Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cas
minden kezdet nehéz, de hamar túl leszel rajta:-))
De Te legyél minél nyugotabb, mert Sebi is ettől nyugszik meg. Persze az más ha valamije fáj, és azért sír:-(

Laga!
A nevetek szerintem teljesen jó:-) Talán a vezeték nevével elsőre kicsit szokatlan, de minnél többször elolvastam, annál inkáb tetszett. Bocs, de olyan kis rosszcsont kis csaj ugrik be róla.
Szóval sokaknak szerintem az lehet a furcsa első vagy akár sokadik hallásra is, hogy ugye van más jelentése is. De tényleg a nagyszülőket sem a neve fogja már érdekelni, ha ott tartják a karukban. Nekem apósom "tette magát", hogy "jaj, nem is tudja megjegyezni", meg ha szóba került, akkor feltétlen úgy kellett csinálnia mint aki hülye, hogy hogy is hívják. Aztán akkor hagyta abba, amikor rászóltam, hogy szerintem nem egy koplikált és különös név, de ha annak tartja, akkor arról biztosan eszébe fog jutni, hogy a lányát is így hivják, csak még egy "a" van a végén:-)

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok,

Rita,
neked is elárulom ám a nevet, ha elküldöd a mobilod számát. Asszem 2 napja tettem közkincsé az enyémet utoljára.

Mucus,
köszi a megerôsítést. Rosszcsont csaj? Jaj ne! Most egy nyugodtabb gyereket szeretnénk mint Vilmos!
A fiad neve teljesen jó. Sôt nálam annak idején még esélyes is volt. Elônyei, hogy nem túl gyakori, de teljesen érthetô.

Fúú, holnap már április van. Nagyon megy az idô.
Egyébként jelenleg a következôképpen nézek ki oldalról: elôl van a köldököm, aztán a hasam és utána jövök én.
Idáig úgy néztem ki, mint egy bálna. Most meg két bálna...

Laga
laga

Sziasztok!
sikerült visszaszereznem a gépet Kép

Cas!
tündéri a csöpp, már ha szabad Sebire ilyet mondani Kép

hú de jó, nagyon sokan leszünk!
Mindenkit várok akkor az Aradi u.4 szám alá a kiírás szerint 19-én kedden délelőtt 10-re (?) jó lesz?
a menüt majd még átgondoljuk, palacsinta lesz, az biztos Kép
van egy homokozónk, de csak 3 lapáttal, ha valakinek már homokozó korú csemetéje van, kérem hozzon magával egyet
van egy használaton kívüli járókánk is, ha valakinek segítséget jelent.

Laga!
nem akartam kíváncsi lenni (pedig nagyon az vagyok), de megírod a nevet nekem is, nem bírom tovább Kép

Zseppy!
gratula! mikor vihetjük a nászajándékot??? Kép

Szilvi
szilvamag

Na képzeljétek ma voltunk neurológusnál, mert Lilla még mindig egy kicsit ferdén tartja a fejét (szerencsére nem kell komolyabban foglalkozni vele, kinövi). A lánykám pedig képes volt a vizsgálómatracot lekakilni, lepisilni, rábukta a fél vacsoráját (egyébként soha nem bukik), illetve le is pukizta a dokinénit. Kép Kép
Amit meg nem értek, hogy ahányszor orvoshoz cipelem (a pocakja miatt voltunk már egypárnál), vagy idejön a dokinénink, mindig egy kisangyal.
Most is halálra gyűrögették, tekergették, nyúzták, és egy hangja se volt pedig este 7!!! óra volt ami a leghisztisebb időszaka. Meg is jegyezték, milyen kiegyensúlyozott gyerek. Ki érti ezt??? Soha senki nem hiszi el nekem, hogy a bájos álarc mögött egy hisztérika rejtőzik.
myra

Myra!
Mit csinálsz Te éjjel fél kettőkor???????
Jót nevettem azon, amit Lilla "produált":-(
De nem írtad, hogy mit mondott az orvos??!

Szilvi
Mennyi idős is a lányod(???)? Jól emlkészem, hogy 2003-as?

mucus
Tm

Cas
Kitartás!

Tegnap én is tűrőképességem határát elértem. Este 9-kor beestem az ágyba, úgy fáztam, hogy csak remegtem. Mondtam a férjemnek, hogy azt csinált Sárával amit akar, nekem még van másfél órám kb. a következő evésig. Addig hagyjon. El is aludtam 1 perc alatt. Egyszerűen nem tud három óránál tovább aludni, mert félébred és éhen akar halni. Egy evés alatt megeszik 100-140g-ot és még csak tegnap volt 2 hetes. Mi lesz, ha nagyobb lesz? Szét fog pukkadni Kép

Myra
Te mikor szoktál aludni?
hmmc

Vannak fent új képek!
A szüléssztorinak lassan nekiülök, de eddig olyan összevisszák voltak a napjaink...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas!Nem találtam új képeket a picurirólKépEnnyire béna volnék?

Laga!KépKöszi a gyors választ a kiváncsiságomra!Kép
Még ízlelgetem a nevét,de alapjába véve én mindenre nyitott vagyokKép
Még soha egy anyuka szájából nem hallottam,hogy így szólította volna a gyerköcét,ezért külön piros pont jár neked!Kép
Tényleg ne törödj senkivel,ha neked tetszik a név az a tutkó!
Magamból kiindulva ha mellettem elkiabálnád,hogy ...névKépgyere ide,mert indulunk haza,biztosan néznék egyet,de nem azért mert nem tetszik,hanem tényleg azért mert különlegesKép
Most röviden ennyit!

Majd még jövök!(ezt nem kell ám fenyegetésnek venni!Kép
rita75

Sziasztok!

