Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Márti:
Igy utolag nekem is gyanus volt, amikor betetted az autóba olyan kedvtelenül ült.. csak valahogy mégsem jutott eszembe, de igy hogy mondod..
Jobbulást neki! Remélem azóta már jobban van..

Banett:
Ez az oldal jópofa, de nem a legolcsóbb Kép A Brumi Maci nevü bolt olcsóbb Kép Nem akartam okoskodni, de érdemes több helyen körbenézni tényleg. A KIKA-ban vannak olcsóbb utazóágyak és ágyak, a Brumi Maciban olcsóbb ágyak és bébikompok és babkocsik, viszont pl. itt az akciós termékek tényleg jó árban vannak.. Sajnos ha olcsón akar az ember vásárolni akkor legalább 10 helyre kell járni Kép Kép

hanee (25+4)
hanee

SZIASZTOK LÁNYOK!
Remélem, mindenkinek jól telik a húsvét! Várjátok a locsolókat?
Én most intenziven pihenek... Alighanem egy kicsit túlzásba vittem a dolgokat (takarítás, főzés, kert rendezése, stb.). Most időnként nagyon keményedik a pocakom és 120-szal megy a szívem... Tempó csökentve... Így minden rendben...

Vigyázzatok magatokra! Jó pihenést!
Betsy
Vendég

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is itt vagyok! Kép
Tegnap este sikerült egy jó hosszú kis hozzászólást megírnom, de az internet-szolgáltatóm nem volt éppen a toppon Kép, megszakadt a kapcsolat, és nagy idegességemben kikapcsoltam a gépet, a hozzászólás, meg elszállt. Kép Kép
Megpróbálom felidézni, mit is akartam írni... Kép
Ja igen!
Hanee! A Barátnőm március 11-én szült, és előtte 2 héttel még lazán vizsgázott. Kép (Na jó, a "laza" egy kicsit túlzás, mert akkora hasa volt már, mint egy hordó Kép, de jól ment neki Kép). Szóval szerintem nálad sem lesz gond!!! Kép
Tali... Sajnos ezt most kihagyom. Kép A lakásfelújítás kellős közepén vagyunk, és ha a munkában aktívan nem is, de körülugrálással én is részt veszek Kép. Egy kis kávé, egy kis szendvics, egy kis stb.. Kép Remélem azért a következő talira rendben lesz a lakás, és oda már feltétlenül!!! Kép
Húsvét...
Hát a lakásfelújítás miatt nem igazán érzem, hogy ünnep van. Se süti, se sonka, se tojás. Kép Viszont mivel mindenki tudja, hogy milyen állapotok uralkodnak nálunk, szerencsére locsolkodni sem jönnek!!! Kép
Szegény párom ma el akart menni locsolkodni (Nem túl sok kedvvel... Kép) de telefonált az egyik barátja, a burkoló, hogy akkor jöhetne befejezni az étkezőt? HÁt persze! Kép Úgyhogy locsolkodásnak annyi...Kép Nem volt letörve. Kép
Nagyon vigyázzatok magatokra! Nem nagyon kellene túlhajtanotok magatokat! Inkább többször keveset, és jól érezzétek magatokat, mint egyszerre sokat, de utána szenvedés!
Milyen bölcs vagyok! Kép Kíváncsi leszek ha vége a felújításnak, és rendbe kell szendi a lakást, mit is fogok csinálni... Kép
Most aztán befejezem, mert még én hosszabbra sikerült ez a hozzászólás, mint a tegnapi elszállós. Kép
Üdv Nektek
Kellemes Húsvétot és Annyi locsolót, amennyit szeretnétek!!! Kép

Hápi
hapinyoka

Banett!
Az én párom nem ilyen kreatív, minden ilyesmit nekem kell csinálnom. Ha véletlenül segít is, akkor sem tetszik az eredmény, szóval félig önvédelemből teszem. De legalább nem nagyon szól bele a dolgokba, azt teszek a lakásba, amit akarok Kép Ha nincs kedve az egészet lefesteni, akkor esetleg rajzoljatok a fehér szekrényre pár ábrát, amiben sok halványzöld van, akkor már menni fog a szobához. Hanee honlapján nagyon jópofa figurák vannak pl.

Hapinyóka!
Amikor mi festtettük/ burkoltattuk a lakást, akkor az egyik doki ismerősöm figyelmeztetett, hogy aki babát vár, annak minél távolabb kell ettől a macerától lenni. Állítólag minden anyag, még a víz alapú falfesték is, száradás alatt olyan gőzöket ereget ki, amik ártalmasak a babára nézve. Állítólag pl. új lakás esetén kb. fél év, mire ezek kiszellőznek. Inkább menj el a talira, és nagyon-nagyon sokat szellőztessetek!
Vigyázz magadra! (Bocs az okoskodásért.. Kép )

Lányok! Nekem is nagyon magas a pulzusom! Szeretnék egy gyors közvéleménykutatást csinálni!Leírnátok, hogy nektek mennyi?
Nekem alapból 70-75/perc, most pedig szinte mindig 90 és 100 között van, és ilyen pulzus mellett képtelenség pihenni... Eddig tudtam napközben szunyókálni, most meg csak azt hallom, hogy lüktet a fülemben a szívem. A vérnyomásom eközben meg tök alacsony, alulról súrolja a 100-at...

Mzx-Móni (26+1)

Kép

Kép
mzx

Lányok, mivel az utóbbi időben napvilágot látott, hogy a Dán Danablu kék sajtban lisztériát talált az ÁNTSZ, utána néztem kicsit a dolognak, mert korábban én többször is vettem ilyen sajtot, szerencsére mióta babás vagyok, nem.

Ezen a linket sok hasznos infot találtok arról, hogy mit szabad és mit nem szabad enni a terhesség során, és hogy mi mit okozhat.

http://mama-baba.freeweb.hu/bizt.html

Pipocs! Én is csak akkor irrigáltam, mikor korábban bajom volt. Elég frankón segített is rajta!

Sygnum! Én csak azt vettem észre, hogy hátonfekvésben kissé feszül a hasam, úgyhogy fel kell húznom az egyik térdem, hogy kényelmes legyen. Mintha mocorogni kezdene a gyerkőc ilynkor.

ancsipancsi

Sziasztok!

Mzx: Nekem a pulzusom most 70 volt. Alap helyzetben nekem 62-64 szokott lenni, azt mondják sport szivem van.. de az enyémből ne indulj ki, mert nekem 120 fölé sem megy soha, még akkor sem ha agyonhajtom magamat (terheléses mérésen az orvos majdnem lefordult a székről - normál esetben 140-150-ig is felmehet Kép)
Néha ritkán én is szoktam ilyesmit érezni, hogy a fülemben ver a szivem, de olyankor mindig lefekszem és elmúlik szinte azonnal. De nem hiszem, hogy akkor is sokkal magasabb lenne a pulzusszámom, max. 75.. de abból kiindulva, hogy nekem eleve is alacsonyabb kb. 8-10-el mint egy átlagos embernek, lehet hogy tök normális, hogy neked is felmegy annyival.
A vérnyomásom nekem 110/70 körül szokott lenni és az most is annyi, hogy terhes vagyok.. se lefele, se felfele nem ment Kép

Ancsipancsi:

Elolvastam ezt a táblázatot, de van azért egy két pontja, ami számomra kicsit már túlzásnak tűnik..
Pl. az, hogy kerüljük a májat.. azért annyi A vitamin nincs benne, hogy túlagadolhassuk szerintem, főleg a bolti májpástétomban Kép

A sajtnál irja, hogy a Camambert sajtot kerülni kell.. hát én bizony fogyasztok.. és imádom Kép

A tojás is egy kicsit kényes dolog.. mondjuk mi vidékről kapjuk a tojást rokonoktól és csak ritkán veszünk boltban, de akkor mindig olyat, amire rá van nyomtatva pirossal, mert az bevizsgált (igaz drágább 3 Ft-al darabja).. viszont nem vagyok biztos benne, hogy a szappanos mosással egy szalmonellát el lehet pl. kerülni, viszont a sütéssel, vagy keményre főzéssel esetleg igen.. ellenben pl. a piskóta tésztájába is nyers tojásfehérje habja kell, mégis merek enni piskótát.. mondjuk ki is van sütve ez igaz.

