Új privát üzeneted érkezett!

Manó! Én sem vinném a gyerekemet pszichológushoz, én is arra gondoltam, amit Te nagyon jól megfogalmaztál, hogy tanácsot kellene kérni, hátha egy igazán jó szakember tud mondani valami okosat. Abban viszont maximálisan egyetértek Gumicukorral, hogy nem szabad letörni a szabadságvágyát, az akaratát. Kép

Gondoltam ám arra is, hogy nem lehet, hogy akkor érte valami trauma, amikor a pocakodban volt??
EZ CSAK EGY PÉLDA LESZ:!!! Van egy barinőm, annak a kisfia nagyon sokat sír, napjában 10-15 alkalommal elsírja magát, vagy hisztizik mindenféle apróságon. Sajnos amikor pocakban volt az anyuka nagyon mélyponton volt lelkileg, válságban voltak a férjével, sokat sírt. Én olvastam a baba-mama kapcsolatanalízisről és bizony a pocakban töltött 9 hónap nagyon befolyásolja a személyiségünket.

Anyós: kiderült, hogy "csak" rácsapott Nóri kezére. Mivel mi nem ütünk, ez Nórinál úgy jött le, hogy a "Mama megütött". A sarokbaállítást a leghülyébb nevelési módszernek tartom, nem is gondoltam, hogy anyósnak ilyen eszébe jutKép Kép Aznap este olyan kis nyomott és szótlan volt a Nóri, úgy sajnáltam. Ilyenkor duplán érzem anyukám hiányát, nála jobb nagyit nem kívánhatnék a gyerekeimnekKép Igazságtalan az életKép Kép Kép

Cipővel kapcsolatos hozzászólásokat köszönöm, megnézem a dr Leo cipőket, hátha...

Puszi:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Gumicukor,
Ja, biztos én voltam... A postáról jöhettem. Azért voltam komor, mert megláttam a fenekem méretét a kirakatüvegekben Kép. Egy tizes még rajtam van, és ha az embernek megszűnik a hasa, mindjárt kiviláglanak az egyéb problémás helyek.

Zita
parazita

Parazita
Rit
Elhozta a dvd-ket,ugzhogz par het mulva ha mar Csongi babakocsis eletkoru lesz szolj,vagy ha surgos akkor urad is bekuldheted.

Gumicukor
Syerintem keves az olyan gyerek a ki megul egy sarokban,az mar tuti betegKépSzeintem is az a jo ha egesz nap porog,es ez nekem nem kiborito csak neha farasztoKépEnyem sem ulne meg egy helyben sokat ha nem epp valamivel lefoglalnam,pl:gyurma,rajz,kartya,puzzle.
Nem is tudnam hogy elnyomni ot mert nem igen hagyjaKépEn ugy vagyokhogy ha veszelyes valami akkor szolok ra amugy azt csinal amit akarKépUgyhogy egeszseges kozeput,mert sajnos sok olyat ismerek aki semmi butasagert sem szol ra,na a fejukre is nott a gyerek es csodalkoznak hogy miert.
UGyaez van nalunk is hogy a gyerekellenes paiai a baratnoimnek ugy megkedveltek Alexet hogy rendeltek egy ilyet a csajoknalKépSzerintem azert mert mindig jokedvu es 80%-ban hallgat arra amit mondaunk nekiKépKépKép
En alapvetoen tv ellenes vagyok gyereknek,ugyhogy szoba sem johetne a szobajaban ilyesmi.Igazad van mi is ugyelunk hogy ne legyen semmi elekromos a haloszobakbanKép

Magdi
Ilyen esetrol en is tudokKépNem akarta az anyukaja a gyereket es egy ritak hisztis lett beloleKépEn is hiszek ebbenKépKép

Ma is egesz delutan kint voltunk az udvaron Alex kis baratjaek jottek Kép
Vegre meg nyitott a fitness a hazban ugyhogy jovo heten 2* be is irtam magamKépKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi
Te kerestél magyar vizsla kölyköket?
A cégnél hírdet vki.
elküldjem a mailcímedre?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok, ismét netközelben Kép
éN ÉPP AZ OVIVÁLASZTÓS KORSZAKOMAT ÉLEM. tEGNAP MESÉLTEM IS kATAANAK, HOGY AZ A PROBLÉMÁM, HOGY A BÖLCSINK ANNYIRA KIMAGASLÓ SZÍNVONALÚ, HOGY NAGYON NEHÉZ HASONLÓ KALIBERŰ OVIT TALÁLNI. ja bocs, ezt nem akartam nagybetűvel, csak nem figyeltem közben. Szóval az van, hogy eddig 3at néztem meg, de még mindíg a bölcsink tetszik. a végén még hagyom 1 évet Kép na jó, ez vicc, azért nem igazán szeretném, mert azért napi 8,5-9 órában a bölcsi szerintem már kevés lesz egy 3 évesnek, az oviban mégis vannak különböző foglalkozások, kirándulások, színház, stb. Azért most ott tartok, hogy ha sikerül jót találni átmegyünk, de ha csak éppen olyat, ami jobb mint semmi, akkor inkább maradunk a bölcsiben.

Gumicukor, Ági
Ti mikor akartok a dvdért jelentkezni????
jelentem minden meg van írva, asszem KépKép

Ma úúúgy fel vagyok pörögve, remélem valami jó fog történni Kép Amúgy meg 7végén megyünk egyik nap kirándulni, másik nap lakásozunk. és ez így lesz most egy jó darabig KépKép
Amúgy arra gondoltam, hogy ezentúl tényleg mindíg ilyen 1 napos túrára megyünk majd gyerkőccel, úgyhogy aki akar csatlakozhat, mi mindíg többen járunk, szóval szóljon aki kedvet érez természetjáráshoz!!!

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Rit
Már leleveleztem a pároddal, jövő héten vmelyik nap megyek értük.
Köszönöm előre is!
Én is ovinézőben vagyok. Kinyomtattam térképrészletet, megkerestem az összes ovit a környéken (XVI.kerben), és ami a lakóhelyhez közel volt, azokat hívtam fel. jövő hónapban vmelyik nap elnézünk mindegyikbe, nyílt nap nincs, de bármikor szívesen látnak.
kérdezték is egyből, hogy lakóparkos? Kép valszeg dömping lesz, de majd max. viszünk vmit, ami megvesztegeti őket. de azért remélem nem kell, nehogy már oviba is protekcióval kelljen menni.
a lényeg, hogy körzet mindegyik és ráadásul 4 ovi, valamelyik már csak összejön. remélem tetszeni is fog.

Kataa
80 % KépKép Te szerencsés vagy, hogy ilyen Alex, de sok gyerek nem ilyen, hanem mennek/mennének a saját fejük után. Na, majd a tesó!!! Kép

képzeljétek, mióta abbahagytam a fogibogyeszt, még nem jött meg. lassan 40 napja. ne örüljetek, a tesó teljességgel kizárva. furi, hogy ez a light, harmadik generációs bogyó is így fel tud borítani mindent. szerencsére nem ragyásodtam ki. eddig... vkinek volt ilyen?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Hat szerintem elobb utobb minden gyerek lenyugszik egy kicsit 3-4 eves korara,amikor mar erti hogy mit lehet es nem.Aki meg nem az mar sajnos a problemas kategoria.
Szerencsere tobb olyan baratnom van akinek a 2. is kezelheto ,ugyhogy nem aggodom.Szerintem ez egy vart baban,nyugodt terhessegen es nem utolsosorban a geneken mulikKépFerjem nagyon nyugis gyerek volt es azt hiszem en isKépPersze ez nezopont kerdese ,mert szerintem en nagyon nyugisan alltam hozza mindig,es bar rosszalkodik eleget ,nem veszem fel ,hanem orulok hogy van nekunk es boldogga teszi a napokatKép
Ismerek olyat aki a gyerek minden mozdulatara szinte ugrik es azt varja mikor tudja lepasszolniKépNa a gyerek visszacsatolása is ilyen,de ez varhato.
Na ezzel azt akartam mondani ogy O sem egy kulonlegesen nyugis gyerek csak mivel mindig jokedvu,igy a rosszalkodasait sem veszem annyira komolyan.Meg nem tudott sosem kiboritani,pedig volt mar jo nehany huzasa,talan tul pozitiv vagyok es azert tunik ugy hogy jo gyerek KépDe pl Zita a multkor megallapiotta hogy pont ugyanazokon nyuglodik mint SolymiKépKépKépTehat atlagos Kép
Fogi gátló:Ez termeszetes,kell 2-3 honap amig visszaall a termeszetes ciklusod.Nekem mindig igy volt hogy az elso gyogyszermentes honapban 45 napra,utana 40 es vegul a rendes 32 napra jott meg.Hiaba light ,en is azt szedtem mindig de jol bezavar azert,nem is szeretnek egy eleten at szedni semmi ilyet.
Karos szenvedelyre visszatere:En pl nem szeretnem hogy cigizzen evekig a gyerekem, minek,csak mert lesz osszehasonlitasi alapja.???En is kiprobaltam parszor es az boven eleg volt arra hogy rajojjek nelkule is joKép

