Új privát üzeneted érkezett!

Timmba!
Én Kecskeméten a Faktum boltjában láttam (ott csodálkoztam rá, hogy ilyen is van), de mintha a Megatoysban is láttam volna. Próbáld meg a Google-lal, hátha találsz vmit a neten is.

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok lányok!

Áthozat az egyik topicból:
"A www.bolcsohalal.hu weboldalt ajánlom mindenki figyelmébe, dr Szántó Imre csinálta, aki a Madarász utcai Prevenciós központ vezetõje. Ezenkívül mindenkinek nagyon ajánlom még a kórházban kedd délutánonként, négytõl fél hatig tartó tanfolyamot. A bölcsõhalál egy folyamat, amit ha idõben észreveszünk, kellõ felkészültséggel vissza lehet fordítani. A légzésfigyelõ óriási nyugalmat nyújt, a Madarászban használatos már 7 mp-es légzésleállásnál elkezd jelezni, és 14 mp-nél sivít mint egy autóriasztó. Jó eséllyel a babát is felébreszti, de nekünk, szülõknek mindenképpen biztosít elegendõ idõt ahhoz, hogy tegyünk valamit. A kórházban megtanítanak az újraélesztésre. Szántó doktor azt mondta, hogy 10 év alatt, mióta náluk beindult a program, még egyetlen olyan kisbabát sem veszitettek el, akinek a szülei részt vettek a tanfolyamon. Nem kell bejelentkezni. Minden kedden tartják, a fül-orr-gégészeten a 209-es szoba elõtt van a gyülekezõ (Szántó dr szobája), 1000 ft-ba kerül. Egyébként én is csak magánreklámnak szántam ezt, mivel nagyon jó dolognak tartom és hiszem, hogy csak kellõ felvilágosítással és felkészüléssel tehetünk valamit. Más érdekem nem fûz a dologhoz. Egy hete vettem én is meg a monitort, elsõ babánál nem volt, és óriási különbséget érzek a lelkiállapotomban - sokkal nagyobb biztonságban érzem magam.
Andi"

Engem érdekelne ez a dolog! Valakit még?

hanee
hanee

Ja, és mégvalami eszembe jutott:

Csinálni szeretnék egy levelezőlistát.. aminek annyi a lényege, hogy ha egy megadott cimre küldünk mailt, azt mindannyian megkapjuk, akik a listán vagyunk. Bár sokat fórumozunk és megszoktuk, de azért az is hasznos lehet szerintem. Ha valakit érdekel jelezze és ha elég embert érdekel megcsinálom Kép

hanee
hanee

Hanee!

Mióta hallottam a szülésfelkészítőn erről a tanfolyamról, azóta én is szeretnék menni, de mindíg halogatom.
Tőlem mehetünk oda is együtt.
Pénteken, vagy szombaton megbeszélhetjük.

Kép
Kép
pipocska

Ancsipancsi!

A keményedés tényleg görcsölést jelent, de fájdalmatlan, illetve csak a kellemetlen feszülő érzést észeleled. A hasam olyankor kökemény, és látszik rajta, hogy össze van rándulva vmi furcsa tojásalakban. Kimondottan kellemetlen. Ha csak a hasad egy része csinálja azt, amit írsz, akkor nem keményedés.

Falina! A hastartót a Mega Toysban vettem, de biztos máshol is lehet kapni, ahol van kismama-fehérnemű. Anita Maternity a márkája.

Hanee! Erre nem is gondoltam, tényleg azóta hízom, mióta jobban mozgok! Ilyen szempontból egész jól jött ezek szerint a fekvés, nincs túl nagy kedvem azon izgulni, hogy mikorra lesz olyan alakom, mint előtte.

Pipocska, sajnos nem tudom, hogy hol lehet kapni, nekem az unokatesóm adott párat. Ő gyárban volt felügyelő, és munkavédelmi eszközként osztogatták nekik. Elméletileg a gyógyszertárban lehet kapni füldugót, lehet, hogy ilyen a sztenderd dugófajta, csak én nem tudom.

Lányok! Nektek van már szoptatós melltartótok? Rám még épphogy rámjön az egyik 75 B-s eredeti melltartóm, szóval így sem nőtt hatalmasra a "keblem". Egyáltalán érdemes venni? Otthonra nemigen fogok melltartót felvenni, ha csak ennyire bögyösödöm.. Kép

Mzx-Móni (27+0 hurrá, már a 3. harmad!!!!)

Kép

Kép
mzx

Hanee!
Mail ment!

Lányok!
Holnap du. rendel csak az orvosunk, és nekem úgy lüktet az arcüregem (legalább is azt hiszem, h. az fáj; eddig soha nem volt vele problémám), h. majd szétesik az arcomKép. Mit csináljak? Segítség!!!

Márti
csmarti

Hanee, engem is érdekel. Bármely' kedd jó, csak légyszi időben, mert még tolom a hasam, ha húzom, onnantól kezdve "itthonülés".
Amúgy elgondolkodtató, hogy az AngelCare - és nekünk is olyan lesz - 15 és 20mp-re jelez.

Timi (29+6)
timmba

Sygnum, akkor megnézem, szólok ha lett - ja, ma nem mentünk sehova, aludtunk Kép

Pipocska, cirka 70,-Ft a gyógyszertárban párja, nálunk csúf narancssárga színű. Néhány alkalommal használható, majd kuka. Amúgy tök jó, ha van, főleg, ha hülye állatok a szomszédaid - mint nálunk! Szerintem a gyerek miatt majd' nem merem használni, mivel tényleg jól szigetel és én fel nem ébredek a "szirénára".

Mzx, nekem nincsen olyan, de fogalmam sincsen, hogy mikor veszek, mivel szinte minden hónapban nagyobb és nagyobb a méretem, honnan tudjam, mennyi az elég? Szerintem megvárom a szülést.

