Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nyusyimanó nay nagy gratula a te ügyes kisfiadhoz! Kép

Norci
Norci

Kata!
Megyek, visszakeresem Mamamcicat!

Mamacica!!!!!!
Gratulalok a kisbabadhoz, nagyon sok boldogsagot es sok-sok tejcsit kivanokKépKépKépKép

Koszonom lanyok a gratulaciokat!!!!! Megyek be a korhazba szoptatniKépKép Nemsokara ti is megtudjatok, hogy milyen csodalatos erzesKépKép

Pusszantas!
Nyuszimano

Én is gratulálok Nyuszimanó!! Ezek az igazi csodák!! Kép

Zuzu! A kilókkal kapcsolatban teljesen igazad van - én fõleg attól tudok kiakadni, ha vkit szülés után csesztetnek a kilókkal. Nem elég, hogy az ember lányát (gondolom) amúgy is zavarja - és végigcsinálta az egész "bulit" és leesett a hormonszint és szoptat és a többi...Ilyenkor törõdésre van szükség, semmi másra. Mindez még nem saját tapasztalat, de el tudom képzelni és a közvetlen környezetemben láttam ilyet (barátnõm férjének "finom kis" megjegyzései a szülés utáni kilókra..ffúj!)

Bea!!!
Úgy emlékszem vki írta anno, hogy az INTERSPAR-ban vett 10ezerért kókuszmatracot. Azért emlékszem, mert ez volt a legolcsóbb verzió és én is ott akarok venni majd.

Képzeljétek még mindig dolgozom és még SEMMIT nem volt idõm (nemhogy venni, de) NÉZNI SEM! Nagyon gáz?? Remélem februártól még lesz erõm és fõleg idõõõõ rá. (meg pénz)

Bea, mi a pontos címe a Müv.Ház-nak?? Mindennap van 18_tól??? És bármikor lehet csatlakozni??

Pucúr!!
HA kell, akkor megbeszélhetünk valamit...én megpróbálom felvenni a kazit pl., vagy megkérek valakit, hogy vegye fel és elpostázom Neked! Mivel most a munkám mellett fordítok is egész hétvégén és esténként is, ezért abszolút SEMMI idõm semmire, de ha leadtam ezt a munkát, akkor mozgósítom magam - ne feledd szavad! Nagyon szivesen felveszem Neked és el is küldöm, -ugye nem késõ február eleje???

Kata!!
Nagyon nagyon köszi, amit az apás szülésrõl írtál és a többieknek is! Tényleg meg tudtok nyugtatni.

Ágci! Üdv Neked és Gabócának! Jól vagytok!
Neked is köszi az EDA hozzászólást, azt hiszem gyõzött az EDÁS-tábor ill. AZT még senki sem írta, hogy kért és nagyon ,egbánta volna.

Cini! Te naponta tornázol??? Jó Neked, hogy van idõd erre!
Szerintem is csináld, ha jólesik. De a kevesebb néha több, - nem érzed soknak?? Mindezt munka mellett sikerül vagy már nem dolgozol?

SZia DIÓ!!
Nevettem azon, amit írtál, mert nálunk is szokott apuci "kiabálni" a Pocaklakónak, hogy "Halli! Itt van az apuci!" Jól vagytok??

Mindenkinek további Jó Pocakosodást! Az én kisfiam már nagyon nehezen viseli szerintem az irodai-feelinget. Itt tombol épp a pocimban most is..
Kitartááás nekem méég (sóhaj)

Mummy (27+3)
Mummy

Kedves kismamatársak!

Nem vagyok túlságosan járatos a mostani tarifákban, légyszi segitsetek: 5eFt/vizit sok-kevés-átlagos?

köszi,

iddi
iddi

Szia Bea!

Köszi a kismama torna tippet, holnap megyek is és kipróbálom!

Mummy! Most érdeklõdtem meg, Fehérvári út 47. a cím, és hétfõn szerdán 18:00-19:00-ig tartják.

Zsebi
Zsebi

Norci!

A THGY 70% minden esetben.

Meli
bnemethm

Iddi!
Eszem ágában sincs haragudni.clipart{happy} Azt nem tudom megmondani, hogy az 5000 Ft/vizit sok vagy kevés, de velem pont tegnap közölte az orvosom, hogy történt egy kis áremelkedés: 7000 Ft/vizit. Tudod nagyon megbízom benne, és a világért sem hagynám ott, meg nem is volt sok ez a pénz (három éve még 3500 Ft-ot fizettem, innen jutottunk el fokozatosan a 7000 Ft-ig), amíg az ember félévenként benézett egy kis ellenõrzésre és rákszûrésre. De azért havonta nem semmi. Mindenesetre a pénz mellett azt is vedd figyelembe, hogy emellé te mit kapsz: mennyire figyelmes veled, mennyire alapos, mennyire könnyíti meg a vizsgálatokra való eljutásodat, ha nála szülsz, az melyik kórházban lesz, az a kórház jó kórház-e, és persze hogy neked szimpatikus-e. Esetleg próbálj róla szakmailag is érdeklõdni. Mindezek függvényében döntsd el, hogy neked személy szerint ez a pénz sok vagy kevés.

