Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tetszik ez a császár-nem császár beszélgetés! Pontosabban az, ahogy hozzáálltok és egymást bíztatjátok. Komolyan! Én császárral születtem, de nem azzal szültem, úh. sokat nem tudok hozzátenni, inkább csak a rugalmasság pártiakat tudom erősíteni. Egy dologért viszont rendkívül hálás vagyok az orvostudománynak! Azért, h. feltalálták a császármetszést! Ha ez nem lenne, akkor nem születhettem volna meg, illetve édesanyámat már születésem közben elvesztettem volna. Ő szívbetegen szült engem, nem is volt kérdés, h. milyen úton jöhetek világra. Szülés közben további komplikációk létek fel, majd kétszer a klinikai halál állapotába került. Napokig nem látott a beavatkozás után, aztán pedig elapasztották a tejét orvosi indokok alapján, úh. egy g-ot sem szoptam. A kapcsolatunk mégis nagyon bensőséges a mai napig! Talán két hetes lehettem amikor újra kórházba került több hétre, de azt is túléltem egy klassz mamával és apával az oldalamon. Nos, röviden csak ennyit. Nem rémísztés és meggyőzés akart ez lenni, csak a tények, amik velem történtekKép!

Márti
csmarti

Gemini,
nem haragszom egyáltalán Kép Azért nem írtam még, mert rengeteg a meló. Ha emberi időben érek haza megírom a számom. Meg persze megpróbálok visszaolvasni.

Puszi:
Lara

Lara

KépKép
lara77

Sziasztok!

Szerintem alakíthatnánk nyár végével egy baba-mama intimtorna csoportot, a császározott mamiknak sem fog ártani Kép.
Ez most komoly volt! Ha van valakinek ilyenben jártas ismerőse, akkor valami bp-i, könnyen megközelíthető helyre lehetne szervezni...

Látom, mindenkinek más a parája... azért ez megnyugtató Kép. Én is féltem a köldök-kifordulástól, nem tartom én sem túl csábítónak. Erre tessék, már a 23. héten tök lapos volt, most meg kiáll, mint egy antenna! A párom szerint cuki... (Érdekes ízlése van, nem? Kép )

Ma megyek nőgyógyászhoz, drukkoljatok!

Mzx-Móni (28+2)

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

Éva!
Nem ismerem a kecskeméti kórházat. Győrben azonnal odaadják a babát (ha minden rendben van vele), és azonnal szoptathatod is. Spinális érzéstelenítésnél persze. Altatásnál itt sem kapja meg az anyuka egy napig.
Itt normál körülmények között a császáros anyukáktól első éjszakára viszik el a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Én ezt jónak is tartom. És reggel korán vissza is hozzák. Éjjel addig üvegből (nem cumival) kap tápszert a baba, de ebből semmi gond nem volt utána.

Úgyhogy így azért érthető, ha tart az ember a császár "következményeitől". Én sem örültem volna, ha hosszú időre elviszik a babát.

És akárki akármit mond, nem lehet szerintem lelkileg semmire felkészülni, mert az adott helyzet hozza az érzelmeket.
Észben persze lehet készülni, tanulmányozni a dolgot, hogy félni ne féljünk, de az érzelmi része más.

Azért a feldolgozása a történteknek nem kell, hogy egy évet igénybe vegyen, csak akkor, ha sokat hallja az ember az előítéleteket a császárral és az azzal szült kismamákkal szemben.
Nem tragédia a császár, sőt.
Ha életet ment, akkor egy szuper jó dolog.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Most jöttünk haza az iskolából. Áronnak volt bemutató óra, ilyenkor minden (érdeklődő) szülő megtekinthet 2 órát. Matekot és nyelvtant láttunk. Jó volt, csak már úgy kellett pisilnem, nyomott a kényelmetlen szék, éhes voltam, stb., stb.

Adri
Szerintem ezen ne izgulj. A mostohahugom mikor a MÁSODIK (!!!) gyerekét szülte, úgy döntött, hogy Pesten akar szülni. Tudni kell, hogy 100 km-re laknak innen. Ő csak jókat hallott az István kórházról, ráadásul a dokija is ott volt. Mindenki hülyének tartotta, hogy mit fog csinálni, ha az autópályán valahol megszül. De érdekes módon ő érezte, hogy mikor kell indulnia, hajnalban nekivágtak, és időben is érkeztek. Semmi gond nem volt. Ennek ellenére én ilyet biztos nem vállalnék be, de gondolj bele, ez dupla annyi táv, mint amennyire te vagy.

Még régebben volt téma, a múlt héten, a beöntés. Azóta annyiszor el akartam nektek mondani a sztorimat, de mindig kiment a fejemből. Én a Virággal úgy mentem be, hogy nem érzem jól magam. Erős fájásaim nem voltak, de hazudnék, ha azt mondanám, nem fájt. Kiderült, hogy 4 ujjnyira már nyitva voltam. Ezért nem mertek beöntést adni, csak riasztották a dokimat. Burokrepesztés után pedig annyira leblokkoltam, hogy képtelen voltam nyomni, mikor a doki mondta, hogy most már lehet. Csak azt tudtam mondogatni, hogy nem kaptam beöntést. Ők nyugtatgattak, hogy na és akkor mi van? De engem valószínűleg pszichésen annyira sokkolt a dolog, hogy még a tolófájások is elmúltak. Így kaptam egy vénás injekciót és minden tolás nélkül, szó szerint kicsúszott a Virág. Annyira szégyeltem magam ezért.

Banett

Kép
banett

RokicaKép
Mos akkor komolyan NEM ÉRTELEK! Ha minusz 9-es a szemed és beadod a szemésznek ezt a villogó valamit amit időnként látsz, biztosan irni fog, egy papírt, hogy javasolja a császármetszést. Egy próbát megér nem????

CsmartiKép
Nem semmi amin anyukád keresztülment!!!

Egyik megfigyelésem alapján sok anyuka a császáros szülést hibáztatja azért, mert nem tudott jó, bennsőséges kapcsolatot kialakítani babájával. Ez a hozzáállás, mert szerintem nem más mint attitűd kérdése az egész megpecsételi az egész anya-gyerek kapcsolatot.

Mzx-Móni
Az intimtorna senkinek sem árt, sőt KépKépKép Jó 5let, de nincs ismerősöm, talán itt a babaneten van valami topik erről.

Puszi mindenkinek,
MJ-Móni 26+4
mj__móni

Ja, igen. Még akartam valamit.
Amikor a Virág született, olyan sok kismama volt. Összekerültem egy császáros kismamával. Ő például sírt a fájdalomtól, mikor a picit meg kellett emelnie, pedig annyira csöpp volt az a kislány. Kérte is mindig a csecsemősöket, hogy segítsenek neki, mert még az ágyban is csak szenvedett, miközben szoptatott. Nem megjátszotta magát, hanem tényleg ilyen nagy fájdalma volt, látszott rajta. Próbálta tartani magát, de nem ment.
Szóval, csak azt akartam még a témához hozzátenni, hogy igaza van Hanee-nak. Nem biztosm, hogy friss sebbel a hasán az embernek kellemes (hülye kifejezés most) egy 3-4 kg-os babát emelgetni.

