Új privát üzeneted érkezett!

Szia Vera,

en voltam mar vagy negy mas dokinal a Janosban, hat egyikkel sem volt jo a tapasztalatom. A MArkus volt a legemberibb, legkozvetlenebb es remelem szakmailag is megalapozott (nem lesz valakibol foorvos csak ugyKép )

Itt a forumban sok mas dokinak olvastam a nevet, akinek a rendeloben nem lattam kiirva a nevet. Nem tudom hogyan jutnak hozzajuk a kismamak... Pl. Sovago, vagy a Palmai.

Es mikor erdemes szulesznot valasztani? Erdemese-e? Hogyan tortenik ez a folyamat?

Udv,
Eli
eli
 
 


Szia Vera!

Tudom,hogy rég nem írtam, de mivel megrövidült a méhnyakam, ezért a dokinkKép tanácsára feküdnöm kellett. Kedden megyek hozzá,és nagyon izgulok előre is, hogy minden rendben legyen.
Remélem ti jól vagytok.

Kedves Eli!

Én is mint a Vera, csak is a legjobbakat tudom mondani Pálmairól.
Úgy kerültem hozzá,hogy először a kórházat választottam ki. Utána érdeklődtem,hogy az ott lévő betegek, illetve kórházi személyzet ki javasol,illetve itt a babanetten is csak jót olvastam róla-
Mivel nem egy rossz tapasztalatom volt más dokikkal, nagyon boldog vagyok, hogy megtaláltuk-
Antibiotikumot, a sógornőm is kapott az első trimesztben, és nem lett a babájának semmi baja.
Nem hiszem ,hogy a dokid feleslegesen kockáztatná a hírnevét.
Minden jót
Adri
adler75
 
 


Szia Eli!A szülésznőket a harmadik trimeszterben lehet választani .Akinél én szültem elment máshová dolgozni...nagyon megvoltam vele elégedve...jó még a Mayer Annamária,Kelenhegyi Anikó,Gombos Katalin...tulajdonképpen mindegyik profi ...végülis mindegy kinél szülsz ebből a szempontból.
a Pálmai dokiraKépúgy találtam rá hogy a terhesség alatt benn kellett feküdnöm különböző problémák miatt és állithatom neked hogy többet törődött velem mint a saját orvosomKépKép
a szülés utáni hathetes kontrollra már hozzá jöttem visszaKép
Igaza van Adlernek hogy "szájhagyomány útján" terjed a jó dokiKép
Szia AdlerKép!
Remélem minden rendben lesz a babóval és veled is...üdv.a jóságos Pálmai DokinakKép
Sajna az első gyerekkel nekem is feküdnöm kellett Képde hálistennek semmi probléma nem volt és a 38.hétre szültem 3750gr-al ás a terhesség több mint felét feküdni kellett placenta previám volt ami "megjavult" és felljebb ment .
Ne izgulj minden rendben lesz.
Jó kezekben vagyunkKép
puszi mindenkinek.VeraKép

Kép
Kép
vera70
 
 

 
 

Szia Vera!

Kép
Hát nekem is mélyen fekvő méhlepényem volt, és nekem is feljebb húzodott.
Mire felkelhettem a picivel, mert megszünt a "veszély", rá két hétre már a megrövidült méhnyak miatt újra feküdhettem.
De az a lényeg, hogy a babó jól van.
Úgy látszik "sorstársak" vagyunk-
Kép
Minden jótKép
Adri
adler75
 
 


Szia Adler,

koszi valaszod Kép es mindenkepp remelem, hogy minden rendben lesz! Nekem folyamatosan azt mondogatjak, hogy nyugi, pozitivan kell gondolkodni es minden rendben lesz, merthogy elsosorban az agyban jatszodnak le a dolgok... Reszint igaz, de... En is sokfelen tudok aggodni, annyifelet hall es tanult is az ember... Kép Igyekszem jol erezni magam a boromben, hat sajnos, nem mindig sikerul Kép

De a biztatas mindig jol esik a cihenek! Kép Ugyhogy, hajra! Amikor lazasan fekudtem, sokat "beszelgettem" a mu:tyu"rommel es ot is biztattam, hogy "kuzdjon", mert en is azt teszem! Kép Pedig meg csak tizhetes volt Kép

Szurkolok nektek, mikorra varod a babot? Es mar tudod-e, hogy kislany vagy kisfiu? Kép

Udv mindenkinek,
Eli
eli
 
 


Sziasztok!Kép
Adri!Látom nem vagyok vagy voltam egyedül ezzel a problémával.De mostmár nemsokára célegyenesban leszel...és minden rendben lesz...képzeld most mesélte a barátnőm hogy egy volt osztálytársa a mi JÓSÁGOS Pálmai dokinknál szült és az egekeig magasztalta őt Képott volt vele végig a szülésnél
biztosan nálad is igy lesz...hidd el én is sokat adtam volna ha nála szülhettem volna ....lehet hogy nem lenne ennyi kellemetlen emlékemKép
Mikorra vagy kiirva?már nincs sok hátra.
Én egyik fiút sem tudtam végig kihordani 38,37,36 hétre születtekKép

Eli!Kép
Neked is gyógyulást!Pihenj sokat.Most ebben a csúnya időben nem is lehet mást tenniKép
Bár a fiaim ma olyan rosszak hogy el megyek világgáKépnem lehet kimenni ennél rosszabb dolog nem érhet három rosszcsont kislegényt-
Szép Napot Mindenkinek.üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

Még pénteken írtam nektek, de a rendszer valamiért letiltott, s csak most enged újra csevegnem. Még jó, hogy egy korábbi esetből tanulva (amikor elszállt egy hosszúra nyúlt levelem), a küldés előtt mindig kimentem a megírt levelemet, így be tudom ide másolni, s nem kell újra megírni. Íme:

Sziasztok!

