Sziasztok!
Megjöttem a védőnénitől is.. nem is értem, 80 kilót mért.. tegnap az itthoni mérlegen még csak 76 voltam.. azt mondta, hogy lehet, hogy a húsvéti sonka picit betett, figyeljek oda, hogy ne egyek sós dolgokat, mert lehet hogy ez csak +2 kg víz (reggelire is húsvéti sonka csusszant ugye)
Mondta, hogy hát figyeljek oda, de nem vészes, mert ez alapján most tartok az ő mérlege szerint 8 kilónál (az én mérlegem amugy is mindig 2 kg-al kevesebbet mér mint az övé), sőt az orvosé is kettővel kevesebbet mért
Beszélgettünk mindenféléről megint.
Egy két hasznos dolog:
1. Akik nem házasok, kérdezzék meg a kórházukat arról, hogy az apasági nyilatkozat mikori legyen. Azt mondta a védőnéni, hogy ez teljesen korházfüggő, hogy ki milyet fogad el. Valaki elfogadja a 6 hónaposat is, valaki csak a 30 napnál nem régebbit. És ha nincs meg, automatikusan az anya nevét irják az anyakönyvbe (ez megváltoztatható, de nem kevés utánajárás és szenvedés árán).
2. Akinek még nincs beírva a Hepatitis B lelete, az irassa be! akinek még nincs (az AFP-vel együtt csinálják), az csináltasson! Aki nem kapta meg, hivja fel a kerületi ANTSZ-t és megmondják, hogy mi lett a sorsa. Ennek meg kell lennie (enyémet pl. eltökítették valahova és most keressük).
3. kaptam egy kis könyvet, az a címe, hogy "babavárás kettesben".. elvileg jár.. ez a terhesség piszcológiai oldaláról szól, azt mondta a védőnéni, hogy jó könyv, érdemes elolvasni.
4. Aki nem a körzetében lévő gyerekorvoshoz megy majd (tehát nem ahhoz, akihez tartozik), annak személyesen kell intéznie, és a szülés előtt bejelentkezni a gyermekorvoshoz, időpontokat megbeszélni! Én ahhoz megyek akihez tartozom, de akkor is hozzá mennék ha nem ide tartoznék, ő volt 18 évig a gyerekorvosom és nagyon imádom
Szóval én mindentől függetlenül el fogok hozzá menni egy időpontra (van nekik tanácsadásuk is arra kell menni), hogy bejelentkezzek, hogy csókolom itt vagyok, terhes vagyok, jövök majd, megszületünk nemsokára.. ezt általában a szülés előtt pár héttel ráér intézni.
Akinek ezekkel semmi újat nem mondtam, annak bocsi, de hátha valakit érint még
Gemini:
Olyan méretet kell leadni, hogy a talira milyen méretű babaruhát hozzon Mircike barátnője. Ugyanis ez a talival együtt egy kis börze is lesz
Ezúton szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy:
a) Aki jelentkezni szeretne a talira, még megteheti ezen a héten nálam e-mailben! a címem haneekukacnemetdogponthu. Aki méretigényeket szeretne leadni az Mircike címén teheti meg: profiljában olvasható.
Aki babazene cd-t szeretne szintén nekem jelezzen mailben!
Aki forgókát, lógatható állatkát, vagy matricát szeretne még, az is nekem jelezzen (itt jegyzem meg, hogy frissítettem az oldalt). A cim még mindig
http://www.gportal.hu/portal/mutyurok. A talira el tudom vinni amiket rendeltek. Babanetes 2005 Nyári Babák tobpicosoknak 15% kedvezmény mindenből
És szintén Gemini:
Vikkáról annyit tudunk (Pipocskával beszélt), hogy be kellett feküdnie a korházba, mert megnyilt a méhszája és össze kell neki varrni valószínüleg. Én ennyit tudok, Pipocska azt irta legutóbb, hogy majd bemegy hozzá valamikor, ha tud.
Ancsipancsi:
Azért vagyok táppénzen (mindenki mástól bocs hogy megint leírom), mert porckorong sérvem van, és kb. 2 órás ülés / mászkálás után már kisugárzik a lábamba a fájdalom, szúr a gerincem és nem bírok ülni állni feküdni. A munka már nem nekem való sajnos, nem bírom a súly-terhelést és az rátett egy lapáttal, hogy az izületek ilyenkor meglazulnak, ráadásul ugye a tartás is más, sokkkal nagyobb terhelés jut a gerincre. Emiatt lesz császármetszésem is, mert nem javasolt a szülést végigcsinálni ilyen problémával, mert árthat és rosszabbodhat a kitolástól, erőlködéstől, főleg ha még nagy is a baba és sokáig elhúzódik. Plussz: már maga a tágulás sem tesz jót, mivel ugye elmozdulnak a csontok is. A többi orvosi részéhez nem értek, de nem szeretnék rosszabbodni, lebénulni, stb.. még igy is csak a 20. héttől irattam ki magamat, ami az állapotomat nézve viszonylag kész csoda, hogy bírtam addig.