Banett

Kép
banett

Sziasztok,

Császár nem császár: én régen nagyon paráztam a szüléstől és azt gondoltam, a császár sokkal könnyebb... De most már tudom, hogy ez nem igaz. Egyik sem jobb mint a másik. Mind a kettőnek meg van a maga előnye és hátránya. De szerintem sem ez a lényeg. Sajnos a testünk igy is olyan változásokon ment keresztül, amik nem igazán előnyösek. És a szüléskor ez még csak fokozódik, akár ilyen akár olyan. Ezt tudomásul kell venni.. De ha már életet adunk egy kis lurkónak akkor tényleg az a fontos, hogy a gyerkőc és mi is a lehető legjobban kerüljünk ki a "buliból"... Tényleg el sem tudom a mai nap sem képzelni, hogy valamelyik módon szülök, pedig közeledik vészesen. Úgy vagyok vele, hogy ahogy lennie kell és ami a legjobb az adott helyzetben. Félek a metszéstől félek a vágástól félek az altatástól félek a félek én mindentől, szóval mindentől amitől lehet. Aggódom, hogy lesz-e tej, nem leszek-e depressziós, hogy egyáltalán hogy lesz. De attól még leginkább csak azon jár az eszem, hoy milyen lesz Zsebivel a találkozás, akár igy akár úgy.

Lányok: volt valakinek vádligörcse.. hú de szar, éjszaka arra ébredni, hogy görcsöl az ember vádlija. Jaj, jaj... tudja valaki mit kőőőőő tenni?

Egyáltalán miért van előitélet a császárosokkal szemben? én ezt nem értem és eddig nem is tudtam, hogy van.....:-)) Szerintem totál mindegy, anyának lenni csodás lehet, és szerintem mellékes kérdés, hogy hogy jött az apróság a világra. Nem attól vagy jó anya vagy nem. Hányan szülnek halomra hüvelyi úton, aztán mégsem olyanok mint amilyennek lenni kéne.

MOst ennyi, JohannaZSebi
sündidi

Sziasztok!

MoniKép
Vizelettenyesztest nekem mar tobbszor csinaltak(szerencsere mindig negativ lett), az eredmeny 3 munkanap alatt van meg.Legalabbis a Szent Imreben.

RitaKép
DRUKK-DRUKK-DRUKK-DRUKK-DRUKK-DRUKK-DRUKK!!!!!!!!!!

MeaKép
Nagyon szoritunk a mai UHhoz,mind a 4 kezunkkel es labunkkalKép

JohannaKép
Vadligorcs nekem is szokott lenni.en ugy tudom,2 oka lehet:vagy keves a magnezium vagy keves a calcium a szervezetedben.Nekem a Magnerot mindig segitett,de mar nem igazan szedhetem.Kép

Koldok tema:
En is tartottam attol,hogy ki fog fordulni,ki is fordultKépKép Nekem sem tetszik,de most ez nem szamitKép

En is kernek drukkokat,mert vasarnap ota azt hiszem,joslofajasaim vannak.Vasarnap tobb oran keresztul tartott,eros mensi szeru fajas a hasam aljan.Ez az??En azert gondolom,hogy az,mert nem erosodik es nem surusodik.Csutortokon leszunk 36 hetesek,ugyhogy min meg 2 hetig nagyon szeretnem,ha bennt maradna Kicsi Fiam!!

HaneeKép
Ha jol emlekszem,Te kerted,hogy irjam majd le az apasagi intezeset.
Nos, a noci nmagyon kedves volt,kb 20 percet vett igenybe,kiskonyv kell hozza es a 2 szulo szemelyije meg lakcimigazolo kartyaja.Ja,meg megkerdezik az Apukat,hogy valoban elismeri e gyermekenek a babatKépKépKép

Tegnap mindent megvettunk a korhazi pakkba,nehogy ne legyen meg,mikorra kellene.Most mar azert kezdek kicsit parazniKép

Kriszta es Akos
35+5

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Lányok!
Támogatom az intimtorna-tanfolyam ötletét! Nekem van egy tréner (Dr.Munkácsy Katalin gyermekorvos és intimtorna-tréner) ismerősöm. Ha érdekel benneteket, szívesen rákérdezek nála, h. kellő számú jelentkező esetén tartana-e foglalkozást nekünk. Viszont jó lenne még szülés előtt elkezdeni, mert ő a szülésre is fel tud készíteni. Nekem nagyon tetszett, amikor jártam hozzá. Két szombat délutánt vett igénybe (2x5 óra = 11.000.-Ft volt akkor); a Keletinél az István utcában van a torna. Én kb. 8 hónapos terhesen voltam nála, tehát akkor sem késő még elkezdeni! Ha nem jön össze a csoportunk, akkor viszont tudom ajánlani az ő csoportjait. Telefonszáma: 20/421-7237

Márti
csmarti

Nekem sem tetszik a kifelé forduló köldök, az első terhességnél szerencsémre nem fordult ki, csak totál lapos lett.

Hát, ahogy most elnéztem 1 perccel ezelőtt nem úszom meg a kifordulást. Azt hiszem majd leragasztom valami tapasszal, hogy a nyári ruhákon ne dudorodjon annyira ki KépKépKépKép
(jól van nnnnaaaa, csak vicceltem!)

Móni 26+4
mj__móni

Johanna
Nekem is be szokott néha görcsölni a vádlim, hát tényleg nem túl jó a legszebb álmomból arra felriadni, hogy görcsben áll a lábam! Gondolom azt tudod, hogy vissza kell feszíteni, akkor múlik el leghamarabb. Amióta ezek jelentkeztek, azóta én is kálcium és magnézium pezsgőtablettákat iszok, szerintem ezek segítenek.

Kriszta
Megy az erős drukk, hogy Ákoska még benn maradjon egy darabig!

Banett
Köszi a megnyugtató szavakat, remélem én is tudni fogom majd amikor menni kell!

Adri
adri77

Sziasztok,

Intimtornát én már többször javasoltam. És tényleg szuper. Én a SZENTimrébe jártam amolyan TB alapon és nagyon jó volt. Bár nem gyakorlom, ejnye bejnye magamnak, de tényleg jó.... Vannak a tornán kívül is felkészítések pl. a gát zuhanyzása jéghideg vizzel, nekem nagyon jót tesz, de először kellemetlen és rossz. brrrrrr. most viszont már kivánom....

