Új privát üzeneted érkezett!

Gemini,
voltam jógán, tök jó volt. De te nem voltál, ugye? Jövő héten is megpróbálok menni, majd meglátjuk.
Lara
Lara777

Hello mindenki!
Gondolom mind elfáradtatok,legalábbis ha magamból indulok ki.Mi 6 órakor értünk haza,de csak mostanra sikerült magam annyira összekaparni,hogy ideüljek.Nagyon jó volt megismerni végre benneteket!Jól éreztem magam,a lányom meg egyszerüen ledöbbentett.Komolyan mondom,ilyen jól még soha nem viselkedett mióta világrajött!Ne persze az idilli képet amint hazaértünk le is rombolta,mert minden egyes percet bepótoltKépMost már alszik,kicsit megzuhant ő is a nagy "bulizásba".Részemről egyetlen kép sem készült,valahogy kiment a fejembőlKépHiába,a terhességi szitaagy...
Na jó,azthiszem,én most bepattanok a zuhany alá,és aztán biztonságos vizszintesbe teszem magunkat.
Jó pihenést,és további kellemes hétvégét mindenkinek!
Tünde.
tündérke

Sziasztok!

Szerencsére nem vagyok egy kívánós kismama, úgyhogy nem szoktam belehalni, ha éppen abban a pillanatban nem ehetem meg, amit kitaláltam. Kép
Viszont az előbb megettem fél üveg savanyú paprikát MAGÁBAN!!! És érzem, hogy ha most odamennék hozzá, megenném a másik felét is! Kép
Mi a fenéhez szükséges ez a babának?! Nincs baj, csak megosztottam veletek a legújabb élményem! Kép

Jó éjt!

Hápi
kacsa

Sziasztok!

Sygnum, köszi a választ, valóban megnyugtattál.

Szóval a mai tali. Mi ötkor jöttünk el Rókicával (sikerült elvitetnem magam Metróhoz Kép, köszi Róki), addig biztosan nem fotóztunk. Teljesen lefáradtam, pedig ülőhely volt rendesen, sokan még maradtak. Mindenki hozott egy csomó ételt és italt, a házi készítésű finomságok voltak a legjobbak nyilván (Mircimama, amit én vettem, majd elfogyKép). CsMarti állati finom Tiramisut készített - tapasztalatom van elég -, épp, hogy maradt még belőle, mire lecsaptam rá. Johannának ígért zöldséges salit is elhozta, az is jóízű volt, én még nem ettem soha dióval. A többiek is nagyon kitettek magukért, szóval habzsi-dőzsi party. Volt börze, nagyon sok ruhával - rendes volt a leányzó, hogy ennyit strapálta magát -, én két rugival "gazdagabban" tértem haza, nagy méretekkel sajna nem tudtam mit kezdeni. Johanna elhozta a homeobogyós füzeteket, nem is tudtam, hogy ennyi féle van, már ÉNISAKAROKBELŐLE! Hanne nagyon szép figurákat készített - damilos lógós -, nomeg rengeteg típusú matricát, nem is mertem megkérdezni, hogy mennyi idő alatt, mert szerintem vacakolt vele sokáig. Volt keletjük/sikerük!
Banettnak üzenem, hogy legközelebb azt is írja meg, hogy milyen ruhát szándékszik felvenni, ugyanis majdhogy' egyformába öltöztünk, hab a tortán, hogy a hajunk szine és a természetünk is egészen közel állt egymáshoz Kép, jól kijöttünk, hisz' egész hasonló az ízlésünk. A többiekkel is nagyon klassz volt társalogni, személy szerint a beszélgetéseket értékelem a legjobban, azért is mentem. Johannának márciusi tali óta 3x akkora lett a hasa, irigykedve néztem, hogy sem fenékre, sem combra nem hízottKép A legtöbb jelenlévő - tehát megnyugtató, hogy nem minden - anyukának huszonixhetesen nagyobb a pocija mint nekem a jelenlegi harmincadikon - mely tény előtt értetlen állok -, tehát a babák szépen nőnek - bár csodák-csodája az enyém isKép (nem tudom mit csinálok ekkora ügyet néhány centiből) Jó volt a sok kisgyerkőc elhozatala, teljesen elvoltak játékban. Mirciéknek klassz a lakásuk, családnak való - jó helyre mentünk. Egyedül a portásbácsi sétáltatott meg a gkbejárónál, ugyanis közölte, hogy ott bemenni márpedig NEM, tehát "hátraarc". Másik már a személyzeti bejárónál kedvesebb volt. Pillanatnyilag ennyi jut eszembe. Jó éjt és puszi mindenkinek.

Timi
timmba

Mzx-Móni,
bocs, így h. megint írtad, már rémlik, h. nem tudsz nála maradni. Nem tehetek az emlékezetkiesésről, ez a fekvés teljesen leamortizál... Múlt héten is volt velem vmi hasonló eset, de már nem emlékszem, mi is volt. Kép
Sajnálom, h. ez nem jött most össze.

Hanee, Hápi,
akkor most tietek a lehetőség. Kép Mesélnétek a dokitokról, ha lehet mindent. :/ Inkább mailben, h. ne legyen itt off a téma. a legfontosabb, h. vajon július és augusztusban dolgozik-e!
cím: tima kukac freemail pont hu
köszönöm előre is.
Falina
20+1
falina

banyek, az is csak most esett le, h. én is erősítem ám az "állatos topik"-unkat.
1x régen már írtam, h. a felhasználónevem a farfallina olasz szó általam való rövidítése, jelentése: pillangó Kép
falina

Falina,

De lehet hogy egyszerubb lenne osszehazasodni, de en nem akarok. Nekem igencsak rossz elmeny az elso hazassagom es a valasom meg most annyira maceras valami erthetetlen oknal fogva, hogy en meg nem erzem ugy, hogy szeretnek megegyszer ferjhez menni ennyre gyorsan az elso utan...Apaja elfogadta az allaspontomat es mar nem mizeriazik miatta. Turelemmel van, inkabb most papirozgatok egy kicsit tobbet (felteve ha hagyjak!!).

Lanyok,
Megvolt az elso magyar ultrahangom. Segitetek megfejteni a dolgokat? 30 hetesek es 4 naposak voltunk az ultrahang idejen, az adatok a kovetkezok:
BPD: 83mm
OFD: 99mm
TT: 91mm
THAP: 79mm
A tobbit ertem, faros fekevsu (ajajajajajajaj), a placentaval minden rendben es itt jon a legviccesebb resze az ultrahangnak, a becsult suly...2370 gramm. Kép A doki azonnal leallitott minden taplalekkiegeszitorol, csak multivitamint szedhetek. Kép
Akkor varnam nagyon, hogy mi mit jelent es azt is ha meg tudnatok mondani, hogy ezek jo meretek-e a korahoz kepest.
Elore is kosszi,
Pizzamama es Lilly
pmama

Koszi szepen Timmba!

Megneztem az adatokat es ugy dontottem orias gyerekem van. :D Repes anyai szivem, no meg egyben jol meg is ilyedtem, hogy mekkora lesz a gyerkoc szulesnel... :S Kép

Pmama
pmama

Hát, pár hét differenciád van az igaz, de közel se essél kétségbe! Ha a cukrod okés, akkor leginkább a vitaminok, amik betesznek, azokról meg már leállítottak, úgyhogy most már lassulni fog a fejlődési ütem. Amúgy a szülők genetikájától is nagyon függ, vannak apróbb emberek, magasabbak, erős és könyebb csontozatúak bla-bla.
Mi szerdán megyünk a 31. hetesre, a 27. hét volt 1224gramm, a 23. hét 495 gramm, a súlyt nem tudtam, de a méretek alapján többnyire hol jó, hol nagyobb volt a bébink, mint az átlag. Azonban nem szül mindenki a tankönyv szerint.