Mircike!
Egyben vagy még? Attól én is tartok egy kicsit, hogy elvesztem az önkontrollomat a szülés alatt, s hisztis leszek, de megpróbálok úgy gondolni az egészre, hogy nem így fog alakulni.
Nekem a dokim ajánlotta, hogyha a vajúdás elhúzódna, inkább javasolni fogja az EDA-t, hogy a kitolási szakaszra maradjon elég erőm, s együtt tudjak majd működni a Babóval.

Csipi70!
Tényleg nagyon gyorsan telik az idő. Számunkra is nagyon furcsa, hogy elrepült ez a kilenc hónapunk. Éphogy beleszoktam a pocakos létbe, lassan kezünkben lesz a Babócánk, s elkezdődik egy újabb életszakaszunk.
Sovi továbbra is nagyon jó fej. A papájáról nem tudok semmit, nem szokott róla mesélni. Azt hiszem most inkább elmennék minden nap rákszűrésre, ha belegondolok a szülés egyenlőre ismeretlen történéseibe. Mondjuk én sose paráztam a rákszűréstől. Sovi mindig gondoskodott róla, hogy végigröhögjem az egészet. Remélem a szüléssel is így leszünk :-)

Eli!
Sajna nem tudok a témádhoz hozzászólni. Bár én is voltam beteg a terhesség elején, de nem fajult el addig a dolog, hogy antibiotikumot kellett volna szednem. Mindenesetre én is félnék beszedni. De tudok olyanról, aki szedet antibotikumot az első trimeszterben, s nem okozott semmi gondot. A dokid biztos, mérlegelt, hogy melyik a jobb megoldás ha tovább betegeskedsz, vagy hogy egy antibiotikum kezeléssel gyorsabban túl vagy rajta, s nem lesz nagyobb gond belőle.

Üdv mindenkinek: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


SziasztokKép

Május 28-ra vagyok kiírva, és a picink kisfiú,bár sokáig titkolta nemiségétKép
Már 12 éves korom óta tudom, hogy Richárd lesz, szóval a névválasztással nem volt gondunk, persze az is számított, hogy a férjem nevéhez is passzol,és neki is nagyon tetszikKép.

Kép
Vera, nekem is megígérte, hogy végig velem lesz szüléskorKép, férjemet, meg feleskettem,hogy akár hogy parizok ne adjanak Eda-t. Majd megprobalok "viselkedni", bar konnyu elore ilyeneket kijelenteni.
A dokinkban teljesen megbízok, inkább magamban nemKép
Szerintem én is hamarabb fogok szülni-
Az éjszakák eléggé nagy harcokkal zajlanak, a fiatal emberem Kép keresztbe alszik el a pocimban, majd általában 3-kor "rájön", hogy mégsem kényelmes már annyira ez a pozició neki,és kb. 1 órán át táncol, mire megtalálja.
Hál Istennek mozgékony, és nem nagyon kell még számolnom a magzatmozgásokatKép
Most is non-stop mocorogKép
Előre látom,hogy el fogom kapatni.

Eli!
Szorítok értettek,de az a legfontosabb, hogy a babád érezze, hogy TE nyugodt vagy.
Láttam a spektrumon egy érdekes filmet a magzati "gondolkozásról". Ott megfigyelték, hogy hogyan reagálnak a pocaklakók, a kismamákat ért stressz helyzetekre. Szóval tényleg fő a nyugalom, mert az a lehető legjobb a picidnek,ha téged is nyugodtnak érez.
Sokkal brutálabb esetekről is hallottam mint a tiéd,és nekik is egészséges lett a babájuk/végig többszöri gyógyszeres kezelés+baleset/, szóval szegény lányra tényleg rá járt a rúd-
A másik bíznod kell a dokidban.Ő felelős a döntéseiért,és nem hiszem,hogy feleslegesen kockáztatná a babádat.
Azt is megértem,hogy félsz,ki ne féltené a picijét hasonló helyzetben./Én is bevéreztem a picinkkel , és eléggé rémes volt./
Minden jót
Adri
adler75
 
 


Az antibiotikumok jó része egyáltalán nem árt a babának. Terheseknek általában valamilyen penicillint írnak fel, ami békén hagyja a magzatot, csak a bacikat nyírja ki. (Csak nem gondoljátok komolyan, hogy egy orvos olyan gyógyszert rendel, ami árthat a babának?!) A betegség, a fertözés sokkal veszélyesebb (de a lázat is azért kell terhesen csillapítani, mert nagyobb bajt okozhat, mint a lázcsillapító). Nem igazán értem, miért nem kérdezitek meg a dokitokat bátran, ha ilyesmitöl tartotok, bizonyára megnyugtató választ kapnátok. De pl van teratológiai tanácsadás is valahol, a Kismamában benne a telefonszám, ök is megmondják mit vehetsz be.
moncaberta
 
 


Szia Adri!KépIsmerős hogy a kislegény focizik a hasamban... én sem aludtam szinte semmit az utolsó időben...nem kellett számolnom a magzatmozgásokatKép
Az nagyon jó ha a kismama maximálisan megbízik az orvosábanKépa szülés alatt pedig eszedbe ne jusson viselkedni....senki nem várja ezt el tőled...ha kell akkor ki kell magadból mondani a fájdalmat akár hangosan isKépAz EDa-ról annyit hogy nekem nagyon bevált...de nem vagyunk egyformák.
Holnap CTG-re mégy remélem irsz majd hogy mi voltKép
Üdv.Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera!

