Új privát üzeneted érkezett!

Banett!

Igazából jó lenne, ha te tudnád jól, minél többet kapunk annál jobb.
Egyébként lehet, hogy emelkedett az összeg, mert minden év márciusában határoznak az emelésekről, úgyhogy reménykedjünk. Az a 10 000 forint is sokat jelent.Kép
A gyed valóban az előző évi kereset alapján számítódik.
Azért írtam, hogy érdemes a szakbarbárt megkeresni, mert szerintem mindenki egyedi eset, tehát mindenkinek egyedileg mondja meg, hogy mi a legkedvezőbb.

Oxika!

Te is vigyázz magadra.
Akkor ezekszerint téged is császároznak a gerinced miatt?
Mi lett vele pontosan?

Márti!

Neked pedig sok kellemes összebújást kívánok papinkóval a "cél" érdekében. Tényleg izgi.Kép
A málnalevél teát a 36. héttől kell inni.

A pihit aki keményedik tényleg tartsa be, de ezt sem lehet általánosítani, mert neki több nao szigorú ko órházi fekvés ellenére is tovább nyílt.

Hanee!

Nem hiszem, hogy azt írtam, hogy minimálbér 70%-a, ha igen, akkor persze, hogy hülyeség. Úgy van ahogy te írtad, csak sokmindent akartam leírni, és belezavarodtam.Kép
Valószínűleg azért nem ragadt meg benned a málnalevál tea, mert nem lesz rá szükséged.Kép
Állítólag ez a tágulást elősegítő "csodatea".
Van akinek bejön, van akinek nem. Mindenesetre egy próbát megér.Kép

Timba!

Én oldalt szoktam feltápászkodni. Hasból nem is tudok.Kép

MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
Kép

Kép
Kép
pipocska

Bocs Timba >>>TimbaKép

Kép
Kép
pipocska

Hanee!

Visszanéztem, tényleg elírtam.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hanee! Hívtalak mobilon pár perce, de nem vetted fel! A közeledben van a készülék?

Márti
csmarti

Sziasztok,

Málnalevéltea: a méh tágulását segíti elő folyamatosan a 36.héttől a szülésig. Nagyon szokták javasolni... Én akarom majd inni, plusz maszírozni a gátacskámat és még valami homeogyógyót is találtam a kis kék könyben és a szülésznőm is mondta, hogy azt lehet eszegetni...

Bioboltot nem tudok Újpesten, de Kaisersben is van pl. aromaterápiás állvány és még nagyon nagyon sok helyen. Én nekem egy alapszerem a teafa, szinte mindenre jó... de tényleg... Azzal fogom a bébi cuccait is fertőtleníteni.

Szegény gyerekem nagyon hátrányos helyzetű lesz, mert nem kapott pelenkázó komódot, csak egy fix azaz kemény pelenkázó betétet, amit az ágyra fogok helyezni, plusz kapott mellé egy gyönyörű rattan kis szekrényt, amiben a cuccai lesznek. Remélem ez igy jó lesz. Lassan már mindene megvan, már kezdem mosni a cuccait.. Olyan édesek, annyira hihetetlen hogy lassan ez valakin rajta lesz.

ti hogy hálltok bababútorral.

Annyi jó könyvet találtam, hogy az csak na.Azt sem tudom melyiket vegyem meg, mind mind olyan hasznosnak tűnik és jónak is. Az tuti hogy babamaszás könyv lesz de még nagyon sok okosságot olvastam.

Most éppen meséket másolok a kicsinek, abból is lesz neki jó sok.

Vikkának én is nagyon szorítok és mindenkinek akinek hasonló problémái vannak, köztük nekem is. :-))

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

Márti nem volt a közelemben a készülék, sőt, ledőltem aludni is! Szóval tőlem csöröghetett Kép
Most visszadőlök, csak épp filmet nézni, elég nyomi vagyok.. biztos az időjárás Kép

Szóval ha azért hivtál, hogy most jönnél kérlek tegyük át holnapra, mert a koncentrációs készségem körbülbelül egy csiga intelligenciájával vetekszik most, de alulról.. Kép

hanee
hanee

Hanee!
RáhibáztálKép! Azért hívtalak, m. nekünk most jó lett volna/lenne. De holnap du. is jó. Csak most olyan szép idő van, gondoltuk felkerekedünk, és elvisszük, s egyben megmutatjuk Eszter segítségével pár perc alatt, h. miket tud az ülés. Az ára annyi, amennyit írtál. Nos, ha még ma összeszeded magad, akkor szólj nyugodtan, ha viszont csak holnap jó, akkor kérek szépen egy útleírást (autóhoz)! Én pedig elküldöm a mobilodra az én számomat.

Szia: Márti
csmarti

Sziasztok!

Megérkeztem a Kikából, megkaparintottam egy utolsó darab álom kényelmes kismama (szoptatós) párnát, és eldöntöttem, hogy megérte az árát. A hasam beton kemény, de hiába alszok egész este, reggel is az, fogalmam sincsen, hogy miért, pihenhetek, nem segítKép úgy érzem. Kedden megyek Istvánba cukorleletért, megnézem, hogy az orvosom mikor járóbetegrendel, mert elég ijesztően érzem magam, úgyhogy a köv. napokba feküdni fogok, bár jönnek vendégeink és itt is alszanak holnap...
Ugyanitt láttam kiságyat, jó lenne megvenni a jövőhéten, de még körül kellene nézni, hátha máshol olcsóbb. Jól emlékszem 70*160cm, alul kihúzható fiók, kivehető két rács, három fokozat, átalakítható gyerekággyá, mindez 29ezerért.
A gyerektakarót úgy fogjuk megoldani, ahogy közületek sokan, mert jó ötletnek tartom egy polárpléd kettévágását és "babáságyneműbe" húzását, amúgy ez nem jutott volna eszembe - kezdek leépülni úgyis, nem meglepő. Egy nagy csomó pénzt megtakaríthatunk ilyen ötletekkel, úgyhogy mindig jegyzetelek, ha olvasok egyet Kép, köszönöm.
A pelenkázáshoz nekem is kemény szivacsbetét lesz és szintén az ágyra rakom, mivel mi szekrényt szánunk a kicsinek (hogy hova tesszük, még rejtély, alig férünk...).
Na ennyi jutott eszembe most hirtelenjében.
Hanee, örülhetsz a Marti által megboltolt ülésnek, mert csak nézem-nézem az árakat és elájulok!
timmba

