Új privát üzeneted érkezett!

Clipartból, ami a winfos beépített része, lehet beszúrni, nem tudom hogy, azt hiszem, a próbafelület vagy valami ilyesmi című topikban említik.

Nekem nincs telepítve elvből, de szerintem bármilyen képfájlt be lehetne tenni.

Próbálok is, csak megkeresem, amit akarok Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Itten van e!

[img]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/clipart/f:/Photos/Képek/Buláj/reheges.jpg.gif[/img]

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, de jó, nem is működik Kép

Mind1, mentem főzni tényleg!

Pásztok!

Sisotris
14-1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hun Kép

Kép

Kép
prüntyi

No én meg megyek haza, este rátok nézek!

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Megjöttem a masszázsból!!!!KépKépKépKépKép
Nagyon fini volt!! És igen! kismamák is járhatnak, csak nézzétek meg jól kihez mentek!!!!!!!!Szolizni viszont nem járok mert én úgy tudom nem jó.Pedig az én bőrömre is ráférneKép
Úgy néz ki nekem is használnom kell a ctrl+C, ctrl+v kombinációját.Kép

Sziasztok!
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!
Jajj, annyit írtatok, hogy alig lehet követniKép

Sistoris:
Nem baj az izgatásKép
Annyira imádom a fagyit..hmmm.

Megann:
Köszi, de tényleg kövér vagyok.
Te meg tegyél fel képet! Én nagyon kiváncsi vagyok a pocidra! Kép

Bodza:
Köszönöm, de sajna nem csak a hasam nő.
A zsírréteg is rakódik rendesenKép

Rokica:
Nem voltam teljesen pucérKép
De igazad van! A te gyönyörű pocidat nem lehet lekőrözni!
Gratulálok!

Prüntyi:
De jó nekedKép
Nálam volt, hogy elég jól látszódott (éppen fájdogált is) szerintem be volt dagadva is. 2 szatyor a kezemben, tök szarul voltam majd elájultam és csak bámultak, hogy mikor fogok összeesni. Alig bírtam kapaszkodni. Szörnyű volt. Aki ismerősöm meglátott, rosszul lett tőlem, hogy milyen sápadt vagyok. De ilyenek az emberek.

Minimi:
Nekem is estére meg szokott ereszkedni a hasam. Sőt!
Olyan mintha már a hájtól lógna. Néha undorító.
De én azért nagyon örülök nekiKép

Nedinabp:
Neked is nagyon köszönöm!

Nemesek:
Jujj, neked nagyon szép a pocidKép
Tiszta baba!
Semmi felesleg csak a lényeg.
Az enyém is ekkora csak inkább zsírból állKép

Davallia:
KösziKép

Kép
angelani

Sziasztok!

Mea,
Mikor mész akkor uh-ra? Én már mehettem volna a héten is, de mivel Bálint elég náthás még, ezért hétfőre tettük. Nagyon nyűgi, egész nap rajtam csüng, semmi és senki nem jó neki csak én. Na azért ez igazán jó érzésKép
Szerintem most már rá kéne kérdezned, hogy mi lesz, mert már lassan a felénél tartunk. Még az is lehet, hogy egyszerre leszünk a szülészetenKép
Mész végül a szülésfelkészítőre?
Én nem járok szoliba, egyébként sem jártam, és most határozottan nem eltiltottak. A terhesség miatt a bőröm egyébként is hiperérzékeny lett. Az arcomat nem is napoztathatom, mert nagyon előjönnek a májfoltjaim. Még sétálni is úgy megyünk, hogy az arcom bekenem.

Penna,
Kevin nagyon aranyosKép
Akartam már kérdezni, szüléskor amikor bent leszel a kórházban Kevin meglátogat majd? Nekem ez most nagy dilemma, Bálint akkor lesz 18hónapos és nem tudom, hogy mit csináljak. Van aki azt mondja, hogy jobb ha nem jön, mert akkor nem kell mindig elválnun k, de van aki szerint az 5 nap elég hosszú lenne neki anya nélkül.

Kati,
Neked is szép a pocidKép
Én azt hiszem, hogy 2kg-ot híztam, csak az a bökkenő, hogy a Bálintról maradt még rajtam 6kg....

Most megyek, felébresztem Bálintot, mert így nem lesz este alvás.

Edina
18

nedinabp

Kép

Hú de sokat írtatok, alig győztem visszaolvasniKép fökétn, hogy ha kényelmesen akarok ülni a pocakkal, akkor nagyon távolra kerül a szemem a monitortólKépKép na azért látok még!

MEA!
jó, hogy írtál! Mikor mentek 4D-re? már annyira kíváncsi vagyok, hogy milyen nemű a babátok!
Akkor is barátkoznak majd a babóink, ha nem egyezik a nemükKép szerintem, amíg picikék lesznek, vagyis remélem! de tényleg jó lenne a 2 kislány!Kép másodunokatesók lesznek ugye?

