Új privát üzeneted érkezett!

Szió Iddi!

Ugyanezt a kérdést én is feltettem pár hónapja. Állítólag nem ártanak az irodai gépek vagy inkább nem jobban, mint más dolgok..a fene se tudta akkor sem, amikor én kérdeztem. Csak remémykedett minden irodakukac velem együtt, de "ne aggódj", nálam 3 monitor van félméteres körzetben (most is) + egy nyomtató az asztalon..

Mummy (27+4)
Mummy

Köszi, Mummy Kép

Látod, annyira örülök nektek és a kérdezési lehetöségnek, hogy eszembe se jutott valami müszaki bállitású férfiembert megkérdezni... Azt mondja az én Emberem, hogy a lézernyomtató lézere abszolút a papírra van fókuszálva, nem kóborolnak ki belöle semmiféle sugárkák.

Mummy, neked külön is drukkolok (a többieknek is természetesen!!!), mert olvastam, hogy a János kórházba készülsz menni. Én is oda kerülök valószinüleg. Zeke dr. a BMC-ben azt mondta, ha akarom, vállalja végig a terhesgondozást és a szülést is. Elsöre nagyon szimpatikus volt, úgyhogy asszem maradok ott. (A fiamat is a Jánosban szültem, 94-ben, de az akkori tapasztalatokat hálistennek sikerült már elfelejtenem.)

üdv,

iddi
iddi

Sziasztok,

Itt van a babakelengye lista. Ez nem általános, hanem rám lett szabva. Ez azt jelenti, hogy áprilisra várjuk a babát, vidéken lakunk, autóval közlekedünk és van egy 9 hónapos keresztlányunk, akitõl nagyon sok mindent örököl a mi Kismanónk, ezért nincs túl sok ruha vásárlásunk.

Újszülött otthoni kelengyéje
4 db Body hosszú ujjú
1-2 db Meleg sapka
1 db Leveg?ztet? zsák (hideg id?ben)
4 db Rugdalózó 56
2 pár Zokni - 0
40 db Mosható tetra pelenka
2 cs Libero - Newborn
6db El?ke
1 db Hálózsák
1 db Nagy méret? fürd? leped?
1 db Mózeskosár
1 db Kiságy + betét
1 db Baldachin
1db Fejvéd? (körbe, nem elég a fejnél)
1 db Hordozható kiságy
3db Ágyba való leped?k
1 db Vastag takaró + huzat
1 db Vékony takaró
1 db Baba kocsi
1 db Autós ülés
1 db Kád
2 db NUK cumi - fogszabályzós
1 db Orrszivó (Pórszívóhoz csatlakozható)
72 db Popsi törl? kend?
1 db Pelenkázó szekrény
1 db lázmér?
1 db Vízh?mér?
1 db Hajkefe, fés?, körömvágó olló
- Babaápoló szerek - Csak gyógyszertári! - Véd?n? írja fel
1 ü 70%-os alkohol
1 Cs Steril gézlap
1 ü Hint?por
1 db Popsi ken?cs
1 cs Lázcsillapító kúp
1 ü Gyerek Panadol

Kiegészít? eszközök
1 db Mellszívó (bérelhet?)
3 db Melltartó betét (mosható)
1 db Bimbóvéd?
1 db Kihajló szél? üvegpohár
1 db Cumisüveg
1 db Csecsem? mérleg (bérelhet?)

Ha valaki valamit hiányol a listáról, akkor légyszives szóljatok, hiszen biztos nem teljes a lista.

Mindenkinek jó beszerzést!!!

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Köszönöm Nektek a sok hozzászólást!

XX vagy XY, én a Mészáros doktorhoz járok, te kihez?
Ismeri valaki?

Zsebi
Zsebi

Sziasztok,

A dijazással kapcsolatban, csak annyit, hogy én is Kútvölgyibe járok, de még egy fillért sem adtam, de nem is kértek. A doktornõ tök aranyos és bár teljesen béna vagyok az ilyen dolgokban és még csak 3-szor voltam.(13.hét)Kétszer rendes vizsgálaton, egyszer meg Karácsony és Szilveszter között ,mert rámjött a szédülés és nagyon megijedtünk. Akkor vasárnap ügyeletben volt , bementünk hozzá és még meg is ultrahangozott, hogy "megvan-e" még a tökmag...(Nem akartam Diótól ellopni a copyright-ját...) Pedig semmi jel nem mutatott arra, hogy elvetéltem volna. Szóval azt hiszem szivesen adok késõbb neki pénzt is. Csak még azt nem döntöttem el,hogy csak a "végén" , vagy a felét félidõkor a másik felét meg... Szóval nem tudom, de nekem ez az alkalmankénti fizetés nem igazán tetszik. Ne értsetek félre senkit nem itélek el,aki ezt csinálja, azt hiszem én vagyok túl gyáva hozzá...

Nyuszi (13+3)
Nyuszi

Sziasztok!

Zsebi, XX, én is a Kútvölgyibe járok! Zsebi én is márciusra , igaz a legvégére vagyok kiírva! Te mikorra?
Én ismerem a dokidat, voltam nála UH-n.
XX és ki a te dokid?

Kele
kele

Szia Kele!

És te kihez jársz?
Március közepére vagyok kiírva. Szerintem nagyon aranyos a dokim, nem? Mindig kedves, figyelmes, jókedvû. Szerintem egy rossz szavam sem lehet rá.
Tudod már, hogy kisfiú vagy kislány?