Rit
Neknuk marad a bolcsi juliustol is a nyari szunet utan,aztan majd meglatom januarban hogy atveszik-e,ha mar nem elszek megelegedve a bolcsivel.Addig meg akarmi is lehetKépKépKép

Halacska
Te is eltuntelKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa
Lehet igazad van.
Én és a férjem is elég izgága gyerekek voltunk, talán én kevésbé, mostanra meg tök nyugodtak, kiegyensúlyozottak. remélhetőleg Danival is így lesz.
Persze nem azért kezdtem cigizni, hogy legyen összehasonlítási alapom Kép nem így értettem.
én úgy vagyok vele, ha cigizni fog Dani, akkor ne legyen eltitkolva. persze nem fogok neki örülni valszeg, de még mindig jobb, mintha stikában csinálná. pl. az enyémet mai napig nem tudják a szüleim, csak azt, hogy néha bulikban cigiztem, de azt nem, hogy 6 évig. talán egyszer elmondom majd.
persze ez múlik a szülő-gyerek bizalmi kapcsolaton is. csak nálunk egy kicsit rosszul alakultak ilyen téren a dolgok. pl. amikor minden levelemet felbontva adott oda anyu, meg elolvasott mindent, amit megtalált nálam és utána jól a fejemhez vágta még évek múltán is.
nem csoda, hogy lázadtam, ami nálam a cigi volt, csak akkor ezt még nem tudtam, csak a mai olvasataimban jöttem rá. én úgy vagyok vele, ha valaha dani olyat is fog tenni, ami nem tetszik, vagy veszélyezteti, akármi, akkor ha megbeszéljük rendben, utána nem fogja tőlem évekig azt hallani, csak mert én ideges leszek vmitől és nincs jobb érvem.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor
Mi is a 80 %osokhoz tartozunk, vagyis én inkább merem azt mondani, hogy maximálisan hallgat ránk, ha rászólunk v. kérünk tőle valamit. Nálunk max. olyanok vannak, hogy kérem, hogy vetkőzzön mert fürdünk v. öltözzön fel reggel - na ezeknél legalább 3 x rá kell szólnom, de a harmadik már mindíg bejön. Tegnap is akkor kezdett csak el vetkőzni, közben beszólt hogy "hányszor szóljál még rám!" KépKép mi meg ott röhögtünk. de pl. ha olyat csinál ami veszélyes, azt megbeszéljük és egyből jegyzi, tudja és meglepő, de újra nem is próbálkozik. Pl. mivel nekünk a bölcsi csak 3 utcasarok ugyanazon a mellékutcán végig és kocsival járok dolgozni, a bölcsiig nem viszek gyerekülést, szépen ül, kapaszkodik. Egyszer viszont megálltunk, és nem várt meg engem míg körbeérek, hanem kinyitotta az ajtót. Kiszállás után megálltunk az utcán és elmagyaráztam, hogy ez nagyon veszélyes, mert ha másik kocsi jön, jobbb esetben csak az ajtót viszi el, de történhet rosszabb is. Azóta minden nap megjegyzi, hogy "mami nyitja az ajtót, mert nekem veszélyes". De ugyanígy pl. a multkor az egyik kiránduláson olyan tisztáson álltunk meg, ahol egy csomó törött üvegdarab volt. Szóltam neki, hogy azokkal nehogy játsszon, sőt kerülje el őket, mert nagyon veszélyes. Eltelt pár hét, Húsvétkor a csxilalghegyi kőfejtőben voltunk tojásvadászni, közben napozgattunk, kavicsokat gyűjtöttünk és mindenki bóklászott 30 m-es körön belül valamerre. Én meg csak messziről hallgattam, hogy időnként konstatálja "mami ez itt veszélyes" aztán arrébbment, "itt is veszélyes" először nem is kapcsoltam, hogy mi van, később vettem észre, hogy olyankor üvegdarabokat látott. De pl. boltban sem hisztizett még soha semmiért, néha megjegyzi, hogy "ez most nekem kell" de ha nem vesszük meg, azt is megérti, visszateszi és köszön: "hát akkor szia keszk" v. csoki v. valami KépKép

Kataa
akármi KépKép ahogy haladunk, nálatok v. Gumicukoréknál hamarabb lesz kistesó, mint nálunk Kép

Rit

rit

anemona7

Rit
Az akarmi kategoriaban nem erre gondoltam feltetlenul,hanem tudod mireKépNe aggodj majd megint egyutt leszunk pocisakKépTenyleg most a topicban senki nem var babat,ugyhogy hajraKép
Ahogy mondod Alex is ilyen hogy erti ha raszolok hogy ne szaladjon el,vagy nem adok neki oda valamit ami nem jatek, nekem plane fontos hogy hallgasson ram,igy is neha gyomorgorcsom vanKép
Es hol van a gyerekulesed?Nekem mindig a kocsiban.En para vagyok meg ennyit is nelkule vinni.

Gumicukor
Hat latod most mar hogy mit csinalj maskepp Daninal hogy ne titkoljon semmit.Nekunk nagyon jo kapcsolat volt mindig a syulokkel es minmalis titkaim voltak csak,de ahogy Ok neveltek ugy szeretnem en is hogy meg csak esze agaban se legyen pl:drogozni,inni.Cigizni ugyis kiprobalja majd,de mivel nem fog latni peldat ra a csaladban ,remelem nem fogja huzamosabb ideig uzni.Minden a nevelesen mulik es mar olyan korban vannak a gyerekeink hogy most kell minden jot megalapozni.Nem gondoltam volna hogy ilyen nehez ,de egy jo kihivasKépBoldog ,elegedett gyerek az igazi siker a hazassagbanKép
Na nem filozofalok tovabb,amint latjatok lazara veszem ma munkatKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Istenem, itt minden gyerek milyen jó és szófogadó, csak az enyém nem... Bár néha annyira jó tud lenni, hogy csak ámulok. De valahogy olyan vérmes a természete, már egészen kicsi korától kezdve. Csongi viszont tök nyugisnak tűnik.

Rit,
Ne izgulj, beugrik majd az a kistesó a maga idejében!

Kataa,
Köszi, majd beugrok valamikor a DVD-kért!

Zita
parazita

Ja, a lényeg: ma voltunk megnézni az első ovit Solyminak az Egressy úton - az óvónők aranyosak, de egy kicsit mintha zsúfolt lenne a hely, 3 db 20 fős csoport van.
Egyelőre nincs összehasonlítási alapom, a többi kinézett helyen április 20-a körül lesznek nyílt napok, majd akkor eldől...

Gumicukor,
Ti hova akarjátok vinni Danit? Persze ti a VII-ben vagytok, mi meg a XIV-ben...

Zita
parazita

Sziasztok

mostanában nincs sok időm netezni, sokat vagyunk kint, meg mindig van valami tennivaló.

ovi: jövő héten lesz beartkozás, de szinte biztos nem veszik fel Gergőt mivel itthon vagyok. azért megpróbáljuk.

Kataa
Igen talált munkát egy cégnél HR-es, már dolgozik, úgyhogy mégsincs itthon.

Zita
Ne izgulj Gergő sem az az jógyerek kategóriaKépKép
vagy csak én vagyok szigorú?

kérdés: mit csináltok, amikor a kölökre pl pénztárnál jön rá a kakilhatnék?KépKépKépnekem ma ott kellett hagyni a cuccot és rohanni vele a budira, pedig volt rajta pelenka is. kicsit se volt cikiKépKép

jó hétvégét, hív Gellértke

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zita
Ovival megpróbáljuk a XVI. (nyáron költözünk), a XIV. ott a munkahely, és a VII. kerületi Városligeti fasor ovit, még az is közel a melóhelyhez. aztán meglátjuk melyik. a XVI. ker. jobb lenne, mert szinte mindegyik zöldövezetben van, messze a főúttól, meg a körzetbe, amibe ott tartozunk majd, 4 ovi is van, valamelyik csak bejön.
május elején lesznek a beíratkozások, addig még megnézzük belülről is őket.

Judy
Ilyen hamar van az ovibeíratás nálatok?

Hát ilyen sztorink még nem volt pénztárnál.

Már mi is csak alváshoz hordunk pelust. a Ligetben is szól, ha pisi van, és megyünk a fához, aztán mindenkinek újságolja, hogy szép nagyra nő majd a fa. itthon bili, már nem is szól, csak elintézi. vettem neki mintás gyerekwcpapírt, azt szereti, ha törlés után beledobhatja, és "elolvadik" a papír Kép nem is gonsoltam volna, hogy a feledékenységem miatt fogja elkezdeni a szobatisztaságot.