Marti, ha ajánlhatom az Algopyrint, jó gyulladáscsökkentő és nem gyógyszerezheted félre vele magad! Szerintem vegyél be egyet most, este még egyet, majd holnap is a dokiig 1-2-t - étkezések után. Bajod nem lesz tőle, csak egy kicsit "zselésedik az agy" arra az időre - nekem ezt egy orvos mondtaKép Gyógyulj meg, és mindenképpen lásson Dr.X
timmba

TimmbaKép
A jövő hétvégi talira metróval mész? Mert ha igen, szívesen hozzádcsapódom a Nagyvárad térnél.

Henci
henci

Pipocska!
A DM-ben is láttam már füldugót. Olyasmi, mint amit én használok és az nekem 2-3 éve megvan.

Mzx-Móni!
Nekem van 2 szoptatós melltartóm, mert én bögyösödtem rendesen (13 cm-rel lettek nagyobbak), úgyhogy muszáj volt vmit vennem, akkor meg már legyen szoptatós. A Tescoban vettem 2E Ft-ért, tiszta pamut és kényelmes. Nem hiszem, hogy itthon abban fogok szoptatni, mert akkor nem olyan a testkontaktus, de bárhova elmegyünk és szoptatni kell, akkor jól jöhet, hogy nem kell az egész cicit elővenni.

Márti!
Nincsen vmi ügyeletes Fül-orr-gége? Ha ennyire lüktet és fáj én megnézetném inkább. Ott jobban is értenek hozzá, mint a háziorvos. Nehogy félrekezeljenek és emiatt csússzon a "babaprojekt".

Éva

Kép
sygnum

Henci, fél órával ezelőtt válaszoltam neked, nem értem, hova tűnt. Röviden: igen. Továbbá lehet, hogy számításba vehetünk autót, de ez majd kiderül.
Most a tavaszi babáknál vagyok, szemezgetek.

Tescóban 2ezerért megéri a szoptatós melltartó, holnap meg is nézem.
timmba

Sziasztok!
Bejelentkezek végre,nehogy azt gondoljátok elvesztem.Az a helyzet,hogy a kedves férjem múlt pénteken lebetegedett,és a bacijait továbbadta sikeresen nekemKépÚgyhogy most ki vagyok purcanva,kedd óta végem van,már teamérgezésem lesz,annyit ittam.Nagyon remélem,hogy a talira rendbejövök,nem szeretném kihagyni,de ha nem megy,akkor sajna távolmaradok,nehogy bárkit is megfertőzzek.
Hanee! mélt megkaptam,köszi,majd megy a válasz.Addig is kérdés:foglalt már az utolsó hely a kocsiba,vagy esetleg lestoppolhatnám?Jó volna ha nem egyedül kéne mennem.Feltéve,hogy meggyógyulok.

Még most megyek visszaolvasni a heti terméseteket,de annyit már láttam,hogy került valami új tábla,nekem tetszik.Kicsit meglepődtem,hogy Bannamari már babázik,gratulálok neki,remélem mindannyian jól vannak!Sok boldogságot neki!Kép

Na,megyek visszaolvasni.

Tünde.

Kép

Kép
tündérke26

Tündérke, Csmárti
Lányok! Ne betegeskedjetek máááááááá!!!! Tessék gyorsan meggyógyulni!

Márti
Nincsen infra lámpátok? Arcüregre nagyon jó, de még csak ha kezdődő akkor is. Ha még nem voltál dokinál, reggel futás, aztán most már küldd jó távol magatól ezt a fránya betegséget!!

Sygnum
Régebben vetted a szoptatósmelltartót a Tescóban? Csak hogy egyáltalán lehete-e még kapni?

Hanee
Levlistát jó ötletnek tartom. Gondolom, nem látna bele más, csak mi, mert vannak ám olyan dolgok, amik nem egészen publikusak, de veletek megosztanám szívesen.

Jó éjszakát mindenkinek!

Puszi Banett

Kép
banett

Sziasztok ismét!

Csmárti: Próbálj meg inhalálni! forralj egy nagy lábosban vizet, tegyél bele kamillavirágokat. Tegyél egy törülközőt a fejedre úgy, hogy teljesen letakarjon és a forró kamillás gőz fölött lélegezz.. először szájon át, aztán szépen lassan majd oldani fogja az orrodat is. Ezt ha megismétled pár óránként akkor használni fog szerintem!

Pipocska és még akit érdekel ez a tanfolyás dolog, szerintem összeírok erre is valami listát.. kérlek e-mailben jelezzétek nekem, akit érdekel! Felhívom majd a korházat és megérdeklődöm, hogy tényleg hogy is van ez és hányan lehet menni.

Pipocska:
Füldugót lehet szerintem kapni gyógyászati segédeszköz boltokban. Majd én is oda nézek be.

Mzx:
Nekem van szoptatós melltartóm kettő is, de én ezeket "örököltem" unokatesóm első szülése utánról. Rá már kicsik lennének. Ezek 80C-s melltartók, én 80B-s vagyok most. A védőnéni azt mondta, hogy az eredeti méretünknél egy kosármérettel nagyobbat kell venni, mert annyira duzzad a cici, szóval ezek elvileg pont jók lesznek (már majdnem kitölti őket a cicim, mert azért picit nőttek már). De venni külön én sem vennék szerintem. Viszont hidd el jobb melltartót viselni szoptatás alatt is, egyrészt abba bele tudsz tenni ilyen nyugtató párnát, másrészt ha érzékeny a cicid, nem dörzsöli ki a póló.. az nagyon szar tud lenni, nekem mostanában elég érzékeny és bizony néha itthon is felveszek egy melltartót napközben (jó kis krémezés után), mert akkor nem dörzsizi a póló.