Mummy!
Jól vagyok/vagyunk, köszönöm szépen. Tünetem kevés van, szépen eljárogatunk az elõírt vizsgálatokra, és teljesen bizakodó és pozitív hangulatban várjuk az elkövetkezendõ heteket, hónapokat. Látom te is jól vagy, de nem dolgozol egy kicsit túl sokat?

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tôletek, mit tegyek. Tulajdonképpen az orvosom viselkedése aggaszt, már legutóbb is, amikor voltunk nála nagyon kedves volt, de a vizsgálat nem tartott pár másodpercnél tovább, amit én nem neveznék alaposnak. Most meg voltunk a genetikai uh-on, amire tôle kaptunk idôpontot, és egyáltalán nem volt leadva a nevem, de az asszisztens mondta, hogy még a számítógépben sem szerepelek. Most ez eléggé elgondolkoztatott, nem tudom jó ötlet-e új orvost keresni. És ha új orvost választok, nem kényelmetlen ugyanazon a kórházon belül (MÁV)? Ha más kórházba mennék, tudnátok ajánlani orvost (Istvánban esetleg)? Vagy most már tartsak ki, és bízzak abban, hogy így is minden rendben lesz?
Az uh-on egyébként azt mondták, hogy a babánk hibátlan.
Segítsetek!!!

Margaréta 21
margaréta (margar&

Dió,

köszi szépen, megnyugtattál Kép

iddi
iddi

Bea, üdv a táborban! Látom, te is február 14-re vagy kiírva és szintén Budapesten laksz - nem a MÁV-ban fogsz szülni véltelenül?

Norci, én is most hallottam elõszõr a védõnõtõl, hogy a TGYS is "csak" 70% vagy max bruttó 83e, akár késõbb a GYED - de akkor mi a különbség a kettõ között? Eddig azt hittem, a TGYS ugyanannyi, mint ha táppénzen lennénk, azaz 70%, felsõ korlát nélkül. A többiek mit tudnak errõl?

Nyuszimanó! Gratulálok a picihez és a szopi-sikerhez! Lenne egy gyakorlati kérdésem - hogyan lehet megállapítani, hogy a pici 5 grammot szopizott?

Iddi, én 4000Ft-ot fizetek vizitenként, szerintem az 5000 "normális". A 7000 egy kicsit soknak tünik, de ha cserében tényleg megfelelõ kezelést, odafigyelést kapsz és az orvos szaktudása, felkészültsége, a rendelõ felszereltsége stb. valóban elsõ osztályú, akkor biztosan megéri - szerintem is ennek függvényében mérlegelj.

Móni
sjmoni (sjmoni)

Sziasztok,

Margareta 21,
Szerintem ha nem vagy elegedett az orvossal, akkor valtsal. Az a fontos, hogy Neked es a Pocaklakodnak mi a jo. Ha ugy erzed nem szentel Ratok eleg idot, szerintem az nem jo. Szerintem az orvosnak nem csak az a dolga, hogy szakmailag ellason, hanem hogy megnyugtasson, hogy biztonsagban erezd magatokat es hogy valaszoljon a 'hulye' kerdesekre.
Az mar mas kerdes, hogy a Korhazzal van-e problemad. Ha masikat keresel figyelj oda, hogy minden meglegyen ott is, amit a szulessel kapcsolatban szeretnel illetve az ott eltoltott nehany napban.

Mummy,
Le a kalappal elotted, hogy ennyit dolgozol. En a hetkoznapokat meg csak-csak kibirom, de hetvegen bizony nagyokat alszom es lustizom. A babaholmi bevasarlast en is csak egy hete kezdtem. Azert sok minden kell egy csoppsegnek... Szereztem listat, hogy mi kell egy ujszulottnek, aztan gyakorlo anyuka baratnoimmel leegyeztettem. Ok a felet kihuztak, hogy nem kell, viszont mondtak egy csomo hasznos dolgot helyette...

Katka2

Katka
katka2

MUMMY!

Arra lennek kivancsi, hogy ki az orvosod, magan, vagy a Janos korhaz orvosa, fizettek-e neki, vagy sem. Azert kerdezem mindezt, mert hetfon mar otthon vagyok, es el kell kezdenem a vedonohoz maszkalast, nogyogyaszom sincsen otthon, eddig 2-szer voltam eletemben Magyarorszagon nogyogyasznal. Szoval nem tudom hogyan fogjak neki, es en is a Janosban szeretnek majdan szulni, ami mar csak szük 3 honap. Szoval itt az ideje...

szanti (27+1 nap)
szanti

Altalaban mindenki!

En otthon az elso keruletben lakom, a gyermekorvosi rendelo a Markovics Ivan utcaban van, a felnott rendelo pedig a Csalogany utcaban. Akkor en nekem most hol kell terhesgondozasra jelentkeznem, hogy lelheto fel a vedono, hogy megy ez az egesz????

Tudom, hogy mindez fura kerdes a hetedik honap elso hivatalos napjan, de ez van...

szanti(27+1)
szanti

Mummy!

Persze, hogy jó lesz február elején!!!

Köszi, Pucúr 17/5
Pucúr

Margaréta!

