elkerülte a figyelmedet.
Igazából az bánt, hogy olyan jó kis ovi lehetne, annyira klassz az épület, tetszenek a helyiségek, barátságos, minden. Csak kicsit más hozzáállás kéne + nem ez a vegyes korcsoportúság.

Zita
Tündér a kép!!! Bárcsak hamarosan rólunk is készülhetne valami hasonló! Ahogy Beszti mondta - akkora hangulata van!!!
Filmek jók lettek?

Gumicukor
Mikor cseréljük a filmeket??? úúúgy +nézném már a hihetetlen családot!!!!

Rit

rit

anemona7

Látom mindenki hajtja az ovikat.
Jövő héten mi si bemegyünk a 3 kiszemeltbe a lakópark mellett. ti egyébként gyerekkel együtt mentek vagy nélküle?
gondolkodtam rajta, hogy vigyem- e Danit, de akkor nem lehet rendesen megkérdezni mindent, mert tuti elmegy az esze. viszont az is jó lenne, ha ott lenne, mert látnám, milyen a reakciója a környezetre, óvónőkre.

Rit
Szerintem a belvárosban nagyobb rizikó bárhová is elmenni egy csivitelő, rohangászó ovis csoporttal, mint egy zöldövezetes városrészben. villamosozás, megvan-e minden gyerek, ráadásul legtöbbször csak 2 óvónő szokott menni a csoporttal, fent marad-e vki a vilin stb... én bele sem gondolok. de az az évi 2-5 alkalom tényleg gáz.
A babaúszás az Almássy-n is 30 fokos volt, mindig kérdeztük. Eygébként nem tudom észrevetted- e de mintha az utóbbi időben romlott volna a tisztasága, mindig olyan pisi szag van pl. a szaunában, a padokon. mezítláb le sem lépnék a csempére. többek között ezért sem járunk már. igaz nem kaptunk semmi nyavaját, de nem tetszik. rá férne már egy alapos felújítás az uszodára.

Rit
Jó hogy írod! Majdnem kiment a fejemből!!!
Héten írok a párodnak, mikor megyek már végre.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Köszi, a Callanetics nekem is megvan, el is felejtkeztem róla - majd most előveszem!
Mi is a jövő héten megyünk ovilátogatásokra, a körzetes oviba, megy egy másikba, amit a védőnő ajánlott.

Rit,
Még csak most fogok elmászni Katához a DVD-kért, eddig mással voltunk elfoglalva Kép. Nyugi, nemsokára kelhetsz te is fel megint éjszaka Kép Kép

Zita
parazita

Sziasztok

Mano
Az oviban 4 evestol kozepsos a gyerkoc,(legalabbis a mi ovinkabn zt mondtak)tehat ha csak 4 evesen viszed akkor mar rogton vannak foglalkozasok nem teszik ot kis csportba.
Kiderult hogy az egyik mostani kolleganom 12 evig ovono volt,es azt javasolta hogy max tornara es kezugyesseget fejleszto dolgora irassam be,nyelvbol haszna nem elsz,max 3 angol dalt fog tudni az ev vegereKépO mar csak tudja mert o taniott isKépAz uszas nalunk is 4 eves kortol van.
En sem tudom hogy mit csinljak mert ha a legjobb oviba adom oda mar szeptembertol kell vinni,ev kozben nincs helyKép

Beszti
Erdekes mert Beni lyan kis ertelmes (mar csak abbol ahogy irsz rola)szerintem ha szervi baja lenne az biztos kezelheto jobban mint a lelki.Mert ha ti is odafigyelo csalad vagytok nem hinnem hogy barmitol is kialakult volna szorongas nala .Es a bepisilest altalaban ez valtja ki.

