Új privát üzeneted érkezett!

HIPER-SZUPER-MEGA DRUKKHEGYEK MENNEK!!!!!!!!!!!!!!!!
Add át légyszi, ha beszélsz vele, köszi!
Vanda kérdése jó! Nekem sem elég világos, h. egyben v. külön mehetnek majd haza??? Bocsi!
Mitől öregszik el a lepény?
És ti h. vagytok KrisztaKép?

Márti
csmarti

Bkriszta!
ÉS TE HOGY VAGY? EZER ÉVE NEM ÍRSZ NEKÜNK!!!Kép (És ezt vedd szemrehányásnak Kép)
Minyunak ezerrel megy a drukk!

Hanee!
Írd meg plíz, hogy számíthatunk-e rád a jövő péntekre tervezett kendőzésben. Ha igen, máris hívom a csajt. Csak bólints!

Képzeljétek, megvettem az Avent mellszívót az Auchanban, hideg kajajeggyel fizettem!KépKépKép

Más: érdekes, hogy ha BKV-val közlekedek, az emberek általában (az esetek 99%-ában nem veszik észre a hasamat, pedig már akkora, mint egy HÁZ!Kép) Szóval a tegnapi nap furcsa dolog esett meg velem: egy fiatal lány átadta a helyét! Ugye az ember már itt elkezd örülni. Aztán ücsörgök-ücsörgök, és elkezdem nézni a hasát. Hát nem babát várt az Istenadta!Kép Persze azonnal fel akartam állni, mert ugye az mégsem járja, hogy ő adja át a helyét, de nem engedte, mondván, hogy nekem jóval nagyobb a hasam.
Elgondolkodtó, hogy egy olyan tömött buszon, ahol legalább 50 ember utazik, csak egy embernek jut eszébe, hogy átadja a helyét, és az is BABÁS!

Gem
25+6
gemini

Gemini
Jaj, de rémes a sztorid. Morbid. És persze elszomorító. Én azt vettem észre, hogy az emberek könnyen elkönyvelik a saját békéjük megnyutatása végett, hogy milyen kövér ez a lány...!! Még ha egyértelműen is látszik, hogy babát vár az illető. Szomorú és tényleg elgondolkodtató. :-((
Egyébként végül is mennyiért vetted a mellszívót az Auchanban? Érdekelne, mert én azt is eladtam, így be kell szereznem egy újat.

Banett

Kép
banett

Banett
13.900 Ft volt. Csak azért vettem meg, mert tegnap Vanda tanácsára megnéztem az Avent Isis honlapját, és ott is ugyanannyiba kerül most, akciósan. Persze lehet, hogy várhattam még volna 3 hónapot, mert akkor a garancia is tovább tartott volna, de mindegy, jó ez így.

Gem
25+6
gemini

Mirci! Dehogy okoskodás, én ezt nem is tudtam. Azt se tudom, hogy melyik dokihoz tartozunk??? Hivatalból kell kijönniük? Vagy tejelni kell nekik is?

Márti! Április 23-án Kép

Rokica! De nem csak a terhesség óta látod őket? Mert akkor nem lehet, hogy ezek úszók? (megpattan egy ér, amiből a vér szétárad és nem szívódik fel teljesen csak akkor, ha akkoriban az ember rengeteg C-vitamint eszik [akár 10-szeresét a rendes adagnak])

Nekem detto izomlázam van Kép már arra gondoltam, hogy álmomban valaki megerőszakol : O Kép Kép Kép olyan, mintha lovagolnék folyton, a lábamköze fáj.

Móni! Most már mindegy, hogy 1500 , vagy mennyi, majd kikérem. Legalább tudom, hogy kell egy 30 napnál nem régebbi. Akkor gáz ez, ha a gyerkőc nem időben jön. Előre csak nem kéri ki az ember, csak max. a várható szülés időpontja előtt 2 héttel, hogy érvényes legyen még akkor is, ha késik a kőc.

Vanda! Először kosztümöt akartam, de nagyon snassz lett volna. Ez is egyfajta kosztüm, vagy együttes, vagy mi, de nem hagyományos, a bordó selyem miatt. Mivel a testalkatom nem a legszerencsésebb, így viszonylag nehezen tudtam választani. Kisebb méretekből nagyon kafa estélyik vannak, már olcsóbban is, mint egy ilyen együttes. A menyasszonyi rucik bérlése meg 50-nél kezdődik, és akkor az még csak bérlet.

Hanee! Hol rendel a kisdokid? Ha tényleg ilyen aranyos, a mi leendő babánknak is jó lenne. Hozzá kell tartoznom, hogy hozzá járjak? Mi is XI. kerületiek vagyunk. Figyuka! A bártfaiban csak 10-ig adják ki a leletet? Mert akkor jól megszoppantom! Még jó, hogy hagytam 1 hetet a cukroslötyi meg a nőgyógyász között, így valakit majd elküldök a leletekért. Nem értem, hogy miért nem tudják este is kiadni, melóidő után. Azt képzelik, hogy én egész nap majd náluk leszek?
És ha nem mozog a gyerkőc, akkor nem félsz kicsit? Én ha nem kel majd fel időben, mit tegyek? Meg tudok bizonyosodni róla, hogy minden oké? Nem kell ébresztgetnem?

GÁTSEB: Bannamariról jutott eszembe, hogy tegnap megjött az új Kismama, és benne az én dokim nyilatkozott olyan rendesen!!! a gátmetszésről meg ilyenekről! Úgy sajnálom, hogy éppen nyaralni fog, mikor szülök, és a helyetteséhez kell, hogy menjek. Remélem az is ilyen rendicsek!

Banett! Az én és a te főnökünk között az a különbség, hogy az enyém már most sír, hogy mi lesz vele nélkülem. És ezt nem főleg tőle hallom, hanem mindenki mástól a környezetemből.

20+1

ancsipancsi

Johanna!
Kedden mindenképpen jövök okulásra. És neked jó az ápr.8. kendőre?
Hogy vagy mostanában? A jóga még mindig nem jöhet szóba? Nem lenne rossz, ha tudnál jonni.Kép
Gem
25+6
gemini

Sziasztok,

Minyunak mennek a drukkok, remélem minden rendben lesz

Bannamari tényleg nagyon ügyes. Fantasztikus szépek lehetnek a babái... Remélem tényleg minden okés és jól vannak a kicsik is és Bannamarinak sem lesznek nagy fájdalmai. Tényleg ilyenkor meddig tartják inkubátorban a kicsikéket? Ugye Bannamari ott lehet velük végig?

Gem: én még nem tudom a jövő hetet, de valószínűleg nem lesz jó, mert nagyon sűrű a hetem...

Lányok: a hónaljamban megjelent egy kicsi göböcske, szerintetek ez mi lehet? Mert én nem hinném hogy rögtön a legrosszabbra kell gondolni, hiszen minden nap mosom ott és eddig nem éreztem, ergo valószínűleg nem is volt ott. Lehet, valami zsírmirigy? vagy esetleg tejmirigyek már ott kezdődnek? vagy mi a fene lehet? Kicsi beparáztam azért.Dokihoz most ezzel nem akarok elrohanni, mert egy ma nem is rendel kettő, két hét múlva úgyis megyek....
Másrészt pedig az orrom vérzik.. Másnak is volt már ilyen?

Köszi előre is

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Gyönyörűen fejlődtek Bannamari babái, ikreknél ez a súly már teljesen jó! Gratula nekik!

Minyunak nagyon drukkolok!

Hanee! Szerintem szerezzetek be füldugót! Én a koliban azt használtam anno, amikor mellettem a folyosón hajnalig ment a csocsózás.. Van tök jó polifoam anyagú, az egyáltalán nem kényelmetlen. Annyi probléma lesz a füldugózással, hogy lehet, hogy az óracsörgést nem fogja meghallani kispapi, amikor reggel dolgozni menne, úgyhogy valószínűleg neked lesz még egy ébredéssel több.

