Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rita77 most hívott éjszaka nagyon keményedett reggel bementek a kórházba megrövidült a méhnyak és elkezdet kinyílni.Most bentartoták egyenlőre pihenés.Kérünk neki és Lili babának sok-sok drukot még csak a 28héten vannak.

Zsuzsi
szuszoka

OFF

Állat-témához még hozzátéve, hogy az az állat is, amivel kevés gond volt, egyszer csak nagy törödést igénylővé válhat. Nekem az egyik macskám tavaly novemberben lett súlyos beteg, a veséi egymás után felmondták a szolgálatot, egy hónapon keresztül vittük anyukámmal felváltva NAPONTA (!!!) orvoshoz infúzióra. A végén mégis operálni kellett, nem volt biztos hogy túléli, én meg totálkáros voltam idegileg, mert ez a macska 10 éve járja velem a világot, még Amerikából hoztam, és nagyon ragaszkodom hozzá. Kb egy hónapos tortúra után épült fel annyira, hogy ma mar "csak" naponta 3-4 fajta gyógyszert kell lenyomni a torkán, különben jól van. Már amennyire, mert egészséges soha nem lesz, és tulajdonképpen bármikor felmondhatja az egyszem maradék, tropára ment veséje a szolgálatot. Ez azt is jelenti, hogy párhavonta újra orvos, vérvizsgálat, para, stb. Nemhogy borzasztó időigényes lett, de borzasztó drága is a sok orvosi kezelésével, gyógyszerével és spéci tápjával.

Na most van aki nem szánna ennyi energiát egy állatra, mondván hogyha itt az ideje úgyis elpusztul. Én ezt nem birtam megtenni, de ennek ellenére nem törvényszerű hogy ezt kell csinálni egy háziállattal.

De arra mindenképpen fel kell készülni, hogy állat is lehet (és időskorára lesz is) beteg, amikor sokkal több időt és pénzt igényel majd az ellátása.

ON Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ritának sok drukk!

Vanda
Igen, 20-án megyünk UH-ra, remélem akkor már megmutatja magát a picikém! Már nagyon várom.

Adri
adri77

Johanna! Nálam is csak több naponta van egy-egy nagyobb rúgás, általában finoman bökdös, van, hogy csak a kezemmel érzem, hogy mocorog, ha éppen megsimogatom a hasam. Persze én is le lettem tiltva a hassimogatásról, de ki tudja megállni???

Mzx-Móni (28+1)

Kép

Kép
mzx

Faros kismamikKép
Csakúgy mint én, a pénteki UH alapján. Itt van egy cikk akit érdekel olvassa el a farfekvésű babákról és a szülséről.
http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=18&cid=6330

VandaKép
Jesszusom, hason???? KépKépKép Már legalább a 15. héttől nem megy a hasonfekvés! Mostmeg, hogy az elmúlt 6 hétben lufira hasonlítok, főképpen nem Kép
Sőt, már az oldalfekvés is kezd iszonyatosan bonyolult lenni, a három párnával, meg a forgolódásokkal és akkor a párnát is "vinnem" kell a másik oldalra. Hát nem kellemes Kép

Köszi a a felvilágosítást a pisiről, ha holnap megcsináltatom, akkor lehet, hogy péntekre kész is van a tenyésztés Kép

RokicaKép
neked is kösziKép
MJ-Móni 26+3
mj__móni

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nagyon parázom a koraszüléstől... Most zártam le a 28. hetet, szóval még nagyon nem kellene, de ijesztő, hogy már ennyi embernek van ilyen problémája. Egyébként is mindig kitalál valamit a dokim Kép. Holnap megyek hozzá megint, előre félek, hogy mit fog mondani. Amint van valami furcsaság, nyilallás a hüvelyem körül, főleg, ha ismétlődik egy ideig, rögtön azon kezdek filózni, hogy nehogy meginduljon a szülés. Általában napokig csak egy-két keményedésem van, aztán egyszerre vagy 15 is 2-3 órán belül. Ettől ijedek csak be igazán!!!
Kellene egy pszichológus nekem, ugye?? Kép

Nagyon-nagyon drukkolok Ritának!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Szuszoka Kép
Ritának üzenjük, hogy megy a sok drukk!!!

Adri77 Kép
Hátha nem fog szégyenlősködni most Kép Nekem van egy tippem és ha 20-án nem derül ki a neme, majd elárulom Kép.

Mj-Móni Kép
A tenyésztésre kell majd beutaló, mégpedig azt megelőzi egy általános vizeletvizsgálat, vagyis hogy van-e benne baktérium. Ha baromi sok, és kezelésre sem reagál, nálunk csak akkor tenyésztik ki.
Pocakméret ide vagy oda, én is lufinak érzem magam, sőőőőt ha ülök, ha a hasam súrolja a combom felső részét, és ez annyira szokatlan érzés Kép. Egész délelőtt rockizott Peti, hiheteten miket művel Kép néha.

Mzx Kép
Ne ijedj meg kérlek, ha a méhszájad rendben van, nincs okod az izgalomra. A múlt héten én is sokat keményedtem, dokim megnézett, és minden rendben van továbbra is, -egyből elfújták a keményedéseket is (persze magnéziumot többet szedek). Amúgy is aggódunk ezerrel, nem kell pszichológus Neked (vagy akkor minden kismaminak KépKép) nyugalom Kép!

Vanda
26+3

Vanda

Kép
vanda

Jééé helyreállt az "üzenetek száma" KépKép
És nem vagyok újrakezdő KépKép

Vanda

Kép
vanda

Szerintem teljesen természetes, hogy ennyit aggódunk a koraszülések miatt, látván hogy hányan közülünk kerültek kórházba az elmúlt egy-két hét alatt kinyilt méhszájjal meg hasonlókkal. És már egy babásunk is van, pedig borzasztó korai volt neki! Tehát teljesen természetes az aggodalom.

Csak ne vigye senki túlzásba. Kép Jókat tanácsolok, mi?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

VandaKép
Te kis KözéphaladóKép
Már megvan a beutalóm! Pénteken megkaptam a dokitól! Köszi!!! Kép Ha van benne egy kevés baci azt is ki tudja mutatniKép

MZX-MóniKép
Teljesen megértelekKép
Nekem a legújabb parám, hogy még 4 hétig birjam ki és ne repedjen meg a magzatburok valami baci miatt.