Rit
En is leiratom veluk a mondokakat,hogy tudjam en isKépKépOlyan furan neztek ram,gondolom ritka aki elkeriKép
Idokozben kideritettem hogy az Obester utcaiban miert is vadasznak gyerekre,ugyhogy en oda nem vinnem.Most meg szoba jott a Vagohid utcai,ott is van uszoda es 90-s evekben epult az ovi.27-en lesz nyilt nap arra elmegyunk aztan meglatjuk.
Liliom: fent csak a nagyok alszanak,a kisebbek mindig lent.(Kriszta megkerdezteKép )
Nekem a vegyes korcsoporttal nincs bajom.Tanulnak a nagyoktolKépA no azt mondta hogy anagyoknak az ovoneni tart foglalkozast es a kicsikkel a dadus jatszik,nem csondben ok egyedul.
Szerintem szo sincs itt errol hogya nagy batana a kicsit,persze lehet neveletlen a gyerek de erre csak odafigyelnek az ovonok.A bolcsoiben is van olyan aki elveszi a jatekot,es ott is megoldjaken nem feltem Alexet O megvedi magatKépKép
A Camponanal levo babauszason is 30 fokos volta viz,szerintem mindenhol ennyi,es ahogy neztem nagyon tiszta hely volt,tehat adnak arra hogy mindig fertotleniteve legyen.
Ma korbekerdeztem es ez az ovi a legjobb a keruletben,egyetlen hianyossaganak az udvar kozepes meretet mondtakKépMi amugyos mindig csavargunk ugyhogy az nem zavar ha csak evente jarnak az Allatkertbe,amjd visszuk mi.Orulok hogy ide tartozunk mert lehet hogy kirekeszto meg minden de en nem viszem olyan helyre ahol .... is van.Tudom vannak rendesek is de a szokeszletuk alapbol mas es nem szertnem ha tanulna a gyerek,bar igy is fog de nem koncentraltan kapjaKépKép

Magdi
Megvan vegrea babszinhazi helyunk 24-en delutan megyunk.Majd elmondom milyen voltKép

Gumicukor
En nem vittem Alexet ,mert aki hozta az nem igazan tudott figyelni,vagy csak ugy ha kozben apuka volt a felvigyazoKépA gyerekeket egyebkent csak a belso jatszoter erdekelteKépKépUgyhogy szerintem Dani sem fogja egyikre sem mondani hogyez nem joKépKép
Villamossal a csoporttal nem 2 ovono megy hanem ilyenkor megy tobb szulo kiseretnek ugyhogy nem hagynak senkit a villamosonKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

hát nálunk 4 évesen ksicsoportosKép épp ez a lényeg, hogy így nem kell csoportot ismnételnie. ja, most látom te vegyes csoportól írsz, az más, ott lehet úgy venni hogy középsős, de korosztályosnál nem, mert akkor az évvesztesnek csoportot kéne váltania, hogy 2x legyen középsős. Így 4-5-ig kiscsoportos, 5-6-ig középsős és 6-7-ig nagycsoportos az októberi gyerkőc. Illetve szeptembertől már iskolás, októberben tölti a 7-et majd. Csak nálunka körzetes oviben nem is lehet választani, így avn és kész, ha nem tetszik másik oviba kell vinni. Oda tuti nem veszik fel idén. igaz nem is akarom, mert nem tetszikKépKépKép

De a többi oviba is csak ha marad hely a nem évvesztesek és a nyári évvesztesek után. De úgy látom ez csak nálunk kerületi probléma, máshol nem így van. Ebben aza rossz hogy hiába nézem én ki melyik ovi, beleélem magam aztán meg kiderül hogy nincs hely, hiába iartkoztunk be. Ezért valószínű hogy várok jövőig és akko rmár fel kell venniük mert 4 éves. De csak kiscsoportos lesz akkor is, bár én is gondolkodoma vegyes csoportos ovin , lehet az lesz belőle, évvesztesenél több előnye van.

manó

KépKép
manó

Kataa
És miért?? -mármint óbester u.
A mi kerületünkben ilyen szempontból az a jó, hogy aránylag sok ovi van. Már eleve a környékünkön is, és azok is inkább olyanokba járatják a gyerekeiket, ahová a társaik. Érted. Ilyen pl. Koszorú utcai óvoda. Innen 1 vagy 2 utcányira van ez a másik, amit kinéztünk, án is direkt rákérdeztem, de jelenlag pl. óvoda szinten, tehát 120 gyerekből 4-5 van csak. Az szerintem tök jó, ennyi bárhol előfordul. Ja, mellesleg a bölcsiben pl. hasonló a helyzet és meglepődnél, de nem is ezekkel a gyerekekkel van probléma.. A legcsúnyábban pl. továbbra is Koppány beszél és viselkedik, mellesleg szép szőke, kékszemű.
Ja és végül ma reggel már nem bírtam, többedik alkalom után Dodi csoporttársának az anyukájára szóltam rá, hogy ha már nem érdekli, hogy a saját gyerekével kiabál és káromkodik, akkor legalább az enyém előtt ne csinálja (az öltözőben voltunk) mert nálunk ez nem szokás és én nem akarom, hogy ilyeneket eltanuljon a gyerek. - ő sem abból a csapatból van amúgyKép - jellemző rá, hogy abbahagyta, de megjegyezte, hogy nem árt, ha már ilyenkor felkészül a gyerek, nem érik meglepetések... no comment