Tündérke egyelőre nem foglalt a harmadik szabad hely, szóval ha jössz, felveszlek szívesen. De hol?

Lányok! Most volt nálunk egy barátnőm és mondta, hogy lehet kapni légzés-figyelő lepedőt. 27.000 Ft-ba kerül kb., egy normál gyerek méretű lepedő (nem tudom pontos méretét).. Ő ilyet vett ajándékba unokatesójáéknak. Én szerintem ennek utána fogok járni mert ez jó dolog lehet és 27 ezerért jobban megérheti egy saját, mint 20-ért bérelni valamit.

hanee
hanee

Banett:
Akkor úgy veszem te a levelezőlistához jelentkeztél Kép Ha még két ember jelentkezik, akkor megcsinálom, mert pár embernek is már érdemes Kép

hanee
hanee

Mzx-Móni,
így néz ki? (a honlapon nem írták oda mi micsoda.)
amúgy én sem híztam semmit, m íg feküdtem. Kép 2 hete kezdtem hízni, mióta sűrűbben felkelek az ágyból. most tartok a terh. kezdeti súlyomnál.

Kép

F.
falina

Barbi irta:
>>>>>>>>>>>
Bannamarinak és a fiúknak óriási gratula!!

ÜGyes volt,hogy sikerült a hüvelyi szülés, de kicsit megmosolyogtam azt a tudósitást,miszerint fáj a gátja...Hm,az nagyobb babánál még jobban fáj...
<<<<<<<<<

Pont most olvastam a Kismamában, hogy minél kisebbek a gyerekek (minél koraszülöttebbek, ha van ilyen szó) annál nagyobbat vágnak a gáton, mert az ő fejük kevésbé birja azt a nyomást amit a hüvely izmai gyakorolnak a baba fejére kifelé. Ezért hogy megelőzzék a sérülést, koraszülésnél automatikus gátmetszés, és minél korábban, annál nagyobbat.

Úgy tudom, Bannamari sajnos nagyon korán szülte a babáit. Kép Tehát neki igen nagyot vághattak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én is betegeskedem egy kicsit, nem nagyon, de elkezdtem csúnyán köhögni. Láz (még) nincs.

A hátam továbbra is fáj, bár elkezdtem nyújtózkodni meg ilyen kisebb tornagyakorlatokat csinálni, az segit.

A medencetáji fájdalomra olvastam egy nagyon jó tippet egy másik fórumon, csak "partner" is kell hozzá. Háton fekve talpad a földön, két térded össze. Partner fogja a térdeidet, te meg próbálod szétnyomni őket. Aztán forditva, nyitva a térd, te próbálod becsukni, a másik meg ellentartja. Szóval ez segiti erősiteni a medencebeli izmokat, mert ugye a hormonok hatására minden lazul fel ott bent és fájdalmat tud okozni.

Egyébként belenéztem az egyik terheskönyvembe (jó hogy van, ha előbb pánikolok, csak aztán nézek bele) és teljesen menetrendszerűen produkálom a tüneteket. Az 5. hónapra (kb 18-22 hét) irja hogy kezd fájni a hát a lazulás meg a súlytöbblet miatt. A könyv magyar cime (azt hiszem) Az a 9 hónap. Nagyon jó. Leirnak abban is jópár izomerősitő gyakorlatot hátfájás ellen.

Jövő héten megyek dokihoz, kell tőle kérni egy igazolást, és mehetek terhestornára a Szülőotthonba. Közel is van, jó időpontban is van, szóval praktikus. A hétvégén el akartam menni úszni, mondván hogy biztos jót tesz a hátamnak, de a párom lebeszélt, hogy ilyen csúnya köhöhés mellett talán nem biztos hogy jó ötlet.

3D/4D ultrahang:

Én is a Praxisba akartam menni, ráadásul nemsokára. De most elbizonytalanodtam, hogy olvasom a szegényes élményeket. Tkp csak mozizni megyünk. Pipocska, amiről te irtál, a XIII. kerületi, az ugye a Brendonos? Ott mondták, hogy 40 képet is kapsz? Szóval ki melyik helyet ajánlaná?

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje.

rokica
18+5

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba!
Lapozgattam a régebbi Kismamákat és a Drewex reklámokon rajta van ez a kókuszpólya. A márc-i számban meg van egy www.bababolt.hu hirdetés, ahol 3E Ft-ért hirdetik.

Banett!
Én még akkor vettem, mikor a babahetek voltak, de azóta is mindig láttam. Uannyiba kerül és a ruhapelenkák közelében vannak.

Tündérke!
Gyógyulj meg gyorsan!!!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok!

Csmarti: Sajna nem ismertem rá. Elküldöd? A címem: oxigenkukachosemberponthu (profilomban is megvan). Gyógyulj meg hamar!

Rokica: Van egy nyújtó torna programom, ha érdekel, ne hagyd, hogy teljesen elmerevedjen a hátad. Amíg köhögsz tényleg ne menj úszni, ott is összeszedhetsz mellé valamit, ha le van gyengülve az immunrendszered, viszont ha mész tornázni, sztm kérdezd meg azt, aki tartja, mit tudsz tenni a hátaddal.

Praxis: Nekem a Győrffyvel csak igazán jó tapasztalataim voltak, ugyan akkor még faros volt a baba, de nagyon sokat próbálkozott, hogy megmutassa, ébresztgettük is a párommal (nem sok sikerrel, de erről akkor írtam), de nagyon türelmes volt, és próbált segíteni.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Ma fogom bejelenteni a munkahelyemen, hogy terhes vagyok. Nagyon izgulok, ráadásul fáj a torkom és köhögök, tehát a közérzetem sem a legjobb. Ma reggel is majdnem elpityeredtem mert összekaptunk a párommal valami hülyeségen.