Pl. tegnap a nagy sietségben (nagyimat vittem kórházba) ahogy leguggoltam a nadrág legalul, a szeméremcsot felett végig benyomta a hasamat. Valóban fájt... Kép Este az egyik oldalt még mindig fájdogált és a napom a kórházi vizit miatt amúgy is nagyon rohanós volt, úgyhogy teljesen beparáztam, hogy most ebből burokrepedés lesz.

Mostmár kezdek megnyugodni és párom azt mondta, hogy a gyerkőcök még egy autóbalesetet is simán átvészelnek, úgyhogy ne aggódjak.

Ja erről jut eszembe! ÖVLESZORITÓ autóba témához:

HaneeKép irtad, hogy nem veszel drága pénzért övleszoítót az autóba, hogy a biztonsági övet lehúzza a hasadról a lábad közé, és inkább nem vezetsz és nem ülsz autóba és nem kockáztatsz egy balesetet, hogy megnyomod a babát.

Sokat gondolkodtam a dolgon, hogy mit lehetne csinálni, mivel nekem van VALAHOL egy ilyen övlehúzom 10E-ért és nem találom, merthogy venni nem fogok mégegyet az tuti. Aztán rájöttem!

Remélem érthetően és egyszerűen fogom elmagyarázni! Persze a csatolás sorrendjén változtathatsz, de most leírni igy a legegyszerűbb.

1. Kapcsold be az övet.
2. Aztán a hason átmenő részét nyújtsd ki annyira amennyire tudod és dugd át felette azt a lábad ami közelebb van az ajtóhoz.
3. Ülj rá az övre, feszítsd vissza az övet.
4. Úgy kell kinéznie, hogy a lábadközött feljön az öv és úgy kapcsolódik a helyére, mig a vállrész nem változik semmit.

Szerintem ez a megoldás annál jobb mintsem, ha véletlenül fékez az autó megnyomjad a hasidat, mert ugye igy a lábadat tartja lenn az öv.

Biztonság szempontjából én nem látok különbséget, hiszen az alsó és a felsőtested is rögzítve van, vagyis nem tudsz "kirepülni" az ablakon.

MJ-Móni 26+3
mj__móni

Sziasztok!
Johanna!
Ne viccelj már! Így is nagy jót tettél velem, h. a Duma Plazáig elvittél! KösziKép!!!

Szuszoka!
Köszi a nem túl jó híreketKép! Nem hittem volna a tali után, h. Rita lesz a köv., aki méhszáj problémákkal kórházba kerül! Szorítok én is nagyon!!! Add át neki légyszi!

Mj-Móni!
Egészségedre a szunyókálástKép! Majd legközelebb megkóstoljuk a finom sajttáladatKépKép!

Mea!
Nem tudom, h. olvastad-e egy korábbi hozzászólásomat? A barátnőmnek 4,5(!) lett az a bizonyos érték. Két -egymástól független- genetikai uh-ra is elment, és mindkettő negatív eredményt mutatott. Próbálj nem idegeskedni holnapig, minden napnak megvan a maga baja! Kívánom, h. te is kellemesen csalódj!!!

Márti
csmarti

Nem tudom, ki közületek aki szeret ilyesmivel foglalkozni, de felmerült bennem, hogy csinálok magamnak terhespárnát. Találtam ugyanis egy ilyet:
http://store.babycenter.com/product/for_parents/pregnancy/pillows/3636

ami nagyon megtetszett, és szerintem nem lenne nagy kunszt egy ilyet megvarrni és megtölteni valami párnába való töltelékkel. A kis műanyag golyócskák nem szimpatikusak, valami műtollra vagy hasonlóra gondoltam. Ilyet honnan tudnék beszerezni?

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lehet nem voltam egyértelmű, a kérdésem arra irányul, hol tudnék párnatölteléket beszerezni, műtollat vagy hasonlót, és azokhoz intéztem, akik ilyen kézműves tipusúak. Nem úgy mint én. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vanda, ha tudnám, hogy rendben van a méhszájam, akkor is itt van a burokrepedés vmi miatt. Márpedig nekem most kellett 3 hétig streptococcust kúrálni (holnap vesznek kenetet, remélem, hogy sikerült kiírtani), amit ki tudja honnan kaptam. A 27. heti Uh-n rendben volt a méhszáj, de azóta volt két keményedős napom is, így ki tudja mi van azóta! Ha pár naponta megnéznék, akkor nyugodt lennék...talán Kép.

Mj-Móni, ha te a 30. lezárt hetet céloztad meg, akkor nekem már csak két hetet kell kibírnom Kép.
Igazából a 33-34. hétre eléri a két kilós súlyt a baba remélhetőleg, én addig szeretném kihúzni. Az anyósom szerint majd az lesz, hogy a 40. hét után itt fogok pihegni a melegben, mert még akkor sem akar kibújni a Picur.

Elkezdtem olvasni a Lelki köldökzsinor c. könyvet. Nagyon érdekes pszichológia kutatásokról szól egyelőre, érdemes belelapoznotok!

A biztonsági öv témához: szerintem ez a bekötési mód nem nyerné el a biztonsági szakemberek elismerését, lévén, hogy ha baleset van, akkor elég nehézkesen tudnák kihámozni a kocsiból a kismamát. Akkor már inkább a Minimanótól béreljen a kismami övterelőt 6000Ft-ért (ami levásárolható, amikor visszaviszed).

Mzx-Móni (28+1)

Kép

Kép
mzx

Rókica Kép
Pedig a nikecell golyócskás párna nagyon kényelmes. Ami nekem van az szoptatós párna, kifli alakú, és a golyócskák révén a babát stabilan meg fogja támasztani. Most még így egyben Kép nagyokat pihizek rajta, nagyon jó a hátamnak pl.
Ha nem szimpi a habosított golyó, akkor tönköllyel vagy ilyesmivel tömik még ki, de ezek beszerezhetőségéről bioboltban lehetne érdeklődni. Műtollról én nem hallottam, de nincs kizárva, hogy létezik, viszont akkor már jobban ajánlanám a sima mezei darabolt szivacsot töltetként.

