Új privát üzeneted érkezett!

Ez már a csütörtöki tábla Kép
Ha valakinek nem jó az adata, szóljon...
Jóéjt.....
Minyunak és Judytnak kezem-lábam x-ben!

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!
Kép.... Egy kép a kisfiamról, ő most 15 hónapos... A nagyok már nem igazán fotózhatóak.
Poci jól van, élvezi a tavaszt.
drukk Minyunak és Judynak!!!!
letty
Letty

Sziasztok,

Manó: jó hogy jöttél, remélem maradsz is. Babazenéről Haneet kérdezd, hátha van még neki egy két felesleges CD-je... :-)) Már csak a héten dolgozol?

Zsebi és anyuja
Sygnum: nekem van egy eléggé jó kis könyvem a homeósbogyókról. és abban tényleg a csulophyllumot említik a legtöbbet. (C30) hígitásban... Idézek egy kicsit: egy olyan szer,melynek különös affinitása van a méhre. helyes minden nőnél elkedzdeni ennek a szernek a szedését a 28. héttől. Segíti a méhszáj felpuhulását és lehetővé teszi a könnyebb tágulást, megelőzve a méhszáj bármilyen merevségét. Amikor a szülés elkezdődik széintén segít, erősiti a méh tónusát, ezzel hasznosabbá teszi az összehúzódásokat. Adagolás: 30C egyet minden szombaton és minden vasárnap minden héten, amig a szülés megkezdődik, azaz egy adag bármely egymást követeő napon hetente. Oxitocinként is használható, ezért túlhordás esetén is inkább ehhez forduljunk.... Hát ennyi....

Arnica: ez csökkenti a zúzódást a szeméremtest területésn és segít csökkenteni a méhűri vérzést. Ez jó a babának is, mert neki is csökkenti a fájdalmait, tejen keresztül.

Calendula gyógykencsőcs a mell előkészítésére.

Hát ennyit a homeós bogyókról.

Márti: a tiramisu jó ötlet, bár én nem ehetek belőle. brühühü.... De gyógyulj, inkább kúráld magad és ilyesmivel tölstd az idődet, hozzál valami könnyebben elkészíthetőt.... Persze lehet, hogy ez is könnyű. sajna nem értek hozzá...

Rókica: persze ha van szülésznőd, akkor ott van melletted végig. Legalábbis az enyém úgy túűnik igy akarja. Nagyon sok függ a szülésznőn, szinte az egész.. Szóval tessék jó szülésznőt választani... Nekem nagyon rendi, már többször dumcsiztam vele és nagyon bejött.

Judyt, Minyu: drukkok tömege. Vigyzázzatok magatokra. És hajrá hajrá, hogy minél tovább bent maradjanak a kis emberkék a meleg barlangban.

Vikó: Szabi nagyon jó képű, a kiscsaj pedig nagyon édes....

Lara: én sajna nem megyek jógára, mert akkor nagyon sűrű lenne a napom, tudod délután tali. Oda nem jössz?

Gemini: ma előadásra nem jöttök a Kútvölgyibe? szülés-együttszülés... Mi megyünk. És talira jöszöl?

Lányok: annyi mindenki van, aki egyáltaln nem ír, nagoyn eltűnt.. pedig régen lelkesebb volt, mi lehet velük... Akiren, Andi18, Giggancs, és még sorolhatnám végtelen sorokban.

Bkriszta: jó hallani felőled.. most már remélem maradsz...

Kép
Kép
johanna1975

Jo reggelt mindenkinek!

Nem tudom elemkeztek-e meg ram, mar jo regen irtam. Nagyon sajnalom, de en ugy kepzeltem, hogy hazajovok es rengeteg idom lesz majd netelni, hat sajnos eddig nem volt. A lakasfelujitas minden idomet felemesztette. Kozben az egeszsegemmel is volt egy pici baj. Begyulladt husvetkor a bolcsessegfogam, az antibiotikumtol strelifertozest kaptam, de a gyulladasra nem volt jo, elkezdett rahuzodni a fulemre es az arcuregemre. A sterilfertozesre kaptam kupot, a fogamat meg a szajsebeszeten kiszedtek minimalis erzestelenitessel. Ilyet meg eletemben nem ereztem, borzaszto volt! Most penteken (holnap) megyek varratszedesre, remelem az nem fog fajni.
Babokam nagyon ugyes es aranyos. Rengeteget mozog es most mar nagyon erosekettud rugni. Penteken varratszedes elott megyek vele ultrahangra, mar varom, hogy lassam, hianyzik az elmeny. Egyetlen bajunk van, hogy egy ujnyira nyitva vagyok mar ket hete, de a doki szerint ez meg nem veszes. remelem nem nyiltam tovabb, majd holnap kiderul.
Mostmar halad a lakas a maga kis utjan, remelem lesz tobb idom feljarni a netre.

Sziasztok,
Pmama&Lilly

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok lányok!

Pipocs:
Lehet, hogy a jövő hét után megyek, azért irtam a lehet-et, mert nem néztem meg, csak emlékezetből irtam.. az előzőhöz képest hat héttel később Kép
Pénteken tali valahol?

CsMárti:
Én benne vagyok a Tiramisuevésben Kép Kép Nagyon szeretem! Szóval ha csinálsz, az szuper lenne Kép Ha más nem, én tutira segítek elpusztítani amit hozol Kép Kép

Lányok részemről is megy a drukk Minyunak is és Judytnak is. Pont tegnap jutott eszembe Judyt, hogy mi lehet vele. Én is meg vagyok döbbenve, hogy miért van ennyi "kezdődő" koraszületés nálunk? Párom azt mondta, hogy valahol olvasta, hogy a sok szmog koraszülést okozhat.. persze sokminden okozhat koraszülést, szóval fenetudja. De pl.pont ők hárman (Minyu, Judyt és Bannamari) nem voltak problémás terhesek. Úgy értem nem volt velük gond: nem görcsöltek, nem nyilt a méhszájuk eddig, stb.. Szóval le vagyok döbbenve. Lehet, hogy megkérdezem majd a dokit, hogy szerinte ez miért lehet, mert baromira kiváncsi lennék rá.

Betsy:
Hasonlóképp vagyok most én is. Lili egész nappal csöndben van, szinte nem is mocorog.. aztán amikor leszáll az este... Kép Kép Nekikezd és nem hagyja abba egészen reggelig (legalább is én néha úgy érzem). Lehet, hogy csak arra vár, hogy vízszintesbe tegyem magamat, nem tudom. De pl. most este amint lefeküdtem, hangosan bugyborékolni kezdett!!! Aztán a bal vesémmel bowlingozott.. és amikor megfordultam a másik oldalamra, akkor simán csak "ki lök nagyobbat anyu pociján"-t játszott belülről, és hullámoztatta meg megemelgette a hasamat oldalt. De nagyon okos ám! Amikor rájön, hogy megfordultam és lefele már nem tudja kinyomni a hasamat (mert ott az ágy van), akkor átmegy a másik oldalra és ott nyomkodja! Szerintem baromira tetszik neki (rájött), hogy ez mozog és nyomokdható, ráadásul visszanyomkodom néha Kép Kép
Szóval az éjszakám megint fantasztikus volt.. ha kimegyek pisilni, akkor tutira felébred és kezdi a kisded játékait előről Kép Kép Kép Néha olyan, mintha egy gonosz manó lakna a hasamban, aki direkt kibabrál velem Kép Kép Kép De imádom, mert nagyon édes..