Hogy Ctg-re megyek-e azt nem tudom,mert a dokink 16-kor vár minket,és a többiek leírásából az derül ki, hogy az csak 12-ig van.
Kenetvétel mindenesetre lesz.
Végre valahára talán szülészelőkészítőre is el tudok jutni.
Már számolom vissza fele a perceket-
Minden jót nektek
Adri
adler75
 
 


Szia Adri!szerintem ha mentek délután akkor ha nincs szülés bevisz benneteket a doki a szülőszobára és csinálnak neked egy CTG-t nekem is igy volt.
Nektek is minden jót.Képés irj mi volt akár mailben is .
Pusz:Vera
Üdv.a dokinknakKép

Kép
Kép
vera70
 
 


Sziasztok!

A 32. hétben járok és mostantól járnék el a szülés előkészítőre. Jól tudom, hogy keddenként du. öt órától tartják a szülészet könyvtárában (az hányadik emeleten van)? Tudja valamelyikőtök, hogy mi lesz a mai téma és hogy körülbelül meddig tart egy előadás?
Köszi előre is,
Judit
naju
 
 


Szia Judit!

Az I.emeleten van a könyvtár.Én is ma megyek először, így nem tudom a témát. Az előadások kb. egy órásak.

Szia Vera!

Jó, ha ctg is lesz.Remélem minden oké odabennt Ricsivel.Majd megírom mi volt.

Adri
adler75
 
 


Sziasztok!

A mai téma: Szoptatás.
Mimár végig jártuk a tanfolyit, de nektek jó szórakozást! Ha a technika is úgy akarja, videózni is fogtok.

Mi holnap megyünk először CTG-re (legalábbis a Jánosba), s kenetvételre.
Babó néha úgy befeszít, hogy sziszegek, s éjszakánként még mindig kínlódok az alvással.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,
Mi tegnap voltunk elöször CTG-n. Szinte futószalagon mennek ki-be a kismamák. A kenetvétel meg gyorsan megvan.
Hogy van mindenki?
Timtom,
Tegnap óta beálltam a délutánni alvásra mert éjjel nekem se a legjobb. A pici imádja a térdét (vagy könyökét?) mutogatni Kép
Sokan mondják, hogy használjam ki, mert miután megszületik ennyit se fogok aludni.
Kitartást mindenkinek!
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Érdeklődni szeretnétek Tőletek, hogy Dr. Lintner vállal-e szüléslevezetést? Nagyon szimpatikus nekem, és ha vállal kismamákat, akkor szeretnék majd Hozzá járni. Ha bárki tudna Róla írni nekem, azt nagyon megköszönném. Akár e-mailben is. (valucky@citromail.hu)
valucky
 
 


Sziasztok!

Engem is letiltott egyszer a rendszer,és nem mentettem előtte, úgyhogy írhatok újra.
TimTom!

Ha jól emlékszem akartál privát e-mailt is írni Sovival kapcsolatban. Van e-mail címem, de inkább megtartanám a névtelenségemet. Ha megírod ide a Te címed, akkor írok Neked.

Egyébként jól vagyunk. Ez a kislány kisebb étvágyú, mint a testvérei, állandóan ezen izgatom magam. A másik kettő heti 20-25 dkg-t hízott, Ő 10 -20 dkg-t. Örülök, ha négyóránként megéhezik. Nagyon jó gyerek, egy szavam sem lehet.

Na megyek szoptatni (így 4,5 óra elteltével már aktuális).

SZiasztok

Memami
memami
 
 


Sziasztok!
Megtörtént a második CTG-nk, s a kenetvétel. Minden rendben. A méhszáj zárva, s a CTG-m fájásgörbéje is teljesen sima. Babó jól érzi magát odabent. A CTG számára unalmasnak bizonyult, mert egy idő után megunta, s elkezdett reklamálni, hogy neki ebből elege van. Össze-vissza mocorgot, alig tudtuk újra meglelni a szívhangját. Az éjszakai nemalvásos panaszomra annyi választ kaptam, hogy hát ez bizony így van az utolsó hónapban. Aludjak nappal. :-)

Memami!
Mindenki másmilyen. A lényeg, hogy ha lassan is, de gyarapszik a leányzó.
Címem a következő: honfit@freemail.hu