Lányok! Tegnap voltam UH-n. Ez most rendkívüli volt a streptococcus fertőzésem miatt, plusz a rossz vérkép miatt, de szerencsére a baba tök jól van. Bár a mért adatai egy picit kisebbek, mint ami a tényleges kora (a mi babánk is időzítve volt, úgyhogy pontosan tudom a korát), de a jó sávban még éppen benne van. A doki azt mondta, hogy ezek teljesen jó értékek, szóval igyekszem nem belelovallni magam abba, hogy esetleg nem megfelelően nő. DE legalább az Uh képen látszott, hogy a méhszájam tök zárt, sőt, nincs is megrövidülve, azzal ellentétben, amit a nőgyógyász mondott! Hurrá!!!!

Én alapból nem akartam mellszívót venni. Ezek szerint mindenképpen érdemes? Itt, Zuglóban van az Avent képviselet, nem lehet, hogy ott olcsóbb?

Mzx-Móni (26+5)

Kép

Kép
mzx

Johanna!
Ha mélyebben van akkor egy nyirokcsomó is lehet. Szerintem egyelőre ne csinálj semmit, csak figyeld! Ha napok múlva is ott lesz/nagyobb lesz, akkor érdemes megmutatni, szerintem! Az orrvérzés tipikus kismama tünet is lehet. Ha úgy érzed, h. abnormális, akkor védő/támadónénihezKép vagy a "Jóemberhez"Kép menj!

Ancsipancsi!
Az mindjárt itt vanKép!!! Izgulsz? Kérünk fényképeket, ha lehetKép!

Mircimama!
Köszi a jó híreketKép!

Márti
csmarti

JohannaZsebi!

Nekem már hónapok óta vérzik az orrom a legkisebb orrfújásra. Ez is terhességi tünet, az orrban lévő erek fala picit meggyengül. Mivel rajtam több helyen a bőrömben is elpattantak a hajszálerek, ezért Rutascorbint kaptam, ami érfalerősítő vitamin. A dokim egy picit mindent túlparáz, úgyhogy valószínűleg semmi szükség nem lenne rá, de azért szedem.
Mzx-móni

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,

Márti, MZX: köszi a megnyugtatást. Az orrom is csak néha vérzik és csak fújásra...

Márti: legközelebb mindenképpen megmutatom a jóembernek, ha még lesznek, minek várjak hónapokat, de emiatt nem rohanok el hozzá.

MZX: hát ezek jó hírek, mármint a baba fejlődése és a zártság.. Fura, hogy a doki mást szokott mondani... Ne tőrödj vele, hogy egy miliméterrel el van maradva a leírt adatoktól, hiszen ezek csak átlag méretek. Minden babóca más. A határon belül van és kész. Ne parázz... mondom én fő para bajnok... Ezek szerint Te is jössz a talira jövő héten, mert tök jól vagy... :-))

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Bkriszta:
Ez hihetetlen! Mi történt? Valaki említette nekem, hogy a kismamik érzékenyek lehetnek a melegfrontra.. úgylátszik "felütötte a fejét" a meleg?? Minyunak semmi problémája nem volt eddig, úgy tudom.. ő is csak a 32. hét körül van, ha jól tudom, bár elvileg ő lenne az első aki szül közülünk. Minden esetre Minyunak hatalmas drukk! Ha a baba már tényleg 2,2 kg, akkor az szuper és jó esélyei vannak Kép

Banett:
Mailt megkaptam, válasz ment.
Nemsokára megy majd a talival kapcsolatban egy körlevél is mindenkinek a véglegesről Kép
Nekem jó ott a Népstadion sarkánál, csak akkor legyél ott időben, mert nem nagyon lehet ott hosszútávon megállni. Az utómat könnyü lesz megismerni: piros Suzuki wagonR+ és az oldalán Miele felirat van és az autó nagyon piszkos és nagyon madárszaros (elnézést, de a galambok mindig telibetalálják a parkolóban.. én meg nem nyulok inkább hozzá Kép)

Vanda ez a 2 in 1 kifejezés tetszik Kép Kép

Gemini:
Azt hogy mutassam meg, hogy itt bólogatok?Kép Már be is irtam a jövő hétre a kendős tanfolyást Kép

Amúgy a sztoridhoz én is hozzáfüznék egy mait:
Elmentem ma a körzeti dokimhoz most igy reggel septében, mert kell a táppénzes papir, nomeg bekérte a vérvétel leletemet is ugye (ami egyébként tökéletes lett, leszámítva, hogy picit magasabb a fehérvérsejtszámom - mint mindig). Szóval lementem a rendelőbe és ott ült 4 öreg. Ebből kettő nagyon felháborodva konstatálta, hogy már 8! óta itt várnak (mindezt háromnegyed kilenckor.. hozzávetve, hogy reggel 8-tól véreket vesznek a betegektől, szóval mindig van félórás csúszás). Én meg ugye bekopogtam gondolván, hogy nem fogom végigvágni a 4 beteg embert előttem (+ azokat akik időpontra jöttek és isten tudja hányan vannak), végül is csak egy nyamvadt papir kell, az ember lánya ne üljön ott terhesen a betegek között.. mire az egyik tata odaszólt nekem: "ugye most nem fog bekéreckedni kisasszony (lekisasszonyozott egy terhes nőt muhaha), amikor már mi is itt ülünk 8 óta? Várja ki szépen a sorát" Mire persze én az ő stilusánál kedvesebben odaszóltam, hogy "Ugye nem gondolja kedves fiatalember, hogy 6 hónapos terhesen végig fogok várni 2 órát a beteg emberek között egy papir miatt?" Lett is aztán nagy hőbörgés a rendelőben emiatt, jól beszóltam a papának Kép Kép De persze meglátták a hasamat és egyből behivtak.. bent voltam vagy három percet, jól feltartottam a rendelési időt nekik Kép Kép

Ancsipancsi:
Hivatalból nem fog kimenni a doki hozzátok, ugyanis nem tudja, hogy szültél Kép Azért szoktak előtte még terhesen bejelentkezni hozzá, telefonszámokat felírni, stb... Legrosszabb esetben a terhesgondozó lejelent, de akkor is neked kell felhívnod a dokit amikor szültél, mert amikor hazajöttök, utána pár napon belül ki kell, hogy jöjjön az orvos megnézni a kicsit és persze beszélget is kicsit. Márcsak azért is érdemes őt előbb felkeresni, mert akkor elmondja, hogy milyen oltásokat hogy kell ütemezni, mit mikor kell beadni, illetve hogy mik azok, amiket mindenképpen megvegyél a babának mire megszületik / vagy azután egyből. Fürdetőkrém, stb.. ezeket fel is irja úgy tudom akár a terhességed alatt is, szóval mire jön a baba kiválthatod (2-3 hétig nem lesz baja a krémnek sem, nem romlandó). Arról nem beszélve, hogy eleve sokkal jobb kapcsolatot lehet kialakítani egy orvossal, ha időben látod. Plussz megvan még a lehetőséged egyből váltani (még szülés előtt), ha nem szimpatikus az orvos. Szerintem ez sem utolsó dolog, mert akkor nem a gyerek 3-4 napos korában kell nekiállni dokit keresni (amikor épp nem ezzel van elfoglalva alapvetően az ember lánya és az ember fia). Naszóval szerintem fontos is és érdemes is felkeresni előre a dokit Kép

Ha véletlenül nem úgy sikerül kikérni a papírokat ahogy számítottatok a baba érkezésére, szerintem egyrészt korházfüggő dolog, de el tudom képzelni, hogy elfogadják, hogy az apuka elszalad kiváltani a papírt, ehhez végül is bármelyik munkanapon lehet menni úgy tudom. Legfeljebb megelőlegezik azt a vezetéknevet a prüntyőkének(kéknek) Kép Egyébként, ha véletlenül mégsem sikerül kiváltani és valami miatt az anya nevére kerül a gyerek, akkor sincs semmi: Meg lehet változtatni később, csak utánajárással jár..
Unokatesóméknak a második kislány nevét rosszul jegyezték be pl. Ugyanis náluk a férje vette fel az ő nevét Kép Kép De az okosok nem nézték meg, hogy az apa vezetékneve Martetschlägerről Steinburgerre (Kővári) változott Kép Kép Igy bejegyezték az apa vezetéknevén a gyereket.. szegény nagynénim egy napot állt sorba ezügyben Kép Kép Kép Szóval még véletlenek is vannak, erre fel kell azért készülni, de tragédia nincs ha véletlenül rosszul jegyzik be, mert meg lehet változtatni.

