Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Latom mindenkinel zajlik az eletKép
Nalunk is,minden nap kint vagyunk delutan is mert megerezte a jo ido izetKépMegtanultunk ket locsolo verset is,bar nem igen megy locsolni,csak megorvendeztetni akarjuk vele a nagyikatKép
A hetem jo farasztoan telik a munkaban,a napi hajtas mellettegy nagyobb forditast csinalok mar 2 napja estenkent,ugyhogy jojozik a szemem a monitortolKépPersze uram mondja hogy ne panaszkodjak ,mert en akartam dolgozni csak nekem ez a terulet total uj igy kicsit nehezebben megy,de a sikerelmeny nem marad elKép

Rit
Ne is mond,Alex pont ugyenez,egesz nap beszel,es ha epp nincs mondanivaloja akkor meg enekelget,mondokazik magabanKépHihetetlen hogyegy fiu ennyit beszelKép(Csaladom szerint ez nem ketseg kitol orokolteKép )Este mar szinte fura a csendKépMikor jossz Zita dvd-ert???

Halacska
Koszike megkaptamKép

Panda
Hat ezek aztan tortenesekKép
Kuldok egy kis jokedvet meg energiat, hogy elmenjenek a felhok a fejed felolKép
Hat igaza leheta lanyoknak hogy Adam erzi hogy te sem vagy tul jol es ezert o is hisztisebb.Nem tudok tanacsot adi verekeses ugyben,de sajnallak mert magam sem tudom hogy oldanam megKépMerhetetlen turelemmel es kedves szavakkal,csak en sem vagyok a turelem bajnokaKép

Jo ejt,en leptem teregetni.
kataa

Kép
Kép
kataa

Halacska megkaptam a Páromnak átdobtam Ő fog Veled találkázni és előre és utólag is nagyon köszönöm!!!!!
Bocsánat, hogy megint eltünőben vagyok, de most vizsgám volt pénteken személyügyből aztán a fősulin is előtte - de megvan mind- most meg matek van 8 héten keresztül hát nem az én világom ez inkább 100X pénzügy és társai mint egyszer matek KépKép
Most, hogy jó idő van meg még kevesebbet ülök a csevegő előttKépKép

Zita: Gratulálok Csongi babához és minden jót erőt egészséget sok tejcsit!! és beszámolót is várunkKépKép

Panda: nem könnyű de mégis ki kellene valahogy kapcsolnod, a jókedv a legfontosabb mert vele jönnek a jó ötletek isKépKép

Picus
picus

Sziasztok!

Mi is jól vagyunk Márk imád bölcsibe járni, most meg pláne, hogy kint vannak délelött az udvaron. Amikor hazavisszem akkor se akar bejöni velem kint kell hagynom az udvaron és elmolyol a kertbe.
Ő is egész nap beszél, be nem áll a szája. / azt mondják tiszta anyaKépKépKép/

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok!

Azon filóztam, hogy ha Csongi babának Zita ki akarja nyomtatni majd ezt az oldalt akkor elég sok ilyet lát majd Kép
Ezért én küldök sok ilyen fejet is mert személy szerint most kifelé vagyok a gödörből.KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Panda
Tegnap próbáltam írni neked sok vigasztaló sort de lefagyott a gép. Azóta látom, hogy vissza-viszatér beléd is az élet!
Sokszor iszonyú nehéz és sok ami a vállunkon van. Elcsépeltnek hangzik de azért hidd el, hogy igaz. A felhők fölött mindig süt a nap! Kép
Igen Bea, köszönöm a köszöntést!Kép

Pancsit sem lehet mostanában becsábítani a játszótérről. Viszont (Nyuszika) bújósabb lett motanában ő is, és csak velünk hajlandó labdázni, mászókázni. Persze bemelegedés után már simán mennek a dolgok de addig is el kell jutni. Gondolom az ovi majd segít abban, hogy ismét talpraesett, magát megvédő leányzó legyen.
Lehet, hogy halbiológus lesz a kiscsaj mert esténként nem a "sima" mesekönyvből kér meséket, hanem barracudákat, teknősöket, cápákat nézegetünk.

Honaptól szabizok, nem érdekel semmi! Kép Azért jövő héten próbálok kihesszelni vmilyen belevaló ovinénit magunknak.
Közben töltöm a 33-at is de most ez sem hat meg (KataaKép)
Nagyon kellemes húsvétolást mindenkinek!
Vigyázzatok mert a sonka általában nagyon sós tud lenni!Kép
Gyerkőkenk sok bégető bárányt és nyuszisimogatást kívánok!
Tsók,
b.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Először is az Olivér nevében köszönjük szépen a jókívánságokat!

Az Olivéren megjelentek valami piros kiütések vagy inkább foltok. Elvittem a gyerekorvoshoz és kapott rá valami kevert krémet de nem használt. Ma reggelre már annyira csúnya lett a kis bőre és vakarta is, hogy elvittem a bőrgyógyászatra és kiderült, hogy ekcémás. Most kapott rá krémet és testápolót és 2 hét múlva kell visszavinnem.
Nyuszi Ugye Eminek volt ilyen a bőre? Kinőtte már? Ha van valami jó tanácsod akkor szívesen venném mert szegény alszik és közben vakarózik. Úgy sajnálom, olyan csúnya a bőre.

Nyuszi
Akkor eltudnád küldeni a pampers prospektust.
Kiszel Ágnes 2112 Veresegyház Sportföld u. 19/E.
Köszi akkor lehet, hogy majd megnézzük ezt a játszóházat mert ez még viszonylag közel van hozzánk.
Lehet, hogy megoldás lenne a fogamzásgátló az össze-vissza vérzésre de én nem szedhetek meg nálam nem is nézték a hormonszintet. Különben már annyira elegem van az egészből, hogy bejelentkeztem a dokihoz és leszedetem a sprirált, jövőhéten megyek. Most már ott tartok, hogy 1-2 nap megszakítással kb. ár 3 hete vérzek és a hasam is szinte már mindennap fáj. Van akinek ez jó de nálam sajnos nem vált be.
Én is imádom a kertet. Mindennap kimegyek és nézegetem, hogy melyik virágom bújt már ki. Ez az első tavasz mert nekünk tavaly még nem volt semmi.

Rzsuzsa
Mi is a Kistarcsaiba tartozunk, csak azért kérdeztem mert jó tudni milyen ha egyszer netalántán odakerülnénk.

Forti
Nagyon ügyes a Levi a bilizéssel. A Petra még soha nem aludt máshol és nélkülünk sem pedig az anyósomék is mindig mondják, hogy mikor adom oda, de én még olyan kicsinek tartom hozzá. Levi régóta alszik a mamájánál?
Ha nem sikerült letölteni a dumbót akkor mi áttudjuk írni.

Gumicukor
Hihetetlen, hogy te még a bölcsis dolgokra is emlékszel.
A Petra nagyon utálja a lándzsás útifűvet, mindig kér utána rögtön inni és olyan hülye fejet vág közbe.
Akkor lehet már gratulálni a lakáshoz?

Magdi
Nálunk csak az Olivér a féltékeny, ahogy a Petra odabújik hozzám már egyből nyivákol és mászik hozzám. A Petrácskának meg úgy kell szólni, hogy jöjjön oda mert megakarom szeretgeni.

Judy
Gergőnek utólag is nagyon boldog névnapot!

Kataa
Minden megszokás dolga, én mindig két gyerekkel járok bevásárolni. Már fura is lenne egyedül, hogy nem gyorsan kell kapkodni hanem tudnék nézelődni is.

Panda
Én úgy csináltam, hogy mikor jött a Petra, hogy szopizni akar akkor mondtam neki, hogy ha szomjas akkor pohárból kell inni mert már nagylány és csak a kisbabák szopiznak. És utána ezt szépen el is fogadta, hogy az Olivér ciciből iszik és ő meg nem. Olyan fura ez az egész mert kb. 1 hónapra rá megint akart szopizni és megengedtem neki és elfelejtette, olyan furán szívta, hogy nem jött belőle semmi. Ügyetlenkedett össze-vissza pedig ő is 26 hónapig szopizott.

Minden betegnek jobbulást!

Ági
petra2

Panda

Orulok, hogy jobb kedved van, hajra itt a tavasz.
Azert nem semmi a csaladod...
Ugy latom a takaritasban verhetetlen vagy!Kép

Agi, Forti

Kuldom majd a prospektust, bocsi, de a ferjemnek nem sikerult normalisan lefenymasolni, majd elslattyogok a sarki papirboltba es megprobalom magam.Kép

AGi

Emike foltjai sosem viszkettek, de igen, o is ekcemas volt. ha jol emlekszem 1.5 eves korara notte ki. Az ocsi is ekcemas most, de o talan nem annyira, de az o borere is nagyon vigyazunk es katunk ra kenocsot. Neki eddig csak a labszaran van szaraz folt. Eminek inkabb a hatan volt.