Sziasztok,

Márti! Köszi megkaptam az sms-t. Most inkább pihennék, az az igazság. Ettem sonkát hagymával és megfeküdte picit a gyomromat Kép
Viszont holnap délután jó lesz mindenképpen!
Mi a Hadak útja 4. szám alatt lakunk. Ide úgy jutsz el, hogyha elmész a Tétényi út - Etele út kereszteződésig és az Etele úton elindulsz a kelenföldi pályaudvar felé, akkor mielőtt odaérnél még előtte úgy 100 méterrel kb. balra lehet kanyarodni az Egérút (M7-70, Budaörs, Gazdagrét) felé. Szinte egyből lesz egy utca balra (azt hiszem Bendegúz utca??), utána egy 10 emeletes ház parkolóval, de ott még tovább kell picit menni. Bal oldalt látni fogtok egy DIEGO szőnyegáruházat és lesz egy balra kanyarodó sáv is: ott kell bemenni balra - ha befordultatok, lesz egy "gyógyászati segédeszközök" feliratú ilyen kapu, azon a kisutcán végigmentek (ez elég rövid), befordultok jobbra (szembe veletek 14 emeletes házak), majd egyből! (kb. 10 méter után) balra megint, be a parkolóba. És a bal kéz felé eső ház a 4-es szám Kép 7. emelet 66. És a kaputelefonra elvileg Nagy Gábor van kiirva (a főbérlő), de kint van azt hiszem az emelet-ajtó is, szóval bejuttok Kép Csak csörögj rám mielőtt indultok majd, hogy tudjak róla!

hanee
hanee

Szia Timmba!
Emeld meg a Mg adagodat, hátha segít! A pihenés jó ötlet, és ha tudsz, akkort relaxálj is; hallgass vmi szép zenét! Nem túl jó jel, h. ennyit keményedik a hasadKép. Nem lehet, h. túlerőltetted magad?

Nagyon klassz az ülés, amit Haneenak hoztakKép. Nézegettem a neten uai-eket, azokat drágábban adják, de még így is jóval a bolti ár alatt vannak. Az ADAC honlapján nagyon jó minősítést kapott ez a márka.

PIHENJ SOKAT!!!

Márti
csmarti

Oké, akkor holnap délután találkozunkKép!
Anyukám fél 4 körül érkezik hozzánk. Ha lepakolt, akklimatizálódott, akkor itthon hagyjuk egy kicsit, és indulunk hozzátok. Szerintem 17 óra magasságában ott leszünk. Hívlak előtte. Az megoldható, h. legyere majd a parkolóba? Akkor ott megtudjuk mutatni a használatát.

Márti
csmarti

Szia Márti, édes vagy! Mgból 3*250mg-ot szedek, nem lesz sok a négyszeres?

Holnap a sógoromék jönnek és mivel nálunk jön a baba, ők is ráálltak a "programra". Ehóban már nem tudnak - elvileg - eredményesen próbálkozni, de áprilisban már újra igen, tehát lehet, hogy egyszerre fogtok babázni, mekkora szám lenne már, hiszen mindkettőtöket ismerem, mondjuk ők Békés megyeiek! Kép Kép KépMost azt hiszem, kicsit lepihenek a műanyagszagú polisztirol golyókra Kép, de jövök vissza hamarosan, rákaptam a net ízére. PUsza
timmba

Timmba!
Passz! Nem tudom, h. létezik-e Mg-túladagolás!?!? Meg kell kérdezned vki hozzáértőt!

Már nagyon várom a jövő hónapotKépKépKép! Sok sikert a rokonoknak is! Elvileg már ebben a hónapban is jöhetett volna a baba, de sajnos a piszkos anyagiak miatt sokkal jobb, ha jövőre születik megKép. Úúúútálom, h, ezt is figyelni kell, de ez vanKép!
Pihizz sokat, de közben ne tüdőzd le a polisztiról golyók szagátKép!

Márti
csmarti

Szia Márti!

Ok! Lemegyek Kép
Holnap talizunk.

hanee
hanee

Sziasztok!

Utólagos engedelmetekkel, csatlakoznék hozzátok...
2005. július 15-re vagyok kiírva, akörül fog megszületni az első kisfiunk, tehát ízig-vérig nyári-babás vagyok én is! Kép
Mindig olvaslak titeket, de sosem írtam eddig, mert mindig, mindent leírtatok előttem!!! Kép
Most igyekszem gyorsabb lenni nálatok!
Szóval... Magnézium túladagolás...
Rendszeresen ittam a pezsgőtablettákat 3*1-et egy nap. Nem is volt semmi baj, amíg nem váltottam. A Patikában 250 mg-osat kaptam, megörültem neki, és gyorsan elkezdtem inni. Nos, a második napon már rettenetes hasmenésem volt. Semmi egyéb tünet. A hasmenés második napján már nagyon meg voltam ijedve, gondoltam én minden rosszra. Főleg valami gonosz vírusra, ami esetleg árthat a Babónak is! Ettől még rosszabbul lettem - lelkileg. Felhívtam az unokatestvéremet, aki egyben a szülésznőm is, és elpanaszoltam neki a bajomat. Addig-addig beszéltünk, míg rájöttünk, hogy a magnézium okozza a bajt. Szólt, hogy gyorsan hagyjam abba, váltsak vissza, mert a túladagolás nagyon rossz. Mivel hipochonder vagyok, nem kérdeztem rá konkrétan, de azonnal leálltam. Már másnap nem volt semmi probléma. Rendesen mentem és megyek azóta is WC-re. Kép
Úgyhogy, sajnos még a magnéziumot is lehet túladagolni!!!
Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett az első levelem! Igyexem a későbbiekben visszafogni magam!!!