Kriszta: megy a drukk, szerintem még marad minimum két hétig a kicsikéd, mert azért vasárnap óta már kellett volna történnie valaminek. Nem? Szerintem pihi és nyugi. de azért kérdezz egy szakembert is.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

OFF
Falina, Banett!
Milyen érdekes, hogy annak ellenére, hogy sok magyar leányzó olasz fiú miatt ment ki, mi pedig pont a kis szerelmünkért jöttünk vissza Olaszországból. Pl. én is 7 év után. Hiába, a szerelem mindent eldönt, és bár nekem is hiányoznak bizonyos dolgok, de boldog vagyok, hogy hazajöttem Kép
ON
Rokica!
Én holnptól fogok járni az előkészítőre, és tervezem, hogy mindegyiken ott leszek, találkozhatunk Kép

Köldöktéma:
Sajna nekem is előjött, pedig nem gondoltam volna, de engem azért annyira nem zavar, csak nem maradjon így, ha lehet Kép. Mi csak csengőnek hívjuk. Így tudunk csengetni a Csengének. De hülék vagyunk Kép

Sündidi-Johanna!

Sajnos nekem is begörcsölt már a vádlim, és én azt úúúgy utálom, egyszer napokig sántítottam is, alíg tudtam járni. A Doki nekem a kálciumot javasolta. Bár nem értem, mert min. 1 lityi tejet iszok nap mint nap. Ebből is látszik, hogy milyen mű dolgokat iszunk, eszünk, de hát tehenünk még nincs, így marad ez.

Bkriszti!

Hát te már nagyon a végén jársz!! Pakolj csak össze mindent rendesen! A nővérem 34 hetesen szült 15 éve, és a babó 2550 gr volt, szerencsére annak ellenére, hogy ilyen hamar jött nem kellett inkubátorba kerülnie, sőt, semmi egyéb különleges ellátásban nem volt része. Azóta szép 180 cm magas 15 éves kamasz lett belőle. Kép Hát a koraszülés tényleg nagyon egyéni!
De neked már nem lesz gondod szerintem! Kitartás!

Wica
aki pont ma 31 hetes (közeleg a vég, és kicsit kezdek parázni, juhjuj)
wica

Johannazsebi Kép
Nekem be szokott görcsölni a vádlim meg a lábfejem + lábujjaim, naggggyon rossz, ahogy húzza a görcs.. Calcium-Sandoz pezsgőtablettát ajánlotta az orvos, 2-3 naponta megiszok egyet s úgy néz ki bejött. (Magnéziumot alapban is szedek, meg elevitet is).

Bkriszta Kép
Akkor sok-sok drukk!!!

Rókica Kép
A múlt alkalommal szerintem -ismét- elkerülte a figyelmedet, hogy írtam, feltétlen nézzen meg egy szemész! Véleményem szerint 99%, hogy nem szülhetsz hüvelyi úton. Az apró fényszerű villámlások nem jó jelek... de nem akartalak ijesztgetni. Ráadásul nem vagyok orvos, látni kellene.

Barátnőmnek délelőtt elment a nyákdugója Kép, készenléti állapotba helyezve a család, a fuvaros. Olyan furi, mert még "legutóbb" csak mesélgettünk egymásnak, hogy ki hol tart, mit vásárolgattunk stb., - azt hiszem kicsit megérintett az esemény "szele" és összefutott pár gondolatom, hogy mindjárt szülök.

Lányok, ti voltatok fogászaton? Kell a kismama könyvbe kötelező pecsét erről? Mert nekem nincs sok kedvem fogorvoshoz menni, de még 9 hetesen beírták a könyvembe a gondozóban, hogy "vizsgálatok: belgyógyász, fogászat", csak az utóbbira nem "fűllött a fogam" elmenni. Azóta nem kérdezte se a védőnő, se a körzetis nődoki, csak nehogy később kérjék.

Vanda
26+4

Vanda

Kép
vanda

Johanna:

Vádligörcs ellen banánt kőőőőő enni. Kép Kálium-hiány miatt szokott előfordulni a dolog ugyanis, és a banán gazdag kálimban.

Márti:

Én is beszállnék az intimtornába, ha lehet még szülés előtt! Elvileg tudom hogy milyen fontos lenne, de valahogy sose birom rászánni magam hogy rendszeresen csináljam.

Wica!

Holnap nem tudok menni, mert nekem akkor továbbképzésem van. Kép De jövő hét szerdára megpróbálok elkéredzkedni a munkahelyemről. Nem tudom miért nem tudják egy kicsit későbbre rakni a dolgot.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vanda, MJ-Móni!

El fogok menni szemészhez, de amit én utánaolvastam a dolognak, nem a dioptriától függ, hanem a retina állapotától, és ha jól tudom, a szemészet jelenlegi álláspontja az, hogy egészséges szemű embernek pont ugyanolyan esélye van a retinaleválásra szülés közben, mint egy rosszul látó embernek. Tehát hogy nem a dioptria számától függ. Ezt alátámasztja az is, hogy Amerikában, ahol imádnak császározni, nem indok a sok dioptria, és a szülészem is elhessentette, hogy ezt régen tartották igy, de ma már nem. Ennek ellenére biztos ami ziher elmegyek szemészhez hogy nézzen meg, de mostmár szeretném természetes úton megpróbálni megszülni a gyereket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

VandaKép
A fogászati szűrést és helyrerakást javasolnám, mert nem túl jó dolog egy 1-2-3 hónapos csecsemő mellett fogászati kezelésre járni, ha előjön valami fogfájás amit esetleg korábban meg lehetett volna csinálni. Persze igy sem 100%-hogy nem jön közbe valami, és befigyel egy fogfájás, de javarészt elkerülhető a dolog, ha most megnézeted őket.

Üdv,
MJ-Móni 26+4
mj__móni

Megint megnéztem, és az amerikai lapok között egy mukkot nem találok arról, hogy a rövidlátás indikálná a császárt. Megnéztem a Babanet Rendelőjét is ebben a témában (http://www.babanet.hu/faq/szulk02.php) és ékes ellentmondást fedeztem fel a szülészorvos és a szemészorvos szakvéleménye között. Kép

Már megint valami ellentmondás.

Akinek nincs kedve végigböngészni, összefoglalom:

A szemész azt mondja, nem a dioptria határozza meg a veszélyt, még egy -12 dioptriás, retinamegtámasztással operált anyukának is azt mondja, nincs akadálya a hüvelyi szülésnek.

Mit mond a szülész? -3 dioptria felett indikált a császár...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Császár (akit nem érdekel ugorjon, mert hosszú lesz):
Nem gondoltam volna, hogy ekkora vita lesz a császárból. Ne értsetek félre, én senkit nem ítélek el vagy tartok "kevesebbnek", aki császárral szül! Sőt! Több fájdalommal (testi-lelki)jár. Annak megvan az oka, még ha túl korán nyúlnak szikéhez egyes orvosok, vagy ők idézik elő a császárt azzal, hogy beleavatkoznak a vajúdásba, akkor sem az anya tehet róla! Nem is értem Hanee, miért mondod magadra, hogy kripli vagy. Nem tehetsz arról, hogy sérved van.