Pusza
timmba

Szia PMama!
Hajni20 írta annó:
2 oldal ami ami ilyen méretszámító:
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/adatok.htm
Itt megtalálsz mindent, ami érdekel, magyarázatot is a rövidítésekre.

Szió, T
timmba

Pmama,

Azt tudni kell az ultrahangos súlymérésekről, hogy hiresen pontatlanok!!! Szerintem még ne ijedj meg. Főleg a nagyon kicsi vagy nagyon nagy tartományokban nem tudnak pontosan mérni az ultrahanggal.

Lányok!

Nagyon jó volt a tali, kár hogy kicsit korán el kellett jönni, de nálunk utána következett még a húgom meg öcsém szülinapi köszöntése. Estére jól kifáradtam. Én végül nem vettem semmit, de nagyon jól elbeszélgettem, és köszönöm Mircimamának hogy bemutatott a Graco babakocsijának! Persze még mindig kavalkád van a fejemben ezügyben, de majdcsak kialakul valami. Azt hiszem Csmárti csinálta az ISTENI salátát, amiben dió meg alma meg répa is volt. Nem adnád meg a receptjét? Nagyon izlett! Teletömtem a fejem salátával, és érdememre mondom, hogy az általam hozott meggyes pitéből is csak egy szeletre korlátoztam magam. Persze utána következett a szülinap, ahol már lecsúszott egy-egy szendvics, de istenem, az már vacsora volt. Jó volt új arcokat is látni, és még több embert megismerni a topikból.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Én egyszerűen nem is értem, hogy mi volt velem? Annyira fáradt voltam tegnap - bár a tali nagyon jól sikerült -, hogy még most is pihiztem. Szerintem az idő miatt voltam ilyen mosott szar.

Szóval. Először is nagyon szépen köszönöm Hanee-nak, hogy volt ilyen kedves, és elvitt minket. Köszi mégegyszer!!
Aztán jött a nagy döbbenet: Timmba :-))))))! (Remélem, érted, hogy csak vicc?!) Hát, sikerült tényleg tök egyformába öltöznünk, minden egyeztetés nélkül, de ezen még most is jót röhögök. Virág még most is emlegeti, hogy milyen szimpatikus volt neki az a néni, aki ugyanolyan, mint én! :-)))) De mindenki nagyon jó fej volt. Mircimamának hálás köszönet, hogy feláldozta a lakását és persze a családját, hogy mi jól érezzük magunkat. Személy szerint, én jól is éreztem magam, ha ez megnyugtat Mirci!:-)) Főleg, hogy mindenkivel most talákozhattam először.
Tényleg nagyon finiket ettünk, itthon már nem is akartam vacsizni, mert úgy tele ettem magam.
Márti nagyon kitett magáért, szuper kajákat hozott, fentebb a többiek már leírták. De Rókica meggyese is jól sikerült! :-))
Hanee nagyon aranyos mütyűröket hozott, itthon is nagyon tetszett a fiúknak. Alig várom már, hogy felrakhassuk!
Egyszóval, nagyon örülök, hogy ott lehettem, és találkoztam veletek!

Többre most nem telik, mert én még mindig olyan fáradtnak érzem magam, pedig annyi dolgom lenne. Mintha egy krónikus fáradtság tört volna ki rajtam.

Azért Bannamarinak még üzenem, hogy nagyon sok egészséget kívánok neki és a pici fiúknak is.

Falina
Egyébként te beszélsz olaszul? Ez nagyon szuper, mert én is! Az egyik kedvenc olasz szavam a farfallina. :-))

Puszi mindenkinek
Banett

Kép
banett

Pmama,
gondoltam, h. nem véletlenül nem vagytok még összeházasodva, de látva ezt a mizériát az apaságival, gondoltam bedobom a házasodós ötletet, hátha...
Egyébként még ránk is vár vagy az apasági vagy az esküvő. Nálunk a szigorú fekvés kicsit keresztülhúzta a számításokat. Mondjuk nem nagyon, mert nagy lagziról szerencsére sosem álmodoztam. Majd úgy lesz, ahogy a méhlepényem megengedi! ;)

Banett,
az már túlzás lenne hogy beszélek, de 4 éve még középfokon. Azóta csak amortizálódik a tudásom, mivel nem gyakorlom. Kép Éltem kint Firenzében jópár hónapot 2001-ben, h. középfokú nyelvvizsgát tehessek ill. hogy szívjam a kultúrájukat, történelmüket befelé. Kép Ha nincs a párom, haza sem jöttem volna, bár évekig emlegettem még szegénykémnek Itáliát. :/
Nem véletlenül választottam ezt a szót felh.névnek! ;)

Fa(rfal)lina
falina

Falina

Firenze mellett lakik a barátnőm, Sienaban. Ő egy olasz lány, aki fantasztikus jó fej. Mi minden évben hozzájuk megyünk nyaralni. Toscana a szívem csücske. Kb. én is ilyen középfokon beszélek. Próbálom itthon is gyakorolni, mert nem akarom elfelejteni. Egy-két dolgot a gyerekekkel is tanítgatok. Jó, hogy a barátnőm nem tud magyarul, így folyamatosan tudom gyakorolni, mert nyáron állandóan töltődöm. De év közben levelezünk (email), sms-ünk, telefonálunk. Próbálok olasz honlapokat olvasgatni, újságokat, és a Rai Unot nézegetem.
Anno én is a jelenlegi párom (azóta már férjem) miatt mondtam le a kiköltözésemet (fix lakás, munka). Persze nem bántam meg. De én is állandóan Itáliát dicsőítettem, ő meg ki nem állhatta. Míg rá nem vettem pár éve egy nyaralásra. Akkor ismerte meg a barátnőméket, és azóta másról sem akar hallani, csak Olaszországról, kultúrájukról, stb. Jó nevelés!!!

Banett

Kép
banett

Pont most olvastagattam az Uzsokis topikot. Én ott fogok szülni és néha-néha elolvasom, mit írnak a lányok. Bannamari is ott szült volna. Ezt találtam róla, bemásolom. Tegnap róluk beszéltünk, hogy hogyan lehetnek, remélem, nem haragszik meg érte, hogy kicsit zizegtem itt helyette:

"Most elmesélem röviden, hogyan is zajlott az egész, ha nem unjátok. Bár a lényegről néha tudósítottam.

