Új privát üzeneted érkezett!

Katka2!

Tapasztalat:
Fontos az orvos. De én egy sima hüvelyi szüléssel azt tapasztaltam, hogy sokkal fontosabb a kórház. A szülésemnél a doki az utolsó egy órában volt csak ott. Viszont 11 órát töltöttem azon az egy órán kívül a szülészeten...
Szóval a legjobb kombináció a jó orvos + jó kórház.
Én azt tanácsolnám, hogy még most válasszatok másik orvost, ha a te orvosodnak számotokra nem szimpatikus helyen van lehetösége szülést vezetni.
(Arról nem is beszélve, hogy a szülés után még legalább 4 napot töltesz a kórház gyermekágyas részlegén, amikor a dokidat csak néhány percre látod.)
Persze fontos az orvos: komplikációnál, de egy egyszerü gátvarrást sem mindegy, hogy hogyan végez el.
Azt nem tudom, hogy miért ne szivesen vállalna el valaki más?
Én a MÁV kórházban fogok szülni, de mikor kétséges volt a csecsemöoszály megmaradása, akkor mindketten a férjemmel megállapítottuk, hogy akkor nem fogunk ott szülni, akármilyen jó is az orvosom. (A fiam sárga lett, és pont a csecsemöosztályon kezelték...) Mert a kórháznak teljes "szolgáltatást" kell tudni nyújtania.

Beszti
Beszti

Sziasztok, én nem irok ide majdnem soha, de néha beleolvasok. 19 hetes pocakos vagyok, és szeretném kérdezni, hogy naponta szabad tornazni? Természetesen terhestornat, és lassan, komotosan. Kép
nekem nagyon jot tesz, és szivesencsinalnam otthon naponta is. Tud avlaki mellékhatasokrol?

Ja, ez a masodik terhességem, az elsö csaszar volt, és naygon szerettem volna, ha a masodik is az. Az orvosomnak semmi ellenvetése sem volt, ugyhogy kiiras elött 10 nappal lesz a "megérkezés". Sziasztok, Cini
Cini

Kedves Kismamák!
Gratulálok az új anyukáknak és sok boldog pillanatot kívánok!

Az EDÁ-ról szeretnénk nektek írni: én úgy beszéltem meg az orvossal, hogy nem fogok kérni a szülésnél. Majd más fájdalomcsillapítással élünk, ha kell. Nos, mivel elfolyt a magzatvíz és abszolút nem tágultam, egykor infúziót kötöttek be. nos, nálam egy ideig nem, aztán egyszercsak igen nagy fájások jöttek. Húztam halasztottam a fájdalomcsillapítást, de egy idõ után már nem ment. Közben nem tágultam, az infúzió dózisát pedig csak emelték. Jött az este és igencsak benn voltunk már az éjszakában, mikor még mindig reménytelen volt a helyzet, hogy valaha is megszületik a Kismanó. Mivel a gázos fájdalomcsillapítástól még rosszabbul voltam, az orvos rákérdezett az EDÁ-ra. (kb. 5x, mire igent mondtam) Én úgy gondolkodtam, hogy eléggé elhúzódott a szülésem, nehogy akkor ne legyen erõm mikor már tolni kellene. Jött a doktornõ, bekötötte, aztán vártuk a szülést. Nekem biztos, hogy nagy fájdalmaim lehettek (a fájdalomtûrõküszöböm igen magas), mert még így is, igencsak éreztem, hogy eljött az idõ. Mindennek tudatában voltam, nekem nem kellett mondani, hogy most toljak, merthogy nem érzek semmit. (végül éjfélkor született meg a kisfiam) Szóval, ha még egyszer vállalkozom a szülésre, egyetlen dolgot fogok másképp csinálni, elõbb kérek EDÁ-t.

A szülésrõl illetve az attól való félelemrõl, hagy írjak annyit: 12 órát vártam a babára, nehéz szülés volt, fájt, vákummal segítettek rá, repedtem és utána másfél óráig varrtak, 3 hétig nem tudtam ülni, de bizony már azon gondokodtunk, hogy mikor vállalkozunk kistestvérre (és lehetõleg õt is természetesen úton szeretném szülni)-mert amikor meglátod a kicsit, és esetleg még a hasadra is teszik, elfelejtesz mindent: fájdalmat, hányingert, rosszullétet stb.
csak õ van, az a tündéri kicsi, akit 9 hónapig a szíved alatt hordtál, és mostmár a karodban tarthatod.KépKépKép

Bocsi a hosszúságért, jó pocakosodást és kellemes pocakmozgást!
Ágci és Gabómanó (6 hetes nagyfiú)

Kép
Ágci

Sziasztok!
Egy friss baba ma reggel fél tízkor.
Anya: Tiduj
3kg70dkg, 57cm, Matilda Anna
Képeket tettem a Tiduj képei társalgóba
Üdv: Éva
Névtelen

RITA! Nagyon vártam már, hogy jelentkezz! Gondoltam, hogy van valami oka és szinte babonából nem is érdeklõdtem, hogy minden rendben legyen. Mostmár nincs sok hátra és az idõ is kellemesebb lesz!
Nagyon nagyon vigyázz magatokra és vegyél igénybe tényleg MINDEN segítséget! Várom mail-en is a jelentkezésed!

