Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lili!

Nálunk a babák velem fesztelenek voltak, az apukájukkal visszafogottak, mintha mutatnák, hogy ők milyen nyugisak, anyukámat sokszor nagy rugdalózással fogadták, a kislányom mindig örült, mocorgott a bátyója közeledésére, az uh-ot mindketten utálták,előtte, utána hancúroztak, de a készülék jelenlétére lemerevedtek. Kép

Mi a legszükségesebb holmikat mindig beszereztük még születés előtt, mondván, utána pár hétig úgysem vásárolgatással akarunk foglalkozni, meg nehezebb is lett volna egy bébivel. Nem bántásból írom, de én úgy gondolom, hogy ha valaki kismamaként vásárolgat a picijének, ezzel eleve sugallja a babának, hogy szereti, gondoskodik róla, adni akar neki és beszerzéskor is a csöppségre gondol. De a babonának nevezett felfogás meg pont azt sugallja, hogy még nem teljesen elfogadott a pici létezése, majd akkor bizonyítja a valóságát, ha megszületik. Ebben benne van az a ki nem mondott gondolat, hogy meghalhat, nem? Szerintem ez tök rossz... Gyakorlatban meg aztán nagyon meghálálták magukat a beszerzett holmik, mert ott volt minden készen, nem kellett még utánuk rohangálni. Egyébként anyukám mesélte, hogy anno, a nagyim nem engedett semmit vásárolni nekem, és a születésem után kellett elrohanni az áruházba, hogy mégis, legyen valami, ha hazamegyek. Persze első unoka voltam, és az unokatesóimnak már jó volt, mert addigra a babona erejét vesztette, és az anyukáknak jól jött az előre elkészített stafírung. Kép Szerintem örüljetek nyugodtan a szép ruhácskának, a pici is biztos örül!
zichy

Szia Pkagi!

Az jó, hogy már nem sokat kell várni az eredményre! Kép Most feküdnöd, pihenned kell vagy rendesen végezheted a dolgaidat? Párod izgul? Ő hogy viseli a babavárást?

Megyek, mert vár egy elképesztően nagy kupac vasalnivaló, talán estig végzek vele ... Kép
zichy

Sziasztok!

Örülök pkagi, hogy vannak már jósló jeleid.... Kép Írd meg hétfőn, hogy mi lett az eredmény, jó?

Zichy, örülök, hogy Te is így gondolod ezt a kisruha vásárlást. Annyira cukit vettünk, hogy ki is tettük magunknak nézegetni, hogy milyen lesz, ha majd benne fog rohangálni. Kép Férjem már tisztára lázban ég. Azt mondta, hogy olyan lassan telnek ezek a hetek... Legyen már szeptember... De nem szabad sürgetni, mondtam neki, hogy én sokáig kismama szeretnék lenni és ott, az Auchan közepén megállított és egy nagy cuppanós puszit nyomott az arcomra és megszeretgetett, hogy ezt mondtam. Sokan néztek, hogy mi bajunk van... Kép
Zichy, Neked hogy telnek napjaid? Gyerekeid jól vannak?

Ari, készülsz már? Jaj, annyit gondolok Rád... Kép

Többiek hol vagytok? Írjatok!

Jó pihenést a hétvégére mindenkinek!
birolili

Zichy Kép
Nem kell pihengetnem, illetve az inszemet követően pihentem itthon 2 napot, de mostmár dolgozom.
A párom nagyon izgul. Mindketten nagyon szeretjük a gyerekeket és vágyunk már egy sajátra.
Az az igazság, hogy a párom előbb szeretett volna már próbálkozni, de én mondtam neki, hogy most lakás stb.. Soha nem gondoltam volna, hogy ez nekünk ilyen nehezen fog összejönni.
Úgyhogy nálunk 1000 %-ban mellettem áll a párom.
Nagyon sok kisgyerek van most a családban és nagyon klasszul bánik velük. Mindig mondják a nagyszülők, meg a szülők is, hogy belőlünk nagyszerű szülő lesz. (ez most egy kicsit egon hangzott, de tényleg ezt mondják).
Nálunk a családban nem igazán tudják, hogy mi a helyzet velünk. Szerintem azt gondolják, hogy karierre törekszem vagy valami hasonlót. Nem igazán akartunk senkit beavatni a problémáinkba, hogy állandóan mi legyünk a téma.

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!
Bocsi,hogy eddig nem válaszoltam,de olvastalak benneteket.Az igazság az,hogy két napja nagyon rossz a közérzetem,fáradt vagyok és gyakran keményedik a hasam.Így pihengettem amikor csak tudtam,mert nem szeretném még ha Zsófi kibújna.Nem tudom ma mit csinált,de úgy feszített,azt hittem szétszakadok és nagyon nehéz is volt.Mintha hírtelen hízott volna vagy 3 kilót.De ez is a terhesség örömei közé tartozik,mégha kicsit kellemetlen is.
Lili!
Aranyos vagy,hogy sokat gondolsz rám,jólesik.Megértelek a ruha vásárlás miatt is benneteket,mert bár nekem már a harmadik babám lesz Zsófi,mégis ugy tudok minden rucinak örűlni.Pedig igaz,hogy az ember a maga kedvéért vásárol,mert a kicsinek majdnem mindegy mit adsz rá.

Zichy!Nem volt császárom,mindkét előző szülésem hüvelyi volt és elmondhatom,könnyű,gyors szülések voltak.Szeretném ezt most is.Ma én is vasaltam,de mivel nem éreztem jól magam,űlve!Ez elég nevetséges volt,jót derűltünk rajta,de meg kellett oldani valahogy.
A párom kifelé nem egy izgulós tipus,jól tudja palástolni,de tudom,hogy ő is várja már a napot.A lányom nagyon izgul,a Gergő meg még kicsi.Igyekszem vele ugyanúgy bánni,tehát felveszem,odabújhat,játszunk,csak kicsit óvatosabb vagyok.Alexa már nagyon izgul,ő jönni szeretne velem a szülésre,de mondtam neki,hogy inkább ne.Be sem jöhetne,meg azért jó hogy a párom majd a közelembe lesz,de nem szeretem,ha amikor fáj valami,akkor tutujgatnak.Elég nagy a fájdalomküszöböm,nem panaszkodom,de hagyjanak békén.