Én még várnék egy picit, de ha legközelebb is ezt tapasztalnám, akkor valószínü váltanék. Az én dokim is elég hamar elintéz, de persze, ha van valami kérdésem/kérésem (legutóbb pl. picit meg akartam nézni UH-n a babust, hogy minden rendben van-e), akkor válaszol és segít. Az UH-t meg ö végzi mindig (a genetikait is...).
Szerintem lehet kórházon belül váltani (föleg, ha a kórház amugy nagyon jó lenne), bár egy kicsit kinos.
Amikor szültem, akkor beszélgettem egy kismamával, aki valami hiba miatt váltott orvos, és nem nagyon érdekelte, hogy kinos, csak az, hogy a másik doki jobb, és maximálisan meg volt vele elégedve a terhesgondozáson és a szülésen. (Mindez a MÁV kórházban történt.)

Szanti!

Én ugy kezdenék neki (hacsak valaki itt véletlenül nem tudja pontosan, hogy hova kell menned...), hogy telefonon utánakérdeznék. Elöször a gyerekorvosi rendelö számán, mert ök biztosan tudják, hisz a "pácienseik" is kapcsolatban állnak a védönökkel. De szerintem lehet, hogy ott is van helyileg, ahol a gyerekorvosi rendelö (nekem mind a korábbinál igy volt, mint a mostani lakhelyünknél igy van).

Beszti
Beszti

Haliho,

Margaréta,
Szerintem ugyanazon a kórházon belül váltani ciki lehet, nem tudhatod milyen a viszony a lepasszolt és az újonnan kiválasztott doki között... De ha nem vagy elégedett, hajrá még nincs késõ. Egy olyan intom helyzetben, mint a szülés a legfontosabb, hogy bízz a dokidban és ha nem vagy 100%-ig meggyõzõdve, hogy õ a megfelelõ ne bízd rá magad.

Mummy,
Én pár héttel elõtted járok, de még semmi nincs a Picinek, noha bútor már útban van, sajnos senkitõl nem is örököltünk semmit, úgyhogy el kéne kezdeni mocorogni. Kicsi férjem most nincs itthon, de titkon azért is szerveztem a szombati 3D UH-t a Megatoysba, hogy legalább néhány dolgot beszerezzünk. Úgyhogy én nem gáznak deklarálom, hogy még nem állnak kivasalva a ruhácskák a szekrényben. Jaj az iroda-feeling. Bevallomén is egyre nehezebben bírom, bár március elejéig terveztem, én úgy el tudok fáradni... Persze hétvégén ha reggeltõl estig lótok-futok, intézkedek, akkor sincs gond. Hmmm. Kép

Iddi,
A vizitdij teljesen korrekt.

Sjmoni,
A TGYÁS-nak jelenleg nincs felsõ határa, mivel tavaly az egészségiztosításnak sem volt, így 168 napig a 2001-es naptári év-re kapod a fizetésed 70%-át, felsõ plafon nélkül.
Sajnos ezt szerintem õsszel észre fogják venni, mivel ki fog ürülni az egészségpénztár és törvényt módosítanak, de egyelõre mindenki a választásokkal van elfoglalva.

Szanti,
A közreti nõgyogyi rendelõt ha felhívod és bediktálod a címed meg tudják mondani, hova tartozol, szerintem akár a telszámot is megadják, ott pedig már pontosan megmondják, szintén a címed alapján, hogy melyik védõnõhöz tartozol, úgyhogy felveheted vele a kapcsolatot.

Zuzu (30+5)
Zuzu

Lányok!

Segítsetek nekem!!!
Szörnyû visszerek jöttek ki a lábamon, a hasam alatt, stb...
Nme tudom mit lehetne tenni velük. Tudtok valami jó ötletet?
Egyébként a második babámat várom és az elsõnél nem volt semmi baj. Hízni sem híztam "csak" 7 kilót.
A kompressziós harit hogy lehet felhúzni a hasra?

Egyébként gratula a babáknak!!!
Száva 27

Szava27

Kompresszios harisanybol van direkt kismamaknak, csak nagyon draga. Ez olyan, hogy a pocakot elol egy plusz betet tartja es a hatanal is meg van erositve es gumival szabalyozhato az erossege. Nagyon kenyelmes. Lattam a Megatoysba es a Brendonban is, de kozel 5 ezer volt, mind a kettoben, viszont van egy kismama bolt a Kekgolyo utcaban es ott ugy emlekszem egy ezressel olcsobb. En itt vettem egyszer es jol birja a gyurodest. Nem szakad es a mosast is birja. Lehet, hogy valaki tud olcsobban?

Katka2

Katka
katka2

Koszi a valaszokat mindenkinek, akkor hetfon elso dolgom a rendelok feltelefonalasa lesz (de szep szot alkottam!!!)

Csutortokon megyek utoljara az utolso itteni terhesgondozasra, kivancsi vagyok mennyit hiztam, mert otthon nincsen merlegunk, remelem nincs gaz.

Szanti (27+1)
szanti

Sziasztok!

Mamacica!

Gratula a kisfiadhoz! Nem semmi, en is nagyon szeretnem, ha napra pontos babam lenne, de az esely eleg kicsi. Nalunk eddig ilyen meg nem volt a csaladban.

Beatrix! Marcsi!

Udv. koztunk! Jaj de jo, egyre tobb baboca lesz.

Zsebi!