Üdv

Hápi (24+1)
hapinyoka

Szia Hápi!

Üdv köztünk! És kérlek ne fogd magad vissza, szeretjük ha sokat írunk Kép Én is a legtöbbször sokat irok, főleg ilyen 1-2 nap kimaradások után, amikor vissza kell olvasni 30 oldalt Kép
Hol fogsz szülni? Hogy fogják hívni a kisfiadat?

hanee (25+3)
hanee

Szia Hannee!

Jól esik a kedves fogadtatás... Kép
Akkor néhány mondat rólam...
Budapesten lakom, azon belül Budafokon.
Szülni a SOTE I-en fogok, nem kis örömömre protekcióval Kép (uncsitesóm miatt).
A Babó neve sajnos még eldöntetlen.
A Papáját Pálnak hívják, és ő ragaszkodik ehhez a névhez. Én meg nem. Kép Nem tetszik. Ráadásul frászt kapok a "Vigyük tovább a papa nevét 26 generáción át!" hagyománytól!!! Kép
Azok a nevek amiket felvetettem, nem tetszenek neki, de ő még nem nyilatkozott (a Pál-on kívül Kép )
Még van egy kis idő Kép, majd legkésőbb a szülés után tudatom veletek a nevet! Kép Remélem azért, hamarabb megvívjuk ezt a csatát a Párommal. Kép

Hápi (24+1)
hapinyoka

Szia Hápi!
Jó hogy itt vagy, mert máris okosabb lettem a Mg-túladagolás ügyébenKép! Remélem, h. Timba is olvassa majd soraidat, és nem emeli nagyon magasra az adagot!
Érezd jól magad közöttünk, és írj, amennyit csak akarsz, abból nincs túladagolásKépKépKép!

Jó éjt nektek! Ne felejtsétek az órákat átállítani! A nagy érdeklődés miatt 1 órával hamarabb jön a húsvétKépKépKép.

Márti
csmarti

Kép

Szia Hápi! Alapból kell 250mg-os pezsgőket innom napi 3 alkalommal brühüKép, de meg sem kottyan, ezek szerint teljesen szükségem van erre a mennyiségre, ennyire legalábbis biztos, úgyhogy akkor amíg nem tárgyalok a "doktorbácsival", marad a 3.
Üdvözlet köztünk, egyébként mint látod, sokat-sokat szoktunk aggódni, de legalább minden téma ki van vesézve és fel vagyunk készülve, nomeg gyakran lát az orvos, ha ránk ugrik a para.
A gyermek nevével kapcsolatban pedig az anya dönt, a férj ellen akár pert is nyerhet - ezt olvastam -, úgyhogy a fiadnak akár még lánynevet is adhatsz (nehogy adj!), abba senki nem szólhat bele. Párod mit szólna a Péterhez? Egy napon ülnétek így is a névnapokat? Kép
timmba

Sziasztok,

Timmba:
Egy apró helyesbítés: Az apának semmiféle beleszólása nincs jogilag a névadásba. A szülés előtt/után az anyát kérdezik meg a nevekről és az ő szájából kell, hogy elhangozzon a név. Császár előtt be kell diktálni fiú és lányneveket is, úgy tudom.. Szóval a helyesbítés ott van, hogy az anya nem csak pert nyerhet, de nyer is, ha arra kerül sor Kép

hanee
hanee

Timmba!
Túl lehet adagolni a Mg-ot, de nem csak hasmenést okozhat, hanem szívproblémákat is. De nem az a mennyiség, amit a terhesek szednek, meg nálunk amúgy is nő a szükséglet. Esetleg próbáld meg egy fél tablettával emelni az adagot. Max. hasmenésed lesz és akkor visszacsökkented. Az ünnepek után meg majd megmondja a doki, hogy mi legyen.

Hápi!
Üdv közöttünk és jó babavárást! Az apa nevét továbbvinni hagyományból már sok nőnek volt problémája. Ne hagyd magad! Ha nagyon nem tetszik a név, ne add a gyerekednek, mert bánni fogod!

Lányok!
Ti nem figyeltétek még a hasatokat hasizom működéskor? Ha pl. hátonfekvésben megemelem a fejem, akkor olyan furcsa háromszög alakú lesz a hasam. Középen egy kicsit kiemelkedik, csúcsos. Nem tudom jobban leírni. Nálatok is így van, vagy szétnyílt volna az egyenes hasizmom?

Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!

Éva
30+5

Kép
sygnum

Sygnum! Egyenes hasizom?! Nem vagyok jó anatómiából Kép! Amúgy a válaszom: igen. Én is észrevettem. Utánanéztem, a hasizom sérülhet, ha abból dolgozol, ezért gyógytornán is azt ajánlják, hogy soha ne feküdj teljesen kinyújtott tagokkal a földön/ágyon/bárhol, hanem hajlítsd be a térded, tehát húzd fel, mert ha feszül a has, sérülnek a szalagok. Namost én nem tudom, tehát csak amit mások tudnak abból. Basszus, amikor mozog a baba és hullámzik, akkor teljesen kellemetlen és mindenféle alakra hasonlít Kép.
Az adagom ezennel féllel megemelem, 1-2 nap alatt biztos jelez a szervezet, hogy tetszik-e vagy sem, nagy baj elsőre nem lehet.

Hanee, köszi a helyesbítést Kép Mondtam, hogy jelentkeztem a jogra? Szóval megtettem. Nemsokára én is tudóspalánta leszek... persze, ha felvesznek, ha nem, hát akkor sem dőlök a kardomba Kép, de jó lenne a gyerek mellett, főleg, hogy "Állambácsi" fogja fizetni egy darabig.

További jó éjszakát mindenkinek és nektek is kellemes ünnepeket!
("Tök jó", hogy hozzánk holnap jönnek sógorék, főzők rájuk két napig és rettegek, mert mindkettő szakács, tiszta beégés lehet belőle.)

