Rokica
ne kövesd el azt a hibát, hogy összehasonlítod Amerikát Magyarországgal
!
Sygnum,
Teljesen értem a parádat én is és tudom, hogy ilyenkor nagyons ok kétség gyötör, az ember nem tudja mi lesz vele, hogy lesz és próbálja a számára lehető legideálisabb dolgot megtalálni, és ez így helyes
De azt hiszem a kórházi elhelyezés miatt az anyukák FELESLEGESN sokat paráznak. Itt van 1-2 példa:
1. Nem kapom meg a gyerekemet 1...2...3... stb napig (hülyeség - én császár után 2 órával visszakaptam Christophert 1 órára mert mindketten jól voltunk, ráadásul a hüvelyi szüléses mamáknál sem preferálják sokszor az azonnali rooming-in elhelyezést, hanem hagynak egy éjszakát a regenerálódásra) Császár után 6 órával kötelező a felkelés, és el lehet vánszorogni a gyerekedhez és megsimizni őt és ilyenek!)
2. Megetetik cukros vizzel/tápszerrel - persze, hogy megetetik, főként akkor ha a vércukra nem jó a gyereknek. Ezért szúrják a gyerekek sarkát minden nap és ellenőrzik! Nem kicseszésként csinálják, hanem a gyerek érdekében cselekszenek!
3. Cumival etetik éjjel a gyereket amikor NEM LÁTOM. Miért mivel etessenek sok esetben 15-20 bömbölő gyereket éjjel? Kanállal? Vagy keltsék fel a lábadozó mamát? Nem gondolod, hogy a csecsemős nővéreknek több ezer dologra kell még odafigyelniük?
4. Nincs elég tejem, erről már irtam párszor itt a topikban. Nem szabad belelovallni magad abba, hogy nem elég, fejni, fejni és fejni kell. (persze vannak kivételek akik bármit tesznek nem sikerül, de ez egy másik téma)
Ezek csak a leggyakoribbak. Hidd el a kórházi tartózkodás 3 napja alatt nem dől el MINDEN, nem lesz kőbevésve és nem határozza meg a gyerek egész hátralevő életét, hogy:
1. a gyerek nem fog tudni szopni, mert éjjel etették a nővérek!
2. hozzászokik a cumisüveghez, cumihoz - 3 nap a benntartózkodási idő. Ez alatt éjjel 3x4x kap a gyerek kaját. Nehogymár bárki azt mondja nekem, hogy HOZZÁSZOKIK a gyerek! Persze lehetnek szoptatási problémák, de attól tartok az éjszakai etetések nem befolyásolják ezt, ez inkább a gyereken múlik és nem a csecsemős nővéreken.
3. nincs tejem és tápszert kell adjak! EZ ISZONYAT! Mi lesz ebből a gyerekből, nem lesz egészséges, stb. stb. stb. Hülyeség, felejtsd el, ha nem tudod szoptatni vagy 100%-ig tejcsit adni neki nem DŐL ÖSSZE A VILÁG.
100%-ig biztos vagyok abban, hogy az anya hozzáállása, türelme, szeretete, anyai érzései, és a szociális körülményei a fő meghatározók egy újszülött életében és KISMÉRTÉKBEN AZ, hogy hogyan jött a világra, mivel etették (borjúpaprikással úgysem fogják megetetni) és az első 3 napban hogyan gondozták.
Na ennyit az én eszmefuttatásomról és hangsúlyozom ez CSAKIS AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, lehet vele vitatkozni nem egyetérteni, de egy szülés és 2,5 év gyereknevelés után én igy látom a dolgokat.
Biztos vagyok benne, hogy fenti problémákat a kismamák időre érkezett, egészséges kisbabáknál "maguknak generálják" vagyis csinálnak belőle "nagy ügyet" és sajnos meg is találják a kifogásokat, hogy miért nem úgy alakulnak a dolgok ahogy ők azt elképzelték, eltervezték, vagy elvárták volna. Az sajnos eszükbe sem jut, hogy egy kis önvizsgálatot tartsanak, pedig sokukra ráférne.
Bocsika ha egy kicsit erős voltam, vagy durva, de ezt le kellett irnom és egyátalán nem bántásnak szántam az egészet, hanem inkább egy elgondolkodtató esszének, hátha mégis akad olyan aki egyetért velem, vagy legalább megpróbálja más szemszögből is nézni a dolgokat.
Pusszancs mindenkinek
MJ-Móni 23+4