Udv. koztunk! Ezaltal meg eggyel nott a marciusi babak szama Kép

Nyuszimano!

De jo hallani ilyen jo hireket Donatrol! Nagyon ugyi fiu. Hamarosan annyira belejon a szopiba, hogy mast se akar majd csinalni Kép

Mummy!

Ne izgulj, van meg ido vasaroni. Mi is csak most kezdtuk el, pedig en egy kicsivel elorebb jarok. Es meg egy csomo minden nincs meg. De nem rohanok. Szep lassan majd mindene meg lesz. A ferjem mondta is, ha elfelejtunk valamit, vagy nem lesz idonk ra, akkor majd amig a korhazba leszek o fel s ala rohangal, es ha kell beszerez mindent. Kép

Szava27!

Ilyen esetekre szoktak meg ajanlani a haskotot. Azaz pontosan a nevet nem tudom, minden ala fel lehet huzni, alatamasztja a hasat. http://www.aboutbabiesinc.com/prenatalcradle.html ezen az oldalon meg tudod nezni, hogy hogy is nez ki. Itt ezt ajanljak az orvosok.

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Elég ritkán irogatok, de olvasni rendszeresen olvaslak benneteket.
Gratulálok a friss anyukáknak a babákhoz!

Lenne egy kérdésem hozzátok. Tegnap kaptam meg az AFP eredményét, ami a következõ lett:

AFP:1,3 HCG:2,3 SP1: 1,3

Mivel a HCG igen magas, így tegnap megcsinálták a magzatvízvizsgálatot, így most izgulhatunk 3 hétig.

Nem tudjátok a HCG és az SP1 elfogadható határait? Sehol sem találom a Neten, ott meg izgalmamban nem kérdeztem meg, hogy mennyire magas.

any(18/1)
any

Sziasztok Lányok!

Azoktól szeretnék egy kis segítséget kérni, akik szedik vagy szedték a Magne B6-ot. A vércukorvizsgálatom során kibukott, hogy egy kicsit alacsony a mg szintem, meg a pocim is igencsak keményedik mostanában , a lábgörcsrõl ne is beszéljünk. Szóval a tájékoztatóban napi 3x2-t írnak, nem sok ez egy kicsit? Nem beszélve arról, hogy vasat is szedek és a kettõ között min. 3 órának kell eltelni, mert az egyik gátolja a másik felszívódását. Most akkor hogy szedjem szerintetek?

Mummy, hogy bírod ezt a sok munkát? Én annyit tudok aludni, hogy le se merem ide írni. És nagyon hamar el is fáradok, pedig nem mondom magam egy tunya csajnak. Mindig nagyon jó fizikai állapotúnak tartottam magam, de most.... És még majdem teljes 3 hónap hátra van.Én igyekszem február végére mindent beszerezni, márcsak azért is , mert egyre kevesebb erõm és türelmem van áruházakban nézelõdni.A kismanót persze meg már alig várom. Te nem félsz a szüléstõl? Én egyre jobban kezdek tartani tõle....

Iddi! Én 4500.- Ft-ot fizetek / vizit. Szerintem a 7000.- már a felsõbb kategóriába tartozik. De ugye Te tudod mérlegelni, hogy mit kapsz ezért az összegért és hogy megéri-e.

Nyuszimanó!
Annyira jó ilyen híreket hallani Rólatok! Csak így tovább, büszke lehetsz Donátra!
Ha nem veszed tolakodásnak, leírnád, hogy hány hetes is voltál és miért indították be Nálad a szülést akkor? ( Azt hiszem Valaki már kérdezte, remélem nem kerülte el a válasz a figyelmemet. )
Ne haragudj, hogy ilyen kérdéssel zaklatlak - csak tudod az ember egy kicsit megnyugszik, hogy ilyen esetben is milyen szép eredményt lehet elérni megfelelõ kezekben.
Õszinte jókívánságaim Nektek!

Heni (27h+3n)
heni

Pucúr!

Azt hiszem még a gyógyszertárban vettem a tavaly Iványi Márta : Házi torna könyvét, amiben jól használható a terhestorna rész, de külön testájakra lebontva is sok gyakorlat van. Ezenkívül az Klaus Haak : Új gerinciskola könyvét szerettem, meg van egy A gerinckarbantartó tornája címû video szintén lehet gyógyszertárban kapni ha hátfájós vagy. Van Dr. Hans G, Schmidt A viszértágulatok természetes kezelése címû könyvében is lábtorna. Egyébként a terheskönyvekben is meg elszórva a egy-két újságban is voltak jó gyakorlatok, meg egy-két gyakorlatot találtam az interneten is. A Kriston Andrea jó a mélyizmokra és mellizmokra, csak annak egy része már nagyon ugrálós úgy mostanában nekem. De mellizomra legtöbb helyen vannak gyakorlatok.

Szanti!

Tudtommal a Markovicsban megtalálod a védõnõket a gyermekorvosi mellett. Rendes banda.
bubu

Katka, Száva!

A MÁV kórház aljában is van egy gógybolt egészen bent balról és ott én ha jól emlékeszem 1200-1400 volt a kismama harisnya. Egyébként egy barátnõm aki pocakos úgy oldotta meg, hogy mollett méretet vett és az jó még most is rá /6. hó/.
bubu

Sziasztok!