A legjobban attól félek, megkérdik mikorra várom a babát, gyorsan kiszámolják hogy már mióta terhes vagyok, és akkor megvetőleg néznek rám, hogy micsoda egy alattomos nőszemély vagyok.

De lehet hogy csak para és mindenki örülni fog.

Reméljük.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Húú Rokica, nagyon drukkolok neked! Emlékszem amikor én bejelentettem, akkor hogy paráztam, el tudom képzelni te mennyire Kép De meglátod, amint elmondod (akárhogy reagálnak rá) elmúlik a betegséged is Kép Kép

Lányok nekem is drukkoljatok!!
Beadtam egy kérelmet az egyetememre, hogy vizsgázhassak előbb pár tantárgyból, mert ugye július elejére vagyok kiírva és elutasították a kérelmemet. Most bemegyek a dékáni hivatalba és megmutatom a hasamat, hogy ugyanmá' ne legyenek ennyire szemetek velem, azt akarják, hogy ott babázzak le polgárjog vizsga közben?.. Szóval drukkoljatok, hogy valamit sikerüljön intéznem, mert ha nem sikerül, és esetleg korábban jön a baba, akkor nem tudom megcsinálni a félévemet Kép

hanee (26+5 -> már csak 2 nap és a 3. trimeszterbe lépekKép)
hanee

Sziasztok!
Oxigén!
Mail ment.

Rokica!
Szorítunk neked, h. rendben legyen minden!

Márti
csmarti

Na puff, még jó hogy megkérdeztem, de alá kell irni egy új szerződést, mert az eddigi úgy látszik csak a próbaidőre szólt. Még jó hogy nem a bejelentéssel kezdtem, hanem azzal, hogy mit kell csinálni, ha lejárt a próbaidő...

Akkor még nincs vége a bujkálásnak Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!

Ért valaki az ilyesmihez? Az eredeti munkaszerződésemben ez áll:

"Jelen Munkaszerződés tartalmának és feltételeinek megfelelően Munkáltató alkalmazza a Munkavállalót 2005. január 1. napjától kezdődően meghatározatlan időre, a Munkavállaló pedig ezen alkalmazást a Munkáltatónál elfogadja.

A felek 3 hónap próbaidőben állapodnak meg. A próbaidő tartalma alatt a jelen szerződésben szabályozott munkaviszonyt mind a Munkáltató mind a Munkavállaló azonnali hatállyal megszüntetheti. A Munkavállalót ebben az esetben az azonnali hatályú megszüntetés napjáig illeti meg munkabér.

A szerződő felek kijelentik, hogy a szerződés feltételeinek rogzitése és aláirása során nem hallgattak el egymás elől olyan tényt, vagy körülményt, amely jelen szerződés érvényességét érintené."

Három kérdésem lenne.

1. Az első bekezdésben az áll, hogy határozatlan időre szól a szerződés, én erre azt hittem, ez már a végleges szerződésem, csak belefoglalták a 3 hónap munkaidőt. Akkor most miért kell újat aláirni? Akkor mégsem határozatlan időről szólt?

2. A 3 hónap próbaidőm márc végével lejárt. Most van érvényes munkaszerződésem vagy nincs?

3. A harmadik bekezdés alapján, ha még egy ilyet alá kell irnom, ebbe tartoz(na) az is hogy előre megmondom neki, hogy terhes vagyok?

Segitség!!! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Rokica!
Nem értek hozzá, de ez alapján érvényesnek kéne lenni a határozatlan időre szóló szerz-nek. Nem értem miért kell újat írni. Ha csak 3 hónapra, a próbaidő idejére szólt volna, akkor kellene új.
Az utolsó bekezdés meg így is úgy is érthető sztem.
Szurkolok neked, hogy ne legyen semmi gond!

Éva

Kép
sygnum

Sziasztok Kép

Örülök, hogy tetszik a tábla, kicsit pecsmegelős, de ráértem Kép. Az adatokat, aki megírta annak pontosítani fogom, de továbbra is kérek mindenkit, adja meg azt utolsó mensi első napjának dátumát / vagy ha ezt nem tudja valami FIX adatot (pl. tuti a szülés várható dátuma).

Pipocska Kép
Nem is gondoltam ilyesmire, tényleg sorban fogunk szülni majd, (jéé tényleg Kép), és a táblakészítés stafétabotját továbbadjuk fiatalabb kismaminknak idő híján. Számításaim szerint még 1-2 hetet dolgozok, utána otthon leszek és beköttetjük az adsl-t. Már alig várom...

Hanee Kép
Köszi a segítséged felajánlását, lehet hogy szükség is lesz rá, - ha úgy alakul megírom a részleteket e-mailben.
A légzésfigyelő lepedőt gondolom mosni nem lehet, ugyanúgy kell rá "normál" lepedő?
Engem is hozzáírhatsz a lev.listához.
A pénzt megpróbálom utalni minél előbb!!

Rókica Kép
Sok-sok drukk a bejelentéshez!!! Majd számolj be mi történt, hogyan fogadták.
Lehet elkerülte a figyelmedet, korábban válaszoltam a szemészeti dolgaidra, nem jeleztél vissza.