A szoli tényleg nem ajánlott terhesség alatt, nehogy kijöjjenek a májfoltok! a napozás sem igen javasolt emiatt. meg ma már nem az a jótékony Dvitamin termelő napsugár van, mint régenKép hülye ózonpajzs-elvékonyodás!

elmentem szülésre-felkészítő tanfolyamra, 2000-ft, de annyira berágtam a védőnőre, hogy nem járok majd rá!!! úgyis már minden létező könyvet végigolvastam azokról a témákról amit a programban tárgyalni akarnak, ha plusszban érdekel valami, a dokimat kérdezem vagy a babanetes chaten a védőnőketKép

Mea!
fotóztok remélem! anyum annyit áradozott a babáról, hogy milyen aranyos, hogy már megesz a kíváncsiság!
olyan jó lehet ebben a szép időben babázni! mi meg fogunk sülni augusztusban! meg lehet, hogy kora ősszel is meleg lesz még, emiatt a ruhatárat elég nehéz válogatni!
a 62-es rugikból vettem 1-2 vékonyabb pamutot, de vettem vastagabb plüsst is. bár ezt a méretet majd veszek még, ha megjött a mi pöttömünkKép
csak azért vettem párat előre, hátha nagy baby lesz!

üdv mindenkinek!

ja, igen...anyóshoz tegnap utoljára elmentem kajálni, erre ma a "szokásos" toilette-program...
soha többé nem vagyok hajlandó enni a főztjéből!

sziasztok!

Zsófy
21+1
zsófy

HiKép
elmesélek még valamitKép

párommal kiakadtunk, hogy vacak a tv műsör és megnéztük az elmúlt napokban e mesetárunkatKép
pl: Némó nyomában, Dínó, OroszlánkirályKépKép
szegény először kiakadt, hogy ő nem néz mesét, de ma itt várja az oroszlánkirály 2. részét hihiKép amúgy bevallom, én isKép
zsófy

ZsófyKép
tök jók a képeid, honnan szeded őket???
Ti rokonok vagytok Meával, vagy én maradtam le valamiről?

Edina, Angelani,
köszönöm a kedvességeteket. Ezért szeretek ide járni, mert olyan sok jót kapok innenKép...

Csajok,
Teljesen ki vagyok bukva a Terry Black storyn...
Én nem értem ezt a nőt, miért potyogtatja a gyerekeket a világra? Mi a terve? Talán már a 8. kölök? HihetetlenKép
Kati
Vendég

Edina,
pont most volt az egyik Kismama újságban ez a kérdés, és a pszihomókus szerint inkább lásson minden nap, hogy tudja, hogy anya él és megvan.
Még egy (szerencsés) helyzetet tudok elképzelni: ha pl amúgy is el szokott tölteni 2-3 napokat nagyszülőknél, akkor oda kell vinni, mert akkor tényleg nem veszi észre az egészet, persze a tesó akkor is feltűnik nekiKép Kevin még sose aludt nélkülünk másnál, úgyhogy ez nálunk valszeg nem játszik, sztem minden nap behozza majd apája. Mondjuk ő "már" 27 hós lesz akkor.

Szolival kapcs azt elfelejtettem, hogy amíg terhes voltam/vagyok és szoptatok addig melltartóban vagyok.

A babanet rendelőjében ezt írta a dr:
Kérdés:
Amíg nem tudom meg biztosan, hogy terhes vagyok-e folytathatom a szoláriumozást?

Válasz:
Miért ne? A méhfenék nem- vagy koraterhes állapotban több cm-nyire van a bőrétől, káros sugárzás elvben is csak pár milliméternyire terjed le a bőrben.
Ha gyermeket vállal, akkor ehhez elsősorban jó levegő (séta, kirándulás, stb.) kell, nem a művi barnítás. Dacára annak, hogy valóban nem találkoztam koraterhességi káros hatással. Azért leégni nem szabad.

igaz, ez csak a koraterhességet írja, de nem hinném, hogy később is akármi lehet...azért még utánanézek, de mintha a Kismama újság is azt írta volna, hogy mértékkel lehet.
Napozás nyilván előnybenKép

Még ezt is találtam ugyanott (Rendelő, Várandósság, életmód)
Kérdés:
Szabad-e várandósan szoláriumozni? Valahol a neten olvastam hogy napozásnál célszerű a hasat letakarni, mert káros lehet a magzatra nézve, ha a naptól/szol-tól felmelegszik a magzatvíz.
Válasz:
Egyszerű a válasz: a terhességnek a szolárium semmit nem árt.
Érdekes a kérdése a magzatvíz felmelegedéséről. Ez ellen azonban nem úgy kell védekezni, hogy napozáskor letakarja a hasát. A lényeges a testhőmérséklet alakulása. Tehát inkább arra kell vigyázni, hogy ne túl sokáig legyen a napon, illetve pl. ne üljön forró fürdőbe. Napozáskor
a has letakarásának nincs jelentősége, a magzatvíz hőmérséklete a testfolyadékok hőmérsékletével együtt változik.
Dr. Ács Nándor

üdv
p
(15+2)
penna

halihó minenkinek!
volt mit elolvasni,te jó ég!kellett nekem így eltünni.remekül szórakoztam,pláne,hogy már komplet fotóalbuma van a topiknakKép,ha egyszer visszakapjuk a gépünket én is mutatok magamról és a lufi hasamról.
most vagyok ugyebár a 14.héten és úgy nekilódult a pocinövekedés,hogy csak na!szerintem én Góliátot szülökKép!
a cicim.....hát csajok!nekem irtó pici volt,most a párom állandóan azt figyeli,teljesen rá van indulva.kezdek gömbölyű kis menyecske lenni,vagy már az is vagyok.holnap megyek kismamajógára,majd beszámolok róla,alig várom!