Mzx Kép
A magzatburok megrepedésének a veszélye áll fent a fertőzés miatt, s nem pedig megrepedtél mint ahogy írtad is, jól értem? Nekem a krónikus hólyaghurut miatt szintén felszálló fertőzés veszélye volt, erős antibiotikumokat kaptam, kétfajtát is, eltelt majd két hónap (!) babásan mire kikezeltek.

Vanda
26+3

Vanda

Kép
vanda

Vanda!

Igen, csak veszély volt, remélem már elmúlt.. Tőlem decemberben vettek kenetet, akkor nem volt semmi. Azóta ember nem nyúlt hozzám lent (szextilalom Kép ), úgyhogy nem tudom mitől kaphattam. Mióta terhes vagyok, inkább zuhanyzom, nem jártam semmi idegen helyen, mert leginkább itthon feküdtem, nagyon vigyázok a WC használatnál is a higiéniára...Ki tudja, hogy amikor márciusban kiderült, hogy fertőzésem van, akkor már mióta volt meg? No mindegy, remélem elpusztult az összes csúnya baci a 3 hétig szedett gyógyszertől+kúpoktól! Le a bacikkal! Kép

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!

MINYU HIREK!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nandi baba gyonyoruen novekedik,mar 2460 gramm,2 nap alatt 60 grammot hizott-ez szerintem nagyon szuper!!!
A csaszar mar szoba sem kerulKépKépKépKép
Es ha Nandi eleri a 2600 grammot,akkor haza engedik oket a korhazbolKépKépKép
Ugyhogy meg kerjuk-kerjuk a drukkokatKépKépKép

Puszi
Kriszta es Akos
35+4

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok ismét Kép

Valaki van köztetek, aki ért a hitelekhez és esetleg bankban dolgozik? Kép Az jelentkezzen, mert kérdésem lenne Kép

Rokica:
A kutyaprojektet lefújtam, mert egyszerüen nincs is most a tenyésztőnél, szóval.. Kép Meg gondolkoztam rajta és rájöttem, hogy tényleg jobb lenne várni vele.. nem fogok belehalni hogy nincs kutya szerintem Kép
Viszont engedj meg egy javítást: nem fajtiszta, hanem fajtatiszta... és igen, inkább azokat szeretem. Volt keverék kutyám is, szóval mindkettővel volt már dolgom, épp ezért tudom, hogy míg egy fajtatiszta kutyánál tudod, hogy mit veszel (fajtaismeret), milyen betegségei lehetnek, milyen helyről jön, kik a szülei, stb., ugyanezt egy keverékkutyáról nem tudod, ráadásul ha menhelyről viszed, azt sem tudhatod, hogy milyen nevelést kapott, milyen a természete, az idegrendszere, milyen hordozott betegségei vannak, stb.. érdekes, hogy két keverék kutyám volt, ebből az egyik epilepsziás volt, a másik pedig agytumor miatt pusztult el.. a fajtatiszta kutyáim még élnek Kép Kép De egyiknek sincs betegsége (főleg nem idegrendszeri). Szóval azért a keverékkutya és a menhelyi kutya egy nagy lutri.. többet hagysz ott az orvosnál, mint amennyibe egy drága kutya kerül akkor, ha olcsó kutyát veszel.. és ez a fajtaszita kutyákon belül is igaz sajnos! Épp ezért ha valaki német dogot akar venni 30 ezerért, én általában lebeszélem, már csak azért is, mert egy ilyen kutyának negyedévente 2500 Ft a féreghajtása (8 tabletta minimum).. drágább az altatás, drágább a gyógyszer, drágább a kaja, drágább minden.. pl. egy jó helyről származó német dog 100-120 ezer körül van. Aki nem tudja ezt kifizetni, az hogy tartja el a kutyát? Gondolom érted a logikát.. ha nincs is annyi egyszerre (nekünk sincs), 4 hónap alatt (addigra megszületik és három hónapos lesz) össze lehet kaparni annyit ha az ember igazán akarja Kép Most a shih-tzu projekt is részben ezért lesz napolva. Nem fogok egy bármilyen kutyát hozni csak azért, mert olcsó és most meg tudom fizetni.

Rókica:
Az az izomrángás lehet a gyerek is, nekem is éppen ezt csinálja a hasamban, csak kicsit már erősebben mint neked Kép Kép

Sündidi:
Szerintem bejelentkezhetsz oda is, de abba a korházba is, ahol szülni fogsz. Pontosabban elvileg oda jelentkezhetsz be, ahol laksz. Mármint akkor előről: Vagy oda, ahol laksz (tehát ahova tartozol), vagy oda, ahol szülni fogsz. Ha a szent imréhez tartozol, akkor bejelentkezhetsz. A nő első kérdése az lesz, hogy hol laksz. A telszámuk: 464-87-77. Mondd, hogy Szentesnéhez akarsz bejelentkezni, de arra készülj fel, hogy kb. egy hét múlvára kapsz időpontot Kép

Mj__Móni:
A mütyüröket amiket neked vittem eladtam, mert kérték mások, majd újra csinálom a tieidet, de amúgy semmi gond Kép A macikkal úgysem készültem el. Irj majd mailt és megbeszéljük mikorra és hogy adjam oda.
A forgolódásokkal épp úgy vagyok, mint te! A franciaágynak a kétharmadát elfoglalom én és a párnáim Kép Kép

Viszont ez az öves módszer amit mondtál ez nem jó. Ha elvezetem a lábam alatt és mondjuk valaki belém jön hátulról 80-al, akkor az erőtől a lábam kitépődik a helyéről az öv miatt, ami megrándul, és a hasamat is felnyomja.. ha nincs szerencsém nem csak combnyak-és medence-törést szenvedek, de a baba is meghal.. Néha autóba ülök, de inkább nem kötöm be magamat. De többnyire busszal járok.. az autó mindenképpen rizikósabb nagy hassal már.. Kép

Rokica:
Én azt tanácsolom (mint olyan aki szokott ilyesmikkel bütykölni), hogy vagy hungarocall golyókkal,vagy más műanyag golyóval töltsd meg. Ugyanis pont ettől lesz olyan a párna, hogy felveszi a tested formáját. Ha megnézel egy ilyet közelről, akkor rájössz: ezek nem sima párnák, ergo nem olyan a tapintásuk / nyámosuk, mint egy párnának amin alszol, hanem ahol ráülsz ott felveszi a feneked formáját, stb..

hanee
nyulacska

Mzx-Móni
Nem tudtam, hogy lehet bérelni és később levásárolni ilyen övlehúzót. Ez tök jó Kép

ezt a megoldást azonban csak azért javasoltam, mert mégiscsak jobb, ha védve van a baba a pociban mintsem az öv átmegy felette Kép ha már nincs más mód arra, hogy ilyen övlehúzót beszerezzünk.

szóval egyetértek veledKép
Azonban az övlehúzó emlékeim szerint baleseteknél úgyszintén macerás lehet, mert ugye rajta ülsz azon is, vagyis szerintem ha nagy a baj akkor úgyis marad az olló vagy a kés mint kiszabadító és hatékony eszköz.