Zsebi
Zsebi

Szia Zsebi és Kele! (Többieknek is szia)

Az én orvosom is A Mészi. Eddig csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni róla, mi "csak" júliusban szülünk.
Zsebi majd megírod, hogy milyen volt a szülés??
Egyébként ajánlottam itt a kismamatornát tegnap (Virányosi...) és ezt címet az orvostól kaptam, mondván aki ehhez a hölgyhöz járt eddig felkészítésre nagyon szépen szült.
Bocs ha másoknak off voltam. Minden jót nektek is. Itt szép az élet! Kép XY vagy XX
XY vagy XX

Szia XX!

Persze majd megírom, hogy milyen volt! Bárcsak már ott tartanánk, mert annyira várom, hogy megfoghassam! Most sajna rohannom kell, sziasztok:

Zsebi
Zsebi

A kelengyéhez:

- Szerintem több body kell, de persze nem 56-osból, hanem mondjuk 2 db 56-os body, 4 db 62-es body.
- Nem vennék 4 db 56-os rugadozót, hanem ebböl is 2 db 56-osat, és 2 db 62-eset. (Szerintem olyan kell, aminek van lábfeje is, és nagyon jó, ha végig cipzáras, de még jobb, ha alul kipatentolható, akkor nem kell levetköztetni egy peluscseréhez.)
- Szerintem kell 1 db vastagabb és 1 db vékonyabb kocsikabát. (A levegöztetö zsák lehet, hogy már meleg (amikor a fiamat szültem, olyan meleg volt április végén, hogy nyári ruhában jártunk))
- Kell vékony cérnasapka is.
- Ha tudtok venni, akor ajánlom, hogy vegyetek a tetra pelenkához hasonló anyagú fürdölepedöt is, mert puhább és jobban szivja a vizet, mint a frottir.
- És a matrac megvédéséhez jó lehet egy un. harántlepedö (Olyan lepedönél kisebb dolog, aminek vizhatlan az alja, és az esetleges kifolyó dolgokat nem engedi a matrachoz jutni (a lepedö alá kell tenni...). Tudom, hogy a pl. a kókuszmatracokat azért is ajánlják, mert szellözik, viszont nem moshatod mindennap. És még a legjobb pelenka és gyakori cserélgetés mellett is lehetnek balesetek...)

Más most nem jut eszembe, jó a lista!Kép

Nyuszi!

Nem kell félreérteni, nem feltétlenül "zsebbe" adjuk a pénzt, hanem én pl magánrendelésre járok, ahol ez a tarifa.
A boritékozást utálnám, ezértis örülök a magánrendelésnek.
Perzse mehetnék nem magánrendelésre is, de azt hiszem, akkor én nem fizetnék semmit.

Beszti
Beszti

Beszti!

A magánrendelés OK, én is voltam, persze hogy fizettem.(7000ft-t) Zsebi irta, hogy 5000Ft-t fizet egy alkalomra a Kútvölgyiben ,ezen lepõdtem meg...de lehet, hogy ez is magánrendelés???
Mégegy kérdés. Ti jártok védõnõhöz? Neki szoktatok adni? Az enyém nagyon aranyos, szivesen kijön házhoz is, ha nem érezném jól magam és képzelem mennyit kereshet...

Nyuszi
Nyuszi

Nyuszi!

Ne kell valljam, nem szoktam adni a védönönek (járni szoktam hozzá). Meg a házi- és gyerekorvosnak se.
Sajnos még egy csomó mindeki másnak is elég "gyenge" a fizetése, és mégsem adunk. (Képzeld el, hogy mit mondana mindenki, ha odaállítanál egy tanárhoz, hogy "köszönöm, hogy megtanította erre vagy arra a gyerekemet" és átadnál neki egy boritékot. Etikátlan lenne a tanártól, ha elfogadná?)

Beszti
Beszti

Beszti,

nem a másik oldalon állok, de annak igenis szivesen adok plusz pénzt, aki munkaidõn kivül is rendelkezésre áll. Gondolj itt ünnepekre , hétvégékre vagy akármilyen sürgõsségi esetre. Persze ez utóbbi inkább ne legyen aktuális senkinek. Ha beleolvasol a keresés során a hálapénz szóra elõugráló vitákba, beszélgetésekbe láthatod, hogy soknak ez a véleménye. Persze Neked is igazad van, sok embernek alacsony a fizetése, sajnos. És azért az kiderült, hogy én sem tömöm tele mindenki zsebét pénzzel .Különösen a figyelmedbe ajánlom az alábi helyen levõ fejtegetéseket. Nagyon érdekes és sok igazság van benne.Babanet-
Anyaságról: Szülésrõl: Hálapénz - adjak vagy ne?: Hálapénz archiv: archiv 200011
Persze mindenki maga dönti el, hogy mit ad, ad-e egyáltalán, csak mivel elsõ babámat várom, gondoltam körbekérdezek mégis mi a "szokás". De egyáltalán nem biztos, hogy én is követni fogom.

Nyuszi
Nyuszi

Kedves Nyuszi!