én is szolizok,persze én se viszem túlzásba,de a dokim mondta,hogy lehet,sőt ajánlott,ha a kismama ettől jobban érzi magát.olvasni is ezt lehet mindenhol,én leégésvédővel fekszem be és nagyon tiszta helyre járok.
"várandósan sem kell lemondanunk a mesterséges napfényről,ha korábban rendszeresen igénybe vettük.egyetlen vizsgálat sem igazolta,hogy káros hatást gyakorolna a magzatra,a D-vitamin-képződést viszont elősegíti,s az sem közömbös,hogy a kismama jobban érzi magát,ha szép barna a bőre.aki viszont hajlamos arra,hogy foltokban barnuljon,jobban teszi,ha szülés utánra halasztja a szoláriumot."
ezt a kismama különszámából,a KILENC HÓNAPból írtam ki.....amúgy tök jó kis újság,érdemes megnézegetni.
na befejezem mára,megyek picit tévézni és aszaltgyümit nassolgatni,csók mindenkinek!
Nyúlné,14+3

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Penna,
Én is olvastam azt a cikket, de azért bizonytalankodok. Bálint még nem aludt nélkülünk sehol, de mondjuk anyuval nagyon jól elvan egész nap is akár. Szerencsére esténként már a férjem is otthon lesz lefekvéskor, ami engem nagyon megnyugtat. Na nem mintha anya nem tudná lefektetni, de Bálint néha sír esténként alvás előtt kb 5-10 percet, majd szépen elalszik. Na de tudod, milyen egy nagymama? Kép
Szerintem az igazság az, hogy én jobban fogok szenvedni az "elvonástól" Kép

Szerintem a szoli és a napozás is egyén függő. Az én bőröm már így is egész foltos...Kép

Kati,
Én is kiakadtam ezen a Terry Black histórián. Ennek a nőnek már nem lenne szabad engedni a szülést! Minek? hogy a következőt is eladja, vagy az állam nevelje? Más ember mennyit közd egy babáért, hogy legalább egy lehessen, erre itt egy nő aki sorra szüli és dobja el őket!

Megyünk fürödni, utána alszunk, vagyis csak Bálint én pedig végre azt csinálom amit akarokKép

Jut eszembe, olyan fini gyümi levest csináltam, már alig várom, hogy egy kicsit kihüljön! Kép

Szép estét!

Edina

nedinabp

Túl nagy a képméret, most nem tudom megcsinálni, de párom holnap este hazajön, megkérem szépen, és akkor én is fel tudom tenni a pocakom! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Kati, Penna, nem titok: pszichológus vagyok.

Nem igazán tudtam, mivel is jár ez, mikor 18 évesen elkezdtem az egyetemet.Utána egy darabig elvoltam, később már sejtettem, hogy talán máshova kellett volna menni, de akkor meg már úgy voltam vele, hogy megcsinálom, úgysem fogok pszichológusként dolgozni, csak lesz egy diplomám.

Mikor állást kerestem, adtam még egy esélyt, hátha megtetszik, de nem úgy lettKép.
Sajnos nagyon megterhelő, és nagyon kevés a sikerélmény is, és aránytalanul sok pénzt kell(ene)kötelező továbbképzésekre költeni (milliós nagyságrend).

Úgyhogy másfele tekintgetek.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi
hát ez szomorú, annál is inkább, mert nagy álmom volt a pályád...A tanképző után elsőre nem vettek fel, aztán lekéstem a felvételit mert parkolót kerestem (Kép) így kényelemből beiratkoztam a Külker másoddiplomására, nem volt felvételi.
De a Forgas(Társas é.), Hebb(A psz.alapkérdései), Mérei-Binet: Gylélektan máig nagy-nagy kedvenceim, évi 1-2x mindet elolvasomKép

A Gyermeklélektant amúgy minden leendő szülőnek is ajánlom!Olvasmányos, érthető, mégis szakmai. Bár erről Uxi többet tudna mondani talánKép

De vigasztaljon Uxi, hogy másoddiplomára simán fölvesznek akárhova, soxor felvételi nélkül(igaz, már csak keresztfélévre, a másikról lemaradtálKép) főleg ha akad egy nyelvvizsgád is a fiókban. Így ingyen lehet új szakmádKépKép Merre kacsingatsz amúgy?