A hastartó pánt:
Hasznos dolognak tartom, egyrészt a nagy pocak miatt a végén, másrészt a császár után, úgyhogy én is vettem már egyet, szintén Anita M., és a kis képen az látható. Van XS, S, M ... stb.
Ami fix méret rajta, az körben egy vastag, nagyon erős pánt, tépőzárral. A has részénél igen finom, puha, rugalmas "pocaktakaró" rész van. Úgy kell felvenni, hogy hátulról a derékra essen a pánt része, elől pedig lefelé, a pocak alá. Én xs-est vettem, tépőzáras részénél még lehet engedni rajta, ha szűknek bizonyul, mivel azonban célja, hogy tartsa a pocakot és a medencét is szerintem nagyon jól megtartja, ezért mertem már megvenni. (Alapból kisméretű ruhákat hordok). Szerintem ez nem olyan, mint a melltartó, hogy nem tudni mekkora lesz a végén a méret, a pántot a normál ruhaméretek alapján meg lehet venni.

Medencecsont:
Már pár hete írtam nektek, hogy baromira fáj, a gerincoszlopom végétől indul ki és terjed jobbra-balra, sőt lesugárzik a combomba a fájdalom. Megfigyeltem, ha sokat ülök, és fel kell állnom, mint egy öregasszony, fogom a derekam, és jajjgatok, vagy ha sokat állok, utána sikerül kicsit lefeküdnöm, nagyon óvatosan kell mozdulnom, mert annyira fáj. Utánaolvastam, hogy igazából lehetne rá szedni fájdalomcsillapítót, de nem szeretném ezzel terhelni a babánkat. Viszont ha mozgok (egy kicsi séta, egy kicsi ülés, egy kicsi fekvés, vagy esetleg finom tornázgatás) tehát testhelyzetek váltakozása nagyon jót tesz neki.
És a baba még nem is oly nehéz (súly), eztán jön a java Kép.

Praxis:
Mi DVD-t kértünk, és arról akár 300 képet is csinálhatok otthon Kép Nem is számoltam, de rengeteget "fotóztam" Petit.
Kinyomtatva az alapárban 1-2 fekete-fehér kép van, ebből nekem az egyik teljes arcocskás, a másikon pedig négy kisebb kép volt. A mi babánk is hatalmasat aludt a vizsgálat közben, pedig ettem előtte csokit, ittam egy kis kólát (jajj), és a doki is bökdöste az uh-fejjel, hogy ébredezzen, de ő csak aludt tovább Kép
Ha nem aktívoskodik a baba mozizás közben, nem szabad a dokit hibáztatni. Ő neki nem is az a dolga, hogy felébressze azt a babócát, hanem hogy megnézze minden rendben van-e vele. Ez az én véleményem, nekem nagyon tetszett a vizsgálat, mert láthattuk Maszatkát (de rég is volt).

Mzx-Moni Kép
A múltkor végkiárusítás volt itthon egy baba-mama boltban (40%), így többek között két szopis melltartót is vettem. Alapból 80B vagyok, ezek meg egyik 80D, másik 85C. Szerintem elég lesz, a terhességem elején nagyon sokat nőtt a mellem, azóta meg nem, majd a végén fog még, mikor belövell a tej, de akkora hatalmasok ezek a melltartók, hogy el nem tudom képzelni ne jöjjön rám. 40% engedményért meg amúgy is hülye lettem volna otthagyni.

Vikó Kép
Nagyon örülök, hogy kislányt vártok!!!!! Szabi után anyuka neme is erősíti otthon a csapatot Kép
Másodiknak mi is kiscsajszit szeretnénk (még Peti meg sem született Kép).

Adri77 Kép
Írtam neked e-mailt!! Kép
Jól vagytok? Kiderült már, hogy ki lakik a pocidban? Gyere ide is néha írogatni Kép

Tettem fel én is egy újabb képet a pocakról, immár a 26. hétbe belépve KépKépKép Hogy telik az idő..

Vanda
25+3

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,

Borzasztó sok hozzászólás született, igy nem is tudom most átnézni őket (munkahely)....

Rokica: sajna munkajogi kérdésekben nem vagyok otthon. Ne parázz, nem hiszem, hogy számolgatni kezdenének, ha meg igen, akkor Te sem tudtad és kész....Jobbulást....

Márti: remélem már jobban vagy és segítettek a javasolt dolgok. Tudod én természetesség híve vagyok, az én fegyverem a teafa, azzal szoktam inhalálni kenegetni az arcocskáma és hasonlók... De homeopátiás szerek közül is sokat használtam már. Csak orvosság ne legyen. Gyógyulj meg....

Füldugó: én nagy barátja vagyok a szundi füldugónak, szinte mindig azzal alszom, mert párocskám hajlamos a horkolásra és ha egyszer felébredek rá, akkor nem tudok visszaaludni, úgyhogy nekem az egyik legfontosabb kellékem.... Én a többit nem szeretem, mert kiesik a fülemből. Persze babóca mellett lehet, hogy én is félnék használni, mert szeretném hallani a kis lélegzetét...

Hanee: engem is érdekel a légzésfigyelős tanfolyás... nagyon is, én már régebben is irtam róla, hogy mennék ha lenne...:-))

Oxigén: tök jó volt a kismámi masszázs amin voltam, de ku....a drága.. úgyhogy páromat fogom kérni, hogy a vállamat egy kicsit lazítsa majd ki.

Szentimrések: holnap torna???

MOst ennyi, igyekszem visszaolvasni...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Rokica Kép
Ez a munkahely...
Első olvasatra nekem is olyan, mint egy végleges szerződés, melynek egyik pontja a próbaidőről szól. A tényelhallgatásos rész érdekes, de szerintem itt arra gondolnak, hogy nem-e van másik munkahelyed "titokban" vagy ilyesmi.
Ennyiből áll az egész egyébként? Nekem két oldalas.
Nézd pl.:
http://www.origo.hu/uzletinegyed/allas-karrier/munkajog/20021123iratmintak.html
És volt külön próbaidőre, elején nagy betűkkel "próbaidős munkaszerződés". Aztán mikor lejárt, kaptam egy véglegest, "határozatlan időre", - de nem rögtön, szerintem hónapok is elteltek. Hát segíteni nem tudtam. Mennyi időd van, hogy aláírd? Merthogy a neten sok minden fent van.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Szombaton leültem a gép elé, hogy most írok pár sort és pont nem ment a babanet! Hát elég mérges voltam. Vasárnap meg egyszerűen nem volt időm. Most viszont a malóhelyen vagyok, úgyhogy nem tudok sokat írni. Visszaolvasni sem nagyon tudtam sajna Kép Majd megpróbálom pótolni.