Azért nem zárom ki totál a császárt, beszélgettem én már erről is az orvosommal és szerencsére tudom, hogy nem fogja siettetni a vajúdást és ha császárra kerül sor, akkor az valóban indokolt.

Nem az érzéstelenítéstől, vágástól, műtéttől, fájdalomtól félek. Hanem a pszichés következményektől. Tudom, hogy régen is szültek császárral és nem szoptathatták a babát vagy nem lehettek vele. De sosem lehet tudni, hogy mit vált ki ez az egész. Tudom, hogy nagyon sokminden múlik rajtam és a páromon, de ha a gyerekem érzékenyebb, mint más, vagy vmit rosszabbul él meg, annak igenis lehetnek olyan következményei, amiket nem tudok befolyásolni.
Nemrég olvastam egy cikket Raffaitól, ha nem ő írja, nem hiszem el. A császárral született emberek sokkal gyakrabban utasítják el az érintést, mint a term. úton születettek (konkrét példát hoz). Ezt arra vezetik vissza, hogy császárkor nagyon erősen meg kell fogni a babát, hogy ki tudják emelni. Ha az én babám erre érzékenyebben reagál, ez rossz emlékként marad meg benne, akkor én hiába próbálom őt dajkálni, símogatni..., bömbölni fog és akkor nyugszik meg, ha leteszem. És ez csak 1 példa.

Nekem meg jó esélyeim vannak rá, hogy még más ilyen jellegű problémákat "összeszedjünk". Írtátok, hogy műtét után megkapjátok a babát, meg lehet szoptatni és utána is lehet nappali rooming-inbe menni Esetleg még az apa is ott lehet. Hát nálunk ez nem így megy, és ez az aggódásom legfőbb oka. Itt intraspinális érzéstelenítés és altatás után sem kapom meg a babát (mikor kiemelik, odateszik, de el is viszik rögtön), esetleg visszahozzák 2 percre. Aztán megkapom majd 1 nap múlva (addig se szopi, se simi, se semmi!). De nem maradhat velem, 3 óránként kb. 45 percig ottmarad, ha nem etették (itatták)tele, akkor esetleg felébred és meg tudom szoptatni, ha nem, akkor végigalussza az egészet. Aztán szépen elviszik. És ez így megy a maradék 4 napon át. Hát ez nagyon nem tesz jót az egész kis újdonsült családnak. Ja, és az apa 5 napig nem is fogta a kezébe a gyerekét! Persze ezt is túl lehet élni fizikailag simán, de lelkileg nyomokat hagy. Remélem most már jobban értitek, miért akarom ezt (majdnem)mindenáron elkerülni. Természetesen az a legfontosabb, hogy a baba fizikailag egészséges legyen, tehát ha muszáj, akkor állok elébe, túlélem. (azért a betegjogi törvényt viszem magammal, hátha sikerül vmit kicsikarnom).

A császár lelki feldolgozásával nem akkor van a gond, amikor téraránytalanság vagy magzati frekvenciaprobléma ... miatt van rá szükség, hanem akkor, ha vmi miatt leáll a vajúdás. Ennek, szinte biztos vagyok benne, hogy lelki okai vannak. Mégpedig a vajúdó nőnél. Lásd beöntés (azt hiszem Banett írta). Ha vmi miatt nem érzem magam biztonságban, akkor leáll az egész folyamat és csaszira kerülhet a sor. Aztán meg jön a töprengés, hogy mit csináltam rosszul. Én sajnos ilyen lelkizős ember vagyok (más területen is).

Most jó sokat írtam, bocsánat, de legalább kiírtam magamból a félelmeimet és máris jobb.

Bkriszta!
Pihenj és nem lesz gond! A jóslófájások hetekkel a szülés előtt is elkezdődhetnek. Egyébként megint melegfront van, mi is érezzük, én sem csinálok semmit.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Mircimama!
Köszönöm a lehetöséget a talira, nagyon kedves gesztus volt, hogy bevállaltad. És a barátnödnek is hogy ennyi ruhát hozott! Mégegyszer köszi!!

Hanee, Pipocs!
Én sem voltam hétfön, mert vasárnapra már elég gázul éreztem magam, aztán ez csak fokozodott. Most lázam nem volt, de az orrom csak disznek van a fejemen illetve hogy legyen mit fujni. De semmi esetre sem levegö vételre. Mára már jobban vagyok, de még mindig tátott száju. A másik meg az, hogy a gép elött sem birok tiz percnél többet ülni. mert annyira megfájdul a hátam. Na megint kipanaszkodtam magam!!

Kutya téma!
Ha a kutya kiskora óta a baba mellett van sokkal immunisabb lesz a szervezete mindenre! Ha nincs kezdettöl fogva akkor 6-7 évnél elöbb nem ajánlanám. Az mondjuk biztos hogy nem egy egyszerü dolog, mert olyan mintha két gyereked lenne. Nálunk a Filip(bolognese) majdnem három éves volt amikor a Gigi született és semmi baj nem volt a kapcsolatukkal. A mai napig nagyon nagyokat játszanak, a Gigi nagyon brutálisan kezeli, de a Filipnek eszében sincs bántani. Jókat szoktunk nevetni mikor husz percen keresztül háboruznak. Mondjuk én kutya buzi vagyok és azt vallom hogy kutya nélkül élni lehet de minek. Remélem a Noémivel is joban lesz a Filip. Sokszor volt hogy a Gigi sirt a kiságyban én kint voltam és nem szaladtam be rögtön és a Filip oda jött hozzám és addig ugatot amig nem mentemm a Gigihez. Az albumomban van rola kép akit érdekel, és most lesznek töle kiskutyák is!
Na most pihizek még egy kicsit aztán megyek Gigiért de elötte még jövök talán. Puszi mindenkinek!!!

Giggancs (30+1)
giggancs

Sygnum!!!
Nem vitatkozni vagy meggyözni szeretnélek, de tapasztalatbol beszélek. Én császárral szültem a Gigit és valszeg a Noémi is császáros lesz.
A bujásról: A Gigit mostanság tudom csak az apájára testálni mert annyira bujos volt és még most is az! Megyünk az utcán és egyszer csak megáll és puszikat kér és ad, meg ahogy foglya a kezemet mindig simogatja meg puszilgatja.
A másik: Arra a négy napra kérdezz rá mert elvileg másnap már ki kell vinni hozzád a babát, még ha altatnak akkor is!
Apa fogás: Azért azt ne felejtsük el hogy a mi idönkben csak monitoron keresztül nézhették a babákat és a közelébe se mehetett senki az anyán kivül. És mégis sok szeretö család van és lesz is!!!!
Erös megfogás: Amikor kibujik a baba azon a SZÜK szülöcsatornán, vagy fogoval segitenek neki kibujni, szerinted az mennyire fáj neki???
Persze ettöl eltekintve is megértelek egy kicsit és azt mondom, hogy csak felfogás és hozzá állás kérdése!!!
REMÉLEM NEM BÁNTOTTALAK MEG?! Nem az volt a célom, csak megprobáltam rávilágitani hogy nem olyan tragikus a dolog mint ahogy képzeled!!!!