Mamacica, Tiduj, Mégegykata, Kata, Kisbence sok szeretettel gratulálok a babátokhoz!

Mostanában már csak ritkán jutok errefelé, Nóra ma 6 hetesKép

Hétvégén voltunk a Kikában (nem a budaörsiben), és ott ajánlottak kókuszmatracot, és ott a 60x120-as volt 5990 FT. Én meglepõdtem, mert rengeteg babcuccot árultak (második emelet) és lényegesen jobb árakon mint pl a Megatoys-ban (amit én egyébként nem szeretek - de ez csak az én véleményem). Szóval ha valakit érdekel, akkor érdemes megnézni.

További jó pocakosodást mindenkinek!

Szilvi
Szilvi

Mummy!

Én is január végéig dolgozom és még csak egy-két játékot vettünk a kispapával saját szórakoztatásunkra :-). Természetesen ez fontos része a gyermeteg szülõvé válásnak. Szóval én azt gondoltam február elég lesz a bevásárlásra.

Mindenkinek szóló kérdés: !!!!!!!!!
Lehet hogy uncsi, de hátha közben akad más is akinek van ilyen gondja: pocakviszketésre mit használtok?

Kata007!
Látom magam a táblázatban :-). Juhéj! - csak az maradt le hogy elsõre jött a pocaklakó.

Valaki írta a viszereket csak már elfelejtettem ki volt.
Az a viszeres könyv /lásd: kicsit fentebb/ tényleg jó. Bár a hideg tus elõször mazochizmusnak tûnik de gyorsabban megszoktam mint az epilálást Kép. Különben egy barátnõmnek is volt az alhasán és elmúlt neki szülés után, a lábáról nem. Azt mondta a dokija csak a pocak nyomja a hasi vénáit.
bubu

Any!

A könyvem szerint a 16-29 hét között a hCG: 1,5-5 NE/l. Úgyhogy elvileg a tiéd jó, ha tényleg ezt a mértékegységet használták. Az SP1 sajnos nem találta, és sajnos nem is tudom, hogy minek a rövidítése. Talán kérdezd meg Erazmust, õ biztos jobban tudja ezeket.

Heni!

Szerintem érdemes lenne a Magnerot tablettát kipróbálnod, mert bár abban kevesebb van, de sokkal jobban felszívódik. Elég drága (3-4ezer Ft az 50 darabos). Vény nélkül kapható és kb. 5 napig 3x2-t kell szedni majd napi 2-4 tablettát a Mg-hiány mértékétõl függõen. Ha gondolod próbáld meg.

Minden jót!
Menta (37.hét)
menta

Sziasztok!

sjmoni, zuzu, heni,
köszi szépen a válaszaitokat a vizitdijjal kapcsolatban. Tudom, hogy a kapott "szolgáltatásokat" kell mérlegelni, nem az összeget önmagában, csak kiváncsi voltam. Anno az elsö terhességem idején még 2500 Ft volt... (öreg a fiam, ebböl is látszik Kép )
Bocsánat, hogy a piszkos anyagiakkal nyüglödtem itt, de azért ez sem egy elhanyagolható tényezö manapság...

Olyan jó, hogy vagytok!! A környezetemben gyakorlatilag nincs kivel megbeszélni az ilyen kismamás dolgokat.

üdv mindenkinek,

iddi
iddi

Hasonlo gondokkal kuszkodom.A Clomifen ill. Clostilbegyt ill.Serophen gyogyszerrel kapcsolatosan szeretnem megtudni
hogy mit jelent az alabbi mondat resz:-az alaphomersekletet ellenorizni kell es ha bifazisuva vallik a kezelest abba kell hagyni -.Hasznos lenne ha hasonlo gyogyszert fogyasztok leirnak azokat a valtozasokat amit gyogyszerszedes kozben tapasztaltak.Az az igazsag hogy nem szeretnek akkora lenni mint egy haz es szakalt sem szeretnek hagyni es nem is merek a belso elvaltozasokra gondolni.Lehet hogy tulzok de felek ettol a gyogyszertol.
Névtelen

Szép jó reggelt mindenkinek!

Any!
Remélem minden rendben lesz, és jó lesz az eredményed. Decemberben én is ezekre lettem volna kíváncsi, de én sem találtam sehol, semmit róla.
Azt nem tudom, hogy mik a határértékek, mert nem írtam fel amikor a doki mondta. Azt viszonyt tudom, hogy az enyém a határérték közepén volt mindhárom. A doki meg is jegyezte, hogy ennél tökéletesebb nem is lehetne. Ha segít valamit akkor leírom Neked az én adataimat.
AFP: 1,4 HCG: 0,8 SP1: 0,7
Sokra már nem mész vele, hiszen nálad megcsinálták a magzatvízvizsgálatot. Abból úgyis kiderül, ha valami gond van. De nem lesz Kép

Heni!
Nekem azt mondták, hogy a fáradékonyság a vashiány miatt van. Tényleg így volt, mert elmúlt miután elkezdtem pótolni a vasat. A Magne B6-ot is szedtem, és két napig nekem is 3x2-öt kellett. Aztán csökkentettem. Azóta elég a vas és a magnézium pezsgötabletta.

bubu!
Örülök, hogy örülsz. Kép Már éppen akartam ma kérdezni, hogy hány c. de megelözted a kérdésem a válaszoddal. Kép
Nekem nem viszket a pocakom mióta minden este szinte tocsog a testápolóban. A napokban nekem is belehúzott pedig a picur a növésben rendesen.