A dokim a Vahot utcában rendel.. mármint mindkettő Kép A körzetim is meg a gyerekorvos is. Csak a gyerekorvosi rendelő az a bal oldalon van. Ahhoz, hogy hozzá menj nem muszáj hozzá tartoznod, de ezesetben FELTÉTLENÜL fel kell őt keresned még terhesen és megbeszélni vele, hogy elvállaljon (nyugodtan mondd, hogy én ajánlottalak be, büszke lesz Kép)
A Bártfaiban az van kiirva, hogy hétköznap 8-10 között és 13-14 között adják ki a leleteket.. szóval legfeljebb reggel beugrassz érte.. egy 10 perces sort kibirsz Kép Kép Kép

Ha nem mozog a gyerkőc nem félek.. Egyrészt minden gyerek más és eltérések vannak köztük, korántsem biztos, hogy ha öt napon keresztül rugdosott reggel hétkor, akkor a 6. napon is fog. Végül is ő is egy kis emberke, lehet hogy éppen fáradtabb, vagy éjszaka kirugdosódta magát (bár nem hiszem, mert most nagyon jól aludtam én is..). Neki is vannak fáradtabb napjai, érzi a melegfrontot, a hideget, a fájdalmat, stb.. Általában a nagy mennyiségű cukorra, vagy szénhidrátra mindegyik baba beindul, de ez sem törvényszerü! Én ezt inkább úgy mondanám, hogy a 25. hét után ÁLTALÁBAN minden baba beindul rá. Amikor a 20-22. hét körül voltam és már mozgott a baba, akkor bizony sokszor volt olyan, hogy 2 napig egy mukkot sem rugott, csak épp megsimizett belülről, vagy egész nap csak reggel rugott kettőt aztán semmi.. vagy hiába ittam kakót, vagy bármit, nem reagált rá. Pontosabban lehet, hogy reagált, csak ha éppen befelé fordult nem biztos, hogy a 20. héten elég erős volt már ahhoz, hogy érezzem is a rugását minden esetben. A szakirodalom is azt mondja, hogy akkor nincs semmi, ha az ember 1 napig nem érzi a babát, de a 28-30. hét körül már illik minden nap. De ez alatt ne azt értsd, hogy minden nap szétrug, hanem hogy minden nap ad valami életjelet magáról. Ha reggel belédrugott egyet és utána legközelebb másnap reggel rug egyet, akkor már nincs is semmi gond. Aggódni pedig nem szabad emiatt Kép (mondom én, aki szarrá aggódta magát amikor nem adott életjelet két napig) Kép

Ki a dokid? Hol laksz? Összefuthatnánk ha majd már nem dolgozol annyit Kép

hanee (26+2)
hanee

Mzx
Igen, az Avent Isis képviseletete valóban Zuglóban van. Az ő weboldalukon kerül 13.900-be akciósan.
Gem
gemini

Johanna:
Az sima zsirmirigy, vagy egy gyulladt faggyúmirigy (rossz esetben egy szőrtüsző) lesz szerintem. Lehet rá krémet kapni, ami segit elmulasztani, kérdezd meg a gyógyszertárban. A krém ártalmatlan a babára szerintem és olyan, hogy ha mégsem az van ott, annak nem árt, de ha igen, akkor elmulasztja (mármint az ilyen miriggyuladást). Egyszer nekem is volt és bekentem és jobb lett. De ezek néha maguktól is eltűnnek.

Mzx:
Szerintem tejszívót mindenképpen érdemes venni, ugyanis még ha elég a tej, akkor nem fogja mindet kiszivni belőle (tehát akkor tutira kell), ha pedig nagyon kevés a tejed, akkor azért fogod lefejni, mert ha cumizásra szoktatod, utána jó eséllyel nem fogod tudni cicire venni (mert azért ugye dolgoznia kell jobban).. Legalább is ezt mondják, nekem tapasztalatom még nincs Kép Kép

hanee
hanee

Johanna!

Jól vagyok, de mivel eddig abban a hitben voltam, hogy nem, ezért gyakrorlatilag alig mozogtam, előtte két hónapig feküdtem, így most 10 perc talponlét után teljesen lefáradok. Szerintem nem bírnám a strapát még, de mostantól "edzeni" fogok a következő talira!

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

MZX: csak semmi hárítás, jövő hétig még totál össze tudod magad szedni, nehogy már minden jóból kimaradj, csak azért, mert a dokid túlparáztatott.. Hidd el jó lesz.. ha nem bírod, eldobod magad egy ágyon....

Hanee: a próféta szóljon belőled...mármint zsírmirigy ügyben.
JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Mzx-Móni!
Ó, de kár! Jó lett volna, ha jössz!!! Hiszen te vagy a topic indítójaKép! Nos, kezdjél gyorsan "gyúrni" a köv. talira, h. személyesen is megismerhessünkKépKépKép!!! Gratula a jó eredményekhez!

Márti
csmarti

HaneeKép
Én úgy tudtam, hogy nem sePtében, hanem sebtében. Nem a sebességből adódik a szó? Vagy csak elütötted? KépKépKép Ez most nem cikizés, csak elbizonytalanodtam...

VandaKép
Bocsika! az optomeristák tudom, hogy nagyon jól képzettek, csak az én optomeristám azt mondta egyszer, hogy ő nem tudja megnézni a retina állapotát, mert nincs megfelelő felszerelése rá.

A Péterfy szuperül reklámozza az új császározási technikát, azonban több olyan kórház van, ahol már a széthúzásos technikát használják. Ezt a dokidtól kérdezd meg. Az én dokim anno azt mondta, hogy már évek óta az új módszerrel császároznak, úgyhogy valószínű igy műtöttek meg.Kép A vágás mindenesetre bikinivonalas.

MinyunakKép
Megy a drukk, hogy benntartsák a kismanót amig lehet. Valószinű ő is kap tüdőérlelőt.

Valaki kérdezte, hogy Bannamarinak meddig kell bennmaradnia. Szerintem jó ideig inkubátorban lesznek a babái, azt hiszem van valami 2 kilós határ mikor hazaengedik őket a kórházból. Szóval akár 1 hónapba is beletelhet a kórházi bennmaradása. De egy a fő, hogy rendben legyenek a gyerkőcök Kép

Üdv,
MJ-Móni és a 25 hetes Adrian
mj__móni

KENDŐSÖK!
A következő emberkék jelezték, hogy jönnének április 8-án 16 órakor kendőzni: Rokica, Mircimarca, Pipocska+1, Hanee.
Mivel volt, aki bizonytalanra mondta magát, szerintem 1-2 fő még csatlakozhat, ha akar. (Nekem jelezze ide, vagy a gcsoka@estmail.hu-ra!)

Az időpontot most egyeztettem a csajjal, és megkértem, hogy amennyiben valami közbejönne neki, egy kicsit előbb szóljon, és ne úgy, hogy én hívom, és akkor mondja, hanem hívjon ő. Szerintem ez így korrekt.

Gem
25+6
gemini

Hanee!
Hát igen, a te sztorid is jó.