Szia Blano!
Írtad, hogy most ijedtél meg csak igazán a szüléstõl. Én a 28. héten vagyok és eddig egyáltalán nem féltem, -és ha igen, akkor is inkább csak a gátmetszéstõl. Mostanra viszont a sok sztori +ez-az láttán, hallatán vagy talán csak mert közeledik az én idõm is, rám is rám tör néha a pánik és abszolút hihetetlennek érzem az egészet, Gondolom, hogy ez normális –ill. remélem. De tény, hogy annyi mindenki annyiféleképpen nyilatkozik a szülésrõl, hogy nehéz kiigazodni és szerintem nagy igazság, ami erre is vonatkozik persze, hogy: MINDEN az égvilágon hozzáállás kérdése. Biztos, hogy nem szabad pánikolni, de néha nagyon jólesik..és ez most a 3. harmadban csak rosszabb lesz, ahogy közeledik a nagy pillanat (bárcsak egy pillanatig tartana!)

Különben hétvégén nagyon kiakasztott az egyik ismerõsöm – és itt most visszakanyarodnék röviden az apás-szülés témához. Teli szájjal magyarázta nekem, egy „férj”, hogy mekkora baromság a férfit is bevinni a szülésre és neki senki se mondja azt, hogy a szülés szép és a férj impotens is lehet késõbb a látványtól stb stb…gondolom ismeritek, a régi duma….
Azért ne féljetek, nem hagytam magam – mondtam, hogy szerintem ez kettõnk dolga és nekem jólesik, ha bent van a párom és ha akar, kimegy. De azért szögezzük le, hogy mindez egy teljesen KÖZÖS dolog és én is ugyanúgy tartok az egésztõl, csak azzal a különbséggel, hogy én nem „mehetek ki”, ha nem tetszik valami,.
Eddig mindenki azt mondta, hogy JÓ, hogy bent volt a férje.

Szivesen vennék még azért egy kis beszámolót Beszti, Kálomista, Kata!! Ti most írtatok errõl!
Nagyon felhúztam magam és olyan rosszkor jött ez a „kedves” hozzáállás”, amikor a szivem mélyén persze, hogy én is bizonytalan vagyok.

Ja! Kata és Dojika! Nálam 2 hete napokig tartott a szomjúság és teljesen ki voltam száradva – nekem sem nagyon csillapította semmi a szomjam – de a sok folyadék amúgy is fontos, ha szomjas vagy, ha nem.

PUCÚR! A kazettát Ausztriából kaptam éa úgy másolták le nekem – én sajnos nem tudok neked másolni, mert csak a kocsiban van magnónk, de ha azért minden megoldható persze. A kazetta pedig tényleg kedves.

ILDI! Mire értetted, hogy „éjjel nincs EDA?” – arra, hogy nincs altatóorvos?
A 4D UH-ra még mindig nem jelentkeztem be, de fogok!! Úgy döntöttem! Milyen volt a kis pofija?
Úgy láttam a netes képeken, hogy a 30. Hét után már egész kis „pofisak”.
Én már most imádom ezt a kölköt – alig várom, hogy láthassam! Ezzel mindannyian így vagyunk azt hiszem.

Bmárti! Te meg kérlek ne menj messze!!
A mostanság hallott sztorik után ismét felüdülés volt olvasni a soraidat – és már nem elõszõr!
Bárcsak mindenki így írná le – én az utóbbi hónapokban egyre inkább EDA-párti lettem. Ha lesz egy falatka idõd, azért írd le a nagyobbacskaLaci jelenlétét a szülésnél és hogy mit gondolsz errõl MOST utólag.
Különben meg nagyon sok Örömet továbbra is PiciLacival!!
..és ne tünj el nagyon, jóóó?

TIDUJ!
ÓRIÁSI GRATULA!!! VÉGRE KIBÚJT A BABCI, --SOOOK TEJET ÉS VIDÁMSÁGOT OTTHON!
Várjuk jelentkezésed!

MAMACICÁNAK MEG: HAJRÁÁÁÁ!!

Mummy (27+2)
Mummy

Sziasztok!

Elég régen írtam, mert a munkám is összetorlódott az év vége felé, és megkezdôdött a vizsgaidôszakom is a suliban. Szóval még sajnos most sincs sok idôm, de egy barátnôm megkért, hogy kérdezzelek meg titeket, hogy tudtok-e kismama tornáról valahol a II. kerületben, vagy olyan helyen, amit a Moszkva térrôl könnyen el lehet érni. Nagyon számítok Rátok, hogy tudtok segíteni!!!!

Egyébként mi jól vagyunk, holnap megyünk a genetikai ultrahangra. A babánk igen aktív, bár tegnap óta újra náthás vagyok, és a sok tüsszögést nem szeretheti, mert csak néha bök meg. (Elôtte sokkal sìrìbben)
Mi is karácsony táján éreztük elôször, és miután mindennapos lett ez a bökdösés, nem lehetett már másra fogni.