Kata (20+2)
Kata007

Sziasztok!

A pocakos mamáktól szeretném kérdezni, hogy fáj (fájt)-e valakinek a lába a babavárás alatt? És minden éjjel arra ébredek, mivel az oldalamon alszom, hogy amelyil oldalon épp fekszem, combtájékon nagyon fájnak az izmaim. Napközben is fáj, akkor inkább a boka és a lábszár környékén. Néha nagyon nehezemre esik a gyaloglás is. Tornáznom kéne?

Marcsi
(19+2)
marcsi1

Sziasztok!

A pocakos mamáktól szeretném kérdezni, hogy fáj (fájt)-e valakinek a lába a babavárás alatt? És minden éjjel arra ébredek, mivel az oldalamon alszom, hogy amelyik oldalon épp fekszem, combtájékon nagyon fájnak az izmaim. Napközben is fáj, akkor inkább a boka és a lábszár környékén. Néha nagyon nehezemre esik a gyaloglás is. Tornáznom kéne?

Marcsi
(19+2)
marcsi1

Véletlenül kétszer küldtem el.

Margaréta!

Ha mégis váltani szeretnél, kórházat és orvost is, az Istvánban tudok ajánlani neked.

Szia

Marcsi
marcsi1

Kedves Névtelen!

Az hiszem, ezeket a kérdéseket nem itt, hanem a "ma megint megjött" topicban kellene feltenned, mert mindezek a gyógyszerek a babásság elösegítésére szolgálnak, terhességben nem szedhetök. Persze itt is vannak, akik szedték, de ott lenne topictéma.

Beszti
Beszti

Heni!

Magnéziumot az orvos is tud felírni, más fajtát (pezsgõtabletta, por), ami töményebb, ugyanakkor nem drágább receptre. (a felszívódási paramétereket nem tudom). A 3*2 tényleg a standard adagja a magne b6-nak, de még ennyivel sem jutsz annyi mg.hoz, mint a receptes verzióknál. Ha a tünetek és leletek is alátámasztják, hogy kell, akkor érdemes valamilyen formában a kellõ mennyiséget bevinni!

Ildi

Ildi
pildi

Heni!

A Magne B6 jó. Ha napjában sokszor keményedik a pocakod akkor 3x2, ha már alábbhagy akkor csökkentheted 3x1-re, de én például éjszakára 2-t veszek be, mert szoktam arra ébredni, hogy kemény a pocim. Ha megszûnik akkor pedig csak este vegyél be 1 szemet. Ezt jó folyamatosan szedni. A vas problémát úgy oldom meg, hogy felkelés után elsõ a vas, így 9-10 között veszem be a bogyót.

Bubu!

Köszi a könyvcímeket!

Lehetne egy okosságok topicot nyitni. Ide rakhatnánk fel a telefonszámokat, üzletcímeket kb. árakkal, könyvcímeket stb.

Csak egy gondolat volt....

Nyuszimanó!Kép

Donátka nagyon ügyes életrevaló kiskölyök!!KépKép Mi lessz vele késõbb???KépKépKép Az a baj ezekkel a picúrokkal, hogy az õ duraceljük soha nem merül le.Kép Csak az anyukákat kéne kétóránként tölteni..

Pucúr 17/6
Pucúr

Zsebi! Köszi a címet - jó lenne már eljutni tornára. Háát nem így terveztem, hogy a végén fogom tudni csak elkezdeni!

Dió! Katka! Kösznöm az együttérzéseteket --annyira nagyon jólesik. Néha úgy érzem, hogy senkinek nem panaszkodhatom, mert aki nem csinálja ezt végig (pl. görcsöcske a buszra- szálláskor, amikor még fel is löknek..stb..) az úgysem tudja.

Katka! Tudom, hogy vannak már ilyen listák és ki is másoltam párat a net-rõl, de ha esetleg gépen van NEKED vagy nem túl hosszú, akkor szerintem sokunk nagyon szivesen venné..én is hétvégére tervezem a fontos dolgok összeírását!!

Pucúr! Okééé! (kazetta) Nem felejtem. Addig is megkérem a barátnõmet, hogy vegye át nekem.

Zuzu, Andisj, Bubu!
AKkor akár meg is alapíthatjuk a "Késõi-vásárlók" klubját. Kép Én is reménykedem, hogy lesz még idõm-
Nekem inkább az a bajom, hogy még nem is néztem semmit!!
Heni is írta, hogy aggódik, hogy a 9. hónapban már nem lesz annyi ereje -ettõl én is tartok.

Szió Heni!
Én is szedtem az elején a MagneB6-ot és a 3x2 adagolás nekem is soknak tünt. De megkérdeztem és állítólag ennyi hatásos és ártani nem fog, csak használ.
Én is fáradt vagyok néha nagyon - néha viszont kicsattanok az energiától.
(ide beszúrom, hogy ÁGCI!!! Köszi a mail-t!!! Most olvastam és fogok írni és sok puszi!)
Majd kiderül milyen lesz, ha nem dolgozom. De aludni nagyon tudnék én is...
Különben én is kezdek félni kicsit, de megpróbálom megtartani a középsõ-harmados-pozitív hozzáállásomat!! Te hol is fogsz szülni??