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Valucky!
A Lintner vállal szüléseket.Én két és fél éve szültem nála.
Nagyon szeretem őt,szerintem nagyon jó szülész és nőgyógyász.
A terhesgondozás során minden kérdésre válaszol,megnyugtat,magyaráz.Nem az a babusgatós fajta de nagyon kedves.Szereti a kismamákat.
A természetesség híve,nem sietetti a szülést túlhordás során sem.Ilyen esetben ha minden oké akkor kivárja a 12-14 napot is.
A szülésnél nagyon kedves,nem vezeti hanem kiséri.Hagyja hogy minden a baba-mama tempójában haladjon.Nem az a mama lába közé állós és dirigálos tipus.
A szülésem alatt mellettem állt,fogta a kezem,és hagyta hogy én érezzem mikor kell nyomnom.Közben a férjemnek magyarázta mikor mi történik.
A gondozásra járhatsz hozzá a kórházba,itt nincs tarifája,annyit adsz amenyit gondolsz.Már ha adsz neki,mert pénz nélkül is ua.olyan jó ellátásban részesülsz.A magánrendelőjében az idei árakat már nem tudom,tavaly 5-6 ezer volt egy vizit.
Az uh.-t szereti a kórházban elvégeztetni,mert a kollégája nagyon jó szonográfus.

Most hirtelen ezek jutottak eszembe,ha van kérdésed akkor szívesen válaszolok azokra is.

dobolyka
dobolyka
 
 


Köszönöm szépen a gyors választ!

Azt szeretném még kérdezni, hogy ha az első azülésem császár volt, akkor engedi megpróbálni a hüvelyi úton történő szülést vagy automatikusan császároz? Az az igazság, hogy a mostani orvosommal ez az egy bajom van.
valucky
 
 


Nekem is az első szülésem császár volt,ő a harmadik orvos aki nem mondott nemet a hüvelyi szülésre.Kép
Nem fog mindenféle hegvastagsággal riogatni,ha megy megy,de ha nem akkor intézkedik.
Nagyon nagy szerepe van abban hogy a szülésem nagyon szép emlékként maradt meg bennem.
Ráadásul 12 nappal engedte tovább hordani a lányomat,nem akarta kikényszeríteni belőlem csak azért mert az előző csaszi volt.
Így is rá kellett segíteni egy kicsit hogy beinduljon,de onnan pikk-pakk megvolt a lány.
Végig nagyon vigyázott ránk.
Nagyon aranyos volt amikor azt mondta hogy egy ilyen szülés számára mindig olyan mintha az első önálló szülését vezetné le.
dobolyka
 
 


Sziasztok!
Kicsit lehet, hogy szétszórt leszek.
Már itthon vagyunk a kisfiammal Kép
Majd egyszercsak írok, mert nincs sok időm összeszedni a gondolataimat. Röviden annyit, hogy első szülés, az otthoni fájások négy percesen indultak este hatkor, este nyolcra értünk be, és este 11-kor megvolt a baba. Az orvosom (Balog főorvos) egy tündér volt, a szülésznő (Anikó) is, a férjem pedig nélkülözhetetlen. Az orvosom végig bent volt, mellettem. Segített, amikor kell. Magyarázott és erőt adott. A baba minden gond nélkül kivárta, amíg elbénázok legalább tíz tolófájást. A leggyengébb láncszem én voltam a csapatban Kép Még jó, hogy nem is akartam Eda-t, mert nem lett volna rá idő, még a beöntésre se volt. Annyit olvastam a kitolásról, de a gyakorlatban nullának bizonyult a tudásom Kép Végül az orvosom beleszuggerálta a fejembe, hogy hol és hogyan tartsam benn a levegőt. Aztán prés. A férjem pedig papagáj módjára harsogta a fülembe, amit mondanak nekem a fájás közben. Mert egy hang se jutott el az agyamig Kép
Aztán, amikor ráéreztem (mindenki megkönnyebbülésére), akkor két fájásból kint volt. Hipp-hopp Kép
Gátmetszést, és a lepény megszületését nem is éreztem. Varrást inkább hagyjuk Kép
Szerencsére senki sem szült, úgyhogy az egyágyasban lehettem, amit aztán egyágyas kórteremre cseréltem, és a baba végig velem volt.
Mennék vissza megint ugyanoda ugyanígy szülni, csak ennyit tudok mondani. Nagyon jó élmény volt. A kisfiam pedig egy tündér.
Megyek, eszem valamit, vagy inkább ledőlök. Ha kérdés van, és tudok információval szolgálni, akkor egyszercsak jövök és mesélek még.
Sziasztok. És mindenkinek sok-sok kitartást. Gyakoroljátok (valahogy) a levegőzést Kép És az utolsó hetekben csináljatok sok fotót a nagy pocakotokról. Olyan fura nélküle... Kép
mircike
 
 


Kedves Mircike!

Gratulálunk a Legényhez, s a gyors szüléshez. Sejtettem, hogy már babáztok, ugyanis nagyon eltűntél. Dejó nektek! Mi még izgulhatunk két hetet (márha betartja a kiírt időpontot Babónk). Remélem hasonlóan jó élményekkel fogunk mi is hazatérni. A levegővételi technikákat, nomeg a lazítást próbáltuk már gyakorolni, de eddig mindig elröhögtük a dolgot. Azért itt van a fejünkben, hogy mikor hogyan kell majd szuszogni, s remélem az adott pillanatban menni is fog. A kitolási szakasztól én is tartok egy kicsit, hogy hanyadik próbálkozásnál fogok ráérezni a jó technikára. Mi volt a titka? Emlékszel rá? Ittál málnalevélteát? Azért voltatok meg ilyen gyorsan?
Van feltehető képetek a Legényről?
Van elég tejcsid?

Mégegyszer gratula nektek, s jó egészséget!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom!