Szóval március 29.-én felhívott a dokim, hogy kitenyészett egy Streptococcus Agalactiae a kenetemből, amit kezelni kell. Elmentünk a receptért, és el is keztdtem azonnal a Semicilint szedni.
Este összeháborúzott a család, hogy miért nincs összepakolva a kórházi csomagom, hiszen bármelyik pillanatban szükség lehet rá. Ezen felbuzdulva este 8-kor nekifgtunk nagy lendülettel hálóingeket, köpenyt, gyerekruhákat mosni.
Szerdán reggel beraktam az anyum által kimostott cuccokat a centrifugába (mert anyum úgy gondolta, hogy jobban és gyorsabban mos, mint az automata), aztán visszafeküdtem.
11,45-kor arra ébredtem, hogy ömlik belőlem a magzatvíz (más nem is lehetett volna, olyan mennyiségű víz távozott).
Nagy pánik, felhívtam a dokimat, ő felhívta a SOTE-t, és mondta, hogy egyenesen oda menjünk. Megvizsgáltak, méhszáj egy ujjnyira nyitva volt, és megállapították, amit már tudtam, elfolyt az A magzatnál a magzatvíz.
1 óra után kaptam meg a tüdőérlelőt, és közölték, hogy minimum 12 órát hatnia kell, ezért nem is segítenek rá a szülésre, akár másnap estig is eltarthat.
Fájásaim még nem voltak, csak borzalmasan éhes meg szomjas voltam, mert kedden délután ettem utoljára. Enni otthon már nem mertem, minthogy ha császárra kerülne sor, akkor nem lehet. Így fájások nélkül már nagyon ettem volna.
Délután 5 után jött a szülésznő, tálcán két nagy szelet kenyérrel és teával meg valami kenyérre valóval, de én csak a két nagy kenyeret láttam, olyan éhes voltam már. A szülésznő fel akart segíteni, hogy ülve ehessek, a hasamra tette a kezét és közölte, hogy ha kontrakciók vannak, kaja nincs. Azzal, ahogy hozta, el is vitte a vacsorámat. Cserébe kaptam finom vacsit infúzión.
Akkor még csak menstruációs görcs-szerű fájásaim voltak.
Fél hattól elkezdtem mérni, akkor már erősebb, 4-5 perces fájásaim voltak.
Pétert hamarabb hazaküldtem, hogy pihenjen. Nem lehetett tudni, mikor lesz nagy szükségem, hogy ott legyen. Megegyeztünk, hogy majd szólok, hogy induljon, ha beindulnak az események.
Éjjel 2-re már 2-3 perces fájásaim lettek, a méhszáj még mindig csak 1,5 ujjnyira nyitva, én szenvedtem, mint a kutya, amelyik kilencet kölykedzett. Aztán 3 órakor megint megnéztek, méhszáj 3 ujjnyira nyitva. Telefonáltam, Péter pillanatok alatt bejött a kórházba.
A következő 3 órára már alig emlékszem. Mintha nem is lett volna szünet a fájások között.
Közben a szülésznő kb. éjféltől ott volt mellettem. Kivéve amikor másik szülés volt, mert született vagy 5 baba azon az éjszakán.
Aztán mondták a dokik, hogy ha nagyon székelési ingerem lenne, szóljak, mert akkor szülünk. Nekem meg majd leszekadt a derekam, annyira készültek kifelé a gyerekek. Közben meg dícsértek, hogy milyen ügyesen veszem a levegőt.
A gyerekek nagyon jól tűrték a szülést, végig rendben volt a szívhangjuk.
Antibiotikumot végig kaptam infúzión, no meg némi folyadékpótlást, hogy ki ne száradjak.
Aztán március 31.-én 5 óra 45 perckor megszületett Gergő 8/9-es apgarral, 5 óra 55 perckor pedig Ádám is meglátta a napvilágot 7/9-es apgarral. Mindketten 1570 grammosak és 44 centisek voltak születéskor. A szülés rendben zajlott, de nem gondoltam, hogy két ilyen kis babót így meg lehet szenvedni.
Amikor Gergő megszületett, azonnal felsírt. Én meg elbőgtem magam. Ádámnál burkot kellett repeszteni, de vele is minden rendben zajlott.

Kezd hosszúra nyúlni a történet, így a végét igyekszem rövidre fogni.

A szülés utáni első napok borzalmasan kellemetlenek voltak. Majd lekapartam a vakolatot, úgy fájt a gátam és (főleg) az aranyerem. No, de most már ülni is tudok, bár így is kimerít, ha többet kell egy helyben ülnöm.

A gyerekek most jobban vannak, az elején mindkettejüknek légzéstámogatásra volt szükségük, majd Gergőt lélegeztetőre kellett egy napra kapcsolni.
Aztán mindketten besárgultak, persze nem egyszerre. Ádám került hamarabb a második szobába, ahol a jobb állapotú koraszülöttek vannak. Rengeteget aggódtam értük és aggódom ma is, de most már sokkal jobb.

Ma a gyerekek átkerültek a Péterffy Sándor utcai kórházba, mert az állapotuk már megengedi. Infúziót még mindig kapnak mindketten, de most már esznek is. Ádám 10-12, Gergő pedig 5 grammokat kap szondán.
De: ma előszö megengedték, hogy hozzájuk érjek. Sőt, a nővér mindkettejüket kivette nekem az inkubátorból, így ölbe vehettem őket. Igaz, 10-20 perc után visszaadtam, mert tartottam tőle, hogy jobb lenne nekik az inkubátorban.
Ma már sokkal nyugodtabb vagyok, mert látom, hogy itt is el tudják őket látni. Igaz, a SOTE-n bármikor rá mertem volna bízni a gyerekeim Hajdú doktornőre.

A tejem a 3. napon kezdett el termelődni. Én semmi belövellés-félét nem éreztem. Egyszerűen csak kipróbáltam, hogy lám, van-e, aztán volt vagy 20 mililiter. Azóta naponta 4-szer fejek, ma 90 grammokat sikerül kipréselni. Remélem, lesz több is, mert majd ennyi nem lesz elég a babáknak, ha elkezdenek rendesen enni.

Azt mondták, ha elérik az 1600-1700 grammot a babák, befekhetek melléjük és megpróbálhatjuk, hátha szopnak. Ott egy kicsit összeszokhatunk, és összerázódhatunk, hogy itthon majd egy kicsit gördülékenyebben menjen.

No, magunkról most ennyit, megpróbállak minden nap elolvasni benneteket, bár erre nem nagyon van időm meg energiám, mert állandóan úton vagyunk. Fejek, viszem, fejek, viszem, no meg próbálok itthon is egy kicsit helyt állni, mert semmi segítségem nincs és nem is lesz. No a férjemet leszámítva, aki most is alszik, mert szülés óta meg sem állt, most meg teljesen ki van merülve."

Banett

Kép
banett

Falina,

Haha! Engem az eskuvo is jol kicisnalt. Allandoan rohangaszni utana meg a sok vendeg meg a papirok, stb. Megfogadtam, hogy ha meg egyszer erre vetemedek teljesen maskepp fogjuk csinalni. A hivatalos reszet ket tanuval le fogjuk tudni, ha aszulok akarnak eljonnek. Miutan minden papir el van intezve es minden kesz, akkro pedig egy lagzira ossze lehet hivni a becses csaladot es lehet egy nagyot bulizni. Kép
Meg mindig fekudnod kell? Hogy birod?

Pmama
pmama

Hali Lányok!
MINDENT KÖSZÖNÖK nektek!!! Ne haragudjatok, h. nem részletezem, de annyira fáradt vagyok! Most jöttünk haza egy nagy sétából, de tegnap du. óta olyan fáradtság ül rajtam, h. legszívesebben csak feküdnékKép. Banett, én tudom, h. miről beszélsz! Ja, a rózsaszín pulcsi úgy megtetszett Eszternek, h. lefekvéskor nem akarta levenniKépKépKép. Gondoltam Virágra és rádKép. Nagy tetszést aratott a zsiráf és a vízilóKép is, amit a fehér függönyre fűztem fel, úh. klasszul látszik és átsüt(neKép) rajta a Nap. Örülök, h. ízlett a saláta és a Tiramisu!!!

Receptek:

Tiramisu: Mascarpone sajt 250/500g (bármely nagyobb üzletből), aminek a tetjében benne van a receptKép. Én csak annyit változtattam rajta, h. kevesebb cukorral és több tojásból csinálom. (Alkohol helyett aromát, kávéból koffeinmenteset használok.)