Giggancs
giggancs

Éva
Elolvastam a hosszúnak vélt írásod, ki lehetett bírni! :-)))
Megértelek. Itt tényleg mindenkinek van úgymond fóbiája. Ki ettől, ki attól retteg állandóan (lásd pl.: köldökkifordulás) Én speciel a koraszüléstől félek. (Egyszer mértek magas vérnyomást, mikor a védőnő megjegyezte, hogy ebből simán koraszülés lehet. Azóta ezen (IS) parázom.)
Volt egy ismerősöm, aki állandóan arról áradozott, hogy életében még soha nem volt olyan csodálatos időszak, mint a terhessége alatti 9 hónap. Én most úgy érzem, hogy egy örökös stressz vesz körül, mert félek ettől, félek attól. De jó lenne túl lenni rajta és minden oké lenne már!!!! Aztán rájöttem, hogy az állandó aggodalmaimmal teszem elviselhetetlenné a 9 hónapot.
Tényleg élvezni kell, és csak arra gondolni, hogy minden rendben. Ha az élet úgy hozza, hogy valami miatt sürgős (bármilyen jellegű) beavatkozásra van szükség, ellene tenni úgy sem lehet. Legalább addig legyen szép ez a jó pár hónap.
Nem tudom, mennyire volt érthető, vagy félre érthető, amit írni szerettem volna.

Banett

Kép
banett

Giggancs!
Egyáltalán nem bántottál meg!
Nem azt írtam, hogy törvényszerű, hogy nem lesz bújós a gyerek, hanem azt, hogy gyakoribb.
Hiába kérdezek rá arra a 4 napra. Ez itt így megy. Összesen 6 db baba-mamás ágy van a kórházban (ez egy megyei! intézmény),így még az is előfordulhat, hogy sima szülés után sincs rooming-inre lehetőség (na ebbe semmiképpen nem mennék bele).
Engem sem fogott az apám, de azóta bebizonyosodott, hogy jobb, ha az apa is résztvesz az egészben. Akkor miért kellene visszatérni a 20-30 évvel ezelőtti szokásokhoz? Illetve miért ragadtak ott le?
A szűk szülőcsatorna természetes dolog a gyereknek. Nem azt mondom, hogy kellemes, de ezt így alkotta meg a természet és nem véletlenül. A babának pontosan arra a stresszre van szüksége, amiatt termelődnek bizonyos hormonok, amik majd a külvilághoz való alkalmazkodásban segítik (pl. többször van légzési problémája a császáros babáknak, pont ezeknek a hormonoknak a hiánya miatt). Ráadásul ez csak 1 példa volt, lehetne még másokat is mondani.

Éva

Kép
sygnum

Banett!
Nem görcsöltem én végig emiatt a terhességet. Hülye szó, nem is érzem tehernek. Szóval várandósságot. Csak valahogy szóba jött és leírtam a félelmeimet ezzel kapcsolatban. Nem foglalkozok én ezzel minden nap. Én amióta elmúlt a hányás, azóta élvezem. Sőt! Minél közelebb a vége, annál jobban élvezem. Most érzem magam a legjobban.

Éva

Kép
sygnum

Banett
Teljesen igazad van, meg kell próbálni mindannyiunknak minél kevesebbet parázni Kép! De szerintem teljesen érthetőek a félelmek, így talán jobban fel tudunk készülni a váratlan helyzetekre.

Hápi
Jól láttam a táblában, hogy Te is a SOTE I-en fogsz szülni? Kihez jársz? Voltál már a szülésre felkészítő tanfolyamon? Én most csütörtökön tervezem először, hogy elmegyek, hátha hallok valami érdekeset.

Vanda
Sok drukk a barátnődnek, remélem könnyű szülése lesz!
Fogászaton még én sem voltam, de engem is érdekelne ha valaki tudja, hogy kell-e feltétlenül pecsét a kiskönyvbe tőle is, vagy sem?

Adri
27+2
adri77

Rókica Kép
Nem a dioptriád magas száma miatt szeretném, hogy elmenj szemészorvoshoz, hanem a villámlás-szerű fényes látomásaid miatt, ez ugyanis jele a retinaleválás kezdetének (más is lehet, nem feltétlenül ez), csak nem akarom a frászt rádhozni. Ott megnézik a retinádat és állást foglalnak! Fontos, hogy mennyire van elvékonyodva (a tengelyes myopinál a szem hossztengelye nagyobb egy normál szemű embernél, elvékonyodik a retina). No jó, nem ragozom tovább Kép. Megírod ugye, hogy mi volt?
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sygnum!
Igazad van a légzési problémákban! DE!
Császáros baba még nem nagyon kapott agyvérzést születés közben meg nem akadt el féluton, meg vett levegöt kint aztán meg vissza nyomták mert nem fért ki és ben is lélegezni akart! És nem akarom egyik oldal tragédiáit sem emlegetni, mert mindegyikböl van elég! Sajnos csak egyet javasolnék, nem egy tragikus dolog a császár és ne is állitsd be magadnak igy, mert akkor sokkal könnyebb lesz!!!!
Ne keseregj és ne rágd magad ezen!!! Nem éri meg!!!!!!!

Giggancs
giggancs

RokicaKép
ne kövesd el azt a hibát, hogy összehasonlítod Amerikát Magyarországgal Kép!

Sygnum,
Teljesen értem a parádat én is és tudom, hogy ilyenkor nagyons ok kétség gyötör, az ember nem tudja mi lesz vele, hogy lesz és próbálja a számára lehető legideálisabb dolgot megtalálni, és ez így helyes Kép

De azt hiszem a kórházi elhelyezés miatt az anyukák FELESLEGESN sokat paráznak. Itt van 1-2 példa:
1. Nem kapom meg a gyerekemet 1...2...3... stb napig (hülyeség - én császár után 2 órával visszakaptam Christophert 1 órára mert mindketten jól voltunk, ráadásul a hüvelyi szüléses mamáknál sem preferálják sokszor az azonnali rooming-in elhelyezést, hanem hagynak egy éjszakát a regenerálódásra) Császár után 6 órával kötelező a felkelés, és el lehet vánszorogni a gyerekedhez és megsimizni őt és ilyenek!)

2. Megetetik cukros vizzel/tápszerrel - persze, hogy megetetik, főként akkor ha a vércukra nem jó a gyereknek. Ezért szúrják a gyerekek sarkát minden nap és ellenőrzik! Nem kicseszésként csinálják, hanem a gyerek érdekében cselekszenek!