Uaz a dokink Zsebivel. Én az elején tisztáztam az orvossal, hogy mennyi a tarifája ha magánba járok hozzá. Azért a kórházba járunk mert eddig nem volt magánrendelöje de uazokat a feltételeket biztosította mintha a saját rendelöjébe mentünk volna. Mostmár lesz máshol is bérelt helye de ez is az én (mi) döntésünk hogy hová járunk ezentúl. Maradunk a kórházi magánban vagy sem.
Szerintem ha az elején tisztázunk ilyeneket és elfogadjuk a feltételeket nem ér minket meglepetés. Én a szülés tarifáját is megbeszéltem vele elöre nehogy nekem legyen késöbb kellemetlen. Ezt ide nem írom meg de tól ig határt mondott, rábizva az anyagi lehetöségekre. (Egyébként nincs soha olyan érzésem, hogy anyagias lenne az orvos, ezek ma már tények és én ezért nagyon is jó ellátást kapok. Még csak annyit hogy 4000,-ért, szintén magánrendelésen, saját rendelöben 2,5 órát váratott az orvos többször is mert uarra az idöre kb. 6-10 nöt hívott. Ezért váltottam. Ez inkább elfogadhatatlan számomra. Vidék volt.)
További kellemes babavárást mindenkinek Kép XY vagy XX
XY vagy XX

XX vagy XY

Köszi a felhomályositást, nem a magánrendelés ellen van kifogásom, mint már irtam vala, hanem nem tudtam, hogy a kórházba jártok magánrendelésre. Nem tudtam, hogy ilyen is van.De igy már világos. És teljesen korrekt, hogy az elején mindent tisztáztatok.Fõleg, hogy tól ig határt adott meg az anyagi lehetõségek függvényében, ez nagyon tetszik.Pedig lehetne fix tarifája.Egyébként megirnád nekem off babanet, hogy mennyi az a tól ig? Mivel ugyanabban a kórházban dolgozó dokihoz járok, jó lenne tudni.Bár valószinûleg nem nagyon beszélnek errõl egymás közt ,de azért ki tudja?
az emil cimem mcurt@mail.matav.hu
A doktorbácsitokat láttam néhányszor tovasuhanni mikor bent voltam, nagyon szimpinek tûnik.

Nyuszi

kszi
Nyuszi

Nyuszi, mail elment. XY vagy XX
XY vagy XX

XX vagy XY

Köszi szépen.

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a hozzászólást a Magne B6 ügyében. Mivel igencsak keményedik a pocakom, lehet , hogy 1-2 napig beveszem a 3x2-t, aztán majd csökkentem.

Késõn Vásárlók Klubja ( ez tetszik ), :-)
Mummy és a Többiek! Ne aggódjatok, biztos vagyok benne, hogy minden szükséges holmi meg lesz idõben. Én a ruhákkal már dugig vagyok, - most lehet, hogy túlzásnak tartjátok, de én már akkor, amikor a Kismanó még sehol sem volt, és 1-1 áruházban láttam 1-2 akciós édes darabot, nem bírtam megállni, hogy ne vegyem meg.Na, nekünk így gyûlt össze csomó kisruha, hogy mindig 1-1 db és tényleg olcsó árakon. ( plüss rugikat 800-2200 Ft ig vettem )Sõt olyan is van, ami csak 1 éves korára lesz jó, de olyan édes volt, és olcsó.... Lehet, hogy hülyeségnek tartjátok ennyire elõre vásárolni, de pl. ugye most is lesz téli kiárusítás az áruházakban ( Cora, Auchan, Tesco stb. ) és már Mindenki betudja saccolni, hogy okt.-dec. tájékán mekkora lesz a babája, és most akár feleáron megveheti neki télre az overállt stb. Akkor , hogy fogtok örülni, hogy olcsón megúsztátok! Nem vagyok egy olyan ember aki a fogához veri a garast, de pofátlanul drágák a babaruhák, és hát ugye Mindenki szeretné szép ruhákba járatni a gyermekét... A gond ugye az, hogy ált. 1-2 hónapig jók a ruhák és kinövik õket. Na, talán ezért jó ennyire elõre vásárolni.
Ha egyszerre szerzi be az ember a holmikat, talán bele is fárad mire összeszedi, és esetleg megijed a kasszánál a végösszeget látván.
Akik most állnak neki vásárolni, és nem akarnak sok helyre kószálni:
Szerintem a Megatoys egy jó hely, tényleg minden van ami kell, nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább. ( a Brendon sokkal drágább) Ezenkívül még a nagyáruházakban érdemes vásárolgatni ( Cora és társaik)

Van Valaki itt közületek, aki a Rókusban fog szülni?

Mummy, én ugyan nem a Jánosba szülök, de ott születtem!

Lányok, Ti fogadtok majd szülésznõt magatok mellé? Gondolkodtatok már ezen, szerintetek érdemes? Mi apás szülést tervezünk, így mellettem lesz a párom, de ugye Õ "csak" lelki támaszt fog tudni nyújtani. A dokinak ált. ugye csak akkor szólnak, ha akció van, így talán elgondolkodtató a dolog, hisz a szülésznõ vezeti le végülis a szülést.... Mi a véleményetek?

Heni (27+4)
heni

Sziasztok,
Tiduj nagyon örült a sok jókívánságnak, aranyosak vagytok.
Tettem fel képeket az egy napos Matildáról a
[url=http://kep.tar.hu/efancsali" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/efancsali[/url]
oldalra a Juci-Matilda mappába
éva
Névtelen

Zuzu!