Pkagi!

Szerintem aki ennyi mindent tesz azért,hogy babája legyen,az nem is lehet majd rossz szülő.Megértelek,hogy nem mondjátok a rokonoknak,mert akkor biztosan állandóan az lenne a téma és szerintem elég nektek a szűk családi körben ezt hallani.Kitartás és biztos,hogy beérik!!!
Légyszi írj majd mi lett az eredmény,mert komolyan érdekel és szorítok értetek.

Sziasztok

Aranka
ari3

sziasztok!
Pkagi nagyon izgulok érted.
Ari3 azért minden rendben lesz pihengess sokat.
Pár napig én is olvasgattalak benneteket, ma van erőm hozzászólni. Tegnap leforráztam magam sikeresen, bementünk a kórházba megmutatni, de nem engedtem, hogy lejódozzák, mert elvileg nem szabad. Tök kiakadta,persze alkohollal nem fertőtlenítették le, pedig azzal meg lehetn. Azzal csak akkor fertőtlenítenek ha baj van akkor.
Na ennyit rólam. már tényleg leírom a terhességem történetét, csk leyen egy kis lelkierőm hosszabb időre gép elé ülni.

Kép
Kép
Kép
domicsenge

Sziasztok Lányok!

Tegnap nálunk is beütött a "ménkű", a leányzónk délutánra belázasodott, de úgy, hogy nem bírtuk levinni neki, végül estefelé elmentünk az ügyeletre. Ott már elég vacakul volt, 39 fölött volt a láza, injekciózni kellett. Kép A kis tündér már teljesen el volt bágyadva, de tűrt hősiesen, válaszolgatott a doktor néninek, a szurinál sem kapálózott, egy felnőtt megirigyelhetné a viselkedését! Még így is majdnem két óra volt, mire lement a láza, annyira sajnáltuk őt.. Kép De az éjszakát teljesen végigaludta, úgyhogy várjuk a gyógyulást! Az őszt, telet megúsztuk bacik nélkül, egyszer volt egy kis torokgyulladás, most meg a semmiből pottyant ide ez a betegség, pont a jó időben! De minek? Kép

Majd később még jövök, most megyek a fiúkkal reggelizni (ezek a tyúkokkal kelnek mindig Kép ).
zichy

Sziasztok!

Újra itt! Jobban van a kicsim, aludt 12 órát egyhuzamban, egy keveset reggelizett is, ez már a gyógyulás. Kép Kezdek megnyugodni....

Lili!
Köszi kérdésed, amúgy jól vagyunk, élvezzük a szép időt. Mi ősszel költöztünk ebbe a lakásba, maradt egy kevés felújítani való, az lesz a legközelebbi programunk. Meg a tavasz = az ültetéssel, szóval hamarosan indulnak a kerti munkák, nem fogunk unatkozni. Kép

Ari! Nem lehet, hogy Zsófi most helyezkedett a medencébe és azt érzed így? Nekem is a lányomnál voltak hasonló élményeim, abból gondolom... Azt hittem akkor, közel a nagy nap. Pedig csak befordult a pici feje, a lábával meg folyton a "gyomromban volt". És csak két hét múlva született meg. Kép Könnyű szülések után, valószínű, hogy a mostani is élményszámba fog menni! Kép

PKagi!
Teljesen megértem, hogy nem avattátok be a családot. Ők majd csak az örömből részesülnek, reméljük, nemsokára! Kép
Szerintem ez a kezdeti nehezebb időszak is csak a javatokra van,akik nagyon várják a babát, kitartóbbak, türelmesebbek később a gyerekkel. Mi is így voltunk egy picit. Én fiatalon szültem az elsőt (jó vicc, most is fiatal vagyok Kép ), de az anyagi helyzetünk miatt több, mint két évet vártunk. Addig én is az ismerősök, rokonok gyerekein éltem ki magam, közben mások tapasztalatán sokat tanultam.

Domicsenge!
Ez nem semmi! A karodat forráztad? Konyhai baleset? Mi történt?
zichy

sziasztok!
zichy: Lányodbnak jobbulást, dicsérd meg hősiességéért! Lábamat forráztam le, de már jobban vagyok. Ma cseréltek kötést, meg kedden. Egy kis sebbenzinnel engedtem lekenni, az nem hiszem hogy árthat.

Kép
Kép
Kép
domicsenge

Sziasztok.Én is itt vagyogatok.Én csütörtök óta csak ültem géphez úgyhogy jól le vagyok maradva.
Zichy.Én is jobbulást kívánok a pici lányodnak reméljük minnél hamarabb kilábal belőle.

Pkagi.Mindenképpen értesíts minket,hogy mi volt a dokinál.

Ari.mihelyt valami változás azonnal írd meg nekünk,de reméljük a babu még bent marad amíg kell.
Érdekesek ezek a kis jövevények.Az enyém pl.néha szófogadatlan.Hétfőtöl-szerdáig olyan jó baba volt,hogy a hólyagom közelébe se ment.Az egekig dícsérgettem a picurt,hogy milyen okos kisfiú volt nem okozott anyának fájdalmat erre a válasz másnap reggel úgy keltett,hogy jól hólyagon rúgott.Attól kezdve 2-napon keresztül szinte magállás nélkül a hólyagomon táncolt.De olyan szinten,hogy pénteken délelőtt bementem a városba majdnemhogy 3-lépésenként meg kellett álnom és picit össze húznom magam,mert mihelyt picit is megmozdult baromi fájdalmat okozott.De ezt csak az tudja átérezni akinek ilyen a babuja.Eszméletlen fájdalmas talán még az ellenségemnek sem kívánnám.Annyira fájdalmas tud lenni,hogy az ember már szinta rosszul érzi magát.Ráadásul délutánra még a kezem is bedagadt most először.Aztán elmentünk Domicsengéékkel sétálni,de a picurka akkor sem kímélt.Most 2-napja megint nagyon okos babu,mert megint fönt van távol a hólyagomtól.Úgy bírom ahogy fönt mocorog.Ma főleg eleven,mert ma megérkezett az öcsém.Holnap viszem magammal a kismamaklubba mondtam is neki,hogy 8,5-évesen ki lessz okosítva a szülésről.
Hát bocsi,hogy ennyi mindennel traktáltalak benneteket,de ezeket valahogy le kellett írnom.Olyan jó,hogy itt az ember ki tud magából beszélni mindent.
Na most már abba hagyom,mert a picur jelez,hogy jó lenne már valamit enni.
Köszi,hogy meghallgattatok.Jóéjt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Zichy, nagyon büszke lehetsz a kislányodra, hogy így tűrte a szurit és a sok "megpróbáltatást". Kép