3. Cumival etetik éjjel a gyereket amikor NEM LÁTOM. Miért mivel etessenek sok esetben 15-20 bömbölő gyereket éjjel? Kanállal? Vagy keltsék fel a lábadozó mamát? Nem gondolod, hogy a csecsemős nővéreknek több ezer dologra kell még odafigyelniük?

4. Nincs elég tejem, erről már irtam párszor itt a topikban. Nem szabad belelovallni magad abba, hogy nem elég, fejni, fejni és fejni kell. (persze vannak kivételek akik bármit tesznek nem sikerül, de ez egy másik téma)

Ezek csak a leggyakoribbak. Hidd el a kórházi tartózkodás 3 napja alatt nem dől el MINDEN, nem lesz kőbevésve és nem határozza meg a gyerek egész hátralevő életét, hogy:
1. a gyerek nem fog tudni szopni, mert éjjel etették a nővérek!
2. hozzászokik a cumisüveghez, cumihoz - 3 nap a benntartózkodási idő. Ez alatt éjjel 3x4x kap a gyerek kaját. Nehogymár bárki azt mondja nekem, hogy HOZZÁSZOKIK a gyerek! Persze lehetnek szoptatási problémák, de attól tartok az éjszakai etetések nem befolyásolják ezt, ez inkább a gyereken múlik és nem a csecsemős nővéreken.
3. nincs tejem és tápszert kell adjak! EZ ISZONYAT! Mi lesz ebből a gyerekből, nem lesz egészséges, stb. stb. stb. Hülyeség, felejtsd el, ha nem tudod szoptatni vagy 100%-ig tejcsit adni neki nem DŐL ÖSSZE A VILÁG.

100%-ig biztos vagyok abban, hogy az anya hozzáállása, türelme, szeretete, anyai érzései, és a szociális körülményei a fő meghatározók egy újszülött életében és KISMÉRTÉKBEN AZ, hogy hogyan jött a világra, mivel etették (borjúpaprikással úgysem fogják megetetni) és az első 3 napban hogyan gondozták.

Na ennyit az én eszmefuttatásomról és hangsúlyozom ez CSAKIS AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, lehet vele vitatkozni nem egyetérteni, de egy szülés és 2,5 év gyereknevelés után én igy látom a dolgokat.

Biztos vagyok benne, hogy fenti problémákat a kismamák időre érkezett, egészséges kisbabáknál "maguknak generálják" vagyis csinálnak belőle "nagy ügyet" és sajnos meg is találják a kifogásokat, hogy miért nem úgy alakulnak a dolgok ahogy ők azt elképzelték, eltervezték, vagy elvárták volna. Az sajnos eszükbe sem jut, hogy egy kis önvizsgálatot tartsanak, pedig sokukra ráférne.

Bocsika ha egy kicsit erős voltam, vagy durva, de ezt le kellett irnom és egyátalán nem bántásnak szántam az egészet, hanem inkább egy elgondolkodtató esszének, hátha mégis akad olyan aki egyetért velem, vagy legalább megpróbálja más szemszögből is nézni a dolgokat.

Pusszancs mindenkinek
MJ-Móni 23+4
mj__móni

Giggancs!
Úristen! Visszanyomni gyereket? Én ilyet még nem hallottam! Ha már egyszer kifért a feje, akkor a többi része hogy nem jön ki? Tudtommal a feje a legnagyobb, pont ez a probléma a farfekvésnél, hogy nem az jön ki először és nem tudni, hogy a feje is ki fog-e férni. Meg egyébként is. Még a köldökzsinóron keresztül kapja az oxigént, attól hogy kijön a feje még nem vesz levegőt, nem?

Kép
sygnum

Rókica Kép
Persze hogy nem a dioptiraszámtól függ a retinaleválás veszélye, hanem a retina állapotától. Az hogy valaki nagyon erős rövidlátó, azonban fokozza az esélyt. Szv a retinavizsgálat terhességtől függetlenül minden erős myop számára nagyon jelentős.
Igen, magyar "sajátosságnak" tartják a retina állapota + császár indikációt (legalábbis az amerikai irodalom nem ír erről, ezzel ugye még a többi országot nem zártuk ki). Nagy koponyák születtek magyarnak (kérdés hogy hová vetődtek, és hol tudták kamatoztatni tudásukat), pl. a kontaktlencse feltalálása magyar professzor nevéhez fűződik, meg ilyenek, de ez már más téma, lényeg hogy mindenki hiszik valamiben Kép. Nem szeretnélek meginogtatni vagy ilyesmi, csak szervesen érint a téma, révén annyira vékony a retinám, hogy császárral fogok szülni. Garancia nincs arra, hogy biztosan elkerülhetem így, mivel akár egy hirtelen emeléssel is átszakadhat, de szüléskor a kitolással igen nagy esélyt adok neki.

Most találtam egy cikket, olvastátok?
Mennyit ér egy köldökzsinórvérbank-betét -
http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0205/6.htm

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Johanna!

Jössz ma tornára???

Manó
manó27

MJ-Móni!
Én is azt írtam, hogy rajtunk is sok múlik (mármint az anyán, apán). Persze, hogy nem az első 3 napban fog minden eldőlni. De én ugyanazon személy (nővérem)2 gyerekét láttam felnőni és bizony nagy-nagy különbség van a két gyerek között. Persze bebizonyítani nem lehet, hogy a kórházi tartózkodás volt az oka.

Lehet, hogy ahol te szültél így mentek a dolgok. De hidd el, hogy ismerem a saját munkahelyemet, még ha nem is azon az osztályon dolgozok. Nálunk nem lehet a császáros anyával a gyereke, akkor sem, ha mindketten jól vannak. 1 napig nem is látod. Hidd el elvánszorognék én a gyerekemért szívesen, ezen nem múlna.
Nálunk nem KELL, hanem NEM LEHET 24 órán belül felkelni (ezért kértem az orvosom, hogy ne intraspinálban, hanem epidurálban csinálják, ha véletlenül császárra kerül sor). Persze ha felkelek, akkor nem szíjazhatnak le, de ferde szemmel fognak rám nézni és biztosan lecsesznek.
Cukros vízzel egyetértek, ha hipoglikémiája van a gyereknek, egyébként nem. Ha meg megkapja a kolosztrumot, nem lesz hipoglikémiás (ha nem eleve azzal születik, de akkor az egy egyszeri alkalom). Igenis adják oda, hogy megszoptassam, az éjszaka közepén is és akkor nem nekik kell etetni őt.
Az meg meg sem fordult a fejemben, hogy nem lesz tejem és nem tudok szoptatni. Az anya mindig tud szoptatni, ha nem kontárkodnak bele, de ha ügyes az anya, még akkor is.
És itt nem 3, hanem 5 nap a kórházban tartózkodási idő, akkor is, ha mindketten egészségesek és akár már a 2. napon van tej. Persze hazamehetek saját felelősségre, törvény adta jogom, de kérdés, hogy vihetem-e a gyerekem is.