Az én sztorimhoz még kiegészítésként annyi, hogy a buszra való felszállás után, egy velem egyidőben felszálló csajszi úgy vágódott be elém, mint a sicc, hogy Ő tudjon leülni. Gondoltam: sebaj, még biztos nem látszik annyira a pocakom, ne legyünk rosszmájúak. Akkor adta át a babás csajszi a helyét nekem. Következő megálló: felszállt mégegy kismami, akinek már akkora volt a hasa, mint egy felfújható strandlabad. No, az ő hasa sem hatotta meg a csajt. Elgondolkodtató.

Gem
25+6
gemini

Lányok,
a telefonszámokat ne felejtsétek el megadni Hanee-nak, vagy nekem, hogy ha megint feltörnék a babanetet, vagy éppen szervert állítanának (mint már olyan sokszor), akkor tudjunk egymásnak szólni. Erre azért van szükség, mert nincs mindenkinek meg az e-mail címe, és (főleg most, hogy tali lesz), tudjunk szólni egymásnak.

Gem,
e- mailt megkaptam, köszi. telszámot mentettemKép

Mirci 31+1 (ez már a 8. hónap!!!! Kép Kép)
mircimama

Marca!
Hm, 8. hónap! Jól hangzik!!!Kép
Gem
gemini

Most olvastam csak a szép körmondataimat... Boccs a fogalmazásért Kép

Ma mentem volna az Istvánba megnézni a szülőszobát, de a Páromat nem engedik el a munkahelyről, így én sem megyek, mert ugye én egyébként is ott szülök. Ez igazából kettőnknek lett volna érdekes, utána megbeszélni, ki milyennek érzi, első benyomás, stb...
A mai három programból kettő ezzel le is lett mondva (a fentebb említett, illetve a kendős tali) Még hátra van a Doki, aki ma adja a táppénzes ajánló papírt, ugyanis ma vagyok utoljára a munkahelyemen... Kép

Mirci
mircimama

+++ gif +++ baba +++ +++
gemini

bocs
gemini

Kép

Mit szóltok ehhez a figurához? A tavaszi babásoktól kértem el (Köszön szépen, Angéla!Kép)
Ők minden kismami után odabiggyesztik a táblázatukba, ha az adott kismami már megszült. Szerintem zseniális. Ha osztoztok a véleményemben, Pipocskát megkérném, hogy tegy oda!
File-formátumban nálam van a kép, ha akarod, Pipocs, elküldöm!

GemKép
25+6
gemini

Sziasztok!

Eloszor is atolvastam,amit irtam,es tenyleg nem egyertelmuen fogalmaztam,sorryKépSzoval Minyuekat termeszetesen 2in1 engedik hazaKépKépKépKép Remeljuk,Nandi meg min 3 hetig bennt marad a pociban.
Most irt,hogy minden ok,es ha igy is marad,akkor mar kedden kiengedik a korhazbol.KépKépKépKépNagyon szuperul drukkoltok!!!Kép
Egyebkent egyidos varandosak vagyunk,O is ma34+1

Szanom-banom,hogy nem jelentkeztemKép
Lakasfelujitas zajlik nalunk mar egy ideje,ezert en lejottem videkre a szulokhoz,Azuram meg szegeny dolgozik.De nagyon szep lesz a lakasKépKép

Koszonjk az erdeklodest,jol vagyunk.Szepen nol a poci-legalabbis azt mondjak,en nem veszem eszre-,ezert remelem,Akos is novogetKépMondjuk egyre nagyobb "dolgokat" dug ki a hasamonKép
Sokat kemenyedek,es egyre tobbet faj ugy,mint amikor megjon.Attol tartok,elobb utobb elkezdekkinyilni,remelem,utobb.Nagyon sokat pihenek,hogy ez ne kovetkezzen be.2 hete szerencsere teljesen zart volt a mehszaj,hetfon megyek dokihoz,remelem,most is zart leszKépUgyhogy en is kerek egy pici drukkot!KépKép
A mozgas egyre nehezebben megy,de egyebkent szerintem jol viselem,-kiveve,hogy surun vagyok hisztisKép
Kicsi Fiam pedig szerencsere nagyon sokat mozog,ugyhogy nyugodt vagyokKép
Rolunk "roviden" ennyit,igerem,ha vegre megint Pesten leszek,surubben fogok irni.

Bannamarinak mi is gratulalunk a babakhoz,Minyu neveben isKépKépKép

Puszi
Kriszta es Akos
34+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!

Bkriszta!
Minyunak drukkolok, Nándibaba maradjon még odabenn, jó kis lakása van ott neki!!

Ancsipancsi!
A dokinak ki kell(ene) menni hívás nélkül is, mert a kórháznak be kell(ene) jelenteni nála, hogy hazaengedtek. A valóságban nem mindig így működik, úgyhogy a legbiztosabb, ha felhívod, hogy most indulunk haza a kórházból. És akár a körzetihez, akár választott orvoshoz mész, sztem is érdemes előtte felkeresni. Máshogy áll az orvos is hozzád és neked sem lesz idegen. És azért, mert kimegy, elméletileg nem kell tejelni. Ez a kötelessége, csak ne szoktassátok a rosszra (neki jóra).

Johanna!
Figyeld a göböt és sztem ne nagyon csinálj vele semmit, ne nagyon nyomogasd! Ha rosszabb lenne, mutasd meg dokinak. De sztem semmi különös nem lesz.

Mzx!
Gratulálok a jó eredményekhez! Ne foglalkozz vele, hogy a határon belül hol van a baba! A lényeg, hogy fejlődik és norm. tartományon belül van. Egyébként én inkább szeretnék egy kicsi gyereket, mint egy óriásbébit.
Sztem ha még gyengének érzed magad, ne menj a talira, bármennyire is szeretnéd te is és a többiek is. Én is feküdtem 2 hónapot és kellett 1-1,5 hónap, mire felerősödtem. Vigyázz magadra, ez a legfontosabb!
Mellszívót én sem veszek, csak azt a kicsi pumpásat kapom a nővéremtől (megtalálta a 11 éves mellszívóját és semmi baja). Én nem szeretnék fejni, annyi tej legyen, ami a babának kell. Ha néha átmenetileg fejni kell, arra jó ez a kicsi szívó is, de akár kézzel is jól lehet fejni. Sztem elektromos mellszívó csak akkor kell, ha folyamatosan és rendszeresen fejni kell, akkor viszont megéri, mert sok időt és energiát takarít meg. De megvárom, hogy szükség lesz-e rá, ha igen, majd akkor megveszem.

Éva

Kép
sygnum

Bkriszta Kép
Köszi az infót Minyuról! Növögessen csak még pocin belül szépen Nándi Kép)
A lakásotok biztosan klassz lesz Kép Meg van már minden Ákos fogadásához?

Gemini Kép
Aranyos nagyon, már én is megkuksiztam KépKép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mj-Móni Kép
Biztosan olyan optikában dolgozik, ahol nincs hozzá réslámpa (elég drága kütyü). Dehogy haragszom KépKép!
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Lányok!

Én ÚGY meg vagyok zavarodva a babakocsikkal kapcsolatban, hogy csak na...

Kétfunkciós, háromfunkciós, NÉGYfunkciós... mózeskosaras, felfújható kerekű, kétoldalról tolható, vizszintesre dönthető...

JAAAAAAAAAJJJJJJJ.....

Annyit tudok, hogy nem szeretnék 70e forintot kiadni egy kocsira. Arra is gondoltam, hogy én valószinűleg nem sokat fogok tömegközlekedni babástul, és azon gondolkozom, hogy veszek használtan egy tök mezei vizszintes babakocsit, azt a jó régi stilusút ami nem tud semmit, csak tolni lehet, plusz egy elfogadható minőségű autóülést, és slussz. Amúgy is kendőzni szeretnék a babával, az tömegközlekedésre jó, nem? Mondjuk lehet hogy fárasztó.