Jó éjt
p
penna

Davallia,
édes a kis ufod!!KépKépKépKép
p
penna

Itt az ígért kép a kis 1 hetes BendirőlKép

Kép

Mea
mea

Én meg majd meghalok, annyira fáj a derekam, hogy egész éjjel csak forgolódtam, nem aludtam semmitKép
Olyan mintha beszorulna az ideg, csak folyamatosanKép
Mi lehet ez???
Eddig is fájt néha a derekam de ez most kemény....

Mea
mea

gyönyörű babák,kint és bent egyarántKép!
Mea,
lehet,hogy beszorult az ideg tényleg,csak mivel óvatosabban mozgunk nehezebben jön helyre,de ez csak egy gondolat...
na már megint szar az időKép és picit takarítanom kéne,de úúúútálok rosz időben,majd beteszek vlmi jó kis zenét,hátha beindulok!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

jaj,és 14+4!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok!

Most tudtam meg dokimtól h magas az Afp-m kicsit, nem mondta mennyi, jó mi?
Teljesen be vagyok parázva pedig tudom h sokaknál van így utána meg semmi gond.
És csak kedden megyek UH-ra 13.00-ra.

Ez egy ilyen nap.

Teljesen kivagyok, ugye nincs baja a kicsimnek?????

Mea
mea

Sziasztok!

Mea,
Ne izgulj, biztos minden rendben lesz. Tudom, könnyű mondani, de nyugodj meg. Szerintem, ha a dokid úgy gondolná, hogy gond van, akkor már előbb is behívhatott volna uh-ra.

Edina

nedinabp

ne izgulj Mea,nem lesz gond,drukkolok nagyon!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Arik vagytok!
De teljesen kiborultam, csak bőgni tudnék most....
Meg a dokim is kiborít h soha nem mond eredményt(számot).
Most már ajánljon valakit mert kiakadok tényleg!!!!!

Mea
mea

Mea,

Egyébként mit nevez a dokid magasnak? ezt azért nem ártana megtudi. Szerintem hívd vissza és kérdezz rá! Addig csak találgatni tudunk, és te meg csak idegeskedsz amit a baba is érez.

Edina

nedinabp

Jó reggelt!

Mondjatok már plz valamit erről a Terry Black ügyről, vagy egy linket, ahol van róla cikk, mert nem találtam semmit, és most már kíváncsivá tettetek! :D

Davallia, Mea!
Szép babák nagyon, enyém kb. akkora most, mint Davalliáé Kép

Mea,
nyugizz szerintem is, nem tesz jót, ha aggódsz, tessék optimistán látni a dolgokat!

Nyúlné!
Derékfájás nekem is topon van, főleg, ha valami olyat csinálok, amihez hajolnom kell, de néha csak úgy magától. Ciciügy is ugyanaz. Azelőtt "lapjával" nem láttam a tükörben, most meg jááhhj.. KépKép Alapállapotú súly/magasságot ér tudni? Enyém 45/162, és azt mondták a kedves lányok itt, hogy lehet, a testalkatom miatt fáj már most a derekam.

Sisotris
14.0

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sistoris,
a derekam nekem nem fáj,az a Mea volt,de a cici,na az én vagyok.amúgy kb.163cm/54-55kg....és ezt a kis súlyt(49ről indultam,mondjuk kórházban voltam pont és lefogytam ott),a 12 hét alatt zabáltam felKép,azóta stagnálok,de a hasam most kezdett beindulni,úgyhogy innentől rá se állok a mérlegre.
nem mondod,hogy 45 kiló vagy?és már hízással,vagy nem hízol......ne boríts kiKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

ÓÓóóóhh ... ezer bocs, tényleg, félrenéztem a két hozzászólást! Kép

Nem borítalak. Az alapsúlyom volt 45, a 10. héten voltam 50 kg, szerintem most kb. 52-53, de az első öt szerintem azért jött oly hirtelen, mert abbahagytam a napi 4-5 szál cigi szívását. Mindig ilyen alkat voltam egyébként, kis "madárcsontú", de ez családi vonás.
Na meg látszik is rendesen a hízás Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Mea,

Kerdezz ra, nyugodtan mennyi az ertek.
Bizz meg az orvosodban, szerintem tudja o mit csinal es foleg ne aggodj.
(mondom en, aki nem aludtam ket orat sem a mai vizsgalat miattKép)

Delutan lesz a nagy genetikai vizsgalatom. + talan a kis zsebi megmutatja magat ott kozepen isKépKépKép
Ugy szeretnem mar tudni, kit is hordok a pocimban.
Leirom nektek majd hetfon ha visszajottem ok?

Davallia,
Gratula

Derekam nekem is faj, bar nekem mar a hasam sulyatol is.
A kilok meg csak jonnek es jonnek, tovabbra is vizesedek, apropo
Csillam,
Te hogyan birod a somentes dietat???
Nekem nem nagyon megy. Tegnap fino borsolevest foztem es nem tudtam megenni sotlanul. Csak egy picit raktam bele.Kép
Masik topikban ramijesztettek, hogy a vizesedes a vajudas jele.Kép
Az elso terhessegemkor is vizesedtem es nem lett semmi baj, kihordtam a babat.