Ja, a tükörtojást még nem láttam olyan normális embert, aki mindkét oldalát megsüti a nagymamámon kivül, de az övét meg sem eszem, emrt azt nem lehet kenyérrel tunkolni, ugyanis keményre főzi a sárgáját..

Mindegy is, igazából ezzel a "ne egyél májat" dologgal nem vagyok kibékülve. Természetes, hogy nagy körültekintéssel kell lenni a konyhával kapcsolatban terhesség alatt (teszemazt disznóhús vágását inkább anyukámra bizom ha épp itt van és miután hozzányultam kezetmosok szappannal alaposan), de azért kicsit túlzásba is viszik a dolgokat.

Nem is tudom irtam-e már, hogy nekem már az orvosokból meg vérvételekből is elegem van és herótom van már minden orvosos dologtól.
Nekem minden leletem TÖKÉLETES. De tényleg. Ennek ellenére most fogom csináltatni a második vérképet, mert a körzeti orvosom kér (annak ellenére, hogy a nőgyógyász csináltat majd később).. és ha nem csináltatom meg, nem ad papírt a táppénzhez. De hogy minek?? Annyira nem értem Kép Tényleg mindenem teljesen ok. Nincs vashiányom, azon kevesek közé tartozom, akiknek még egyszer sem keményedett a hasa, stb stb stb.. és mégis agyonvizsgálnak! Kiváncsi lennék, hogy egy olyan embert, akinek még baja is van, agyonvizsgálnak-e? Nem tudom mit keresnek, nem hiszik el, hogy nincs semmi bajom?Kép

Bocs kicsit eltértem a lényegtől Kép Csak azt akartam leírni ezzel is, hogy szerintem kicsit túlzásba viszik a dolgokat, minden esetre azért ez az oldal hasznos lehet, bár úgy gondolom itt közülünk mindenki betartja ezeket a higiéniai előírásokat nagyrészt Kép

hanee (25+4)
hanee

Hanee, én nem eszem májat, de csak mert a májkrémet nem nagyon kívánom (ill. ritkán), az igazi kacsamájat kívánnám, de azt meg nem merem. A bolti májasban szvsz liszt és zsír van, nem ártalmas, legalábbis nem olyan módon, mint ahogy leírták Kép

A Camembert-rel most már jobban vigyázok, sajna én is imádom, de vissza kell fognom magam. A kék sajtot is imádom, de most azt nem fogok enni egy darabig...sajna Kép

ancsipancsi

Sziasztok!

Én is belenéztem az oldalba és tetszett, egy csomó más dologról is ír. Májat én ettem (rántott máj és szendvicsben), mert hetente egy alkalommal - ezt olvastam valahol - nem árt. Mondjuk csak az első harmadban kívántam. Amúgy a többivel tisztában voltam, sajtot nem eszek, ha mégis akkor Trappista, viszont úgy a 16-18. hét környékén majd' minden nap tojássalátát ettem a Kaiserből, szinte kizárólag azt.

Olyan álmos vagyok és itt ez a szép idő, csak ne esne!

Hanee, ha jók a leleteid, csak örülj! Anyukám mindig mondja, hogy neki nem kellett ennyi vizsgálatra mennie, mégis egészségesek lettünk... ez van, biztos megvan az oka. HOlnap megyek a cukoreredményeimért, esz a fene, azaz az aggodalom (persze nem komolyan, hiszen úgysem tudok rajta változtatni, de megkímélném magam egy újabb rossz hírtől). Na, majd meglátjuk.

Mostanában a vérnyomásom teljesen normális, azaz most: 118/71/79. Mondjuk bennem van egy lightos kávé (egy tk kávé és 2dl tej+egy édesítő), ugyanis rendszerint inkább alacsony. Ha megerőltetem magam, az én szívem is a "fülemben dobog"! Ma lustálkodás van azonbanKépKép Királyság!
timmba

Timmba:
Én nagyon örülök neki, hogy jók a leleteim, csak éppen azért mert jók, számomra érthetetlen, hogy kétszer annyi vizsgálatot csináltatnak rajtam/velem, mint amennyit egy átlag terhes nővel szoktak. Még ha köze lenne legalább a gerincsérvemhez, vagy valamihez, azt mondom rendben.. de nincs. Szóval értelme egy szál se'.. Dehát elmegyek, mert muszáj.

hanee (25+4)
hanee

Hanee: Konkrétan miről van szó különben? Milyen +vizsgálatok? A doki nem mondta, hogy miért (de kérdezted?)? Kíváncsi lennék rá, ha valóban extra.
timmba

Sziasztok!

Ma itt voltak az anyukámék és olyan jól telt a nap. Érdekes, még fáradt sem vagyok, pedig azt gondoltam, ha kimarad a délutáni pihi, akkor este leragad a szemem. Ráadásul már 6-tól fent vagyok, Virág az izgatottságtól azóta ébren van, pedig ilyenkor rendszerint 9-ig alszik. Hogy bírja ez a lány?!

Hanee
Megnéztem a Brumi Maci honlapját és igazad van. Találtam olcsóbb hordozót, ami tetszett is. Voltak még olyan bútor ötletek is, amik használhatóak. Vagyis levéve a forma, saját méretre szabva, a fiúk itthon megcsinálhatják. Így készül minden bútorunk, és ezzel tényleg pénzt spórolunk. Nem beszélve arról, hogy én ezeket jobban is értékelem.

Mzx
Nem akarom fényezni a férjemet, de tényleg szuper pasi. Látnád a konyhánkat. Arra olyan büszke vagyok! Egy panelban lakunk, el lehet képzelni a tipikus méreteket. Néhány évvel ezelőtt megálmodtam, hogy milyen legyen. Neki ugrott, falat bontott (persze nem főfalat), megnagyobbította, szekrényt tervezett, megkérdezte milyen színű legyen és elkészítette. Ő rakta a járólapot, csempét, világítást megcsinálta, stb. Imádok benne azóta tevékenykedni. De így készült a gyerekszoba is, és most akarunk a fürdőbe belevágni. Egyébként abszolút nem ez a foglalkozása, de mindig okoskodik valamit. Ezért merem a pelenkázót is rábízni. De nagyon jó ötletnek találom a figurákat, mert talán úgy nem annyira egyszínű. Még aludnom kell rá egy párat! :-)))

Pulzus: az enyém nem tudom átlagosnak mondható-e? Olyan 75-85 között van. Nagyon ritkán mérek olyat, hogy 85 fölött van. Inkább este, ha lefekszem a bal oldalamra, úgy érzem, annyira ver a szívem, mintha ki akarná nyomni az oldalam. Aztán, ha nem figyelek rá, el is múlik. Elég hülyén magyaráztam, másként nem tudom. De mikor eszem, kaja után mindig olyan gyorsnak érzem a szívverésemet. Volt, hogy már megmértem ilyenkor a vérnyomásmérővel és teljesen normális volt. De akkor miért érzem ezt?

Banett

Kép
banett

Sziasztok Lányok!

Nem voltunk itthon 3 napig, így most rengeteget kéne visszaolvasnom! Holnap meg is teszem, csak most gondoltam leírom, ami aktuális: sajnos nem tudom megoldani, a pénteket, így kendős tanfolyam ugrott Kép (úgy látszik megintcsak marad a füzetkéből való bénázás Kép ). Szóval a helyem fel tudom ajánlani másnak, bár én már annak idején is "túljelentkező" voltam.

Jóéjt!
Bogárka (27+3)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok,

Megjöttem vérvételről.. broaf.. és mehetek újra, mert amit a körzetim felirt, azt itt csinálják ahol lakom, a másikat pedig itt nem csinálják meg (megkérdeztem), mert a korháznak egyediek a kódjai.. brühühü..

