Sziasztok lányok, jóreggelt.. (hajnalt)
Mostanában egyre többször rámjön, hogy ha hajnalban felébredek (értsd ez alatt a hajnali 5 órát), akkor egyszerűen képtelen vagyok visszaaludni.. már csak azért, mert annyira elzsibbadnak a lábaim meg mindenem a fekvéstől, hogy muszáj felkelnem. Annyira kimelegszem az alvásban, hogy muszáj az ablakhoz mennem és levegőznöm. Nem tudom, hogy ez normális-e, de ezt élem át mostmár egyre többször. Nagyon remélem, hogy erre nem fogok rászokni. Természetesen a kislányom ébreszt mindig pár erős rugással.. Ha megtartja ezt a szokását, akkor koránkelős baba lesz
Falina:
Ide írok mégis a dokinkról, mert egyrészt lehet hogy más is kiváncsi rá, másrészt pedig én szívesen leírom, hogy más is tudja milyen (olyat úgysem fogok írni, ami miatt megorrolna rám, hogy leírom nyilvánosan
)
Abkarovics Gézának hívják és a Péterfyben dolgozik. Szerdánként van a magánrendelése, ahova be kell jelentkezni. Ez nála úgy néz ki, hogy amikor odamész, akkor az asszisztense felveszi az adatokat, megméri a vérnyomásodat és pisilned kell - amit megnéz tesztcsíkkal (nekem ez már eleve nagyon szimpatikus volt, ezt kevés helyen csinálják meg szerintem). Az árakról majd magánban írok (meg a telefonszámokról) ha tényleg érdekel a doki, de azt el kell mondjam, tényleg nem dolgozik drágán!
A rendelőjében van ultrahang, amit ha első alkalommal mész tutira csinálni fog. Ez nála is plussz pénz, de igazán nem vészes, a gép elég jó minőségű (van összevetési alapom, mert a Szent Imrébe jártam UH-ra és ott van az egyik legjobb gép Bp-en). Nagyon óvatosan vizsgál és szól a vizsgálat előtt, hogy most ez következik. Ott bent a rendelőjében a mérlegre is ráállít, illetve elbeszélget veled, ha kérdésed van szívesen válaszol rá. Ha van valami olyan, amit fontos tudnod, akkor elmondja, de tőle is érdemes kérdezősködni, vagy megkérni, hogy "dokto úr nekem mindenről részletesen számoljon be, mert én igénylem". Akkor valószínüleg nem fog nemet mondani, max. mosolyog egyet
Nagyon szerény és kedves embernek tűnik.
Aneszteziológus, ergo ő maga adhat EDA-t is, és császárban természetesen ő is az új fajta módszerrel műt.
Amikor én felhívtam őt először telefonon és elmondtam neki mi a szitu nálam, egyből segítőkész és kedves volt és azt mondta: Semmi probléma, semmi akadálya, megoldható, stb.
Azt tudom, hogy július 9-től nem lesz (engem még levezényel azért, megígérte
), de szerintem csak 1-2 hétre megy el. Mindenképpen érdemes vele beszélni, legrosszabb esetben is a szülés időpontjára ajánl egy kollégát (a biztonság kedvéért), ha nála rizikós az ottlét.. de én úgy érzem, hogy eleve a Péterfyben szülni egy jó választásnak tűnik.. Szülésznők közül egyel találkoztam eddig, az nagyon aranyos és értelmes volt (hasonló elveket vallott a szülésről és egyebekről, mint én, gondolom ezért is volt szimpi
).
Ha gondolod és van erőd, egyik hétfői előadásra gyere el / gyertek el pároddal. Ha véletlenül nem ott szülsz akkor sincs semmi, legalább hallottál valami okosat
Szóval nagyjából ennyi. Én csak jót tudok mondani a dokiról. Figyelmes és gondos és a legkisebb eltérésre is reagál (nekem pl. megjegyezte, hogy ő a biztonság kedvéért elküldött volna engem az 1,9-es AFP-vel is egy genetikai UH-ra, mert ami nem 1,0-1,3 azzal ő elküld. Nem tudom ez hepp-e, de számomra inkább figyelmességnek tűnik.. végül is UH-ra járni szeretnek a kismamák
A másik, hogy amikor felhívtam most a vizelet leletem miatt, akkor is nagyon kedves volt és egyáltalán nem bánta, hogy telefonon zargatom. Érdeklődve és aggódva kérdezte, hogy a cukorlötyis eredményem milyen lett (azt sokkal fontosabb tényezőnek ítélve holmi fehérvérsejteknél). Akkor azt mondta kérjek egy beutalót a körzetimtől és csináljak egy újat: teljesen megnyugtatott, hogy valószínüleg minden rendben van, csak belekerülhetett egy kis váladék vagy ilyesmi (ami ugye tele van fvs-el és több benne a bacterium is - mivel ott ürül és tisztul a hüvely azzal a váladékkal). Egy szó mint száz: szentül hiszek ebben az orvosban és azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy minden félelmem elmúljon a császárral kapcsolatban is. Igy rá merem bízni magamat és a gyerekemet. Ez a legfőbb szempont szerintem.
Pmama:
Nekem a táblázat szerint (megnéztem inkább olyan 1500-1600 grammak tűnik a gyerkőcöd.. szerintem a doki valamit nagyon elézett a gépen
De ez is egy elég szép súly amúgy, Bannamari babái ilyesmi körüli súllyal születtek a 31. hétre és őket jól fejlettnek és nagynak ítélték meg, szóval azzal szerintem nincs is gond, hogy ne szedjél túl sok kiegészítőt ha nem muszáj
Bár érdekes, mert a másik táblázat a BPD alapján 36 hetesnek írja
Szerintem kérdezd meg a védőnénit
Ha van olyanod.. nekik van komplett táblázatuk mindig
Banett:
Ha már ilyen ismerettségetek van Olaszországba: nem tudtok olcsó szállást valahol, ahol a barátnődék laknak, vagy Firenzében?
Én azért nem jöttem, mert tegnap is vendégségben voltunk: Ákos legjobb barátjánál.. összeültek a fiúk lányok szerepjátékozni. Én egyelőre mint külső szemlélő figyeltem az eseményeket, mert még soha nem játszottam, de megbeszéltük, hogy legközelebb én is beszállok és párom csinál nekem egy jó kis karaktert hozzá (ő a kalandmester)..
Jópofa dolog, tényleg.. rekeszizommegmozgató foglalkozás
Tuti, hogy ha meglesz a gyerek, őt is elküldöm majd az apjával játszani ha kicsit nagyobb lesz (vagy megyek én is).
De azért elfoglaltam ám magamat: a barátainknak van egy shih-tzu kiskutyájuk (most 6 hónapos). Lányok! Tündéri.. eldöntöttem, hogy nekem ilyen kell
Már régóta mozgolódott a fejemben, hogy kutya kéne kutya kéne (én ugyanis nagy kutyás vagyok 7 éves korom óta, kiállításokra is jártam és klubban is benne vagyok). Azt hiszem, most megszületett a családi döntés, hogy shih-tzunk lesz
Mégpedig nemsokára (ha sikerül).. még a szülés előtt..
Abban esetleg van valakinek tapasztalata, hogy egy kiskutya és egy kisbaba hogyan szoktatható össze?
Most megyek és keresek valami reggeli előtti kaját magamnak
hanee (27+5)