Saláta: amit otthon találok, azt beleaprítom (alma, sajt, dió, kukurica, paradicsom, uborka, répa, fejessaláta/jégsaláta, paprika stb.). Meglocsolom olívaolajjal és almaecettel (ízlés szerint adagolni), majd megszórom Knorr salátaöntettel (1-2 zacskó a mennyiségtől függően), összekeverem és hagyom a hűtőben állni pár órát.
Knorr öntetek: Joghurtos, Ezersziget, Uborka, Kapros. Mind nagyon finom, kinek melyik ízlik. Mindegyik elkészíthető olajjal v. joghurttal v. kefírrel. Én nem szoktam vizet tenni az olajos öntethez, mert az összetevők levet engednek. (Az elkészített önteteket tésztával, krumplival, kenyérrel is szoktuk enni. Nagyon szeretjük!) A fejessalátát mindig csak közvetlenül evés előtt teszem bele, mert csúnya lesz az állaga a zöldségek levétől. A diót pedig megpirítom egy picit, mert úgy jobb ízű.
Sok sikert a kísérletezéshez! Jó étvágyat hozzájuk!
(Édesanyámnak (szakácsnő!) jólesett, h. így megdicsértétek a kajákatKép. Legalább láthatta, h. rám is ragadt vmi az ő tudományábólKép)

Örülök, h. ismét találkozhattunkKép, és annak külön, h. új emberekkel ismerkedhettem meg!!!

Mircimama!
Remélem, h. nem okoztunk túl nagy felfordulást nektek! Gyönyörű a lakásotok! Lassan kezdhetjük mi is tervezgetni, h. mi hogy lesz az új helyünkönKép.

Johanna!
Milyen volt a joghurt? Még én sem ettem olyatKép.

Puszi mindenkinek: Márti
csmarti

Úgy látom, mai nap többen le vannak ereszteve, gondolom, újra beindul a gépelőbrigád holnappalKép

Márti! Nem gondoltam volna, hogy egy sima bolti recept alapján csináltad ezt a nagyon finomat?! Amiket eddig ettem: cukrász készítette v. valakinek anyukája, akinek már a nagymamája stb... Én biztosra kipróbálom, köszi!

Banett, elmeséltem itthon kicsi lányodKép Édes pofa volt, én is emlegettemKép

Ma halálosan fáradt vagyok én is, meg tropa az idő, szóval kicsit pihengetek, nagyon jó hétvégét mindenkinek! Timm
timmba

Sziasztok!

Na most megkaptam a magamét a sok hallgatásért. Mégsem kíváncsi rám senki Kép

Annamari!

Gratulálok a gyerkőcökhöz, és sok kitartást kívánok míg hazamehetnek!

Puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Segítsetek, jár valaki a Dr. Barna Péterhez a Szent Imrébe???
manó27

Sziasztok lányok, jóreggelt.. (hajnalt)

Mostanában egyre többször rámjön, hogy ha hajnalban felébredek (értsd ez alatt a hajnali 5 órát), akkor egyszerűen képtelen vagyok visszaaludni.. már csak azért, mert annyira elzsibbadnak a lábaim meg mindenem a fekvéstől, hogy muszáj felkelnem. Annyira kimelegszem az alvásban, hogy muszáj az ablakhoz mennem és levegőznöm. Nem tudom, hogy ez normális-e, de ezt élem át mostmár egyre többször. Nagyon remélem, hogy erre nem fogok rászokni. Természetesen a kislányom ébreszt mindig pár erős rugással.. Ha megtartja ezt a szokását, akkor koránkelős baba lesz Kép

Falina:
Ide írok mégis a dokinkról, mert egyrészt lehet hogy más is kiváncsi rá, másrészt pedig én szívesen leírom, hogy más is tudja milyen (olyat úgysem fogok írni, ami miatt megorrolna rám, hogy leírom nyilvánosanKép)
Abkarovics Gézának hívják és a Péterfyben dolgozik. Szerdánként van a magánrendelése, ahova be kell jelentkezni. Ez nála úgy néz ki, hogy amikor odamész, akkor az asszisztense felveszi az adatokat, megméri a vérnyomásodat és pisilned kell - amit megnéz tesztcsíkkal (nekem ez már eleve nagyon szimpatikus volt, ezt kevés helyen csinálják meg szerintem). Az árakról majd magánban írok (meg a telefonszámokról) ha tényleg érdekel a doki, de azt el kell mondjam, tényleg nem dolgozik drágán!
A rendelőjében van ultrahang, amit ha első alkalommal mész tutira csinálni fog. Ez nála is plussz pénz, de igazán nem vészes, a gép elég jó minőségű (van összevetési alapom, mert a Szent Imrébe jártam UH-ra és ott van az egyik legjobb gép Bp-en). Nagyon óvatosan vizsgál és szól a vizsgálat előtt, hogy most ez következik. Ott bent a rendelőjében a mérlegre is ráállít, illetve elbeszélget veled, ha kérdésed van szívesen válaszol rá. Ha van valami olyan, amit fontos tudnod, akkor elmondja, de tőle is érdemes kérdezősködni, vagy megkérni, hogy "dokto úr nekem mindenről részletesen számoljon be, mert én igénylem". Akkor valószínüleg nem fog nemet mondani, max. mosolyog egyet Kép
Nagyon szerény és kedves embernek tűnik.
Aneszteziológus, ergo ő maga adhat EDA-t is, és császárban természetesen ő is az új fajta módszerrel műt.
Amikor én felhívtam őt először telefonon és elmondtam neki mi a szitu nálam, egyből segítőkész és kedves volt és azt mondta: Semmi probléma, semmi akadálya, megoldható, stb.
Azt tudom, hogy július 9-től nem lesz (engem még levezényel azért, megígérte Kép), de szerintem csak 1-2 hétre megy el. Mindenképpen érdemes vele beszélni, legrosszabb esetben is a szülés időpontjára ajánl egy kollégát (a biztonság kedvéért), ha nála rizikós az ottlét.. de én úgy érzem, hogy eleve a Péterfyben szülni egy jó választásnak tűnik.. Szülésznők közül egyel találkoztam eddig, az nagyon aranyos és értelmes volt (hasonló elveket vallott a szülésről és egyebekről, mint én, gondolom ezért is volt szimpiKép).
Ha gondolod és van erőd, egyik hétfői előadásra gyere el / gyertek el pároddal. Ha véletlenül nem ott szülsz akkor sincs semmi, legalább hallottál valami okosat Kép
Szóval nagyjából ennyi. Én csak jót tudok mondani a dokiról. Figyelmes és gondos és a legkisebb eltérésre is reagál (nekem pl. megjegyezte, hogy ő a biztonság kedvéért elküldött volna engem az 1,9-es AFP-vel is egy genetikai UH-ra, mert ami nem 1,0-1,3 azzal ő elküld. Nem tudom ez hepp-e, de számomra inkább figyelmességnek tűnik.. végül is UH-ra járni szeretnek a kismamák Kép Kép A másik, hogy amikor felhívtam most a vizelet leletem miatt, akkor is nagyon kedves volt és egyáltalán nem bánta, hogy telefonon zargatom. Érdeklődve és aggódva kérdezte, hogy a cukorlötyis eredményem milyen lett (azt sokkal fontosabb tényezőnek ítélve holmi fehérvérsejteknél). Akkor azt mondta kérjek egy beutalót a körzetimtől és csináljak egy újat: teljesen megnyugtatott, hogy valószínüleg minden rendben van, csak belekerülhetett egy kis váladék vagy ilyesmi (ami ugye tele van fvs-el és több benne a bacterium is - mivel ott ürül és tisztul a hüvely azzal a váladékkal). Egy szó mint száz: szentül hiszek ebben az orvosban és azt hiszem ez kellett ahhoz, hogy minden félelmem elmúljon a császárral kapcsolatban is. Igy rá merem bízni magamat és a gyerekemet. Ez a legfőbb szempont szerintem.