Rita77:
Most látom, hogy egy napra vagyunk kiírva és a te lányos is Lili lesz Kép Vicces lenne, ha ennek tetjében még egy napon is születnének!

A nevekről jut eszembe: Szerintetek van értelme két nevet adni a gyereknek? Felvetettem ezt a kérdést Ákosnak, és ő azt mondta, hogy tőle adhatok két nevet a gyereknek (a Nóra lenne a másik és tetszik is neki), de szerinte fölösleges.. Én meg tanácstalan vagyok ezt illetően. Ha kapna második nevet, akkor Rudolf Liliána Nóra lenne.. hmm szerintetek?

Vanda:
Szuper a táblázat Kép
Ez a keresztbetett kezes kép nagyon klafa! Kép

Viszont lányok! Kaptam valakitől mailt a táblázathoz adatokkal: Azt ne nekem küldjétek egyelőre! Hanem Vandának. És ő majd átadja nekem ha oda kerül a sor, de majd arról szólunk.

Nekem más adatok kellenek: Nekem olyanról kellene nyilatkozni, hogy ki az, aki szeretne levelezőlistára felkerülni! És van egy másik táblázat is, de azt mindenkinek leírom külön "személyesen" mailben, ha írt nekem. a mailcímem még mindig haneekukacnemetdogponthu (ahol a kukac és a pont írásjelekKép)

Manó:
Babazene cd nálam "igényelhető" cd-kiirási áron Kép
Dobj meg egy maillel és elpostázom neked.. vagy ha eljössz érte az is jó Kép

Letty:
Tündérfajzat a kisfiad! Imádom ahogy ott röhögcsél Kép

Johanna:
Én azért azzal a bogyóval vigyáznék, mert aki hajlamos a koraszülésre, annak az nem biztos, hogy jó.. meg annak, aki egyébként is jól tágulna (amit igy honnan tudni). Szóval mielőtt szeditek szerintem kérdezzétek meg az orvosotokat róla!

Akik meg nem írnak: Egy részük jelezte, hogy valami dolga akadt (pl. Giggancs), de Akirenről én sem tudok semmit.. sem Andi18-ról, Beus79-ről! Pedig ő is itt volt a legelején is. Egy páran felújítást csinálnak és költöznek Kép Pizzamamának még szerintem nincs rendes netje, de azért jó lenne felőle is hallani valamit Kép

Nektek szokott olyan lenni, hogy ültök a széken és akkorát rúg a baba, hogy arrébbmentek tőle? Mármint igy meglök szinte belülről? Mert nekem folyton ezt csinálja.. irok irok és egyszercsak arrébblök Kép Kép

hanee (27+1)
hanee

Hatalmas drukk Minyunak meg Judytnak! Valami fronthatás van hogy igy pattognak a babák? Remélem minden rendben lesz velük!!!

Vanda! Köszi a táblázatot!! Beleirnád hogy az enyém vszinű lány? Zsuzsanna. Kép Bár 16-án megyünk mi is a Praxisba lecsekkolni még egyszer. Egy másik fórumon találtam tuti aranyos kis képeket, ott ezeket használják a táblázatban fiú/lányra. Megpróbálom ide betölteni:

Kép
Kép

Vajon sikerül?

rokica
19+2

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hurrá!!! Nem is vagyok olyan béna.

(Az élet apró örömei...)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Márti!
Judytnak és a babáknak sok-sok drukk! Nagyon bent kéne még maradni nekik. Remélem sikerül!

Letty!
Habemberke nagyon aranyos!

Johanna!
Köszi! Ma megpróbálom még egy másik patikában, ha ott sincs, megrendeltetem. Legalább a dokim ismeri ezeket a szereket, azt mondta használhatom majd őket. Meglátjuk segítenek-e. A 28. hetet kicsit korainak tartom, majd a 36-37. héten kezdem a málnalevélteával együtt.

Pizzamama!
Jobbulást kívánok, sajnálom, hogy így összejöttek a dolgok! Próbálj pihenni, amennyit csak tudsz! Vigyázz magadra!

Hála Istennek a méhszájam a sok keményedés ellenére is zárva van. Tegnap azt hittem, hogy meglincselnek a dokinál. Legalább fél órát voltam bent, de olyan jókat beszélgetünk mindig az orvossal. Ja igen! És holnap megcsinálja a B-streptococcus tenyésztést.

Éva

Kép
sygnum

Sztem a koraszülésekhez hozzájárul a melegfront is. Emlékszem rá, hogy márc.15-ei hétvégén erős melegfronti hatás volt és egyfolytában keményedett a hasam. Napi 5 Mg-ot vettem be és alig mertem egész hétvégén felkelni.
Meg a tavaszi babásoknál azt hiszem nincsenek ikrek -de lehet, hogy rosszul emlékszek-, náluk gyakrabban fordul elő koraszülés. De a 26. hét még így is nagyon-nagyon korai.

Hanee!
Az én lányom is hasonlóan mozog. Este 8-tól éjfélig folyamatosan ugrál a pocim. Én sokszor hamarabb elalszok, mint ő. Érdekes, hogy én nem ébredek fel éjszaka arra, hogy mozog. Ő viszont felébred reggel, mikor felkelek.
Nevek: Nekem 2 nevem van, gyerekkoromban hol utáltam, hol meg azt mondtam, hogy hívjanak a 2. nevemen (Kinga). Most meg Picurnak is 2 neve lesz, nálunk a párom akarta, mert szte jobban hangzik. A Liliána Nóra sztem jól hangzik.

A homeobogyónál én is korainak találom a 28. hetet, bár azt olvastam (tegnap egész nap ezt keresgéltem), hogy ettől nem nyílik ki korábban a méhszáj, csak akkor segíti a tágulást, ha beindult a szülés. De akkor meg minek olyan korán elkezdeni. Nem egészen értem.

Éva

Kép
sygnum

Vikó!
Aranyos a pici! Látod, én tudtam, hogy fel fogod tudni tenni a képet!Kép

Johanna/Zsebi!
Erre az előadásra nem jövök, mert már voltam. Elég jó volt, érdemes elmeni rá.
Légyszi figyelj a nevemben is, hogy milyen szülésznők vannak, mert én még nem választottam senkit, és lassan ezt a lépést is meg kellene tenni.