Nedinabp,

Nem te irtal valami olyat, hogy te annyira vizesedtel, hogy meg a venadat sem talaltak meg szuleskor?
Neked mi valt be ez ellen??

Aniko
22+2

KépKép
KépKép
aniko47

huhh,jól van!én valószínű a rengeteg hústól(csak azt ettem 3hónapig) híztam az elején ekkorát,meg a vitaminoktól...de ez így van jól,alkati dolog,meg persze odafigyelés isKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyulne,

En akkor is hizok, ha nem eszek.
Talan a sportra kellenne visszaallnom, de estere munka utan mar olyan faradt vagyok, hogy csak nyogni vagyok jo!
Raadasul a baba meg csak ezutan fog hizni, vagyis az meg tobb kiloval jarKép
En mar teljesen el vagyok keseredve.

Nemesek,
Foleg, amikor olvasom, hogy te meg csak harom kilot szedtel fel a 20. heten.
Hogyan csinalod???

Aniko
22+2

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!
Már megint jól lemaradtam.
Gyönyörűek a babás képekKép
A Terry Black ügy már engem is felizgatott.
Én nagyon lemaradtam. Látszik, hogy nem ezekkel a dolgokkal foglalkozomKép
Mert nálam a Terry Black egy meleg fickó.
Vagy keverem?
Igaz a Pápával többet foglalkoztam.
A Tv-ben is az megy most.
Háát én lassan egy hete fogyózom, de semmiKép
A levegő is belém szorul. Ez hihetetlen.
Azt hiszem, hogy én már csak a szülés után fogok csak lefogyni.
De én azt mondom, hogy inkább hízzak csak a babánk legyen egészséges!
A másik, hogy akárki akármit mond is: Fogyni könnyebb mint hízni!
Erről elmesélek nektek valamit.
Régen, 16-17 éves koromban nagyon sovány voltam.
38kg vasággyal együtt! Azt mondták az orvosok, hogy ha még lefogyok 2kg-ot a szívem nem bírja ki. Akkoriban rengeteget ettem. Még azt is mondták, hogy a kaja húz el. Ez komoly! Megettem reggelire 6db túróstáskát forrón. Én csináltam ilyen látványpékségben. Szóval őrületes 3év volt, mert 3évig szenvedtem. 2naponta kellett járnom injekciókra. Na az sem segítettt. Az (Exférjem pont ugyanígy van. Alig tud hízni pedig zabál.Nem tudtak mit csinálni vele az orvosok.)
Utána jöttek a betegségek PCO stb...és jól mghíztam. 2003-ban váltunk el. Én addigra már 65kg-t nyomtam, de rengeteget fogyóztam és még fogyasztó masszázsra is jártam! Előtte voltam 70-73kg! Márciusban elköltözött és a jelenlegi férjem mellett lefogytam. Március és szeptember között! Kb.64kg-ról 45kg-ra! Tök élveztem. Utána tavaly augusztusban megindultak a szurik a lombikhoz. Sok-sok pihenés. Beültetés után is (az első nem sikerült). Októberben újabb szurik, akkor elmaradt a beültetés. Novemberben tabletta. Decemberben szuri és 20-án beültetés. Végre Sikeres! Akkor voltam már 48-49kg. Jött a hoszzú fekvés. Nekem hosszú volt (másfél hónap). Azalatt híztam meg, pedig nem is zabáltam. Most jóinduattal 59-60kg vagyok. 160cm magas. De! Kinézek 80kg-na. Valahogy másképpen oszlik el a súly rajtam és kétszr olyan kövérnek látszom mint valójában.
Ezért is mondom mindenkinek:
Majd lefogyunk! A baba a legfontosabb.
Már nem is érdekel a fogyókúra. De azért odafigyelek az étkezésre, hogy meglegyen minden vitamin és ne csak az Elevit.
Bocsi, hogy megint regényt írtam.
Majd egyszer írok valami értelmeset isKép

Jajj! Egy kérdés!
Múlthét pénteken 1-jén volt az AFP vérvételem.
Azt mondták, hogy 10nap múlva a dokinál lesz az eredmény. Úgy tudom, hogy a 18.hétn kell menni a "nagy UH-ra" az afp után. Én jövőhét hétfőn töltöm a 18.hetet. Remélem addigra meglesz az eredmény. Szerintetek melyik nap éremes menni?
A nemét vajon meg tudják állapítani? Nekem tutira kellene. 4D-se sajna nem tudunk menniKép
Na mind1. Befejezem a könyvetKép
Sziasztok!
Angelani
17+4

Kép
angelani

Na most megy?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A fene essen ebbe a Babanetbe, ennyi bénázás már nagyon durva!

