Új privát üzeneted érkezett!

Johanna!

Az előbbi: Miért fizetsz a Krionak, ha állami pénzen akarod a vérvizsgálatot megcsináltatni?

Részben igazat adtam neki, ráadásul már a 38. hétben jártam, így nekem a gyorsaság is számított. Állami úton külön intézetekhez küldik a vért, így tovább tart (pl. AIDS vizsgálatot a Köjál végzi a többit meg más).

A szülésznővel közösen vették le. Inkább a szülésznő feladata. Választottál már szülésznőt?

Köszönöm kérdésed, már mindketten jól vagyunk.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Még nem írtam ide, de időnként bekukkantok mi a helyezet erre fele. Én is a Kútvölgyiben fogok szülni, és jó olvasgatni a tapasztalataitokat róla. Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Hallottam itt tőletek a tanfolyamról amit Rákóczi Ági vezet, érdemes arra elmenni? És hogyan kell jelentkezni? Telefonon vagy személyesen? Jövőhéten megyek 30. heti UH-ra, ami fenn lesz a kórházban, szerintetek akkor keressem meg személyesen a Rákóczi Ágit?

Gratulálok az Új babásoknak! Kép

Nicol

Kép
nicol

Sziasztok!

Babát szeretnénk és eddig dr. Kovácshoz jártam, de nagyon rosszakat hallottam róla. Szülés tekintetében, mert egyébként nagyon tündéri. Sok jót hallotam viszont dr. Tóth F.-ről. Viszont szeretnék minél több infot begyűjteni róla. (Nem szeretnék cseberből vederbe esni).

Tudtok nekem segíteni?

Előre is köszi:
Andi

Andi és Dani 2006.01.10
KépKép
szandi81

Sziasztok lányok!!

Újra itthon. Ma délután jöttünk haza, most már hárman vagyunkKép)
Köszönöm szépen a jókívánságokat és hogy drukkoltatok nekünk. Röviden leírom a történetet: szóval húsvét hétfőn reggel fél 6-kor elfolyt a magzatvizem és indultunk a korházba. Hétkor megvizsgált a dokim, kb. szűk 2 ujjnyira voltam kitágulva, rendszertelen fájásokkal. Nagyon úgy nézett ki, hogy délutánig nem nagyon lesz ebből szülés.Beköltözködtem a "Pirkadatba" , de a két másik szülőszobában is szülés volt. Úgy 3 óra körül már kezdtek erősödni és gyakoribbá vállni a fájások. A labdára ülés nekem nagyon bejött ott üldögéltem délután 5-ig. Ekkor következett a beöntés (egyáltalán nem volt gáz, pedig nagyon tartottam tőle...), fél 6-kor egy kis oxitocin és láss csodát 19:25 kor megszületett a kisfiunk 3200gr és 53 cm-el 10/10-es Apgarral.
Sikerült megúsznom az Eda-t, igaz nem is akartam kérni, de ott bujkált bennem a kisördög, hogy mi van, ha nem fogom bírni a fájdalmat...?? De ez a kisember bennem erőt adott és így végig tudtam csinálni!!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani orvosomnak dr. Vida Gábornak és szülésznőmnek Király Katinak. Rendkívül nagy erőt és bíztatást kaptam tőlük azokban a nehéz de gyönyörű pillanatokban!!!
Köszönöm a csecsemős nővérek segítségét és a szoptatási tanácsaikat.
Összességében nagyon jó élményekkel távoztam a korházból, ha lesz Botondnak tesója biztos ő is itt fog születni!!!

Kicsit hosszúra sikeredtem, de még annyit, hogy a szopizás kezd alakulni, annyi a gond, hogy Boti elég lustácska, mindig noszogatni kell hogy
egyen, folyton bealszik...Kép)
3 óránként szokott enni, de különben nyugis, cuki baba.Nemsokára lesznek képek is róla....

Akik szülés előtt állnak: kitartás lányok és könnyű szülést kívánok nektek!