Rit
Nálunk uez van, mindent elmagyarázok-zunk, mégis vannak Daninak túlkapásai. nem minden a nevelés, nem mindenkinél hat uaz.
Én tuti még 3 sarokra sem mennék gyerekülés nélkül.
1. baromi veszélyes, pár ilyen balesetet láttam...
2. rendőr lazán megbüntet, mivel kötelező
de ti tudjátok... én nem kockáztatnék.
amikor belém jöttek jobb kezes utcánál, úgy hogy nem én voltam a hunyó és sebesség sem volt nagy, elég szépet dobott a kocsin.

már csili vili a lakás, amíg aludt Dani, addig kivikszoltam a konyhát, WC-t fürdőt, előszobát, a szobákban a port is letöröltem, már csak porszívózni kell. tegnap este megfőztem, így egy csomót voltunk ma kint.

Sasharól, Contiról tudtok valamit?, réges-régen nem jelentkeztek.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Elgondolkoztam azon, hogy vajon milyen az a rossz gyerek. Ez nagyon szubjektív dolog, van akinek már az is rosszalkodás, hogy a gyerek ugrál az ágyon és indián kiáltásokkal körbe rohangál a lakásban. Tegnap a játszón volt egy kisfiú, erős volt benne a "magántulajdon védelme" érzés, semmit nem adott oda a többi gyereknek. Az anyuka jól befenyítette, hogy ha így viselkedik nem jönnek többé a játszóra. Pedig szerintem ez nem rosszaság, ez egy korszak, amin a legtöbb gyereknek át kell esnie.

Kataa! megnyugtatlak: Létezik olyan, hogy a kistesó is jó gyerek lesz. Engem mindenki riogatott, hogy Nóri után tuti egy átok kis ördögfiókám lesz. Márk 2 hónapig hasfájás miatt volt sírós baba, de onnantól kezdve egy panasz-szavam sm lehet.
Bátran kijelentem: Nekem bizony mindkét gyerekem jó gyerek Kép Kép Kép

Rit! Én is mindig gyerekülésben szállítmányozom a babákat, egyrészt a biztonság miatt, másrészt a rendőrök miatt. Gyorsan összegyűlhet az a bizonyos 18 pontKép

Ovikat mi is megnézegetjük, jövő héten nyakamba veszem a várost.

Bizony sokan eltűntek, Csics sem ír egy ideje, Aja is eltűnt...

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
Megint eltelt egy szep napos hetvegeKépKépCsavarogtunkt megint nagyokatKépBar egy szavam sem lehet mert holnap nem megyek dolgozni,annyi plusz munkam volt a mult heten hogy megszavaztam magamnak egy szabadnapotKépIgy marad az itthoni taki,fozi,mosi,....KépDe igy hogy nem minden nap csak ezt csinalom nem olyan veszKép
Alex tanulgatja a biciklizest,meg csak az elejen vagyunk de ugy latom eleg nehez hajtani neki.Bar lelkesen gyakoroljaKépVan akinek mar tud a gyerkoc?Es mennyi ido alatt tanult meg?
Masik kerdesem hogy Ti meg adtok rajuk harisnyat ha kimennek ??En is csak miota szobatiszta es leul neha a homokba felek hogy felfazik.

Parazita
Meselj mar hogy telnek a ketgyerekes napok????
Hat a 20 fos csoport eleg zsufi tenyleg ,es hany nore ???
A bolcsiben 11-en vannak 2 gondozonenire.

Judy
Gratula a ferjednek, latod mindig minden megoldodikKép
Hat ne is mond miota szobatiszta mindgi faraszban vagyok en is, ha kocsival megyunk anyuekhoz sportot uz belole hogy meg alljunk a benzinkutnal pisilniKépEs pedig anyira rafkos hogy bar elotte 20 perccel pisilt mindig termel valamitKépMost mar azt mondom hogy bezart a benzinkut es varjon,nagyon szepen visszatartja mindket dolgotKépDe altalaban nem akarom hogy sokat varjon igy szerencsre nem bilifuggo es nem is kell neki mar wc szukito igy barhol tudunk mar wc-re menniKépKép

Magdi
De joooooKépMEg egy elo peldaKépHat remelem is hogy igy leszKépIlyet rendeltunk,csak meg a szallitasi hatarido kerdesesKépKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Zita!

Oviban nem soka 20 fő/csoport. A lakótelepi ovikban nem ritka a 30 fős csoport, sajnos, nálunk is így van, a mellettünk lévő részen ahol 4 emeletes házak vanank csak meg családik ott van 20 fő egy csoportban, az ovinál már kis létszámúnak számít. Én meg épp a 14. kerületiekre irígykedem, ott majdnem minden oviban van angol tanulási lehetőség, míg nálunk a 10. kerületben seholKépKép Illetev egy oviban van ami az Örsnél van, de sajnos metrótól még gyalogolni kell, még ha a metróhoz közel lenne. Én gondolkoztam a zuglói Lengeyl utcai ovin, mert ott dolgozik a férjem tőle 1 percre gyalog, csak azt mondják hogy a zuglói ovikba nem nagyon vesznek fel más kerületi gyereket, csak ha személyesen ismeri a polgármestretKépKépKép. Még azon is gondolkodtam hogy átírtaom Emma címét addig Zuglóba, de nem tudom megéri e ennyit kavarni.

Képzeljétek megkaptuk a 2. bölcsis jellemzést, hát csupa jót írnak Emmáról, azt írják hogy tökéletesen beilleszkedett a közösségbe, csak dícsérik.

Rossz gyerek: szerintem Emma nem rossz csak nagyon eleven és hisztis. Ebből az elevenség nem zavar, komolyan mondom, nekem nem az a bajom hogy hajmeresztő dolgokat csinál, nekem a hisztivel van egyedül és kizárólag bajom. Hogymiért kell rögtön nyávogni és hisztizni a legapróbb dologért. és a kettő nem ugyanaz. Mert pl Gumicukor Danija is eleven meg csibész ahogy mondja, de enm hisztériázik és ezért könnyebb vele, nálunk a kettő együtt sok.

Autósülés: én soha sehová semennyit nem viszem ülés nélkül. Nekem volt szerncsém szabadon repkedi egy autóban 50 km/ órás ütközésnél, mert elszakadt a biztonsági övem, és iszonyú nagy erő szabadul fel már ekkora sebességű ütközésnél is. Én lefejeltem a szélvédőt, akkora púp lett afejemen hogy alig látszottam mögűle, a mai napig érzékeny a helye. Lepattanva az üvegről pedig akkora erővel ütköztem az ülésnek hogy kiszakadt a helyéről. A magnótartó pegdig mint a vajba fúródott a lábamba. Jó lecke volt, én azóta nem tartok semmi mozdíthatót a belső térben, mert ha az elkezd repkedni nagyon súlyos következménye lehet. csak a csomagtartóba pakolunk. És ez csak 50 km/ óra volt, nem vette észre a másik autós a stoptáblát, oldalról nekünk jött mi meg előlről nekimentünk egy kerítésnek.

Kataa!

Ez jó, én is nyugis gyereket rendeltem másodiknakKép Végülis van esélyünk, mert a férjem nyugis gyerek volt, én voltam ilyen mint Emma, hátha.

Egyébként egyszer találkoztunk egy bútorboltban egy házaspárral, egy kb úgy vislekedő gyerkőccel mint Emma, ugrált az áygakon, meg ide oda futott, nevetgélt, nem érdekelte hogy aszülei rászóltak. na ők mesélték hogy nekik ő a 3. gyerek és hogy az első kettő jó nyugis volt, meg is voltak elégedve a nevelési elveikkelKép aztán jött a 3. és rájöttek hogy a nevelési elvek is csak bizonyos gyerekeknél működnek, míg más gyerekeknél ugyanz nem működik. Szóval ez lehet még a 3. gyerkőc is meglepiKép

Rit!