Nem utolsósorban mindenkinek nagyon boldog új évet, és nagy gratuláció a friss anyukáknak és babájuknak, és a friss kismamáknak is!

Margaréta 21
margaréta (margar&

Sziasztok,

Vizesedessel kapcsolatban. Valaki irta (elnezest most nem talalom a szoveget es a nevet), hogy mivel nagyon vizesedik csak 1 liter folyadekot ihat naponta. Nekem ezzel ket aggalyom van. Nem terhesen is keves az 1 liter, nem hogy terhesen. Masreszt en ugy olvastam, hogy nem segit a vizesedesen ha keveset iszol, sot csak rosszabb lesz tole. Ugy emlekszem, hogy a vedonod mondta ezt a tanacsot, en nem vagyok szakamber, de a helyedben megkerdeznem az orvosomat, mert ez nagyon keves. Sot nekem egyenesen kinzasnak tunik...

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Kata007, Zuzu, köszi a tanácsokat.
A vasam rendben van, nem tudom mi lehet az oka a fáradtságnak, de megpróbálom a magnéziumot.
Kismanó megint nagyon mocorog Kép
Lassan vacsi idö lesz, talán azért Kép

Lassan szeretném megtudni, fiú-e vagy lány... remélem heteken belül kiderül. Mert én fiúra vagyok ráállva valahogy lelkileg, és szeretném tudni, jól érzem-e vagy sem.

Margaréta
Látom mi tényleg egyidös terhesek vagyunk, még a mocorgások is egyszerre érkeztek Kép

Dojika 21h+3n
Dojika

Sziasztok,
Eloszor is koszi a valaszokat.
Az 1 liter vizzel naponta en csak annyit irnek, hogy erdemes volna a dokid velemenyet is megkerdezni. Tobb velemeny sosem arthat. Az en vedonom nagyon kedves, rendes. A multkor azt ajnalotta, hogy igyak minel tobbet (alacsony vernyomas): asvanyvizet, teat. Kerdeztem milyen teat ihatok, es o ajanlott nehenyat: kakukkfu, borsosmenta, ... Nos, e kettorol kesobb olvastam, hogy mehoszehuzodasokat okoznak: szulesbeindulast vagy vetelest. Szoval nem art sohasem utannanezni a dolgoknak. Jobb, ha az ember tobb infot gyujt be.
Mano
Mano

Mummy!

Elöször is, hogy tudd, hogy mit gondol a férjem:
nem hagyná ki semmiért a mostanit sem! (Akkoriban lépten-nyomon mindekinek mesélte a szülésünk Kép történetét.)

Pedig nem volt rövid, se könnyü, söt én is csúnya voltam vele (elég rossz (nekem is), de ha bármiféle fájdalmam van, akkor nem engedek senkit közel...).
Igaz, a nagyon magabiztos (jó értelemben) csoportba tartozik. Az egy pillanatra sem merült fel, hogy kimegy.
(Igaz, nálunk akkor is az volt, most is az a "szokás", hogy mindehova elkisér, bejön a vizsgálatokra, UH-ra.) Söt a szülés közben az összes vizsgálatkor (kézzel tágítottak...), burokrepesztéskor is bent volt.
Öt nem zavarta semmi, és egyáltalán nem lett impotens Kép. Ezt talán nem is kell bizonygatnom. Kép
Most már egy kicsit jobban összecsiszolódtunk (a fiunk a házasságkötésünk utáni elsö adandó alkalommal fogant...), és biztos semmi sem lesz jobb fájdalomcsillapítás, mint az ö simogató keze.
(Egy dologtól rendült meg egy kissé, amikor a szülésznö nekünk magyarázva kettészedte a méhlepényt, hogy "nézzék milyen vékony a magzati oldal". Ez azért már neki is sok volt...)

Azt hiszem, nálunk föl sem merült az, hogy nem jön be, végig apás szülést terveztünk. De ha kellett volna, természetesen hagytam volna, hogy döntsön ugy, ahogy akar. (Ha biztosan nem akart volna bejönni, akkor viszont vittem volna mást, mert valaki kell!)

Beszti
Beszti

Örülök, hogy csak elírás volt a Tiduj csöpségének születési súlya Kép

Jön majd a táblázat is. Jönnek azok is, akik már valószínüleg boldogan babáznak, csak nem tudtak értesíteni minket.