Szóval Timmba a kérdésedre válaszolva: A történet röviden: kb. a 14. hétben voltam, amikor még dolgoztam is és fájni kezdett a torkom és hőemelkedésem is lett, és egy hétig itthon is voltam. Semmi komoly nem volt, torokgyulladás. A doktornő kért egy vérvételt: süllyedést és AST-t nézett. A süllyedést hogy nézte már eleve nem volt teljesen világos, mivel minden terhes nőnek a süllyedése általában magasabb, vagy a határértéken van magasan. Az AST az érthető, azzal a fehérvérsejteket nézi asszem, a fertőzések szürhetők vele. Az nekem 200 helyett 400 ezer volt (200 a max). Ez ugye két okból várható volt: egyrészt éppen torokgyulladásom volt (naná, hogy magasabb a fehérvérsejt számom), másrészt volt régen egy Streptococcus B fertőzésem és emiatt egész életemben magasabb lesz az átlagnál (normál esetben is a felső határt súrolta nekem amúgy mindig). Szóval ez sem egy nagyon rémisztő dolog. A doki felirt nekem Ospent (ez egy gyenge antibiotikum, amit babásan is lehet szedni), én beszedtem (hozzáteszem csak a 2/3-át, mert 2 dobozzal irt fel napi 2x1-et, és az tartott volna 12 napig.. én 10 napig szedtem, 5 napig 2x1-et utána 1x1-et, ez is éppen elég volt). Ezután kért a doktornő egy kontroll vérvételt, amin AST-t nézett: itt már rendben volt az AST-m, 210 ezer volt (két héttel a gyógyszerszedés után). Idáig számomra teljesen érthető és a doktornőm gondosságáról tanúskodik, hogy ennyire figyel rám, de! most amikor legutóbb voltam nála kért egy teljes vérképet. Semmi mást. Viszont nem indokolta meg, csak úgy felirta, hogy csináljunk egyet. De ennek igy nem sok értelme van, hiszen egyet csináltatott már a dokim a 12. hét körül és minden eredményem tökéletes lett. Még a vasam is olyan tökéletes volt, hogy a védőnő nem győzött csodálkozni, hogy lehet, hogy ennyi vasam van terhesen. Épp ezért nekem nem irtak fel sem vasat, sem folsavat, sem semmitsem.. lényeg a lényeg, a dokim el fog küldeni ismét vérképre a 32-36 hét között. Most vagyok a 26. hétben. Szerintem ennek nem sok értelme van, hogy most a körzetim elküldött egy teljes vérképre (ráadásul se vizeletet nem kért, se AST-t, sem egyebet). Kérdem én minek? Tökéletes a cukrom is, nem kell ellenőrizgetni, mégcsak cukorgyanús sem vagyok.. viszont ugye közben a nőgyógyászom is elküldött a cukorterheléses vizsgálatra, úgyhogy ezen a héten kétszer szuratom magamat halálra könyökmentén.
Végül is nem nagy ügy, csak utálom amikor fölöslegesen vizsgálgatnak, amikort amúgy is herótom van az orvosoktól. Amióta terhes vagyok többet voltam orvosnál, mint életemben.
Azóta jártam 3x védőnőnél, 5x nőgyógyásznál, 4x a körzetimnél, most megyek 2.-szorra a gerincambulanciára, jártam a gastroenteorologián is és eddig 5-ször vérvételen.. kicsit már nekem ez sok.. és még nincs vége.
Az egész terhességben egyedül ezt utálom, hogy nem hagynak engem békén.
Ja, azt kihagytam, hogy ultrahangon én már 7-szer!!! voltam, szóval attól is kicsit már herótom van.. számomra már semmi izgalmas nincs abban sem, mert el kell menni az orvoshoz miatta. Persze ez mástészta, mert jó érzés találkozni a babámmal, de akkor is.. már a 4D-s ultrahang sem aljz fel annyira Kép Pedig azt tényleg szeretnék majd a 30. hét után valamikor.

Banett:
Teljesen normális vérnyomás és szivverés mellett is érezhetjük ezt a terhesség alatt, ugyanis a szervezetünknek vértöbbletet is kell pumpálnia, szóval erősebben kell dolgoznia. De ez egy egészséges szív esetén nem feltétlenül jelenti azt, hogy gyorsabban is pumpál, csak nagyobbakat pumpál, ezért halljuk néha. De ez normális terhességi tünet a 2. harmad végétől. Néha én is hallom, de lepihenek és elmúlik hamar. Akkor van gond, ha nem múlik el, vagy légszomjat is kap az ember, bár még ez utóbbi is a terhességi tünetek közé tartozhat és nem feltétlenül kóros!

A pénteki kendős tanfolyásra megyek, és viszem a legujabb családtagunkat, egy hatalmas gyerekméretű plüssmacit, amit a nyuszi tojt nekem Kép Kép Kép nagyon édi! Kép

hanee (25+6)
hanee

Sziasztok!
Sajnos lehetetlenség mindent visszaolvasni, de azért itt vagyok, olvasgatlak titeket!

Hanee, Marca,
milyen méretet kell/lehet megadni Mircimarcának? Valamiről lemaradtam? Kép

Ki tud valamit Vikkáról??? VIKKA, HOL VAGY??????KépKépKép

Gem
25+3 (!)

Ui.: Képzeljétek, kispapim múlt hét szombatig nem hitte, hogy a pirinyó rugdos, csak mert neki még nem volt hozzá türelme, hogy kivárja, míg kap egy rugást!
Szombat este hét akkora rugást kapott a fülébe, hogy már nincs mersze ellentmondani! Kép
gemini

Hanee, lehet, hogy disznó kérdés, és ne sértődj meg kérlek, de ha ennyire egészséges vagy, akkor miért mégy táppénzre? Mintha azt írtad volna, hogy a dokinak kell a táppénzhez ez a vérvétel! (vagy rosszule emléxem?) Mivel a 7. hónap előtt csak indokolt esetben lehet táppénzre menni, így a házidokinak, aki kiír, havonta újra és újra meg kell indokolnia, hogy miért mentél el. Szerintem ehhez kell neki a vérkép. A 7. hónap után már egyszerűbb, mert ott lehet írni indoklásként a koraszülés kockázatát.

Amúgy sajnos a héten ugye nem kétszer szúrnak Téged majd, hanem majd többször, a terhelés miatt. A teljes vérképhez pedig szvsz vigyél vizeletet, mert nekem azt mondta a doki, hogy az hozzá tartozik, és ha nem viszek, akkor ott kell pislantanom valamibe, ami nem egy csúcsszuper megoldás.

Az én védőnőm is azt mondta, hogy mivel néha szikrákat látok (pedig nincsenek is ott Kép ), kérjek vérvételt a nőgyógyásztól. Én meg nem kértem, mert 23,5 héten lesz a terheléses cukrom, amikor teljes vérkép is lesz, majd akkor kiderül, hogy mi a gáz. Addig csupán 4 hetet kell várnom.

tényleg, ez általános, hogy 23,5 hetesen küldenek cukiterhelésre???

Ancsipancsi
20+5

ancsipancsi

Sziasztok,

Rengeteg hozzászólás született az elmúlt napokban, igy nem volt időm visszaolvasni, mert munkahelyen vagyok, és nem annyira boldogok, hogy netezek......

Gemini: Nem jössz jövő héten 7-én szülés együtt szülés előadásra? Én azt kinéztem magamnak.. és lehet, hogy arra jönne kispapi is. Voltál jógázni? Én tornázni járok a Szentimrébe az ingyé van...:-))) De azért akarok menni jógára. Örülök, hogy babád nagyon aktív, annyira édesek. Én úgy élvezem amikor rúgdos..:-)) Vikka kórházban ha jól tudom a szombati hozzászólásokban irta Pipocska, hogy be kellett feküdnie...Sajnos nyilt a méhszája. Szegény, remélem már jobban van.