Aki még mindig nem tud belépni, úgy tudod megoldani, hogy az eredeti nevedet újraregisztrálod, mert úgy tűnik, törölt a rendszer mindenkit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Remélem, most sikerül. Én is ismét regisztráltam magam...

Angelani,
Én a SoteII-re járok, ott akkor csinálják a nagy uh-t, ha már megvan az Afp eredmény, és azt is vinni kell, az uh előtt megnézi a doki aki a vizsgálatot végzi.

Anikó,
Igen, én írtam. Igazából a sószegény étrend segített valamelyest, de teljesen nem vitte le semmi. A baj az volt, hogy a vége felé már a vérnyomásom is emelkedett, így elég sűrűn jártunk vizsgálatra, mindig izgultam, hogy rendben legyen, mert csak akkor jöhettem haza. A sok zöldség és gyümi evés(nyers)is segít, de az én esetemben ez télen elég nehéz volt. Most könnyebb lesz, de remélem nem lesz rá szükség.
A láb felpócolása is segíthet. Vannak természetes vízhajtók is pl zsúrló tea,
Ezt találtam:
http://www.nandu.hu/Magyar/Szules/gyszfo.htm

Edina
18+1
nedina

Sziasztok!

Jah, mindenkit töröltek, bár nekem már tegnapelőtt is újra kellett regelnem...

Ráadásul egy fránya riasztó ébresztett déli szunyámból kb. fél órája, természetesen azóta bőszen qssol...

Sisotris
14.0

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Csajok!
Most őszintén, hogy raktok be képet, hogy ne a Your image here felirat legyen, hanem maga a kép?

Köszi előre is!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Angelani,
terhesen már az is klassz, ha hétről-hétre tartod a súlyod.Kép
Én nem merem leírni mennyi vagyok, csak virágnyelven körülírom: szóval már Kevin előtt is volt rajtam kb 10, vele felszedtem 20-at, és most kemény 5 kilóval vagyok kevesebb, mint amennyivel őt szültem! Kép Képzelhetitek.
De én megcéloztam ugyanazt a súlyt szülésnél, mint az elsővel.
Jelenleg az étrendem:
Reggel-délelőtt gyümi, banánból csak max 1, de amúgy bármennyi alma, narancs, alig várom az epret, barackot!
Ebédre nagy tál sali: fél fej saláta, 1 cs újhagyma, retek, paprika, ubi, paradicsom, ha van éppen valami grillezett csirke vagy főtt tojás az is beledarabolva, icipici só, az "öntet" meg pici zsírszegény túró és kefír.
Most vettem egy kis fetasajtot is (kár, hogy olyan sós, vizet tart vissza) meg zacskós sali-mixet, hogy változatosabb legyen.
Du-este sokat iszom, ha nagyon éhes vagyok 1 barna zsömlét megeszek sajttal, paradicsommal, vagy paprikával.Ja, és két pofára zabálom a savanyú káposztát, marha fini!Kép
Ezt kb 4 napja csinálom csak, de most egy kilóval kevesebbet mutat a mérleg.
Jövő 7en megyek védőnénihez meg afp-re, és remélem ugyanannyit vagy kevesebbet mér ős is mint a 10. héten.

Megyek is, és grillezek egy kis csirkemellet a holnapi salihozKépOlyan finomakat lehet csinálni, tele a piac friss zöldséggel, olyan jó, hogy itt a tavasz!KépKépKép

üdv
penna (15+3)
penna

Hanee mindjárt bokánrúg, de szeretném elpanaszolni, hogy ráálltam a mérlegre (sajnos) és igy alig 20 hetesen 5 kg-t hiztam, ami még nem lenne baj, csakhogy 77-ről kezdtem az egészet. Ami azt jelenti, hogy most 82-nél tartok. A gáz hogy ebből az 5-ből szerintem kettő az elmúlt pár hét alatt rakódott rám, azért is kezdett fájni a hátam.

Most próbálom visszafogni magam kajaügyileg. Eddig vagy émelyegtem, vagy gyomorégésem volt, vagy úgy éreztem, a baba nyomja össze a gyomromat, tehát nem volt nagyon nehéz nem túlzabálni magam. Ez most már megszűnt! Nem émelygek, nincs gyomorégésem, és meg tudok enni egy tál levest anélkül hogy dugig érezném magam (sajnos).

Gyümölcsnapozni én nem tudok, akkor kiesne a szemem az éhségtől, az tuti. Igy is kb két óránként megéhezem, és persze a munkahelyemen mit mást tudok nassolni, mint szendvicset vagy ropit. Bár általában egy kosár almát is be szoktam szerezni, az egy fokkal jobb. Ma fogtam magam, és főztem 4 tojást, hoztam joghurtot meg teljes kiőrlésű rozskenyeret, eltökélvén, hogy ha már átálltam a csecsemő kajálási gyakoriságára, akkor legalább ne ropival tömjem a fejem. Ebédre is erőt kell vennem magamon és a hús/zöldség párositást választani, pedig olyan finomakat szoktak itt főzni! Tegnap lasagne volt, aminek nem tudtam ellenállni. Hát ez a baj.