Cas!
én sem találok új képeket, babát szeretnék nézegetni! Kép

Mucus!
májusban lesz 2 éves
te jó ég hogy szalad az idő, ezt most írtam le először ;)

Laga!
mi nem árultuk el senkinek Kinga nevét előre, mert biztos lett volna valaki - és utólag kiderült hogy igazunk volt - akinek nem tetszik. Ezért Kingát csak Jenőként emlegettük, már akkor is, amikor tudta mindenki, hogy lány lesz. Ezen egy idő után csak kacagtak és nem feszegették az "igazi" nevét. Utólag meg már úgysem tudnak változtatni Kép
De azért én nagyon kíváncsi vagyok, mi lehet a ti titkos nevetek, bár van egy tippem . . .

Szilvi
szilvamag

Rita
http://zsom.uw.hu/sebi/index.html
Képek 2 link?
(Kicsit kavarodás van, mert ami kicsi, az néha egy másik nagy, de már rászóltam az embörre... Kép)
Elaludt végre a kis haramia, remélem legalább addig alszik, amíg elkezdem a sztorit, meg a férjemmel ebédelünk kicsit...

Kép
Kép
Kép
cas

Na ezt jól elkiabáltam... Kép Megyek is...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok! Jól eltűntem, de ide sem tudtam jönni, vagy olvasni tudtam, írni viszont nem!

Cas! Nagyon sok boldogságot nektek!
aranyhold

Sziasztok!
Majd szokás szerint este válaszolok a kérdésekre, Kép most csak képet teszek fel.
Hihetetlen de a lánykámnak még 9 óra alvás után is ilyen karikásak a szemei! KépKépKép
Kép
myra

Cas!
köszi, már meg is néztem
nem is egyszer . . .
szilvamag

Myra!
és neked?
te jobban birod? Kép Kép
egyébként ennivaló, remélem megdögönyözhetem majd
(persze anyai engedéllyel)
szilvamag

Myra!
Gyönyörű kis táskás szeműűűű!:-))))))))))

Nem biztos, hogy az alvástól ilyen, az én fiamnak a mai napig kis puffancs a szeme alatt:-))

Cas
:-)))
az utolsó előtti törülközőbe bugyolált a kedvec:-))
Na, és nem is mondtad! Végül hol alszik Sebi. Mert hogy volt az a 3 féle variáció, hogy ki hová, melyik szobába költözzön.

mucus
Tm

Sziasztok,

Szilvamag,
mingyá' küldöm az sms-t, de most én is kiváncsi lettem, hogy mi a tipped a nevünkre. Küldd el te is.

Rita,
szerintem félre is fogják érteni ezt a nevet, pl "B" betu˝vel vagy valami ilyesmi. Pedig ezt a szót mindenki ismeri, csak névként furcsa.

Myra,
Lilla nagyon szép. Ne aggódj a szemei miatt.

Cas,
jól vagytok?

Nikcsi,
nagyon régen jelentkeztetek! Jól vannak a cicijeid?

Április 19-i tali: jó lenne ha szép idô lenne, mert akkor a kertben lehetnénk.

Egyébként képzeljétek, kész a babaszoba az ablakpucolást és a függönymosást kivéve, de hogy ne legyen olyan könnyed az életünk, Vilmos vérszemet kapott: kitalálta, hogy az ô szobáját is fesse ki az apja és új tapétacsíkot akart.
Na gondolkodtunk, hogy mi legyen, aztán úgy döntöttünk, hogy oké, csináljuk meg, nehogy az legyen, hogy emiatt féltékenykedik.
Ma ki is festett a férjem és fel is tettük a tapétacsíkot. Vilmos elégedett, a férjem meg én hullafáradtak vagyunk...
Ja és a lakás el tudjátok képzelni milyen állapotban van? Mindenhol vödrök, ecset, festék, fólia, spakli, glett, stb.

Nekem nagyon gyanus Meglepi. Szerintetek nem szült meg?

Laga
laga

Sziasztok!

Myra,
Ilyen táskácskák csak a nagyon bölcseknek nőnek a szemek alá. Legközelebb ne itt kérj tanácsokat, hanem nézz rá arra a kis okos buksira és máris világít belőle a válasz:-)

Cas,
Minden kép nagyon "baba", de olyan jó, hogy apukák is meg vannak az albumokban örökítve, mert ők is tudnak babaszintre visszagagyarogni és még látszik is a fotón ez a mély lelki kapcsolat:-) Nagyon jók!

Laga,
Gratula a lakásfelforgatós és újracsomagolós projekthez:-) Vilmos nagyon jól irányít és gazdálkodik a család szabadidejével a jelek szerint:-))

Amúgy meg mindenki gyanús aki nem gyanús. Meglepi vagy szül, vagy szült, vagy szülni fog, csak most éppen nincs netközelben:-) De elég sztoriszagú a hallgatása...

Szilvi,
Mint Zalából B.kalászra szakadt és csodálatosan elmezavarodott egyén, nem tudom, melyik az az Aradi utca és hol:-)) Küldenél pontosabb infót, akár emilben? Hátha nem leszünk betegek és hátha nem lesz szerencsétek, vagyis a sors megcsapkod Titeket velem és elmegyek arra talira:-)Köszi előre is!

Én meg megmekkentem mára, és elfelejtettem, mire is akartam még reagálni... na, jó éjt!

Viki
ccviki

Rita
De szép neve van Kirának. Részemről felmerült ez a név! Kép

Hmmc
Atya isten! És ezeket a 100-140-eket ciciből beslukkolja?

Laga
Köszi a kérdésed. Végre kezdtem minden téren rendbe jönni, erre tegnap éjjel, bőgtem végig a szoptatáskor. Csak halkan itattam az egereket, de felébredt a férjem. Pedig sokszor Kori ordítását se hallja meg. Szóval egyszer vízszintbe (fent erős túlzás lenne), egyszer lent. Kép
Ja meg éjjel akartam írni, mivel Kori kicsit kikészített, ezután lefürödtem - végre és gondoltam az ingyenesség utolsó perceit (márc. 31-ig) kihasználom, de megint nem működött a babanet!
MB nagyon furcsa volt az utóbbi időben, és ez az orvosos dolog sem hagy nyugodni!

