Sziasztok!
Timi
Igen, sajna most már kevesebb időm van a gép előtt punnyadni. Este Peti korán fekszik, igy marad kb. 1 óránk, hogy játszani tudjunk együtt. Ez nagyon fontos nekem
Úgy örül, mikor hazaérek, szerintem tudja, hogy játék következik. Pakoljuk a kockákat, olvassuk (rongyosra) a leporelló könyvet és természetesen járkálunk, táncikálunk, tologatjuk az autót, stb. Majd vacsikészités együtt, Petike ül a konyhapulton és 'segít', Ő is kap egy kistányért és kanalakat, azokat pakolgatja mig elkészitem a vacsinkat. Eszünk együtt, mindhárman, utána jön az esti fürdés, majd a lefekvés.
Rossz szokások a bölcsiből: VANNAK!
Sorolom:
- Földhözvágja magát, ha nem tetszik valami,
- Sikitozik,
- Földre dobálja az ételt (falatkákról leszedi a husit, azt beteszi a szájába, a kenyérfalat pedig elegáns mozdulattal balra el). No EZT nem itthon látta
Jó szokások is vannak, ha lehet mondani még barátkozóbb lett, bár Petipötty eddig sem arról volt hires, hogy antiszociális
Be nem áll a szája, magyaráz mindennek, mindenkinek. A kedvence - most jól kinevettek majd
- a TV-ben a Szellő Pista. Ha jön a Hiradó, Petike gúvadt szemekkel figyeli, megjelenik a Szellő, akkor hatalmas kacaj, mutat a TV-re és kurjontgat.
Ed
A meggy nagyon finom!
Húsvétkor adtam meggyszószt Petinek, egy emberes adagot bevágott belőle. Pedig jó savanyú volt.
Tej-témához:
Nos, Húsvétkor - elutaztunk - s én hüjjje, minden vackot elpakoltam, a repülőtől az orosz katonáig, de mi maradt itthon? Peti tápja. Mindez este derült ki, a legközelebbi hypermarket Szolnokon, hát ment be a fene. Mivel a szükség törvényt bont (hehe) igy aztán adtunk egyet Petike tejallergiájának: negyedes tejet vacsorált és reggelizett. Hát úgy-de-úgy nyelte a lelkem, levegőt sem vett! Elhiszem: 1000szer jobb az ize mint a HA-s tápoknak. Paráztam rendesen, s vizslattam óránként, jöttek-e foltjai, de nem. Azért nagyüzemben ezek után sem 'tejezünk', de mindenesetre megnyugtató, hogy már nem üt ki rajta azonnal.
Sly, többiek
Csatlakozom Edhez, Peti is már nagyon régen azt eszi, amit mi. Én eleve nem főzök fűszeresen, még sósan sem.
Etetőszék: hasonló tapasztalat. Hónapok óta szenvedünk. Már az Ági által javasolt köntös övvel való bekötés sem válik be. Petike állva, guggolva, járkálva ebédel. Közben igyexem cirkuszi bohócként ugrálva magamra vonni figyelmét. Az adag persze elfogy, de kicsit macerásabb. Persze szolgáljon tanulságként az én esetem: szintén 1 éves korom körül történt (Anya mesélte), csak úgy ettem pár falatot, ha közben rohangáltam a lakásban ide-oda kőrbe-kőrbe. Anya persze hagyta, örült, hogy a rossz evő babája legalább igy eszik. Az végeredmény egy hatalmas 'zakó', rohanás a kórházba s 3 kicsi kapocs emléke az államon. Már nem látszik annyira... Amilyen szeleburdi Peti, sajnos én félek ettől. Bár Ő még azért igen messze van a rohangálástól.
Peti Húsvétra nem kapott semmit, ez nálunk nem ajándékozós ünnep. Csokinyulakat, de azok majd mennek sütibe, mert nem szeretjük, vajmi kevés csokitartalmuk miatt. Viszont kaszirozott szépen, mert a szülinapja szinte húsvétra esett. Anyós kivételével mindenki értett a 'szép szóból', hogy nincs szükségünk semmire, főleg nem felesleges vackokra, ha akarnak valamit adni, akkor boríték, s majd megvesszük amit jónak látunk. Szerintem jobban jártunk igy
Jó sok pénz gyűlt össze, Petike pedig kap belőle 2-3 pár cipőt-szandit, LEGO-t, homokozóvödröket, komplett nyári ruhatárat, pillekönnyű babakocsit, a többi pedig megy a bankszámlájára.
Na, még egy aranyos sztori, az esti fürdetésnél, oszt megyek dógomra
Gondoltam egyet, s mig Apa fürdette Petit, kibontottam egy Karácsonyról eltett gumibékát+úszógumiját a dobozából, gondoltam meglepem a bébit, hátha már unja a halom kacsát, amikkel fürdik. Bedobtam a rusnya zöld állatot a kiskádjába, egyenest az orra elé, gondolván, hú de örül majd az új játéknak. Na, egy nagy cart. Mindkét kezét felemelte finnyásan, s elkezdett bőgni. Meglepődtünk. abbahagyta, csipeszfogással felcsippentette a brekit és kihajitotta a kiskádból. Az úszógumijával együtt..
Visszatettük, megint orditás, s béka repült.
Na én is azt teszem.
Puszi Mindenkinek,
Szilvusék