Ari, pihenj sokat a picivel, biztosan nagyon jó lesz, ha már ott lesz közöttetek... Kép Férjed is biztosan örül majd Nektek. Kép Olyan jó, ha a férjed is így várja a babót.

Domicsenge, olvastam az nlc-n, hogy mi történt Veled, nagyon sajnálom, gyógyulást kívánok a "lábadnak".... Kép Babó is magijedhetett az anyával együtt...

Pkagi, biztosan lesz eredménye ennek a türelmes, hosszantartó várakozásnak. Mit érzel most? Testi változások, vagy valami? Érzel változást? Vagy nem akarsz még semmit sem mondani előre? Küldök egy kis pozitív energiát, bár úgy érzem a leveleidből, hogy ez nagyon sok van nektek, de én is adok. +++++++++++ Kép

Gabocacica, el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet ez az érzés... Egy erős kis emberke rugdossa belül a "dolgokat". Húzós érzés lehet. 9heted van még, igaz, jól emlékszem? Hamar el fog telni. Leírod, hogy milyen volt a szülésfelkészítő? Biztosan tök jó lehet egy ilyen beszélgetés, vagy előadás? A kispapának el kell végezni valami tanfolyamot, ha bent szeretne lenni a szülésen?

Velünk minden rendben van, az esküvői sztorit majd leírom, ha több időm lesz, és nem leszek fáradt. Ma vagyunk pont 14hetesek. Kép Azt gondoltam, hogy eddigre majd elmúlnak a szagok iránti érzékenységeim, de nem. Ugyanúgy öklendezem a sült hús, zsíros dolog szagára... Majdnem hányok is dolgoktól, de nagyon jó, hogy ,már látszódik a pocakom. Van kis gömbölyödése és nagyon duki. Mindig megsimogatom, megnézegetem a tükörben, hogy olyan igazi kismamás.... Kép Kicsi férjem is imád minket. Kép

Zichy, vagy valaki tud segíteni abban, hogy hogyan tudok képeket feltenni? Mert Zichynek ígértem még anno régen esküvői képeket. Most már tudnék feltenni, ha tudnám a technikáját. KépBabásakat nem tudok feltenni, mert a telefonomban vannak a képek és nem tudom, hogy infraportról hogyan kell áttenni a gépre. Ebben esetleg tud valaki segíteni nekem?

Jó éjt mindenkinek.! Legyetek jók!
birolili

Sziasztok!

Lányok! Köszönjük a jókívánságot, a leányzó már gyógyulgat! Kép Bizony, nagyon megdícsértük őt, apukája folyton puszilgatta, dajkálta, mint babakorában, úgyhogy hízott a lelke, meg volt elégedve az ápolással a tündér. Kép

Domicsenge!
Nagyon kellemetlen lehetett a forrázás, gyógyulj meg gyorsan! Amúgy minden rendben?

Gabóca!
Pont azért van ez a hely, hogy jól kibeszélgessük magunkat, hidd el nem fárasztasz vele! Kép Öcséd meddig marad nálatok? Már kiadták a tavaszi szünetet? Nálunk csütörtöktől kezdődik és húsvéttal zárul, nem valami hosszú. Öcséd már nagyon várja a picit, ugye?

Lili! Már jó nagyok vagytok ti is! Kép Azt hiszem, kb. ettől az időtől már valami kedvezmény is jár a baba után. Ha te nem dolgozol, a férjed kérheti, tudtok róla?

Képeket én úgy tudtam felrakni, hogy az albumok benne vvoltak a gépben. Bementem a babanet képtárába, beírtam az azonosítót és jelszót,hogy szeretnék új albumot létrehozni.Adtam egy címet neki, aztán a tallózást, vagy kép feltöltést, valami ilyesmit kellett elindítani és akkor megnyitotta nekem a gépemben lévő albumot. Innen a kiválasztott képre kattintottam, azt betöltötte. Aztán újra... Lehet, hogy hülyén írtam le, nem vagyok "szakember",egyszerűbb, mint gondolnád. Mondjuk, ha a képnek egy bizonyos méretnél nagyobb a felbontása, nem tudja berakni a képtárba. Nekem sem fért fel egy csomó, az esküvőik sem. Ezeket kicsinyíteni kell előbb, de ne kérdezd hogyan, gőzöm sincs. Kép Ha kis felbontásúak, itt is tudsz felrakni, a levél mellé. A "Melléklet feltöltése"-t kell indítani. Hátha a férjed tud segíteni! Kép Jó lenne, ha sikerülne, olyan kíváncsi vagyok!!! Kép
zichy

Nagyon bénán írtam le ezt a képfeltöltést. Kép Lányok, aki ért hozzá, mondja el világosabban! Kép
zichy

Lányok megjöttem a dokitól.
a méhnyálkahártyám elég vastag a babóhoz, de már volt ilyen és akkor sem volt.
15 óra után lesz eredmény.

Kép

Kép
pkagi

tessék bízni nbenne, mi szorítunk neked. ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a babához+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
domicsenge

tessék bízni nbenne, mi szorítunk neked. ne add fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a babához+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
domicsenge

Bízom benne, csak nem merem magam beleélni, mert nem akarok nagyot koppani.
Egyébként az első nagyon ritkán szokott sikerülni. Ezért ez a kétség. Viszont ha ez most nem következőleg már az esély is több lesz. Kép

Kép

Kép
pkagi

Pkagi,

Szoritok neked nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek koszonom a szives fogadtatast.