Szilvi
Igen, igen én is több infot követelek, mint Viki. Korábban már kérdeztem is, hogy BMV-vel (BKV) hogy lehet megközelíteni?
nikcsi

Én is rakok fel képet erre az oldalra is, a babáson is van másik kettő - végre! Kép
Kép
Még hogy a lányokat nem öltöztetjük kékbe... (korábbi téma volt)
De van rózsaszín is - természetesen!Kép
nikcsi

Mucus, Hmmc
Hát igen nem szoktam aludni. 10-11 óra mire a kisasszony elalszik utána állhatok csak neki a teendőimnek. Tegnap 1/2 2-kor fejeztem be a hajmosást, írtam ide a babanetre, és utána még kerestem valami kajarendelő céget a jövő hétre, mert anyuék elutaztak. Szóval majdnem 3 volt mire elaludtam. Aztán 3/4 6-kor már kelhettem is. Kép De ma bekeményítettem, és hiába üvöltött a gyerek nekiálltam takarítani. Azt hittem a porszívót is megpróbálja majd túlharsogni, de annyira meglepődött, hogy abbahagyta a sírást és csak nézte mit művelek. Kép
Az a legrosszabb, hogy van egy kis munkám amit már 1 hónapja halogatok, mert nem volt időm rá, de most már muszály nekiállni. Ami viszont azt jelenti, hogy 1 hétig a pár órás alvásom helyett is a számítógéphez leszek láncolva. Kép

Mucus,
Elárulod a fiad nevét?
Ha ide nem akarod megírni küld az e-mail címemre: myra@axelero.hu

Hmmc,
Na azt hiszem ti esélyesek vagytok Lilla rekordjának megdöntésére. 3 hetesen 170 grammokat evett (igaz 2 mellből), és egyszer nem figyeltem oda és 1 hónaposan benyomott 190 grammot. A régi szép idők... Egyre kevesebb tejem van. Kép Kép

Nikcsi,
Én is simán ráadok kéket (lásd kép). Főleg, hogy az unokatesómtól örökölt ruhák sárgák-fehérek-kékek. Ők nem akarták előre tudni a baba nemét ezért minden unisex.
Szilvamagékhoz szerintem neked a legegyszerűbb Békásbusszal jönni. Azt mondtad az a közeletekben áll meg. A Csillaghegyi HÉV megállónál szállj le (onnan még egy kis séta). Ha gondolod a HÉV megállónál majd találkozhatunk.

Laga,
És milyen színűek lettek a szobák?

Szilvamag,
Persze, hogy lehet majd dögönyözni. Kép
Cassal is nagyon jóba van már. Szeretett rajta aludni. Kép Kép
myra

Myra
Úgy látom miénk az éjszaka, pedig én nem vagyok egy bagoly típus, sőt...
Igen a békás busz itt áll meg lent a temetőnél. Remélem könnyen felszállok a buszra babakocsival, de lehet, hogy inkább nem is avval megyek, mert ez a művelet szerdán katasztrófa volt! A 60-asra alig bírtam feltenni, még szerencse, hogy Kori nem volt benne (Hugom kezébe volt). Na én azért megyek hunyni. A köv. etetés után megyünk vásárolni végre! A forma-1-re haza kell érnünk, ezért megyünk hajnalba. Kép
nikcsi

Sziasztok!

Cas!Megnéztem a családi képeket,hát mondom,hogy kölcsön kéne adnod nekem SebitKépOlyan kis vasgyúrónak tűnik,pedig még azért ő is olyan kis törékenykeKép

Myra!A te lánykád is cukorfalatKépŐt is szívesen kölcsönkérnémKép
A 9 óra alvás az egyhuzamban történt nála???Mert ha igen,akkor muszáj kicserélnünk a lányainkat,hátha nálad az enyém is aludna eccerre ilyen sokatKépKépKép

Laga!Egyetértek veled,biztosan sokan félrehallják majd,de nem kell törödni velükKép

Nikcsi!KépKira vagy Kori,nem mind1?KépMajdnem ugyanaz a kettőKépMondjuk én Kirát Kirusnak,vagy inkább Kircsának szoktam szólítani.A te lányod nagyon emlékeztet az én lánykámra,szóval őt is szívesen kölcsönveszem egy kicsitKép

Mindenkinek szép napot!
rita75

Myra
Én nem mérem minden etetés után Sárát, de szerintem nem vagyunk messze a 190 gr-tól. Ezt egy mellből eszi meg, nem szoktatom rá, hogy van még tartalék. Az jó lesz később. Nem tudom mi lesz a "hirtelen fejlődés"-kor, akkor mennyit fog enni. Ha egy felnőtt ember 2-3 óránként megiszik 1 pohár tejet, azt hiszem az is bőven elég lenne.

Nikcsi
Ne add fel! Olyan édes Kori.