Lara!
Ezek szerint szombaton végre megismerlek! Itt volt már az ideje! A babanetesek jó ideje teljesen egyedül hagytak a jógán Kép

KENDŐSÖK!
Holnap tanfolyás! ROKICA, MIRCIMARCA, PIPOCSKA+1, HANEE - holnap találkozunk a Mini Manóban 16 órakor. Én egy picit előbb szeretnék ott lenni.
Ha valaki (1-2) ember még szeretne jönni, még ma jelezze itt nekem!

Judytnak és Minyunak ezer drukk!

Vanda!
Szuper, köszi a táblázatot. Majdnem elbőgtem magam rajta, annyira jó látni, hogy már közeleg a pillanat!

Ma kezdtem meg a 3. trimesztert! Mostantól minden nehezebben fog menni... legalábbis a könyvek ezt írják.... no majd meglátjuk.

Márti!
Inkább magadra koncentrálj, és ne a tiramisura! PLÍZ!

Legyen szép napotok!

Gem
26+5
gemini

JohannaZsebiKép
Irtad, hogy van egy szupi homeós könyved. Én balga elajándékoztam az enyémet tavaly és nem tudom megnézni. Megkérhetlek, hogy 1. hozd el a talira, vagy 2. légyszi ird ki belőle, hogy császármetszés esetén (előtte, alatta, utána) milyen pirulák ajánlottak?

Előre is köszönöm.

HaneeKép
Gondolhatod, nekem görgős a székem és amikor belémrúg Adrian csak azt veszem észre, hogy nem érem el a klaviatúrátKépKépKép

Éjjel álmomban is rugdosott a kis szaros, és valamelyest félálomban tudatában voltam neki, hogy hatalmasakat rúg és legurulok az ágyról, de valahogy mégsem keltem fel rá teljesen. Persze ma reggelre mosott sz@r szindrómám van, nagyon fáradt vagyok, mert fél éjszaka nem aludtam, csak izzadtam, fáztam, izzadtam, fáztam, izzadtam, fáztam valami ilyen sorrendben. Nálatok van ilyen? Sehogy sem jó?? Valami gondom van a hőháztartásommal?

Puszi mindenkinek,
MJ-Móni 25+6
mj__móni

Jó reggelt!
Pizzamama!
De jó, h. előkerültélKép! Lenne kedved találkozni velünk? Most szombaton összejövünk. Részletek Haneenál és Mircimamánál.

Hanee!
Nálunk Eszternek (Virág) is és nekem (Judit) is két nevünk van. Nekem tetszikKép! A Liliána Nóra meg különösen szép együtt, szerintemKép!

Sygnum!
És miről beszélgettél a dokival feltartva a sortKépKépKép? Na, ez csak poén! Én is mindig jobb érzéssel jövök el egy orvostól, ha a hivatolos orvos-beteg kapcsolatból sikerül egy kicsit "kilépni". Nem tudom, h. érthető-e, amit írni akartam?!

Lányok!
Nagyon odafigyelek magamra, egész nap lámpázok (infra, bioptron), inhalálok, csepegtetek stb.. Nagyon szeretnék találkozni veletekKép! A Tiramisu pedig pikk-pakk összedobható. Csak ne szúrjanak holnap!!!

Johanna!
A cukor miatt nem ehetsz belőle? Helyettesítsem mással?

Vanda!
Klassz nagyon a táblicskuKép!

Letty!
Ari az a habos ManóKép!

Rokica!
Megkaptad a mail-emet, amiben a doki elérhetősége van/volt? Hogy vannak a kollegáidKép? Volt már véleménynyilvánítás?

Márti
csmarti

A B-streptococcus tenyésztést mindenkinél megcsinálják vagy kérni kell?

Homeobogyót én még nem merek enni, mert az lesz a fóbiám, hogy attól szülök meg hamarabb. Mindenkinek van valami dilije (nekem több isKép)!

Hanee, a mi családunkban a két keresztnévnek múltja van, nálunk mindenki kapott másodikat, szerintem nem rossz dolog. A Nóra pedig valóban jó és illik is az első keresztnevéhez a lányodnak.
Egyedül az a zavaró, hogy mindenütt használják az utóbbit is, tehát nálam Tündét adtak, így bármilyen hivatalos helyen szólítanak, mindig mondják. Anglia ennél jobb volt, aláhúzták, hogy melyiket szeretem és így bankkártyán és egyebeken a Tímea után már csak "T"-t írtak.

Letty, édes a kisfiad. Nem sokáig hagyja már magát a fürdőkádban fényképezni Kép

Vanda, köszi a táblázatot, nagyon pofás lett az új módszerrel. Engem a dokim 06.12-re írt ki, 06.13-t látok no.
Amúgy a Praxisban a leletemen a Győrfy feltüntette, hogy a baba adatai alapján a szülés várható időpontja 06.03. - de "ezanemhivatalosverzió". Részemről az az érzésem, hogy már május végén babázni fogokKép, eddig szépen növekedett, úgyhogy nem bánom, ha a 38.héten megszülök.

Nálunk a fiam a múlthoz képest már nem rugdos veszettül, hanem forgolódik, mászkál, vándorol...kis Tremorsz.
timmba

Sziasztok,

Homeos ügyben: Én sem kezdtem a 28. héten, mert szerintem is korai. Nekem a dokim és a szülésznő is ajánlotta őket, de tuti nem a 28. héttől.

MJ: elviszem a homeós könyvet, hátha mást is érdekle. Plusz viszem a párnát is és lehet, hogy még egy pár könyvet is....

Más is hozhat hasznos dolgokat, amit úgy vél, hogy esetleg másoknak is hasznos....

Gemini: kár, hogy nem jössz. Talira jössz? Vagy oda sem... jó lenne már összefutni. Figyelem a szülésznőket, bár ez eléggé szubjektiv, hogy kinek mi jön be. Ha rámész a kútvölgyisek topicjára, ott bizonyára több és jobb tapasztalat van, mint nálam. De szívesen ajánlom az enyémet, Ő nagyon cuki... pofa...

Éva: én is málnalevéllel akarom kezdeni, meg a gátamat is akarom maszírozni..... Hú de erotikusan hangzik.. főleg ha kispapa fogja csinálni. Málnalevelet már beszerezted? Ha nem tudsz homeosbogyókat rendelni, biztosan tudunk itt neked segíteni, itt nagyon jó gyógyszertárak vannak, aztán legfeljebb utánvéttel feladom neked... nem gond...

Pizzamama: végre végre előkerültél már hiányoltam a régen hallott versenyzőket. Most már ne tűnj el és pihenj is azért néha....

Hanee: nálunk is két neve lesz, hátha nem tetszik nékije valamelyik. Legyen mááááá választási lehetősége, bár még foggalmam sincs, hogy melyik is lesz az a kettő...