Timi (28+6)
timmba

Sziasztok Kép
Alig gyözök viszaolvasni. Kép
Mg-hoz én is hozzászolnék. Sajna, nekem is megy a hasam töle, viszont muszaj szednem, mert ha nem szedek, akkor fekve is keményedek. Kép Próbáljátok meg, hogy hozzá a kalcium adagot növelitek, mert eza 2 kiegésziti egymást, + figyelni kell, hogy vastartalmu készitményeket 2-3 óra elteltével szedjetek, mert a vas és Mg meg üti egymást.
Igy Mg szedésével egész jol vagyk, leszámitva azt, hogy higabb a székletem (tehát nem ugy megy a hasam, hogy sokat, sürün, hirtelen kell mennem WC-re)
Na, a kaki témát jol kielemeztem Kép

Bababutorok: Mi már elég jol haladunk (naja, igy a 33+3. napon még jo Kép) A kiságyat összeszereltük, meg a helyére tologattuk a butorokat, de még 2 kisszekrény ajtaját le kell festeni. Mi is csak pelenkázólapot vettünk, akciosan a babaszoba-ról Kép Még a falakat kell dekorálni, vagy egy pár jópofa képem, meg anyosom biztos készit valami patchworkos falvédöt (nagyon bizom benne Kép)

Hápi Kép
Ne fogd vissza magad Kép Egyébként nálunk is gond volt a névválasztás, mert megegyeztünk, hogy lánynevet a párom választ, fiunevet meg én. Persze, késöbb kiderült, hogy neki vétójoga van Kép (ez biztos az aprobetüs részben volt Kép Kép), ugyhogy én soroltam a neveket, és nagysokára a Nándort végre elfogadta, söt, ez tetszik is neki.

Na, megyek. Mindenkinek jo husvétolást! És sok pihit
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok lányok!

Timmba:
Melyik egyetemre jelentkeztél? Ha Pázmányra, akkor tudok segíteni majd, mert én oda járok Kép Habár a többi egyetemen is hasonló a követelmény.. Kép
Az állam a GYED-GYES ideje alatt fizeti a tandíjat. Szóval érdemes kapásból két gyereket szülni egymás után, ha nem akarsz tandíjat fizetni Kép Kép Kép Viszont az szomorú, hogy a diákhitel nem jár erre az időszakra Kép Mondjuk ez lehet, hogy csak engem érint, de most is a diákhitelből vásároltunk egy csomó dolgot Kép
Sógorodék miatt ne aggódj! Az, hogy valaki szakács, még nem jelent semmi egyebet, csak azt, hogy fejből tud egy rakás receptet főzni és nagy gyakorlata van benne: de nem biztos, hogy olyan jól főz! Ráadásul attól még ő is ember, szóval ha finomat csinálsz, izleni fog nekik, és valószinüleg nem kötnek majd bele a dologba Kép Nekem egyszer volt egy szakács barátom, de én jobban főzök nála szerintem Kép Kép

Minyu:
Mondhatnám, hogy örülj neki, hogy higabbat trónolsz.. én 2-3 naponta megyek kakilni és szó szerint bogyózok mint a nyuszik.. De inkább várok türelmesen és iszok sok tejet, gyümölcsöket eszek és sok folyadékot, nem erőlködök nehogy baj legyen.. de néha bizony elég nehezen jön ki Kép

Juteszembe: Szerintetek az normális, hogy tegnap este ráálltam a mérlegre, mutatott 78 kilót, ma reggel ráálltam és mutatott 74 kilót?? Ennyi folyadék megy le éjszaka?? Mondjuk tény, hogy rengeteget ittam este, de ennyit?? Kép

A névválasztással eleinte mi is nagy gondban voltunk, mert páromnak csupa olyan nevek tetszenek, amiket én azért nem adnék a gyereknek, mert számomra túl hétköznapi (pl. András, Zsolt, Adrienn).. Amik pedig nekem tetszettek, azokat ő teljesen megvétózta (Dániel, Áron, Máté, Bence, Laura).. de szerencsére inkább csak a fiúnevekkel volt gondunk, lánynévben hamar kiegyeztünk: amikor már úgy tünt, hogy nincs több létező név, akkor hirtelen beugrott nekem a Lili név és ez neki is egyből tetszett Kép Kép

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok! Én ma takarítani és főzőcskézni fogok, mert holnap jönnek hozzánk anyósék Kép

pusszancs, hanee (25+4)
hanee

Szia Hanee!
FelhívhatlakKép?

Márti
csmarti

Sziasztok!
Először is mindenkinek nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok sok-sok pihenéssel, kevés keményedéssel, kevés locsolkodóval!

Timmba
Vigyázz magadra nagyon! Pihenj sokat. Én is azt teszem, amit Hanee írt. Amint érzem, hogy fáradok, kicsit keményedik a hasam, azonnal húzok lepihenni. Még ha csak rövid időről is van szó, de jót tesz. Magnézium ügyben tanácstalan vagyok, soha nem kellett szednem, de látom kaptál hasznos infókat másoktól.

Hápi
Üdv közöttünk. Én is csak a héten csatlakoztam a lányokhoz, de nagyon aranyosak voltak, rögtön befogadtak. Az életben is nagy dumás vagyok, itt sem tudom magam visszafogni, de még egyszer sem lettem "lelőve", hogy sokat írok. Úgyhogy, csak így tovább!
És legalább még egy hipohonder a csapatban. Sokszor az aggodalmaimmal már úgy vagyok, hogy le sem merem írni. Tudom, itthon is kiakasztok vele mindenkit, nem kell még titeket is. :-))

Sygnum
Az én hasam is tud ilyen mutatványokat. De ez nekem olyan kellemetlen érzés, nem tudom a baba mennnyit érez belőle? Ezért inkább mindig úgy kelek fel, hogy oldalra fordulok és megkapaszkodom a karfában.

Hanee
Így már én is jártam a kilókkal. Szerintem este nem is szabad megmérni magunkat. :-))))
Reggel 3,5 kilóval voltam könnyebb. De hogy ez most a víztől volt-e, nem tudom, bár gyanítom. Én is sok folyadékot iszom. Járok is éjszaka WC-re, de még szerencsére nem vizesedem.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én olyan vagyok, mint egy baba. El sem tudok itthonról indulni a kis ásványvizem nélkül, mert megpusztulok menetközben a szomjúságtól. Ti is ilyen sokat isztok?