Üdv,
MJ-Móni 26+3
mj__móni

Sziasztok, még nem tudtam a mai termést teljesen visszaolvasni.

Ma vagyok 31+0, végre Kép

Évek óta nem, de ma egy bazi nagyot estem a sárban - parkoló -, szerencsére jól vagyunk (én koszos, de szerencsés), de a szivem, majdnem megállt, Babó szintén... pedig addig nagy mocorgás volt, úgyhogy magamhoztértem után kapott 3simit és mintha mi sem történt volna, folytatta a hancúrt anyja nagy-nagy öröméreKép Egy csomószor azt érzem, hogy piszkosul szűkösen van odabennt és már egy csomó játékát nem tudja játszani, mert nem fér el - tehát pl. már nem érzem, amikor bukfencezik, csak hogy próbálja elkezdeni, de abbamarad... vagy csak bemesélem.

Na jó, igyekszem tovább olvasni titeket Kép
timmba

Giggancs!

Merre vagy?

Nem tudok menni, és úgy néz ki, hogy Hanee sem
pipocs

Hali!
Bannamari jelentkezett ismét az ikres topicban (14.20)! Kezdenek kialakulni a dolgokKép, bár a fiúknak tüdőgyulladása vanKép, amire antibiotikumot kapnak. Szegénykék, jó korán kezdik. Viszont jól esznek -tizenX g-okat-, ami szuperKép!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Rókica
Én is most éppen egy ilyen párna megvarrásán töröm a fejem. Egyébként is most varrni szeretnék a kiságyba cuccokat, gondoltam, akkor már két legyet ütök egy csapásra. Elég drágának tartom ezeket a 4-5000 Ft-ért kapható ágyneműgarnitúrákat (huzatra, matracra, fejvédőhöz), ezért inkább szép kis anyagból megvarrom. Én mindenképp nikecellel szeretném tölteni.
Valaki írta, hogy lehet kapni kisebb kiszerelésben, mint ezek a böhöm méretek. Ki is volt az? Talán Vanda te!
Szóval, az érdekelne, hogy pontosan hol is kapható kisebb kiszerelésben? És most ne röhögjetek, de ezt így is ejtik, hogy nikecell? Mert én még életemben nem hallottam és nem akarom, hogy teljesen hülyének nézzenek a boltaban, ha bemegyek és kérek. Elég, ha csak ti néztek totál hülyének!! :-)))

Rita
Én teljesen ki vagyok bukva! Mi a fene van itt?? Az össze-vissza idő teszi ezt, vagy mi?
Nagyon szorítok nektek, még jó pár hétig kitartás, sok pihi és semmi idegeskedés!!!

BKriszta
Ezek tényleg nagyon jó hírek Minyuról. Nem semmi, hogy milyen ütemben fejlődik Nándi baba annak ellenére, hogy már elöregedett a méhlepény. Lassan már aggódni sem kell, hogy túl korán érkezik a kissrác.:-))

Hanee
Firenze környéki szállást nem tudok neked olcsót ajánlani. A probléma az, hogy ez a környék eleve egy nagyon drága környék. Toscanát Olaszország ékkövének, gyögyszemének is nevezik. Rengeteg túrista fordul itt meg. Sok a látni való (Siena, Orvieto, Firenze, Pisa). Az itteni lakosok ezt ki is használják, így az árak közelítenek a csillagos éghez. Mi mindig a barátnőméknél vagyunk, mert rengeteg pénzt takarítunk meg. Persze, ők nem is engednék, hogy szállodába, vagy bármilyen más appartmanba menjük, mikor ők tengnek-lengnek a házban.

Timmba
Tegnap néztem pont, hogy a névnapomra vagy kiírva. Talán nem is olyan véletlen? :-)))))

Jaj, ma fogorvosnál voltunk az Áronnal. Az okoska szerdán úgy ugrott be az uszodában a vízbe, hogy elölről letörött egy ici-pici darab a fogából. Persze még túl fiatal, nem lehet vele mit kezdeni. Áhhhhhh! Most teljes elkeseredés itthon.

Sziasztok
Banett

Kép
banett

Olyan sokan érdeklődtetek már a málnalevél tea iránt (többekközött én is. Most találtam egy aránylag részletesnek mondható cikket, ami a Kismamában jelent meg. Bemásolom, hol lehet elolvasni:http://www.mamanet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=80

Banett

Kép
banett

Sziasztok,

Hanee: köszi, de nem bírtam ki és hazafelé beugrottam a szonográfushoz. Nagyon kedvesek voltak és bár csak időpontra lehetett volna menni és nem is ott fogok szülni, azért fogadtak. Bébi jól van, nővöget, teljesen megfelel a korának a mérete. Szívhangot is hallottam és vasárnap megnézi majd a saját dokim, remélem alaposabban. Még nekem is faros. mikorra kell befordulni a babóknak? Még ugye nem gond, hogy nincs befordulva, mert ha igen akkor én leszek befordulva...:-))

Minyu: továbbra is drukk, de ezek nagoyn jó hírek.

Rita: neked is szoritunk és mniden rendben lesz.

Párna: én csak azzal tudok szolgálni, amit vittem, nekem nagoyn bejött és a tölteléke is egészséges....

JohannaZsebi
sündidi

Jo estet!

Igyekeztem elolvasni a napi termest. Volt rendesen. Kép

Rokica,
31 hetesek lettunk pont ma. Kép Koszi a cikket, mindjart el is fogom olvasni!!