Halacska

Kép

Es boldog nevnapot is!!!KépKépKép

Ilke

Eldugdostam a dughagymakat, vetettem repat, petrezselymet, porehagymat, retket, salatat.
Ma ultettem kardviragot anyu kertjebe, meg fogok ide hozzank is.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Na, a változatosság kedvéért ma is takarítottam egész nap, de azért van még mit csinálni. Így van, ha az embernek sosincs ideje rendesen kipuceválni a házat. Egy évben egyszer (max. kétszer) kiszedek mindent a szekrényekből, kimosom, lemosom, aztán vissza. Ez volt ma, meg a fürdőszoba. De nem is sejtettem, hogy a takarítás milyen jót tud tenni az ember lelkének Kép. Tisztára fel vagyok dobva, hogy ennyi mindent megcsináltam Kép.

Nyuszi!
Egyáltalán nem vagyok verhetetlen a takarításban, sőt... Sose érem magam utol, így mindig szalad a ház, de most talán sikerül egy kicsit összekapni.
A kert miatt viszont nagyon irigy vagyok, nálunk sehol semmi. Igaz, a nagyim kertje, és nem akarok belekontárkodni. A virágok adva vannak, és én nem vagyok valami nagy veteményező, csak nyáron szoktam gazolni.
Tavaly ültettem a mi kertünkbe nárciszt, erre most rajtuk vannak a betontömbök Kép. Majd csak akkor kertészkedek, ha kipucoltuk az udvart, vagyis csak jövőre Kép.

Ági!
Ádám is ekcémás, tavaly jött ki neki. Rettenetesen csúnya volt, csupa száraz volt a bőre, néhol annyira, hogy sebes lett. Mindenhol az egész testén. Ő Elocommal kevert krémet kapott, és csak gyógyszertári fürdetővel fürödhet. De ahogy jött a jobb idő el is múlt, de sajna télen megint előjött Kép. Szerencsére most nem volt annyira ronda, és egyből kentük, mikor jöttek a foltok. Azt mondják, hogy 5 éves kor körül enyhül, és a tizes évek elejére ki is nőhetik teljesen. Itt van egy csomó infó, ha érdekel: www.ekcema.hu Remélem, jól írtam Kép.

Noémit levitte anyu Pécsre a tesómékhoz. Végre babázhat, már alig várta. Januárban született a baba, és még nem látta, nagyon odáig van már érte. Csak az a baj, hogy most egyedül van Ádám, és nem játszik el olyan jól, mint mikor van kivel szórakoznia...

Most azon filózok, hogy vasaljak-e még este, vagy sem. Már 4 napja elő van készítve, de sosem jutok el addog, hogy ki is vasaljak. Talán, ha Ádi este lefekszik, egy órácskára bedugom a vasalót, olyan hülyén néz ki a sok ruha ott a fotelban Kép.

Szép estét mindenkinek,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Emmának is ekcémás a bőre, de elég ha testáoélózom, én a neogranormon testápolót szoktam használni, akkor nem jön elő neki. de sajnos nem minden nap engedi, mert nem szerti ha bekenem és ha pár napig kihagyom akkor ő is foltos lesz. Egyedül a belső combkján van ahol a pelenka kidörszöli hogy csak az elpcamos krém hat rá, sajnos semmi más és egyedül ott viszket si neki. remélem attól a szobatisztasággal megszabadulunk.

ma Emma reggel 7 gyereket sé a gondzónőt telepítettát a másik szobába, mert ő nem volt hajlandó a angyok szobájába bemenni, de csak 1 gondozónő volt, így a többi gyerek volt kénytelen Emmáék szobájába átmenni. A gondozónő közölte velü: gyerekek, megjött Emma, megyünk a másik szobába. Megnyugtató hogy nem csak én nem bírok az akaratával, de a szakember semKépKépKép

Útban a bölcsieb meg közölte két ugrándozó ovisra hogy Ezek bolondok! De teljes hangerővel, az anyukájuk előtt, a férjem majd elsüllyedtKép (a kuytámra szoktuk mondnai amikro ugrál ránk, inne vette)

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Panda!

Nem tudom hol tart a szopi leszkás Ádmnál, de épp most írta Tkriszta a friss babákban hogy úgy csinálta hogy leragasztotta a cicijét és mondta hogy bibis. ha kérte a szopit csak megmutatat hogy bibis. Ez is egy módszerKép

Manó

KépKép
manó

Manó!
Én is gondoltam már erre Kép. Most ott tartunk, hogy napközben már nem adok neki, csak alvás előtt és után, meg éjszaka. Ez összesen kb. 7-8 szopit jelent az éjszakaival együtt. De ma reggel pl. nem adtam elég gyorsan (tök kómás voltam Kép), és elkezdett ököllel ütni, hogy adjam már a szopit Kép. Vagy 2-3 napig nagy hisztik voltak az elején, mikor a napközbeni szopit megtagadtam tőle, de már tudja, hogy csak alvásnál van szopi. Biztos nagy harc lesz, de már nem nagyon bírom, és kezd terhessé válni, szóval mindenképpen lépek valamit, csak ebből a betegségből gyógyuljon meg.
Emma nagyon határozott egyéniség Kép. A "bolond" is jó Kép.
Nálunk a busznál volt egyszer, hogy szálltunk volna fel, és 3 nő befurakodott elénk, mire Ádám jó hangosan: "Csúnya néni, csúnya néni!" Kicsit én is égtem...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!
Vasárnap 12.17-kor megszületett Nándika.
3600 gramm és 55 cm. (11 nappal korábban érkezett)
Nagyon aranyos, és jó baba. Tegnap jöttünk haza a kórházból. Szerencsére tejcsi is van bőven.
Teszek fel róla egy képet is.

PSzi

Kép
pszi

SziasztokKép

Picus
Gratula a vizsgakhoz.Matek az nekem is meredek volt mindigKép

Halacska
Orulok hogy jobb a kedved,gondolom a szabi majd meg javit ezenKép
Nagyon boldog szulinapot kivanok es nevnapot is utolagKépKép

Panda
Hat sajnallak hogy igy kovetelia syopit es semmi trukknek nem dol be.Tudom hogy konnyu okossagokat mondani,de talan ha hamarabb leszoktatod nem lett volna ekkora gazKépTalan ha megis elutaznatok valahova legalabb 3 napra es ha visszajossz azt mondod kesz vege nincs,hidd el par hisztis nap utan megszokna.
En igy voltam a viz ivassal poharbol a cumisuveg utan.2 napig alig ivott de utana megszokata.
Es szerintem a betegseghez sem kene kotni mert vizet is ihatna helyette,es latod az immunrendszeret sem vedi mar ha ennyit beteg a bolcsi miatt.
Takaritas is jol tud esni neha mert kitorli a fejedbol a rossz gondolatokatKép

Mano
Emma nem semmiKépKépEs hat igazi no mar most rendezkedik a bolcsibeKép

Pszi
Graula a babahoz.KépKépKép

Ma csak delig vagyok ugyhogy utana jon a hossyu hetvege,vegre en is ertekelem a munak miattKépKép
Remelem jo ido lesz mert rokon latogatoban leszunkKép

Mindenkinek szep husveteotKép
Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Pszi!

gratula Nándi babához! majd írd meg a részleteket is ha már lesz idődKép

Panda!

Hát szerintem ebben neked kell most igenis döntened és elválasztani. Én azt gondolom hogy napi 7-8 szopi az egy pár hónapos adagja, én csak ismételni tudom magam, nincs olyan dolog amiért én éjjel 5 alkalommal kelnék hozzá Nem éhes, nem szomjas, egy közel 3 éves ennyiszer éjjel ez biztosKép nagyon sajnállak hogy így alakult ez a szopi és hogy Ádám az a ritka gyerkőc aki nem választja el saját magát, de szerintem ez nem állapotKépKépKép Még ha csak elalváshoz meg éberdéskor kérné.

Manó

KépKép
manó

Akaratlanul is anyukám jut eszembe egyébként Ádámról, ne haragudjKép, de ő mesélte hogy ő ment a sámlival az anyukája után és szopottKép És emlékszik is erreKép Hát bevallom nekem ez nagyon fura és nem is tartom jónak. De azért nem akarom ezt a témát nagyon ragozni, mert én ugye Emma sajnos nem sokáig szopizott így tapasztalat hiányában nem érzem úgy hogy osztahtom itt az észtKépKépKép, de tényleg nagyon kiváncsi vagyok hogy ilyen esetr mit javasol pl egy szoptatási tanácsadó. Az az álláspont hogy amíg a gyerek nem hagyja abba magától szoptatni kell akár 3 évesen is napi 7x? mert különben sérül a gyerek? Ezt nem gúnnyal kérdezem hanem tényleg érdekel, csak így írásban ugye nem lehet hagsúlyozni, ezért írom.

manó

KépKép
manó

Manó!
Nekem is pont ez a dilemmemám. Hogy nem teszek-e rosszat vele, ha drasztikusan elválasztom. De vajon magamnak jót teszek-e azzal, ha addig facsarom a szervezetemet, amíg ki nem purcanok? Noéminél olyan egyszerű volt, 18 hónaposan egyszer csak azt mondta, hogy nem kell több szopi, és kész. Azt hittem, Ádámmal is így lesz, de sajna nem így alakult. Ha nem dolgoznék, és nem kellene korán kelnem, érdekelné a csodát, hogy éjjel kelnem kell, de így nagyon fárasztó. Mindegy, szó, ami szó már meguntam, hogy 5,5 éves egyfolytában vagy terhes vagyok, vagy szoptatok, vagy mindkettő egyszerre.

