Sziasztok!
Bkriszta:
Ez hihetetlen! Mi történt? Valaki említette nekem, hogy a kismamik érzékenyek lehetnek a melegfrontra.. úgylátszik "felütötte a fejét" a meleg?? Minyunak semmi problémája nem volt eddig, úgy tudom.. ő is csak a 32. hét körül van, ha jól tudom, bár elvileg ő lenne az első aki szül közülünk. Minden esetre Minyunak hatalmas drukk! Ha a baba már tényleg 2,2 kg, akkor az szuper és jó esélyei vannak
Banett:
Mailt megkaptam, válasz ment.
Nemsokára megy majd a talival kapcsolatban egy körlevél is mindenkinek a véglegesről
Nekem jó ott a Népstadion sarkánál, csak akkor legyél ott időben, mert nem nagyon lehet ott hosszútávon megállni. Az utómat könnyü lesz megismerni: piros Suzuki wagonR+ és az oldalán Miele felirat van és az autó nagyon piszkos és nagyon madárszaros (elnézést, de a galambok mindig telibetalálják a parkolóban.. én meg nem nyulok inkább hozzá
)
Vanda ez a 2 in 1 kifejezés tetszik
Gemini:
Azt hogy mutassam meg, hogy itt bólogatok?
Már be is irtam a jövő hétre a kendős tanfolyást
Amúgy a sztoridhoz én is hozzáfüznék egy mait:
Elmentem ma a körzeti dokimhoz most igy reggel septében, mert kell a táppénzes papir, nomeg bekérte a vérvétel leletemet is ugye (ami egyébként tökéletes lett, leszámítva, hogy picit magasabb a fehérvérsejtszámom - mint mindig). Szóval lementem a rendelőbe és ott ült 4 öreg. Ebből kettő nagyon felháborodva konstatálta, hogy már 8! óta itt várnak (mindezt háromnegyed kilenckor.. hozzávetve, hogy reggel 8-tól véreket vesznek a betegektől, szóval mindig van félórás csúszás). Én meg ugye bekopogtam gondolván, hogy nem fogom végigvágni a 4 beteg embert előttem (+ azokat akik időpontra jöttek és isten tudja hányan vannak), végül is csak egy nyamvadt papir kell, az ember lánya ne üljön ott terhesen a betegek között.. mire az egyik tata odaszólt nekem: "ugye most nem fog bekéreckedni kisasszony (lekisasszonyozott egy terhes nőt muhaha), amikor már mi is itt ülünk 8 óta? Várja ki szépen a sorát" Mire persze én az ő stilusánál kedvesebben odaszóltam, hogy "Ugye nem gondolja kedves fiatalember, hogy 6 hónapos terhesen végig fogok várni 2 órát a beteg emberek között egy papir miatt?" Lett is aztán nagy hőbörgés a rendelőben emiatt, jól beszóltam a papának
De persze meglátták a hasamat és egyből behivtak.. bent voltam vagy három percet, jól feltartottam a rendelési időt nekik
Ancsipancsi:
Hivatalból nem fog kimenni a doki hozzátok, ugyanis nem tudja, hogy szültél
Azért szoktak előtte még terhesen bejelentkezni hozzá, telefonszámokat felírni, stb... Legrosszabb esetben a terhesgondozó lejelent, de akkor is neked kell felhívnod a dokit amikor szültél, mert amikor hazajöttök, utána pár napon belül ki kell, hogy jöjjön az orvos megnézni a kicsit és persze beszélget is kicsit. Márcsak azért is érdemes őt előbb felkeresni, mert akkor elmondja, hogy milyen oltásokat hogy kell ütemezni, mit mikor kell beadni, illetve hogy mik azok, amiket mindenképpen megvegyél a babának mire megszületik / vagy azután egyből. Fürdetőkrém, stb.. ezeket fel is irja úgy tudom akár a terhességed alatt is, szóval mire jön a baba kiválthatod (2-3 hétig nem lesz baja a krémnek sem, nem romlandó). Arról nem beszélve, hogy eleve sokkal jobb kapcsolatot lehet kialakítani egy orvossal, ha időben látod. Plussz megvan még a lehetőséged egyből váltani (még szülés előtt), ha nem szimpatikus az orvos. Szerintem ez sem utolsó dolog, mert akkor nem a gyerek 3-4 napos korában kell nekiállni dokit keresni (amikor épp nem ezzel van elfoglalva alapvetően az ember lánya és az ember fia). Naszóval szerintem fontos is és érdemes is felkeresni előre a dokit
Ha véletlenül nem úgy sikerül kikérni a papírokat ahogy számítottatok a baba érkezésére, szerintem egyrészt korházfüggő dolog, de el tudom képzelni, hogy elfogadják, hogy az apuka elszalad kiváltani a papírt, ehhez végül is bármelyik munkanapon lehet menni úgy tudom. Legfeljebb megelőlegezik azt a vezetéknevet a prüntyőkének(kéknek)
Egyébként, ha véletlenül mégsem sikerül kiváltani és valami miatt az anya nevére kerül a gyerek, akkor sincs semmi: Meg lehet változtatni később, csak utánajárással jár..