Hanee, Hápi
Név: mi is így voltunk, hogy fiúnevet valahogy sokkal nehezebb találni, mint lányt. Az én férjem József, amit valahogy nem kultiválok. Nem vagyok híve én sem a 125. Józsefnek a családban, csak hogy egy újabb generáció vigye tovább a családi nevet. Erről anno már vitáztunk a fiunk születésénél, de csak anyósommal. Végül is beleegyeztem, hogy a férjem válasszon nevet (persze nekem is tetszen :-))) ), így lett Áron, ami nekem az egyik kedvenc nevem lett. Most a Benedeket vetette fel. Tetszik, és megnyugtattam őt, ha már József nem lehet, akkor legalább egyszerre hozzák a meleget.
Érdekes Hanee, hogy teljesen azok a nevek jutottak nekted az eszedbe, mint nekünk (Dániel, Áron, Máté, Laura). Lánynévben a favorit nálunk aztán a Lili lett. Csak tudod mikor van a névnap? Nem akarlak elkeseríteni, de júli 11. Személy szerint engem zavart, hogy kb. 10 nap van a szüli és névnapja között. De olyan szép név!!!!!!

Csmarti
Megkérdezhetem, hogy milyen ülséről van szó, amit Hanee-nek hoztatok? Próbáltam visszakeresni az archivumban, de valszeg elbénáztam valamit, mert semmi erre utaló jelet nem találtam.

Johanna
Köszi a málnalevél tea leírását. Hallottál már olyat, hogy be is vált volna valakinek? Mert engem érdekelne. Milyen homeobogyót ajánlottak? Minden ilyenre fogékony vagyok, mert anno rendesen megszenvedtem, nem igazán tágultam semmit.

Vikkáról tud valaki valamit?

Puszi mindenkinek
Banett

Kép
banett

Szia Banett!
Neked is szép ünnepeketKép! Láttam a kérdést, de most nem tudok válaszolni! Legközelebb amikor a géphez leülök, írok az ülésről!
Puszi: Márti
csmarti

Köszi Márti!
Most én is elvonulok, mert holnap jönnek anyuék és addig rengeteg dolgom van!

Banett

Kép
banett

Márti!

A 20.49-es hozzászólásod nagyon aranyos volt!Kép

Sygnum!

Nekem is csúcsos, ha hasizomból próbálok felülni,sőt az is elég ha megemelem a fejem.
Mi tegnap ezen szétröhögtük magunkat a párommal.Kép

Hápi!

Üdv a csapatban.
Arra nem gondoltatok, hogy választanátok egy neked tetsző nevet, és második névként adnátok a Pált?
Az egy elég kompromisszumos megoldás.
Úgysem hívunk úgy senkit, hogy mind a két utónevét kimondjuk, tehát a te kis lelkivilágodnak megfelelően hívhatnád, és az apukája is megnyugodna, hogy a gyerek tovább viszi a nevet.
A gyerkőc felnőtt korában akár a második nevét is használhatja, ha neki meg az tetszik jobban.Kép

Minyu!

Nálunk is most megy a bútor összeszerelés, rakodás. Annyi különbséggel, hogy nálunk én szereltem össze a kiságyat, mert Laci most rengeteget dolgozik, és már nem bírtam kivárni.
Mindennap azt mondta, hogy hoplnap korábban jövök, és megcsináljuk.
Ez ment két hete.
Tudom, hogy értünk dolgozik ennyit, de már nem volt több türelmem.
Szépen átkárpitoztam a hátsó falát, és összeszereltem.Kép
Még jó, hogy van csavarbehajtónk, különben nem tudtam volna megcsinálni. /Igaz a hegyét kicsit elrontottamKép/

Pipocs 31+4Kép

Kép
Kép
pipocska

Lányok!

Még valami eszembe jutott!

9-én lesz Mircinél a kismamatali 2 + babaruha börze.
Szerintetek nem kellene vinni megosztva valamit?
Nem nagy dolgokra gondolok, csak ilyesmire, hogy az egyikünk hozna teát, a másik egy kiló cukrot, a harmadik egy citromlét, a negyedik egy édesítőt, stb.
Csak azért, mert a múltkoriból kiindulva szerintem ez is lesz 2-3 órás találka, mire mindent megbeszélünk, és valószínűleg jól fog esni egy-egy üdítő, vagy tea mindenkinek.
Azt pedig nem várhatjuk Mircitől, hogy a lakása mellett, még ezeket is szolgáltassa.Kép
Javaslatok?

Kép
Kép
pipocska

Minyu:
A Nándor nagyon jó név, még egy ismerősömet sem hívták így, teljesen klassz.
Kalciumot nem szedek, de kipróbálom a keverését, kíváncsi vagyok. Amúgy nekem csak az 1-2 nap voltak gondjaim a WC-n a Mg-tól, azóta minden normális.

Hanee: KépKépKép Sógorék most épp esznek... tapintatosan kivonultam netezni. Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, meglátjuk. Köszönöm, hogy felajánlottad a segítséget. Hányadéves vagy? Azt hallottam, hogy rengeteget kell tanulni, mert bejutni még csak-csak, bent maradni a nehezebb - valószínűnek tartom, hogy ez a legtöbb felsőoktatási intézményben így van. Amúgy előző főiskolámnál volt diákhitelem, azóta azt nyögöm. Amit vissza kell fizetni havonta, épp elég az éves kamatra, alig csökken a tőke. Úgyhogy összeszedek némi pénzt és egyösszegben kiváltom a tartozásom, mert nagyon húzós így. Azt hallottam, hogy gyermeknél szüneteltethető a visszafizetés, de én folytatom, mert baromi sok így is.
Amúgy Ricsinek szánunk egy hugit is két éven belüli megszületéssel. Ha ilyen hamar összejön mint őfelsége, akkor nagyon boldog leszek. Nagyon szeretnénk-nagyon szeretnénk-nagyon szeretnénk. Mire lejár vele a GYES-em, úgy le is diplomázok - jobb esetben -, mekkora jó lesz már Kép Én a Richárd mögé még szántam volna egy Róbertet 2. névnek, az én családomban hagyomány. De épp arról beszéltünk, hogy szerencsétlen gyerek mit fog görcsölni elsőben leírni a nevét, az amúgy sem rövid családnevével, valamint a kiejtéstől eltérő módon írandó keresztnevével, úgyhogy ne toldjuk meg.
Kimondani pedig a pösze korszakban: Liháld Lóbelt teljes röhej! (tisztára mint a Brian életében)

Pipocs, te sem ülsz a fenekeden tétlenül Kép Mi jövőhéten!