Bogárka: ma torna? Remélem ott leszel...

Tényleg Vikkáról tud valaki új infót? Drukkolok neki.

Én is jó ötletnek tartom, hogy valamit vigyünk a talira. Én szívesen vállalom az egészséges részét. Szóval ásványvizet (ami lehet, hogy tisztitott víz lesz) és mondjuk egy gyümölcssalátát. Mit szóltok. Bár igaz, hogy még hivatalosan be sem jelentkeztem. Megtehetem itt vagy irjak valakinek mélt?

Régen hallottam az ikres mamikról.. Ugye jól vagytok Bannamari és Judyt irjatok... mert aggódom értetek.

Képzeljétek ma tettünk apasági nyilatkozatot az Önkorinál. Nem volt egy nagy élmény a néni nagyon morci volt, de én majdnem elsirtam magam, mikor felolvasták, hogy a kisbébi vezeték neve a Párom neve lesz. Annyira jó érzés volt....

Málnalevél sok embernek bevállt, úgyhogy érdemes. A homeobogyó nevét megnézem otthon, mert még nem tudom fejből, de fonetikusan ejtve: "caufilum" szóval igy kérhetitek.

Most ennyi, muszáj dolgoznom

JohannaZSebi

Kép
Kép
johanna1975

most gondoltam rá, hogy mivel a "genetikai uh"-t nem a 4d-s UH géppel nézte a szonográfus, el kellene majd mennem 4d-sre is, mert a 2d-s számomra szinte kivehetetlen volt Kép

készíttetett már valaki felvételt mondjuk a Brendonban? állítólag, ha vki DVD-re akarja, akkor még + 3500 Ft az ára, és 9000 Ft maga az UH.

ancsipancsi

Sziasztok!
Lányok, én teljesen kidőltem a sorbólKép, fekszemKép. Tüdőgyulladásom van, és mindenféle egyéb üreggyulladásom lehet (lüktet mindenemKép) amit egy 1000 mg-os antibiotikummal kezelnek. Jól nézünk kiKép! Hanee, inkább engem küldtek volna teljes vérképre, mint téged! Pár nap múlva csinálnak talán!

Ancsipancsi!
Én úgy tudom, h. attól a naptól kezdve, h. a nőgyógyász megállapította a terhességet, bármikor mehetsz táppénzre, és nem kell kötelezően várni a 7. hónapig. Én így már a 6. hétben táppénzen lehettem. Maga a terhesség az indokolt eset. Ha tévednék, bocsKép! (De akkor a házi orvosunk és a nőgyógyászunk is rosszul tudjaKépKépKép.)

Gemini!
Szia, örülök, h. jól vagytokKép!!! Mircimamanál a talival egybekötve ruhabörze is lesz. A barátnője olyan méretű ruhákat hoz, amilyet kérünk, ezért kell írni méretet. (Bocsi, h. így belekotyogtamKép!)

Johanna!
Egy srófra jár az agyunkKép! Neken is pont most jutottak eszembe az ikres kismamákKép! Remélem én is, h. jól vannak!

Pipocska!
Már voltál bent Vikkánál? Írj majd, ha tudsz újabb híreket!

Márti (aki beteg, és ezért dühös és szomorúKép)
csmarti

Ancsipancsi!
Az előbb elfelejtettem írni, h. a szikralátás a magasvérnyomás/kiugró vérnyomás egyik tünete lehet. Tudod otthon ellenőrizni a vérnyomásodat? Az orvosoddal konzultálj ez ügyben, szerintem!

Márti
csmarti

Csmárti.

Én a 11. héttől vagyok táppénzen... nem önszántamból, henm mert a kartonom virít egy hatalmas nagy piros V betü. Engem nem a háziorvosom, hanem a nőgyógyim írt ki.. illetve ő adta a javaslatot és a terhesgondozóban vettek táppénzre... oda kell mennem havonta...

Én is úgy tudom, h a táppénzt meg kell indokolni a dodinak, hisz ha valakinek semmi baja akkor dolgozhat, mert a terhesség nem betegség....Kép)

Tehát itt is vannak feltételek.. gondolom neked is valamit írt indoklásnak a dokid...

Hajni 30+0
Vendég

Szia Hajni!
Pusztán annyit írt a doki, h. a terhesség megállapítva, kéri a táppénzre vételt. Lehet, h. az iskola "veszélyes üzemnek" számít(?), és ezért engedték, nem tudom?! De még a családi orvosunk is azt mondta: "Bármikor mehet, ha akar." Eszterrel különben a 8. hónapig dolgoztam, úh. egyetértünk "a terhesség nem betegség...".Kép

Márti
csmarti

Sziasztok!

Kezdek jobban lenni, sokáig már remélem nem úsztok meg Kép Hat a sok pihenés és a napsütés Kép

Nem tudom, be merjek-e jelentkezni a kismamatalira, mi lesz, ha mégsem engednek felkelni? Hanee?

Hanee: Engem is küldenek (jó esetben csak) havonta vérvételre, mondjuk nekem a vasammal voltak problémák, de azért nem olyan nagy macera az Kép Főleg nekünk, akiknek nem kell dolgozni. Én úgy szoktam, hogy egy hetet rászánok. Vérvétel, UH, stb., minden napra 1-2. És akkor 3 hétig nyugi van. Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Csmárti!
Tüdőgyuszi! Hát az nem semmi!
Légy szíves, kúráld megad, mert nyakadon a tavasz, akkor pedig aktivizálódnod kell! Kép

Johanna!
Ne hülyéskedj, tényleg kórházban van Vikka? Tudja valaki a számát? Küldje már el az e-mail címemre!
A szülés-együttszülésre mindenképpen jönnék. 5-kor kezdődik vagy fél6-kor?

Üdv
Gem
25+3
gemini

Sziasztok,

Oxigen: remélem, hogy tudsz jönni a talira. Egyébként nem tudod, hogy a Melissan kivül, hol csinálnak kifejezetten kismámi masszást?

Márti: ejnye meg bejnye, tessék gyógyulni. Jobbulást néked.... Antibiotikum, húúúúú az nagyon zorkán hangzik.Ne legyél dühös... És a taliig tessék magad összeszedni, mert gyűlnek a kérdéseim irányodba....

Táppénz kérdése: nekem is azt mondta a dokim (aki Márti dokija is), hogy bármikor mehet egy kismámi táppénzre. ő javaslatot tesz és a háziorvos meg kiír és akkor a háziorvosnak nincs is semmi beleszólása és állambácsinak sem. állambácsi egyébként is maradjon csöndbe, azzal a hatalmas összeggel amivel ki szeretné szúrni a szememet és akkor még csodálkoznak, hogy az ember feketén dolgozik.

Ancsi: én csak a Praxisban voltam és nagyon érdemes menni. Én nem kértem DVD-t, mert a videóra felvét benne van az árban és még aranyos fényképek is. Én a praxist javasolnám (Bartók Béla út 92-94) és ott a Györffy Mátyást.. Nagyon jó csóka, állítólag az egyik legjobb szonográfus Bp-n. Ha itt regisztrálod magad 1000 Ft kedvezményt kapsz a 10rugóból. Szóval ne késlekedj, mi is megyünk 4 hét múlva, már alig várom... Akkor lesz Zsebi 32 hetes. Juj de cuki...

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Márti, én is körüljártam a táppénz ügyet, azért írtam, hogy indoklás szüks. Nekem is mondta a doki, hogy mehetek, ha nem bírom, de kell hozzá indok, 7. hónap előtt csak úgy nem lehet menni. Úgyhogy gondoltam, hogy Hanee-nak is kell valami indok, ezért küldték vérvételre. Kép
A vérnyomásomat folyamatosan mérem, régen alacsony volt, most olyan 120 körül van, de néha 128-ra is felmegy. Remélem mikor szikrák vannak (pár hete nem volt), nem magas! Úgy tudom a vérellátás miatt is lehet, nekem meg vannak szűkebb ereim Kép

Szerintem a suli veszélyes hely, mert sok a fertőzés!