Gyorsan van két percem és válaszolok Kép
Nem ittam málnalevél teát.
A lényeg a kitolásnál az volt, hogy amikor beszívom a levegőt, akkor a rekeszizommal meg kell tartani, és ott tartani, és préselni lefelé. Ez volt a titok. A rekeszizom. Amíg odáig nem vettem be a levegőt, addit végig az arcomba fújtam vissza, és nulla volt a kitolás ereje. És fájt is minden. Ahogy bent tudtam tartani, máris ment minden könnyedén. És az már nagyon jó érzés!!! A fájás már nem is fáj, csak tolni kell. Amikor azt mondják, hogy engedd ki, akkor ki kell engedni, gyorsan új levegőt, és ugyanúgy előlről.
Szerencsére van tejem. Mivel végig velem volt a baba folyamatosan szoptattam, az előtejből, egész nap. A négy nap alatt semmit sem aludtam szinte Kép Vagy a gát fájt, vagy a derekam, vagy a picivel foglalkoztam, de megérte, mert amikor beindult a tej, akkor már ügyesen szopizott, és sokat. Bevittem az Avent mellszívót, és a tej beindulása után azonnal lefejtem, így nem is gyulladt be.
Mindenkinek tanácsolom ezt. Nekem is egy barátnőm mondta, szülés előtt, és nagyon hálás vagyok neki azért, hogy az első heteket nem a gyulladt mellemmel kell végigélnem.
A képekhez még a papa hozzájárulását is beszerzem, mert ő egy kicsit szégyenlős Kép Ugyanis rá hasonlít nagyon Kép

Mindenkinek sok-sok erőt kívánok!
mircike
 
 


Szia Mircike!

Köszönöm válaszodat, s megpróbálom majd a kezdettől alkalmazni a levegőtechnikát, amit leírtál.

Jó hétvégét mindenkinek!

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Gratulálok a gyors szüléshez és főleg a Babádhoz, Mircike!

Mindenkinek hasonló gyors és sikeres szülést kívánok!!! Magamnak is KépKép
Mi ápr.25-re vagyunk kiírva, semmi jel nincs egyenlőre, leszámítva a jóslókat, amik mindig elmúlnak egy kád meleg víztőlKép
Miután első babámat várom, gőzöm nincs, milyen típusú fájdalmakra "várok" annyira, bár mensi görcsökben nagyon otthon vagyok, mert mindig iszonyúan szenvedtem. De már elfelejtettem, milyen!!!! Nem hiányzott az elmúlt hónapokban, ész idő múlása felejthetővé is tette őket.

Hétfőn jön a 3. CTG, remélem szép nagy dombocskákat láthatok majd...

Drukkolok mindenkinek!!!
Üdv
andiska
 
 


Szia Andiska!

Mit mutatott a mai CTG-d? Voltak dombocskák? Voltatok Uh-n is?
Mi holnap megyünk szintén a harmadik CTG-re, s Uh-ra.
A fájdalmakkal én is így vagyok. Anno (de rég is volt --> de nagyon nem hiányoznak) én is megszenvedtem minden mensimet. Szombaton kétszer éreztem valami hasonló feszülést a hasam aljában, de azóta semmi. Most akkor mik voltak ezek? Már jósló fájásnak kell őket tekintenem őket? S ha igen, akkor mennyire előzik meg a rendszeres fájásokat?

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Valucky,

Mi 3 hete szültünk a Lintnernél és csak jókat tudok mondani Róla (hasonlóan Dobolykához). Jó fej (elég laza) és nagyon jó orvos. Szóval jó szívvel ajánlom Neked!

Üdv,
kisgömböc
kisgömböc
 
 


Halihó!

Timtom!
Voltam ma CTG-n, hát alakulnak a dombocskák, de sajna még tök zárt a méhszáj, C1000-es. Tehát megrövidült, de ki még nem nyílt.
Vasárnal de. mennem kell UH-ra a körházba, ha addig nem történik semmi, és akkor majd meglátjuk, mizujs a pocakban.
A méhszájvizsgálattól eléggé fáj ma a hasam, összehúzódásaim is vannak, de semmi rendszeresség - asszem Kép! ,
Igen, szerintem Te is jósolgatsz, nekem ez a technikám, ha nem tudom mire vélni a dolgot, elhúzok fürdeni. Beáztatom magam a forró kádba és ha elmúlik, egyértelmű. Kép
Ha erősödne, vigyorognék...KépKépKép egy darabig legalábbis!

Egyenlőre ennyi van velünk, várom a továbbiakat...
andiska
 
 


Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, az az igazság, hogy a kisbabámnak most kezdődött a nyűgös időszaka, állandóan karban akar lenni, különben üvöltés.

Andiska: Nekem a mszájvizsgálat indította el a folyamatot. Nagyon fájt a vizsgálat után a hasam, és vérezgetni is elkezdtem, majd rá három nappal megszültem! Kép

Most már ti is a finisben vagytok, kitartás, nemsokára ti is babáztok!!!

Üdv Bálna
balna
 
 


Sziasztok,
Én is voltam CTG-n hétfön. Az egyik császáros kismama mesélte, hogy annyira tele van az osztály, hogy nem tudott leköltözni csak egy nappal késöbb.
Egyébként láttam fönt kismamákat kocsikat tologatni akik mult héten még CTG-n ültek. Remélem nemsokára én is Kép

Lehet, hogy a csütörtöki front elindít valamit?