Unokatesóméknak a második kislány nevét rosszul jegyezték be pl. Ugyanis náluk a férje vette fel az ő nevét
De az okosok nem nézték meg, hogy az apa vezetékneve Martetschlägerről Steinburgerre (Kővári) változott
Igy bejegyezték az apa vezetéknevén a gyereket.. szegény nagynénim egy napot állt sorba ezügyben
Szóval még véletlenek is vannak, erre fel kell azért készülni, de tragédia nincs ha véletlenül rosszul jegyzik be, mert meg lehet változtatni.
A dokim a Vahot utcában rendel.. mármint mindkettő
A körzetim is meg a gyerekorvos is. Csak a gyerekorvosi rendelő az a bal oldalon van. Ahhoz, hogy hozzá menj nem muszáj hozzá tartoznod, de ezesetben FELTÉTLENÜL fel kell őt keresned még terhesen és megbeszélni vele, hogy elvállaljon (nyugodtan mondd, hogy én ajánlottalak be, büszke lesz
)
A Bártfaiban az van kiirva, hogy hétköznap 8-10 között és 13-14 között adják ki a leleteket.. szóval legfeljebb reggel beugrassz érte.. egy 10 perces sort kibirsz
Ha nem mozog a gyerkőc nem félek.. Egyrészt minden gyerek más és eltérések vannak köztük, korántsem biztos, hogy ha öt napon keresztül rugdosott reggel hétkor, akkor a 6. napon is fog. Végül is ő is egy kis emberke, lehet hogy éppen fáradtabb, vagy éjszaka kirugdosódta magát (bár nem hiszem, mert most nagyon jól aludtam én is..). Neki is vannak fáradtabb napjai, érzi a melegfrontot, a hideget, a fájdalmat, stb.. Általában a nagy mennyiségű cukorra, vagy szénhidrátra mindegyik baba beindul, de ez sem törvényszerü! Én ezt inkább úgy mondanám, hogy a 25. hét után ÁLTALÁBAN minden baba beindul rá. Amikor a 20-22. hét körül voltam és már mozgott a baba, akkor bizony sokszor volt olyan, hogy 2 napig egy mukkot sem rugott, csak épp megsimizett belülről, vagy egész nap csak reggel rugott kettőt aztán semmi.. vagy hiába ittam kakót, vagy bármit, nem reagált rá. Pontosabban lehet, hogy reagált, csak ha éppen befelé fordult nem biztos, hogy a 20. héten elég erős volt már ahhoz, hogy érezzem is a rugását minden esetben. A szakirodalom is azt mondja, hogy akkor nincs semmi, ha az ember 1 napig nem érzi a babát, de a 28-30. hét körül már illik minden nap. De ez alatt ne azt értsd, hogy minden nap szétrug, hanem hogy minden nap ad valami életjelet magáról. Ha reggel belédrugott egyet és utána legközelebb másnap reggel rug egyet, akkor már nincs is semmi gond. Aggódni pedig nem szabad emiatt
(mondom én, aki szarrá aggódta magát amikor nem adott életjelet két napig)
Ki a dokid? Hol laksz? Összefuthatnánk ha majd már nem dolgozol annyit
hanee (26+2)