Hamarosan jelentkezem

üdv.,
kingu és botond
cica29

Sziasztok lányok, szia Nicol!

Szóval az előadásokkal kapcsolatban a következő infót tudom adni.
Először is nagyon megéri elmenni, sok érdekes dolgot hallhatsz és megismerkedhetsz a Kútvölgyis szokásokkal és persze a kórházzal is, értem ezalatt a szülőszobákat, illetve a gyermekágyas részleget, valamint a szülésznőket, csecsemősöket, akik nagyon kedvesek!
Az előadásokkal kapcsolatos szórólapot a nővérpultnál találsz és ott jelentkezhetsz is az egyes témákra. Áprilisban a következő időpontok vannak:
április 5.: Szülőszoba-látogatás
április 6.: Terhesség
április 7.: Szülés, együttszülés
április 13.: Diétás étrendi tanácsok
április 21.: Gyermekágy és szoptatás

Az előadások 17.30-kor kezdődnek, a kórház földszinti előadójában (a portás megmondja, merre találod).

Én nagyon tudom ajánlani a Kútvölgyis kismamatornát, ahova szintén be kell jelentkezned, ez is rajta van a szórólapon. Nekem nagyon sokat jelentett minden szempontból.

Ildi és a pocimanója (34)
ildibaba

Kingu,

most néztem meg a képeket, tündéri a pici Botond és te is jól nézel ki, csak a szemeiden látszik a fáradtság! Mindkettőtőknek jó egészséget kívánunk!
És köszi a beszámolót, mi is Vida páciensek vagyunk és jó hallani az elégedett visszhangot! Nagyon örülök, hogy ilyen szép szülésed volt!

Minden jót nektek!

Ildi és a pocimanója (34)
ildibaba

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:03-kor.
Vendég

Ildi!

Köszi a tájékoztatást, akkor mindenképpen elmegyek. Szerintem kedden be is jelentkezem a keddi programra. Kép

Kingu!
Én is meglestem Botondot, nagyon tündéri baba és szép hosszú hajjal született. Kép

Nicol

Kép
nicol

Szia Kingu!
Gratulálok a babához! Micsoda dús haja van!

Andi!
Archívban olvass vissza, sok hozzászólást találsz Tóth dokiról.

Lilluska!
Áron nevében köszönöm a jókívánságot.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok,

Nekem A kerszeg Évi volt a választott szülésznőm, és a szakmai hozzáértését, a belülről jövő természetes kedvességét és segítőkészségét csak magasztalni tudom. Még most is elérzékenyülök, ha arra gondolok mennyit segített.

Én nem azt a szülésznőt választottam akit a dokim ajánlott, szerintem azt a szülésznőt válaszd aki neked szimpatikus, ne a doki válasszon helyetted.... Lehet több szülésznővel is beszélni, és választhatod azt aki Neked legjobban tetszik,,, Ha valaki már jár CTG-re vagy jár az előadásokra ott is tud velük találkozni.... Én is több szülésznővel beszéltem....
srain

Szia Noémi!

Gratula a picurhoz, nöjetek együtt nagyra. Én mindkét babámat Szabó doktornál szültem, a kislányom még most két hetes. Csak ajánlani tudom,nagyon odafigyel a kismamáira. A rendelése hétfQnként még mindig ott van. Kérj jó elQre idQpontot mert sok a páciense, ebbQl kifolyólag sjanos sokszor csúsznak az idopontok és várni kell a rendelöben.De szerintem megéri,a férjem szerint is profi volt a szülés alatt, amit ö.kivülröl jobban látott.Ha gondolod irhatsz az e-mail cimemre :antaledi@chello.hu

Carezza eltünt , nem tudjátok mi van vele? Lehet hogy már babázik ?

Edina
antaledi

Sziasztok,

Kingu: megnéztem a képeket a kisfiadról, hát tündéri.... nagyon szép és nagyon édes... gratula és sok sok boldogságot hozzá....