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!
Itt a babaneten is volt rá példa (asszem Bálna?), meg egy hónapon belül az ismerőseim között is kettő, sőt én is közéjük tartozom: a CTG napján indult meg a szülés Kép
Úgyhogy mindenkinek jó CTG-ket és utána jó méhszájvizsgálatokat kívánok!!!
Másfél hete nem volt tele az osztály, lehetett válogatni a szobák között. De a héten, ha jól tudom telihold lesz Kép Kép
A menstruációs görcsökről: képzeljétek, nekem sohasem volt. Ezért amikor otthon elindultak a fájások, akkor fél órát tépelődtem, hogy ez most mi. Aztán hívtam a dokit, aztán mentünk csak be. És még az úton is azon izgultam, hogy hátha csak képzelődöm. (Bár a kanyarokban, meg előzés közben a fájás érdekes egy élmény volt, nem mondom. Kép ) Aztán mire beértünk már jól kinéztem, három-négy ujjnyira Kép (Persze az igazi fájások csak utána jöttek!)

Annyi jutott még eszembe, hogy vigyetek be mindenképpen 1-2 bodyt és rugit a babának, mert ha egész nap veletek lesz, és ki kell cserélni valamiért a kórházit, akkor jól fog jönni. Például vagányan tisztába tettem első nap, aztán teljes ruhacsere lett belőle Kép A fiúknál a pisilés ideje és iránya elég kiszámíthatatlan dolog Kép
Abszolút első babás vagyok, sose volt még kezemben pici, és sajnos az anyukám már nem él, hogy segítsen... De igyekszem iszonyú kreatív lenni Kép Kép Szerintem eddig tökjó vagyok Kép Sokat eszik és sokat alszik. És jókat fürcsizünk! És tegnap este esett le a köldökcsonk. (Amit utána is kicsit még kezelni kell, mint ma megtudtam. Mert még ilyenkor marad ott egy kis ez-az.)

Jó várakozást, jó babázást, kinek ezt, kinek azt. Drukkolok a mindennaposoknak!!!
mircike
 
 


Sziasztok!

Mircike: így van, nekem a ctg-napján történt a nagy esemény. Már jókora hegyek voltak, de még hazaengedtek, semmit se éreztem, aztán pár óra múlva mehettünk vissza!
Képzeljétek a kisbabám már átalussza az egész éjszakát, pedig még csak 9 hetes, ez azzal jár, hogy az így kihagyott éjszakai evéseket nappal pótolja be, úgyhogy másfél óránkénti evések vannak. Megkaptuk a második oltást, annyira sírt a kicsi, nekem se kellett sok, az egész rendelő összeszaladt, hogy mi történt. A következő oltásra inkább kihívom a doktornőt, hátha itthon nyugodtabb lesz!

Kismamik drukkolok nektek! 24-én lesz telihold, és hidegfrontot mondanak a hét vége felé!!!

Üdv Bálna
balna
 
 


Sziasztok,
Bálna,
Szerencsés vagy, hogy azért éjszaka tudsz pihenni!

Érdekelne, hogy szabad- e zenét bevinni a szülöszobába és milyen formában? Gondolkozunk azon, hogy ezt kiprobálnánk.
Mely szobákhoz tartozik saját fürdöszoba?

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Pepa: én úgy tudom, hogy zenét csak az egyágyas szülőszobára lehet bevinni, mert ott egyedül vagy. Én kint voltam a ,,csoportos vajúdóban,, , ott a sláger rádió szólt! Szerintem vigyél magaddal cd-t helyet nem foglal, aztán majd kiderül!

Bálna
balna
 
 


Szia Pepa!
Az egyágyas szülőszobában van egy kis mini-hifi. A cd tényleg jó ötlet. A hármas szülőszobában valóban szólt valami, onnan tudom, hogy a babákat oda viszik fürdetni, és a papával várakozni, amíg a mamát stoppolják. A férjem jól levideózta amíg a baba ott várt, és a felvételen szól valami zene a háttérben.
Amúgy szerintem nagyon rugalmasak. A szülésznéni megnézte nekem, hogy melyik szoba üres, amíg én fájogattam az elején. Aztán kiment a férjemmel, és kiválasztották az egyágyas zuhanyzóst (nem ikeás volt, 5000 pénz). Én addig bent jól elvoltam Kép A zuhanyzós szobaszámokat sajna nem tudom, de ha már ott vagy, úgyis kiderül és a férjed addig be is tud pakolni. A külön szülőszobai szatyor ezért is praktikus Kép De pl. a saját hálóinget én csak másnap vettem fel, mert a szülés után kaptam még egy kórházit, és abban tolt be a szülésznő a kórterembe. Aztán a reggeli első zuhanyig az volt rajtam.
M.
mircike
 
 


Szia Mircike, Bálna

Köszi a gyors válaszokat! Remélem nekünk is lesz majd lehetöség választani és nme lesznek túl sokan.
Jó babázást nektek!
Pepa
 


Sziasztok!

Eszeveszetten repül az idő! Tegnap ismét CTG-n voltunk, meg Uh-on.

A CTG-n minden rendben, továbbra sem mutatja Babó annek jelét, hogy megunta volna a dolgot odabent. A CTG felénél sikerült tüsszentenem egyet, s ettől elkezdett csuklani, s ez bezavarta a gépet, de az eleje értékelhető volt.