Pszi!
Gratulálok a babához! Minden jót nektek!

Panda

panda
Halásztelek

Panda

Szerintem igaza van Manonak, egy 3 evesnek mar nem kene hogy cicifuggo legyen, ahogy elmeseled valosaggal terrorizal a fiad.KépKép Nem kellene bekemenyitened? Lehet hogy gonoszul hangzik, de lehet hogy igazam van es fel sem venne egy par nap nyugosseg utan, mar nem is emlekezne ra.Ra fog jonni, hogy attol meg te ott maradsz neki, hogy nincs tobb cici. Es magadra is kene gondolnod. Nem tudom hogy birsz ejjel ennyiszer kelni? Valamivel megiscsak at kellene verned a kis fejet Kép es elvalasztani vegre, meg az is lehet, hogy neki is jobb lenne.
Elfogyott a tejcsi....KépVagy bibis. KépVagy mit tudom en.Kép
Amugy nekem is pont elegem lett, imadom oket, meg imadtam terhes is lenni meg szoptatni is szeretek, de bevallom oszinten mar tele van a hocipom, hogy folyton figyelni kell mit eszek -iszok. Es igenis jolesne egy kis pia is egyszer--ketszer.Kép Pedig en meg csak 3.5 eve, hogy vagy terhes vagyok, vagy szoptatok.(egy onzo anyukaKép)
Meg szednem kene azt a franya csontregeneralo gyogyszert is...
Beszti, hogy birod annyi ideje???KépKépKép

Pszi

Gratulalok a kisfiuhoz!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Zita,
Óriási gratula, minden jót kívánok nektek és persze sok finom tejcsitKép!

Pszi,
Nektek is gratulálok és hasonló jókat kívánok, legyen sok örömötök a picikébenKép! Sajnos a kép nekem nem látszik.

Nyuszi,
Hát látnod kellett volna előbb, amikor a soraidat olvastamKép. Szívemből szóltál, de komolyanKép. Az evés-ivás korlátozás, több éven keresztül tényleg kicsit nehéz már. A párom is már kezd antialkoholista lenni mellettemKép, mert ha én nem iszok, akkor inkább ő sem. Pedig néha tényleg jól esne egy picike vörösbor.
Nagyon ügyes vagy a kerttel, én még csak ma vettem meg a zöldségmagokat. Holnap mindenképp el akarom vetni őket. Neked már palántáid is vannak? Csak ámulokKép.
A keresztszemest én két szállal varrom, ha körvonalat kell készíteni, azt pedig 1-el.

Magdi,
Köszi szépen!

Conti,
Mizujs veletek?

Halacska,
Köszi a névnapi köszöntést, én pedig boldog szülinapot kívánok!Kép

Gumicukor,
Szeretnék készíteni könyvjelzőt, de azon gondolkodok, hogy a hátoldalával mit tegyek. Te szoktál rávarrni valami anyagot, hogy ne látszódjon a fonák, vagy hagyod úgy ahogy van?

Panda,
Hát én is osztom a többiek véleményét, hogy talán már nem kellene Ádámra hagyni ezt a szopi dolgot, főleg ha neked ez már nehéz. Az éjszakák pedig főleg, én bizti nem bírnám.
Jó fej a nagybátyád, akkor minden a ti nyakatokba szakad.

Ági,
Tavaly télen Lilinek is nagyon csúnya volt a háta és a hasa, sőt még a lába is tele volt foltokkal, bármit kentem rá nem mulasztotta el, csak akkor múltak el teljesen, amikor jött a jó idő, és kevesebb ruci volt rajta. Idén pedig már egyáltalán nem jöttek elő, talán kinőtte. Lilinek az Eucerin olajos fürdető enyhített a dolgon, de el az sem mulasztotta.

Na megyek összekapom a konyhát, aztán lehet picit vasalgatok még, mert ma kaptam egy szupi új vasalódeszkát apától. Ezek a magyar deszkák kb 1 év alatt leamortizálódnak nálam, most rábeszéltem apát egy olaszra, talán ez tovább bírja majdKép.

Mindenkinek nagyon kellemes húsvétolást kívánok! A héten én már készültem nagyon, vettem kreatív boltban óriási, fehér, szétszedhető papír tojásokat, azt szépen beszalvétáztam, és abba pakolom majd a családnak a meglepiket, aztán mehetnek a fű közéKép. Emlékszem én hogy imádtam kis koromban a fűben keresgélni a tojásokat, biztos Lilinek is tetszeni fog majdKép.
Kép
Nálunk már tényleg tavasz vanKép.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk Mindenkinek!!

Picus és Családja
picus

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, de maximálisan kihasználtuk az elmúlt hetet, minden nap mentünk valahová, nagyon élveztük a jó időt. Sajna úgy tűnik hétvégére tényleg megjött az eső, itt már csepereg. A mai napot itthon töltjük, takarítok, főzök. Most van is kedvem ehhez, a héten annyi pozitív energiát begyűjtöttem, hogy az ki fog tartani egy darabig.

Pszi! Nagy- nagy gratula, sok boldogságot kívánok Nektek!

Képzeljétek Nórinál részlegesen visszatért a dackorszak, szinte mindenre az a válasz, hogy „Nem”. Menjünk a játszóra? Nem. Aztán persze 2 óra múlva alig tudom hazahozni. Éhes vagy? Nem. Erre fel megeszik majdnem egy egész zsömit. Mitől van ez? Tapasztaltatok ilyet?

Szopi témában nem tudok tanácsot adni (sajnos), de elhiszem, hogy nagyon fárasztó lehet 3,5, ill. 5,5 éve szoptatni. Minden tiszteletem a mamiké.
Panda! Olvasva soraidat nagyon együttéreztem veled, nem lehet könnyű.

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG HÚSVÉTOLÁST KÍVÁNUNK!!!!!

Puszi:
Magdi, Nóri, Márk

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok, köszi mindenkinek a jókívánságokat!

A szülés elég viharos volt: a vasárnapi ebéd közben érzem, hogy folyik belőlem valami meleg. Ne, itt a magzatvíz, mondom a többieknek. Aztán megnéztem, és vér volt...
Rohanás a klinikára, fekve a kocsi hátsó ülésén, ügyeletes megvizsgál, szerinte nem vált le a lepény. Jó. Ctg-re kapcsolnak, szívhang klassz. Aztán lassan jövögettek a fájások. A vérzés nagyjából elállt. Persze mindehhez iszonyat beteg voltam, gyulladt torok, 38 fokos láz, de befutott a szülésznőm, és rákötött egy antibiotikumra, aztán egy tápoldatra, és kicsit jobban lettem. Aztán átvonszolódtunk a szülőszobára. Amíg lehetett, álltam, hogy jobban táguljak. Kezdtek jönni az erősebb fájások, aztán a szülésznő mondta, hogy hívta a dokit, aki azt üzeni, hogy repesszünk burkot. Repesztettünk. Innentől igencsak beindultak az események, nemsokára már tolófájásokat éreztem. A doki épp hogy befutott a szülésre... 2-3 nyomásra kint volt a Csongi, mert nagyon túl akartam már lenni rajta, és nem volt nagy. Nem kellett vágni, és nem is repedtem. Természetesen a lepény vált le, de szerencsére csak a széle, a doki szerint a láztól...
Viszont még napokig kaptam az antibio infúziót, olyan szarul voltam, és összeszedtem egy jó kiadós aranyeret. Hát dióhéjban ennyi.

Pszi,
Gratulálok nektek! A miénk is majdnem Nándi lett...

Panda, Magdi,
Nem vagytok egyedül, a Solymi ugyanezt csinálja - mindenért nyávog, semmi se jó... Agylobot kapok tőle. Már én is majdnem pofonvágtam. Remélem, hogy mire apa visszamegy dolgozni, már lehiggad egy kicsit. Most biztos a kistesó miatt is nyűgös.

Zita
parazita

Hali!