Velem biztosan az a baj, hogy nem vagyok képes elfogadni ezt a rendszert. Szívem vágya az otthonszülés lenne, bárki bármit mond. A legtöbben felelőtlenségnek tartják ezt, de nagyon érdekes cikkeket, összehasonlításokat lehet olvasni a www.szuleteshete.hu -n. Főleg a dokumentumok címszó alatti cikkek tetszenek nekem. Sokminden cáfolható, ami miatt elítélik az otthonszülő anyákat.

Éva

Kép
sygnum

Adri77 Kép
El fogok menni fogászatra, úgyis ha otthon leszek, lesz rá időm, de nem hinném hogy kötelező vizsgálat. Nálatok kell tüdőszűrésről papír? Nálunk kérnek egy 1 évnél nem régebbit.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Császár-nem császár: Nos, én nem is tudom. Igazából nem gondolkodtam még ezen.
Viszont azt tudom, hogy nagyon érdekel mi is az a fantasztikus illetve horrorisztikus (attól függ ki hogyan éli meg) szülés élmény?! Úgyhogy ebből kiindulva én is inkább természetes párti vagyok, de azt hiszem, ha császár lesz, azt is túlélem! Kép
Meg különben is! Mire való a Gyermek Apukája, mint arra, hogy segítsen túllépni az esetleges lelki problémákon?! Kép

Köldök...
Nekem még nincs kint a köldököm, de már egész jó úton halad efelé. Kép Marhára nem rajongok a dologért, de mit csináljak?! Ráadásul a Párom egyfolytában azzal piszkál, hogy már ki is fordult! Tiszta dilis, pedig tudja, hogy agybajt kapok tőle!!!

Adri
Igen, én is a SOTE I-re járok, Ádám doktorhoz.
Két hete voltam a TB-s, Ellátásos előadáson. Nagyon jó volt, ráadásul utána bejött egy szülésznő, és mindenféle dolgot lehetett tőle kérdezni. És még szülőszobát is lehetett volna látogatni, ha nem lett volna olyan sok szülő nő éppen akkor! De állítólag minden előadás után van lehetőség, hacsak nincs "teltház" Kép.
Valószínűleg (ha holnap nem ítélnek fekvésre, pihenésre Kép) akkor én is megyek a csütörtöki előadásra. Találkozhatunk!!! Kép

Most egy kicsit én is idegesebb vagyok a kelleténél. Kép
Képzeljétek tegnap este bedagadt a lábam! Kép Azzal nyugtattam magam, hogy biztos a térdfix elszorította, és semmi komoly.
Viszont ma délre már megint be volt dagadva, ami nem valami szuper, merthát normál esetben estére dagad a láb!!!
Gyorsan beszéltem fűvel-fával (kolleganők, védőnő, szülésznő), és az lett a vége, mivel holnap kell mennem a terheléses vércukorra is, az orvosom látni akar. Azt monta, hogy várta már, mikor keresem fel ezzel a problémával. Kép Ugyanis olyan 67 kg-ról indulhattam az én kis 162 cm-mel, és a testalkatom indokolja a vizesedést. Kép
Ráadásul reggel megmérettem a vérnyomimat a kolleganőmmel, és 96 per valamennyi volt. Megnyugodtam. Majd délben, mikor bedagadt a lábam, akkor is megmértük, már 130/70 volt az én általában 110/60-as kis vérnyomim. Úgyhoy ezért akar sürgősen látni a doki. Kép Szorítsatok, hogy csak átmeneti legyen a dolog, és ne legyen komolyabb gond (pl. toxémia Kép)
Jól kipanaszkodtam magam. De legalább olyanoknak mondhatom el az félelmeimet, akik valami hasonlót élnek át mostanság!!! Kép

Most rohanok megméretem a vérnyomimat, majd pedig haza pihentetni a kis elefántlábaimat! Kép

Hápi
hapinyoka

Hápi!
Nem olyan magas az a vérnyomás, csak ellenőrizd rendszeresen és nem lesz semmi baj! Toxémiánál a kéz és arc is ödémás szokott lenni.

Éva

Kép
sygnum

Éva
Akkor jó. Azt hiszem, félreértettelek.
Egyébként teljesen egyetértek Mj-Mónival.
Húúúú, otthonszülés. Ez szerintem megint egy kényes téma. Beindítja az ember gondolatait. Mindenkinek szíve vágya eldönteni, hogy hol és hogyan (milyen körülmények között) szeretne szülni. Nem itélkezem, hisz nincs összehasonlítási alapom. Viszont egyet tudok. Soha semmi pénzért nem szülnék otthon. Attól sokkal beszaribb vagyok. Felvetődik bennem, hogy mi van akkor, ha.... És innentől kezdve kész vagyok. Nem merném kockáztatni sem a baba, sem az én életemet.
Ez persze csak az én véleményem.

Banett

Kép
banett

Bkriszta!

Nekem is vannak pár napja mensi szerű görceim, de először azt hittem csak beképzelem.
Lehet, hogy ez a hülye idő?
Nekem csak percekig tartott, de ismétlődött 3-4-szer.
Kb.4 napja kezdődött.
Ma még nem volt.

Pipocs 33+4
pipocs

VandaKép
És akkor most terhesen kötelezni fognak tüdőszűrésre? ha, ha, ha.... Ne aggódj miatta! Nekem sincs Kép

HápiKép
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen, de ismereteim szerint a toxémiához legalább 140 feletti vérnyomásra van szükség tartósan, nomeg fehérvérsejtre a vizeletben Kép

Üdv,
MJ-Móni 26+4
mj__móni

BanettKép
én is beszari vagyok Kép

ÉvaKép
Ahaaa, mostmár teljesen képben vagyok!
Lehet, hogy egy kórházi dolgozóval kivételt tesznek majd a nővérek/orvosok Kép

MJ-Móni 26+4
mj__móni

Kriszta, nagyon drukkolok!

Én sajnos csak szülés után mehetek intimtornára...de tényleg érdekel!!!

Mzx-Móni(28+2)

Kép

Kép
mzx

Mj-Móni Kép
Nagyon úgy néz ki, hogy komolyan gondolják. Köpenyt adnak a pocakra - nyugalom kismama.
Egyébként nekem van egy 04.július 8-ai (azt hiszem 8-ai) leletem és mivel 05.július 15-re vagyok kiírva, nem fogadták el, mert hogy túl van az egy éven Kép. Elég vicces.