Bogárka!

Ez tök jó, hogy Te is a Balogh dokinál szülsz, sőt az mégjobb, hogy már másodszor. Jól kifaggathatlak! Kép Majd írok privátban a mail címedre, mert a találka dolog is érdekel!

Pénteken megyünk Ausztriába egy kis nézelődő-bevásárló körútra. Azt hallottam, hogy vannak jó kis babaáruházak. Kép Bár lehet, hogy már nem nagyon kéne babacuccut venni, mert úgy érzem így is sok van, dehát ki tudja megálni!
Nagyobb dologból már csak a babaágy van hátra amit nem szereztünk be, de ha kint nem veszünk akkor jövő héten itthon.
Nekem mostanában el kezdett fájni a talpam meg a sarkam, főleg ha előző nap sokat mászkáltam. Gondolom, hogy ez a súlytól van. Már 2 hete nem is mertem, ráállni a mérlegre! Eddig 8 kilónál tartottam, nem tudom most mi a helyzet.

Andi
29+0
kutyuska

Sziasztok!
Tündérke!
Akkor nem megyünk együtt?? A párom azt mondja hogy a keletitől öt megálló a piros huszas busszal. Nem is olyan vészes. De ha akarsz nyugodtan menj autoval, csak idöben beszéljük meg!! És akkor a lányzodat nem hozod?

Lányok!
Jó hallani hogy mindenki jol van, ezeket a kisebb náthákat leszámitva!KépKépKép
Na most megyek mert a párom bitorolná a gépet!!

Giggancs (29+1)
giggancs

Na felhivtam az ügyvédünket és beolvastam neki a munkaszerződést, azt mondja, ez már a végleges munkaszerződés, és hogy letelt a 3 hónap munkaidő, védettséget élvezek, nem rúghatnak ki, HURRÁ, és nem is kell új szerződést aláirni.

Hogy miért mondta a csaj, hogy új kell, szerintem azért mert ő a titkárnő és nem emlékszik hogy milyen szerződést irtam anno alá. De kezemben van az aláirt határozatlan időre szóló szerződés, tehát nem kell új.

Ellenben kiderült, hogy a főnököm beteg, csak du lesz bent, úgyhogy csúszik a bejelentés, mert azért mégiscsak neki illene először megmondani.

Jaj. Tiszta ideg vagyok. Jó lenne már ha túl lennék az egészen...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timmba!
Rosszul írtam tegnap bebibolt.hu, de én itt sem találom a pólyát. Ez egyébként a Mária bababolt lenne(Visegrádi utca 25.).

Éva (32+0)

Kép
sygnum

Köszönöm mindenkinek a sok drukkot és hozzászólást, nem is tudom mit csinálnék nélkületek. Igy legalább nem tépem (annyira) a hajam.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica Kép
http://www.mhk.hu/online2/jogsz.php?e=2003&s=000020&t=00&k=00
2003. évi XX. törvény
a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény, valamint az ezzel összefüggő törvények jogharmonizációs célú módosításáról1

8. § Az Mt. 77. §-a a következő új (2) bekezdéssel egészül ki, egyidejűleg az eredeti szöveg számozása (1) bekezdésre változik:

,,(2) Tilos a munkavállalót terhesség megállapítására irányuló vizsgálat elvégzésére, illetve erről szóló igazolás bemutatására kötelezni, kivéve, ha erre a munkaköri alkalmasság vizsgálata és véleményezése körében, jogszabály előírása alapján kerül sor.''

Magyarán ha nem Pakson dolgozol az atomerőműben (akarom mondani babára veszélyes munkakörben, amire alkalmassági vizsgálat is elő van írva), akkor egyszerűen TILOS kötelezni téged a kismamaságod "bevallására". Ezzel együtt én úgy értelmezem, hogy terhességed palástolása nem minősül elhallgatásnak a szerződésed 3. pontjában.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Rokica Kép
Közben látom, megoldódott a dolog.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Kutyuska Kép
Ha be szeretnél kerülni a táblicskunkba, írd meg a szükséges adataidat Kép.
Jó vásárolgatást!

Most megyek, folytatom a munkámat Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Rókica!
Ez határozatatlan időre szóló szerződés, és nem kell mégegyet aláírnod szerintem sem!
Ráadásul azt hiszem úgy van, hogy ha valahonnan kirúgnak egy nőt, és utólag kiderül hogy terhes volt már akkor, akkor kötelesek visszavenni őt, annyira erős védelem alatt áll!
Láttam, hogy közben ügyvéddel is beszéltél, de már ez a pár gondolat megszületett a fejemben, és gyorsan megírtam!!! Kép

Nagyon nagyon drukkolok neked, és kíváncsian várom a beszámolót a főnököddel történt beszélgetés után!