Igazából mikor elkezdtem nézegetni, hogy mit eszem, hát nem elég fehérjét vagy zöldséget, ellenben túl sok szénhidrátot. A zöldséggel bajban vagyok, hogy azt hogyan hozhatnék nassolható formában a munkahelyemre. Ötletek? A paradicsomot imádom, azt megeszem úgy mint az almát, de innentől kifújt az okosságom. Talán répát, ubit kéne szeletelni, és akkor azt tudnám ropi helyett ropogtatni. Más ötlet?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Karalábé isteni nyersen, én a karfiolt is szeretem, salinak valót feldarabolhatod, dobozban beviszed, bent öntesz rá kefírt, joghurtot, lehet rá sajtot reszelni, a tojást is bele lehet vagdalni, husikhoz meg csakis sali, semmiféle krumpli, vagy rizs.

Én erre tippelnék, ha rá lennék szorulva, mondjuk amúgy sem vagyok sem édességes, sem kenyeres hál'Istennek.

Puszapáá Kép

Wweeeeeeeee, rájöttem a tutiraaa! KépKépKépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

SZIASZTOK!

Majd felrobbantam, amikor ez a vacak nem engedte elküldeni a levelet.Nekem is újra kellett regisztrálni.

Van egy aranyos sztorim:

Férjem ma Kecskemétre készült céges ügyben és nem ment be reggel. Várja a kollegáját, hogy megérkezzen, egyszer csak telefonál, hogy kell egy nadrág is, mert colával leöntötte magát.
Nadrág előkerül, várjuk, ujabb telefon már a házunk elől. Nem tudok felmenni, mert alsógatyában vagyok. Jót nevettünk az egészen. Ezek után már csak annyi megjegyzésem volt,hogy szép lett volna, ha igazoltatják vagy defektet kap. Biztos forgalomakadály keletkezett volna a látványtól. Az lett volna még a szép cégreklám. Lehet, hogy még több ügyfelet tudnának így szerezni.

Mea!

Biztos nem lesz semmi gond, a doki tuti, hogy jelezte volna. Legyél nyugodt, manócskának is arra van szüksége.

Lányok!

Jók a pocis képek.

Ivivel most vettünk egy halom palántát, így az erkélyen majd kertészkedünk.
Kész a karalábélevesem, meg a saláta már csak a tojásos nokedlit kell megcsinálni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Ma 17 hetes Tádé.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Hali!
Én is újra regisztráltam.
Ismét "új felhasználó" lett a nevem alá írva, pedig már elértem a kezdő szintetKép.

Penna!

Még nem tudom, hova tovább.

Baba, aztán még egy, aztán még egy... Kép

Az biztos, hogy ebben a szakmában nem maradok, mert belehülyülök 5 éven belül, aztán járhatok pszichológushozKép.

Ne sajnáld, hogy nem sikerült felvételizni. A könyveket tényleg jó olvasgatni,érdekesek, hasznosak, de ez a szakma a gyakorlatban teljesen más...

Néha eszembe jut az a vad gondolat, hogy elvégzem a fogorvosi szakot, az másként úgyis megfizethetetlen(kb. egymillió Ft félévente), aztán beülök anyósom mellé a rendelőjébeKép. Kíváncsi vagyok, mi szólna...

Uxi
11+2

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Tudom, hogy nem ér ismeretlenül itt panaszkodni, de nincs senki, akivel megbeszéljem a gondjaimat, és néha úgy érzem begyogyózok. A pocaklakó pedig nem hiszem, hogy egy buggyant anyukát igényelne...
Ma összevesztünk egy picit a párommal, mivel összetörte az autót, és arra költhettük a babakocsira valót, s miután közöltem ezzel kapcsolatos nemtetszésem, megkaptam, hogy "Unlak már" Persze rögtön utána rájött, mit mondott,és kb. ezerszer bocsánatot kért, és azt mondta, hogy csak dühében mondta, nem komolyan, de annyira szarul esik, hogy el nem tudom mondani Kép
Lehet, hogy én csinálok belőle túl nagy ügyet?

Penna! Kismamiknak elvileg nem szabad fetasajtot enni. Valami bacit tartalmaz, aminek most nem jut eszembe a neve, de árthat a babának.

Uxi! Az anyóssal együtt dolgozni? Hmmm... érdekes gondolat Kép

Ildi 20+1

Kép
vrucsincá

Csak vicceltemKép.

KépKépKépKépKép
uxi

Mea!

Szerintem is azonnal hívd vissza az orvost telefonon és kerek perec mondd meg neki, hogy elmulasztotta megmondani az értéket és te mindenképp ragaszkodsz hogy megmondja!
Nem titkolhatja el!!!!
Amint sikerült beszélni vele, írd meg nekünk mit tudtál meg, nagyon izgulok érted/értekek!
Bár szerintem sincs okod aggódni!Kép
Fel a fejjel, minden rendben lesz!Kép
Az én 16+2 napi AFP 1,4MOM lett(csak infoként írom)Mondjuk egy 1,1 nek én is jobban örültem volna, mert akkor mi lesz a 16+5 napi vérvételem eredménye?