Gondolod én nem magyarázok mindnet és nem mondok el mindent többször szépen? Emma van hogy már akkor hsiztizik mikor kérdez. Mert épp olyanja van. Mondja is, hogy ő szert hisztizni. nevelés? nem hiszem, már 2 hetesen képes volt a 5 ml plusz tejért torkaszakdtából üvölteni, ha elfogyott az üvegből és ő még úgy gondolta nem volt elég., és nem hagyta abba amíg nem kapta meg az új adagot, ivott belőle még 5 ml-t, és akkor megnyugodott. Ő ilyennek született, ez az alaptermészete, amit próbálunk terelgetni, jól vagy rosszul, de neki ez adatott. Örüljetek hogy Dodi ilyen nyugodt típusKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!
Szerintem nincs rossz vagy jó gyerek.
A társadalom elvárásai szerint az a "jó" gyerek, aki mindent megcsinál, nincs vele gond, nem problémás.
A "rossz" gyerekkel meg mindig csak gond van, az emberek nem szeretik a kihívásokat.
A rossz és jó max. a viselkedés lehet, de nem a gyerek. szerintem.
Én pl. sosem mondom Daninak, hogy rossz vagy, vagy nem szeretlek, mert ezt csináltad. Mindig azt mondom neki, hogy attól függetlenül, hogy mit csináltál, ugyanúgy szeretlek, csak azt nem szeretem, amit most csináltál.
sokszor a gyereknek mondják, hogy nem szeretik, mert ilyen meg olyan a viselkedése, és szépen kialakul benne egy kisebbségi érzés. frankón befolyásolják így a szülők a tudatalattit, észre sem veszik.
pl. a volt ofőm mondta osztálytalálkozón, hogy mennyire mások a mai gimisek, meg ő pl. szakmunkásokat el sem tudna képzelni, hogy tanítana. hát persze, mert nem mindenki születik zseninek, és aki nem elit gimibe jár, azt már semmibe is kell venni. legalábbis ez az ő véleménye. na, ilyen pedagósusoktól mentsen meg az ég, és sajnos sok van.

Bringa
Dani tavaly nyáron kapott, de hajtani még csak most kezdi. most érzett rá. mondjuk ez nem visszaracsnizós pedál, amit eleve könnyebben tekernek a gyerekek. de küzd vele. tavaly a kanyarodás már nagyon ment neki. de pl.Banyóci Gyurcija uilyen Hauser bringával már tekert ősszel. gyerekfüggő, meg ki milyen vasgyúró, mekkora az erő benne.

Harisnya
Mi csak térdzoknit adunk Danira, mert egyébként szakad ról a a víz. a homokba nem szokott leülni, valahogy sosem kellett neki mondani, hogy ne üljön le, inkább guggol.
mi is bugyiban járunk már ligetbe, de nem volt még baleset, pedig csak 1 hete.

Ovi
KB. milyen havi költségekkel kell számolni? Gondolom van ebédpénz, meg amit kirándulásokra, szülői mközösség ad össze, stb. (nem magánovira gondolok itt)

Manó
Ha a szülő a kerületben dolgozik, akkor felvehetik, persze csak a körzetiek, majd a kerületiek után, ha még van hely. ez a gond azzal az ovival, amit kinéztünk itt a mhely közelében. viszont Dani kis barátjának az anyukája az ovi mellett dolgozik az áltlános suliban, és tegnap felajánlotta, hogy ha gondolom, szól az igazgatónak, mert ismeri. csak én ezt olyan cikinek érzem. szerintetek?
meg még mindig nem tudom, hogy a mhely közelében legyen, vagy az otthon mellett.

Mi is sokat voltunk kint hétvégén, Dani orra le is sült egy kicsit. jókat dumáltam dani kis barátainak anyukájával. de ez hihetetlen, aki csak Dani révén ismer meg engem, mindenki azt hiszi, hogy az anyósom lánya vagyok Kép mondjuk színekben hasonlítunk, sötét haj, zöld szem. jót nevettünk ezen otthon.

hétvégén megyünk a vasúttörténeti parkba, végre kinyitott, vannak újdonságok is. már nagyon várom, én is kipróbálok mindent Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa
A lakásban. Mi mindíg kivesszük, mert azért mégis 50 rugó volt és manapság már ennél jóval kisebb értékű dolgokért is felnyomnak egy-egy kocsit. Mivel mi utcán parkolunk, azért vigyázni kell. + ugye nappal is itt van egész napokat az áruházi parkolóban. Reggel hetente kb 2x járunk így kocsival a többi napon gyalog, de egyszerűen hiába 3 sarok, futni nem akarok, sétállva meg elkésnék nagyon.

Gumicukor
Ilyet én sem mondok neki soha, szerintem nem is ismeri még igazán a rosz szó jelentésé, annyira nem használjuk. Ő szokta mondani, ha valami nem tetszik, hogy csúnya vagy mami, papa, akárki.
Ezért vesztem egyszer össze a dédimamával, mert hallottam, hogy azt mondja neki, hogy egyél mert ha nem eszel rendesen nem fog szeretni a mami. 1. az én nevemben ne mondjon semmit a gyereknek, főleg ilyen baromságot nem
2. annyit eszik, amennyi jól esik, nem fog éhenhalni és nem libát nevelek, hogy tömni kelljen.

Bringa
Banyóci Gyurcija már jól bringázott tavaly is, emlékszem, mikor megbeszéltük. Nálunk továbbra is megy a bölcsis 3 kerekű, azzal teker nagyon, de a sajátján továbbra is csak fél fordulatokat teker és visszaracsnizik.

Manó
Én nem azt mondtam, hogy csak a nevelésen múlik, ha így vetted le, félreértettél. Persze sok múlik azon is, de pont te mondtad azt, hogy te pont ilyen voltál, akkor meg ő miért lenne más? elvégre kitől örökölne, ha nem tőletek Kép

Ti kenitek valami szőlőzsír félével a gyerkőcök száját? én próbálkozom, mert nagyon száraz neki, de azzal csak azt érem el, hogy ha lehet, még jobban nyalogatja, utána persze még jobban szárad. van valami tippetek?

ma jött egy új kolleganő, nem új a cégnél, csak átkerült a mi osztályunkra. és pocis Kép + a közvetlen mellettem ülő leányzó is bejelentette, hogy szept végén szülni fog. szóval körülöttem már mindenki, csak nekem nem sikerült Kép
akkor talán most elkezdek inkább lapos hasra gyúrni - legalább az egyik sikerüljön Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

harisnya: én már csak akkor adom rá Gergőre, ha hidegebb az idő, amúgy gatya és zokni. mondjuk most nincs még homok a homokozóban. ma csak pulcsiban volt kint, olyan jó az idő.

tegnap egész délután kint volt, mert bográcsos kerti parti volt a szomszédokkal, nagyon élvezte, mindig foglalkozott vele valaki, focizott, bicajozott, hintázott, aztán este becsókolt két tányér gulyástKépKép

bicaj: a szomszéd srác tegnap megtanította hajtani a pedált, úgyhogy már alakul a dolog.

jó-gyerek: akkor ezek szerint a szülők tűrőképességétől függKépKép persze minden relatív. én is azt nem szeretem amikor hisztis. annak pedig nagyon nem vagyok híve, hogy ne szóljunk rá a gyerekre, mert akkor később rászól az óvónő/tanár...és az sokkal rosszabb lesz neki, mintha tőlünk tanulná meg.

Rit
azért drukk a gömbölyded formákhozKép

Manó
Tök jó érzés lehet ez a jó jellemzésKép

Kataa
akkor nagyon ügyik vagytok a wc-vel. nálunk most ilyen felemás a dolog, hogy még nem szobatiszta, de már visít, ha jön a nagydologKépKép szóval valami alakul.

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Rit
Mi is csillagfénygarázsban parkolunk, egyszer véletlenül nyitva is felejtettük a kocsit éjszakára, pedig mindig megnézzük. szerencsére nem történt semmi.
és a VII. ker. sem jobb, mint a VIII. ilyen szempontból. a VIII. ban legalább van térfigyelő rendszer.
amúgy meg úgyis azt a kocsit lopják el, amelyiket nem akarják..
meg van CASCO-nk is. mi direkt beolvadós színű gyerekülést vettünk, meg zöld üvegünk van, elsőre nem is látni mi van bent.
én bízok benne, hogy talán ezért nem törik fel. ha mozgássérült igazolványunk lenne, akkor már jobban izgulnék.
pont ma mondta a főnököm, hogy kapok parkoklókártyát a céges belső parkolóba! holnap hozza be, mert elfelejtette.
kb. 1 éve várok rá, hogy legyen. most a mindennapos kocsival járás és a gyerek döntött, hogy én kapom. tökre örülök!

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
hát a térfigyelőről annyit, hogy igen van és működik. a szomszédunk kocsiját ellopták, tisztán látszott a kamerán, hogy mikor, hogyan, stb. aztán ennyi. ugyanúgy nem lett meg. a tolvaj se.
a mi riasztónk olyan, hogy reggel, mikor nyitom a kocsit, jelzi, hogy volt e az előző használat óta riasztás, és ha igen mennyi. Aztán kb. ennyivel is vagyok okosabb, legfeljebb ilyen esetekben másnap kicsit meszebb állok az előző helyemtől. Mi mindent kiveszünk belőle, a cd is levehető előlapos, de a szomszéd esetéből kiindulva ez sem tutti módszer Kép( legalább neked a nappali megoldott lesz, nálunk a céges autók ugyanúgy a tömegparkolóban vannak, mert a céges sor semmire sem elég.