Mindenkinek szép napot, ha teheti menjen levegőre, mert aztán bekrepál az idő.sajna.

Zsebi és anyuja

Kép
Kép
johanna1975

Márti: én annál sokkal bonyoltabb vagyok, mintsem a cukrot kelljen csak helyettesíteni. Nekem külön lisztem van én csak teljeskiörlésüt eszem és még ezer más hülye heppem van. Szegény gyerek elve hátrányos helyzetből indul. Na jó csak vicceltem... :-))

Kúráld magad aztán drukkolok, hogy ne szúrjanak...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Sajnos én is csak rossz hírekkel szolgálhatok. Kép
Tegnap este elkezdtem vérezni. Kép A dokimat alig tudtam elérni. jó 1 óra idegeskedés..
Aztán mikor tudtam vele beszélni, akkor rögtön berendelt...
Megnézett. sajnos a méhszájam elkezdett nyílni.. és még valami gombát is összeszedtem..
Adott görcsoldót. már 5x2 magnéziumot kell szednem, és ha folytatódik a keményedés vagy a vérzés ma délig max holnap délelöttig nem múlik el, akkor be kell mennem hozzá a kórházba és felvesz az osztályra..

Lányok szorítsatok.
Most szigorú fekvésre vagyok ítélve.

Minyunak és Judynak megy a drukk...

Hajni
Vendég

Jaj istenem! Hajni, neked is megy a drukk, mit csináltok, lányok?

Mindenki fogja be a méhszáját!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hajni20
Nem is tudom milyen fejet tegyek a neved után, ezért nem teszek. De azért Kép mert ha jól látom a táblázatban a 31. héten vagy és nem azt mondom, hogy a legjobb időpont a szülésre, de ilyenkor már mindene megvan a babának, teljes kisember, csak viszonylag picike, és azért Kép mert sajnálom, hogy igy történt.

Mindenesetre nagyon drukkolok, hogy kismanó jól érezze magát odabenn és bennmaradjon még legalább 3-4 hétig!!!!! Megy a DRUKKKKK!!!!!!

JohannaZsebiKép
Köszi, köszi, köszi! Bocs, hogy igy "felpakoltatlak" a taliraKép

PizzamamaKép
Jó hallani felőled.

MJ-Móni 25+6
mj__móni

Hajni!
Kép
Neked is nagyon szorítunk!!! Szigorúan feküdj!!!

Johanna!
Sajnálom. Vagy ne sajnáljamKép?!?! Most nem poénkodni akarok! Csak nem tudom, h. mekkora nyűg ez neked.? Te így akkor sokkal egészségesebben étkezel, mint bárki közülünk. A salátát azért megkóstolodKép? (Ha tudok menni, és viszek?!)

M
csmarti

Homeósok:

Málnalevél teát kaptam a Mammut I bevásárlóközpont alagsorában levő Smatch melletti bioboltban. Nem tudom mi a neve, bocs. Olyan 200 forint volt egy tasak.

Mikor érdemes elkezdeni inni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RókicaKép
micsoda humor, jót nevettem:
"Mindenki fogja be a méhszáját!!!"
Móni
mj__móni

Szia Hajni

Vigyázz magadatokra. Kitartás és fekvés... Ez a lényeg... Remélem elmúlik a keményedésed...

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

ÓÓÓÓÓ, aki esetleg a taliig vesz málnalevél teát, venne nekem is. Én úgy tudom, hogy a 35-36 héten kell kezdeni inni és a homeobogyót is akkor kell kezdeni. Mindent vagy semmit alapon akkor. Már ha kibirom egyáltalán addig. Kiváncsi vagyok a dokikám mit talál majd mondani a jövö héten. Lesz UH is már nagyon várom a talit a manókámmal. Az én kicsi Zsebimmel...

Márti: milyen saláta? én nagyon macerás vagyok. Nem eszem csak joghurtot azon kivül más tejtermék nem annyira játszik csak néha. Ecet sem és még sorolhatnám. Sajnos a gombák nagyon agresszívek, és igy vissza lehet őket szoritani. Néha sajnálom magamat néha pedig direkt örülök, hogy ilyen egészségesen étkezem. Nem nyűg most igy már 7 év után. Eleinte azt hittem megőrülök, de mindent meg lehet szokni. Én azt mondom, hogy ha ezt kell tartanom ahhoz, hogy teljes életet éljek, akkor miért ne....

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Pizzamama, már hiányoltunk! Teljesen nyitva van egy ujjnyira, vagy csak a külső méhszáj? Az én dokim már az ágyhoz kötözött volna ezzel.Kép

Timmba, nekem automatikusan csináltak mindenféle tenyésztést a hüvelykenetből, és a streptococcus B-re pozitív lett, úgyhogy most kapom az antibiotikumot. A dokim nagyon-nagyon nem örült neki, amikor meglátta, jól meg is ijesztett ezzel.

Mzx-móni (27+4)

Kép

Kép
mzx

Hajni!
A fenébe is, ez nem jó hír! Nagyon vigyázz magadra és a babócára! Pihenj sokat, és ne agyalj, mert az csak árt. Tudod, pozitív gondolatok! KépKép

Johanna!
Talira jövök, de csak 4 körül fogok odaérni. VÁRJATOK MEG, JÓ?!
UH-ra mész a jövő héten? Mikor? Én kedden. Nem megyünk együtt???

Pizzamama!
Örülök, hogy újra itt vagy!

Az újakat pedig üdvözlöm!

Gem
26+5
gemini

Johanna, lemaradtam, te most lisztérzékenység vagy a gombásodás miatt szoktál át erre az étrendre?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Johanna,
elméletileg délutánra van dolgom, attól függ, hogy az hogy alakul. Egyébként lemaradtam egy kicsit: hol és mikor lesz a tali?

Gemini,
akkor szombaton találkozunk. Kép Kell az orvos írásos engedélye? Én csak telefonon kérdeztem meg tőle.

Lara

Lara

KépKép
lara77

Lara!
Nem kell hozzá semmilyen engedély!
Gem
gemini

Sziasztok csajszik ismét..

Amig reggelizek, addig ideültem irni Kép (egyébként tanulok).

Gemini:
Mégegyszer a pontos címet megkaphatom a Mini Manóhoz? Én is előbb odamegyek, körbenézek, mik vannak ott Kép És lehet, hogy veszek szoptatós párnát is, állítólag ott jót lehet kapni.

Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem már legalább két hete minden nehezebb, pedig én is csak most léptem a harmadik trimeszterbe Kép Kép
(grr folyton elindítom véletlenül a photoshopot)

Mj__Móni:
DETTO! Egész éjjel fetrengek.. úgy kezdődik, hogy alig bírok elaludni, mert csillagok háborúja van a gyomrom és a vesém között. Aztán amikor végre elaludtam akkor jó egészen addig, amíg fel nem ébredek arra, hogy pisilni kell! Általában ez heves vesefájdalommal jár, ugyanis a pindur közben nyomkodja azt a környéket ugye.. Akkor elmegyek pisilni és ez felér egy orgazmussal komolyan.. visszafekszek.. ekkor elkezd szúrni alul a hasam.. persze nem tudom mitől van.. megfordulok és kimegy a puki.. rájövök, hogy attól volt. Aztán végre már majdnem elalszom és felébredek arra, hogy folyik rólam a viz.. ekkor kitakaródzom, majdnem elalszom, amikor arra ébredek, hogy fáj a vesém, annyira fázik a derekam.. akkor rájövök, hogy csak a derekamat takarom be és az milyen jó, majd ekkor megint rámjön hogy pisilnem kell és kezdődik az egész előről.. és nekem ez megy már ehét eleje óta. Sejtem, hogy ez nem sokat fog változni.. vagyis fog: mégrosszabb lesz Kép Lassan eljutok odáig hogy ülve alszom Kép Kép Kép
Persze reggel mosott szar vagyok, de azért leülök mert tanulnom kell meg ilyesmi.. és este meg nem birok megint elaludni, szóval gyakorlatilag 24-ből 36 órát fent vagyok mostanában Kép Kép

Márti neked meg hatalmas gyógypuszit küldünk mindketten Lilivel! Kép
Tessék gyógyulni, látni akarunk! Kép

Köszi mindenkinek a hozzászólást a nevekre, eléggé meggyőzőek vagytok Kép Szerintem is szép igy együtt, csak bizonytalan voltam.. szóval akkor Vanda légyszi írd át a táblázatot, hogy Liliána Nóra lesz Kép
Egyébként nekem 3 nevem van! De igérjétek meg, hogy nem röhögtök ki! Én Hannák Judit Mária Terézia vagyok Kép Kép

Timmba:
A B-streptococcus tenyésztést kérni kell.. az igazság az, hogy nem túl gyakori, de elég relytéjesen tud előbukkanni.. szóval ha parás vagy inkább kérd, egy kenetvételből áll az egész (én is kérni fogom).

Hajni:
Ezer drukk megy neked is!!

Lányok én meg rádöbbentem, hogy tulajdonképpen el kéne kezdenem kimosni és előkészíteni a baba-cuccokat..
Ugyanis nekem május 9-től vészes iramban vizsgaidőszakom lesz. Szóval épp csak tanulni lesz időm és enni.. nameg aludni. Szóval addig mindent el kell rendeznem magam körül és a babának (még a pelust is megveszem addig, meg a fülpiszkálót), mert aztán ha elkezdődik ez a szar, ki tudja mi lesz. Remélhetőleg előbb nem jön a baba, de mindenre fel kell készülnöm, leginkbáb arra, hogy június végéig tart a vizsgidőszak és én júli elején szülök Kép Kép Kép
Szal páromnak már szóltam is hogy hozzon a Rossman-ből ilyen Persil Sensitive mosóport és nekirobbanok a jövőhéten a dolgoknak Kép

hanee (27+1)
hanee

Sziasztok!
Jókora termést csináltatok ma!Kép
Mindenkienk megy a drukk tőlem is,bár remélem,hogy minden baba bannmarad a jó meleg pociban!

Hanee,Pipocs!Én 20-án megyek dokibához,lehet,hogy ott is talizunk!

Hanee!Ez jó,tetszett ez az "arrébbbmenés"Kép
Az én gyermekem is akkor lendül be mikor vizszintesbe kerülök,és néha baromira bevadul.Neki az a mániája,hogy kifeszegeti magát,és időnként ez olyan jól sikerül neki,hogy nekem már fáj.De komolyan,nagyon rossz érzés.
A nevetek szerintem nagyon szép,nyugodtan adj csak neki második nevet isKép
Nálunk ha lány,az én nevemet kapja 2.-nak,ha fiú,akkor meg a volt sógoromét(3 éve meghalt).A lányunknak is van 2.neve,ő anyósom után kapta(ő sem él már)a Zsuzsannát.

Én is tegnap ilyen ki írt már rég a topicba?-napot tartottam,és pont Pizzamama jutott az eszembe,hogy mi is lehet vele.Örülök,hogy jól van!Kép

Lányok egy ki almáspitét a talira?Szivesen csinálnék egy adagot,ha szeretitek!

Szülés:Én mensi szerint július 7-re volnék kiírva,ehhez jött még 2! különböző uh-szerinti időpont,De pont tegnap néztem egy szüléskalkulátort,és most meg az uh-val együtt jó időbe vagyok,úgyhogy lehet,hogy mégis a mensi szerint szülök.Ha azt nézem,hogy az eddigi gyerekek jöttek,akkor előbb fog jönni.Az 1.gyerek egy héttel később,a 2. 4 nappal előbb,a 3. szintén egy héttel később jött.Akkor lehet,hogy most is előbb szülök.

Márti!GYÓGYULJ!!!

Kép

Kép
tündérke26

Hanee!
Hívhatunk ezután Trézsi mamánakKépKépKépKépKép? Csak vicc!

Johanna!
Zöldekre gondoltam (uborka, paradicsom, kukorica, alma, répa, dió) olivás öntettel. Na, ebből csak az ubi zöldKép! De ha akarod, akkor hagyok ki alapanyagot neked öntet nélkül. Mit szólsz?

Márti
csmarti

Rókica: anticandida diéta. Én csak anticandibandinak hívom.. őrület, hogy mivel jár, de jobb, mint a gombásodás következményei. Aminek a nőknél legtöbbször a meddőség és még egy sor más fincsi betegség a vége.

Gem: Te kihez is jársz UH-ra? nekem még a kedd korai vagy a hét második fele vagy a köv. héten kőőőő mennem.. Megvárunk a talin ettől ne félj....

Micsoda a vizsgálatokat kérni kell? Én ezt nem értem, miért nem automatikus ez minálunk.

Figyeljetek: lehet, hogy hülye vagyok, de én fogalmam sincs, hogy a babócámon mi micsoda. Mármint igy pocakon keresztül, két kisebb gombócot érzek, gondolom ez a feje és a fencsije, de ezek olyan közel vannak, hogy az irreális mármár.... Tehát segítséget kérek, lehet, hogy nem telefonosat, hanem majd élőben a talin. Én olyan béna vagyok....

johannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Zsebi!
Nem tudom, hogy ki végzi az UH-t, mert mindig a saját dokim adja a beutalót, és az UH-s doki aláírása olvashatatlan.