Tegnap voltunk a sógornőm esküvőjén. Délelőtt elvittem a kozmetikushoz kipináglni, s tök jó volt, mert engem is kifestett. amíg a sógornőmet festette, addig én a csaj 5 éves kisfiával játszottam. sezgénykém annyira beszédhibás, ,s, sz betű iszonyat, de nagyn értelmes, jóeszű kisgyerek. bevitt szobára is Kép mindenét megmutatta, van neki karaoke mikorfonja, meg tv-dvd-magnó a szobájában. el is hűltem, mi a fenének egy 5 évesnek. meg fényképeken a kis barátai mutogatta. cuki volt.

aztán persze hazaértem és kisfiam egy szemhunyásnyit sem aludt Kép pörgött is ezerrel, amikor indulni kellett, konytot tűztem a kínai rucimhoz, erre ő leszedte, majdnem elkéstünk a találkáról, mert újra kellett felraknom a hajam, persze, ilyenkor tuti nem sikerül elsőre. a férjemet ha megállította volna egy rendőr, az tuti jogsiba került volna, mert 90-el repesztettünk Újpestre, és pont időre odaértünk.
mibel ő volt a fotós, így mindenkit megelőzve gyorsan bevágott a parkolóba, kikapta a fényképezőt én meg leállítottam a kocsit és Dani pesztráltam.
persze hogy nem ült meg az ölemben (mondjuk sosem volt az a típus), még az igen-t hallottam, de aztán ki kellett vele menni, mert lépcsőzni akart, ,így fel-le, fel-le a polg. mesteri aulájában. meg beakar menni az anyakönyvvezetők kuckójába, a sógornőmékhez szeretett volna ülni, persze ezeket csak szóban említette, de sikerült elterelnem mással. élvezte nagyon hogy dudálva megyünk végig az úton.
a vacsorán kb. 35-en voltunk. még a héten a férjemmel összeválogattunk zenéket az ifjú pár kérésére, és notebook, erősítő, hangfal kíséretében szóltak a zenék. Danival itthon még táncoltam egy régi Zoltán Erika mix-re, meg a neotonra, amikor meghallotta az esküvőn, egyből állt be ő is és riszálta.
megdöbbenve láttam, hogy itt zabálja két pofára a ránott húst. ez kb. 1 havi húsadagja lehet, annyira nem lehet belediktálni. az étteremben egy másik teremben is volt vmi rendezvény, tt élő zene volt, állandóan oda futkosott, nézte a gitárost.
szóval nem volt egy nyugis esküvő, , de azért sikerült táncolni is a férjemmel, addig Dani rajzolt a notebook-on. éjfélkor jöttünk haza, be is aludt a kocsiban, , aludt amikor vetkőztettem, aztán egyszer csak felébredt és megszólal: "Finom volt a torta, jó volt a buli" szerencsére reggel 9ig nyomta, nem 6kor kelt. délután is 4 órát aludt velem együtt.

Ilke, Nyuszi
Én meg pont fordítva vagyok, mint ti. lassan 2 éve bármit ehetek, mégis odafigyelek mit eszem, a piát meg abszolute nem kívánom. belekortyolok és brrr... pedig aztán a fősulin szépen nyakaltam mindent, a fickók nem tudtak leinni a pad alá. ma meg teljesen az ellentéte. a férjem meg egyébként sem volt sosem piás, mármint, max. 1 pohár bor és kész, de még életében nem volt még becsiccsentve. azt mondja nem is vágyik rá.

Könyvjelző
Én dupla szélesre vettem a könyvjelzőt, és a 2 szélét hátrahajtottam a kép mögé, és összeöltöttem a vágás mentén viszonlag szélesen. sajnos képet nem tudok feltenni róla, mert ajándékok voltak tavaly előtti karácsonykor és egyik sincs nálam.
Ez a krókusz gyönyörű!!!! Kép

Zita
nem semmi, remélem már jobban vagy!!!! szopi azért megy? az ab nem zavart be Csonginak?
Máv-ban szültél, ugye?
Kérünk majd képet, ha lesz időd!!!

honapra jó locsolkodást, már aki megy, vagy akihez jönnek. nálunk nyugi lesz, csak 3asban leszünk.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor,
Megy a szopi, bár Csongi kissé kirágcsálja a cicimet, de lassan kezd ráérezni, tej mg van bőven.
Dalacint kaptam (szerencsére volt annyi eszük, hogy olyan antibiót adtak, amivel lehet szoptatni), de nem a MÁV-ban szültem, hanem a SE II. Női Klinikán.

Csongi és Solymesz képei megtekinthetők az alábbi címen:
http://w3.enternet.hu/picinger/index.htm

Zita
parazita

Jók a képek végigböngésztem. KépKép
picus

SziasztokKép
Remelem mindenkinoke jol telt a hosszu hetvege es a vegere vegulis jo ido lettKép
Alex vegulis az eso miatt nem a kertben ekrestea tojasokat hanem bent a lakasban,na meg is lett az eredmenye a nagy husvetnak ette a csokit rendesenKépNapi 1 tojas,pedig elore szoltam hogy a rokonk ne vegyenek neki sokat.Na mindegy ezen a is tul vagyunk.Nalunk uram nem egy locsolos ugyhogy Alex Zalannal meg a tesommal ment egy kicsit szerepelni a rokonokhozKépNekunk meg volt 1 szabad delelottunk kettesben,ritka az ilyenKépKép
Mindenhol elmondta a verset,olyan ugyi volt,persze meg sem illetodott pedig voltak vagy 4 helyenKépDelutan alig lehetett leloli nem akart aludni az izgalmaktol,vegul a foldon aludtKépKépKépKozben Z is 2 eves lett igy naluk is voltunk bulinKép
Ugyhogy most mar johetnek a hetkoznapokKépKép
Ja favorit ajandek a kukas auto volt,meg a fa szamologep,tudjatok az a golyos amit tologatni kell,ja es egy horgaszkeszletKépEste ki is probaljuk a kadbanKépKép

Mano
Egyetertek a kerdesselKépPersze en sem mondhatok okossagokat mert nem ugy alakult ahogy szerettem volna,de azert en nem lennek Panda helyebenKép

Panda
Szerintem a te erdekeid is nagyot nyomnak a latban,kella gyerekeknek egy kipihent jokedvu anyaKép

Nyuszi
Igazad vanKépSzoval akkor most ugy erzed 3.baba lefujva?KépPersze neked a gyoyszer nagyon fontos es Danny is lassan 1 eves utana ha elvalasztod nem tragediaKép

Magdi
Hat passzKépNalunk sosemvolt igazan dackorszak de iszitjei azert vannak hetente hosszabb rovidebb valtasbanKépDe nem tudom hogy ez az e?: )

Parazita
Orulok hogy otthon vagytokKépa kepek nagyon cukikKépEn ugy latom nem hasonlitanak a fiuk,szerinted?Solymin latszik hogy nagyon meregeti a kicsitKépKép

Gumicukor
Hat igen egy orokomozgoval ilyen egy eskuvoKépNekunk is ez vot tavaly de a Bazilikaban azert eltorpant a hangjaKépIden sajnos egy barinom sem megy ferjhez,pedig egy par mar csak a kerdesre var KépKép
Tegyel fel majd kepetKép

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

remelem mindenkinek kellemesen telt a Husvet.Kép
Ferjecske vegul "csak" ma reggel utazott el Japanba, es vasarnap jon haza.KépKép

Ilke

Nalunk is ilyen krokusz van.Kép Naggyon szep!Majd en is lefotozom.Kép
A parom egyedul szokott vorosborozni neha este.Kép En feherboros voltam.

Gumicukor

Mi is megyunk lagziba 1 honap mulva. A parom az egyik tanu.Kép Meg nem tudom Emit elvisszuk-e.
Az egyetemen mi is buliztunk, iszogattunk rendesen es en is jol birtam a piat. De mivel evek ota alig iszom, max csak belenyalok, azt hiszem ha most elkezdenek iszogatni eleg olcso reszeg lennek... Kép

Zita

jobbulast!Eleg villam szulesed lehetett.Kép
Solymi hogy fogadta a babat?

Kataa

Meg nem mondtam le teljesen a harmadikrol, de varunk minimum 3 evet. Igaz akkor mar kozel leszek a 40-hez, dehat ez van. Az angol sogornom most, igy a 42-n tul fogja szulni 2 honap mulva a masodikat.Kép
Most arra fogok koncentralni, hogy a csipomet egy kicsit feljavitsam, gyogyszer, torna, uszas. Nem gondoltam volna elore, hogy fizikailag ilyen faraszto a ket kicsivel, meg igy is, hogy van segitsegem.

Emike nagyon sokat fejlodott az elmult heten bili-bugyi ugyben, volt nap, hogy csak alvashoz kapott pelust es nem tortent baleset. Persze olyan nap is volt, hogy mivel par napja itt voltak a batyamek 3 gyerekkel, az unokatesokkal annyira belefeledkezett a jatekba, hogy egy oran belul 3-szor csurgott be a pisi.KépDe ez mar estefele volt, lehetett a faradtsagtol is.

Megyek en is aludni, mert ma mentek el es bizony az elmult nehany nap baromira lefarasztott.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Tettünk fel végre friss képeket Dani oldalára: http://ocsidani.fw.hu

Nyuszi
Hát szerintem Emit nyugodtan elvihetitek a lagziba, ő sokkal nyugodtabb természet, mint Dani. Ráadásul én egyedül pesztráltam, mert a férjem volt a fotós, anyósom, apósom meg az örömszülők, anyuék csak az esküvőn voltak, a vacsorán már nem.
Mondták is milyen türelmesek vagyunk vele, pedig nem egy egyszerű eset, de máshogy nem megy, fenyítés, tiltás stb. nem jön be nála.

Kataa
A hiszti is dac, válasz arra, amit nem akar.

Kár, hogy vége a hosszú hétvégének, nagyon jó volt, ma végre ki is tudtunk menni, a tegnapi napot végigaludtuk.