Gumicukor
A párom beteg, otthon van, valami bélfertőzés. Szigorú diétán leledzik, úgyhogy szerintem egyenlőre nem olvas mailt, jövő héten már dolgozik.
Az Almássy amúgy valóban 28-30fokosnak van hírdetve, de lemértük, volt, hogy 23. A pisiszagtól mi is kivoltunk emlékszem akkor meg is beszéltük. Sőt emlékszem a vízben a lépcsőnél is az volt.Most januártól nem voltunk csak múlt héten először, de teljesen ok volt. Csak én felejtettem el a shortymat vinni, úgyhogy majd' belefagytam a fürdőrucimba, Dodi viszont nagyon élvezte. Tegnap nem mentünk apa betegsége miatt, úgyhogy most megyünk a péntekire.

Manó
Én is rákérdeztem többb oviban is erre, hogy működik, de nekem még sehol nem mondtak ilyet, sőt pont azt mondták, hogy nem az életkor, hanem a szellemi és fizikai feljettség számít annak megítélésében, hogy ki megy tovább középső ill. nagycsoportba. Én pl. középsőt akarom majd ismételtetni vele, bár van olyan ovi is, ahol eleve 4 csoprt van: kicsi, kisközépső, középső és nagy.

Kataa
Hát igen, ezt már mondtam, hogy jó neked, mert te ráérsz délután és ebéd után több felé viheted, de én abból indulok ki, hogy ő most is napi 8,5 órát tölt a bölcsiben sajnos Kép( így nyílván azt szeretném, ha ezt minnél hasznosabban és érdekesebben töltené. Mi max futni jutunk el hétköznap vagy úszni. KépKép

Rit

rit

anemona7

Kataa!

A lelki eredetre én nem gondolnék, mert szerintem akkor kellett volna olyan időszak, amikor már nem pisil be, de Beninél gyakorlatilag egy-két nap volt, amikor úgy látszott, hogy esetleg ágytiszta lesz. Egyébként meg akkor még testvére sem volt, szerintem semmi oka nem lehetett volna rá.
Voltunk orvosnálKép, és ő sem a lelki okokkal kezdte. El kell mennünk UH-ra, hogy a szervi okokat kizárja, meg kell vinni reggeli vizeletet is (ha jól tudom, ott valami hormonszintet néznek). Azt mondta, hogy a leggyakoribb ok, hogy felborul a folyadékháztartása és délelőtt nem isznak, a szükséges mennyiséget délután-este veszik magukhoz, és mivel kicsi a hólyagjuk, nem marad bent. Javasolta, hogy próbálkozzunk azzal, hogy felírjuk mikor mennyit iszik és pisil, ill. este 1-1,5 órával a lefekvés előtt már ne igyon. Ez esetleg megoldhatja a problémát.

Vegyes csoport: nálunk a kicsik is csinálják azt, amit a nagyok, max. nem úgy sikerül, mintha egy-két évvel nagyobbak lennének.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Mano
Igaz hogy vegyes a csoport de itt a nagy csoportot ismetlik pont azert mert mar kell akkora a foglalkozasKép
Azt mondjak be lehet adni tobb helyre a jelentkezest pont azert mert mindenhol helyhiany van.En is ugy vagyok vele hogy ha a korzetes ovi nem tetszene akkor nem iratnam be.Mindenhol ugy van hogy eloszor azokat veszik fel akik mar betoltottek a 3-t vagy van akit csak 4 evesen visznek,vagy teso jar oda.Es csak azutan jonnek a kicsik.Igy orulok hogy ha nem veszik fel akkor meg ott a bolcsi.Bar protekcionk is van igy remelem ez nem lesz problema.Most nagy gondolokodasban vagyuk hogy vigyuk-e vgy hagyjuk bolcsibe es hatha atveszik januartol ha meg nem akkor megy 4 evesen oviba,akkor meg mar kotelesek felvenni.