Mj_moni,
Hat tudod nem is bannam nagyon ha megszulnek 36-38 hetre. Azt hiszem eleg fejlett a kisasszony nem lenne belole baj.
En is furcsat pisilok, ha nem iszom eleget, de nekem nem csip, csak a szine lesz nagyon-nagyon sotet. Mindig figyelek, hogy meglegyen a minimum ket liter. Az az igazsag, ha en annal kevesebbet iszom, akkor rosszul is vagyok, hanyigeres leszek. A hizassal meg ne fogalalkozz. En sokat azon izeltam, hogy nem hizok, na mar nincs ra gondom. 13 kilonal tartok es ahogy az etvagyamat nezem, elerem en meg a huszat is a terhesseg vegere. Kép

Mzx,
En is allandoan idegeskedtem a koraszules miatt. El is olvastam egy csomo cikket rola es azt irjak hogy a 28 het utan, mar eletben tudjak tartani a babat es igaz ugyan hogy sokaig kene korhazban lennie, de minden rendben lehet vele. Ezek utan a cikkek utan meg is nyugodtam, most meg mar abszolulte nem is bannam, ha 2-3 hettel korabban megjonne a babo. Kép Ne aggodj ezen tul sokat. A veszelyes idoszakon mar tulleptetek.

Vanda,
Nem elevitet szedtem, hanem egy kulfoldi viatminkomplexet, ugy hivjak hogy PregnaZone. Es nekem meg amelle volt felirva pluszba folsav, vas es kalcium. Ezek mind benne vannak a vitaminban is, de ennek ellenere adtak. Most mar csak a vitamint szedhetem. A tobbit szepen elraktam. Van meg egy havi adagom mindenbol, azt majd beszedem a szoptatas alatt. Kép Koszi neked is forgatos tippeket, kiprobalom azokat is. Az epitkezeshez meg oszinte reszvetem. :* Kép En csak lakast vettem es azt rendezem be, de mar annyira elegem van belole, hogy csak na. Amiota hazajottem az miatt rohangasztam es ez az elso het, hogy egyaltalan van idom mast is csinalni. Nagyon kemeny lesz baba mellett, le a kalappal elotted. remelem a parod talpraesett es intezkedo tipus. Kép Egyebkent milyen hazat terveztek es merre ha szabad erdeklodni. Kép

Pmama
pmama

Hanee!Kép

2.6 az AFP MOM-omKép
Holnap lesz UH 1-kor.
Szorítsatok!!!!!

Mea
mea

Szuszóka!
Ritáéknak nagyon szurkolok!

Mzx!
Én is mindig új parákat találok ki. Eddig azt mondtam, hogy csak töltsük be a 28. hetet. Aztán azt mondtam, hogy érjük el a 2000g-ot. Most azt mondom, bírjuk ki a 37. hétig. Én is nagyon félek a koraszüléstől, mert persze életben tudják tartani őket, de sokkal érzékenyebbek, gyengébbek ... Mint ahogy vannak is gondok Annamari babáival. Sajnos. Persze túl fogják élni és nem lesz semmi baj, mert vigyáznak rájuk, de ki tudja, hogy a koraszülésnek és a korai betegségnek később milyen következményei lesznek. Nagyon remélem, hogy nem lesz több koraszülés közülünk senkinek!

Bkriszta!
Minyuéknak továbbra is szorítok! Úgy látszik Nándibaba belejött a hízásba és még bent akar maradni. De jó lenne, ha kihúznák a 37. hétig!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok,

Zsebike:
Örülök, hogy minden OK a babóval! rendesek ott a szonográfusok, mindig amikor megyek velem is tök kedvesek meg másokkal is Kép És mindig adnak fotót ajcsiba Kép

Mea:
Ne aggódj! A 2,6-es AFP MOM az éppencsak, hogy 0,1-el a határérték felett van. Persze nem mondom, hogy én nem izgulnék a helyedben, de hidd el, elmész holnap az ultrahangra és egy tök egészséges babót fogtok látni, akinek mindene megvan! Szorítunk is értetek, legalább is én és a babám Kép

Pizzamama:
Még az elején leszögezem, hogy nem szeretnék ezzel vitába bonyolódni, vagy ilyesmi, de totálisan nem értek veled egyet a baba születését illetően.
Kétségtelen, hogy a baba 36-38 hetesen már elég fejlett a kinti élethez, DE nem véletlen, hogy a terhesség 40 (vagyis 38+2) hétből áll. Ennyi idő kell egy babának ahhoz, hogy mindene tökéletesen kifejlődjön. Főképp a tüdeje. Ugyanis az fejlődik ki a legkésőbb. Kutatóorvosok ki is mutatták, hogy a koraszülött emberek körében gyakrabbi az aszthma és egyéb tüdőt érintő betegségek kialakulási esélye. Persze ez még önmagában nem jelent természetesen semmit, hiszen ő is jó esélyekkel indul 36-38 héttel (sőt, látjuk hogy 31 héttel is) a mai orvostudománynak köszönhetően. De itt hívnám fel a figeylmedet arra, amire már az én figyelmemet is felhívta korábban valaki (tök jogosan), hogy a baba súlya nem feltétlenül arányos a fejlettéségvel. Ergo hiába szülsz egy 5 kilós gyereket, lehet hogy a mellette lévő 3,4 kilós gyerek fejlettebb egy picivel. Ezt csak azért mondom, mert szerintem ne akard, hogy korábban szülessen a babád. Akard azt, hogy időre jöjjön, mert neki az a legjobb. Vagyis akarhatod (hiszen lelkiismereti szabadság van), de én a helyedben tuti nem akarnám. Ha nagy a baba és a 36. hétre jön, akkor valószínüleg mindenképp császároznak, mert koraszülöttnek számít. Ha viszont nagy a baba és időre jön, akkor nem biztos, hogy császároznak, mert fejlett és erős ahhoz, hogy kimásszon. Egyébként úgy tudom hogy ha nagyon nagy a baba akkor az anya testi adottságait figyelembe véve határozzák el, hogy császár legyen-e, vagy sem. Ha pl. te egy 150 cm-es vékony testalkatú nő vagy, nem valószínü, hogy egy 4,5 kilós babát megülszetnek veled, ha nem tágulsz rettentő jól és gyorsan. De ez általában (kevés esettől eltekintve) ott helyben dől el. Párom édesanyja szült egy 4,2 kg-os és egy 4,5 kg-os gyereket (ebből párom volt a 4,2 kg-os) és bár nem volt könnyü, megszülte, méghozzá mindkettőt a 40-41. hétre! Velem kb. egy magas és hasonló testalkatú mint én: én sem számítok óriásinak (aki látott az tudja azért). De pl. engem tuti nem indikálnának emiatt császárra, mert elég erős csontozatú és középmagas vagyok.. mondhatni átlagos testalkatú ember.
Egy szó mint száz, szerintem a babának az a legjobb ha igenis ottmarad a 40. hét végéig, vagy legalább a 39. hétig. Ott gondolom már +- egy hét nem számít sokat.. Remélem nem bántottalak meg, nem állt szándékomban, csak tényleg nem hagyhattam szó nélkül Kép