Nicole: érdemes előadásokra eljönni és a szülésznőt is érdemes az oszályon felkeresni valamikor. Tényleg nagyon készségesek, bár hangsúlyozom még én is a nagy esemény elött vagyok. (29+3)de remélem minden rendben lesz. A legtöbb szülésznőről nagyon jókat hallottam, persze Rákóczi Ági nagyon profi, de szerintem a többiek is. A héten én megyek szülés-együttszülésre, ha gondolod talizhatunk elötte, alatta...:-))

Noémi: Nekem nincs tapasztalatom Szabó dokival kapcsolatosan, de a gyermekek/magzatok/2005.nyári babákban van egy Gemini nevű lány, Ő tudom hogy hozzá jár bizonyára tud segíteni Ő is a választásodban.

Szandi81: Tóth dokival biztosan nem fogsz mellé. Nekem is itt ajánlották, bár ismertem elötte és eddig nagyon jónak tűnik. Tényleg alapos, kedves, mindent elmond, persze néha neked kell belőle kihúzni a dolgot, de akkor is... Nagyon jó orvosnak tartom.

Áron: nem értem a kérdést, "miért fizetek a Krionak, ha állami pénzen akarom levetetni" ez nem világos számomra.... Mert állítólag nincs benne a Krio árában a levétel ára.. vagy rosszul tudom? Nos, akkor ha én Tóthdokitól kérem mindenre beutalót a 30. hét környékén akkor nem lesz akkora macera és elvileg Ő ad is ugye?

Lilluska: nincs miért bocsánatot kérni, nagyon jól esett a gratuláció, csak jeleztem az igazságot... :-))

Ildibaba: mikor mész legközelebb valami előadásra?

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna Kép Edina Kép nagyon köszönöm a segítségeteket. Most még két kórház között gondolkodom, a másik a Margit. Sejtésem sincs, melyik lenne a jobb. Még van néhány napom/hetem, hogy eldöntsem, lehet, hogy elmegyek mindkettőhöz.

Edina, írok privi mailt.

Köszönöm!

noémi
(7+3)
Vendég

Sziasztok lányok!!

Köszönöm a gratulációkat, aranyosak vagytok!!
Megvolt az első 3-asban töltött hétvége is, Botond egész nyugis baba, 2-szer volt kicsit nyügösebb elalvás előtt,fájt a pocija, de ha egyszer elaludt, alig bírom felébreszteni..Kép) Nagyon kis mohón szopizik ezért többször kell megszakítani a kajálást egy kis büfire...
A világ legjobb dolga anyucinak lenni!!!! Tudom, hogy lesz ez még nehezebb is, amikor nemcsak eszik, alszik, de megéri!!!!!

Carezza tényleg eltűnt, remélem megvan az oka!!!..Kép)) Nagyon drukkolok nekik!!!

még jelentkezem, addig is puszi nektek!!

kingu
cica29

Hi!

Kingu, nagggyon aranyos a kisfiad. Valahogy látszik rajta, hogy kis kosztos lesz. Kép
A mi lányunk már 10 hónapos és még nincs ennyi haja. Kép

Andi, én ugyan nem Tóth dokinál szültem, de jókat hallottam róla. Ez nekem azért volt fontos, mert általában a dokiknak van "váltótársuk", akire a szabadságuk alatt rábízzák a saját paciensüket. Vidának a Tóth doki a váltótársa, (nekem ugyanis Vida volt az orvosom).

Nikol, az 5 alkalmas tanfolyamra telefonon is be lehet jelentkezni, bár néha elég nehéz elérni az osztályt. Ha nem sikerül a telefonálás, akkor is oda lehet menni, nincs névsorolvasás, vagy ilyesmi. Tavaly Rákóczi Ági a gyerekágyas időszakról tartott az előadást a többit mindig más, a szülésről szülésznő, az étkezésről diatetikus. Tehát jól meg van szervezve, szerintem.