Nálunk is alakul a szobatisztaság az én feledékynségem miatt Kép. Elfelejtettem uis pelust hozni. Éppen annyi volt itthon, hogy az alvásokhoz kapott gatyát, egyébként az egész 3 napban sima bugyiban volt. 2x volt átázós baleset, látszólag nem volt ínyére a dolog. Aztán szépen elintézte mindig a bilibe a dolgát, megtörölte a fütyit (ja, arról már teljesen levált a bőr, úgyhogy nem lesz kés alá fekvés nálunk!!!! marad olyan, amilyenre a természet alkotta). Szóval cseles a fiam, illetve baromi kényelmes, mert simán tudja mikor kell neki és nem pisil be... úgyhogy most már csak alváshoz kap pelust.

Nyuszika
Olcsó részeg KépKépKép Hát én is! Azelőtt én sörös voltam, meg kisfröccsös... lesz mit mesélnem majd a fiamnak Kép nem mintha büszke lennék rá, de akkor az volt, most meg már ez. ilyen vagyok, voltam, szerintem el fogja fogadni. meg 6 évig füstöltem is, nem is kicsit. de már az is régen volt.

na megyek aludni!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Megjöttünk mi is, jó volt a húsvét, Emmát 3 napig nem tudtam behozni az udvarról, ilyenkro ajnálom hogy nincs kertünk, legszívesebben a birkaólban aludt volna. Etet, szedi ki a tojást, minden állatért odavan, papája nagy örömére. Azt mondják állattenyésztő lesz, de végül kiegyeztünk állatorvosbanKépKépKép

Nyuszika, Gumicukor!

Olcsó részegKép Fura ez, én soha nem voltam angy bulizós, ivós, de ha egy évben 2x elmentünk valahová én is tök jól bírtam az alkoholt, főleg ahhoz képest hogy ennyire ritkán fogyasztottam. Mondjuka sőrt utáltam indíg, a bort is, én ha ittam akkor töménytKép de soha enm volt semmi bajom tőle. na megszületet Emma, ugye a terhesség alatt, után se egy kortyot se, mondjuk az az évi két alklaom nem is hiányzott, aztán valahoyg úgy alakult hogy megkínáltak nemsi rég borral, na egy pohár a lábamba ment, de komolyan éreztem hogy zsibbad, ha meg valami töményebbet iszom akkor egyből a fejem zsibbad le, szóval megállapíttottam hogy öregszemKép Régen nevettem anyukámon ha mondta hoyg egy fél pohár sörtől alig tud felállniKép Szóval őszintén nemkem ez nem hiányzikKép Én cigizni se cigiztem soha,lehet hogy túl jó kislányvoltam?KépKépKép

Parazita!

Ez aztána kalandos szülésKép jó hogy jó a végeKép

Manó

KépKép
manó

Gumicukor!

Amikro mi voltunk októberben esküvőn a polgári szertartást Emma kb fél perc után kintről a polgármesteri előtti játszótérről élvezte, a férjemmelKép A templom már jobban bejött neki, ott egész jól megvolt, csak feltörölte az összes port. A lagzin viszont egy percig sem volt baj vele, ott táncolt meg lufizott atöbbi gyerekkel végig, szóval jó volt. Én mennék esküvőre szívesen, de nálunk sincs készülőben a családban, sajnos.

Szobában tv: Hááát, bevallom Emmának is van, tv, videó és dvd, aminek prózai oka, van, a férjem kb 1 hónap után irtóra megunta hogy Emmára is akkor jött rá a tv nézés amikorőrá és minden este híradó meg legyen ön is milliomos helyett mesét néztünkKépKépKép Volt egy kis tv, ami még az enyém volt kamasz koromban, azt betette neki meg avideót, mert azt mi úgyse használtuk már , karácsonyra meg tesóméktól kapott egy dvd-t (nem mi kértükKép). Igazából engem nem zavar, ha együtt nézünk mesét én beülök hozzá és megtanulta hogy mese ott van bent, nem kint nálunk. Sajnos mi szeretünk tv-t nézni, így elég nehéz lenne Emmát letiltani róla, persze azért vannak korlátozások.

Manó

KépKép
manó

Amíg a kórházban voltam, illetve a szülés előtti napokban sikerült megalapozni Solymesz TV-függőségét, sajnos... Mire hazajöttünk, már napi x-szer kellett megnézni a Bubót meg a Vukot. Remélem, most már jön a jóidő, és ki tudunk majd menni, mert nem helyeslem ezt a sok TV-zést.

Alkohol: én csak akkor szeretek inni, ha buli van (koncert, dizsi, stb.), erre viszont mostanában nem nagyon volt alkalmam... Utoljára nyaraláskor piáltam be egy éjszakai csocsózás alkalmával - mint utóbb kiderült, már Csongival a hasamban Kép.

A szülés tényleg gyors volt: talán 1/2 2 körül érhettünk be a kórházba, és 17.45-re megvolt Csongi. Az elején meg csak heverésztem a CTG-n, és nem nagyon volt semmi, szóval tényleg pár óra leforgása alatt történt minden - szerencsére.

Solymi nem nagyon törődik a kicsivel: néha felmászik a kiságyára, és elkezdi rángatni, vagy megfogja a kezét, vagy odadob neki valami játékot... Szóval alapvetően jóindulattal van, csak vigyázni kell, mert nagyon erős és nagyon heves.

Zita
parazita

Nyuszi
Na akkor megis csak jol alakult a husvetKép
En csak a szertartasokra vittem Alexet,azt elvezte nagyonKépA vacsira azert nem mert nekunk is kijart egy kis bulizas,meg nem is rokon eskuvojen voltunk, a tobbi baratunk sem hozta,igy egyeztunk meg.
Hat roal sem hinnetek,de 20 es 25 eves koromig nagy bulizos voltam,bar inkabb koktelos meg baileys-s ,ezeknek meg az ize is joKépKépKépMivel finn cegnel dolgoztam,igy ott ciki volt nem inni meg bort sem,de berugni nem viszont jokedvunk mar egy kicsitol is voltKépbar batyam szerint en emga baratnoim hihetetlen miken nem tudtunk orakig nevetni,imnden pia nelkulKépKép
Ertelek,ezert varok en is tesoval,mert tudom hogy nehez lenne egyedul,de kedvem lenne 3 gyerekhez is ,ha anyuek kozeleben laknank.De ha majd megtehetjuk hogy nem kell minden nap pestre bejarni akkor meg sem allunk SolymarigKépKép

Gumicukor
Persze tudom hogy dac,csak nem tudom meghatarozni hogy nala mikor kezdodott a dackorszak vagy van-e egyaltalan.Ha nagyon faradt a sok kinti jatektol hamarabb hisztizik,de talan ez nem annak a jele.
Nem is gondoltam volna hogy Te cigiztelKépEn sosem,csak parszor kiprobaltam de nem fogott megKép

Mano
Emma is azert elvezi ezt mert nem minden nap vagytok kertbenKépNlaunk is nagy szam minden allat,de ha tobb napig vagyunk ott mar nem erdekli egy ido utanKép
Egy ismeros csaladnal is van minden ilyen a kisfiu szobajaban,bar szerintem ok nem korlatozzak,ennek az a vege hogy egesz nap a tv elott ulne,am eleg rossz szerintem,de ti jol csinaljatok ha csak felugyelettel nezi.
Bar mi nem vagyunk nagy tv-sek,miota Alex van,ugyhogy nalunk nem hinnem hogy lesz neki kulon,maximum majd nagy korabanKép;)

Parazita
Hat talan most ezzel kapcsolja ki Solyi a kulvilagotKépRemelem par het mulva majd elbabakocsiztok a melomig es megnezhetem Csongi babatKépKép

Rit
Mikor jossz a dvd-ert???

Na mennem kell mert csak nemreg vittem Alexet bolcsibe,aztan bevasaroltam,most meg jon a keddi hazimunka nap,fozes,sutes,vasalas ,takaritasKépCsak ebben a jo idoben lusta vagyok nekikezdeni,eddiga teraszon kaveztamKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Mano,Zita

Hat en is ugy gondoltam, hogy akkor szeretek inni, ha buli van....KépOkor iszik magaban.Kép

Gumicukor

En is cigiztem, kb 7 evig, bar eros dohanyos sosem voltam. Nem is aggodtam nagyon, hogy hogy fogok leszokni, ha baba koltozik a pocimba.Kép
Hat pont azert gondolkodom azon hogy vigyuk-e Emit a lagziba, mert olyan kis felos es akkor a mi bulizasunknak igencsak lottek, ha vegig ott log valamelyikonkon.Kép Es bevallom onzo modon en mar uuuugy buliznek egyet. A parommal.Gyerek nelkul.Kép
A sort en nem szeretem, csak gyumolcsbol...Kép Nalunk a vorosboros cola, meg a vodka-narancs volt a meno.KépAztan kesobb atalltam feherborra.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!

A fél osztályunk kidöglött Kép mindenki beteg, uaz, ami nekem volt 2 hete. ez azt jelenti, hogy egy csomó mindenkit kell helyettesíteni, én mág a sajátjaimmal is el vagyok maradva, még a 2 hét kihagyás után...
nem baj, ma csak fél 4ig leszek.