Judy
azért köszi KépKép hátha pont ez hiányzott Kép akkor légyszi drukkolj még a következő pár napban is, aztán 2-3 hét múlva megmondom, hogy bejött e Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok
Megjottunk vegre a jatszorol,Alex jo hisztis kedveben volt mindig a masik motorja kellett neki,ugyhogy egy kezelheto gyereknek is vannak rosszabb napjai jeletemKépKépKép

Mano
Hat az tenyleg sok,en nem is tudom mennyien lesznek a mienkben.Es ennyi gyerekre hany ovono van?
Gratula a jellemzeshezKépRn is kivancsi vagyok mar a mienkre.
IGazad van ules ugyben mert statisztikilag bizonyitot hogy alegtobb baleset rovid tavon van.En is mindig bekotom,de nem a rendor miatt hanem az o biztonsaga miatt.
Na akkor mar ketten rendeltunkKépKépRemelem legalabb 2 ilyen van valahol az eterben es rank varKép
En mar irtam korabban hogy nem neveles hatasa hogy ilyen lett Alex,O mindig is nagyonk eveset sirtKépEs hozzaszoktatott ehhez,ugyhogy ha hisztis gyerekem lenne szerintem csak birnam mert akkor az lenne a termeszetesKép

Gumicukor
Pont par hete irtam ide,hogy a zegyik helyettes gondozono mondhatta neki hogy rossz.Es ezzel jott haza ,lattam hogy kicsit bantja.Gondolkoztam szoljak-e .Aztan szoltam,hat nem tetszett de nem erdekelKépLEnyeg hogy azota nem mondjak neki mert itthon sem mondjaKépEs en sem mondom neki soha,inkabb azt hogy ez veszelyes vagy nem jo.
A mienk sem racsnizos pedal ezert nehezebb hajtani is.Eddig 2-t hajt aztan nyogKépKép
Bar ereje lenne csak meg nem erzett ra ,mert amennyit motorozik erosodik a laba rendesenKép
Leulni O is ritkan ul le a homokba de elofordul,en mar attol is boldog vagyok hogy vegre rendeltetes szeruen homokozik legalabb 10 percet egy huzamban KépKépEddig sokat rohangaszott,motorozott csak a jatszon,meg csuzda,hinta de rovid ideig.
Ovi kb annyi lehet mint a bolcsi 300ft/nap koruli,persze mindenhol valtozik.Biztos lesz csoportpenz,plusz mindenfele egyeb ktg,kirandulasok, szinhaz.Nekunk a bolcsi 6-7ezer /ho.Az ovi szerintem ugy 10 korul lesz.
Jovo hetvegen tervezuk mi is a vonat parkot,tavaly is imadta,gondolom iden meg jobban ertekeli majdKép

Rit
Ja erre nem gondoltam.Nekunk itt parkolo van szerencsere de volt hogy apa autojaban hagytuk es az utcan allt ,es nem tortek fel miattaKépKép
Es ha a csomagtartoban tartanad ,az legalabb nem feltunoen latszik hogy van benne valami.
Nekunk ez a montani ules hasznaltan vettuk,nem is tul dragan,de azert nem szeretnem ha ellopnak,a nagy is megvan mar es uj aron vettuk de szerintem tel elott meg kezdjuk el hasznalni mert meg nincs 15 kg.
Alex szaja nem szaraz,de az enyem elegge,pedig sosem volt az,gondolom a tavaszi szeltolKépUgyhogy labellozom ezerrelKép

Judy
Egyetertunk en is raszolok ha nem okes amit csinal,en sem vagyok a nagy liberalitas hive,mindent csak mertekkel.KépKép
PErsze hogy alakul,nalunk is igy kezdodott hogyp elus volt rajta de mar szolt ha erezteKépUgyi GergoKép

Na megyek vacsorazni/tatniKép
Kataa

Kép
Kép
kataa

Halihó!

Nem tűntem el, csak pár napig ki volt költöztetve a gép a szobából, és nem tudtam netezni, mert a modemet nem lehet vinni, mert rövid a kábel...
Ha lesz egy kis időm, olvasgatok visszafelé, de most csak gyorsan írtam egy rövidet.

Pucúr!
Mi van már megint veled????? Mindig megjelensz pár napra, aztán eltűnsz Kép. Mi van a babával? Lassacskán ő is megszületik, nem?

Na, le is járt az időm, megyek altatni...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Nekünk két autósülésünk van épp ezért, mert meguntam hog ymindíg kivesszük az ülést és épp akkor nincs bent amikro kéne. Így vane gy brevink, ami csak huszonvalahányezer, ez van a kocsiban mindíg. Szerintem egyébként nagyon jó ülés, jó magas, nagy növésű gyerekeknek is jó, Emma, és jó nagy fülei vannak oldalt, masszív, a huzata is jól bírja semmi baja pedig Emma 10 hónapos kora óta használjuk. és szerintünk biztonságilag is jó ülés, a férjem jól megnézte mikor vettük. érdekes mód egyik tesztben sem szerepel, azokban csak az 50-70 ezer forintos német üléseket tesztelik.
És van egy kb 30 ezer forintos concord fixmaxunk, igaz ezt a nestlé játékon gyűjtöttük össze pontokért, de előtte is volt egy használtan vett második ülésünk, csak azt odaadtuk rokonoknak mikor ezt megkaptuk. Ez leginkább a szekrényben áll, de arra épp jó hogy ha kell és nincs itthon a férjem, akkor legyen mibe ültetni Emmát. Mondjuk most már lehet hogy majd lassan lecseréljük erre a brevit, mert ez nagyobb gyerekeknek való, cska a brevi olyan hatalmas nagy hogy nem növi ki EmmaKép

Kataa!

Hát két ovonő van a 30 és a 20 gyerekre is. De épp tegnap mondták hogy van olyna ovi is nálunk is, szintén a 4 emletes részen ahol csak 15-en vannak. Szóval én semmiképpnem iratom a lakótelepi ovikba emiatt, pedig így majd buszoznunk kell pár megállót, d einkább vállaom.

Tényleg, akik érdeklődnek már az oviknál, csak besétáltok kérdezősködni vagy felhívjátok előtt eőket vagy nyílt napra mentek?

Akinek évvesztes a gyerkőce még sehol sem mondták hogy inkább cska jövőre vigye?

Judy!

A jellemzés tényleg nagyon jó érzésKép Így kezdik: Emma nyugodt, vidám kislány, arca mindíg derűs. Anyukám itt szólalt meg hogy hol van ez a gyerek?Kép Az az igazság hogy vele ha állandó program van semmi baj, cska épp folymatasoan foglalkozni kell vele. na most erre nekem sajnos nincs se időm, se enrgiám munka után. perszue foglalkozom én vele, általában 4-re megyek érte, 5-re megyünk csak haza, addig még játszótér vagy ilyesmi, de hát néha be kell menni közértbe, na ez már nem mindígtetszik neki. Vagy ha hazérünk és én pl elkezdek főzni vagy akármit csinálni, na az sem mindíg tetszik neki. De hát azért meg kell tanulnia hogy nem minden úgy van és abban a pillnatban ahogy ő elképzeli.

Szőlőzsír: Emma is lenyalja így én nem kenem. Pedig neki még az arcbőre is érzékeny. Én sima krémmal szoktam kenni ha látom hogy kiszáradt.

Rit!

Össze fog jönni akistesó, szerintem ahogy elkezded a lapos has projectetKép

Rosszalkodás: Én szerintem hatalmas tűrőképességgel rendelkezem ez ügyben, vasárnap is egész jól visletem amikro 8 évesekkl körhintázott és valami iszonyú sebességgel pörgették a hintát és 2x le is esett, igaz gumitégla volt. De sírt hogy ő vissza akar ülni. Hát üljön. ha neki ilyen extrém igényei vannak akkor Ok, legyen, sajnos az ilyen helyzetekben érzi igazán jól magát, látnotok kellett volna, kacagott, teljes izgaomban volt, nagyon jól érezte magát. A férjem szerint adrenalin függőKép

manó

KépKép
manó

Forti
Te is nagyon eltuntel,remele mcsak azert mert LEvi bolcsiben Te meg dolgozol es nem ersz rankKép

Panda
Hogy halad a szopi leszoktatas??

Mano
En pont mar hallottam hogy az oviban jovo kedden nyilt nap lesz KépKépJellemzoen egy anyuka meselte hazafele a bolcsibolKépMegjo hogy csomo embert ismerek es ha mar en nem mas utana jar a dolgoknakKépRogton fel is hivtam oket es mar izgulok hogy milyen lesz.Egy barinom a regi hazbol is jon velem mert neki is most lesz 3 a kisfiu.Ugyhogy ugy dontottem,megnezem milyen es hogy mikortol tudnak atvenni ,mivel oktoberi mint Emma,leghamarabb akkor de ha nem lesz hely akkor nem eroltetem hanem hagyon januartol menni,igy is 3.5 evet oda jar majd.