A kriston Andreából nekem nem a terhestornás van, na hav olyanja, hanem a normális. De állítólag a Tápainé féle terhestorna kazi jó nagyon.
bubu

Tiduj!
Matilda gyönyörû! Megérte a várakozás!:o)
Minden jót nektek a továbbiakban!
Gratulálunk!!!!!!!!!!
blano

Szia mindenki!
köszönöm a tanácsokat,a bíztatást....!
Ajánlanám mindenkinek(aki velem együtt "pánikol")a félelem a szüléstõl topicok!
Szerintem nagyon jó.Fõleg az a "cikk" tetszett amit Napocska rakott fel..(kékkel van szedve az egész) szerintem nagyon megnyugtató,hogy köntörfalazás nélkül írja le a dolgokat...bár vannak benne olyan dolgok amivel lehetne vitatkozni.Dehát nem is lennénk nõk ugyebár ha nem szájalnánk mindig valamivel...:o)
Na jó,zárom magam mára,
szia mindenkinek!
blano
blano

Szia Mummy!

Igaz engem konkrétan nem kérdeztél, de az apás szülésröl mégis írnom kell! Kép Aki teheti, ne hagyja ki!!!
Mi is tartottunk töle, Életem Párja ugyanis elájul, ha tüt lát, és hát mi is hallottunk ilyen véleményeket, hogy inpotens lesz, megundorodik, elájul, stb. Megbeszéltük, hogy bármikor kimehet, nincs harag, de bejön, aztán majd meglátjuk... Na, ebböl az lett (mint már írtam), hogy amikor nagyon fájt, akkor persze nem hagytam, hogy kimenjen. Erre utólag nagyon büszke, mert ebböl érezte igazán, hogy mennyire fontos nekem a jelenléte. Kép A szülésznönk nagyon aranyos volt, jutott ideje és figyelme a férjemre is, ismerte a gyengéjét, és mindig szólt, hogy menjen ki, mielött elövett volna egy tüt. Szóval szépen lassan szülögettem, amikor még nem volt komoly a helyzet, akkor nagyon jó volt, hogy ott volt, mert volt kivel beszélgetni, nem éreztem egyedül és elhagyatottan magam, és jobban telt az idö is. Aztán mikor az oxitocin kezdte megtenni a hatását, akkor is nagyon jó volt, hogy volt kibe kapaszkodni, volt kinek panaszkodni, és volt, aki sajnált. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de akkor nagyon jól esett... Kép Aztán jött a megváltó EDA, akkor kapott egy kis kimenöt, mert 8-9 órát kuporogni egy kényelmetlen széken a szülöágy mellett azért eléggé kimerítö lehet, mikor már nem éreztem annyira a fájdalmat, be is láttam, hogy elege lehet már. Aztán mikor hirtelen célegyenesbe értünk, jöttek a tolófájások, rohangáltak körülöttem az orvosok és szülésznök, Életem Párja pánikszerüen kimenekült a folyosóra. Persze nem bírta sokáig odakinn, a második tolófájásnál már ott is állt az ágy mellett, hozott egy vizes ruhát, hogy majd ö azzal törölgeti a homlokomat, mint a filmekben. Kép Megállt a fejemnél, egyszer végigtörölte az arcomat (nagyon jól esett!), azután hirtelen az események hatása alá került, és csak nézte döbbenten, a meghatottságtól könnyes szemmel, ahogy megjelent a kisfia fejecskéje a lábaim között...
Semmihez nem hasonlítható boldogság volt, mikor a hasamra tették PiciLacit, úgy, maszatosan, az Apja lehajolt hozzánk, és mindkettönket átölelt, a Pici meg abban a pillanatban abbahagyta az üvöltést, és halk, panaszkodó szip-szip hangocskákat hallatott. Bevallom, én bögtem... meg az Apja is... Csak a baba nem bögött hármunk közül. KépAz inpotenciáról meg annyit, hogy Életem Párja óra-percre számolja, hogy mikor telik már le a 6 hét... Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok !!
Tud valaki valamit Chrisrõl?????
Maminti
maminti (maminti)

Szia Mummy!

Idöközben PiciLaci megtízóraizott, és utána én végigolvastam azt a hétföi hozzászólásodat, amire az elöbb az apás-szülés ügyben reagáltam. Szóval bocsi, mostmár látom, hogy engem is kérdeztél. KépÍgy jár, akinek elöbb a keze, és csak utána a szeme jár... KépKépKép

Örülök, ha a naprakész és tényszerü (saját börömön megtapasztalt) infok megnyugtattak egy kicsit. Akkor már nem pötyögtem le öket hiába! Kép Messze meg nem megyek, csak esetleg ilyen ritkán jövök, mert nagy úr ám a "Nem érek rá.".

Na, ennyi volt a bealvás szopi után... hívnak, megyek vissza babázni. Kép (Nincs messze! Kép)

BMárti
BMárti

Sziasztok lanyok,
Megint egy uj tema: nalatok mi ujsag a munkahelyeteken? Merthogy tolem folyamatosan elvarnak, hogy tulorazzak(10, 11 ora) (de nem kapok erte semmifele anyagi juttatast, tehat tok ingyen). Megvallom teljesen le vagyok dobbenve a dologtol, meg parszor elmegy a dolog, hogy az ember tulorazik igy pocakosan, de heteken keresztul??? Negy honaposan vallotam be a munkahelyemen, hogy terhes vagyok, addig annyit dolgoztam, mintha nem lennek az (folyamatos tulora...) es elegge kiborultam tole. Volt is lelkiismeretfurdalasom, hogy mar ilyen kicsin bantom a bebimet. Meg is fogadtam, hogy tobbet ezt nem teszem. Bejelentettem, hogy terhes vagyok es semmi sem valtozott...
Mintha elore le akarnak dolgoztatni velem azt az 1-2 evet amit otthon leszek. Ja, es mindennek tetejebe, nem mindenkinel van am ilyen hajtas: csak engem latnak el ennyi munkaval: nehanyan a kollegaim kozul csak logatjak a labukat. Mar nem tudom eldonteni: veluk van a baj, vagy velem az en hozzaallasommal...
Nektek vannak ilyen tapasztalataitok??
(Koszi, hogy kipanaszkodhattam magam ...)
Mano (21-22 het)
Mano

Sziasztok!