De ezek a négyfunkciósok olyan komplikáltnak és ZSÚFOLTnak néznek ki... mikor próbálom őket a boltban, sose tudom vagy levenni vagy visszarakni az alkatrészeiket, és a bőség is megzavar.

Viszont mi van ha elutazunk? Azért jó lenne, ha be lehetne szuszakolni a babakocsit az autóba...

Nem lehet megúszni 70e forint alatt ezt az utazástémát? Cakkompakk az autósüléssel meg normális babakocsival együtt?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azt se tudom, mi az a mózeskosár és mire jó.

Tippek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica!

Most írtam, de elszállt.
Szóval, meg lehet olcsóbban is úszni. Érdemes a keres-kínál rovatban is megnézni itt a neten. Illetve most jutott eszembe, hogy néhány hete egy ismerősöm akart eladni egy babakocsit és egy hordozót olcsóért. Vannak róla képeim, ha érdekel.

Wica
29+3
wica

Rokica:

Mi 26-ért vettünk sokfunkciós babakocsit, szóval meg lehet úszni olcsón!
Amit veszel annak legyen naaaaaagy kereke, mert az fogja fel a magyar utakat ha mégiscsak lemész vele sétálni.. legyen összecsukható, hogy elférjen az autóban.. az, hogy melyik irányba lehet tolni nem annyira számít, bár a két irányba tolható babakocsinak az az előnye, hogy amig pici lehetsz vele szembe (ugyanis nem szeretik ha anyu kikerül a látószögből), utána ha nagyobb lehetsz a háta mögött (akkor már jobb szeretik ha nézelődhetnek). Mindenképp új fajtát vegyél, mert azt három éves korig tudod használni, tud benne feküdni és ülni is a gyerek. Legyen bolgyós a kereke, mert azzal könnyebb fordulni és ne legyen nehezebb 10 kilónál, mert azt nehéz cipelni ha lépcsőzöl, vagy ilyesmi. Igy összességében ezt szinte mindegyik babakocsi tudja már! Amire érdemes odafigyelned az a nagy kerék (mert ebben változóak).

Bébihordozóból én használtat keresnék a helyedben, mert azt úgyis csak pár hónapig használod.. Abból kagyló alakút vegyél szerintem, abban nem teljesen fekszik ugyan a baba, de biztonságosabb ha autoba teszed (másra nem is szabad azt használni, csak utazásra).

A mózeskosár az.. egy naaaaaagy fonott kosár, aminek vannak lábai és lehet billegtetni mint egy hintaszéket. Nekünk ilyenben fog aludni a baba az első hónapokban (majd teszek fel fotót róla ha kell).

Szerintem egy a lényeg: ne olyan babakocsit vegyél, ami egyben mózeskosár és bébihordozó, vagy csak az egyik, hanem külön babakocsit és külön autós bébihordozót, illetve mózeskosarat nem muszáj venni, ha van egy jó babaágyatok.

hanee
hanee

Hanee:

Köszi szépen a részletes felvilágositást... tehát akkor a mózeskosár kellékek a babakocsihoz arra jók hogy ringathatók??? De a baba amúgy is ringatózik a kocsiban!

Te milyen márkájú kocsit vettél? És hol, ha szabad kérdeznem?

Wica:

Köszi szépen az ajánlatot, de egyenlőre még csak informálódni próbálok, szerintem korai nekem még elkezdeni bevásárolni. De köszönöm szépen!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee:

Még egy kérdés... a hordozó és autósülés egy és ugyanaz? Vagy ez is két külön darab felszerelés?

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica:

Én ABC Design babakocsit vettem és a KIKA-ban találtunk véletlenül egyet. Le volt akciózva. DE! mindig találsz akciót itt-ott, szóval érdemes körbenézni akár konkrétan ezt a márkát is keresve. A Brendonban is vannak, illetve ahova mindenképp nézz be: Brumi Maci a Mester utcában. Az egy jó bolt.

Nem tudom, hogy a mózeskosár kellékek igy ebben a formában mire valók a babakocsihoz, de létezik olyan babakocsi, amiből kivehető egy rész, mint mózeskosár. De az külön nem ringatható. Azt el tudom képzelni, hogy ahhoz külön állvány kapható, amin lehet ringatni.. de szerintem (ez az én véleményem) hóóóóóóót fölösleges a mózeskosár. Persze ha van az nem rossz, de nincs rá szükséges.. egyrészt ahogy mondod, a babakocsiban is lehet ringatni, másrészt ha veszel autós bébihordozót, abban is lehet ringatni, mert általában ezeket lehet szépen hintaszékeztetni is Kép

A hordozó és az autósülés nem ugyanaz. A bébihordozó 0-6 hós korig jó, az autósülés pedig 6 hós kortól x éves korig általában.. és több méret van kisbabának, kisgyereknek és nagyobb gyereknek való is.. a 6 hós kort csak úgy irtam, általában ez van rájuk irva, de lehet hogy mondjuk a te gyereked csak 7 hónaposan ül biztosan, akkor nem fogod ugysem betenni az autósülésbe addig.
Ha utazni szeretnétek autóval többször, akkor mindenképpen vegyetek autós bébihordozót is. Egyrészt ez biztonságos, másrészt kötelező.. Ha eljössz hozzám valamelyik nap, akkor nagyon szívesen megmutatom a mi babakocsinkat, bébihordozónkat és autósülésünket, hogy melyik milyen. Esetleg tudsz informálódni belőle.

hanee
hanee

A Mini Manó honlapon van sok használt babahordozó (is), érdemes megnézni.

Most inkább kihagyom a találkozót, bár nagy a kísértés, de valahogy oda és haza is kell jutni, plusz az ottlét.
Erről jut eszembe, ti tudtok még vezetni? Nekem 3 perc után bekeményedik a hasam, de iszonyatosan.

Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Mzx:
Én tudok még vezetni.. de messzire már én sem megyek autóval, mert nem kötöm már be magamat.. és az ugye veszélyes.. elvileg lehet kapni ilyen öv lekötő bigyót, de nem vettem, mert ez is ezrekbe kerül Kép
Szerintem még kb. 2-3 hétig fogom birni a vezetést Kép
De én sosem keményedek

hanee
hanee

Rókica
Babakocsi téma: nekem fontos, hogy két irányból lehessen tolni, mert ha erősen fúj a szél (akár még nyáron is), neked pedig menned kell, nem a baba telibe kapja, ha a hátamögött vagy.
Nekünk először olyan kocsink volt, ami csak mózeskosaras. Áron nagyon szerette, sokáig használtuk. Virág utált benne lenni. Kénytelen voltam a bébihordozót beletenni és úgy mentünk mindenhová. Én fölöslegesnek tartom a mózeskosarat, de ezt neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél a picikédnek.

Figyelj még arra, hogy teljesen vízszintesig dönthető legyen a háttámlája. Vannak olyan kocsik, amik csak majdnem vízszíntesig mennek le. Ez egy újszölöttnek nagyon egészségtelen a gerince miatt. Meg tudod oldani esetleg egy vastagabb pléddel, hogy szintbe hozd, de ha lehet kapni eleve ilyet, érdemesebb odafigyelni rá. Nézd meg a teszvesz.hu-t. Ott egész jó áron, jó minőségű kocsikat lehet kapni. Figyelj még a kerékre, ha használtat vesztek. Ne legyen kopott, mert meg fogsz vele szenvedni.
Nem vagyok híve én sem a 70E-nek. Ráadásul ha majd egyszer el szeretnéd adni, fillérekért fogják tőled elvinni, te pedig téped majd a hajad, hogy semmivel sem tudott többet, mint egy 20-30E-s és mégis milyen drágán vetted. Erre persze csak utólag jön rá az ember.
Mi különben nem használtuk végig ua-t a kocsit. Ahogy nagyobbacskák lettek, lecseréltük a kocsinkat egy esernyőkocsira. Ezt látom máshol is.