Tenyleg lanyok ,nem rendezunk valamikor egy talit a jo ido tiszteletere???Jo lenne egy kerti party,ha valaki aki hazasKép bevallalna,persze kajat+piat mindenki vinne csak a kert kene.KépKép
Na megyek vasalni...
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Nálunk az a baj hogy nem azt akarják hogy januártól menjen át, hanem az a szokás hogy jövő szeptembertől, szóval 2006 szeptembertől mennem, amikro már 4 éves és neekm ez nem tetszik, de úgy látszik egyedül vagyok, mert van júniusi kislány a csoportban és az ő anyukája is azt mondta hogymarad még egy évet bölcsis, tehát majdnem 4,5 lesz mire kiscsoportba megy. A január nekem is tetszene, nem ragaszkodom én az októberhez, csak a jővő szeptember nem tetszik.

Manó

KépKép
manó

Halihó

Itt Érden most vannak a beiratkozások szerdáig. Ma reggel voltunk egy oviban, meg még 2 helyre beadjuk, de nem sok reményt fűzök a dologhoz, nagyon kevés a hely. Pedig jó lenne neki a közösség miatt, de itt nagyon hamar megduplázódott a lakosság, intézményeket meg nem hoznak létre sajnos, úgyhogy elsőként azokat zárják ki, akik otthon vannak a tesóval. Pedig lehet, visszamennék távmunkában.
Ha nem veszik fel sehová, akkor majd viszem néha családi napközibe.

Én szívesen bevállalom a kerti pertyt, bár Érd sokaknak eléggé kiesik. De ha kijöttök, akkor tényleg vállalomKép

na puszka
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ovi: nálunk viszont nem lehetetlen, hogy néhány hét múlva elkezd Nátán járni.KépKép Voltunk a múlt héten a szomszéd kislánnyal az ő leendő ovijában (ő tegnap töltötte a 3-at) és Nátánnak tetszett. Oda is simán felvennék bármikor, csak azért megoldhatatlan, mert bent van Budapesten a Nagyvárad térnél.
Mikor említettem a férjemnek, akkor mondta, hogy ha akarom, akkor Beni csoportjába is járhat már most (az óvónénik szóltak), de ő azért nem szóltKép, mert úgy tudta, hogy nem akarom oviba adni.
Persze, nem akartam úgy oviba adni, hogy egyedül legyen (Benit felvették a kiszemelt sulibaKépKép, úgyhogy ő szeptembertől iskolás lesz), de ha pár hónapot még Benivel járhat és utána ugyanazokkal az óvónőkkel folytathatja szeptembertől, akkor miért ne? Főleg, hogy beszoktatás címen felveszik már mostKép (még pár hetet mondtak az óvónők, mert most van a suliba iratás, meg tanítónénik jönnek hozzájuk, stb.), pedig majd csak júliusban lesz 3 éves.
Beniéknél egyébként a képek alapján 20-an fölül vannak 2 óvónőre + 1 gondozónőre. Amit én létok belőle az alapján azt kell mondanom, hogy ők még így jól vannak, tudnak velük foglalkozni rendesen. Mondjuk náluk amúgy sem könnyű a helyzet a vegyes csoport miatt (jövőre ezek az óvónők sima kiscsoportot fognak vinni, Nátánnak pont jó lenne).
És ami érdekes (JudyKép), hogy egyik oviban sem zavarja őket, hogy Hannával biztosan itthon leszek (a bp-i oviban is látták, hogy van kisebb (a kezemben volt Hanna), a Beni ovijában meg természetesen tudnak róla).

Gumicukor!

Talán te kérdezted az ovis költségeket: nekünk csak az étkezés van (a három gyerek miatt 50 %-os díjjal). Egyszer kellett az elején közös pénzt fizetni. Annak a gyereknek, akit külön foglalkozásra visznek, kell még külön fizetni (aki akar járhat úszni (Beni is), ill. van "zeneovi"). Az úszás árára nem emlékszem pontosan (talán 500/alk), azt havonta kell fizetni, a zeneovi 6800 Ft volt egy félévre. Ezenkívül még annyi van, hogy időnként kell vinni dolgokat (szalvéta, WC papír, zsebkendő stb.). Rendeztek ovisbált, ahol a belépővel lehetett támogatni az ovit ill. támogatójegyekkel.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Akkor jöhet a négyeske, mert unatkozni fogsz Hannával kettesbenKép
Egyébként mondták itt is, hogy a testvéreket előre veszik, lehet ezért is felveszik NátántKép
Milyen suliba megy Beni?

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Ovi: Ma telefonálja körbe a sógornőm az ovikat, hogy lesz-e nyílt nap, stb… Kíváncsi leszek, bár a játszón az anyukák nem sok jóval bíztatnak. Tényleg hatalmas város Haraszti, dinamikusan fejlődik és összesen van 4 db ovi. Meg amit most építenek, bár állítólag az nem lesz kész szeptemberre.

Lányok! Nektek szokták mondani a gyerkőcök, hogy fáj a lábuk? Nóri szokta, bár úgy érzem ez csak növekedési fájdalom. Esténként szokta kérni, hogy masszírozzam meg.

Judy! Nekünk közel van Érd, ha úgy alakulna, hogy lenne tali mi biztos el tudnánk menni.

Nálunk is lehet majd kerti party, de csak másfél hónap múlva, addigra reményeim szerint beköltözünk a szép új házunkba. Nagyon várom már!!!

Szép napot Mindenkinek:
Puszi:
Magdi

Magdi
mléna

Hali!
Ovi
Én kigyűjtöttem a netről a címeket, telszámokat, bejelöltem a térképen és úgy hívtam őket.
amiket kinéztem nincs nyílt nap, valahol még nem is tudják pontosan a beíratkozás időpontját, de a legtöbb helyen május első hete. viszont azt mondták, bármikor, ha arra járunk be lehet menni, vigyük a gyereket, szeretettel várnak. ez bíztató.
mi valszeg a jövő héten megyünk el megnézni a kiszemelteket. kiveszek majd 1 nap szabit és elmegyünk Danival. rajta is látnom kell, hogy tetszik neki.
amikor én voltam ovis, akkor is sokan voltunk és 1-2 ovónő volt velünk, de em volt semmi gond. szerintem oviban azért már sokkal nagyobbak önállóbbak a gyerekek. én nagyon szerettem oviba járni, minicsoporttal kezdtem, előtte meg bölcsis voltam, oda is szerettem járni. a bölcsis dadámmal együtt jártam fodrászhoz pár éve, mindig csodálkozik, hogy megnőnek a kis törpék, meg már gyerekeink is vannak.

Mi számít évvesztesnek? Még mindig a szeptember-decemberi gyerkőcök? Vagy már változott 20 év alatt? Kép Dani júliusi, remélem nem tartozik az évvesztesek közé.

Én Neutrogena szőlőzsírral kenem Dani száját, ő imád kenekedni, nincs kiszáradva. szája, télen Bübchen wind und Wetter krémmel kentem. szerencsére jó bőre van, nem nagyon üti ki semmi. mondjuk érzékeny, mert rászáll egy légy és már kék-zöld folt Kép

Dani mostanában Kis-Anyukának szólít Kép Olyan cuki, ahogy mondja Kép
Ma már a bilihez sem nyúlhattam hozzá, mert ő önt bele vizet és húzza le a Wc-n. persze a kimosást már rám hagyja, gyorsan bevágódik a nappaliba.
Tegnap a délutáni alvás után szárazon került le róla a pelus. Mikortól lehet elhagyni a du-i pelust? 1-2 hétig ha folyamatosan száraz marad?
szülinapomra még meglep ez a gyerek, és szobatiszta lesz.

Manó
Látod, nem kell aggódnod, nem olyan vészes Emma Kép

Lábfájás
Dani még nem mondta, annyit szokott, hogy "Most elfáradtam". én emmlékszem gyerekkoromban sokat fájt a lábam, akor azt mondták, hogy nő, és azért.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Judy!

Négyeske!KépKép Ja, bár ennek még előbb apró feltétele lenne: meg kellene jönnie...

Magdi!

Nekem Beninél volt ilyen. Még kórházban is voltunk vele. Igaz, akkor azt mondták, hogy lehet, hogy a térdére ment valamilyen betegség... De akkor elmúlt és utána még többször panaszkodott ilyesmire (akkor már nem vittük kórházba, először is csak azért, mert nagyon fájlalta, csak ha fájt neki, akkor kapott fájdalomcsillapítót (a masszírozás már nem volt elég)). De már elég régen nem volt ilyen gondja.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

De igen, ma a határ május 31. (régen aug. 31. volt). Azaz pl. annak kell automatikusan iskolába mennie, aki május 31-ig betölti a 6. életévét az adott évben. Szülői kérésre mindkét dolog lehetséges (az is, hogy egy máj. 31-e előtti gyerek 1 évre még óvodába maradjon, és az is, hogy egy később született abban az évben menjen (szerintem ez utóbbi nem lehet túl gyakori)).
Beni eléggé határon van (máj. 10-ei), ezért én nagyon gondolkodtam rajta, hogy menjen-e idén vagy csak jövőre, de mindenki egyöntetűen állította, hogy menjen.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Akkor lehet dani t fel sem veszik emiatt?
Amikor hívtam az ovikat, akkor mindig mondtam, hogy júliusban lesz 3, de nem mondtak rá semmit. megnézik, hogy érett-e az ovira és akkor döntenek?

