Örülök, hogy csak elírás volt a Tiduj csöpségének születési súlya
Jön majd a táblázat is. Jönnek azok is, akik már valószínüleg boldogan babáznak, csak nem tudtak értesíteni minket.
mummy!
Nem tudom melyik Katára gondoltál, de én is írok a papás szüléssel kapcsolatban pár sort.
Nem szeretek beszélni róla, mert az a régi életem, amit nagyon nem szeretek felidézni, a volt férjem bizonyos dolgai miatt. Ilyen dolgok közé tartozik, hogy a nagyobbik lányom (15 éves), miért él az apjával, és miért csak a kicsi, a 7 éves van velem (velünk). Hosszú történet, de még fájdalmasabb beszélni vagy írni róla. Mindegy itt most nem ez a lényeg.
Szóval a nagyobbik lányomat egyedül szültem, a kicsit már az apjával. Ha valaki tudja, akkor én igen, hogy mi a különbség. Nagyon nem mindegy, hogy a szülöágy rácsát szorítod, vagy a férjed kezét a fájások alatt, vagy között. A volt férjemnek a világon semmi baja nem lett töle, hogy végig jelen volt a szülésnél. Egy nö a vajúdás közben teljes mértékben magával van elfoglalva. Jó, ha van ott egy másik ember aki normális. Ha már eleget kínlódtál, még arra sincs eröd, hogy válaszolj bizonyos kérdésekre. Ilyenkor is jó, hogy ott az apuka.
Még a kórház személyzete is másképp áll hozzád ilyenkor. Mondjuk ez nem az én tapasztalatom, mert az elsöt fodadott orvossal szültem, a kicsit viszont egy szinte barát dokival.
Mellesleg 7 éve még nem lehetett szülés elött enni-inni. Jó volt, hogy volt valaki aki nem kötelelességböl vizezte a számat mert kiszáradt, és törölgette a homlokomat. Sosem fogom elfelejteni, csak mosolyogtam amikor két fájás között rohant a csaphoz bevizezni a törölközöt a homlokomra
Az is jó volt, hogy a kitolásnál tartotta a hátam. Nem a szülésznönek, vagy a dokinak kellett ezzel foglalkozni. Ök teljes figyelmüket szentelhették a szülésnek és a babának.
Viszont (ez persze, embertöl függ), jó ha felkészítitek arra, hogy ha esetleg kiakadtok, akkor az nem neki szól, ne haragudjon meg rád. Én ugyanis úgy jártam, hogy a tolófájásoknál már kissé durván szóltam oda neki, hogy ha ennyire tudja hogyan kell lélegezni, akkor cseréljünk helyet. Még szerencse, hogy nem vette a szívére.
Száz szónak is egy a vége: ha a mostani férjem esetleg nem akarna bejönni a szülésre, még nem tudom mivel, de rábeszélném, hogy ezzel nekem segítene, és nem is keveset, ráadásul soha nem fogja elfelejteni, egy örök élmény marad a gyermekét látni világra jönni. Sem lelkibeteg, sem impotens nem lesz töle, nem fog megundorodni tölem. Még szerencse, hogy elsö gyermeke születésénél ö is jelen AKAR lenni!
Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikerült.
és akkor
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Ada Botond Miklós 3150 g, 52,5 cm 2001.12.14 ( - ) 7 nap
Kata Sára 2950 g, 49 cm 2001.12.17 ( - ) 12 nap
Zafi Réka 2800 g, 54 cm 2001.12.18 ( - ) 17 nap
Picur Dániel 2960 g, 48 cm 2001.12.20 ( - ) 1 nap
BMárti László 3250 g, 50 cm 2001.12.23 ( - ) 2 nap
Szila Hanga 3580 g, 54 cm 2001.12.25 ( + ) 3 nap
Mona Ádám 3005 g, 53 cm 2002.01.03 ( - ) 14 nap
Kisbence Bence Antal 3750 g, 58 cm 2001.01.05 ( + ) 4 nap