Lili,
Nagyon szeretlek olvasni titeket, jol esik pozitiv dolgokat olvasni. En nagyon aggodalmaskodom mindig, ezert is nem akartam idaig jonni. Meg ideges is vagyok. Meg mindenKép
De a topik jo es imadom a babum. Csak a terhesseget nem viselem jol. Na jol elmagyaraztam mi?Kép

Zichy:
Ilyenkor jovunk ra, mennyit kibirnak ezek a kis lurkok, amikor betegek. Te hanyadik hetnel tartassz.
A fiam julius 26-an lesz 6 eves. Matthieu. Nagyon szeretne, ha ocsikeje lenne, de meg sajnos nem tudjuk a baba nemet. Mindig keresztbe teszi a labat.
En kisfiut szeretnek es a ferjem is, persze egy kislanynak is nagyon fogunk orulni. Mindegy, csak egeszseges legyen!

Ari,
Te mar a celban vagy. En a fiamat 37 hetre szultem csaszarral. Nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen. Olyan jo mar neked! Nemsokara mar latni fogod es a kezedben tarthatod. Annyira varom mar azt a kimondhatatlan erzest, amikor eloszor megpillantjuk. 9 honapig bennunk, belolunk el, hozzanovunk, osszenovunk, egyek vagyunk vegig, beszelunk, enekelunk neki, elkepzeljuk 100x 1000x,milyen is lehet, majd egyszer csak vilagra jon, megpillantjuk. Hat o az, kezbe vesszuk ot, osszenezunk es ebben a tekintetben minden benne van. Olyan gyonyoru volt.
Na jo elmegyek, nem lelkizek itt tovabb, de egeszen beleeltem magam.Kép

Udv
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Aniko, olyan szépen írtad ezt az első találkozást.... Kép Majdnem sírtam. Én is így képzelem. Egyáltalán nem volt lelkizős, ez egy ilyen topic. Mindenki lelkizhet, azért vagyunk itt, hogy egymásnak örüljünk. Kép Kép Én fogok sírni, az tuti...... Férjem még nem nagyon tudja elképzelni, hogy milyen lesz, ha bent lesz a szülésen, de már barátkozik a gondolattal. Kép Én nagyon szeretném, ha ott állna mellettem.

Pkagi: ++++++++++++++++++++++++++++++++++
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Írd meg feltétlenül, hogy mi lett az eredmény!!!

Zichy, megpróbálom feltenni a képeket, a férjem szegény nem tud segíteni, mert ő még annyit sem ért a számítógépekhez, mint én. Kép Próba cseresznye....

Tudjátok, mostanában azon szoktam gondolkodni, hogy mennyire megtudom érteni mostmár a szülőket... eddig sosem értettem az aggódásukat, a szomorú tekintetütek... Mostmár teljesen átérzem. A 9hónap alatt olyan kötődés jön létre szülő és gyerek között, hogy kimondhatatlan és utána, míg kicsi, míg esetlen, .... Mióta ezt tudom, egyszerűen anyósomra sem tudok haragudni... Kép Ez pedig nagy szó. Hihetetlen mennyire meg tudja változtatni az embert a terhesség. Maga az a tény, hogy Te felelős vagy ezért a kis emberkéért... Naaaaaaaaaagyon jóóóóóóóóóó dolog. Kép

Na, én is lelkiztem egy kicsit. Kép

Puszi mindenkinek.Lili(14+1)
birolili

Zichy, sajnos nem tudtam feltenni a képet, mert nagy. Kép Majd valamit kieszelek.
birolili

Sziasztok.
Birolili.persze elmesélem ma megyek 5-órára.Domicsenge mondta multkor,hogy álítólag 4-alkalommal ott lenni az apának is,hogy apás szülés lehessen,de ezt majd ma megkérdezem,mert az én párom most Egerszegre jár dolgozni és nem tud eggyen sem ott lenni.Kiváncsi vagyok mit mondanak.Igen jól emlékszel már csak 9-hét.Szerdán töltjük be a 30-hetet.Hihetetlen milyen gyorsan eltelt az idő.Nemrég még azon aggódtam,hogy nehogy elmenjen a babu most meg már lassan megszülöm a picurt.

Zihy!Az öcsém vasárnapig marad akkor visszük haza.Mi is haza megyünk húsvétra,mert én utánna már nem akarok utazgatni.Náluk is csütörtökön kezdődik a szünet csak anyuék kikérték a suliból.Várja már nagyon a picurt úgyhogy augusztusba majd megint lejöhet 1-2-hétre.Arra már a pici 2-hónapos lesz.Büszke rá,hogy 8,5-évesen nagybácsi lesz.Jó lennének a képek,mert én is nagyon kiváncsi vagyok rá.A Leventéét is apa rakta fel nagy nehezen,mert össze vissza kellett kicsinyíteni.Ő is alig bírta felrakni.

Pkagi.Én is alig várom,hogy mi lessz a z eredmény.Drukkolunk,szorítunk bízunk,hogy sikerült.Várjuk a beszámolót.

képzeljétek ma volt az első nap,hogy elért a picúr lába vagy keze a gyomromig.Eddig csak a köldökömnél éreztem néha.És ma reggel már eljutott odáig is.Azóta igen rossza is gyomrom.De oda se neki.2-napja megint éjjel nappal mocorog biztos helyezkedni próbál.Bírom nagyon.

Most csak ennyit.Majd este leírom mi volt a kismamaklubba.