Rengeteget írtatok a hétvégén, neki állok visszaolvasni, és ha végeztem jövök! Kép

Hápi

Ui: a táblázat nagyok klasz, csak én hiányzom belőle Kép

Hápi, Niki, 26 év, 1 baba, fiú, első, SOTE I., Utolsó menstruáció: 2004.10.08, 25+3
hapinyoka

Szoptatás párnát megkérdeztem az én lelőhelyemen: ott 2600 Ft, ha jól emlékszem, de 3000 alatt van és a huzat hozzá az ocsóóóóó: 659 a drága 1200 valamennyi, szóval messze a legolcsóbb. és ráadásul természetes a töltete is. Nem akarok senkit rábeszélni, a prototipust prezenteálom szombaton.. Nekem nagyon bevált. Bár még nem láttam más fajtát.. Mert lehet, hogy a többi esetleg nagyobb? Mert ez nem tűnik valami hatalmasnak.

Babakocsi és más egyéb témákhoz... én nagoyn jó használt ágyat és babakocsit löttem Zsebinek (Sündidinek---ez a legújabb neve) a neten. A babaszobán és a teszvesz honlapján nézelődtem és tényleg jók voltak. A babakocsi, ami sok funkciós, de nem egy pillekönnyű fajta, mózeskosárral volt 15000 Ft, az ágy, matraccal, lepedővel (a matrac rugós ikea matrac az ágy is) volt 9000 Ft... szóval eléggé olcsó.. jó tudom van aki nem szereti a használt cuccot, de én nekem nagyon megteszi, remélem Sündidi is igy gondolja majd...

Kutyuska: jó vásárlást, de ne vegyél túl sok cuccot, mert tök fölösletes, az elkövetkezendő évek alatt is annyi minden kell majd neki. Bár tudom könnyen beszélek, de én sem tudom ám megállni, ha látok valami cukit. Csak hát tök fölösleges és annyi más kell, amire nem is gondol előre az ember....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

RókicaKép
Hát bajban lehetsz, De
én úgy tudom, ha lejár a próbaidő, másnap bemész dolgozni és seni sem szól semmit, akkor biza a szerződés automatikusan határozatlan idejűvé válik.

Ugyanilyen van pl. akkor, ha nincs hivatalos szerződés a két fél között, csak szóbeli megállapodás. 3 hónap után határozatlan idejűvé válik a szóbeli megállapodás és az MTK-ben meghatározottak szerint kell eljárni. Úgyhogy szerintem teljesen védve vagy, mivel a munka tv-könyve véd téged!

Hanee, Hápi
Hizástéma. Hanee, tökéletesen egyetértek veled a hizással kapcsolatban, HÁPI te meg ne foglalkozz már ilyen dolgokkal! Nekem most a 25. héten +8 kilót mutat a mérleg, este meg még +5 kilóval toldja meg.

De mivel mindig a reggeli súlyhoz viszonyítok, hát marad a reggeli méricskélés.

Sygnum Kép
Menetirány háttal az autóban...
Meggondolandó, a gyerekem mindig hányt ha háttal ült cagy nagyon rosszul volt! Majd figyeljétek kismanót, ha háttal utaztatjátok és mindenképp olyan hordozót vegyetek ami menetiránnyal szemben is beköthető!

TimmbaKép
Első reakcióm az volt, hogy úristen, pólyába a gyereket nyáron 40 fokban? Meghogy jesszusom szegény nem tud majd mozogni.

De igazad van, ha bizonytalanok vagytok, hogy hogyan kell a gyereket fogni, akkor igenis érdemes megpróbálni. Aztán, ha nem tetszik a gyereknek, akkor majd úgyis üvölteni fog Kép

Lányok, pénteken 1,5 órán át vásároltam a Mammystik nevű kismamaboltban a Móriczhoz közel! Az eladó hölgy nagyon kedves volt. Kicsi üzlet, de jó cuccok vannak. volt ott egy lány, akivel a végén együtt shoppingoltunk. Jól elszórakoztunk Kép

Talis lányok, akik múltok ott voltak és jönnek most is. Hát mostmár nem panaszkodhatom a pocim méretére. 12 cm-ert nőtt a kerülete a röpke 4 hét alatt. MÁR TOLATOK csajok! Egyre nehezebb, nehézkesebb.

Minyuról van valami hir? és Bannamariról valami újabb hír?

Pusszancs mindenkinek,
MJ-Móni 25+3
mj__móni

RókicaKép
Most látom, ugyanazt leirtad, amit én irtam le, úgyhogy igazam voltKépKépKép
Juhééééééé
MJ-Móni 25+3
mj__móni

Én is szeretnék bekerülni a táblázatba!

Adataim:
Név: Kutyuska (Andi)
Életkor: 26 év
Baba kora: 29+0
Szülés (várható) ideje: 2005 június 20
Ez lesz az első baba, Kislány, Eszter
Kórház: Szent Imre

Tudom, igazatok van a vásárlás tekintetében. Igazából azért is szeretnék kimenni, hogy felmérjem a terepet érdemes lesz-e a későbbiekben kiugrani cuccokért.
Még Szlovákiát is fontolgatjuk, mert a párom ragaszkodik a textil pelenkához és ott állítólag jót lehet venni.

Na mennem kell dolgozni! Kép
Sziasztok!

Andi
kutyuska

Sziasztok!

Köszönöm a szoptatós-melltartós hozzászólásokat. Ha lesz energiám, akkor egyet beszerzek próbának.

Falina! Igen, ilyet kell venni, Vanda jól leírta, hogy hogyan kell használni.

Rókica, drukkolok!

Mzx-Móni (27+1)

Kép

Kép
mzx

Rokica!
A szerződésed érvényes, nem kell újat kötni, nehogy faszságokat vegyenek bele! A terhesség ténye nem tartozik rájuk, akár nem is volt muszáj tudnod akkor róla.

Drukkolok!

ancsipancsi

Kutyuska!

Itt is lehet kapni ugyanazt a cseh pelenkát, amit esetleg kint kapnál meg, csak azért nem érdemes kimenni. A Mega Toysban emlékeim szerint 10 db. 1200Ft belőle. Tényleg sűrűbb szövésű, mint a magyar.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Kutyuska Kép Mzx Kép
Az Intersparban is lehet kapni ezt a textilpelust, "Cseh Tetra pelenka" néven fut! 5db-os csomagolással van. És van belőle "fürdetőlepedő" is.