Szóval Hanee, kitartás, majd csak vége lesz a szurimurinak!

ancsipancsi

Johanna! és a 10 rugeszban benne van a dvd ára is? mert a kis disznó Brendonéknál nincs Kép
nekem a Bartók a szomszédom, úgyhogy még jobb is. még a páromat kell rádumálnom, hogy ne tartsa fölösnek. Kép
hány perc kb. a felvétel? legutóbb 10 rugóért (2d maszek uh) 5 perc után kiszórtak Kép

ancsipancsi

Johanna: Nem tudom, annyit tudok, hogy nem szívesen masszíroznak kismamikat, mert nem tananyag a sulikban, én is külön tanultam. Mindenhol azt tanultuk, hogy terhest tilos masszírozni, mert ez a legegyszerűbb sajnos Kép Mivel rajtam már nagyon látszott, tudtam szerezni szakirodalmat a vizsga előtt, másnak még akkor sem adtak. Így nem csodálom, ha nem mernek nekiállni a kollegák, csak néhány helyen.
Szvsz kérdezd meg az Andit, ha mész tornázni, hátha tud valamit.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Köszi Oxigén. Azt tudom, hogy a Melissa Gyógycentrumban van kifejezetten kismámi masszás... Hát kiváncsi vagyok, el szeretnék menni. Sajnálom, hogy Te kidőltél. Viszont amit elkezdtem saját kútfőből és barátnőmtől tanulni az a kisbébi masszás. Nagyon hasznosnak tűnik...

Ancsi: nem ott sincs benne a dvd felvétel, csak a videó. Az viszont igen. Sajnos ez drága mulatság. Viszont, ami jó, hogy hosszú ideig tart, nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem bent voltunk vagy 20 percet... Kispapi nem fogja megbánni sőt. Enyém sem lelkesedett elötte, de most már kéri a következőt... :-))

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Nagyon szeretnék ott lenni ismétKép, úh. igyekszem meggyógyulni! Sajnos ezt az antibiotikumot nem tudtam elkerülniKép. Gondoltam rádKép! Majd eszem sok kefírt, joghurtot, h. nagy kárt ne tegyen!

Ancsipancsi!
A suli akár néhány gyerektől is lehetne "veszélyes üzem" KépKépKép! Végül is logikus, a sok fertőzés veszélyessé teszi/teheti.

Gemini!
Hát ez az! Aktivizálódni kelleneKép, és nem lerongyolódni! Majd igyekszemKépKépKép!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Köszi Hanee a kimerítő választ, valóban rendesen kivizsgálnak téget, én még fejben sem tudnám tartani. Lehet, hogy tudatlan vagyok, de mi az AST?

Gemini: Vikkát ma műtik, nyílt a méhszáj.

Amúgy tudomások szerint a körzeti táppénzes papírt 6 hetente ad, tehát nem havonta kell hozzá elmenni érte - legalábbis nálunk -, ha veszélyeztetett vagy. Én egy hete vagyok a C1000 miatt.

Ancsipancsi: A Praxisban 10000,-, ha neten jelentkezel, akkor 1000,-Ft minusz, majd ott be kell diktálnod az asszisztensnek az kapott admin. számot. Amennyiben DVD-re kéred, úgy tudom plussz 3.500,-Ft. Viszont a doki - Győrfy (ha nem jól írtam, akkor elnézést) - nagyon penge, lelkiismeretes. Mi többet voltunk bent mint 20perc, mivel a gyerkőc farfekvéses volt és többet "kamerázták", míg végre volt szíves felénk fordulni valamelyest! A VHS ingyé van, ha nem DVD-t kérsz. Amennyiben pedig CD-n vinnél haza fotót, úgy plussz 1000,-Ft. Egy héttel ajánlatos bejelentkezni telefonon. Fekete fehér képekből én 4db-ot kaptam, szintén az árban van. Nagyon jó szakember az orvos, mindent elmondott és lemérte a babát, valamint írásos leletet adott, hogy mi újság vele és mik a méretek stb.

Márti: Gyógyulj meg és dühöngj nyugodtan Kép

Velem:
A fa.. kivan, most vettem át a vércukorleleteimet a kórházban, nem bírtam kivárni, hogy az orvos jelentkezzen és mivel pénteken vették le, mával lett kész. Tudni kell, hogy a 24. héten 7.9 volt, ugye 7-ig elfogadható még nagy jóindulattal. Diétára lettem fogva. 28. héten - múlt hét - elküldött a doki, már 2x-es vérvétel - nem éhgyomorra, hanem 75 glukózra egy és két órára: az első 9.4 (!), a második 7.2. Egyre szarabb! Ebből hamarosan kórház lehet, már félek, hogy mikor hív az orvosom a terveivel. A 7.9-re annó azt mondta, ha nem javul, akkor 4-5 héttel a szülés előtt befektet..., mit fog mondani a 9.4-re?!?!?!
Legszívesebben szétvernék valakit... csak úgy! Tökre vigyázok magamra, leszoktam a cigiről, nem iszok, egészségesen étkezek és tessék! Senkinek nem volt semmiféle cukor- és egyéb problémája egészen a 4. generációig a családunkban (többit nem tudom)!

Timmba (29+1)
timmba

Márti! amúgy az ovik is veszélyesnek minősítettek ilyen téren. úgy tudom végeztetnek az óvónőkön valami tesztet, hogy ellen tudnak-e állni betegségeknek.

köszi az UH-s válaszokat. nekem legközelebb a 28-32. héten kell UH-ra mennem. lehet, hogy ezzel összecsapom a 4D-st, és megmondom, hogy 4d-ben nézzék már a dolgokat, ne kelljen 2x 10eft-ot fizetnem, mert a magánrendelőben nálunk a 2d-s is 10eft sajnos! :/ amúgy már azon filóztam, hogy legközelebb az sztk-ba megyek,hogy ingyen legyen, szóval csak akkor megyek maszekhoz a 28. heti uh-ra, ha hajlandó a 4d-vel is nézni, hogy én is élvezkedhessek Kép. még kicsit zavart, hogy nálunk csak 5 percig tartot az egész Kép .

ancsipancsi

Timmba! szerintem az 1 óra után teljesen oké a 9,4! a két óra utáni számít, az pedig 7-ig jó, neked meg 7,2 lett. na bumm! semmi kórház, max diéta lehet belőle!

ancsipancsi

Helló Lányok!
Bocsi, hogy csak néha és csak kérdésekkel jelentkezem! Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy a szülési szabadságot, a szülést megelőzően 30 naptári nappal, vagy 4 héttel /28nap/ számolja a doki. Mert emiatt 2-3 nap szabi ide vagy oda, szóval nem mindegy, hogy mikortól megyek szabadságra. ( mert az évi szabimat is ki akarom venni, és így már a 8és 9. hónapban egyáltalán nem kellene dolgoznom.
kÖSZI A VÁLASZT
ÜDV.
FEJESKE
fejeske

Timmba!

Nyugiiii!!!! A 7,2 két órára TÖK JÓ!!! 7,8 a határ!!! Szerezz valami szakirodalmat és dörgöld a doki orra alá! Itt a neten is van erről topik, és ott egy doki is szokott írogatni, aki szintén mindig ezt mondja: 7,8 alatt nem kell diéta. Én 7,19-cel lettem óvatosságból diétára fogva, aztán a kontrolleredmények mindig jók lettek. Szerintem érdemes tartani továbbra is egy nem túl kemény diétát, de befeküdni biztos nem kell, meg újabb szúrkálás sem!

Johanna!
Megyek tornára! Csak nem Te is? Miről ismerlek meg?

Bogárka (27+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ancsi!
Terheseknél 7,8-at mondanak határnak, de sok doki 7 fölött küldi az embert diabra (mint az enyém is! - főleg a SztImrében, meg a Péterfyben jellemző ez egyébként, mert ott vannak nagy diab centrumok, és valahogy jobban odafigyelnek erre).