Sziasztok!!!!!!!
Vendég

Gabocica,

Tegnap nekem is egesz nap a holyagom meg a vesem taperolta, biztos unatkozott.Tenyleg nem a legjobb erzes.
Reggel ota viszont egeszen lent erzem, amikor ulok.
Kivancsi vagyok mi csinalhat.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok Lányok megvan a vévétel eredménye. Sajnos ez most nem sikerült. Kép
Tudom megígértem, hogy nem fogok elszontyizni, de azért egy kicsit lebigyedt a szám. Kép
Mindegy. Úgyis csoda lett volna, ha elsőre sikerül. Most akkor azt várom, hogy jöjjön meg, hogy készüljek a következő inszemre. A doki előrelátó volt, már előre felírta a clostyt, így legalább emiatt nem kell hozzá visszamennem.
Egy picit most szomorkodom, de holnapra már teljesen jól leszek. Kép
Nagyon köszönöm a sok drukkot.Kép Elraktározok belőle a jövő hónapra.

Kép

Kép
pkagi

Pkagi,

Kitartas! A kovetkezo tuti lesz!!!!
Biztosan rossz, tudom, mert a masodik babat ket es fel evig gyartottuk es minden egyes alkalommal ugy ereztem elveszitett ido, amikor nem sikerult.de most mas husz hetes a babocim a pocimbanKépKép
Neked is ossze fog jonni! BIZTOSAN!!

udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Pkagi!

Fel a fejjel,tuti sikerűlni fog!!!!!!!!Nagyon sokan és sokat szorítunk nektek.

Lányok később még jövök,most vívok Gergővel!!!
Sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok!

Mennyi minden történt egy nap alatt! Nem is tudom, hol kezdjem a hozzászólást.. Kép

Pkagi! Olyan jó, hogy erős vagy, optimista, nagyon jó helyre megy majd az a baba! Én egy idézettel bátorítalak, ha elfogadod. "Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Ideje van a születésnek...." (Ezt az ószövetségi Prédikátor könyvében találtam. Kép )

Lili! Nagyon sajnálom, hogy nem jönnek a képek! De megértem, mert én is így jártam. Most már ha ide is akarok felrakni, csinálok kisebb felbontásút.. A férjem ért hozzá, ő mondta, hogy vannak a neten is letölthető kicsinyítő programok. Sajna még nem volt ideje bíbelődni vele, ha megcsiálja, leírom hogyan kell. Sajna, csak ennnyit tudok segíteni.

Anikó! Én még egyenlőre mínusz hetekben vagyok, még csak készülünk a harmadik babára. Még néhány hónapot szeretnénk várni. Rengeteg melóm van, amit be akarok fejezni a baba előtt, meg a szervezetemet is fel akarom készíteni. Sajna az utóbbi időben nagyon lestrapáltam magam, soványka is vagyok, szóval erősödnöm kell, hogy a babának meg a tesóinak minden ok legyen. Kép

Lányok!Egyébként nagyon jó olvasgatni a pocakos beszámolóitokat! Kép Szerintem ez nem lelkizés, mondom, én élvezem.Úgyhogy írjatok csak! Kép
zichy

Gabóca!
Nálunk nem volt semmilyen felkészítő tanfolyam. Bárki hozzátartozó bemehetett a szülésre, kapott egy ruhát, annyi. A férjem csak utcai ruhában volt, olyan későn ért oda, hogy a szülésznő szó szerint belökte, hogy menjen, ha valamit még látni akar a folyamatból, mert a baba feje már kint volt. Kép Ő nyikkanni sem tudott, kint is volt a pici, úgy kellett szólni neki, hogy ugyan, fényképezzen már. Kép
zichy

Köszönöm lányok. Kép
Teli vagyok optimizmussak, hiszen a babónak egy boldog, kiegyensúlyozott anyuka kell.Kép

AriKép
Hihetetlen, hogy még mindig milyen formában vagy. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!Pkagi.Szomorúan olvastam,hogy nem sikerült,de fel a fejjel.Van egy koleganőm aki 2-beültetésen esett át és amikor ment volna a 3-ra spontán özzse jött a baba.Úgyhogy ne szomorkodj mi v
eled vagyunk.

Zichy.Pedig jó egy ilyen kismamaklubb,mert minden héten más téma van és legalább mielőtt meglenne a baba fel tudsz készülni.Tegnap is érdekes dologról volt szó.A nagybetűs szülésről.Nagyon sok mindent megtudtam amire kiváncsi voltam.Hasznos volt.Majd este elmesélem,mert most mennem kell.

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Gabóca!
Biztos, hogy nagyon hasznos egy ilyen felkészítő! Én csak furcsának találom, hogy ez a beugró a papás szüléshez. Mert a leveledből úgy tűnt, a tanfolyam nélkül nincs apás szülés. Persze, lehet, csak félreértettem. Kép Egyébként ilyen felkészítés nálunk is van. Kép
zichy

Sziasztok!

Sajnos két napja nem enged be a gép,most meg is lepődtem.Remélem mindenki jól van.
Pkagi!csak ismételni tudom önmagam és csodállak a lelkierődért.Amikor elveszítettem az első babámat és nagyon összetörtem és megfogadtam,hogy soha nem akarok gyereket,mert nem bírok ki még egy ilyen csalódást.Ennek ellenére most a harmadik babámat várom.
Köszönöm a dicséretet,kell az erőnlét egy 22 hónapos és egy kiskamasz mellett.
egyedűl már csak a sétákat nem vállalom be Gergővel kettesben,mert az alacsony vérnyomásom miatt gyakran szédülök.
Nálunk is ahogy volt apa,úgy utcai ruhában jött a szülőszobára és mérés,vizsgálat után oda is adták a kezébe.Van ahová csak beöltözve előkészítő után mehet csak be a kispapa.
Na megyek tisztába teszem Gergőt,majd jövök.
sziasztok

Aranka
ari3

Sziasztok.Most van egy kis időm írni amig a párom pároztatja a kutyát.
Nem tudom mennyire veszik komolyan,hogy az apának is ott kell lenni 4-alkalommal legalább,de nekem azt mondta tegnap,hogy nem árt.Egyébként elég sok apuka eljár.Tegnap pl. a szülésről,mikor kell bemenni a kórházba milyen fájdalomcsillapítók vannak faros szülés,császármetszésről gátmetszésről.Ja és lehet zenét hallgatni szülés közben a mi szerintem fontos.Amikor terhes lettem én már a kkor ki is választottam,hogy milyen zenére fogok szűlni.És tegnap megtudtam,hogy lehet.Ez egy jó pont.
Ha valamelyik téma érdekel valakit szívesen leírom mit mondott a nőgyógyász tegnap.De lehet,hogy csak holnap jutok géphez,mert ha apa megjön rá fog telepedni.