Pmama:
Nekem a táblázat szerint (megnéztem inkább olyan 1500-1600 grammak tűnik a gyerkőcöd.. szerintem a doki valamit nagyon elézett a gépen Kép De ez is egy elég szép súly amúgy, Bannamari babái ilyesmi körüli súllyal születtek a 31. hétre és őket jól fejlettnek és nagynak ítélték meg, szóval azzal szerintem nincs is gond, hogy ne szedjél túl sok kiegészítőt ha nem muszáj Kép
Bár érdekes, mert a másik táblázat a BPD alapján 36 hetesnek írja Kép Szerintem kérdezd meg a védőnénit Kép Ha van olyanod.. nekik van komplett táblázatuk mindig Kép

Banett:
Ha már ilyen ismerettségetek van Olaszországba: nem tudtok olcsó szállást valahol, ahol a barátnődék laknak, vagy Firenzében? Kép Kép Kép

Én azért nem jöttem, mert tegnap is vendégségben voltunk: Ákos legjobb barátjánál.. összeültek a fiúk lányok szerepjátékozni. Én egyelőre mint külső szemlélő figyeltem az eseményeket, mert még soha nem játszottam, de megbeszéltük, hogy legközelebb én is beszállok és párom csinál nekem egy jó kis karaktert hozzá (ő a kalandmester).. Kép Jópofa dolog, tényleg.. rekeszizommegmozgató foglalkozás Kép Kép Tuti, hogy ha meglesz a gyerek, őt is elküldöm majd az apjával játszani ha kicsit nagyobb lesz (vagy megyek én is).
De azért elfoglaltam ám magamat: a barátainknak van egy shih-tzu kiskutyájuk (most 6 hónapos). Lányok! Tündéri.. eldöntöttem, hogy nekem ilyen kell Kép Már régóta mozgolódott a fejemben, hogy kutya kéne kutya kéne (én ugyanis nagy kutyás vagyok 7 éves korom óta, kiállításokra is jártam és klubban is benne vagyok). Azt hiszem, most megszületett a családi döntés, hogy shih-tzunk lesz Kép Mégpedig nemsokára (ha sikerül).. még a szülés előtt..
Abban esetleg van valakinek tapasztalata, hogy egy kiskutya és egy kisbaba hogyan szoktatható össze?Kép

Most megyek és keresek valami reggeli előtti kaját magamnak Kép Kép

hanee (27+5)
hanee

Timmba
Most tudok csak jelentkezni, de én is megnyugtatnálak, hogy a 120 perces cukor értéked teljesen jó (én úgy tudom 7,8-ig). Szóval nyugi!

Annamari
Nagyon jó egészséget kívánok neked és a babáknak is. Gratula!

Falina
Nekem már a 4. hónaptól keményedik a hasam, főleg ha a hátamon fekszem. Ezért a dokim mindig megvizsgál, és szerencsére eddig még azt állapította meg, hogy 3000-es a méhszájam, szóval teljesen zárt, így nem kell aggódnom miatta. Te is nyugodj meg, biztos nem lesz semmi gond. Esetleg igyál kálciumos és magnéziumos plussz tablettát. Egy tablettában pl. sokkal több magnézium van, mint a Magne B6-ban!

Sajnálom, hogy ismét kimaradtam a taliból, biztos nagyon jó lehetett!

Adri
(27+1)
adri77

Szia Hanee!

Jó reggelt. Kép Én is gyakran felébredek mostanában az ébresztőóra előtt (ami 6-ra van beállitva). Múltkor még azt is megcsináltam, hogy éjjel kettőkor beültem a kádba fürdeni, hogy vissza tudjak aludni. Mondanom se kell, hogy életemben sose voltam korán kelő, inkább éjjeli bagoly tipusú. Hát a terhesség sok mindent megváltoztat, ugye, az ember nem is gondolná, hogy az a sok hormon mi mindenre képes. Család is értetlenül áll előtte, tini korom óta legendásan jól és sokat és bárhol tudok aludni. És későig. Kép

Kutyusról annyit, hogy nem biztos hogy szerencsés, ha még a baba előtt be akarod szerezni. Nem tudom, hogy a kutyaidomitáshoz értesz-e, de főleg ha első kutya, és még te is tanulod a dolgodat vele, sok időt vesz igénybe. Kölyökkutya olyan mint egy gyerek, nevelni kell, eszméletlen sok időt kell vele tölteni, és szerintem a gyerek mellett nem lesz rá annyi időd, hogy abból olyan kutya legyen majd, amilyet te szeretnél. Összeszoktatni pedig úgy kell, hogy már a kórházból haza kell küldeni babaszagú cuccot, hogy megszokja a szagát, és még csak véletlenül sem egyedül hagyni a gyereket a kutyával, amig nem tudod, hogy reagál majd a kutyus. Sajnos van amelyiknek felkelti a kisbaba a vadászösztönét, fajtól függetlenül. Én nem ismerem ezt a fajt, de más kutyásoktól ezt olvastam, hogy nem érdemes kockáztatni, amig nem vagy abszolút biztos a kutyában.

Én inkább macskás vagyok, és a macska ugye kevesebb gondot igényel mint a kutya, de mikor kiscicáim vannak, ott is van egy kb egyéves periódus, amig a macska pici, aztán tinédzser, és akkor sok nevelési gond van még velük is, már ha benti állatok. Időigényes minden rágcsálónál nagyobb állat beszoktatása.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rókica!

Kicsit félreértettél Kép
Kb. hét éves korom óta kutyázok és most csak azért nincs kutyám, mert a 2 német dogomat nem tudom hova tenni a lakásban.. szívem szerint német dogot vennék, de ugye a hely szűke.. sőt, szívem szerint minimum öt kutyám lenne Kép Kép
Szóval a kutyaneveléssel igazából semmi probléma részemről Kép Volt már egy két kemény kezet igénylő kutyám is és megbírkóztam velük. Igazából csak azért kérdeztem ezt az összeszoktatás kérdést, hogy hátha valakinek ebben is van tapasztalata, mert ugye gyerekem még sosem volt Kép Kép Kép
Egyébként még gondokozom nagyon a dolgon. Apa azt mondta, hogy neki mindegy, szóval abszolút rajtam múlik a dolog, bízik az ítélőképességemben azt hiszem Kép Kép
Én pedig még dilemmában vagyok az ügyet illetően. Nehéz meglenni kutya nélkül, mert egész nagygyerek-felnőtt életemet végig-kutyáztam gyakorlatilag, de az is fontos szempont, hogy a kutyának is meglegyen mindene.. nem fogok önző módon beszerezni egy kiskutyát, akit aztán beteszek a sarokba mert nincs rá időm. Szóval lehet, hogy várunk még a dologgal, most amúgy sincs pénzünk kutyát vásárolni Kép Csak úgy feltüzelődtem a gondolattól Kép Kép

hanee
hanee

Szia Hanee
De jó, hogy ilyen tapasztalataid vannak a kutyákkal! Én is nagyon szeretnék majd kutyát, de mivel azt sem tudnám hogy álljak neki foglalkozni vele, így biztos nem vállalnám be amíg pici a baba. Majd ha már megnőtt, és ő szeretne kutyát, akkor utánanézünk a dolognak, addig pedig legalább a férjem örül, hogy a féltett kertjét nem túrja fel egy kölyökkutya Kép!

Rókica
Hát én ma kivételesen tudtam volna még aludni Kép! De az a fránya óra 6-kor kíméletlenül csengett! Bezzeg hétvégén, amikor aludhatnék, én is simán felkelek 5 és 6 óra között Kép!