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

A jo idoben valahogy nincs kedvem/idom netezni

Ovi

apr13-15-en lesz a beiratkozas. Itt is keves a hely, kistesos gyereket allitolag csak delig vesznek be.Kép 18 ezer lakosra van 3 ovi. Epitenek majd ujat, de csak 2006-ra keszul el.Kép Akkor most Emi is evvesztes lesz? Kivancsi vagyok iskolaerett lesz-e 5.5 eves koraban, mert emlekszem, hogy az unokaocsem egyaltalan nem volt az, maradt is egyevet otthon.Pedig marciusi. Es a plusz evben mindenkit meglepett, mert mire suliba ment, megtanult olvasni...Kép

Ma voltunk allatkertben, mindket manonak nagyon tetszett, majd teszek fel kepeket. Ja, apa hazaterven Japanbol kivett 2 nap szabit.KépKépKép
Emike ugy nez ki 90%ban szobatiszta, mar a delutani alvasnal sem kap pelust, nem is ker, es altalaban reggel is szaraz a pelusa. Sot, ha bugyipelus van rajta is szol hogy pisilni kell, mint pl. ma az allatkertben. Es rault a wc-re!Ma eloszor. (Itt az segitett, hogy az orrunk elott ment be egy masik wc fulkebe egy vele egykoru kislany az anyukajaval.Kép) Bementunk az allatkerti jatszohazba. Nekem nagyon tetszett.KépMegyunk maskor is.Tok sok jatek van es nagyon jo minoseguek.Es nem draga a belepo.Csak a parkolas ciki.

Gumicukor

Koszi. mar van vizslakolyok, kb 2 hetes, a batyameknal lett 7 kolyok. Fajtiszta es gyonyoru.KépMar alig varjuk, hogy elhozhassuk.

Ilke

Nagyon eltuntel!

Kataa

Taliban benne vagyok, hely van nalunk, csakhat marhara kiesunk. De ha van kedve nehany embernek, akimeg tudja oldani szivesen rendezek talit. Van hatalmas kert, meg benne csuszdas jatszo,hintavales homokzoval.Meg egy 30m2 terasz.Kép
En mar regen nem adok Emire harisnyat, ha kiviszem. Sot sapkat is csak 15 fok alatt.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Elkezdtük a szobatisztaság projectet, az első nap nem zárult túl jó eredménnyel - csak fürdés előtt hajlandó belepisilni a WC-be...
Most nyílt a környéken egy "angol" turkáló, leszaladtam és vettem egy csomó összepisilhető és -kakilható nadrágot Kép

Csongi egyelőre nagyon jó - és nagyon picike. Most volt 2 hetes, és mostanra sikerült túlszárnyalnunk a 3100 gr-os születési súlyt.

Kataa,
Csütörtökön meglátogathatunk? Kép

Zita
parazita

Ovi
Én is a neten gyűjtöttem be a címeket, aztán térkép szerint szelektáltam, mi az, ami még jó. A maradékot felhívtam és egyeztettem, nem mindenhol van nyílt nap, van ahol csak bejelentkezel és elmentek megnézni. Persze én előtte telcsin ki szoktam faggatni őket, hogy milyen szolgáltatásaik vannak.
Nálunk a bölcsi ingyenes, ovi változó 5-akár 55 ezer/hó. persze én olyanba már tuti nem viszem, annyira azért nem vagyunk eleresztve lével.

Kataa
a mienk kombi és üveges végig, úgyhogy a csomitartóba is belátni, mert le lett szerelve az a vízszintes kihúzható valami, hogy jobban megpakolhassuk. Viszont így az egész autóba belátni, hogy mi van benne

Zita
Csongi akkora, mint Dodi volt ennyi idősen Kép

Gumicukor
elvileg várj pár napot a száraz pelussal. Mi úgy csináltuk, hogy mindíg megdícsértem, hogy milyen ügyike és a kutyus, cica, akármi, ami épp a mintája volt a pelusnak is hogy örül, hogy szárazon maradt és nem kell egyből a kukába mennie. nálunk már éjszakára sem kell, de azért ajánlom, a leszoktatós lepedőt (egyik oldala frottír a másik ilyen pelusvédő-szerű, így ha baleset van nem áztatja el az egész ágymatracot.

Rit

rit

anemona7

Hahó!

Jelentem, megint itthon, mert tegnap telefonáltak az oviból, hogy Noémi belázasodott, menjek érte Kép. Szeptember óta nem volt beteg, azt hittem, ezt is megússza, de nem Kép. Most reggel már 39,1 volt a láza.

Ovi
Ádám megy szeptembertől, oda ahová Noémi jár. A 20-as létszám remek, Noémiék 34-en vannak, 2 óvónő és 1 dadus van velük. Náluk is csak délig lehet az, akinek otthon van az anyukája, de egyszerűen csak azért, mert ennyi ágy/matrac nem fér el a csoportban. Mikor Noémiéknél ott van minden ottalvós, akkor még az asztal alatt is matracok vannak Kép. Nagyon tele van az ovi, 170%-os a létszám, és még így is egy csomó gyereket el kell utasítani.

Beszti!
Pont kérdezni akartam, hogy megy-e Beni suliba szeptembertől. Én is nagyon filózom Noémin, mert ma már az a "divat", hogy 7 évesen mennek a gyerekek iskolába. De Noémi már most szinte folyamatosan olvas, számol, és ez jövő évig csak fejlődni fog. hogyha még 2 évet járna oviba, nem tudom, mi lenne vele a suliban. Mindenesetre úgy gondolom, hogy csináltatok neki majd iskolaérettsági vizsgálatot, és meglátom, mit mond a szakember. Ha ő javasolja a sulit, akkor megy, ha nem, akkor marad.

Na, megyek megint lázat mérni, beteget ápolni. szép napot,

Panda

panda
Halásztelek

Kataa
nyílt nap 12én és 13án is van, 9-10ig illetve 10-11ig, amelyik jó neked. Csoportokban vezeti végig egy ovónéni az érdeklődőket, úgyhogy mindíg egész órakor indul a túra Kép

Manó
Ja, elfelejtettem mondani, hogy elvileg minden kerületnek van egy kiadványa az ovikról Hívogató címen. Ez a bölcsikből, ovikból, önkormányzattól szerezhető be, le van írva az összes ovi eérhetősége és hogy milyen elven működik, milyen alapszolgáltatásaik vannak és milyen fizetősek. szerintem nagyon hasznos

rit

anemona7

Rit,
Hát igen, én Solymihoz viszonyítok, aki eleve 3480-nal született, utána pedig zabált, mint a gép...

Szobatisztaság fronton részeredmény: szólt, hogy menjünk pisilni. Megyünk, ráál a vécére pisilőállásban, majd kinyom egy kakát - hátul Kép. De én ennek is nagyon örültem.

Zita
parazita

Sziasztok
Nalam megkezdodtek a heti munkas napok,na nem mintha eddig itthon pihiztem volna.A taki,agyhuzas,vasalas mellett mar a terasz viragaim is kint diszelegnek,sot a kozos, lift meletti allvanyt is teleultettemKépOlyan jo rajuk nezni.
A heten elkezdtem lejarni a konditerembe,het3x tervezem,nagyon jol elfaraszt,szerencsere van egy no aki a a gondnok fele (mert hiaba hazi hasznalatu csak a hely allitolag kell egy szemely aki mindig ott van nehogy valaki bent felejtse magat a szaunabanKép )vigyaz addig az elotte levo jatszon Alexre,de en is kilatok raKépPersze csak vegso esetben viszem le magammal,bar a neni nagyon kedvesen felajanlotta hozzam maskor is de inkabb akkormegyek majd ha O meg a bolcsiben en meg itthon vagyokKép

Mano
Ezt a januart en onnan veszem hogyegy ismerosom lanya aki szeptemberi csak akkor vettek at,remelem meg azota is ez a rend,szerintem csak orulni fognak hogy nem oktobertol jar majd hozzajuk hanem jo kesobb is,addig meg kieshet par mano betegseg vagy mas miatt talan akkor tobb hely leszKép

Judy
Jo otlet ez a csaladi napkoziKépEs bolcsi van?Mert a jatszocsoportba biztosan felvennek,nalunk az 850/nap es barki mehet,bar itt anyuka nem lehet veluk.
Annyira aranyos vagy hogy felajanlottadKépKépSzerintem egy jo taliert akinek van autoja biztosan nincs messze Erd,(nekunk amugy sem ).Ugyhogy ha vallalod lehetne nalatok tavasszal es mondjuk nyar vegen meg Nyuszieknal vagy Magdieknal,persze ez csak egy otlet voltKépNem is gondoltam nagy kajcsikra ,csak sutik,par szendvics,es minden szigoruan papir tanyerokkal es poharakkal hogy ne bajlodj a mosogatassal semKép

Beszti
Na akkor nemsokara te is egy gyerekes anya leszel napkozbenreKépEs delig marad Natan?