mummy!
Nem tudom melyik Katára gondoltál, de én is írok a papás szüléssel kapcsolatban pár sort.
Nem szeretek beszélni róla, mert az a régi életem, amit nagyon nem szeretek felidézni, a volt férjem bizonyos dolgai miatt. Ilyen dolgok közé tartozik, hogy a nagyobbik lányom (15 éves), miért él az apjával, és miért csak a kicsi, a 7 éves van velem (velünk). Hosszú történet, de még fájdalmasabb beszélni vagy írni róla. Mindegy itt most nem ez a lényeg.
Szóval a nagyobbik lányomat egyedül szültem, a kicsit már az apjával. Ha valaki tudja, akkor én igen, hogy mi a különbség. Nagyon nem mindegy, hogy a szülöágy rácsát szorítod, vagy a férjed kezét a fájások alatt, vagy között. A volt férjemnek a világon semmi baja nem lett töle, hogy végig jelen volt a szülésnél. Egy nö a vajúdás közben teljes mértékben magával van elfoglalva. Jó, ha van ott egy másik ember aki normális. Ha már eleget kínlódtál, még arra sincs eröd, hogy válaszolj bizonyos kérdésekre. Ilyenkor is jó, hogy ott az apuka.
Még a kórház személyzete is másképp áll hozzád ilyenkor. Mondjuk ez nem az én tapasztalatom, mert az elsöt fodadott orvossal szültem, a kicsit viszont egy szinte barát dokival.
Mellesleg 7 éve még nem lehetett szülés elött enni-inni. Jó volt, hogy volt valaki aki nem kötelelességböl vizezte a számat mert kiszáradt, és törölgette a homlokomat. Sosem fogom elfelejteni, csak mosolyogtam amikor két fájás között rohant a csaphoz bevizezni a törölközöt a homlokomra Kép
Az is jó volt, hogy a kitolásnál tartotta a hátam. Nem a szülésznönek, vagy a dokinak kellett ezzel foglalkozni. Ök teljes figyelmüket szentelhették a szülésnek és a babának.
Viszont (ez persze, embertöl függ), jó ha felkészítitek arra, hogy ha esetleg kiakadtok, akkor az nem neki szól, ne haragudjon meg rád. Én ugyanis úgy jártam, hogy a tolófájásoknál már kissé durván szóltam oda neki, hogy ha ennyire tudja hogyan kell lélegezni, akkor cseréljünk helyet. Még szerencse, hogy nem vette a szívére. Kép

Száz szónak is egy a vége: ha a mostani férjem esetleg nem akarna bejönni a szülésre, még nem tudom mivel, de rábeszélném, hogy ezzel nekem segítene, és nem is keveset, ráadásul soha nem fogja elfelejteni, egy örök élmény marad a gyermekét látni világra jönni. Sem lelkibeteg, sem impotens nem lesz töle, nem fog megundorodni tölem. Még szerencse, hogy elsö gyermeke születésénél ö is jelen AKAR lenni! Kép

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült.

és akkor Kép
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Kata Sára 2950 g, 49 cm 2001.12.17 ( - ) 12 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2001.01.05 ( + ) 4 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:
<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja
PK Svájc 29 év 2001. okt.. 23.
Merci Budapest 29 év 2001. nov.. 1.
Zita Budapest 27 év 2001. dec. 21.
D.Rita Dunakeszi 32 év 2001. dec. 27.
Betti Eger 25 év 2002. jan. 01.
</pre>

Kata007 (20h+0n)
Kata007

Most olvasom Beszti írását és ö juttatta eszembe: Ha mégsem tud bejönni a férjem, mert ö az országot járja és esetleg nem ér ide idöben, akkor édesanyám jön be, úgy beszéltük meg.
Vagyis semmiképpen nem megyek egyedül...

Kata007
Kata007

Manó!
A borsmenta tényleg ilyen hatású? Kép Én imádom! Most megijesztettél.

Kata007
Kata007

Hova lett szombat és vasárnap?
Válaszolt akkor valaki?

Bubu
bubu

Bubu!
Már archiválva van! Keresd fent!

Kata007
Kata007

Sziasztok!

Tiduj!

Gratulaaaa!KépVegre megerkezett a varva vart kisasszony! Jo egeszseget mindenkinek es sok tejcsit a babanak!

Mamacica!

Neked meg szoritok, hogy mielobb kibujjon a picurka!

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Tiduj!
Gratulálok Nektek, jó egészséget, és sok boldogságot kívánok! Kép

Mamacica sms-e:

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nagy boldogsággal tudatjuk, hogy várva várt pici fiunk
január 14-én 14 óra 30 perckor császármetszéssel
megérkezett! 3800 gramm és 58 centi.
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mamacica! Nagyon sok boldogságot Nektek is! Kép

Gabi
bgabi

Hatalmas gratula Mamacicának! KépKépKép

És akkor itt az Kép táblázat:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Kata Sára 2950 g, 49 cm 2001.12.17 ( - ) 12 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2001.01.05 ( + ) 4 nap
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
</pre>

Kata
Kata007

Mi kell ahhoz, hogy valaki valaszoljon, legalabb 2 szoval az ember kérdésére??? Vagy legalabb egy "hello"..Sajnos a kutya sem tette meg, igy elmegyek egy masik forumra.

Cini Kép
Cini

Cini!

Bocsi, hogy nem reagáltunk, a többiek nevében is!

Én csak azért nem válaszoltam, mert nem tudok hozzászólni a kérdésedhez. A 3. babámat várom, de egyikkel sem tornáztam, nem volt rá szükségem. Viszont akik járnak tornára, azok a lányok dolgoznak és bentröl neteznek sokan. Szerintem holnap délelött figyeld a válaszokat. Amikor feltetted a kérdést, már sokan hazafelé készülödtek.

Kata
Kata007

Mamacica Gratulálok Neked is! (Tidujnak már a másik fórumon gratuláltam!)