RITA!!
Kérlek jelentkezz mail-en, hogy MI VAN VELED!! Ugye jól vagytok?? Nagyon sok nyugalmat kívánok!!

SZANTI!
AZ én dokimat magánorvosként ismerem, de elképzelhetõ, hogy nemcsak szülést vezet a Jánosban, hanem oda is tartozik. Ezt látod nem is tudom pontosan! Én mindig a magánrendelõjébe járok terhesgondozásra szombatonként.
NAgyon tudom Neked ajánlani: Dr. Kaszás Tibor-nak hívják.
A 9 hónap teljes lebonyolítása (tényleg lelkiismeretesen, -bármikor hívható) plussz a szülés és minden utána összesen 70ezer Ft. Van aki sokallja, de nekem megéri, hogy nem kell sorban állnom, leletért mennem stb..és szombatonként megyek hozzá. Profi felszerelés, jó légkör és bármeddig bent lehetsz. Eddig többnyire jó véleményeket hallottam róla. Nagyon jó szakembernek tartom és eddig minden barátnõmet hozzá küldtem és mind nála is maradt, mert annyira szimpi mindenkinek. Ha kell, leírom a tel+címet stb.

Jók Legyetek!
Mummy (27+4)
Mummy

Menta!

Megnéztem, a mértékegység MoM. Végülis talán már tényleg mindegy, úgyis megcsinálták a vizsgálatot, csak olyan rossz, hogy sehol nem találtam ezzel kapcsolatos adatokat.
Köszi a választ!

Kata!

Köszi, hogy megírtad a Te értékeidet, hiszen ha ezek közép értékek, akkor ebbõl tényleg lehet viszonyítani. Most izgulunk, és drukkolunk.
any

Sziasztok Lányok,
Azt hiszem eljött a ráeszmélés pillanata, nevezetesen be kell lássam, hogy én már nem fogok eljutni rendszeresen kismama tornára. Napközben nem tudok, mert dolgozom, és mivel ez a tevékenységem leggyakrabban eltart 6-ig, még a "legdolgozónõbarátabb" tornákra sem érek oda. Tudna nekem valaki olyan terhestorna videot ajánlani amit közel a 8. hónaphoz is végig lehet csinálni?? Azt hiszem Bubu irta, hogy a Kriston Andreáé kicsit túl ugrálós. Nos ugrálni én már rég nem bírok... Nagypocakosok, valami ötlet?

Késõn Vásárlók Klubja,
Mummy, nekem is az okoz gondot, hogy míg 2 hónapja elszaggattunk a Brendonba, de még nem vettünk semmit, olyan jó volt nézelõdni, bármeddig elbóklásztam volna, mostmár kezdek fáradt és nyûgös lenni a vásárlótúráktól és valami azt súgja, hogy nem lesz jobb. Én is nézegetek mindenféle listákat, de ezek vagy nyári vagy téli listák én meg itt leszek a kis márciusi babámmal, ha mindkét szerkóból (hideg-meleg) veszek az egyik nagy részét tuti kidobtam az ablakon, mert ki tudja milyen idõ lesz, az viszont biztos ,hogy a kicsi nõni fog. Ma este találkozom két Anyuka barátnõmmel, remélem valamennyire rendet raknak a nem létezõ listámon.Kép)

Marcsi1,
Nekem fájt néha, ha sokat gyalogoltam a farokcsontomtól egy picit jobbra, illetve a külsõ combcsontom. Ez teljesen elmúlt. Mostanában a belsõ combizmom fáj legfelül a medencémnél, (valószínû, hogy nem is za izom)pár napig úgy mozogtam, mint egy Terminátor. A doki azt mondta, hogy ez már a medencetágulás és ezzel nem lehet sokat tenni.

Nyuszimanó,
Donát egy kis édes. Születésétõl fogva lélegzetvisszafojtva olvastam róla a híreket, és annyira jó, hogy ilyen szépen fejlõdik.

Zuzu
Zuzu

Sziasztok,

Most járok itt elöször és nagyon tetszik, hogy végre ennyi közös érdeklõdésû jött össze.

Én 34. hetes terhes vagyok már igen csak a végén és már nagyon várom, hogy kibújjon.

Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy az én UH dokim még egyszer sem mondta meg a bébi súlyát. Mindig azt mondja, hogy tiptopp kisbaba és hogy szerinte nagy lesz, de pontos súlybecslést nem ad ! Komolyan azt kezdem gondolni, hogy simán nem tudja kezelni a számítógépes programot ami ezt kidobná neki. Szerintetek mennyire fontos ez az adat? Menjek más dokihoz? Esetleg 3D UHra?