Visszajöttünk. Kép PiciLaci kedvenc játékát játsza: "Kiköpöm a cumit! Add vissza a cumim!" Ilyenkor semmit nem tudok csinálni töle, mert kb. 2 percenkért meg kell jelennem az ágyánál, különben kitör a Szörnyen Nagy Bömbölés. De most túljártam az eszén, felnyaláboltam, és magammal hoztam. Kép De sokat ültünk itt "kettesben" korábban... KépKépKép

Szóval apás szülés ügyben (tovább olvasva a hozzászólásokat) eszembe jutott még egy-két dolog:
Az én Életem Párja a lepényt és annak a "világra hozását" nem látta. Bevallom, szándékosan küldtem el a Babácskánkkal távozó csecsemös növér után, hogy inkább a fiát nézze, nehogy a horrorisztikus látvány (baba nélkül) kiborítsa.
Attól én is tartottam, hogy esetleg kínomban majd goromba leszek vele, úgyhogy mikor rájöttem, hogy kezdödik, akkor átöleltem, és közöltem vele, hogy bármit mondanék is a következö órákban, ne vegye a szívére. Szeretem öt, és vele együtt akartam ezt a kisbabát, ebben mindig legyen biztos. Szerencsére végül nem fajult odáig a helyzet, hogy tényleg gorombáskodjak vele, úgyhogy "fölösleges" Kép volt a szerelmi vallomás. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Mano! Én egy picit elõrébb tartok mint te a 31. héten, de nekem is kb. 10-11 órát kellett dolgoznom naponta. A fõnökeim egy picit sem voltak tekintettel a babára, ezért karácsony elõtt kiirattam magam két hétre pihenni. Az is igaz, hogy addigra már nagyon gyakran feszült a hasam. Január elején amikor visszajöttem, megmondtam a fõnökömnek, hogy csak azzal a feltétellel engedett újra dolgozni az orvos, ha kímélem magam és nem túlórázhatok állandóan. (Ez majdnem igaz is, mert bár feltételt nem szabott, de figyelmeztetett hogy kíméljem magam!)
Azóta a fõnökeimet mintha kicserélték volna. Úgy óvnak, mint egy hímestojást!
Neked is azt javaslom, hogy gondolj a picire és magadra, mert nem éri meg, hogy a rengeteg munka miatt valami bajotok legyen.
Próbálj beszélni velük, ha nem megy másként, hivatkozz az orvosodra, mert azt komolyan veszik!

Zsebi
Zsebi

Sziasztok Mamik! Már régebben is olvastalak benneteket, de most jelentkezem. 28+3 napos a bébi a pocakomban, a 27. ciklusra fogant, elsõ baba és én 27 éves vagyok. Ezek tények. Azt szeretném tõletek kérdezni, hogy ittátok-e vagy isszátok-e a málnalevél teát, és aki itta, úgy gondolja így utólag, hogy használt? Parízerlábakra milyen jó ötletetek van az almakúrán és a sószegén ételeken kívül? Üdv! Helena
Helena

Sziasztok újra!

Ma velem lesz tele ez a topik. Kép Egyetlen mentségem, hogy olyan régen nem jutottam hozzá(tok)... Kép

Ildikó! Én se írtam azt, hogy az EDA minden fájdalomtól megszabadít, söt, elpanaszoltam, mennyire megszenvedtem, mire azt a 2 ujjnyi méhszájat elértük. Abban igazad van, hogy szerencsém volt, hogy a kitolási szakaszban is teljes volt még az EDA hatása. Amikor az elsö adagot megkaptam, 2 ujjnyi volt a méhszáj, amikor órák múlva megkaptam a második adagot, akkor is 2 ujjnyi volt, még egy óra múlva is 2 ujjnyi volt, és amikor még egy óra eltelt, PiciLaci már ott is feküdt a hasamon. Szóval a célegyenesben nagyon felgyorsultak nálunk az események. Ezzel kapcsolatban csak azt akartam kifejezni, hogy igenis, teljes hatású EDA mellett is együtt tudtam müködni a kitolási szakban, mert amit kellett, azt éreztem.

Zsani! Kb. egy évvel ezelött sokat lógtam az Esküvö fórumon, március 24.-én aztán megtörtént a Nagy Esemény, aztán a nászúton nyélbe ütöttük a családalapítást is, és azóta már a Babanetes BMárti vagyok. Kép
Csak most, hogy leírtam döbbentem rá: március 24.-én volt az esküvönk, és december 23.-án született meg a kisfiunk. Az elég pontosan 9 hónap... Kép
BMárti
BMárti

BMárti!