Norci
Norci

Mano, Kata 007! Én a borsmenta teát nekem az elsõ idõben ajánlották hányinger ellen. Aszem a terhesség hétrõl hétrében is benne van. Szerintem ha vetélést okozna nem ajánlanák, különösen az elsõ idõken nem.

Sziasztok
Norci
Norci

Mamacica Kép Kép Kép Kép Kép
Gratulálok! És persze irigyellek is!!!
Sok boldogágot és sok sok tejcit Neked!
Küldök majd mailt is!

Sok sok puszi
Dojika
Dojika

Kata007!

Köszi, már megint megtévesztett a sorrend Kép, de megtaláltam!

Mindenkinek szóló kérdés: Szóval pocakviszketésrõl van valakinek ötlete mivel jó kenegetni a hájat Kép?

Cini!

Gratulálok hozzá hogy mindennap tudsz tornázni! Irigyellek is Kép, én ennél kustább meg szétszórtabb vagyok.
Persze hogy jó mindennap, ha nincsen semmi komplikáció meg az orvos se mondta hogy ne. Nem tudom, hogy az elõzõ császár miatt kell-e esetleg valamire jobban figyelned. Én azt olvastam hogy lehet mindennap, de arra kell figyelni, hogy ne fárasszuk le túlságosan magunkat - kimerülésig, szuszogásig, na meg az ugrálás és a páros lábemelgetés se túl jó. De azt úgyis érzed ha túl feszül a pocak. Hasrafeküdni ugyse tudsz egy idõ múlva, fejjel lefelé pedig /pl. teljes gyertya, fejenállás/ nem jó a babynek.
Én különben megpróbáltam a régebbi testartás javító tornát is beépíteni, meg újságokból és könyvekbõl is bõvítettem az arzenált, hogy ne unjam meg és a comb- és csípõfogyasztókból meg egyre többet csinálok. A tv elõtt kb. 50-60 percig is tudom csinálni ezeket és nincs tõle semmi bajom. Ja és lehet reggel az ágyban is tornázni : egy kis vádli - keringést serkentõk, meg hátizomátmozgatás.

Ha érdekel valami könyv szívesen megírom miket találtam.

Bubu
bubu

Mummy !

Ha nem takarja a pofiját nagyon aranyos kis puffancs arcocskát lehet látni.
Az EDA- val kapcsolatban úgy értettem, hogy nem minden kórházban lehet éjjel ezt a fajta fájdalomcsillapítást kérni, szólnak is elõre, hogy nappal kérheted de este nem. Természetesen biztosan van anesztes éjjel is, de gondolom csak ügyeletben konprikáció esetére.
Érdemes megkérdezni, hogy mire számíthatsz!

BMárti!

Lehet, hogy félre értettél én nem vagyok sem EDA párti sem ellenzõ, csak azért írtam, hogy aki lemarad róla bármely oknál fogva ne érezze magát annyira csalódottnak. Abszolút úgy érzem, hogy ezt az adott helyzett dönti el, hogy mit szeretnénk vagy mit bírunk ki, sokan megszenvedünk a piciért, sokan pedig mindezt nem is értik mert mire kiderült, hogy most szülni kell, már kint is a baba. De... nem csodaszer ami megszabadít minden fájdalomtól, mert ha valaki ezt hiszi még a végén akkorát csalódik, hogy ezért esik pánikba
Egyébiránt én is szerettem volna ha végig kapom az érzéstelenítõt de azt mondták nem lehet, biztosan sokkal jobb, ha nincsenek olyan falrengetõ fájdalmaid közben, de nem lehet az orvosokkal vitázni ezen!
9 év alatt biztosan sokat tökéletesedett, bár a lényeg ua. a hatás szintén, és az 5 évvel ezelõtti szülésemnél sõt most is a felkészítõn is azt mondták hogy miután eltünt a méhszáj nem adnak újabb adag gyógyszert, talán csak szerencséd volt abban , hogy mire ezt az állapotot eléted még bõven hatott az elõzõ adag nem?

Sziasztok: Ildikó 38 hét6 nap
Ildikó

BMarti: te az Esküvö.hu-s BMarti vagy? Kicsit off a kérdés, de szöget ütött a fejembe Kép))
zsani

Mamacicának is sok boldogságot kívánok a pici fiúhoz.Kép

tikk
tikk

Szép jó reggelt mindenkinek!

Itt a legfrisseb pocakos táblázat. Elég sok hiányos sor van, tehát aki tud valami újabb adatot magáról szóljon!

<pre>
Erika 14.c. 39 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Zsú 39 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 39 hét 2 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 38 hét 6 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 38 hét 6 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 38 hét 3 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 38 hét 1 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 37 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 37 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 37 hét 2 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 36 hét 1 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 36 hét 6 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 37 hét 1 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
SJMóni 3.c. 35 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 35 hét 5 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Zuzu 1.c. 30 hét 4 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
Forgi 1.c. 31 hét 1 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
Andysj 4.c. 30 hét 2 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 29 hét 4 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Kristi 4.c. 29 hét 2 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 27 hét 5 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 27 hét 5 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
Mummy 27 hét 3 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 27 hét 1 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 4.c. 27 hét Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
Katka2 2.c. 26 hét 6 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
bubu 26 hét 0 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
Heni 1.c. 27 hét 3 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 22 hét 5 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 21 hét 5 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 21 hét 3 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 21 hét 2 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 21 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 20 hét 2 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 20 hét 1 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 19 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 18 hét 2 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 17 hét 6 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
Beszti 13.c. 15 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
Dió 1.c. 14 hét 5 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
Nyuszi 1.c. 12 hét 1 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
iddi 8 hét Budapest 36 év 2.b.
lomis 1.c. 7 hét 0 n Érd 26 év 2.b.
</pre>

Kata
Kata007

Mummy!