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Fejeske!

A szülési szabit a szülés várható időpontja előtt 28 nappal (naptári) lehet megkezdeni. Kép

Üdv

Hápi
hapinyoka

Sziasztok!

Megjöttem a védőnénitől is.. nem is értem, 80 kilót mért.. tegnap az itthoni mérlegen még csak 76 voltam.. azt mondta, hogy lehet, hogy a húsvéti sonka picit betett, figyeljek oda, hogy ne egyek sós dolgokat, mert lehet hogy ez csak +2 kg víz (reggelire is húsvéti sonka csusszant ugye) Kép Mondta, hogy hát figyeljek oda, de nem vészes, mert ez alapján most tartok az ő mérlege szerint 8 kilónál (az én mérlegem amugy is mindig 2 kg-al kevesebbet mér mint az övé), sőt az orvosé is kettővel kevesebbet mért Kép
Beszélgettünk mindenféléről megint.
Egy két hasznos dolog:
1. Akik nem házasok, kérdezzék meg a kórházukat arról, hogy az apasági nyilatkozat mikori legyen. Azt mondta a védőnéni, hogy ez teljesen korházfüggő, hogy ki milyet fogad el. Valaki elfogadja a 6 hónaposat is, valaki csak a 30 napnál nem régebbit. És ha nincs meg, automatikusan az anya nevét irják az anyakönyvbe (ez megváltoztatható, de nem kevés utánajárás és szenvedés árán).
2. Akinek még nincs beírva a Hepatitis B lelete, az irassa be! akinek még nincs (az AFP-vel együtt csinálják), az csináltasson! Aki nem kapta meg, hivja fel a kerületi ANTSZ-t és megmondják, hogy mi lett a sorsa. Ennek meg kell lennie (enyémet pl. eltökítették valahova és most keressük).
3. kaptam egy kis könyvet, az a címe, hogy "babavárás kettesben".. elvileg jár.. ez a terhesség piszcológiai oldaláról szól, azt mondta a védőnéni, hogy jó könyv, érdemes elolvasni.
4. Aki nem a körzetében lévő gyerekorvoshoz megy majd (tehát nem ahhoz, akihez tartozik), annak személyesen kell intéznie, és a szülés előtt bejelentkezni a gyermekorvoshoz, időpontokat megbeszélni! Én ahhoz megyek akihez tartozom, de akkor is hozzá mennék ha nem ide tartoznék, ő volt 18 évig a gyerekorvosom és nagyon imádom Kép Szóval én mindentől függetlenül el fogok hozzá menni egy időpontra (van nekik tanácsadásuk is arra kell menni), hogy bejelentkezzek, hogy csókolom itt vagyok, terhes vagyok, jövök majd, megszületünk nemsokára.. ezt általában a szülés előtt pár héttel ráér intézni.

Akinek ezekkel semmi újat nem mondtam, annak bocsi, de hátha valakit érint még Kép

Gemini:
Olyan méretet kell leadni, hogy a talira milyen méretű babaruhát hozzon Mircike barátnője. Ugyanis ez a talival együtt egy kis börze is lesz Kép

Ezúton szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy:
a) Aki jelentkezni szeretne a talira, még megteheti ezen a héten nálam e-mailben! a címem haneekukacnemetdogponthu. Aki méretigényeket szeretne leadni az Mircike címén teheti meg: profiljában olvasható.
Aki babazene cd-t szeretne szintén nekem jelezzen mailben!
Aki forgókát, lógatható állatkát, vagy matricát szeretne még, az is nekem jelezzen (itt jegyzem meg, hogy frissítettem az oldalt). A cim még mindig http://www.gportal.hu/portal/mutyurok. A talira el tudom vinni amiket rendeltek. Babanetes 2005 Nyári Babák tobpicosoknak 15% kedvezmény mindenből Kép

És szintén Gemini:
Vikkáról annyit tudunk (Pipocskával beszélt), hogy be kellett feküdnie a korházba, mert megnyilt a méhszája és össze kell neki varrni valószínüleg. Én ennyit tudok, Pipocska azt irta legutóbb, hogy majd bemegy hozzá valamikor, ha tud.

Ancsipancsi:
Azért vagyok táppénzen (mindenki mástól bocs hogy megint leírom), mert porckorong sérvem van, és kb. 2 órás ülés / mászkálás után már kisugárzik a lábamba a fájdalom, szúr a gerincem és nem bírok ülni állni feküdni. A munka már nem nekem való sajnos, nem bírom a súly-terhelést és az rátett egy lapáttal, hogy az izületek ilyenkor meglazulnak, ráadásul ugye a tartás is más, sokkkal nagyobb terhelés jut a gerincre. Emiatt lesz császármetszésem is, mert nem javasolt a szülést végigcsinálni ilyen problémával, mert árthat és rosszabbodhat a kitolástól, erőlködéstől, főleg ha még nagy is a baba és sokáig elhúzódik. Plussz: már maga a tágulás sem tesz jót, mivel ugye elmozdulnak a csontok is. A többi orvosi részéhez nem értek, de nem szeretnék rosszabbodni, lebénulni, stb.. még igy is csak a 20. héttől irattam ki magamat, ami az állapotomat nézve viszonylag kész csoda, hogy bírtam addig.
A körzetim kapott papirt a gerincorvosomtól és a nőgyógyásztól is arra, hogy irjon ki. Egyébként táppénzre a gerincprobléma miatt vettek fel, nem veszélyeztetett terhesség miatt. A terhességemmel minden ok attól még Kép csak nem birom magamat..
Remélem kielégítő választ adtam Kép Kép

A vérképhez nem kértek vizeletet: azt külön jelöli az orvos. Azért nem kért (ennyi esze volt), mert azt a terhelésesen kérnek. Viszont a terhelésesen csak egyszer szúrnak, hálistennek. Úgy kell bemenni a korházba, hogy már megittam a förmedvényt.. azt majd csütörtökön vagy ilyesmi Kép

Ellenben neked ha panaszod van azt tanácsolnám, hogy ne várd meg a négy hetet a vérvétellel, mert négy hét alatt kialakulhat egy olyan dolog, ami most még csak kezdeti és gyorsan kezelhető esetleg. Ha panaszom lenne én sem hápognék hogy miért küldenek el ennyi hülyeségre Kép
Egyébként elgondolkoztam és szerintem a dokim azért küld el vérképre, mert a 12. héten volt a vérképem és azóta sokminden változhatott.. szóval végül is nem hülyeség, csak morgok miatta, mert utálom már a sok orvoshozjárást.

Cukiterhelésre 22-28 hét között szoktak küldeni.. alapvetően tök mindegy, mikor csináltatod meg, a lényeg az, hogy meglegyen: kivéve, ha indokolt korábban kérni, vagy sürgősen kell (pl. a vérképes leletedben magas volt a cukrod).

Johanna:
Mint ahogy az előző talira is igaz volt, most is az, hogy légyszi irj mailt ha jössz a talira!

Te okos vagy ebben: mi a neve a tejserkentő gyógyteának?