Hanee!
Nagy Lajos kir. útja 112. (Interneten is fent vannak)

Üdv
Gem
26+5
gemini

Pipocskám, még jó, hogy egyszál ciciben mászkáltál, és felfedezted a bőrkeményedést Kép

Vikó! Ari mindkét gyerkőcöd, sőt, mindhárom. Kép

Csmarti! Nem tudom, hogy mi a neve, a Rossmannban is lehetett kapni, de most nem tudom még hol. Seperc alatt megkeményedik és felforrósodik, aztán sokáig tartja a hőt, fokozatosan hűl le. Aztán újra fel kell forralni, hogy folyadékos legyen, és újra meg lehessen nyomni a gombot.

Vanda! Hogyhogy most te csináltad a táblát? Pipocska csak nem beteg???? Amúgy nagyon klassz lett, édesek ezek a gifek benne.

Rókica! Ezek a kis gifek is édik!!!

Hajni drukkolunk!

Pizzamamó, feküdj, pihenj!

Hanee! Neked mikor kezdődött a pisilés éjjel? Mert nekem még mindig nem kell, vagyis csak kicsit, de simán kibírom reggelig. Egész nap sokat iszom, de éjjel lefekvés előtt már nem igazán. Remélem nem ártok a babának ezzel, de ha felkelnék éjjel, akkor fix, hogy többé nem alukálnék. Nagyon éber vagyok. Így is a 21. hetet kezdtem, de folyton forgolódom, meg fázom meg fájok meg ilyenek

ancsipancsi

Sziasztok! Kép

Letty! Nagyon aranyos a kis pancsizós Fiacskád! Kép

Mj-Móni! Kép

Talán a változókor? Kép Bocsi, ez csak vicc volt.
Nem tudom mi lehet, remélem nem leszel beteg!!!
Nekem légszomjam van mostanában, de nem csak éjjelente.
Meg az örökös pisilhetnék...és még jóól rá is nyom ilyenkor egyet. Kép

Gem! Kép

Köszi a bíztatást! Kép Ügyes kislány vagyok mégiscsak! Kép

Márti! Kép

A Tiramisu az egyik kedvencem… De szerintem is inkább kúráld magad!

Amit írtál a fiamról, azzal kapcsolatban van egy rövid sztorim.

Balcsin 1-2 éve sétáltam vele, mikor egy fiatal srácokból álló bandából odaszólt az egyik:

"Vidd haza az öcsédet, aztán gyere bulizni!"
Jót nevettem! Kép

Mindenkinek köszi a dícséreteket a porontyaimmal kapcsolatban! Kép

Ancsipancsi! Kép
Tényleg, mostmár 3 gyerekem lesz. Kép Ezek a férfiak mind azok, csak nagyra nőttek.

Pizzamama! Kép

Persze, hogy emlékszünk Rád!
Vigyázz Magatokra!!! Írj, ha tudsz!

Splendida (Timi) hol van???
Lemaradtam valamiről? Remélem nincs semmi baj!!!

Hanee! Kép

Nálunk is két neve van mindenkinek a családban (az én ágamon). Nekünk a második név, mindig egy szent neve. Anyuék így találták ki.
Nekem tetszik. Kép
Azt még nem tudom, hogy az én kis Szentemnek mi lesz, de az első valószínüleg Viktória. Úgy tűnik ez az a név, amelyiket senki nem akar megvétózni.

Timmba! Kép

Milyen érdekes, nekem itthon is alá lett húzva a személyimben az a név, amelyiket használom. Mondjuk nekem még régi van.

Hajni!

Nagyon vigyázz Magadra! Pihenj!!!
Nagyon drukkolunk!!!

Minyu!!!

Remélem minden rendben lesz!!!

Lányok!

Vettem málnalevél teát (a József krt.on, a Csarnokkal átellenben, egy bioboltban), viszont azt nem tudom, hogy ez miért is segít??? Mikortól szabad inni?

Köszi a segítséget!

És még egy kérdésem lenne...

A cekcet meddig szabad űzni? Kép
Én mióta megtudtam (szombaton), hogy szépen behelyezkedett fejjel a Picur, a szeméremcsontjaimhoz, azóta valahogy nem megy, félek a dologtól. Pedig eddig semmi gond nem volt, sőt! ;-)

Meg észrevettétek, hogy pár napja folyamatosan szólnak a szirénák? Egy kicsit ez is megijesztett.

Feltettem a Kismamatalis képeket:

az album neve: Kismamatali 2005.03.05.

Bocsi, nem lettek tökéletesek (semmit nem állítottam a fényképezőn sajna), de mindenki aranyos, így is! Kép

Meg van pár kép még a Család: albumomban is, ahol már pocim is van, ha valakit érdekel.

Sok puszi:

Viki(27+3)
vikó

Ancsipancsi:
Nekem már a terhességem elejétől kezdődően sokat kell pisilnem és kb. a 12. hét óta minden éjjel kétszer-háromszor kijárok. De én ebben sem vagyok mérvadó szempont (mint sok másban), mivel a rossz gyomrom miatt (meg még istentudja miért) kb. kétszer annyit iszok alaphelyzetből is, mint egy normális átlag ember. Most, hogy terhes vagyok, a reggeli teám kb. másfél liter teát jelent, a nap folyamán elfogyasztok még 2 liter ásványvizet, +fél liter teát, meg még ami a kezem ügyébe akad, kb. 3 liter mennyiségben.. ja, és az ágyba is viszem magammal az ásványvizes üveget!
Sőt, pl. fogmosást sem bírom úgy ki, hogy ne igyak meg két pohár fincsi hideg csapvizet Kép Kép

hanee
hanee

Vikó!
Szerintem nagyon jól sikerültek a fotók!!! Ügyi vagyKép! Igen, igen, Szabival kapcsolatban ilyen beszólásokra gondoltamKép. Ennél már csak az lesz jobb, ha mer visszaszólni, pl: "Beszélj tisztelettudóbban az anyámmal!" ÜberelhetetlenKépKépKép!!!
Szex: azt hiszem az utlsó hónapban már nem ajánlott a fertőzés lehetősége miatt, főleg, ha felpuhult/kinyílt a méhszáj. Viszont kimondottan ajánlják a szülés megindításához, mert a váladék tartalmaz egy bizonyos anyagot, ami .... a hivatalos, tudományos magyarázatot sajnos nem tudom (hülyeséget írni nem akarok). Tudja vki?

Márti
csmarti

Ancsipancsi!

Én kb. 2-2,5 liter folyadékot iszom meg naponta, szóval nem nevezhető soknak, mégis egész terhesség alatt (úgy értem az 5. héttől) összesen 1-szer fordult elő, hogy csak 1-szer kelljen kimennem éjszaka! Kép Általában kettő az adagom, de a múlt héten, amikor a hólyagomat boxolta a baba, akkor 5-ször ejtettem meg. Mondanom sem kell, hogy emellett nem lehet jót aludni.

Ezt már megszoktam végülis, de az utóbbi két hétben elkezdett nagyon fájni a csípőm éjszakánként, pedig gyömöszölök párnát a lábam közé. Annyira fáj reggelre, hogy a végén csak félig ülve tudok szunyókálni még valamennyit. Nálatok nincs ez? Mit tegyek?