Ha valahogy megoldható lenne, mégis szeretnék hozzájutni ahhoz a kazettához.Kép Amit itthon lehet kapni CD-t hát az minden csak nem nyugtató és ellazító.

Bubu!

Engem érdekelne a könyv torna ügyben!Kép

Mamacica és Tiduj!!KépKép

Sok-sok boldogságot nektek és sok-sok tejcsit!KépKép

Kata007

Bugyborgás féle este, amikor végre "nyugodtan" ülök. A cégnél is ülök, csak itt ugráltatnak is!
Azért várom, hogy mik lesznek a további fejlemények!

Vizesedésrõl én is azt olvastam, hogy az nem tesz jót, hogy ha kevesebb vizet iszol, fõleg azért sem, mert a magzatvíz napjában többször is lecserélõdik. A kismamában olvastam, hogy 1 napig héjában fõtt krumplit kell enni és az kihajtja a fölösleges lerakódott vizet. Vízhajtó tilos, mert beindíthatja a szülést + egyes gyógyteák is!

Pucúr
Pucúr

Tiduj és Mamacica!

Mindannyiotoknak gratulálok, sok boldogságot, jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Kele: én is azt hallottam, hogy a vizesedés és a megivott víz mennyisége között nincs összefüggés. Inkább az ételeket kell megfelelõen megválasztani, talán ilyesmi, hogy kerülni kell a fûszereset, meg talán a sót is? ebben nem vagyok biztos. Viszont a napi 2 liter folyadékra mindenkinek szüksége van!

Ildi

Ildi
pildi

Kata!

Szóval megkérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy nem baj a szomjúság, amennyiben a sok pisilés miatt van, mindenesetre legközelebb, amikor az AFP-t csinálják kérjek egy vércukorvizsgálatot is, mert a terhességi cukorbetegségnek is jele lehet. De azért ne ijedj meg, nem hiszem, hogy mindannyian, akik itt leírtuk, hogy mennyire kínoz minket a szomjúság, mind ebben szenvednénk. Mindenesetre nem szabad sósan étkezni, de inni lehet, amennyit csak kíván az ember.

Egyébként ezt magamtól is azt gondolom, hogy ha az ember szomjas, akkor inni kell, mert nem terheseknél is maga a szomjúság az már egy vészjelzés a testtõl, amit meg se kéne várni, szóval azt megszabni, hogy valaki csak egy litert igyon naponta, elég furcsa.

Tiduj,Mamacica! Sok boldogságot! clipart{happy}

Cini!
Én azt olvastam a Fittmama c. újságban, ahol tornagyakorlatokat is szoktak írni, hogy heti öt alkalommal javasolják a tornát elvégezni, és egy torna legalább 30 percig tartson. Szerintem ha jól esik, akkor nem okozhat bajt az sem, ha naponta csinálod, hiszen egyáltalán nem intenzív, inkább egy szelíd átmozgató torna a terhestorna. De azért ha megkérdezel egy dokit, vagy védõnõt, az a biztos.

Pár hete én is beszereztem egy terhestorna kazettát, hááát, örülök, ha heti kétszer tudok rá idõt szakítani. De tényleg nagyon jó dolog.

Iddi!
Almamagot az apukája nevezte el, amikor elõször vettünk kezünkbe terheskönyvet, és lelkesen olvasgattuk az elsõ hónap tudnivalóit, és ott írták, hogy a pocaklakó kb. almamag nagyságú lehet. Ez aztán rajtamaradt, sõt, ha szóba kerül a már gondolatban létezõ kistesó, akkor Almamag 2 néven illeti. Jó, mert fiúnak, lánynak egyaránt megfelel, és elvileg úgysem akarjuk megtudni a nemét a szülésig. Az meg nagyon megható, amikor a párom a még nem is látszó hasamnak kiabálja, hogy "Hahó, Almamag, itt az apa!"clipart{smile}

Bocsi a hosszúságért!

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Szégyen gyalázat, de most találtam csak meg a Babanet társalgót az Interneten!
A 31. héten tartok egy kisfiúval a hasamban. Még rendes nõi tornára járok egy konditerembe, de egyre rosszabul birom. Nem tudtok véletlenül Budán jó kismamatorát?

Zsebi
Névtelen

Sziasztok!

Kedves Dió! Remélem, nem haragudtál meg, amiért szóvá tettem a babád nevét...nagyon kedves ez az elnevezés Kép

Kata007,

köszi, hogy beirtál a táblázatba!

iddi
iddi

Szia Zsebi és a többiek!