Gabocica
Vendég

Gabó Kép
Ez klassz ez a zene dolog, erről még nem is hallottam. Persze közben elmerengtem, hogy milyen szélsőségek lehetnek, mondjuk egy Tankcsapda, egy rock and roll, vagy egy lassú szám.Kép Egy picit el vigyorodtam. Kép Csak képzeljétek el. Kép

Lányok feltámaszkodtam poraimból. Kép Teljesen jól vagyok.Kép Kép
Várom már a következő inszemet. Ha minden menetrendszerűen történik, tehát ha megjön még a héten akkor már április 9.-én megyek a második inszemre. Kép

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak 3napig nem tudtam egyáltalán belépni. El is voltam keseredve. Kép De most itt vagyok, végigolvastalak benneteket. Kép

Pkagi, sajnálom, hogy nem sikerült, de biztosan sikerülni fog!!!! Kép Nagyon jó szülők lesztek az már most érződik. Kép Ha ennyire szeretnétek a babót, akkor nagyon jó sora lesz. Kép

Én úgy tudom, hogy nálunk kötelező a kispapáknak felkészítőre járni, hogy bejöhessen papás szülésre. Majd kell is mennünk, ha azt szeretnénk, hogy apa ott legyen. Kép fel sem fogtam még mindig 100%-ig, hogy lesz babánk. Minden uh után tudtaosul bennem, de miután sok hét eltelt az uh után, várom, hogy lássam megint és elhiggyem: ő ott van a pocakomban, bérli a helyet. Kép

Gabócacica, tényleg lehet zenére szülni? De tudsz rá koncentrálni akkor? Nem hogy mással leszel elfoglalva? De nekem is tetszik, csak egy kicsit nem tudom elképzelni, hogy nagy nyomások közepette zenét hallgatunk... Kép

Ari, nagyon fitt vagy. Kép Biztosan a fészekrakó ösztön. Kép Anyukámra is ilyenkor jött rá a rámolhatnék, amikor már szülés előtt állt. Minden asszonyra rátör?

Képzeljétek, hogy ma hogy jártam: Reggel raktam fel a reggeli teénkat és elindítottam, DE a teáskancsó nélkül. Képzelhetitek, hogy mi lett.... Kép Férjem ezen nem csodálkozott, mert ő a zsömlét is a hűtőbe teszi néha. Takaríthattam utána. Kép
Mi jól vagyunk, csütörtökön megyünk orvoshoz, megnézzük a babát, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkorát nőtt. Rákszűrés is lesz.

Minden jót nektek! Vigyázzatok magatokra!
birolili

Sziasztok!

Lili! A feledékenység sajnos együtt jár a terhességgel,tapasztalatból tudom.

Pkagi!Úgy örülök az optimizmusodnak,olyan jó hogy így várod és nem összetörve.
Ma voltunk a dokibácsinál,jó szívhangok,alacsony vérnyomás.Jövő héten lesz ultrahang és méhszájvizsgálat.
Itt egy kép Zsófiról 37 hetesen!
Sziasztok

ArankaKép
ari3

Sziasztok!A nődoki pl. atz mondta,hogy ő kifejezetten szereti ha megy valami zene vagy a rádió vagy vicceket mesél az apukával.Én azt hiszem,hogy egy jól kiválasztott szám amire alapból meg tudtok nyugodni csak jó lehet.Szerintem.

Jaj!!!!!Ma vettük meg a járólapot k.... drága volt.De muszáj volt megvenni,mert ugye jön a babu.Addig meg még van pár dolog amit meg kell még csinálni,csináltatni.De ami muszáj az muszáj.Szóval csak annyi,hogy anyagilag a béka valaga alatt sem vagyunk.De mire jön a babu készen kel lenni mindennel,hogy szép házba tudjuk fogadni.Úgyhogy nem tudom mikor lesz az amikor helyre tudunk rázódni.Csak megy a pénz én meg idegeskedem.Na elég a nyavalygásomból.

Most csak ennyi,mert megyek vacsit készíteni apának.Milánói makarónit kívánt.

Sziasztok!!!Puszi
Vendég

Vannak ötleteitek, hogy milyen zenére lehet jó szülni? Én pl. el tudnám képzelni Vivaldi 4 évszakát vagy a Carmina Buranat. Más ötlet?

Ez a papa felkészítő mindenütt kötelező, vagy csak egyes kórházakban? Egyébként az én férjem szerintem szívesen eljönne velem ilyen felkészítőre, nem szereti a meglepetéseket, így inkább készülni szeretne a nagy napra.

Szerintem is nagyon szépek ezek a hónapok, én nagyon élvezem, ahogy látom lassan nőni a pocimat (bár még csak néhány napja kezdett el nőni).

Bodza 14+4

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!
Ari!Hát a pocid 37-hetesen nem is nagy.tudod hány kilós a baba és hány centi?

Bodza!Azt nem tudom,hogy mindenütt kötelező-e,de nálunk azért jó ha az apuka ott van 1-2 alkalommal.De ha akar és nálatok van ilyen akkor nyugottan elmehet.Nem fog ártani.Szerintem is jó ha az apuka is tudja mire kell számítani.Én sajnos csak elmondani tudom neki,mert más városba megy minden nap dolgozni.
A zenével kapcsolatban én nekem pl. már van két választotam.Az egyik az utolsó mohikán filmzenéje a másik pedig Toto.Mind a kettőt imádom és nagyon élvezem őket hallgatni.De lehet,hogy mind a kettőt beviszem magammal.Sőt a szülés előtt a fájásoknál discment is hallgathatsz.