Adri
adri77

Adri:
Ha kertesházban laknánk, akkor a gyerek már eleve 2 német dog közé születne szerintem Kép Kép
Igy marad egy kis szőrös pamacs, mert a lakásba nagytestű ebet nem tennék.. nem csak a gyerek miatt, egyébként sem (félreértés ne essék: nem azért, mert az a kutyának szar, ugyanis az a kutyának egyáltalán nem szar ha megfelelően sétáltatva és gondozva van), mert az nekem lenne szar Kép Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

Bocs, hogy igy idepofátlankodok, de van 2db Avent és 1 db Chicco alvócumum eladó. Nem használtuk, csak ki lett forrázva 1*.
Ha valakit érdekel írjon a svedbrigi@axelero.hu címre.
További jó babavárást Mindenkinek

Brigi
bombomanyu

Sziasztok!

Én is felébredtem, ugyanis 7 óra után pár perccel (!!!) felhívott egy cég, kinyomtam, újrahívtak, fel sem vettem. Most néztem meg a számot és a profiljukat a neten... tegnap a BKV-s automata elnyelte a jegyrevalót, hagytam üzenetet, hogy tartoznak... na, ők a forgalmazók! Milyen pofátlan dolog reggel 8 óra előtt telefonálni részükről! Még ha a családom lenne!

Adri, köszi a választKép

Hanee, jó, hogy neked volt kutyusod, én nagyon szerettem volna, de majd a gyerekek után, mikor majd a legkisebb is 3 éves lesz és szeretné. Szerintem valamennyit mindenképp várj vele, márcsak az időbeosztás miatt is, hogy meglássad, kisbabád mellett mennyi szabadidőd lesz..., ha egyáltalán az első időkben lesz. Meg aztán ott a sulid is. Tudomásom szerint az állatot tartó kismamákat szűrik valami állat terjesztette bacira - ürülékkel terjed -, hogy megkapta-e már, máskülönben a magzatnál fejlődési rendellenességet okozhat. Mondjuk azt nem tudom, hogy a terhesség mely' fázisától már nem számít, ha egyáltalán van olyan, hogy nem számít.

Na pusza, Timmba
timmba

Jó reggelt!

Judyttól kaptam egy mailt, amiben írt magukról néhány sort. Ma ismét kórházba vonul, de különösebb nem történik velük, talán infúziót kapnak. Még min. 4 hétig bent kellene maradniuk a fiúknak! Nagyon köszöni a drukkokat mindenkinek!!! Ha vkit érdekel, akkor az ikres topicban követheti az eseményeket, mert velük állandó kapcsolatban áll!

Szép napotKép:

Márti
csmarti

Talis LányokKép
Még nem olvastam el a 7végi termést, de a léegelső dolgom volt idejönni hozzátok, ahogy beértem az irodába.

Elnézést szeretnék kérni, hogy nem mentem el a talira, és legfőképpen Haneetól, Johannazsebitől és Mircimamától. Hanee, természetesen még mindig szükségem vanna a megrendelt dolgokra, úgyhogy majd mélben megdumcsizhatnánk, hogy hogyan jutnak el hozzám. JohannaZsebi, annyira készültem, hogy megnézzem a párnát, meg a könyvet, nagyon sajnálom. Mircimama, sajnálom, pedig jól jött volna egypár jó cucc mindkét gyerkőcnek

KépKépKép

Szombat reggel bevásároltam, nagyon fincsi sajtokat és külön Camamber sajtot Haneenak, mert úgy emlékeztem, hogy szereti, meg friss ropogós francia kenyeret, francia vajat (a bort kihagytam, pedig nyammmiiiiiiiii). Kikészitettem a ruhát amiben el akartam menni, a Christophert lefektettem és gondoltam én is pihizek egy keveset. Hát ez lett a vesztem... 4-után keltem fel és nagyon szomorú voltam és vagyok is még mindig.

Biztosan nagyon jó volt a tali és jól éreztétek magatokat, és elnézést kérek mindenkitől mégegyszer.

Most megyek visszaolvasok,
Pusszancs,
MJ-Móni 26+3
mj__móni

Márti
Köszi a híreket Judytról, nagyon drukkolok neki, hogy a babók még maradjanak egy ideig.

Adri
adri77

Sziasztok!Kép

Minyuról tudtok valamit?

Mea
mea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:06-kor.
Vendég

Hanee! Kép

Akkor jónak prédikálok a kutyanevelésről. Kép Ezek szerint jól tudod, mennyi munka. A nagy kérdés az, hogy bevállalod-e a gyerek mellé, aki még sokkal több munka és odafigyelés.

A fajtiszta a kutyákat kedveled? Én mondom, macskás vagyok, de érdekes, engem nem vonzanak a fajtiszta állatok. Mindig inkább kóbor vagy menhelyi cicákat szedtem össze. Olcsóbb is jóval. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jo reggelt minden koran kelonek!

jo tudni, hogy nem en vagyok az egyetlen, akit kivet az agy. Kép Ma en eppen egeszen nyolcig loustalkodtam. Hihetetlen. Kép

Hanee,
Sajnos tutira nem neztek el, mert haromszor ismetelte el a doki a sulyat, mert az aszisztens folyamatosan 1370 akart irni... :D Hatlmas a gyerek, a noverem babaja ennyi idosen 1860 volt es o 3700 grammal szuletett. Most en is abban bizom, amit mar irtak fent, hogy a novekedes lelassul es nem megyunk tul a negy kilon.

Lanyok,
Kene a segitsegetek...en igazabol nem sok semmit tudok a csaszarrol. Mennyi az eselye annak, hogy a kisasszony megfordul a szulesig es nem kell csaszar? Kicsit aggodom...tudom hogy nem kene, de azert megis.

Pmama
pmama

Sziasztok!
Először is bocs mindenkitől, hogy nem voltam ott szombaton. Nem kerülgetem a kását, nagyon negatív volt a hétvégém, péntek estétől kezdve, bőgős, pityergős, érzékeny hangulatban voltam, és jobbnak láttam, ha így nem lát a világ.

Vanda!
Izgultam, hogy nehogy "ott légy", miközben én buzdítottalak, hogy gyere, én meg otthon maradtam. Ha ott voltál, ezer bocs! Telefonod nincs meg, nem tudtalak értesíteni.

Lara!
Tőled külön ezer bocs. Mentségemre szolgáljon, hogy szombat reggel fél órán keresztül hívtam a jógaközpontot, hogy adják át neked az üzenetemet, de senki nem válaszolt. Borzasztó ez így, hogy nincs meg a számod(számotok), mert bármi közbejön, az ember nem tudja értesíteni a másikat, a lelkiismerete meg csak szenved tőle. Utólag is bocs, remélem, azért még nem írtál le!
Jövő héten ott leszek, de azért addig is nem ártana, ha telefonszámot cserélnénk, mert nem szeretnék megint ugyanabba a hibába beleesni. Ha megírod a számod a gcsoka@estmail.hu-ra, én is megírom az enyémet. BOCS!

Mindenki!
Nem tudom, mi történt velem ezen a hétvégén, de iszonyatosan hülyén viselkedtem. A párom szerencsére a helyzet magaslatán volt, úgyhogy sikerült kibillentenie ebből a helyzetből. Remélem, csak az eső miatt volt...

Puszi mindenkinek

Gemini
27+2
gemini

Sziasztok!Kép

Én írtam múltkor a magas AFP miatt.
Kiderült közben hála nektek(mert innen megszereztem a számot, ahol megérdeklődtem az értékét) és AFP:2,6 lettKép

Ez nem vészes?????????

Annyira félekKép

Holnap 1-kor UH.De rettegek, nem tehetek rólaKép

Mea(18+1)

Mea
mea

Pmama:

Hányadik héten tartasz?