Az Uh-on kiderültek a tények. Azzal kezdődött, hogy megkérdezték:
- Hányadik hétben járunk?
- 38.
- Pedig ez a pocak akár 42 is kinéz.
Uh közben:
- Első gyerek?
- Igen.
- Hát, elsőre egy kisebb gyereket is összehozhattak volna.
- Miért mekkora?
- A fejmérete alapján elérheti majd a 4 kg-ot is, egyéb méretei alapján 3,5 kg-ra saccolható.

Szóval a feje nagy, azaz megkínozhatjuk egymást, mire kibújik.
A dokim sem vígasztalt: "Hát nem lesz könnyű, de megoldjuk. Hízlalni már nem kéne a Picurt, s ha úgy vesszük akár már ki is bújhatna."

De hát Babónk ennek semmi jelét nem mutatja. Aztán ki tudja. Gondol egyet, s mehetünk. Most már biztos bika lesz. Kiváncsi vagyok a vasárnapi telihold milyen hatással lesz ránk.

Amin csodálkoztam, az az, hogy a méhszájam nyitottságára most nem volt kiváncsi a dokim. Mondjuk, nem hiányzott a turkálás, ha jobban belegondolok.

Pepa!
Mindkét szülőszobára lehet cd-t vinni. Annyi van, hogyha a hármasba kerülsz, akkor egyeztetni kell a többi kismamival, s papival, hogy egyetértenek e az általad választott stílussal.
Tudtom szerint az alapítványi szobákhoz van külön, szobán belül fürdő.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok,
Szombaton kezdem a 39. hetet és rég voltam ultrahangon. Fogalmam sincs mekkora lehet. Igazábol érzem, hogy már nem férünk el és jó lenne ha hamarosan elindulna kifele.
Timtom
Hétfön 36 percet ültem a CTG-hez kötve mert ahogy méréni keztek szegénykém csuklással reagált. Általában ez csak 5-10 percig tart de most biztos volt 20.
Egyébként nagyon nehéz megfelelö zenét találni. Lehet, hogy halálra idegesít a fájdalmak alatt.

Üdv mindenkinek
Pepa
Pepa
 


Szia Pepa!

Hát a zenével kapcsolatban én is gondban vagyok. Tényleg nehéz eldönteni, mi lesz az a stílus, tempó ..., amit az adott pillanatban szívesen hallgatnék. Első nekifutásra relaxációs cd-ket szedtem össze, aztán rájöttem, hogy ha hosszabb ideig leszünk a szülőszobán, akkor unalmassá válhat a madárcsicsergés és a vízcsobogás(bár néha kifejezetten jól esik). Így bekerült egy pár mozgalmasabb zenei irányzat, de ezeket meg nem igazán tudom elképzelni, hogy passzolnának majd a szülés meghitt pillanataihoz. Így passz, hogy mi fog nálunk szólni. Márha lesz rá lehetőségünk, s kedvünk. Azt hiszem ezt az adott helyzet fogja eldönteni. Lehet, hogy marad a rádió, ami vegyesen szolgáltat különböző stílusokat. Aztán ha sikerül megvalósítani, hogy a fájások között relaxálni tudjak, jöhetnek a madarak:-)

Párom ma és holnap vidéken van (s ráadásul elég messze), úgyogy jó lenne, ha Babó nem most szeretne kibújni. Mindenesetre a riadólánc biztosítva van, ha mégis menni kell. Csak éppenséggel azon izgulnék, hogy felér-e Apuci Babó érkeztére, hisz az alpaelképzelésünk az az, hogy bent lesz Ő is a szülésnél.
Szóval ha lehet, akkor én most még nem szeretnék szülni.

Üdv mindenkinek, s kitartás!

Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Szia Timtom,
Én már attol ideges vagyok , hogy a férjem a város másik végén dolgozik. Igy is mindig rácsörgök, hogy tudjam elérhetö. Mire elidulna munkábol és átérnénk a korházba már felérne egy vidéki úttal.
Hmm..vizcsobogás. Ez eszembe se jutott. A babó miatt 4szer járok ki éjszaka, bár vajudás alatt biztos nem lesz ilyen hatása Kép. Szerintem is a több variáció a jó, ott majd érzed , hogy mi jön be.
Remélem a párod nem vándorol messze amig nncs meg a babátok. Sokan mondják, hogy az apuka pótolhatatlan szülésnél.

Üdv
Pepa
Pepa
 


Szia Vera!

Voltam kedden ctg-en, de csak azért mert a dokink volt olyan figyelmes, és megkérdezte,hogy miért fogom a pocakom. A ctg-en derült ki,hogy 3 perces rendszeres fájásaim voltak/jóslóak/.Szóval tíz napot most a kórházba töltöttünk. Adaptációra hazaengedtek, és vasárnap megyek vissza kontrollra.Nagyon aranyos volt a dokink, napjában többször benézett hozzánkKép, már a mosolya is gyógyítólag hat az emberre.-
Majd megírom,hogy mi volt-
Ma már a 35.-ik hetet töltöttük,még egy hetet kell kivárjon a picink.
Remélem ti jól vagytok.
Mindenkinek sok sikert a szüléshez, főleg azoknak akik először várnak babót-
Több anyukát is láttam kijönni mosolyogva a szülőszobábólKép.
Adri
adler75
 
 


Szia Adri!Szinte volt egy ilyen érzésem hogy azért nem irsz mert benn kellett maradni a kórházban ...a doki szeme mindent látKépmostmár minden rendben lesz én is a 36 hétre szültem és semmi probléma nem voltKépvigyázz magatokra és bizd magad a dokiraKép
Nálunk is vannak sajnos problémák de itt nem irnám leKéphosszú lenne.