hanee (27+5)
nyulacska

Köszi Nyulacska!Ari TőledKép
És mindenkitől aki drukol!Kép

Mea
mea

drukkol

Mea
mea

Pmama, Hanee!
Egyetértek Haneeval. Annyit fűznék hozzá, hogy ha jól tudom, Egerszegi Kriszta gyerekei 4 kg fölött voltak és term. úton szülte őket. Úgy látszik vékony nőkből is "kiférhet" a nagy baba. No azért én is félek, hogy nagy lesz, de a császárban nem is gondolkozok. Lehet, hogy baj? Aztán meg majd nem tudom feldolgozni a csalódást, mert nekem az lenne. Nagyon szeretném átélni, végigcsinálni a szülést. Nem tudom, miért, de így érzek.

Kép
sygnum

Sygnum:
Szerintem soha nem zárhatod ki az esélyét, hiszen komplikációk mindig lehetnek, de lássuk be: még mindig jobb hogy megcsászároznak egy komplikáció esetén, mintha meghalnál te, vagy a babád (vagy megsérülnétek maradandóan esetleg).
De ez szerintem természetes és tök jó dolog, hogy igy állsz hozzá, végső soron a szülés az egy természetes dolog, az életünk része kellene hogy legyen. Én is sajnálom, hogy nem szülhetek természetes úton, de inkább erőltetem is, hogy legyen császár (nem minden orvos ért a gerincorvosommal egyet), mert nem akarok semmi zürt, jobb a békesség az égiekkel Kép Kép

No, most megyünk és megnézünk egy Stargate Atlantist (az SG1-et már végignéztük Lilivel) Kép
És tudjátok mire jöttem rá? Imádja O'neill ezredest Kép Kép Kép

hanee (27+5)
hanee

Hanee!
Igen, igen. Tudom, hogy nem zárhatom ki, nem is akarnám veszélybe sodorni a gyerekem, nyilván beleegyeznék a műtétbe. De valahogy erről a lehetőségről nem is akarok tudomást venni és ez nem biztos, hogy jó.
Te más helyzetben vagy, mert nincs választási lehetőséged. De legalább tudod, hogy mire készülj és biztos a maximumot fogod kihozni az egészből. Itt arra gondolok, hogy veled lesz a baba, szoptatod... Nálunk erre nincs lehetőség, el sem tudom képzelni, hogy ágyban fekve hogy tudnám elérni, amit akarok. Lehet, hogy a kórház is hozzájárul ahhoz, hogy félek a császártól (ill. attól, ami utána jön).

Elfelejtettem írni, hogy negatív lett a strepto tenyésztésem. Hurrá!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Azért mégis hozzászólok, ha nem is vagytok kíváncsiak rám Kép
Csak beleolvastam a császár-nem császár dologba.

Éva!
Én is ugyanúgy voltam Lilivel, mint Te. Ezerrel készültem a normál szülésre, de az első fél órában el is dőlt, hogy azonnali császár.
Annyira be voltam gyulladva, hogy remegtem leállíthatatlanul, el is sírtam magam, de nem volt választásom.
És kb. pár napig volt nyomasztó érzés, de az is csak a férjem miatt, mert nekünk akkor nagyon kellett volna ez a közös élmény.

Én sem gondoltam soha arra, hogy császár, nem is néztem nagyon utána, csak amit az előkészítőn hallottam, de azt is inkább elengedtem a fülem mellett.

Szóval azért lelkileg jó ha felkészül az ember arra, hogy bármikor közbejöhet valami, akár az első, akár az utolsó fél órában.

Na üdv, és tényleg dugulok.

ui.: Most meg kellően parázok a normál szüléstől, mintha az első gyerekemet várnám.

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Jó reggelt!

Bogi!
Próbálom magam készíteni erre a lehetőségre is, de nem nagyon megy. Az egyik barátnőmmel beszélgettem nemrég, aki term. szülésre készült és császár lett belőle. Több mint 1 évbe telt, mire fel tudta dolgozni. Én is ettől tartok. Ráadásul nem tudom, hallottál-e a kecskeméti szülészetről. Én itt császár után nem kapnám meg a gyerekemet 1 napig tuti, azután sem lehetnék rooming-inben. És ez 5 napig így menne. Ez az, ami komoly gátakat szab bennem.

Éva

Kép
sygnum

Jó reggelt!

Csak gyorsan egy pár mondat erejéig hozzászólnék a császár kontra nem császár témához. Volt egy barátnőm, aki a 3. babáját várta. Bement a kórházba egy rutinvizsgálatra, amikor kiderült (kiírt időpont előtt két héttel), hogy a baba szívhangja vészesen zuhan. Gyors vizsgálatok, uh., és végül a császár mellett döntöttek az orvosok, hogy a babát megmentsék. Annyi ideje volt, hogy hívja a párját, ő most szülni fog. Mire ő beérkezett, a baba megvolt, és szerencsére egészséges. Ahogy mesélte, akkor nagyon rossz volt neki, még sírt is, mikor az altatásból felébredt. Aztán rájött, hogy ez így volt a leghelyesebb, mert lehet, hogy nem tudta újra átélni a szülés élményét, de legalább egészséges és gyönyörű kisfia van. Nem szabad ilyen tragikusan felfogni a császárt, mert biztosan oka van rá, hogy így dönt az orvos. Inkább örüljetek, hogy van egy olyan módszer, amivel kritikus helyzetben megmenthető a baba. Ez a legfontosabb szerintem.

Banett

Kép
banett

Mi van, a babanet óráját nem állították előbbre egy órával? Most éppen 7 óra van és nem 6! :-)))

B.

Kép
banett

Jó reggelt!