Kellemes babázást, szép gömbölyödést
Böbe
böbike

Szia Johanna,

ma délután megyek a szülőszoba látogatásra és aztán a jövő heti diétás előadásra. Aztán, ha még mindig van kérdésem, legfeljebb repetázok valamelyikből, bár olyan sok időnk nincsen már...
Remélem jól van a kis Zsebid és te is!

Ildi
ildibaba

Sziasztok lányok!!

Máris itt vagyok! Fiatal anyukák lenne egy fogas kérdésem: drága huncut kisfiam pár napja azt játsza a szüleivel, hogy napközben naggyon jó baba, szépen eszik, utána szó nélkül elalszik, 3 óra múlva már én ébresztgetem, hogy ideje felkelni kajcsizni, mindez megy úgy fürdetésig este 8-9-ig , na utána kezdődik a műsor, ugyanis onnantól kezdve nem lehet ágyba imádkozni, sír, nyüglődik és kb. 3-4 órán keresztül ez megy, tegnap is éjjel fél 12-től hajnali 3-ig ez ment. Gondolom nem egyedül vagyok evvel a kis apró problémával, csak azt szeretném megtudni, hogy hogy lehetne ezt a fiatalembert átprogramozni, hogy ne este csinálja ezt a műsort..Kép)) ???
Ja amúgy pont mindig akkor jön hozzánk valaki napközben, mikor ez a huncut kiskrapek édesdeden alszik az ágyában, úgyhogy senki el sem hiszi nekem, hogy ez az "angyali" kisgyerek egyáltalán sírni szokott!!..Kép)

Ötleteket, tanácsokat szívesen fogadok, igaz még csak az elején vagyok, de nem igazán lenne jó ha ez állandósulna..Kép)

Amúgy mindig meg szoktam nézni a profilokban a babáitok képeit naggyon cuki az összes !!!!!!!!!!

Mindenkinek szép napot kívánok!!!

Üdv.

kingu
cica29

Apropó, Böbe én is gratulálok a kistesóhoz!!!!!!

üdv.,

kingu
cica29

Kingu
Az én fiam is picikeként 11 után aludt csak el, aztán hajnalban ébredt 1-2 szopira. ez volt kb. 4 hónapos koráig, utána lett 10 óra, aztán 9-8. Ő alakítja.
Most még elég összevissza a napirendje, hozzá kell szoknia a nappalhoz és az éjszakához.
a fiam, nyáron lesz 3 éves, most már 9től, reggel 7ig fél 8ig nyomja a szunyát. nagy ritkán feljön a mi ágyunkba és ott alszik tovább.
soakt változnak az alvási szokásaik, és ha jön a a fogacska, akkor még összevisszább lesz.
kitartás és alakulni fog!

Tudja vki a szülészet adószámát? minden évben elkeverem vhová. az adóm 1 %-át ismét ide szeretném utalni.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Megszületett Carezza kislánya: Olgi. 3650 gramm, 55 cm, egészséges és gyönyörű. 12 órás vajúdás után császárral jött világra. Mindketten jól vannak. Ezúton is gratula nekik! Kép Kép Kép

Zsu
tothzsuzsi

Nagy nagy gratula Carezzának!!
Sok boldogságot és egészséget nekik!!!!!!!!!!!!!

Gumicukor!
Köszi a bíztatást, igen tényleg kitartás kell, egy idő után úgyis változni fog az alvási szokása, meg aztán nekünk is bele kell még jönnünk a szülői szerepbe!!!...Kép)

kingu
cica29

Kingu, köszönöm szépen, azt még nem tudjuk kislány lesz-e, vagy kisfiú, de ez egyáltalán nem is fontos, csak a névválasztást könnyítené meg kissé.

Cazerra Gratula, a "kis" Olgihoz. Kép Jó egészséget nektek.