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Beletelt egy kis időbe mire mindent elolvastam, pedig csak kb 2 napot hagytam ki! Kép
Olvasás közben meg szorgalmasan jegyzeteltem, hogy ki ne hagyjak valamit! Kép
Nagyon nagy gratula Bannamarinak a Babákhoz! Nem voltak picik a babák, remélhetőleg hamarosan elérik a "határsúly"-t, és hazamehet velük! Kép
Minyunak meg ezerrel megy a drukk!!! És neked is Bkriszta!!! Kép Kép Kép
Tegnap voltam a kórházban Szülésfelkészítő tanfolyamon, amit pont a papírok, ellátások voltak a téma.
Nekünk ott azt mondták, hogy a házassági anyakönyvi kivonat 300 napnál nem lehet régebbi. Lehet, hogy ez is kórházfüggő, de azért 30 vagy 300 nap igazán nem mindegy! Kép
Adtak egy honlapcímet is, amin utána lehet nézni a juttatásoknak. Ez a www.icsszem.hu (Azt hiszem: Ifjúsági, Családügyi, Szociális, Esélyegyenlőségi Minisztérium, de nem tudom biztosra.)
Az előadás végén bejött egy nagyon kedves szülésznő, és tőle lehetett kérdezni mindenfélét. Nekem +5-ösek a szemeim, és gyorsan megkérdeztem, hogy vajon ilyenkor kell e szemészhez menni, vagy ugye ezzel lehet szülni természetesen? Kép
Azt válaszolta, hogy beszéljek a dokimmal, hogy adjon egy beutalót szemészetre. Ott hivatalos orvosi szakvéleményt kell adjanak, hogy ilyen szemproblémával lehet e szülni természetesen.
Ha legközelebb megyek dokihoz biztosan rákérdezek, de szerintem tegyétek ti is ezt, akinek problémái vannak a szemével. Kép
Képzeljétek, szerdán voltam védőnőnél. Nagyon kedves, rendes a védőnénink, úgyhogy szeretek hozzá járni, vagyis inkább nem tör ki a frász, hogy menni kell! Kép
Egyetlen egy ami aggaszt mindig vele kapcsolatban. A mérlegeskedés! Kép Én már elfogadtam magam, hogy hízásra hajlamos vagyok, nem is kezdtem nádszálvékonyan a terhességet, úgyhogy legyen, aminek lennie kell! Kép Azért visszafogom magam, meg szerencsére nincs is farkasétvágyam. De ennek ellenére szépen folyamatosan hízok. Szerintem nem olyan sokat, de a védőnéni azt mondta, hogy egy hónap alatt 1,5 kg !!! a megengedett. Én a elmúlt 5 hétben 3-at szedtem fel, úgyhogy túlteljesítettem! Kép
MOst vagyok 25+0, és kb 8 kg-t híztam összesen. Állítólag egy átlagosnál erősebb testalkatú kismama 6 kg-t !!! kellene hízon a terhesség alatt. Ezt meg aztán már végképp túlteljesítettem! Kép Kép
Ti hogy álltok ezzel?

Pipocska! Kép
Szeretnék bekerülni a táblázatba. Lehet?
Hapinyoka, Niki, 26 év, 2005. 07. 15, 25+0, 1 baba, fiú, SOTE I.

Hápi

Hápi
hapinyoka

Bocsi Kép
hapinyoka

HapiKép
Koszi a drukkotKép

VandaKép
Mi nem vasarlunk-babonabol.Anno en inditottam el a lavinat,hogy vasaroljunk vagy neKép...Minden ki van nezve,fel van irva,ha Akos megszuletik,majd Apuci es a Nagyszulok mindent megvesznekKép

Kriszta es Akos
34+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Hapinyoka és mások akik a súlyuk miatt aggódnak:
FELEJTSÉTEK MÁR EL A PAPIRFORMÁT!!!!!!
GRRRR GRRRRR!!!
Na.

A szakirodalom amúgy azt irja (kb. 4 fajta!!!!), hogy az ideális súlyfelszedés egy terhesség alatt 12-14 kg. Attól függetlenül, hogy előtte milyen alkatod volt. Ugyanis (és a lényeg ez!) a babádnak tökre mindegy, te milyen kövér voltál, ahhoz, hogy megfelelően tudd őt táplálni és szoptatni utána, ahhoz ennyi súlyt kell vele együtt felszedned. Ha 45 kiló vagy, ha 80 kiló vagy, akkor is.
DE! És ismét grrr grrrr a nők 99%-a többet hízik ennél! Ergo gyakorlatilag senki sem hozza a papirformát. Hogy miért? Azért, mert több ételt kívánunk, több kalóriát veszünk magunkhoz, mert az ételek tényleges hatékony tápértéke alacsonyabb, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt, amikor a kedves védőnők, illetve a könyvek írói tanulták a szakmát. Ergo ha megszakadunk sem fogunk tudni kevesebbet hízni 14-16 kg-nál és ebbe nyugodjatok bele. Sőt, azt mondom az a jó, ha valaki fel is szedi a minimum 12-14 kilót abban az esetben, ha odafigyel és csupa jó dolgokat eszik, nem nassol, stb. mert ugyanis ebben az esetben igazolódik az állításom, miszerint az ételek tápértéke alacsonyabb lett: ergo több kell belőle az egészséges táplálkozáshoz. A szervezet többet kiván. Márpedig a szervezet nem hülye..

Szóval lányok, nyugi! Szarni magasról arra, amit mond a védőnő a súlyról.. nekem is szólt, hogy figyeljek oda, mert többet mért, mint amit ő szeretett volna, de igazából magasról szarok rá (bocsánat a kifejezésért) egészen addig, amig tényleg nem 30 kilót hízok. Nem fogok méregetni meg sakkozgatni, hogy megegyek-e egy banánt vagy egy kiló epret csak azért, mert akkor 2 kilóval többet hizok és szerintem ti se tegyétek ezt.

Hapi:
Én a 27. hét elején vagyok és eddig 7 kg-ot szedtem fel, szóval szerintem te sem állsz rosszul abszolút. Volt itt olyan is, aki tiz kiló körül szedett fel a 27.-28. hétre.
Ráadásul a 22-28. hét között felgyorsul kicsit a súlygyarapodás mindenkinél a szakirodalom szerint is és a valóság szerint is (itt is mindenkivel ez történt szinte).

Persze ezeket nem kell hangoztatni az orvosoknak és védőnőknek, de azt merőben baromságnak tartom, hogy diétázzon minden terhes nő csak azért, hogy 6 kilót hízzon. Ez már csak azért sem stimmel, mert egy egészséges baba+méhlepény+magzatviz+vizesedés kapásból 8-9 kiló.. Szóval igy elég karcsú lenne a 6 kg..

Sőt! Még azt is leirom, minden szakirodalom azt irja, hogy nem jó ha 12 kilónál kevesebbet hizik egy kismama, mert a baba akkor tud megfelelően gyarapodni ha a mama is felszed közben (ergo gondolom ha folyton energia többlet jut be).

Némelyik szakirodalom abban tér el a másiktól, hogy nem 12, hanem 10 kilót ir alsó határnak, de kb. 10-14 kiló közé taksálja mindegyik.

Szerintem maradjunk annyiban, hogy ha megcélzod a 12 kilót de sikerül 15 kilót felszedned, akkor király vagy, mert a szülés után csak 6-7 kilót kell ledobnod.. és azért az nem sok amellett, hogy egy életet hoztál létre 9 hónap alatt!

Szóval lányok.. nyugi! Jók vagytok a súlyotokkal mind Kép Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

Nem hozzászólok a mai eseményekhez, mivel másfél nappal le vagyok maradva, úgyhogy csak este tudok utánaolvasni az eseményeknek.