Ez tényleg 9 hónap Kép
Mi két év együttélés után tettük hivatalossá a kapcsolatunkat (ugye milyen szépen fogalmaztam Kép ), és tölünk mindenki azt kérdezte, hogy "Miért? Csak nem jön a baba?" Engem ez néha már rendesen bosszantott. Sokan nem hitték el, hogy én már megégettem a kezem, nekem idö kellett, hogy újra bele merjek vágni. Na meg igaz a mondás: lakva ismerni meg az embert. Szóval ha minden igaz, a mi picúrunk az elsö házassági évfordulónk ajándéka lesz Kép Június 3-ra vagyok kiírva, a nagy nap pedig június 8.

Kata
Kata007

Sziasztok!

Manó! Szerintem se hagyd magad a munkahelyeden! (Bagoly mondja...igaz? Kép Nekem is mindenki mondogatja, hogy pihenjek már, de ha dolgozni kell, akkor nincs mese..

Zsebi! Nem kellene Neked már betegszabin lenned??
Képzeljétek! Most derült ki, hogy hétfõn már jön az új lány véégre!! Kezdhetem betanítani jan. végéig és akkor februárban már csak párszor kell beugranom, ha egyáltalán kellek és
--irány a Pocakos-élet!!!! Kép
Amiben eddig alig volt részem!
Feltünési helyeim lesznek: bababoltok..kismamatornák..sétálóhelyek..és a dívány (de hülye szó!!) Bocsi, de most fel vagyok dobva végre!
NAgyon idegesített, hogy nem vesznek fel helyettem egy pályázót sem már hetek óta és megy az idõ, - nekem meg az egész family és a doki is teli szájjal követeli, hogy bizony maradjak már végre otthon!

Helena! Én nem kezdtem még el a málnalevél teát, de nem is merném így a 28. héten. Ez nem az a tea, ami elõsegíti a tágulást?? Mert az még korai lenne. De 3 héttel a kiírás elõtt kb. azt hiszem ajánlatos iszogatni.

Szia Pici-Laci-Anyuka!!! Kép
Tudom, hogy már ezerszer írtam, hogy felüdülések soraid! Kép
Nos, most olyannyira passzol az én elképzeléseimmel mindaz, amit írtál, hogy most elõszõr kinyomtattam a babanetrõl ezt a hozzászólást és meg fogom mutatni az én drága kispapámnak.
Szerintem ez a megfogalmazás számára is nagyon emészthetõ lesz, bár eddig is úgy állt hozzá, hogy mellettem lesz, ha akarom.
Vagyis: köszike!!! Puszi a PiciLaci Kobakra!

Mummy (27+5)
Mummy

Mummy! Én sem akarom még a teát elkezdeni inni, csak a tapasztalatokra lennék kiváncsi, bár minden szülés más, de hátha van olyan jótékony hatása, ami "kézzel fogható" vagyis hasznos. De az is lehet, hogy ha lelkileg tudom, hogy tettem vmit, az már használ. Most elköszönök, 1 hét betegállományt engedélyeztem magamnak, pihenni szeretnék. Lassan már nem tudom, milyen testhelyzetben aludjak, akárhogy fekszem, mindenhol zsibbadnak a testrészeim, úgyhogy napközbeni heverészés, némi pihi, babaruhák nézegetése a boltokban, otthon (ami megvan-újra áttúrni). Csupa számomra most lényeges és fontos dolgok mívelése. Mindenkinek jó pocakoskodást!

Helena
Helena

Sziasztok!

Egy barátnõm itta a málnalevél teát és állítólag sokat segített a tágulás gyorsaságában. A magzatvíze elfolyt még otthon, és nem is túl sok fájdalom kiséretében 3 órán belül megszült. Viszont úgy tudom, hogy az utolsó hónapban kell csak inni! Állítólag baromi keserû, de lehet keverni más gyümölcsteával és akkor elviselhetõ.

Zsebi
Zsebi

Sziasztok!

Zuzu és blinczi!
Köszi a válaszokat!

Mindenki!
Nem tudtok valamit Catnet-rõl? Megszületett már a babája?

Marcsi
marcsi1

Sziasztok!

Voltam megint UH-n: hivatalos dokumentumot kaptam róla, hogy terhes vagyok Kép 7 hetes a baba a látott kép alapján.
Kata007, légyszi igy szerepeltesd a táblázatban! köszi. Kaptam "beutalót" a háziorvoshoz és a védönöhöz, aztán ennyi. Kicsit elkeseritett, hogy "futószalagon" ment a vizsgálat, de ez úgy látszik, elég gyakran igy van (BMC).
Erösen gondolkodom rajta, hogy otthon kéne maradni egy kicsit, amig a kezdeti kockázatos idöszak el nem múlik....mit gondoltok? Eléggé benne vagyok már a korban, talán nem lenne túlzott óvatosság igy az elején egy kis pihenés...
iddi

Szia Kata!

Egy cipöben jártunk... Kép Én is megégettem már magam, és elvált nöként a házasság gondolatától is kilelt a hideg. Mindig azt mondtam Életem Párjának, hogy olyan boldog vagyok vele, miért akarja elrontani?!?! Bele is egyezett a vadházasságba, mikor még az volt a kérdés, hogy összeköltözünk-e, de aztán egyre többször emlegette, hogy hivatalossá kellene tenni a kapcsolatunkat. Végül amikor a családtervezésig jutottunk, megmakacsolta magát, hogy az ö gyermeke csakis házasságban születhet, söt, csakis házasságban foganhat. Ilyen egy maradi pasi. Igazán vicces volt, amikor az esküvö elötti éjszakán is ragaszkodott az óvszerhez, pedig éppen akkor múlt el a mensim, szóval nemigen eshettem volna teherbe, és egyébként is másnap házasságot kötöttünk. Kép Lehet, hogy attól félt, hogy pikk-pakk megfoganom a vágyva várt kisbabát, aztán az anyakönyvvezetö elött azt felelem, hogy talán inkább mégsem?!?! Kép
Bocs, ez most elég off-topik volt...