Lányok, nem tudom járt-e valaki hasonló cipőben, de hátha.
Remélhetőleg szeptember végén fog születni második gyermekünk. Azt gondoltuk, hogy akkor már Sára (az első) már majdnem másfél éves lesz ezért beadjuk bölcsibe. Ő szokja a társaságot, én meg ugyanannyit tudok a kicsivet foglalkozni, mint Sárával. (Lehet, hogy ez azért fontos neke, mert én második gyerek vagyok). De képzeljétek nem veszik be Sárát bölcsibe, mondván, hogy én otthon leszek a második gyerekkel.
Erre persze semmilyen törvény, vagy szabályozás nincs, de nem tudok mit tenni.
Már ott tartok, hogy úgy fogom beíratni, hogy nem mondom meg, hogy várjuk a kicsit, és legfeljebb az apja fogja beszoktatni Sárát szeptemberben. Kép
Járt már valaki ilyen cipőben?

Böbe
böbike

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:04-kor.
Vendég

Gumicukor,

az adószám: 18049976-143 (Egészséges Magyar Anyáért és Újszülöttért Alapítvány)

Ildi
ildibaba

Szia Carezza !

Gratulálok Olgihoz, nemhiába hiányoltunk már,megszületett a Te manócskád is. Jó egészséget nektek !
Böbe !
Nálunk is uyganez a helyzet bölcsi terén, meg remény sincs hogy a kerületben helyet találj, föleg ha itthon vagy a másikkal.Munkáltatói igazolás,kereset kimutatás stb kellenek. Az én fiam is 2 éves és most született a tesó. Én csak fél napra szerettem volna beadni, mert nagyon szereti a gyerekeket, barátkozós tipus. Most jön a nyár nem baj hogy nem mentünk mert majd nagyokat csavargunk hármasban, a hátránya is megvan azért a bölcsinek, mert hazahoz mindenféle betegséget a pici is elkapja nem fejlödik olyan ütemben.
Kingu!
kitartás nekünk is van nyügös idöszakunk reggel és este is, amikor semmi nem jó,szerencsére az éjjeli sirást még megusztuk. Tényleg ki fogja alakitani magának a napirendjét,az elsö 6 hét a húzósabb.

Edina
antaledi

Sziasztok,

Tényleg ez igy van, hogy nem veszik be a nagyobb gyerkőcöt ha anyuci otthon van? Én ezt nem értem. Mi közük hozzá? MEg aztán a böcsi egy faja társaság is a gyereknek miért vonják meg ezt a lehetőséget a gyerektől és a szülőktől? hát komolyan fel vagyok háborodva. Más részről igaz, hogy jusson olyanoknak hely, akiknek anyucija dolgozik, de könyörgöm ez nem alanyi jogon jár?

Más: jön valaki holnap szülés együtt szülésre? Mi megyünk kispapával.. már kiváncsian várom az előadást...

Ildibaba: igen jól vagyunk mind a ketten. Bár jó fáradékony vagyok, de mitől is ne lennék az. Még járok dolgozni, igaz csak amolyan lájtosan...:-))
Nálatok is minden rendben? Tényleg neked milyen nemű is a pocaklakód? És mi lesz a neve? vagy még nem tudjátok. Én még mindig csak javasolni tudom a szülésznőmet, ha látod Klárinak hívják és nagoyn kedves. Ma is beszéltem vele és jövő héten megyek is hozzá dumcsizni. Gátmasszást is vállal, én szerintem élni fogok ezzel.

Kinek volt gátmasszásos szülése? MIlyen az, mert nekem eléggé intimen hangzik, bár hát az egész szülés, nőgyógyihoz járás az.

Mellszívó van bent vagy azt nekem kell már vinni a kórházba?

Most ennyi, előre is köszi és persze gratula minden újdonsült babának és anyucinak. Ügyesek vagytok...

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:05-kor.
Vendég

Böbe
Igen van ilyen, sajnos. Törvény nincs rá, de ez van, kevés a férőhely az ovikban. A barinőm sem mondja meg, hogy babát vár, mert akkor lehet fel sem veszik a nagyobbikat. még nem látszik rajta a pocisság, ha meg felvették nincs mit tenni.
ha mész más helyre ne mondd meg, hogy úton a tesó, semmi közük nincs hozzá.