Én is éjszakánkénk kb. kétóránként kelek éjszaka és nekem még itt van Dorina is. Az igaz, hogy már minusz 9 kilónál tartok, de legalább olyan csinos leszek, mint lánykoromban Kép
Én este 9-kor beesek az ágyba, odaadom az embernek Sárát, hogy 11-ig azt csinál vele, amit akar csak engem hagyjanak addig. Alszok egyet és jöhet az éjszaka.
Az a baj, hogy hiába 3 óránként ébred enni, de etetés után büfi, stb. és én is még legalább 15 percet forgolódok az ágyba, tehát marad 2 órám aludni.
Az a jó, hogy itt van anyukám és legalább főz és mos ránk, mert arra már végképp nem lenne sem időm sem energiám. De remélem még 1-2 év és újra aludhatok annyit amennyit én (vagy a gyerek) akarok.
hmmc

Sebi ma egy hetes, meztelenül 4360 g volt (kaja előtt Kép), viszont hosszra összement (53 cm?!), bár elég viccesen mértük meg, a férjem mellé tette a köntösöm pántját, és megpróbáltuk bejelölni, de úgy kapálózott...
Nagyon édes baba, eszik, alszik, nézeget, gagyarászik, a napsütést imádja, üvölt ha bántja a pocija, jókat röfög büfi címén, és éjjel már 3 órát is átaludt egyben.
Amúgy egy ciciből képes 100-110 grammot benyomni, ehhez azért 30-40 perc is kell néha, viszont akkor úgy kidől (mint most), hogy 3 - 3 és 1/4 órán át csak alszik-alszik. Kép
Remélem ilyen aranyos, nyugis baba marad!
Ja, és az apja nálunk is immunis a hangjára, csak akkor ébred fel rá, ha már nem csak "kukorékol" vagy göcög, hanem tényleg rázendít.

Mucus
A hálószobát megfeleztük, övé az egyik fele, a másik a mienk (amikor voltál itt az ő oldalán voltak a szekrények, az ágyunk maradt a helyén). Szóval tök jól elvan, a kiságyában alszik, főleg mióta alá is finom meleg takarót tettünk (szörnyen fázós, főleg hajnalban volt ebből gond, de most javulni látszik a helyzet, mert ugyan már nem 24-25, csak 22-23 fokot csinálunk a hálóba, de jobban felöltöztetem és vastagabb takarót is kap).

(És amit külön ki kell emelnem, hogy a férjem itt vasal mellettem, hogy tudjak netezni... IRIGYELJETEK!!! KépKépKép)
(Köszi mindenkinek a dicséreteket, nagyon jól esik! Bocs, ha nem válaszoltam vkinek, de csak végigfutni van időm a hozzászólásokat, meg gyorsan írni...)

Kép
Kép
Kép
cas

2 varázsló:
Kép

Apa dolgozik:
Kép

Csak gyorsan, mert ébredezik...

Kép
Kép
Kép
cas

Na még gyorsan kettő, mert nagyon jól eldumálnak...

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Rita
Azért az én anyukám sem egy szent (ez a csoda is csak 3 napig tartott, tegnap reggel már kezdődött megint a haddelhadd közöttünk, és azóta is nyomja, hogy 4 óránként etessek, mert már akkora ez a baba, és hogy éjjel csak teát adjak neki, hogy szokjon le az éjszakai evésről... ?!??!), de azért a bajban mindig feltétel nélkül lehet rá számítani, és ezért nagyon hálás vagyok neki.
A kölök pedig tényleg egy kis vasgyúró, lehet nyúzni szerencsére... Kép

Mucus
Amikor vki írta, hogy mennyire nyugodt anyuka lett belőle (talán Nikcsi), akkor nem akartam elhinni, hogy én is az leszek, de az vagyok.
Köszönhető ez anyunak, aki az első napokban itt volt mellettem, és segített amiben tudott, és bátorított, meg Corynak, akit félpercenként nyaggatok vmi hülyeséggel telefonon, de egyelőre jól tűri... Kép Meg Nektek itt a topicban, sorstársaknak!!!

Szilvi
Ezt a palcsizást sajna még jó eséllyel kihagyjuk... Kép De a következőn remélem találkszunk!

Hmmc
Azért mostmár Sebi is összekapta magát, egy evésre 100-110 g-ot eszik, ehhez viszont legalább 30-40 perc kell neki - sebaj, közben én is alszom kicsit... Kép

Myra
Lilla egy kis tündér, nagyon jó az a kép!!! Kép Micsoda arckifejezés! Kép

Aranyhold
Köszi Neked is! Kép
És gyere gyakrabban, ha tudsz!!!

Laga
Köszi, jól vagyunk! Te pedig ne légy elkenődve a bálnásodás miatt... én is azt hittem, hogy ki fogok pukkadni (láthattad az utsó pillanatok egyikében), de már sokat javult a helyzet! Kép Szerintem május elején Nálad is így lesz!!! KépKépKép

Viki
A férjem egy apák-gyöngye! 5-től 7-ig folyamatosan nyekergett a bébi, csak úgy bugyborgott a pocija, de attól tartok még mindig nem tudott kakilni, pedig gyűrte rendesen... Szóval én már feladtam az ide-tegyük-oda-tegyük-így-ringassuk-úgy-tartsuk, és kijöttem a szobából (közben cicivel is próbálkoztunk több-kevesebb sikerrel). Mire egyszercsak nagy csend.
A férjem a hátán, a Dundi a hasán, és elégedetten szunyálnak mindketten. Kép

Nikcsi
Mi volt a baj, hogy sírtál az éjjel?
Amikor Meglepivel együtt ctg-ztünk a szülés előtti pénteken, nem mertem rákérdezni erre az orvos dologra, de amúgy minden okénak túnt vele.
Azóta szerintem is megszült, talán jelentkezik majd, ha hazaértek...