ÚJAKNAK: LESZ TALI 04.09-ÉN, HA JÖNNÉTEK, MIRCIMAMÁNÁL LEHET JELENTKEZNI E-MAILEN (ha jól tudom, Újpesten)

Timba (28+6)
timmba

Tök jó, miután frissítettem, látom, hogy Pipocs megelőzőtt... nem ér!
timmba

Bevállalok egy tálca sajtospogácsát és 2 liter Ice Tea Light-ot.
timmba

Timba!

Az tök jó!Én nem tudok pogit sütni, de majd a receptet lehet, hogy elkérem.Kép
Illetve, helyesbítenem kell. Nem tudom, hogy tudok-e, mert még soha nem próbáltam.Kép

A Brian élete a kedvencem!KépKépKép

Én tudok hozni kb. 10 féle teát + Műanyag poharat, tányért.

Kép
Kép
pipocska

Hali Pipocska és Timmba!
Én salátára gondoltam vagy vmi rágcsálnivalóra. Mit szóltok? Már meg is kérdeztem Mircimamát, h. mit szól hozzá. Azt írta, h. bármit vihetek, ha jónak látom. Hát persze, h. jónak látomKépKépKép!!!

Hanee!
Még az jutott eszembe, h. az ülés övére lehet venni olyan pici párnát(?), ami a baba vállát óvja az öv nyomásától. Szerintem az jó dolog. Csak a Brendonban drágaKép. Lehet, h. varrni is tudsz olyat!?

Márti
csmarti

Szia Banett!
Nos, itt vagyok végre. Az ülés egy Römer Britax típusú gyermekülés. A Britax egy régebbi fajta, de szinte ua-t tudja, mint a mostani újak. Amikortól a baba ülni tud, akkortól lehet használni egészen 18-20 kg-ig. Szerintem Eszter még egy évet kihúz benne - nekünk is ilyen van -, aztán lecseréljük. Nagyon jó teszteredményei (törés, kényelem, biztonság ...) vannak az ülésnek. (Ha vkit érdekel, megnézheti: www.adac.de) És mi is nagyon megszerettük. Mivel dönthető, jót tud aludni benne a baba. Ha meg ébren van, akkor nézelődni tud teljes ülő pozícióban. Kb. ennyi.
A kisfiadnak milyen ülése van, ha megkérdezhetem? A kép alapján úgy látom, h. ő idősebb Eszternél.

Márti
csmarti

Ok!

Akkor szerintem csináljuk azt, hogy mindenki aki itt felajánl valamit, azt hozza.
Így át is lehet tekinteni nagyjából, hogy mi az amiből már van.

Kép
Kép
pipocska

Ez kafa! Azért vigyünk valami egészségeset isKép Amúgy a sajtospogin kívül más sütnivalü még nem került ehető állapotba a kezeim közülKép
Kicsit lepihenek, este megint feljövök netre, a Brian élete pedig valóban klasszis a kategóriájában - nekem jobban is tetszett a Gyalog galoppnál. Pillangó effektust pedig kivesszük estére tékából - feliratozva már láttam, de sógorék még nem -, mert az nagyon-nagyon tetszett! Na, erre iszok is egy kis kálciumot, pusza mindenkinek és jó főzőcskézést!
timmba

Csmarti
Áronnak már ilyen liftes ülése van. Ennek állítható a fejtámlája és idővel le is vehető a háttámla. Igen, ő már idősebb, 10 éves lesz idén októberben. (Kép a profilomban régebbi, becsapós egy kicsit, de most sem olyan égimeszelő.) Ezt lehet saját övvel is használni, és a biztonsági övvel is. Mi az utóbbit használjuk, mert elég nagy már hozzá. Ilyenre cseréltük le most a Virágnak is. Ő 7 éves, és az általad említett ülést igencsak kinőtte. Egyébként elég kicsi lány, még csak 18 kg (de ez a legújabb - tegnapelőtti - rekordunk!!). A dönthető ülést most elraktuk, hogy megtudtuk, jön a tesó. Nekem igazából babahordozóra lenne szükségem. Ugyanis Virág után mindent eladtunk. Semmink sincs, mindent újra kell venni. Rendes a család, mert a bátyáméktól kapjuk a kiságyat, anyukám veszi a babakocsit, de a babahordozóhoz ragaszkodom, hogy mi válasszuk ki. Gondoltam a Bababörzére, ami a BNV-n lesz májusban, ott megnéznénk.
Megnéztem ám én is a profilodat. Gyönyörű ez az Eszter lány!!! Lesz vele gondotok, jobban mondva a fiúkkal körülötte.

Bababútor: mint már említettem, mindenünket elajándékoztuk, vagy eladtuk. Egyetlen dolog maradt meg, ez pedig a párom által készített pelenkázószekrény. Tavaly augusztusban akartuk kidobni a lomtalanításkor, mert senkinek nem kellett és már nem tudtunk vele mit csinálni. De kidobni meg mégis sajnáltuk, ezért lekerült a pincébe. Milyen jó, mert októberben meg jelentkezett a babó. Viszont szeretném most átfesteni valamilyen kellemes halványzöldre. Tudtok valami ötletet, hogyan lehet? Olvaslak itt titeket, és olyan kis ügyik vagytok kreatívkodásban.

Köszi Banett

Tali: írnátok erről kicsit bővebben! Azt tudom, hogy 04. 09-én Mircimamánál, de hánykor, pontosan hol, és a nagyobb gyerekeket is lehet-e vinni, avagy csak kismamás tali? Engem érdekelne, de még nem tudok dönteni.