Vanda

Kép
vanda

Hápi
Ne aggódj! Ez még nem toxémia. Olvastam, hogy a terhesség során eleve a szervezet sokkal jobban megköti a vizet. Ettől sokkal magasabbnak kell lennie a vérnyomásnak, ahogy Mj-Móni is írta (140/90). Nekem egyszer mértek ilyen magasat, mert annyira izgultam. Rögtön vizelet vizsgálat, amiből kiderül, hogy van-e fehérvérsejt a vizeletben. De azért, mert most bedagadt a bokád, és kicsit magasabb volt a vérnyomásod, még nem kell rögtön a toxémiára gondolnod. Az tök jó, hogy a dokid meg rögtön látni akar, mert sokkal rosszabb lenne, ha jól leszarna téged. Egyébként engem azzal nyugtatott a dokim, hogy ez még nem vészes probléma, ezt kezelni lehet. Nem ültél sokat ma? Nekem olyankor szokott bedagadni a lábam.

Vanda
Ez kicsit viccesen :-((( hangzik. Akkor most tényleg kell tüdőszűrő leletet produkálnod? Röhej, hogy most jut eszükbe. Én tuti nem mennék el.

Giggancs
Már az előbb is akartam írni, hogy borzalmasan hangzik, amit Évának írtál, hogy visszanyomták a babát. Ilyen is van? Nem is hallottam még ilyen horrort. :-((

Banett

Kép
banett

Mielőtt elszörnyülködtök, akkor szokták visszatartani a babát, ha rendkivül széles vállakkal rendelkezik, és túl gyorsan jön kifele, és fennáll a gátrepedés veszélye. Ilyenkor visszatartják egy kicsit, hogy lassabban, gyengédebben csússzon ki, és ha lehet ne legyen sérülés. Nem visszatuszkolják. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vizuális típus vagyok. Már láttam itt magam előtt, amint szegény baba jönne kifelé, a doki meg ezerrel nyomja vissza. Hűűű, de morbid!

Banett

Kép
banett

VANDAAAAA
Most nem mondok csúnya szavakat, de elküldeném az anyukája P....-ba azt aki erre kötelezni akar!

Ne engedd a tüdőszűrést semmiképpen! Sokkal többet ártasz vele a babádnak mintsem az eredmény használ! Még szoptatás alatt sem engedtem röntgenezni, mert sugárzó tejet sem akartam a gyereknek adni!!!! Tudod meddig fogsz még a rtg után sugározni? Akármilyen kis dózisú is????

A rtg veszélye a babára nézve egyszerűen nincs nagyságrendben azzal, hogy bármifajta tüdőbajod LEHET!

Babásan még FOGRÖNTGENT (lokalizált, kis dózisú) SEM csináltatnak, nemhogy tüdőszűrést! Egyszerűen nem vállalják a kockázatot, mert egy fejlődő magzatra igenis nagyon rossz hatással van a rtg.

Semmilyen rtg-t nem engedélyeznek kismamáknak és nem is hallottam róla, hogy ilyen lenne! Nehogy belemenj, inkább ird alá a papírt, hogy megtagadod a vizsgálatot saját felelősségre, mert a hideg futkos a hátamon még a gondolattól is, hogy rtg kell!

Bocsika de most nagyon ideges lettem hirtelen és mérges is vagyok, mégha a felháborodásomat az irásom nem is tudja tükrözni hűen! Agyvérzést kapok mindjárt! Tagadd meg kérlek a gyereked érdekében!

Gondolom ebben Éva, mint egészségügyis meg fog erősiteni.

MJ-Móni 26+4
mj__móni

Lányok!
Bocsánat, lehet hogy nem fogalmaztam teljesen pontossan. Még nem jött ki teljessen a baba feje csak a szájáig. Az orvos még nem ért oda és visszatartották hogy kijöjjön és ekkor már vett volna levegöt. Aztán meg kiderült, hogy elakadt és császározni kell, de addigra a nagy erölködéstöl már a magzatvizbe is belekakilt. Én se hittem volna ha nem egy családtagommal történik. Szerencsére csak annyi következménye lett a dolognak, hogy nagyon nehezen tud megtanulni olvasni és irni! Szerintem a rm történetekböl elég!!

Képzeljétek most irták ki a bölcsibe hogy a nyári szünet nem augusztusban lesz, hanem juni 27 töl juli 22-ig fog tartani. azt ugye ne mondjam hogy junius 22-re vagyok kiirva?! Hát majdnem összeestem!

Giggancs
giggancs

Mj-Móni!
Sajnos nem fognak kivételt tenni, de majd kiharcolom magunknak a dolgokat. Csak jobb lenne a babával törődni és nem harcolni.

Banett!
Mindenkinek ott kellene szülni, ahol biztonságban érzi magát, akkor menne a legsimábban a dolog. Egyébként az otthonszüléstől sztem elijesztik az embereket, korán sincs annyi gond, mint amiket leírnak, hogy ez meg az történhet. Persze ha fél óra kéne, hogy beérjek a kórházba, meg sem fordulna a fejemben. Sokmindent mérlegelni kell.

Pipocs!
Vigyázz magadra, pihenj sokat!

Vanda!
Én biztosan nem mennék el. Nem tudom, hogy kötelezhetnek-e rá, de ez hülyeség. Főleg ha néhány nappal előtte jár le az 1 év. Egyébként ki kéri a papírt?

Banett!
Ez tényleg morbid.

Éva

Kép
sygnum

Giggancs
Bölcsi - áhhhhhhh! Lesz segítséged a párodon kívül? Hogy tudjátok megoldani? Szegény!

Mj-Móni, Vanda
Nekem az első terhességnél egy tű szúródott a talpamba, elég béna voltam. Senki nem tudta kiszedni, dokihoz kellett mennem. A sebész látta, hogy milyen mélyen van, azt is elárulta, hogy most rtg.-t kéne csinálnia, de az állapotomra való tekintettel ettől most eltekint, mert többet ártanánk a vizsgálattal, mint amennyi haszna lenne. Nem értem én ezt az eü.-t

Banett

Kép
banett

Mj-Móni!Vanda!
Egyetértek veled, bár én úgy tudom, hogy abszolút ellenjavallat csak az első trimeszterben van. De egy ilyen agresszív vizsgálatnak én sem tenném ki a gyerekem akárki akármit mond. Nekem sincs 1 éven belüli, mert pont akkor lettem terhes, mikor el kellett volna mennem. Az eü. alkalmasságin egy szót sem szóltak, pedig még papírom sem volt róla, hogy terhes vagyok. A barátnőm eltörte a lábujját, mikor terhes volt és azt mondta neki a traumatológus, hogy ő ugyan nem rtg-ezteti meg. Úgyhogy Vanda szard le őket!

Giggancs!
Bírom az ilyen szünet dolgokat. Bár nekem még nem volt benne részem, de tudom, hogy nővéremnek és másoknak is mindig problémát okoz. Nem tudom, mit gondolnak, hogy ilyenkor kivesz az ember 1 hónap szabit? Meg neked most még a szülés is. Nem egyszerű.

Éva

Kép
sygnum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?