Én olvasgatója vagyok a babanetnek és 14 hetes pocakos. Nekem az orvosom ajánlott egy kismamatornát, amit személy szerint nem próbáltam még ki de folyamatban van. A Virányosi Közösségi Házban (Kútvölgyi fölött a 156-os busz végállomásánál) müködik kedden és pénteken 12-13 óra között. A tanárnöt...Andreának hivják és a telefonja: 20 -9606-473, remélem nem haragszik meg, hogy feltettem ide de csak a segítö szándék vezérelt.Kép XY vagy XX
XX vagy XY

Szia XY!

Köszönöm a segítséget, bár az a gondom hogy egyenlõre még dolgozom és tudok ellógni napközben. Viszont felhívom õket, mert hátha esti idõpont is van.
Majd megírom mit sikerült kiderítenem.

Zsebi
Névtelen

Mamacica,
Gratulálok a kisemberhez. Kép

Cini,
Szerintem ez teljesen attól függ, hogy korábban mennyit mozogtál. Semmiképpen nem most kell megdönteni fittségi csúcsodat. Habár ha csak vmi kimélõbb kismama tornát csinálsz azt talán lehet gyakrabban. Bár egy pihenõ nap biztosan nem fog ártani.

Zsebi,
Azért a rendes konditerem igy a 31. héten egy picit túlzás, nem. remélem nem dupla step-aerobicra jársz, vagy spinningre. engem is érdekelne a budai kismamatornák helye, ha valakinek van ötlete.

Más,
tudom, hogy a kilókérdés már sokak által felvetett topic volt ezen a fórumon is. Ovastam a pro (ez nem az az idõszak amikor ezzel kell leginkább foglalkozni) illetve kontra véleményeket (jó-jó, nem szabad koplalni, de tudomásul kell venni, hogy könnyebb nem felszedni, mint késõbb leadni.) A párom is sokszor mondja, hogy központi kérdést csinálok a súlynövekedésembõl, mert minden reggel mérem magam és néha szörnyülködve koccanok le a mérlegrõl. De kérdem én, hogy lehet,hogy a kismama ne foglalkozzon ezzel a kérdéssel, mikor mindenhol, mindenki a hogy vagy után az és mennyit hiztal kérdessel fordul felém. Mostanra teljesen felbosszant ez a konzumidiotizmus. És tényleg teljesen független kortól, nemtõl iskolai végzettségtõl, társadalmi, vallási hovatartozástól, az embereket ez érdekli. Egyszerûen mintha nem fognák fel, hogy egy gyönyörû csoda történik velünk kismamákkal... Az a fontos, hogy hogy nézel ki, illetve hogy fogsz kinézni szülés után. Persze,hogy nem mindegy, de hogy ez legyen a legfontosabb info egy várandós nõrõl...Bocs, hogy ezt kipuffogtam, de tényleg nagyon bosszant ez a rövidlátás. Ezzel csak én vagyok így?

Zuzu
Zuzu

Sziasztok, megint itt vagyok!
Az adataim a táblázatba: Zsebi, 31 hét, márc 18-ra vagyok kiírva, Budapesten.

Megkérdeztem közben a tornát és csak kedden és pénteken délelõtt van a Virányosi Közösségi Házban.

Zsebi
Névtelen

Dió!

Végülis én megnyugodtam. Már csak azért is, mert mást éppúgy gyötör a szomjúság mint engem. Na meg azért is mert nekem a pisilésen kívül semmi más bajom nincs. Nem fözök sósan és füszeresen már csak a 7 éves lányom miatt sem. Vizesedni nem vizesedek. Egyszer vettem észre a lábamon a múlt héten. Viszont akkor nagyon fáradt is voltam. Akkor döntöttem el, hogy befejezem a munkát. Tudom sokan az utolsó pillanatig dolgoznak, de be kellett látnom én már nem vagyok 20 éves. Épp elég a szervezetemnek a baba.

iddi!
Nincs mit Kép

Pucúr!
Az már az, hidd el. Kép Az én férjem már azzal húz, hogy én rendesen élvezem amikor Dórika mozog, mert még a fülem is vigyorog esténként amikor elkezdi a "müsort" a pici. Kép Hát ha nekem a fülem is vigyorog, akkor rá már nincs is hasonlat amikor a hasamra teszi a kezét vagy a fejét KépKépKép

Kata
Kata007

Zsebi!
Elöször is: ha az azonosítóba beírod a Zsebit, jelszó nem kell, és a névtelent nem pipálod ki, akkor nem leszel névtelen.

Másodszor: a táblázathoz kellene még pár adat nekem.
Hányadik ciklusra jött össze a babuci?
Pontosan hány hét és hány napos vagy ma?
Hány éves vagy?
Hányadik gyermeked ez, akit vársz?

Kata
Kata007

Sziasztok!