Anikó!
Nagyon szurkolok, hogy megtudjátok a baba nemétKép
Tudsz még jönni a vizsgálat után?
Kifúrja az oldalamat a kíváncsiságKépKépKép
Nem bírom ki holnapigKépKépKép

Megann 17+5

Na ezt akartam feltenni délelőtt, de nekem se hagyta, remélem mostmár hogy ujraregisztráltam, megengediKép

VurcsincáKép
Ne szomorkodj, az ember dühében sokmindent mond, nekünk is volt már hasonló, részemről hatalmas zokogás lett a vége.Össze vissza csak az történt, hogy rámutattam emberi gyarlóságára(amiből persze mindenkinke van, férfinak, nőnek egyaránt), csak az ő egójuk ezt nehezen veszi be. Pontosabban azt hogy valaki az igazat kimondja ,egyenesen a képükbe.
Azóta ha eszembe jut, fel is emlegetem a páromnak, hogy mit mondott nekemKép, pedig akkor már vagy 2. hónapos terhes voltam.
Azt hiszem őt is nagyon bántja, főleg amikor azt mondom hogy ezt soha nem fogom elfelejteni!

Én a magam részéről azon az állásponton vagyok, hogy a férfi egy külön "állatfaj" én meg vagyok a nő!Mindenkinek megvan a hibája, és ha összehasonlítom a férjemet az álatalam ismert férfiakkal, hát még így is toronymagasan a legjobbKépÉs szeretem őt, ezért mentem hozzá, ezért vállalok gyereket!
Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy nem felejtem el a szavait és ehhez mérten alakítom a jövőben elvárásaimat!És nem csak vele szemben, hanem általában minden férfivel szemben!

Kép

Kép
megann

Kép

Vrucsincá,

a kismamik alapban érzékenyebben reagálnak mindenre,
én legalábbis biztosan! én a párom kicsit is ingerült vagy nem tökéletesen kedves szavától is sírva fakadok!
hát először fura volt, de már kezdjük megszokniKép
Megértelek, az én párom is csinál olykor ilyesmit, bár már nagyon igyekszik figyelni. ház igen...a férfiak sokszor nehéz esetek! de tényleg biztosan nem direkt csinálta és amit neked mondott, azt nem gondolta komolyan!!!hidd el!
nekem ma olyat mondott pl. a párom, hogy nem hagyom levegőhöz jutni, pedig csak meg akartam kérni, hogy kicsit dörzsölje meg a fájó hátam, erre én zokogva elvonultam Kép
aztán persze jött utánnamKépKépkérte a bocsánatot, persze ez nem éppen unlak már, de engem ez is kiakasztott, én sem tudom sokszor mi van...azt hiszem túl érzékeny vagyok, de nem tudok keménykedni.
A párod is legalább bocsánatot kért!
de hát ki mondta, hogy könnyű ügy a más-állapot? kitartásKép!

Mea!
Ne izgulj, nem lesz semmi gáz, szedted a Maternát, a folsavat, biztosan nincs nyitott gerinc sem hasfal! ( a magas AFP arra utalhat)
mondok jobbat, ha magas az AFP, lehet, hogy ikrekKépKépKép!!!Mit szólnál? én kész lennék!
Drukkolok az UH-khoz!
Minél előbb szerezz másik dokit! ha a doki nem ajánl a 20. hétig sem senkit, érdeklődj, meg a Loly is segíthet, ha esetleg Vác is megfelelne, mert azt hiszem inkáb bénább kórház és szuper doki, mint fordítva!
Puszka!!!
Kép

Penna,
szerintem a Cole&Cole Feljődéslélektan könyve is szupi, meg az Atkinson!én is tanultam az egyetemen 3 évig pszichológiát, imádtam!

Nemesek,
Ha meglátok valami klassz képet, elmentem, ilyenkor meg előszedem őketKép
Mea az én unokatestvérem felesége

Uxi,
én dolgoztam együtt "anyósommal", nem ajánlom, már meséltem itt róla milyen volt... tudom, hogy csak vicceltél, azért leírtamKép

Mi ez a terry Black-es story lányok?
az nem egy transsex' pasi?

sziasztok!
Zsófy
21+2
zsófy

Vurcsincá,
Panaszkodni nyugodtan lehetKép
Nálunk is volt már hasonló, én is kiakadtam, zokogtam, megbántódtam, rosszul esett, nehezen rázódtam vissza. Ez szerintem mindenhol előfordul(tisztelet a kivételnekKép )mi érzékenyebbek vagyunk, ők nem gondolják át, hogy mit, és hogyan mondanak, ez vanKép Fel a fejjel! Kép

Ez a fetasajt dolog tényleg komoly? Én már rengeteget ettem, még a Bálinttal is, senki nem mondta...Most már lassan tényleg nem tudom, hogy mit lehet enni, és mit nem

Edina
nedina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?