Kép
banett

Sziasztok lányok!

Nagy főzés van nálunk, átjött anyukám is segíteni, holnap vendégség lesz Kép Most anyu épp diót darál a diós sütimhez, én leültem egy picit pihenni mert fáj a lábam..

Banett:
Nem tudtam, hogy a Lili névnap júli 11-én van, de igazság szerint ezzel az egyel nem is foglalkoztam! Külön fogok neki venni névnapjára is ajcsit majd és akkor nem érzi úgy, hogy egyben le van tudva az egész Kép Egyébként a mi lányunk Liliána lesz, nem Lili.. az is ugyanakkor van? (gondolom igen, végül is a két név majdnem ugyanaz
és a Lili az a Liliána becézése is egyben).

Vizet én is szoktam magammal hurcolászni Kép Ha véletlenül anélkül megyek el az orvosi rendelőig, akkor veszek a büfében egy üveggel Kép Kép

Pipocska:
Én is ilyen összeszerelős barkácsolós vagyok, csak Ákos időben jár haza és egyébként is javítja a büszkeségét, ha úgy csinálok, mintha béna nő lennék, aki egyedül nem képes erre Kép Kép Akkor ő jön és megoldja helyettem és ettől boldog Kép Kép Kép

Timmba:
Én most harmadéves vagyok.. én is erre játszok, mire vége a GYED-nek, lediplomázok Kép A röhely az, hogy én most még a harmadévnek a második félévét bevállaltam! Szóval ilyen 34-36 hetes terhesen még vizsgázgatni fogok járni.. szép mi? Kicsit félek tőle, remélem nem indul meg a szülésem majd az izgalmaktól.. valaki vizsgázott már igy?? Kép
Szivesen segitek amugy igy is, amiben tudok.. könyveket adok kölcsön ha kell (de örökbe nem, mert meg akarom tartani őket, nagyon drágák voltak és hasznosak a jövöben is).. meg ami van jegyzetem esetleg Kép

Viszont a talival kapcsoltban annyi lenne, hogy nálam kell jelentkezni (hagyományörzésből), és Mircimamánál az esetleges méretigényeket kellene leadni!

És Pipocska javaslatával élve: Valóban jó lenne, ha mindenki hozna valamit! Én viszek két üveg enyhén szénsavas ásványvizet és mondjuk egy csomag chipset meg egy csomag ropit Kép süteményt most nem igérek.. bünözzünk Kép

Márti:
Van olyan párna a bébihordozóhoz, majd leszedem arról.. nem is utolsó ötlet Kép Szuper az ülés amúgy köszönjük!Kép Eszterkének meg üzenem, hogy nagyon fincsi volt a mogyisnápolyi és a pocibaba örömében rugdosott amikor megettem Kép Kép

Banett:
A talira jelentkezés nálam.. találka valamikor délután lesz Kép Április elején lesz pontos egyeztetés ezügyben. Mircinek pedig azt kell megirni, hogy milyen méretü ruhákat kérsz, hogy hozzanak, mert lesz babaruhabörze is ott egyben Kép De nem kötelező vásárolni!

na megyek sütit csinálni

hanee (25+4)
hanee

Sziasztok!

Hápi,üdv a csapatbanKép
Névválasztásról én is tudnék mesélni...Mi külföldön élünk a párommal (ö is magyar), és nagyon nehezen ejtik ki a keresztnevét (Csaba) Volt már Kaszaba, Kasszandra, amit csak el tudtok képzelniKép
Igy ö kifejezetten tiltakozott,hogy az elsö kisfiunkat Csabinak hivjuk. És most nevetni fogsz, én meg kifejezetten ragaszkodtam hozzáKép
Egyrészt más ötletem nem volt, másrészt meg nekem tetszik a neve, és hát mégiscsak az elsö kisfiúról van szó.
Végül is ö találta ki az Ádám nevet, de én meg kértem,hogy tegyük utána a Csabát. Itt csak egy keresztnevet kérdeznek minden hivatalos helyen, és a másiknak csak a kezdöbetüjét kell beirni, tehát évekig el éldegélhet ÁDám anélkül,hogy egyszer is be kellen "vallania", hogy ö Csaba is...
De itt még nincs vége.
Amióta megszületett Ádám, nagyon sokan mondják,hogy akár csak az apukája, kiköpött mása. És nincs nagyobb boldogsága a páromnak,amikor azt mondja neki "KIS-CSABI"...
Szóval nálunk jól sült el a névválasztás, azóta már belátta,hogy igazam volt a név-ragaszkodáshoz, pláne igy,hogy ennyire hasonlitanak...

Viszont most megint kisfiút várok,és megint hadilábon állunk a nevekkel, de most már tutti csak egy keresztneve leszKép

Most nem találtam jobb képet, amin teljesen szemböl látszik Ádám, de azért rakok egyet fel a két fickómrólKép
Kép

További kellemes húsvétot mindenkinek!!!KépKép

Barbi

Kép
Kép
barbi

Banett!

Én úgy festettem át a szekrényeket, hogy vettem kis festőhengert, kb. 8-10 cm hosszú, 2-3 cm átmérőjű, rövidszőrűt. A lefestendő felületet le kell egy picit csiszolni, majd letörölni, aztán olajalapú festéket kell venni. Van alapozófesték is (fehér színű), érdemes azzal egy réteget rávinni, majd két réteg színezett festéket. A hengerrel nagyon gyorsan lehet haladni, és gyönyörű egyenletesen fest. Természetesen a rétegeket hagyni kell megszáradni.

Festékből szerintem selyemfényűt érdemes venni, és ha elég bátor vagy, akkor magad is kikeverheted a színt színezőfolyadékot öntve a fehér festékbe. (Ezt nagyon óvatosan kell csinálni, mert nagyon kevéstől színe lesz már. Persze kikeverve is veheted, a festékboltban színkártyát lehet választani, ami alapján kikeverik a színt, azt hiszem, hogy min. 1 litert lehet venni így.
Fontos, hogy a kívánt színnél pár árnyalattal világosabb festéket vegyél/keverj, mert felkenve a nagyobb felületen sokkal erősebbnek néz ki a szín.