A körzetim kapott papirt a gerincorvosomtól és a nőgyógyásztól is arra, hogy irjon ki. Egyébként táppénzre a gerincprobléma miatt vettek fel, nem veszélyeztetett terhesség miatt. A terhességemmel minden ok attól még
csak nem birom magamat..
Remélem kielégítő választ adtam
A vérképhez nem kértek vizeletet: azt külön jelöli az orvos. Azért nem kért (ennyi esze volt), mert azt a terhelésesen kérnek. Viszont a terhelésesen csak egyszer szúrnak, hálistennek. Úgy kell bemenni a korházba, hogy már megittam a förmedvényt.. azt majd csütörtökön vagy ilyesmi
Ellenben neked ha panaszod van azt tanácsolnám, hogy ne várd meg a négy hetet a vérvétellel, mert négy hét alatt kialakulhat egy olyan dolog, ami most még csak kezdeti és gyorsan kezelhető esetleg. Ha panaszom lenne én sem hápognék hogy miért küldenek el ennyi hülyeségre
Egyébként elgondolkoztam és szerintem a dokim azért küld el vérképre, mert a 12. héten volt a vérképem és azóta sokminden változhatott.. szóval végül is nem hülyeség, csak morgok miatta, mert utálom már a sok orvoshozjárást.
Cukiterhelésre 22-28 hét között szoktak küldeni.. alapvetően tök mindegy, mikor csináltatod meg, a lényeg az, hogy meglegyen: kivéve, ha indokolt korábban kérni, vagy sürgősen kell (pl. a vérképes leletedben magas volt a cukrod).
Johanna:
Mint ahogy az előző talira is igaz volt, most is az, hogy légyszi irj mailt ha jössz a talira!
Te okos vagy ebben: mi a neve a tejserkentő gyógyteának?
Ancsipancsi:
A brendonban szerintem közülünk még senki sem csináltatott: a közekedvelt hely az a Praxis és Dr. Győrffy Mátyás
Egyébként a genetikai UH-t sima 2D-sen csinálják mindenkinek, és az ugyanolyan tökéletes, mint a másik.. csak nekünk nem mond sokat.. de az orvosoknak igen
Ők mindent látnak rajta! Amikor nekem mutogatta a doki, hogy itt a szive és a négy kamra, én csak halvány foltokat láttam, de ő szinte vérig volt hatódva a látványtól
Jajj látom közben kavarodás van abból, hogy a táppénz hogy működik
Akkor elmondom:
Ha terhes vagy, a terhesség első megállapításától (tehát az első biztos orvos által készített terhességi teszttől, vagy első ultrahangtól kezdve) táppénzre vehető bárki. Ez az orvos megítélésén múlik, de a gyakorlat az, hogy ha kéred, táppénzre vesznek. A terhesség nem betegség, de a napi 8-10 órás munka nem terhes nőnek való akkor sem. MINDIG! ír a nőgyógyász egy papírt arról, hogy vegyenek táppénzre, csak ha nincs veszélyeztetettségi indok, akkor nem irja oda, hogy veszélyezetett, hanem az indok: Gravida (azaz terhesség). De nincs ilyen megkötés, hogy 7. hónaptól irhat ki a doki. Nagyon sok nőt ismerek, akik amint terhesek lettek táppénzre vetették magukat, mert stresszes volt a munkahely. Ha ezt mondod a dokinak, kiír úgyis, mert a stressz sem kismamáknak való
A táppénzt valóban meg kell indokolni, de nem a nőgyógyásznak, hanem a körzeti orvosnak! és esetünkben az indoklás az a nőgyógyász által kiadott papír (azaz igazolás) arra, hogy terhes vagy.
Oxigen:
Örülök, hogy jobban vagy, pihenj!
Szeirntem jelentkezett be nyugodtan a talira, legfeljebb ha úgy alakul nem jössz el. Azért azt meg fogja mindenki érteni, ha az orvos további fekvésre itél!
Mostmár én is igy kezdem csinálni az orvoshozjárást
ez a hetem fog elmenni erre (kivéve UH, mert azt most nem lesz): ma még megyek a gerincdokimhoz, aztán csütörtökön a terheléses cukira és délután vissza a körzetimhez papírokért
Márti:
Vigyázz magadra te is és gyógyuljál!! Mondjuk betegen is lehet gyereketcsinálni
de azért egészségesen kellemesebb
Timmba:
Nem tudom mi az az AST, de a fehérvérsejtek számát nézik a vizsgálattal..
Az én körzetim kéthetente szeret papírt adni a táppénzemről! Rühellem is érte, mert minden második hétben be kell ülnöm a sok beteg ember közé és várni..
A cukor miatt kitartás! Minden rendben lesz, majd meglátod, csak hallgass a dokidra mindenben.. viszont szerintem keresd fel őt minél előbb.
Fejeske:
28 nappal a szülés előtt adja ki a doki és onnantól kezdve 168 napig jár. Itt sajna naptári 4 hetet számolnak
nya.. eszek azt' megyek a dokihoz
pusza mindenkinek
hanee (25+6)