Hali!
Szerintem nincs rossz vagy jó gyerek.
A társadalom elvárásai szerint az a "jó" gyerek, aki mindent megcsinál, nincs vele gond, nem problémás.
A "rossz" gyerekkel meg mindig csak gond van, az emberek nem szeretik a kihívásokat.
A rossz és jó max. a viselkedés lehet, de nem a gyerek. szerintem.
Én pl. sosem mondom Daninak, hogy rossz vagy, vagy nem szeretlek, mert ezt csináltad. Mindig azt mondom neki, hogy attól függetlenül, hogy mit csináltál, ugyanúgy szeretlek, csak azt nem szeretem, amit most csináltál.
sokszor a gyereknek mondják, hogy nem szeretik, mert ilyen meg olyan a viselkedése, és szépen kialakul benne egy kisebbségi érzés. frankón befolyásolják így a szülők a tudatalattit, észre sem veszik.
pl. a volt ofőm mondta osztálytalálkozón, hogy mennyire mások a mai gimisek, meg ő pl. szakmunkásokat el sem tudna képzelni, hogy tanítana. hát persze, mert nem mindenki születik zseninek, és aki nem elit gimibe jár, azt már semmibe is kell venni. legalábbis ez az ő véleménye. na, ilyen pedagósusoktól mentsen meg az ég, és sajnos sok van.
Bringa
Dani tavaly nyáron kapott, de hajtani még csak most kezdi. most érzett rá. mondjuk ez nem visszaracsnizós pedál, amit eleve könnyebben tekernek a gyerekek. de küzd vele. tavaly a kanyarodás már nagyon ment neki. de pl.Banyóci Gyurcija uilyen Hauser bringával már tekert ősszel. gyerekfüggő, meg ki milyen vasgyúró, mekkora az erő benne.
Harisnya
Mi csak térdzoknit adunk Danira, mert egyébként szakad ról a a víz. a homokba nem szokott leülni, valahogy sosem kellett neki mondani, hogy ne üljön le, inkább guggol.
mi is bugyiban járunk már ligetbe, de nem volt még baleset, pedig csak 1 hete.
Ovi
KB. milyen havi költségekkel kell számolni? Gondolom van ebédpénz, meg amit kirándulásokra, szülői mközösség ad össze, stb. (nem magánovira gondolok itt)
Manó
Ha a szülő a kerületben dolgozik, akkor felvehetik, persze csak a körzetiek, majd a kerületiek után, ha még van hely. ez a gond azzal az ovival, amit kinéztünk itt a mhely közelében. viszont Dani kis barátjának az anyukája az ovi mellett dolgozik az áltlános suliban, és tegnap felajánlotta, hogy ha gondolom, szól az igazgatónak, mert ismeri. csak én ezt olyan cikinek érzem. szerintetek?
meg még mindig nem tudom, hogy a mhely közelében legyen, vagy az otthon mellett.
Mi is sokat voltunk kint hétvégén, Dani orra le is sült egy kicsit. jókat dumáltam dani kis barátainak anyukájával. de ez hihetetlen, aki csak Dani révén ismer meg engem, mindenki azt hiszi, hogy az anyósom lánya vagyok
mondjuk színekben hasonlítunk, sötét haj, zöld szem. jót nevettünk ezen otthon.
hétvégén megyünk a vasúttörténeti parkba, végre kinyitott, vannak újdonságok is. már nagyon várom, én is kipróbálok mindent
g