Gabócacica 30+1
Vendég

sziasztok!
Én is avgyok, de mostanság inkább olvasgatok.
Pkagi fel a fejjel, hamarost babás leszel. Nem, feladni ám!!!!!!!!!!!!!
tegnap Zegen voltam oda vissza én vezettem, nagyon jót tett szerencsére beteg lábamnak. meg ki is mozdultam egy picit.
Dominika holnap lesz egy éves már nagyon készülök rá. Ahányszor eszembe jurt, hogy már egy éves, mindig kicsordulnak a akönnyeim.

Kép
Kép
Kép
domicsenge

ari aranyois Zsófika a pocidban

Kép
Kép
Kép
domicsenge

Sziasztok!

Én is itt vagyok, csak olvastalak benneteket tegnap, nem volt kedvem írni. Meg megakartam várni az uh eredményeit ma.

Bodza, mi egyidősek vagyunk! Mi is 14+4 vagyunk ma. KépÉn az Enya zenéjét tudom ajánlani és aSecret Garden zenéjét. Vagy mág a KennyG-t. Én őket imádom. De ki mit szeret.. Kép
Nálunk itt Kecskeméten kötelező a kispapáknak a szülésfelkészítő, ha bent akar lenni, úgy hallottam.

Ari, tényleg nem olyan nagy a pocakod 37hetesen. Kép De nagyon szép kis formás. Tényleg, mekkora a baba, tudod már?

Domicsenge, hogy van a lábad, már nem fáj annyira? Készülj a kislányod születésnapjára. elmeséled majd, hogy milyen volt? Kép

Gabócacica, Ti hogy vagytok? Elhiszem, hogy jó drága volt a járólap. ezek a cuccok, főleg ha jó minőségűek, nagyon drágák. Mikor költözködtök az új házba?

Ja, elakartam a lényeget mesélni: voltunk ma a doktor bácsinknál, és olyan csodát láttunk... Képzeljétek, szabályosan láttuk, hogy issza a magzatvizet, mit issza, nyelte. Nagyon szomjas volt a kis drágám. Kép Utána forgolódott, mocorgott, megszámoltuk már most az újjait, nagyon jól láttuk őket, majd újabb tudományát mutatta be nekünk, szopizta az újját. A doki is teljesen el volt hűlve, hogy ilyet még nem látott, mióta orvos. Ő is olyan csodálkozva nézte. Annyira tündéri volt. Kép ilyenkor mindig tudatosul bennem, hogy ott fejlődik és velem van. A méreteit nem mérte meg. De láttuk, hogy jól van. Nagyon jól.... Kép Borzasztóan örültem. Kép Kép Kép Kép

Mindenkinek jó éjt és írjatok!

Zichy, hol vagy? Jól vagytok?
birolili

Lili Kép
Hihetetlen, hogy már ilyen dolgokat meg lehet figyelni egy ennyi idős magzatnál. Kép
Biztos nagyon édi lehetett. Kép

Lányok én ma mindent megtettem, hogy megjöjjön, remélem sikerült és holnapra tényleg meg fog. Utána már készülhetek is a következő inszemre és nem volt több, mint 4 nap tétlenség. Ez így klassz, mert mindig várok valamit. Kép

Ari Kép
Te tényleg nem sokat híztál a terhességeddel. Kijön a babó és egy deka plusz sem lesz rajtad. Kép
Tényleg hogy vagy?

DomicsengeKép
Üzenem a lányodnak, hogy BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT. Kép

Köszönöm nektek a bíztató szavakat. Olvaslak, figyellek benneteket és persze jövök tájékoztatni a fejleményekről.

Puszi mindenkinekKép

Ági

Kép

Kép
pkagi

Sziasztok!

Ari! Nagyon kényelmes pocid van! Tök jó, hogy tettél fel képet! Úgy néz ki, egy deka fölös sincs rajtad, mennyit híztál? Ha előzőleg is ezt a formát hoztad, nem csoda, ha könnyű volt a szülés! Kép

Domicsenge! Gratulálok és a lányodnak nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok! Kép Lesz torta, buli, ajándék, minden?

Lili!Nagyon kellemes élmény lehetett az uh! Gondolom még most is a hatása alatt vagytok! Kép A tanítás hogy megy?

Bodza! Te is az első babádat várod? Mesélsz magatokról egy kicsit?

Gabóca! Kitartás a felújításhoz! Gondolj arra, mire a baba jön, minden rendben lesz, és nektek már csak a kicsivel kell foglalkozni! Kép

Ági! Szorítunk, hogy minden rendben legyen legközelebb! Kép

Lányok! Készültök a Húsvétra?
zichy

Sziasztok!

Jó, hogy már ilyen sokan vagyunk.... Kép

Tényleg még mindig a hatása alatt vagyok, apa nagyon sajnálja, hogy nem tudott eljönni velem, túlóráznia kellett. Kép De sokszor elmeséltem neki, így áttudta érezni és reggel beszélt is hozzá. Te kis ficánkolós... Itt az apa van, én is a külvilág zaja vagyok, úgyhogy mostmár kicsit hallasz engem is. Annyira édes volt, majd meg zabáltam. Ő nem érzi magát kizárva a terhességből, ugyanúgy mindent átél, na jó, ha nem is annyira, de majdnem, mint én.

Domicsenge, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK MI IS A KISLÁNYODNAK!

Ari, mi van Veletek? Írj, ha még otthon vagytok, kíváncsi vagyok!!!!! Kép Nem sokára jön Zsófibaba!

Bodza, tényleg írhatnál egy kicsit magatokról. Mennyi idős vagy, hol laktok, első baba-e ?

Ági, szorítunk mi is Neked! A kitartásotok rendületlen, ebből előbb, utóbb baba lesz. Kép

Ja, még a tanításomról nem írtam. Hááááát.... Képzelhetitek, hogy mennyire tudok agyban ott lenni... A tanítónő észrevehette, mert nem nagyon ad órákat tanítani, első osztályosoknál vagyok és a betűket tanulják, matekból is a 10-es átlépést, ezeknek mindnek nagyon be kell rögződni, hogy tovább tudjanak lépni és szilárd ismereteik legyenek. Megértem félig a tanítónőt, hogy ilyen elszállt kismamának nem szívesen ad ilyen fontos órákat. Kép Kép De ő ezt így nem mondja ki, csak tudom....