Megvettük az Avent tejszívót, 13990,-Ft-ért, de nem a márkakereskedésben, hanem az Árkádban, Babaház. Ott egy Aventes védőnőci egy asztalkánál és bemutatja, hogy működik stb. (legalább nem kell kimenni a Dorozsmaira).

Más: megvettem az összes babaruhát, nagyon-nagyon sok(k)ba került, valószínűleg, ha kinövi, az Ázsia Centerből fogom a kölköt öltöztetni, mert bár majd minden akciós áron volt, húzós, az biztos és a kiságy, pólya, bútor még sehol sincsen. Kardomba dőlök!
Megfogadtam, hogy ruhát, szülés előtt már csak a mi kis börzénken vagyok hajlandó bármit is shoppingolni!

Ah, majdnem elfelejtettem. Valaki említette, hogy valami kis mütyür kiesett az Avent "gépéből"... na, adnak hozzá pótba kettőt, mert egyedül ez az a dolog, ami "el tud benne romlani"Kép Amúgy 1 év garancia pecséttel meg minden. Szóval megoldható a problémád.

Pusza estig! jÓk legyetekKép
timmba

Rókica!
Az autósülés-hordozó témához: Én ebből biztosan nem vennék használtat, esetleg a közvetlen környezetemből, ugyanis ismerni kell az ülés múltját! Ha csak egy koccanás volt és kívülről nem is látszik semmi sérülés rajta, attól még nem biztos, hogy úgy működik, ahogyan kellene. Nem biztos, hogy a te gyerekedet meg fogja védeni. És sztem ez a legfontosabb. Az sem utolsó, hogy milyen az ülés/hordozó. Lehet olcsó vmiket kapni, amiknek nincsenek, vagy rosszak a töréstesztjei. Ha sokat autóztok, erre figyelj oda. Hordozásra sztem nem igazán alkalmasak, mert egyoldali terhelés és még el is kell tartani kicsit magadtól, megterhelő lehet. De úgyis írtad, hogy kendőzni szeretnél.
Hordozó/ülésfajták:
0-13 kg Ez a 0+-os kategória. A baba méretétől függ, meddig tudod használni. Mivel ezt menetiránynak háttal kell bekötni, ami biztonságosabb, mint menetir. szerint, minél tovább tudod használni, annál jobb. Nézd meg az ülés hosszát, nem kg-ra, hanem hosszra szokták kinőni a babák. Lehet, hogy 9 hósan, de lehet, hogy csak 15 hónaposan növi ki.
9-18kg I. kat. ülés
15-36kg II.kat ülés
És vannak olyan ülések, amik 2 kategóriát ölelnek át.

Éva

Kép
sygnum

Szia Timmba!

Nem akarok beleszólni, de szerintem a polyára nem lesz szükséged Kép

Azt régóta nem ajánlják.. ugyan a korházban először bepólyázzák a babákat, de általában mindenki amint tudja kicsomagolja belőle a gyerekét.. nem tud benne mozogni a lába meg ilyesmi és rájöttek a szakorvosok, hogy a mozgásszervi betegségek egy része amiatt alakul ki.. a legjobb, ha simán szabadon van a kis lába Kép

Látom én is milyen árak vannak: Boldog vagyok, hogy kaptam unokatesómtól ruhákat, megspóroltam vagy 60 ezer Ft-ot ezzel szerintem, de komolyan. Én a börzén is inkább csak úgy szemezgetni fogok, mert megvan mindenünk ruhából..

Lányok nem tudom igénylitek-e, de viszek a börzére pár olyan matricát majd, amit meg tudtok helyben venni és nem kell rendelgetni.. csak úgy mutatóba Kép Akinek ilyen téren esetleg valami külön kérése van az most szóljon még Kép

hanee
hanee

Sziasztok!

2 napig nem voltam és alig tudom behozni. Kép De nem baj, jó, hogy ennyit írtok, és ennyire él ez a topik! Kép

Vanda! Kép

A sonkás eseten kiakadtam. Ha tényleg az volt a bünös, akkor nagy szerencse, hogy nem ettél belőle!!!

Ancsipancsi! Kép

Nem tudom pontosan mióta, de egy jó ideje fájdogál nekem is arrafelé. Pontosabban a szeméremcsontom. Ha állok, vagy megyek. Ha leülök már nem igazán. Csak gondolom, hogy ez normális, szerintem a nyomástól.

Márti! Kép

Jaj szegénykéim! Ez mostmár tényleg ne fokozódjon!!!
Szabikámnak azt mondtam, hogy gyógyuljon már meg, különben leharapom a fülét. Kép Bárcsak hamarabb mondtam volna, és bárcsak ez használna!
Tényleg valami hihetetlen, mennyire megviseli az embert lelkileg ez. Látni, hogy mennyire el vannak "anyátlanodva", kis tehetetlenek, és sokszor mi sem tudunk gyors segítséget nyújtani. Rengeteg türelem, és nyugalom kell, és sok-sok erő. Én a napokban, amikor már nagyon rosszul volt Szabi, egyik éjszaka, mikor figyeltem szegényt, már úgy remegtem, mint a nyárfalevél. Egyszerüen az idegességtől. De nem akarok senkit megijeszteni!!! Nekünk is ez volt az első ilyen eset, 9 és fél év alatt.

Banett! Kép

Én személy szerint nem merném bevállalni az olasz utat, igaz, hogy közel van, de azért nem annyira!
Mi két éve járunk oda nyaralni, mert sikerült találnom egy nagyon olcsó, szuper helyet, de most kihagyjuk. Bár a fiúk nagyon mennének, már meg is fenyegettek, hogy ők azért kimennek, majd írjak sms-t, ha megvan a Baba. Kép
Ráadásul azt mondják, hogy az idei lesz minden idők legmelegebb nyara.
Majd jövőre bepótoljuk. Kép

Én Szabival 8 hónapos terhesen voltam a Balcsin, nagymamámnál, és néhányan eléggé leszóltak a bátorságom miatt. Kép

Mircimama! Kép

Nekem jó a 14 óra!

Viszont ez az anyakönyvi kivonatos dolog...hát eszembe nem jutott volna. Miért nem jó a régi, eredeti, simán lefénymásolva? Na mindegy, ez van.

Rokica! Kép

Örülök, hogy már itt az idő, hogy bejelentsd a nagy hírt. Azért elég gyorsan elérkezett. Bár valószínüleg Te ezt másképp érzed, mint én. Kép

Hanee! Kép

A Cataflam-V-t a lázcsillapítás mellé írták fel, gyulladáscsökkentőnek. De nem használt.

Kérdezted a Kispapi alvást. Hát nem tudom, de párom már előre be van tojva. Kép
Igaz Ő sofőr, és egész nap a volán mögött ül, úgyhogy veszélyes is lehet, ha nem alszik éjjel. Persze semmilyen munkát nem könnyü kialvatlanúl végezni. Persze mikor Szabi pici volt, igaz meghallotta, ha felkelt, de azért tovább aludt, mert én keltem fel mindig Hozzá. Nálunk így müködött. De van olyan ismerősöm, akik külön alszanak munkanapok elötti éjszakán. Ez is egy megoldás, bár nekem nem annyira szimpatikus.

Ahogy kinyavajogtam magam Babucim befelé-mozgása, meg alig-mozgása miatt, azóta úúúgy rákezdett, hogy még éjjel is felébreszt. Kép
Egyébként pont csokizabálás-hegyek voltak pár napja (fene ebbe a Húsvétba Kép), hát úgy látszik, az én gyerekem ettől alszik be. Kép

A rendelőbeli fiatalemberes beszólásodon halálra röhögtem magam! Kép
Jól csináltad!