Ancsipancsi:
A brendonban szerintem közülünk még senki sem csináltatott: a közekedvelt hely az a Praxis és Dr. Győrffy Mátyás Kép Kép Kép Egyébként a genetikai UH-t sima 2D-sen csinálják mindenkinek, és az ugyanolyan tökéletes, mint a másik.. csak nekünk nem mond sokat.. de az orvosoknak igen Kép Ők mindent látnak rajta! Amikor nekem mutogatta a doki, hogy itt a szive és a négy kamra, én csak halvány foltokat láttam, de ő szinte vérig volt hatódva a látványtól Kép Kép

Jajj látom közben kavarodás van abból, hogy a táppénz hogy működik Kép Akkor elmondom:
Ha terhes vagy, a terhesség első megállapításától (tehát az első biztos orvos által készített terhességi teszttől, vagy első ultrahangtól kezdve) táppénzre vehető bárki. Ez az orvos megítélésén múlik, de a gyakorlat az, hogy ha kéred, táppénzre vesznek. A terhesség nem betegség, de a napi 8-10 órás munka nem terhes nőnek való akkor sem. MINDIG! ír a nőgyógyász egy papírt arról, hogy vegyenek táppénzre, csak ha nincs veszélyeztetettségi indok, akkor nem irja oda, hogy veszélyezetett, hanem az indok: Gravida (azaz terhesség). De nincs ilyen megkötés, hogy 7. hónaptól irhat ki a doki. Nagyon sok nőt ismerek, akik amint terhesek lettek táppénzre vetették magukat, mert stresszes volt a munkahely. Ha ezt mondod a dokinak, kiír úgyis, mert a stressz sem kismamáknak való Kép
A táppénzt valóban meg kell indokolni, de nem a nőgyógyásznak, hanem a körzeti orvosnak! és esetünkben az indoklás az a nőgyógyász által kiadott papír (azaz igazolás) arra, hogy terhes vagy.

Oxigen:
Örülök, hogy jobban vagy, pihenj!
Szeirntem jelentkezett be nyugodtan a talira, legfeljebb ha úgy alakul nem jössz el. Azért azt meg fogja mindenki érteni, ha az orvos további fekvésre itél!
Mostmár én is igy kezdem csinálni az orvoshozjárást Kép ez a hetem fog elmenni erre (kivéve UH, mert azt most nem lesz): ma még megyek a gerincdokimhoz, aztán csütörtökön a terheléses cukira és délután vissza a körzetimhez papírokért Kép

Márti:
Vigyázz magadra te is és gyógyuljál!! Mondjuk betegen is lehet gyereketcsinálni Kép de azért egészségesen kellemesebb Kép Kép Kép

Timmba:
Nem tudom mi az az AST, de a fehérvérsejtek számát nézik a vizsgálattal.. Kép
Az én körzetim kéthetente szeret papírt adni a táppénzemről! Rühellem is érte, mert minden második hétben be kell ülnöm a sok beteg ember közé és várni..
A cukor miatt kitartás! Minden rendben lesz, majd meglátod, csak hallgass a dokidra mindenben.. viszont szerintem keresd fel őt minél előbb.

Fejeske:
28 nappal a szülés előtt adja ki a doki és onnantól kezdve 168 napig jár. Itt sajna naptári 4 hetet számolnak Kép

nya.. eszek azt' megyek a dokihoz Kép

pusza mindenkinek
hanee (25+6)
hanee

Nekem a doki 7.0-t mondott határnak az Istvánban, azért ugrott rám a para. Úgyhogy amúgy már diétán vagyok. Viszont ugyanaz az egy órás terhelés először 7.9, most 9.4, amit nem értek. Mit mondjak, kicsit megnyugtattatok, köszönöm. Meglátom orvosbácsi mit ír.
Most megyek táppénzes papírért, hogy ne kelljen sokat állni a sok beteg között, így nyitásra.
Mégegyszer köszi a válaszokat, majd elolvasom az ide vonatkozó topikokat is este, mert igazán nem akarok sokat a témán nyanyulni, majd felhozom ismét, amint rámcsörögtek a rendelőből, hogy mi legyenKép
Puszi nektek
timmba

Sziasztok Lányok!

Már többször olvasgattalak titeket, de mire hozzá szólhattam volna valamelyik témához már válaszoltatok a kérdésre.
Látom most a vércukor a téma. Én most a 29. hétben vagyok. 26. héten én is elmentem a terheléses cukor vizsgálatra (75 g-os cukoroldat 120 perc). Ennek az eredménye éhgyomri 5,9 120 perces 7,3 lett. A dokim óvatosságból elküldött a diabetológiára (Szt Imre). Teljesen ki voltam akadva, hogy most mi lesz mivel eddig semmilyen problémém nem volt a terhesség alatt. Kép
A diabetológián azt mondták, meg kell ismételni a vizsgálatot mert nem volt egészen szabályos a dolog és eléggé a határon vannak az eredményeim. Tehát jöhetett az újabb agódás. Már mindenféle rémeket láttam, hogy mehetek a kórházba és inzulinnal fognak szurkálni. Kép
Az ismételt vizsgálat eredménye 5,1 és 7,0 lett! Nem tudtam pontosan, hogy ez most jónak számít náluk vagy sem. Bár itt a babaneten már konzultáltam az ügyről Dr Csákánnyal és szerinte kutya bajom, de ki tudja a Szt Imrések mit mondanak?!
Ma mentem vissza másodszor és azt mondták teljesen egészséges vagyok, mehetek Isten hírével. Gondolhatjátok mennyire örülök most!Kép
Szóval ez volt az én esetem a cukorral!

Andi
kutyuska

Timmba!
Ha az 1 órásod volt 7,9 akkor érthetetlen, hogy miért küldött el mégegyszer! Ez két órásra bőven 7 alatt lett volna! Lehet, hogy ő nincs képben? Világosítsd fel! Kép. De ha megnyugtat írj a Terhesség, fogamzás, szülés-ben a Terhesség alatti cukorbetegség topikba, és kérdezd meg a véleményüket. Ha szerencséd van válaszol a doki is (Csákány M. György - nagy szakértője a terhességi diabnak), és meg fog nyugtatni! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Andi!
Fentebb láthattad: én is sztimrés, hasonló sztori az első babával! Szerintem minden oké, ne parázz! Esetleg csak ne egyél sok édességet, de semmiképpen se sanyargasd magad a diétával! Kép

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Hanee
Akkor én mit szóljak. Engem kb. 2-3 hetente szurkálnak. Éppen tegnap mondta az anyu, hogy milyen a vénám. De persze én más eset vagyok, mint te, nálam indokolt a pajzsmirigy miatt. Egyébként megértelek, de én úgy vagyok ezzel, hogy inkább szúrjanak, vizsgáljanak, minthogy valamilyen baj legyen. De persze én egy hipohonder agyával gondolkodom. :-))
Én is azt csinálom, hogy szétosztom a hétre a dokihoz járást. Így van, hogy egy héten az öt napból 3-4-et valamelyik rendelőben töltöm. Betegácsiban ez megtehető, csak sokszor a tö...öm tele van vele, hogy egy kismama ráér alapon ott rohadok fél napokat.
Betegállomány: én pont úgy tudom, mint te. Én az Áronnal a 10. héttől mentem el, mert volt egy végtelenül kedves kollégám, így inkább itthon maradtam. Most is betegállományba vetettem magam, de inkább azért, mert nem tudtam megoldani, hogy a munkahelyemről állandóan a dokikhoz rohangáljak. Nem igazán nézték jó szemmel. Suliban dolgoztam, de nem tanárkén, csak az adminisztráción. Így a 17. héttől itthon vagyok. Nálunk a kerületben (Zugló - XIV.) annyival jobb a helyzet, hogy választhattam. Vagy a háziorvos vesz fel, vagy a kerületi terhesrendelésen intézik a papírmunkát. A háziorvosnál annyival rosszabb, ahogy te is írtad, hogy 2 hetente kell a nőgyogyitól papír, és ülhetek a betegek között. Természetesen én a terh. rendelést választottam. Így egy hónapban csak 1-szer kell megjelennem felülvizsgálaton, és csak az első alkalommal kellett a dokim által írt papírt vinni. Éppen holnap aktuális megjelennem. Mindig időpontot adnak, és gyorsan is halad.

Csmárti
Jaj, te szegény...! És Eszter hogy van? Mert ugye ő is beteg volt húsvét előtt? Gyógyulj meg minél előbb, mert ilyen időben luxus tüdőgyuszival az ágyat nyomni.

Timmba
Ne idegeskedj, ebből nem lehet kórház. Csináldd tovább a diétát, és minden jó lesz.

Nekem valszeg holnap adják a papírkát a vérvételre a terhelésesre. Itt olyan 25-28. hét között szokták elvégezni. Ezt nem kötik annyira pontos időponthoz, mint az AFP-t, de kórháza válogatja.