Mzx-Móni(27+4)

Kép

Kép
mzx

Megnéztem a fotókat,nagyon jók!Kicsit ledöbbentem,hogy mindenkienk mekkora hasa volt már egy hónappal ezelőtt is,főleg Haneenak!KépNekem még most sincs ekkora,kb. a fele,de én ilyen vagyok,minden terhességem így zajlott,a 4. meg nagyjából a 7-8.hónapban nőtt egy nagyot aztán annyi.Még véletlenül se apránként nőtt kevesetKépDe majd lesz nagyobb is,a baba így is elfér benne,szerintem még élvezi is,hogy kicsit szűkös már a "házikója"Kép

Almáspite nem érdekel senkit?

Kép

Kép
tündérke26

Pipocs!Ha még érdekel!A családi pótlékot és az egyszeri anyaságit nem tudod,csak a szülés után intézni,mert a családihoz kell a baba anyakönyvi kivonata,az anyaságihoz meg a kórház által adott igazolás,hogy 4x voltál terhesgondozáson.A TGYÁS-hoz:be kell menni a Teve utcába(Árpád hídnál)formanyomtatványért(2 példány),aztán bemész a munkahelyedre,és ott az illetékessel(nálunk a cég könyvelője)ki kell töltetni,mert azt csak ők tudják,hogy pontosan mennyi volt a havi kereseted az elmúlt azthiszem egy évben.

Kép

Kép
tündérke26

MJ-Móni!

Ez a probléma akkor jelentkezik, mikor valami oknál fogva hirtelen bővül a vérellátásod. Ez terhesség alatt párszor meglódul, ha jól tudom. Nekem is mikor olyan nagyon leesett a vérnyomásom (szintén a vérbőségtől) akkor voltak ilyen melegem van/megfagyok epizódjaim éjjel. Egy idő után kompenzál a szervezeted.

Állitólag szülés előtt is felkészül a szervezet még egy adag vérrel, hogy kibirja a szüléssel járó veszteséget. Tehát ha hirtelen elkezdtek vizesedni, ez a vajúdás előjele lehet! Mármint akinél esedékes. Az idő előtti vizesedés az rosszat is jelenthet.

Tündérke!

De igen!!! Almáspitét ide! Kép

Mzx-Móni:

Csipőfájásra ajánlott a csipőtorna, ami abból áll, hogy négykézláb a hasizmaidból húzva felpúpositod a hátad, aztán szép lassan kontrolláltan visszaengeded vizszintesre. Ebből 50-200-at javasolnak!!! Kép

Nekem ami bevált az hogy fekvő helyzetben, felhúzott térdekkel a párom tartja össze a térdeimet, én meg próbálom szétnyomni őket. Ez nagyon nagyon jó! Nekem pont ott nyújt, ahol fáj. Az ellentéte se rossz, amikor a széttárt térdeidet ellentartja a párod, te meg próbálod összenyomni.

Szex:

Utolsó hetekben is szabad, úgy tudom. Aki szeretné beinditani a szülést, annak kifejezetten ajánlott. Az ondó prosztaglandint tartalmaz, ami puhitja, érleli a méhszájat, és nagyobb mennyiségben összehúzódást is okoz. Természetesen ennek a "nagyobb mennyiségnek" csak töredéke van az ondóban. De ha mesterségesen inditják a szülést, gyakran kezdik prosztaglandin-tartalmú hüvelykúppal vagy zselével.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tündérke!
Engem minden mennyiségben érdekel a pite Kép
Szóval dupla adagot hozz Kép Kép Kép
Lányok vigyázzatok, mert én egy mindent megevő manóvá váltam az utóbbi hetekben Kép Kép Az érdekes az, hogy még mindig "csak" a 9. kilót súrolgatom és most le is lassult kicsit a súlygyarapodásom úgy érzem.. pedig nem átallok naponta megenni fél tábla csokikat és cukorral 1 kiló epret / nap Kép Kép Kép az esti 4 melegszendvicsről nem is beszélve Kép Kép

Sextéma:
Én egyre kevésbé bírom. Az érdekes az, hogy nekem sosem voltak tőle méhösszehúzódásaim, meg sosem volt utána sem rossz (egyetlen egyszer begörcsölt kicsit a hasam utána, de az azért volt, mert sajnos nem vettem észre, de tele volt közben a hólyagom és azt gondolom megnyomtuk), viszont a mozgás az nekem egyre nehezebben megy.. Persze ugye kötöttebbek is a hátizmaim mint nektek biztos ez is sokat számít, viszont néha tényleg úgy vagyok vele, hogy semmivel, még pisztollyal sem lehetne rávenni a sexre, mert bár magát a sexet kívánnám, de ami mozgással meg ugrálással az jár, engem már nehéz felajzani hozzá.. azért néha sikerül Kép Viszont most hogy ennyire örökmozgó lett Lili, már ez is kezd kicsit zavarni fura módon.. szóval tudok olyan példát mondani, amikor majdnem kivántam a sexet, de elkezdett mocorogni a hasamban és ettől nekem teljesen elment a kedvem a sextől.. sőt, szerintem még közben is elmenne a kedvem, ha elkezdene mozogni (pedig tuti képes lenne rá a kis krampusz Kép Kép).
Szóval nem tudom.. szerintem simán csinálhatnánk akármeddig, mert nekem aztán tényleg semmi bajom nincs alsó fetájon, de valahogy mégis egyre több nyüggel jár az egész.. alternativ megoldásokról nem is beszélve, mert ahhoz is nekem kéne megmozdulnom és az borzasztó Kép Kép Lehet, hogy lusta lettem?

hanee
hanee

Hajni! Még húzd ki pár hétig, szigorú fekvés, nincs apelláta!

Lányok! Arról is cikkezzetek, ha már jól vagytok oké? Sokkolnak a rosszhírek.

Homeo:
Az Istvánban akárkivel beszéltem doki, nővér, védőnő bla-bal, mindenki szerint csak akkor használnak a homeós cuccok, ha hiszel benne... Mivel akik mondták már nem mai csirkék avagy pasik, gondolom, hogy ezen fajtákat nem állt módukban próbálni soha, úgyhogy én nem hasonlítanám a "máltai csodadoktorokhoz", de szíve joga minden embernek dönteni. Én szintén csak 36-37. héttől leszek hajlandó a teát inni, de gátmasszírozás (?), lövésem sincsen, hogy kell és olyan bizarul hangzik.