Egyébként van módja hogy a babát megpróbáld (vagy megpróbálják) megforditani. Az otthoni módszereket érdemes kipróbálni.

www.spinningbabies.com

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én pár napja úgy gondolom hogy érzem a gyerek mozgását a hasamban. Még mindig tök olyan érzés, mint mikor egy ideg beindul és elkezd rángatózni, mondjuk a szemhélyad vagy ilyesmi, viszont a hasamban van. Viszont azt még nem döntöttem el, hogy CSAK a gyereket érzem-e. Van amikor egy-két diszkrét bökést érzek a méhem területe felől, akkor szinte biztos vagyok benne hogy ő az. De van hogy tényleg echte izomrángatózást érzek a hasamban. Ilyenem még sose volt, de mintha kicsit feljebb lenne mint a méhem teteje. Van olyan hogy a gyerek toporzékol? Vagy ez tényleg inkább izomrángás szerintetek?

Holnap leszünk 20 hetesek! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Márti: köszi a joghurtot és nagyon fincsi volt. De tényleg. Bocsi, hogy nem vittelek jobban haza, mármint közelebb, csak siettem én is...
Ja és a saláta is fini volt.

Bannamari: drukkolok továbbra is, hogy minden a legnagyobb rendben legyen. De gondolom azért most már egy kicsit nyugodtabb vagy...

A tali jó volt, mindenkinek köszi, aki nem jött sajnálhatja, mert szuper volt dumcsizni a csajokkal.

MJ: semmi gond, amúgy is vittem volna a cuccokat. Legalább aludtál egy jót. :-))

Lányok: aggódom a bébim alig mozog. Nektek sokat és nagyokat mozog. Nekem ha mozog, akkor is inkább csak amolyan rebbentés szerűen. Semmi vészes, fájdalom meg aztán végképp nincs. Szóval aggódom.

Hanee: meg tudod adni a szonográfus telcsi számát, mármint az SZTK. Neked mi van a kiskönyvedbe irva, hogy hol szülsz? SZent imre? szerinted én mehetek oda UH-ra, ha be van irva, hogy Kútvölgyiben szülök, mert a dokim csak jövő hétre fogad és az nekem kicsit késő, látni szeretném bubskámat.

Köszi előre is.

JohannaZSebi
sündidi

Sziasztok!

OFF:
Gondolom ti már túlvagytok a babanet újabb "apró" bosszantásain, én speciel még itt nyűglődöm, mint "új felhasználó". Évek óta ideírok, sehol egy infó, hogy bocsi, ne regisztráld magad újra, mert hétfővel visszaáll minden a régibe... neeem heteken át ikszelgettem az idegesítő felbukkanó ablakot, hogy szervercsere 1-2 nap.. most meg arra sem voltak képesek, hogy valami üzenetet bedobjanak, hogy kedves felhasználók, ne regisztráljátok újra magatokat!! KépKép Kép.

ON:

Ne haragudjatok, hogy a talira nem tudtam elmenni. Eleve nyűgösen keltem, majd a párom kitalálta, hogy menjünk el a Construma-ra, révén legkésőbb a jövőhónapban építkezni kezdünk, és hirtelen ötlettől vezérelve minden a nyakunkba szakadt. Úgyhogy bár Bpesten jártunk, nem talizni Kép. Baba mellett még nem fogtam fel, hogy mi vár rám.
Ahogy olvasom élményeiteket, sajnálom hogy lemaradtam erről az isteni salátáról és egyéb finomságokról (hmm tiramisu) KépKépKép

Pizzamama Kép
EEEz igen, bpd alapján 3-4 héttel idősebb a babód Kép Elevitet szedted? Vagy milyen táplálékkiegészítőkről kellett leállnod?
Nekem Peti haránt fekszik, legalábbis úgy érzem, mivel a köldökömtől jobbra-balra vannak a rúgások és kaparászások. UH-val a 18. héten még fejvégű volt. Esély MINDIG van, hogy fejvégűre befordul!! Még az utolsó hetekben is, bár minél kisebb a hely, annál körülményesebb. Próbáld ki Te is ezt a zseblámpás Kép módszert, azt hiszem MJ-Móni írta, hogy a fényt vezesd mindig lefelé a pocidon, beszélj hozzá, meg tegyél valami zenélő játékot a pocid aljára, hogy érdekesnek találja és leforduljon oda. Ezt ismételjétek meg naponta, pl. esténként, több napon át. Hátha bejön.

Adri77 Kép
Sziaa KépKép

Hanee Kép
Én is nagyon rosszul alszok hetek óta, van hogy felriadok mindenre, úgy érzem állva el tudnék aludni, de vmi belső "energia" nem enged, - szerintem ez már amolyan felkészítés a baba megszületését követő állapotra. Viszont tényleg jó lenne még nagyokat aludni, amíg lehet Kép.

Judytnak én is drukkolok továbbra is!

Minyunál legutóbbi hír az volt, hogy sokat gyarapodott Nándi, és még egyben maradhattak Kép.

Vanda
26+3

Vanda

Kép
vanda

Mea,

Próbálj meg nem aggódni holnapig, az ultrahang mindent elárul, és valószinűleg semmi baja a babádnak. A babád bármilyen AFP eredmény mellett lehet egészséges, ezt irja a BabaNet rendelőjében az orvos. Ez egy pontatlan teszt! De idemásolom a választ:

"Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a ejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik. Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel. A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang.
Dr. Nagy László"

Még ha meg is adtad a súlyodat, és ha pontosan is adtad meg (ilyenkor nem szabad szemérmesen alábecsülni!!!) akkor is a súlyod alapján SACCOLNAK hogy mennyi a folyadékháztartásod, hogy a MOM értéked megkapják. Ha alulbecsülted a súlyod, vagy ők alulbecsülték hogy mennyi folyadék van a szervezetedben, hopp, máris ott a magas MOM.

Próbálj meg nem izgulni, tudom, nagyon nehéz, de a babónak csak árt ha idegeskedsz. Biztos makkegészséges, holnap megnézed ahogy ficánkol és akkor megnyugszol.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,

Ne rettegj. Ez egy hülyeség, hogy odaöktek eléd egy számot, ami magas... Mert az csak egy érték a sokból, ez olyan, mintha azt mondanám, hogy 50 kiló. Ez most sok vagy kevés. Ha egy 3 éves gyerekről van szó, akkor sok. Ha egy 189 cm-es férfiről akkor kevés.. ugye? És az AFP is ilyen, még legalább 3 értéket vesznek figyelembe..... Fasz az aki ilyen értékeket kiad kismamáknak, hogy utána jól parázzanak. Tudod hányan voltunk itt igy. Én is ezt tettem, azóta nem tudok megszabadulni hülye paráimtól, pedig semmi értelme nincs. Szóval tessék megnyugodni...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Hanee!
A gyerek 1-1,5 éves kora előtt könnyebben kialakul az allergia. Ezért én várnék addig a kutyával.

Mea!
Ne aggódj, nem lesz baj! Az afp sokszor hibás eredményt ad!

Pmama!
A babák helyszűke miatt a 30-32. hét környékén szoktak befordulni. De akár a 40. héten is megfordulhat, ha ő így akarja. Ne izgulj!

Johanna!
Az én kis Lurkóm reggel bejelentkezett, azóta semmi. Nem mondom, hogy ne aggódj, mert ilyenkor nekem is minden megfordul a fejemben, de sztem semmi bajuk, csak pihiznek.

Rokica!
A baba lesz az, amit érzel!

Éva (33+0)

Kép
sygnum

Gemini
Biztos mindenkinek vannak ilyen időszakai, tudod a hormonok Kép! De remélem ma már jobban érzed magad!

Mea
Ez még ha jól tudom a határértéken belül van, bár nem tudom biztosan. Ne aggódj, holnap minden kiderül, biztos minden rendben lesz. Drukkolok!

Rókica
Biztos a babót érzed már Kép!
Pont ilyesmit kell érezned, esetleg az is lehet, hogy csuklik.