Jaj, megint elcsesztem a sorrendet a cicik között (tényleg, ti hogy tudjátok megjegyezni, melyikből etettetek az előző etetésnél?! már gondoltam rá, hogy rajzolok egy x-et mindig az utsóra rúzzsal Kép), és most a másik kezd bedurrani. A picúr meg csak alszik, és szopi előtt még fürdetni is akarunk...
Na mi van, mindenki elfoglalt, csak én a legfrissebb anyuka pezsgek itt?! KépKépKép

Ja, és a szüléssztori jó hosszú, úgyhogy
http://zsom.uw.hu/sebi/sebi.html

Kép
Kép
Kép
cas

Azt még mindenképpen hozzá kell tennem a szüléssztorihoz itt a topicban, hogy örök hálával tartozunk Sárvári doktor úrnak, Takács Betti és Pécsi Zita szülésznőknek, hogy segítettek világra hozni a kisfiunkat!!! Csodálatos munkát végeztek, mind szakmailag, mind emberileg nagyon nagyra tartom őket!
(A doktor úr személye ugye nem lesz kérdés egy esetleges következő babánál, de hogy szülésznőt hogyan fogok választani kettejük közül?! A bőség zavara! Esetleg mindkettőt?! KépKépKép)

Kép
Kép
Kép
cas

Rita
Igazad van, mind1 a név! Kép

Hmmc
Ne adjam fel? Most is kíváncsi lettem volna mennyi lett a vérnyomásom. 5 óra telt el előző szopitól, ilyenkor közbe a másik ciciből 50-80 ml csepeg ki, amit már a cumisüvegbe gyűjtök (cumisüveg kupakot kinőttem). Most speciel 60 volt, aztán még ki akartam fejni a maradékot (ilyenkor több van), és kiborítottam az ágyra mint a 60-at. Kép

Cas
Nagyon édi Sebi! Kép Igen én írtam anno, hogy milyen nyugodt lettem, és még mindig tart kivéve, ha nem borítom az ágyba a tejcit, ja és ha nem kezd el mindent összespriccelni a cickóm (szívem szerint szelepcserét kérnék!).
Miért hagyjátok ki a palizást? Akkor már lesz 3 hetes Sebi. Myra és én is 3 hetesen vittük a piciket (hozzátok). Na gyertek má. Na léciléci!Kép
Miért sírtam: mert piócaként szopizik Kori, vagyis véresre cincálja a cickóm.
MB-nél nem mertél rákérdezni? Mióta vagy Te ilyen nyúlBéla?
Cicisorrend: elég megtapintani, és amelyik feszesebb az jön. Amúgy eleinte vezettem egy füzetbe, de éjjel rendszerint nem, aztán már abba is hagytam. A védőnő javasolta, meg azt is, hogy írjam volt-e kaki. Ez utóbbi MINDIG van, éjszaka nem vezettem, szóval mára már feladtam! De a rúzsos jelölgetés jó ötlet! Kép
nikcsi

Nikcsi: jó lenne, ha megnézne titeket egy szoptatási tanácsadó! Valami nem okés a mellrehelyezéssel, ha sebes lesz újra meg újra a melled!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nikcsi
Még mindig bimbóvédőzől? Nekem is van, anélkül nem megy sajnos a szopi egyelőre... Az elején nekem is kirágcsálta a kölök (a balt még védő nélkül, a jobbot meg védővel), de mostmár szépen gyógyulnak. Mert mostmár ügyesebben harap rá, én is ügyesebben helyezem őt mellre, és ha fáj, akkor elveszem tőle, és újra. Nagyon tud balhézni, és a szívem szakad meg, de addig gyűrjük, amíg mindkettőnknek jó nem lesz. És amint nincs cicin, jön a Garmastan. Mostanra mindkét seb szépen leesett, és remélem nem is jön ki újra.
Nálunk a köv. lépés a bimbóvédő elhagyása lesz, próbálkozom is vele, de nem nagyon ízlik neki a cicim úgy natúr... Kép Azért nem adjuk fel!
Sorrend: jó ötlet a melyik-a-feszesebb, de ez nálam becsapós, mert a jobb vhogy "erősebb", néha szopi után keményebb, mint a másik, ami pár órája pihen...

Cory
Sikerült megtanulni, hogy kell elaludni szopizás közben... Kép Éjfélre annyira kész voltunk mindhárman (9-től folyamatosan üvöltött a pocija miatt), hogy elaludtunk úgy ahogy voltunk... Kicsit megijedtem, amikor felébredtem, és kerestem a gyereket a sötétben, de megvolt! Kép (Csak a védőt kellett keresni az ágyneműben, de meglett...)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
Ja, Meglepivel kapcsolatban: én tényleg egy Nyúl Béla vagyok, mert nem kettesben voltunk, és nem akartam egy idegen előtt (szülésznő, aki a ctg-t csinálta) nekiállni firtatni, hogy mi ez a dokimizéria. Ha ide nem írja meg, nyilván nem szeretné, ha visszajutna a kórházba...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Cas,
tök ciki, de amikor olvastam a szülésedet elsítram magam. Nemtom mi van velem, mostanában annyira szentimentális vagyok.

Gyerekszobák: Vilmosé alul és felül világoskék és középen sárga. Az összeeresztéseknél kék-sárga mintás alapon apukamackó és kisfiúmackó barkácsol. (baumax.)
Kistesóé: alul-felül világoskék és középen barackszín, az összeeresztéseknél barnamackó, madárka ücsörög-játszik. (brico)

Ja és készen vagyunk a szobákkal. Teljesen kimerültünk, de este amikor egy kicsit nyugi van, csak nézzük és nézzük...

Egyébként ma elkezdtem összeszedni a babaruhákat mosás céljából. Szerintem egy hétig csak ezeket mosom-vasalom, de ez már a könnyebbik fele az elôkészületeknek. Sôt ami azt illeti, élvezem is ezt a részét.

Vilmos naponta kétszer megkérdezi, hogy mikor születik meg a baba. Miután még nincs idôérzéke, vagyis nem érti azt, hogy 1 hónap múlva, mindig valami eseményhez kötöm: "még nincs kimosva a babaruha", "még nincs kimosva a babakocsi és a babaülés", "elôször neked lesz a névnapod (ápr.6)", stb.
De mi lesz akkor, ha elfogynak ezek az események?

Szilvamag,
nem írtad meg, hogy mi volt a tipped a választott nevünkkel kapcsolatban. Lécci...