Ma vagyok 20 hetes... minden oké, csak feszüüül a köldököm, és szerintem nemsokára találkozni fogok az aljával, amit még ÉLETEMBEN soha nem láttam. Viszolygok az egész köldöktémától, hogy ki fog fordulni vagy sérvem lesz vagy mittomén. Tegnap éjjel is azt álmodtam, hogy kicsúcsosodott.

Brrr.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Megy valaki az Istvánba előkészitőkre mostanában? Mondjuk jövő héttől? Én csak minden második héten tudnék menni, mert pont ütközik a képzéseimmel, de jó lenne összecsapódni mással, nem egyedül menni. Bár lehet hogy apukát rá tudom birni, hogy jöjjön velem, csak szegény nem biztos hogy tud olyan jól magyarul hogy élvezze is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Éva
Császár, nem császár: szerintem próbálj lelkileg arra is felkészülni, hogy esetleg császár lesz. Gondolj arra, hogy azért döntenek így az orvosok, mert vagy a baba, vagy a te egészséged veszélyben van. Persze természetesen és is jobban szeretnék szülni, de ha mégis úgy dönt az orvosom, hogy császár, én akkor is teljesen megbízok benne, hogy ez a legjobb nekem!

Rókica
Ilyen butaságokra gondolni Kép!
Egyáltalán nem biztos, hogy ki fog fordulni. Én a 28. hétben járok, és semmi gond vele. Jó ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz, de akkor úgy gondolom ez legyen a legnagyobb bajom Kép!
Azért drukkolok, hogy ne legyen vele semmi gondod a későbbiekben Kép!

Minyunak sok drukk!

Mea
Neked is nagyon szurkolok, biztos minden rendben lesz Kép!

Adri
adri77

Adri: Kép

Mindenkinek megvannak a saját bogarai a terhesség alatt... nekem az egyik a köldököm. Kép Én nem mondtam, hogy racionális félelem. Meg nem is félelem, csak viszolygás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!

Rokica:
Ne parázz a köldöködön Kép Ha kifordul, hadd forduljon, majd visszafordul Kép Szerintem amúgy köldöksérvet nem kaphatsz egy gyerek kihordásától (nekem volt, de születési), eddig még legalább is soha nem hallottam ilyesmiről Kép

Császár-természetes szülés témához:
Egyetértek Banettel, hogy túl tragikusan fogjátok fel az egészet.. ne haragudjatok hogy ezt írom, de picit személyes sértésnek is veszem (persze komolyan nem sértődök meg vagy ilyesmi, ne ijedjetek meg), hogy ennyire ki vagytok akadva a császár feltételes lehetőségétől.
Itt vagyok én, én egyáltalán nem szülhetek természetes úton. És nem a gyerekem miatt, hanem magam miatt. Nem csak ezt a gyereket nem, de ezután sem semelyiket valószínüleg (hacsak valami csoda folyán meg nem gyógyul az amúgy gyógyíthatatlan kripli porckorongom). Szerintetek én nem szeretnék természetes úton szülni? Átélni azt az élményt? DE IGEN! Nehogy azt higyjétek, hogy "jajj nekem könnyebb azért mert eleve erre készülök". NEM! Sőt, szerintem ha úgy nézzük nehezebb, mert nekem nem azt kell valahogy feldolgozni, hogy teszemazt a szívhang miatt, vagy a méret miatt a gyerek érdekében csinálják, hanem azt kell feldolgoznom, hogy azért csinálják, mert én túl kripli vagyok ahhoz, hogy megszüljek egy gyereket. Elnézést ha durván fogalmaztam, de ez a helyzet. Ezek után bárki sir amiatt, hogy "urisen nehogy császár legyen", egyszerűen nem bírom megérteni. Valahogy nekem is sikerült feldolgoznom ezt a dolgot és elfogadni. Nem örültem neki, de megpróbálom a jó oldalát nézni a dolognak. Legalább nem lesz UFO-fejű a gyerekem Kép

Sygnum megértem az aggályaidat azzal kapcsolatban, hogy a gyereket nem adják oda azonnal. DE! Mi mind így születtünk, a szüleink nem kaptak meg rögtön természetes szülés után sem.. mégis valahogy túléltük mi is és a szüleink is (nekem kimondottan bennsőséges kapcsolatom volt pl. az anyámmal kisgyerekkoromban, pedig még szoptatni sem tudott). Egyébként az egész országban már arra törekszenek, hogy megoldják a room-in elhelyezést. Ha ez a korházadban még nem megoldott, akkor a gyereknek jobb is, ha a csecsemőosztályon marad (lehetnek olyanok a körülmények, vagy a környezet). És az az öt nap el fog röppenni hamar, főleg ha gyorsan gyógyulsz (ami nagyban múlik rajtad is). De azt azért nem hiszem, hogy öt napig hozzá sem nyúlhatsz a gyerekedhez.. csak gondolom nem hagyják ott nálad egész éjszakára (ami hidd el császár után lehet, hogy jobb is: mütéti sebbel nem fogsz felugrálni ha felsír éjjel a baba). Én olyan korházban szülök, ahol maximálisan megoldott a room-in elhelyezés, de feltehetőleg meg fogom kérni a csecsemősöket, hogy az első 2-3 nap az éjszakát és a nap nagy részét is töltse ott a gyerek náluk (hacsak párom be nem vállalja, hogy tyütyürgeti az újszülöttet - amit nem hiszek). Nem maradok ki semmiből, de sokkal gyorsabban fel tudok majd gyógyulni és utána intenzíven foglalkozni a gyerekemmel, ha nem kell a friss sebemmel ugrándozni az első napokban.

Vagy nézzétek meg Bannamarit: Ő még nem is viheti haza a babáit, sőt, annyi ideig velük sem lehet gondolom, hiszen inkuban vannak. Mégis túléli valahogy és amint hazaviheti őket, a fiúkkal biztos vagyok benne, hogy szuper bensőséges kapcsolatot fog kialakítani. (ezúton is kitartást kivánok neki, mert gondolom, hogy nem könnyü)..