Buli
Mi voltunk a férjemmel párszor 1-1 táncira, de állandóan Dani járt a fejünkben, a sem jó. Mi szoktunk otthon táncolni, csumára a zene és ropjuk, Dani meg röhög. múltkor a gyurmás készletén estem át egy ilyen táncik alkalmával Kép
Cigi
Hát én gimi harmadik-negyedikben csak bulikban, aztán a fősulin öltött nagy méreteket, főleg vizsgaidőszakban, volt hogy npi 2 doboz is elfüstölődött... ma már azt sem tudom mennyibe kerülhet. 99. dec. 01-én dobtam el az utolsó szálat, nem vettem többet. nagyon ritkán gyújtok rá, ha pl. itthon van a londoni barátnőm, ami 1 évben 2 alkalom. bár az utóbbi kettőn nem gyújtottam rá. nem hiányzik, nem is értem, hogy tudtam gyárkémény lenni. mondjuk mindig ligtot szívtam, és márkás cigiket. és annak örülök, hogy nem akkor dobtam el, amikor megtudtam, hogy babát várok, hanem még jóval előtte.
én a vörösbort nem szeretem, meg a vodkát, whisky-t sem. Jäger-es és tequilás voltam, meg fincsi sörök, meg jó kis házipálesz Kép a Jägert azért most sem vetem meg, de mértékkel. különben is csupa gyógynövény Kép manapság a búzasöröket szeretem, és az alkoholmentes koktélokat, pina colada, sex on the beach, nyam-nyam. csak ezek alakoho nélkül vannak, nagoyn sokat be tudnék vedelni belőlük.
Bailey's szeretem, igaz az tipikus női ital, mint a Martini, na azt is utálom, geil.
na ennyit az iszákosságról...

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Kataa,
Feltétlenül meglátogatunk majd Csongival Kép

Panda,
A Solymi is üt meg rugdos, nagyon kiakasztó tud lenni szegény. És újabban nem hagyja magát megvigasztalni, megölelgetni, hanem olyankor is inkább csapkod...

Ezt a pia-témát jó alaposan kielemeztük Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Zita! Elég rémisztőnek hangzott ez a vérzés, de a lényeg, hogy nagyon gyorsan meglett Csongor. Megnéztem a fotókat, édes nagyon. Még egyszer gratulálok Nektek!

Gumicukor! Megnéztem Danidat. Nagyon szép szemei vannak, látom ezt Tőled örökölte.Kép

Jelentem én is cigiztem. No nem vagyok rá büszke, arra sokkal inkább, hogy sikerült leszokni róla. Én kb 5 évig cigiztem, középsuli 3. osztályától kezdve 21 éves koromig. Azóta nem gyújtottam rá, egyáltalán nem kívánom, de nem is utáltam meg. Tehát, ha valaki dohányzik mellettem nem zavar egyáltalán.
Pia: Soha nem voltam nagy piás, nem is szeretem. Szilveszterkor gyerekpezsgőt iszok.Kép

Dackorszak: Azért is írtam, hogy csak részlegesen tért vissza, mert Nóri nem hisztizik, csak ellenkezik. Minden második szava az, hogy nem. Mondjuk nagyon önálló kezd lenni, öltözködni egyedül szokott: "anya ne segíts, majd én" és tényleg nagyon ügyes. Csak lassú, órákig készülődünk, ha megyünk valahova.

Annyira élvezem ezt az időt, minden nap megyünk játszóra, Nóri nagyon örül a szabadságnakKép. Márkom viszont igazi kis kényes pasi, nem hajlandő kiszállni a babakocsiból, ha cipőt adok rá nem hajlandó benne járni. Amúgy is nagyon anyás, de azért imád sétálni (babakocsiban), nagyokat rikkantgat ha valami újdonságot lát. tudja mondani, hogy "Anya". ÉDES nagyon.

Ritkán jövök, de akkor aztán jó bővenKép Kép Kép
Pusza Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

sziasztok, én is megint munkában a hosszú 7vége után. brrrrrrrrrrrrr
nagyon jót kirándultunk, odafelé a meredek oldalon mentünk fel, így papa szegény eléggé kipurcant Dodit a hátihordozóban cipelve, visszafelé viszont ismét remekelt a kiscsaj, elég komoly távot (3-4 km) simán le tud gyalogolni, élvezi, szaladgál közben. Nagyon ügyesen megy már a lejtőn és az emelkedőn is, persze azért esik, de nem vészes
Tegnap meg a nagy tojásvadászat napja volt, kimentünk Csillaghegyre, hogy meglessük mit tojt a nyuszi. Átmentünk a kőfejtőbe és valóban arra járhatott, bár Őnyusziságával nem sikerült találkozni. Csirkusz viszont nagy örömmel fedezte fel az újabb és újabb csokitojásokat, csokinyuszikat, sőt kapott egy plüss leopárdot és egy bögrét is. Annyira tetszett neki a tojásvadászat, hogy akkor is keresgélt, mikor már nem volt több, így pár dolgot újra „megtaláltattunk” vele. Ráadásul irtó rendes gyerekem van, bár szereti a csokit, azért nem rajong érte, így neki inkább a vadászat volt nagy szám, + a Kinder tojást azt nem adja, de amúgy mindent nekünk adott Kép Más kérdés, hogy mivel mi sem ettük meg, így gondolom a napokban majd jelentkezik egy-egy darabért. Kép

Kataa
bocsesz, teljesen kiment a fejemből, de ezen a héten felugrom érte!! Majd telcsizek, jó?

Ági
kész a dvd-d, mehettek érte!

Zita
Úgy jó, ha úgy csinálom, hogy felírom nektek a 3 at, aztán egyből otthagyom Kataanál az üresekért cserébe? 1 már kész is van belőle.

Azért anyósomék megint alkottak, ma már csak röhögök rajta, de tegnap totál kiakadtam. Természetesen Kristóf náluk volt tegnap és minket is odahívtak ebédre. Kapott a két gyerek kb egyforma húsvéti csomagot aztán a Kristóf plusszban egy bioniclet. Dodi semmit, a névnapjára még annyirt sem mondtak, hogy bú. Kép
Nem tudom miért hívnak oda, azért, hogy az én gyerekem érezze, hogy hátrányosan kezelik??!
A kissrác elkezdett persze egyből játszani ezzel a játékkal, Dodi is hozzá akart érni, egyból lehurrogta, hogy ne nyúljon hozzá, végül szegénykém megfogta csak a papírját, de azt is kitépte a kezéből, hogy az az övé. Erre dédimama megszólal, hogy "úyg imádom ezeket a pulyákat ahogyan egymással beszélgetnek" mire anyósom "igen, milyen jól eljátszanak egymással" na ez volt az a apont, mikor fogtuk és eljöttünk onnan

KépKépKép én is kisregényt írtam, bocsesz
Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor

A Martini volt az egyik kedvencem. Most mar nem az.Kép
Kepzeljetek Apa felrakott egy programot a szamitogepre, amivel tudunk a neten mikrofonnal dumalni egymassal ingyert.Ez azert is jo, mert Japanban nem mukszik ugye az europai mobiltelefon.Igy en is tudom hivni, nem kell arra varnom ,hogyo hivjon a ceges mobiljarol.

Tegnap delutan elszokott a kutya. Folyton lukat rag a drotkeritesbe, mar egy reszet a kennelnek le kellett cserelnunk, erre most a szomszed kertje fele csinalt egy lukat es atszokott a kertjukbe.Es mivel az o utcai keritesuk dulongel, olyan mintha nem is lenne es a kapu is nyitva volt kiment csavarogni az utcara. A hulye szomszed meg cseszett szolni. Mar bocs.De tok m erges voltam ra, ha nem kerdezzuk meg nem szolt volna. Aztan nagy nehezen megtalaltuk anyuval es szabalyosan hazavonszoltuk, mert minden kutyas keritesnel nekiallt ugatni.KépKép Meg jo hogy itt volt a baratnom, aki addig vigyazott a gyerekekre....

Magdi

Nagyon ugyi a kisfiad!Kép Enyem sem szereti a cipot, bar meg csak a babakocsiban adtunk ra. O meg integetni tanult meg, meg hogy hol a lampa. Bar ebben valami hiba csuszott, mert az osszes "hol van" kezdetu kerdesre a lampat mutatja.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Magdi,
Hát, nagyon meg is ijedtem, mert egyből sejtettem, mi a helyzet. Persze az ügyeletes doki azt mondta, hogy "tágulásos vérzés", de végül is az volt a lényeg, hogy a szívhang végig nagyon jó volt.

Rit,
Köszönöm, persze hogy jó lesz majd 3 in 1. Nagyon rendes vagy!
A lányod is rendes, hogy nem tömi be egyből az összes csokit, mert Solymesz bizony jó sokat lenyomott...Kép

Zita
parazita

Sziasztok!

Rit!