Én készülök a húsvétre, készítettem tojásfát az asztalra, nagyon szép lett. De az ünnepek alatt otthon leszünk Solton a szülőknél. Anya főztjénél és sütijeinél nem kell jobb. Kép Van egy pincéjük fent a hegyen Solton és imádok oda kimenni. Most is kifogunk menni az ünnepek alatt. Már várom. Többiek Ti mit csináltok a szünet alatt?

Még majd benézek, de most nagytakarítást kell végeznem, férjem úgyis későn jön haza, ráérek szép lassan. Kép
birolili

Szóval magunkról: 25 éves vagyok, Bp-en a XIII. kerületben lakunk, és első babánkat várjuk. Egyébként férjemmel mindketten vidéki nagyvárosból származunk, és tavaly májusban volt az esküvőnk.
Valószínűleg az Istvánban fogok szülni.

Még dolgozom, de gondolkodom, hogy nem kellene túlzásba vinni, főleg, hogy egyre fáradékonyabb vagyok, bár nem fizikai, hanem ülőmunkát végzek.

És nagyon élvezem a várandósságot! Épp tegnap voltam először védőnőnél, kaptam kiskönyvet, itt a tavasz, egyszóval szép az élet!

Mit meséljek még? Várandósok, növesztgessétek a pocitokat, akiknek még nincs baba, ti meg élvezzétek az életet, de csak nyugodtan, és akkor biztosan beköltözik a pocakba a kőc.

Üdv: Bodza 14+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Húsvétra mi is hazamegyünk, nálunk is anyu süt-főz, így nekem itt fönn semmi tennivalóm nincs, legföljebb otthon besegítek egy kicsit. Szeretem otthon a húsvétot, jó hangulata van.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!!
Birolili!Köszönjük kérdésedet mi jól vagyunk.Már kb.5 napja hozzá sem ért a hólyagomhoz.Szuper érzés.
A házba már lassan 3-éve bent élünk csak atért haladunk iyen lassan,mert ahogy van pénz úgy csináljuk.Kölcsönt meg nem akarunk felvenni.Úgyhogy így 3év alatt értünk el odáig,hogy az alsó szint elkészül a baba ösztönzésére.Aztán jön a felső szint ami megint csak nyelni fogja a pénzt.De mire majd jön a második babu arra kell vele készlenni.Ez kb. 2év lesz.Ha tudtok majd mennyetek el a 4D uh-ra,mert lenyűgöző élmény.Mi is ott láttuk,hogy rengeteget ivott kidugta a nyelvét,nevetett.De mondanom sem kell,hogy a nyelvdugdosást és a mosolyt a nyukám vette észre először.Hát mondjuk amíg otthon voltam 6x nézte meg a kazettát.Úgyhogy ezt az élményt ne hagyjátok ki.SZUPER!!!

Zichy!Veletek mizu?

KI mit tervez az ünnepekre?

Mi vasárnap reggel hazautazunk a szüleimhez.Szeretek haza menni,mert most főleg ki vagyok szolgálva és lesik minden kívánságomat.Nagyon bírom.Ja!!Meg visszük haza az öcsémet.Nem igazán örül neki,de muszáj.Mondtuk neki,hogy nyáron még lejöhet ha pici kb.2-hónapos lessz.Ma már azt számolgatta mikor lesz nyár.

Ma meg megyünk baba buliba Domicsengéhez.Olyan édes kis nyári rucit vettünk neki remélem tetszeni fog nekik.

Hát!!Ha addig nem találkoznánk mindenkinek KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET kívánok.
Sok puszi mindenkinek.Egyetek sokat.
Vendég

Sziasztok!

Domicsenge!Sok boldog szülinapot a lányodnak!Mi finomat főztél,sütöttél neki?Remélem a lábad már jobban van!

Lili!
Sajnos nem tudom mekkora Zsófi,szerdán megyek ultrahangra,akkor remélem kiderűl.Már nagyon kiváncsi vagyok én is rá.Még itthon vagyunk,sőt remélem még egy kicsit maradunk is.Még jó lenne legalább egy hétig összevarrva lenni,jó helye van Zsófinak ott ahol van!
Nem csodálom,hogy nem tudsz teljes léálekkel ott lenni a gyerekekkel,hiszen azt hiszem tudattalanul is állandóan a sajátja körűl forgolódik a gondolata.Édes lehetett a babód,olyan jó hogy van ez az ultrahang.Szerintem egy csoda minden kis lényecske!

Ági!Remélem te is jól vagy,ne aggódj,a nyugalom nagyon fontos.Tudom könnyű ezt mondani,de tényleg így van.Majd pár év múlva amikor ránézel a csemetéidre eszedbe sem jut,hogy mennyit aggódtál,szorongtál,hanem csak arra gondolsz megérte.Sok erőt és kitartást kívánok nektek!!!!

Bodza!
Örülök én is neked,gratulálok a babádhoz.A kiskönyv az első fogható tárgya a babának én is nagyon örűltem amikor megkaptam.

A védőnő szerint lejjebb ment a hasam,mondjuk én is érzem,mert könnyebben lélegzem egy Gergővel vívott csata után.Annyira szerti ha bírkózunk,csikizem,hogy ezt nem lehet kihagyni és eléggé szedtem eddig a levegőt.Most már jobb.
Vigyázzatok magatokra élvezzétek a napsütést.
Szaisztok

Aranka
ari3

sziasztok!
köszike a jókívánságokat 1 éve ilyenkor pontosabban 12-20-kor bújt ki a pocimból Domika. Így most ponjt egy éves. Most megyek a tortáért majd és lesz buli 4 után, mert apuka arra ér haza. Majd teszek föl képeket és mesélek is. Akivel nem taléálkoznék Kellemes Ünnepeket!
Bodza te is szepetemberti babás vagy akkor ugye?

Kép
Kép
Kép
domicsenge

Sziasztok!

Mi is a babóval Kellemes húsvéti Ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Egyetek sok finomságot!

Kedden jövök csak. Legyetek jók!

Kép Kép
birolili

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?