Ildibaba
Köszi szépen!

gátmasszázs
inkább gátvédelem, nem?
hát ne egy hiperkellemes dologra gondolj.
masszázsolajjal (orbáncfűolaj + valamilyen bázisolaj: búzacsíra 1:1 arányú keveréke). vajúdás közben tágítják a gátat, és amikor bújik ki a baba feje, akkor nyomják, tágítják ellentartják, hogy ne szakadjon be a gát.
nekem is ilyen volt, de aztán mégis kellett gátmetszés, mert gyorsabb volt a fiam Kép

Én vittem mellszívót sajátot (Avent Isis), azzal is megmutatják, hogyan kell. Én nem díjazom az ilyen dolgokban a közösködést, kicsit olyan, mintha a bugyimat venné fel más. saját cumisüvege is volt a fiamnak, abból kapta a lefejt tejemet.
De minden friss és leendő maminak ajánlom, hogy kézzel is tanuljatok meg fejni! mert pl. bedurrant, begyulladt cicit géppel kifejni iszonyatos fájdalom, míg kézzel sokkal kíméletesebb, nem nyúzza az egyébként is strapa alatt lévő, esetlegesen berepedt mellbimbót.
én mindig úgy fejtem, hogy amíg beindult a tejleadó reflex, addig kézzel fejtem és utána az Avent Isis-sel, aztán amikor már nem jött olyan sok, akkor ismét kézzel. így sokkal több tej kiürült, mintha csak géppel fejtem volna.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:05-kor.
Vendég

KépKépKép

Sziasztok

Ime a megigért képek a családunkról.

Edina
antaledi

Lilluska

Hát majd még összel veselkedünk neki igazán.
Most hagytam abba a fogibogyót, és most jött meg előszőr amióta nem szedem, így is 45 napot kellett várni rá. szóval most tisztulási időszakom van. már szedem a vasat, folsavat is, bár azt egyébként is kell néha, mert mindig alacsony a vasam.meg nyáron költözünk, és majd már az új lakásban nyugiban hozzálátunk és majd csak jön, amikor ő is úgy akarja, hogy szüleiül választ minket.

Antaledi
cukik a gyerkőcök!
szeretem a picibabáknak ezt a mindentudó nézését! Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Edina

Nagyon cukik a gyerekek! És tényleg, Dorka mennyivel kisebb Alexánál! Kép

Puszi
Zsu
tothzsuzsi

Sziasztok!

Edina! Gyönyörűek a gyerekeid.

Bölcsi
Köszi a hozzászólásokat, sajnos az a gond, hogy a bölcsödék sem következetesek. Kiskapukat hagynak azon a házon, ahova nem engednek be. Ezt úgy értem, hogy az egyik bölcsödében azt mondta az igazgató, hogy szerezzek munkáltatóit, akkor fel tudja venni a gyereket fél napra. Bár semmi logika nincs abban, hogy ha felveszi de.-re, akkor mért nem maradhat du.-ra is a kölök. Az külön jó, hogy a fél napnal 1/2 12-kor van vége. Sára 9 körül kel, mire beérünk a bölcsibe 1/2 10. Alig lesz ideje a gyerekekkel játszani.

Lilluska! Szeptember végén, október elején fogok szülni előre láthatóan. A beszoktatás szeptember elsejétől lenne. Sára szereti a gyerekeket, remélem hamar hozzászokik (persze, csak ha eljutunk odáig), persze én is azt remélem, nem okoz neki majd törést.

Gumicukor, lehet, hogy kipróbálom
a "szeptembertől szeretnék visszamenni dolgozni" szöveget. Majd meglátjuk mi történik. Bár már látszik a pocakom, de majd elrejtem.