Anyósodék akkor hozták a formájukatKép tényleg, kiderült már valami az ügyben, tesók vagysem?Kép

Nekünk ma extra sz@r napunk volt, Emma bölcsibe járó kutyáját nem találták reggel, úgyhogy óriási hisztivel volult be. Aztán a férjem megtalálta, utána vitte, betette a szerénybe, a a gondozónők nem szóltak Emmának, illetve a férjem sem szólt nekik hogy mi a gond, lényeg hogy nem tudták hogy azt hiányolja Emma. Az udvaron még csak el is volt, meg aludt, de amikor felébredt potoygtak a könnyei, sírt, így találtam ott ahogy érte mentem. Aztán elmentünk cipőt venni, a deichmannban ordított ahogy beléptünk hogy nem tetszik semmi, menjünk haza. Aztán egy másik boltban vettem neki tavaszi szandit, bár próbánál lefeküdt, nem állt rá, így lehet picit nagyKép Aztán hazafelé találkoztunk egy csoporttársa anyukájával, közben a két gyerek játszott, Emma meg elindult lefelé a busz elé egy galamb után, persze jól megijedtem, ráordítottam hogy álljon ,meg, az ismerős családból az apuka elé ugrott, emma üvöltött úgy megijedt én meg a kiborulás szélére kerültem hogy nekem ilyen hisztis gyerekem van. hazaértem, anyukám nevetve meéli hogy az alattunk lakóval összefutott és aggódva kérdezik hogy már beszélgették hogy vajon Emma beteg e , mert hogy egyfolytában sír hónapok óta. Szóval valószínűleg arról beszélgettek a férjével hogy bolond e szegény gyerek, csak anyukámnak finomabban adták elő. és hogy valószínű azért ilyen a gyerek mert én túl szigorúan fogom-magyarul azt gondolják hogy én egy idegbeteg vagyok, aki állandóan kiabál a gyerekkel és attól a gyerek is idegbeteg és azért sír egyfolytában este 10-kor. na anyukám elmondta hogy egyszerűen ilyen hisztisnek születet ta gyerek és hogy szerencsér enem beteg sőt nagyon okos, csak iszonyú akarata van és hogy ő a helyembe sokkal szigorúbban fogná, szóval nem azért ordít mert én kikészítem. Ő jókat nevetgélt ezen, nekem inkább sírhatnékom volt. Tényleg csak az én gyerekem iylen problémás?Kép

manó

KépKép
manó

Egyébként anyukámtól és a rokonoktól állandóan azt hallgatjuk hogy nagyon engedékenyek vagyunk emmával és a fejünkre nő, nem mondom néha kiabálok, de hát agyon nem üthetemKépKépKép és hát valahogy nekem is ki kell adni néha a gőzt amikor már tényleg nagyon túllő a célon, de szerintem mi nagyon türelmesek vagyunk vele ahhoz képest. Szóval eddig mindnet mondtak ránk csak azt nem hogy szigorúak vagyunk vele, szóval enm értem ezek honna evtték, de remélenm nem terjesztik a házbanKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Megjöttünk az egy hetes húsvétolásbólKép Még betegen utaztunk haza, Gergő nagyon odavolt, szinte csak feküdt egész nap, alig evett szegényke. Aztán én és Gellértke is elkaptuk, de csak enyhébb változatban némi orrfolyással, köhögéssel. Gergő már meggyógyult, kopp-kopp. Csak úgy néz ki mint egy menekült, kilátszanak a bordáiKép
Az egyik hátsó rágófoga is félig kibújt.
A húsvét jól telt, kapott egy biciklit, nagyon menő, sárga-fekete, 14-es shirocco, pótkerekes. Sisakot is kapott hozzá. Apósom faragott hozzá botot, hogy ne szakadjon le a derekam. Úgyhogy bicajozás megy ezerrel.
Volt élő nyuszi is, Gergő jól megkergette. És ült lovon is, nem félt tőle, sőt alig engedte fogni magát, persze azért fogta az apja, meg ő is kapaszkodott. nagyon élvezte.

Manó
Nálunk meg pont fordítva van, én úgy érzem mindenki olyan engedékeny G-vel, csak én vagyok kemény. Persze ritkán látják a nagyszülők ez is belejátszik.

Pszi
GratulaKépSok boldogságot

jóéjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Babák alszanak, délelőtt kerteztünk 2 órán keresztül.

Képzeljétek tegnap délután ráadtam Márkra Nóri 23 cipőjét és abban tök jól elsétálgat. Az a baj a kisebb cipőkkel, hogy széltében nyomják a lábát, meg a rüsztje is magas. Ez a cipő hosszra óriási, de széltében pont jó rá. Lehet, hogy csináltatni kell majd cipőt a lábára??? A konfekció tényleg nem jó rá, múltkor órákon keresztül próbálkoztam, de mindegyik felpróbált cpőben ordított, láthatóan kényelmetlenül érezte magát. Tapasztalat?????

Manó! Nekem azt mondta egy pszichomókus ismerősöm, hogy az nem jó, ha egy gyerek ennyire ragaszkodik egy tárgyhoz. (mint Emma a kutyushoz) Ez annak lehet a jele, hogy nem érzi magát biztonságban, félelmei vannak. Lehet, hogy ez kapcsolódhat ahhoz, hogy ennyire hisztis. No nem akarok okoskodni, mert nem értek a pszichológiához, csak úgy eszembe jutott, hogy esetleg egy szakember tudna valami tanácsot adni.

Én is nagyon engedékeny vagyok a gyerekekkel, de én ezt "hoztam" a génjeimben. Velem nem kiabáltak a szüleim és soha nem ütöttek meg. Én ennek a híve vagyok, persze néha megemelem a hangom, de csak nagyon indokolt esetben. Teljesen kirázott a hideg, amikor a múltkor a Nóri a nagyitól való hazajövetel után közölte velem, hogy "Mama megütött, és sarokba állított"Kép NAGYON GRRRRRR.

Ébredeznek a babák, pusza:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi!

nem kifejezetten a kuytához ragaszkodik, mert váltogatja a bevitt babákat, bár a kutyu valamennyire állandósult,de visz emllette mást is, nagyinál pl eszébe sem jut a kutya. Inkább arról vamn szó hogy ha nem teljesül amit és amikro kigondol akkor hiszti van, de rögtön. Mondjuk az simán elképzelhető hogy a bölcsiebn nem érzi magát otthon és a bevitt tárgy az otthont jelent neki. Én is gondoltammár rá hogy elviszem gyerekpszicológushoz, nem azért mert bármi baja lenne, de az egyértelmű hogy nem átlagos kisgyerek és nagyon szertném tudni hogy mi a "jó" viselkedési forma vele szemben, tehát ha engedem, vagy ha korlátozom jobban, ilyesmik, nagoyn érdekel a téma. Az ami visszatart az az hogy nem tudok jó gyerekpszicológust akihez lehetne menni, és a kolléganőm által elég pocsék tapasztalataim vannak (neki a kiskamasz fiával gondok vannak és már vagy 3-nál jártak de egyikkel sem jut semmire)

Cipő: Hát ez elég rossz lehet, mert azért nem túl kényelmes nagyobb cipőben lenni, mondjuk a szűk cipőnél biztos jobbKép Akire anuykám vigyáz kisfiúra ő olyan hogy téli cipőből 25-öst vettek neki a kb 23-as lábára, mert olyan buci lábfeje van hogy képtelenség a jó méretűt a lábára tuszkolni. nem akartam elhinni, de megpróbáltam és egy tők jól lezippzárazható mamuszt sem tudtam ráhúzniKép

manó

KépKép
manó

Magdi,
Solyminak is magas a rüsztje, nagyon nehéz neki cipőt venni. Most apa vett neki valami csillió-billió dolláros cipőt (mert már csak egy gumicsizma volt, ami ráment, én meg mindenórás terhesen nem bírtam már ezután szaladgálni) - na, azt rendesen rá lehet adni...

Zita
parazita

Hu mennyi karos szenvedelyre derult itt fenyKépKép

Nyuszi
Nekem gyumi sorben a sider a kedvencemKép

Gumicukor
Hat buliba meg mi sem voltunk,csak eskuvon ketszerKépDe tervezni mindig tervezunk aztan lemondjuk mert nem akarodzik itthagyni AlexetKépAzt hittem ez majd kesobb elmulik, de ugy latszik nemKép

Parazita
Nekem is igy indult a szules,veres valamivel,jol bepanikoltam de a doki szerint nem gaz ilyen is vanKép

MAgdi
Gratula ehhez a fontos szohozKép
Hat Zalan laba is ilyen,kvalami kegyetlenul rusztos es neki is nagyobb cipot vesznek,mert mas megoldas nincs csak a csinaltatas,viszont szerintem nem jo neki a nagobb cipo latom hogy furan megy benne es zavarja.
Dr.Leobol azt hiszem van olyan ami rusztos labra van.

Rit
Ok hivj majdKép
Hat anyosod nem semmi megint,igy megkulonboztetni oketKép

Nyuszi
Mi is ilyet a Yahoo messengert hasznaljuk,soxor a noveremmel is vagya baratnommel Ausztraliaban,meg urammal ha nincs itthon,ez legalabb ingyen vanKép

Mano
Szerintem ne aggodj,Emma csak extra hisztis nem hinnem hogy pszichologust igenyelne.Talan Te egy nevelesi tanacsadot hogy segitsen nehany napi helyzetet megoldani.Hat az emberek mar csak ilyenek ne aggodj en a lenyeg hogy Te ugyerzed jol csinalodKép
En ugyan sosem kiabalok vele de azert mert O eleg nyugis,ha raszolok akkor megerti.De veszely eseten en is megszidom.