Tali: mi lenne, ha inkább gyümölcsös-bulit csinálnánk? Délelôtt talán jobb a gyümi mint a palacsinta, de nem akarok semmi jónak az elrontója lenni!! Vélemények?

Laga 35+4
laga

Cas
Elolvastam a szülés-sztorit. Irigyellek a fájdalomcsillapításért!!!! Nekem is nagyon jól jött volna.
Most jut eszembe, hogy én még meg sem írtam a sajátomat. Megígérem, hogy hétfőre bepótolom a hiányosságomat. (Legalábbis megpróbálom)

Most van egy kicsi időm, apa elment Sárával sétálni Kép Olyan nagy csend lett itthon. Azt hiszem már annyira megszoktam, hogy már nem hárman hanem négyen vagyunk.
Kihasználom a csendet és megyek egyet pihizni, rámfér mert éjszaka max. 4 órát tudtam aludni. Sárika nézelődni és mosolyogni akart hajnali 4 órától. Tetszett neki, ahogy kel fel a nap és érdekes fények jöttek be a szobába, a madarakról nem is beszélve, akiknek a hangját elég alaposan meg kellett figyelni. Kép
hmmc

Laga, nem vagy szentimentális, nekem is könnyes lett a szemem Cas beszámolóját olvasva:-)

Cas
tényleg nagyon szép történet, és ha egy ilyet olvas az ember, főleg ha hasonló a saját szüléséhez, ha vannak benne azonos részletek akkor még jobban át tudja élni:-)
Én nem az elmúlt hónapokban szültem, de teljesen úgy éreztem, mintha most lett volna az enyém is.
Az ott töltött napokban én is azt mondtam, hogy na nem, ezt nem akarom mégegyszer (a két órás kitolást), és látod most már a kistesó a terv.
Úgyhogy nem aggódj, lesz Sebinek egy-kettő-három kis tesója is:-)
A varrást nem írtad! Éreztél belőle valamit?

Hmmc
Te is, Te is írd le, lécci!

mucus
Tm

Laga
Én is full szentimentális vagyok már hetek óta, mióta hazajöttünk meg pláne! Nagyon boldog vagyok, és néha a könnyekig meg tudok hatódni minden kis hülyeségen. Kép
Hű, a gyerekszobáitok nagyon szépek lehetnek!!!

Hmmc
Hát igen, a fájdalomcsillapítás nagy áldás volt, anélkül biztosan nem éltem volna túl!
Séta? Jaj, én is annyira vágyom már rá! PLáne anyósék tegnap áthozták a babakocsit, összeraktuk az erkélyen, ott tologattam kicsit fel-alá, de legalább 1 hetet várni akarok, hogy elkezdjem az erkélyen levegőztetni, és még egyet az első sétáig.
Ma anyu annyira rendes volt, átjöttek apuval délután úgy, hogy még legyen sok idő a köv. szopiig, és elzavartak minket sétálni. Nagyon kedves volt, annyira jól esett, hogy ilyenekre képes figyelni!
Szóval elrobogtunk nekem átmeneti cipőt venni a Renoba, és szerencsére kaptam is egy nagyon kényelmeset (utsó darab, majdnem zártak, szóval nagy mák volt). AZtán tépés haza, mert persze 1/4 óránként telefonálgattam, hogy felébredt-e már?! De nagyot aludt, így a környező utcákon tényleg sétáltunk egy kicsit, aztán már nem bírtam tovább, és hazajöttünk. Persze a kis dundi még aludt vagy 1/2 órát. Kép
És én is nagyon várom a Te szüléstörténetedet!!!

Mucus
Hát a varrás elég szar volt, pedig rengeteg érzéstelenítőt kaptam, de még így is majdnem minden öltést éreztem. Azért túl lehetett élni... Nagyon hosszú volt a vágás, így eltartott egy darabig. A másik oldalon egy picike felszíni repedés már sétagalopp volt ahhoz képest. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cory
Szerintem nem avval van a gond, mert az egyik cicivel nincs gond. A befelé fordulós nagyon kicsi husik dudorodnak ki, és ezeket szokta meggyepálni. A gyógyulás meg azért nehezebb, mert szopi után becsukódik a bimbóm, mint a virágok, szóval nincs levegőn, ami esetleg gyógyíthatná. De inkább összeszorított fogakkal is szoptatok, csak szoptassak! Kép

Cas
Bimbóvédőt, már hetek óta nem használok, tényleg avval lehet, hogy jobb lenne, legalább a fájos cickónál? Neked használ a garmastan? Nekem is van, de Cory küldött át lll-s cikket és abba azt olvastam, hogy ezek nem jók, mert így nem levegőzik a seb. MB-vel kapcsolatban, azt hittem kettesben voltatok, így értem már! Kép

Laga
Látom mindkét áruházba jól jártak, mert ezt itt, azt ott vettétek meg. Vilmos helyében én is türelmetlen lennék!
nikcsi

Sziasztok!
eddig sajnos minden közbejött, most olvastam csak a leveleket. Priv. levél ment a pontos idetalálásról, Nikcsi és Viki!
Laga neked is küldöm az SMS-t, be kell látnom tévedtem, de ez sokkal jobb, amit ti adtok. Én is ismertem egy ... nénit, de már csak arra emlékszem, hogy tetszett a neve, másra nem.

Nikcsi!
ugye azért valamit javul a seb, ahányszor leírod, nekem is belesajdul.

Olyan jó a csöppeket látni, nagyon rég volt már az enyém ilyen "kicsi"

Cas!
kösz a beszámolót!
ne siettetsd a sétát, én nagyon várlak, de nem akarom erőltetni a sétát.