Hapinyoka Kép Kutyuska Kép
Következő tábliban benne lesztek Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sygnum, ma lesz egy kis időm és megnézem. Este meg szerintem elmegyek a Tescoba vásárolni, amúgy mindig éjfél körül érek oda, mert gyűlölöm a tömeget és akkor Hawaii van, akár táncolni is lehetneKép Amúgy pont két héttel "idősebb" a gyerkőcöd.

Rókica, ne strapáld magad, hogy kitaláld ki és mit fog gondolni azzal kapcsolatban, hogy terhes vagy. A Te Életed, a Te Családod és a Te Boldogságod. Ha elmész táppénzre, akkor csak időnként látod majd őket, mikor viszed az aktuális papírjaidat. Hogy ki mit mond? Nézd meg, hogy ki mondja! SEMMIT NE ÍRJ ALÁ ÚJRA! Ki tudja, hogy esetleg milyen pontot raknak bele, mégha azt is mondják, "csak formaság" és nem veszed észre. Még az is lehet, hogy gyanakodnak, ki tudja. Amennyiben határozatlan idejű a szerződésed - és AZ, TE NYERTÉL. Április 01-jén lejárt a próbaidőd. Innentől kezdve akár fejre is állhatsz, ha megpróbálnak kirúgni, olyan munkaügyi pert akaszthatsz a nyakukba, hogy arrólkódulnak!

Vanda, nagyon helyes pocakod van.

Mi még nem csináltunk pocakfotót, pedig ma léptem a 30. hétbeKép (az igazsághoz tartozik, hogy még mindig el van romolva a kamera)
timmba

Mzx!

Állítólag a szoptatós melltartóval érdemes megvárni a 36. hetet.
Írtad, hogy otthonra nem nagyon akarsz melltartót viselni. Ahogy vissza tudok emléklezni a hugom szoptatási időszakára, azért hasznos otthon is, mert amint a Picúrok bömbikézni kezdenek, a tej elindul. /Volt, hogy spriccelt a hugomnak/
Akkor elég jó ha van rajtad melltartó, amibe még betét is van, hogy a tejcsit felfogja. Vagy tejgyűjtő kagyló.
Köszi a füldugót meg majd megnézem a gyogyszertárban.
Ilyenek jutottak eszembe, hogy lehet, hogy uszodában fogom tudni beszerezni./Pedig mennyire kézenfekvő a gyógyszertárKép/

Timba!

Nekem a füldugó most kellene, mert Laci annyira horkol, hogy sokszor nem tudok aludni.Kép

Rókica!

Bp.XIII. Kárpát utca. 9. /Kleopátra ház/
06 30 996 2164 06 70 335 0408
Hívd fel őket.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok, megjöttem.

Rokica:
NEM VAGY KÖTELES MÁSIK SZERZŐDÉST ALÁIRNI MERT AZ ELŐZŐ HATÁROZATLAN IDŐRE SZÓL!
RÁadásul a szerződést nem kötelességed ott azonnal aláírni, hazaviheted átolvasásra, ehhez jogod van.
Látom közben beszéltél az ügyvéddel, jól tetted! Egyet tudj: a próbaidő lejártától bármit mondanak, nem rughatnak ki, nem változtathatják meg a szerződést és nem kénszeríthetnek arra, hogy aláírj másikat, vagy egy módosítást. Lejárt és innentől kezdve érvényes az, hogy határozatlan időre szól.
Látom közben Vanda is beszúrt egy részletet a MT-ből.. esetleg ajánlom figyelmedbe a következőt, én írtam a cikket: http://www.gport.hu/portal/kiskrampuszok címen találod bal oldalt lent. Ebben benne van minden fontos, amit a terhes nőknek tudni illik..

Vanda:
Nem tudom pontosan milyen a lepedő, de gondolom valami vizhatlan anyagból van, hogy a pisit kakit ne engedje magába, és gondolom lemosható a felülete, szóval biztos valami müanyag.. meg fogom nézni, a Szent Imre korházban lehet kapni a gyógyászati segédeszközök boltjában.. (csak pénzre várok) Kép

A levelezőlistához hozzáírtalak Kép

Olyan jól nézel ki a képeken Kép Hozzád képest én egy hájas tehén vagyok, most ezt vedd irigykedésnek Kép A Pocidon kivül szép vékony vagy Kép Kép

Kutyusra, Bogárka:
Látom, Balogh dokinál szültök. Megkérdezhetem, hogy mikorra vagytok kiirva? Csak azért, mert én hozzá jártam és velem a 18. héten közölte (amikor kiderült hogy császározni kell), hogy hát ő mégsem tud vállalni ezért azért amazért és elég homályos és érthetetlen volt a magyarázata..
Ja közben látom Kutyuska te júni 20-ra vagy kiirva.. akkor ez elég érdekes, mert én július 2-6 közé (az ő kiirása alapján) és azt mondta, hogy azokban a HETEKBEN nem ér rá, mert hogy valaki helyett rendelnie kell, vagy ilyesmi.. de kicsit zagyva volt amit mondott Kép

Közben én voltam bent az egyetemen és úgy látszik sikerült elintéznem a dolgokat, úgyhogy mostmár csak azt kell kitalálnom, hogy melyik tantárgyból vizsgázzak 10 nap múlva Kép

hanee (26+5)
hanee

Pipocska,

Sorstársam... én is füldugesszal alszom... Én a szundira esküszöm, patikában vettem, de másoknak más vált be... Én azt tudom mondani.

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?