Judy
Nem semmi Gergo a lovalKépNagyon ugyiKép
Sikerult uradnak valami allas ??

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Jó jó, tudom én hogy nem pszichopataKép, csak úgy érdekelne mit mond egy szakember hogy egy ilyen típusú gyerkőcöt hogyan lehet jól terelgetniKép

Egyébként ma extra nyugis napja volt, szóval nem szólhatokKép
És bele van zúgva a tegnap vett cipőbe, le sem venné a szobában sem, szóval úgy látszik a deichamnosok tényleg nem tetszettek neki. Richter cipő amúgy, tényleg szupi, még most vettünk először ilyet, de nagyon szépen tud benne menni, tetszik. Eddig csak siestánk volt meg egy magyar no name meg nike sportcipőben.

Zsusza!

na igen, d eElődnél ez dackorszak, Emma meg 2 hetes kora óta ilyen akaratos. Na persze akkor még cska a késő hamiért üvöltöttKép Milyen egyszerű is volt és akkor milyen nehéznek tűntKép

Judy!

Emma is lovagolt már, én is csak néztem hogy magától kérte hogy ültessük fel, és körbe vezették őt a lovász fiúk.

manó

KépKép
manó

Kataa

Ez nem a Yahoo messenger, hanem egy Skype nevu program. Nem kell gepelni, csak mikrofon es fullhallgato, vagy hagszorok es beszelsz ,mint a telefonon....Kép tok jo.Kép
A cidert en is szeretem, de csak az edes valtozatat.Kép

Mano

Hogy hogy folyton sir Emma? Mit hallhatnak a joindulatu szomszedaitok, hogy azt gondoljak beteg a kislany?
Enyim gyerek is ma kapott cipot, mindjart 2 parat, egy kerti szetrugost, meg egy elmenost.Kép

Magdi

Sarokbaallitos, megutos mama.KépKépKép
Nalunk is van ilyen NEM -es dacolas neha, nekem az jon be, ha nem reagalok ra. De neha nehez megallni...Kép

Emike megszemelyesitos jatekokat szeret jatszani mostanaban, ami abbol all, hogy "beszeltet" dolgokat.
"szeretnek benned utazni..." -mondja a kis kez Emike a nagy keznek (anyae)
"nagy lab elment bagozni" = mama kiment a teraszra cigizni

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
A yahoon sem kell gepelni,lehet de van benne olyan mod ahol nem kellKépKépMi a webkamerat is erre hasznljuk hogy lassuk is egymast ha tavlvagyunkKépEn gepelni csak az MSN-n szoktam,mert azok a baratnoim akiknek ez van,tuzfalas a gepuk az irodabanKépezert nem engedi a beszedet ,meg fonok mellett nem is lehetneKép
En is csak az edeset komalomKépNem tudod hol lehet sidert venni itthon boltban mert en meg csak szorakozo helyeken lattam,oda meg manapsag rikan jarunkKép

Mano
Na en is igy godoltam hogy inkabb nektke adjon tanacsot hogy hogyan kezeld a helyzetket,de az extra turelem biztos elonyKép
Mi is kaptunk tavaszra a napokban sportcipot,feher ugyhogyez lesz az elmenos cipoje.Jatszoteresnek jo meg az oszi,es bolcsibe vettem egy ujat,de ahogy a motorozas ott megyaz udvaron nem sokaig lesz szepKépNem is baj hogy igy elhordja ugysem adnam egyiket sem a tesojaraKép

Sasha
Nagyon eltuntel,remelem aert minden Ok veletek.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Nyuszi!

Hát nem kifejezetten sír, hanem tudod olyan hisztis nyafogás. Tegnap pl jó napja volt mégis legalább 3-4x sírt miután hazamentünka böliből. Ez nem keserves igazi sírás hanem pl a férjem szerlt össze egy számítógép azstalt, ő bele akrt tenni egy papírt, a férjem mondta neki hogymég ne tedd bele nincs kész, ertre jött legörbült szájjal afürdőbe és sírt nekem. Közben beszéltem neki, az egyik mondatával már teljesen rendes hangon mondta amit akart, mközben eszébe jutott hogy ő épp hisztizik a következő mondat megint hisztis nyafogó hangon. Aztán csináltam a vacsit, már épp csak kevrtem össze akrumpli pürét, ő kijött kinyitotta hűtőt, hogy enni kér. Mondom itt a krumpli, mindjárt viszem, De ő enni kéhéhéééér és már hsizizik is. Max pár perc ez mert nem szoktunk vele törődni, rájön hogynem ér el semmit és ababhgyja, de ő ilyen típus aki rögtön bepróbálkozik a hisztivel amint nem teljeseül amit kitalál. Én viszont azt olvastam hogy a hisztire nem szabad reagálni, ezért szoktuk hagyni hagy ordítsa ki magát. na ezt hallják a szomszédok. Ha még hozzávesszük a napi 1-2 beütöm a lábam a küszöbe meg lecsúszok a hintalóról című igazi pityergést is akkor tényleg m,ondhatják hogy sokat sír.

Hú, mennem kell angolra, majd jövök még.

manó

KépKép
manó

Kataa,
Azért egy jó Tena-betétnyi sötétvörös vér gyanús lehetett volna... Na mindegy, az a lényeg, hogy minden jól végződött.

Zita
parazita

Hali!

Hali!
Manó
Emma nem problémás!!!! Ő ilyen!!! Jobb lenne, ha elüldögélne egy sarokban? Nem hinném.
Dani is kiborító. Én nemsokára elviszem aurafotóra. Próbálj meg vele nem üvölteni, tudom nem könnyű. Emma értelmes lány, ahogy írod, biztosan megérti a szép szót is, még ha többször kell is a lelkére beszélni. Emma is öntörvényű, akaratos, ne törjétek le benne!!! A szomszédokra meg nem kell adni! Danira is mondták már, hogy szigorúbban kellene fogni, amyúgy meg mindenki irigykedik, hogy ilyen gyereket szeretne. Én tuti nem fogom szigorúbban fogni, így jó, ahogy van. Daninak rettentő nagy a szabadságigénye, ahogy látom Emmának is. Persze neki is kell alkalmazkodni, nem szabad hogy a fejünkre nőjjenek, de elnyomni sem szabad őket. Ezt tényleg mi érezzük, meddig mehetünk el, mik a határok, mi az ameddig nem sérül a kis lelke.
Egyébként a társadalomnak mániája a megfelelő szociális magatartás, a beilleszkedés, ami pont az egyéniség rovására megy, elnyomva azt, ami egyedi mindenkiben. ezért is mondjuk olyan emberekre, akik kicsit kilógnak a sorból, hogy igazi egyéniségek, akik másképp látnak dolgokat, nem úgy ahogy "normális". mert nekik sikerült megtartaniuk, és talán ehhez a szüleik is hozzájárultak. mert ugye mi a normális? mindenkinek más, mégis vmi egységeset akarnak ráhúzni...

TV
Én kikötöttem, hogy nem lesz a hálókban TV, csak a nappaliban. Sokan észre sem veszik, hogy a sok elektroszmog miatt nem alszanak jól, a gyerek nyugtalan, izgága, mert folyamatos sugárzásban alszik. a kikapcsolt tv is sugárzik. a gyerekekre meg még károsabb hatással vannak az elektomágneses hullámok, mint a felnőttekre.
sajnos ez a digitális korszak hatalmas hátránya. észre sem vesszük és elraktározza a szervezet az elektromágnesen sugarakat, ami egy csomó betegséget is okozhat.

Magdi
Ez elszomorító! Még jó, hogy elmondta, mi történt a nagyinál.

A pszichomókusokkal is vigyázni kell. sokszor egy kaptafára dolgoznak, és lehet csak rontanak a helyzeten. Pl. sokszor egy energikus gyereket már hoperaktívnak titulálnak és egyből gyógyszereket szedetnek vele, elnyomva ezzel a gyerek belső megnyilvánulásait, és ezzel nem megoldják a problémát, csak elnyomják.
én olyan pszichológushoz vinném, aki tanult természetgyógyászatot is, a nyugati orvoslást egyre inkább összekötik a lelkiismeretes orvosok a keleti tanokkal. itt nem a kuruzslókról beszélek, hanem az elhivatott emberekről.
Ha érdekel a hugomat megkérdezhetem, tud-e megbízható szakembert. tesóm most ilyen suliba jár, orvosok természetgyógyászok tanítják őket, kemény anatómia stb.
Addig is ajánlom ezt a könyvet:
Carolina Hehenkamp: Indigó tanácsadó
Addig is ne add fel, menni fog, csak nektek nehezebben!
Otthon is próbáljatok meg többet foglalkozni vele, az Anya taníts engem könyvben jó dolgok vannak. fűzzetek gyöngyöt, fessetek, gyurmázzatok, szurkáljatok bele fogpiszkálót stb.. Nem kell egész este, de legalább egy órát, hátha jobban lenyugszik.

zita
tegnap láttalak a kocsiból, pont előttünk mentél át a zebrán, a Dózsa-Thököly kereszteződéskor. Nagyon komoly ábrázatod volt, én meg nem ordítottam ki rád a kocsiból.

Kataa
volt káros szenvedély! legalább van összehasonlítási alapunk.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?