Én ilyen technikával négy éve a laminált bútoraimat festettem be, és egyáltalán nem pattogzik!

Sok sikert!

Mzx-Móni (26+0)

Kép

Kép
mzx

Banett!

Azt azért vedd figyelembe, hogy a babónak most nem tenne jót a festékszag!!!

Aggódő Mzx-Móni

Kép

Kép
mzx

Hahó!

Hanee!
Képzeld, mire haza értünk Eszternek 38,8 fokos láza lett, úh. nem az álmosság miatt volt olyan kis nyűgiKép. Gyanús volt már nekem nálatok is, mert nem szokott ilyen szégyenlős, ölben ülős lenni. A pocibabák általában lázba hozzák. Nem tudom, h. mi lesz így a holnapi tojáskeresésből, pedig a Nyuszi már nagyon készülKép?!

Barbi!
Képzeld, az én férjem neve is CsabaKép. Neki is állandó probléma, h. ha külföldre megy, akkor nem tudják kiejteni a nevét. Az eddigi próbálkozások közül nekem a "Hubba Bubba" tetszett a legjobbanKép! Norvégiában keresztelték el így legutóbb. Nálatok is lesz locsolkodás holnapKép?

Banett!
Vmi olyasmi ülést nézegettem Eszternek, amiről írtál. Később már csak ülésmagasítóként használatos. Tudsz ajánlani márkát/mondani árat? Szerintem Eszter 4 éves koráig jó lesz ez a dönthető, aztán jöhet az új -olyan, mint a tiétek-, mert akkor már a kistesónak kellene használnia a korábbit. Mi most állunk ismét babaprojekt előttKép, egy jan-i miss. ab. utánKép. Nem hagytam itt akkor a topicot, úh. kakukktojáskéntKép írogatok, amikor ráérek. Szóval ezzel DICSÉRNI akartam a többieket; JÓ CSAPATBA kerültélKépKépKép!!!

Timmba!
Én pont azért gondoltam a salátára, mert az egészséges. Igaz, biosalátát nem tudok beszerezni, de majd nem gondolunk a műtrágyára, rovarírtókra stb., amikor esszük! Na, ezek után csináljak még salátátKépKépKép???

Gyönyörű idő vanKépKépKép, máshoz sincs kedvem, mint aludni, aludni, aludni.

Márti
csmarti

Mzx-Móni
Nagyon aranyos vagy, hogy aggódsz. Igen, erre én is gondoltam, így arra jutottam, hogy a pincében a férjem megejthetné ezt a festést. Ott lehet szellőztetni is és ide a lakásba csak akkor kerülne, ha már tökéletes állapotban van. Így én csak az ötletet adtam, a többit már rábízom. Általában minden így működik, sajnálom szegényt, de olyan hősies. De azt ő is belátja, hogy a Virág szobájában, ahol a pici is lesz, minden bútor almazöld, így fura lenne egy fehér pelenkázószekrény. Ezért másikat meg nem vesz az ember. Köszi a tanácsot egyébként. Nekünk is laminált anyagból készült a szekrény, így ha nektek bevált, szerintem nekünk sem lesz vele gond.

Csmarti
Bemásolok ide egy honlapot, ahol olcsón (aránylag) lehet ilyen ülést kapni: http://www.ipage.hu/babaholmiolcson/shop.php?kat=ules
A miénk is olyan, hogy később ülés magasítóként használható. Én azt még hagyon az Áronnak is, mert legalább védi a gerincét és tartja is.
Drukkolok nektek a sikeres babaprojekt ügyében. A csapatról pedig annyit, hogy tényleg jó fejek a lányok egytől egyig. :-)))!!!
Eszternek jobbulást!

Banett

Kép
banett

Csmarti
Jaj, azt elfelejtettem írni, hogy ha ráklikkelsz a a megadott címre, én a 4. ülésre gondoltam!
Egyébként most látom, hogy van itt babahordozó is. Hurrá!! Milyen vaksi vagyok!

Banett

Kép
banett

Sziasztok, most ébredtem Kép, a sógoromékat is elnyomta buzgóság a másik szobánkba tévénézés közben, úgyhogy ez most egy ilyen idő.

Márti, az egészség nekem is a saliról jutott eszembe, az tuti!

Hanee, szerintem nyerő leszel nagy pocakkal vizsgázva, a lényeg, hogy ne idegeskedj, és a baba észre sem fogja venni. Én biztos átengednék egy kismamát, van elég gondja a tanuláson kívül is - valószínűleg idén ezért nem hívtak be idén a bizottságba (... eddig semKép)

Banett, szerintem ne te fesd át a szekrényt, biztos, ami sicher. Így is, úgy is pár napig érezni fog a szaga, de az bőven elég lesz. Bízd apura (Móni, ügyes vagy, lementettem a módszeredet szükség esetére, amennyiben ecsetet kell ragadnom majd bármikor)!
timmba

Lányok!
Most nézegetem az általam bemásolt honlapot és már nem tudom ki, de állítható utazóágyat keresett valamelyikőnk. Itt találtam:http://www.ipage.hu/babaholmiolcson/shop.php?kat=jaroka
Az utolsó képen van. Na jó, most már eldugulok.

B.

Kép
banett

szia Banett!

Egy csomóan vettek már utazóágyat a KIkában, mert ott 7990,-Ft, ha jól emlékszem és jól néz ki, láttam a hétvégén. Viszont a honlapra, mit kiírtál érdemes elnézni, mi kiságyat "vadászunk". Most készülünk biliárdozni.
Pusza
timmba

Igen, ebben igazad van Timmba, de itt valaki olyat keresett, ami állítható több magasságban, csak azt nem tudta, hogy hol lehet kapni. Azért írtam, hogy érdemes megnézni annak, aki kifejezetten állítható utazóágyat keres. Igaz, ez drágább, mint ami a KIKA-ban van.

Banett

Kép
banett

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?