Hali!
Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, leszámítva a pocsék időt. sógórnőmék voltak nálunkhétvégén, megnéztük az esküvői videót, tök sokat röhögtünk.
dani megkésett nyuszija is jött, kapott egy hengerekből álló "gyöngyfűző" készletet, amit zsinórra kell felfűzni, jó nagyok, nem fér a szájába. ezekkel a babrálós dolgokkal nagyo le lehet foglalni, minél több van belőlük, annál jobban elvan vele.
közben pénteken voltunkkint a lakásban, már kívülről is be van vakolva (pont a mi háztömbünk!) és a lakás is már egy réteggel ki van festve minden helyiségben, van fent a konyhában a falon csempe és járólap + az előszobában is. a WC + fürdő csempéit is láttuk, igaz mág csak dobozban, de gyönyörű, világos csempe hússzínű foltokkal. és pont besütött a nap a nappaliba, egészen be az egyik szobaajtóig. szuper volt. éppen voltak bent melósok, az egyik erkélyt járólapozták.
szóval szépen haladnak a dolgok. meg a hálószobákból kinézve a szomszéd kertesházakra van rálátás, ahol éppen virágoztak a fák, nárcis, virágoskert. és csönd, jó levegő.
már a második ütemet is elkezdték építeni, nagy a túrás, dolgoztak a gépek.
hazafelé megnéztünk kívülről 3 ovit is. mindegyiknek hatalmas udvara van, fajátékokkal, kis fa házikókkal, köteles mászók, nagy homokozók, bent rollereztek a gyerekek, és kertes házak között van 1 kivételével, mert az az Ostoros út mellett van közvetlen, de nagy zajvédő kerítés van körben az út felől. az egyik oviban kreszpark is van.
2 ovi a velünk párhuzamos 2. utcában van, vagyis gyalog max. 20 perc, kocisval meg 5 se és útba esik hazafelé is és mhely felé is.
majd Danival is elmegyünk mindegyikbe, meg beíratom mindegyikbe.
Halacska
Hát én meg nem tudom megállni, hogy ne szóljak be ilyenkor. Miért nem mondtad, hogy jobb ilyennek, mint mint amelyik gyerek mindig azt csinálja, amit mondanak neki.
Kataa
hiszti
én úgy vagyok vele, hogy ha se szép szó, se erőteljesebb rászólás nem segít, akkor hagyom, hadd tombolja ki magát. nálunk az bejön, hogyha nincs publikum a hisztijére, akkor már nem is érdekes, és abbahagyja. de nem fenekelek, mert mindig bűntudatom volt tőle, ha rácsaptam a sejhajára.
a hiszti meg nem más, mint a saját akaratát nem tudja véghezvinni, és ezen ellen lázad a gyerek. ugye mi megteszünk sokszor olyta a gyerek előtt, amit ő nem tehet. benne meg az a kérdés fogalmazódik meg, hogy ő miért nem, ha anya-apa meg igen. pl. a barátnőmék festettek a falra a gyereknek katicákat, ezeket együtt a gyerekkel, de neki nem engedték, aztán a barinőm rájött, hogy ez így nem fair, hogy ők igen a gyerek meg nézi és nem érti, hogy akkor most ő nem, a többiek igen?
persze nehéz egyensúlyt találni, mikor mit igen és mit nem. pl. vki gyógyszert szed, az már veszélyes, ha a gyerek is megpróbálná, stb. stb.
sok gyerek azért akar felnőtt lenni, mert azt látja, hogy a felnőttek bármit megtehetnek, nem szólnak rájuk.
Zita
egyetértek rossz gyerek ügyben. nincs jó és rossz gyerek, max az a jó vagy rossz, amit csinál.
ezzel a beszólással milyen rossz gyerek vki, frankón befolyásolják a tudatalattit és a gyerek elkönyveli magát rossz gyereknek, holott valszeg nem az, csak elevenebb, erőteljesebb az egoja.
mert ugye a társadalom nem mindig értékeli az egéyniségeket, különcként kezeli, és lehet kimondatlanul irigyelik az egyéniségeket.
g