Irhatsz az e-mailemre .
Puszi Nektek:Vera

Kép
Kép
vera70
 
 


Szia Vera!
Voltam a dokinknál, és minden rendben.
Nagyon aranyos volt, még a szülőszobát is megmutatta nekünk.
Pénteken kell visszamenjünk.
Az e-mail címem adler25@freemail.hu
Remélem már megoldódtak a problémáid.
Várom a leveled
Addig is minden jót nektek ,megyek vissza feküdniKép-
Puszi Adri
adler75
 
 


Sziasztok!

Adler75!
Remélem egyben vagytok még!

Pepa!
Ti éreztetek valamit a teliholdból?
Mert a mi Babónk fütyült rá és a frontokra. Köszöni szépen, Ő nagyon jól érzi magát odabent. S nincs igaza? Ilyen pocsék időben ki szeretné meglátni a napvilágot. Napvilágot? Nam is látjuk a Napot! Pedig tegnap milyen szép idő volt?
Szerdán újra CTG, ha addig semmi nekiindulás. Remélem nem kell majd befeküdnöm, ha túl leszek a kiírt időponton. Inkább ingázok naponta a kórházhoz a CTG-kre.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Timtom!

Szia, most jövök CTGröl. Szép nagy görbék de a doki mondta, hogy valoszinü van még egy hét ( vagyis ezen a héten nem hiszi, hogy elindulna kifele. Aztán csütörtökre jó meleget mond..hátha, már türelmetlen vagyok és lassan telik az idö.
Befeküdni én se szeretnék! Biztos mindketten túl leszünk rajta mire ez szóba kerül.
Nem is tudtam, hogy telihold van. Málnalevél teát iszol?

Üdv
Pepa
Pepa
 


Sziasztok!

Már jó régen nem jártam erre. Gratulálok az újszülött picikhez jó egészséget nekik és persze az anyukáknak is!

Mi túl vagyunk a naggyal a bárányhimlön. A kicsi nem kapta el mert még védett általam.
Bálna, irigyellek az éjszaka miatt. Mi még mindig 2x kelünk. Tapasztalt anyukák: Ti mikor szoktattátok le a babát az éjszakai szopizásról? Mi volt a módszer? Viz?
Most vhogy nem akarnék 1,5 évet várni az első nyugis éjszakáig.

Üdv. Bog75
Kép

Ezek vagyunk mi. (Csani)Bani bébi és én.
bog75
 
 


Sziasztok!

Ahogy elnézem a rendszer lenyelt egy pár levelet.

Bog75!
Mekkorák, s milyen tündériek vagytok már! Kicsit irigyellek, hogy ti a szopiztatások miatt nem tutok aludni. Én jelenleg még a pocakom miatt, de remélhetőleg már nem sokára kint lesz Babócánk.

Pepa!
Hogy vagytok? Még egyben? Vagy hatottak a frontok?

A tegnapi CTG-nk ismét nem mutatott semmi készülődést. Pocak fönnt, s ezerrel mocorog.
Mivel szombaton letelik hivatalosan az időnk, vasárnap kell megjelennem ismételten a kórházban, egy nagyobb vizitre. Méhszáj vizsgálat, Uh, CTG s hasonló finomságok. Elvileg két héttel engedik túlhordani Babót, de egy hét túlhordásnál konzíliumot kér a doki, hogy érdemes-e várni még, vagy inkább a megindítás mellett döntenek. Ezt az egyet nem szeretném. Úgyhogy beszélek Babóval, hogy jó lenne, ha túl is csúszunk a szombaton, akkor is csak egy héttel. Kicsit tartok a vasárnapi vizsgálattól, hisz ilyenkor kellően meg szokták nézni, azaz piszkálni a dokik a méhszájat, hátha attól beindul a folyamat. Hát majd kiderül. Mindenesetre ma a CTG-n segétkező asszisztens jegyezte meg, hogy nem semmi mekkora a pocakom. S amikor mondtam neki, hogy nem csak a pocak, hanem a gyerek is méretes, sajnálkozott, hogy akkor kitartást s erőt kíván a szüléshez, mert nem lesz egyszerű.
Mindenesetre tegnap este pszichésen már nagyon szülni akartam, de semmi.

Üdv: Timtom

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Mi ma töltöttük a 8. hónapot.
Büszke vagyok Ricsire, hogy eddig bennt maradt.
Még két nap és 36 hetesek leszünk-
Kép
Nekem is azt mondták a babámra, hogy hatalmas, mind kobakra, mind termettre,és azt is mondták, hogy arányosan /már a 33 és fél hetesen/, szóval lehet hogy nem lesz könnyű szülésem.
Én csak a picimet féltem,hogy majd bénázok egy sort mire megszülöm.
Mindenkinek jó egészséget és kitartást a szüléshez.
A már megszületett babákhoz gratullálok.-
ADri
adler75
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?