Rit
En meg azert is preferalom a Liliomot mert itt nagyon sok szulot ismerek meg Alex is a gyerekeketa jatszorol,sot tobb barati par gyereke is ide jarKép
Hat az Obester is azert mint a legtobbKépKépHat itt a keruletben is van 15 ovi,de csak a Liliom es meg egy a Jozsef Attilan ahol nincsenek.Az mar nekem messze van.A tobbibe meg van olyan ahol szinte csak azok jarnak,es van nehany ahol par van csak de en azt sem igazan szeretnem.Nalunk a bolcsiben sincs,kikotesem volt hogy ne legyen a csoportjaban.Bar rajta kivul meg van egy arab kislanyKép.Sot a tobbi csoportban van neger es kinai isKép
Jobbulast uradnakKépAkartam is mondani hogy hogy oszulKépVagy regen is ilyen volt csak nem tunt fel???Enyem is latvanyosan miota ismeremKépKép
Hat pont azert dolgozom csak igy mert nem akarom sokat hagyni a bolcsiben,sot en az oviba is csak 9 utan viszem majd es maximum 3-ig.A dolgozos napjaimon 5,5 orat van bent a nem dolgozoson meg 4-et.Penteken meg nem jart,bar mostantol lesz olyan het hogy menni fog de csak delelottre alvas elott haza hozom,itthon tobbet alszikKép

Beszti
En is ugy ertettem, hogy nem lelki oka lehet nalatok,remelem a doki kideriti mitol lehet.Jo oltet hogy nem adtok inni mar lefekves elott.Nekem mostanaban iszik kakaot/tejet meg fogmosas furdi elott,fraszban si vagyok de kibirja reggeligKépSot van hogy csak reggeli utan pisil,1 oraval az ebredes utan.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Csak gyorsan, mert ebédeltetni kell a skacokat.
Nálunk este ugyanúgy iszik a Nóri, mint azelőtt. Amikor nagyon fáradt és nem aludt napközben akkor álmában elkezd mocorogni, forgolódni. Akkor szoktam tudni, hogy pisilnie kell. A másik eset az, hogy nem alszik túl mélyen, ilyenkor felkel magától pisilni. Nálunk majd minden éjszaka van pisilés. Beszti! Ha felkeltenéd Benit lehet, hogy megszokná, hogy felébredjen. Lehet, hogy hülyeséget írok, de mostanra Nóri az esetek 80%-ban felkel, 19%-ban én ébresztem fel, 1%-ban becsurizik (az is általában csak a pisi elejeKép)

Na nem akartam okoskodni, mert tényleg nem értek hozzá, de nálunk ez a módszer beváltKép

Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Rit!

Nálunk az az álláspont hogy a gyereknek rosszabb ha az oviban kell iosmételnie egy csoportot, és ezért ez a módszer. Ha belegondosz logikus, mert ha középsőt vagy nagycsoportot ismétel az korosztályos csoportnál ovó néni és társaság váltással is jár, és azt mondják ez nem jó, megvislei a gyerkőcöt, ezért javasolják hogy ha már úgyis bölcsis akkro ismételéjen a bölcsiben úgymond. Egyébként az aalpelvvel egyet tudok érteni, én ha idén adnám Emmát oviba csak vegyesbe, és ott nem kelll ovónénit váltani csak 4 évig jár oviba. ha csak jövőre megy akkor már nem biztso hogy vegyesbe iratom, mert nem vegyesből nagyobb választék van a kerületben. De ott 4-5 éves korig kicsoportos lesz, ez tuti. A nem évvesztesek is 3,5 éve skorukban kezdik kb az ovit nálunk, mert ugye év elején 3 évesek és szeptemberbenadja fel őket a bölcsi oviba. Aki nem bölcsis annál pesrze kicsit más a helyzet.

Etnikum kérdés: Szerintem bölcsiben ritkább, mert ők azért nem sűrűn adják bölcsibe amíg kapnak érte pénztKép Nálunk egy sincs az egész bölcsiben, igaz a lakótelepen sem jellemző, elvétve egy-egy család. Állítólag a régi Kőbányai részen több van, hát nem tudom, lehet hogy ez is szempont lesz majd ovi válazstásnál, de eddig ezen nem gondolokdtam, eszembe sem jutott mivel bölcsiben sem volt gond.

Kataa!

vegyes csoportba ha átveszik szerintem nyugodtan vidd szeptembertől. Nálunka bölcsis nők is természetsenek veszik hogy senki sem megy még oviba, itt ennyire ez a szokás, pedig emma majdnem a legfiatalabb a csoportban. Fel sem merült bennük hogy valaki is átvinné oviba a gyereket.

manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?