Nálunk a kölök még mindig farfekvéses, olyan érzés, mintha egy franciakenyér lenne keresztben a hasadban... ÉS MOZOGKép Szokott csuklani, az nagyon zavar. Éjjel akármikor megyek ki WC-re, sikerül felébresztenem és legalább 15-20p. kell, míg visszaalszik, tiszta para, amúgy sem tudok én sem normálisan aludni, mert hol itt fáj, hol ott húzódik.
timmba

Ancsipancsi,
én sem járok ki éjszaka pisilni, még akkor sem, ha este többet iszom (22. hét). A forgolódás és az éber alvás viszont már állandósult.
Lara

Lara

KépKép
lara77

Hanee akkor elviszem neked szombaton a húsvétról megmaradt csokitojásokat,itthon csak útban van.Pitét csinálok,de hogy mennyi jut el a talira....Majd eldugom itthonKép

Kép

Kép
tündérke26

Ma du megyek a dokihoz, és akartam tőle kérdezni egy csomó mindent, de persze mindig ilyenkor repülnek ki a kérdések a fejemből. Nem akartok segiteni? Ha már kifizetem a magánrendelő diját, kifacsarom belőle az infót.

Ide a kérdésekkel!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fúú, Lányok annyi süti lesz, hogy lehet, hogy mindenkinek ott kell aludnia Mircimamáéknál! Kép
Vagy gurulunk hazáig...
Én Húsvét óta eléggé rákaptam a csokira, pedig eddig nem izgatott különösebben (csak a jégkrémek Kép), csak sajnos úgy vettem észre, hogy rám is rakódott itt-ott... és ez kissé elkeserített. Eddig úgy hittem, hogy ehetek én, úgysem marad rajtam semmi. De rá kellett jönnöm, hogy többet mozogtam. Most meg, mint egy kis víziló. A házimunkát sem csinálom olyan intenzitással, mint régen (még szép), szóval nem izzadok, mint állat a sok sika-mikától, meg hajolgatástól, ugyanis visszafogottabban teszem a dolgom. Ettől aztán jönnek a kilót.
Szóval figyelni kell az édességekkel.

Olyan fura, hogy már jövő héten nem jövök dolgozni. 6 éve vagyok a cégnél. Tegnap már pakolásztam, törölgettem a leveleimet...
Hihetetlen, hogy most évekig nem jövök, meg valószínüleg utána sem, mert ide még kismamát nem vettek vissza. Kép

De vééégre otthon lehetek! Lesz időm a családra, és magamra is talán. Kép
vikó

Sziasztok Kép

Amióta itthon vagyok, sokkal kevesebbet vagyok itthon... Kép Kép Annyi elintézni valóm lett (fodrász, kozmetika, piac,,stb...), hogyfáradtabb vagyok estére, mint "aktív" koromban. Még visszaolvasni sem volt időm, de az feltűnt, hogy zajlanak az események (új arcok, régi arcok ismét, kinyílt méhszáj,stb...).

Vasárnap bent voltunk az István szülészetét megnézni (családi programként) Kép Kép Kép
Pont amikor a szülésznővel beszélgettem, közben hoztak ki az egyik szülőszobáról egyperces babát... Én kváncsian figyeltem Bence arcát, hogy mégis milyen benyomást tesz rá ez a látvány... mivel a mellkasát tartotta a szülésznő és le volt takarva egy törlközővel, nem láttam, hogy vajon mennyire véres-mázas. Majd levette a türcsit, és akkor előtünt egy nagyon szép hajasbaba, aki épphogy csak picit véres, de leginkább magzatmázas volt. Nem sírt, csak nyekergett, hogy azért mindenki lássa: Ő megérkezett. Bence teljesen odavolt a látványtól Kép. Míg én fontos kérdéseket tisztáztam a szülésznővel (J. Andrea, ha valakinek mond valamit szóljon), addig Bence kirángatta az Apját, hogy lássa a fürösztést és öltöztetést.
Nagyon tetszett az egésznek a hangulata, a szülészet színei (teljesen mediterrán varázsa van), a megnyugtató légkör (semmi idegeskedés), egyszóval szuper volt látni. Szerencsére az alternatív szülőszobát is láttuk, így egész fura volt a TV-ben látottakat (Szülőszoba egyik adása), élőben megtapasztalni (vagyis, hogy tényleg úgy néz ki). A Kispapa, úgy ahogy volt (kockás flaneling, farmer), kapta meg a Babáját, mindenféle zöldruha, maszk és egyéb védőeszköz nélkül. Bence nyugodtan leülhetett az ágyra ruhástól, egyszóval nagyon-nagyon baráti légkör, hangulat uralkodott ott.
Mivel én szinte 100%-ig császárra állítottam be magam, megdöbbenéssel hallgattam a szülésznőt, aki (előző császárom okait kikérdezve) közölte, hogy 60% esélyem van a sima szülésre, mivel nem a Bence nagy súlya miatt lett császár, hanem fájásgyengeség volt az ok. Mivel a testem már tudja mi fog következni, így akár 6-8 órára is lerövidülhet a vajúdás, mert könnyebben tágulhatok. Ha mégis császár lesz, akkor epidurált kapok altatás helyett (az én dokim abszolút altatás párti az altatóorvosok pedig epidurál pártiak..., úgy hogy kíváncsian várom, ki győz majd ebben a helyzetben...Kép). Tehát egész más szemszögből nézem a szülésemet. Igazából nem is tudom mit szeretnék... Igazából egy dologhoz ragaszkodnék szívem szerint, ez pedig a beöntés. Nem tudom Ti hopgy vagytok vele, de engem nagyon nagy mértékben feszélyezne a tudat, hogy a Babán kívül más is történhet nyomás alatt. Azonkívül a Babának is több helye van, ha más nem foglalja a rendszert (feleslegesen). Gondolom ennek némi fertőzésveszélye is lehet... Vélemények?

tali:
én már nagyon várom..... Kép Kép
Azt viszont jó lenne tudnom, hogy külön jöttök, vagy együtt (már egy korábbi találkahelyről), itt a Hanee féle telt autóról tudok, de én szólni fogok a portásnak, hogy igazítson Titeket útba, ezért lenne jó tudnom, hogy egy csoportra (bocs kettőre), vagy egyéni érkezésre készüljön. Kérlek itt a topicon válaszoljatok erre.

Puszi: Mirci

Gem, holnap megyek kendőzni Kép
mircimama

Rokica! Kép

Tippek:
szülés, szülésznő, köv.vizsgálat, uh, vérvétel, vizelet, vas-folsav esetleg, folyás, fájás, táppénz....

Hirtelen nagyvonalakban ezek jutottak eszembe. Kép
vikó

Mircimama! Kép

Jó lehetett a vasárnapi szülészet látogatás!
Beöntés...
én is valahogy nyugodtabb lennék, ha tudnám ,hogy a Babán kívül nincs bennem semmi a szüléskor. Én anno kaptam is beöntést.

Sztem egyénileg érkezünk (a kocsis csapatot leszámítva), mert eddig találkát nem beszéltünk meg. Ugye, jól tudom?
vikó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?