Szilvi
szilvamag

Kedves Kismamik
20 hetes terhesen sajnos orvost kell váltanom mert nagyon csalódtam a sajátomban. Szigethy Adriennhez szeretnék majd járni. Ha ismeritek esetleg szültetek már vele nagyon megköszönném ha írnátok nekem rola.
Köszönöm előre is.
monny

Nikcsi
Nemtom, hogy a bimbóvédő segítene-e a fájós ciciden (nekem védőn keresztül rágta szét a jobbot, mert még úgy is rosszul szopizott).
Ráadásul nálunk most nagy a küzdés, hogy anélkül is ráharapjon, és noha vannak sikerek, azért messze még a cél.
Szóval nem biztos, hogy megéri újra védőzni... (Erről szerintem tényleg érdemes lenne legalább egy e-mailt küldened a Cory által javasolt tanácsadónak.)
A Garmastan viszont nagyon bejött!!! Ahol kemény var volt, csak azt a részt kentem, hogy mindig puha legyen (az úgyis "halott" szövet, nem zavarta a nem-szellőzés szerintem), illetve nálam szerencsére amíg az egyikből szopik, a másikból csorog, arra pelust teszek, így pár óránként anyatej-borogatásban is pihent az éppen nem használatos. Ja, és félmeztelenül töltöttem éjt-nappalt, de legalábbis melltartó nélkül.
Szóval mostmár mindkét cici meggyógyult, jópár szopi óta először mindig védő nélkül kínálom meg, hogy szokja, hogy nem egyből a szilikont kapja, hanem vmi mást.
Csak ilyenkor még nincs kint sajna a bimbóm, így nem nagyon harap rá. Kép
De ma reggel az első kör bimbós "zabálás" után, büfiszüntetet követően megerősítettem az én lelkemet, és csak védő nélkül kínáltam a balból (ebből még bent a kórházban szépen evett védő nélkül), és a szopi hátralévő részében gyönyörűen szopizott védő nélkül!!!!! (Először kikérte magának, de aztán egymásra találtunk... Kép)
Szóval kitartás, szerintem ne hagyd kezeletlenül a sebet, mert magától nem jön rendbe... És akkor, ha már nem olyan érzékeny, hogy mindenhogy fáj, talán rá is éreztek, hogy hogyan van jobban mellen! Menni fog, szurkolok!!!

Szilvi
Aztóta számolgattam, lehet, hogy mégis belefér majd! (Végülis kocsival mennék oda-vissza, addigra levegőzünk-sétálunk majd, tehát annyira nem lenne nagy megrázkódtatás neki a környezetváltozás. Ha meg mégis, akkor kocsival 5 perc alatt itthon vagyunk.)
Na majd még meglátjuk, messsze van! Kép

Monny
Myra nála szült, úgy tudom, szerintem fog tudni segíteni!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Nagyon szép idő van miért félsz a levegőtől? Mi hazajöttünk vasárnap délután a kórházból és rá egy hétre már 10 perces sétát tettünk a környéken. Mostmár annyit megyünk, mint egy túrázó. Persze előtte ablakoztunk csütörtöktől. Olyan jókat alszik a levegőn és nekem is jót tesz egy kis séta.

Szilvi
Légyszi küldd át nekem is, hogyan tudunk hozzátok eltalálni. Remélem a férjem el tud vinni minket autóval, mert ha nem akkor sajna nem fogunk tudni elmenni. csipkay@axelero.hu

Ti mennyi tejet fagyasztotok le? Én 2,5 liternél megálltam, elég lesz ennyit kiönteni, ha olyan lesz Sára, mint Dorina. Kép
hmmc

Sziasztok!

Cas!Nekem is nagyon tetszett a szüléssztorydKépAz meg külön tetszett,hogy ennyire részletesen letudtál írni mindent.Tényleg az ember meghatodik közben a végére meg pláneKép
Szerintem is nyugodtan elkezdheted Sebit a levegőhöz szoktatni.Először kinyitod az ablakot,vagy az erkélyajtót,aztán másnap már kirakhatod az erkélyre pár percre.A nappal kell csak vigyázni,hogy ne érje még sokáig a kis bőrét,még nagyon kis vékony,érzékeny bőr van az arcukon.
Ha ilyen szép marad az idő,szerintem hétvégén már ki is vihetitek egy fél órás sétára a házatok környékén.

Nikcsi!CicibajKépRemélem hamar túl lesztek rajta.Nálam is előfordult,hogy csak az egyiket "cincálta szét" a kiscsaj,de én is csak összeszorított fogakkal bírtam ki a szoptatást.De csak az elején volt nehéz,mármint addig amíg bekapta és elkezdte szívni,aztán pár másodperc múlva jobb volt.
Aztán nagyon kiakadtam,hogy 8 hónaposan is előfordult velünk ilyesmi,de aztán szerencsére ez hamar elmúlt.
Szóval neked is kitartást a szopikhoz!
Most azért szenvedek,hogy végre letudjam szoktatni a cicizésrőlKép

Monny!Nekem csak rövidke kis élményem van Szigethy Adriennről.A második gyerköcömnél ő szedte ki a varratokat(Császároztak).Nagyon kedves,figyelmes volt velem.Pár percre találkoztam csak vele,de nagyon megnyerő volt számomra.
rita75

Szilvi
Köszi megkaptam a mailt! A seb persze javul, hol jobb, hol rosszabb. Kép

Monny
Majdnem egy cipőben jár(t)unk. Én is pont 20. hetesen váltottam Magenheim doktornőre. Sz. Adriennél Myra szült és csak dícséri. Általában éjjel szokott írni (most beelőztem). Kép

Cas
Köszi a bíztatást, okés, akkor én is kenegetem. Már 3 krém is van erre a célra! Fel nem adom, mert a nagy fájdalmak árán sem hagyom ki a szopiztatást (6 vagy több óránként van ez a kellemetlenség, de nem is mindig). Kép