Marcsi,

Nekem minden reggel fáj a lábam. Konkrétan arra ébredek, hogy azon az oldalon lévõ lábam amelyik oldalon alszom totál elzsibbad és olyan mintha nem áramlana bele vér. Ilyenkor felkelek, járkálok egy kicsit és jobb lesz.
blinczi

Kedves rutinos kismamák,

megint felmerült bennem egy kérdés, hátha találkozott már valaki ezzel a témával: mennyire ártalmas vajon az irodai gépek (számitógép, printer) kisugárzása? Kb. fél méternyire ülök egy szines lézernyomtatótól....lehet ebböl baj?

köszi ismét,

iddi
iddi

Sziasztok,

Iddi, én is 5000 Ff-ot fizetek egy alkalommal a Kútvölgyiben, bár azt nem tudom, hogy majd amikor az utolsó hónapban hetente kell mennem méhösszehúzódást figyelni akkor mindig kell-e fizetni.
Mit gondoltok? Sõt hát ha nem születik meg idõben akkor pedig úgy tudom kétnaponta fogja figyelni. Akkor kétnaponta fizessek majd?

Zuzu és a többiek, ha van listátok nagyon örülnék ha elküldenétek nekem (lipcseyzs@fogaz.hu), mert én is márciusra várom a kisfiam és nem vettem még semmit (kivéve egy két aranyos body-t ami megtetszett). Sõt ha jól belegondolok nincs is túl sok fogalmam arról, hogy minek kell feltétlneül meglennie az induláshoz. És abban is segítsetek légyszíves, hogy hol érdemes megvenni, jó?

Blinczi, szerintem feltétlenül kérd meg a dokidat, hogy becsülje meg a pici súlyát. Meg kell mérni hozzá a fejátmérõt, combcsontot, stb. és az uh kiadja. Nekem két napja nézte meg az orvos, a 31. héten vagyok és 1,7 kg szerinte. Ha így halad akkor várhatóan 3,4-el fog születni. Persze ez csak becslés, kiváncsi vagyok mennyire lesz igaza.

Zsebi
Zsebi

blinczi!

Nekem a 20 hetesen kérés nélkül ráírták a papírra!
303 g. A kis édes Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Zsebi: én a végén is csak havonta egyszer fizettem a magánrendelésen.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Képzeljétek ma sikerült "kihasználni" a férjem tudását. Tanítóbácsit játszott Kép Ha valakit érdekel mit csináltam a segítségévél az utóbbi 20 percben Kép

[url=http://kata007.freeweb.hu/" TARGET="_top]http://kata007.freeweb.hu/[/url]

Kata
Kata007

Zsebi!

A fiammal amikor hetente kellett járni, akkor fizettem (3500-öt 2,5 éve), de amikor kétnaponta kellett (túlhordtam 10 nappal), akkor csak egy héten egyszer kellett fizetnem.
Ez én normálisnak tartottam.
Ja, a dokim még most is "csak" 4000-et kér el.

Beszti
Beszti

Szia Zsebi!

Kihez jársz a Kútvölgyibe? Én is oda járok. Kép
XY vagy XX
XY vagy XX

Sziasztok lányok!

Elõször is üdvözlet az újonnan a topicba csatlakozóknak! Kép Kell az utánpótlásKép

Zuzu, szia! A soraidból azt vettem ki, hogy a MÁV-ban fogsz szülni (legalábbis onnan veszem, hogy voltál az elõadáson). Ki a dokid?

Kata007, szióKép Jóóóól van, ééééértemmáááárKép Decemberben egyáltalán nem olvastam a topicot, gondolom, akkor állapodtatok meg a táblázat kérdésében, a visszaolvásást pótolni meg nemigen van idõm a kis szirénám mellettKép

Kisbence, szia! Gratulálok Bencéhez, a fájdalmat felejtsd el minél elõbb, csak nézz rá a fiacskádra, és kirepül minden rossz emlék a fejedbõlKép Hidd el menni fog, nekem is megyKép Egy kis idõ kell hozzá, ezt elismerem...

Tiduj és Mamacica! KépKépKép Itt is gratulálok Nektek a poronytokhoz, sok-sok boldogságot és sok-sok tejcsit kívánok nagy szeretettelKép

Nyuszimanó, szijaKép Donát nagyon ügyes kisfiúKép Fantasztikus, hogy így sikerült fenntartanod a tejtermelést, nagyon ügyes vagy és kitartó!!! Minden elismerésem a Tiéd! KépKépKép

cuppantás mindenkinek,
Beja és Bálint
Beja

Beja,
Ugyanaz a dokim, mint neked, úgyhogy a MÁV-os topicban ittam szavaidat. Sok okosságot és hasznos tippet adtál. A negatív tapasztalatokat is elolvasom, de biztos hogy kitartok a doki mellett, én teljesen megbízom benne, örülök, hogy te is a pozitív oldalon állsz, noha nem mondható a szülésed könnyednek és kellemesnek. Klassz csaj vagy, és már biztosan elfeledtette a rossz emlékeket a pici Bálint. Nagyon jó babázást neked.

Zsebi,
A kórházba hasznos a Kórházi lista, tudnivalók, mit vigyünk innen a Babanetrõl, babakelengye témában pedig már kinyomtattam valamit, de otthon van és nem emlékszem honnan, de megnézem és leírom.

Zuzu
Zuzu

Szia Zsebi,

köszönöm neked is, hogy válaszoltál Kép Az anyagi jellegü kételyeimet eloszlattátok Kép

üdv,

iddi
iddi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?