Katka2, Mano köszi a segítséget! Én sem akarom elhinni a nõnek, ogy 1 liter folyadék sok lenne, ezért is kérdeztem. Nincs valami nagy szerencsém vele, elég laza, messzirõl leszar mindent. Szóval én azóta is megiszom a magam betevõjét.
Cini! Szerintem nyugodtan tornázhatsz bármikor amikor jólesik, csak ne ugrálj és ne erõltesd meg magad. Én most a 29 héten van hogy mindennap tornázom, van hogy egész héten rá se tudok gondolni. Én otthon tornázom egy terhestorna kazettára, ami kb 50 perc, valami amerikai nõci "tartja" az órát.Kép Én a terhességem elõtt szinte minden nap tornáztam, aztán 6 hónapig semmi, majd elkezdtem ezt a kazettát. Elõször azt gondoltam, oh, mi ez nekemKép, majd a végére minden alkalommal nagyon elfáradok. Plussz Bubuhoz hasonlóan a végére odabiggyesztek kb 20 perc comb és fenék gyakorlatot, amikor már a TV-t is tudom közben nézni.

Kele
Kele

Szia Kata!

Köszönöm a segítséget, így teszek ezentúl!
A picúr elsõ ciklusra összejött, 31 hét és 1 napos, 28 éves vagyok és ez az elsõ terhességem.

Zsebi
Zsebi

Zsebi!

Benne vagy! Kép Üdv köztünk!

Kata
Kata007

Sziasztok!
ARANYÉR
Van valakinek jó ötlete az utolsó hónapban kijött aranyér ellen?
KÓKUSZMATRAC
Valaki írta a közelmúltban, hogy hol lehet legjobb áron kókuszmatracot venni, de már nem találom. Én eddig 12.000 ft-ért találtam legolcsóbban. tud valaki olcsóbban?

Zsebi!
A Fõvárosi Mûv.Házban minden hétfõn és szerdán van 18 órától kismama torna, nagyon jó. Rengeteg infot is kapsz mellé!
Cini!
Te nagyon érzékeny és türelmetlen vagy. Csak nem kismama vagy? ((- Egyébként szerintem bármennyit tornászhatsz ha bírod, és nincs nyitva a méhszájad, vagy egyéb okokból nem vagy eltiltva a mozgástól.
Kata 007!
Én eddig csak olvasgattalak benneteket, és nagy ritkán hozzászóltam. Felvennél a táblázatba?
Adataim:
Beatrix, 72 c. 35 h.1n. 36 év, 1. b. febr. 14. Budapest
Elõre is köszi
Bea
beatrix (beatrix)

Sziasztok!

Bocsi hogy már megint az anyagiakkal faggatom a társaságot, de hátha tud v.ki válaszolni. A terhességi gyermekágyi segély alatt a 2001. évi fizetésem 70 vagy 80%- jár. Most azt hallottam a pénzügyestõl, hogy a TGYÁS alatt is csak 70%, most akkor hogy is van ez?

Köszi a segítséget!

Norci
Norci

Sziasztok!
Helyzetjelentes: vasarnap eloszor szoptattam meg Donatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor meg csak 5 grammot szopott, igaz csak 5 percet engedelyezett a nover. Persze Donci meg szopott volna, hiszen addigra jott csak bele. Addig nezegette a cicimet meg a kis kezevel fogdosta a mellbimbomat. Csodalatos erzesKép Aztan tegnap meg, mikor cicire forditottam, egybol tatotta a szajat meg cuppantott nagyokat, mar tudta mi jonKép 5 perc alatt 20 grammot szopott, persze leesett az alla a novernek. Meg szopott volna, de meg nem szabad nagyon kifarasztani. Hat nekem ugy tunik, egyaltalan nem farad el, nagyon elvezi, jobban tetszik neki a cicim, mint a cumisuveg. A parom megjegyezte, hiaba, fiu, tudja mi a joKép

Tiduj! Hatalmas gratula a kislanyodhozKép

Mamacica! Mars szulni! Nagyon szurkolok neked meg a kis Tominak, hogy ugyesen kibujjon!!!!

Pusszantas, Nyuszimano
Nyuszimano

Bea!

Benne vagy, üdv köztünk! Kép

Kata
Kata007

Nyuszimanó!

Ez csodálatos! Kép Gratulálok! Ügyesek vagytok!

Elkerülte a figyelmedet: mamacica tegnap megszült Kép

Kata
Kata007

Nyuszimanó!

De jó hogy már szopik a kis Donát Kép
Remélem lassan majd haza is engedik akkor... így biztos gyorsabban nö majd Kép

Péntekre kaptunk idöpontot 4D ultrahangra... remélem kiderül ki is az én kis Manóm, úgy várom már hogy lássuk Öt Kép

Dojika 21h+5n
Dojika

Sziasztok!

Még nem jártam itt, de valakivel már találkoztam a cseten. Gratulálok minden friss kismamának és persze az új babákhoz is.
Nekem már van egy 8 éves nagy lányom, Dorottya, most második osztályos. Nagyon szeret suliba járni, és már nagyon várja a testvérkét! A 20. hetünket kezdtük most, a pocilakó lehet, hogy kislány lesz.

Kata!

Küldöm az adatokat a táblázathoz:

Marcsi, 5 c, 19 h + 1n, Budapest, június 9, 2 b.

Mindekinek kívánok további szép babavárást, és babázást!

Marcsi (19h+1n)
marcsi1

Marcsi!

Ok, benne vagy a táblázatban. Kép

Kata
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?