Mellszívó
A kórházban is van, de szerintem szerencsésebb, ha valaki a sajátját tanulja meg használni. (Bár én soha nem használtam mellszívót, csak hallottam az ismerőseimtől, hogy a kírházban szuperül le tudta fejni a tejet, de otthon szenvedés volt)

Gátmetszés/védelem
Nekem nem volt (mármint védelem). Most már hiába kérdezem, de mért rossz a gátmetszés? Arról már olvastam, hogy inkább vágás, mint szakadás. (Nekem vágtak, de nem is éreztem, a szülés után kérdeztem a dokit, hogy volt-e egyáltalán)
Ha az első kölöknél vágnak, akkor a második porontyot még lehet gátvédelemmel szülni?

Bocsi, kicsit hosszú lett
Szép estét!
Böbe
böbike

Sziasztok,

Böbe: persze, hogy lehet, az első általában metszéses a másodiknál pedig arra törekszenek, hogy ne legyen. Tegnap voltam előadáson a kórházban és ott okosítottak fel erről. Szóval persze hogy lehet....

Edina: gyónyörűek a lurkók...

Mellszívót akkor veszek, melyik a jó? Avent mondjuk?

Köszi JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:06-kor.
Vendég

Szia Lilluska!

Nincs infom!
Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Meg tudná mondani nekem valaki, hogy mikor és hol rendel a Kovács doktor magánban és hogy milyen tel.számon lehet oda bejelentkezni?

Előre is köszi: CoCo
coco

Johanna!

Én kölcsön kaptam a mellszívót. Mivel ezeknek (Avent) minden alkatrészét lehet sterilizálni nem gond, szerintem, ha használt már.
Én azért sem bántam meg, hogy nem vettem sajátot, mert, mint már említettel egyszer sem használtam a kölcsönkapottat. Így is rengeteget költöttünk a babavárás utolsó időszakában, ennek a +20.000-nek volt máshol is helye. De biztos morci lettem volna magamra, ha ott áll a polcon egy saját 20 ezres porfogó.
Csak azért írtam, mert, ha esetleg tud Neked valaki kölcsön adni, szerintem kapj az alkalmon.
A másik, ami eszembe jutott, bár nem tudom milyet szándékozol venni, de van kézi és gépi is. Az egyik ismerősöm a kézivel nagyon megszenvedett, neki állandóan fejnie kellet és a végén ínyhüvelygyulladása lett. Majd vettek egy "gépit" is.

Böbe
böbike

Johanna,

megtennéd,hogy leírod nekem az előadások témáit és idejét? Persze, csak, ha nem nagy fáradság...mostanában ugyanis nem kell bemennem a kórházba és ha nem muszáj, csak a programfüzetért nem mennék. Milyen előadáson voltál már? Érdemes volt elmenni?

Nagyon köszönöm

e
erkaberka

Szia Erkaberka,

az e havi előadások időpontjait megtalálod egy kicsit feljebb, ha mégsem leírom:
Minden előadás 17.30-kor kezdődik, a földszinti konferenciateremben tartják. Bejelentkezni személyesen vagy telefonon (355-1122/7433 vagy 7203) lehet.

Terhesség: minden hónap 1. szerdáján
04.06.; 05.04.; 06.01.; 07.06.; 08.03.; 09.07.; 10.05.; 11.02.; 12.07.

Diétás étrendi tanácsok: minden hónap 2. szerdáján
04.13.; 05.11., 06.08.; 07.13.; 08.10.; 09.14.; 10.12.; 11.09.; 12.14.

Szülés, együttszülés: minden hónap 1. csütörtökén
04.07.; 05.05.; 06.02.; 07.07.; 08.04.; 11.01.; 10.13.; 11.03.; 12.01.

Gyermekágy és szoptatás: minden hónap 3. csütörtökén
04.21.; 05.19.; 06.16.; 07.21.; 08.18.; 09.15; 10.20.; 11.17.; 12.15.

Szülőszobalátogatás: minden hónap 1. keddjén
04.05.; 05.03.; 06.07.; 07.05.; 08.02.; 11.06.; 10.04.; 11.08., 13.06.

