Böbe
Igen van ilyen, sajnos. Törvény nincs rá, de ez van, kevés a férőhely az ovikban. A barinőm sem mondja meg, hogy babát vár, mert akkor lehet fel sem veszik a nagyobbikat. még nem látszik rajta a pocisság, ha meg felvették nincs mit tenni.
ha mész más helyre ne mondd meg, hogy úton a tesó, semmi közük nincs hozzá.
Ildibaba
Köszi szépen!
gátmasszázs
inkább gátvédelem, nem?
hát ne egy hiperkellemes dologra gondolj.
masszázsolajjal (orbáncfűolaj + valamilyen bázisolaj: búzacsíra 1:1 arányú keveréke). vajúdás közben tágítják a gátat, és amikor bújik ki a baba feje, akkor nyomják, tágítják ellentartják, hogy ne szakadjon be a gát.
nekem is ilyen volt, de aztán mégis kellett gátmetszés, mert gyorsabb volt a fiam
Én vittem mellszívót sajátot (Avent Isis), azzal is megmutatják, hogyan kell. Én nem díjazom az ilyen dolgokban a közösködést, kicsit olyan, mintha a bugyimat venné fel más. saját cumisüvege is volt a fiamnak, abból kapta a lefejt tejemet.
De minden friss és leendő maminak ajánlom, hogy kézzel is tanuljatok meg fejni! mert pl. bedurrant, begyulladt cicit géppel kifejni iszonyatos fájdalom, míg kézzel sokkal kíméletesebb, nem nyúzza az egyébként is strapa alatt lévő, esetlegesen berepedt mellbimbót.
én mindig úgy fejtem, hogy amíg beindult a tejleadó reflex, addig kézzel fejtem és utána az Avent Isis-sel, aztán amikor már nem jött olyan sok, akkor ismét kézzel. így sokkal több tej kiürült, mintha csak géppel fejtem volna.
g