Tali: lányok, nekem még mindig az lenne a kérdésem, hogy pontosan Mircimama merre lakik? Elég egy kerület, vagy valami, ami alapján be tudom tájolni. Lejárt a kocsim műszakija, úgyhogy csak BKV-val tudok most közlekedni, de távolabbi helyeket inkább lustaságból nem vállalok most. Bocsi érte! Egyébként mennék, de így még függőben a válasz.

Puszi
Banett

Kép
banett

Hanee!

Én nem értek eggyet a táppénzel kapcsolatban. mivel én egész terhesség alatt 1x voltam a körzeti dokimnál. akkor is Ekg miatt... amugy meg nem ő vesz/vett táppénzre.. és ha a terhesség elég indok akkor nekem miért kell havonta mennem a terhesgondozóba?
Mert a nődokim adta az igazolást, hogy írjanak ki.. de mégis minden hónapban van felülvizsgálat egy másik dokinál... hmmm...

barátnőm is már 3x szólta dokinak, hogy írja ki.. erre a doki közölte hogy nem teheti mert kutya baja, problémamentes a terhessége.. tehát nyugodtan dolgozhat...
És igaza is van, hisz tényleg nem betegség a terhesség... én is dolgoznék ha nem lenne ennyi bajom...

na, de megfogom kérdezni a nagynénémet, ő háziorvos..

Hajni
Vendég

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem, mert Szabolcs nagyon beteg volt, illetve csak most kezd kilábalni belőle.
11 nap után megvolt az első lázmentes éjszakánk. El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok. Nagyon agresszív betegséget kapott meg, háromszor is felment 39,8 ill.39,9-ig a láza. Nem influenza, hanem légcsőhurut, amit csak a harmadik féle kezelés kezdett el kicsit enyhíteni (három orvos látta). Hát lányok, akinek van gyereke az már tudja, akinek pedig most növöget a pocijában, az hamarosan megtudja milyen érzés valakit ennyire szeretni és félteni. Bár ahogy megismertelek Benneteket, azt hiszem itt már mindenki most is eléggé imádja és félti a Pocilakóját is. Szóval ez csak erősebb lesz. 
Nem kívánom senkinek, hogy ilyen napjai legyenek. Én kb egy hétig szinte csak percekre tudtam elaludni, mert folyamatosan figyeltem a gyerekemet, mert attól rettegtem, hogy újra felszökik a láza. Pár éjszakán ülőfürdőztünk, és hasonló kellemes dolgok, szóval még egy ilyen tavaszi szünetet nem szeretnénk. Soha nem volt még ilyen beteg Szabi.
Még pénteken vissza kell menni a dokihoz, aztán remélem jövő hétre tökéletesen meggyógyul!

Remélem Ti jól vagytok mindannyian!!! Kép

Köszi Hanee, hogy lemondtad a kendős tanfolyamot! Igaz munkahelyi kolléga-búcsúztató miatt volt erre szükség eredetileg, dehát így arra sem tudok menni.

Visszaolvsani azt hiszem nem sok esélyem van, annyi napról lemaradtam, de azért próbálok valamicskét bepótolni.

Márti! Kép
Nagyon vigyázz Magadra! Gyógyulj meg! Kislányod is beteg, vagy azóta már rendbejött?

Vikkának én is nagyon drukkolok!!!!!

Talira...

én szívesen sütök valamit, mondjuk Fantás sütit (ez túrós süti). Vagy lehet, hogy Papagájtortát (ez valami színes egyszerü kis kevert-cucc). Kép

Tünde!Kép
Lehet, hogy időközben kitárgyaltátok már, de combcsont (asszem) szokott fájdogálni néha.
Én totál egyértelmüen kitágultam, illetve szélesedtem csípőtájékon is, szóval szerintem ez simán lehetséges a növekedéstől, hiszen a testünk is alakul a szüléshez. Szerintem ezért fájhat a comb is.

Szombaton megyünk a Praxisba! Már nagyon várom, olyan rég nem láttam az én kis Babucimat. Igaz rengeteg jelet ad magáról, néha olyan erővel rúg, hogycsak na. Kép
Viszont tegnap óta, olyan, mintha helyzetet változtatott volna. Nem látom kifelé a mozgását, csak érzem, hogy ficánkol, de befelé. Na meg lefelé, ami miatt az éjjel nagy részét a wc-n kellett töltenem, mert olyan pisilhetnékem volt. Van már erő a kis Drágában.

Olyan jó, hogy ilyen szép idő van! Igaz még itthonról csodáljuk a napsütést, de ez is szuper!
Ráadásul rámjött a tavaszi nagy takaríthatnék. Lenne dolgom. De azt hiszem egyedül nem állok neki, úgy, mint régen. Majd befogom a Páromat. Biztos örülne neki. Kép

Sok puszi Mindenkinek!
Vigyázzatok Magatokra!!!

Viki(27+1)
vikó

Táppénzhez hozzászolnék...

engem minden egyes alkalommal otthon szeretne tartani a dokim, különösebb ok nélkül.
Való igaz, hogy néha panaszkodom a hasfájásra,mert a melóban sokat ülök... De eddig többször is kiírt, mert mindig mondtam neki, hogy jó, akkor most pihiznék 1 kicsit, de újra megyek dolgozni mondjuk egy hét múlva.
szóval semmi különös indoklás nincs a táppénzes papíron ilyenkor, csak valami kódszám. És mindiga nődokim adtam, eddig sose kellett a körzetihez mennem (szerencsére).
Nem tudom, ha folyamatosan kiírna, akkor változna-e a helyzet, indoklás ügyben, de nem hinném.

Utazóágy...

Szabinál kaptunk kölcsön, egy nyaraláshoz, de egy percig nem volt hajlandó abban aludni. Hosszas próbálkozások után maradt az anyával alvás. Kép
vikó

Ja!

És 26+1 naposak vagyunk, nem 27+1. Kép

Azért ez se rossz! Kép

Na eldugulok... Kép
vikó

Vikó.

Szerintem abban a kódban lesz a turpissák,mivel mi azt nem tudhatjuk hogy mit jelent. Kép
Vendég

Sziasztok!

Táppénz...
Néhány héttel ezelőtt az UH-n rámhozták (és magukra) a frászt az orvosok (átlagosnál kevesebb magzatvíz), és ezért otthon kellett maradjak 2 hetet, amíg a vizsgálatok tartanak, nehogy vmi komoly baj legyen. Szigorú pihenés. Kaptam a nőgyógyásztól egy kis papírt, ráírta, hogy javasolja a táppénzbe való felvételemet, indokként "Grav." volt feltüntetve.
Elmentem a háziorvoshoz, odaadtam, felvett táppénzre, és közölte, hogy akkor olyan 6 hetente kér ilyen papírkát, és addig tart táppénzen amíg el nem kezdődik a szülési szabadság. Nálam így működött.
Szerencsére komoly gond nem volt.Kép
Ezután pedig felhívtam a háziorvost, hogy akarok menni dolgozni, írjon ki engem. Először is kicsit bolondnak nézett, hogy miért is akarok dolgozni, de végül is kiírt, s azóta dolgozom.
Annyit mondott, hogy ha bármi van, ilyen nőgyógyászi-cetlivel táppénzre vesz, ha kell.

Hápi Kép
hapinyoka

Vikó,
mi is szombaton megyek praxisba 12.40 h-re. Ti?

Terhesgondozó,
nekem oda vajon miért nem kell járni? :I
csak nődokihoz kórházi rendelésre és háziorvoshoz havonta a táppénz hosszabatás miatt (ide a párom hozza-viszi a papírokat).
jah, meg a védőnő, ill. ő jár hozzám Kép, mióta szigorú fekvő vagyok.

Táppénzes téma:
felénk egészséges terhest nem vesznek tp-re, csakis nyomós indokkal... hát én nem panaszkodom, van elég...

Falina
falina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?