Vanda Kép
Aztán meg ne erőltesd magad az építkezés előkészületeiben! A pihenésre is fordíts elég időt! Örülök hogy végre sinen vagytok ebben a témában.

Adri
adri77

lányok!Kép

Köszönöm a bíztatásokat!
Aranyos Tőletek!
Próbálok megnyugodniKép

Holnap jelentkezem azért, hogy mi volt.Kép

Sziasztok!Jó babavárást Nektek továbbra isKép

Mea
mea

VandaKép
Köszi a hireket Minyuról.

Szupi, hogy Bannamarai kisbabái jól vannak Kép Jó volt olvasni a pozitív történetet, de biztos nagyon nehéz lehet még most is főleg lelkiekben.

MeaKép
Sajnos nem tudok hozzászólni ehhez az értékhez, ez valóban valamivel magasabb mint a határérték (már nem emléxem pontosan, de talán a határ 1,9-2 körül van?).

Biztatásul annyit tudok mondani, hogy az ultrahang még hátravan és ott azért elég jól látszanak a dolgok és ha még úgy sem biztos lehet magzatvízvizsgálatot kérni.

Az AFP egyedül nem mérvadó, mivel tökéletes AFP-vel is születtek már sérült gyerekek és nagyon rossz eredményekkel is születtek tökéletes babákKép

Kitartás és durkkolok, hogy minden rendben legyen Kép és kérlek tájékoztass minket, hogy mi van veletek.

Pénteken én is voltam dokinál, teljesen zárt méhszáj, gyerek jól érzi magát odabenn (bár ehhez vizsgálat sem kellene, mert annyit mozog, hogy hihetetlen), bár súlybecslés és méricskélés, vesetöltődés és szivvizsgálat nem volt, majd csak 4 hét múlva lesz. Már alig várommmmmm!!

Lányok! Nektek van olyan, hogy ha keveset isztok mintha csipne a pisi, de még ebben sem vagyok biztos, hogy csip, csak olyan furcsa? Ha sokat iszom semmi gond. Mindenesetre kértem egy vizelettenyésztés vizsgálatot kedvenc dokimnál, azt hiszem holnap meg is csináltatom a terheléses vérdukival egyetemben.

KÉRDÉS: Vanda és akinek volt ilyen, mennyi idő mire egy vizelet baci-tenyésztésnek megjön az eredménye????

Aztán végre pénteken eljutottam EKG-ra is a körzetihez. Tökéletes lett az eredményem, pedig azt hittem valami nem stimmel a néha rámtörő fulladások miatt. Az előző gyereknél nem tapasztaltam ilyet. Kép

Mivel a körzeti közel van az Anita kismamabolthoz, hát bekukkantottam oda is. Vettem egy szuper farmer együttest és egy kismama melltartót. 85D lett a méretem! Majdnem kifordultam az öltözőből. És még várhatóan nagyobb lesz!

Ja még valami!!!! 5 hét alatt 7 kilót híztam!!! Ez összesen 10 kiló plussz a 26. hét elejéig. Egy kicsit beparáztam, aztán hazamentem és megsasoltam az előző kismamakönyvemet! Ott 4 hét alatt volt 7 kiló. Mostmár persze megnyugodtam Kép, ha tartom a +18 kiló körüli értéket mint az első terhességnél akkor kit érdekel????? (Ráadásul, majd a terheléses vércuki megmondja az okosat a héten!)

PizzamamaKép
Húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, nem semmi a súlya a gyerkőcnek. Gratula. Szerintem valamivel korábban ki fog kéredzkedni a hasidból mintsem gondolnád Kép, úgyhogy készülj lassan a csomaggal Kép

RókicaKép
Készülj a boxmeccsekre a hasidban Kép Sajnálom, hogy nem dumcsizhattunk Kép

HanneeKép
Új kutya, törődés, sétáltatás, orvosok stb. Gondolj bele egy kicsit.

magam példájából kiindulva: Van egy macseszunk, akit imádok, de amióta megvan a gyerek azóta nincs annyi időm rá mint előtte. Sőt az első három hónapban a gyerek megszületése után arra sem volt időm, és főként energiám, hogy a bundáját kikeféljem, vagy megkeressem a kertben és simizzem. Szóval gondold meg az új kutyus dolgot!

Más: Egy új kutyus új jó értelemben vett "baktériumtörzseket", sejteket, parazitákat szór szét a lakásban, amik esetleg nem kivánatosak lehetnek egy kismamánál vagy egy teljesen újszülöttnél. persze nem vákuumban és steril mentesen kell élni, erről szó sincs!!!!

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 26+3
mj__móni

Ja, még valami! Elkezdődött a vedelési időszakom. Minimum 2,5-3 liter ásvány lemegy és akkor még nem számoltam a tejet, és a levest.

Alvás: Hát igen, éjjel nem tudok aludni, napközben meg szunyálnék, csakhát a munka miatt nem tudok. A szunyákat 7végén szoktam bepótolni, lsd. lemaradt tali esete Kép

Izzadás, ma éjjel is csorgott rólam a viz, aztán meg odafagytam a párnához. Nekiálltam zuhanyozni éjjel 2-kor. Jól esettKép

RókicaKép
Köszi a vizháztartásról irt magyarázatot. Igazad lehet, mert valóban nőhet a felhalmozott víz és vér mennyisége a szervezetben (lsd. mint fent, sokat iszom) és azért vannak ezek a fázom-izzadok periódusok.

Hát lányok, kivánok mindenkinek viszonylag nyugis éjszakákat és bár tapasztalatból mondom, sajnos lesz ez még rosszabb is (legalábbis nálam biztos)

Puszi mindenkinek,
MJ-Móni 26+3
mj__móni

Adri77 Kép
Igyekszek... csak mikor kérdezi tőlem a kivitelező, hogy milyen lesz a vápa, a hátamon feláll a szőr. Muszáj ezt nekem tudnom? Kép Az utóbbi napokban több tetőszerkezetes, téglás, építkezős könyvet olvastam, mint babásat. A múltkor leszedtem a netről a LLL szoptatási füzeteit, szeretném inkább erre fordítani az időmet Kép. Jól vagytok? Jövőhéten mentek UH-ra ugye?

MJ-Móni Kép
A sima vizeletvizsgálat eredménye megvan még aznap, a tenyésztésre attól függ, nekem meg volt azt hiszem három-négy nap alatt. Ált-ban egy hetet szoktak mondani, de valószínű ez is olyan, hogy összevárnak többet, amit egyszerre tenyésztenek ki és ha még belefér vki, akkor hamarabb megvan. (Nálunk az AFP-re vmi 25-ös szettet kell felbontani a laborba, és összevárják a 25 emberke levett vérét, ezért mondanak 1-2 hetet is, amúgy ez is meglenne még akár aznap is). A vizeletbaci tenyésztéshez gondolom kell azért az a 3-4 nap.
Tudsz még hason aludni? A hétvégén már nem tudtam csak felpolcolt lábakkal.

Vanda
26+3

Vanda

Kép
vanda

MJ-Móni! Kép

Nekem is szokott sajna furcsaság lenni pisiléskor, de mivel általában ha eleget iszom, nem jelentkezik, ezért nem aggódom miatta. Nekem még élénken élnek emlékezetemben a hólyaghurutjaim, azok semmi mással nem keverhetők, nincs kétség afelől, hogy gáz van. Terhesség óta én is érzem amit mondasz, de mivel minden egy kicsit más "ott lent" beleértve a hüvelyemet is, elkönyveltem annak, hogy a terhességgel jár. Egyébként a privát elképzelésem az, hogy a méh jobban nyomja a hólyagot mint máskor, de ezt csak akkor érzed mikor amúgy is üres. Mikor tele van, akkor kitartja magát, nem nyomódik úgy össze.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?