Minyunak megy a drukk! Köszi Kriszta a híreket! Kép

Bannamariéknak millió gratula, és pusszancsok! Remélem hamarosan már otthon növögethetnek a Picúrok! KépKép

Gem! Kép

Nem lepődtem meg azon, hogy Babás adta át a helyét. Sajnos ez van. A múltkor én is átadtam egy kisgyerekes nőnek, pedig aztán már a hülye is láthatja, hogy ez a pocak nem a túl sok reggelitől ekkora. Kép

Johanna! Kép

Az orrvérzés nagyon gyakori velejárója a terhességnek, nem kell megijedni. De ahogy látom már más is írt erről. Nekem is majdnem minden nap vérzett (bár 1-2 hete nem, vagy csak ritkán), pedig azelőtt soha.

Mzx-Móni! Kép

Nekem is szokott keményedni a hasam vezetés, illetve autóban ülés közben, de csak ha már picit hosszabb ideje ülök. Az öv különösebben nem zavar, talán mert a lábam hosszú, és nem kell annyira kinyúlnia az övnek, mert elég hátul ülök? Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, amit gondolok...

Na mostmár lefekszem, mert pár óra múlva kelhetünk, megyünk a Praxisba!!! Kép)))

Szép álmokat!

Viki(26+5)
vikó

Itt vagyok megint!!
Bannamarinak és a fiúknak óriási gratula!!Kép

ÜGyes volt,hogy sikerült a hüvelyi szülés, de kicsit megmosolyogtam azt a tudósitást,miszerint fáj a gátja...Hm,az nagyobb babánál még jobban fáj...

Minyunak megy a drukk és kitartás, remélem minden jó lesz velük is!!!

Ma mi is vásároltunk, sikerült végre olyan plédet venni pocakbabának, amit az elsö kisfiamnak is vettem. Hetek óta hajkurásztam egy normális vastag plédet,de itt csak vékonyak voltak. Ma végre lett neki, igy a két body mellé most már van egy takarója isKép Nem kapkodjuk el a vásárlást, az biztos...

Hanee, nem akarok (IGAZÁN NEM!!) vitatkozni a pólyáról,mert én sem tarton szükséges dolognak. Viszont a bebugyolálás csodákat tesz az ilyen picikkel!! Nem kell hozzá pólya, másként is megoldható, de ha a keze-lába egyben be van csomagolva, hasonló érzése van,mint a pocakban. (itteni növérek mondták és mutatták meg nekem még a kórházban)
Ádám 3 hónapos koráig igy tudott csak igazán jól aludni. Már az elsö napokban észervettem,hogy állandóan felriadt a keze kalimpálására. Na meg mindig hideg is volt neki a keze, hiába augusztusi baba,nyáron is jégcsapok voltak az ujjai...
Szóval 1-2 nap után megpróbáltam igy bebugyolálva altatni, és csoda történt, semmi nyavajgás, szépen aludt ahogy kell.
3 hónaposan aztán elvágták ezt az bugyolálást, akkor már érdekelte a keze, nem lehetett eldugni elöleKép De a mai napig szeret betakarózva lenni, ezért nem is tudom átadni öcsinek a plédet,mert még most is az a kedvenc alvós takarója...

Na, csak ennyit akartam hozzátenni a témához.

Súlytémában meg az az elvem,hogy ha valaki nem viszi túlzásba (de nagyon túlzásba) az evést, nasit,édességet, akkor nincs miért aggódnia...Azt hogy mennyi a hizás, csak egy pontig érdekes, de ha valaki nem szélsöségesen étkezik, nem igazán hiszem,hogy óriási szerepe van.
Az én dokim jó fej, soha nem szól mennyit hizok, vagy kellene, most egy kicsivel több vagyok,mint ÁDámmal ilyenkor,és elintézte egy "Most terhesebb vagyok" mondattal. És ez igy is van rendjén,ennél több figyelmet szerintem nem szabad 1-2 plusz kg-nak szentelniKép

Vanda, te kérdezted,honnan tudtam,hogy nincs befordulva a babám az UH elött..Nekem most nem volt UH, csak kézzel és kivülröl tapizta egy kicsit a hasamat a dokibácsi, és abból mondta. De én tuttira érzem,mert két különbözö helyen érzek két különbözö erösségü mozgást. Lennt, majdnem lennt, de mégsem...szóval ott csak kicsi és enyhe mozgások vannak. kézzel dolgozik azon a részen, vele átlósan meg kapom a jó nagy rugásokat,meg feszengést. Kivülröl is annyira látszik,hogy valami csúcs...Ez a baba legalább kétszer annyit mozog,mint az elsö...

Ezt amikor emlitettem a dokimnak,azt mondta,hogy igy van rendjén, a minden terhesség más-és-más. Ekkor kérdeztem rá a szülésre, hogy az is más??IGen, válaszolta,sokkal itenzivebb és gyorsabb a második.Na,akkor nagyon fel kell kötnöm a gagyeszt,mert az elsövel is éppen csak beértünk a kórházba, 9 cm tágulással. 2 órán át tartott az egész szülésem, nyomással együtt,ebböl fél órát voltunk a kórházban. Azt mondta,most induljunk 10 perces fájásokkal,ha lesz...Ádámmal egyböl 5 percesek voltak, szóval nagyon kell majd magamat figyelni a jelekre,hogy idöben beérjünk...

Még egy dolog,és itt sem vagyok
Pipocska, a táblázathoz lenne egy javaslatom.Énis láttam a tavaszi babák tábláját, és ott úgy oldották meg,hogy aki megszült, az került a táblázat tetejére, igy aztán mire minden baba megérekzik szépen átalakul a pocis táblázat babás táblázattá...És akinél már meg van a baba, elég csaka tényleges adatokat megirni, (cm, kg,dátum), és alattuk maradnának a pocisok szépen sorban. Igy látható lenne,ki következik a sorban, és már ki az aki babázik...
Nehéz megoldani???Esetleg lehet tanácsot kérni a tavaszi táblázatkezelötöl Angélának hivják..
Bocs,ha olyanba szólok bele, ami nem az én dolgom...

Elköszönök a hétvégére,minden jót, jó pocinövesztést!!!

Barbi
30+1

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Hanee és mások!

Köszönöm a babakocsis hozzászólásokat! Én is arrafelé hajlok, hogy jobb egy olcsó vizszintes kocsit megvenni elsőre, használtan, külön egy autósülést, és majd mikor ülni tud, egy esernyőset.

Viszont berobbantam tegnap a Brendonba, informálódási lázban égve, és keserűt kacagtam, hogy én balga, 70e-t nem akarok költeni, mikor mindenki láthatja, hogy egy valamirevaló babakocsi 150e!!! Nem vicc! Kinek van erre pénze??? Egy max pár évig tartó alkalmatosságra kiadni 150e forintot??? Le vagyok döbbenve. És mit tud ezért a kocsi, kérditek (jogosan)! Ezért azt tudja, hogy van neki egy váza, amire fel lehet szerelni vagy egy mélykosarat (az a vizszintes) vagy egy "sportülést" ami annyit takar, hogy ül benne a baba. Ezt hivják ők háromfunkciósnak. Gondolom, hogy kereke van, az az egyik funkciója. Szóval felháboritó az egész.

Most jól kidühöngtem magam.

Én most vagy babusgatok valami kórt már megint, vagy kezd már most tönkremenni a gerincem, pedig csak 3 kg-t hiztam. Szóval MINDENEM fáj és be van állva, merev. A vállam, a hátam, hátul a medencém, derekam. Se a fekvés, se az ülés nem kényelmes. Tegnap próbáltam nyújtózkodni, meg mindenféle hátizom meg gerinc erősitő gyakorlatokat csinálni, de eléggé útban van már a pocakom. Most vagy jön vissza a bronchitiszem (elkezdtem köhögni, és érzem hogy van valami a légcsövemben), azért fáj mindenem, mert beteg leszek, vagy el kéne menni valami szakorvoshoz, hogy nézze már meg a gerincemet...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?