Nektek volt már olyan, hogy felkeltetek reggel, a párotok mondott valami "piszkálódást" poénból és ti teljesen kiakadtatok rajta és bőgni kezdtetek? Mert velem ma reggel ez történt. Pedig tényleg nem akart bántani.. megint dolgoznak a hormonok?

hanee (27+6)
hanee

Hanee: Kép

Ne aggódj, ez csak terhességi hormonmérgezés! Kép

Hogy én is bedobjak valamit a császártémához, én terhesség előtt annyira rettegtem a szüléstől, a fájdalomtól, de legfőképpen a gátsérüléstől, hogy én azt fontolgattam, milyen indokom lehetne császárt "kérni". Mióta terhes lettem, próbálok beletörődni a szülés gondolatába, és megbarátkozni a természetes folyamattal. Elég jól sikerült is, most már fatalistán állok hozzá: lesz ami lesz. Túlélem. De azzal együtt, hogy természetes szülésre készülök, és lehet, ha x óra vajúdás után császár lesz, kicsit berágok, (mármint olyan értelemben, hogy affene, még ezt sem spóroltam meg császár által), mindenesetre én próbálok felkészülni mindkét eshetőségre. A természetes szülésre is, meg a császárra is. Mindkettő benne van a pakliban, hiszen ki tudja, faros lesz-e a gyerekem mire odaérek, vagy esetleg megakad a szülés, vagy toxémiás leszek, vagy bármi. Ez nem tehetségkutató verseny, hogy ki tudott a "legjobban" szülni. Itt a dolog arról szól, hogy baba és anyuka egészségesen kerüljön ki a folyamatból, bármi akadályokba ütközik is. És semmivel nem kisebb vagy nagyobb értékű egy szülés, egy baba vagy egy anyuka, mert egyik vagy másik úton szült meg.

Nem szabad nagyon hajlithatatlanul ragaszkodni az elképzelésekhez, a szülés úgyse úgy fog történni, ahogy előre elképzeljük. Muszáj beépiteni a hozzáállásba egy jó nagy adag rugalmasságot, hogy bármilyen helyzetben a lehető legjobbat tudjuk kihozni a körülményekből.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:
Ezzel amit irtál, csak tökéletesen egyetérteni tudok!

Nekem van egy munkatársam, aki annyira fél a szüléstől, meg az egész terhesség mizériától, hogy ő nem vállal gyereket, hanem inkább majd örökbe fogad.. mert gyereket szeretne, csak a terhességet és a szülést ki akarja hagyni.. ilyen is van. Bár tökéletesen érteni nem tudom, de megértem valahol. Én a fogorvohozmenés előtt szoktam rettegni, de nagyon! Kép Kép Aztán valahogy mindig túlélem.. igy vagy úgy Kép Sirva még sosem jöttem ki Kép

hanee (27+6)
hanee

SygnumKép és császár aggódósokKép ha vagytok,
Látom már kaptál okosságokat, császár ügyben, itt van egy tőlem is, hogy fel tudjál készülni rá, és ne legyél depis miatta, HA úgy adódik:

Tény, hogy a szülés, legyen az császármetszés vagy hüvelyi szülés egy fontos esemény az anya életében, DE egyszerűen nem ÉRI meg a felesleges aggódás, depresszió, szomorúság. Meg kell tanulni gyorsan ALKALMAZKODNI AZ ÚJ HELYZETHEZ, nemcsak a munkában, magánéletben, hanem esetleg a szülésnél is.
A császár csak egy állomás abban a kapcsolatban ami az életed hátralévő részében meghatározó lesz.

Különben, ahogy Hanee, én sem nagyon értem miért nem lehet vagy telik sok időbe a császár feldolgozása, ami általában azoknál fordul elő, akik rá sem gondolnak, hogy esetleg ez VELÜK is megtörténhet.

Egy szó mint 100 nem nyafizni kell és önsajnálatot tartani, mert az jóra nem vezet, hanem meg kell találni a kiutat, a pozitív dolgokat kell előtérbe helyezni, és ez vonatkozzon bármilyen problémára, nehézségre, nem csak a császárra. A császár nem egyenlő a rosszindulatú betegséggel, halállal, természeti katasztrófával, stb. a szülés csak egy állomás a gyereknevelés hosszadalmas és rögös folyamatában.

Mellesleg a császár egyik előnye, hogy a hüvely nem tágul ki, ergo a szexuális életed/érzeted ugyanolyan lesz mint előtte, nem lesz gátsebed és a férjed/párod sem fog "elveszni" benned Kép

Temészetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy normál szülésnél nem állhat vissza a "régi rend" Kép

Üdv Mindenkinek,
MJ-Móni 26+4
mj__móni

Hanee, Rokica
A császár témában teljesen egyetértek veletek!

Rokica
Nekem is van parám természetesen, mint neked ez a köldök dolog! Én attól félek, hogy nem fogok felérni a kórházba, illetve nem fogok tudni a választott orvosomnál szülni. Ugyanis Rácalmási vagyok, ez Pesttől délre kb. 55 km. Sokkal közelebb lett volna a Dunaújvárosi kórház, és ha gond van biztos oda is fognak bevinni, de én nem szeretnék ott szülni! Szóval bízom benne, hogy nem lesz semmi gond, időben észreveszem, hogy ez már a szülés Kép!

Túl esetem a második cukorterheléses vizsgálaton! Remélem ennek is jó lesz az eredménye, és a következő babáig letudtam ezt a cukrosvíz-ivást! Egyébként nem is az ivás a legrosszabb, hanem az hogy utána nem lehet enni, és 2 órán keresztül ott van a számban az az émelygősen édes íz! BRRR!
De túléltem Kép!
Már csak azon izgulok, hogy a fehérvérsejt számom is jó legyen, mert az magas volt egy kicsit a múltkor.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a jobb kezem (abból tudnak rendesen vért venni) kezd úgy kinézni a sok szurkálástól, mintha drogos lennék Kép!

Adri
adri77

Hááát, én úgy tudom hüvelyi szülés után igenis tágabb lesz az ember... Kép Kár, de ez is velejárója a dolognak... Ha varrni kell a gátat, talán lehet úgy fércelni, hogy legalább a hüvelybemenet ugyanakkora legyen, de akkor a második gyereknél nem ugyanúgy felszakad?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Adri77
Én is ma voltam terheléses vércukin a Margitban Kép. Reggel 6-kor legurítottam 3 perc alatt a löttyöt otthon, aztán öltözés és irány a kórház. Holnapra meglesz a vévétel eredménye, majd be kell menjek érte.

Üdv,
Móni 26+4
mj__móni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?