BMárti
BMárti

BMárti!

Akkor én is OFF leszek, de utóljára Kép :
Mi is csak azért esküdtünk meg. A férjem azt mondta, hogy nagyon szeretne egy babát (neki még nincs), de csak úgy, hogy az a házasság után foganjon. Szóval akkor ö is maradi Kép Azt mondta, hogy örá senki ne mondja azt, hogy azért vett el, mert jön a gyerek. Valahol igaza van... Kép Imádom ezt a pasit, úgyhogy azt mondtam, ok, én is szeretnék szülni neki egy babát, és ha az a kívánsága, hogy ezt a feleségeként tegyem, ám legyen.

iddi!
Ok, beírom. Szülés várható idöpontja nincs?
Egyetértek Veled, hogy otthon maradj. Egykorúak vagyunk mint látod, és én is itthon volt a 12. hétig. Bár nekem az orvos javasolta.
Meg fogsz lepödni, hogy kismamaként tényleg érezni fogod a korodat Kép

Kata
Kata007

Kata! BMárti!

A mi babcink még mindig "vadházasságban" rugdalózik. Mi inkább mindkettõnk szüleinek kedves nyomására /és mert bennünk is van egy kis konzervatív vonal/ filózgatunk, hogy összedobjunk-e egy gyors de meghitt kis létszámú esküvõt most februárban (naaagy pocakkal, ahogy én NEM akartam) vagy majd akkor, amikor már totyoghat mellettünk is kis pöcsös.. Nálunk ez most nagyon is actual topic..

De azt hiszem, bármikor is lenne pénzünk nagyobb (esküvõi)bulira - inkább elutazunk majd mindig kettesben -vagy hármasban.

Tényleg! Van ötletetek valami haláli jó esküvõre is való cuccra? Szûk strech ruha, ilyesmi.. Tunikás ötletek kíméljenek, Nõõõ akarok maradni azért.

Mummy (a leányanya hehe Kép
Mummy

Szia Kata!

Köszönöm a támogatást, azt hiszem, jövö héttöl otthon maradok (a fönököm hétfön jön haza, nem akarom, hogy mástól tudja meg). Esténként otthonról is tudlak olvasni benneteket Kép Szülés idöpontját még nem számolta ki senki Kép Talán a védönö fogja??
Sajnos én már most is érzem, hogy elég régen elmúltam húszéves, és hogy öszinte legyek, félek is nagyon....hogy fogom birni???
iddi

Sziasztok!

BMárti! Meslj, milyen hason aludni? KépKépKép
Tegnap eset sokat eszembe jutottál, én pedig már nagyon szenvedtem a kényelmetlen pózoktól!
Vagy csak pocakosan vágyakozik arra az ember lánya?

Kele
Kele

Sziasztok!

Vasarnpa megyek haza, ezuttal biztosan haza megyek, es akkortol en nem lenyanya, hanem egyedulallo jovendobeli szulo leszek. De megnyugtato, hogy sokan talaltak maguknak uj part, nem is akarmiet, es en meg csak 24 eves vagyok. <Drukkoljatok, hogy rendben hazaerjek.

szanti(27+4)
szanti

Bocsi az elozo hibakert, nem direkt volt!!

szanti
szanti

Szia Szanti!

Vegyél fel a repülõre nagyon kényelmes cipõt, amibõl akár ki is tudsz bújni és meleg zoknit és igyál majd sok folyadékot és hozzál haza egy nagyon vidám Szantit is magadnak és a babci kedvéért is!! Kép

Jó utat és WELCOME HOME!!

Mummy
Mummy

Nagyon koszonom MUMMY! Egyebkent epp ezt akartam kerdezni, hogy van-e valakinek repcsis elmenye igy a 28-ik heten? Eloszor Frankfurtig 3 ora az ut, onnan masfel haza, masfel oram lesz atszallani, ugyhogy nem veszes a dolog.

MUMMY! Meg egyszer koszonom, orok hala! Remelem hamarosan szemelyesen is talalkozhatunk pl. a Janos korhazi felkesziton...

szanti
szanti

Szanti!

Feltétlenül ird meg az utazási élményeidet, ha hazaértél. Nagyon érdekelnének, ugyanis a párom Angliába való és nem tudom meddig merek majd én is gépre ülni. Most voltunk odaát decemberben és semmi különös nem volt, de nagy pocakkal már biztos nem lesz egyszerû...
A gép egyébként Karácsony elõtt lévén tele volt kisgyermekes családokkal...:0))))

Jó utat!

Nyuszi
Nyuszi

iddi!

Nézd meg itt:

[url=http://babanet.hu/" TARGET="_top]http://babanet.hu/[/url]

vagy itt:

[url=http://www.babapont.hu/babavar/calc/terhnapt.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/babavar/calc/terhnapt.html[/url]

És már mondhatod is nekem a szülés várható idöpontját. Kép

A korhoz visszatérve, én szerencsésnek érzem magam, mert apróságoktól eltekintve, mintha nem is lennék babás. Nem tudom mi lenne ha még állandó nyügjeim is lennének.
Neked is ajánlották a genetikai tanácsadást a korod miatt? 35 felett mindenkinek ajánlják.