Ildi
ildibaba

Böbe
Akkor jó drágán láttad az Avent-et.
Én 3 éve 11e-ért vettem, nemrég láttam uaz 13e volt, mégsem 20 ezer.
abban egyetértek, hogy elég akkor megvenni, amikor tényleg szükség van rá.
nekem pl. az Avent indított be a tejet, mert a picurkám nagyon aluszékony volt, amikor fent is volt a kórházi napok alatt, akkor is bealudt a cicin. tenni kellett vmit.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Ildi,

nagyon szépen köszönöm.Te mikorra várod a lurkót?
Én június 23-ra (kislány, Zsófi). Nagyon lassan múlik az idő, már alig várom, hogy megölelgethessem:-)

Erka
erkaberka

Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek a köldökzsinórvér-levételéről?

Asszony
37+1
asszony

Szia Asszony,

Én szeretnék vetetni, és inkább legyen és ne kelljen, mintsem valami probléma adódjon. Persze nagyon drága és mi sem tudjuk csak úgy kivágni az asztalra, de gyüjtőgetünk és kapunk is rá kölcsön... Én nagyon jó dolognak tartom, bár inkább ne kelljen.

Viszont sietened kéne vele, mert sok vizsgálat kell elötte. A dokid adhat beutalót, vagy az istenhegyi klinika tudja levenni....Ha úgy döntesz, akkor vetesd le minél elöbb a vért mert kérnek leletet...

JohannaZSebi (aki most már sündidi, mert kidobta a rendszer)
sündidi

Szia Erka,

mi május 14-re vagyunk kiírva (ez a számított időpont) és kisfiunk lesz. Ne siettesd az időt, inkább élvezd ki, olyan jó pocakosnak lenni, én legalábbis nagyon szeretem. Persze várom is a kismanót, nagyon.

Ildi
ildibaba

Szia Ildi,

hű, akkor Neked már jó nagy pocid lehet:-) Az enyém is növöget, de mivel magas vagyok, kisebbnek tűnik, mint az alacsony barátnőmé, akivel egy napra vagyunk kiírva- amikor megmértük, meglepődve tapasztaltuk, hogy pontosan ugyanakkora a 2 poci kerülete:-)

Bejelentkeztem néhány előadásra, remélem hasznosak lesznek...

e
erkaberka

Erika

Tényleg nagy, bár ezt én annyira nem érzem, inkább a párom szokta mondogatni, illetve a fényképekre szoktam rácsodálkozni...
Szerintem nagyon megéri elmenni az előadásokra és én saját tapasztalatból nagyon tudom ajánlani a kismamatornát is.

Ildi
ildibaba

Hali!

Gumicukor, köszi, hogy kijavítottál, és így emlékeztem, de tényleg nem mindegy, hogy 13 vagy 20. Én annak idején a Madrinában láttam.

Mostanában nem tudok levelet küldeni, mert, vagy a jelszavamat dobja vissza, vagy azt írja próbáljam újra elküldeni a levelet.
Csak nekem van ilyen problémám?

Sündidi! Kép
Mennyibe kerül a köldökvér levétel, és meddig tárolják?
A szülés közben bejönnek a szakemberek, vagy ez, hogy működik?
Bocsi, ha badarságot kérdezek.

Szép gömbölyödést, és babázást
Böbe
böbike

Ja,Madrina... kismamák kirablóhelye, és bazi messze is van...

néha karbantartják a társalgót azért vannak ezek az jelszóvisszadobálások.

Őssejt költségek:
http://www.eagent.hu/sejtbank3/content.php?cikkid=4&PHPSESSID=50a72a3189fcd7323e d7a4b84bc31ef0

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szisztok!

Van köztetek olyan aki EDA segítségével szülte gyermekét? Lenne pár kérdésem és nem tudom kihez intézzem? Tudna valaki segíteni nekem?

Nicol

Kép
nicol

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?