Hmmc
Pont ez a kérdésem volt nekem is? Meddig tároljuk? Azt hiszem holnap felhívom a védőnőt az anyatej leadással kapcsolatba. Inkább vigyék el, minthogy a csapba öntsem, ja és másokon még segíthet is. Kép

Rita
Mindenki azt mondta, hogy minden kezdet nehéz és majd elmúlik, de mikor? Egyáltalán el fog? Kori már betöltötte a 6 hetet? Nekem is az a legrosszabb, ha már iszonyatosan éhes, akkor sikítani tudnék úgy beszippantja, utána elviselhetőbb, de pl.: elaludni nem tudok. Kép
nikcsi

Nikcsi,
Ma tényleg beelőztél. KépKép

Monny,
Azt hiszem most én vagyok az egyetlen aktív fórumozó akinek a Szigethy doktornő az orvosa.
Én maximálisan megbízok benne, és tényleg csak jókat mondhatok!!! A villám szülésemre, Karácsony napján, vasárnap késő este, 50-60 km távolságból képes volt odaérni. Szerintem keresd meg, és beszélj vele, hogy egyáltalán tud-e vállalni? De nyilván a Te személyes benyomásod lesz a döntő. A terhesgondozóban csütörtökönként 10 órától van, ha nem jön közbe szülés, vagy műtét, de akkor úgy is szólnak hol lehet utolérni. Ha valamire konkrétan kíváncsi vagy kérdezz. Ha itt nem akarsz írj a mail címemre: myra@axelero.hu
myra

Nikcsi
Szerintem tárolhatjuk a világ végéig, ha nem fogják meginni a fagyasztott tejet. Kép
Azt olvastam, hogy max. 6 hónapig lehet elrakni.
hmmc

Sziasztok!

Nikcsi!Elfog múlni ez a cicibaj,de csak akkor ha már nem szoptatszKépNa jó nem viccelődöm ezzel.Szerintem előbb utóbb a cicid is ráfog állni ezekre a dolgokra,bírni fogja fájdalom nélkül is a strapát.
Elaludni szoptatás közben nem tudsz vagy miután vége a szoptatásnak?Szoktad szabadon hagyni a cicidet néha néha egy kis időre?Legalább azt amelyikkel éppen a gondok vannak.
Én tényleg hiszek abban,hogy a szabadon hagyott cici előbb begyógyul mint az amelyik állandóan melltartóban van egy betéttel bezárva.
Mondjuk nekem mindig annyi tejem volt amennyi a lánykámnak kellett,szóval én könnyebben megtehettem,hogy meztelenkedem.De azért előfordult,hogy nekem is csordogált a tej,de ilyenkor fekve maradtam,kihasználtam ezt is arra,hogy legalább kicsit pihenhetek.
A lefagyasztott tejről én is azt hallottam,hogy 6 hónapig lehet tárolni.
rita75

Cas!
Jut eszembe! Nálad volt valami jele a beazonosításnak?

mucus
Tm

Hmmc
Nem félek a levegőtől, de így is irdatlan fázós... az is igaz, hogy már a 2. itthoni nap óta úgy vagyunk, hogy a nappaliban nyitva az ablak, nyitva a háló ajtaja, tehát folyamatosan kapja a friss levegőt. A hétvégéig tervezek várni (mostmár elvan rugiban-zokniban-bodyban), és akkor elkezdem az erkélyen is szellőztetni a kölköt. Így az az utáni hétvégére remélem már sétálunk!

Tejcsi
Nálam is mindenki kérdezi, fejek-e? Hát nem volt túl sok sikerem a fejővel, fagyasztónk nincs is, lassan kezd beállni a kereslet-kínálat is asszem, szóval én nem fejek egyáltalán.

Nikcsi
Örülök, ha kicsit jobb kedved lett! Kép Most a kis haramia nálunk is meg-meggyepálta a ciciket védőn keresztül, de még nem sebes szerencsére. Viszont a védő nélküliség nem nagyon megy... Kép Jól ráharap, szív kettő-három embereset, és mikor kezd jó vákuum lenni, kicsúszik neki, és akkor balhézik. (Cory küldött linkeket, majd most nézem még csak meg, eddig semmire se volt időm, ha van benne vmi praktikus tanács, megírom!)
Egyébként új szopiszokásokat vett fel, mostmár 15-20 perc alatt berámol 100 g-ot, aztán két nagy büfi, és kidől. (Eddig órákat nyammogott, közben tartott 1-2 büfiszüntetet is... Szóval lassan csak belejövünk. Kép)

Rita
Én is egyet értek a szabadon hagyott cicikkel (már csak azért is, mert az összes terhesség alatt hordott szopis melltartót kinőttem elég rendesen kosárilag), viszont így lehet, hogy térdig fognak érni a melleim, ha már nem szoptatok! KépKépKép (Rákérdeztem az embörnél, hogy akkor is fogok-e neki tetszeni, de biztosított, hogy naná! Minél nagyobb, annál jobb! Kép)

Mucus
Nem vettem észre semmit. De lehet, hogy csak nem figyeltem. Mindenesetre csípős megjegyzést nem kaptam.

Ui: Vannak fent új képek a párom honlapján, és hang is! Kép (Nem normális az embör...! Kép)
http://zsom.uw.hu/sebi/index.html
Végre kisebb képeket tett fel, mert nagyon lassan töltődtek le, gondolom...
Ja, és a fotóalbumomba is raktam fel belőle párat...

Kép
Kép
Kép
cas

Cas: meghallgattam Sebit Kép De milyen döbbenetesen jó érzés volt, hogy mikor már túl hangosnak ítéltem, lejjebb vettem a hangot a fülesen Kép
A képek meg nagyon tündériek Kép Látom mindkét nagymama lelkesen unokázik Kép Ezért nagyon-nagyon irigyellek!!! Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?