Mummy!
A mi esküvönk is csak szolíd volt. A négy szülö volt ott, a testvérek, és az én két lányom. Mi is úgy döntöttünk, hogy inkább egy nyaralásra költjük azt a pénzt. Úgyhogy elmentünk Görögországba nászútra hármasban. A lányom még ma is dicsekszik vele, hogy ö már volt nászúton Kép

Márti!
Már akartam kérdezni, hiszen ki tudna frissebbet, ha nem Te, egy friss anyuka Kép A baba anyakönyvezéséhez tényleg egy hónapnál nem régebbi házassági kell? Vagyis kérni kell egy másolatot?

Kata
Kata007

Sziasztok!
Annyi az uj nevKép, hogy mar lassan nem is irhatok ide, mert mindenki az elso napok topicban lesz mar az "ismeroseim" kozul:0. Ma hazajovet a korhazbol el is hataroztam, hogy ma van a napja, hogy vegre bejelentkezem odaKép

Moni!
Onnan lehet tudni, mennyit szopizik a baba, hogy megmered szopas elott meg utan a merlegen, nalunk 5gr erzekenyseggel tudja megallapitani a mennyiseget. Ma este pl 10 gr-t szopizott DonciKép

Heni!
27+3napnal jartam, mikor megszuletett Donat. Nem beinditottak, hanem meg akart szuletni. Valoszinuleg hormonalis problemam volt, mert minden mas vizsgalat negativ lett, sehol semmi gondKép Negyon hosszu lenne elmeselni, mi tortent nov. 17 (ekkor kerultem eloszor korhazba) es 25.-e (ekkor szuletett meg Donat) kozott, es valojaban miert es hogyan szuletett meg Donat. Ha erdekel valami, nyugodtan kerdezz, valaszolok roviden, csak nem akarok ide most regenyt irniKép

Pucur!
Koszi! Hat o tenyleg total fitt, pedig 3 orankent kajalni nem kis meloKép Bezzeg en neha mar felalomban fejek, ugy le vagyok merulve!

Beja!
Aranyos vagyKép Megyek es meselek majd a masik topicban.

Lanyok!
Donci 1940 gramm, tegnap beszeltunk a kulon noverevel a hazajovetelerol. Nagyon ugy tunik, hogy jovo hetvegen vagy hetfon ITTHON lesz vegre Donat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hat hihetetlennek tunik, folyton a kisagyat nezem azota, meg is agyaztam mar neki, egesz nap vasaltam a ruhait. Mar 50-esek kellenek nekiKép Nagyon edes ficko lett! Jonnek a kepek majd rola!

Pusszantas! Nyuszimano
Nyuszimano

Sziasztok lányok!

Van más is akinek vashiánya van? Ma tudtam meg a véreredményt. Miket esztek, már tablettán kívül?

Ja és képzeljétek már napok óta jön egy kis elõtej az egyik cicimbõl: iszonyú furi érzés.
Nem gondoltam, hogy minden testi változásnál úgy fogom érezni magam, mintha nem is a saját bõrömben lennék.

Van valaki aki jár kismama jógára? Találtam egy helyet és megyek megnézem jövõ szombaton.
Meg végre találtam olyan kismamatornát, amiért nem kell plusz még egy napon Bp-re utaznom és még idõben sem ütközik mással. Persze a sok keresgélés közben a legegyszerûbb megoldásra nem is gondoltam eddig. Visszamentem a régi gyógytornászomhoz, akihez gerincproblémák miatt jártam és a VIII. ker. rendelõben csinál kiscsoportos kismamatornát. Ha valaki kerületi és érdekli szívesen megmondom az elérhetõséget, van még egy-kéthely.

Nincs olyan aki jár úszni. Most hogy nem dolgozom februártól /utcsó trimeszter/ gondoltam még egy kicsit kiélvezbém a lehetõségeket. Szívesen csatlakoznék valakihez. Valahogy egy másik pocakossal jobb lenne menni :-) ez amolyan "véd és dac szövetség". Így se néznek már meg a férfiak esetleg a pocakom miatt Kép. Na majd ha ledobom ezt a jó pár kilót egy év múlva újra tündökölhetek a strandon :-).

Késõn Vásárlók Klubja!

Szerintetek szükség van külön pelenkázós szekrényre vagy elég lesz az a lap is amit fel lehet tenni a kiságyra keresztbe?
Láttatok valahol olyan fenyõ kiságyat, aminek a vége is rácsos, és leengedhetõ az oldala, meg állítható a magassága?

Bubu
bubu

Szia Kata!

Köszi a linkeket, meg is néztem: 2002. szept. 3. Kép valódi kora 5 hetes és 2 napos Kép De a Te táblázatodban az orvosi számitás szerinti kor szerepel, ugye?

A genetikai szürést emlegették nekem is...Te voltál? Én azt hiszem, megcsináltatom. vagy nem is tudom...nincs még rend a fejemben, fel se fogtam még igazán ezt az egészet... Kép És baromi lelkiismeret-furdalásom van, mert nem tudok felhötlenül örülni a babának, pedig akartuk nagyon, mert félek...Kép
iddi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?