Sziasztok!
Végigolvastam a topikot,mindenkinek gratulálok a kitartáshoz és a babákhoz
.
Nálunk 26. héten (én egy kicsit korábban mentem
)szűrik a Streptococcust,ma telefonált a védőnőm,hogy pozitív lett az eredmény.
Először kicsit megijedtem,de most így olvasva ezt a sokmindent megnyugodtam (már amennyire lehet).
Amennyire kivettem a sok információból,ez a baci akkor tud igazán elszaporodni,ha az immunrendszer csökkent működésű,mint terhesség idején.
Előző tehességemnél nem volt ilyen probléma,elég jól vettem az akadályokat,most viszont 6 hétig igen gyenge voltam az elején,minden nap hányás,aztán egy jó kis megfázás,amiből egy nehezen múló(majd' 2 hónap) fülgyulladás lett lassan ürülő váladékkal.Aztán alig hogy kihevertem,ismét egy csúnya megfázás,ami megint a fülemet vette célba.Még most is szenvedem egy kicsit.A lényeg,hogy arra következtetek,most jóval gyengébb lehetett az immunrendszerem,ezért "talált" rám a baci...
Ráadásul egyszer jelzett a teszt,hogy cukor van a vizeletemben,de pár nap múlva már nem volt semmi gond.Nyilván édeset ettem előzőleg,ezt is mondták,de ha jól olvastam,ez a baci szereti a cukrot a vizeletben(előző terhességemnél is volt ilyen cukoráteresztési probléma,de külön diabetológiai teendőt nem igényel),akkor együttesen ezek lehettek rizikófaktorok,hogy kialakult a fertőzés?
Lehetséges?
Nem,mintha számítana az elkövetkezendőkben,csak úgy kiváncsiságból...
Másik kérdésem:talán Gyuri írta az elején,hogy a normál hüvelyflóra visszaállításával is vissza lehetne szorítani ezt a bacit.Viszont ilyenkor nem lehet pl. irrigálni.Van más lehetőség?Van egyáltalán értelme?Tudom,hogy teljesen eltüntetni nem lehet,de ha van még plussz lehetőség,mód,amit megtehetek,hogy minél kisebb legyen az esélye a fertőzésnek,akkor megteszem,az antibiotikum mellett.
Persze tudom,hogy ettől még a vizeletből,székletből kerülhet szülés közben oda baci,de ha legalább egy tényezőt bhogy ki tudok iktatni,vagy csökkenteni,akkor már örülnék...
Bocsi,hogy hosszú lettem,de most hajt a kiváncsiság....
Üdv,Anyapoc