Magdi
Hat nekunk Alex meg csak akkor mondta hogy ha megutotte eppen aznap a labat.Szerintem ha huzamosabb ideig mondja azert vidd el dokihoz.
Neked is koszi a felajanlastKép

Gumicukor
Igaza van Besztinek mar Dani is evvesztes,majus 31 a hatar.
E na delutani pelust 5 nap szaraz utan hagytam el ,es nem is volt baleset,az ejszakaival vatam 2 hetet de utolag azt sem kellett volna,mert sosem volt vizesKép
Szerintem az oviban siman felveszik ha elmult 3 eves,meg szobatiszta,csak mondjuk 1 evvel tobbet jar ha nem 6 evesen megy suliba.Nekem Alex meg 6 sem lesz amikor mehetne,tehat eleve nem hiszem hogy megy iskolaba majd majdnem 7 evesen,ugyis tanulhat meg eleget az eletbenKépCsak ha extra zseni lesz akkor adjuk hamarabb suliba ,de erre magambol kiindulva nem sok esely vanKépKépKép

Nyuszi
Neked is koszi,es remelem hogy meg nalatok is lesz kerti taliKépKépNem baj hogy kiestek egy kerthez menni is kell autoval ,nem lehet kozelKépKép
Nagy gratula Emi szobatisztasagahoz!!!

Parazita
Persze gyertek,csak hivj elotteKépMar nem tudtok bejonni a sorompos bejaraton mert le van engedve es kerulni gyalog eleg korulmenyes babakocsival.A Dozsa GY ut felol van rampa.Be is tettem a dvd-ket azonnal a taskaba nehogy itt hagyjamKép
Ilyen nalunk is volt de szerencsre anyueknal a kertbenKépKép

Panda
jobbulast NoeminekKép

Judy vagy aki lecsap a tavaszi taliraKép
Akkor varjuk az idopontokat hogy neked mikor jo aprilisbanKépKépGondolom egy szombati nap lenne jo mindenkinek.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Oké, akkor lehet, hogy holnap beugrok, vagy beugrunk...
parazita

Kataa
Érden két bölcsi van össz-vissz a városraKép nem tudom van-e játszós. A családi napközi is otthagyós azt hiszem.van egy rakás magánovi is jó áron, de én nem vagyok híve a dolognak.
Én továbbra is vállalom a tavaszi talitKép akkor Magdiékkal már 3-an vagyunkKépTöbbiek???
ha szombat, akkor nekünk a 23, vagy a 30 lenne jó.
mosogatás: még nincs beüzemelve a mosogatógépKépKép de egyébként nem gond, szombaton apa megvendégelte bográcsgulyásra a fél várostKépKép és nem gondoskodott papirtányérokrólKépKép

Panda
Jobbulást NoéminakKép

rakok fel képet a kiskrapekokról:
Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok

Én is megvagyok, csak dolgozom, délután és este pedig Levizek! Aztán szunya és kezdődik újra a nap!

Rit
Hol lehet ilyen lepedőt kapni?

Judy
Nagyon helyesek a krapekok! Kép Jó party lesz mind a kettő!

Forti

Kép
Kép
forti

Judy! Nagyon szépek a fiúk.
Jó lenne, ha összejönne egy taliKép Többiek??? Kinek melyik hétvége jó? Nekünk úgy tűnik a 23-i jobb lenne, de ha a többségnek a 30-i hétvége jobb, akkor megoldjukKép

Panda! Jobbulást Noéminek! Egész télen nem volt beteg?? Gratulálok, ez nagyon jó!

Tegnap voltunk tanácsadáson, mondtam a dokinéninek, hogy néha fájlalja a lábát a Nóri. Megnézte, végigtapogatta, és arra jutott, hogy figyeljem, hogy milyen gyakran mondja. Ha nagyon sűrűn, akkor szakrendelésre küld.

Márk balhézik, megyek etetni, szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Parazita
Otthon hagytam a telcsim,ugyhogy nem tudsz hivni,megadom az itteni számot 460-6848 ,remelem olvasod mielott josszKépKép

Kép
Kép
kataa

Judy,
Gyönyörűek a srácok! Kép

Ma reggel Solymesz spontán lehúzta magáról az éjszakai pelust, és ment a WC-re pisilni Kép Kép

Zita
parazita

Zita
Nálunk is ez van, reggel megy a bilihez lehúzza a pelust és bilizik, meg le is veszi magáról és kivesz egy bugyikát, csak még rossz lyukba dugja a lábát Kép. meg este is a fürdés után, amikor már az esti pelus van rajta, akkor is megy a bilihez és pisil, nem a pelusba.
viszont kakinál megint az van, hogy visszatartja 2-3 napig Kép valahogy nem mer a bilibe kakilni, így vagy néha oda megy vagy a bugyiba.
WC-re nem ül rá, és nem fogok rá pelust adni azért, mert abban szívesebben kakil. meg nem is mindig tudni mikor kakil, általában menet közben szól, akkor meg már késő a pelus.
remélem hamarosan a kaki ügy is megoldódik.

megkérdeztem az ovikat, hogy júliusi a Dani, de azt mondták semmi vész a lényeg, hogy betöltse a 3-at, mire oviba kell menni, így nem lesz gond. jövőhéten kiveszek szabit és elmegyünk megnézni Danival a kiszemelt ovikat.

ma megérkezett az adásvételi szerződésünk módosítása és beadtuk a mhelyi hitelhez is az igénylést.

megvan a belső céges parkolókártyám is, így ma már bent parkolunk, nem az utcán Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Jó régen írtam már. Amióta ilyen meleg van azóta szinte semmire sincs időm. Ahogy felkelünk már mennek is a teraszajtóhoz és mennének már kifele. Szinte reggeli után már kimegyünk és csak ebédelni jövünk be és du. megint és a Petra még ½ 19-kor is mondja, hogy kicsit még homokozok. Az itthoni dolgokkal meg egyszerűen nem haladok.

Velem annyi, hogy húsvét éjjel annyira elkezdett fájni a hasam, hogy elkellett menni az ügyeletre. Az ottani orvos elég hülyeséget mondott állítólag hasüri nyirokmirigy gyulladásom van de azért én végre bejelentkeztem a nőgyógyászhoz és kiderült, hogy a spirál már kicsi lecsúszott már a méhnyakba volt és ettől fájt a hasam. Remélem most már minden rendben lesz mert leszedték.Az anyukám is háromszor próbálkozott és mindig kilökte a szervezete, lehet, hogy velem is ez van és ezért volt ez a sok vérezgetés és hasfájás. Lehet, hogy ha később megyek akkor kilökődik magától. Megkérdeztem azt a hüvelygyűrűt és azt nem lehet szoptatás alatt én meg gyógyszert nem szedhetek így nem maradt semmi.

Panda
Mi is ezt a krémet kaptuk amit te használtál az Ádámnak de erről azt mondták, hogy csak nagyon keveset lehet a szteroid miatt és egyik nap kenjem pl. a lábát és másik nap a kezét és csak 5 napig lehet. Az a baj, hogy amint abbahagyom rögtön olyan csúnya lesz a bőre. Most is a kezén, lábán az egész kis hasán és még a szemhéján is van és neki is már sebes. Reggel is áthoztam szopizni és lefogtam a kezét, hogy ne vakarozzon és akkor meg a kis fogával vakarja. Ez jó, hogy 5 éves korára enyhülhet de nekünk még addig van 4. Remélem, hogy a napsütés tényleg használni fog.

Manó
Köszi, akkor lehet, hogy megpróbálom én is a neogranormon krémet. Most gyógyszertárival kenem és fürdetem is.

Ilke
Én úgy emlékszem te próbálkoztál a mosószerrel meg a kajákkal is végül nem derült ki, hogy mitől volt a Lilinek olyan a bőre. Hát én is a jó időben reménykedem, azért holnap visszaviszem az orvoshoz mert szörnyen néz ki.

Zita, Pszi
Gratulálok a fiúkhoz!

Rit
Csak most olvasom, köszi szépen. Én különben apának adtam egy üres DVD-t akkor mikor beszéltünk csak azóta nem volt ideje bemenni mert annyi munkája van. Most szóltam neki és a héten mindenképp bemegy érte.

Nyuszi
Az Olivér is lámpafüggő.

Ági
petra2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?